A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Csajok!
Van még valaki Lillán és talán Pann Gergőjén kívül aki nem fordult meg bármelyik irányba? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ezt a képet muszáj megmutatnom! Tegnap csináltam és úgy emlékszem valaki írta a művészi/elvont kategóriát is! (Talán Orsi?) :oops:
Kép
Elaludt szopi közben! :)
lora7

Jaja, koszi a gratulakat, hamarosan megtanul - mar varom, csak ne szenvedjen ennyit. En nemtom mi hajtja, de mintha nem nagyon bir megulni ("megfekudni") a sejhajan... De egyebkent rajottem, hogy ha hason fekve lekotom valamivel (es erre remekjo a kedboris zacsi, csokipapirok es a Kinder piskotanak a csorgos papperja), akkor tok jol elvan azzal sokaig. Es nem jut eszebe kuszni! Ugyhogy az agyra pakolok minden ilyet neki es szanadon valogathat... gyujtom a zorgos csokipapirokat :D

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... gXOY0WYpwV

Na, folkelt.......
kami

Sziasztok!

Cumisüveg: mi AVENTet használunk, és kb. 2hete már 2-es cumival, mert a kisebben már mindig bealudt Laura. Teljesen elégedett vagyok vele.
Viszont inni (víz/tea) nem akar egyáltalán sajnos. :(

Lorca: term. nem mostanra vonatkozott a táplálkozással kapcsolatos hsz-om, hanem azt írtam le, hogy mi várható az
elkövetkező időben!
A 2dl az egy kis üveges bébiételnek megfelelő mennyiség. (Minden márkájú bébiételből lehet kapni már 4hótól ajánlottat. - de tudom ebben a témában más elveket követünk.)
Csak azért írtam le, mert van, aki már 4 hónaposan szeretné megpróbálni bevezetni az ízeket, nekik segítségként. sőt valaki kérdezte, hogy mi a tapasztalat.
Ja és természetesen nem váltom ki egyik étkezést sem a gyümölccsel, mivel még csak kb. 30grammot eszik belőle. Laura különben már csak 5x eszik naponta.

Május!
Nagyon tetszik a fotó! Büszke lehetsz rá!
Ja, és akartam kérdezni, hogy előkészítőre jártál? Lehet, h onnan is ismerős vagy!? :)

Kami!

hiheteten, h Áron mennyire ügyesen fürdik már mondhatni egyedül!!! Ügyes!

Timó! aranyos a nyuszikád! :)

A mi játszószőnyegünk nem plüssös, hanem "sima" anyagból van, Playshoes márkájú. De szeretnék majd olyat is, mint amilyen Áronnak van...

Pelus! Nem tudom próbáltátok-e a Tescos pelust én pont a napokban hallottam két anyukától is és nagyon dícsérték. Az egyik meg is mutatta, detto Libero. :) szóval megyek és majd veszek, most állítólag 1500Ft a kb. 80 darab. szerintem nagyon megéri.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Hát lányok kreáltam egy ilyet, de segítsetek, mert pl. van aki kimaradt szerintem. Pl. Bendegúz, de róla nem találtam semmi adatot, illetve vannak hiányosak. Ja és a születési dátumot nézzétek át, mert van akinél vonalzó alapján lett kiszámolva és nem biztos, hogy jól! :oops: Aki tud, az írja le a hiányzó adatokat és próbálom pótolni! :D
Kép

Ja és a baba kora nekem nem megy. Van vmi képlet rá?
lora7

Na ez jó kérdés! Kivi vagyok!
Vendég

Miért kell új táblázat? Az enyém nem volt jó? :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Jaj dehogyneeem! Csak gondoltam segítek! :oops: De nem akartam a világért sem elhalászni, ha ez a te feladatod! :)
lora7

Bocsi Timi!
lora7

Lora, semmi baj. Csináld csak, ha tetszik és jól esik! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ria a SOTE I-en szült.
Vendég

De akkor legalább ne ugyanolyat csinálj.

Timi
Kép Kép
timocska

tényleg, a régi miért nem jó? :roll: lemaradtam vmiről? :oops:
Emma egyébként 27én született, nem 24én
Vendég

Timo! Kami mar sajna 32, marciusban toltottem, Ajron februarban szuletett - szerintem irjuk at. Azt is beletehetjuk, ki van lesz keresztespok es ki nem. Nem?

