A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Manócs!
Én mostanában el vagyok havazva, és ugye most már nem reggel van, de azért írok neked, te kertész! Én is turkálom már a kertet hétvégeken és annyira jólesik, kivéve a
fáradtságot, utána. Te nem purcansz ki nagyon?

Képzeljétek, meg van a cirkóprojekt!!! Kép Kép Lehet hekto-szám eregetni a vizet! Kép Az asztalos pedig az állapotomra való tekintettel ;) két hét alatt megcsinálja, amit
egy hónapos munkának ítélt elsõre. Kép Na, dicsekvés vége.

Márti! Akkor itt tegnap vmi lehetett a levegõben, mert az én babóm is rettenetes edzést rendezett. Kép

Zsófi! Édes a nagyfiad! DRUKK neked!

Zsizsa! Mentek még 3D-re? Hátha akkor már megmutogatja magát! Kép

Edelweiss! Nagyon szép a kis trónörökös!

Üdv itt, Laura! Nekem az utsó UH-n azt mondta a dokibácsi, hogy "két héttel hosszabb" a combja. Kép A 14+3 az az tizenötödik hét szerintem.

Buborek! Nekem 10 hetesen már tök jól látszott és hasi UH volt. Szerintem vidd a Kispapidat magatokkal!

Leszter! DRUKK már mehet, vagy még várjunk egy kicsit?

Bocs, akinek nem írtam névszerint, mindenkinek üdv és hasonló gyönyörû tavaszi napot holnapra is!

26!!! Kép Ez a kis Szerelemgombóc itt a hasamban úgy, de úgy megerõsödött. Igazi kis vasgyúró!

Sziasztok!

Manócska!
Köszi a fagyis javaslatot. Kedvelem az ilyen gyógymódokat!

Mindenki!
Elõször az jutott eszembe, hogy a mi babink biztos nem volt bulizni, mert még nem derült ki a neme, de aztán rájöttem, hogy elég, ha õ tudja.

Ciki, hogy nem tudom, de hogy kell vigyorgó fejeket elõvarázsolni?

bobita
bobita

Sziasztok!

Ma rendesen vegigcsinaltam a gyumi-zoldseg napot, kerek vallveregetest! :-) Igaza lehet dokibacsinak a vizhajto hatassal is, ahogy a mellekelt abra mutatta :-)
Amugy is jo kis nap volt, proban jol haladtunk a zenekkel, tanar baratom popec eloadast tartott, baba virgonc, mi kell meg? :-)

Edelweiss,
meg egyszer hatalmas GRATULA Kép Kép Kép gyonyoruseges gyermekedhez, huu, es meg jol is viselkedik, hat ez nem semmi Kép Kép Kép Sok boldogsagot Nektek! Kép Kép Kép

Csucsuka,
lehet, hogy pont ez jon be: ha a kiscsaj rajon, hogy nem izgulsz miatta ejjel-nappal, dafke kibujik, hogy magara terelje a figyelmed :-)))
Azert egy MEGADRUKK sosem arthat :-)))
Dano tenyleg csucs edes lehetett :-)))

Syl,
nekem is az Elevitet ajanlottak, mondvan hogy kevesbe hizom meg tole, es talan a baba is kisebb valoszinuseggel lesz oriasbebi. A gyogyszertaros mondta, a dokim nem tett kulonbseget.

Toffifee,
mindjart kuldok mailt kozmetikusrol!
Koszi! Ujabb erv az apas szules mellett: szeretnem, ha valaki majd elmeselne azt a reszet is, amire en mar nem emlexem! :-)))
En ugyanezt a babakocsit nezegettem, de csak a Kismamaban, sajna nem tudom, hol lehet kapni. Drukk, hogy bevaljon :-)))
Popec beszolas volt, igazan minimum megerdemeltel volna egy ulohelyet! :-)

Mariann,
alkoholos filc :-))) edes vagy :-) Szerintem tok normalis, hogy egyre tobbet foglalkoztat a szules, biztos en is igy leszek hamarosan!
En is ugy tudom ugyanezekert, hogy nem ajanlott inni. Ha mar megtortent, az nyilvan szukseg torvenyt bont esete. Persze az altatast legjobb elkerulni, meg csaszinal is... En majd egy kis szolocukor es citrom engedelyt szeretnek kikunyizni dokibacsitol :-)

Beus,
:-(, hogy nem leszel velunk... kuldok egy mailt a mobilszammal, de sajnos tartok tole, hogy mar keson...
Biztos minden rendben lesz, de azert vigyazz magadra nagyon, es szedd a magneziumot! Nagy zsak MEGADRUKK akkorra, amikorra kell!!! :-)))

Marti,
igazi kismamalelked van :-) de eszunk agaban sincs elfelejteni Teged :-)))
Kispapad vagany volt a szulesnel :-), biztos jolesett Neked, en nagyon bizakodom, hogy nekunk is hasonlo elmenyunk lesz!
Az en babam is sokat sportol mostanaban :-))) most eppen nagyon jol csinalja, mintha egy labdat gurigatna a hasamon belul, tiszta masszazs :-) de vannak erdekesebb otletei is %-0 Azt azert ketlem, hogy megszokott volna bulizni, de ha igen, nagyon profin csinalta :-) jo eg, mire lesz kepes tizenevesen :-)))

Leszter,
ez a "trombitalas" tenyleg vicces lehetett a CTG-n, en legalabbis jot mosolyogtam :-) De ennyi humora remelhetoleg a babaknak is van az elso ijedseg utan :-)
Hu, na most aztan mar nem uszol meg egy nagy DRUKKot! :-))) Lesz az nemsokara MEGA is :-)))
Koszi a valaszokat, szerintem meg van mit :-)))

Dori,
tobben mondtak mar, hogy volt nekik ilyen kulonosebb kovetkezmenyek nelkul, de azert arra eleg ok lehet, hogy otthon maradj egy ideig, es pihenj nagyokat! :-) Babanetezni szabad kozben, majd felviditunk! :-)))
OOO, szoval eskuvod lesz, de jo, lehet majd GRATULAlni :-))) Biztos klassz lesz, es utana ki fog menni Beloled egy csomo feszultseg! :-)))

Angi,
hess depi! :-)))
Leszter babajat mar en fogom beirni a tablaba :-)))
Osszes ismerosom tapasztalata szerint az apak jobban birjak a szulest, mint ok maguk is varnak :-) Szerintem ok ugyanugy maskepp elik meg ott a dolgokat, mint ahogy nekunk is tetszik az ujszulott azon maszatosan, ahogy van :-)))
Es ne legyen oly szigoru az embered, egy korty sor tenyleg inkabb hasznal, mintsemhogy artana!
Matyi nagyon klassz srac, mondd meg neki, hogy gratulalok, hogy ilyen bator :-)))
Szobaberendezes tok jo lehet :-)

Manocska,
ugy irigyellek, hogy ilyen lelkesen bucsuzkodsz a munkatol! En a gimibe annyira szeretek bemenni, majdnem olyan, mint hazamenni. Nagyon sokan fognak hianyozni, kollegak es gyerekek is. Neha, ha erre gondolok, konnybe labad a szemem. Ez az erzes a babazas, vasarolgatas es szabadido iranti hatartalan lelkesedesem mellett van, vagyis egyszerre vagyok boldog es melankolikus...
En is nagyon boldog voltam, amikor eloszor atadtak a helyet :-) csak most pelerinem van, ami TUL jol takar... :-]

Urszila,
drukk, hogy babocad bekesen kivarja a megfelelo idopontot! :-) es ha szolsz neki elore, talan nem is lepodik meg annyira! :-)

Zsizsa,
mi is tobbszor megallapitottuk kispapaval, hogy ez a gyerek szorakozik rajtunk :-) Bar a nagyok kozt is van olyan, aki utalja, ha fenykepezik :-)

Kangi,
kuldok picipocira gyogypuszit! :-) Tanulok Danotol :-) Egyetek-igyatok es ne busuljatok! :-)))

Laura,
udv itt! :-)
En azert tartok ki az utso mensibol szamitott kiiras mellett, mert az legalabb nem valtozik :-)
A 27+4-et ugy szoktam mondani, hogy "a 28adikban vagyok".

