A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Cukipofa

Mi is így tervezzük/terveztük, hogy a férjem is szeretné időnként etetni (+szerintem a nagyik is) és én kis naív úgy gondoltam, hogy majd szorgosan fejek és hétvégén éjjel apa etet én meg alszom. :)
+ valahogy így terveztem meglépni kutyázni is. (időnként versenyzünk + kiállítunk és nem nagyon akarnék hónapokat kihagyni, főleg nem a kisebbikkel).

De sokan azt mondták + csomó helyen olvastam is, hogy ez így abszolút nem működik... Ha szoptatni akarok még egy korty vizet is csak kiskanállal, különben nem fogadja majd el a cicit???
Akkor mégis lehet felváltva etetni egy idő után???
Te hogy csinálod?

Lányok,
mik a tapasztalatok? Pl. újszülöttnek kell inni adni vagy tényleg elég az anyatej? Hőségben is?

Kép
vkbrigi

Veronikusz!
nagyon szuper helyen voltatok!!! és nagyon tutik a képek is!
Kriszta nektek is biztos jó lesz, ha ugyanide mentek.
Mindenkinek jó nyaralást, aki most indul , és legfőképpen jó időt kívánok!

Tünde! sajnálom a kutyádat, de igen, azért a gyerek épsége az első, bármennyire is szeretjük őket, azért mégiscsak állatok, és néha sajnos kijön belőlük az agresszió. :cry:
Az biztos,hogy én sem hagyom soha egyedül kettesben őket, bármennyire is gyerekszerető,-védő a boxer.
Mindig boxerünk volt, de annyira azért én sem bízom benne,- bármennyire szeretem.
Szóval jó ha van házi kedvenc, csak a megfelelő helyen! :D és persze nem szabad elhanyagolni őt sem, ha megérkezik a kisbaba, mert akkor úgy érezheti,hogy ő már nem fontos.

Brigi! fényképed nincsen véletlenül??? lehet hogy raktál föl, csak nem figyeltem, bocsi :oops: rajta vagy az iwiwen?
ahogy látom már csak 6 napod van... :D ki a dokid?
pihenjél addig is!! próbálj lazítani! utána sajna nem fogsz... :D :D

Tigri család!!! eltüntetek???
Vendég

Brigi!

Szerintem adhatsz neki inni... Bár nálunk is anyatejes volt Enci... 13,5 hónapig szoptattam. De nálunk nem volt "cumizavar" vagy mi a fene. AZ biztos,hogy anyatejet CSAK CICIből adtam. Mert ha lefejed, és üvegből akarod adni, akkor rájön.hogy úgy könnyebben jön, és nem kell erőlködni,-megdolgozni a ciciből. És utána már csak lefejve tudod adni neki, ezáltal nem fog jól termelődni a tejed, mert igazából az a jó,ha kiszopizza!!
Enci köményes teát,-meg kamilla teát kapott cumisüvegből,mert hasfájós volt. De az anyatejet nem.
Az biztos, hogyha szoptatsz,( márpedig szoptass) akkor az sokkal kötöttebb mintha mondjuk tápszeres lenne. mert azt tényleg adhatja apuka,nagymama stb. De ne erre gondolj, végül is most az lesz a dolgod, hogy etesd a babádat. Hidd el nagyon csodálatos dolog!Én legalábbis nagyon élveztem, hogy ketteseben voltunk csak én meg ő. Majd meglátod! :D Bocsi, nem akartam kioktató lenni... :oops:
Vendég

szia Brigi,

Légy üdvözölve! :D
Nálunk Lara még most sem nagyon iszik vízet.
A védőnő azt mondta, ha nem kell neki akkor nem szomjas!
De azért néha jó megkinálni.
De hát úgye az anyatej eleje az szinte csak víz, ezért lehet hogy nem is kell majd Kristófnak sem más!

Hát igen, szoptatni kell, vagy fejni, mert ha nem akkor kevesebb lesz a tejci!

igen, igen,
én sem láttam. :oops:
KÉrünk képet!!!

ancsaboszi

Ancsa!

Tündéri Lara baba!!! és már 5 hónapos! hogy megy az idő...
Látszik, hogy élvezi a vízet!!! nagyon édes!!!! :D :D
Vendég

Brigi, szép elképzelés, de ha a pici megszokja, hogy mennyire könnyen jön a tejcsi az üvegből, könnyen leszokik a ciciről. Ill. a fejéssel sem termelődik annyi tejcsid, mintha a baba szívná ki.

Amikor nagy forróság volt az elmúlt hetekben, Ádám akkor sem kapott vizet, hanem gyakrabban tettem cicire. Sztem nem kell vizet adni neki, ha gyakrabban tudod szoptatni. Az elején úgy is hígabb tejcsi jön, ami szomjoltó.

Ma született egyik barátnőmnek kislánya, s hát mit ne mondjak én is nagyon irigykedem a pocakosokra! Nagyon nehéz, de gyönyörű pillanatok várnak rátok! :-)

Hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Brigi!

Hát ez sztem babafüggő...az első hetekbe tényleg nem érdemes üvegezni (itatni sem kell...inkább szoizzon, meg nem is nagyon fogadják el a vizet).
Orsival állandóan tejlázam volt kezdettől fogva és emiatt már korházból hazajövet után rögtön kapta a lefejt tejemet cumisüvegből, mert állandóan ki kellett ürítenem a melleimet. És nem lett semmi...1 éves koráig lelkesen szopizott....nem izgatta, hogy könnyebben jön a cumiból...pedig Orsi nem is volt olyan jól szopó gyerek...
Dani is ivott már 2 hetesen cumisüvegből (apa adta neki, hogy anya tudjon aludni 9ig :D ) és nem lett semmi baja...azóta is szopik.

A barátnőm meg pont vizsgaidőszakban volt amikor szűlt és végűl úgy döntött, hogy fejni fog inkább...és hát ez sem szörnyű sztem...most 15 hónapos a kislány és még mindig rengeteget tud fejni...

Majd meglátod, hogy hogy érzed...meg hogy mennyire jól szopik a baba...

Üdv mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Micsoda termés itt két nap alatt!

