A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hélóóó Jányok-asszonyok!!!
Még, hogy az én pocom nagy?..az igaz de Brigikém azért a tied sem kicsi aranyanyám :lol:

Cép kis méhlepény mi?!

Ati azt kérdezte, hogy mit csinálnak a méhlepénnyel? Mert múktkor kint a szülőszoba előtt várakozott és egy műtős pasi császáros szülés után, hozott ki egy tálkát letakarva és betette valami szekrénykébe..Ati szerint a lepény volt..
Szal, ezt mindenképpen meg kell kérdeznünk!! :lol:

Én elkérném és elásnám és ültetnék egy fát oda..bizonyos ősi népeknél még ma is csinálják ezt..
Az lenne Samu fája.. Kép
torolve_20131003125716

Rita, mit jelent, hogy nem sikerül?

Emi, Nagyon ügyik legyetek!!!!!! Drukkkk+++++++++++

Lányok ezt, hogy csinálták? Manó 5-én akart szülni és szült, emi egy napot végigimádkozott, hogy 7-e legyen és ahogy az órát nézem szerintem lesz is. Én, miért nem tudok ilyet csinálni???? :shock:

Hát ez a lepényke tényleg nem cép látvány, dehát a szülés nem erről szól.

Brigi, pocakod szép kerek. De ha kerek, akkor nem hegyes, tehát megdőlni látszik a topicban a hegyes has, fiús has elmélet. 8)

kispiskóta

Rita, a méhlepényt eladják és gyógyszert készítenek belőle. De van olyan szülőnő, aki elkéri, mert mágikus ereje van. :shock: És ez most tök komoly, pont egy hete erről tartott egy rövid eszmefutattást az apósom.
Én ezen ki voltam kiakadva, mert eszembe nem jutna a szülőágyon felnézni és közölni, hogy a lepény már pedig kell!!! :lol:

kispiskóta

Én pocóm se pindurka szerintem...

kispiskóta

Zsú: A te pocód télleg nem picike... jó nagy helye van Marcibabának :D

Kép
zsuzsi**

Kép

36 hetes pocakkép................

Zsú: Engem meg mindenki azzal oltogat, hogy tuti fiam lesz, mert olyan a hasam.....Nem értik meg, hogy az ultrahangon azt mindig látjuk, hogy lány...Ráadásul anyukám hasa ugyanilyen volt, és van 2 lánya.........

Emi25:++++++++++++++++++++++++

Dorka: Nagyon gratulálok Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!Jó egészséget Balázsnak, apuka előtt meg le a kalappal.....

Gurgi: Köszönöm az infót!!!!! Szerintem se látszik rajtad semmi, csak poci nagy!!!!!

[/img]

Kép
barbuli

Brigi: Hát ha nem olyan görcsösen fáj a pocó, akkor viszont lehet, hogy lesz valami :) Azóta volt hasmars, fájások?????

Én is minnyá csinálok pocakfotót, felbuzdulva rajtatok :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Tükörből fotóztam, nincs itthon senki ugyanis akit megkérhetnék :)

Kép

Itt láccanak a csíkjaim (még Bogival a pocakba keletkeztek :? )
Kép

ceniko
Szeged

Barbulii!
Marha jól nézel ki, sztár fotóóóóóóó!! Nagggyon csini vagy, klassz a hajad is..és nagyon helyes kismami vagy, ez igen!!

Zsu!!
Akkor én lehet, hogy elkérem..komolyan mondom! (tudod hozzám közelállnak az ilyen misztik dolgok)

Na, szal képzeld már sül a kuglóf formában a rizsfelfújt..annyira megkívántam..
Amúgy szerintem azért mert a rizsnél elcseszem..kemény és nem szívja magába a tejet...de most sikerült, mármint jól megdagadtak a rizsszemek..na kíváncsi leszek reáá..ha szép dobok egy képet róla
torolve_20131003125716

Barbuli: Gyönyörűek vagytok :) És télleg fiús a pocak (formája) Milyen magas vagy????

