A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Emese!Sense!
Szupik a képek.

Én félsikerrel jártam,sajnos felvételt nemsikerült csinálni
képet is csak egyet azt viszont ajándékba kaptuk.
Drágám szinte végig meg se mozdult csak a kezét és a száját mozgatta és csak a fél arcát lehetett látni.
Bujkált a lelkem,és persze akkor aludt el.
De jövöhéten meg ismételjük hátha sikerül.

Ami viszont kiderült :
Hajni légyszi a táblába írd be:
Kislány név:Ildikó köszi.
A képen csak a puncija látszik.
Azért majd megpróbálom valahogy feltenni.

Az őszibarackhoz annyit fűznék hozzá lehet kicsit cukros de
viszont erősiti az izmokat és a csontokat.

Szép estét
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Lányok én ma káposztás tésztát csináltam.
Isteni fincsi lett.
Bocsi a diétázóktól. Igaz nekem is kell de néha kell a kicsi bűnözés.
Könnyű helyzetben vagyok mert apukámnak van cukormérője és így tudom ellenőrizni az értékeimet.
De hálaistennek eddig minden rendben van.

Édesek a 4d képek.
Most alig várom már a jövőhét csütörtököt mi akkor megyünk.

Emese : szép nagy babátok lesz. Nagyon édes a drága.

Még a végén tényleg sokan megszülünk augusztusban.

Mindenkinek kellemes estét. Élvezzük még ezt a pár nap jó időt.
20200310173350

Sziasztok Mamikák!

Egész nap követtem a hozzászólásokat, de csak most van érkezésem írni. Nem könnyű, ennyi minden újdonság után!

Sense, Emese: ezek a képek egyszerűen fantasztikusak!!! :D Gyönyörű mindkét Babó, a méretekről nem is beszélve... el vagyok ájulva. :D :shock: :D Kicsit persze el vagyok kenődve, hogy a mi felvételünk annyira gyenge minőségű lett, de most nem valószínű, hogy lesz alkalmunk elmenni egy jobb helyre. Sajnos... Úgyhogy inkább pityergek érzelgősen a Ti képeiteken, és örülök Nektek! :oops: :cry:

Kőszegi Timi: tudod, hogy nagyon megnyugtattál? Mikor múlt héten voltunk UH-n, akkor kb. annyi idős voltam, mint most Te, és Máté is 850 gr volt. Az UH-s doki össze-vissza stresszelt azzal, hogy túl picike. Örülök, hogy a Te orvosod másképp vélekedik, így már én sem aggódom annyit. Mert olyan lelkifurdalásom volt, hogy én nem adok meg Neki mindent... Tudom, nem lesz olyan óriásbébi,mint Emeséék Zsófija, de akkor is normális, átlagos baba lesz. Ugye..?

Niki: az én "Magnesii citricii" tablettám 500mg-os. Orvosi javaslatra kezdtem napi 3x1-et szedni, de mondta, ha úgy érzem, emelhetem akár 4x2-ig is. Most 4-et eszek naponta, reggel-délben 1-1, este pedig 2-t veszek be, azóta legalább éjjel nem görcsöl be a vádlim meg a lábfejem.

Granda: már megint ámulok és bámulok Rajtad! Mindig minden infót begyűjtesz és prezetálsz!!!! Szuper csaj vagy! 8) Le a kalappal! Vigyázz a cukrodra, és egyél sok-sok finomságot! :lol:

Irina: még 2 nap munka, aztán hahó! A többit már megoldom itthonról távmunkában. Aztán, hogy doktorálás mikor lesz, azt nem tudom, majd még Mátén is múlik. Remélem, másfél-két éven belül sikerül. Alig várom az itthoni pihenést!!!!!

Motiot: üdv újra köztünk! Remélem nem haraxol, hogy nem emlékszem Rád, biztos akkor jártál itt, amikor én épp nem tudtam belépni 3 hónapig... Na mindegy. Most már gyakrabban jössz, ugye?

Ne haragudjatok, legszívesebben mindenkinek írnék, de már nem bírom követni! :oops: Akárhogy is, jó pocakosodást, sok puszi Mindannyiótoknak, majd legközelebb ügyesebb leszek a válaszolgatással! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Timi küldtem priviben kórházi listát. Nem tudom, hogy ezt te külted-e de nekem ez van. Remélem hasznát tudod venni.

Üdv
20200310173350

Hahó! :)

Kiskolbi drágám! Azért az óriásbébi kifejezés kicsit túlzás Te! :D Ma beszéltem az egyik kutyás hölggyel (Czeizel munkatársa), és azt mondta, teljesen jó ez a méret, és nagyon jó, hogy ennyire egészségesen várom, figyelek magamra is. Megkérdeztem egy friss anyukát is ma, ő azt mondta, ebben a korban 1800 g körül volt a babója, úgyhogy nem aggódom, de remélem nem megy 4 kiló fölé. :shock:
Holnap megyek a dokimhoz, majd kifaggatom, szerinte mekkora lesz, ha megszületik.

