A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok!

Csilla, ez kedves :( , remélhetőleg nem a cukros lötyivel kell ismételned. Jah kell, NEM kell, a te döntésed!!! Nekem anyós mondta most, hogy milyen hülyék az orvosok ezzel a cukros löttyel, miért nem csak azoknak csinálnak, akiknek a másik módon rossz lett. Meg csoda, hogy bírják a babók stb.
Aggódott és jól esett, én elég ramatyul voltam múltkor a terhelésnél. Elmentem vásárolni, de legszívesebben 5 percenként leültem volna valahova. :shock:

Nekünk értelemszerűen nem sok mindent kell venni a babónak, persze néhány új ruhát biztos fogok venni, ki sem bírnám! :) De kiságy, babakocsi , pihenőszék már megvan, bár egy pelenkázóra szükségem lesz, mert ezen az ágyon, amit fogok most használni, nincs. De mi még ha minden jól megy, költözünk is, úgy hogy addig...addig most arra figyelek, kész legyen a ház, mire kell. Még van jócskán mit csinálni...

Bogyo, végre jelentkeztél, az utóbbi napokban jól eltűntél! :lol:
Nekem szebb lett a bőröm, bár én olajmasszázsolom is magam , pontosan nem tudom, attól-e, de szerintem más is közrejátszik. (merthogy az elején is csináltam, mégis szárazabb volt).
A múltkori lábnövekedéshez még annyi, hogy nekem az első gyerek lett a legnagyobb hosszban is, lehet ,hogy a több növekedési hormon miatt nőtt akkor jobban az én lábom is. :shock:

Büngyi, anyós dolog :( , érződött is tegnap az írásodon, hogy most nem vagy olyan jókedvű. Komolyan feltűnt, és agyaltam is rajta, hogy mi az oka.
De mióta hazajöttél az Adriáról, kevésbé vagy vidám, nem lehet? A kép, amit felraktál, tök jó, csinos rajtad az a felső! :)

Masika, örülök, hogy befejezted a vizsgákat! Kitartás erre az utolsó hétre! Párod nagyon helyes ember, jó lett a honlapotok!

Adri, grat. az új autóhoz! Kisnénédnek nem semmi gyors szülése volt! :)

Cuki, tényleg mi újság? Jól vagy?

Missi, az a 8 kg nem olyan vész, majd lefogyod a szülés után!

Sheepy, sztem ha nem kívánod a kaját, ne erőltesd, attól még szép , életerős lesz a babád! :)

Ágica, látom, te is szeretnél 3 gyerkőcöt. :) Nem semmi lehetsz garbóban nyáron. Tényleg lököttek, hogy ennyire levitték a klímát...

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Amugy hívhattok ahogy akartok.. :D :D Egyébként csak az egyszerűség kedvéért Gabó vagyok! 8)

A "kedvencem"még az,amikor a hólyagocskám felé rugdos..,vagy én nem tudom..,de olyankor egyből jön a pisi inger! :shock: :D

Missfried
Kép
missfried

SÁMUEL (héber) Isten meghallgatott febr.16.,aug.20.,21.,okt.10.

Most jártam utána,mit is jelent a fiú nevecskénk :)

Missfried
Kép
missfried

Az előbb kimaradt:

Xemer, üdv! Gyere gyakran! :)

Masi, nagyon jó a kiságy! :)

Sheepy, grat. a babakocsihoz!

E.

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Csim!
Nekem a dokim eleve a 28. hetet javasolta terhelésesre, mert nem híztam sokat, és nem kívánom az édeset. Azt mondta, ha jól vagyok felesleges hamar megcsinálni, mert akkor újra kell csinálni.
Veszélyeztetett a mióma, és a korai vérzés miatt vagyok, meg azért, hogy könnyebben kiírhassanak. De gond csak a 2- 3-4 hónapban volt, amióta kijöttem a kórházból május legelején, azóta semmi bajom.

Missi!
Én egyszer pont akkor kaptam a gyomromba egy rúgást, amikor nyeltem a spenótot. Azt hittem, azzal a lendülettel jön is vissza az egész.

Ágica
Kép
ágica_26

Hali
Köszi Ágica,olvasok csendben :-)

nekünk már megvan mindenünk a babához,én mondjuk ki nem bírnám,hogy ne vegyek semmit.Ha valami baj van az nem amiatt lesz,de persze nem lesz senkinél semmi.Meg én szeretk mindent elrendezni ,hogy amikor hazajövünk,a szekrény tele legyen a baba mosott-vasalt ruháival :-)

Még mindig hányok és hatalmas a pocim.Ma megyek dokihoz ,pénteken meg megyünk aBalcsira eg yhétre,már nagyon várom.

