A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Valamiért nem fogadja el az azonosítómat, ezért névtelenül küldöm. Csík

Sziasztok,
Íme az mi szüléstörténetünk. Igyekszem nem nagyon bõ lére venni, de bocs, ha kicsit hosszú lesz.
Hát, gondolom, tudjátok, hogy otthon készültünk szülni. 17-én, hétfõn még nagyban mászkáltam, elmentem a táppénzes papíromért, bevittem a céghez, sat-sat. A háziorvos is, meg egy kolléganõm is mondta, hogy már nagyon látszik a számon, hogy hamarosan szülni fogok. Én megnéztem magam a tükörben, nem láttam semmit. A férjem sem. Este még vendégeink voltak, utána meg sokáig tévét néztem, volt egy otthonszüléses dolog az Esté-ben, ez eltartott úgy éjfélig. Még eszembe is jutott, hogy ha most fogok szülni, akkor inkább aludnom kellene.
Kb. fél négykor arra ébredtem, hogy mintha pisilnem kellene. És félálomban éreztem egy pattanást, majd két nagy bluggyal elindult a magzatvíz. Az elsõ fél-öntudatlan gondolatom az volt, hogy "nem veszek róla tudomást". De aztán nagyon izgatottan kiszaladtam a WC-re, utána pedig elkezdtem az ilyenkor szükséges protokollt. Felébresztettem a férjem, megmértem a hõmérsékletem (a fertõzés veszélye miatt kell), betétet tettem, és felhívtam Ágit. Kérte, hogy reggel jelentkezzek, mi a helyzet. Akkor még nem igazán voltak komoly fájdalmaim, de már hat percesnél tartottam reggel 7 körül. Amikor is a férjem elindult iskolába, remegõ térddel, de muszáj lett volna megírnia egy ZH-t. Aztán csak a feléig juttott, de ez még késõbb.
Jöttek a fájások, egyre fájdalmasabban. Telt az idõ. Óránként jelentkeztem Áginál, hogy még bírom, ne jöjjenek. Kb. délben aztán a férjemet is kirángattam a ZH-ról, és Ágiékat is hívtam, hogy mostmár kellene valaki...
Megérkezett mindenki, akinek kellett. Telt a délután, elég jól haladtam, forró borogatást kaptam a hasamra, masszírozták a derekat, a férjem tartott, és biztosította az erõt olyan dolgokra, amire én már nem tudtam fordítani. Lassan a finisbe fordultunk. Én éreztem tolási ingert, és némileg toltam is. Mint kiderült, ez még nem AZ volt, és ez gond lett késõbb, mert a méhszájam egy darabja még nem simult el, akadályt képezett, és beödémásodott. Valamikor hét körül megérkezett a másik Ági, aki azt mondta, jó, akkor bármilyen erõsen kellene nyomnom, ne nyomjak. Addig aránylag halkan mentek a dolgok, utána aztán kiabáltam, de kit érdekel. Hangosan diktáltam magamnak, hogy nem szabad nyomni. A kisbabám közben folyamatosan jól volt, gyakran hallgattunk szívhangot, rendben volt. Végül aztán jöttek a rendes tolófájások, amit tényleg lehet visszatartani, és ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor hány az ember. A hasizmok teljesen külön életet élnek, nem tudod befolyásolni. A hányás felfelé jön, a tolófájások meg lefelé irányulnak. Toltam én is, amikor kellett. Aztán két-három centire a hüvelybemenettõl tovább már nem tudtam tolni. A tolófájások jöttek, toltam is teljes erõbõl, de nem javult a helyzet. Már nagyon fáradt voltam, és szerettem volna, ha kint van a kisbabám. Közben õ odabent jól volt, percenként szívhangot hallgattunk. Egyszer aztán Ági azt mondta, hogy ha tíz perc múlva sem lesz drámai változás, akkor irány a kórház. Mert ugyan mindketten jól vagyunk, a babák azért nem szeretnek ilyen sokáig a szülõcsatornában lenni, és most menjünk, amikor még jól van, nehogy baj legyen. Eltelt a tíz perc, felöltöztettek valamibe, be a kocsiba, irány a kórház. Meg is érkeztünk, ahol pár percbe beletelt, mire felfogták, hogy hol tartunk. Amikor azt válaszoltam, hogy nem mondom meg, ki volt velünk otthon, kitört a botrány. A férjemmel minõsíthetetlenül kiabáltak a szülõszobán, nem adták oda Artúrt, csak egy csomó idõ után, velem meg úgy bántak, mintha nem tudom, mi lennék. Mindenesetre, gátmetszéssel, vákuummal megszületett Artúr 22:22-kor.
Aztán azon a héten még mentek a megjegyzések, meg a beszólások a kórházban, a fõorvos külön beszélgetett velem, egyébként õ normális volt, nem volt undok.
A varrataimat is alig akarták kivenni...
A tejem is elment, de már visszajött, és szopizunk bõszen.
Ennyi.
Remélem, nem rémisztettelek el benneteket. Én azt gondolom, a két helyszín között világosan látható volt a különbség, otthon ránk figyeltek, a kórházban meg rámkiabáltak, utasítottak, és nem mi voltunk a lényeg. Pedig mi vagyunk, és ti vagytok, és lesztek majd.
A kórházban nem tehettem volna meg, amit otthon igen. Hogy megérinthessem a hüvelyemben az éppen kifelé haladó kisbabám hajas fejbõrét, és azelõtt érezhessem õt az ujjaimmal, mielõtt még megszületett volna. És ez nagyon jó érzés volt.
Csík
Névtelen

Halihó,

bocsi, hogy új az ötlet, de hátha bejön:
Cory írta, hogy neki nem jó a csüti. Mit szóltok a péntekhez??

