A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Másnak is szokott is ilyen barna folyása lenni? A dokim azt mondta, hogy nem probléma és elõfordul, de azt is hallottam, hogy az nem normális dolog és gyógyszert kell rá szedni!
Hát mindig kell lenni valaminek, hogy nehogy az ember békében, nyugton örülni tudjon????

Dóri
szabod

Toffifee,
Neked befort a piercing helye? Maradt a helyén két barna folt? Nekem 1 nap alatt összefort és mivel csak tavaly csináltattam be se gyógyult igazán.(Míg benne volt az ékszer.) Már nagyon várom, hogy lefogyjak szülés után és újból legyen.
Te mikor szeretnéd visszarakatni, vagy nem is fort be?

Leszter,
megvettétek a légzésfigyelõt? Biztos írtad csak elkerülte a figyelmemet. Az olyan fajta amit a matrac alá lehet tenni?

Tina
27
Tina

Tina

Nekem is beforrt a helye, de nem egy nap alatt, hanem kb. 3 hét után is átjárható volt, és maradt folt is (barnásvörös?), de szerintem azok kifakulnak egy idõ után. Én tavaly elõtt szúrattam elõször, utána újraszúrattam tavaly májusban, mert történt vele egy kis malõr, az már kicsit kellemetlenebb volt. Szerintem most nyáron még nem tudom visszarakatni, de talán télre már vissza lehet, akkor jövõ nyárra tuti lesz Kép

Toffifee
toffifee

Helloka,

Ujra a fedelzeten en is. Tegnap olvastalak benneteket, de olyan kaki hangulatom volt, hogy inkabb nem irtam. Ugy latszik ez is emberfuggo, a fiammal is csak ilyen tajt kezdodtek a hangulatvaltasaim, de akkor pocsek volt, remelem most csak egyszer-egyszer jon elo. Persze akkor nem olvastam a babanetetKép

Marti,
nyugi nem vagy egyedul, de te legalabb rafoghatod ArminraKép, en azert mar eleg regota nem szoptatok, de a szulesidopont nalam is csak UH utan szamitott. Mivel a fiam csak regiment gyogyi utan erkezett, a doki szolt, ha megegyet akarunk idoben kezdjuk el a gyogyikat adagolni ujra. Na hat ez nem igy lettKépviszont mikor megkerdeztek mikor volt az uccso mensim neztem, mint Jani a moziban mivel nem igazan tartottam fontosnalk jegyezgetni, ezutan meg eloadtam, hogy kb 21 napos a ciklusom, szoval a doki beirt valamit(itt akkor nem csinaltak UH). Ra 2 hetre mentem haza, aholmelmentem UH es ott bemondtam az itteni doki szerinte 10 hetet, hat Uh szerint mar reg tul voltam a 12 heten. Szoval gozom sincs mikor jon manoka, de hogy jon az biztiKép

Beu,
Lorinc baba gyonyoru es oriasiKépKépKép

Csucsuka,
Drukkolok am neked, hogy minel hamarabb meglassatok egymastKép

Leszter,
Azert neked is kuldok drukkot, tedd el a tarsolyodba. meg jol johetKép Nem semmi aktiv vagy meg igy a vege fele is.
Ja bocsika a kerdesert, de ki veszi majd at a tablit, ha te szulsz, vagy lehet hogy mar volt szo rola, csak en voltam bambulinoKép

Daleei,
Udv itt koztunk. Engem nem sikerult megeloznod, de egy napra lettunk kiirvaKépKépKép

Manocska,
Csodalatos helyen lakhattok, szomszed sehol, erdo, csak irigykedem ittKép

Toffifee,
Ezen a leirasodon elgondolkoztam. Nalunk apu be akart jonni eloszor, de csaszi miatt nem lehetett, viszont a ver latvanya eleg riaszto szamara, ha megvagja az ujjat is elsapad. Most szinten felvertezte magat, hogy bejon( sikerul csaszi meguszni), plane, mert azert szules kozben fogalmam sincs mennyire tudok koncentralni egy idegen nyelvre. De ezek utan nem tudom otletnek jo-e.
Ja a csikokat probald nagyvonaluan kezelni, mert tenni ugysem tudsz ellenuk, esetleg ha mas oldalrol nezed magad nem is latszikKépKépKép
Ja esetleg nem artana egy kicsi vaspotlas( nem mindig eleg ami a vitaminokban van), azzal rendbe jonne a verkeped, alt. tenyleg romlik terhesseg alatt.

Kaska,
A kocsmazas szerintem se gaz, igazi kismami program{proud}, bar tegnap en mertem kerni egy korty sort a ferjemtol, teljesen kiakadt, alig tudtam megmagyarazni, hogy azert egy kortytol meg nem lesz reszeg miniKép

Syl,
En borzalmas vagyok vitamin teren egyszeruen elfelejtem szedni oket, plussz tenyleg sok a savam es elegge marja minden a gyomrom, viszont nagyon sok gyumit-zoldseget eszemKép

Zsizsa,
Nyugi bizti minden rendben leszKépKépKép

Mariann,
Pfujj... de rossz lehetett ez az alomKép

Urszila,
Neked is lassan kozeleg az idodKép, tenyleg lekileg hogy lehet felkeszulni a program csaszira( tudod lehet, hogy hasonlo szitum lesz).

Na muszaj mennem, mert lekesem az eloadast.
Angi
29+5
angela2

Angi,
Én vagyok a tábla reklámembereKépKépKéppalacsinta a fizum, bár még nem kaptam érte semmitKépKépKép és amúgy meg Kaska veszi át a dolgotKépKép ha Leszter hirtelen átkerülne már a babós tábláraKép
Amúgy, ha hamarabb meglenne a babód, nem a kiírás szerint, akkor legalább elkerülöd az " egyben vagy még" telefonokat, zaklatásokatKép mindenben van valami jó, nem?Kép

Juhéééé, megyek haza, de jóKép még 8 napot dolgozom, de olyan soknak tûnikKép Na ezt már féllábbal isKép
Manócs
26+0
manócska

Angi!
Szerintem, ha a férjed be szeretne menni, akkor nehogy te lebeszéld róla! Kép Nálunk András az elején (mikor még terhes sem voltam Kép), azt mondta, szó sem lehet róla, õ nem bírja a vért. Mikorterhes lettem, mondtam, hogy én nagyon szeretném, ha bejönne - persze, megparancsolni nem fogom - de hogy én nem bírnám ki egyedül (igaz, akkor NAGYON féltem a szüléstõl - most kevésbé félek, de még inkább úgy gondolom, hogy nélküle nem szülök KépKépKép). SZóval, szépen eljárt ea-kra velem, olvasgatta a "véletlenül " elölhagyott kisbabás könyveket-füzeteket, én meg mondogattam neki, hogy én nem azt akarom, hogy nézze, mint tágulok és hogy bújik ki Ármin, forduljon az arcom felé, üljön háttal az eseményeknek, csukja be a szemét, ha akarja, csak fogja közben nagyon erõsen a kezemet Kép SZóval, mire eljött a szülés ideje, az már nem volt kérdés, hogy bejön-e. Aztán végignézte, ahogy tágultam (szörnyen lassan és nehezen, oxytocinnal), nézte, amikor megjelent Ármin kobakja, bíztatott, hogy már látja és tartsak ki Kép, aztán nézte, ahogy Ármin kicsusszant (egy nyomásra, egészben Kép), aztán elvágta a köldökzsinórt ..... és most teljesen természetes neki, hogy bejön, sem szavaiban, sem tetteiben (lásd a mostani babát! KépKépKép) nem érzékelem, hogy visszataszító, csúnya, vagy ilyesmi rossz élmény lett volna számára. Sõt, azt mondja, örül, hogy bent volt ésszerinte szép a születés. A TV-ben a véres jeleneteket azóta sem nézi! SZóval, biztos szülésfüggõ, kispaopafüggõ, meg minden, csak azért írtam le, hogy lásd: nagyon pozitív élménnyel is érhet véget a "nemakarom" kezdet! KépKépKép Az, hogy Ármin szopizik még, csak annyiban az én érdemem, hogy hagyom Kép - bár, nehezebb dolgom lenne, ha le akarnám szoktatni róla! Kép

Márti
márti

Szia Dóri!