Gabi
megkaptam ám ,köszi szépen
Vendég

timurr15:pocis képet kérünk :D
geosel.klara

Ágica Azt hallottam, hogy a spenót vesekövet okozhat. Pedig nagyon finom!!
Én is akarok már babakocsit, meg kiságyat meg ilyeneket!!!! :D Mi nem öröklünk semmit, sajnos. Én már vettem 3pár zoknicskát és 2 body-t. Annyira picikék!! De,ha odateszem a pocakomhoz akkor csak csodálkozom, hogyan s fér oda el?És hogyan fér majd onnan ki!!???!! :shock: :? :shock:
Vendég

Szóval!Javítok! :D Hogyan fér ott el! Hogy fér majd ki! Khmmm...
Vendég

Látom ma mindenki veszettül dolgozik, vagy pihen, mert alig írtatok valamit.

Ma megyek fogdokihoz, mert ráharaptam a fogamra és vagy a tömésből vagy a fogamból tört le egy darab.
Nem nagyon kívánom.

Holnap reggel terheléses cukor. Most csak otthonról kell vizeletet vinni, és otthon kell meginni a cukrot is. Utánna kell menni vérvételre, úgy, hogy kb 1.5 óra alatt odaérjek, mert 2 óra múlva kell, hogy megcsapoljanak.

Szerdán nőgyogyihoz megyek, remélem most már tud végleges választ adni arról, hogy hova szerződik és, hogy mennyibe fog kerülni a szülés.

Szóval egész jó a heti programom.

Na még dolgozom egy kicsit, aztán lépek.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Masi!
asszem az én Virág-szálam dolgozik most a legintenzívebben. csak tudnám mi jó abban, hogy anya hasába nagyot rúg!

Ágica
Kép
ágica_26

lehet, hogy így akar nagyobb helyet csinálni?
no én mentem haza!
Masi! kitartás holnapra.

további szép napot mindenkinek!
jelentem már majdnem 24 fok van az íróasztalomnál...jó mi? amíg hazaérek legalább felmelegszem! :lol: :lol: :lol:

Ágica
Kép
ágica_26

Cuki!
de jó, hogy jelentkeztél, és minden rendben.
akkor mostmár tényleg hazamegyek

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika
de bunkó az anyósod,az enyém szülés után kérdezte meg :Lesz még egy? haha mondom :evil:

Klára
for you :-)
Kép
Vendég

cuki, timur- jo, hogy jottetek. Anyos le van tojva- es ha mindenkivek ilyen , akkor szerintem konnyebb elviselni, mert nem olyan szemelyes a szurkalodasa. Parod mit mondd ezekre amugy ? ( en ma ezt kerdem mindenkitol.:))

Agica- pedig ird le amit kitoroltel !! aZok a legjobbak ! miert volta bugyi csere ? :) nem furi, h meg minidg veszelyeztetettnek tartanak, szerinted ez jogos meg ? vagy fo a biztonsag ? miert nem vesztek hamarabb dolgokat? babonabol ? mi, ahogy irtam szeptemberig varunk a vasarlassal, hacsak vmi akcios nem szalad kozben elenk. virag-szal-nagyon cuki nev igy egyutt

Masi, te annyira ugyi vagy, epp befejeztel mindent, aztan holnap cukros ize,, sok sikert. Majd irj utana, nekem is lassan lesz, bar ezer eve nem latott doki-hoops

erika, koszi a bor hozzaszolast+ lab rol is, en cipoben vagyok 99 % ban, hogy ne "terpeszkedjen" el a labam, azt hiszem az segit-bar lehet h hulyeseg..Mikorra tervezitek, h mar az uj hazban lesztek?

cuki + : szepek a babakocsi, ez amit kolcson kaptatok? marmint a 3 bol az egyik? ha javasolhatok vmit, egyel minden nap elofloras jogh/kefirt mert az antibiotikum szeteszi a gyomrod. Masik: gombara probaltad mar, hogy szinten elofloras jogh/kefirbe ulsz ? durvan hangzik, de engem mar sokszor megmentett, szinte masnapra elmultak a tunetek. Egy probalt meger szerintem

Adri, spenot vesekovet ??? NA NEEE ! ez viccc?

csim, ez idegesito, hogy ujra kell menned. de van meg 1 honapod, h felkeszulj lelkileg. jajj

cirip, akkor a csaszar utan 2 x szultel huvelyin? tok jooooo. Te akkor mit javasolsz, bar idiota a kerdes, azert megkerdezem....:)

