A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Memme!
Köszi a leveledet, de: vissza is jelölsz? :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Óh, Csajszikák!
Martin, Ádám, Kata és Szofi, na meg BENUS (végre!!! :wink: ) - mindenki gyönyörű!!!
Gabbóka, már most bánom a napló eddigi mulasztását, de hogy is kezdjem? Egyelőre írni fogok szavakat a filofaxomba, hogy szokjam a kézzelírást... :shock: Tegnap Benő már kihányta a krumplit, annyira nem bírja. Megfogadom a Kriszta és te tanácsodat, na meg Memméjét, és nem erőltetem. Kínálgattam már ma is többször.
Steffike, én annyira bízom benne, hogy "találnak" végre MEGOLDÁST is, mert nagyon szar, hogy tele vannak ötletekkel, tippekkel, de látjuk, ez sokszor kevés.
És Steffi-Gabbó, nem értem, Benőnk szintén 2-3h-ig kel veszett gyakran, utána általában 6ig bírja. Nem értem, nem bírom. Megy már a bérescsepp magamnak, mert összeesem egyszer...
Heni, ez olyan vacakérzés, sajnálom. Mi ez a célzás? Lehet, hogy hármaska?
Gyuzso, öröm, hogy hordkendő bevált nálatok. Benci a kenguruban sem volt hajlandó megmaradni 5 percig. Mondjuk örülök, mert ez vonatkozik az ölben levésre stb. Hogy nőttök!
Végül, hajrá Cukorfalat!

Ki írta? Hasonlót... :shock: Benő még négykézlábazni sem tud, ülni is csak részegesen, de tolja fel magát állásba, nem értem. Kapaszkodik és húzza magát. Tudom, visszanyomni nem lehet, de nem árt ez neki? :roll:
vbea

Eni, Zsombi sem nem tudott még felülni, sem mászni, de állni már megtanult. Egyelőre a 6 év alatt semmi ártalmát nem érzékeltem ennek. :lol: Ügyes és kész. Így ügyes, nem úgy, mint aki fordítva az.

Heni, de bunkó vagyok! Pedig annyira szép a fiad! Elfelejtettem az imént írni. Bocs! Legkisebb tesó?? :wink: :oops:

Vali, szőke herceged hihetetlen! Tényleg! Kisherceg lehetett ilyen 2hónaposan. :lol:

Kriszta, mi ez a hirdetés ügy? Erről lemaradtam...

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabbo!
Én nem hírdettem, hanem írtam egy mérgeset Nők Lapjáéknak a HÁ nyilatkozat (vagy minek nevezzem) után. De semmi. Mondjuk, nem is vártam...

Evéshez még annyit: Én is 5 hónaposan kezdtem a hozzákaját, de lehet, hogy korai volt, mert állítólag vannak babák, akik még nem érettek 6 hónaposan sem az egyéb kajára. És igen, a türelem... :roll:

Kép
Kép
kriszta36

Jóvanna' lányok, azért nem kell ám annyira komoylan venni.... csak ugye a nyaralás nyaralás, kicsi iszogatással :oops: és hát kétszer nem volt kéznél semmi :oops: :oops: :oops: Azért én jobban örülnék, ha még csúszna a project. Na, meg most itt van ez a nyavalya :twisted:

Veronikusz: nem csodálom, hogy mérges vagy, ezt azért nem gondoltam volna a nők lapjáról.....

Minden nem alvós mamira felnézek, én nem is tudom, hogy bírjátok, szerintem én már tűzokádó házisárkány lennék a nem alvástól.

Mindjárt visszanézem a képeket, bár előre tudom, imádnivalóak a kölkök! :P

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Memme, igen, ezek után szeretnék szülésznőt, eddig is szerettem volna, de jó lesz valaki, aki a kórház alkalmazottja, és a következő napokban is rámnéz :)
Persze ha megint császárnak kell lennie. :( De akkor is!

Tünde

mtunde

Kriszta! Csak Neked!!!! :P :P :P
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Fú lányok, jó mérges vagyok :twisted:
Balcsi előtt ( azaz holnap két hete ) vettem egy skechers papucsot. ( az a flip-flop, ahogy Ti hívjátok) Kb. 5ször volt a lábamon és jócskán lekopott a talpán levő mintázat, kitágult a tartópántja és be is szakadt. Mindezt 6990 ft-ért. Ma visszavittem, felvették jegyzőkönyvbne és közölték 18!!!!! munkanap után telefonáljak, mi a döntés.
Hát apám........ Aztán majd lesz 3 munkanapom, hogy levásároljam, mi?
Mentem vasalni - vagy 5 adag vár rám :x

Heni

Kép

Kép
cancan

Steffi, amíg megint el nem felejtem: ment egy privi.