De jó, két születéstörténet egy napra!Kép

BeuKép
A bakancs-hálóing kombináció tényleg jó lehetettKép
Olyan ari a sztorid!Kép
Sok boldit mégegyszer!

CsíkKép
Neked is köszi a sztorit, bár a kórházas rész tényleg elég gázosra sikeredett, de gondolom Artúr kárpótolt mindenértKép
Nektek is sok boldit!Kép

AngiKép
Ez a nyelvvizsga a Közgázon lesz, és szakmai angol, így megmenekülök a Rigós-tól. Bár ebben üzleti nyelvet is kérdeznek, így sokkal több a tanulnivaló, de szimpibb, mint a RigóKép

UrszilaKép
De jó, most már neked is mehet a drukk jövõ hétreKép

Kép
Majd írd meg a 4D-n mi volt! Remélem nem lesz szégyenlõs a kisprücsök!Kép

Manócs
27+1
manócska

Sziasztok kismamik! Köszönöm a biztatásokat.
Aggodó Kismama! Nagyon sajnálom a történteket ilyenkor nem is tud az ember mit írni.
Szóval tegnap voltunk nôgyógyásznál és csalódott vagyok, mert nem csinált UH-t csak manuálisan vizsgált meg. Pedig annyira szerettem volna látni, hogy minden rendben van és dobog a kis szíve meg minden. Most majd 28-án megyek legközelebb és akkor azt mondta a doki csinál UH-t. De addig megbolondulok!! Vagy menjek el egy 4D-re addig???
Ma reggel felvágták a tumort és nagyon izgultam tôle és görcsölt a hasam is. Remélem ebbôl nem lesz baja a bébinek, hogy én itt kint idegbetegeskedem???? Mindegy már túl vagyok rajta és utána el is múlt a görcs.
Egyenlôre ennyi, még jelentkezem
Mindenkinek puszi és kitartás!
Buborék 10+1
buborek

BuborékKép
Ha 28-ig nem birod ki, menj el uh-ra valahova máshova, jobb, mint addig aggódni!
És hõs vagy, hogy kibírtad a tumorvágást!Kép A babó miatt ne aggódj, szerintem, ha a doki úgy látta, hogy nem kell uh-t csinálni, akkor tuti rendben van mindenKép

Manócs
27+1
manócska

Csík!

Annyira örülök, hogy minden rendben van veletekKép és annyira elszomorított, hogy a kórházban kellett végzõdnieKép Ezért az egyért nem mertem bevállani az otthonszülést, mert féltem ha kórházba kell menni, ott így fognak bánni velem. Elég érzékeny az ember várandósan is, de fokozódik a gyermekágy idején! Én nagyon érzékeny voltam abban az idõben, nem birtam volna elviselni, azokat amiket veled is müveltek a kórházban. Nagyon bátor voltál, minden elismerésem és hatalmas Gratuláció a kis jövevényhez!!!

puszi Nektek
sasha és a 25 hetes Gábor

Kép
sasha

Csik, Beu Kép
köszi a szüléstörténetet!

Aggódó Kép
sok eröt, kitartást és nagyon sok örömet kivánok a pocakodban lakó babához, aki hamarosan kibújik, és szivböl remélem, hogy legalább részben tudja felejtetni veletek azt a fájdalmat, amit most éreztek testvérkéje elvesztése miatt.

Kaska Kép
kiccsaj?! Az király!

Leszter Kép
durván a finisben vagy már! Kép

Bocsi, de megint nem tudok többet irni, most aludt el (miután ismételten telezabbantotta magát), és próbálok úgy haladni a fözéssel, hogy közben ki is aludjam magam KépKépKép

A tali idöpontját és helyét tessék megirni a Friss babákba is, mert azt tudom követni, és ha tudunk, mi is elmegyünk!!!

Köszpussz
Kangi+Julcsi (mingyá' 6 hetes, azér' eszik ennyisokat Kép)
kangi

Sziasztok

gratula Csucsukanak
finisheseknek drukk (jo sok)
raktam fel kepet Andulkarol [url=http://kep.tar.hu/andulka" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/andulka[/url]
felhasznalonev hajnal
jelszo anna
azt irja h. feldolgozas alatt all, de ha rakattintotok lehet am latni a kepeket, ez csak egy csel.
Sziasztok

Zsurlo+ a kismeretu
Zsurlo

Sziasztok!

Beja vagyok egy másik topicból.

Azért bátorkodom írni, mert van egy csomó eladó márkás, használt, de megkímélt, jó állapotú baba- és gyermekruhám 56-tól egészen 128-ig kisfiúra és kislányra egyaránt. Rugik, bodyk, kocsikabátok, pulcsik, nadrágok, pólók, egyberuhák, szabadidõruhák, dzsekik, meg minden, 150-500,- Ft-ig adom darabját. Akit esetleg érdekel, lécci hívjon a 06 70 268 40 49-es számon, vagy írjon: beaszepvolgyi@yahoo.com
Köszönöm!

Beja
beja

Kedves Aggódó Kismama!

Én is megsirattam a Kicsid történetét...
de ez a Kicsi Angyal nem élt hiába: teljesítette küldetését ebben a dimenzióban és most odafentrõl vigyáz Rátok, ahogy írtad...