Buborek,
en megkerdeztem kispapamat a huvelyi UH utan, hogy nem zavarta-e a "vibrator feeling", de megvonta a vallat, hogy ez egy orvosi vizsgalat, es tok jo volt babat nezni. Pedig kispapam azert kicsit konzervativabb, mint en.

Ellimami,
azert a baba szerintem protekcios ugyfel lesz :-)))

Beu,
az osszes eddig hallott infom szerint Te csinalod profin a szopizast, mire Lorinc ehesebb lesz, biztos tobb lesz a tejci is :-) Milyen draga kisfiu, hogy hagyott levelezni :-)

Daleei,
hat lehet, hogy ha rahagyod kispapadra, egyszer csak ugy dont, hogy megis :-) Drukk :-) A korhazi kornyezet tenyleg nem tul felemelo, de hat ezek szerint a klasszikus folyosonvarakozos stilus se jon be neki - otthon meg ugyse birna ki szerintem :-) Fel-le, mint az ehes oroszlan? :-)))

Apropos furdokad, szerintetek mikortol lehet egyutt pancsizni babaval nagykadban?

De,
szepen haladtok Ti is :-) lakas es baba teren egyarant :-)))

Minden szepet s jot!

Kaska
27+4
kaska

Sziasztok!

Haladunk-haladunk a dolgokkal. Ma Snoopynál megejtettük a légzésfigyelõs okítást, bizony tanultam hasznos dolgokat. Kispapi elvbõl ellenzi, mert õ ilyen, mert szerinte ezzel behozunk egy + izgulnivalót a házba, de gyakorlatilag bezzeg benne van. Csak ez biztos így férfiasKép
Nálunk is pocakbuli van. Andris meg élvezi, hogy hogyan megy a hasam erre-arra, és játszik a babóval. Mármint odateszi a kezét, akkor a leányzó vagy bekeményít, vagy elvonul.

TündimamiKép
Snoopyval megbeszélhetsz egyéni idõpontot!

EdelweisKép
Gyönyörû GergõKép

ToffifeeKép
Látom, írtak már neked egy csomó infót, de azért én is leírom, amit az autóból megkuksiztam ma. Az M3-ról Bp elsõ lámpájánál van egy reklám, aszondja, hogy Bébidiszkont, Roan babakocsik, Damjanich u. 64. A telszám 306-6652. Én most csak elvileg nézegettem, mert vettem egy csak mózeskosaras Chiccot nagyon olcsón, de azért figyelek, mert kb. szept-ben ülõset kell venni!
Réges-régen, mikor még híre-hamva sem volt a vastablettának, vasszöget szúrtak egy almába, megvárták, amíg megrozsdásodott, aztán megették az almát. Mit szólsz a módszerhezKép

BeuKép
De jó neked, hogy ilyen nyugis Lõrinc! A tejmennyiség meg biztosan nõni fog az étvággyal! Én 9-én megyek csaszira, már ha nem akar elõbb kibújni a leányzó.

AngiKép
Tényleg én esküszöm a Gripe Waterre. Már 2X bevált!
Szép lehet az egységes babaszoba! A kád tényleg nem pancsira való! Nálunk apuka keze jött be, mint biztonsági tényezõ, kb. 2 hónapig õ fürdet, jó nagy lapát keze van, a teljes babahátat tudja támasztaniKép

ManócsKép
A muskátlikkal még várj, de ha sok energiád van-mármint a ki-be cipelésre- és figyeled a meteot, akkor kiteheted. Én még várok vele. Nálunk még a verbéna vált be napos helyen, a futó változat a leginkább. De az is késõbbi, kb. ápr. végén lehet kapni néniknél palántákat a piacon. Viszont kipakoltattam a leandereket, azok a rövid ideig tartó akár 4-5 fokos fagyot is kibírják. És azok is szeretik a napot, csak rengeteget kell öntözni õket!

Urszila
36+4
urszila

Toffefee!
Igen, az 1-es villamos volnalán van a Népligettel szemben.

Márti!
Ramazuri az én pocimban is volt tegnap, illetve már egy ideje elég aktív a lelkem. Kép

Kaska!
Vállveregetés teljesítve. Kép Szerintem akkor lehet együtt fürdeni a babucival, mikor már begyógyult a köldöke.

Mariann!
Az Istvánban lehet inni is, meg szõlõcukrozni is, de csak
mértékkel, nem kell kiinni az ásványvizes flakont. Kép

Lányok!
Beusnak én is küldtem emilkét a telcsiszámommal és már válaszolt is, hogy megkapta.

Akinek szükséges megy a drukk, én pedig megyek alukálni. Kép

Magdi
27+4
gallainémagdi

KaskaKép
Én is arra gondoltam, hogy megbeszélem vele a kibújást, de még nem, nehogy félreértse az idõpontotKép 8-án bevonulok a kórházba, majd ott lesz idõnk beszélgetni.
Ha biztosan fogod, akkor a köldök begyógyulása után már jöhet az együttfürdés (én azelõtt azért zuhanyoztam is), de az inkább nyugibûvölõ. A locsisjáték akkor jön, amikor már biztosan ül, viszont akkor a mami félig megfagy, mert a vízszint elég alacsonyKép

Urszila
urszila

Kaska!
A vállveregetés tõlem is megy, ügyi vagy! Aha, haladunk, ma Kispapi egy LLL-es nyomtatott anyaggal jött haza, fogalmam sincs, honnan szedte, de nagyon jól esett. Meg az is, hogy megsimizett és azt mondta, hogy "...azt írják, vagyél vissza egy kicsit a tempóból..."
Ha megszületik a pici, már biztos nem fog annyira hiányozni a suli, fõleg az elsõ heteitekben Kép .

26

Sziasztok!

Kb. fél órája értünk haza, az egész család meg van fodrászolva Kép mindenki nagyon csiniKép

Mariann
A császárt sem altatásban csinálják, ha bizonyos idõn belül ettél (tesómnak volt ilyen)

Manócska
Azért hogy ne legyek teljesen negatív, délután a metrón egy kisgyerekes család csinált nekünk helyet, hogy leülhessünk a lányommal, de a fiatalok és a többiek szó szerint elfordultak. Aztán egy nyugdíjas nõ majdnem lelökött a mozgólépcsõn, még valamit be is szólt (valami "miért nem állok félre" -szerût hallottam), de nem volt hangulatom visszakérdezni, aztán elkezdett bámulni, akkor meglátta a hasamat és elhúzta a csíkot. Annyira nem érdekelt az egész, mert egyre ritkábban utazok és sajnos kezdek hozzászokni, hogy nem tudom a régi standard sebességemet produkálni és hogy ez az új sebesség egyeseknek nem tetszik. De ennek ellenére a lányommal nagyon jót beszélgettünk és egy nagyot sétáltunk ebben a jó idõbenKépKép

Angela
Még az is lehet, hogy nem autós-üléses kocsit veszünk, még nincs igazán eldöntve. De kezd szorítani az idõ Kép
A hely_nem_átadáson én már nem lepõdök meg, sajnos ez van, de szerencsére még nem haltak ki a rendes emberek Kép
Klasszul nézhet ki a babaszoba-cuccKép

Ellimami
Köszi az infót, hamarosan elzarándokolok oda is szétnézni!
Zsombi sem bírja, ha valami van a hasamon, nálunk a meztelen pocak az egyetlen megoldás mocorgás és kick-box aerobik ellenKép vagy valaki, aki meg szeretné olyankor simogatni a pocit, amikor mozog a baba Kép

Kaska
Vállveregetééés Kép Kép Kép
Ülõhelyet az utazóközönség szerint nem ért, de nekem legalább kicsit jobb lett a kedvem Kép
Babakocsi: Szentmihályi út 58 vagy Könyves Kálmán körúti Babakocsi Nagyker. Közelebbit Ellimamitól tudsz "szemezgetni".