4D: Nekünk Győrfy Mátyás készítette mindkét alkalommal a felvételeket. Ő nagy szaktekintély, nagyon klassz szonográfus, és rengeteget publikálják a képeit.
Megkérdeztem, mikor a legjobb 4D-re jönni? Válasz: 14. hétig, mert addig egészben látszik a baba, illetve 30-40. hétig, mert akkor lehet a legjobb felvételeket készíteni.

Motiot! Én emlékszem rád, akkor mentél el, mikor én betoppantam. Köszönöm az üdvözlést! :D

Timi(Kőszegi)! Most nyomtam be egy lekváros kenyeret. :wink: És szuper, hogy rendben van a cukrod! :)

Magnézium: Én Magne B6-ot szedek, napi egyet.

Horcsog! Gondolom örültök, hogy a két fiú mellé egy kislány érkezik, ezúton is gratulálok. A mi Zsófink sem produkálta magát a mai 4D-n, forgolódhattam, meg a doki is nyomogatta a hasam, ráadásul keresztben futott a köldökzsinór, de így is élvezetes volt.
Majd jövő héten biztos sikerül nektek! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi (Kőszegi): köszi, egyenlőre még nem érkezett meg. Én is gyúrok már egy jó kis káposztás tésztára, de én még nem merek ilyet enni. (sok cukorral szeretem és 3-4 adag is lecsusszan egyszerre). Na majd ha megszületik Viktorka!!!

Horcsog: tök szuper, hogy kislányotok lesz. Két nagy bátyusa lesz, akik majd megvédik őt mindentől. Egyébként, most, hogy kevesebbet dolgozom, összehozhatnánk végre azt a talit. Jövő héthez mit szólnál? Akár napközben is.

Gremese: nem akartalak megijeszteni a súllyal. Igazából én sem szeretném, ha 4 kiló feletti lenne a babó, de hát ezt nem mi szabjuk meg, és különben is, inkább legyen szép nagy és egészséges!!! Nem is nagyon merek 56-os ruhákat venni. Ha esetleg szükség lesz rá apuka beszerzi a szülés után. Így is azt mondta, hogy bízzam csak rá a fia ruhatárát! (vett is a múltkor 1 Forma1-es sapit, ami kb. 2 éves korában lesz jó rá :D )

Kép
Kép
timi26

Timi26! Nem ilyesztettél meg a súllyal, én nem aggódom, akkora lesz ,amekkorának lennie kell, és a mostani súlya nem feltétlenül jelenti azt, hogy nagy lesz, ezek csak becsült adatok.
A lényeg, hogy egészséges, és szépen gyarapodik. Ha kisebb lenne a nagy átlagnál, akkor aggódnék, de így minden oké. :)
Látnád apát.... A 4D óta 20 centit nőtt, és 10 kilót hízott. :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi lányok a kedves fogadtatást, örülök, hogy nem felejtettetek el! :wink:

Én 10-én megyek cukorterhelésre, remélem oksi lesz, mert Ábelnél diétáznom kellett, ugyan nem volt terhességi diabéteszem, de glükózintoleranciám, ami egy fokkal könnyebb eset, de azért diétáznom kellett, amit többe-kevésbé be is tartottam.

Itt is nagyon hideg van, ma csak 13 fok volt, az azét már egy kicsit kevés!

Na megyek gyorsan fürcsizni, aztán meg kicsit pihizgetek a takarítás után.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
KépKép
motiot

Emese!

Jóóóóvannaaaaa! :oops:

Szép estét! :D :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Puszancs!!!!! :wink: :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

gratula a szép uh eredményekhez. :)

csajok, légyszi írjátok már le nekem az eredméyneket, h a gép milyen adatokból saccolta ezt a súlyt. :)
köszi, köszi, köszi. :))
Vendég

Hajni: úgy tudom, hogy a combcsont mérete a kiindulópont. Ez alapján számolják a becsült súlyt. Faros babáknál ezt valamiért nem tudják. A kislányom faros volt végig, eygszer sem tudták megmoondani, hogy mekkora lehet. Az utsó UH-nál tippelt a doki 2500-3000 gr-os babát, erre 3500 gr lett. Ha jól emlékszem a tiéd is faros. De nyugi, még bőven megfordulhat. (az enyémnek anno esze ágában sem volt).

Kép
Kép
timi26

Timi: sajnos nem jött meg a privi. Megpróbálnád mégegyszer?

Kép
Kép
timi26

Timi:
nekem anno a fejből(bpd) és a hasból tippelt a gép súlyt. Szülés napján 4860 g-ot. Este megszületett Marci 3250 g-al. :)) Igaz, 36-os fejjel, de 49 cm-el. :oops:
Igen, kistesó faros, illetve most lehet, h már harántos. :shock: pénteken kiderül, de az tuti, h nem fejvégű...

Neked a faros babát engedték megszülni vagy csaszi lett?
Vendég

Koszonom az infokat a magneziummal kapcsolatban. Nekem 250 mg-os van, es egy hete szedek belole egyet, de ennek ellenere is nagyon gorcsol a labam (sot neha meg a karom is :shock: ), de akkor ezek szerint tobbet is lehet szedni.

Horcsog! De jo, hogy kislany! Persze, valahol mindegy, de azert gondolom orultok!! :D
Vendég

Sziasztok Mammikák!
Sense, Gremese! Nagyon jók a képek, tündériek a Babáitok, és a lábacskák... hát gyönyörűek!