Nekem szerencsére ilyen nem volt, de Leszternek úgyemlékszem igen. Szerintem nemsokára felvilágosít téged.

Csucsuka!
Hajrá, hajrá!!!! Lehet, hogy neked a drukk nem jön be. Kép

Magdi
27+3
gallainémagdi

Manocska,
Igen remelem elkerulom ezeket a telcsiket, bar ha a lanyzo annyira siet, mint a fiam (majdnem 2 het tulhordas) akkor bajos leszKépKépKép Koszi az infot, sejtettem, hogy mar megvan az utod, csak hat a kismamik esze....KépKépKép
Csak 8 nap, de jo nekedKépKépKép

Marti,
Lebeszelni azt hiszem nem fogom csak atfutott az agyamon mi lesz szegennyel bent. De a soraid utan kicsit nyugodtabb vagyok, egyebkent o is AndrasKép
Az jo ha Armin igy ragaszkodik a cicihez, Matyi 1 evesen koszonte megelegelte, amit akkor kicsit bantam.

Kepzeljetek sikerult, majdnem egyessegre jutnunk a nevet illetoen, mar csak a Judit es az Ildiko van a listanKép Lehet, hogy megis lesz neve a lanyomnakKépKépKép
Ja es jelentem beszokott a fiam, bombi nelkul enged el mindkettonket, sot tegnap mar anya miert jottel ilyen hamar kerdessel fogadottKépKépKép

Angi
angela2

Toffifee,
nekem Roan Symbaba kocsim van, en a Megatoysban vettem. A babakocsi-topicba meg irjal es majd lesz forgalomKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Ugy tunik, megsem lesz ma vendegunk... Kispapam pedig meg dolgozik, mert kesobb ment be, hogy elkiserhessen a CTG-re. Ugyhogy van idom babanetezni egy kicsit.Kép Bar lenne mit csinalnom, de most nincs kedvem...

Toffifee,
Nekunk nem vetitettek filmet a szuleselokesziton. De ha kispapa nem akarja nezni a huzos reszeket, akkor majd kenytelen lesz a kepemet nezegetni.Kép Amugy volt o mar benn velem lomuteten is, ahol meterszamra huzigaltuk elo a beleket, bar tudom, hogy ez egesz mas, mint ha az en veremet latja folydogalni. Es a legrosszabb tenyleg a tehetetlenseg erzese lehet, hat majd meglatjuk. Bizakodo vagyok!Kép

Manocska,
Koszi a drukkot.Kép A velemenyem nem valtozott, nem vagyok meg felkeszulve. Es szerintem van meg idom.Kép

Marti,
06.02-12.?! Ez jo!KépKép Csucsuka ugyis biztos szul nagyon rovid idon belul, ugyhogy nem sokara ujra 20. leszel. Bar gondolom, akkor mar 19. szeretnel lenni.Kép

Norka,
Koszi az infot, meg nem hallottam errol, de nagyon talalo a kifejezes!Kép

Dori,
Nekem barnas folyasom nem volt, csak nagyon kis mennyisegu egesz halovany rozsaszin (majdnem feher), illetve olyan, hogy kb. naponta egyszer feher trutyiban egy kis drapp cseppecske volt (bocsi). Tenyleg sokaknal elofordul igazi barna folyas is, de szerintem tulzas azert, hogy normalis. Ha aggodsz, kerd meg a dokidat, hogy csinaljon UH-t, probaljon utana jarni, hogy honnan ered a verzes. Hany hetes vagy most? Mert nekem eleinte mindig napra pontosan a soron kovetkezo peteeres idopontjaban jelentkezett ez (es utana meg vagy 8-10 napig is elhuzodott), es hallottam masoktol is ilyesmit. Es szerintem mindenkepp pihenj, amennyit csak tudsz, en meg ezzel a kis trutyival is fekudtem, bar en hiperaggodos vagyok.Kép Hidd el, teljesen megertelek, en is sokszor ereztem ugy, mint Te, hogy szerettem volna gondtalanul, boldogan elvezni a varva vart terhesseget, de mindig volt valami, ami mindezt bearnyekolta. De lesz ez meg jobb is, ahogy telik az ido!Kép Fel a fejjel!KépKépKép

Tina,
Igen, megvettuk. BabySense tipusu, matrac ala lehet (vagyis kell) tenni.

Angi,
Ne depizz, vagy ha igen, akkor ird le, hogy fel tudjunk viditani!Kép Matyi nagyon ugyes, hogy mar nem sirdogal!Kép

Na puszi:

Leszter
37+6
leszter

Sziasztok!

Áfonya
Köszi a tippet, engem a Roan Jolly Joker érdekelne, de akkor megnézem a Megatoys-ban, hátha ott is van. De írok a babakocsis topic-ba is, hátha tud valaki segíteni, hol van a Roan Kft. (aki forgalmazza). Még egyszer köszi! Kép

Leszter
Az én Kispapim a tévében nagyon aktívan nézi a mûtéteket, a babás mûtéteket nem bírja egyedül. Egyébként akkor nevettem ki, amikor mondták neki, hogy már látszik a baba haja, nézze meg, szegény nem nagyon akarta megnézni, mert elõször azt hitte, ez azt jelenti, hogy már kint van a feje, pedig hol volt az még...Kép
De még nem hallottam arról, hogy egy apuka is belehalt volna egy apás szülésbe Kép (olyat már igen, hogy rosszul lett, nem is kicsit, saját ismeretségi körünkben van ilyen, pedig elég stramm volt a srác).

Mindenkinek jó pihit!

Toffifee
36+3
toffifee

Helló Lányok!

Már akartam irni,de most meg is teszem!!!

Szóval fõleg azoknak javaslom akik még az elején tartanak a pocakoskodásban,-nehogy úgy járjanak mint én!
Szóval idõben kezdjétek szedni a calciumot!Mert én az elején szedtem,aztán pont a közepe felé valahogy mindig elmaradt,aminek most az az eredménye,hogy nagyon fájnak a fogaim,és szinte minden éjjel begörcsöl a lábam.(nem is egyszer- és nagyon kellemetlen erre ébredni)
Szóval a közép idõben nagyon jól birtam nélküle,sõt nem is éreztem semmit,de most hogy gyorsan és sokat nõl a kis Manóka ,nagyon szedi ki belõlem és nem tudom eléggé gyorsan pótolni a calciumot!!!Szóval csak szedjétek rendesen és akkor is ha még nem érzitek a hiányát!!!!
Bocsi ha túl letámadó voltam de csak azt akarom hogy más ne járjon igy mint én!!!Nem valami kellemes!!!
Eddig a pisitúrák tomboltak éjjel,most a lábam görcsöl be többször is,hát valami mindig van!!!

Mariann
31
Mariann

Sziasztok!