Kép

Kép

Kép
memme

Bocs Lányok!
tegnap apukámnál voltunk, ma reggel olvasgattalak titeket, hogy mit írtatok de agyilag zokni vagyok ma hogy reagáljak is rá. Hajnali egytől eludtam csak 4-ig. :oops: Este a férejemet próbáltam ébresztgetni, hogy tanuljon a mai vizsgára, majd 4-kor ébresztett Kata és azóta nem alszunk.

Egyik baba édesebb mint a másik! :D félek kihagynék valakit ha most fel akarnám sorolni név szerint. Rakjatok fel még-még-még!!!!!

Nők Lapja:
ez az egész elírás csak azért rossz, mert most jönnek a "csak nagyis" levelek és szerencsétlenek fáradnak, aztán meg csalódnak hogy mi nem egyedülállót keresünk. :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

No.

Jó reggelt mindenkinek!

nekünk - most már másodjára - végre jó reggelünk van, Melinda fél hétig durmolt. Éjjel kelt egyszer, de tényleg szívta a cicit, nem csak cumizott.
Ha ez így maradna (legalább hat óra), azt mondanám, ez így teljesen baráti. És most meg több mint egy órája játszik egyedül, fel tudtam tenni a levest, beágyaztam és még ide is eljutottam...

Kriszta, persze, szórakozott vagyok, bocs.

Vali,, te is szerelmes leszela fiadba... :)

Eni, szerintem ne ijedj meg. Lehetnek szélsőséges esetek - mostanában hallom, hogy bizonyos fázisok kihagyása diszlexiát -gráfiát segít elő - de szerintem ez nem általános. Az unokahúgaim közül az egyik sokáig mászott, amásik alig, szinte egyből felállt. (Ma huszonéves jó csajok). Látod itt a fórumon is, hogy micsoda szélsőség van a gyerekek között. Ha pl. Jázminra meg Martinra gondolok és aztán meg a főbérlőnk kislányára, aki viszont 15 hónaposan kezdett el járni. De pl. Melinda benne van minden fázisban, viszont nagyon sokáig. És nagy, és erősebb mint az egykorú társai. (Olyan tárgyakat felemel, amit ők meg se próbálnak és nagyon korán kezdte el kinyomni magát). De már benn a kórházban azt mondta a gyerekorvos, hogy úgy néz ki, mint egy 1,5 hónapos, aztán szépen visszalassult.
Úgyhogy biztosan fog mászni, már csak azért is, mert úgy azért még mindig hamarabb el fog érni az áhított tárgyakhoz, mint labilis járással. legfeljebb nem annyit, mint más gyerek. Szóval ne aggódj. De ha nagyon aggaszt, mindig vannak gyerek-neurológusok meg terepeuták, bár én leginkább az ösztönömben bízok.

Ezt elküldöm, mielőt elszáll.

Kép

Kép

Kép
memme

Hálapénz:
én hál istennek egyelőre csak most, a szülés kapcsán kerültem bele az eü-be tartósan - és remélem másképpen nem is fogok. De a mi esetünkben a hálapénz VALÓBAN HÁLÁBÓL van. Persze fel szoktak hozni nyugati példákat, de itt nem nyugat van. És ha az is volna, le sz...om, bocsánat, akkor is megkeresném - csak magánban - azokat a szüléskísérőket, akik többek mint egy alkalomra szóló technikai személyzet. Csak ott nem hálapénznek nevezik amit adunk. Miért ne értékelném anyagilag is azt, hogy egy bába és egy orvos adott esetben a szabadidejében is rendelkezésünkre áll (és így nem kell életünk legfontosabb eseményénél olyanoktól seghítséget kérni, akiket akkor látunk először), arról nem is beszélve, hogy egész terhesgondozás alatt és utána is rengeteg emberi és szakmai támogatást is kapunk tőlük. Semmi köze az állam hivatalnokainak ahhoz, hogy ebből nekik mennyi jövedelmük származik.
Ráadásul: ha pl. Melinda orvosnak tanulna és ez 8-10 éven át rengeteg pénzbe kerülne nekünk, gondoljátok, hogy lebeszélném arról, hogy elfogadja, amit külön úton kap, ha lelkiismeretesen végzi a munkáját? Van egy belgyógyász doktornő ismerősünk - a kórházi fizetéséből nem él meg, viszont nincs a kórházon belül klientúrája így hálapénz se folyik be. Magánrendelőt fog nyitni, hogy megéljen.
(Természetesen azokat elítélem, akik nem dolgoznak meg érte és egy receptfelírásért is tartják a markukat.)
Hát ez jutott eszembe a hálapénzről. Bocs a kisregényért.