Gabo :) meg a jelentese is szep

vegul ki rendelt mar szopiparnat ? nekem csak a sima feher tetszik, nem szeretem ezeket a gyerek mintasakat (bocsanat). kulonben sokkal olcsobb rendelni, mint boltban- ez igaz. Ugye vki mar rendelt kozolunk ? irjatok, hogy jo-e legyszi...es az a vki azzal is alszik ? huu, de ertelmesen kerdeztem ezt...:)

szerintem ma rekord termelest irtatok/unk -szerencsere :):):)
bogyogyorgyi

Húúúúú! Anyós téma! Imádom! Az enyém is alkot! Egyszer megjegyezte, hogy jó nagy lett a seggem :shock: ..Aztán nyaralásból hazajövet a párom exbarátnőjének a lánya "nyaralt" nála (kiderült, hogy mamának is szólítja" !) Majd mikor hazamentünk ki volt takarítva a lakás, semmi nem ott volt ahol amúgy. Még a bugyiimat is átpakolta. Ez nekem egy kicsit sok volt, azóta nem találkoztunk....Rosszul esik nagyon,jól kivoltam, ittam egy bort leültem a lakás közepére, bőgtem stb. :cry:
Bogyo Hááát én nem tudom, nekem is csak mondták...
Vendég

Adri
hát neked se egyszerű :-(

Cuki
enyém dettó ilyen,mintha csak én meséltem volna,bár az a szép,hogy ő 130 kiló :-)

tényleg minek mosod a gyümölcsöt ? jó az úgy retkesen :-)
Vendég

timurr15:köszike,tényleg nagy és szép
geosel.klara

Húú.. jó sokat írtatok :)
Szépen kirobbantottam az anyós.storikat a bokorból :) Na, én tudnék még mesélni, de inkább nem :wink:

Erika! Aranyos vagy. Tegnap még a sztori előtt írtam a hozzászólást, de tényleg ki voltam purcanva az előző napi kirándulás és barátokkal való éjfélig "duhajkodás" miatt :)
Nem vagyok szomorúbb, talán kicsit rohanok :) De kedves, és figyelmes fesztus hogy megjegyezted :)

Timurr! Jó a fotó :)

Masi! Otthon iszod meg a cukrot??? :shock: Az durva, mert nekem anno, amikor csinálták, akkor az volt a kitétel, hogy ülnöm kell, nem szabad mozogni, mert fals eredményt ad.
Nekem jövő héten lesz cukor-vizsgálatom, de nem a cukros-löttyös :)

Missfried! Szerintem kicsit sok a 8 kiló, de én is úgy gondolom, hogy egyéni. Minden szervezet más és más. Lehet mi behozunk majd az utolsó 1.5-2 hónapban ;)

Cukika! Sokat gondoltam rád, örülök, hogy jól vagytok :) A gombáknak nem :(

büngyike

Sziasztok !

Bogyó :
bőrtémában én nagyon sok változást vettem észre. Alapból érzékeny, első időkben úgy ki volt száradva, hogy szinte hámlott a lábam / karom, most mintha fényesebb és nedvesebb lenne . ( mármint hidratáltabb vagy mifene :-).
Persze én is kenem ezerrel ,nehogy gond legyen.
Először kevertetni akartam valami szuper kencét a párommal ,amiben van E vitamin+ Aloe vera + olaj, meg minden , de azt mondta ,hogy a Johnson's baba olaj is jó lesz ( zöld színű flakon ,aloe verás ), mert abban is minden van , és tényleg tök jóóóó!

Részvét Mindenkinek , aki anyóstól szenved !Nem könnyű ezekkel a fiús anyákkal , remélem én azért különb leszek :D .
Anyós nálunk aranyból van, és néha még jobban is kijövünk egymással , mint a saját fia.

Ma hisztis napom volt : a szentendrei földhivatalban kereken 3,5 órát töltöttem , 1 órát talpon, mert egy bunkó pasi rezzenéstelen arcal olvasgattott valami szar magazint, és úgy tett, mintha nem látná, hogy nincs több ülőhely a környéken azon a széken kívül ,amin terpeszkedik.
Du. majdnem összevesztem anyukámmal is , mert egyre több esetben kérdőjelezi meg az elképzeléseimet gyereknevelés ügyben , amit nehezen tolerálok.
Persze Ő már 3 gyereket is felnevelt, de ha pl. én egyszer úgy döntöttem ,hogy egy szobában fog velünk aludni a baba, hát ne szavazza le .

Masi : a szpotatós párnára gondoltál , vagy a rendes ágyneműre ? Mármint mi van egybe a huzattal ?

Tényleg jön a hüvős idő ?
Mikor ?
Hol ?
Ma is csak szendvics fért belém , + 2 liter paradicsomlé , nyammmmm :wink:

Kép
sheepy

Megnéztem a szopipárnás oldalt, tényleg egyben van a huzat + a bélés :-(

Ez így nem az igazi, mert télen 2 nap mire megszárad a cucc!