CTG-n lustizott ma a kicsi lány, kb. negyed órát nyugiban volt. A szülésznõ egy kicsit megmozgatta, akkor biztosan felháborodott, hogy miért zavarják, mert onnantól majd szétverte a hasamat. LeszterKép Nekem ilyen rezgetõs még nem volt, de úgy meg tudják mozgatni a babát, mintha kint lenne a pocakomon! Méhszáj még zárt, fejecske fent, de most elõször begörcsöltem a vizsgálattól. Ez már jelent valamit! Ellendrukkot kérek ápr. 3-6 között, mert külföldön lesz a dokim!
Elmentem ma a Brendonig, csak nézelõdni, de így is ott hagytam 5 ezer forintot (teás cumisüveg, hogy ne a nagylyukú kórházi cumival kapjon inni esetleg, fürdõszivacs, fésû, kefe, két labda is a nagyoknak, hogy ne csak a baba kapjon mindig valamit.
Úúgy hiányzik már Zsuzsi, vasárnap jön haza anyukáméktól.

LeszterKép
Olvasom, hogy már ti is készülõdtök! Ez így jó a 38. héten, ettõl még tényleg lehet, hogy beelõzlek!
Az RS-ben vettük a pelenkázólapot amikor a normál fenyõfakomódot, pont olyan mint máshol, csak olyan szép cicás mintája van, hogy beleszerettem. Az ára is jó volt. Sajna a Brendonban is csupán ilyen szélesek vannak, mármint a merev aljúak, de kispapi ígéri, hogy megold valamit. Mél megy telszámmal.

ToffifeeKép
Az M3-on a SZentmihályi úti lámpánál van egy reklám Roan babakocsikról, holnap reggel megyünk be Bp-re, majd megnézem a címet. Mintha a Megatoysban is láttam volna!

AngiKép
Fura érzés így tudni a kibújás idõpontját. Azért egy kis izgalom van, mert hátha elõbb akar jönni! És bújkál bennem egy olyan gondolat is, hogy szegény baba, ott ül békésen a hasamban, és egyszer csak rátörik az ajtót!

Urszila
36+3
urszila

Ja és az üditõk!!!!

Telis- tele foszforsavval ami kivonja a calciumot!!!!
Szóval azt se kellene inni,de hát én sem tudom ám megállni!!!KépKépKép

Mariann
31
Mariann

Sziasztok!

Snoppy: Nem kaptam meg a mailt,
a cím:tunder@freemail.c3.hu
Írtam a szoptatásos topicba, egy kis "történetet" ha tudsz segíts légyszíves!

Köszi
Manó2+Dorottya
manó2

Hahó, itt a legfrissebb kismamiKép

Képzeljétek mi történtKép Átadták a helyet a villamosonKép Hát én olyan boldogan feszítettem, hogy ez a reggel már csak jó lehetKép

Tegnap du. végre kicsit kertészkedtem, olyan jól esett, már el is felejtettem ezen a hosszú télen, hogy milyen is az. Olyan szupi voltKép

Na mi van, olyan keveset írtatok az este! Hahó, valaki aktívkodjon már!Kép

Manócs
26+1
Manócska

Manócska!

Ezeket direkt neked küldöm, hogy ne hidd, egyedül árválkodsz a világ netjén! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Majd jövök írni is, de most meg kell tisztogatnom Ármint + ruhákat adni rá - ez elég hosszú program, mert többnyire utálja. Még annyit, hogy nem hiányzott tegnap este-éjjel vkinek a babája a hasából? Mert azí enyém elõször teljesen átrendezett odasbent mindent, aztán kitakarított, aztán pedig bulizott - de szerintem nem egyedül! KépKépKép

Márti
29+2
márti

Manocska,
én is itt vagyok, csak dolgoznom kell.

Márti biztos nem az én babám volt. Nálam is hasonló volt a helyzet, de szerinetem sajnos még igy sem fordult irányba.

Ari aki el van havazva
31+5
Ari

Szia Manócs, csak miattad jöttem ilyen koránKépKép!
Ha vége lesz a gályázásnak, azért ugye tudsz még netezni?

Magdi, köszi a hajrát, remélem használKép!

Szóval, tegnap nagyon magam alatt voltam, de aztán sikerült kibõgnöm magam apócám vállán, ami nagyon jót tett, bár szegénykém nem nagyon tudott velem mit kezdeni... Nem tudja felfogni, hogy különösebb ok nélkül is milyen jól eshet egy kis bömbi, hiába no, férfibõl van, bennem meg most mégegy nõcike vanKép. De tényleg Danóval nem voltam ennyire hisztisKépKép. Aztán este beültem egy nagykád melegvizbe, kaptam egy pohár szamorodnit, aztán beájultam az ágyba.. Lehet megkövezniKépKép. Sajnos 1/4 3-kor felébredtem, mert megint voltak kis kedves fájásocskák 10 percenként, amitõl nem tudtam aludni, de már nem fûzök hozzájuk vérmes reményeket...

Dokibácsiból próbáltam valami biztatót kicsiholni, de nemnagyon tudtam... Mondta, hogy amennyit haladtunk az elmúlt héten, ami szinte egyenlõ a nullával, még akár egy hétig eltarthat... De én már nem akarok 2.-án CTG-re menni! Megkérdeztem azt is, miszerint a lányok hamarébb jönnek, na ezzel mi a helyzet? Erre: hát neki két lánya van, az elsõ 2 héttel korábban jött, a második 2 héttel késõbb... Megkérdeztem mit csináljak? Azt mondta, amit akarok, bennt még egy babó sem maradtKép.
Ezért úgy döntöttem, hogy - bár képletesen - de tojok a lyány fejére, már most látszik, hogy hatni nem nagyon tudok ráKépKép. Nagyit meg elküldtem dolgozni, ne pazarolja feleslegesen a szabiját...

Ja, és a nagyfiam tündériKép! Magyaráztam az apjának vmit, azt mondtam, hogy jön a fájás, erre Danó odajött, megpuszilta a pocakomat és kijelentette: fájá ejmúúúlik - azthittem menten megzabáljukKép

Na megyek visszaolvasok, majd még jövökKép
Zsófi
39KépKépKép
Csucsuka

Szia legfrissebb kismami! Kép

Hogy te milyen üde vagy mindig!Kép Persze ez a helyátadás engem is feldobott volna az biztos! De még alig látszik az én manóm, viszont úgy tûnik, minden nacim összement.Kép

Egyébként voltam tegnap 3D UH-n, szerintem a baba azóta is folyamatosan röhög rajtunk. Ami a legfontosabb: minden oké! A doki tényleg nagyon kedves volt. A baba pedig egy ördögfióka, komolyan!KépKép Egész végig a fejét fogta, és eltakarta az arcát a könyökével, örültünk, ha néha hátrébb tette a karját, és valami látszott belõle, pedig a doki tényleg próbált szép képet csinálni (miután megbizonyosodtunk arról, hogy minden rendben). Aztán, amikor lejárt az idõnk, a doki elkezdte lemezre menteni a képeket, az a kis ördög letette a kezét, egyenesen ránk nézett, és esküszöm, hogy vigyorgott!!!KépKépKép Szabály szerint kiröhögött minket!Kép Sajnos már nem készülhetett több kép, mivel a doki már vette föl a CD-re az eddigieket. Szóval szerintem a babó direkt szívatott minket, kíváncsi vagyok, hogy amikor megszületik, akkor is ilyen kis ördögfióka lesz-e.Kép Mindenesetre nagyon boldog vagyok, hogy nincs semmi baja!KépKép

Mindenkinek nagyon szép napot!KépKépKép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ari,Márti,
Nálunk is valami disco lehetett odabent tednap esteKép
szerintem a jó idõ teszi, érzik a babók, hogy itt a tavaszKép

Manócs
26+1
manócska

Csucsuka,
lazíts, ha akar, úgyis jön a kiscsaj, de azért drukkKép
Lesz net, csak asszem csak esténként, ha kispapi odaenged a gépéhezKép

Zsizsa,
de jó, hogy minden ok a babóvalKép Azért tényleg kicsit pimasz voltKép Na és a nemére vonatkozóan mondott valamit a doki?