Kép

Kép

Kép
memme

Ja, P. S.: kétszer váltottam orvost és már a harmadik hónapban jártam, amikor ahhoz rátaláltam azokra a szüléskísérőkre, akiknek valóban hálából adtunk pénzt. Szóval szerintem - legalábbis a terhesség és a szülés olyan, hogy - van módja az embernek választani.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme!

A hálapénz , ha hála, ok, de amikor tudod, hogy illene adni a dokidnak, mert miattad jön be??? És a doki is szarhelyzetben van, mert ő szabályosan adna számlát, leadózná, stb... De nem teheti. Mert szülés költségtétel NINCS.

Egyébként másrészt én nem rétek egyet a hálapénznek. Tanár vagyok. Nem egyzser, nem kétszer szabadidőmben segítettem a gyerekeknek, ápoltam a lelküket az anyjuk helyett. stb. Nem pénzért. Köszönömért se. Tanultam én is x évet. Sőt, még mindig tanulok. Én sem élnék meg a fizumból. Nem a hálapénz a megoldás, hanem az orvosok nomrális megifzetése. De ezt ne feketén kelljen, hanem fehéren!

Persze, én is adtam hálapénzt, és tényleg hálából. Hiszen nálunk mindkettőnk élete fogott kockán. DE rossz érzéssel adtam. Kellemetlen volt. És most is az lesz.

mtunde

Igen-igen. Igen. Nem a hálapénz általában a megoldás, hanem normális fizetés, minden eü. szakember elmondja, hogy nem a betegekre kell ezt ráterhelni.
Általában véve én sem értek egyet a hálapénzzel. De a mi esetünkben nem azért adtunk, mert illett. Készítettünk nekik (a bábának és az orvosnak is) egy apró, de emlékezetesnek szánt ajándékot is, pont ezért. És nem csupán a szülésért volt.

De azt gondolom, hogy nagyon esete válogatja, hogy ki miért ad és mit érez. A szülés eleve egy más szituáció. Nem egy előre látható, programozott kórházi esemény, mint mondjuk egy szívműtét.

Én is tanár vagyok egyébként, nem is tudok megélni a fizetésemből, sokat dolgoztam mellette is. De ez nem fog változni.

Érdekelne egyébként, mért volt rossz érzés nektek adni, de megértem azt is ha nem akarsz róla írni. Esetleg magánba.
Én is írok egy privit, talán úgy érthetőbbé válok.

Aztán megyek pakolni, úszni megyünk.

Egyébként azért van, hogy be nem áll a szám, mert tegnap tudtam meg, hogy nem kell szept 2-ra benyújtanom a szakdogámat, nyertem még két-három hónapo, Pillanatnyi megkönyebbülés.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Nyilvános az oka, miért volt kellemetlen adni. Olyan hülye szituáció, hogy akkor én most köszönöm doktor úr, átadjuk a kis Tokajit, benne a boríték, a doki, "jajj, nincs mit" és el. Egyszerűen olyan hülye szituációnak érzem ezt, hogy pénzt adok, csak úgy, a zsebébe. Nem szeretem az ilyen helyzeteket.

mtunde

Sziasztok!

A hálapénz intézményével én sem értek egyet, de sajnos ma már szinte ez a normális. Teljesen mindegy, hogy szülünk, vagy a manduláját veszik ki a gyereknek. Érdekes volt a kórházban, behozta uram a 86 éves nagymamáját, hogy nézze meg a dédunokát. A nagymama a kezembe dugott szinte titokban 5 db 200 ft-ost, hogy adjam oda a nővérkéknek, mert hát még mindig így mennek a doglok... Nem akartam mondani, h drága Dédi Mama ma már mininmum még egy 0-át hozzá kell tenni, hogy oda merjük egyáltalán adni... Nem újkeletű tehát a hálapénz, ezt tudjuk, csak most már szerintem túlzásba visszük a mennyiségét.

Mondjuk az megint más dolog, ha a doktor, szülésznő csak azért jön be a szülésre, mert behívom, alapjáratban a családjával lenne pl. Ezt az állam neki nem fogja megfizetni soha, ez egy olyan extra szolgáltatás, amit én kérek.

Természetesen mi is adtunk a szülés után mindenkinek, de nekem személy szerint kínos volt átadni. Szinte úgy éreztem, h leég a képemről a bőr... Nem tudom miért, de kellemetlen volt.

Teljesen igazatok van nektek, pedagógusoknak, hogy néha a túlmunkátokért még köszönetet sem kaptok... Szégyen szerintem. Meg kellene fizetni mindenkit, aki gyerekekkel, emberekkel szívből, lélekből dolgozik. Erre lenne jó a teljesítményértékelés, de azt nem tudom, miként is lehetne megvalósítani óviban, suliban.

