A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikő: csütörtökre lessz meg az eredmény...nagyon izgulok, remélem semmit nem találnak!!!, és a súlyvisszaesés csak melegtől van...remélem!! :roll: :(
Képzeljétek, Réka hátról hasra, hasról hátre forog!! :lol:

Kép
gyanixi

Timi :)
Nem bízhattam az újságosra, mert önkiszölgáló újságos standon voltam... :lol:

Enikő :)
Nem sok értelme van tényleg, én sem tudom miért pont az az ajándék!
Botinak volt lila cumija :oops: , mert mi meg az újszülöttes csomagba kaptunk azt. De ne reklamálta! :lol:
Majd meglátjuk, milyen boszi vagy! :wink:

Niki :)
Réka nagyon ügyi!! :D

Na lépek, uzsonnázunk, aztán megyek dokihoz!

Kép
Kép
zituska28

Karmen!
Nem szokott féltékeny lenni.Beszél a pocimhoz,hogy szeretlek Marci meg ilyenek!Tegnap nagybevásárláson voltunk és telepakolta a kosarat csörgőkkel.Alig győztem vissza tenni!
De szerintem lesz egy kis féltékenység,ha majd megszületik!

Enikő!
Éppen mondtam a hétvégén uramnak,hogy azt sem tudom már hogy kell fogni egy újszülöttet.Kinnt volt anyóséknál sogorom a 11hónapos fiával alig mertem megfogni!Átpelenkázni meg mégugyse.Várjuk az infot a dokkerról!

Gyanixi!
Annyira sajnálom,hogy ennyi bajotok van a kajcsizással!De a saját véleményem szerint ugyis annyit eszik egy gyerek amennyire szüksége van!Aforgáshoz pedig gratula!

Timi!
Gratulálok az első léptekhez innen nincs megállás!Amúgy lehet,ha tudom ilyen lesz az egészségügy én sem vállalok babát!

Zitus!
Hogy telnek az első hónapok?Remélem rosszullét mentes!

Ma vagyok pont 37hetes és nem irom le hány kilo,mert a 100-hoz közelebb vagyok mint a 90-hez!
Holnap megyek a második ctg-re meg ellenőrzésre Kajtárhoz!

Kép
Kép
zsanett26

Zsanett :) Felhívtad végül a szülésznőt?

KépKép

KépKép
timika

Timi!
Nem sajna párommal,ugy döntöttünk,hogy az sem lesz!Meg anyukám is lebeszélt róla!

Enikő!
Vettem gyógyszertári krémet a hasamra!700péz volt,de megérte!

Ja!
Múlthéten mikor voltam első ctg-n kérdeztem az csajtól hogy kell-e menni 36heti uh-ra!
Persze mi volt a válasz:Ha nem mondták ott a vasasban a védőnök akkor NEM!
Igaz,hogy május óta nem is kell mennem a vasasba védőnőkhöz!Na mindegy ők az okosak!!!! :roll:

Kép
Kép
zsanett26

HOL VAN A HIDEGFRONT?????????????,

Kép
Kép
zsanett26

Kép Kép

Kép
Kép
zsanett26

Csak annyira jók ezek a képek!!

Kép
Kép
zsanett26

Zsanett! Ez annyira aranyos,elolvadok! :D

Én is Kismama előfizető vagyok,és kék karszalagot kaptam :lol: A klinikán úgy is adnak!

Enikő!Ezek a terhes meg babacsomagok amikről írtok ezek mik?Én ilyeneket nem kaptam.

ZSUZSU!ÍRTAM VÁLASZT!!!!
20140113113746

Sziasztok csajok!

Most voltam dokinál: 35+2 vagyok ma, ugyebár..... Aszonta a doki, szerinte 2, max 3 hét van még......
Méretek: BPD: 87 mm
FRO: 115 mm
THX: 84 mm
FEM: 67 mm
I koponyatartás, Normális magzatvíz, mellső fali lepénny, II érettségi fokú lepény

2.1.1.0 a méhszájam -szal az maradt-, és azt mondta a doki, hogy vajpuha :D Aminek Enikő nagyon örül, mert az azt jelenti, hogy remélhetőleg könnyen,gyorsan fogok tágulni. Málnalevéltea rulez :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Anett: A védőnődtől kellett volna kapnod egy kiskönyvet, amiben van egy kupon. Azt beváltva kapsz egy csomagot.... Kérdezz rá a védőnődre! :wink: Várandós mamák könyve!!!

ceniko
Szeged

Anett!
Tényleg a körzeti védőnő adja,de én ugy tudom a hatodik hónapot betöltötted csak akkor lehet kiváltani!