Na, megyek, mert Kispapi idejét rabolom Kép
Szép álmokat mindenkinekKép
Toffifee
36+4
toffifee

Magdi!

Ha otthon szülnék valszeg én is az Istvánba szülnék,vagy a Péterfiben.Mind két helyen van dokim!
De itt még nem tudom mit lehet és mit nem.9.-én megyünk korházlátogatásra akkor kiderül.Én valszeg nem kaphatok majd szölöcukrot a cukrom miatt.Kép
És nagyon erõs a gyanum az epidurálisra,sõt egyre jobban a csaszira!Kép De hát valahogy csak kiszedik belõlem Marcit!Kép

Angi!
Hogy lehet képet bevarázsolni a topikba?

Mariann
31
Mariann

Lányok, bocsi,hogy csak igy belekérdezek a topicba, de nem találom amit keresek.Szóval valaki meg tudná nekem adni azt az alap-listát, amit a doki ir(hat) fel, és gyógyszertárból lehet beszerezni? Vagy csak annyit áruljatok el, a múltkor ki irta be, hátha úgy rátalálnék a keresöben.
Köszi elöre is.
Barbi
21+2

Kép
Kép
barbi

Köszönöm mindenkinek a gratulációt az esküvõmhöz, remélem tényleg minden simán fog zajlani. (nem esek hasra, sem sülök bele a szövegbe amit a pap után kell mondani, stb.Kép)

Hogy tudok képet felrakni?

Dóri
szabod

Jó reggeltKép

DóriKép
te friss kismami, hogy beelõzél itt reggelKépKép
Hát, attól függ hova akarod tenni a képet.
1. Ha ide bele egy hozzászólásba, akkor a gépre elmentett képet úgy rakod fel, hogy: Kép és amikor az üzenetküldése gombra klikkelsz, akkor megjelenik egy ablak, hogy honna akarod a képet feltölteni. Akkor megadod a gépen elmentett képcímet, rákattintasz a feltölt gombra, és már fenn is van a gép.
2. A profilodba is fel tudod rakni, ott meg írja, hogy miket csinálj
3. A tár. hu-ra ( oda, ha átküldöd, akkor felteszem neked)
4. csinálsz egy saját helyet a neten, na ehhez én már jól nem értekKép

Kép
Na azért egyszerre max 1 órát kertészkedem, és közben a kutyáim is igénylik a társaságom, így annyira nem fáradok el, bár most már rendszeresítek egy térdelõ párnát a gazoláshoz, mert hajolni már annyira nem buliKép Szóval nem napszámKép

BóbitaKép
Mosolyt úgy tudsz csinálni, hogy : ) csak ne hagyj közötte szünetetKép

KaskaKép
annyi a melóm mindig, hogy én már a centit vágom, hogy mikor lesz vége, nemhogy búsuljakKép

UrszilaKép
Aha, én is úgy gondoltam, hogy még várni kéne a muskátlikkal. amúgy az én muskátlis ládáim, az 2 db beton gyûrû, amit szerintem még babó nélkül sem tudnék fél centit sem arrébb tenni, úgyhogy inkább várok a dologgalKép

Tofi,
szerintem bunkók mindig is voltakKép úgyhogy ne aggódj a tempód miattKép
Amúgy már én is annyira észrevettem, hogy lassulok le. Tök szokatlanKép

Drukk akinek kellKépKépKépKép Csucsuka, Urszila.....stb.Kép

Na megyek, burkolok egy szendót reggelireKép

Manócs
26+2
manócska

Jó reggeltKép

DóriKép
te friss kismami, hogy beelõzél itt reggelKépKép
Hát, attól függ hova akarod tenni a képet.
1. Ha ide bele egy hozzászólásba, akkor a gépre elmentett képet úgy rakod fel, hogy: image {kép neve} persze szóköz nélkül, és amikor az üzenetküldése gombra klikkelsz, akkor megjelenik egy ablak, hogy honna akarod a képet feltölteni. Akkor megadod a gépen elmentett képcímet, rákattintasz a feltölt gombra, és már fenn is van a gép.
2. A profilodba is fel tudod rakni, ott meg írja, hogy miket csinálj
3. A tár. hu-ra ( oda, ha átküldöd, akkor felteszem neked)
4. csinálsz egy saját helyet a neten, na ehhez én már jól nem értekKép

Kép
Na azért egyszerre max 1 órát kertészkedem, és közben a kutyáim is igénylik a társaságom, így annyira nem fáradok el, bár most már rendszeresítek egy térdelõ párnát a gazoláshoz, mert hajolni már annyira nem buliKép Szóval nem napszámKép

BóbitaKép
Mosolyt úgy tudsz csinálni, hogy : ) csak ne hagyj közötte szünetetKép

KaskaKép
annyi a melóm mindig, hogy én már a centit vágom, hogy mikor lesz vége, nemhogy búsuljakKép

UrszilaKép
Aha, én is úgy gondoltam, hogy még várni kéne a muskátlikkal. amúgy az én muskátlis ládáim, az 2 db beton gyûrû, amit szerintem még babó nélkül sem tudnék fél centit sem arrébb tenni, úgyhogy inkább várok a dologgalKép

Tofi,
szerintem bunkók mindig is voltakKép úgyhogy ne aggódj a tempód miattKép
Amúgy már én is annyira észrevettem, hogy lassulok le. Tök szokatlanKép

Drukk akinek kellKépKépKépKép Csucsuka, Urszila.....stb.Kép

Na megyek, burkolok egy szendót reggelireKép

Manócs
26+2
Manócska

Na ez most azért ment kétszer, mert kérte, hogy rakjam fel a képetKép mert persze szóköz nélkül írtam elsõreKépKép

Manócs, a bénaKép
26+2
manócska

Sziasztok!

Megint szép nap lesz Kép
De ha mindig elcsavargok otthonról, soha nem lesz kész Zsombi kezeslábasa és kardigánja!!!

Kaska
Megkaptam a mailt, köszi, már hangolódok a dologra Kép

Urszila
Köszi Kép a címet és tel. számot, még van egy kis idõm keresgélni.
Az szöges almát én is olvastam (ha jól emlékszem, akkor az 1900-as évek elejébõl való tankönyvben), de szerintem annak az almának vas-íze lesz, nem? Az pedig úgy nem finom. Majd lesz valami, a lányommal is vashiányos voltam, csak vele sokkal jobban, szülés után néhány hónappal már semmi gond nem volt, helyreállt az egyensúly. Majd nyalogatom a szögeket, mint a reklámban a kecske a követ...Kép
Neked már nagyon közeleg a nagy nap! Kép

Toffifee
36+5
toffifee

Kedves Lányok!

Olyan jó Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rólunk egy rövid helyzetjelentés...
Fejlõdik a baba, de sajnos a ciszta is. A tegnapi UH-on (tegnap töltöttük be a 16. hetet) a ciszta a Kicsi hasában több mint 6 cm-es volt. Pontosan 64 mm...
Nem tudom mi lesz. Továbbra is félek és még csak nem is tudnak mit mondani az orvosok. Kivéve, hogy nem lennének a helyemben... az együttérzést megkapjuk, odafigyelést, törõdést is, de ezek most nem segítenek...

Aggódó kismama
Aggódó kism

Manócska!

Még jó, hogy beelõztem, sík ideg vagyok a holnapi esküvõ miatt és pörgök már reggel 5 óra óta. Sajnos eléggé izgulós vagyok, és olyan nagyon sok ember lesz ott. Csak a templomban 300-an!!!(ebbõl az én vendégem kb. 20 fõKép)

Ja,és köszi a segítséget a kép felrakásához, ki fogom kisérletezni!

Dóri
szabod

Edelweiss!