Tényleg, már rég óta foglalkoztat, ha gondoljátok, válaszoljatok. Amikor pedagógus nap van, vagy évzáró, akkor örültök a sok virágnak, csecsebecsének, vagy már mindenből van otthon 20 db, s jó lenne, ha másként köszönnék meg a szülők és a gyerekek a munkátokat? Egy-egy titokban készített előadásra, vagy közös nagyobb meglepetésre gondolok.

hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vali!

Pedagógusnap nálunk nem volt tartva! Én parancsoltam rá az osztályomra, hogy vegyenek x szál virágot, és adják át a tanáraiknak. (én kimaradtam :))
Se tantestületi megünneplés, se semmi. Lassan kezd kimenni a divatból. De ez egy 10 éves múltra visszatekintő középsuli volt. Pesten.
Részemről én minden gezstusnak örülnék.
Persze más formában ezeket megkaptam, szerenád, stb. különleges dolgok az osztályomtól.

A teljesítményértékelés jó lenne, csak a mostani fizetést fogják máshogyan felosztani. vagyis, lesz, aki ennél is kevesebbet kap, hogy más többet kapjon :(

mtunde

Sziasztok!

Tegnap voltunk Tóth dokinál. AFP tök jó. szóval minden oké.
Kistesó is jól van pocakban, 4 cm a fejátmérője már....
jól vagyunk... :D :D

Később jövök, most mennem kell...
Vendég

Sziasztok!
csodaszépek a gyerkőcök!!!
Tegnapkatunk 2 hónapos oltást :( !
Remélem mindeki jól van!!
Brigi?????

emano/Andi
KépKép
emano

Emamo, mi holnap kapjuk, már előre bőgök. :(

Gabi, nagyon jó, hogy minden rendben. Irigykedem rátok is! :D

Tünde, a fizetést nem lehet csökkenteni, nem? Remélem rendelnek hozzá majd központi forrást, ha egyszer valóra válik...
Az lenne még szerintem okos dolog, ha a közoktatásban is hasonlóan állna a vezetőség a munkatársakhoz, mint a forprofit szférában. Mindig azt halljuk, hogy milyen fontosak a különböző juttatások, a csapatéptések, a közös elvonulások a kollégákkal. Ez miért nem teljesül akkor azokban a szakmákban, ahol az ember ha kiég, belefárad, a jövő nemzedéke látja a kárát? Szerintem rettentően fontos lenne erre is áldozni az állam szerveknél is, nem csak a versenyszférában...

Kép
Kép
Kép
v30

Borsa, Hervik hol vagytok? Remélem Ti is nyaraltok!

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat :oops: Bár bevallom egy kicsit már bálnának érzem magam, ráadásul egy kicsit megrepedt a hasam is :( , de sebaj ennyi bajunk legyen.

Tündériek a babák, olyan jó nézegetni. Tegyetek még fel többet.

Gabi: Gratulálok a jó AFP-hez!!

Házapénz: Én sem értek vele egyett, de sajnos nincs mit csinálnunk. Mertha valaki nem ad, akkor úgy érzi, hogy kevesebb figyelmet kap, ami nem biztos, hogy igaz. Én egyszer nagyon felháborodtam, mikor egy másik topicon azt olvastam, hogy 6000 ft-ot kér a doki a rendelésen, de a lány 10.000 ad és nem kér vissza belőle. Itt a baj, mert ez a lány megteheti, hogy többet adjon, de mi van akkor ha valaki nem és a doki előbb-utóbb felviszi a tarifát, mert "elrontják" a betegek.

Viszont lenne egy kérdésem: Szerintetek, ha marad még aug.-ban a Kútvölgyi és sikerül visszamennem a régi orvosomhoz, akkor a másik kórházban dolgozó orvosnak adjak valmennyi pénzt? (Ez idáig nem adtam, mert ő csak TB alapon dolgozik).
cukorfalat

Sziasztok!

Cukorfalat, szerintem ne adj a másik dokinak!

Vali, hát az a helyzet, hogy elvileg megszüntetik a bértáblát, és mostani bérkeretből lesz 20% mozgatható bér. Egyiktől el, a másiknak oda. Szóval törvénymódosítás kérdése, és meg lehet változtatni (csökkenteni) a béreket.

A csapatépítéssel egyetértek. Bár ez jobb tanári karokban még szokott működni, nálunk is van minden év elején 3 nap együtt. Meg néha olyan értekezletek, amiken valami értelmeset csinálunk, stb. De ez nem tudatosan tervezett, nem jó profi cég csinálja, hiszen arra nincs már keret.
És én bizony támogatnám azt is, hogy 7 évente szabira küldjék a tanárokat-szocmunkásokat, stb. Van, ahol ilyenkor 1 évre félreteszik őket: továbbképzésekre járnka, adminisztrálnak, pihennek, és kevésbé égnek ki. Állítólag.