És micsoda képözön! Szerelmespár, viziputtók, göndörhajzatok, kutyusok - gyönyörű mind. :)

Cili,, szia, örülünk, hog jöttél. :)

Állatok-családtagok: Barbi, eszedbe ne jusson ilyen képet privibe tenni.
Nekem is volt egy cicám, de inkább azt mondanám, hogy a másik énem volt. Sajnos egy erdélyi út alkalmával elvittük anyósomékhoz (családi ház), de megszökött tőlük, és hiába kötötteme lelkükre, hogy fugyeljenek az ajtókra és hívjanak ha gond van. Nem tették, pedig akkor el tudtam volna nekik mondani, hogy zárják el a kutyákat, mert akkor van esély, hogy visszamegy. (Az ügy megváltoztatta a kapcsolatunkat is, néhány dolgot tisztázni kellett velük.) Hónapokig naponta álmodtam vele, már épp megöleltem, minduntalan kicsúszott a kezem alól. Aztán egyszer azt álmodtam, hogy ott maradt és megint velem volt. Röviddel ezután kiderült, hogy Melindával várandós vagyok...
Úgyhogy nálunk is abszolút családtagok a cicák-kutyák. Melinda egyből kapja magát és szaladna ha tudna Pite cicánk után. :)

Cancan, remélem, már el is felejtetted a rosszullétet.

Ivás: én is szoptatás párti vagyok inkább, ha van tej, melegben is. Melinda egyszer kapott a kórházban egy kisvizet, ezt is megkérdezte a nővér. De mindig cicit inkább, pedig jó meleg volt. melinda csak jó másfél hónapja iszikcsőrös pohárból ivólevet. De hát majd látod Brigi.

Veronikusz, lehet, hogy egyszercsk már a nagyszülőkkel való nyaralásról írsz ilyen jó beszámolót... :)

No megyek, kissé nyügik vagyunk ma.

További szép napot mindenkinek, aki nyaral érezze jól magát!

Kép

Kép

Kép
memme

Hát lányok... azért azt gondoltam kicsit egyszerűbb ez a babatéma...
Szóval most megállapítottam, hogy semmire sincs "törvény" és minden baba más és más. Ezért jó ez a fórum, mert legalább tudja az ember, hogy van olyan akinek úgy is megy ahogy a többségnek nem... ergo NEM LEHETETLEN csak ki kell próbálni.

Szóval itt van pár kép a "gyerekeimről":

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
vkbrigi

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a sok gratulációt!! Aranyosak vagytok nagyon!!
Nálunk izgi volt a tegnapi nap, egész nap nem aludt jól Mica, alig 1 órákat, estére durvult a helyzet, ordítás ezerrel.. Reggelre oldódott: kijött a fránya kaki első fele, fél délben meg a második.. Most jobb! :lol:
Frontosak? telihold?

Györgyi,
megnéztünk Titeket, Jázmin elbűvölte az operatőrt is!! Szép a Jázmin-Dani mátkapár!!

Bájosak az újabb fotók!

Meg a kutyás sztorik is nagyon jók! Én elvből vallom, hogy a gyerek-állat kapcsolat nagyon sokat adhat a piciknek! Én is akartam kutyust, de nincs még rendes kerítésünk még (alól átbújható), úgyhogy marad a házörző karate-csipa cica. Úgy elkergetett 1 héttel ellés előtt egy kandúrt, hogy a fél falu hallotta a nyivákolást! :)

Veronikusz,
a lányaid bájosak!!! Ezt minden alkalommal meg kell állapítanom!

Tünde,
sajnálom, ami a dalmatával történt, sajnos minden kutyának 1 falkavezére van, a többiek (utólag jött baba) "csak" falkatársak. Köztük pedig dominancia-harc lehet, akár a mi szereteünkért is.

Szopi/víz téma: Mi sem itatunk, csak a cici, ha kell gyakrabban! :)
Nekünk még nincs cumink és nem is használjuk még a cumisüveget sem, de megvan, ha szükség lenne rá..

Jó nyaralást és szép hétvégét a csapatnak!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!
Édesek a képek!!!
Ezek a kutyulik......zabálnivalók!!
Irigylem azokat akik nyaralni mennek :?

Brigi
szépek voltatok,vagytok!

Cumisüveg téma:
Balázs ugyanúgy szopizik azután is,ha kap cumisüvegből tejet!Kell hogy adjak neki cumisüvegből is,mert csak 80kat szopizik ki,de lefejem a maradékot és odaadom neki!!!
Inkább,mint a tápszert!!!A tápszertől nagyon fájt a hasa........

KI van fenn az iwiw-en?Én Szabó Andrea (erdeimanó)néven vagyok fenn :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi!

Szerintem ne aggódj előre, mert ha az első hetekben a kiskrapek megtanul jól szopizni, utána már néha nyugodtan megetetheti más is. Pláne, ha más adja, és nem te üvegből, nem köti annyira a szopáshoz. Vannak kényszerhelyzetek is (pl anya kórházban stb) és a gyerek ettől mgé nem felejt el szopni, ha már egyszer jól belejött :)
Úgyhogy szerintem ha jól megalapozod a dolgot, utána már tudsz variálni is. És tényleg nincs törvény!!!

Igen, a kutyánál mi is tartottunk ettől, ami bekövetkezett, d e 9 évesen sajnos pótgazdit sem találtunk neki... Így megpróbáltuk. De egyszer szeretnék megint majd kutyát, ha a lakhelyünk is alkalmas lesz rá.

mtunde

Sziasztok!

Üdv Bibi-cili!

Lányok!
És akkor most lehet tudni már hogy van olyan orvos, aki elment a Kútvölgyiből? :cry:

Eni,
Hú hát nem tudom.
Én már nem is emlékszem a pár rossz éjszakára. :lol: Számomra már most visszagondolva is egy tündérmese!!! És hát tényleg az!
Mikor mentek nyaralni?

Szerintem simán beleülhet már Benő az úszógumiba, Lara már abban ül (feljebb a képen, úszáson) amiben nem csak a lába lóg ki, hanem egy hálószerűben ül, és így kicsit jobban a vízben van, és nagyon élvezi! A háttámla megtartja, úgyhogy irány a víz!!!