Nagyon szép a kisfiad gratulálok hozzá és sok boldogságot mégeccer. Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen jó kisbaba. Nem mintha létenze rossz isKép Az én fiam pl olyan hasfájós volt, hogy mégKép

Aggódó kismama!
Sajnos nem is tudom mit irhatnék Neked és a párodnak. Sok csoda történt már, veletek is megtörténet. A remény ha meg utoljára.
Puszi sokat gondolok rátok.

sasha és a 24 hetes Gábor

Kép
sasha

Aggódó kismama,
mi itt ezerrel drukkolunk nektek, hogy minden jól végzõdjönKép Szerintem, ha nem akarna a babó gyõzni, akkor már nem élne, úgyhogy minden remény megvan arra, hogy olyan erõs, hogy biztosan megmaradKépKépKépKépKép

Dóri,
na ez aztán a dáridóKép Vagy Dóridó????KépKépKépKép Akkor gondolom, hogy kissé izgulhatszKép Én a miénket végig nevetgéltem, olyan jó kedvem voltKép Meg annyira szerelmes vagyok a szerelmembe, hogy olyan volt, mintha nem is lettek volna ott a rokonokKép
Nálunk kb 50-en voltak, a vacsin meg 40-en, szóval nem 300 fõs, de azért biztosan nem fogsz belesülniKépKépKép drukkkKép
Amúgy, ha érdekel, van a profilomban egy esküvõs képKép meg egy pocisKép
Azért legyen rajtad kék, régi és kölcsönkért cucc, hátha mégis szerencsét hozKépKépKép

Manócs
26+2
Manócska

Manócska!
Nekünk is van olyan név, amelyeket bizonyos rossz emlékû ismerõsök miatt nem választunk, pedig amúgy tetszenének, meg az sem könnyíti meg a választást, hogy nem akarunk olyan nevet, ami már van a családban. Pl. a húgom Kriszta, ezért ezt a nevet sutba dobtuk, pedig nekem nagyon tetszik.

A muskátli helyett nagyon jó a vasvirág (remélem, tényleg ez a neve), ami hasonlít a muskátlira csak kisebb feje van, és másmilyen a levele, de ugyanolyan csoportos virágzatba rendezõdik (nem tudom, ezt pontosan hogy hívják). Nekem tavaly nagyon szépen virágzott, és bokrosodott is, volt olyan tõ, amin egyszerre 80 (megszámoltam!) virágcsoport volt.Kép És kint volt az erkélyen, mivel mi panelben lakunk, és egész déltõl rásütött a nap, szóval bírja a kiképzést.

Amúgy nagyon irigy vagyok, olyan jó neked, hogy kertes házban laktok, és kertészkedhetsz, és már rögtön nem is dolgozol, még a nyelvvizsgára tanulás sem rossz (én imádok nyelveket tanulni), fõleg, ha kint a kertben egy árnyas fa alatt teszed.

Angi,
a ti neveitek is jók, az Ildi nagyon édes, és a Miklóson én is gondolkodtam volna, ha nem lenne már egy Miki a családban. A szoba meg biztos nagyon jól fog kinézni a sok egyforma mintás cuccal!Kép

Dé,
3D-re legközelebb a 21. hét környékén terveztünk menni (attól függ, hogy a 18-20. heti normál UH mikor lesz). Azért akarok mindenképpen, mert mindkét családban elõfordult veleszületett gerincrendellenesség, és szeretném biztosan tudni, hogy most errõl nincsen szó. Remélem akkor már alul is megmutatja magát, mert kezdek kiváncsi lenni.Kép

Kaska,
az elején tényleg azt hittük, hogy csak az apukájára ütött a kismaszat, mert õ nem szereti, ha fényképezik, de ez a vigyor a végén! Szerintem semmi baja a fényképezéssel, csak egyszerûen vicces kedvében volt.Kép

Dóri,
nagy gratula az esküvõhöz, remélem szép idõtök lesz, és minden nagyszerûen megy majd!Kép Azért próbálj aludni is, hogy ne legyen karikás a szemed!KépKépKép

Aggódó kismama,
én nagyon drukkolok nektek!

Zsizsa
15+6

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!Kép

Köszönöm a kedves fogadtatást.Kép Nálam úgy néz ki két hét az eltérés. Az utolsó(múlt hét szerdán) 13.heti Uh-n (akkor még úgy számoltuk, hogy 12+4 vagyok azon a napon), szóval az Uh szerint a CRL alapján 13+2, a baba fejnagysága alapján 12+3 voltam. Minden esetre a doki nem mondta, hogy ez kóros lenne vagy ilyesmi, de azóta nem tudom, hogy mit számoljak. Az AFP-t a doki számolta ki, két hét múlva péntekre.
Nálatok mérték a nyaki redõt? Most olvastam egy másik topicban, hogy kellene, és eddig nálam nem mérték. Legközelebb csak az AFP után kell mennem UH-ra, meg dokihoz is, ha akkor rákérdezek, az már késõ? Csak a 12. hét környékén van értelme?

Lilla(Manócs)Kép
A "megint megjött"-be írtam eddig.

Aggódó KismamaKép
Én is nagyon drukkolok, hogy a baba gyõzzön. Nálam a kezdeti nehézségek után, nem mondtak semmi rosszat, mégis mindig eszembe jut valami, amin aggódhatok. Remélem a szülésig kinövöm ezt a rossz tulajdonságot. Talán nem kellene annyit olvasnom, hogy milyen bajok lehetnek, és akkor boldogabban várhatnám a babát.

Laura
Laura (laura2)

Kispapim ma reggel végre elment a lányomért anyukámékhoz, de csak vasárnap hozzaKép Kettesben vagyunk Andrissal, remélem, babóka megkíméli a bátyját egy esetleges kórházba rohanástól.
Azt hittem, hogy kimostam, kivasaltam mindent, erre egy ismerõs megdobott ma egy zsáknyi ruhával. Tkp. meglettem volna nélkülük, de így elég lesz kétnaponta mosni a babának. A másik napot fenntartom a család többi tagjának.Kép

ZsizsaKép
A vasfû és a verbéna uaz. Én is szeretem, egész nyáron, sõt a fagyokig rengeteget virágzik.

ToffifeeKép
Bizony, bizony, most már visszaszámolok. És még mennyi mindent meg kéne csinálni addig! Pl. ki kéne mosnom és el kéne raknom a téli ruhákat a pincébe. Ezt rajtam kívül senki sem tudja (persze, én a pótolhatatlanKép), csak most jutott eszembe, eddig csak babusra koncentráltam.

Urszila
urszila

SZiasztok!

Megintcsak nem ígérem, hogy mindenkinek írok - de igyekszem! Kép

Laura! Gratula a babóhoz! Kép A kiskönyvedben nincs egy "NT", ami valahány mm? Az lesz a nyakredõ! Sokszor nem mondják, csak megmérik és beírják! A baba tagjai közt az egy-két hetes eltérés természetes, ezen ne aggódj! Kép

Dóri! Biztosan nagyon szép lesz az esküvõtök! Kép Ne izgulj, még ha esetleg el is rontanál vmit - az "igen" helyett csak nem fogsz "nem"-et mondani??? KépKépKép - akkor is te leszel a nap fénypontja és mindenki csodálni fog! Kép SZerintem az aggódás amúgy alkati kérdés, én is mindig találko aggódnivalót a pocakbabával kapcsolatban - de3 a már megszületettel sincs ez másként! Kép

Manócska! Akkor ezentúl csak este lesz neted???? Ki fog akkor elsõként írni???? KépKépKép És nem lesz rossz egész nap egyedül lenni? Vagy azért bejársz a városba?