ceniko
Szeged

Zsuuuuuuuuuuuuuuuu!
Basszus, 5 perce tettem a sütőbe 100 fokon sül és a teteje kezd szarrá égniiiiii..belül meg tök lapiiiiiii :twisted:
torolve_20131003125716

Enikő: szerintem kitisztultam mert most nincs semmi! Fájások-keményedések jönnek mennek de semmi rendszer :roll: Este kiderül :lol: Férjem kb 2-3órakkor már pesten lesz, de az is lehet, hogy hamarabb, főleg ha doki tényleg azt mondja, hogy szülünk, az igérte akkor belehúz :P
Srácok alszanak azt hiszem beülök egy kád melegvízbe :lol:

Gurgi: hát igen nem pici az enyém se, de még mindig nincs akkora mint Mátéval volt, szerintem :roll:

Barbuli: ez egy sztárfotó! Nagyon csini vagy!

Enikő: tied poci is nagyon szép!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Ritaaaaaa! Ezt, hogy csináltad??? Én 180 fokra tettem és nem ég!!! Bár attól még lehet elrontottam, még nincs kész.

Nekem annyira fáj a derekam. :( Szerintem nem tett jót neki a tegnapi maratoni vasalás.

Hát Barbuli nagyon szép kismami vagy!!! És neked se óriás a pocakod!!!

Enikő te pocid is naon szép. Nem látszik, hogy a harmadik gyerkőcöt várod!!!

kispiskóta

Reggel óta zabálok. Délelőtt léböjtkúra, dinnye, tea, leves...stb ilyenek csúsztak, aztán egy szelet tortát pusziltam be, amit anyu ma hozott (mákos -nyamiiiii-)
Most meg virsli jósok mustárral, meg tormával....
Kipukkadok.... 8)

Zsú: Dehogynem, ha nincs benne lakó, akkor azért elég husis vagyok :lol: A csíkok se valami dekoratívak, de hát nem rakom ki a hasam másoknak. A zuram meg láthatja... :wink: :D

Brigi: Kád meleg víz jó ötlet, hajráhajrá, drukkolok, hogy nálatok is legyen már valami, de azé várja haza az a gyerek apáját....

Asszem lepihenek, nagyon tele a böndő :oops: :D

ceniko
Szeged

Zsu!!
Nemtom, 100 fokra tettem, utána levettem 50-re de letakartam alufóliával..
Azóta elkészült, ízre finom de elég lapos. :lol:
torolve_20131003125716

Megyek lepihenek.
torolve_20131003125716

Elektronyos sütőtök van?

kispiskóta

Sziasztok!:)

Micsoda események vannak itt kérem...

Babdorka, Apuci és Balázs! Sok sok szeretettel gratulálunk, jó egészséget, sok tejcsit kivánunk! :D :D
(Nem 07.06. az a dátum??? 7.-e ma van!) :D

Emi: Én mondtam hogy mentek vissza! :lol: :lol: :lol: :lol:
Megy a drukk!!!

Barbuli: Mintha csak a Kismama magazin cimlapfotóját látnám! :shock: Naggyon csini vagy!!! :D :D
Vendég

Rózsa: Remélem, jól vagytok! Aggódunk, jelentkezz, ha tudsz!

Barbuli, Enikő: Nagyon szép kismamik vagytok ám! :D

Kép
zsuzsi**

Zsu!
Jaja, elektronyos sütőtök :lol:

ALudtam.
Most elmegyünk vmerre, kicsit ki a szabadba..

Drukk továbbra is EMI25-nek!

Ja tényleg Rózsamami.. :shock:
torolve_20131003125716

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a jókívánságokat, majd kinyomtatom és beviszem Dorkának (kérte is).

