A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi: Sztem ezt a Péterfyn kívül sehol másutt nem csinálják "protokollból" csak úúúúúgy..... Egy állat volt aki kitalálta, vagy mivel ez eggyel több beavatkozás (de ugye semmi felesleges beavatkzást nem végeznek :evil: :shock: ), ezért a kórház kap plusszpénzt????? :shock: Baccák meg! :evil: :x :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gurgula! A Próféta szólt belőled remélem :D
ckat

Ckat!
Úgy legyen!!
Borsmanóóóóó :lol:

Enikő!
Nemtom, hogy kapnak-e ezért plussz pénzt...
torolve_20131003125716

igen valószínű, hogy feleslegesen kínoznak és ezért még plussz pénzt is kapnak. :roll:

kispiskóta

Gurgi: oké, értem, nem akartam én bántani a dokidat :oops:
A segítség relatív :? Anyós hívható, de ugye ő is dolgozik, ki tudja merre jár, mit csinál pont akkor :roll: Ha itthon van éppen a szomszéd nincs gond be is visz a kórházba. Végső esetben meg ha senki nincs kéznél itt, egyik barátnőm a kórház melett lakik, én hívom a taxit meg őt, jön kórházba és viszi a srácokat. Ez a legvégső megoldásnak csak, mert naki is van 2fia, éshát nem nagyon szeretném még 2vel terhelni :? Minden esetre izgi lesz az egész mostantól :lol:

Az előbb jól elfelejtettem :oops: Zsanet: gratula nektek, nagyon sok boldogságot és sok tejcit! A reészleteket meg várjuk!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigikém nem irigyellek..de úgyis meg lesz oldva...mármint hogy mentek, segít a szomszéd a barinő.

Tényleg a névvel hogy álltok?? :lol:
torolve_20131003125716

átadom a szülinapi jó kívánságokat ha addig meg nem folytom!
kérdezem van nálad pénz?nincs Nándinak(bátyja) kölcsön kellett adni.kellett?????????
nem lenne gond mert vissza adja de ez azért volt nála mert a város másik végén dolgozik (ipari park) és hát valahogy haza kell jutnia ha jön Lurkó.

Bridzsi

Kép
esztora

Namégesser, mett megnyomyam valamit, s eloszlott az eddigi iromány :evil:

Jó reggelit.
Én mán ismét éhes lennék, pedig vagy 3 órája lenyomtam mán egy szelet padlizsánkrémes kenyeret.
Most meg csüccs az irodában, apácskának hatalmas félelmei voltak, hogy a bankos előrejelzést clgünk anyagi helyzetében nem lesz időm aktualizálni, ugyi múlt kedden tettem utoljára ezt. Na, de Gréti húzza még anyában, ahhó eme probléma kilőve.

Csajok, ha lehet, inkább hagyjuk a Trianont, oké?

Brigi - há nem lehet neked könnyű, ilyen izgalmak, hogyan lesz a srácokkal meg a szülészetre jutással.... huhh

Tényleg, Pillangóról semmi hír?

Zsanett apuka is kicsit lehetett volna bőbeszédűbb. Na, de reméljük a család másik fele hamarosan hazamehet, s akkor várjuk az anyucitól a beszámolót.

Nálam, ha minden igaz, akkor mán csak 2 nap, de én nem bírok hinni ennek a vonalzónak. Kölkem nem bírja követni a szgép monitorját, így fogalma sincs róla, hogy max. maximórum ezek alapján lenne 60 órája rámcsodálkozni.