2 hét múlva nyaralunk, szándékomban áll csinálni jó sok fotót :) Magamról is a kis pocakkal :)

mtunde

sziasztok!
remélem mindenki jól aludt. mi igen :lol: HURRÁÁÁ! azért tegnap voltunk orvosnál is, a dokink azokat mondta amit én is tudok, de nagyon figyelmes volt legalább, imádjuk ezt a dokit!

cukorfalat!
megrepedt a hasad? az meg milyen? már bocs, lehet, hogy hüléynek tűnök sőt az is vagyok :wink:

azt akartam kérdezni, hogy ti hogy és mikor kezdtétek a glutént bevezetni?

gabbó!
neked írok majd privit!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!

Olyan 9-10 hónapos kortól Bene kapott kiflivéget, kenyérhélyat, stb. Szép lassan átállt a mi étrendünkre.

És mit mondott a doki?

mtunde

Tünde: Szerinted menjek oda a másik dokihoz és mondjam neki azt, hogy köszönöm, hogy eddig csinálta a terhesgondozást, de mégis az "eredeti" kórházamban szülök? Vagy ne is szóljak neki?

Steffi: Sajnos jött egy pár lila csík a hasam aljára :( Azt hiszem striának (így kell írni??) hívják.
Gratulálok a jó alváshoz!!!! Sikerült Martint rávenni, hogy éjszaka jobb aludni?
cukorfalat

Cukorfalat, nem tudom, hogy én szólnék-e, talán azért telefonon mindenképp. Szerintem nem te vagy az egyetlen, aki most így vergődök kórházak között, és ezt az orvosok megértik.

A lila csíkok nagyon szélesek? Nekem tökre beszürkültek szülés után, és alig látszanak.

mtunde

tünde!
igazából megegyeztünk abban, hogy kissé sok minden történt vele. végülis félévesen felült, felállt elkezdett mászni plusz azóta egyfolytában fogzik, most 8nál tartunk. plusz jöttek a magánéleti gondok, anyós, kettőnk kapcsolata, a hülye autó, a lakás, szomszédság, megverés... volt sok minden és ő nagyon érzékeny lelkületű és ezért nem is érezte magát biztonságban. valami ilyesmi. azt mondta azért ne vegyük félvállról, figyeljem, írjam a naplót és jelentkezem a helyzet továbbra is szar. kb ennyit.
oké de állítólag vannak ilyen gabonapépek azt hiszem a milupának vagy talán még az a hole bio izénak is van. azzal érdemes próbálkozni?

és valaki babája eszi a milupa H.A. tejpépjét?

cukorfalat!
ja én azt hittem szó szerint megrepedt. hát tényleg hülye vagyok :lol: de legalább tudok magamon nevetni. olyan egy pár ember kivételétől eltekintve mindenkinek van, ha ez vigasztal. én ugyan alig híztam (7 kilót, nyugodtan utáljatok, nem érdekel :lol: ), de sajna a nagy baba és kicsi alkatom miatt nekem is lett. hát ez van. viszont van egy cukiii babám! valamit valamiért.
szerintem rájött, hogy neki is jobb így. és most már befejteztem a görcsölést. igaz 3/4 5kor már menni akart a dolgára, de egy kis szigorral rávettem az alvásra. így ma 6kor keltünk.

na megint jó sok vagyok, látszik, hogy pihentebb vagyok. így is úgy is...

többiek glutén?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tünde: igen valószínű nem én vagyok az egyetlen, de egy kicsit szarul érzem magam. Pedig nem tehetek az egészről, mertha nincs ez a káosz, akkor eszembe sem jutott volna váltani. Igazad van, a telefon a legjobb erre, mert személyesen olyan bénának érzeném magam...

Szerencsére nem nagyon szélesek és nem is nagy kiterjedésűekkb 3-4 mc hosszúak.. Remélem nekem is el fog tünni...

Steffi: Örülök, hogy tudsz nevetni... :lol: Lehet, hogy én írtam rosszul ezért nem értetted elsőre.
Örülök, hogy sikerült visszaaltatni Martint és lehet, ha már nem "görcsölsz", akkor ő is megnyugszik és jól fog aludni éjszaka.
cukorfalat

cukorfalat!
hát ja néha muszáj nevetni, különben... :roll: egy 'kicsit' tényleg begörcsöltem, de nem csoda. viszont téged annyira irigyellek! soha nem hittem volna, de visszasírom a hasfájós időszakot! az még ehhez képest smafu volt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Helloka!