A dátum, természetesen 2007.07.06
Nem emlékszen a szülésznő nevére (talán Joli), de azóta az Apukák folyósói elbeszéléseiből megtudtam, hogy ennél a szülésznőnél általában jó eséllyel gátvédelemmel szülnek a nők. Mondjuk a doki is azzal indított, amikor Dorka kérdezte Őt, hogy ugye kap érzéstelenítőt a vágásra és a varrásra is, hogy természetesen egyikből sem fog semmit sem érezni, de azért egyáltalán nem biztos az a vágás, mert Ő csak nagyon indokolt esetben vág. A szitu meg úgy zajlot, hogy a kitolás végefelé, a doki halkan megkérdezte a szülésznőt, hogy menni fog-e, amire a szülésznő mondta, hogy rendben lesz minden. Ügyeletes szülésznő és ügyeletes dokiról volt szó!!!

Igen, próbálkoztunk gátmasszással, kb. 2-3 naponként. De nem volt semmilyen ilyesféle olajunk, így mindig egy :oops: utáni kenőanyagot használtunk fel hozzá.

Dorka már jól van, sétál, ücsörög, nem látszik annyira meggyötörtnek, mint amit én az átélt élmények alapján simán "elvártam" volna Tőle. Már kora reggel óta együtt van a Balázzsal.

A tejcsiért drukkoljatok, mert egyelőre, Balázs jobban szereti a saját öklét a cicinél.

Végezetül, a szülésnél az apukák soha nem lehetnek hősök, ott minden érdem a nőké.

A kosár elött Dorka ácsorog, pólóban és shortban, mert Ő nem beteg, fel nem vesz hálóinget.

Kép
babdorka

Megjegyzés a gátmasszáshoz: én csináltam, mert Dorka nem érte el.

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka Apuka: Ki volt a doki, nem tudod? Én is ott szülök majd, csak azért. Szülésznő Nyulas Jolán?? Esetleg?

Kép
zsuzsi**

Azért összességében elégedettek voltatok a kórházzal?

Kép
zsuzsi**

Balázs Apuka! Meghatott, ahogy leírtad a szülést! Itt pityergek. Erősek voltatok, és ügyesek! Nagyon sok boldogságot kívánok! És Balázs csudaszép! Semmi nem látszik rajta a hosszú vajúdásból! Hajrá hálóing nélküli kórházi lét! Én is így voltam, tök sima ügy ;)
Emi25 Hajrá!!!!! Meg lesz a magic date!!!!

Esztora! Egyben – nem csak úgy tűnik! Ez k. jó! Hajrá groteszk humor!!!
Rita! Nem nagy a pocid, hanem hegyes, előre nyúló, ezért tűnik nagynak. De oldalt nincsen baba. Nekem is ilyen volt. Mondjuk 3,6, de az én 177 centimhez nem volt nagyon sok (főleg, ha nem hanyatt fekve kellett volna kinyomni). Sztem Samu is 3,5 körül lesz. Zavard ki hamar ;)
És az 56-os kengurus bodykat most kezdjük csak kinőni. Üres pelussal még jó, de ha megtelik a pelus, akkor már eléggé izompóló ;)
Annee! Ilyen rohamosan hízik Andris? Húha! Hamar vissza fogsz fogyni, ha cipelgeted ;) Tökfej is hájasodik, de sztem csak most érhette el a 4 kilót (nincs mérlegünk).
Uxi! Beszélj Borossal a gátvédelemről! És esetleg kérd fel az Erzsikét. Én nem is kértem, hogy csinálja, csak ott volt az olajom, és magától kezdte a masszírt. (más kérdés, hogy sajna nem lehetett megvédeni).
Orsi! Nekem kb 7 hónaposan volt ekkora pocim...

