A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Mary! Hát, reméljük téged elkerül, de nem nagyon hiszem. A többi anyuka is sirdogált a kórházban :D
A kórház a legbiztonságosabb, szerintem.
molkata

Mandarka: ilyet mi is csináltunk :lol: Sőt, mikor Dani született senki nem mutatta meg hogyan kell használni az eldobható pelust ezért napokig forditva adtuk rá :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi! Köszi! Nem rossz izű neki?
És a káliumot? Annál gondolom, marad a cumisüveg, mert az por.
molkata

Por? nekem mindig ampulla volt, ugyan úgy adtam kiskanálból.
Nem hiszem, hogy rossz ízű lett volna simán lenyalogatták!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Ja! Van ampullás is, de mi porba kaptuk.
molkata

Most rendelek kaját. Meg tudja írni valaki gyorsan, hogy brokkolit es cukkinit szabad-e enni szoptatás alatt.
molkata

Kata
Sztem a brokkoli puffaszt, cukkinit tegnapelőtt ettem, nem volt gond.

KépKép

KépKép
szivvi

Kata
A vigantolt rácseppentem egy kiskanálra és megfordítom a kanalat és "lehúzom" a nyelvén! A kálium nekünk is ampullás, nem tudsz olyat kérni??

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Babdorka
Mennek a drukkok!!!

Kata
A vigantolt én is simán a szájukbacseppentettem, ha véletlenül nem egy hanem 2 csepp lett akkor másnap nem kapott... Viszont a kálium az nekünk is ampullás volt, ja és az iszonyat keserű, direkt megkóstoltam egyszer... Viszont mi vettünk pici 2 ml és nagyobb 5 ml fecskendőt a gyógyszertárban és azzal nyomta a szájukba, a kis pofazacsiba oldalra akkor vissza se tudta köpni de nem is szaladt a torkára. Mondjuk most már van annyi fecskendőnk, az elmúlt egy évben elég sok gyógyszert kellett szedniük acsajoknak, a fecskendőket meg mndig kifőztem és elraktam...

Andrea
Igazából nem tudom mennyire vagyok felkészülve a szülésre, Zsanival a 14. nap indították, Gréti meg akkor jött mikor megmndtam neki :D Megvárta azt hogy az autónkat átvegyük március 3-án este 7-re hazaértünk vele, éjszaka meg éreztem hogy másnap ebből tényleg gyerek lesz. Most meg semmit nem érzek, és nincs is ilyen időpont hogy azt mondjam neki hogy ezt még várd meg ész aztán hajrá....

Ma én is reggel a házidokimnál kezdtem, kértem egy beutalót a szülésre a biztonság kedvéért, mert nem a körzetes kórházban szülök, hanem a klinikán. Biztos ami tuti alapon el ne küldjenek már, mondjuk nem is mennék :D

Nadine
KépKépKép
nadine

Köszi, csajok.

Szilvi! Akkor a brokkolit kihagyom.
molkata

De jó nektek már babás dolgokról társalogtok. (irigy-irigy :oops:)

kispiskóta

Jaj azt hiszem Kata te írtad, hogy a szopis teát a 3. nap ajánlod elkezdeni inni, mert akkor a kórházban durrannak be a cickók. És az, miért baj? Nem az a legjobb, ha minél előbb?

kispiskóta

Na itt vagyok, csak eddig aludtam.

Andi! A fájások 80-100 között voltak éreztem őket de nem volt vészes, felülről indult és az egész hasam kőkemény lett, de a doki azt mondta ha besűrűsődnek észre fogom venni, és a fájdalom is erősebb lesz.

Gurgi! Ha menned kell tudni fogod, szerintem nálad is nemsokára beindulnak a dolgok. :lol:

Nálam még mindig rendszertelenek 10 és 15 perc között változik, szerintem meghallotta apja óhaját, így szombatig ki akarja húzni. :lol:
Megpróbálok ameddig lehet itthon maradni, mert a klinikán biztos lelassul az egész folyamat. Remélem a dokinak igaza lesz és tényleg megszületik ma vagy holnap!

BAbdorka már biztosan babázik! De jó neki! Azért mennek a drukkok++++++++
Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

a krémmel kapcsolatban azt mondta a védőnő azért kell lemosni mert különben Lurkó szájja nem tud vákumozodni rendesen!

