A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv :) Szupi, hogy lánykád bőre szépen javul :D drukk holnapra a dokinénihez!

Johi :) Párod védelmében :mrgreen: :igenis jó fej, klassz szülinapi meglepi bulit rendezett Neked :wink:

Indi :) Ha így megy a felmelegedés (na jó, kicsit gyorsabban), akkor nemsokára a skandinávoknál is mediterrán lesz az éghajlat :lol: Mása még nem szül(t), hanem 3fogásos kaját főzött ma... csodás rejtett energiái vannak! 8)

Rylie :) Bilihez óriási gratulaaa!!! Holnaphoz meg ++++++++++++++
denizsa

Rylie,
++++++++-ok holnapra!
wow, már bilizik a kiscsaj? :shock: és szól, ha készülődik vmi? ejha!!! :D

és mi az a gátülés? :roll:

Kép

Kép

:D
szrekuc

johanna1975:
Köszi !
Ősanya !!!!...ez jÓ !!!! :D
Én úgy érzem, hogy a "helyemen" vagyok. Azt csinálom, amit szeretek. Nem tudnám magam egy munkahelyen elképzelni. (egyébként óvónő a végzettségem)

rylie:
valóban kettős: szép, és egyben rettenetesen nehéz (főleg a házimunka)....hegyekben áll a mosni és vasalni való.
Viszont a magam ura vagyok! Akkor pihenek, eszem..stb, amikor akarok. Persze, ha hagynak a gyerekek.
De mégis rugalmasabb a nap, mint pl. egy irodai főnök mellett.
11,5 éve vagyok itthon, de még nem unom.
ebitt

Votiv :) Dominó azt üzeni Istók Pójának, hogy a szilvaleki első osztályú szuperklasszis és benyomta két nap alatt :lol: cserkóval még várunk kicsit.

Minden vendégségmeghívást köszönünk, lassanként abszolválunk is.

Csókolat

Indialélekbenősanyamegyaludni

indianyo

Ebott: hát erre csak azt tudom mondani, hogy erre születni kell...
és már bocs, de anyagilag ezt hogy lehet bírni??? :roll:

Monisa: te milyen nagy góré vagy amúgy civilben?

Votiv: remélem ok lesz Lilike bőre!!

Mása: :o +++++ azért mennek!

Indi: áá Aptyúk hozta az igazi pasis formáját és sík ideg voltam miatta....hosszú...igy volt egy hévezésünk az ördögnek :x de annak örvendtem, hogy láttalak :)

Szrek: gátülés: egyik lábad előre nyújtva a másik hátracsapva mint a w egyik szára
nem szól még, persze és a pisire is azt mondja, hogy kaki, de nagyon örült neki :) sajna muszáj volt elkezdenünk tudod amiatt, hogy ő fogékonyabb alulról a bacikra :( féltem, hogy gáz lesz, de a homeos dokink megmondta, a frankót, hogy mit hogyan csináljak és bevált!!! És nagy kő esett le a szívemről, mert abszolút nem kell erőltetni, mert ő hozza a bilit és tök jól elvan rajta amig mesélem az órás Mimit :)

na el málnát mosni-fagyasztani
R
rylie

Sziasztok!

Ezt még délután írtam, csak nem akart működni nekem a Babanet! :? Az azóta keletkezett termést meg csak átfutni volt időm!:)

Fibi!

Tök jó, hogy ilyen tudatosan csináltad végig a szülést! Nem gondoltam, hogy ennyi hasznát lehet venni, ha könyvekből is felkészül az ember! Én, ha arra gondolok, hogy megint szülnöm kellene, eléggé félelem fog el, de miután a beszámolódat elolvastam kicsit kedvet is kaptam hozzá! :)

Rylie!

Merre lakik anyukád? Mert én ma kezdtem el egy kezelést! Itt a Nádorliget utcában (XI. ker.) a közelünkben van egy központ (más kerületben is van), ahol jade köves masszázságyakat lehet ingyen kipróbálni! Van aki 30., van aki már 600. alkalommal van ott (ingyen)! Csak sajnos mivel sokan vannak várni kell úgy 40-50 percet minimum, addig előadásokat lehet (kell :D ) hallgatni! Nagyon sok probléma a gerincből indul ki, ezért sokmindenre ajánlják! Én ma voltam először, hát nem volt kellemes, de állítólag először ilyen és majd később érzem a javulást! Szólj, ha érdekel és megnézem hol van ilyen központ anyukádék közelében!