Muvesziekbol nekem most sok kedvenc van, ezek itt:

Kép Kép Kép Kép Kép

Messze nem tokeletesek persze, de azert erdekesek. Jo dolog ez a fotozas. Egyre jobban szeretem! A gepemet is. Aron meg jo tema. Es egyelore turi is :D

Jajj, mennem kene fozni. Eskuvo temahoz: a mienk egesz turheto vot, picike, keves vendeggel, csak egy nagycsaladi vacsi egy klassz kalajda kulontermeben, speci menuvel, amit mi valogattunk ossze... kis ktgvetesu, egyszeru de szep eskuvo-vacsi volt. Megszervezni se volt nagyon brutal. Ha lesz meg eskuvom, az is ilyen lesz, csak nem ruhat varratok ra, hanem kosztumot. Az "alomeskuvo" nekem mar egy tojashejszinu egyenes szabasu kosztumben van, jo kis hasonlo szinu aligpant-topannal (teli verzio: hosszucsoru szep elegans pipo), kiegyenesitett hajjal. (Tok fura, olyankor latom a fulemet, hogy kinyomja a hajamat! :D) A varrohely (Orlando) marad. Maximalisan meg voltam veluk elegedve! De az eskuvo atjon Pestre (az elso Debiben volt).

Na, megyek, fozok - a valtozatossag kedveert - egy kis rizot...
kami

Timo! Aszittem ez a tied, csak apdetelt :D
kami

Kami!
Photoshoppal csinálod ezeket?
Én azzal próbálkozom. Egyszer csináltam magamról ilyen barna tónusút, azóta se sikerült! Elárulod a nagy titkot? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, ezt most felrakom és ovasok tovább (ez tényleg nem könnyű)

Peti,
Boldog Névnapot! (láttam, hogy olvasol minket)

Timo,
„Normál” esetben 6-szor szopizott (3-4, 6-7 körül, a maradék 4 szétosztva napközben, alváshossztól függően), most 7-szer szopizik (visszajött az éjféli). Szóval kérdésedre a válasz: 5-ször, ha a kora reggelit ide veszem.

OK, akkor veszek egy 1-es MAM cumit, üveg nélkül.

Barbus,
Emma még sírni is szépen sír. A svéd kislány is aranyos a képen. :D
Náluk, ha ilyen visszafejlődés következikbe, mindig „hülyének” tettetem magam, mintha nem venném észre a jelenséget. Újra és újra a világ legtermészetesebb módján leteszem, aztán persze felveszem, de néha bejön és úgy marad. Most pl, amikor megjöttünk az ügyintézésből, már a babakocsiban nyüszögött, a pelenkázón is sírdogált, ezek után a játszószőnyegre letétel a biztos kudarcal fenyegetett, de azért letettem, mert dolgom volt, el is kezdett sírdogálni, de aztán meggondolta magát és elkezdett játszani. Néha bedőlnek a határozottságnak, néha.
Altatásnál is mindig úgy kezdek, hogy simán leteszem, aztán sorba jönnek az extrák.

Bozotka,
Áttekintettem a kiadatási papírjainkat, de ott szépen kiírták, hogy fejkörfogat (nekem a körfogat meg a térfogat nem ugyanaz, bár az orvostudomány mindenre képes). Szóval, ha a ftf az fejtérfogat, akkor az mtf szerintem mellkastérfogat. Bárhogy legyen is hősök vagyunk mind!
Egy percre megijedtem az ásítós témától (már láttam magam, mint Dévid Ettembóró, álcahálóval letakarva lesben állok a kiságynál), de végül találtam egyet!
Örülök, hogy hozzá tudtam tenni valamit, ehhez a már-már tökéletes topikhoz.
Babaúszáson még mindig vacillálok (így írják?).

Sági,
Peti még milyen pici a maciban.
Próbáltam az AVENT csőröst, de elég nehéz szívni, bár Sebi szívási erejével nincs gond, na de azért sima vízért dolgozni?! Ne röhögtessem ki magam! Csak szopogatja, amiről meg eszébe jut, hogy ő igazából szopizni akaaaaaar, szóval veszélyes az ilyen jellegű ingerlés nálunk.

Kami,
A kedvenc kiválasztás, tényleg szadista.
A múltkor, amikor leírtad, hogy hogy fürdeted Áront, az volt az első gondolatom, hogy na azért ez túlzás, aztán amikor megláttam a képeket... hol egy fürdőkád, vízhez kell szoktassuk a gyereket. Ezeknek a mostaniaknak is csodálattal adózom. (hányszor hányasra állítod mostanában a képeket?)
Mi is akarunk hab-tapit venni, csak még nem volt időnk elmenni.