Memme,
Miért mondasz ilyet, hogy megrökönyödnénk ha látnánk???
Igenis le a kalappal előtted, vizsgázni és ilyen hamar bevállalni a kistesót, hát ez szuper!! :lol: :lol: CSak felnézni lehet rád!!!

Steffi,
Hogy vagytok???
Martin????
Rég láttam már!!! Léci, léci!! :wink:

Gyuzso,
De édes a Férjed, hogy így készült a nagy napra,
És lehet hogy írtad, de meg lehet kérdezni, hogy hányadik?
és a nap további része hogy zajlott? vacsi kettesben? :lol:
A 6 hetes vizsgálatra gondolsz?
Nekem azt mondta a doki, hogy oda megyek ahova akarok. Babát is vittük, de Őt csak megcsodálták! :lol:

Cukipofa,
Danikánka boldog első egy hónapot!!! :) De jó! Hú hogy repül az idő, még csak most született!!

Györgyi, Barbi,
A képek a felvétel előtt vagy után készültek? Vagy az élő adás volt?
Csak azért kérdezem, hogy itt már tévésztár volt a kis hölgy? :wink: Jól viseli a népszerűséget!!! :lol:
És együtt is ettek a kis drágák???

Brigi,
Nagyon édesek a képek!!!
Mikor készültek?
Olyanok vagytok mint gróf és grófnő! És a két hűséges társuk!!! Szuperek! :lol:

Igen, én is egyetértek Tündével, én sem akartam, hogy Lara tévézzen, de valamikor olyan jó hogy van a tévé! :lol:

Majd meglátod, hogy a Ti Manócskátok milyen lesz, hisz tényleg minden baba más! Lara szinte a kezdetektől kap üvegből is tejcit és megy neki, és még mindig szopizik is, bár már egy hónapja vannak harcok, mert rájött hogy az macerás, de azért küzdünk!!! De eddig mindent megevett mindenhonnan üvegből, ciciből és kanálból is, szerencsénk van vele nagyon! Kíváncsi vagyok hogy milyen evő lesz. Már alig egy hónap és mi is eszünk gyümit!
És a homeos fogbogyot meg egyenesen imádja kanálból! úgy vigyorog neki!!! meg kell zabizni!

Barbi,
Ez a kutyusos sztory tényleg nem semmi. 8) És olyan édesen írtál róla, tök jó volt olvasni! Tiszta pozitív!! :lol:
Ezek a kutyás képek tündériek! Milyen más még ezeken a képeken Danca! Most lesz vége az úszásotoknak!!!
Jó volt? Ki tartotta nektek ma?

Lányok!!!
Most mindenki mást mond!
Lara kapott 4 hónapos oltást. És utána mi a következő? Mert minket nyárra nem is hívtak. És valaki azt mondja, hogy van 6 hónapos oltás is. Tényleg????

Kriszta,
De jó nektek vasárnap utaztok!! Szuper! Akkor egy hétig Anyós nélkül lesztek! Az szupi! Ja akkor ezért jön hozzánk!! :wink:

Ez nálunk is így van, hogy én mint „vendéglátós-szállodás” (ezt a jelzőt szoktam kapni, pedig idegenforgalmi szállodás voltam a suliban) foglalom a szállást, és én is mindig izgulok :oops: , ha új helyre megyünk, megértelek!!! :wink:

Tünde,
Jaj ez a kutyusos történet nagyon szomorú! Remélem már kicsit jobb lelkileg!!
Miért nem ajánlkoznak a rokonok vigyázni? Na majd ha meg lesz a kistesó, akkor jönnek!!!

Veronikusz,
Maguktól telepedtek a zuhanykabin elé? És mindig együtt vannak?
Annyira édesek!
És én is szurkolok a nagyszülős nyaraláshoz!!!! :lol:

Bocsi, hogy szokás szerint hosszú voltam, de legalább egy oldalra gondoltam reagálok. Remélem nem baj. :oops:

Jobb is lett a kedvem, hogy a sok gyönyörű babát láthattam!

További szép napot!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Csak egy gyors bekukk, ma megint szüleimnél alszunk, gyakorlunk :wink:

Ancsa, nem voltunk úszni, Danca ekcémás lett tegnapelőtt este, nem nagyon durván, de sömörszerű kiütéses a hasa főleg, voltunk dokinál, lehet, h a nem HAs tejpép?? :( :( 6 hós oltás nincs sztem!! nekünk legalábbis nem volt!!

Masni, lagziba hivatalos vagy!! :wink:

Igen, igen, mi vagyunk wiwen, ketten is: Kiss Barbara (bariii) és Arany Dániel (Mazsola), Danit ha megkeresed, ott vagyok az ismerősei között (kiss barbarából van egy pár fent :? ) Ott egyébként lehet látni, h nekem is van kutyós-esküvős képem, de majd felrakok ide egy másikat is, azon is ééééédes a kis Puszi kutyánk...

Györgyi, Steffi?

Na futok anyukámékhoz...

KépKép
barimami

Sziasztok!

Ancsa, édes vagy, hogy hiányolod a képeket, de sajnos nekem most nincs friss. Majd nyaralás után. Bár vasárnap kimegyünk a Velencei tóra, ha nem felejtem el, viszek gépet is.

6 hónapos oltás szerintem sincs. Asszem most egy darabig nincs semmi, de a babaszoba.hu-n van valami öszefoglaló az oltásokról.
Na meg ne izgulj, a védőnő felhívna, ha kihagynátok!

wiw-en mi is vagyunk:
Pappné Mike Tünde
Papp Győző Benedek :)

mtunde

Na, megnéztem:
15 és 18 hónaposan lesz a következő oltás csak. 6 hónapos korban csak státuszvizsgálatra illik elmenni a gyerekorvoshoz, aztán majd 1 évesen is.

mtunde

Emano!

Most jöttem le az iwiwről, de nem tudtalak bejelölni. Kidobott 520 Szabó Andreát, hiába szűkítettem a becenevedre, arra meg semmi.
Kellett volna még a korod... :D
Egyszerűbb ha te jelölsz be engem. Belőlem csak 39 db van.
De a legegyszerűbb ha:
Nemes Gabriella - Szentendre - így csak 1 db-ot dob ki. :D :D
Vendég

Sziasztok!