Sok boldogságot kívánok Nektek a másik babával, és azokkal a babákkal akikkel ezután ajándékoz meg majd a Sors...Kép

és soha többé ne kelljen ilyen fájdalmat megélnetek!

azért jelentkezz majd egy új néven, és számolj be a másik Babáról...Kép

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Ezt úgy utálom, mire elolvasom a hozzászólásokat már nincs idõm írni, ha meg nem olvasom el, akkor meg nincs mit írni.
Borzasztó.
Aggódó Kismama!
Én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz, nekem is összeszorult a szívem mikor olvastam a történetedet. Most viszont koncentrálj a picurkádra, neki nagyon nagy szüksége van rád. De ahogy olvastam nagyon jól gondolkozol, és biztos vagyok benne, hogy boldog anyukája leszel ennek a csöpségnek.

Márti!
Én is megyek szerdán a MÁV-ba az elõadásra, remélem a Kispapi is összeszedi magát és jön õ is. Te mindig a pároddal mész? Nem tudod mi lesz a téma? Mennyi ideig tart az elõadás? Hol van az a nagy terem? Bocsi, kicsit sok lett a kérdés.

Csi, Beu!
Köszi a történeteket, imádom ezeket olvasni.

Buborék!
Meg tudlak érteni. Én is mindíg megkérem a dokit, hogy csináljon UH-t, mert imádom látni a Manót. Emlékszem még az elején mikor még nem csináltak csak hüvelyit, voltam hasi UH-n, mert nagyon fájt a gyomrom és ott is megmutatták. Annyira boldog voltam, hogy láthattam és fõleg, hogy váratlanul. Szerintem fantasztikus érzés ez a fajta "találkozás" a babóddal.

A finishelõknek drukk!

A többieknek pedig további jó pocakosodást.
dale

Sziasztok Kismamekok,

Manocska,
Meg jo, hogy szimpibb, pont egy eve ment haza innen egy hazaspar a gyerekuk itt jart suliba 2 evig, perfektult beszelt, irt angolul( a suliba o volt az elitt tanulo) es otthon kirugtak a Rigo utcai nyelvvizsgan. A gond nem az volt, hogy amerikai angolt beszel es nem angol angolt, hanem szerintuk nem tudott angolul. No comment.

Toffiffe,
A husvet mar itt van amKépKépKép szoval lassan mehet neked is a drukkKép

Leszter,
el sem hiszem, hogy barmikor szulhetsz, mikor bekapcsolodtam meg 20x-nel tartottalKép Akkor megy a drukk ezerrelKépKépKép
Azert remeljuk Kispapid veglegesitve lesz, csak ezt szanjak szulesi ajandeknakKép
Mi lett a dontesed koldokvena ugyben?

Urszila,
Pihizz amig csak lehet, ha egyaltalan 2 lurko mellett lehetseges. Hat igen a masodik nap azert meg razos csaszi utan, de legalabb mar a kezedben lesz manokaKép

Anyakati,
Drukk neked is, vagy mar esetleg a koriban vagyKépKépKép

Ildianyu,
Nagyon jo lehetett egy kicsit kikapcsolodniKép Ne parazz a kicsi hasid miatt, nekem most 3 het alatt oriasit nott szerintem. Erre tegnap megkerdeztek a partyn, hogy 5 honapos vagyok, szoval errol ennyitKép Szerintem ez is alkatfuggo, hozzad hasonloan nekem sem volt oriasi hasim az elsovel es megis jo kis sullyal szuletettKép

Csik,
Nagyon sajnalom, hogy nem sikerult ugy szulnod, ahogy megalmodtad. De gondolom manoka mindenert karpotolKépKépKép

Azt hiszem most csak ennyi, mert rohannom kell, majd estefele meg benezek

Angi
30+6
angela2

Halihó Kismamekok!

Köszönöm a gratulákatKépKépKép

Jelentem itthon vagyunk, Zsófi baba még jó kislány szerepet ad elõ, a "nagyfiam" zabálni való, puszilgatja a lyányt, lassan azt is elfogadja, hogy semmi baj, ha sir...

Visszaolvasni nem volt idõm, még majd próbálok este is jönni, Leszter? Drukkolok ám!

Köldökvér ügyben: nem engedték a kórházban levenni, de a cég minden forintot azonnal visszafizetet! (Sajnálom õket is, eléggé érdemtelenûl fikázzák most õket, meg persze magunkat is... dehát ez van).

Én kissé kivagyok, sikerült 76 osra letornázni a hemoglobinomat, úgyhogy világitok a fehér fal elõtt...

Na pussz, próbálom majd magamat útolérni...
Zsófi
aki már ide számot nem irKépKépKépKép
Csucsuka

Sziasztok mamik!

A velemenyetekre lennek kivancsi.
A 37-ik hetet tapossuk es a CTG szerint mar a 36-ik heten megindultak a fajasok es kicsit kinyilt a mehszaj.Azota magneziumot es nospat szedek,hogy Mate baba kitartson meg odabenn legalabb a kovetkezo,azaz 38-ik hetig.A hetvegen leallhatok a bogyokkal es jojjon aminek/akinek jonnie kell.Persze nem 100%-ra,de lehetseges!
Azt kerdeznem,hogy bevasaroltam malnalevel teat anno,ami ugye puhitja a mehszajat es az utso honapban ajanljak inni.Eddig nem mertem,mert ugye inkabb maradjon benn a baba,de a fentiek tudataban erdemes lenne meg elkezdenem inni szerintetek es ha igen hogy kell innom?
Van valakinek tapasztalata?Tenyleg segitett?

Elore is koszi
Borsi
Névtelen

Amit leírok kicsi komoly hangvételû.