Kép
Kép
zsanett26

zsanett: jönnek a frontok, hátha meghozza Marcellt!!
Enikő: hol lehet beváltani azt a kupont, mert nekem ezidáig nem sikerült, mondjuk csak a Brendonban kérdeztem és ott mondták, h már nem lehet... :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Én is Kismama előfizető vagyok és kék karszalagot kaptam. :lol: :lol: Amúgy ez szerintem nem az újszülötteknek, hanem épp a már elcsatangoló gyerekeknek jó, rá tudod írni a nevét, esetleg egy telefonszámot hogy ha elkóborol a drága, tudják értesíteni a szülőt. Szerintem.

Enikő: Tuti könnyű szülésed lesz :)

Niki: Remélem semmi komoly Rékánál!

Zsanett: Jóképű a fiad, és jó nagy pocid van :)

Timika: Én is wc-re akartam szoktatni Grétit, először csak szűkítőt vettünk, de rá kellett jönnöm, hogy a bili jobb megoldás. De majd látod, lehet nektek nem így lesz.
Lábujjam javulgat, holnap lesz 2 hete hogy műtötték, már rá tudok lépni :) De még ronda, javában kötözöm. Nem fáj amúgy, és remélem jó lesz ha begyógyul ez a seb.

Csibe: Gratula a foghoz! Nagyon ügyes és aranyos Gáborbaba is!

Zsuzsu: Ábel félelmetes :) Hamarosan többet fog dumálni mint a szülei együttvéve :)

Romyról és a fiúkról tudtok valamit???

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kiöblítettem a pocaklakó ruháit amiben kihozzuk meg kivasaltam egy csomo ruháját textilpelusát.Kifőztem egy cumisüveget is és bepakoltam a pelenkázóstasiba!
Párom azt mondja biztos érzem belűlről,hogy lassan itt az idő!!!!!!!! :D

Ti mit pakoltok vagy pakoltatok a korházi tatyóba?Mikor vittétek a pocaklakó cuccait be?Már akkor mikor mentetek szülni vagy amikor már engedtek haza?Törpének raktam hosszút is meg rövidet is!
Úristen ugy érzem magam mint egy nagyon kezdő anyuka! :lol: Kép

Kép
Kép
zsanett26

Ja, amúgy a hócipőm tele van a Kismama újság kézbesítőjével. Amióta nem a postás hordja, nem kapom meg. Hónapok óta, hó végén hívom a Sanomat reklamálni, már nagyon unom. De még júliusban kapom, lejár akkor az előfizetés, tuti nem fizetek elő rá többé. Nagyon mérges vagyok miatta. Persze reklamálás után ajánlva küldik, akkor érdekes mód megkapom. Pedig vannak konfliktusaim a postással is, mint ahogy azt már itt többször is említettem :lol: :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsanett: Én csak az alap cuccokat viszem be magammal szülni. Tena bugyi,sima bugyi, betét, szopis cicifix, hálóing, köntös, törölköző, 2 papucs, innivaló....
A baba cuccait a hazaadás napján behozza anyukám vagy a párom, aki jön értünk.... Úgyis minden nap bejönnek hozzám (remélem) úgyhogy majd behozzák ami hiányzik :) nem a világ végére megyek :lol:
Mindjárt írok neked privit :wink:

Bea: A próféta beszéljen belőled!!!!! Emőke is ezt mondta :wink:
Amúgy verd ki a balhét, kézbesítő monnyon le. :lol:

Niki: A Csillag téren van egy fotóelőhívó üzlet (photo hall asszem) a kerek perec mellett. Én ott váltottam be :) 2 értelmes dolog volt benne, már amennyire egy cumi lehet értelmes. Szal egy cumi, meg egy Aventes lezárható itató pohár, vagy anyatej tároló dobozka, vagy ki mire használja..... A többi cucc, reklámanyag...

ceniko
Szeged

Hát én nem kaptam,majd rákérdezek!