Tünde,
Aranyos vagy!
Köszönöm
Ne felejtsd el és vigyél gépet!

Barbi,
milyen volt Anyukádnál?
Nagyon édes az esküvői puszis kép!!!
Anyukáddal Te vagy a képen? :wink:
Remélem Dani már jobban van?
szerdán gyertek!!!
Képzeld, ma annyit merült Lara!!!

Steffi,
Hogy vagy?
Olyan szépek vagytok az iwiw-en!!

Lányok,
MIlyen volt az éjszaka???
Remélem jó!
Hú a miénk nagyon nehezen indult, Lara csak most aludt el 20 perce!
De úgy hogy végig porszívóztam az egész lakást! És ez segített, különben más nem!
Jön a fogacska!
Na megyek most már én is zuhizni!

Nyugodt éjszakát!!!!
Remélem mindenki alszik!!!

Puszika

ancsaboszi

brigi: én csak szoptatom Mikoltot még nagy melegben is, csak maximum sűrűbben.
amúgy szerintem szoptatás mellett sem kell lemondanod a kutyák tréningezéséről vagy versenyeztetéséről. két etetés között szerintem megoldható, amúgy pedig szerintem szinte mindenhol lehet találni egy csendes kis zugot, ahol meg tudsz szoptani nyugodtan. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Gabi

Iwiw-en bejelöltelek, képeket raktam fel, már csak 5 napom van :lol: :lol: és pihenni meg nagyon nem tudok... Úgy érzem magam egész nap, mint akit felhúztak. Csak a lábam fáj iszonyatosan estére...
Mészáros a dokim + Nováky Ritával fogok szülni.
+ egyáltalán nem voltál kioktató, igazad van, tényleg nem lesz más dolgom. :lol: És nagyon szeretnék szoptatni, ami Rita szerint is agyban/lélekben dől el, tehát tuti menni fog!!! :lol:

Cukipofa

Tejláz??? MI az és mitől van?? És mit lehet tenni ellene?

Ancsa

A képek tavaly készültek. Amin vakarcs olyan kicsi, azok nyáron (májusban érkezett 8 hetesen), az esküvőnk meg október 8-án volt.
Igy lett kicsi fiúnk "nászutas gyártmány". :lol:

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Martin 3 napja nagyon nyügi éjjel is sokat ébred és nappal is egyfolytában rajtam lógna. Nem csodálom egyébként áttörte az ínyét a 8. foga! :shock:

Ancsa!
Köszi a dicséretet, e-mailben küldök képeket, vannak újak is ahol mind a 7 fogacska látszik :D Remélem ti is jól vagytok!!!!
És édes Lara továbbra is!!!

Barbi!
Milyen volt anyudéknál? Simán ment minden?

Szopihoz annyit, hogy szerintem is Brigi szoptasd és a két szopi közti szünetben lesz időd más egyébre is. De inkább aludj az első időkben :wink: Martin cumisüvegből 1x ivott tejet, aztán kb 3x volt cumi a szájában. most odaadtam neki hátha segít a fogzásban, de csak nézegeti meg rágja! csörős pohárból meg nagyon ügyesen iszik! én így láttam jónak, de ezt mindenki maga döntse el!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Brigi engem is! Juhász Stefánia a kerepesi, légy sziii!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ancsa!
igen, maguktól telepedtek a zuhany mellé :D és tény, hogy folyton egymás nyakán lógnak. Mivel szó szerint lógnak egymáson. Különben uncsi nekik. Persze így folyton az egyik vagy a másik olyat csinál amit a másik nehezményez. Már most megy a brusztolás. De nekem tetszik. Igaz így olyan vagyok mint a lassított felvétel, mert folyton hozzájuk kell rohangálni, hogy ne nyúzzák egymást. De ebbe persze az is beletartozik, hogy jókat vihorásznak is egymással. :D :D :D tényleg aranyosak :D

a nagyszülős szurkolást pedig mindenkitől nagyon köszönöm. :D

Képzeljétek! ma több hét után sikerült "eladnom" Katát a papáméknak, így Szofival kettesben el tudtam menni vásárolni. (férjem már egy napot sincs így velünk a hétvégén :oops: :cry: :oops: :cry: ) Szóval elmentünk az Auchanba és jóóóóól bevásároltunk. :D tele volt a kocsi. Hát mit ne mondjak, nem semmi így menni hogy más is szedegetné össze a dolgokat. Szofi csak akkor hagyta abba a visítást (kimaradt a DE alvás) és "baba-mamázást" mikor megkapta a megérdemelt sajtos pogiját. IMÁÁÁDJA! 10 méterre eldobja a cumiját ha meglátja a kezemben. :lol:
Lányok!!! ti hogy jártok vásárolni??? egyedül a gyerekkel? vagy apucival? esetleg addig vigyáz rá nektek a nagyi+nagypapi?

most mennem kell

szép napot!

Veronika

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Na helló!

Ancsa, Steffi, köszi az érdeklődést, még itt vagyunk anyukáméknál, éjszaka elég borzasztó volt, Danca vagy 10x kelt és sajna nem tudtam sírni hagyni se, mivel apukám az alattunk lévő szobában aludt nyitott ablakkal, de sebaj, szerintem azért is aludt ilyen rosszul, mert egy szobában aludtunk és Dani felébredt már arra is, ha én fordultam egyet :( Mindenesetre Steffi gondoltam Rátok! :wink: Plusz szerencsére Balcsin mi is külön szobában leszünk, votl annyi eszem, hoyg 2-t foglaltam!! :) De a fürdés már legalább jól ment, meg a letétel is, Dani egyáltalán nem sírt ás az elalvás is sima ügy volt!

Ancsa, Lara éééédes, úszni szerdán még tuti nem megyünk, az ekcéma sajnos lassan gyógyul, szerintem max. 2 hét múlva.