Fogyás. Én most tartok a 4. hónapban hordott ruhatáramnál. Ami az alap ruhatár bővebb darabjait, illetve 4 centivel kiengedett derekat jelent. A combom még szinte alig ment vissza :( Na, de majd a 2. emelet hatalma megedz!
Légzésfigyelő. Nekünk kókuszmatrac alatt van. 1,5 hete alszik benne esténként Béb, és még nem riasztott be. Csak olyankor, ha kiveszem a gyereket, és nem kapcsolom ki. De sztem tök jó hangot választottak neki, nem ijeszt meg. Mondjuk kezemben a gyerekkel könnyű nem megijedni. :wink:
De én nem is raknám a matrac fölé a figyelőt, mert a mienk érzékelője egy 20*40 centis kemény műanyag deszka!!!! :shock:
Vajúdás ideje. Senkit nem akarok elkeseríteni, de én is 6 órás vajúdásra gyúrtam. Hosszú hónapokig meg voltam róla győződve, hogy hipp-hopp kinyomom a kis csenevészt. Az, hogy ezzel csak áltattam magam, az csak a szülőszobán esett le! Szóval minden gyúrás ellenére készüljetek fel, hogy el kell fogadni azt, amit, és ahogy kapjuk!!!! Nincsenek véletlenek!
Apukák. BJ doki tök jófej volt, mert Apukára is figyelt, meg Babára is. Amikor kivitték, ő mondta, hogy menjen a gyerekkel. Meg amikor a lepényt kiszedte, diszkréten kérdezte, hogy érdekel-e minket. De nem akartuk megnézni. Nem is tudom, hogy vitte ki. Párocska egy fél szemmel látta, de őt nem borzasztotta el.
Sztem ez is egyén függő!
Lepény. Istvánban egy külön szobára volt írva, hogy placenta! Lehet, ott gyűjtik? Sztem megvizsgálják, aztán megy a krematóriumba. Nem? :roll:
Én voltam annyira magamnál, hogy el tudtam volna kérni, ha akartam volna! Szóval Rita, hajthatsz erre. Csak hogy viszed el? Azért az mégis egy elhalt szövet!!!

Ádám feje tiszta kiütés. Tejallergia, semmit nem kell vele csinálni, de úgy sajnálom. Legszívesebben jól kinyomkodnám az össze pattanását :roll:
Délelőtt voltunk piacon Apácskával hármasban. Olyan jó volt. Ezért csináltuk a kölköt, hogy hármasban lehessünk! :D :D :D :D
Vendég

Balázsapuka: mégegyszer nagyon köszönjük a részletes beszámolót és nagyon sok boldogságot a kis családnak! Balázs nagyon édi!

Megvolt a fürcsi, jól ellazított. Utánna aludtam is egy picit, de éreztem, hogy keményedek, de nem vészes! Már nagyon kiváncsi vagyok, de szerintem még nem lesz semmi :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Balázsapuka: Gyönyörű ez a gyermek :wink: Kis turcsi orrocskája van, picit emlékeztet az újszülött Bogimra 8) :D Még egyszer gratula hozzá! :D
Gátseb nélkül az ember pikkpakk felépül. Össze se lehet hasonlítani a gétsebes (varrott) gyermekágyat a gátseb nélkülivel... 8)
Puszi Dorkának és kisBalázsnak :)

Próbáltam aludni!!
Egyedül itthon, minden adott hozzá, naná, hogy nem ment :( És az előbb bőgtem is :cry: , hiányoznak a csajok, pedig olyan jó egy kis nyugi. És Bogit gyakran elviszik mamáék, már megszoktam, de Violát most először, tiszta kész vagyok..... (de ő jól van :) beszéltem tesómmal telefonon, nagyon jól érzi magát, játszik ezerrel a kertben, nyakig benne a homokozóba :lol: hehe ) Tudom, hogy jó helyen van, és azt is, hogy rohadtul nem fogok neki hiányozni :lol: , de olyan rossz, üres a lakás.... :roll:

Megjött apa... éjszakás volt, aztán reggel rögtön elment maszekolni.... :shock: Letusol utána megmasszírozom :oops: :D

ceniko
Szeged

Én is most keltem fel nemrég.