Aggódó kismama! Továbbra is nagyon szorítunk nektek! Kép Ezek a babák tényleg olyan erõsek - és látod, a te lánykád is nõ! Mindennap gondolok rátok, hogy a fránya ciszta tûnjön el egyszer s mindenkorra! KépKépKép

Toffiffee! Hát, tényleg elég bunkó tud lenni az "utazóköközönség", meg a járókelõk, meg... KépKépKép Nekem is a fejemre olvasták már, hogy minek mászkálok gyerekkel a csúcsforgalomban, mikor eghész nap ráérnék, azt is mondták, hogy húzzam be a hasam ... meg még hasonló szépeket! Ott és akkor persze a bõgés kerülget az ilyen beszólásoktól, de aztán azzal nyugtatom magam, hogy én nem vagyok bunkó, õk meg azok, mégiscsak nekem a jobb! KépKépKép

Kaska! Természetesen én is küldöm a vállveregetést! Kép

Angi! Jól értem, hogy a férjed vette a babaszobás kiegéászítõket????? Hát, ez aztán szuper pasi! KépKépKép (persze, ha András õ is...Kép) Ha továbbra is külföldön éltek, az Ildikó nem okoz majd nehézségeket? Úgy veszem észre, néhány országban (az USA-ban ugyan nmég nem jártam) szörnyen nehezére esik az embereknek a "magyar" nevek megjegyzése - pld. néhány olasz ismerõsöm a "Márta"-val sem tudott megbirkózni, holott elég nemzetközi név! Kép

Dé! Ez a "Szerelemgombóc" nagyon jóóóó! KépKépKép És már te is 26??? Húúú!

Daleei! Én voltam és még szándékozom is menni felkészítõre - tényleg jobb, ha ott találkozunk elõször és nem a közös szülõszobánkban! KépKépKép Azért szerencsére igen kicsi a statisztikai valószínûsége, hogy ugyanabban az órában jöjjenek világra a babáink! Rûáasdásul van még valaki, aki uekkorra van kiírva, szintén DR T-hez - de õ nem ír, csak olvassa a babanetet. Én írtam egyébként, hogy András nem akatr bejönni a szülésre, aztán milyen jó volt mindkettõnknek/mindhármunknak Kép, hogy ott volt! TEgnap direkt rákérdeztem, hogy bejön-e megint - kicsit megsértõdött, hogy ez lehet-e kérdés egháltalán! Kép Én megnyugodtam! KépKépKép Egyébként kispaparábeszélésnek is jók az ea-k a kórházban, tényleg jók! Kép

Bocs mindenkitõl, akinek nem írtam, de vmikor muszáj fürdenem, fogat mosnom, fõznöm, stb is - ja, hogy már mindjárt déli egy óra??? Akkor még elég korán is van! KépKépKép

Márti
29+3
márti

Sziasztok!

Én már pár hete szorgalmasan olvasgatlak benneteket Márti jóvoltából. Igazából nincs sok írni valóm, mert én itthon lógatom a lábam :-), még kb. 10 hétig egyedül:-).
De gondolom minél közelebb lesz az idõ, annál több kérdésem lesz :-)

Szilvi
30

Bocs, de kinek kell írnom hogy felvegyen a listára?
szilvi_

MÁrti, Daleei

Én is Dr.T-nél fogok szülni, de én július 12-re vagyok kiírva. Kép

Saci
charlottee

SZilvi! Kép

Még Leszter az ügyeletes! Kép ápr. 11-ig, aztán Kaska - de azt nem kell megvárnod! KépKépKép! Kell a név, kiírás ideje, utsó mens, lakhely, kórház + doki neve, - más azt hiszem, nem - és már be is kerülsz! Már most sejtem, hogy elém, pedig te is késõbbre vagy kiírva KépKépKép Lehet, hogy megtapasztalhatom, milyen utolsónak lenni a táblán??? KépKépKép Manócska, ugye, nem jó túl sokágig egy helyben kuksolni? Ugye, te megértesz???Kép

Márti
29+3
márti

Szilvi,Kép
egyenlõre Leszternek, amíg nem babázik, de lehet, hogy ez már csak napok kérdése (Leszter, azért persze nem akarlak siettetniKép), utána ha jól tudom, Kaska veszi át ezt a feladatot.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszút, csak aztán belealudtam az altatásba, a fickóm meg kitörölte Kép Egyszer majd pótlom.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Látom Dr.T. elfoglalt lesz:-)

Bocs Márti, nem akarlak megelõzni, sõt azt hiszem nem is foglak, mert a mi Manócskánk nagyon lusta. :-)

Szilvi
30
szilvi_

Márti,
hát nem egyszerre írtuk a választ!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa, Márti,
Ti az állásomra pályáztok?????KépKépKép
Lesztert én szoktam hírdetni, palacsintáért cserébeKép Bár még egyszer sem kaptamKépKépKépKép

Zsizsa,
Aha, vasvirág. Ha találok olyat, kipróbálomKép

Laura,
néha abba a topikba is benézek, akkor azért volt a neved ismerõsKép És jó, hogy végre már átjöhettél ideKépKép

Márti,
nem leszek egyedül, otthon lesznek a kutyáimKép Meg az angol könyveimKép
Amúgy meg a babó miatt a számítógép sarok költözik, így biztosan lesz olyan idõszak, amikor nem tudok jönni, de azért próbálkozom majdKép De 8 körül azért nem kelek fel, hogy írjakKép

Szilvi, üdv itt, jó pocisodást, és hatalmas gratula a pocaklakódhozKépKépKép

Manócs
26+1
manócska

Sziasztok!
csak bejelentkezem, sok minden történt a héten velünk, hamarosan leírom.
Most átfutottam az írásokat, mindenkinek jó pocakodást kívánokKép

Hajni
11+6
hajnii

Urszila
Biztosan tudja a babókád, hogy még ne kívánkozzon ki, csak ha apja is a közelben van Kép
Nekem nagyon tetszett a babaruhákkal való bíbelõdés Kép és én is kaptam azóta egy nagy szatyornyit, amibõl még semmit sem mostam ki.
Ezt az utolsó hónapot már én is visszafelé számolom, és egyre kisebb a gyomrom....Kép

Márti
Sajnos elég sokan reagálnak így a kismamikra, pedig szerintem egyik kismaminak sem az a hobbija, hogy bkv-zgat agyba-fõbe egész nap. Az pedig maximálisan igaz, hogy nem szabad velük foglalkozni, annyit nem ér az egész (persze, abban a pillanatban nekem is rosszul esett Kép)!

Aggódó Kismama
Sajnálom, hogy még mindig megvan a kislányod cisztája, de én is szorítok Nektek, hogy eltûnjön. Olyan sok mindenkinek eltûnt már, hátha Nálatok is így lesz! Kép

Manócska
Én megadom a palacsintád, ha lesz tali! Kép De akkor olyan helyen legyen, ahol sütnek, gondolom, a hideget nem szereted Kép

Ma megint megyünk metrózni, mert Kispapim dolgozik. A lányom pedig imád metrózni - én nem annyira, de majd ha õ is annyit utazott, mint én, õ sem fogja imádni! Én örülök, hogy kocsival mehetünk a nagyikhoz, õ pedig könyörög, hogy vonattal menjünk Kép

Megyek ébreszteni, mert negyed órán belül indulnunk kell.

Sziasztok!Kép
Toffifee
36+5
toffifee

Szioka,

Marti,
Igen o rendelte meg. En csak nezegettem, hogy milyen aranyos dolgok vannak, de sok mindennel ugy voltam, hogy azert nem letfontossagu. Mivel a fiam utan minden nagyon jo allapotban maradt, es nincs mas babo a csaladban, igy szinte mindent orokolni fog, ezert Apuci titokban megrendelte a dolgokat, hogy azert uj dolgai is legyenekKép
A nev nem hiszem, hogy itt gondot jelent. Ez az orszag a kulfoldiekre epul, de komolyan. Pl. az en laboromba a nagyfonokon kivul nincs eredeti amerikai, igy a nevek kiejtesehez is konnyen hozzaszoknak, bar szamomra a kinai nevek kiejthetetlenekKép. A Matyas sem egyszeru, de egesz jol megbirkoznak veleKép
1 orakkor furcsi, fogmosas tenyleg jo futamidoKépKépKép, ha jol belegondolok neha en ezt a delutani seta elott ejtettem meg csakKép

Mariann,
Manocska mar megelozottKépKépKép

Laura,
Udv ittKépKépKép

Szilvi,
Neked is szioka, szerintem engem is beelozol, de nem haragszom amKépKépKép

Urszila,
Nalunk is Apu lapattenyere valt be, de mi mindig rengeteg vizben furosztottuk manot, persze miutan levalt a koldok csonkKép mert egyenesen imadott benne lebegni, szerintem a magzati allapotra emlekeztetteKép A Gripp Waterre en is eskuszom, igy egesz jol atveszeltuk az elso fel evetKép
Megy az ellendrukk akkor nekedKépKépKép

Aggodo Kismama,
Drukk a babonak, hogy minden rendben legyen es nektek is, hogy at tudjatok veszelni ezt a nehez idoszakot.