Veronikusz, mi ha vásárolni megyünk, nagyszülők vigyáznak Dancára vagy párom elmegy egyedül, ill. Dani még elég jól elüldögél a hordozójában, babakocsiban is, nagyon szeret nézelődni, szóval nálunk minden variáció játszik :D
Lányok nagyon édesek, tényleg látszi, hogy nagyon jól elvannak együtt, tüneményesek, de tényleg a fürdőszobás fotók meg végképp... :lol: :lol:

Hú, remélem senkit se hagytam ki!

Na, és most jöjjön a fotó termés, ugye lassan egy napja itt vagyunk és apukám, fotós lévén, teljesen beindult erre a baba-kutya témára (is) :roll:

Kép Na mizu, Puszi haver?:)

Kép Biopiacra megyünk

Kép Fürdés anyáéknál

Kép Hárman párban

Na jó, nem bírom ki, még 2 esküvőset, persze kutyósat is felrakok, bocsii :oops: :P :roll:

Kép

Kép

KépKép
barimami

Ancsa, igen, igen, azon a wiwes képen én vagyok anyával, bár sokan Dancát látják anyukám ölében :D

Cumi-cici témához annyit, hogy Dani is néha cumisüvegből kapott dolgokat az elején, kb. 3. héttől kezdve, de nem nagyon zavart be neki, 6 hónapos koáig szopizott, mint a gép, aztán hozzátáplálás óta nem szopik, azaz fokozatosan leszokott róla :? De tényleg jobb, ha az első hónapban nem adsz neki semmit cumiból, kell neki annyi idő, hogy már bzitos legyen a szopási technikája....

KépKép
barimami

Húú, hasfájósak lettünk megint, kemények a napjaink vagy az éjszakáink. Tegnap az esti elalvás volt durva, amíg megszületett a kb., nem túlzok!, 10 db puki.. Szegénykém!! Ma beszereztünk Gripe watert, hátha..
És állandóan cicire kéredzkedk, ha jön a szél, gondolom az ellen-nyomás miatt: szív-tol egyszerre..

Ancsa,
harmincadik! :) És a vacsora kettesben helyett vacsora hármasban, hármaska ölben szopi, míg édesanyja vadászik a gyümölcstortára a maradék kezével.. :lol: :lol:
De sikerült elkapni a fránya tortadarabokat!!

Veronikusz,
mi Apával járunk vásárolni, ő tolja büszkén a hordozót a kocsi vázára rögzítve, én meg a bevásárlókocsit. :)
Nagyon aranyos lehet Szofi, amint letámadja a sajtos pogit!! :lol:

Barbi,
szépek a fotók, a Puszi kutyus Danival meg szuper édes!!

Brigi,
tessék talpmasszázst kérni a párodtól esténként! :)
Nekem nagyon jót tett!!
Drukkolunk Nektek!! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Brigi!

Tejláz????? Hát llandóan tele voltak a cicik...borzasztóan feszűltek, majd szétrobbantak. És ez nem jó...főleg, hogy Orsi 30-40eket szopizott eleinte...ettől belázasodtam...ez a tejláz...amint kiürítettem a melleimet rögtön le is ment, és ezt játszottuk jó ideig.
Már majdnem 3 hónapos volt mire normál állapot jött létre...addigra már csak 3 óránként szopizott és a melleim is megszokták...
Gondolj bele...gyerek felébred szopik 40et és után még fejtem 200at :shock: eszméletlen volt...persze azzal meg, hogy fejtem csak mégtöbb lett, de muszály volt a láz miatt...
Sőt amikor már nagyon rossz volt akkor vissza kellett mennem a korházba és adtak antibiotikumot, csecsemőknek valót, hoyg tudja szoptatni...hát igen ilyen a mi korházunk....rendes utógondozás is van :)

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Veronikusz, én szoktam vásárolni általában benével egyedül. Beül a bevásárlókocsiba, aztán bevásárolunk, ő megkapja közben a kiflijét, aztán haza babakocsival. hétvégén szoktunk 3-asban menni, vagy a férjem Benével, én utálok piacolni, és azt ők szokták bringával. Néha meg barátnőmmel megyünk autóval tescoba.
Hogy 2 gyerekkel hogy lesz, még nem tudom :)

mtunde

Cukipofa

Ez a tejlázasdi elég ilyesztőnek hangzik... és gondolom kellő képpen fáj is...

Gyuzso
Kértem talpmaszzázs és isteni volt!!! Vagyis inkább "talpsimi"-nek mondanám, mert nagyon fájt, de akkor is jó volt az ötlet! :lol: Úgy kb. egy hónappal ezelőtt rendszeres esti program volt, csak amikor elkezdett ennyire dagadni/fájni, abbamaradt.

Barimami

Nagyon-nagyon édesek a képek! A földön hasalós a kedvencem! Az esküvősök meg gyönyörűek! MIkor volt az esküvőtök?

Steffi
Bejelöltelek! Jók a képek, nagyon!!!

Gyuzso

Agresszív kismalac macsekunk nekünk is van! Fekete-fehér, olyan csúf, hogy már attól szép és Fruzsinak hívjuk. A múlt héten szembeállt egy kutyával az utcán (fújva-prüszkölve), mert a kutya indult a szomszédban lakó macsek után, Fruzsina meg feladatának érezte, hogy megvédje! Sikerült neki, csak én dermedtem kővé... Félek nem mindíg lesz iyen szerencsés...

Emano

Én sem talállak így! Jelölj be te engem; Klein Brigitta-Dunakeszi

És csináltunk egy "elfogadható" képet rólam tegnap este. Csak hogy lássátok: ilyen volt-ilyen lett... :lol: Kép Kép A barátnőm alkotása...

Kép
vkbrigi

rosszul írtam az iwiw-et :?
Szabó Andrea (Erdei Andrea) [erdeim@nó,Anda]

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi, ilyen felsőm van/volt feketében nekem is. Szerintem nagyon jól néz ki, olyan édesek azok a tappancsok rajta! :-)
Használd ki, hogy viselheted! :-)
Nagyon jól néz ki a pocakod! :lol:

Mi ha most vásárolni megyünnk, akkor vagy hármasban a gyerekekkel, vagy ha Apa is ott van velünk, akkor szegény kint szokott maradni a kocsiban, mert Ádám mindig bealszik, s ha lehetőség van rá, inkább nem visszük be az áruházba. Apát csodálom, mert nagyon türelmes ilyenkor.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Ma volt Lara keresztelője!
Nagyon jó kislány volt, az elején úgy figyelte az Atyát, aztán a végére már nagyon elege lett (hisz a nagy esemény az Ő alvásidejében történt)!
Az utána lévő ebédet nagyon élvezte, most aludt csak el, úgy fel volt pörögve, magyarázott ezerrel!
Íme néhány kép a nagy napról!

