A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

egy kezes vagyok, Lilla itt nyűglődik. csak kajcsit veszek, de lényeg, hogy Lillamentes legyek kicsit. :oops: ez most gáz?

Timi
Kép Kép
timocska

jkhéjt6rééj.............nnnnnnnnnnnnnfffffffffffteeeeeeeeeeeiiiiiiiii --------------
ezt mind ő üzeni nektek :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Attól tartok, elkiabáltam, hogy megúsztuk az oltást. Mára jól bedurrant, forró a helye. A szúrás helye pici piros folt, ahová a trutyi ment, kb 2 centivel feljebb, ott nagy piros göb. :( De legalább idén már nem kell oltani, ez is egy jó hír. A rotát meg csak túléli gond nélkül.

Timocska,
Szerintem teljesen normális, ha valaki gyerekmentes pillanatokra vágyik. Nekem eddig annyi volt, amíg a fogorvoshoz mentem. Ez a negatív megerősítés, hogy én aztán ne is akarjak. :twisted:
Az alsó ajka van megduzzadva? Nem az ínye? Az mutatja a fogat.
Sajnálom az anyósdolgot. Anyukámra sokszor panaszkodom, de ma pl tökéletesen viselkedett. Én sem vagyok egy konfliktuskerülő fajta. Szerintem jobb tisztázni a helyzetet. Legyen inkább sértődés. Azt elkerülni nem lehet, akkor meg inkább legyünk túl rajta. :?
Szerintem is gyönyörű a kis rózsaszín hörcsi :) Nagyon tetszenek az óriási szemek!

Ágiboldi,
Nati 2 hónapos korától dolgoztam. Nagyon jó volt, utána hozzá is több türelmem volt. Nem a pénz miatt, hanem a saját agyam miatt kellett. Most is tanítanék, csak épp a tanítvány, akivel megbeszéltem, lemondta, idegent meg nem vállalok, azt én mondtam le.
Natival folyamatosan foglalkozni kellett, napi kb 12 órában. Szabi elég sokat elvan, még a kezét is szokta nézegetni meg jól elrágcsálja a pelust magában. Szerintem ez valahol adottság, amit vmilyen irányban befolyásolunk, de megváltoztatni nem tudunk. Persze érdemben csak az első 15 gyerek után lenne szabad nyilatkozni, azt valószínűleg nem érem meg. :D
Tegnap beszéltem dokinénivel a 8ker bölcsihelyzetről. Azt mondta, hogy az évközi szinte reménytelen. Akkor van hely, ha valaki, aki felmondta, mégis visszalép. De gondolom, az ilyen helyekre már most is várólista van.

Barbus,
Nem a hasfájás gyakoribb, hanem a székrekedés. Az előtej hashajtó hatása miatt. Szerintem. Itt nemigen látom át a helyzetet, de van pár Nati korabeli, akivel együt vagyunk második éve. Náluk ez mintha jellemző lenne. De az a pár baba igazából nem statisztikai adat. A váltott mell viszont sok babánál hasfájást okoz. Úgyhogy lehet, hogy eredmény szempontjából nézve tök mindegy. A hasfájás szerintem előbb elmúlik, az inkább életkori sajátosság. A székrekedésre hajlamos babáknál meg a mászás szokott gyógyír lenni, de az még arrébb van.
Nekem fel sem merült, hogy Robin és rajtam kívül valaki más fürdesse bmelyik gyereket csecsemőkorban. Szerintem anyósom a 2. szülinap után tusolta le először, pedig ő itt szinte naponta megfordul. Ordított is a gyerek, nem tudta, hogy nem irányíthatja rá egyenesen a vízsugatat, mert azt nem szereti. Azt hiszem, elment tőle a kedve.
Jó, hogy hallgatnak rád, amikor szólsz. Amikor apukámnak szóltam, hogy ugyanmá, mosson kezet wc után, ha a pár hetes gyerekhez nyúl, fel volt háborodva. Utána meg odaállt a madaraim elé, hogy tudtam-e, hogy a madarak terjesztik a legtöbb gyerekre veszélyes vírust. Igen, azok a madarak, akikből az egyik itt született, és Szabi még 2mnél nem ment közelebb. Nagyon veszélyesek. :evil:

Sági,
A Neis-Vac oltást kell ismételni?