Kép
kissmanó

Ja, képzeljétek el, tegnapi poén. Jövünk hazafele Bükszádról, eccercsak megszólal a telefonom. Egy női hang nagy szemrehányóan, hogy mit csinálok, hol vagyok. Mondom, kölkéket épp letettük nagyszülőknél. Erre még szemrehányóbban, hogy én őt egész nap várattam, metthogy azt ígértem megyek, s nem mentem.
A mobilszám nem volt névvel ellátva mentve a telefonomba, de a szám mintha ismerős lett volna....volna.
Mondom neki, hogy há rövid az agyam, mit tegyek, nem is tudom miről van szó, világosítson fel. Erre méginkább nekem esik, hogy há minek váratom őt, meg amúgy is. Na, mégeccer próbálkoztam, hogy megtudjam kinek s mit is ígértem (hisz szerintem én senkinek semmiféle találkát nem ígértem, max annyit bírnék ígérni, hogy találkozunk a szülészeten :wink: ), de az a nőci hajthatatlan maradt. Én meg dühömben szembecsuktam vele a telefont. Hujjjjj..... még most is forr bennem a méreg.
Lehet ma írok neki egy sms-t, s abban aztán jól le....m. Meg megaszondom neki, hohgy azétt ha engem nevemen szólított, akkor azért mert nem naponta beszélgetünk egymással, illett volna bemutatkozzon.
Na, uff, dugultam
.

Kép
kissmanó

Hi Manó!
Ráküldök egy sms-t pillangóra...nem gáz ugye?????? vagy ne??
torolve_20131003125716

Sziasztok,
gyors benézés, visszaolvasás (megint jó sokat írtatok) ma barátnős napom lesz, nem tudom mikor tudok jönni, úgyhogy semmi izgalom, még nem szülünk...csak holnap! :wink:

Emi: nekem a lenmag nagyon jót tett "kakilás ügyben is" napi 2x, pedig előtte gondjaim voltak, illetve tudom javasolni a 2 naponta 1 liter őszilevet, (ha nincs gond a cukorral). Nekem bevált, és le is kopogom semmi problémám.

Gurgi: az EDA-t valakinek azért nem adják mert max. 2 ujjnyi tágulásig lehet beadni, utána már nem (elvileg). Valahol úgy adják, hogy semmit sem érzel, valahol pedig úgy, hogy a fájások tompulnak, de lehet érezni, így a kitolást is teljesen átéled. Ja és kapsz egy próbát (ami valakinek már elég a fájdalom letompításához) ha nagyon sokáig vajúdsz nyomnak még beléd, és ha elmegy a hatása a végére, valaki szokott egy kicsikét kapni a varrás közben is. :shock: Hát röviden ennyit tudok róla.

Enikő: aranyér: én is nagyon szenvedtem és nekem az ARANYÉR ELLENI KENŐCS (ez a neve :wink: ) sárga dobozban van, nagyon bejött, visszament, elmúlt, nem viszketek. Szóval nálam bevált, de Gurgi által említett Arnica is nagyon jó, nemcsak aranyérre, hanem vérzéscsillapítónak is szülés előtt.

Na majd még jövök mindenkinek csodás napot, és mégegyszer köszönöm a szoba gratulációkat, nagyon kedves tőletek.

Pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

:twisted: elegem van ebből a gépből!

manó ez jó! :D
mondjuk nálad ismerős a szám legalább, én egyszer jól "lehordtam" valakit (de bemutatkoztam, csak nem volt ideje reagálni) aztán kiderült, téves számot hívtam :oops:

szerintem üzi nem gáz, az nem zavar annyira, mint a hívás!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!
Néhány hete, hogy "lesipuskás" módon olvasgatlak Titeket is. Mostanra pedig olyan vélemény megoszthatnékom támadt. Magamról röviden: Nadinehoz hasonlóan én is júli 9.-re vagyok kiírva a harmadik fiúcskámmal, aki Gábor Dénes keresztneveket kapja. (Apuka műszaki beállítottságú, neki ez a párosítás nagyon nyerő.) A kórház körüli mizéria engem is érint, mivel én is a MÁV-ban szerettem volna szülni. De őszintén szólva, már kicsit belelfáradtam. Ennek is megvan a története. Mindegy. Ami viszont az aranyér és a vele kapcsolatos problémát illeti, az első két babámnál már az első hetektől kezdve végig szenvedtem ezzel. Sajnos még szülés után is. A mostani babavárásomnál pedig ilyen probléma fel sem merült. Móni véleményét osztom. Reggel 5-6 dl folyadékkal indul a napom- éhgyomorra- és persze napközben is sok folyadékot iszom, főleg vizet. Sok nyersgyümi és zöldség minden étkezéshez, vagy étkezések között. Ja és persze joghurt, müzli. És még valami: ha menni kell, ezt a dolgot pláne ne halogassuk. Bocsi, ha kicsit hosszúra sikeredtem.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom.
Tünde
mtücsi

Mano engem már fenyegettek is telefonon keresztül v.mi Zolit keresett egy csaj és pasi felváltva.hiába mondtam itt olyan nincs erre közölték hogy ne szórakozzak na több se kellett mondtam mégegyszer felhívnak feljelentést teszek aztán érdekes rájöhettek tényleg nincs itt Zoli!?