Kép Kicsit homályos a kép, de itt látszik a ruhám!

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 006.82.jpg[/img] Keresztelés

Kép

Kép Hú, meghozták a tortáimat! De szép!!!

Kép

Kép

ancsaboszi

Kép

Kép

ancsaboszi

Ancsa!
jaj de szépek vagytok!!!!!! Lara nagyon édes a kalapban (ha jól látom :) ) és végre téged is látni. Te is nagyon csinos vagy!!! A tortáktól meg virtuálisan is rögtön híztam fél kilót. :lol: :lol: :lol: Még egyszer gratula Lara Babának!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa! De jó képek, el is felejtettem, hogy tegnapra szervezted a nagy bulit! Látom vendéglőben voltatok, nem otthon :)

A strandra természetesen elfelejtettem vinni a gépet ... :roll:
de megyünk még!
A tó elég hűvös volt, de kellemes is volt benne fürdeni, Bene fázott benne, de a szélén volt pancsolós rész a kicsiknek, onnan el sem lehetett rángatni, pedig 12-2-ig szigorúan árnyékba parancsoltuk. Ő nem is égett le, csak mi :)

Viszont mivel a héten is lehűl az idő, jovő hétvégén inkább egy pesti strandra megyünk, mert ott legalább állandó a víz hőfoka, aztán ha már beáll a nyár, megyünk megint Velencére, mert nagyon bejött! (nekem főleg a sült hekk!!!)

Tünde

mtunde

SZiasztok!

Hú mennyit írtatok, csak a fényképeekt volt időm megnézni!! NAgyon jók!!

Ancsa

Gratulálok a keresztelőhöz!! Az a ruci!! Jázmin irigykedik! :lol:

Tünde

AKkor végülis a Velencei tónál voltatok? Mi jövő héten megyünk Balatonra, remélem jó idő lesz és Be tudom vinni Jázmint. Nem tudod hány foktól lehet?

Brigi

Aranyos a pocid. :lol:

Kép
gyorgyi33

Ancsa, gratula Larának, tényleg gyönyörűek vagytok, Larababáról közeli, éles kalapos kép nincs??? :D

Brigi, tavaly jún. 3-án volt az esküvőnk, életem egyik legszebb napja volt, minden tökéletesn sikerült szinte (legalábbis amiket akartam, valóra vált :) )

Györgyi, tényleg, ez jó kérdés, mi mondjuk csak 3 hét múlva megyünk (remélem addigra elmúlik Danca bőrparája), de lehet, h mi is bevinnénk a vízbe őkigyelmét...
Figyu, még azt akartam kérdezni, hogy Daninak csak fürcsi után szoktunk adni egy Viburcolt, meg utolsó evés előtt 30 perccel 5 golyó Chamomillát, de egyébkétn smemi más hoemost nem kap, napközben se (mondjuk tegnap a kúpot is elhagytuk), ezt így mennyi időn keresztül lehet adni, ill. a golyókat hosszú távon? Ha csak egyszer egy nap kap 5öt, akkor nem lesz tőle az a hiszti vagy mi, amit írtál, ugye?

Masni? Ti már nyaraltok?

Danca tegnap egyébként nagyon jól aludt, 9 órát egybe, meg se nyikkant, nagyon örültem neki, pláne, hogy pénteken bulizni voltam, mert barátnőmnek szülinapja volt, így tegnap éjjel sikerült behozni a lemaradást! :D

Steffi, veletek mi újság?

Zsófi?

KépKép
barimami

Sziasztok!

Nagyon jó az összes kép, kutyás, esküvős! Brigi, nagyon szép pocid van!

Ancsa, örülök, hogy jól sikerült a keresztelő, nagyon aranyos Lara a kalapban! Még múltkor írtad, hogy rossz kedved volt, de a képek felvidítottak. Mi volt a baj? (ha szabad kérdeznem :oops: )

Veronikusz, nagyon tetszenek a képeid, látszik, hogy élveztétek a nyaralást!

Barbi! Már akartam írni (vagy írtam?), hogy mi is kint voltunk múlt héten a piacon, néztelek is, de mi csak végigrohantunk, max 20 percet voltunk ott. Az Ariát én is néztem, de én olyat szerettem volna, ami vízszintesig dönthető, hogy majd a kistesó is tudja használni. A régit eladjuk, legalábbis megpróbáljuk...

Györgyi-Barbi! Nagyon jók a bandázós képek!

Tünde! Hol voltatok a Velencei tónál? Melyik strandon? Mert ahol mi voltunk múltkor, ott nem volt ilyen gyerekpancsolós rész kialakítva!

Mi tegnap lent voltunk a telkünkön, vettünk Lénának pancsolómedencét, pillanatok alatt felmelegítette a nap a hideg vizet, és nagyon élvezte! Ja, és csináltam neki céklát ebédre, de ő inkább a mi kajánkat ette, vasalt csirkecombot petrezselymes krumplival... Ki érti??? :lol:

Itt egy kép a pancsolásról:
Kép

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi, pancsolós kép édes!! Ezen a héten mi sem megyünk, mivel anyukám nem lesz itthon, de valszeg egy bioboltba azért ellátogatunk, van tőlünk nem messze, ahol lehet kapni gyümit és zöldséget is!

Brigi, aranyos a pocakfotó, ezt elfelejtettem írni :oops:

Vali, apa nálunk is szoktalanul türelmes, ha sétálunk vagy elmegyünk valahová Danival, itthon már kevésbé :wink: Na jóóó, azért itthon is az, nem panaszkodom egyáltalán!!!

Ancsa, én nem is láttam, h írtad, h rossz kedved volt :oops:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Brigi,
Nagyon szép a pocakod! :) Apa örült neki?
És hogy van a „nászútas gyártmány”? :lol: mit szól a meleghez?Nem akarja megnézni?