Csongria,
Anyukám nagyon fülfájós volt, én is. Többször felszúrták a fülemet, mindegyikre elég pontosan emlékszem, elég barbár dolog. Kap Beni plusz oltást? Most lehet, hogy keverem, de talán pont a Sági Neis vakcinája a meningo, ami a legtöbb fülgondot okozza. Én ezért is oltattam Natit. A külső hallójárat gyulladást viszont más szokta okozni. De jobban jársz, ha nem az én laikusságom az alap, inkább egy fülész.
Szerintem jegyzetelnünk kéne, hogy mit NE csináljunk, mint fiús anyós. :lol:

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Na itt derülnek ki, hogy más kap kötelet a kórházba csak te nem. Mint én a gátsebvarrásnál. Két kórház, két doki aztán csak varrogatnak. Másnál meg természetes, hogy nem barbárkodnak. :evil:

Na, azt hittem elaludt, pedig csak várta, hogy odamenjek. Akkor jön a fürcsi. :D

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Még akartam írni, hogy mindig olyan boost your self confidence módszerrel azt próbálom megtalálni, hogy mi jó lehet abban, ami nekem spec annyira nem kedvez. Boldihoz hasonlóan Nati sem volt el magában. Így arra jutottam, hogy több ingert tud befogadni, igaz, hogy megszenvedem, de majd meglesz a fizetség is. Nem biztos, hogy van köze ehhez, de nagyon jól kommunkiál. Ma azzal kezdte az egyik mondatát, amikor Robi kérdezett tőle valamit, hogy Szerintem... Akkor amikor pár kortárs, mint unokaöcsi annak idején még a két szavas mondatoknál (se) tartott.

Jaj, most látom, hogy ez lesz az ezredik hozzászólásom. :lol: Kíváncsi vagyok, mikortól van a "régi felhasználó" titulus.

Kép KépKép
lorca

Húú, Lorca, gratula az 1000.-hez :lol: és pont nekem szólt :D :oops:

Ági, a Neis Vac vagy micsoda az melyik oltás? Csak mert én a mindenellen-oltó anyatípus vagyok. Agyhártya? és tényleg az jó a fül stb gyulladásokra? Vagy az a Prevenar (ha jól emlékszem a nevére)...

Találmány: igyekszünk erősíteni a karját, ahogy Kami mutatta, a hóna alá rakott törölközővel. De valahogy az nem lett elég magas, és most az oldalt altatásához használt éket raktuk alá. Tökéletesen működik, életében először a gyerek hason fekve kurjongat és tartja magát. Május, kipróbálhatnátok valami ilyesmit.
Mert Boldi ugyan néha felemeli a fejét hason, de semmiképp nem időzik ott 1 percnél tovább. De így majd kénytelen lesz :D

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Az ezeregy is neked megy :D
A Prevenar a Pneumococcus ellen van. Az óvódáskorú gyerekek kb 70%a fertőzött, szépen ellebzselnek az orrmandulában és a garatban. Rossz esetben ebből alakulnak ki a jó kis tüdőgyuszik és hasonló izgalmas dolgok. 6 hós kor előtt 3, 6-24 között 2, két éves kor felett 1et kell beadni. A többi nem érint, azt nem tudom. Ez is van vagy 17. :evil: Sági, jól tudom?

Pont ma panaszkodtam, hogy ne akar visszafordulni hasról hátra. Ma délután produkált egyet. Addigra már a takaró szélén járt, úgyhogy koppant egy nagyot szegénykémnek a feje. Ezentúl nem panaszkodok ilyenre. És lehet, hogy előveszek mégegy takarót, ezt a jelenlegit kezdi kinőni. :D

Kép
Natasa első fagyija a hétvégéről. Tejszínhab ízesítésben :D :D :D

Utálom az iwiwet. Már egy órája próbálom összerakni a meglévő ált iskolai osztálytársaimat, de dög lassú. Az más kérdés, hogy a 30ból nem is emlékszem még a nevére sem többnek.

Kép KépKép
lorca

szép estét! (legalábbis szebbet, mint a mienk :()

egy másfél órás ordításon vagyunk túl (ha el nem kiabálom). el nem bírom képzelni, mi lelte a gyermekemet. szokásos fürdés, kaja, alvás, és 10 perc után elkezdett sírni de nagyon. már az éneklésig is eljutottam (eddig még soha, nem akartam kínozni), ideig-óráig megoldást hozott a jóéjt gyerekek, búcsúzik a füles mára..., na de aztán....
ringattam cumival, anélkül, séta, hátsimi, pszék (hátha mégse álmos -jó vicc), de semmi de semmi. megetettem (megpróbáltam),üvöltés tovább. újabb körök és egy ismételt kajáltatás (hahhaha én is igény szerint etetek) hozta a jelenlegi csendet. v épp most jutott el a végkimerülés határára. nem tudom. de csend van hálisten.

ágiboldi
sztm is a _régi_felhasználó :) lorcának lehet igaza, az önálló szórakozás típusfüggő lehet. mert kele pl viszonylag sokáig elvan egyedül bőgés nélkül (ha nemfáradt, neméhes, nemakármibármi). pedig szegény még épph a kezeit tudja akaratlagosan mozgatni, szvl nem túl nagy a repertoárja a mulatozáshoz. de sztm semmiképp ne ess kétségbe már most (ráérsz majd később :lol: ), mert szeptemberig még tök sokat fog változni boldi, addigra bizti többet ellesz egyedül.

na megyek fürdeni, hátha nem kell kiugranom a kádból. ja, úgy látszik, apa visszaküzdötte magát a "hagyom, h vigasztaljon" halmazba. mondtam apának, h sztm az hozta a megoldást, h megborotválkozott, de ezen az érvemen galádul, n sokáig, és hangosan röhögött :lol:

majus3

Ági,
Lorca jól írta, a Prevenar a pneumococcus ellen véd és 6 hónapos korig 3 kell, de ilyen pici korban a legjobb az immunválasz. Ja, és igen ez is 17 ezer. :evil:
A Neis-Vac az pedig a meningococcus ellen véd. Abból kettő kell, de az 3000 körül van.