Balázs Apa, Balázs egyszerűen gyönyörű. És hát abszolút nem látszik rajta az a hosszú vajúdás (mert hogy a Babucik is szenvednek).

kispiskóta

Na sziasztok,
megvolt a fél dinnye, ez 5 kg úgy gyorsan 2 óra alatt.... :oops: nemsokára megyünk vacsorázni barátokkal, úgyhogy gyúrnom kell hogy legyen még helye a kajának is! :wink:

Balázs Apuka: Nagyon gratulálunk mégegyszer! Jó fej vagy nagyon, és azért az Anyukák/Kismamák adnának neked is egy "Hős" jelvényt, meg egy "Rendes Apuka" jelvényt is a lélekjelenlétért, és a beszámolóért. Ez egyáltalán nem evidens!

Nekem férj most parázott be a "finis" előtt, hogy mi lenne, ha az ajtóból kukucskálna :?: Mondtam, hogy ha már eddig eljutottunk kukucskálj csak befele... Már szóltam a szülésznőnek, hogy úgy helyezzék el, hogy ne nagyon lásson semmit sem! :wink: Hogy tudnak ezek a pasik irtózni????

Emi: HAJRÁ!!!!! Ez igen! 07.07.07. ahogy a nagykönyvben meg van írva, és ahogy akartad!

Dorka: Baromi csini vagy, szerintem is elmegy egy magazin címlapján simán!

Zsú: helyzet? kicsit idegtépő nem?

Gurgikám: én is gondolkodtam azon, hogy elásni meg fát ültetni, de marad a faültetés... állítólag diófát kell.... :wink:

Na léptem, gyors sika-mika puccparádé ... majd még benézek, ha nem addig is csóközön nektek!

Andrea
Kép
kindernay

ja jó lenne ma éjszaka megszülni, úgy 11 körül nem? Ideálisnak tartanám?! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Andi, ja idegtépő. De ez van! Nekem még a keményedéseim is elmúltak. :roll:
11 körül? :roll: Hát az egy viszonylag gyors menet lenne! :lol:

Manóék??? Ma jönnek haza, ha jól emlékszem.

kispiskóta

Hű lányok, asszonyok, mennyi minden történt itt.

Dorka: hatalmas gratuláció gyönyörű kisfiatokhoz. Nem semmi amit átéltél apával közösen, akinek köszönjük a beszámolót. Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok.

Nem fair dolog a még 2az 1-ben kismamikkal szemben ezek a gyönyürű gyerkőcös képek (csak vicc, mert irigy vagyok, de nagyon). Igazából nem is találok szavakat, amikkel ki lehetne fejezni azt az érzést amit kiváltanak belőlem (de szerintem nem vagyok vele egyedül)

A mi topikunkban minden kismama egy címlaplány :lol: ezt a kisebb-nagyobb pocakosképek is bizonyítják.

Emi 25: gyors szülést kívánok, megy a drukk

Kép
szücsi

Sziasztok!

Dorkáéknak nagy gartula, ügyesek voltatok, sok tejcsit!

Emi, mennek a drukkok, hogy gyorsan menjen!

Nálunk hírek vannak: bár dokim hétvégén nyaralászik, magzatvíz elkezdett csöpögni... még nem vészes mennyiségben, de ez már az. Szóval hiába szeretném nem lesz meg a kiírt időpont, itt hamarabb lesz babóca!

Sztárpocakok nagyon szépek, nekem nincs olyan tükröm amiben lefotózhatnám, majd ha géphez jutok én is dobok fel róla! :)

na csajok pihize, mert fekve nem jön semi, de ha ülök, hát érezni rendesen. Fájások amúgy nincsenek, csak iszonyat keményedések. Azért megvárnám a dokimat, holnap jön haza!

Este még benézek! :lol:

KépKépKép
dikó1

brigi: én azt hittem, hogy már akció lesz ma...bár ami késik, nem múlik... :wink: hátha addig apa is hazaér

Andi: jó vacsizást, nem hiszem hogy gond lesz a hellyel a pocakban, a dinnye addigra hol lesz már....

Ma én is nagyon nyüzsgök, egyfolytában csinálnék valamit, teszek-veszek folyamatosan.