Manócs
26+1
Manócska

Sziasztok!

Ez az utsó napom idebent. Kép
De sajnos nem tudlak olvasgatni ezután titeket. Kép

Toffifee!

Roan babakocsi van a Szentmihályi út 56-ban, legalábbis a kapura ki van írva, mindig látom a 96-os buszról, ha megyek hazafelé. Majd én is be akarok nézni, mert elvileg kiságy és minden egyéb is van (diszkontáron?). Az utána lévõ házban is van valami bébidiszkont, de lehet, hogy egy és ugyanaz.

Beus 33+2
beus74

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönet a hatalmas drukkért és a gratulációkért!!
Íme a kis trónörökös:

Kép

Nagyon jó baba. Csak akkor sír, ha éhes vagy tele a pelus. Bár már kezdi azt is próbálgatni, hogy mit szabad és mit nem. Édes pofa. Olyan tündéri fintorokat tud vágni. A sztorinkat is leírom majd, de most rohanok zuhanyozni, mert Pöttömke most ájult be a szopizás után.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss,
a kicsi gyönyörû!Kép

Manócska,
hát gondolhatod, ha az arcát nem mutatta, a lába közét aztán végképp takargatta, pedig próbálta kuksizni a doki!Kép De nem számít, most tényleg csak azért mentem, hogy megtudjam, hogy egészséges. Majd legközelebb azért kíváncsibb leszek, hiszen a 20. hét környékén már általában tudnak mondani valamit. Kispapi eleve nem is nagyon hajlandó neveken komolyan gondolkodni, amíg nem tudjuk, hogy mi lesz, pedig én már be vagyok sózva névügyileg.Kép

Zsizsa
15+5

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hello Lányok, élek, de alig, sok a pocifájós üvöltés, éjjel még trébb a szitu, nyomi vagyok, úgyhogy bocsi, de nem tudok mindenkinek név szerint irni.

Üdv az újaknak, és DRUKK a finiseseknek!!!

Csucsuka Kép
szamorodni miatt irigykedem, én tegnap megnyammogtam egy fél decit a saját borunkból, de ezalatt a szopis idöszak alatt nem esik igazán jól Kép Pedig finom bor!!! Szölöböl van! Kép
Szóval MEGADRUKK, és bömbizz csak, az tisztitja a testet-lelket!!!

Leszter Kép
nekünk is BabySense-ünk van. Lehet, hogy nem kell, de engem megnyugtat.

Edelweiss Kép
ééédes babókád van! További nyugis napokat, heteket, hónapokat kivánok!!!

Kaska Kép
persze, hogy jó lány vagy te, nem is gondoltam mást Kép

Most megyek és megtizóraizom, mert a reggelit már ledolgoztam a kis ordibával Kép

Aztán ha taliztok, tudjak ám róla, mi is benéznénk!!!

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Sziasztok!Kép

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Most vagyok kb. 14 hetes. Egybõl lenne egy-két alapvetõ kérdésem. Ti napra pontosan tudjátok, hogy mekkora a baba? Mert nálam ide vagy oda pár nap mindig változik az UH alapján, úgyhogy már nem tudom, hogy számoljam. Az, hogy mondjuk 14+3, az a 14. vagy a 15. hétnek számít? Bocs a buta kérdés miatt, de sohasem tudom, hogy mit mondjak ha valaki kérdezi. Az AFP-t a 16. héten csinálják?
EdelweissKép
Gratulálok a gyönyörû kisfiadhoz!

Laura
Laura (laura2)

Sziasztok!

Leszter!
Köszi a bíztatás, azóta voltam a dokinál a folyás miatt, ma reggel és megultrahangozott és nem talált semmit. Azt mondta, hogy el fog múlni. Hát nagyon remélem. Reggel a lakásban lezúgtam a lépcsõn, de szerencsére abból sem lett komoly baj, csak szerintem a fenekem már most tök lila, meg zöld. Szombaton lesz az esküvõm,úgyhogy addigra pont majd meg sem bírok moccani. Ja és most a 14. hétben vagyok, de szerintem megállt az idõ vagy mi, mert olyan lassan telik...Kép

Képzeljétek a Kispapim ma reggel bejött az uh.-ra elõször, mert eddig nem szerettem volna ha a hüvelyinél bent van, de végül ma meggyõzõtt a dokim, hogy nem igazságos így. Szóval bejött és képzeljétek a baba integetett neki. Írtóra jó volt. Azóta egy kicsit el van szállva magától, hogy õ kedvence a Borsónak (így hívja) és azóta nem lehet hozzá szólni, de megérteKép

Edelweiss
Az a baba, az valami gyönyörû! És látszik is rajta, hogy olyan kis kiegyensúlyozott és jól érzi magát. Szóval gratulálok hozzá!

Dóri
szabod

Szia LauraKép
Jó, hogy jöttélKép Jó pocisodástKép és persze óriási gratula a pocaklakódhozKépKép
A napokat az utolsó mensitõl számolják, így jön ki a szám. A 14+3 az a 15. hét.
Asszem az AFP a 17-18. héten van, de szerintem ez dokifüggõ, hogy melyik napon csináltatja. Legalábbis az enyém nem ragaszkodott egy adott naphoz.
Nem voltál egy másik topikban??? Persze Laura lehet több isKép
Reklám LeszternekKépKépKép
Ha be akarsz kerülni a kismamis táblázatba írj Leszternek egy hozzászólást az adataiddal:
becenév, életkorod, hányadik babó, hol élsz (város), hol fogsz szülni, ki az orvosod, utolsó mensi, kiírás dátuma.

Edelweiss,
Édi a trónörökösKépKépKép

Zsizsa,
Ha fiú lesz, szerintem a sima uh-n már elõbb is látni fogják, ha õkelme is úgy akarjaKép azért az a fõ, hogy minden ok veleKép Milyen neveket választottál???

KangiKép
persze, hogy szólunk a taliról, ha sikerül végre egy jó idõpontot találni!

Hé, írjatok, hogy aki talizni akar, annak milyen idõpont jó, aztán akkor vezetek egy listát, jó?

Manócs
26+1
manócska

Dóri,
de jó, nekem a 12. héten volt az esküvõm, vagyis nekünk MinivelKép
Akkor majd fotókat kérünk!!!!!Kép
És persze sok-sok boldogságot!Kép
Nekem pont nem látszott még a pocim, bár azért fel voltam fújódva, úgyhogy csak az utolsó nap varrták készre a ruhám. Te hogy vagy vele?

Manócs
26+1
manócska

Zsizsa!

Mi is hasonlóan jártunk,csak annyi külömbséggel,hogy nálunk mindig mutogatta a nemétKép,de az arcát szinte sosem!Kép
Persze a nemét meg már régen tudtuk az amniocentézisbõl kiderült.Szóval minket is szivatott rendesen!
Én a Praxisban voltam (a 26.héten) és olyan rendi volt a Gyõrfi Mátyás,hogy mivel a babó alig mutatott valamit magából ,felajánlotta hogy vissza mehetek ingyen és bérmentve mégegyszer a következõ héten mivel Belgiumból jöttem .Hátha akkor többet látunk.Mit mondjak....akkor se mutatott többet!!!!Kis szégyenlõském!

Edelweiss!
Gyönyörû a babód!!!!Gratulálunk!!!!