Lorca,
Nagyon aranyos Nati a tejszínhabos pofijával!!! :D
Vendég

Lorca! Aha szóval ha Beni igy eszik most mint Nati a képen akkor ezek szerint az nem azt jelenti hogy hónapokon belül megtanul szépen enni :lol:

Én a meningococcus ellenit adatom be de most filozok hogy mikor mert ha most akkor kétszer kell szúrni ha meg 1 kor után akkor meg egyszer! :roll:

KépKép
csongria

Mi is túl vagyunk egy halálra vált ordításon. :( Leteszem aludni, egy óra múlva üvölt. Nincs semmi baja, egy kis motyorgás, szopi és alszik tovább pár percen belül, mintha mi sem történt volna. Natinál ez 3 hónapos kor körül, ugyanígy kezdődött, minden előjel nélkül. Azt hittem, Szabival megússzuk, de ez a mai már nem az első és nagyon ismerős a forgatókönyv. Nála is elmúlt, nem is tudom mikor. Egyszer csak nem volt és kész.

Május,
Remélem a fürdőkádat békében kiélvezhetted. Natinak van egy érzéke arra, hogy beletottyantam a kádba. Azonnal szól, hogy megmentsen. Most már merek süket füleket produkálni. Szórakoztassa a apja :twisted: Ő is a hagyom halmazban van.

Kép KépKép
lorca

Lorca,
Éppen ezt történt nálunk is ma este (ritkán fordul elő): egyszer csak felordított. Ijedtemben betettem gyorsan a cumit, aztán kivettem a kiságyból, hogy cicre cseréljem, de mire kihúztam a cumit, már úgy aludt, hogy semmire nem reagált. :lol:

KépKép
bozotka

Ha valakit érdekel:
Jó technikával szopizik-e a baba checklist:
http://www.askdrsears.com/html/2/T021100.asp

KépKép
bozotka

Sír a cicin probléma (szerintem érdemes elolvasni):
http://www.kellymom.com/bf/concerns/bab ... rsing.html

KépKép
bozotka

Jóreggelt! :)

Szokás szerint én vagyok az első! :lol: :lol: :lol:

Május, Lorca!
Remélem az éjszaka folyamán nem fordult elő több bömbi! :( Ja, Lorca: az alsó ínye van megduzzadva, nem az ajka. Rosszul írtam.
Nagyon édi Nati! :)

Lillusnak az oltástól tegnap este popsiban 38 fok volt a hője, de nem adtam neki kúpot! Rosszul tettem? Hajnal fél 4-kor ébresztettem fel, hogy egyen kicsit, mert féltem, hogy kiszárad. :oops: :oops: Ma reggel popsiban 37,4.

Védőoltás: én Prevenar és az agyhártyagyuszi ellen oltatom Lillát, de csak 1 éves kora után. Mert akkor csak egy szuri kell. Addig nem kínzom! :?

Tegnap meglett a járóka: íme ez az és benne a ded! :lol: :lol: (marhára élvezi, látszik!). Ja, azért is praktikus a járóka, mert eddig a szobában szanaszét heverő játékokat bele lehet dobálni és máris rend van! :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 17:11-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Bömbi ma éjjel nem volt több. Valamikor nagyon hajnalban ébredtem arra, hogy Nati anyázik, de aztán belefúrtam magam a párnába és aludtam tovább. Az oltás helye még mindig nagyon dagadt és csomós. Lázát méregetem, de nincs még hőemelkedése sem. Mára tervezek egy kis vásárlást, mert két napja nem mozdultunk ki az oltás a nyügi és az időjárás miatt. Nekem nem hiányzik, de őt nem szeretném szobapenésszé nevelni, abból elég egy is a lakásban.

Timocska,
Már én is jártam erre, de mivel már este is én nyomultam, nem akartam, hogy velem legyen tele a net. Megvártam, hogy a későn kelők is eljussanak idáig. :D
Ha popsiban 38, abból még le kell vonni a fél fokot, 37,5 miatt meg szerintem sem érdemes lázat csillapítani. Azt én is csak 38 felett kezdem valahol.
A Prevenarból csak 2 éves kor után kell 1, addig 2.
Jól fest Lillus a járókában! Nekünk is van olyan plüss labdánk :)

Csongria,
Addig, amíg kb szépen eszik, van még egy év. Nem véletlen, hogy Rokival együtt nem nagyon rohanunk, hogy elkezdjük :twisted:

Ágiboldi,
Amikor dolgozok, ki fog vigyázni Boldira?