Nálunk meg mégsem megy olyan egyszerűen ez a szobatisztaság dolog!:( A bölcsiben kell Timire a pelus, mert ott nem szól és bepisil, bekakil nélküle! Itthon meg van, hogy 5 percenként a wc-re akar ülni, ott meg játszik, oda akarja vinni a játékait, és ha nem hoznám ki őt fél óra után (nagy hisztik árán), akkor egész napot ott töltené!:( Meg a gondozónőkön is kezdem érezni, hogy nem fogadják már olyan szívesen Timit (gondolom, mert nem alszik el délután és az egész alvásidőt végigdumálja)! És Timi sem megy már szívesen, mindig sírva megy be reggel a csoportba!:( Szóval most elég rossz időszakunk van! Remélem, hogy csak átmeneti és nem fog sokáig tartani! De ha van valami ötletetek, azért írjátok meg, jó? :?

Arwen, Mása!
Drukkok mennek!:)

Most ennyi! Majd még jövök! :)

Jó éjt!
ILdi
ildi76

Na majd jól leírom priviben, ide mégsem raknám fel, az már AKKORA off lenne, hogy lelógna a képernyőről :wink:

Neet,
szkájptól túl gyorsan eltűntél, de jól méltem neked. Ezek szerint lemaradtam 1-2 dologról, de majd jól elmeséled :wink: itt nem is ragozom, a ti döntésetek :D

Votiv,
nem lehet protokoll, nekem nem volt (mármint utótisztogatás). Szerintem ez inkább biztonsági óvintézkedés, van, amelyik doki csinálja, ha muszáj/ly, ha nem, és van, amelyik nem feltétlenül. :D
Örülök, hogy Lili bőre szép, maradjon is így. Sajna tényleg bármi berobbanthatja, de a jó hír: abszolút nem szükségszerű, hogy pl. egy fajta dolog kétszer is előhozza, ez egy nagyon misztikus állapot 8) nekem ma délelőtt volt überhisztis hangulatom, délután szunnyantottam 10 percet, azt elmúlt.

Móni,
átszoktattak???? :shock: :shock: :shock: Bocs, de ez nagyon durva, főleg a mi korunkban. Anyósom (aki balkezes) annak idején majdnem megverte a lánya osztályfőnökét, mert az át akarta szoktatni jobb kézre. Párom is balkezes. Én is. És kérdés nem volt egyikünknél sem, hogy azok is maradunk. Szerencséd, hogy nem lett tőle komolyabb bajod (diszlexia, diszgráfia és egyéb nyalánkságok...)

Zsan,
lehet, hogy te rejtett jobbkezes vagy? :wink:

v
kisün

Rylie,
hajrá Kamilla!!!! :D És gratula a bilizéshez! :)

Ildi,
+++++++++++++++ nektek! :D

v
kisün

rylie:
anyagilag ?
Van, hogy könnyebb, van amikor nehezebb. (gondolom másnál is így van...)
Nagyobb autó, hűtő, mosógép...stb kell.
Amúgy nem érzek nagy különbséget a 3 és a 6 gyerek eltartása között.
Nem jut kevesebb most, mint 2 gyerekes családként.

Tudjátok: "az Úr ad bárányokat és legelőt is hozzá..."
ebitt

Votiv,
Sok ++++ Nektek!!! És szuper, h Lilike bőre már szép :D Majd meséld el mi volt a dokinővel!

Neet,
Gyerekszáj :lol:

Komolyan néha jegyzetelnem kéne, mert mindig elfelejtek vmit :oops:

Mása,
Neked is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

Tinu,
Drukkolok, h a dévényes torna bejöjjön és ne kelljen használni a sínt!

Johi,
Párod és a születési dátum :lol:

Deni,
Igen, ez igazi barack volt :)

Rylie,
Holnapra sok-sok drukk!!!! És gratula a bilizéshez :D

Ildi,
Nem hangzik valami jól ez az bölcsis dolog :( Sok ++++ Nektek!!!

A kéz átszoktatás a régi időkben volt módi, nem? :? Tökre le vagyok döbbenve, h még most is :shock: Nagymamám mesélte, h őt is átszoktatták, kézráveréssel.