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Nos én jól aludtam viszonylag, volt vagy fél egy mire elaludtam, fájt a pocakom15percenként, plusz Bogi szabályosan éreztem hogy nyomult lefelé.
Bár ezt már már vagy két hete érzem de ilyen brutál tegnap volt.
Aztán elaludtam, reggel semmi nem volt, most egy idje megint elkezdődött...
Fáj a pocakom, bár most rendszertelenül meg Bogi nyomul lefelé.
Nem tom csajok, Robi azt mondja szerinte nem kell nekem már holnap CTG-re menni, hát legyen neki igaza.
Ja és két napja a szemem alatt is be vagyok dagadva, és nem csak reggel, hanem este is tisztán látszik egy olyan kis fehéres vizes szerű dagadás.
Nektek ilyen van?

Lepihenek picit, majd jelzek ha indulnom kell, bár én nem tudom, na majd kiderül...
Vendég

ja és üdv nadine, és köszi mtücsi az infókat!

lynia-

de izgi hencsi! :lol:

jó sokan vagytok most egyszámjegyűek, hajrááá

lynia-

Emi!

Igen jó sokan vagyunk, nagyon kiváncsi vok ki lesz a következő...
Most megint olyan mintha nem fájna a pocakom csak egy picit, nem tom én már eltalálni hogy mi a fene lesz itt már, azt mondják ma estére jön a hidegfront, lehet hogy csak az szórikázik velem, majd kiderül, most azért is eszek egy kis dinnyét...
Vendég

Reggggeeeeelt!

Nna, kézzeljétek, nagyon jól aludtam. Balázs rájött, hogy mit csináljak (összetekert paplan a testem alá, köré), és bejött. Végre sikerült!

Nadine: Üdv köztünk!!!

Neked is mtücsi!!!

Kép
zsuzsi**

Dinnyééééééééét ide isssssssssssssss

Kép
kissmanó

Ja, s üdv az újonnan megszólalóknak.
Télleg jó ez a júliusi csapat, még így uccsű pár méteren is vonzzuk az újakat.

Kép
kissmanó

Felhívtam a dokimat, aszonta ha 2 napon belül nem múlik el a vérzés (aranyér) akkor sebészhez kell menni :shock: wazzzzzzeeeeee! :shock: :x :evil: Hja és azt is mondta hogy 3. gyereknél már épp ideje volt, hogy kijöjjön :lol:
És Sperti nevű krémet javallott, gyors el is szaladtam (ez enyhe túlzás volt :lol: ) a patikába vettem is. Hát most várok, hogy hasson :wink:
Sok folyadék megvan, sok nyers gyümi megvan, műzlivel zárom a napot minden nap, joghurtot iszom (natúr), főzelékeket eszem, más egyebet nemtok tenni..... :roll:

Köszi mindenkinek az infókat! Akik hasonló cipőben járnak kitartás. Nekem most először van ilyen problémám, hát együttérzek azokkal akik régóta küszködnek vele :( Pocsék egy dolog :cry: :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, nekem a műzli abszolút szorulást okozott. Pedig joghurtba keverve ettem, és a szemeim kocsányon lógtak WC-zéskor.

A nagyim, amikor előjön neki, Hypermangános vízbe ül és Reparon krémmel kenegeti. Neki ez szépen rendbe hozza.