Kép KépKép
lorca

Szegény Szabi! :( Valahogy ezek az oltások nem jönnek be neki! :roll: Remélem gyorsan elmúlik a göb!
Na, akkor 3 szurit fog kapni jövőre! Plusz a kötelező! :) Még nem sejti a drága... :D :D
Tegnap is vígan gagyarászott a dokinőnek, az meg leszúrta! :?
Kiváncsi vagyok, mikor lesz Lillusnak foga! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Jól megkésve, hordozós képek!!! Eddig válogattam! Apukás képek is vannak, de már kéne indulnunk le a Balcsira, mert Zsuzsa vár!

Zsuzsa 3 hetesen a kengurujában, amit imádott! Azonnal elaludt benne.

Kép

Szilvi két hetesen a rugalmas kendőben, amit tolerált... (mostanra szerette meg a kendőzést, a kengurut még mindig nem szereti):

Kép

Zsuzsa 3 és fél hónaposan a kengurujában, amit továbbra is imádott, csak kezdett kicsit nehéz lenni, mert addigra ő már 6-7 kiló körül nyomott:

Kép

Kb 4-5 hónaposan tértünk át a kendőre, mert az jobban elosztotta a súlyát (és kb addigra tanultam meg megkötni...) :

Kép

És egy mostani idill:

Kép

Plussz a macska:

Kép

Zsuzsával az oldalkötést gyakoroltam, hát többször se volt ilyenben:

Kép

És egy ráadás, bár nem egészen hordozóeszköz :lol:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Az utolsó kép címe:

"avagy a fürdetővödör nem rendeltetésszerű használata..."

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Tök jók a képek, kár, hogy Lillus annyira nem bírja a kendőt... vagy csak túl szoros neki! :shock: A mostani idill meg szuper! :)

Lányok!
Tud valaki megbízható szálláshelyet a Balcsiparton???

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt koránkelők :D úgy értem korán felkeltődtek :)
Előre hoztuk az altatást fél 10-re, és mégis aludt 6-ig. Ezt fényes sikernek könyveltem el, ám nem vagyok olyan naív, h tartósnak higgyem.. 8)

Róki, te aztán láttál már hordozókendőt/kengurut :D

Lorca, hát senkise fog rá vigyázni, majd akkor dolgozok, mikor alszik, vagy mikor "elvan magában", bár ez utóbbiban egyelőre kételkedem. Ne keseríts el, el így nem megoldható szerinted? De én Kami bíztatását tartom a szemem előtt.
A fordításokat mindegy, h mikor csinálom meg a nap folyamán. Kb 4 órányi munka, de a lényeg, h másnap reggel 8-ra kész legyen. Mondjuk nem szívesen áldoznám fel az éjszakát, se a koraestét, bár akkor az apukája tudna rá vigyázni, csak akkor semmi magánélet nem marad nekünk :(

Kép
Kép
agiboldi

Na most Szilvi bealudt, úgyhogy addig írok...

Az anyás korszak:

Nálunk nem volt olyan kemény az anyás korszak mint amit Lorca leírt. Persze volt hogy ott kellett hagynom Zsuzsát másra, és sírt mikor elmentem. Ez kb 6-7 hónaposan kezdődött, és ez valóban egybeesett azzal amikor megtanult mászni. Ez állítólag valami beépített fejlődési szakasz, önvédelem, hogy amikor a gyerek már TUD eltávolodni az anyjától, akkor nem akar, ezzel biztosítván hogy a mászni tudó gyerek nem tűnik el valahol a bozótban (evolúciós távlatból nézve), hanem ottmarad az anyja körül.

Nálunk Zsuzsa sose volt féltékeny ha David megölelt, megcsókolt. Ha odajött hozzánk, akkor magunk közé vettük egy "family hug"-ba.

Egyébként mi pont ebben az időszakban vettünk fel babysittert Zsuzsa mellé, lehet ez is bejátszott. Akkor még David itthonról dolgozott, csak tanítani ment el, tehát az apjával is nagyon sokat volt Zsuzsa. Anyukámhoz is rendszeresen jártunk, bár messze nem olyan gyakran, mint most. És volt babysittere, akihez heteken át, fokozatosan szoktattuk, de őt is nagyon szerette. Persze, sírt ha látta hogy én elmegyek (és én mindig elköszöntem tőle, hogy ne az legyen, hogy egyszer csak felnéz és nem vagyok ott), de azt mondták nekem, hogy nem volt vigasztalhatatlan, 1-2 percet sírt csak.