Steffi! Örülök Martinnak, hogy végre alszik éjjel, és hagyja a mamáját is egy picit pihenni!! :D :D Csak így tovább..
Nálunk Enci 7-8 hónaposan kapott kiflivéget, meg babapiskótát is adtam neki rágcsálni, Szerette nagyon,amikor jött a foga... inkább azt rágta, mint a rágókáját... Szóval szerintem nyugodtan adhatsz már te is. Sőt a hipp termékekben már van gyümölcsös-kekszes dolgok 6 hónapos kortól.

Cukorfalat! Kend be vmi krémmel, én legalábbis kentem sima egyszerű Nivea-val, és nem lettem csíkos. Pedig akkora hasam volt... :D Gondolom most sem lesz kisebb... :D :D

Tünde! Merre mentek majd nyaralni??

Ja, íme 1-2 kép, locsolni akartam,de Enci úgy döntött inkább a kutyát itatná meg... :D

Kép

Kép
Vendég

Cukorfalat,

szerintem egy telefont minimum megér, hogy mégsem nála szülsz :)
Nekem még az otthoni orvosommal (Debrecen) van elvarratlan szál :), ő kísérte a 16. hétig Micát, még karácsony idején vettem neki egy szép könyvet, de még nem volt érkezésünk, hogy odaadjam. mostmár kisMiklóssal fogom kézbesíteni! :)

Sajnálom, ami a pedagógus-szakmával történik, nagyon sok múlik rajtuk és nem becsülik/becsüljük meg őket.. Én egy semmi extra oviba-suliba jártam, de tuti ott alapozták meg a későbbi könnyebb tanulási képességemet. Az ovicsoportunkból 4-en gimnáziumban ugyanabba az osztályba felvételiztünk és jártunk és még az évfolyamon volt a csoportunkból még 1 leányzó! "Elit", inkább erősnek mondott soktagozatos vidéki gimi volt..
Nekem meg sajnos már csak a hova-vesznek-fel-ha-ide-se jelentkeztek a református tanítóképzőbe..

Hálapénz,
mi is hálából adtuk, mert hatalmas élmény volt és ezt Nekik is köszönhettük! Most adtam a dokinak oda a 6 hetes kontrollon, persze mondta, hogy nem ezért csinálta, neki ez a munkája..
De tény, hogy én is jobban érezném magam, ha meg lennének fizetve normálisan ők is meg a pedagógusok is. Hogy ne kelljen ennyi mellékest dolgozniuk..

Gabi,
gratula a 4 mm-s kobakhoz!! Már AFP, rohan az idő..
:lol:

Steffi,
húú, így visszaolvasva iszonyú, amin átmentetek.. De Martin már 8 fogas nagylegény!!!

Emano,
oltáshoz gratulaaa!!!

Veronikusz,
remélem a ma éjszakád jobb lesz... Kívánom!!!
Ha vigasztal, mi 11-ig küzdöttünk az elalvással, ordítás, szélcsövezés, anyába belebújás alváskor.. lassan 15 cm jut az ágyunkból nekem :lol:

Borsa nem nyaral, próbálja átvészelni a kezdeti időszak megpróbáltatásait.. majd ha jön, mesél, szegénykék sok mindenen mentek keresztül, de nagyjából mostmár jól vannak..

csináltam csipa-kölykökről fotót :lol: Kép

KépKép
Kép
gyuzso

Cukorfalat, nekem is volt B verziós orvosom. Bár csak kétszer találkoztunk, de minden leletemet ismert, megnézett. Amikor Ádám megszületett, másnap telefonáltam neki, hogy köszönöm szépen a kedvességét, de időközben a tervezettek szerint megszülettünk. Mindig is nyílt lappal játszottunk, tudta, hogy nekem a Kútvülgyi a Nr1.

Steffi, azért remélem már egyenesben... már rátok férne egy pozitív széria! Drukkolok! :-)

Encike házias nagyon. :-) Jó az a kiscsizma. Nem félt a kutyától?

Csipa kölyköket Miklós hamarosan kezelésbe veszi! :-)

Remélem Borsa gondja nem komoly már, illetve túl vannak a kezdeti nehézségeken! Nagyon várom már, hogy jelentkezzen, s hírt adjon magukról és Emma babáról!

Kép
Kép
Kép
v30

Steffi: Remélem,hogy mostmár egyenesbe jöttök és mostmár pozitív dolgok jönnek!!

Gabi: Jó a kép!!

Gyuzso: Telefonon mindenképp beszélnék vele. Csak nem tudom,hogy nem illene-e személyesen?

V30: Ez az, hogy én nekem ő nem B-s volt, hanem félidőtől hozzá jártam, mert nem lehetet tudni, hogy mi lesz a Kútvölgyivel. Persze azért időnként beszéltem a kútvölgyis orvosommal, hogy mi van az osztállyal.
cukorfalat

Sziasztok!