Motiot! Jaj de jó, hogy megjöttél! Nagyon hiányoztál már :lol: :lol: :lol:

Granda! :lol: Te vagy a mi szakértőnk! :lol: Én sajnos nem kívánom a gyümölcsöket, pedig ládaszámra hordja a család, én meg egy mozdulattal főzök belőle egy kondér gyümilevest :lol: NA azt viszont 3hete :!: :!: :!: eszem egyfolytában :lol: Azért biztos abban is van valami hasznos anyag még, nem?

Horcsog! Nagyon gratulálok a Kislányhoz, és biztos legközelebb Te is jobban láthatod! Az igazi úgyis az lesz, ha kezedben tartod! :lol:

Körömvágás: mi csipeszzel vágjuk a körmünket, és annyira megszerettem, hogy vettem egyet Gergőnek is, persze az Ő méretében, ilyen:
Kép

Munka: én most dolgozom csak igazán, mostmár keddenként is tartok kismami-jógát, és gyakran helyettesítek is. Így alakult. A
terhesség elején abba kellett hagynom az oktatást (beágyazódáskor), most meg...
A sulit viszont befejeztem, ma volt az utolsó vizsgám :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Niki! A görcs oka a kálciumhiány, azt kell szedni fokozottabban. Magnézium is kell, de az a görcs szempontjából csak a tüneteket, nem az okot enyhíti.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Timi: ismét elküldtem a privit de tutti ami tutti bemásolom ide is a listát.

Hátha valakinek kell még.
Előre is bocsi mindenkitől a hosszú hozzászóláshoz. :D

KÓRHÁZI CSOMAG

Szülőszobai csomag:
Kismamának:
• 1-2 hálóing vagy hosszú póló. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk mászkálni benne.
• köntös
• papucs
• meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk
• törülköző
• 2 kis törülköző (borogatásnak)
• eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez
• 4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra
szőlőcukor
• WC papír
• tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)
•fésű
•fényképezőgép (feltöltve)
•telefon, telefontöltő
•terhes kiskönyv
•leletek
•TB kártya
• személyi, lakcímkártya
Kispapának: papucs, póló, kényelmes naci, szendvics
Kisbabának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben
Kórházi napokra:
Kismamának:
•2-3 (szoptatós) hálóing vagy pizsama – könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni
•köntös
•2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)
•szoptatós melltartók
•bugyik
•fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)
•6 eldobható hálós bugyi
•2-3 pár zokni
•3-4 törölköző (nagy, kicsi) – számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.
Étkezéshez:
•szendvics, amit szülés után megehetünk
•műanyag edény, tányér
•evőeszköz
•szalvéta
•pohár/bögre
•sok-sok folyadék
Neszesszerbe:
•tusfürdő, szappan
•intimszappan
•papír WC ülőke
•Domestos törlökendő
•zsebtükör
•krém mellbimbóra
•1-2 csomag Tena Lady normal betét
•1 csomag normál éjszakai betét
•melltartóbetét
•aranyér elleni kúp (patikában recept nélkül kapható), krém
•papírzsebkendő

Babának:
•56-os body
•56-os rugi
•két sapka – egy vastag, egy vékonyabb
•kesztyű
•5 textilpelenka
•1 csomag pelenka
•1 fürdőlepedő
•takaró
•napraforgóolaj
Anyakönyvezéshez:
•kismama és kispapa személyije, lakcímkárytája
•300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat
A hazamenetelhez :
A mamának:
Kényelmes, bő vagy kismama ruhák
A babának:
•évszaknak megfelelő body, rugdalózó
•kardigán vagy kocsikabát
•vastagabb sapka
•takaró
•télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő
•autósülés/hordozó
20200310173350

Sziasztok!

Csajok szuperek a képeitek! Megmutattam a páromnak is és gyorsan megbeszéltük hogy akkor a 30 héten újra megyünk! :D

Ma voltam egyébként a dokinál. Méhszáj zárt, Törpi szépen fejlődik 1200grammos. És már tuti nincs gond a méhlepénnyel. 6,5 cm-re van a méhszájtól ami a doki szerint olyan mint "ide a Parlament" Ide= Baross utca :D :D

Ellenben mielött túlságosan repkedtem volna közölte, hogy a cukrom 10,7. :evil: :evil: És holnap látogassam meg a diétás tanácsadót. Úgyhogy Granda én is nagy hasznát veszem a linkjeidnek. Köszi.

Tudom sokan írtátok, hogy magas a cukrotok de nekem eszembe se jutott hogy én is így járhatok. Tipikus ilyen csak mással történhet. Szóval jócskán pofára estem.
És pont most írtok a káposztás tésztáról. :cry: A kedvencem.

De hogy dinnyét se lehet enni. És itt a szezon. Ezt nem lehet kibírni. :shock: Minden amit imádok tiltó listán van. Én este egy tál sültkrumlit szoktam a tévé elött elrágcsálni. :oops:

Ja és valami bacit is összeszedtem. Úgyhogy a fürdés is ugrott.

Szia Motiot! És hogy éreztétek magatok? Erről semmit nem írtál!