Kaska,
Azt hiszem te kerdezted, hogy mikortol lehet egyutt furdeni. Mi kb. 3-4 honapos koratol furdunk egyutt a fiammal, elott persze a sosros szulo zuhizottKép. O imadta, ill. meg most is imadja, mert neha azert meg mindig becsal bennunket a kadbaKépKépKép

Manocska,
1-2 nap oke, de azert el ne tunj amKépKépKép
Kuldok neked egy kepet, remelem ezzel is beeredKépKépKép
Kép

Lanyok mi van Csucsukaval???????

Na ugy latom ma kicsit flugos vagyok, de beleptunk a 30.-ba juheeeeeeeee...

Angi
30
angela2

Kaska,
Mondom, hogy nem vagyok teljesen komplett,szoval a sosros az soros akart am lenniKép

angi
angela2

Sziasztok, kismamák!

Nálunk minden O.K. továbbra is. Lõrinc jó fiú, sokat szopizik – állandóan -, szerintem nem éhezik, úgyhogy a tejcsi is biztosan elég.

Mariann! Nehogy azt hidd, hogy könnyen kezelem! Egyrészt itt van a mamám, aki mindent megcsinál, nekem csak babáznom kell. Másrészt sose hittem, de tényleg létezik ez a depresszió dolog. Nem gondoltam, hogy engem is elkaphat, de elég ingadozó a hangulatom. Igyekszem elnyomni, de azért jönnek hullámokban borús idõszakok. És folyton aggódom, hogy jól csinálom-e. A szüléstõl pedig ne parázz! Én mindig csak addig gondoltam a dologra, hogy elindul, a többivel nem foglalkoztam. Akkor meg már történnek a dolgok. Úgyhogy, csak nyugi! Persze azt megértem, hogy idegen országban ez nehezebb.

Manócska! Drukkolok a nyelvvizsgádhoz! És fõleg, hogy a megelõzõ tanulásos idõszakhoz is legyen erõd!

Angi! Sok örömöt a szoba berendezéséhez! A baba megszületése elõtt ez az egyik legjobb dolog, fõleg ilyenkor, a késõi idõszakban.

Kaska! Ügyes vagy!

Csucsuka! Drukk! Drukk!

Ma ennyire tellett. A friss babákhoz még mindig nem jutottam el.

Mindenkinek minden jót!

Beu és Zelenyánszky "Szivattyú" Lõrinc
beu

Mariann,
Az elobb kimaradt. Nekem nincs tapasztalatom, meg a kulfoldi korikkal, de baratnom idekint szult, o egyebkent alig beszeli a nyelvet. A ferje bent vot vele vegig, de ha van a koriba olyan nover aki tud az adott nyelven alt. az van hozzad beosztva, gondolom bizti ami bizti alapon. Itt elore felmerik, hogy milyen nyelven tud kommunikalni a mami, szerintem nem art ha korhazlatogatason ezt tisztazzatok. A baratnom csaszarral szult EDA-ban, papa oda is bemehetett. A fajdalomcsillapitas egyebkent elterjedtebb, mint odahaza, a nok nagyon nagy resze EDA-val szul. A korhazi tapasztalatai jok voltak, bar neki is 2. babo igy azert sok minden tudott volt szamara. Itt a papa akkor megy be hozzad amikor akar, sot egesz nap es ejszaka is bent lehet, csak 1 agyas szobak vannak (ja ezert is dobnak ki mindenkit 2-4 napon belul). A szopira kerdezz ra azert elore, mert itt segitettek, de azert mert nem mindenki akar szopiztatni nem tortek magukat. Viszont itt bar beviheted a babot a csecsemosokhoz, azert nem vettek jo neven, es ugye friss vagassal nem konnyu ellatni egy ujszulottet.
Amit meg tanacsolni tudok, hogy jarjatok utanna a gyerekorvosnak, milyen szabalyok vannak.... Nalunk ugyan is a biztositoddal szerzodest kotott groupbol valasztaszt orvost, aki viszont nem bizti, hogy bemehet a koriba megnezni a babot, igy mikor hazamentek 3-4 napon belul kell elvinni hozza(nem jon ki!!!) Bar lehet, hogy nalatok nem a gyerkorvos, hanem a haziorvos csinalja az elso vizsgalatot.
Meg egy dolog az immunizacio alt. tok mas szinten.

Bocsika a tobbiektol az off litaniaert, de nem talaltam magan e-mail cimet.

Leszter,
Az elobb te is kimaradtal, oriasi bocsikaKépKépKép
Van mar kedvenc szulesi datumod, vagy tokeletes a kiiras napjaKépKépKép

Angi
30
angela2

Urszila, bocs, hogy név szerint téged kérdezlek, de az archivumból eljutottam odáig, hogy Te irtál pár napja az induló babarecept csomagról, amit a dokid irt ki. MEgirnád nekem,hogy mik vannak ebben a csomagban?
A kérdés még mindig áll a többieknek is, aki tudja légyszi irja már meg, miket irnak otthon fel a dokik induláskor???
Köszi mégegyszer
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok lanyok!

Ma megint rengeteg babacuccot kimostam, mar csak a textilpelenkak vannak hatra.Kép Na meg rengeteg vasalas, de az is olyan jooo!Kép
Amugy este kicsit vacakul voltam, a babo tiszta erobol feszegetett egeszen alul, nagyon rossz volt.Kép Aztan hajnalban ugyanez a tema... Reggelre elmult, aztan delutan meg jott a hanyinger, es szakadt rolam a viz, nem tudom, miert. De most jol vagyok!Kép Elkiabaltam, mire az iras vegere ertem, most epp megy a hasam...Kép

Beu,
Orulok, hogy minden rendben. A tej mennyisege biztos, hogy noni fog, foleg, ha ennyit szopizik Lorinc.Kép Nagyon jo, hogy tudsz olvasni minket, de azert pihenj is!Kép
Nem elem bele magam a korabbi szulesbe, inkabb hihetetlennek tunik. Es van meg dolgom is addig, szoval jo lenne meg varni. Kispapam szerint jovo het kozepen szulok (hogy mibol gondolja?Kép), de en igyekszem ugy keszulni lelkileg, hogy tul is hordhatom, az is benne van a pakliban.

Daleei,
Koszi a drukkot, azert Csucsukat nem akarom megelozni. Szegeny nem is tudom, mit szolna!KépKépKép

Mariann,
Szerintem amikor indul a "mokaKép", meg boven van ido, hogy kiuruljon a gyomor addig, amig eldol, hogy csaszarozni kell. Ha nagyon surgos a csaszar, akkor megcsinaljak ugy is szerintem, csak jobban kell figyelni a hanyas miatt. Vagy nem altatnak.