Kép Kép
curse

Sziasztok! Visszatértünk megint egy kicsit.
Csak ezt az oldalt olvastam, és úgy látom, ezúttal nincs újabb baba. :)
Nálunk a Nagy szobatiszta lett, de amúgy teljesen elvadult, nem hajlandó pl.cipőben járni, a Kicsi meg növeszti a fogait.
Majd rídonlizok még egy kicsit, de most megyek aludni.

rídonli#

Jó reggelt mindenkinek :D

látom, megint mindenki éjjeli pillangót játszott, ráadásul Nítre rájött a grafománia is :lol: :lol: :lol:

Én jobban, de sajna nem jól... hasam lent, ami jó, mert kapok levegőt, de olyan, mintha szét akarna feszíteni ez a kölök... :? és sajnos a görcsölés is megmaradt, bár lájtosabb lett, pedig becsszóra két szalmaszálat se tettem keresztbe tegnap, sőt Füli is teljesen "megértő" volt és az ágyról labdáztam vele, meg ilyesmi....
Remélem ma további javulás leszen, nem szeretnék dokihoz menni...

Vera,
okés, várom a méledet, ha lesz időd a szappanopit meg nekem is elküldheted priviben, vagy mélben, vagy el is jöhetsz elmesélni.... :wink: :lol: , mertmivel negem is érdekel

Ebitt,
üdv itt és gratula a szép családodhoz. Emelem kalapom, a fiktívet, mert nekem bőven elegendő ez a 2 kölök, akik közül az egyik még meg sem született.... de ismerek több olyan emberkét, akik sokan tesók és tudom, mekkora előny ez nekik az életben, persze a felnevelésük sosem könyű, de szép feladat.... :)

Rídonli,
látom zajlanak az események :)

Monisa, meg Denisa, meg Recca, meg...
higyjétek el, pihenek amennyit tudok. Nem vigécségből, meg faszacsajkodásból, de vannak dolgok, amiket meg kell csinálni... és ezeket meg is csinálom, szépen, lassan, öregasszonyosan...szóval igyekszem maxit pihenni, mert szó szerint naponta érzem, ahogy kevesebb megy...

ááááá.... annyi mindenkinek van/volt mostanában ünepe, hogy inkább minden érintettnek szólóan küldöm eztet:

Kép

Neet,
tényleg, ha esetleg publice a dolog, engem is érdekelne a gyereklétszám-projekt változásának kérdése..... vagy írtad és figyelmetlenül olvastam..?

Rájli,
ez jajj de rosszul hangzik..... sok +++++ nektek mára, de mi a rákért is köll nektek izotópiás izéicsoda vizsgálat???!!!
Bilihez gratula :D Én nem tervezem most az átszoktatást, már azért sem, mert egyszerűen nem jelzi, ha bármi is van a pelusban. Persze ha érzem, akkor rögön kérdezem tőle és akkor mondja is, hogy KA! :lol: remélem érteni fogja, miről szól a dolog... ha lesz időd, leírnád, mit mondott a homeós dokitok ezzel kapcs? Privi, vagy mél?

Tinu,
Tüncinek sok +++ a sínhez, remélem a dévényesek leszedik róla hamar..!!

nu L, mielőtt grafománia miatt kibannoltok, vagy iignoráltok itten nekem....

szép napot!

csók

Macsek
macskanyu

És hogy offoljak kicsit és lássátok, hogy igen is van segítségem :lol: :lol: :lol:

aki porszívózik helyettem:

Kép

és segít pácolni a sütnivalót, koncentrálva a munkájára:

Kép
macskanyu

háááát......
tudom, hogy egyenlőre nem a mi kölkeink korosztályának szól, de az első reflex-vigyorgás után, tul.képp mélyen elszomorított (nem mintha újdonság lenne), hogy milyen mértékben tömik a gyerekekbe már most az értéktelenséget és hogyan nevelik rá a ' carpe diem ' és a 'pénz az Isten' felfogásra....

a nóta, ami egy diámunka-közvetítő "himnusza" ITTvan.....

EZ meg a cikk hozzá...

csak én vagyok ilyen hülye, hogy idegesítenek az ilyen zérókategóriás, de a fogékony kölkeket megragadó "élet-filozófia" kölcsönzö izzadmányok???
macskanyu

Indi: oké!!! Hát akkor jövő héten esetleg talizhatnánk hétfőn, vagy szerdán, vagy pénteken. :) Csak a középút kb. Erzsébeten van és ott nemtom van-e olyan hely, ahol esetleg le is tudnánk ülni dumcsizni. :?

Rylie: te szeretnéd a kövi gyerkőt UM-nél szülni? Olyan sok olyasmit írtál, amiből én arra következtetnék, hogy nem... Egyébként nekem is ugyanígy volt a méhlepény szülése, de mivel hamar megvolt, nem emlékszem rá ilyen fájdalmasan, mint te. Fájt, meg fura volt, hogy nem várunk fájást (valahogy nekem az volt a fejemben, hogy ilyenkor az is lesz) és nem magától születik meg a lepény, de hamar túlvoltunk rajt és már el is felejtettem.