Én is magnézium plussz tablettát szedek. Napi 1-et.

Ahogy már írtam én még júliusban dolgozok. Bár nagyon rendesek velem, ez az állandó orvosi vizsgálatra menetel eléggé próbára teszi a főnököm türelmét. És most a cukrom miatt az elkövetkező 3 hétre is fix elfoglaltságaim vannak. Persze minden a munkaidő közepén. Nem reggel vagy délután. Az időpontjaim 13, 13,30 és hasonlók.
Persze mindig mondja hogyha kell akkor nyugodtan menjek, de már nekem ciki állandóan menni és mondani, hogy akkor most megint mennék.
Pedig ahogy olvasom jópáran vagyunk akik még dolgozunk. Ezt nemtudom az egészségügyben miért nem veszik figyelembe. Pláne, hogy nekünk sorozatosan kell dokihoz menni. Nem egy évben egyszer van valami problémánk.De amikor az időpontot egyeztettem és mondtam, hogy esetleg nem e lehetne egy kicsit késöbb akkor szájhúzással adott félórával késöbbi időpontot. Hát az már tényleg sokkal jobb. :twisted: :twisted:

Hát nem vagyok túlságosan feldobva és ezért panszkodok ennyit. Bocsi lányok.
De ez a diéta!? :cry:

Na legalább az idő sokkal barátságosabb. Éjszaka lehet aludni.
Megyek is, sziasztok.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Motiot
Jó, hogy újra itt vagy :)

Gremese
Sportos a lányotok, mint Te! Gratula :)

Diétázós lányok
Tényleg nem vagyok egy dietetikus, de gourmet :lol: az voltam, úgyhogy tényleg mindenkivel szívesen összefogok és a kevéske tapasztalatom átadom! Ne ijedjetek meg a diétától :!: Még az édességről, lekvárról sem kell lemondani, csak más a forma :D Amint írtam, a nagy kedvencek közül egy-kettő redukálódik (sült krumpli, jégkrém, stb.-de zek sem tilosak!)
Ma pl. ebédre átlagos rizskörettel 2 sült csirkecombot ettem, a vacsorámat meg írta, hogy zöldbabfőzelék volt virslivel és barackkal... Szerintem még többször is eszem, mint régen, a lényeg: a MINŐSÉGI váltás. Akit majd érint, annak elküldöm a diétás naplómat (minden nap írtam az étkezéseimet) :)

Kép
granda

Emese Koszi az infot, arra nem is gondoltam, hogy a kalciummal gondom lehet, mivel vegetarianus vagyok, annyi tejtermeket eszem-iszom, mint 5 masik :? De vegulis logikus, a baba csontozata elegge megcsapolja a kalcium-haztartasunkat!!

Nyerkit Azert ne legy szomoru, mar nem sokaig kell dietaznod :) Az a lenyeg, hogy a baboka jol van, es milyen szupi, hogy igy felhuzodott a lepeny!!

Mostanaban en irok utolsonak, most esett le, azert, mert itt 1 oraval korabban van :)

Holnap ujra!!

Niki
Vendég

Hello Lányok,

tündériek ezek a 4D-s képek! Most újra gondolkodóba estem, hogy még1x el kellene menni pár hét múlva. Annyira cukik a babák! A korábbi felvételünkön Drágaságom sokat tette a kis kezét az arca elé, Apa szerint tiltakozásképpen. Ő már nem akarja, hogy zaklassuk a kicsit. Majd meglátjuk. Max a Ti képeitekben gyönyörködöm :lol:
Gremese, szép nagy súly, az biztos! Nálam hétfőn saccolt a doki 1600 gr-ot. Bár nem számítok órásbébire a kis 161 cm-mel :lol: Ha meg megszülsz augusztusban, akkor átadod a tapasztalataidat :D
Magnézium: én komplex vitamint szedtem, ebben napi 140 mg volt, most meg ugye felírt a doki magnerot-ot, napi 2 db-ot, ebben 800 mg van.
Motiot: megrövidült a méhnyak, folyamatos keményedések és méhösszehúzódások... ...kicsit korábban a vártnál. Nincs nagy gáz, csak jelzett a szervezetem, hogy pihit akar. Úgyhogy abba is hagytam a munkát. És nem hagyom, hogy rosszabb legyen :wink:

silka
silka

Hajni: sajnos császárral szültem. Szóba sem került a sima szülés. Most azon szurkolunk hátha sikerül a sima szülés, de most meg valószínű a méretei miatt nem fog sikerülni, nehogy vajúdás közben felrepedjen a heg. A dokimmal a 32. héten fogok erről konzultálni, hátha tud már valami közelebbit. Nagyon szeretnék spontán szülni, de ha a dokinak a legkisebb ellenvetése is lesz ez ellen, maradok a császárnál. Sokkal fontosabb mindkettőnk egészsége, mint az én elképzeléseim a szülésről.