Nanica,
A mi szőnyegünk nem szöszösödik, de nem tudom milyen anyag, talán mikroplüss (ha van ilyen).

Róki,
Szerintem több gyermek és anyuka életét mented meg az ilyen tényfeltáró levelekkel, vagy legalábbis megadod a lehetőséget, aztán mindenki mérlegel. Köszi, köszi, köszi

Május,
Nagyon szépek a művésziek! Ott vannak a képfeliratok! :lol:

Ágiboldi,
Ha már sehogy sem tiszítható, de félsz a poratkától, akkor tedd nejlonba (ha mérete engedi), és úgy be a fagyasztóba mondjuk egy éjszakára, az megöli őket. Utána is szöszös, de már steril szöszös (nem ugyanaz).

Lorca,
Kezdem sejteni, honnan örökölték a gyerekek ezeket a gyönyörű barna szemeket.

Orsi
Kép Kép
sno

Én meg betöltöttem hétfőn a 30-at! :cry:
Vendég

Hat, mindig a kep mondja meg, hogy allitsam be. A szaturacional kell alapvetoen meghatarozni, de en rasegitek brightness-szel es kontraszttal is (nekem angol van, nemtom ezeket magyarra hogy forditottak) Ha kuldesz priviben egy fotot, megcsinalom es megadom, hogy hol mit mennyire allitottam be. En alapvetoen az eles kontrasztu, sotet kepeket komazom... amilyen a futyulos is lett:

Kép
kami

Sági!
Írtam az iwiw-en. Megkaptad? :oops:

Hogy lehet ásítósat fényképezni :?: :?:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Nekem is angol van. De azért emilezek egyet! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ok. Befejeztem. Nem akartam rosszat, csak frissíteni az újakkal. :(
lora7

Nekem az e-mail meret (amiket regen is tettem fol, meg ez a futtyos is most) 600 x 449 volt. A kisebbek ennek a fele: 300 x 225 es most a muvesziek meg ennek is a fele: 150 x 213.

Orsi! Mi ugye eleve nagykadban kezdtunk (gondolom ezen botrankoztal meg :D) es nagyon bejott. Az egesz babazas soran az eddigi legjobb dontes volt, ugy erzem.
kami

Váletlenül. Nekünk véletlenül van 1 :!: a nemtom hányszázból.
Vendég

ja, ezt Timonak volt válasz, csak pörög a topik!
Vendég

Nem jó helyette alvós vagy komoly pocokfejet vágós? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Barmit is szeretnel fotozni, a lenyeg: sokat fotozz. A nagy szamok torvenye alapjan az az 1-2 pillanat, amire vagysz (asitas, mosoly, futty :D) osszejon. En egesz sorozatokat szoktam csinalni (mint amilyen a siros-kiskutyas is ma reggel), mikor sanszos, hogy valami lesz: odafekszem melle es csak fotozom, csak fotozom. Aztan a legjobbakat meg amivel lehet valamit kezdeni (muveszkedes, e-mail meret) megtartom, a tobbi kuka. Erre mindig szanok idot. Neki is jo lesz kesobb, nekem meg most ez az uj kihivas...

OK, kuldd a fotot, aztan megcsinalom es leirom a reszleteket!
kami

Vagy esetleg nyelvnyújtogatós? :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Elment.. :)

Timi
Kép Kép
timocska

ja, meg azt is akartam írni Timo, hogy én a Pólus Tesco-jában vettem egy felfújható "csigát", amivel tök jól elvan Gergő (önmagához képest), mert könnyü, meg tudja fogni, a szájába is veheti + jó színes! Van többféle figura is, én lehet, hogy még veszek, mert ezzel játszik a legtöbbet. Mindjárt megpróbálok képet feltenni, csak töltöm még az elemeket a gépbe.
Vendég

Timi,
Nem jött semmi!
Vendég

Jajjaj, de sokat kell utánolvasni pedig csak egy oltás erejéig voltunk távol.
Ági, boldog szülinapot!