Barátnõm eldöntötte, hogy otthon fog szülni "Ági"-val. Úgy is lett. Azonban neki is kórház lett a vége. Otthon már nem voltak jók a szívhangok, baba nem tudott kibújni ott maradt a szülõcsatornában... majd a mentõben meghalt - pedig ha mindez kórházban történik, már a rossz szívhangok észlelésétõl számított 2 percen belül ki is tudták volna belõle venni a babát élve.

Nekem egy gyerekem van eddig (másik a hasamban), de soha nem mernék éppen a hirtelen komplikációk miatt otthon szülni. Itt már nem szabad elvekrõl beszélni, meg elképzelésekrõl, hanem felelõsségrõl. Mi fontosabb: otthon, nyugiban, de bármikor közvetlen életveszélyben VAGY kórházban (nem biztos, hogy nem otthonosan) és nagyobb biztonságban? Persze kórházban is történnek tragikus esetek, de sokkal hamarabb lehet orvosolni, megelõzni a kritikus állapotokat.

Nem ítélem el, sõt nagyon bátor tettnek tartom, ha valaki vállalja az otthonszülést - én gyáva vagyok.

Múltkor egy szülész barátom mondta az otthonszüléses komplikációk kapcsán: "nem rájuk haragszom, hanem értük!"

Szerintem éppen ezért egyre otthonosabbak a kórházak és már nagyon kevés kórházban van anyuka ágyhoz "kötözve", éheztetve, apukától elzárva, kisbabától eltiltva.

Mikor szültem, nem orvost választottam elõször, hanem kórházat. Voltam vagy ötben, végül kiválasztottam a legjobbat és második gyerekemet is ott kívánom világra hozni.

MÁS

Voltam Auchan-ban és most nagyon jó minõségû és szép rugikat lehet kapni 2 darabot 1900,- forintért. A kombidresszek (body) 600-800,-Ft/2 db. Érdemes benézni.

Képzeljétek! Lányom lesz. Most a 25. heti UH alkalmával kiderült. Mónikának fogjuk hívni - kisfiam már verset is mond neki meg énekel. Nagyon édes. Kép

Sok puszi nektek:

Saci
charlottee

Borsi!

Szia! Gratula a babádhoz. A fiam már 25 hete kibújt és én ittam a málnalevél teát. A 36. héttõl kezdve, pedig még 1 hónapot feküdnöm is kellett. A 6. hónapot, mert megrövidült a méhszáj. Elvileg a 38. héten amikor abbahagyod a magnéziumot és a nospát elkezdheted inni a teát. Naponta kb 1 litert az olyan 3-4 bögre. Persze nem muszály meginni mind az 1 litert. Én napi 6 dl ittam, reggel, délben, este 2-2 dl. A babát túlhordtam és inditották a szülést reggel 9 órakor. Viszont addigra csekéj jóslófájásokkal (enyhe mensis fájások) 4 cm-re kitágultam amit akár a málnalevélnek is köszönhetek. A vajúdásom 8 órán keresztül tartott, de fele annyi idõ lett volna, ha nem kérek fájdalomcsillapító inekciót 8 cm-nél délben kértem és onnantól kezdve semmit sem tágultam, jött az oxytocin infuzió. Elvileg az indítástól számítva 4 órán belül megszületett volna a fiam, ha nem gyengülök meg és nem fogadom el az inekciót...

Sok sikert a málnalevél teához!
sasha és a 25 hetes Gábor

Kép
sasha

Mire jó a málnalevél tea? Én éppen a lényegrõl maradtam le. Kép

Saci
charlottee

Sziasztok lanyok!

Tegnap este ota faj a fejem...Kép
Amugy irtam Nektek arrol este, hogy koldokver ugyben epp dontottunk, ma akartunk menni szerzodest kotni. Nagyon nehez volt a dontes, es egyaltalan nem volunk meggyozodve arrol, hogy helyesen tesszuk. Meg ma reggel felhivtuk a dokimat, hogy o hajlando-e elvegezni ezt a beavatkozast, es a valasz az volt, hogy korhaz igazgatoi utasitas szerint a mult het ota nem vehetik le a koldokvert. Tudom, hogy huje vagyok, de en ugy megkonnyebbultem, hogy lekerult a vallunkrol a dontes felelossege!Kép

Koszonom szepen a drukkokat, jol fognak jonni!Kép

Anyakati,
Drukk, hogy meg inkabb ne induljon el a babad, ha Te is igy akarod!Kép

Toffifee,
Lehet, hogy azert lustabb most Zsombi, mert keszulodik?Kép

Csik,
Nagy-nagy gratula, nem lehetett konnyu!Kép De a lenyeg, hogy jol vagytok, es a szopi is rendben!Kép Sok boldogsagot!Kép

Buborek,
Orulok, hogy sikeresen tulestel a muteten, szerintem sajna nem tudsz mit csinalni, ha izgulsz. A legfontosabb, hogy elmult a gorcs, es hogy rendebetettek azt a csunya talyogot.

Zsurlo,
Nagyon szep a babuci!Kép

Na puszi:

Leszter
39Kép (Ajjajjjjajjjjj!Kép)

Ui.: Lanyok, megint gyengelkedik a netem, mint ugy 1-2 honapja, es az a fura, hogy csak a babanetet nem hajlando letolteni. Szoval, ha holnap nem tudom kuldeni a tablat, akkor bocsi, de nem rajtam mulik...Kép
leszter

Bocsi de lemaradtam errol, hogy miert nem vehetik le a koldokvert. Leszter, Csucsuka, megirnatok?Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Ilyen korban (38 hét) már tényleg nem szoktak a kismamák mászkálni? Mindenütt úgy megbámultak, mintha az ûrbõl jöttem volna Kép De ma volt kísérõm is Kép, holnap sajnos nem lesz, pedig a CTG-rõl haza kell jönnöm.

