Sziasztok!
Én is azt gondolom, hog szept.-ben megszülök.
Mikor kérdezik, mikorra várom a babát, akkor is azt mondom, szept . vége, esetleg okt. eleje.
Gátmetszés: ez a szülés azon szakaszában van, mikor nemigen foglalkozik az ember vele. Én se éreztem, annál is inkább, mivelhogy előtte érzéstelenítőt adnak. (azt se éreztem fájdalmasnak, őszintén szólva a kitolási fájdalom nagyobb).
Valóban nem egyenesen, hanem ferdén vágnak valamelyik irányban, egyet. Hogy milyen hosszú, az attól is függ, milyen nagynak érzik/gondolják a babát. (ebben segít a legutolsó BPD eredmény). A 10 cm biztos, hogy erős túlzás. Sztem 3-4 cm-t vághatnak kb. átlagban. Vagy még annyit sem.
Szerintem természetes, hogy kicsit ellenálltok az ilyen fajta változásnak, viszont azt figyelembe kell venni, hogy egy szülés után, akár császár, akár sima sok változás fog történni az életünkben, ez alól a testünk sem kivétel . A szülés eléggé leterheli a szervezetet, ezért van a 6 hét, hogy ezek a dolgok visszaálljanak. Ami sikerül is többé kevésbé, attól is függően, mennyire tudott az anyuka a 6 hét alatt pihenni.!!!
Sztem egy term. szülés után már tökéletesen ugyan olyan hüvely nem lesz, DE lényeges különbség sem szokott normál esetben történni. Simán megszokható, vagy akár észre sem vehető!
Személy szerint, 2 gátmetszés után azt mondhatom, nem vettem sose észre, hogy később fájt volna. Emiatt császárra vágyni szükségtelen. A császár egy műtét, lényegesen több vágással, varrattal...
Szex: A legtöbb anyuka meglehetősen kimerült az első hónapokban. Nem vágyik a fáradtságtól a szexre. Apuci, ha puncit kap( már bocs) örül, mint majom a farkának!

Ha bármi különbség lesz is, le lesz nagy ívben tojva.
Ott lesz nektek egy életke, akiről állandóan gondoskodnotok kell, ez lesz a nagy feladat ám! Főleg első gyereknél.
Nekem a 3. már gátvédelmes volt, itt már nagyobb különbséget éreztem. De még így sincs gond közel sem. Persze akkor még mindig ott van az intim torna. Lehet élni vele!
Kriszti, nagyon édi a pocid és a kislányod is!
Büngyi, csúcs, hogy milyen meglepi lehetett a születésetek!
Te akkor a Kaáliban voltál? Tudod, melyik biológus játszott közre?
Évi, a Grand cafét én is szeretem!
Erika