Mondjuk bár nem volt kellemes a méhtisztogatás, de ennél spec. vállalom a rövid kellemetlenséget, mint hogy esetleg baj legyen. Pedig a méhlepényem abszolút csinoska volt és egyben, meg is mutatta UM, le is fotóztuk, meg vidióztuk. 8)

Kép
Kép
tinu

Macs,
ezt a rébuszos izét nem bírtam végighallgatni, olyan kaka ... :?
Kismacska milyen nagylány már!!

Gyereklimitációs projekt nem titok, de sztem már írtam: korlátozottak lehetőségink, nem kicsit,és itt nem csak az anyagiakra gondolok. Magamat és a környezetemet meg nem szeretném szívatni, dióhéjban ennyi. Mert ugyan minden megoldható, de ha fogcsikorgatva, akkor inkább kösz, de nem.

Rájli,
+++++++++++++ ezt mára meg úgy általában! :)

Kamilla és a bili! :)

Ildi,
a bölcsiben nálunk is voltak hullámvölgyek, főleg pelusügyben. Sztem ne stresszeld magad, se Timit, egyezz meg a kiscsajjal, h akkor bent pelus, otthon meg bili/wc, aztán majd eljön az idő, amikor már bent sem kell majd. Majd ő szól, meglátod! A sírás ultragáz, szegénykém.. de 3 hét és vége, igaz? Bár jobb lenne jó élményekkel befejezni, h aug végén ismét szívesen menjen. Akármilyen apróság is segíthet, pl hazafelé megálltok venni egy fagyit, tudomisén, csak hogy öszekösse a jót és a bölcsit valahogy.

neet
neet

Macsek,
hány heted van még? Aug a nagy nap hónapja? Az már nem sok...
neet
neet

Neet,

Kép
macskanyu

Macska,
kössz. :lol:
neet
neet

Macs :) Én nem vagyok híve a midnenféle vitaminszedésnek, de most célszerűnek látszika te esetedben némi magnézium. No meg van egy koraszülést megakadályozó homeobigyó - nem bogyó, hanem por, már több ismerősöm is szedte. ha érdekel mondom a részleteket

Tinu :) Pesterzsébeten a központban van egy aranyos kis játszótér, valahol a Kossuth Lajos utcában, majd megkérdezem a tesómékat, ott le lehet ülni. Bár nem, füves, hanem köves, de ha hozunkl egy pokrócot, akkor Tündért is le tudod tenni, gondolom. Na majd megbesz.

indianyo

Zsan, ok, lefenymasolom (valamikor ;))

Ebitt, szepek vagytok! erdekes lehet az elet ennyi gyerekkel :)

Leni, Fibi, Vigantollal vigyazni, d-vitamin - mint zsirban oldodo - tuladagolhato! nyaron biztos kevesebb kell, mint osszel-telen...

Neet, Papa-mazsola is most fog kimenni forgalomba - majd ha hazajon az oktato a nyaralasbol ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok,

Macs, ezt a "himnuszt" én sem tudtam végighallgatni, és nagyon elszomorodtam. Tudom nagyon off lennék, ezért inkább hallgatok.

Meg egyébként is mélyrepülök, úgyhogy mostság lehet, visszavonulót fújok.

Azért Ebittnek még szeretném mondani, hogy borzasztóan szép család vagytok :D , és minden elismerésem, és te pont azt az életet éled, amit én szeretnék, de sose fogok tudni sajnos. De ez már az én egyéni szocom. Szóval gratula, és kalapemelgetés. És a picurka nagyon gazdag lesz, ilyen sok nagytesóval. Jó neki! :lol:

Macs, Füli nagyon aranyos, és milyen ügyesen segít! Olyan biztosan ül a pulton, mintha oda teremtették vón.

Na, mára ennyi volnék, üdvözlet.
még szeretném megmutatni, a 14 hósom milyen ügyesen rajzol, utánozva a nővérét
Kép
a 6 évesem pedig ezt alkotta, a kedvenc könyvéből
Kép
zsugyu

Zsuzsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! miylen életet nem tudsz élni? a három gyönyörű gyereked, fantasztikusan hangulatos, meleg és kellemes otthonod és szerető férjed, otthon dolgozol és rendkívül jó képességekkel (szociális és elmebéli no meg a lelkiek duplán) vagy megáldva. Zsuzsikám, tesség most leülni és írni egy plusz-mínuszos papírt az életedről, majd jól elmosolyodni, hogy milyen sok a plusz! Olyan rossz látni, hogy valaki, aki a szívemnek ilyen kedves, ennyire "mélyrepül" :( Ha segít valamit, szívesen meglátogatunk ismét

indianyo

Lányok!
Most kaptam meg Dr Barna Péter nevét a Szent Imrében. Ismeri valaki közületek?
köszi