Zsuzsi: a kozmetikusom szült a Jolánnál, ő anno ajánlotta is nekem, azt mondta, hogy maximálisan jó fej. Be is igazolódott Dorka szülésénél. Arra én is kiváncsi lennék, hogy ki volt az ügyeletes doki?! Balázs, megköszönném, ha megírnád nekünk. Gratulálok a kis Balázshoz, nagyon tündér, gyönyörű tiszta a pofija, abszolút nem úgy néz ki mint aki tegnap született. Reméle, hogy összességében meg lesztek elégedve a Szent Imrével.

Emi: drukkolunk neked, várjuk a jó híreket!!!!! Emi hol szül?!

Barbi: látom nálad a helyzet változatlan, ugyanolyan csini vagy, mint amikor találkoztunk. Te mikor mész legközelebb a kórházba? Nst-d mikor lesz? Én is megyek jövőhéten Nst-re a Judithoz, de időpontot majd hétfőn egyeztetünk vele.

Jaj lányok, én úgy, de úgy napoznék, de nem nagyon merek, mert ezer anyajegy van rajtam, és aztmondják, hogy terhesen még jobban oda kell figyelni :?
na mindegy, ez van.

Lassan már biztos jelentkezni fog Hencsi, és Manó is :D

Majd még jövök.

Móni

Kép
Kép
moni1973

[quote="zsuzsi**"]B írta:zsuzsi**abdorka Apuka: Ki volt a doki, nem tudod? Én is ott szülök majd, csak azért. Szülésznő Nyulas Jolán?? Esetleg?

Ha jól emlékszem Tamás volt a doki keresztneve, A kórház honlapja alapján, valszeg Nyulas Jolán volt a szülésznő és mintha Zsigmond Tamás lett volna a doki.
http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/Munkatarsak/Menu/Korhaz/

A Balázson tényleg nem is látszik a gyűrődés. Nem is volt az a klasszikus lila szine. Valószínűleg nem volt oxigénhiányos állapotban a szülés alatt.

[quote="kindernay"] írta:kindernayMár szóltam a szülésznőnek, hogy úgy helyezzék el, hogy ne nagyon lásson semmit sem! :wink:

Ez nehéz lesz. Esetleg, ha arcal feléd fog ülni, a derekad mellett. Én 100%-os rálátásban voltam, nem volt gusztustalan ott semmi. (De, ha az is lett volna, nehogy már az én gyomrom fontosabb legyen, miközben a feleségem ott ordít a gyerekem szülése közben.)
babdorka

Dikó, hogy tudsz ilyen nyugodt lenni, ha szivárog a magzatvized? Én biztos tök be lennék pörögve.

Rólam csak az izzadtság csöpög! :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

A Szent Imréről:

Jó volt benne: hogy modern, tiszta. 2 ágyas gyerekágyas szobák, 2 egymás mellett lévő szobához tartozik egy fürdő. A szülőszoba 1 ágyas, teljesen zárt, nem átjáróház. Az ajtót mindig becsukták, megmaradt az intimitás. A babát nem viszik ki a szobából szülés után, mert minden ott van a szülőszobán a csecsemő fürdetése, méricskélése, stb. Szülés után megkaptuk a 2 óra együttlétet. Az éjszakai csapat nagyon kedves volt (pl. a Dorka fázott, hoztak neki plusz takarót és bekapcsolták a babák melegítésére használatos fali fűtőtestet). Nem végeztek semmi "felesleges" beavatkozást (pl. kaparás, ha jó a lepény). A gyerekágyas részlegre nem lehet bemenni, így nem kell a látogatók elött szoptatni.