Bea!Én dettó így vagyok a Kismamával,3 hónapja fizettem elő, és 3 x kellett emileznem,hogy küldjék. Ha 1 évig így meg,nagyon mérges leszek. én nem tudtam,hogy nem a postás hozza.

Zsanett ,Enikő!Már nincs sok hátra,gondolok rátok sokat! :D

Amúgy ma voltam Vasasba,megismétlik majd a cukros vérvételt de a kajásat,nem a löttyöset,ez már jobban tetszik. De csak augusztus 3-án,addig marad a diéta. És azt mondták,nem tudják és nem értik az én belgyógyászomat,de akikhez ők szokták küldeni a mamákat,azok ennyi értéknél nem csak diétát írnak elő. A fene tudja ezt,nem is érdekel már!
20140113113746

Zsanett,tényleg jó nagy pocid van!! :D
Szerintem nagyon vizes lehetsz,tuti rengetg lemegy a szülés után!
Mondjuk nem is csoda,ebben a nagy melegben!!
Hány kg-val indultál??

Olyan gyorsan belejössz a pici baba gondozásába!!!!
Majd meglátod!!

Enikő,az nem semmi,hogy már így puhul a méhszájad!!!! :D :D
Az enyém anno,szülés előtt 1 nappal. annyira zárt volt,hogy mondta a Kormányos,hogy nem is tudja,kinyílík-e valaha!!!
Szerencsére,kinyílt!!! :D :D :D

Niki,tutira nem lesz semmi gond a lánykáddal!!
Próbálj vele minél többet összebújni!!

Anett,ki a belgyógyász dokid??

Kép
bibi226

Anett: mennyi lett a cukrod, lemaradtam :oops: ?????? Melyik beldokihoz jársz???

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zsanett!
Olyan szépek a képek, a tappancsos a kedvenc. :) Nagyon jó Neked, h hamarosan babázhatsz! Itt izgul veled a topic apraja-nagyja :D
Az újszülött holmiját Én összekészítettem a hordozóba, így amikor jöhettünk haza, apa csak felkapta és hozta.
Egy textilpelus feltétlenül kell bele, mert általában le szokták takarni a babákat, h a folyosón nehogy rátüsszentsen valaki.

Enikő!
Örülök, h minden rendben, szépek a méretek, de növekedjen csak még! :-)

Zitus!
MI volt a dokinál???
Mi kék karszalagot kaptunk a kismamaujsival :-)

Timika!
Gratulálunk a járáshoz, balesetmentes közlekedést kívánunk!
Tudod én örök optimista, a végsőkig reménykedem, h egyszer csak lesz már szemléletváltás a Klinikán. A vezetőség úgyis csak akkor változik, ha kihalnak....
Mondtam apánknak, h milyen sok a csaszi a klinikán, mire Ő: "biztos amiatt, h gyakorollhassanak a hallgatók....... " A viccet félretéve, iszonyat félnek a műhibaperektől és a lehető legkevesebb kockázatot vállalják!

Bea!
Ábel nagy dumás az biztos, imádja a hangját, mindenféle hangokat ad ki:-)
kismamaujság-karszalag témában Nálad a 2 pont :-) Gondolom a kórházi karszalagot mindenki kincsként őrzi :D (amikor jómagam megláttam Ábel kicsi kezén a szalagot, rajta a nevünket, akkor értettem meg, h édesanya lettem és van egy csodálatos kisfiam :D :D hüpp-hüpp nosztalgia :lol: :lol:
Gyógyulást a lábadnak!!!!!!!!!!

A várandósmama kupont szerintem szülés előtt lehet kiváltani. Én a bababörzén váltottam be a mienket. A babacsomagot a szülés után a Klinikán kaptuk meg.

Niki!
Rékának gratula, nincs itt semmi gond!!!!!!!!!!!!!!!

Exi (Ági) ???????????????????????????????????????

történet:
tegnap du letettem aludni kicsi fiamat, hamar el is aludt, mert nagyon kimerült. Elvonultam zuhanyozni, amikor jöttem vissza, hallom, h valaki nagyon dumál, röhög, énekel, mindenféle hangokat ad ki. Belesek a szobába, hát imádott gyermekem áll az ágyában, "zajong", táncikál önfeledten. Amikor meglátott, ugyanúgy danolászva-röhögve hasravágta magát, úgy tett, mint aki alszik, még be is takarta magát. :lol: :lol: :lol: :lol: Azt hittem bepisilek, annyira nevettem. Ilyenkor úgy sajnálom, h apa dolgozik és lemarad ezekről a pillanatokról.