Csík
Köszi a sztorit , biztosan teljesen más otthon szülni, de én nem mertem volna belevágni. Kár, hogy a vége nem úgy sikerült, ahogyan elterveztétek. Gratulálok Artúrhoz Kép

Tali
Nekem jó a péntek is Kép

Buborék
Neked is kitartásKép Most már tályog sincs! Kép

Angi
KösziKép

Csucsuka
Kívánom, hogy továbbra is jó legyen a "lyány"Kép Danó aranyos lehet Zsófival Kép
Neked pedig sok hemoglobint kívánok KépKépKép

Saci
Gratula a leányzóhoz Kép

Toffifee
37+4
toffifee

De még mindig nem tudom, hogy mire jó a málnalevél tea. Kép

Saci
charlottee

Leszter
Ne tessék engem idegesíteni! Kép De érezhetõen kevesebbet mozog, remélem, csak pihen (de nem erõt gyûjt!Kép)Kép
Valamikor nekem sem akarja letölteni a babanetet, lehet, hogy nem nálunk van a hiba, hanem babanetéknél, nem?

Toffifee
toffifee

Saci
Ha jól tudom, segít a tágulásban Kép

Toffifee
toffifee

Sziasztok!

Leszter: jobbulást a buksidra!

Csucsuka: örülök, hogy otthon vagy már Kép Várjuk a szüléstörténetet Kép

Nálunk semmi jó nincs Kép Tegnap este tudtam meg, hogy a fickómnak csõdbe ment a cége, ahol dolgozott, és már nem is kell bemennie Kép Ha valaki (vagy esestleg a férje) tud programfejlesztõi állást, kérem szóljon! Nagyon kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz velünk Kép

cory 12+3

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Lányok!!!

Egy kis HELP!!!
2napja tökre keményedek és a hüvelyembe ható éles? tompa nyomást érzek,de ezt már irtam meg hogy a Drnõ azt mondta,hogy már nagyon lent van a baba feje és tök nyomja a holyagomat,és tuti nem huzzuk igy ki május végéig.
A kérdésem az hozzátok (Ti aki már szültetek),éreztetek ilyesmit szülés elött? És ha igen mennyivel elötte?
Az otthoni Dr azt tanácsolta aludjak felpocolva-mint a denevér.Hátha vissza csúszik kicsit a baba.
Van e valami tapasztalatotok ebben???
Nagyon parázok,nem szeretnék 32. hétre szülni,az még nagyon pici lenne.Nagyon ideges vagyok és tanácstalan.

Még nem olvastam vissza ,eddig pihiztem,de most már szét vet az ideg,nem birok a helyemen feküdni.
Most vissza olvasok!
Leszter????Meg vagy még????

Mariann
32
Mariann

Sasha!

Koszonom a valaszod!
Akkor kovi hettol indulhat a malnalevel iszogatas,aztan majd meglatjuk.Nem akarok reklamozni,de en speciel annyira be vagyok tojva,hogy homeopata bogyokat is vettem.Ezek artalmatlanok a babara,szopizas ideje alatt is.Eredetileg a sebgyogyulas elosegitesere akartam venni,de a patikus neni (nagyon segitokesz volt)ajanlott egy bizonyos CAULOPHYLLUM THALICTRODIES bogyot is,amit akkor kell nyelv alatt elszopogatni,ha leallna a tagulas.En mindenre vevo vagyok,ami segithet Kép

Ugy erzem,mintha megbantad volna az EDA-t.Igy van?Szerintem ne sajnald,meg mindig jobb igy,mintha olyan elmennyel tavoztal volna:ide tobbet soha!
En mar megbeszeltem a dokimmal,hogy szeretnem,pont emiatt.Persze ez csak egy velemeny!
Az otthonszulesbe bele sem merek gondolni!

Saci

Ez a tea allitolag puhitja a mehszajat es ezzel segiti majd a tagulast,ha eljon az ideje.

Borsi a betoji
Névtelen

Sziasztok!

Leszter, Csucsuka: Mi ez a köldökvér história? Mi nem vetettük le, de azóta is mardos néha a lelkifuri, hogy lehet hogy jó lett volna, mert ugye ki tudja? Erre most kiderül hogy nem is lehet, talán nem is jó???

Saci!

Nagyon szomorú a barátnõd története. Tudom hogy sokan nem értenek vele egyett, de én is úgy gondolom hogy nagyon bátor, de ugyanakkor felelõtlen tett otthon szülni, fõleg elsõ gyereket. Bennem mióta megszületett a lányom csak felerõsödött ez az érzés, pedig "sima" szülés volt. Senkit nem szeretnék ezzel megbántani, ez csak az én érzésem, de a megoldás szerintem is a kórház választásban rejlik.
A szülész ismerõsöd mondásában szerintem minden benne van.
Mondjuk ettõl függetlenül ha már valaki viszont így döntött, és mégis kórházba kerül, azért még bánhatnának vle emberségesen és megértõen.

Mariann!

Én szülés elõtti héten nagyon keményedtem éjszaka, de speciál hüvelyben semmi fájdalmat nem éreztem. Tudom hogy ezzel nem nagyon segítettem, mert minden szülés más, mindenestre pihenj sokat, az egy nagyon jó gyógymód.

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Saci!