KépKép

KépKép
boo

Kisün, protokoll alatt én azt értem, amit a többség automatikusan csinál, mert ezt tanulta/látta szakkönyveiben+továbkézéseken meg a kollégáktól. nagy önbizalom és "különleges" szemlélet kell ahhoz, hogy vki ettől el merjen térni :) de vannak poz. példák :)

votiv 8)
votiv

Indike,
én sem vagyok híve a művitaminoknak, de most beszedtem....

Recca,
mélységes egyetértésem Vigantol-ügyben!!! Szintetikus D vitamin túladagolható!!! Már ha egyáltalán muszáj adni... szép nyár van, tessen kimenni a napra, hagy legyen abból az 1,25-dihidroxi-kolekalciferolból D vitamin...

Zsu,
Nem tudom, mi a aj nálad épp, de fel a fejjel. Gyerkőceid ügyesek, szépek!!
És a virágok is, amiket várok mélben és természetesen ha érdekel, küldök én is képet :)

Boo,
üdv itt, gratula a babához :) Én sajna nem ismerem a dokit, de másoktól jókat hallottam róla. És mg jóképű is :wink: előbb utóbb lesz itt aki ismeri:)
macskanyu

Boo,
BP fiatal és nagyon jó doki. Nem vele szültem, de voltam nála rendelésen, vicces, jókedélyű. Majd mesél más, aki szült is vele, jó? Mindenestre jó választás, az tuti. :)
neet
neet

Votiv, most látom, hogy te is itt :D
akkor elújságolom, hogy bár napközben nem kapja a sedatifot, csak este alvás előtt cca. fél órával 1 felet, de azóta napközben is alszik, MAGÁTÓL!!!!! :D :D :D :D :D :D
Ma is felmászott az ölembe egy negyed órája, átölelte a nyakam és elaludt, most tettem be a szobájába :D Pedig 3/4 10kor este aludt és reggel fél 8ig nyomta (ez tök szokatlan nála) és most magától aluszik...
szóval köszi!! :D :D :D
macskanyu

Egyébként ennyire lett csak rövid hajú a csaj. :)

Kép

neet
neet

Képzeljétek, Mirka kikönyökölt a hasamból.... itt van a könyöke jól láthatóan az oldalamban.... :shock: :shock: :shock: nem túl kellemes érzés, de úgy látom neki tetszik.... :shock: :shock: :shock:
macskanyu

Neet,

wowwww, nem tudom mikor lett új avatarod, de ez naaagyon tetszik Eszciről :D :D :D

és a lehajtott fejű is jó :D

és hogy Füles mekkora? 86-os méret.. köv. hó 5.-én lesz másfél pont :D és 22-es cipedlit hord.
macskanyu

Sziasztok!

Köszi a drukkokat bölcsivel kapcsolatban! Neet neked is a bíztatást, meg a fagyis ötletet!:) Ma be is vetem!:)
"Eszti-szájjal" kapcsolatban jutott eszembe...Timi meg, ha valamiért felelősségre vonom és sunnyog, azt szokta mondani, hogy "Anya! Nem vagyok már tojás!" Az egyik kedvenc rajzfilmjéből van!:)

Ebitt!

Nagyon szép családod van! Gratulálok az új pocaklakóhoz!:)
Engem meg az érdekelne, hogy a gyerekeket mennyire vonjátok be az otthoni feladatokba, házimunkába és mikortól? Nagyon nehéz lehet navigálni egy ekkora családot, én biztos nem merném vállalni. És vicces lehet, amikor nagybevásároltok. Hány kiló kenyér is kell ennyi emberre? :D

Tinu!

Dévényes torna tényleg nagyon jó és hatékony! Mikor kezditek? Nem akarlak megijeszteni, de azért készülj fel lelkiekben, hogy a ded sírni fog! Nem fáj nekik a masszírozás, de a kényszeredett helyzet miatt sírni szoktak a babák! Engem, amikor Timivel voltunk 1X - nem sok fogalmam volt róla, hogy pontosan mi ez - nagyon váratlanul ért a dolog! Viszont biztos, hogy hatékony és nagyon sok későbbi baj megelőzhető vele! Szóval kitartás és sok drukk!