Csajok ! Már nem emlékszem , hogy írtátok -e , de van köztetek olyan ,akinek csináltak toxoplazma vizsgálatot ???????

Kép
sheepy

Pedig ismét jól bevacsiztunk.. :( :evil:

De beszéltem ma bababútor ügyben!Úgy csináltatjuk!Valami ilyesmit szeretnék,plusz még egy kis szekrény a picinek!
Kép Bababútor

Missfried
Kép
missfried

Sheepy!Nekem igen!De azt kötelező is,nem?Én úgy tudom!Még az elején.Az enyém rossz is lett,megkellett ismételni,pedig állat sincs a közelben..!Aztán a védőnő mondta,hogy vszínű még egy gyerekkori kisebb fertőzés "maradványait találták meg"!! :) Aztán a második eredményem már jó lett...

Missfried
Kép
missfried

Nekem azt mondták, hogy a toxoplazma már nem kötelező, nem is kaptam rá se beutalót se semmit....

Szopipárna! Én már írtam, hogy nekem KENGURU-GOLD-os van és arról levehető a huzat, kulturált plüss! És még egy külön zsákocska hozzá, hogy ha a babát beleteszem, akkor ráhúzom, olyan, mint egy pólya!
Ha jók lesztek lefotózom ;)

Jaj, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem, hogy nagyon pörögnek a hetek-hónapok. Lassan szülni fogunk.... Még úgy élvezném picit ezeket a heteket :)
Főleg amíg még "hordható a méret", ahogy Bogyogyörgyi mondaná :)

Na, szép álmokat Nektek és a babáknak!

büngyike

cuki, ertem, en is az oszinteseg hive vagyok, de minimalisan erdemes visszafogni magunkat, hogy az embernek ne szidjuk az anyjat, mert neki is szar az(marmint, h tudja, hogy hulye az anyja, mert tudja sajnos) - joghurtba ules, pl kisebb mosdotalat jol kimosol, forro vizzel felrtolenited elotte es abba "mosogatod" magad,,ami felesleg,,az oda csoroghat. vagy egy kis talka folott is jo, mert akkor nem kell 3 l venni, hogy bele tudj ulni. Hasmenesre a legjobb a reszelt alma vagy ( nem egyutt) sargarepa. Ill. tarts egy rizsnapot, ha ez utan sem mulik el, de el fog :)- igerem !

bungyi, en nagyon probalom tudatositani, hogy pl MOST vagyok a 24,3 heten es EZT eljem meg, ne gondoljak a 30 hetre, meg a szulesre, mert kulonben nagyon szaladna az ido. de ertem, hogy mit irsz, en is szoktam igy erezni. Ja es hordhato leszel meg kesobb is :) hahaha, bar ez a mostani nagyon jo kis allapot szerintem

Gabo/MiisF, szep ez a szett, de a bebi megjobban :)

Sheppy, orulj az anyosodnak, es remelem, h az anyukad is kicsit toleransabb lesz veled- kilodat remelem mar nem mondod neki. Orulok, hogy neked is jobb lett a borod. En annyit szenvedtem vele az elejen, hogy most ezt nagyon megbecsulom

most mar jon egy kis szello, holnap mar kb 5 fokkal huvosebb lesz.
Szep almokat mindenkinek, keves ejjeli pisit es forgolodast kivanok :) !!
bogyogyorgyi

Hát akkor nem tudom..!Nálunk az első vérvétel vizsgálatban alapból benne van a toxoplazma!Nem kell külön szólni!Egyébként nem szabad szeríntem viccelni a vizsgálattal,aki teheti kérje mindenképp,mert pl az én előző párom 18 évesen ettől vakult meg az egyik szemére! :? Nem tudták mi a baja,mert egy alap dolgot,a vérvételt csesztek megcsinálni,mire rájöttek,már késő volt..!És ez a magzatnál is okozhat problémákat!Na nem ijesztegetni akarok senkit,csak nem is gondolná az ember mikre képes ez a toxoplazma fene! :shock:

A kisbaba a bútoron ismeretlen..!A neten találtam a képet,mikor bútorokat keresgettem! :) De édes nagyon!!

Üdv!!

Missfried
Kép
missfried

missF- en nekem eszembe sem jutott ez a toxoplazma vizsgalat, azt nem csak akkor csinaljak, ha vmi gaz van ?
en ugy tudom, hogy meg nem mosott,sikalt zolds./gyum. lehet kapni, foldtol, ezert kell jol megmosni - vagy kisallatoktol. vagy mastol is lehet ?