Bocsi, hogy beleszólok, de véletlenül tudom hogy Sasha nem az EDÁ-ról beszélt, hanem azt hiszem injekciós fájdalomcsillapítót kapott. Bocsi a belekotyogásért.Kép

Manó

KépKép
manó

Nem Saci hanem Borsi, bocsánat.Kép

Manó

KépKép
manó

sziasztok!

Csucsuka: nagyon örülök, hogy ti otthon vagytok! Remélem minden oksi lesz!
Pihenj, és jelentkezz, ha tudsz!
A fehérség ellen ajánlom a szolit! :o)))
Minden jót kíván

zerko
(egy anyuka)
zerko

Cory,
Nagyon sajnalom ami tortentKép es hidd el at tudom erezni, mert az elso terhessegem soran hasonlo cipoben jartunk. Egyik nap delben kozoltek veluk, holnap mar ne is menjenek dolgozni. Mi ismerosoket kerestunk ill. a HVG-t bongesztuk es ha jol emlekszem meg egy fejvadasz ceghez is elkuldtuk a CV. Nalunk es gondolom mashol is van egy kialkudott ido(3 honap) amire meg kapott fizut, ill. amit adtak allaskeresesre. Nekunk oltari szerencsenk volt, mert talat munkat, pedig az o szakmaja eleg spec.
Kivanom, hogy nektek is sikeruljonKép

Mariann,
Probalj meg pihizni!!!!!! Nekem egyebkent szinte allandoan van ilyen huvely tajeki fajdalom kb. a 20.hettol es kemenyedem is rendesen, bar szerencsere nem minden nap. En szedem a magneziumot es a doki mindig megnezi a mehszajamat, de eddig szerencsere zarva volt. A fekves viszont bizti segit, mert 3-4 hetet meg tenyleg jo lenne kihuzni.

Toffiffe,
Az erogyujtes indulhat szerintem, igy hatha raketa modjara erkezik majd az altalad kivant idobenKépKépKép
Egyebkent szerintem is a babanet szerverrel lehet valami, mert alig tudom letolteni en isKép

Leszter,
Nekunk itt meg lehetne csinaltatni, de mi ugy dontottunk nem vetetjuk le. Mi is sokat filoztunk am rajta, mint ti.

Buborek,
Nagyon ugyi voltal, most mar remelem felhotlenul elvezheted a kismamisagotKép

Angi
31+6
angela2

Az a 31+6 eleg lesz csak 30+6 isKépKépKép

Angi
angela2

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy ti mennyi magnéziumot szedtek a keményedésre?

Sasha,
remélem még benézel ide! Látom, hogy neked is megrövidült a méhnyakad. Nálam is ez a helyzet, csak kicsit rosszabb, mert ez hamarabb jelentkezett, a 15. héten. Nekem progipótlást írt fel a doki, de nem mondta, hogy feküdjek. Te kaptál rá valamit?

Manócska,
bocsi, kicsit eltûntem, mert nyílt egy új topic, ahol énkorú kismamák vannak, de azért ide is beolvasgatok. Neked irtó sok energiád van, hogy még a pár hetesekhez is írsz!Kép
Anyósékat már leírtam, de itt van még egyszer: amikor meglátták a videót, anyós elkezdett pityeregni, aztán meg két üveg pezsgõ fogyott el a baba tiszteletére (hárman iszogatták). Ettõl még jobb kedvük kerekedett, és csupa pozitív volt a nap, leszámítva anyós megjegyzését az arcbõrömre.
A házatok nagyon jól néz ki, most már tényleg borzasztóan irigy vagyok!Kép Kert is, házikó is, kutya is!KépKép És ráadásul a 27. hét!Kép Én is ott akarok már tartani!
A profilomba majd próbálok képet felrakni, de kicsit nehéz, mert nincs digitális fényképezõgépünk, ezért be kell szkennelnem a fényképet, ami csak apu munkahelyén lehetséges, és nem tudom, mikor jutok el oda.

Mindenkinek gratula és mindenkinek drukk, akit illet!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa
Én 3x1-et szedtem (Magnesii Citrici) a 18. héttõl a 34. hétig.

Toffifee
toffifee

Hali!

Leszter,
légyszi, írd majd át a táblában az életkoromat! Sajnos az idõ vasfoga engem sem kímél, és immáron 28 éves vagyok. De legalább egy csomó tortát zabáltam (húgom is, anyukám is, sõt kispapi is sütöttKépKép).

Zsizsa
16+5

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Toffifee,
az mg-ban mennyi? Én MagneB6-ot szedek, jelenleg egyet naponta, abban 250 mg van, plusz az Elevitben 100 mg. Ez a Magnesii Citrici pezsgõtabletta?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Csík!
Köszi a szüléstörténetet! Kár, hogy a kórházas rész nem volt túl vidám!

Buborék!
Azért jó, hogy túl vagy a tumorvágáson, nem?

Angi!
Hát, igen, ez jó, hogy 5 hónaposnak néztek! Kép Egyébként én sosem tudom, hogy hány hónapos vagyok. Ha kérdezik, akkor mondom, hogy csak hétben tudom. Kép

Leszter!
Jobbulást! Kép Hihetetlen, hogy 39 Kép

Mariann!
Szedsz valamit? Magnézium? Szerintem pihenj nagyon sokat. Nekem Lilivel csak akkor szabadott felkelni, ha pisilni mentem. Ez volt a 32-36 hétig, és utána még 2 hétig bírtam.

Ildianyu
28+2
ildianyu

Ildianyu!

Neked milyen tûneteid voltak? Hasonlók???

Mariann
32
Mariann

Ildianyú!