Kókusz, Leni, Monisa, meg akit még rég láttam!
Jó hallani felőletek!:) Bár lehet, hogy csak én olvasok és írogatok ritkán és eddig is írtatok!? :roll:

ILdi
ildi76

Macs, Neet,
uj avatarok rulnak :D majd én is szeretnék ujitani a 2 köcös képpel, de még nem jutottam odáig.

Zsu,
ugye nincs nagy baj? :( mesélj inkább, ne tünj el! :)

Rec, Macs,
én B-nak is alig adtam anno Vigantolt, pedig téli gyerök, szal most meg pláne nem fogom tulzásba vinni :wink: max heti egyszer, ha eszembe jut 8)

Votiv,
B alvásai kb maradtak a régiben, csak idönként kicsit tovább tart elaltatni.
És pont Töled akartam kérdezni, hogy kb mikorra állt be Lili napirendje (alvásai)? mert Ábel már 3 napja majdnem ugyanazokban az idöpontokban szeret elaludni. ez még korai lenne állandora mondani, ugye?

Deni,
igyekszem én néha feküdni, de annyi minden van örökké... és Zsoló meg kitalálta, hogy kertet rendez, ugyhogy tegnap már én mosogattam el :P :lol:

Voltunk ma védönönél mázsálni, és megdicsért minket, majdnem 300 g-ot szedett fel 1 hét alatt. és amit én még sosem láttam a saját gyerekemen: Ábelnek hurkácskái vannak a combján :D :D :D

KépKép
fibi

Macs,
++++++, és többiek jol megaszondták. Ha Füli ilyen jol alszik, akkor használd ki, és heveredj le vele :wink:

Ildi,
bölcsihez kitartást!++++ Timi szövege is joooo :)

Neet,
tényleg az én szakdolim köll? (Montessori pedagogia) mert szivesen átküldöm akkor, csak meglepödtem :wink:
fibi

Rylie,
rátenyerelés, meg kiszijazás, jaaj :( nem gondoltál az orvosváltásra next bébinél? :?
Kamilla nagyon ügyes, hogy már bilibe csinálja a dolgát :)
fibi

Fibi,
ezt a kiszíjazást nem is értettem én sem egészen..... :shock: :shock:

TÉNYLEGESEN kikötötték :?: :?: :?: Miért is :?: :?: :!: :!:
macskanyu

na mit találtam nektek megint???? :mrgreen:

EZT!!!!!!![/u]
macskanyu

ezt meg a picik nagyon imádják :D :D :D

KLIKK
macskanyu

barátnéim az Úrban, mennyit írtok! :shock: Volt egy olyan hangyányi reményem, hogy ma utól tudlak érni Titeket, de most le is tettem erről, olyan lassú ez a laptop :twisted:

Fibi!
Nagyon szép és gyors szülésed volt, úgy örülök Nektek!!!!!!

Láttam, hogy valaki írt a szoptatás alatti fogalmazásgátlókról. Nekem a doki és más is nagyon ajánlotta a Pharmatex ovulest, recept nélkül kapható spermaölő kúp, semmi hormon. Ha betartják az előírást, nagyon jó hatásfokkal működik! És a Kismama magazinban reklámozzák a Patentex Ovalt, ez is valami hasonló lehet, és azt írják, hogy szinte azonos védelmet jelent, minta tabletta. Hétfőn voltam dokibánál és beszélgettünk erről arról, és hihetetlen, hogy milyen fogamzásgátlók léteznek már!(nagyon le vagyok maradva ezen a téren 8) )

Minden ded nagyon aranyos!
Ebitt!
Gratulálok a családodhoz, kicsit irigykedem, szuper lehet ennyi gyerekkel! Amióta két gyermkeem van, teljesebbnek érzem az életemet, és minden naőp azon gondolkozom, hogy talán még megadatik majd mégegy nekem.

Kép
Kép
zuzmo1

Macs :) ez aztán a zöld szemű macsak :lol:

Köszi a magyar népmeséket! vannak enkünk tithon dévédén egyébiránt eredetiben szépecskék

indianyo

Fibi, gratula a hurkákhoz!! :wink: :lol:
(megjegyzem, Igi hiába lett 3630-ról 5170, még mindig nem hurkás.... csak tudnám, HOVÁ teszi a plussz súlyt???? :shock: :roll: :roll: )

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

folyt.köv.
életem első számú kiteljesítője fogzási fájdalomtól üvöltve ébredt, majd cicin visszaaludt 8) második számú pedig ébredezik itt mögöttem a kanapén :lol:
éjszaka olyan klassz móka volt, B 2 órán keresztül volt ébren, aztán jött Pannus, gész éjjel nyöszörgött. pont azt beszéltük Tomival, hogy ha ez a fogzás dolog nem lenne, semmi problémánk nem lenne, és simán bevállalnánk több gyereket is.