:) Mit gondoltok nem azert alszunk rosszabbul, hogy felkeszuljunk, hogy milyen is lesz a szules utani helyzet ? ez a szoktatasi idoszak nekunk....
bogyogyorgyi

:) gabo :) (ezt talaltam )
Szóval: Jelenleg Budapesten általában csak IgG-t és IgM-t néznek, mint ellenanyagszint. Ha mind a kettő negatív, akkor még NEM volt fertőzés, ha az IgG pozitív, de az IgM negatív, akkor volt fertőzés, de legalább 1 éve.
No és most jön a a neheze.
Ha az IgG és az IgM is pozitív, akkor elméletileg "friss" a fertőzés. És itt jön a hibázások fő oka is. A "friss" fertőzés ugyanis lehet akár 1 éves is. És sajnos pont a toxoplazma esetében az IgM szint nem süllyed olyan számottevően gyorsan mint más fertőzéseknél.
Ilyenkor ijesztik meg a kismamákat, küldik el például őket magzatvíz-vizsgálatra, hogy megnézzék elérte a magzatot is a fertőzés avagy sem.
Pedig ekkor kellene megnézni az IgA-t. Ugyanis, ha ez negatív, akkor a toxoplazma fertőzés régebbi félévnél. Ezt a vizsgálatot csinálják (vagy csinálták) csak Szegeden. Sajnos.....
Előfordulhat még egy KKR nevezetű érték. Itt is minél nagyobb a szám, annál biztosabb, hogy friss a fertőzés.

Kérdéses esetben pl. a XIV. Hungária krt. 70 szám alatti Interlabnál lehet kontrollt kérni, ez általában 1 max 2 nap alatt megvan. Kb. 2000 Ft-ba kerül. Megbízhatóak és gyorsak.
Ha még ebben is kételkedtek, akkor Szeged Orvostudományi Egyetemen van rá lehetőség, ha jól tudom a Mikrobiológia Tanszéken.

Ha a leleteden mindhárom ellenanyag szerepel, akkor máris jó úton jársz a helyes eredmény felé. De mielőtt megijednél egy kontrollt érdemes csináltatni, és inkább független helyen.
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Bogyó! Én is tudatosítom és élem folyamatosan, csak olyan rövid :) Még lennék ebben a szakaszban kb. 30 hétig :)
Most például azt hiszem alszik, mert nagyon csendben van, aztán nemsokára felébred és elkezd kapálózni és csuklani. Amíg itt van velem, tudom, hogy nagyon jó dolga van :)
Én egyelőre jól alszom, de jól látod, van egy szoktatási szakasz, a szervezet felkészül az "éjszakázásra" :) Ez mindenkinél változó, mikor jön el.

Missfried! Nagyon klassz a bútor! Tetszik :)
A toxoplazmára nem is gondolok. Nem nagyon vagyok állatok közelében, csak két teknősbékám van, akik el vannak szeparálva eléggé a kis terráriumukban. Gumikesztyűvel takarítom őket.

Lefotózom a szopipárnámat, emrt a neten nem találtam róla képet és felteszem. Szerintem nagyon klassz :)

büngyike

Sziasztok!

Ma végre sikerült aludnom, a picurka is csak este bukfencezett a hasamban és megvárta a reggelt a következő attrakcióval...

Nekem az első vérvételkor néztek Toxoplamzát, Cytomegalovírust és Rubeolát. A rubeolával még ismétléseket is csináltak, mert mi eléggé terveztük a babát és a terhességem előtt megcsináltak egy csomó vizsgálatot, és kiderült, hogy rubeolám nem volt (mondjuk toxo izém sem) korábban. Közölte a dokim, hogy oltás kell rubeola ellen, majd 3 hónapot kell várni és utána lehet terherbe esni. Na engem okt. 2-án beoltottak, majd miután letelt a három hónap (naptárban néztük) már nem védekeztük és hát januárban megfogant a picurka. Na a következő rubeloás vérvételen kiderült (nem is csoda), hogy most meg védett vagyok. Erre a dokim még elküldött az Országos Epidemológiai Központba, hogy nézzék meg, mikor lettem, védett. Na persze 3 hónappal a terherbe esés előtt, szóval nem tudom miért küldözgetett mindenfelé. A Toxoplazmát pedig most is ismételték a 22. héten, de továbbra is minden rendben. Nincs háziállatunk és húsokhoz sem érek, nem eszem nyersen és a gyümölcsöket igenis meg kell mosni!!!