Csajok, vajúdós tatyóba, mi kell még? Én raktam: türcsit (kis alakút vizezni), papucsot (eleve a fürdőset), szőlőcukor, fényképező, majd ásványvíz, papírbugyesz. Hálóinget kapunk. Szerintetek? Ti, mit raktatok még?

kispiskóta

Zsuu!
Ági kifejezetten a kórházi hálóinget ajánlja, hogy ne a sajátunkat trutyizzuk össze...
láttam is, sőt sunyiban megnéztem miközben ültem az NST-n, ott voltak mellettem... :lol:
torolve_20131003125716

Zsú:

Intim törlőkendő
1 pár melltartóbetét
Papír WC ülőke
Zsepi
Tena Lady EXTRA
2 eldobható bugyi
Sima bugyi
1 kicsi törölköző
frissikendő
Zokni
Én papucs
B papucs
Sárga virágos hálóing
fényképezőgép, elem
Ásványvíz: 2 mentes, 1 bubis, 2 jeges tea
Keksz
B. vmi kaja
Szőlőcukor
2 textilpelenka
szappan
WC papír
nedves WC papír

Kép
zsuzsi**

Após is ezt mondta, azért írtam, hogy azt kapunk. Szerinted, mi kell még?

Ja tegnap vettem két szopis melltartót, 1990 darabja. Szerintem tök olcsó volt, és baromi jó.

kispiskóta

Én ezeket pakoltam, de neked nem kell hálóing ezek szerint...:)

Kép
zsuzsi**

na, szupper ügyes vagyok
vasalás: vasalódeszka a fal mellett, rajta egy kis valamiben víz, na meglöktem, azzal a lendülettel pont a konnektorra ömlött mind, amibe a vasaló bedugva :shock:
most a közelébe sem merek menni...

a dinnyétől megint az tart vissza, hogy nem bírnám el!
hülyének néznének valyon, ha leülnék lakmározni a zöldséges előtt? 8)

lynia-

Lepedő anyag, nem a legkellemesebb..meg ki van keményítve..az az erős lepedő anyag..
Én raktam még levendula és muskotályoszsálya olajat..azt teszünk a kistörcsire..egyik a homlokomra: a levendulás, másik a pocakra mert nagyon jó görcsoldásra..
Aztán frissítő kendőt is tettem be..amit lehet kapni..meg melltartóbetétet kettőt és tena betétet is..ja meg zoknit.
torolve_20131003125716

Wc papír, el is felejtettem. :oops:

De textilpelust, miért? Melltartó betét?

kispiskóta

Emi: :lol: pocakkal és dinnyével a ződséges előtt háhá

Kép
zsuzsi**

Igen, WC papírt is, zsebkendőt 2 zacsit..meg Atinak egy fehér vasalt polót+vászongatyát (frissen mosva-vasalva) + neki is papucsot..
torolve_20131003125716

Zsú az én listám azt írja hogy kell köntös,tisztálkodó szerek,wc papir ,1szer használatos papír ülőke.
tettem nagyobb törölközőt is mert itt nálunk lehet zuhanyozni többször is közben.hátha kell.meg zoknit javasoltak még.

a törölközővel ugy jártam mint Gurgi a kanalakkal.kerestem egy ideje az egyiket persze mindenkit gyanusítva mire este rájöttem hogy a táskában van...

Bridzsi

Kép
esztora

Textilpelus bármire jó, ha épp kell. Nem tudom. A szüléshez is jó bébikének, betakarni... Melltartóbetét csak azért, ha véletlenül elindulna valami a cicimből. Nem tudom, nem kér enni, betettem kettőt.

Kép
zsuzsi**

Akkor melltartót is raktatok be?

kispiskóta

Én rakok majd melltartót is, és télleg, nagy törcsit is tettem a zuhizás miatt.

Kép
zsuzsi**

Gurgi, amit Atinak raktál azt Ági mondta, hogy kell?