Curse!
Amikor visszanéztem a két hét termését, láttam rólatok egy nagyon szép képet. Megvolt a keresztelő? NAgyon csinik voltatok rajta :D Mi most szervezzük.
barack-alma pép nálunk úgy csúszott jobban, hogy a turmixolás után átpároltam, majd lehűtöttem. Próbáld ki. Amúgy nálunk sem eszik PAnnus nagyon nagy menniységeket. Két napja a Hipp sütőtök-almát teszteljük. Hááát, azért egy-két kanállal lecsúszott :lol:

Votiv!
OLtással mi is le vagyunk maradva, mert pnnusnak túl erős volt a BCG reakciója. Még nem kaptuk meg a 4 hósat sem! De nem maradtunk le semmiről! Remélem, Lili bőre most már tényleg rendbejön!

Kép
Kép
zuzmo1

Rídonli,
Gratula a szobatisztasághoz :D a többihez pedig kitartást!!!

Macs,
Segítséged egy tünemény :D

Zsu,
Csír áp :D 14 hósod zabálnivaló, 6 évesed pedig nagyon ügyes :D Ilyen kőcök mellett miért is van rossz kedved? :wink:

Neet,
Nem is lett olyan rövid Eszti haja :)

Új avatarok rulez!!! :D

Fibi,
Nem semmi a 300 gr :shock: :D a hurkákhoz pedig gratula :D

Leni,
Igi súlya se semmi :shock: :D

Kép Kép
curse

Indike,
pedig nem is vagyok féltékeny tipus :mrgreen: :mrgreen:

Zuzi, ha lesz időd/géped képeket légyszííí!!! :D
macskanyu

Leni!
Rám is olyan hülyén néztek a játszótéren, amikor kendőben vittem Pannust egész télen, most meg kenguruban! De az igazság ott van, amit Móni írt, hogy akinek nem ilyen korú a gyereke/gyerekei, azoknak a véleménye igazából nem mérvadó. Erre jöttem rá én is! Látom B-n, hogy milyen gyorsan változik, testileg, szellemileg egyaránt, csak az tud tanácsot adni, aki már átment ezen, és mondjuk a két gyermeke között kb ekkora a korkülönbség. Emlékszem, amikor okosan azt tanácsolták, hogy hát B már nagy gyerek, jöjjön a saját lábán. Másfél-2 évesen?????????Ráadásul nagyobb távolságot?

Fibi!
300 gramm!!!!!!!!Azta!!!!!!!!! (B erre azt mondaná, hogy azta paszta cipő paszta! :lol: ) Nagyon ügyikvagytok, és érzem a hszeidből, hogy ez a szülés teljesen feltöltött téged energiákkal!!!! :D :D :D

és mielőtt elfelejteném, mindenki, aki szülibnapos vagy névnapos volt, éljen sokáig boldogságban!!!!!!!!!

Móni!
Akkor holnap ugye jöttök? Mi szerintem fél 4-nél hamarabb nem érünk oda, de majd sietünk! És mi szerintem estig ott is leszünk, ha valaki amiatt nem jönne, mert alszik a ded....

Macs!
Pihizz sokat!!!! Nagyon drága kis segítséged van :D És a konyhapultod is szuper! :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
Annyira nem hangzik jól ez az éjszakai muri :( Nem is tudom, h bírjátok :( Sok ++++ Nektek!!! Remélem segít.
Köszi :) Nálatok mikor lesz?
Úgy látszik most a sima barack beválik, ma is megevett már egy felet :D Sütőtök verzióból mi a krumplisat próbáltuk. Azt egy ideig csipázta, aztán most megint nem. Lehet, h most én is megpróbálom majd az almás verziót. De vhogy úgy veszem észre, h az alma abszolút nem jön be nála.