Anyós: Hát nekem egy tündér az anyósom, nagyon szeretem és ő is engem, szóval vannak ilyenek is...:)

Sziasztok, Csilla
csim

Jaj, nem tudlak benneteket végigolvasni, de majd igyekszem!addig is:

Bogyó!
Bugyicsere csak azért, mert én azt hittem, hogy haza megyünk, közben bevásárolni akart a párom, és a vizes volt rajtam…
Szerintem ha egyszer veszélyeztetett az ember, akkor azt nem oldják fel egy terhesség alatt…
Nem babonából nem vásárlunk, csak mi van, ha valami történik…akkor ha hazamegyünk, minden a babára emlékeztet. Meg el sem férnénk, próbáljuk az uccsó pillanatig kihúzni a dolgot.
Jó az elmélet az alvásról..

Sheepy!
Milyen paradicsomlét iszol? Nekem egy csomó olyan sós!

Úristen! Micsoda anyóstörténetek! Hát én akkor csak hallgatok a prűd anyósommal… nincs ám vele nagy baj, csak az ember mindig talál valamit. Most pl adja a nagypolgári asszonyt, közben meg le sem tagadhatja, honnan jött. Pl: nem lehet étkezés előtt jóétvágyat kívánni, mert szerinte az kispolgári. Erre én azt mondtam, hogy miért, parasztok vagyunk? Ha jól tudom a Gundelben is jóétvágyat kíván a pincér. A kedvencem, hogy a húsvéti sonkát szombaton eszik, mert az ő családja olyan türelmetlen volt, hogy nem bírtak várni vasárnapig. Ha ott vagyunk, direkt késsel villával eszem még a csirkecombot is, és finnyáskodom, hogy nem érek hozzá. És nem vagyok hajlandó édességet enni, mert hizlal, ő meg tömi magába….egyszer megjegyeztem, hogy az én nagynéném milyen nagyon vékony. Erre azt mondta, hogy ő is 57 kg, és akkor ő is vékony? Mondtam, hogy a nagynéném filigrán, keskeny csípőjű, jó tartású nő. Ő meg nem…vagy pl: milyen könnyen kaptam állást…mondtam neki, ha ő is évfolyam első lett volna a BME-n, ő is kapott volna ilyen állást…állandóan arról beszél, hogy ki hallt már meg az utcában, meg a Magdinéninek meghalt az alkoholista unokája, és most ne nevetgéljünk hangosan a párommal, mert az biztos rosszul esik a Magdinéninek…na persze minket sem kell félteni…
Ettől függetlenül, kedves és türelmes velem, bár szerintem túl sokat látta a volt feleséget veszekedni a fiával, én meg nem vagyok lusta teljesíteni a párom kívánságait, illetve nem szedem el a pénzét marhaságokra.

Anyósszidás: én néha kifejtem, milyen a saját anyukám…hát, alkalmazkodni anyósom tud, anyukám egyáltalán nem. Sőt! Ha „vendégségben” van, elvárja a jó ellátást…

Ágica
Kép
ágica_26

sziasztok!

Köszi a poci dícséreteket :-)

Cuki
enyim is ilyen kaliber,de tényleg,csak mi együtt is lakunk.Próbálok csiszolódni,igyekszem,de úgy sem leszek sohase jó.Ha csakszét nem mennénk a párommal.Eddig két komolyabb anyós jelöltem volt,mindegyik egy sárkány volt,amikor szakítottunk akkor mindenkinek azt mondták,hogy engem mennyire szerettek.Na mondom milyen ,ha valakit nem szeretnek :shock:

Toxoplazma bigyó:nálunk is nézik első vérvételnél.Nekem Majával pozotív lett egy hónap múlva ismételték,hogy nő e az érték vagy sem.És ebből meg a számokból leszűrték,hogy régi a fertőzés.Elvileg csak egyszer lehet elkapni.Vidéki kölök voltam úgyhogy egyáltalán nem lepődtem meg,sokszor macskák voltak a játszópajtások.
Ellehet kapni:föld,földdel érintkezett gyümik,zöldségek,nyers hús,kisállatok.....
Vendég

Na, csak a párnát teszem fel hirtelen, mert rohanok fodrászhoz :)

Kép
Kép
Kép

Huzatos, mosható, plüss, minden praktikus rajta, 800 ezer volt. Kenguru.

Remélem jól láthatóak majd a képek

Pussz!

büngyike

Sziasztok

Anyós téma ezt szeretem az enyém mindaddig mézes mázas volt míg terhes nem lettem,mikor Lilit megszültem itt ült a nyakamon egy hónapig az első naptól kezdve amitól tiszta ideg voltam és persze ezt a baba is érezte de nem volt elég ő hanem még a másik kicsi fia is itt evett meg annak a kedves barátnője mert persze anyósómnak ő a legtündéribb kislány a világon.Na mindegy persze a másik fia is velünk lakott mikor megismerkedtünk a párommal és mostam főztem meg takarítottam a szobáját jó nagy barom létemre és mikor a kedves kis barátnője ott aludt fürdés után még a kádat sem mosta ki maga után.
Na és mikor terhes lettem megmondtam hogy én ezt tovább nem csinálom és menjünk külön,azóta anyósnak én lettem a fekete bárány.De erről még mesélhetnék.
Most kinezológushoz járok hogy segítsen abban hogy hogyan mondjam meg anyósnak hogy most lehetőleg csak egy két napra jöjjön ha megszültem mert mivel messze lakik egy két órára nem jöhet.Persze a párom nem mer neki szólni mivel az ő kis anyukája na mindegy.Csak ezen idegeskedem hogy mit mondjak de hát majd csak lesz valahogy.