Csajok!
Miért van az, h Ábel mostmár 3 napja elharapja a nyelvét-szájaszélét??? Nem igazán esik el, egyszerűen előfordulnak rossz mozdulatok és már vérzik neki. :x

Boldog napokat mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Enikő! Bibi! A cukrom 7,4 lett, a dokim Lénárt Zsuzsanna gasztoent. belgyógyász, én hozzá járok a "belemmel" évek óta és szerintem nagyon jó!Csak a védőnők estek kétségbe az eredményen. Nem tudom kik azok a belgyógyászok,akikhez ők küldenek,de nekem Zs. megfelelt.
20140113113746

Enikő: köszi a beváltóhelyet, vsz akkor nem fogom beváltani a kupont.... :roll:
zsuzsu:biztos másnál is van ilyen, h elharapdálják a szájukat, nyelvüket...legalábbis a szomszéd ikerlányoknál volt ilyen. :o
csajok:a zöldes kaki normális? kap Réka sinlacot és bébiételt is...ja, és a szaga elég édeskés....ááááááá :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Bea :)
Téééényleg!!! :lol: Ez eszembe se jutott a karszalagot illetően, pedig ez tök logikus!

Zsanett :)
Köszi, eddig elég sokat küzdöttem a hányingerrel, mostanában mintha múlna, de azért elkap néha-néha!

Tegnap dokinál minden oké volt, csak síma vizsgálat volt. Megint 2000-es a méhszájam, de Botival is ennyi volt, és a doki szerint ez így rendben van.
Uh júli 25-én lesz! Várom!!!! :D

Ma Boti oltást kapott, kettőt egyszerre. Ma kapta a 18 hónapos kötelezőt, meg a bárányhimlő ellenit.
Volt üvöltés, de szerencsére hamar megbékélt, és még mindíg nem utálja a dokinőt! :lol:
Augusztus elején megint szuri, kapjuk a Neis Vac 3. szuriját.

Kép
Kép
zituska28

Szép napot mindenkinek!
Megjöttem az nst-ről!Marci egyszer mozdult meg amikor odajött a ctg-s csaj és jol megrázta a pocim.Mondtam nem nagyon kéne rohadt rosszul esik!Volt rajta egy pár összehúzódás,de a doki nem mondott rá semmit.

Bpd:90/112
Flow:2,4
Közepes mennyiségű magzatviz,koponya tartás
Cx2111
Meg van egy olyan is hogy G:2 ez nem tudom mit jelent. Kép Kép

Kép
Kép
zsanett26

üdv.
bocsi hogy beszolok csak igy:Ha esetleg valakit érdekel vannak Up end Go bugyipelusaim maxi,junior,junior plusz méretben és most csak 39ft 40db-os kiszerelésben,valamint uszopelusaim midi,maxi és junior méretben 100ft/db.Ha valakit érdekel irjon.üdv,Lidia :D

nekem van egy aranyos 14-honapos pici fiam:-)
macko1983

Sziasztok!

Látom, pörögnek az események csak pár napja nem voltam, de már nem tudlak benneteket követni :D

Zsanett:
Végül fogadtál dokit? Vagy marad az eredeti verzió, aki bent lesz, ügyeletbe annál szülsz!