Granda: teljesen igazad van. Sőt, ez a mostani életmódváltás a későbbiekben is nagy segítség lehet. És tényleg nem kell 100%-ig lemondani mindenről, csak módjával. Én pl. Miskolcon bevágtam egy hatalmas sajtos-tejfölös lángost (az a kedvencem), még jégkrémet is ettem, de mióta hazajöttünk megint tartom a diétát. Bízom bennem , hogy nem ártott ez a kis bűnözés. Egyébként valamelyik nap hallottam, hogy az időjárás is befolyásolhatja a cukorszintet, főleg a mostani front.

Nyerkit: örülök, hogy jól vagytok, üdv a diétázók klubjában.

Timi (Kőszegi): a privit most sem kaptam meg, de köszi hogy bemásoltad, már el is mentettem. Lassan elkezdem beszerezni a cuccokat.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Régen jelentkeztem már, most megint eltűnök egy időre, ugyanis holnap reggel elutazunk nyaralni.
Múlt héten festés volt nálunk, utána jött az asztalos, úgyhogy nem unatkoztunk (a srácok nagyon édesek voltak segítettek pakolni, takarítani). Egyébként szinte minden nap uszodában voltunk a fiúkkal (a kicsi már a 2m mély medencében úszik). Ma nálunk nem volt egyáltalán hideg, nagyon jó idő volt (de. uszodáztunk), nem volt kánikula, de sütött a nap, és kellemes szellő fújdogált (tengerparti feeling :lol: ). Kb. 1-2 órája kezdett el esni az eső.

Hajni!
A 28. heti 4D-s uh-on nekem is haránt feküdt a baba (úgy érzem még most is), de ez még semmit sem jelent. Ráér a 36. hét körül befordulni. Egyébként a kisebbik fiam is sokáig faros volt, de aztán ő is befordult, amikor itt volt az ideje.

Sense!
Nagyon jók lettek a képek a babáról :) ! Formás kis pofija van!

Gremese!
Én is megdöbbentem Zsófi paraméterein. Én a 28. héten voltam 4D-n, és akkor 1200 g-nak saccolták a bébit. A ti képeitek is nagyon jók lettek! Az a sportos láb tündéri :wink: !

Küldök egy mai pocakfotót (Gremese kérésére nem levágott fejjel :lol: ).

Sziasztok:
Anita Kép

Kép

Kép

Kép
banita

Szép jó reggelt mindenkinek !

Én már ma nagyon friss vagyok. A Hálózat tv-n volt reggel kismama torna. Megcsináltam és egy kicsit el is fáradtam. Volt egy gyakorlat ami abból állt, hogy a térdet a pocakhoz kell húzni és ellentétes könyökkel megérinteni na egyedül ez a gyakorlat nem ment a többi az tutti volt.
Szóval fitten kezdtem a reggelt.

Anita: szép kis pocid van csak így tovább.

Nyerkit: nem kell nagyon megijedni a diétától könnyen tartható és néha lehet bűnözni. Én voltam a galád aki írtam a káposztás tésztát. Azt is ehetsz nyugodtan durum tésztából és kicsit kevesebb adagot és kevesebb cukorral ha úgy szereted. Egyik nap bűnözöl utána meg visszafogod magad. Szerintem ennyi belefér néha.

Timi: nem tudom miért nem megy el a privi. Azért is gondoltam, hogy bemásolom ide és ha kell másnak is akkor nyugodtan tudják használni.

Emese: édes a babád.

Már alig várom, hogy mi is menjünk a 4d-re de még várni kell egy hetet.

Üdv mindenkinek élvezzük még ezt a jó időt mert vasárnaptól jön ismét a meleg.

Szép napot :!: :!: :D :D
20200310173350

Jó reggelt!

Most ébredtem! Végre nem kell felúzott órára, meg kepkodni, hogy időben odaérjünk a munkahelyre stb. Komótosan megreggeliztem, majd most megyek a cicát is rendbe teszem. Bár már eléggé önálló. Mire felkeltem már fel volt öltözve, Pinquis papírt is találtam, úgyhogy nem sok gondom van rá.

Ide is megérkezett a lehűlés. Én meg pont tegnap vettem egy spagettipántos hálóinget, mert már nem bírtam elviselni, hogy éjszakánként a nykymon csurog az izzadság. Most meg majd megfagytam éjszaka. Remélem nem fáztam meg.

Majd még jövök

Puszi

Kép
Kép
timi26

Csuda klassz az összes UH-s és pocakos fotó!!! :):)
Na meg persze a babakocsis, bútoros is mind-mind...

Ha esetleg valaki még nem ismeri:

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Granda!
Az ebéd-ötleteid szerintem napi szinten bárkinek jól jöhetnek (akár diétázik, akár nem) hiszen nem egyszerű kitalálni sosem hogy adott nap éppen mi legyen - jól jön a változatosság egészséges és ízletes étkekből. :):)

Én szívesen olvasnám mi finomat fogsz enni...
Ma például mi lesz?

Nálunk is hűvösebb van.