Kép
Kép
eszter26

büngyi:
nagyon tutkó,kőleg akis teknős benne :D az ára kicsit drága ,neeeeeeeeeeem???????? :lol: :D :D :lol: :lol:
geosel.klara

Büngyi jó a párna hol szerezhető be ilyen?

Kép
Kép
eszter26

Csajok vélemény!

Napsugár mint lány név?Vagy Rozi?

Bár még nem tudjuk mi lesz de mivel fiú név van ezért a lányon gondolkodunk.

Kép
Kép
eszter26

Hali!

Jelentem lecsapotak.
Azért kellett otthon innom a cukros lötyit, mert az előző cukrom jó lett. Így reggeli vizeletet kell vinni, otthon megiszod a löytit és ők már csak a vért veszik le.
Holnapra meg is lesz az eredmény.

Anyós téma: hát igen nem irigylem azokat akiknek a közelbe van a "mama" és még kulcsa is van a lakáshoz :shock:
Az én anyósom hála az égnek Dorogon lakik, onnan ritkán jönnek fel. Bár nincsen vele semmi gondom, sőt én jobban el vagyok vele mint a párom. Engem állítólag szeret :D

Nem rendeltem még meg ezt az ágyneműt, tényleg nem tudom,hogy mennyire jó?! Arra gondoltam, hogy a takaróból és a párnából kettőt rendelek,ha esetleg mosni kell, akkor legyen váltás.
Még így is olcsóbbra jön ki mint a Brendonos cucc.

Sőt még úgy is olcsóbb, ha veszek rá plussz huzatot.
Most győzködöm magam, vagy mi van?!

Na jó megyek inkább egy kicsit dolgozni, már csak 4 nap.

Masi

Kép
masika

Kép amit vettem,egyik felső,ez kimondott kismama , nem nagyon tudtam normálisabban lefényképezni :oops:
geosel.klara

Kép Kép
szoknyából vettem uolyat ,csak fekete
hát csak ezek jöttek rám.meg nekem egyáltalán nem áll jól a feszülős , mert alapjáraton is nagy darab vagyok
geosel.klara

Eszter!
Az durva, hogy kineziológushoz kell járni emmiatt! (nem az, hogy jársz, hanem ,hogy ilyen helyzetet teremt anyós!…)

Anyósom itt van Pesten, anya viszont nem. Úgyhogy én fenntartok egy albérletes szobát, ha jön anya, akkor ott aludhasson. A párom hosszútávon nem viselné el abban a lakásban. A lakásfelújítást a párom annó ellőtte…tölgyfapadló, csigás örleménylap, dizájner lámpák és ágynemű…stb. ebben a lakásban nem lehet úgy „pancsolni”, mit otthon anyánál. Ezt persze nem érti meg. Meg azt sem, hogy miért van külön könyvtárszobánk…esetleg azért, mert van egy 3000kötetes könyvgyűjteménye a páromnak, amiből jelentős része komoly szakkönyv. +az én szakkönyveim. No mindegy. Anya azt mondta, ha nemveszünk egy fotelt, amibe beleülhet, nem jön fel a babához…mondtam neki, hogy egy biztos, kerülgetni nem fogok egy fotelt…

Ágica
Kép
ágica_26

Mégegy uccsó anyóstéma:
nekem apósom meghalt, még 6 éve, én nem ismertem. gépészmérnök volt ő is, és a párom mindig azt mondja nekem és az anyjának is, hogy apósom engem mennyire szeretett volna. és ahogy látom ez esik anyósomnak a legjobban. meg az, hogy figyelek, hogy gyakran kimenjünk a temetőbe, karácsonykor akár mindennap, és számomra fontos, hogy időnként 3-an együtt. és ezt nagyon respektálja anyósom, jól esik neki.

Ágica
Kép
ágica_26

mindenki ebédel?
nekem meg hányingerem van..legaláb három...de miért?

Ágica
Kép
ágica_26

Hii!!

Toxoplazma főleg nyers hús,MACSKA...és állati ürülék!!