Képzeljétek Vivi most olyan jól evett! 2 virsli (Pick sajtos), meg egy szelet kenyér ez nálunk nagy újság, sőt ebéd után még sütit is evett, tegnap csináltam Hungária szeletet, ma meg sajtos eperlevelet délután, azt is szereti, majd kíváncsi leszek eszik-e belőle.
Mondjuk, jön neki a hátsó két rágó foga, teljesen egyszerre, gondolom, megviseli szegényt, a cumi mindig ott lóg a szájába, amitől totál kivagyok, udvaron meg városba nincs a szájába, mert ott nem engedem neki kiskorától kezdve. Mondták nekem, hogy vegyem el tőle a cumit még 1-1,5 évesen, mert később nehéz lesz, de én, hü… nem hallgattam másra, most meg cumi van ezerrel!!
Tegnap volt kakink a nagy bilibe (WC) ami nagyon nagy újság ám! :D
Valamelyikkőtök írta, hogy ő egyből wc-re akarja szokatni a gyerekét, szerintem ez gyerekfüggő is, persze szoktatás kérdése is, de szerintem az nehezebb lesz, mint pl. játék mellett rá lehet ültetni a bilire próba képp, mondjuk Vivinél nem volt ilyen gond, mert 2 nap volt a bilire szoktatás, de ő simán pisil a wc-be is, mindig váltogatja, mikor milyen kedve van. Nem tiltom neki a bilit, ha akar, akkor oda pisil. Van egy barátnőm együtt lettek szobatiszták a gyerekeink és az ő kislánya soha nem pisil a bilibe csak a wc-be, de az anyukája nem tiltotta neki, soha sőt elég sűrűn ráültette a bilire hátha pisil és végül rászokott, de csak a wc-re (ennek is megvan az oka! Egy ismerős kislány elment nálunk wc-re pisilni és ezt Petra (barátnőm kislánya látta) és az óta ő is oda pisil)

Üdv: Ancsa

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka

zsanett:
Én egy sípolot kaptam és avval kellett sípolni ha nem mozgott pl. épp alukált. Nekem soha nem rázták a hasan, nem csodálkozom, hogy kiakadtál!

Ancsa

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka

Nna, jól elkiabáltam a múló rosszulét dolgot.... most hánytam.... :evil: :roll:

Kép
Kép
zituska28

Ancsuka!
Nem fogadtam orvost majd aki lesz annál szülök!
Nem kaptam sipolót.Nem volt nekik!

Zita!
Kitartás majd csak elmúlik! :lol:

Kép
Kép
zsanett26

Sziasztok!
Én úgy emlékszem a klinikán azzt amit a kezünkbe adtak ctg-n, azt akkor kellett nyomni, ha mozgott a gyerek. Ha nem mozgott, akkor valami berregőt megnyomtak az ember hasánál. Olyan hangja volt mint egy ébresztőórának! :wink:

Zituska!
Még 3 hét és hátha vége a rosszullétnek! :lol:

Ancsuka!
Szerintem nálunk is jöhet valami fog, mert Márk is nem szopja, hanem rágja a cumit. Tegnap az egyiket szét is rágta. Meg folyik a nyála is. :roll:
A leszoktatás nálunk se most lesz, mert most a bölcsi miatt nem akarom. Elég változás lesz ez most neki hirtelen. Meg ott más gyerekek is szopják, és ha most elveszem tőle, akkor ott fogja más gyerekét szopni. Majd egyszer. :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Enikő, azért beszélj Lackóval, hogy jobb neki még odabent. :)

Timi, de jó, hogy Kristóf lépeget, készülhetsz a szaladásra...

Zsuzsu, ettől a csaszik magas aránya című mesétől én a falra tudnék mászni...csak azzal nem számolnak, hogy pl. Szegeden a "problémás" szülések nagy részét a Női Klinika vezeti le, meg ha megnézzük a híradásokat, mind olyan hely, ahol szintén ez a jellemző.
Ha meg igaz, hogy a doktornőt a fentebb leírtak miatt függesztették fel, ahhoz no comment. De azért kivi lennék, ha az adott főmufti egyik rokona épp egy "tiltott" testhelyzetben kívánná világra hozni a gyermekét, mit választana...főleg, hogy mivel szinte mindegyik főfő pasi, fogalma sincs arról, hogy egy szülő nő mit él át.
Bocsika, de egy hétig nem volt gépünk, az MS gyártott két olyan op. rendszert, ami nem szívleli egymást, és eltartott egy kis ideig, mire erre rájött az öcsém. Egyébként jól vagyunk!
Karszalag: ami Petinek a gyerekkórházban volt, arra mondták, hogy nem kaphatjuk meg, viszont mégis van egy, mert amit először írtak, arra csak a neve fért rá (vki kissé nagyra írta a betűket), így azt hazahozhattuk, bele is van ragasztva a babanaplójába.
A nyelvelharapás szvsz normális dolog, meg kell szokni azt, hogy van vmi a szájában, nem?