Tudjátok esetleg hány cm-es a pocakotok? :):)

Kedves Fleur Te merre jársz? :):)

Vadvirág
Vendég

sziasztok!
köszi mindekinek a dicséreteket. nem is hittem volna, hogy ez ilyen jól esik :oops: . én meg anyukámat mindig letolom, ha dicsekszik velem :lol:
hát ma megint rááltam a mérlegre. nem kellett volna. kezdek nagyon aggódni a súlyom miatt. +9. :shock: . ha ez így folytatódik, nem lesz jó vége. bár a derekamból a tükör előt még felfedeztem valami maradványt. :D

hajni :

a babát 1100 g körül saccolták. nem tudom milyen adatokat vesznek alapul. a méretek: bpd: 74 mm, ofd: 93 mm, ac 216 mm, fl: 48 mm

vadvirág:

a pocim 106 cm

szép napot mindenkinek!
ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Kismamik!!!

Jaj, Timi(Kőszegi), most rácuppantam a káposztás tésztára....NYAMIIII :P :P Én is csinálok majd :D .
Tök jó a lista, amit feltettél...hát, még egy csomó beszereznivalóm van!
Granda! Én is örülnék a diétásnaplódnak, biztos tudnék lopni néhány jó ötletet a diétához! :lol:
Azt hiszem,Timi(Nyerkit) írta, hogy dinnyét nem tanácsos enni. Én meg azt hallottam a diabetológián, hogy azt lehet bátran, mert nem sok a szénhidrát tartalma. Persze ezt is csak módjával...

A pociképek és 4d-s képek tüneményesek :lol:! Igazán aranyosak! Mi is voltunk még a 23. héten, a dokibácsi 60 percet vizsgált, Babóka annyira aktív volt, a kezével állandóan verte a vizsgálófejet :lol: , és cikázott a hasamban, mint a villám. Még ásítozott is az elején :lol:! Én is teszek majd fel képet, csak most az anyukámék gépéről írok, nincsenek idetöltve a 4d-s felvételek...

Vadvirág! Annyira örülök annak a webcímnek, még eddig nem ismertem! Köszi :lol:

És végre megrendeltem a szopipárnát, alig várom már, hogy megérkezzen.
Én is tornázom, Kállai Ildikó féle fitnesz+sok séta. Kipróbáltam a Rubint Réka félét is, azt hittem ez meg se kottyan 8) , aztán a felénél elkezdett remegni már mindenem, azt hittem besz.... :oops: , szépen felhagytam vele :lol: :lol: .

Tegyetek fel minél több képet a pocikról, na meg az ott lakókról :lol: , imádom nézegetni!
Puszi, szép napot mindenkinek!!!
Kinga
kispocc

Sziasztok!

Timik: Jól látom, hogy mind diétázunk? Akkor a nevünkben lehet valami. :?

Hajni:28+1 naposan BPD: 74 mm OFD: 98 mm HC: 273 mm
AD1: 81 mm AD2: 67 mm AC: 235 mm
FL: 53 mm
A baba becsült súlya 1200 gr és 28+5 napos
És kérésed úgytűnik meghallgatásra talált, mert jövőhéttől jön a kánikula :shock:

Vadvirág: poci 87 cm (pénteken nézte védőnéni)
Nagyon jópofa a link amit feltettél. :D :D :D Kiváncsi lennék akkor mi alapján lötték be kicsit pont 28+5-nek. Lehet átlagoltak.

Sense szép kis pocid lehet :D :D Védőnéni szerint nekem talán a végére se lesz ennyi. Majd meglátjuk bejön-e neki.

Változatosságnak jó a diéta, de állandóan számolni már nem annyira mókás. :(

Mindegy közeleg a hétvége és ennél nagyobb baj ne történjen. :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Helló!

Banita! Szép a pocid, és tök jó, hogy a fejed is ott van!!! :lol:

Ma voltam a dokimnál, hát ő 1660 g-ot mért. A 4D-s meg 1700-at. (Ez ugye függ attól, hogyaz UH képen hová teszik a keresztet, mekkora méretekből állapítják meg a súlyt).
No, néztett egyet, mosolygott, és azt mondta, szép nagy baba, két héttel később kellene itt tartanunk. :)
Erre én megkérdeztem ,hogy ez azt jelenti, hogy most két héttel "idősebb" a súlya alapján, hogy hamarabb születik?
Azt mondta nem. Vannak a kis súlyú babák, 2700 g körüliek, meg a nagy súlyúak, a 4 kiló körüliek. Mi a nagyobb súlyú baba vonalát követjük, ami azt jelenti, hogy időben fog születni, csak nagyobb súllyal. A szülésznő azt mondta, 3500 g alatti babára ne számítsünk, inkább 3800 g körülire. (Az még egész jó).
Azt is mondta a dokim, ha keveset eszek, vagy ha sokat, ez a baba akkor is ekkora, ő fejlődik a saját ütemében, a súlyát nem tudom befolyásolni. (Mellesleg nem is akarom, akkora lesz, amekkorának lennie kell).

Úgyhogy a sportlédi szépen fejlődik, ízirájder babuka. :wink:

A szülésznő azt is mondta (de persze biztosan vannak kivételek), hogy a kis súllyal születő babákkal több a probléma. Utol kell magukat érni súlyban, nyűgösebbek, töbet kell velük foglalkozni.
A nagyobb súlyú babák nyugodtabbak, tisztába tevés és etetés után alszanak, mint a tej.