Steffi,Azóta is várom a képeket :wink: , hol vannak???
persze majd én is írom a levelet!

Veronikusz,
Annyira édesek a lányok! :lol: Én régen mindig úgy féltem, hogy jaj ne legyen két lányom, mert akkor majd megtépik egymást (én nagy tépős voltam) de a lányaidat látva és az idő elteltével, már én is két lányt szeretnék! :lol: vagyis mindegy! De annak is örülnék!

Továbbra is megy a drukk nagyi projektügyben!!! :wink: Van valami fejlemény?

Mi úgy szoktunk vásárolni, hogy vagy a Férjem megy el egyedül viszi a listát, vagy elmegyünk a Corához, Ő sétál a tónál én meg végre vásárolhatok! Ez a ritkább, mert ez nem kifizetődő!! :lol:

Barbi,
Már otthon vagytok??
Nagyon jók a képek!!!!
Igen, gondoltam hogy TE vagy, de Anyukád szinte semmit nem változott csak a haja! Hiába a divat változik!!!
Nagyon csinos Anyukád van, azt hiszem rá az a jó szó rá, hogy Ő a Növéred? :wink:

Gyuzso
Hogy vagytok?
Hasfájás?
Gratulálok még egyszer! És mi volt az ajándék? Ha meg lehet kérdezni?

Tünde,Kár hogy nem vitted a gépet!
Irgum-burgum. :)

Györgyi,
Köszönjük szépen!
Nektek lesz ? volt keresztelő?
Természetesen kölcsön tudjuk adni a ruhácskát, ha szükségetek van rá!

Mitől lesz hiszti? A bogyoktól??? :oops:

Zsófi
Aranyos vagy,
Írok privit, nem akarok itt panaszkodni(nem babás téma)! :cry:
Nagyon édes Léna, ahogy pancsizik!!!

Keresztelő Mindenkinek köszönjük a dícsretet!!!
Sajnos a videós(Ő is rokon) nem tudott jönni, mert betörtek a boltjába, ezért a bátyám és a Gellért bátyja videózott, a fotós (aki az unokaöcsém) pedig lekéste a buszt, így a barátnőm (Keresztmama) barátja fotózott, aki először látta a gépünket, jó képeket csinált, és jó sokat! Csak a gépünk sajnos néha, ha messzebb vagy és közelítesz homályos lesz! Majd szeretnék egy jobb gépet, egyszer! Most még ez is jó!
A keresztelő TAhitótfaluban volt, Anyukám barátnője orgonált, nagyon szép zenés keresztelő volt, csak Larát keresztelték, kicsit hosszú volt.
Az elején Lara még úgy figyelte Atyát, de a végén már ordított, mikor ráöntötték a vízet, akkor olyan hangot adott, úgy sajnáltam!
Aztán meg átmentünk Dunabogdányba a Forgó étterembe, ott volt egy külön teremben az ebéd 30 voltunk.
Ja, Barbi, a torták természetesen a Daubnerből voltak, és nem csalódtunk az ízben most sem!

Laráról néhány kép a ruhában, közeli:

Kép Szép vagyok?

Kép Kan-kan

Kép Így is jó vagyok??

További szép napot!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Zsófi!

Mi most keresünk szintén babakocsit...nekübnk ariank van, de mivel azt csak pár hónapostól lehet használni így Daninak kéne valami...Ami van mózeskosaras az olyan nehéz, hogy én nem tudom lecipelni az emeletről így maradunk itthon hacsak nem jön valaki aki tud segíteni.
Olyat keresek ami vízszintesig dönthető mivel Dani hason tud csak jól aludni és lehetőleg ne legyen 15 kiló.
Sok kutatás árán találtam meg a symbiozis bababoltot ahol állítólag a corrado babakocsik ilyenek...nagyon messze van a bolt (17. ker.) de elmegyünk megnézni ezeket a kocsikat...
A másik meg a MATTIban van...az nem túl strapabíró sztem, de legalább könnyű és tud benne hason feküdni...(bondel-caribic).
Mindkettőnek van honlapja...

Üdv mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Üdv mindenkinek!

Hulla vagyok, nemrég jöttünk haza az úszásból. Nagyon jó buli, csak az én kislányom majdnem 10 kilója még afelhajtóerővel együtt is lefáraszt teljesen. De úgy élvezi. Úszik már 1-1,5 métert a víz alatt, de mindig nézema többi kis ebihalat is, annyira aranyosak és bámulatosan gyorsan tanulnak.

Veronikusz, hát ez nem gyenge, hogy hétvégén nem látod az emberedet. De hát mi jót dolgoz', hogy ilyen a munkarendje? Ja, megmutattama fényképek között a lányaidat a páromnak, nagyon bejött. :)

Ancsa, gratulálunk a keresztelőhöz. :) Nekünk is kéne már lassan, bár én most annyira nem vagyok össznépi-családi hangulatban.

Barbi, milyen bőrbproblémája van Dancának? Nekünk is gyakran előjönnek foltok meg pöttyök, régen begyulladtaka verejtékmirigyei, állítólag az én hormonrendszerem művelte. és kérdeném is hogy [b]nem tud valaki egy jó gyerekbőrgyógyászt?[/b]. De Puszi best of. :)

Zsófi, végre egy kép a kis hölgyeményről. :)

Brigi, engedd meg, hogy gratuláljak az esküvői fotókhoz és különösen rajta a kutyákhoz. :) Én is én is. Ilyet akarok. Csak hát most nincs hol "tárolni", majd ha eccer' kertes házunk lesz. Meg hát elég lesz most két gyerek. A pocakos fotó is szép! Nemsoká én is ilyen leszek. Bár én inkább egy disztingvált kis bálnához hasonlítottam. :)

Sír Melinda, mennem kell.