Anett, hát én nem tudom, ki a védőnőd, de a 7,4 még teljesen jó érték, de ezt írtam is, elvileg emelett még diétázni sem kéne...

Niki, a zöld kaki alapjában véve nem biztos, hogy akármit is jelent. Petinek míg tápszert kapott, szinte mindig olyan volt... A szaga elvileg lehet édeskés, ha olyan bébiételt kap, legalábbis én észrevettem, hogy amit evett, a végterméknek is hasonló volt az "illata".

Zsanett, hát ilyen rázogatás nálam is előfordult, mondjuk engem nem zavart, sőt Petit sem mindig. :) Egyébként hidd el, többet is mozgott Marci, elvileg akkor, amikor erősebb a szívverése, mint addig, az más, hogy még ilyenkor is tudnak úgy izegni-mozogni, hogy ne jöjjünk rá.
A G:2 azt hiszem, a lepény érettségére utal...

Na két műtermi kép Petiről.

Ági

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zituska!

Irtam privit! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Exi,nagyon jók a képek!! :wink:
Nekem főleg az utóbbi tetszik!!! :lol: :lol:

Zita,azzal a berregővel ébresztették a Barnit is,ha néha-néha elaludt!!! 8)
Mi volt a bölcsibe???

Kép
bibi226

Mindenki el van veszve?????????????, Kép

Kép
Kép
zsanett26

Zsanett: Igen a G2 az a lepény érettsége. Nekem is annyi volt tegnap!
Én pénteken megyek CTG-re. A Vasasba csak a 38. héttől kaptam időpontot, de az nagyon későn lesz, és a klinikára kell mennem pénteken az elsőre.... :D Kiváncsi vagyok :)

Zituska: Én most a 23. hétig hánytam :x Kitartás++++++++++++++++ Remélem nem lesz lázas Boti az oltásoktól!

Exi: Nekem is a 2. kép tetszik, egyszerűen zseniális! :wink:

Anett: Én nemtom hogy ez a cukorszint mire enged következtetni, de sztem egyelőre a doki meg akarja nézni, hogy mennyire használ a diéta. Úgy van vele, hogy csak végszükség esetén inzulin.... Lehet neki van igaza...meg aztán ő a kezelőorvosod évek óta hozzá jársz, gondolom ismer. Bízz meg benne és ne törődj másokkal :wink:

Pusz

ceniko
Szeged

Bibi!
Hétfőn kezdünk bölcsizni! :wink:
De ma voltunk tanácsadáson, ahol volt egy 3 éves kisfiú, aki jár a bölcsibe. Márk rátapadt, és mint egy kis majom utánozta. :lol:
A kisfiú szaladt a felnőtt vároba, Márk utána. Ha az elesett, Márk is elesett. Ha az ütőgette a széket, Márk odament mellé és Ő is ütögette. :lol:
A Bence lefeküdt a földre, Márk mellé. :wink:
Egyfolytában figyelte a szemével, hogy merre megy, mit csinál, és Ő utánna. Várta, hogy foglalkozik e vele a Bence. Ha nem, sebaj, Ő azért ment utánna. :lol:
Szóval, remélem a bölcsibe is el lesz. :wink:
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Reggelt!!

Kijött az allergiám, köhögök, fáj a torkom, ááááááááááááááááá :evil: :evil:

Zitaa: Na ebből látszik, hogy ekkora gyereknek már szüksége van gyerektársaságra,szocializációra, vagy akár egy kistesóra akivel így eljátszhat :wink: Úgyhogy hajrá tesó project! :lol:

ceniko
Szeged

Anett! Én sem kaptam ilyen könyvet a kiskönnyel, utána kérdeztem rá hónapokkal hogy nekem miért nem járt, akkor adtak azt is abban volt a kupon. Neked is jár!!

Melinda! Remélem Lindi szeme már jobban van, Orsinak a szemcsepptöl már másnap ne is fájt, de azért kellett napokig adnom

Niki! A Photo Hallban váltsd ki ahol Enikö is irta mert nekem ott adtak még mellé egy kupont is, 20 v. 25 digitális fotó előhiivása ingyenes volt.