Mondjuk a köntös se rossz ötlet.

kispiskóta

Textil pelust a vajúdóba én nem tettem..
Kisplédet mindenképpen előkészítem..hogy abba tekerjék be Samut és ne a kórháziba mert az nagyon csúnya..Tényleg nagyon, nem túlzás..
Barnakockás, szocreál..lópokroc..
Na meg kissapit a fejére..
:lol:
torolve_20131003125716

Nem, nem Ági hanem még a tanfolyamon mondta Cser Kati szülésznő. Apukáknak fehér poló, nem utcai nadrág és papucs..arra meg ugyis fel kell venni azt a neylon zacsit..
torolve_20131003125716

Kissapi.Ez jó. :D Meg a kispléd is. De az amíg két órát megfigyelnek nem lesz koszos (tőlem, magzatmáz, tejci ilyenek)? Lehet azt csak az osztályon veszem elő. :roll:

kispiskóta

köntöst te pakoltál?

kispiskóta

amúgy ti mekkora táskákkal mentek?
én egy kisebb sporttáska/utazótáska és egy oldaltatyó ami nagyobb, nem fognak hülyének nézni?

nekem is van benne nagy türcsi a zuhihoz, meg köntös is, habár jó lenne nem összetrutyizni a köntöst már ott! de azért odatettem...

lynia-

Hát Zsuu!
Értelek de nem szeretném Samut abban a csúnya plédben fotózni..Akkor apával behozatok egy másik plédet is :lol:
Az tetszik, hogy a babákat nem mossák le, nem teszik csap alá..csak megtörölgetik és csak másnap fürdetik meg őket..

na megyek méretek egy cukrot..
torolve_20131003125716

viszont akkor a textil pelus nem is rossz ötlet..a pléd alá...
aztán majd jól besülnek :roll:
torolve_20131003125716

Sziasztok!Voltunk dokinál minden ok,doki szerint nem szülünk hamarabb a kiírt idő pontnál.Az még 4-hét olyan sok.Pedig mi már úgy babáznánk.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Enikő! pü ment. Kérdés, hogy megérkezett-e?
mtücsi

PUSSZANTÁS MINDENKINEK!
Nyomorultul vagyok 3 napja :oops: , ugyanaz a bajom, mint Zsuzsinak.Alig bírok moccani is, dehát azért dolgozgatok , mert nehogy má elkoszolódjon a lak, mire Nyuszi gyün.
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM AZ ORVOSOS TANÁCSOT!
Úgy döntöttünk apával, hogy nem fogadunk senkit, más is megszült már az ügyeletesnél, nekem is menni fog remélem.

Visszaolvastam mindent, írtam papírkát is....
Babaszobák meseszépek,pocakok szintén.
Pillangónak millió drukk megy ++++++
Üdv az újaknak, érezzétek jól itt magatokat!
Lynia:Nekem is ekkora a pakkom kb, mint a tiéd.
Manó:Csodás helyen laktok és az az őzikés fotó tisztára mint egy mesesziget.

Kép
Kép
christine

Nekem a következő tatyók vannak: egy nagy sporttáska a gyermekágyra, egy nagyobbacska hátizsák a vajúdásra, egy táska, amiben Panna cuccai vannak (ebből lehet, hogy ki kell pakolnom, mert adnak a kórházban rucikat), plusz egy tatyó a hazahozatalra... hihi, má azt is bepakoltam.

Kép
zsuzsi**

És ennyi pénzért meg szarok rá, hogy ki mit gondol, meg minek néz... :D

Kép
zsuzsi**

Halihó lányok!

Még egyben vagyunk, csak kicsit eltüntünk. Egyszerűen semmihez nincs kedvem, unom az egészet, kilencedik hónapja le vagyok tiltva mindennről, nem telnek a napok és tegnap volt a csúcs kibuktam. Na ennyit a nyavajgásról, egyébként jól vagyunk, a gyógyszereket már elhagytam és azóta még a keményedések is elmaradtak. Lehet,hogy nálam fordítva használt :roll:

Egyébként gratulációval tartozom még emlékeim szerint Molkatának és Anneenak. Remélem azóta is mindenkivel minden OK.

Jól látom itt az utolsó oldalon? Már Zsanett is csatlakozott a babázó mamákhoz? Akkor neki is gratula.

Ma délután fogjuk, vagyis fogja papa átpakolászni lent a nappalit. Berakja a kiságyat és a fürdetőt a helyére, bár az lesz érdekes mire megfelelő helyet találunk neki a többi berendezés mellett.

Kép
szücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?