Manocska,
Hat nemtom, virtualis palacsintakkal gondolom, nem tudlak kifizetni...Kép Latodlatod, van, aki ingyen is reklamoz!Kép

Angi,
Jo, akkor egyezzunk meg abban, hogy ne depizz!Kép Nem tudsz tobbet pihizni?
Biztos nagyon szep lesz a baba(fel)szobatok!Kép
Megfelel a kiiras napja, de a jovo het kozepere mar azert kernek nemi elozetes drukkot, hatha igaza lesz kispapamnak.Kép

De,
Gratula a cirkohoz, en is rosszul viselem, ha sporolni kell a melegvizzel.Kép Kispapad aranyos lehetett!Kép Az enyem is mindig megkerdezi mostanaban, hogy pihentem-e napkozben, es ha igen, sot, ha aludtam is egy kicsit, akkor megdicser.Kép Lehet, hogy igy nevel belolem vilag lustajat?Kép
Hat, ha igy rakerdeztel, akkor inkabb meg varjunk azzal a drukkal. Mondjuk jovo het kozepeig, kispapam szerint akkor jon a babacska.Kép

Kaska,
Elismeresem a dietas nap miatt!Kép
Hat igen, remelem, a babo is jot nevetett a trombitan, de azert felek, hogy meg nincs ennyi humora... Vagy ha van is, rossz viccnek tarthatta ezt a tipusu ebresztot...
Ha van meg kerdes, allok elebe!Kép

Urszila,
Szerintem a legzesfigyelo eppen hogy megszabadit egy aggodnivalotol, de persze ez mindenkinel maskepp mukodik.Kép Lehet, hogy kispapad is belul igy gondolja, es a gyakorlati reszeben ezert van benne.
De jo, a koldok begyogyulasa utan mar lehet egyutt furdeni a babaval?KépKépKép
Le tudnad irni nekem, hogy a ketnaponkenti mosashoz kb. mennyi babaruhad van? Mert mi is rengeteg babaruhat kaptunk, es kivancsi lennek, hogy mire szamitsak. Elore is koszi!Kép

Toffifee,
Gratula a megcsinosodott csaladhoz!Kép

Aggodo Kismama,
Kitartas! En nagyon drukkolok, hogy visszalakujon a a ciszta! Drukkdrukkdrukk!!!!!!!

Dori,
Az eskuvo elott teljesen termeszetes az izgalom, a nelkul nem is lenne az igazi!Kép Drukkolok! Amugy mit ronthatnal el?Kép En kicsit "belesultem" a templomi szovegbe, papbacsinak meg kellet ismetelnie. Az volt a szovegben, hogy "akinek most" ... "kezen vagyok", es ez olyan ertelmetlennek tunt, hogy nem ismeteltem meg, csak nagy bamba szemeket meresztettem.Kép De szerintem a vendegek nem nevettek ki.Kép

Laura,
A nyaki redot a 13. heti UH-n nezik, biztos Neked is megneztek, csak mivel rendben volt, nem szoltak rola. Nekem azt irtak a papirra, hogy nem merheto, szoval nem kell feltetlenul latnod, ahogyan mericskelik.Kép

Marti,
Hat nem semmi beszolasokat kapsz Te is...Kép Sajna jol sejtetted, Szilvi eled kerult... Ha ezt elore vegiggondolod, biztos nem is hivtad volna ide, ugye?Kép

Szilvi_,
Udv itt, es jo pocakosodast!Kép Beirtalak a tablaba, szamitasaim szerint ma 30+1 vagy, de ez a babat nem hinnem, hogy befolyasolja.Kép
Jol le fogjatok foglalni dr. T-t!Kép

Barbi,
Nem vagyok biztos benne, de mintha Beu irt volna az indulo receptekrol, aztan tobben is reagaltak ra (talan Momo, Marti, Urszila is?).

Csucsuka,
Vajon most AZERTKépKépKép nem jelentkezel? Varjuk a hireket!!!

Bocsi a regenyert, puszi:

Leszter
38+1
leszter

Barbi!

Itthon a kezdõ babacsomagban a következõket írják fel:
popsikenõcs, fürdetõkrém, saliciles alkohol, K-vitamin injekció, D-vitamin cseppek. Azt hiszem ennyi. Ezenkívül ajálnják még a Kamilla teát, Dermaforin sebhintõport (köldökcsonk és gátseb ápolására), lázcsillapító kúpot beszerezni, ezek nem receptkötelesek.

Dandy
Dandy

Sziasztok!
Bocs a táblában elõttem állóktól az elõzésért, nem volt szándékosKép.
Ma jöttünk haza a kórházból. Köszi mindenkinek a drukkot és a gratulációt is (Ari és Manócska informált). Bíztam benne, hogy tovább húzom már a baba miatt is. De a vége jó lett és ez a lényeg! A "tortúrákról" majd késõbb.
Roni nagyon jó baba (az APGAR-ja 10/10-es), szerencsére minden rendben van vele. A méretein még a dokik is meglepõdtek egy kicsit. Sokat alszik, ügyesen szopizik, tejcsivel is jól állunk és én is egész jól vagyok már.
Köszi a pocis képem, a pocakom és kispapi dicséretét. Esetleg valaki fel tudná tenni a kismamis képek közé? Hamarosan lecserélem majd babásra.

Beu,
Lõrinc baba tüneményes.

Megyek szunyálni egy keveset.
További problémamentes gömbölyödést mindenkinek. Drukk a finiseseknek.

Maci_2 és szundizó (5 napos!) Roni
maci_2

SZiasztok!

Voltunk 4D-n - hát, ezeket is lefizette Leszter KépKépKép, méghozzá nem virtuális palacsintával tehette, hanem valódival Kép, mert az õ mérésük szerint még csak 28+4 vagyok és a szülés idõpontját is jún. 16-ra hozta ki a gép Kép Igaz, ez egyezik nagyjából az én számolásommal is - ami ugye szerintem nem az utsó mensi alapján történik Kép _ szóval: egyre hátrébb és hátrébb kerülök a táblázatban! Kép Majd drukkolhat nekem a fél babanet a 43. héten! KépKépKép (Kép)

A baba még mindig lánynak tûnik, de a múltkor a dokimnál jobban látszott, és nagy fájdalmamrta az arcát alig-alig akartamegmutatni! Kép Azért egy kicsit láttunk belõle, de nem olyan szépen, mint az újságbéli fotókon! Azt pld. nem tudtuk jól megállapítani, hasonlít-e Árminra vagy sem! A doki egyébként nagyon megküzdött az "eredményért": 40 percig gyömöszkölte szegény babót (meg engem) - de a csökönyös kiscsaj szinte végig a gerincemet bámulta nagy kitartással! És nagyon megnyugodtam, mert ez a doki ugyan valóban nagyon készséges és kedves volt - de az állandó dokim még készségesebb és kedvesebb KépKépKép SZóval, ismét úgy látom, jó dokihoz járok! Kép

Csucsuka! DRUKK-DRUKK! KépKépKép Nagyon várjuk már ZSófit idekinn mi is, mondd meg neki! Kép

Na, megyünk vacsizni - csak azt nem tudom, mit Kép - mert rögvest éhez pusztulok!!!! Aki a 28-29. héten volt UH-n, megírná a maga adatait? (AC, BDP, FL, HC, OFD) És azt is, hogy mi mi, mert nem mindre emlkészem - pedig már tudtam mindet!

Márti
29+3 (csakazértis)
márti

Maci_2! KépKépKép
Akkor nagy-nagy gratula ismét! És nagyon várom a történetet is! A 10/10 nagyon szép! KépKépKép Mi lett volna, ha Roni betartja a kiírás napját??? 20/20??? KépKépKép

Márti
márti

Leszter, Dori!

Hogy mit lehet esküvõn elrontani? Én speciál elejtettem a gyûrût.Kép De nem volt ciki, mindenki nagyon jót nevetett, kihalásztuk a tanu lába alól, és mehetett minden tovább. Ja, és senki se sírt az esüvõn, ugyanis ettõl kezdve mindenkin inkább a nevetés lett urrá, ami jó volt, mert vidám esküvõt szerettünk volna.

Manó +Emma (24 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Aranyosak vagytokKépKép, de ha nem jelentkezem, annak bizti nem a szülés az okaKép

Szóval nekifogtam, és nagytakaritottam, kész van a fél lakás, holnapra maradt a másik feleKép. Az a jó, hogyha véletlenûlKép mégiscsak kikivánkozna Zsófibaba, apukája szépen be tudja fejezniKép.