Dorka nagyon szorítok neked! (egy napra vagyunk kiírva én is akarok már menni)

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú azért nem jó mert lehet magától is jól beindulna és ha előbb rásegítesz jön a mell gyulladás (szülésznő mondta a felkészítőn)

Bridzsi

Kép
esztora

Na, én is ezt akartam írni, amit Esztora már leírt :-)

Emi! Nagy drukk!!!
molkata

Itt egy kép rólunk. Anyának nincs ideje fésülködni sem :-) Kép
molkata

Köszi a választ!!! :D

kispiskóta

Sziasztok!

Végre itthon, HÁRMAN, végtelen nagy boldogságban.
Sajnos nem tudok visszaolvasni, de sejtem, hogy mióta szültem, követtek még egy páran :wink: .
Szülésstory félig készen, ha kész, küldjem Babdorka címére?
Kép is lesz, még nem volt idő letölteni... :oops:

Kitartást aki még egyben és készüljetek:életetek legboldogabb,legemlékezetesebb, legmeghatóbb pillanatai várnak rátok!!!!
Vendég

Sziasztok, Babdorka Párja vagyok!

Még csak 2 újnyira van kitágulva, lassan haladunk. Kért EDAt, amire húzták a szájukat, hogy itt az nem szokás. Ja, az Istvánban vagyunk... Azért nem adjuk fel, hátha mégis sikerül kapnia.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hiányolást. Megvagyok, de nem a legjobb állapotban.
Reggel 7-re mentem NST-re, ez volt az első. Babóval minden rendben, a szülésznőm szerint fejvégű lett (szót fogadott a kis Drágám). Utána mentem a dokikához, akire kicsit sokat kellett várni, mert naon elfoglalt volt. De bejutottam, majd szívrohamot kapott az utolsó ellenanyag-leletemtől. Azonnal beutalt a Karolina úti vérellátóba egy ellenanyag-vizsgálatra, azzal, hogy SÚLYOS ellenanyag-probléma áll fenn. Ezzel mindig is volt gondom a terhességem alatt, de most még jobban kijött. Levették a rendelésen a kókuszomat is, úgyhogy az is kész lesz jövő héten. Mindenki nagyoj kedves volt velem a kórházban, ami nagyon megnyugtatott.

Na, beutalóval a kezemben elindultam a vérellátóba, ami nem egy olyan nagy távolság a kórháztól, de amíg odaértem, sírva felhívtam a férjemet, anyukámat, végül anyuék azonnal tudtak indulni értem. Annyira fájt a hasam, hogy percekig ültem az útszéli padkán, mint a csövesek, de valahogy odaértem a célhoz. Ott olyan rendesek voltak velem, hogy nem győztem megköszönni. Szóval ez van velem. Kicsit gáz, hogy ha kell vért kapnom véletlenül a szülés alatt, akkor csak ilyen extra vért adhatnak.
A lényeg persze az, hogy Pankám jól van... :)

Kép
zsuzsi**

Dorka: HAJRÁÁÁÁ!!! VELED VAGYUNK!!!!

Kép
zsuzsi**

mandarka: küldtem privit.

dorka: nagyon drukkolok, remélem úgy alakul a szülésed, ahogy szeretnéd és meg leszel elégedve a kórházzal! ++++++++++

üdv. többiek is :wink:
sorry, hogy nem vagyok túl kommunikatív, de el vagyok merülve a saját problémámban... :?

ill. egy kérdés: többgyermekes anyucik! nálatok dívik az a psziho, hogy a kicsi ajándékot "hoz" a nagyobb(ak)nak??? mit gondoltok erről? Bori, szted számít ez valamit??? hagy nyomot?

KépKépKép
mütyürke

húúú zsuzsi... :( :( biztos minden rendben lesz, főleg így hogy már tutti tudják milyen vért kell kapnod... nálam is fenn áll ez a veszély, de az enyém vhogy mégsem annyira xtra.. :roll: spec. vér kell ugyan, de a karolinára nem küldtek el... :?

KépKépKép
mütyürke

Dorka: DRUKKOLUNK ÉRTETEK!!! HAJRÁ ÉS ÜGYESEK VAGYTOK!!!+++++++++++++++++

Zsuzsi: ez nem hangzik valami jól, de nyugi, nem lesz szükséged vérre!!! Ha meg mégis, tudják mit kell adni, készülnek! A lényeg meg, hogy Pankakkirálylány jól van!