Orsi, ez jó tipp, de a poratkák kevésbé érdekelnek, inkább h ne fulljon meg a szösztől.. :) Ja, és olyan kupi van a hűtőszekrényben, Boci jégkrém and co, h egy gyufaszál se férne be nemhogy egy nagy katicabogár :lol: :lol:

Kami, Boldi is így hernyózik előre, néha csak a koppanást hallom mikor az ágy egyik végéből felért fejjel a másikhoz.. :D

Oltás: megitatták vele a Rota első adagját. Rá van írva, h ha kibukja a gyermek, akkor vegyünk másikat :twisted: :twisted: :twisted: (18 ezer Ft)... úgyhogy mondtam Boldinak, h ha ezt most itt kibukja, akkor kap pofont :shock: (dehogy kapna, visszainná, volt alatta kiskanál)

Miaaaazzz a habi-tapi?????? :?: Már Orsi is hsználja, direkt nem mondjátok meg?

Olyan romantikusak a képek, Lorca, rólad jutott eszembe, h lehet előre hozzuk az esküvőnket..

elküldöm, de még mintha lett volna vm

Kép
Kép
agiboldi

Nem hiszitek el, találtam egyet! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Kaminak igaza van: szinte ész nélkül kell nyomogatni a gépet :lol: És akkor lesz 1-2 amire azt mondod, hogy húúúúú! na ezért megérte ;)

Sági! Isten éltessen utólag :P
Vendég

Ági!
Hab-tapi ilyen polifom alapú szőnyegszerű izé. Olyan, mint a puzzle, darabokból kell összeépíten. Na, érthető voltam? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja Kami! Szupi a videó! Áron milyen kis szívós ;)

Ági: a hab-tapi olyan anyag, mint a polifoam (így kell írni???) és össze lehet rakni mint a puzzle-t! összerakva meg puha játszófelület ;)
Vendég

Gyorsan feldobom, mert elkeveredik a fotórengetegben! :)
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timi megelőztél :lol:
Vendég

Timi, jó a pockos és a nyelves is.

Jaaa, tudom. Lányok, nem vette valaki észre, h megváltozott a babakaki szaga?? Csak nálunk van ez? Gondoltam, h esetleg a tápszeres pótlás miatt (lásd Ria Benije :D ), de mostanában a "szerethető" sárgaszagú helyett valami orrfacsaró lett, és a pukik is... durvább mint a miénk :oops:
És hát tápszerrel már rég pótlunk, és a szag meg csak most lett a héten. Barbi, nálatok a tápszer óta büdébb?
Megkérdeztem a dokit és azt mondta, Lorca, most figyelj, "biztos jön a foga".
Hogyaménkűbe van összefüggés a fog és a kaka között?

Kép
Kép
agiboldi

Na itt eszi:

Kép
Vendég

Timo! Valaszoltam!
kami

Agiboldi! Az jo, ha csak a koppanast hallod! En az orditast is, ami kozben folyamatos :D

Most pl ugy aludt el, hogy szfinx-ben tamaszt, es a kobakja eloreesett a paplanra, ami a "karam" fala az agyon... ezt le kell fotoznom... mindjart jovok :D
kami

Köszi a habi-tapi definíciókat :) így már értem, és a fentiekben látott képhez tudom kapcsolni.

Kép
Kép
agiboldi

Pann!
Ez tök jó, lehet, hogy szombaton elmegyünk és megnézem én is! :D

Ági!
Te ne csak bólogass a képekre, hanem vegyél részt a pályázaton! Még a végén kizárunk "képtelenség" miatt! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann! Haláli a csiga :lol:

Ági! A tápi óta irdatlan szagú a kaka :shock: Szellőztetni kell utána, de komolyan!!! Még jó, hogy csak naponta 1x kakil :lol: Gábor azt mondta a múltkor, hogy bepereli a Nestlét, mert ez már egészségre ártalmas :lol:
Vendég

Most milyen pályázat megy? Kezdem elveszteni a fonalat :roll: :lol:
Vendég

Barbi!
Hihihi Emmakaki! :D :D
Lillus csak anyatejes, de néha ő is olyan brutálba nyomja, hogy ihaj! :P

Timi
Kép Kép
timocska

Ági,
Köszi. :D
Habtap, lásd Kami reggel 10.33-as hozzászólását, fotókat.
Peti is nagyon büdiket pukizik, a kakija meg kefír szagú. :lol:

Barbi,
Köszi neked is!
Vendég

Na ez nem témába vág:
Emma már olvasni tanul :lol:

Kép Kép
Vendég

Barbi, ez nagyon édi4
Ja, közben eszembe jutott, hogy megírod a címed kedden hová menjünk? :wink:

Ágiboldi!
Jössz velem? Vagy Május? Vagy valaki?