Zituska! Remélem nem lesz több rosszulléted! Boti mikor kapta az elsö Neis-Vac-ot? Mert én ugy tudom 1 év alatt akkor nem kell csak összesen 2, nekünk 2 és 4 hósan volt csak Orsinak is.
A tájékoztatoban is ez van. 1 év felett pedig csak 1 oltás kell! Az a másik fajta a Mening. v. Menjugate aminél 3x kell oltani
Neis Vac: Adagolás
Az egy év alatti, de 2 hónapos kort betöltött csecsemők kettő, egyenként 0,5 ml-es adaggal oltandók, legalább 2 hónapos időközzel. (A NeisVac-C együttes alkalmazása más vakcinákkal: lásd 4.5 és 5.1 )
Az 1 év feletti gyermekek, serdülők és felnőttek adagja egységesen 0,5 ml egyszeri alkalom-mal.

Tegnap megvolt a 3 hós szuri. 6450g és 64 cm! Kérdezték csak tejet kap?:)
A BCG neg. tünik, még várnak vele majd 5-6 hósan ha megkapta az összes védöoltást el kell mennem vele a BCG állomásra hogy elfogadják-e a reakciot, de szerintem nem, Orsinak nem ilyen volt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Hát ha lesz kistesó, azzal azért egyenlőre még nem lehet majd ilyeneket csinálni. :wink:
Marad a Bence és a többiek. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita :D Igen tudom, ezért kellett volna előbb kistesó :wink:

Karmen: Bakker vannak ám méretei a fiadnak :) Kis vasgyúró!! Súlyra is hosszra is nem sámli :wink:
Én nem kaptam fényképkidolgozós kupont a várandós mama csomag mellé.
Mondjuk azért ez vicc, hogy egy várandós mama csomagot az egész városban, csak a 2 Photo hall üzletben lehet átvenni :) Miért nem a bababoltokban???? ( a bambinóban lehetett még de az megszünt)

ceniko
Szeged

Enikö! Igen, még nekem is mindig furcsa hogy Norbi ekkora :lol:
Bambino nem szünt meg, csak átköltözött a Tescoval szembe a Kinai áruház elötti a Rokusi krt. az 5 emeletesek alá. Nekem ott nem sikerült kiváltani a csomagot mert v. nem volt, mire lett akkor meg kellett neki az igazolás a 4 pecsétröl, amit már leadtam mivel szültem a cégnél, akkor meg közölték már nem jár a csomag, csak várandosoknak. Érdekes a Photo Hall simán kiadta. A fotokupon nem a csomagban volt, mellé adták, Lehet akkor volt csak ilyen akciojuk. Ja a cumi nekem is rózaszin volt benne:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita :)
Válaszoltam! :wink:

Karmen :)
Boti 2 ill. 4 hónaposan kapta meg az első kettő Neis Vac C-t. A doktornő szerint kell a 3. is!

Enikő :)
23. hétig hányni?? :shock: Remélem, nálam rövidebb ideig fog tartani!
Ma még nem hánytam, igaz, nem is ettem szinte semmit, csak egy fél kiflit, meg egy túrórudit. Nem esik jól semmi... :(

Boti éjjel kicsit belázasodott, és hányt! Nem sírt, egy nyikkja sem volt, úgy vettem csak észre, hogy éjjel felébredtem, és átmentem betakarni. Amikor megsimiztem vettem észre, hogy összehányta magát. :( :( :( Nagyon megijedtem, minden rémség eszembe jutott (fulladás), ezért utána ott aludtam vele reggelig, de szerencsére nem volt semmi baj tovább.
Most már jól van, úgy látom, remélem nem a hányós-fosós vírus támadott be megint minket!

Kép
Kép
zituska28

Zituska! sajnálom Boti beteg lett, remélem már jobban van!
Én ugyan most a netröl töltöttem le neked a tájékoztatot, de megnéztem Norbinak is ugyanez van a dobozában leirva, vagyis akkor nektek is csak 2 kell. Nem értem az orvos miért akar 3. adni! A másik 2 fajtábol amit irtam kell a 3. másfél évesen. Orsi is csak 2 kapott régen, meg most Norbi is csak ennyit fog. Szerintem kérdezz rá a neten gyerekorvostol, mert biztos vagyok benne hogy felesleges lenne neki.