És persze olyan is volt, hogy még David se tudta megvigasztalni (Szilvit v Zsuzsát), pedig aztán ő a babaringatás nagymestere. Ez is ilyen idős korban kezdődött, anyás lett mindkét gyerek. Davidet látom néha bántja, bár most azt mondja, nem bántja, hanem bosszantja, hogy üvölt a gyerek és nem tud vele mit kezdeni, mert anya kell neki... De hát ez van... és van amikor engem bosszant fel úgy valamelyikük, hogy csak ő tudja lenyugtatni, mert éppen aktuálisan higgadtabb. De szerintem nagyon-nagyon sokat számít, hogy ő napi szinten foglalkozik velük, ringat, öltöztet, tisztába rak, etet, és rendszeresen van egyedül egyikkel-másikkal. Néha még a kettővel együtt is. :)

No mindegy, egy szó mint száz, nem biztos hogy olyan szinten lesz féltékeny illetve anyás a gyerek mint ahogy Lorca leírta, ez lutri. De amivel rá lehet segíteni az az, hogy szokjon a gyerek mást is, az apját, nagyszülőket, bárkit aki stabilan része tud lenni az életének, hogy ne az legyen, hogy tényleg nincs tapasztalata hogy milyen mással lenni mint az anyjával, és ezért esik teljesen kétségbe mikor anyukának ott kell hagyni őt valamiért. EZért jó még az anyás korszak előtt máshoz is szoktatni.

Barbi:

Bocs, akkor tényleg félreértettelek! :) Az meg tényleg bosszantó ha valaki nem úgy kezeli a gyereket ahogy szeretnéd. A gyerek jelzéseit pedig igenis meg kell tanulni... legyen az szó vagy gesztus. Persze az anyuka mindig helyzetelőnyt fog élvezni ilyen téren. :)

Timó:

Kövérség témában csak azt tudom mondani, hogy az agyfejlődés szempontjából a kövér csecsemő a jó! :) Majd totyogó korában illetve azután vékonyabb lesz, de addig nagyon is jó ha duci.

És szerintem nem vagy rossza anya mert nem jelzett a bébiőr... nálunk pl nincs egyáltalán, és van hogy csukott ajtó mögött alszik Szilvi, és én is csak arra ébredek hogy már sír. Ez abból a szempontból nem jó, hogy akkor felébred és lehet hogy kicsit hosszasabb visszaaltatni, viszont ha egy szobában vagyunk, vagy egy ágyban, akkor képes felébreszteni és ébrentartani a mocorgásával, forgolódásával, mert állandóan ficereg. És szerintem volt hogy megszoptattam mert azt hittem éhes, de aztán láttam hogy ugyanolyan hangosan ficergett és nem ébredt fel rá, hanem visszaaludt. Szóval ha külön vagyunk, akkor nem ébredek rá annyiszor, ő meg elvan szopi nélkül is.

Nanica:

Ezt Zsuzsa és Szilvi is csinálták, megerősíthetem, hogy megtanult valamit aztán utána hetekig nem csinálta újra. Vagy sosem. Pl Zsuzsának volt egy olyan korszaka, hogy huhogott mint a bagoly, kb ilyen idős volt mint Szilvi. És aztán egyszer csak abbahagyta és sose csinálta újra. Pedig olyan aranyos volt! :) Szilvi is tud forogni mindkét irányból, de most hetek óta csak oldalra forog, max hasról hátra billen ha hasra rakom.

Gyerekjelzések (pl száj a kézben):

Sztem a száj a kézben csak újszülött korban jelzi az éhséget, most már úgy látom Szilvi akkor tömi a kezét ha játszani akar vele. Szabályosan szopja az ujját, de pl önnyugtatásnak eszébe se jut (akkor el van foglalva a nyafizással) és ha éhes akkor is inkább nyafizik vagy sír, és fordítja oldalra a fejét nyitott szájjal. De szerintem ezt is csak azért csinálja, mert ÉN megtanultam hogy ez tuti azt jelenti hogy éhes, és Ő meg azt tanulta meg, hogy erre a jelre tuti kap kaját.

Ági:

Én maximálisan megértelek hogy a gyerek mellé kell saját, felnőtt élet is. Szerintem emiatt nem vagy rossz anya, sőt. Felmérted hogy neked mire van szükséged, és megoldottátok. Így Boldinak is egy kiegyensúlyozottabb anyuka jut, ami nagyon-nagyon fontos.

Na felébredt Szilvi, ennyire tellett...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timi!
ha tud aludni, akkor nem kell lázat csillapítani, szerintem.
Ha zavarja a hőemelkedés, láz, akkor forgolódik, nyugtalan.

Lillának valódi kis élménykuckója van.
:) Balcsis üdülés terveztek? Én is, még csak azt kéne tudni, mikor lesz jó idő?!

Róki! Azta variációkat hordozásra!

Ági! Azért gondolkodjál B terven, ha mégse menne egyedül. :?: Őszre kúszni-mászni fog, meg fogzik, meg etetni kell....Egy-egy munkát el tudok képzelni, de olyan mindennaposat, leadós, határidőset, hát nem tudom. A gond az lehet, hogy nem fogsz tudni koncentrálni, ha hallod a szöszölését, ha meg vele vagy, a munkára gondolsz. Az a se kinn, se benn állapot. Lehet, nem így lesz, tényleg nem rémísztgetni akarlak.

Hozzátápihoz- már régebben akartam írni, hogy ugye, általában almával, banánnal, ilyesmivel kezdenek. Na, van olyan gyerek, akinél ez nagyon nem jön be. A Luci pl. nem tudta megemészteni az almát, csak kókadozott, és aztán visszahányta. Túl savas volt neki, vagy nem tudom, de végül hetekbe telt, míg rájöttem, hogy egyszerűen, hagyni kell az almát, és főzelékkel, répával, krumplival kellett kezdeni. Na, szóval ilyen is van.
Mióta rág, imádja, tehát, nincs ilyesféle összefüggés.