Cukorfalat. Hát nehéz kérdés, de ha fárasztó bemenni, tényleg csak hívd fel.

Gyuzso, jó, hogy te tartod a kapcsolatot Borsával, és remélem, lassan jön felénk is. Szegények, kár, hogy megszenvedték az elejét.

Steffi, hát érthető a nemalvás, és bíztattak valamivel? Nem fogtok elutazni msotanság? hátha az kizökkenti a rossz szériából? Meg látja apát-anyát felhőtlen nyugiban?

Gabi! Nagybörzsönybe megyünk, egy szokásos évi 1 hetes sokcsaládos táborszerűségbe. Aztán balcsira a férjem nagymamájához, ha belfér.

mtunde

Sziasztok!

Steffi, lehet, hogy azzal, hogy a te lelkedet megnyugtatta a doki, megnyugszik Martin úr is?.
Egyébként tényleg eszméletlen antennái vannak a bébiknek, mindent tudnak, megéreznek.
Valamelyik nap volt a rádióban, hogy nem tudom milyen orvoscsoport kiderítette, hogy a gyerekek 6hónapos korukban kezdenek el hazudni, manipulálni. Kis ravaszak.

Réka
Vendég

Gyuzso!
hát nem nyugtat meg ha más is küzködik :oops: sírás ments nyugodt éjszakát NEKTEK IS és másnak is!!
édesek ezek a "Csipa-gyerekek" :lol: :lol:

Steffi!
én is kívánom, hogy most már csak derüs, nyugodt, szép dolgok jöjjenek! :D

Gabi!
Encibaba tündéri :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

gyuzso!
cukik a cicák!

tünde!
nem hiszed el, de a gyerekorvos is azt ajánlotta utazunk el... hát csak sajnos nem ilyen egyszerű a dolog... :( azt mondta egyébként, hogy nem mi vagyunk az egyedüli szenvedők és én is olvasgattam egy csomó mindnet és az vigasztal, hogy máshol szarabb a helyzet...

gabi!
de ügyi ez a kiscsaj! :lol:

réka!
ja azt a férjem is hallotta, hát tényleg hihetetlenek! de én azzal nyugtatom magam, hogy ez legyen a legnagyobb gondunk... majd kinővi idővel, csak győzzem kivárni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Igazad van Réka! Amikor fősulira majd egyetemre jártam Ákos mellett, a vizsgaidőszakokban iszonyatosan nyugtalan volt a gyerek. Érdekes, a szorgalmi időszakban semmi gondja nem volt... Mindenre nagyon érzékenyek!

Kép
Kép
Kép
v30

steffi!

Vidéki rokonok? Vagy ők nem lennének nyugodt környezet?

Nekem onnan jutott eszembe, hogy a szomszédom kisfia is óránként kel, nyáron kint vannak a telkükön, láss csodát, reggel 9-ig alszik egyszuszra. Egyszerűen szerintem érzi, hogy az anyja is ott érzi jól magát, és nem itt a 1,5 szobás lakásban. nem is értem mondjuk, miért ezt a lakást vették, és helyette miért nem építettek a telkükre házat ebből a pénzből, ha mindannyian ott érzik jól magukat, és mindenki tud onnan dolgozni járni? De biztos nem gondolták, hogy ezek a dolgok ennyit számítanak.

Valahogyan bizti megoldódik ez a dolog. Hihetetlen antennái vannak a gyerkőknek.
Egy barátnőm kislánya azóta laszik jól, hogy a férj elköltözött, mert ők meg otthon veszekedtek, vagy csak hűvös hangulat volt egész nap. TUDOM, NÁLATOK NEM EZ A GOND. De hogy ezt hogy megérezte a gyerek...

mtunde

Steffi és Memme,
köszönöm a mai segítséget :-)

Steffi,
jó fej doki lehetett, örülök, hogy -bár közvetlen segítséget nem tudott nyújtani- megerősített.
Tejpép meg glután ügyben nem tudok sajnos segíteni, Máté már mindenfélét eszik. Nagyon szívesen viszek át mindenféle kóstolót!
Az Intersparban ma vettem biojughortot, túrót, majd beszámolok, hogy fogadta Máté.

Masni
masni

anyósomék vidékiek, de inkább megkímélem magam ettől az élménytől. legutóbb majdnem elváltunk miattuk... de tényleg kéne a körny.változás. most agyalunk, hogy oldjuk meg. tud valaki jó helyet?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

No, elaludt.

mostmár alig ellenkezik (kis sírás) és elalszik egyedül nappal is. És cici nélkül. Ez nagy szó, mert most egy hete van, hogy egész napok eltelnek cici nélkül neki. Nem zavart volna egyébként, csak hát Kicsi miatt.
És egyébként is jó napunk volt, mintha visszaért volna a két héttel ezelőtti önmagához.