Exi! Nagyon helyes a pasid:) Én is készülök már 1 éve hogy elviszem Orsit müterembe. De most már megvárom amig Norbi is tud ülni majd karácsonyi ajándék lesz belöle:)

Norbinak is lett höemelkedése a tegnapi szuritol, de amugy jol van, mosolyog már ha ébren van, mert most rekordokat alszik

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zituska!

Megkaptam köszi!! :lol:

Karmen, Zituska!
Márk is kettőt kapott, Neis Vac c-t. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Nálunk is rengeteget alszik Réka már 2. napja!
Mai kép: Kép

Kép
gyanixi

Enikő,ma este 6-1/2 7 fele nem voltál véletlen a tecsóba??? :?:
A férjemmel a Lasszóból,jöttünk ki ,és mintha téged láttunk volna!!! :lol:
De nem voltam bene biztos!

Zita,kiváncsi vagyok mi lesz majd a bölcsibe!
Légyszí írd le!!!

Ma voltunk méreckedni és a Barni 12460gr,és 87cm!

Kép
bibi226

Sziasztok lányok!

Megint eléggé eltűntem és most sem leszek vmi hosszú... :oops: :oops: :oops:

Nincs túl jó kedvem, mert tegnap voltunk vérvételen Kristóffal (kontrollt csináltak a műtét után felmerült vérzés miatt) és sajnos most sem lett jó a véralvadás értéke, ezért el kell majd mennünk hematológiára is :(

Neis vac: ezt most találtam a pharmindexen: "Azoknak a 2-12 hónapos csecsemőknek, akiket korábban nem immunizáltak/ oltottak be Neis Vac-C vakcinával, 2 dózis (0,5 ml/dózis) oltóanyagot ajánlott beadni, legalább 2 hónapos időközzel.
A tartós immunvédelem fenntartása érdekében, újszülöttek alapimmunizációs első két oltását követően emlékeztető oltás beadása szükséges. Az emlékeztető oltás idejét orvosa fogja meghatározni".

Exi :) A fekete-fehér kép, amit feltettél Petiről fantasztikusan jó!!!! Hol is csináltattad a képeket?

Enikő :) Császár: a baba 5 perccel azután, hogy kiemelték, már az apukáján pihent meztelenül, magzatmázasan, de felülről jól betakarva. Anyukájára is még meztelenül tették rá. Mivel a férj is bent maradhatott a kh-ban (érdekes, ott nem fertőznek a férjek :twisted: :twisted: :twisted: ), egész nap együtt lehettek... Na vmi ilyesmire gondolok...

Zitus :) Jobbulást Botinak!

Bocsi, hogy csak ennyi voltam, jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Timi!
NAGYON sajnálom hogy Kristóf véralvadása nem lett jó :(
Remélem hamar a végére tudtok járni a miértjének!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok.

Ma voltam receptért a rendelőnkben, és ott is ki van rakva, hogy 2000 Ft a nem kötelező oltások beadási díja...mondjuk úgyis készülök emilt írni az EBF-nek, majd belefogalmazom azt is, hogy miként gondolták ezt, ahelyett, hogy örülne az állam, hogy mi, szülők próbálunk megelőzni néhány, esetleg kialakuló betegséget, aminek a kezelése az OEP-nek valszeg sokkal többe kerülne, mint 2000 Ft, még ezt is ránk hárítják.

Kármen, hát tényleg nem semmi méretei vannak Norbinak. A súlya Petinek is hasonló volt, de alacsonyabb volt, mint a fiad, de már akkor is nagynak számított. :o

Enikő, igen, ez tényleg vicces, hogy egy fotóüzlet adja ki a csomagot... Tavaly év vége táján biztosan volt ilyen kuponos megmozdulásuk, emlékszem, mikor vettem a fotópapírt, mellettem egy anyuka épp a csomagot váltotta ki, és a pasi adott neki egy ilyet.

Zituska, én is remélem, hogy ez csak ilyen múló akármi volt, igaz, rémséges.

Bibi, hát Barni is jó súlyban (és hosszban) van. :)

Timi, egy szegedi fotós lány csinálta a képeket.
Hát nálunk az ilyenfajta műtét szerintem álom marad, mindkét intézményben.
Remélem, a hematológián minden OK lesz Kristóffal.

Ági

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?