Ami rossz volt, hogy az apuka csak akkor csatlakozhat az anyukához, ha az anyuka már a szülőszobára mehet. Addig kint kell maradnia a folyosón. Máshol ez jobban meg van(volt) oldva (MÁV). Az edáért lobbizni kell. Mondjuk, ha vkinek ott van választott dokija, akkor megbeszélheti előre is vele, hogy ne érje ott váratlanul, ha a dokija más nézeteket vall. (pl. vkinek a saját dokija nem volt hajlandó EDÁ-t adni, mert Ő nem ért egyet vele és ezzel ott szembesült, amikor kérte /nem is kapott végül/)
A nappali csapat ezzel szemben egy @lat banda volt. Élükön a proffal. Egyszer vizsgálta a Dorkát, meg is szenvedte. A esti doki, soha nem okozott neki fájdalmat, meg is jegyezte. (azaz kézzel való tágításról szó sem volt, pedig lett volna rá oka, az elhúzódó vajjúdás miatt). A területen kívüliekkel éreztetik, hogy csak púp a hátukon. De ez is a nappalos csapatra volt csak igaz. Aznap éjjel 11 baba született, úgyhogy valóban túlterheltek (sok volt Mávos szül ott, menekülve a Szabolcs utcától), de erről az állapotról nem a kismamik tehetnek...

A csecsemősökről nem tudok semmit. Dorka szerint egész nap rohangállnak, annyi a baba és a mama. Nagyon túl vannak terhelve, így rájuk tanácsadás címmel nem igen lehet számítani.

Mindent egybevetve Dorka is és én is, eddig meg vagyunk elégedve a Szt Imrével.

kétfiús anyuka
babdorka

dikó: nem semmi... szivárog a magzatvíz, izgalmas... írj, hogy mi történt azóta.

brigi: te hol vagy? hazaért már a párod?

Balázs apuka: őszintén örülök, hogy mindent egybevetve megvagytok elégedve a kórházzal, és remélem, hogy ez így is marad. Ha lehet, kérdeznék még, bocsi. Mit mondtak Dorkának, alaphelyzetben ha minden rendben lesz ( és miért is ne lenne?!) mikor mehetnek haza? Erről esett már szó? Köszi a választ előre is.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Nézzétek meg Hency Bogiját a honlapján, vannak új képek. Hát annyira tündéri. :D

kispiskóta

Babdorka:Ügyesek voltatok szívből gratulálok!!!Balázs isten hozott!Balázs apuka szépen le írtál nekünk mindent köszönjük.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok!
Dorkáéknak még egyszer gratula! Szépséges a krapek!
Emi ír valakinek??
Szépek vagytok pocis mamik! Néha úgy hiányzik a pocakom :oops:
Voltunk egy jó nagyot sétálni, jól esett..

KépKép

KépKép
szivvi

A doki, rögtön a szülés után mondta, hogy kedden engedi haza, ha minden rendben lesz addig.

kétfiús anyuka
babdorka

Balázs Apuka! Olyan jól fogalmazol, és olyan hasznos dolgokat írsz, mintha Dorka maga írta volna e sorokat!!!
Ha nincs csecsemős, akkor némi jótanács (én is első babás):
szoptatni eleinte úgy jó (nem kényelmes, csak praktikus), hogy egyik karodra ráteszed a kölköt, a másik mellhez húzod, pocak pocak felé, cicivel azonos kézzel a mellbimbót a gyerek szájával párhuzamosan ellapítod, ha nagyra (maximális méretűre) tátotta a száját, akkor egy gyors mozdulattal a fejét a cicire nyomod. Remélem ez így érthető volt! És nem szabad a fej hátuljánál nyomni, hanem a két füle tövében kell, mert akkor nem kapcsolódik be a fej-felkapó reflexe. Ha már jól bekapta, érdemes az alsó ajkát lefelé biggyeszteni (egy ujjal lehúzni), és akkor lesz a leghatékonyabb.
Továbbá. Az előtej sokszor termelődik, csak pár csepp. Így ha egyszer nem volt, 15 perc múlva már lehet. És nem szabad aggódni. Ha az első napokban amikor csak tátogást látsz, mellre rakod a gyereket, akkor be fog indulni a tej. Ha beindul (kőkemény cici), akkor célszerű melegvíz alatt finoman felmasszírozni, mielőtt mellre rakod a gyereket. És ilyenkor sajna fáj egy kicsit. Illetve nekem most is fáj, ha ennyire tele van, vagy ha óránként kér. De ez nem a sírós fájdalom.
Ha nem nagyra nyitott szájjal szívja, hanem csak a mellbimbót, azonnal ki kell venni a szájából, hogy ne szokja meg, hogy úgy is lehet. (kisujjadat a szájzugába dugod, akkor kiold a vákuum).
Szoptatás mennyisége: igény szerint (=tátogás), de két kezdés között ne teljen el több, mint 3 óra, esetleg éjjel 4 óra. Ha eltelik, ébreszteni kell! Ezen felül a legjobban a gyerek tudja, mennyit kér enni. Csak őra kell figyelni, bármit mond bárki!!!!