Kép Kép
curse

na akkor mesélek...

tegnap nagyon a padlón voltam, mert egy szaktekintély term.gyógyász ismerős (ill. több term.gyógyász, pl a kollégám is) azt mondta, hogy "bennem van a hiba"
1 éves kor alatt, főleg anyatejes babáknál ugyanis az anyát kell kezelni, nem a gyereket - az ő nézetük szerint
tehát én "mérgezem" Lilikét (a bennem lévő méreganyagok mennek át bele a tejjel)
ezért 1. térjek át egy teljesen más, lehetőleg makrobiotikus étrendre, de a minimum, hogy 0 tejtermék, 0 hús/állati fehérje és 0 glutén, ill. no liszt, kenyér, tészta stb.
és 2. tegyek meg mindet, hogy harmonizáljam magam. Mondjuk ez nem új számomra, ezért shang gungolok, járok masszázsra, agytréningezem, szedem a Bach-cseppeket stb.

de persze a legjobb lett volna még a teherbe esés előtt méregtelenítenem :roll:
ill. ha most ezt nem teszem meg, a gyerek végig fogja szenvedni a szoptatást, de lehet hogy még akár 7-10 éves koráig is, vagy az egész életét...
és a jó hír, hogy nem psoriasis, "csak" ekcéma...

tegnap ettől voltam nagyon lepény, még a gondolat is rossz, hogy én mérgezem a gyerekem, és mindent megtennék, hogy gyógyuljon meg a bőre, de minden empírikus ismeretem szerint szoptatás alatt nem szabad diétázni, mert attól csak még több méreg választódik ki és megy át a tejjel, meg az energiacsökkenést is eredményez, aról nem szólva hogy a tej is elapadhat, és hát egyáltalán mennyire lesz tartalmas?

aztán ma itt volt a dokinéni, és megnyugatott kicsit

észrevette, hogy Lilikének most meg a BCG-je reagál nagyon csúnyán, egy hatalmas gennygombóc van a vállán, még tán ki is fakadhat :((( (ráadásul szárazon köhög és váladékozik az orra is)

dokornéni szerint kipróbálhatom pár napra/egy-két hétre, hogy nem eszem tejterméket, húst, meg gluténtartalmú dolgokat, de ha vmi kaja lenne a dologban, akkor gyomor-tünetei is lennének Lilinek, nem csak a bőre...
és őszerinte az egyoldalú táplálkozás hosszútávon nem jó szoptatás alatt, többet ártana, mint használna
(A makrobiot. diéta tele van hüvelyesekkel, nekem pedig most még egy ideig legalábbis eleve nem ajánlott a bab, lencse stb.)

Szerinte ne vádoljam magam, mert simán lehet öröklött hajlam is a Lilikének, és az is lehet, hogy már a BCG oltás (amit 3naposan kapott a H-ban) hozta elő belőle, mert nagyon korán jelentkeztek a bőrproblémák, és nem lehet véletlen ez a nagyon csúnya oltási reakció sem!

De nem is érdemes igazán az okokon lovagolni, mivel jól reagál a homeopátiára, talán ezzel meg is lehet gyógyítani, és emellett simán ki is nőheti Lili, szerinte erre koncentráljak.

most fog kapni újra Siliceát, a gennyesedésre, és BCG nozódát (na ilyenkor van nagy szükség rá, ha van oltási szövődmény!! és ezen az eseten is látszik, hogy tulképp bármikor kivezethető bármi)

még az is lehet, hogy ha kivezetjük a BCG-t, meg is oldódik a bőrproblémája! ha nem, akkor meg próbálkozunk tovább, az alkati szer irányába.

mindenesetre ha hazajöttünk a nyaralásból, egy időre kipróbálom az állati fehérje- és gluténmentes táplálkozást is, ha a homeopátia nem ér el jelentős eredményt addig.

votiv 8)
votiv

Zuzi,
ezek szerint, ha kinőlnek az összes eddigi gyerekeitek összes fogai, jöhet a 3-maska? :mrgreen:

Curse,
banánnal próbáltad már az almát?
macskanyu

Curse!
Hétfőn megyünk beszélőre a paphoz :lol: , akkor derül ki az időpont. És banánt már kóstoltatok? Én azt vettem észre, hogy amelyik baba nem szereti az almát, az a banánt igen és fordítva. Persze ennek semmi tudományos háttere nincs :lol: :lol: :lol:
és hát az éjszakák :roll: már hozzászoktunk!

Macs!
Leírnád egyszer nekem, hogy mit és mennyit adsz Fülinek alváshoz? AZ esti elaltatás elég horror, és B-nek kb 9 óra az alvásigénye :roll:
képet maj tezek föl, ígérem, csak ahhoz kell a nővérem segítsége :oops:
zuzmo1

sziasztok,
engem is kiszijaztak a mostani szülésem után... :cry: :cry:
legszebb szülés, legrosszabb "utójátékkal"... (egyik szülésem után sem volt szijazás...) bár azok nem is voltak olyan őrületesen jóóók... :lol:

Kriszitna,
én is hatalmas gratula a gyönyörű családhoz!
Mekkora hűtő kell???
:lol:

Macs,
RELAX! és képzeld, én is szedálom Igit sedatiffel...:wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?