Vagy én tértem vissza. Ma én sem voltam se testileg-se lelkileg lepattanva, és szerintem ez jött ki rajta is.
Úgyhogy Steffi, biztosan érezte Martin a dolgokat. Ők MINDENT éreznek. Csak mi nem mindig vesszük észre. Én sokszor még magamat sem.

Gabi, együtt érzek-örülök. :) Én hétfőn megyek. És olyankor mindig energia és szeretet csomagokkal jövök ki a kórházból.
És te mondtad már a lányodnak a tesót? Egyébként olyan határozott kis teremtésnek látszik. Ezen a képen végképp.

Veronikusz! Láttam a papucsodat.

Kecskeméten a Malom centerben. Holnap le is fényképezhetem. ha gondolod. Annyi, hogy a fej részén pici szegélyben díszítés van. Nem feltűnő. 8999 pénz. Egy leruccanás Kecskemétre? Ebéd nálunk? (Nem tudom, mennyire nehéz ez a két kis fürtössel). Ja, és 38-as. Vagy el is küldhetem, nem 'tom. Holnap lefényképezem. De letölteni csak később tudom, mert ahhoz apa kell és ő holnap elmegy Miskolc-Tapolcára bulizni. Nem nagy bulizós, de olyan ritkán kapcsolódik ki. Nekem meg másnap reggel intim-torna tanfolyam.

Cukorfalat, én mindenképp beszélnék vele. Pláne, ha rendes tag volt.
Hasrepedés: én Weleda olajat használtam és bár óriási pocakom volt, ép maradt a bőröm. Drága, de nagyon jó.

Gyuzsó, irigyellek a cicákért. Gyönyörűek, teljesen bezsongok, ha ilyet látok.

Borsát üdvözlöm, eccer' majd csak bekukkant.

És Barbi?

Megyek, pihenek kicsit az este előtt.

További szép napot mindenkinek!

Ja Steffi, V.doktortól várom a választ.

Kép

Kép

Kép
memme

memme!
köszi már megoldodott. Barbi agárdon majd, ha tud jön, de valami vendégeskedést is emlegetett...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, megnyugodtam. Egy kicsit magunk miatt is. Ha belegondolok, miért is lenne a babánk kiegyensúlyozott és nyugodt, ha lakáseladásban/vételben vagyunk nem kis csavarokkal, semmi sincs rendben, sem velünk, sem az anyóshelyzet... sokminden. :idea:
Memme, hát nagyon köszi, kis állógépünk ma is remekelt. :shock:

Mi is környezetváltoztatunk. Majd aug végén, Egerszalók. :wink:
vbea

Gabi, én is gratula a tökéletes AFP-hez, na meg a druszámhoz! Édeskicsilány. :D
vbea

Memme!
nagyon aranyos vagy, de szerintem az nem az. Amire te gondolsz azon szaggatott ezüst csík van a lábfejnél az ujjak- ill a boka felé eső szegélyén/peremény a papucsnak. Nem? az az utódja. Az nem az igazi. Ne haragudj! :oops: :oops: :oops: De nagyon aranyos vagy és ezennel mindenkit felmentek a papucs-les alól, mert már szégyellem magam, hogy mindenki ezt lesi. :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Drága Enci a boxival!!

Szerintem is mindent megéreznek a kismanók. Ha anyós nyúl hozzá, aki már előre izgul, hogy sírni fog, nyűgösen viselkedik Mica. Ha nyugodtan nyúlnak hozzá, bazsajog.. :)

Egy kérdés: bébigimnasztika/játszószőnyeg félköríves játékokkal mikortól érdekli a kicsiket?

Cukorfalat,
ez esetben ha tudsz időt szakítani, talán jobb lenne személyesen is köszönetet mondani. Ahogy sikerül :)

Szép éjszakát Mindenkinek!!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!

Mivel nekünk sok megörökölt játékunk van Orsitól így én már 2 hete előszedtem a játszószönyeget is meg a félköríves bigyókat na meg az elmaradhatatlan pihenőszék is előkerűlt.
A pihenőszéken is van ilyen félköríves játék és mostmár simán elücsörög benne hosszabb ideig is.
Reggel pl. beültetem evés után és én is reggelizem, felöltözök, renbe rakom magam meg Orsi is és addig elnézelődik.
A játszószönyegen meg már hasra is fordúlt mert annyira látni akart valamit :D
A babakocsin meg félköríes játék van és azt nézegeti ha úton vagyunk és az istenért sem akar aludni... :)

Jó éjt mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?