Bocs az okoskodásért! Remélem, fogjátok tudni használni!
Vendég

Hali!

Gratulálok Babdorkáéknak, Anyának, Apának és Babának!!!

Emi25: Hajráááá

ckat
ckat

Sziasztok Kismamik!Remélem mindenkivel minden ok.Nekem ma nagyon keményedik a hasam meg a hátam is fáj.Annyit beszéltek a dinnyéről,hogy ma én is vetem de ismét csalódnom kellet nem olyan mint otthon.(Valaki küldhetne nekem)Most olvastam mik történek.Emi:+++++Dikó:Jó nyugodt vagy ahhoz képeset,hogy szivárog a víz ,én már rég be paráztam volna.Könnyű szülést kívánok neked.Ha meg engeditek teszek fel én is egy pocis képet ez egy hete készült. Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Már csak 3-an vannak előttem :roll:

Lányok? Attól mert a tegnap reggeli ctg-n csak az látszódott éppen, hogy terhes vagyok, attól még lehetnek ma fájásaim?
Most először érzek olyat, amiről szoktatok írni, menszi szerű görcs, rendszertelenül, de sűrűn (10-20 percenként). Tegnap délután óta van + trutyi, ami gondolom a nyákdugesz. Ez már a kezdet? Vagy jósló?????

ck
ckat

Ckat! Nekem du 4kor még semmi nem volt, és 7kor elindult!!!
Trutyi kicsit véres? Mert akkor a nyákdugó. Ha fájás is van, akkor a kezdet. De még sokáig eltarthat! (ld Annee, akinek dugó után még 2 hét volt...) Ha tudsz, pihenj! Ha a víz elmegy, akkor kezdj el koncentrálni, hogy mihamarabb jöjjön ki Béb! ;) Kórház sztem csak 5 perces fájások esetén ;)
Vendég

Lányok! Én is dobok egy fotót, csak ilyen kis lájtos otthonkásat.... Kép

Móni

Kép
Kép
moni1973

Hú csajok nagyon beindultak itt az események :)

Ckat: A "trutyi" milyen színű???
Amúgy simán lehet, hogy a tegnapi ctg nem mutatott még semmit :wink: És igen általában enyhe mensiszerű, de egyre gyakoribbá, erősebbé váló fájásokkal indul be a szülés :wink:
És te már benne vagy az időben! Úgyhogy hajráááááá+++++++++++

Hemej: nagyon szép a pocid :) Olyan kis formás :) Neked fiad lesz vagy lányod??? Mit mondtak?? Anyu hozott ma dinnyét Szabadkáról (Szerbia) és nem olyan jó édes, mint a 2 nappal ezelőtti magyar dinnye.... :roll:

Emi_25 nekem fog írni ha minden igaz, de azóta nem jelentkezett amióta írtam nektek! Szegeden szül a klinikán!

Dikó: Hajrááááááá :) Nagy drukk!

ceniko
Szeged

ckat : így ahogy a vonalzód elnézem, én már semmi nem csodálkoznék. Egyébként persze, a fájások jöhetnek teljesen hirtelen, mindenféle előjel nélkül. nekem pl. Blankánál nem voltak jóslófájásaim, és megmondom őszintén, hogy most sem tudom, hogy mi/milyen az egyáltalán?!
Írj majd hogy milyen történések vannak!!!! Drukkolok!!!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?