Nahát, az én Zsofkám már most ilyen. Nyugibébi. :D

Voltunk ma bababoltban kiskádat, meg állványt venni, de olyan állványok voltak, mint a lélekvesztő. Ráadásul 7800 ft-ért.... Kiskádat, ami sokáig jó láttam 1600 Ft körül. Nem vettük meg, inkább megnézzük máshol is.
Viszont vettem mellszívót tárolópoharakkal, névnapomra meg kértem gőz sterilizálót cumisüvegekkel. :)

És nagyon köszönöm babuka nevében is a dícséreteket! :oops:
Anyuval most megnéztük a felvételt, és igazából most láttam, hogy a kis drágám fél percenként mosolygott. :) Anyu egyből rávágta, hogy apjára hasonlít, mosolygásban meg mindkettőnkre, mi egy elég rötyögős család vagyunk.

Már alig várom, hogy megszülessen (asszem vinnem kell egy karton papírzsepit, mert a könnyeimmel el fogom áztatni a kórházat, nem beeszélve apáról).
Viszont nagyon élvezem ezt az állapotot, szeretek kismama lenni nagy pocakkal! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Görögdinnye: 100g/29 kcal, 6,5 g szénhidrát, 0,2 g zsír.
Sárgadinnye: 100g/53 kcal, 12,4 g szénhidrát, 0,1 g zsír.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág: poci 110 cm. (volt már 80 is)

Gremese: azért jó, hogy hasonló súlyt mért a doki, legalább azt tudni lehet, hogy kb jók ezek a gépek. Az is szupi, hogy mégsem várható óriás bébi. Bár ezek az adatok a általában legtöbbször többet mutatnak, mint a valóság.
Köszi a dinnyeadatokat, mindjárt el is szaladok venni. Meg barackot is.

Nyerkit: valóban lehet a nevünkben valami. Bár az előző tehességemnél nem volt cukorproblémám. Szép a pocid.

Reggel lekaptam magam a szexi új hálóingemben, este apukával feltetetem a gépre és megmutatom.

Pussz

Kép
Kép
timi26

Zsófikám adatai:

29+0/1714 g.

BPD: 7,97 két halánték közti távolság
OFD: 10,23 homlok és tarkó közti távolság
HC: 28,81 fejkörfogat
APD: 8,15 gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: 8,45 mellkasi átmérő
AC: 26,08 haskörfogat
FL: 6,24 combcsont hossza
HUM: 5,11 felkarcsont
ULNA: 5,13 alkarcsont

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Akinek faros a babája, honnan tudja??? Gondolom az UH-ból, nem is ezt akartam igazán kérdezni, hanem azt nem értem, hogy én úgy érzem, hogy a baba még össze-vissza mocorog. Egyszer itt érzem, aztán a másik oldalon, később lent és fent.. Mikor kell neki lekésőbb úgy befordulnia, hogy fejjel lefelé legyen??? :roll:
Majd erre a becsült súlyra én is rákérdezek 9-én a 4D-n!

Niki! Kálciumot igyál és Magnéziumot! Az izomgörcsöt a Kálcium hiánya okozza igazából, a Magnézium csak a tünetet kezeli. Már kitárgyaltuk régebben a témát, hogy azért kell a kettőt együtt szedni, mert egyik a másik hiányát okozza!!! (bár már Emese is megválaszolta… :oops: :) )

Nyerkit! Nekem szerencsém van a dokilátogatással. Mióta megtudta a főnökasszonyom, hogy kismama vagyok, egyből mondta, hogy természetesen akár sétálni is kimehetek, ha ahhoz van kedvem! :lol: Tök rendi, nem? Persze biztos, az is számít, hogy ő is anyuka! És hozzáteszem, hogy ennek ellenére nem éltem vissza ezzel a lehetőséggel! Így is tök rugalmas a munkaidőm. :)

Nem tudom már tovább olvasni, mert lassan indulok a felkészítőre!
Később jövök!

Pussz

Regina
KépKép
mazsola7

Ja, és a kislánykám fejvégűen fekszik. :D A doki azt mondta, persze még mocorog, helyezkedik, de nem valszínű, hogy megfordul farossá. Tudja a lelkem a dolgát.
Azt hiszem a 30-32. hét után fordulnak be.

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok
Mindjárt olvasok részletesen vissza, addig is íme az eddigi diétás naplóm:
(azt hozzáfűzöm, hogy a többiek valószínűleg nincsenek ilyen szigorú rezsimre ítélve, én nem térhetek el a megadott Ch mennyiségtől /napi 180g/, valamint szigorúan tartanom kell a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora-utóvacsora idejét és eszerint 6X kell ennem egy nap, ebédre pl. kötelezően 50 g Ch-t, ahogy a táblázatból látszik)

Étkezési napló

Kép
granda

Sziasztok!

Banita!
Szép poci.

Emese!Timi!Anitja!
Köszi!
Igen örülünk neki így mostmár teljes a mi kis családunk.
Remélem majd a fiúk megvédik.
Bár ha fiú lenne annak is úgyan így örülnénk.

Később még jövök mert nem hagynak írni.
Szép napot.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Találtam egy oldalt, ahol a rövidítéseket magyarázza, illetve ahol táblázatban lehet követni azt, hogy hanyadik hétnél mekkora a baba.