Zsanett: de jó, hogy már ti is otthon vagytok! Képeket és beszámolót várunk!

Kata: nagyon szépek vagytok! A fésülködéssel meg nem törődj! Az igazi akkor van, ha már wc-re sem fogsz tudni menni egyedül :wink:

brigi73

Mütyürke: ezen már én is agyaltam. Mikor Máté született, Marci még nagyon pici volt, de kapott egy babát ő is. Nem a tesó hozta neki, de jó volt, hogy neki is lett babája nem csak nekem :lol:

brigi73

Dorka
hajrááá!!
Kata
Ne törődj semmivel, csak Egonnal! Cép vagy és a csomag is a kezedben!!
Zsuzsikám
Ne keseredj el, minden okés lesz!
Zsanett
Üdv újra itt!! Képeket, sztorit, mindent, ha lesz időd!!

KépKép

KépKép
szivvi

Köszi csajok! Nagyon aranyosak vagytok! Tényleg!

Kép
zsuzsi**

Bocs, hülyeséget beszélek, a Szt Imrében vagyunk.

kétfiús anyuka
babdorka

Háj: Kismanó most küldött smst! Még kicsit butácskán szopizik Grétus, de alakulnak. Elvileg holnapután mehetnek haza :)

Én most voltam CTG-én, a tegnapi Seduxen megtette hatását, szegény béjbet is kiütötte anyájával együtt, 4x kellett azzal a berregő carral felébreszteni, mert horpasztott. És lényegében egy egyenes csík volt a szívhangja is meg a méhtevékenység is (1 hete mutaott jóslókat, most nem :lol: ilyen az én szerencsém :lol: )

Na léptem, most hívtak a műszaki állomásról, kész a verda! :lol: Megyek érte....
Pusz mindenkinek :)
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kata! Milyen színű volt a tejed? Nekem vagy 3 napig vaníliapuding színe volt ;) Nekem meg megdicsérték a színét… Na, ennyire megbízhatóak!

Szoptatós étrend? Nekem semmi spéci. Mindennap van gyümi, zöldség. Tartósítószer minimálisra, napi 3-4 túrórudi, és lehetőleg minden tápanyagból vmennyi.

Uxi, igen, a fejem hája már visszament.

Sírás. Alátámasztom Kata szavait (tapasztalatilag, mert pszichón ilyen hasznos dolgokat nem oktatnak). Én is sokat sírtam, főleg bent a kórházban. Egyrészt a hormonok, másrészt a kiszolgáltatottság, harmadrészt a „komplikációk” (sárgaság, bacik), negyedrészt a kommunikációs akadályok a személyzettel. Megdöbbentő mértékben nem tudnak, vagy nem akarnak tudomást venni az elsőgyerekes anyák állapotáról.

Sebesedés. Nekem csak elkezdődött. Én anyatejet kentem szét rajta, és szellőztettem (viva la 1 ágyas). Begyógyult. Nemtom, csak azért, mert kicsi volt, vagy a tej és a levegő tett neki jót. Ezért jó a kicsi mell! Nem kell melltartó! Juhéjj!

Szivvi, azt akartam még mondani, hogy több tejet esznek a babák, mint amennyi a szoptatás elején a ciciben van. A tej szimultán is tud termelődni!

Brigi! Tudom, hogy most spórolnotok kell, de nem ruházol be egy taxijáratra szombaton? Ilyenkor talán megérné a befektetést! Ja, a többiek is írtak. Akkor csak csatlakozom.

Zsuzsi, Drága! Vigyázz magatokra, legyél nagyon körültekintő. Neked ez az első Anyasági-próba!

Dorkának megy a sok drukk!!

Mütyür! Sztem 3 éves korig mindenképpen jó az ajándék. Ilyenkor még teljesen örömelvűek a gyerekek. Nem a tárgy a fontos, hanem az öröm, amit a kistesó hozott. Tudományosan nem tudom, mi a szakvélemény, csak a barátoknál láttam, hogy bejött, nagytesó szerette a kistesót. Bár, mindig kérdés, hogy mi lett volna, ha nincs ajcsi.
A nagytesó mindenképpen féltékeny lesz a kicsire!!! Barátnőm fia bele is betegedett. Olyan 2-3 hónaposan jött ki rajta.
Summa summarum: én venni fogok vmi nagy dolgot, ha jön a következő!