Megis csináltatjuk ezt a bútort!Plusz még hozzá kis polc,meg szekrény!Ma volt a fickó,aki megcsinálja!Megbeszéltük,a színe is ugyanilyen lesz!Csak nem oroszlán,hanem vmi más lesz rámintázva... :D Úúúúgy várom már!!

Én már ebédeltem!Eddig egyszersem volt hányingerem..!Talán ezért is jönnek fel ugy a kilók!! :? Zöldbabfőzi..,imádom :)

24 hetesen uh-oznak??Mert akkor megyek legközelebb!2 hét!Remélem megnézzük Nyünyit! :D

Szép napot csajok!!

Missfried
Kép
missfried

Missi!
zöldbabfőzit Te csináltad? én nem rajongok érte, de amikor a kórházban adták, megettem. a zöldbabbal semmi bajom, csak az a fehér izé közte, az nem stimmel...
24.héten kötelező nagy uh nincs, de a dokid attól még uhzhat. nekem még 3-4 hét mire nagyuhn láthatjuk
remélem addigra már erősen gondolkodik a forduláson! most olyan művelt ebéd előtt, hogy azt hittem ott sz@rom össze magam.

a toxoplazma ezek szerint nem az ellenanyagszűrés...
nekem ellenanyag volt, mert Rhnegatív vagyok, de nem csináltak a 2. trimeszterben, mert a párom is Rhnegatív, kisesélyes, hogy a baba ne legyen az...

Ágica
Kép
ágica_26

én nagyon finit ettem, spenótot fasírttal és tojással. aztán engedélyeztem egy mignont, de csak a szemem kívánta, nem esett jól...sültkrumplit szerettem volna, de nem volt.

Ágica
Kép
ágica_26

Hali!

Missi: ha nem vagyok indészkrét mennyiért csinálja a bútort a fickó?
És pesti vagy vidéki, mert én az istennek nem találok sehol egy normális asztalost.

Kép
masika

Cuki!
Akkor kapok szurit, ha a baba rh pozitív lesz. Ha negatív, akkor nem. Az uccsó trimeszterben még szűrnek, és ha jelentős mennyiségű ellenanyag van, akkor még terhesen megkapom az antiD-t
Kiságyat sem veszünk. Én teljesen megbízom a párom izlésében. Tegnap az ikeában láttunk egy szép fehér fa kiságyat. Mind a kettőnknek tetszett.a fürdőkád fehér lesz, az tuti, a pelenkázót meg majd kinézzük. Valszeg az előszobában lesz a pelenkázó, úgy kell választani, hogy stílusban menjen a berendezéshez.

Csoda történ tegnap, megvettük a szekrényt!!!! De amit az Ikeában műveltek…a házhozszállításhoz ki kellett kérni az árúkiadónál a szekrényt. El tudtok képzelni egy 6m hosszú 3 m magas lapszerelt szekrényt, amihez 20ajtót rendeltünk? Abból 5 üveg…és ezt kitolták, a vevőtérbe, mi áttoltuk az árúszállítóhoz, majd az árúszállító eltolta. Holott a 2 raktárt egy fal választja el…SZÁNALMAS! Ha valaki kellően élelmes, csak leemel egyet, és elsétál vele…másfél órát vártunk, mire minden meglett. Persze nem volt elég üvegajtajuk, és azt akarták, hogy este fél10kor menjünk el egy raktárba, és vegyük át a 3 ajtót 10ig. Na több sem kellett a páromnak, odahivatta a főnököt, hogy holnapra legyen itt a 3 ajtó, nehogymár mi menjünk egy szekrény után, ami többszázezerbe került….
Az ajtókat beleizzadtuk a sportkocsoba úgy,hogy a páromnak is az ülését előre kelllett húzni. Nagyon vicces látvány volt. És még volt annyi humor benne, hogy javasolta nyissuk ki a tetőablakot, ott kidugja a fejét…azért hazaértünk. Holnap hozzák a szekrényt, hétvégén összeszereljük.

Ágica
Kép
ágica_26

Csajok!

Ilyen is van.
A gátmetszéses témához kapcsolódva, most kaptam a hírt, hogy megszült a kolléganőm mindössze két óra alatt (no vajúdás), a gátmetszést meg se érezte, és délutánra már simán lépcsőzött vele.

Szóval mindenkinek és persze magamnak is ilyet kívánok.

Kép
masika

Sziasztok!

Megjöttem a fodrászatból. A párna nem olcsó, de én születésnapomra kaptam :lol:

Eszter! Nekem a Rozi tetszik jobban :)

Cukika! Köszi a képet! Brutál így is, jó, hogy nem lett jobb minőségű :shock:

Klára! Jók a cuccok!

Missfried! Nem tudom, engem mindig ultrahangoz a dokim.

Megyek, mert főznöm kell.

Puszi!

büngyike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?