Azért vagyok ilyen kis aktív, mert a Lucit elvittük nagyszülőkhöz, egyedül fog ott aludni, úgy hogy kétszáz km-re nincs a közelben anya, apa. Ezt is megéltük!

Bella

Kép

Kép
bella2

Timo:

a kötélnek én is nagyon örültem, bár soakn azt mondták, hogy azt sem jó használni, mert nem tanulod meg újra a saját hasizmodat rendesen dolgoztatni. Engem az sem érdekelt, csak végre felkelhessek :)

Új járóka tulajdonosok! Nagyon cukik benne a gyerekek,... küldenétek nekem képet, a magasság állítóról? (nekünk gyárilag nem olyan, de szerintem a párom meg tudná csinálni.

Róki: nálunk is kezd kialakulni valamiféle jelbeszéd. Azt tudom, ha nagyon bele akar gyűrni valamit az arcába, akkor már álmos. Ha nyöszöög és csücsörít közben, akkor éhes. Múltkor a szájba kéz tömködést olyan keservesen csinálta, hogy másra nem tudtam gondolni...

megyek mert méltatlankodik.

Cosmo boy-nak eltünt a koszmója? Hatásos volt a turbán?

nanica

Igen, Nanica, elmúlt a koszmó :D Gyakorlatilag egy esti kezelés elég volt, de még másnap is megismételtem, és mostmár teljesen koszmótlan Boldi :)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Tegnap szupi napunk volt! Nem nyüszizett nem sírt tök jól elvolt és 3xaludt. Miért nem lehet minden nap ilyen? :?: :?: :)

Bár ma reggel sem volt semmi gond tizóraizott aztán beraktam a kiságyba és szerintem elaludt...Megyek meglesem.igen alszik :D

Timo én sem adtam volna kúpot. Látszik már Lillusnak a két fehér csík?Nem emlékszem mit néztünk Barbinál. A fogorvosom azt mondta ha el kezd látszani a két csík kb 1 hónap :? Hát az még odébb van remélenm hamarabb túl lesz rajta! Úgy izgulok alig várom hogy meglássam a kis foghegyet... :D

KépKép
csongria

El kéne menni valahova császkálni olyan mehetnékem van... Csak azt nem tudom hova! Nem akar valaki jönni? :D

KépKép
csongria

Nanica!
Sima polcpöcök. Ha érted, mire gondolok. Van pár lyuk (oldalanként 3 db) a rácson és abba van behelyezve. És ami kiáll, azon fekszik az alja. Na, ezt jólmegaszondtam! :)

Bella!
Aha, a Balatonhoz szeretnénk lemenni pár napra. De vmi olyan helyre, ami csendes, de vízközeli és van kert. Szóval, extra igények! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timi,
Klassz a járóka. Már én is gondolkodom rajta, mert a kiságyban tökre szeret lenni csak nem fér el kényelmesen benne, mindig beakad a lába. :D

Lorca,
Hogy van Szasza göböcskéje?
Természetesen Petinek is lett hajnalra és még hőemelkedése is volt, 37,8 (levont). Csak nyűglődött, szenvedett, alig aludt.

Na és Győrben vagy Spronban nem tud valaki valami jó kis bababarát szállást?
Vendég

Húúú, most mondták a hírekben, hogy hétfőn már elviselhetetlen lesz a hőség. :shock: Nagyszerű!!! :evil:
Vendég

Itt egy link, annyira jót röhögtem rajta, "gyerek citromot eszik":
http://www.network.hu/videos/show/3220

Kép
Kép
agiboldi

Szabi vagy egy órát nyüszizett elkeseredetten. Forgolódott, fancsali képet vágott, látványosan szenvedett. Nem sírt, ez igazából egy újfajta kommunikáció. Próbáltam borogatni, az tegnap használt. Ma nem. Kapott egy kúpot, attól nagyon hamar elaludt. Biztos kifárasztotta a nyafi, nincs hozzászokva. Én sem, ezért most egy kicsit borzoltak az idegeim.

Timocska,
Valamikor a tizes éveim elején aludtam utoljára a Balcsinál. Azt hiszem ezzel nem sokat segítek. :roll: Én inkább a Velencei-tavat szeretem. Közelebb van és kevesebben vannak. Az igaz, hogy amikor először látta Nati, fennhangon kijelentette, hogy nem szabad a pocsolyába lépni. De azért tetszett neki.

Ágiboldi,
Nem keserítelek el. Inkább nem írom le Nati tendenciáját. Bellával azért egyetértek.