" napja szedem a Magne B6-ot,napi 2x2, és még mindig szedetik velem az Utrogestánt,ami napi 4 lenne de én csak 2-õt szedek.(az otthoni dokim szerint már rég elkellett volna hagynom,de hát itt kezelnek,nem otthon-szótfogadok)
Calcium Sandozt,pezsgõt 500mg/napi 1.Meg valami multivitamin készitményt Olamine a neve.
Hát ezeket szedem most.És pihizek amennyit tudok,de nehéz ennyit vizszintbe lenni!

Mariann
32
Mariann

Ma elvándoroltam a terhesgondozóba és kikértem az anyasági segélyhez (?) szükséges igazolást. Micsoda eszement rendszer, hogy egyik helyre járok terhesgondozásra és másik helyen adnak igazolást errõl!

BuborékKép
Jó, hogy túlestél a mûtéten!

MariannKép
Nekem egyik gyerek feje sem állt be úgy kezdtem tágulni, úgyhogy nem tudok segíteni.

LeszterKép
L. amit Mariannak írtam, szóval nem szentírás az, hogy lennebb kerül a feje! És a fájás úgy jön általában, mint a villámcsapás napos idõben, azaz elõjelek nélkül! Éppen ez az izgi az egészben! Én is csatlakozom a kérdezõkhöz: miért nem veszik le a köldökvért?

Háát, az otthonszüléstõl nekem is borsózik a hátam. Ha otthon szülöm meg a fiamat, akkor kb. 10 perc múlva meg is halok, annyira véreztem egy tök normális terhesség és szülés után. A kórházban, ha nem tudták volna elállítani, végsõ megoldásként kikapják a méhemet, még mindig jobb lett volna, mint hogy a gyerekem nélkülem nõjön fel! Szerintem is a megoldás a barátságos kórház!

Urszila
37+5
urszila

Mariann!

Nekem nem az volt a baj, hogy lent volt nagyon, legalábbis ilyenkor még nem, hanem az, hogy elkezdtem tágulni. És nekem utána már Seduxent is szednem kellett, mert a magnézium nem ért semmit. De ha jól emlékszem, azt írtad, Te nem tágultál. Bár a haskeményedés okozhat tágulást. Az biztos, hogy a pihenés nem árthat.

Ildianyu
ildianyu

Nekem ugy mondta a dokim,hogy a magneB6-bol napi 3x2 erdemes szedni,a javulas utani fenntarto adag pedig napi 2x2.Tehat a napi egy db nem er semmit(Ezt o mondta)
Plussz meg a koran megindult kemenyedesek es fajasok+tagulas miatt Nospat is kell melle szednem.Ja es pihenni,fekudni Kép De mar nem sokaig Kép

Borsi
Névtelen

Sziasztok!

Meggyogyult a fejem, vegre.Kép
Kepzeljetek, vendegek voltak nalunk, es keres nelkul felajanlottak, hogy kolcsonadjak a digitalis kamerajukat a szulesre!Kép Olyan rendes toluk, nem?Kép Ugy orulok, mert mi szerettunk volna venni, de csak kesobbre jon ossze, mert az USA-bol szeretnenk behozatni, es az ismerosunk csak kesobb utazik (ha kap vizumot egyaltalan).

Koldokver: a Sejtbank KFT tevekenyseget szabalytalannak minositettek, es amig tart a vizsgalat, a korhazakban nem engedik, hogy az orvosok reszt vegyenek ebben a mocskos uzletben.Kép Ez a ceg csak szervezo munkat vegez, azaz az orvosi reszehez nem sok kozuk van, csak kijuttatjak a levett anyagot a kulfoldi tarolohelyre. A felhasznalhatosagat tekintve nagyon ellentmondasos cikkeket lehet olvasni, de a Sejtbank KFT-t nem emiatt vizsgaljak most, hanem hogy szabalyos-e, hogy kulfoldre kiviszik a cuccot. (legalabbis en igy tudom.)

Csucsuka,
Gratula meg egyszer a jo kislanyodhoz!Kép Sajnalom, hogy nem jot ossze a koldokver, mi is igy jartunk... Jobbulast!Kép

Saci,
Gratula a lanykahoz!Kép

Angi,
En is alig hiszem el, hogy hamarosan szulok!Kép
Kint mennyibe kerulne a koldokver levetel? Mennyire gyakori?

Toffifee,
Engem is megbamultak multkor a Coraban. Szerintem ha kispapaval vagyok, nem keltek feltunest, csak ha egyedul.Kép
Nem akarlak en idegesiteni!Kép Mikorra szeretned idoziteni a szulest?Kép Zsombival tudattad mar?Kép

Cory,
Koszi szepen, a fejem rendben.
Par hete pont en panaszkodtam ugyanigy, hogy kispapam meloja megszunt, ugyhogy teljesen megertelek...Kép Nalunk sem konnyu a helyzet, de majd csak megoldodik a dolog! Probalj nem gondolni ra, a parod mindent meg fog tenni, hogy talaljon masikat, semmit nem segit, ha Te is ezen agyalsz folyton... Es fog talalni masik melot, lehet, hogy jobbat is, mint az elozo volt!Kép

Mariann,
Ez a huvelybe nyilallas nekem is van idonkent, mar legalabb 3-4 hete.
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, a pihizes, ha kell, szigoruan maradj az agyban... Tudom, hogy nem kellemes, de ez segithet!Kép

Borsi,
Ezt a Caulo... homeobogyot mar mas is irta (talan Zulu?), es neki bejott!Kép Hol vetted?