Zsanett! Még egyszer gratulálok! Ha lesz időd, és kedved, mesélj nekünk!
Vendég

Sziasztok!

Babdorka hogy került az Istvánba? Most jöttem onnan.
Nem úgy volt, hogy Szt. Imrében szül, vagy a Péterfyben?
Vagy valamit keverek?

Mindenesetre nagyon drukkolok én is!
Nemrég jöttem meg a kórházból, megvolt a ctg, minden rendben, méhszáj teljesen elsimulva, de még nem nyílik. Nagyon helyes, még nem is kell neki.

Viszont annyira fájt a vizsgálat, hogy alig tudtam hazajönni. Utánol a méhszájvizsgálatokat. :evil:
Fájás nuku, méhtevékenység egyenes vonal. Babókám persze megint bealudt ctg alatt, fel kellet ébreszteni valami zseblámpaszerű hangotadó ketyerével.

KépKépKépKépKép
uxi

Bori! Nekem is olyan vanilia-puding színű volt és most is az (csak ezt így megfogalmazni, nem tudtam volna :lol: :lol: :lol: )

Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy az anytej szétkenése a sebes cicin, fertőzés veszélyes... :?

Balázs-apuka! De jó, hogy így tudósítasz!!! Dorka élőadásban szül :D
Szorítok, hogy megkapja az EDA-t

Zsuzsi! Örülök, hogy a kis Panka jól van. Neked meg sok-sok pihi. Ilyenkor már egyre nehezebb a mozgás. Vigyázz magatokra! A vérrel kapcsolatban, pedig, reméljük nem lesz rá szükség, de fő az óvatosság.

Mi voltunk a gyerekorvosnál. A sajátunkkal még nem is találkoztunk (illetve, amíg dolgoztam sok gyereket küldött hozzám pszicho-vizsgálatra, így papíron már ismerem), mert sazbin van. Már a 3. doktor vizsgálta meg Egont, és mindegyik mást mond. Az első lápiszolni akarta a köldökét, a második csak kezelgette alkohollal, ez a harmadik, meg azt mondta, hogy nem kell ide semmi :? Hétfőn babamasszázs, ott megint lesz egy doki.... :shock:
molkata

Na most értem oda az olvasásban, hogy Szt Imre.
Akkor nem szóltam...
:oops:

Most offolni fogok, de végre egyenesbe jönnek a lakásos :D dolgok. Kitöltöttük a banki ügyintézővel közösen azt a rettenetes hitelkérelmet, már csak néhány (tucat) igazolásféle beszerzése szükséges, és aztán már csak várni kell. Egy része csak szülés után esedékes, pl. igazoltatni kell a jegyzővel, hogy megvan a szocpolhoz a két gyerek.

KépKépKépKépKép
uxi

Van olyan kórház, ahonnan lehet netezni? :shock:
Vagy a babanetet is lehet telefonon nyomatni, csak én vagyok ennyire lemaradva? :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Anyatej jó még megfázáskor orrcsepp helyett orrba cseppentve (baciölő), meg szemcseppként is.
Én még a saját orromba is cseppentettem anno :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Na mégegy aztán elhúzok, mielőtt az egész oldal velem lesz tele.

Annyira kellemetlen volt ma a kórházban, igazi nagyüzem. ctg után kenetvétel, a nővérek berendeltek egy elfüggyönyözött helyre, azt mondták, vetkőzzek, mindjárt jön a doki, erre vagy 10 percet ácsorogtam alulról meztelenül. Fáztam is meg kellemetlen is volt, olyan hülye érzés. :x

KépKépKépKépKép
uxi

Bori
Köszönöm mégegyszer a segítséget!! Mára már 2 órára nőtt a két kajcsi közti idő :lol:
Éjjel kétszer is beriasztott a légzésfigyelő, alighanem mi apával infarktust kaptunk, a ded meg aludt, mint egy kisangyal...

KépKép

KépKép
szivvi

Haho!

Uhh szegény Dorka..igazán adhatnának neki EDA-t, jobban ellazulnak a szövetek és baba sem stesszel..