Féltékenység:
Natinál szerencsére rövid ideig tartott, Robival szemben eseti volt. Idegenekkel szemben, ha békén hagyták 15 percig, elmúlt, de addig gyanakodva nézett az ölemből. Volt párszor, hogy csak amiatt elsírta magát, hogy valaki, akit még nem szokott meg, közelebb állt hozzá, mint én. Boginál, Nati más barátnőinél, most 2 évesen is tart. Orsi barátnőjének anyukája csak akkor nézheti meg Szabit, ha leánykája messzebb van. Ha csak közelít hozzá, panaszkodik, felkéreckedik, pedig egyébként nem szokása.

Elköszönés:
Natitól is úgy megy, hogy szólok (néha 5x), hogy anya elmegy. Először egy éves kora után jártam el rendszeresen, suliba. Nem sírt. De én még így is szívroham határán mentem el hazulról. Vele azt hiszem, én vagyok a féltékenyebb. Az elején nagyon rosszul viseltem, ha valaki más vette a kezébe vagy vigyázott rá. Szabival már egész hamar ledolgoztam, hogy nem szeretem másnál látni. De még mindig dühít, ha valaki nem úgy fogja, ahogy ő szereti.

Kép KépKép
lorca

Na, itt volt anyósom. Több, mint egy órán át cipelte Lillus fenekét! Aztán elálmosodott a drága, mondtam, hogy tegye le. De nem, Lillus csak nyüszizett. Aztán fogtam, elvettem tőle, hogy megciciztetem. És kábé 30 mp múlva aludt a bébi! :D :D

Lorca!
azt hiszem, értem a féltékenységed. Nekem is sokszor rossz más kezében látni Lillát. Vagyis leginkább anyós kezében... húderosszvagyok már megin! :evil: :evil: :evil:

B.Ági!
Nagyon jó a videó! Szegény kismanó, még akkor is eszi a citromot, mikor tudja, hogy milyen sz.r! :D :D Na, ezért édesek a gyerkőcök! :)

Sági!
Lillust nem zavarta a hőemelkedés, aludt, mint a bunda. Inkább csak én aggódtam túl! Remélem Petya hamar elfelejti a szurit! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Lányok!
Nem riogatás, de jövő keddre 39 :!: :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock: :shock: fokot mondanak!!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Kép Kép
timocska

Boldiági szupi a videó! Én megnéztem a szadó macskát is!!! Nagyon durva :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Ez az időjárás durva hogy fogjá viselni a bébik??? :shock:

KépKép
csongria

Na es Timo! Milyen volt a talalkozas anyospajtassal a tegnapi emilezes utan? Gyilkolni tudo almosolyok? Vagy az mostanra mar el is lett felejtve?

Ha nem koszontem volna meg, jo reggelt mindenkinek.

Gedeiapu olyan keson jott haza tegnap este, hogy mar aludtunk. Persze csortetett, mint az orrszarvu, ugyhogy en folebredtem es merges voltam, mert vegul mindenki aludt mar, csak en nem... Legszivesebben folraztam volna, hogy hoho, nem er elottem elaludni! De nem tettem. Vegulis o szenved minden nap minimum 12 orat a munkahelyen... (vagy ott, ahol... lehet, h nem is szenved, hanem csajozik??? :D)

Ettol eltekintve egesz jo ejszakank volt, bar most Aron szabalyos 3 orankent kelt, de szepen visszaaludt. Azt birom, hogy amikor lusta vagyok visszatranszportalni a helyere, a gyerek ugye koztunk marad. Szepen beteszem az agy kozepere, en meg kihuzodok, nehogy veletlenul agyonnyomjam, de egy felora mulva mar ott van hozzambujva es en meg az agy szelen egyensulyozok, kozben az agy meg ures, mert Gedeiapu is kihuzodik a masik szelere :D Mindegy, milyen messze teszem be Aront, rovid idon belul odagurul hozzam :)

Meg meg at imadom, amikor izgatott vagy orul valaminek, akkor le-fol csapkod a kezevel-labaval. Mintha csak rohanna. Ilyenkor annyira edes! :D

Nekunk jo darabig nem lesz oltas, asszem ezt a kullancsosat majd csak jovore kapja (bar azt ugyis evente kell, nem igaz, Sagi?), a kotelezorol meg nem is tudom, mikor kovetkezik megint... ezt a nyusziszemet mar megkapta 3x... Lorca, mi a kovetkezo hivatalosan?
kami

http://www.network.hu/videos/show/3336
8 mp, Nati játszik Szabival. Nem tudom, igy működik-e, megpróbálom.

Felébredt. Ordít. A combja duzzadt, vörös és meleg. :( Szegénykém nagyon szív az oltás miatt.

Kép KépKép
lorca

Na megint itt... épp macskát etetünk anyukámnál, úton a Balaton felé. Nem egyszerű dolog nálunk az elindulás....

Hordozók:

Az a vicc, hogy ez még csak nem is az összes alkalmatosság ami van... de a többiről nincs kép. Nem tudom mikor lettem ilyen hordozómániás, mikor Zsuzsa született akkor még "csak" a kenguru meg a kendő volt, és az utóbbit nem is tudtam használni. Aztán lett még több kendő (két szőtt meg két lenvászon, abból egy rövid és egy hosszú), aztán lett kötős kenguru, abból is kettő, nemtudommiért, aztán lett a fémvázas hátihordozó, amit még mindig nem volt alkalmunk használni, aztán jött a rugalmas kendő. Két év alatt jól begyűjtöttem őket...