Kép

Kép

Kép
memme

Ancsa!
nagyon cukkancs Lara! Az a kalap!!!!!!! Édes :D:D:D:D:D
Különben nem tépik egymást, csak Kata folyton játékbabának nézi és öltöztetné, fésülné Szofit aki egy idő után besokal :lol: :lol: :lol:

Memme!
Köszi a dícséretet. :D
Hogy mit dolgozik???? van egy 8 órás pénzügyes állása + egy kb napi 12-15 órát igénybevevő könyvelő+könyvizsgálói maszek cége :oops: már be se meri vallani, hogy hány cége van :x EGy éve még volt egy 3. állása is egy neves könyvizsgálói végnél, de ott szerencsére lejárt a szerződése. :shock: ilyen beosztással csoda, hogy van gyerekünk :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Próbálom folytatni.

Pocakosok, pocaklakók, hogy vagytok?
Tünde, alkalmasint tudnál dobni egy táblázatot?

Steffi, hm. :) Tudod ám, hogy pár napja hasonló cipőben utazunk, mint ti? vagyis hátha ti már nem. Melinda már két hete átaludta az éjszakákat, fél napnál is tovább bírta cici nélkül, minden csili-vili volt, és most napok óta le nem akar szakadni rólam, nem szeret egyedül lenni, rapszodikus a hangulata, éjjel felkeleget. Talán a foga, mert nyáladzik szegény megint, vagy kamaszodik nem tudom.

Gyuzso, Emano, Cukipofa, Vali, figyelek oda is, :) csak nem ragálok le mindent aktuálisan.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, Daninak főleg a hasán jöttek ki olyan ekcémás kiütések, amik nagyobb foltokba tömörülnek és érdes tapintásúak, és ne mnagyon pirosak, de ha hason forgolódik sokat, akkor igen, még a karján is van pár, de azok egyáltalán nem olyan nagyok, lábán meg hátán pedig nincs is...

Ancsa, pontosan ilyen képekre gondoltam :lol: :lol: Édeeees!!! Tényleg hercegnő!! :D Igen, Györgyi írta még régebben, hogy ha túl sokáig kap egy baba túl sok bogyót, akkor lehet tőle nyűgös/hisztis...ezért kérdeztem tőle, hogy ez arra is vonatkozik-e, ha a baba csak napi egyszer kap a foga miatt!?

Veronikusz, hú, ez nem semmi, akkor nem csoda, hogy kellenek sürgősen a nagyszülők, egyedül nagyon nehéz lehet 2 gyerkőccel, én eggyel se tudnék megbirkózni!! Tényleg, mikor jelenik meg a hirdetésetek?

KépKép
barimami

Kép

Úgy nézett rám közben, mint ha tudná, hogy mi a könyv címe, amit épp kirámolt. vagy lehet, hogy tudta, nem tom'.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Jajj,
Barbi

Én is akartam kérdezni, hogy hogy van Danika bőre??? Javul már???
És mit mondott a doki? Mitől van ez? A tejpéptől?

Köszönjük a dicséretet, hát igen Apja annak keresztelte még Pocakbabaként, és így az lett belőle, egy igazi kis hercegkisasszony!
:lol:

És mennyi bogyót lehet adni? Mi tegnap adtunk kétszer is? Mert ez azt írja, hogy fél óránként lehet, sőt ha nagy a gáz 15 percenként is, de mi csak tegnap adtunk kétszer de akkor fél óra múlva, és jobb is lett! :oops:

Memme,
Hát így is annyit mindent csinálsz!!! És tök jó képeket csinálsz a lányodról!!!! Tetszenek!!! :) :) Ez a mai is szuper! És így pakol?
Jaj, akkor még ezeket is szedheted össze, és lassan már nagy lesz a poci!

Megértem hogy még nem akarsz keresztelőt, így is jó sokat bevállaltál! Madj lesz egyszerre kettő!
És TE jársz Melindával úszni? Az szép! Már 10 kg?
És hány cm?

Veronikusz,
Hát igen, én ezt már annyit mondtam, hogy le a kalappal előtted. :lol: Ezen jót mosolyogtam, hogy hát csoda, hogy van gyermeketek, de hát tényleg igaz. Mikor is van még erre is idő? Csak felnézek rád, de hisz ezt tudod! :lol:
Akkor jó ha nem tépik egymást, majd hármaska!
:wink:

ancsaboszi

Memme, hülyeséget írtam az előbb, a hasán nincs egyáltalán, hanem a mellkasán főleg, de nekünk azt mondta a doki, hogy ameddig nem annyira erős, addig elég a Fenistil cseppet adni, ha rosszabbodna, akkor fogjuk csak kenegetni...ti mit szoktatok tenni rá?

KépKép
barimami

Memme, nagggyon találó a kép!!! :D

Ancsa, hát jobb a bőre, de még nem múlt el egyáltalán, bár a doki azt mondta, hogy lassú a gyógyulási folyamat, fokozatosan lesz egyre jobb, ő is rögtön a tejpépre gyanakodott, azóta nem is adtam neki, HA-t se, inkább főzeléket adok fürcsi előtt is....

KépKép
barimami

sziasztok!

jajj alig bírtam belépni :?

brigi és gyuzsó!
pont ilyennek képzeltelek titeket amilyen a képeken vagytok! brigi szép a pocid! gyuzso neked meg a kisfiad egy tündér!!!

ancsa!
írtam e-mailt és küldtem képeket! ne hari, hogy csak most!

barbi!
megvagyunk, martin egyre különösebb dolgokat produkál. éjjel nagoyn rosszul alszik a foga miatt, viszont tegnap is ma is délelőtt 3 órát aludt! ja az aria tolókarja állítható?

memme!
a kis ártatlan :lol: édes a kép nagyon! remélem jól vagy? pocilakó?

zsofi!
cuki a lányod nagyon! képzeld martin tegnap már pár másodpercre megállt egyedül! mi meg szájtátva néztük :D

jajj veronikusz éjjel félálmomban eszembe jutott, hogy nem írtam :oops: : tök jók a képek, a csajok tök jó fejek így egymással! és szép a hely, gyorsan én is megnéztem magamnak. remélem jól vagy és már csak kontrollra kell járnod!

györgyi!
én képzeld lemaradtam a babás müsorról! :cry: de az a rucis kép tényleg nagyon édes! annyira bájos! és tiszta te a kislányod!nem hívott a kolleganőd :(

na megyek, mert sok lettem!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?