Én jól vagyok, szokásos keményedés de most lájtosabb..tudtam takarítani..+ főztem gyorsan egy gombalevest..
Tele vagyok energiával már megint..nem értem én már ezt..
Az előbb elcsesződött a gépem, az egerem miatt..
Ati valamit mahinált rajta megjavult, erre elkezdtem sírni.. :shock:

Zsuzsiikám!
(mi már beszéltünk) de minden rendben lesz veletek!! Gurgi tudja.

Most már azon gondolkodom, hogy nem 2 ágyasba hanem inkább 1 ágyasba megyek én is.

Kata!
Az anyatejes szétkenését a bába válaszolban olvastam + a Péterfys híres gyerekorvosnő is ezt ajánlotta!!!

Zsanett24!
Örülünk nektek és várjuk a képeket! lálálá
torolve_20131003125716

Dorka kitartás! Mennek a drukkok! Reméljük teljesül a kívánság és megkapod az EDA-t!

Zsuzsikám: pihengessél, jobbúlást neked! Minden rendben lesz a lényeg, hogy Pankácskád jól van !

Andrea
Kép
kindernay

Ohh te szegény UXI, milyen gáz már ott várakoztatni félmeztelenül a kismamát..

Szivvi!
Sokan mondják, hogy tévesen riaszt a légzésfigyelő...na nekem ez nem hiányzik..nekünk nincsen egyébként.
torolve_20131003125716

Na szép gurgi, egy ágyas... :(

zsuzsi nem lesz semmi gond!!!

most végeztem a vasalással nem rég.

kispiskóta

sziasztok

olvastam mindent, de önző módon :oops: nem tudok reagálni, nem vagyok jó passzban!

drukk azért megy Dorkának és Eminek is! meg aki épp soron van, csak hallgat esetleg....

ja és gratula Manó!!!!! meg Zsanett!

voltunk ma nst-n, gyermek addig aludt, na rámtették azt a gumit és rögtön nem tetszett neki, olyan mozgása volt, hogy mindenki csak meregette a szemeit! :lol:
aztán néni becsempészett uh-ra (persze a kint váróknak nem tetszett, szóvá is tették anyós előtt) végeztünk 1 perc alatt, mert csak azt néztük mi-merre...
szóval popsi van lefelé, úgyhogy mentem aneszteziológushoz is
ott kicsit megijedtem (házidokker nem mondott semmit :? , de anesztes még meg sem szólaltam és már mondta, hogy látszik valami az ekg-n a koszorúérrel...de nincs probléma, csak megelőzés kell, ne dohányozzak, elhízás, cukor...mert látszik a hajlam, ami igaz is, mert anyu és több testvérénél is volt infarktus, több cukros...) ja, és a vérsüllyedésem aszondta kóros! :shock: igaz eddig normális volt, csak most jött elő az utcsó laboron... na szummázva nem kaptam 1-es, hanem csak 2-es minősítést megelőzésként...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Gurgi
Van így is, hogy hosszú percekig nézem, hogy emelkedik-e a ruhácskája :roll: Valamikor annyira ritkán vesz levegőt, hogy megpiszkálom egy kicsit, akkor sóhajt egy nagyot és akkor megnyugszom!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvii!
Milyen aranyos lehet Lili amikor szusszan egy nagyot..
Persze mindenki figyeli a babácskáját, hogy vesz-e levegőt..ez normális sztem..(csak túlzásba nem szabad vinni, aztán kíváncsi leszek majd magunkra)

Zsu!
Ha jössz te is akkor 2 ágyas! de most nem szeretnék mással együtt lenni (rajtad kívűl)..inkább egyedül..
torolve_20131003125716

Emi és mikorra vagy császárra kiírva, vagy nem programcsaszi lesz?

kispiskóta

Andi
És veled mi a helyzet, magadról nem írsz az érted aggódóknak??
Lynia Emi
Kitartás, nálad is rendben lesz minden!!

KépKép

KépKép
szivvi

Rita mennék én akár már ma, de Marci nem így gondolja. Egyébként meg megértelek...

kispiskóta

Szerintem ez most pillanatnyi lelkiállapotomból fakad, hogy inkább egyedül...bár, nemtom :roll:
torolve_20131003125716

Zsu!
Kép
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?