Ági:

Én Zsuzsa 2 hetes korától fordítottam rendszeresen, mondjuk nem ilyen rövid határidős munkákat mint amiről te beszélsz, hogy másnap reggelre kész kell hogy legyen... mivel ő szerette a kengurut, míg pici volt, rajtam lógott, én meg a fitness labdán ültem a gép előtt és úgy dolgoztam. Ez bejött, nagyokat aludt, én meg tudtam dolgozni/netezni. Később lett nehezebb amikor már nem aludt annyit, és nem akart egész nap a kenguruban lógni, akkor jött a babysitter, kifejezetten azért hogy elszórakoztassa az akkor kb 6-7 hónapos Zsuzsát míg én a másik szobában dolgozom. Mert tényleg akkor lett nehezebb mellette dolgozni, mikor már nem aludt napközben csak 20-20 perceket, és így estére szorult a fordítás miután ő elment aludni. Ha meg tudjátok engedni, lehet megérné Boldi mellé szerezni egy babysittert. Az az előnye is megvan, ha már bejárattatok valakit, akkor el mersz menni mellőle moziba, vagy vacsorázni is. Egy babysitter, attól függően, milyen gyakran és rendszeresen kell, kb 600-1200 forint óránként. Ha minden délelőttre beszervezel valakit, biztos olcsóbban elvállalja. Nem tudom ez megéri-e nektek így.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szegény Szasza csak tűr, csak tűr, csak tűr!!! :D
Vendég

Lorca!

Jót nevettem a játszós videón! :D Ilyen nálunk nincs. :( Zsuzsa elég ritkán nyúl Szilvihez, néha megsimogatja. Leginkább kiveszi a kezéből az éppen benne levő játékot, legyen az bármi.

Egyébként Zsuzsa is csinálja amit írsz, hogy nem szereti ha valaki túl közel megy hozzá, esetleg hozzányúl (még azt is nehezen tűri ha Szilvi!), de én ezt nem féltékenységnek tituláltam... szerintem csak magánakvaló, nem barátkozós típus. Nem szereti ha idegenek belépnek a köreibe. :D Van hogy minket is ellök (mondjuk elég ritkán és általában hiszti miatt), bár az érdekes, hogy az ellenkezője is igaz, egy bújós gyerek. Szeret testközelben lenni, odabújik és odahajtja a fejét, jön, megölel, stb. Puszit azt nem ad. ;) Ha kérek, akkor nagy kegyesen tartja az arcát NÉHA.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lorca!
Nagyon durva!!! Szegény Szasza!! :lol: :lol: :lol: De egész jól tűri! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 17:12-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

http://www.travelport.hu/szallas/EHotel.vd?ml=31&mi=1&sub=1&xcnl25511&prf=24

Timo: mi itt voltunk tavaly. Nekem nagyon bejött. Nem közvetlen vízbarti szállás (Balatonföldvár), de kb 5 perc alatt oda lehetett érni a szabadstrandra, ami igen kellemes ...

Sok kisgyerekes család volt ott, amikor mi nyaraltunk. Nézd meg!

És köszi a tartószerkezet leírást... sokkal egyszerűbb mint gondoltam :D

Azthiszem nekem is ki kell próbálni a koszmótlanítást e módját 8)

Éjjel megint kelt 1:40 kor és 4:20kor, aztán evett 6:20, 8:20 voltunk kendőben sétálni - eljutottunk az akváriumos boltig, most meg alszik... de sajna csak hajszárítóval aludt el :( mostanában csak este alszik el magától/cici közben.

nanica

A felső kép az Bali??? Én mindig mondom, hogy tiszta apja! :lol:
Vendég

Ja, a dundibb Lillus! :) Azért nekem félelmetes a hasonlóság!!! Én vagyok az anyja, én hol vagyok ebben a gyerkőcben? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo, nalunk pont forditva van: en az apjat keresem Aronban, de eddig meg nem talaltam... talan a keze-laba es a korme. meglatjuk. A habitusa egyertelmuen az enyem, bar majd az anyosom megmondja.
kami

:D :shock: én azt hittem mind a kettő Lillus :)) le sem tagadhatná az Apukája

Nálunk is egyébként nagyon hasonlít az apukájára, talán csak a lábukköze nem! :) Még grammra pontosan ugyanannyival születtek!

Lorca: Szasza igen türelmes... meddig bírja a nyúzást?

nanica

Nanica!
Köszi a linket! :) Apával átbeszéljük! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca! Ez milyen oltása volt Szaszának? A kötelező négyhós??? Ez durva szegénykém... :(

Előszőr azt hittem hogy a felső képen te vagy...Má akartam írni hogy inkább rád hasonlit. :lol: Még az orrcimpája is olyan!!!

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?