Manócska!
Mit kertészkedtél????Na persze a Pilisben....KépKépKép
Az Egerünk tegnap is jött,és már lassan úgy közlekedik a teraszon mint aki nem is fél!Kép

Kangi!!!
Nyugodtabb napokat Nektek!Aztán majd ha vége a nyûgis idõszaknak gyertek ám többet!!!!

Lányok!!!
Mit lehet inni vajúdás közben?Ásványvizet lehet? Vagy inkább szénsavmentes a jobb?

Mariann
31
(aki ma nagyon sokáig aludt,mert éjjel viszont nem tudott)
Mariann

Toffiffe, nézd meg a bambino.hu oldalt is, ott is van Roan babakocsi.
Névtelen

Csucsuka!
Én is elõbb akartam szülni a Mikit, mert a végén már alig tudtam mozogi és a kiírás elõtt 2 nappal megittam egy bögre borókateát (amúgy terhesség alatt nem szabad, mert van benne valami ami megindítja a szülést, vetélést okoz) és másnapra beindultunk, és megszültünk. Így a kiírás elõtt egy nappal túl voltunk az egészen. Ha elég bátor vagy, esetleg kipróbálhatod.

Edelweiss!
Nagyon szépek vagytok. Kép

Laura!
Üdv közöttünk, jó pocisodást. Kép

Magdi
27+4
gallainémagdi

Sziasztok kismamik!
Én is gondolkodom rajta, hogy a következô UH-nál bejöjjön-e a párom, mert biztos még hüvelyi lesz nekem is. De ô nagyon szeretne jönni, bár szerintem még nem fog látszani semmi (10 hetes leszek). Mit lehet ilyenkor látni? És mikortól érdemes, hogy bejöjjön velem?
Buborék
buborek

Nálunk minden UH-n bennt van apóca, kivéve a hivatalos kórháziakat... ja és nagyon élveziKép 10 hetesen már mocorog, dobog a szive, szóval nagy élményKép

Edelweiss, nagyon szép a babótok, nagy gratula hozzáKép!!

MagdiKép, szóval neked ilyen titkos receptjeid vannak?

Mariann, elvileg lehet. Bugyborékos ásványviz az egész terhesség alatt ellenjavalt, de nem szólnak érte.

Zsófi
Csucsuka

Sziasztok!

Volt egy Zrínyi-féle kirohanásom a házi orvoshoz táppénzes papírért, utána akkorát sétáltam!Kép Aztán egykor eszembe jutott, hogy még nem is reggeliztem, így most beugrott egy fél kalács Kép

Angi
Tegnap kifelejtettelek a válaszból, bocs! Lehet, hogy a párod nem úgy fogná fel a vér látványát, mint egy ujj elvágásánál, de nem kötelezõ odanézni sem, mondjuk ezt nem tudom, hogyan oldják meg.
A csíkokkal majd lesz valami, csak az bánt, hogy olyan szorgalmasan kenegettem, pedig utálom a krémezgetéseket.
Én vasat nem tudok szedni, akármilyen szuper kímélõt írtak eddig, minegyiktõl olyan hasmenésem van, hogy inkább nem. Majd rendbejön, ha lesz több zöldség, kicsit olcsóbban, ha nem, akkor kénytelen leszek az itthoni vaskészleteket elfogyasztani, de lehet, hogy jobban járok, ha a szögekkel kezdem...Kép

Urszila
Érdekes az ajtó rátöréses hasonlatodKép, biztosan tudja a babád is , hogy kisegítik a pocidból, õ is készül Kép
Köszi a Roan-infótKép

Manócska
Az jó, ha átadták a helyet, én egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor adták át Kép Még a múlt héten sem, akkor ráadásul még rám is szólt egy pasi, hogy húzzam összébb magam, én meg szóltam Zsombinak, hogy húzza össze magát, mert a bácsi nem fér el, mit mondjak, volt röhögés a villamoson, de hely, az nem.

Csucsuka
Lehet, hogy tényleg idõben szülsz? Én reménykedtem, hogy a második hamarabb jön, de akkor ezek szerint az is csak annyira igaz, mint hogy a lányok hamarabb jönnek Kép Az én lányom is túlórázott bent annak idején Kép Aranyos lehetett Danó Kép

Zsizsa
Aranyos lehetett az "ördögfiókád" Kép, az enyém is csak kilesett, utána állítólag aludt, de a lábai jártak egész UH alatt Kép

Beus
Köszi a babakocsis infót Kép, valamikor elcsalom Kispapit, mert nyugodtabb lennék, ha a járgány is meglenne Zsombi elõtt (még kiságyunk sincsKép).

Edelweiss
Szép Pöttömkéd van Kép és nagyon rendes is Kép, csak így tovább.

Laura
Üdv ittKép

Dóri
Gratulálok az esküvõhöz és sok boldogságot Kép

Mariann
Állítólag vajúdás közben izotóniás sportitalokat jó inni. Én az elsõnél nem ittam semmit, mert nem engedték.

Névtelen
Köszi, megnézem a bambino.hu-t is Kép

Buborék
Dehogynem fog látszani! Már a 7 hetesen is látszanak a kezei, lábai, 10 hetesen sokkal jobban kivehetõ lesz Kép, ha beengedik a hüvelyire is a párodat (és õt nem zavarja), szerintem bármikor bemehet, neki is élmény leszKép. Az én Kispapim mindig jön, ki nem hagyna egyet sem, sõt, a lányom is mindig jön tesót nézni (kiv. hüvelyi).

Nem lehetne ápr. elején is és a végén is talit tartani? Ha csak az ápr. végi jönne össze, akkor már én is csak a babásra tudok benevezni.

Szép napot MindenkinekKép
Toffifee
36+4
toffifee

Manócs

Nekem is ma lesz a ruhapróbám és azért már látszik a pocakom, de én nem bánom. Egy nadrágtartó lesz varrva a felsõ alá, hogy ne a hasamat terhelje az a sok szoknya. Az Ady Endre úton vagy egy díszmagyar esküvõi ruhakölcsönzõ és onnan kölcsönzök ruhát. Tiszta fehér lesz ugyan, de a szabása, meg a himzés benne az magyaros lesz. A férjemen (a múlt héten volt a polgári, úgyhogy most már a férjemKép) bocskai lesz. Meg az õ egész rokonságán is. Náluk ez természetes, én meg nem tudok mit csinálniKép
Ha szombaton nagy felhajtást láttok a Budai Skálánál lévõ templomnál akkor az én vagyokKép

Buborék

Az én férjem (furin hangzik) ma olyan büszke volt rá, hogy láthatta a babát, hogy azóta is szégyenlem magam, hogy eddig nem akartam, hogy bejöjjön a hüvelyi uh.-ra. Úgyhogy szerintem Te ne ess ebbe a hibába.

Dóri
szabod

Manócska,
fiúnévnél eddig elég biztos a Gábor, de van még pár, ami tetszik, pl. a Gergõ, de ezt kispapi nem akarja, mert akkor nem fogják egybõl tudni, hogy Gergõ-e vagy Gergely. Nagyon ellene van a "kétértelmû" neveknek, ami kizár pár általam kedvelt nevet. A lánynévnél sokkal több a nehézség, nekem tetszik a Szilvia, az Anikó, az Anna, a Gabriella, az Ágnes vagy Ágota, de ezek még nagyon bizonytalanok. Ha kiderül a neme, majd elkezdünk komolyan gondolkodni, de mindenképp olyan nevet akarunk, amit lehet becézni, és nem akarunk semmi extrát (mi már csak ilyen maradiak vagyunkKép).

Mariann,
úgy látszik vannak ilyen szégyenlõs babócák.Kép Ez a Gyõrfi Mátyás meg egy rendes pasi!

