na akkor mesélek...
tegnap nagyon a padlón voltam, mert egy szaktekintély term.gyógyász ismerős (ill. több term.gyógyász, pl a kollégám is) azt mondta, hogy "bennem van a hiba"
1 éves kor alatt, főleg anyatejes babáknál ugyanis az anyát kell kezelni, nem a gyereket - az ő nézetük szerint
tehát én "mérgezem" Lilikét (a bennem lévő méreganyagok mennek át bele a tejjel)
ezért 1. térjek át egy teljesen más, lehetőleg makrobiotikus étrendre, de a minimum, hogy 0 tejtermék, 0 hús/állati fehérje és 0 glutén, ill. no liszt, kenyér, tészta stb.
és 2. tegyek meg mindet, hogy harmonizáljam magam. Mondjuk ez nem új számomra, ezért shang gungolok, járok masszázsra, agytréningezem, szedem a Bach-cseppeket stb.
de persze a legjobb lett volna még a teherbe esés előtt méregtelenítenem
ill. ha most ezt nem teszem meg, a gyerek végig fogja szenvedni a szoptatást, de lehet hogy még akár 7-10 éves koráig is, vagy az egész életét...
és a jó hír, hogy nem psoriasis, "csak" ekcéma...
tegnap ettől voltam nagyon lepény, még a gondolat is rossz, hogy én mérgezem a gyerekem, és mindent megtennék, hogy gyógyuljon meg a bőre, de minden empírikus ismeretem szerint szoptatás alatt nem szabad diétázni, mert attól csak még több méreg választódik ki és megy át a tejjel, meg az energiacsökkenést is eredményez, aról nem szólva hogy a tej is elapadhat, és hát egyáltalán mennyire lesz tartalmas?
aztán ma itt volt a dokinéni, és megnyugatott kicsit
észrevette, hogy Lilikének most meg a BCG-je reagál nagyon csúnyán, egy hatalmas gennygombóc van a vállán, még tán ki is fakadhat

(( (ráadásul szárazon köhög és váladékozik az orra is)
dokornéni szerint kipróbálhatom pár napra/egy-két hétre, hogy nem eszem tejterméket, húst, meg gluténtartalmú dolgokat, de ha vmi kaja lenne a dologban, akkor gyomor-tünetei is lennének Lilinek, nem csak a bőre...
és őszerinte az egyoldalú táplálkozás hosszútávon nem jó szoptatás alatt, többet ártana, mint használna
(A makrobiot. diéta tele van hüvelyesekkel, nekem pedig most még egy ideig legalábbis eleve nem ajánlott a bab, lencse stb.)
Szerinte ne vádoljam magam, mert simán lehet öröklött hajlam is a Lilikének, és az is lehet, hogy már a BCG oltás (amit 3naposan kapott a H-ban) hozta elő belőle, mert nagyon korán jelentkeztek a bőrproblémák, és nem lehet véletlen ez a nagyon csúnya oltási reakció sem!
De nem is érdemes igazán az okokon lovagolni, mivel jól reagál a homeopátiára, talán ezzel meg is lehet gyógyítani, és emellett simán ki is nőheti Lili, szerinte erre koncentráljak.
most fog kapni újra Siliceát, a gennyesedésre, és BCG nozódát (na ilyenkor van nagy szükség rá, ha van oltási szövődmény!! és ezen az eseten is látszik, hogy tulképp bármikor kivezethető bármi)
még az is lehet, hogy ha kivezetjük a BCG-t, meg is oldódik a bőrproblémája! ha nem, akkor meg próbálkozunk tovább, az alkati szer irányába.
mindenesetre ha hazajöttünk a nyaralásból, egy időre kipróbálom az állati fehérje- és gluténmentes táplálkozást is, ha a homeopátia nem ér el jelentős eredményt addig.