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Kép
Kép
Kép
gremese

Banita
(bár csak a nyaralás után olvasod) hát én is szeretnék így kinézni 3 gyerek után... :)

Vadvirág
Pocakméretben biztos Te vagy a nyerő, de ahogy látom, a többiek se kipályások... :lol: A múltkor az üzletben láttunk a férjemmel egy ikerpárt, és képzeld, automatikusan az jött ki a számon, hogy dupla öröm...

Gremese
A babád úgy jó, ahogy van! Lehet, hogy szép kis mérettel fog születni, de tudtommal ez inkább az anyukának okozhat nehézséget. Nektek meg majd (a mostaninál is jobban) dagad a kebletek :)

Kispocc
A dinnyét nekem tiltják, bár a görögdinnyének tök jó lenne a CH-értéke, de van valami benne(ezt már elfelejtettem), ami kifejezetten nem jó cukrosoknak :?
Kedden megkérdezem...

Torna

Én most DVD-ről az Ölveczky-Tápai féle terhestornát csinálom, nagyon örülök, hogy rátaláltam!!! (A korábbi jóga DVD-n túl sok volt a sarkamat igénybe vevő rész, azt most mellőzöm)

Kép
granda

Granda!
Megnéztem a naplód. Nem tűnik annyira rossznak. Csak az az abonett ne lenne benne :shock: !!! De már csak kereken 3 hónapig kell csinálni. Aztán jöhet a sok régi fincsiség :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok kismamik,

látom mindenki szépen diétázik és tornázik :wink:

Granda, ennyire durva a cukrod, hogy ilyen pontosan be kell tartanod mindent? Nem nehez?

Banita, tényleg nagyon csinos vagy! Jó nyaralást!

Nyerkit, köszi a kérdést, jól éreztük magunkat otthon, de azért egy kicsit sok volt a jóból. Ábel nagyon sokat hisztizett, mivel nem volt ott az apukája, na meg körülötte forgott a világ és ez egy kicsit sok volt neki. Viszont mióta hazajöttünk, megint jó kisfiú.
Én sokat unatkoztam a 4 hét alatt, de azért eltelt, meg jókat pihiztem.

Szerintem nincs összefüggés a babák súlya és természete között, vagy csak nekem volt nagyon jó kissúlyú babám. Ábel 2950 gr-mal született, de egy éves koráig szinte nem mondhatok rá semmi rosszat. Nagyon csendes, kedves és kiegyensúlyozott baba volt.
Bezzeg azóta :evil: :evil: !

Pociméretem jelentem 96 cm!

KépKép
KépKép
motiot

Ja! És a legaranyosabb : 1 db nagy túrórudi!! :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense
Kihagyható az abonett, de látványra jobb 2 szelet barnakenyér=6 szelet abonett! Ezazért megkenve finom krémsajttal, sonkával vagy szalámival mégiscsak más :)

Motiot

Igen, elég durva volt a cukrom, azt hiszem, vezetem a negatív statsztikát :? Konkrétan a terhelés után 11,8 volt az érték...
Azért tartom keményen a diétát, mert elsősorban ez jó kislányunknak, másodsorban hogy ne kelljen befeküdni a kórházba, harmadsorban tényleg eszméletlen egészséges!!! (Bár nem volt célom, a salakanyag és vízhajtó hatása miatt fél kilót fogytam a héten)
Ez nálam úgy néz ki, hogy extra magas az érték a szűrővizsgálat után, ezért egy hét diéta tartásával jövő hét szerdán ún hatpontos vizsgálatot csinálnak, ekkor derül ki, hogy mennyire súlyos a helyzet (van olyan kismama, aki inzulint kap és van, akit befektetnek)

Kép
granda

Sziasztok!!

Hát én is jól eltudok tünni... :oops: :oops: ,de amikor csak tudok pihenek,mert picit keményedik a hasam!! :(

Nagyon szépek a képek,az összes baba-mama-babakocsi...minden!! :D

Segitsetek már lányok,mert béna vagyok!!!!! :oops:

Elszeretném menteni azt a kórházi listát,de nem tudom,hogy hogy kell!!??
Hogy másolom és utánna hova rakom el????
Köszi!!

ancsi26

Ancsi
1. kijelölöd a szövegrészt
2. megnyomod a Ctrl+C gombot
3. nyitsz egy word dokumentumot, azon belül megnyomod a beillesztés parancsot (Ctrl+V)
4.elmented

Kép
granda

Ancsi
Olyat nyitsz, amiben a sima leveleidet szoktad írni (lehet, hogy Nálad nem word, hanem Open Office)

Kép
granda

Granda!
Nyam-nyam, nagyon fincsi eddig... :):)
Várom a folytatást ha lehet.

Ikres pocak jelenleg: 130 cm és valóban dupla öröm. :):)

Nálunk mindig bejött a kalkulált születési súly amit az UH-n mondtak. :):)

Vadvirág
Vendég

Hú,én nagyon béna vagyok!!!! :oops: :oops: :oops:
Nem tudom milyen sima levélről irsz.. :oops:
Hol tudom ezt a word-öt megnyitni???
Szájbarágósan kérem!!! :lol: :lol: :lol:

ancsi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?