Buborék,
elõször én sem szerettem volna, ha a hüvelyinél bejön, aztán átgondoltam, és azt mondtam, hogy miért is ne, de végül dolgoznia kellett. Én a kilencedik héten voltam elõször, és már akkor szépen látszott, hogy mozog, hogy lesz keze és lába, és hogy dobog a szíve. Szerintem, ha be szeretne menni, és ez neked sem okoz gondot, menjetek együtt, megéri!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,

Edelweiss,
a babó gyönyörû, irigyirigyirigyKép

A szentmihályi úton voltam, 2 egymástól független üzlet:
az 58 szám, alatt csak babakocsik vannak, nagyker, értsd: ki van rakva kb 6-7 db, a többi becsomizva, és kereskedõk viszik tovább. Bergon márka, 38-40 ezerért, a Kismamaújságban részletes hirdetésük van. Viszont a pasi tök készséges, mindent elmond, szaktanácsot ad stb.
A másik az "igazi" bababolt, igaz, talpalatnyi helyen, alig fértem el a pocakommal. Itt mintha tényleg láttam volna Roant, de õszintén szólva nagyon rosszul éreztem magam a szûk helyen. Itt ne nagyon hivatkozzatok a Kismamaújságos hirdetésre, ahogy én tettem, nem õk adták fel...Kép
Aki a szokásos 2-3 funkciós sportbabakocsit keresi, legolcsóbban a legnagyobb választék a Könyves K krt 64 alatt van, õk az importõrök (Lengyelo-ból) , egy-az egyben Bergon külsõ, csak a matrica nincs rajta, és 31-32 ezer ft. (H-P 9-17 vannak nyitva, mivel tényleg nagyker) plussz 1-2 ezer forintért van szúnyogháló, esõvédõ, ilyesmi. Szerintem én ott fogom megvenni, ott is nagyon szakszerüek és aranyosak voltak.
Én nem tudom, hogy lehet ez, de 2-3 nagyobb üzletben is (pl Bébiker, Asti) a babakocsikkal kapcs. mikor szerettem volna tudni, hogy müködik (hogy lássam, mennyire egyszerü vagy nem ...) azt a választ kaptam, hogy "azt én sajnos nem tudom". Szóval nekem kicsit fura, hogy egy eladó ne képezze ki magát az árult cuccok müködésébõl... szóval emiatt is ajánlom a Szentmihályi 58-at és a Könyves K krt-babakocsinagykert.

Hurrá, áprilisban már meg is vesszük mi is!
És a férjem is nekiáll a pelenkázónak és a kisszekrénynek, sõt, most a fejébe vette, hogy kiságyat is õ csinál...
(Bár bútorgyártó vállalkozó a szentem, ne irigykedjetek, a kérónk felét sikerült csak 2 év alatt berendezni. Úgy látszik, én nem vagyok jól fizetõ ügyfél...Kép
Megyek is leméregetem a rácstávolságokat egy üzletben, mert nem lenne jó, ha kiesne vagy beszorulna a fiunk...

Amúgy pedig miért pont Roan? Tud vmit, amit a többiek nem?
üdv
Elli
28+1 asszem
ellimami

Ellimami

Köszi a kocsis leírástKép, ezt az "én sajnos nem tudom" effektust én is tapasztaltam. A Bébikerben ma voltam, egyik kocsi sem dobogtatta meg a szívem...
Azért szeretném közelebbrõl megnézni a Roant, mert olcsóbb, mint a Graco. Nekem (és Kispapinak) a G. Horizon tetszik, de 60 e Ft csak a kocsi, és autós hordozót is kellene vennünk. Akkor inkább nem veszek Gracot, hanem valami egyszerûbbet, de strapabírót. És úgy vettem észre, egy csomó fajtánál nem lehet átfordítani a tolókart, én ezt is szeretném, ha tudná a kocsi...

A Könyves Kálmán körúti az az, amelyik az 1-es villamos vonalán van, ha a Lágymányosi híd felé megyünk, akkor a jobb oldalon? És mert nagyker, azért én, halandó is vásárolhatok ott?

Bocs, hogy hosszú és nem is igazán ide tartozik, de még egyszer köszi az infót Kép

Toffifee
toffifee

Sziasztok lanyok!

Ma letudtam a kozmetikust is vegre.Kép Mar csak a fodraszhoz lenne jo elmenni a jovo heten.Kép

Urszila,
Sajnalom, hogy nem kaptatok megfelelo meretu pelenkazolapot, de a ferjed biztos megoldja!Kép A megfelelo idopontban menni fog az ellendrukk. Koszi a mailt!Kép

Manocska,
Olyan jo erzes tudni, hogy mar idegenek is eszreveszik a pocit, igaz?Kép
Te meg szamolod a palacsintakat? Vagy mar letettel rola, hogy valaha is megkapod?Kép

Marti,
Az en babam tutira itthon volt tegnap este!Kép

Csucsuka,
Ez az, ha nem koncentralsz arra, hogy mikor jon mar Zsofi, talan jobban el tudsz lazulni, es ez segithet (szerintemKép). A lazulashoz meg jol johet egy pohar bor!Kép En mindenkepp drukkolok!!!KépKépKép

Zsizsa,
Gratula az egeszseges ordogfiokahoz!Kép

Edelweiss,
Gratula Gergohoz, nagyon edes!Kép

Kangi,
Ez az, engem is megnyugtat a tudat. Ha nem lenne, biztos folyton aggodnek...
Nyugisabb napokat kivanok!Kép

Laura,
Udv itt!Kép

Dori,
Orulok, hogy minden rendben!Kép Szombatra mar elore is sok boldogsagot kivanok, hidd el, eszedbe sem fog jutni a (most meg) fajo feneked!KépKépKép

Mariann,
Tegnap CTG-n megkerdeztem a szulesznot, es az Uzsokiban semmit nem szabad inni a vajudas alatt, maximum szajat oblogetni.Kép Viszont utana jo, ha van kb. 2 liter gyumolcsle, vagy tea, mert nagyon szomjasak az anyukak allitolag.

Buborek,
Miert ne nezhetne a parod a huvelyi UH-t? Szerintem nincs benne semmi. Az en kispapam a terhesseg alatti osszes UH-n es egyeb vizsgalaton benn volt (na jo, a taperolasnal paravan mogott szokott ulni, de igy o is tudott kerdezoskodni, es hallhatta a szivhangotKép)

Toffifee,
Nem lehetett semmi, ahogy szoltal Zsombinak!Kép Persze az emberek bunkosaga hatartalan, jot nevetnek, de helyet atadni meg igy sem hajlandok...Kép

Na megyek vasalni, a valtozatossag kedveert.Kép
Puszi:

Leszter
38 (Ooootejooooeeeeeg?!KépKépKép)
leszter

Sziasztok, lányok!

Hát csak röptében futottam át az elmúlt másfél hetet. Köszönöm a rengeteg drukkot és a rengeteg gratulációt.

Mától megpróbálok visszacsatlakozni, illetve belépni a friss babókhoz. Lesz mirõl csevegnem a mamákkal is, folyton aggódom valamin. Láttam szó volt a naphosszat a cicin lévõ babákról. Jó volt olvasni, mert Lõrinc is hajlamos félóránként szopizni (máskor meg négy órát is alszik), az orvosok, csecsemõsök meg azt mondják, hogy ne túl sûrûn. Szóval mindenki mást mond, ez elég idegesítõ. De Lõrinc kiköveteli magának, ha enni akar, úgyhogy már nem gyötrõdöm emiatt, ha tátog és rácuppan a karomra, akkor adok neki cicit. Az a baj, hogy még nem indult be igazán a tejem. Annyi van, amennyit megeszik, szerintem nem éhezik, de félek, késõbb ez kevés lesz.