Zsizsa,
Boldog szulinapot!Kép Atirtalak.Kép

Urszila,
Nekem annyira hihetetlen, hogy teljesen jol vagyok, es egyszer csak hirtelen, a semmibol jon egy fajas... Persze nem azt mondom, hogy nem hiszek Neked, csak olyan nehez elkepzelni.Kép De mar nem kell soka varnom ra, remelem.Kép

Lanyok, kicsit faj egesz este, meg most is a hasam, olyan mensisen... Erosebben, mint eddig. De meg mindig csak gyengen. Az elobb kicsit a derekamban is ereztem (nagyon kicsit, lehet, hogy csak bebeszelem magamnak?Kép) Meg van mar, hogy kemenyedek is hozza talan. Es a baboca is dofkod lefele. Ez mar biztos joslofajas? Vagy meg az sem?Kép

Jo ejt:

Leszter
39
leszter

Sziasztok!

Köszi Toffiffee, Magdi, Márti, Manócska a választ.
Nem a fõnökömmel van a baj,( Õ nem rúgna ki engem,) hanem a polgármesterrel. Szerinte túl sok a pedagógus. Elkezdte a tisztogatásokat, az igazgatók is tõle függnek, nyomás alatt tartja Õket.Aki nem mûködik vele együtt, azt leváltja. Nálunk most diktatúra van.Elég feszült a hangulat, senki nem mer szólni semmit, mindenki hallgat.

Gratulálok Csucsuka,jó babázást!

Sziasztok!
syl

Ja, azért nem fog visszatartani ez a dolog, attól még a baba mellett döntünk. Lesz ami lesz.

Syl
syl

Milyen tali? Milyen péntek? Ne izéljetek már!!!

Sok pussz nektek

Kangi+Julcsi
kangi

Sziasztok,

Leszter, megy a drukk, mensis fájdalmak és derékfájás...ez már sokaknál jelentett valamit!! Kép Csak lestem, mennyi mindent megcsináltál szerdán. Ez normális pörgés szülés elött?

köszi a szüléstörténeteket. Csik, az otthoni rész nagyon szép volt, a kórházban felháborító, hogy ilyen bunkók voltak Veletek. Kép Azért vannak ott, hogy segítsenek, nem hogy elbíráljanak, én is egészségügyis vagyok, mindig felháborít, ha hasonló hozzáállást tapasztalok. De a lényeg, hogy jól vagytok és gratula Artúrhoz! Kép

Saci,
a barátnöd gyerekét nagyon sajnálom. Kép Gratula a kislányhoz! Kép Kép

Megyek reggelit csinálni kispapimnak, aztán jövök,

Pálma
36
pálma

Szép napot Mindenkinek!

Lányok! Ki,hogy, mikor vette észre, amikor a babó megmozdult? Voltak "elõjelek" vagyilyesmi????

Annyira jó volt olvasgatni a szüléstörténeteket...
Sok-sok öröteli pillanatokat a VÉGZÕSÖKNEK !!!

Susie
susie

Hali MamikKép

KangiKép
E korai beírás arra ad következtetni, hogy a babázás valami nagyon hajnalban kezdõdõ témaKép Az tuti, hogy az elkövetkezõ 3 hónapban csak aludni fogokKép Vagy hüklyeség az elõre pihizés?Kép
A talit most nem tudom hol tart!

Tényleg, akkor most mikor és hol lesz a tali, és ki jön?

AngiKép
A Rigó utca szerintem a pénzre ment rá teljesen. Azért vágnak meg a vizsgákon, hogy minél többször befizesd a lóvétKép

CsucsukaKép
De jó, hogy már otthonKép
Vannak már fent képek? Nem ér titkolni a babódat!KépKép
Még egyszer sok boldogságot nektekKépKépKépKép

SaciKép
Na, még egy lányos mamiKép De jóKép GratulaKép

BorsiKép
Neked is gratula a babódhozKép

LeszterKép
No, maga aztán már alaposan a finisben van!Kép Megadrukk!Kép
És akkor így legalább gyorsan lesznek fotók a ManódrólKép

TofiKép
Ez a csönd nem azt jelenti, hogy már te is a finisbe fordultál?Kép

CoryKép
sajna kispapim nem tud most melótKép De drukkolok nektek, hogy valami jót találjonKép

ZsizsaKép
Hát inkább írogatok, mint melózokKép
Én áprilisban 17-én megyek UH-ra, te mikor?
Boldi szülinapotKépKépKépKép

Na megyek reggelizniKép

Manócs
27+2
manócska

ManócskaKép
tegnap 12 órát aludtam egyfolytában (1 rövid pisiszünettel), ma meg nem tudtam aludni. Kép Ebböl gondolom, hogy elöre nehéz pihenni, de azért próbáld meg. Kép

Ki a táblicsku-felelös mostanában? Februárban szülinapom volt, lécci öregítsetek rajtam, már egyesek azt hiszik, el akarom sumákolni. Kép

CsucsukaKép
jobbulást a vérképednek és gratula a jó kislányhoz! Kép

A málnalevélteát jövö szerdán kezdem inni (akkor töltöm be a 36. hetet az uh szerint), ugye nem korai? Kedden úgyis megnéz a doki, de töle nem kérdezek ilyet, mert szerintem még nem hallott málnalevélteáról. Kép

Mikor ajánlatos a babaholmit kimosni/vasalni? Aszittem, 37. hét körül, erre meg egyesek már a 31. héten...

Pálma
pálma

Jaj, Mariann Kép
majd´ elfelejtettem...jobbulást, és kitartást a fekvéshez. A Babóért mindent. Kép

Pálma
Pálma

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?