Maci, nagyon örülök Nektek, csak igy tovább!!!KépKépKép

Leszter, tényleg nem lenne semmi, ha beelõznél!KépKép Hidd el, nem haragudnékKépKép

Tegnap is alkottamám, bár az sem hatotta meg a csajszit... csináltam csilisbabot, sütöttem cicegét meg méteres kalácsot, ne csak Manócs beirásaira csorgassátok a nyálatokatKépKép

Márti, szóval egyre fiatalabbak vagytok? Ha rajtam múlna, már elõbbre léptél volna a táblicskubanKép! Zsófibabának mondom én ezerrel, hogy jöjjön kiKép... Mondjuk az a legjobb, mikor apukája magyaráz, és odajön Danó is. Na akkor kapja a kicsaj sztereóbanKép. Nagyi meg teljesen ki van akadva, utólag teljesen "feleslegesen" parázott 8 hónapot, hogy nehogy elõbb jöjjön a baba, ha ezt tudta volnaKép.

Magdi, most este ittam egy bögre teát, remélem hasonló hatással lesz rám isKép...

Na megyek, pussz!
Zsófi, akinek már bizti nem lesz napra pontos babájaKép
Csucsuka

Babóka megint bulizik odabent, ha leülök pihizni egy kicsit, rögton ezerrel beindul. A fiam meg élvezi, hogy hullámzik a hasam, és beszélget veleKép Meg játszik. Azt letiltottam, hogy ütögesse a hasamat, mert akkor babóka rögtön belefejel a húgyhólyagomba.

AngiKép
Kispapijainkat össze kéne hozni! Azonos a fürdetési ízlésük!

BarbiKép
Induló receptek doki nénim módjára, egy külön papíron elmagyarázva:
1, 2) 70% alkohol, hexaclorophen hintõpor - köldökkezelésre
3)babaolaj - bõrápolás - ez valami spéci recept, van benne A vitamin, napraforgó és ricinusolaj, hamilla, valami aetherole citrii?, cholesterinum (koleszterin?)
4)A vitamin - száraz, hámló bõrre
5)Vigantol olaj - ez a D vitamin, 2 hetes kortól napi 1 csepp - tejben kell beadni, legegyszerûbb cicire csepegtetni, és zutty, be a szájába
6) kamilla tea - szem, bõr, fürdés
7) unguent infantinum - popsikenõcs ép bõrre
8) boraxos babakrém - popsikenõcs gombás popsira
9) Neogranormon kenõcs - popsikenõcs piros popsira, hámosító
10) Tetrán kenõcs - mindenféle bõrelváltozásra, kivéve popsit
11) borax glicerin - szájpenészre ecsetelõ
12) papaverin kúp - hasfájásra
13) Germicid-C kúp - lázcsillapító - ez a fajta receptköteles, csak a szimpla Germicid nem. A C változatban nyugtató is van.
14) glicerin kúp - ha nagy a szorulás
15) Konakion - K vitamin - vérzékenységet csökkenti, heti 1 ampulla szájon át, amíg a baba csak anyatejet kap (szöörnyû íze van!!), ez és a D vitamin hiányzik az anyatejbõl. 9 éve a fiam még nem kapott!

Ezen kívül még kaptam egy csomó LLL-es fénymásolt szopis anyagot, fejlõdési táblázatot,rendelési idõt, ügyeleti rendet. Imádom a doki néninket, mert nagyon alapos! Egy negatívuma van a dolognak, nála kell a legtöbbet várni, mert mindenkivel alapos!Kép

LeszterKép
Szerintem is így van kispapival. És azt élvezem, hogy mindenkinek elmondja, hogy mire vetemedik a III. gyerekkelKép Komplikált a férfiak lelke, és még õk mondják ránk!Kép
Babaruha mennyiség: minél több. Lesz olyan nap, hogy csak azért cserél az ember rugit rajta, mert valami szebben viszi ki, de olyan is, amikor fél óránként történik valami, azaz bukás, pisi, kaki (pl. pont pelusozás közben van esemény, és mindenhová megy). Szóval emlékszem olyan napokra, amikor elfogyott pl. 4-5 kombi, rugi, 2 hálózsák, 1 lepedõ, számtalan textilpelenka. 10-el jól megvoltam. Mert az jön ugye a válladra büfizésnél, és a pelenkázóra cserénél, és a feje alá a kiságyban, kocsiban, stb.
Egy-két pelenkát szét szoktam vágni 4 fele, az pont elég szájtörlésre séta közben, vagy otthon, nem kell az egész nagy pelust elpiszkolni. Késõbb már kevesebb ruha is elég, pont a legkisebbekbõl kell a legtöbb. Amíg le nem esik a köldökcsonk, vasalni is szoktam, utána már csak a textilpelenkákat. És az elején arra is vigyáztam, hogy ne pont a legkoszosabb nadrágok után mossak a babának, vagy ha úgy jött ki, akkor ment egy rövidet üresen a gép.

Hú, ez jó hosszú lett.

Urszila
36+5
urszila

Márti!

Az én 28.hetes UH adataim:
BPD:73,5
HC:260,5
AC:246,9
FL:54,6
A súlyt 1306g saccolta a gép!
CRL -ülõmagasság(koponyától a farokcsontig)
BPD -koponya- harántátmérõ
HC -fejkörfogat (számitott adat)
AD -a has hosszanti és harántátmérõje
AC -haskörfogat (számitott adat)
FL -combcsont hossza
UH -felkarcsont hossza

Mariann
31
Mariann

LeszterKép
Hol vannak a márciusi talis képek? Meg akartam ma mutatni Andrisnak, de sehol sem találom!

Urszila
urszila

Maci2!!!!

Hurááá!!!Gratulálunk!!!KépKépKép
De jó hogy ujra itt vagytok!!!És milyen szép nagy a babód!!!!Nagyon ügyik voltatok!!!KépKépKép
Kérjük szépen majd a beszámolót!!!!De pihizzzzzz sokat!!!!!
Hogy alakult a cukrod szülés után?????

Mariann
31
Mariann

Sziasztok!

Maci_2,
Jajjj de jo, hogy otthon vagytok! Es csupa jo hir, orulok, hogy ilyen jol viseltetek mindketten a megprobaltatasokat, es kulon gratula a szopihoz!!!Kép Meg egyszer sok-sok boldogsagot, varjuk Ronirol a kepet, es ha lesz egy kis idod, akkor a korhazi elmenyek leirasat!Kép

Marti,
Tagadom, en nem is tettem ilyet!KépKépKép Amugy vigasztaljon a tudat, hogy nem kerulsz hatrebb a tablaban attol, hogy kisebbnek mertek a babot. A tulhordasert pedig vegkepp nem leszek felelos!Kép
Ugy tunik, Vilka is szegyenlos baba, szerintem normalis, hogy egyre kevesbe hajlando megmutatni az intim testreszeit.Kép Vegul is lassan kesz no lesz!Kép

Mano,
Mondom, en is elrontottam az eskuvon a szoveget. De egyaltalan nem szarmazott belole semmi kinos szitu.Kép A gyuru elejtesrol eszembe jutott meg egy kis baki, a polgarin pedig megszokasbol veletlenul a bal kezemet nyujtottam a ferjemnek a gyuruhuzashoz, mint menyasszony "koromban".Kép Aztan egymasra neztunk, elnevettuk magunkat, es errol szuletett is foto, mindketten vigyorgunk.Kép

Csucsuka,
Szoval megsem? En mar ugy remenykedtem...Kép Akkor jar Neked tovabbra is a drukkdrukkdrukk!KépKépKép
Mi az a cicege?
A nagyi jo fej lehet, bar gondolom, szazszor inkabb aggodott feleslegesen, mint hogy bekovetkezzen a baj...
Fuszeres kaja, nagytakaritas... Mar csak a kispapazas van hatra!Kép

Urszila,
Koszikoszi a leirast! Hat ez hatalmas mennyisegu ruha, es pelus! Mondjuk van eleg, csak hogy lesz idom naponta-ketnaponta ennyit mosni es vasalni?! De majd csak megoldom valahogy, anyukam biztos besegit, ha nagyon kezd ellepni a szennyes es a mosnivalo.Kép
Talis kepek: [url=http://kep.tar.hu/leszter" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/leszter[/url]

Na jo ejt, mindjart kuldom a tablat is, puszi:

Leszter
38+1
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?