Amúgy még mindig jó baba, nappal vannak nagyon éber idõszakai, akkor nézeget, arcokat vág, állandóan csodáljuk. Éjjel egy-két felébredéssel megússzuk. Ha apukájának végre lesz ideje a képeket feltenni, akkor valamilyen formában küldök képeket. Megpróbálok albumot csinálni valahol, bár nem biztos, hogy sikerül. Akkor kérek valakitõl segítséget.

Maci! Nagy gratula neked a babához, és sok boldogságot kívánok!

Kangi! Nem semmi egy csaj vagy! Jók a somlóhegyi képek! Szereti a baba a hordozó kendõt? Lassan talizhatunk a zuglói zöldben babát sétáltatva! A nyûgös napok meg csak elmúlnak, drukk nektek!

Leszter! Jó néhány ctg-n voltam, de mozgató eszközzel nem találkoztam. Nem akarom letörni a lelkesedésedet, de ne éld magad bele túlságosan a „rövidesen szülök” érzésbe, annál rosszabb lesz, ha mégsem. Gondolj rám. Én már kb. a 38. héttõl „minden órásnak” éreztem magam, aztán 40+10-nél ott bõgtem a kórházban. Persze, ha mégis indul, már idõben vagy, úgyhogy drukk-drukk-drukk!

Manócska! 8 nap múlva munkamentes pocakosodás jön? De jó! Élvezni fogod. Jön a jó idõ, ücsöröghetsz a kertben a jó levegõn! És micsoda apró örömök az életben: átadták a helyet!

Mariann! Calcium témában mások a tapasztalataim. Egyszer valamelyik orvos – nem a nõgyógyász – mondta, hogy szedjem. Én rendes kismamaként rögtön megkérdeztem a nõgyógyászomat, azt mondta, nem kell. Nem is szedtem, és nem is volt semmi bajom néhány éjjeli lábgörcstõl eltekintve. Szóval ez is alkati lehet.
Nálunk vajúdás közben se inni se enni nem lehetett, mert ha végül csaszi lesz, akkor állítólag nem jó, ha van a gyomrodban bármi. Csak szõlõcukor, az is mértékkel. Én aznap nem ettem, nem ittam semmit.

Urszila! Nem bukkantam rá a rohamolvasás közben: nektek mikor jön a baba?

Csucsuka! Én megértelek! És nagy-nagy drukkok mennek!

Edelweiss! Nagyon édes a babád! Gratulálok!

Légzésfigyelõ: Nekünk is babysense van, garantáltan jól mûködik, mindig elfelejtjük kikapcsolni, mikor kivesszük Lõrincet, és iszonyatosan elkezd süvölteni. Éjjel különösen izgalmas!

Na, jó hosszú lett, azt hittem, délután aludni fogok.

Ja! Üdv az újaknak, drukk a finiseseknek.

Beu és Lõrinc (most épp három órája alszik)
beu

Újjé itt a tavasz!

Sikerült végig olvasnom a tegnap délután óta keletkezett hozzászólásokat.

Leszter, hajrá! Lehet, hogy még megelõzõd Csucsukát. A táblában én is csodálkozom, hogy hogy kerültem Márti elé, de valószínû azért, mert neki nem a mensi alapján számolt várható szülés idõpont van megadva. Tudom, hogy egy dokihoz járunk, ezért is csodálkozom, hogy neki azt írta be, hogy 06.02-12 között. Nálam nem hajlandó változtatni a 06.06-on.

Márti, az tényleg nagyon izgi lenne, ha egy idõpontban szülnénk, már úgy értem, hogy szegény dr.T-nek két szülést kellene egyszerre levezetnie.
Te voltál már azon az elõkészítõn amit a MÁV-ban tartanak? Ha jól tudom havonta egyszer van. Mikor is? Én még nem voltam, de szeretnék. Jó lenne ott találkozni, ha neked is van kedved hozzá.

Így, hogy egyszerre kell olvasnom a hozzászólásokat már nem tudom, hogy kiírta, hogy az õ párjának milyen nagy élmény volt a szülés. Pedigi az elején teljesen elzárkozótt, mert félt a vér látványától. Szóval erre szeretnék reagálni.
Az én kispapim mindig elkísér a vizsgálatokra, a hüvelyi UH-t is megnézte, igaz nagy unszolások után. Miután látta a babót, soha többet nem kellett unszolni. Viszont a kórházi környezetet egyszerûen nem bírja, teljesen kikészül amíg várjuk a dokit. Pont ezért, teljesen elzárkózik attól, hogy ott legyen velem a szülésnél. Ez olyan szörnyû. Annyira szeretném, hogy velem legyen, de az eltelt 6-7 hónap alatt nem sikerült meggyõznöm. Így kénytelen leszek anyukámmal beérni, ha addig meg nem gondolja magát.

Edelweis, a babód nagyon édes. Gratulálok. Már én is akarom látni az enyémet.

Csucsuka még mindig hajrá, megadrukk.

Ja, a Manók biztos érzik a tavaszt. Ezt a hozzászólásokból és saját tapasztalatom alapján jelentettem ki. Tegnap ugyanis nekem is nagy ramazurit csapott egész nap. Sõt, olyannyira nem fáradt el, hogy ezt még ma is folytatja.

Kicsit hosszú lett.Bocsi

Daleei
dale

Szia Beu!!!
De jó hogy újra itt vagytok!!! Hurááá!!!!

Lõrinc baba nagyon jó kisfiú ,és úgy tûnik nagyon pikk pakk kezeled az elsõ napoktól a dolgot! Én ettõl parázok kicsit,hogy honnan fogom tudni mikor mit kell tenni.Nekem valszeg 6,7 napot kell majd bent lennem a korházban -a cukor miatt megfigyelés lesz.És egy kukkot sem értek a franciából,a nõvérek meg más nyelvet nem nagyon beszélnek,úgy hogy én ettõl is parázok,hogy fogalmam sincs mit fognak mondani.
Az Anyukám meg csak késõbb jön ki hozzánk,az elején a Kispapim lesz velünk itthon.Õ már túl van egy ilyen izgis idõszakon csak hát már az 17 éve volt....szóval csak rá számithatok meg az ösztöneimre.

Kismamik nem tudom ki hogy van vele,de igy a 30. hét körül már egyre többször gondolok a szülésre,és sokszor álmodok is vele.Kezdek parázgatni és készülödni lelkileg.Nagyon várom is a találkozást és félek is egyben.
Ez nooormális?????

Mariann
31
Mariann

Ezek szerint a vajúdás alatt nem lehet inni,többen is ezt irtátok,de mi van ha pl. ettem és utána kezdõdik a móka? Akkor mi van ha úgy kell pl. császározni???Úgy nem lehet???
Emlékszem volt egy vetélésem még nagyon régen és akkor azt kérdezték ettem e ,és mennyit,mert ha ettem volna nem altatásban csinálták volna a mûszeres befejezést".
(szerencsére akkor nem ettem ,mert már aznap nagyon nem voltam jól)

Mariann
31
Mariann

Beu,
de jó hogy jösszKép
Igen, már csak 7 nap, és meló nincsKép
De most jött ki a nyelvvizsga idõpont, május 3 írásbeli, 26 szóbeli, úgyhogy nem fogok uncsizniKép

Leszter,
asszem annyi palacsintit nem is lehet sütni, amennyivel lógszKép

Dóri,
de feltétken tegyél majd fel képeket, kíváncsi vagyok milyen ruhád leszKép
Azért annyira ne fáraszd le magad, tudod a babi miattKép

Tofi,
nekem is csak azért adták át a helyet, mert nem volt összehúzva a kabátomKép Azért az a beszólás jó lehetettKép

Zsizsa,
Szerintem ari neveket választottál, csak a Szilvi nem tetszik, de az egy illetõ miattKép Nálunk asszem úgy 2 nap után eldõlt a névKép A lány nevet a kispapi, a fiú nevet én választottam, a második neveket meg pont fordítva, de teljes összhangbanKép Azért a végén ne hagyd magadKép

Manócska
26+1
Manócska

Sziasztok,

Manocska,
Nem semmi friss vagy. Amikor irtad az elso hozzaszolasodat en meg epp a masik oldalamra fordultamKépKépKép Persze tegyuk hozza itt akkor hajnal 3 voltKép
A kerteszkedes szupi lehetett. Nem faraszto bejarni dolgozni Bp.-re naponta, kb. mennyi az ut?

Leszter,
Aranyos vagy, hogy biztatsz, de en ha depizek inkabb elvonulos fajta vagyok es ha minden oke ujra akkor elojovokKép
Mar hogyne varna meg mano a fodraszt is, csak jobb egy apolt mamival talakozni eloszor{proud}

Toffifee,
Sajnalom, hogy nem johet szoba egyetlen vaskeszitmeny sem, tenyleg erdekes, hogy mindre igy reagalsz, eleg ritka dolog. Bar lassan jon am a spenot, soska szezonKép Remelem azert mihamarabb megtalalod a jo babakocsitKép Ami kovetelmenyt leirtal annak a Pierre Carden is megfelel es szerintem jo, nekunk az van es a lanyom lesz a 3. babo aki hasznalja, mert idokozben kolcsonadtuk egy ismerosunknek is. Az egyetlen, hogy nem csatlakoztathato ra autos ules, de mi megvoltunk vele elegedve igy is.
Azert ez a hely nem atadas kicsit durvaKép

Marti,
Az enyem lehet, hogy jart ott fenypostaval, mert megint tulhajtottam magam es olyan kemeny volt este a hasim, hogy alig ereztem mozgast, de lehet hogy akkor nalatok jart a lanyzo bulizniKépKépKép
Oltozes ismeros, nem akarlak keseriteni, de nalunk ez mar parosul azzal, hogy a fiatalur nem hajlando am, azt felvenni amit kikeszitek, hanem neha maga valogatja a dolgait. Bar szerintem csak idohuzasra jatszik a lelkemKép

Mariann,
Ez alakti dolog is lehet, illetve terhesegenkent valtozhat. A fiammal 20 hetes koromtol szedtem Ca es megis gorcsolt "neha"( kb. minden ejszaka) a labam. Most bar alt. akkor veszem be ha eszembe jut labgorcs meg egyszer sem volt. Viszont sokszor a Mg. potlas eppoly fontos, mint a Ca., bar gondolom azt is szedsz.

Edelweiss,
Gyonyoru a baboKépKépKép

Zsizsa,
Szerintem egyaltalan nem konzervativak a neveitekKép Nalunk mindkettonel szempont volt az egyszeru, becezheto es nem gyakori nev. Igy lett a fiam Matyas, a lanyom pedig valszeg Ildiko lesz (ha megkukisodna idokozben Miklos, Sandor vagy Nandor)

Beu,
Ha ilyen jo a hozzaallasod a szopihoz, hidd el a sok cicire tetel megnoveli a tejcsi mennyiseget hamarosanKép

Kangi,
Jobb napokat nektekKépKépKép Ha nagyon fajt a fiam hasa en hasznaltam a Gripp Water nevu keszitmenyt (azt hiszem Urszila is tanacsolta mar valakinek), nalunk nagyon bejott, es ha jol emlekszem 1 honapos kortol adhato.

Ellimami,
Ja igy konnyuKépKépKép Sok sikert a vasarlashoz.

Dori,
Sok-sok boldogsagot nektekKép

Tegnap megkaptam az agynemut(Blue Teddy Bear markaju), hat valami csucs. A ferjem raadasul rendelt hozza egy csomo kiegeszitot (lampa, falvedo, eloke, fuggony, apro macis jatekok, forgo, pelenkatarto zsak...) szoval kompletten berendezhetem a szobat. A forgot eloszor nem ertettem, mert mar van egy, de tok jo, mert a fiam nagyon acsingozott utanna, igy megkapta az egyiket es most buszke, hogy neki is van, mint a testverenek.

Angi
29+6
angela2

Angi,
tényleg a dolgozóba bejárás a legfárasztóbb. ráadásul buda másik oldalán dolgozok, így kb 1 és fél 2 óra körüli a be és hazajutás ideje. szóval jó lesz már otthon maradniKép
A babiszobáról rakhatnál fel képet!

Kertészkedõk!Kép
Szerintetek mikor lehetne már muskátlit ültetni? Félek, hogy még elfagyhat, de olyan üresek a muskátlis ládáim! Vagy valami tûzõ napot bíró növény ajánlat muskátli helyett?????

Na léptem máraKép

Manócs
26+1
Manócska

Toffifee,
Igen, az az a nagyker. Ezek a kocsik pl az átfordítható tolókart is tudják, meg igazából mindent, ami (szerintem) szükséges. A "sportkar" vagy miafene helyére (amit akkor teszünk fel, hamár ül a kölyök) lehet kérni tálcás varit is, pohártartóval. Meg -amit én fontosnak tartok- tok jól levegõzik a napfénytetõ alatt is, szinte teljesen "hálósítható" az egész, sõt, le is szerelhetõ. (Persze többféle modell van de van ilyen is, én azt néztem ki a júniusi babónak) Mert a nagy melegben ott plussz 5-6 fok is össze tud gyülni a tetõ alatt...
Szóval szerintem nézd meg, persze te is vásárolhatsz, akárki. Babahordozó ugyan nincs nekik, azt én a Szentmihályi 58-ban láttam legolcsóbban talán 11 ezerért, amit ebbe a típusba elvileg egy bizonyos háttámla állásnál bele lehet tenni, de errõl lebeszéltek, mondván, ha úgyis kinyitod a kocsit, akkor minek kiszerelni az autóból még a hordozót is, a babunak is kényelmesebb a vízszintes. Meg hordozóra nem is szabad sajnálni a lóvét...
Jó vásárlást, egy csomó tök édi huzattal lehet kapni a kocsikat, nehéz lesz választani!

Szaladok, mert le kell vennem az utcai nadrágomat. Nemtom, hogy veszi észre a kölyök, de ha nem a hasam felettig érõ igazi terhesgatyó van rajtam, hanem csak valami lazább gumis trenyó, akkor folyamatosan ott dobol, ahol a gumi fut. Szerintem utálja, pedig nem is szoros...Kép

Sziasztok!
Elli
28+1
ellimami

Manocska,
Igy megjobban megertelek, hogy mar otthon akarsz maradniKépKépKép Kepet majd bizti teszek fel, de egyenlore meg a pelenkazo alkalmatossagot kell megoldanni, hogy minden teljes legyen. Egyebkent csak babi felszoba, mert velunk lesz a lanyzo az elso idokben.

Kepzeljetek tegnap felmertem a terepet furdetokad ugyben, hat siralmas. Ha a mano szeret furodni, lasd a fiam anno, akkor egyszeruen nem hagyjak. Kitalaltak minden csoda kadat, ami tok biztonsagos ezt alairom, de ha beteszed a babot max. 1 dl viz fer meg bele, amibe ugy mindent lehet csinalni, csak nem pancsizni. Egyebkent felenkeb anyukaknak nagyon bevalhat.Megprobalok kepet feltenni ide rola.

Kép

Angi
29+6
angela2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?