A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Kami, én is hülyére röhögtem magam :lol: nagyon jópofa

Kép
Kép
agiboldi

Allat, mi? Komolyan mondom, sokszor elgondolkozom, ez a gyerek alapbol ilyen dinnye vagy tolem latja???? De hat en ilyeneket nem csinalok :D
kami

Kami,
Tényleg jó ez a videó.

KépKép
bozotka

Kami!!! Nagyon kemény gyereked van!!! Ezeket hol tanulja? Kb fél évvel megelőzi a korát! Nekünk is ilyen medencénk van!!!! De nem tud így labdázni. Azon is szenvedek, hogy végre hasról hátra is forduljon!!!! :-)
Vendég

Timo! Posta ment. Holnap (max hétfőn) érkezik!!!!
Vendég

Kami!
Nem kommentálom. Tudod, hogy csípem nagyon a fiad! :D :D

Nóri!
Köszi! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hat en nemtom honnan veszi ezeket a lokottsegeket, de teny, hogy kedvencem Nesta-a-gyonyoru nem tud igy trukkozni a labdaval :D Minden napra tartogat valamit, szoval nem unatkozom mellette :D Kisdinnye :D Na de o mar jovo heten lesz 5 honapos (uristen, milyen hihetetlen! 5 honapos!!!!!)!
kami

kami
gratula áronhoz, nem semmi manó, igazi csintalan kiskölyök már most

babajel
a www.hallatlan.hu n megnéztem egy párat (ha már tanítanék, akkor olyat, aminek "értelme" is van). nyilván én lusta vagyok ehhez, de a tejet és a száraz vörösbort meg fogom neki tanítani :) (egyet a babának, egyet a mamának :oops: )

timo
lillus annyira cuki, h mindig a nyuszifülek alatt alszik! és hihetetlenül hasonlít az apukájára! vlmiért az én férjemről nincsenek csecsemőkori fotók, úgyh mi csak később tudunk hasonlítgatni.

tegnap volt itt a gyógytornászcsaj (marcsi). n ari volt. nemúgy kele, aki gyakorlatilag végig sírt (fáradt volt). azt mondta, h egyelőre határesetnek minősíti, mert még nincs súlyosan lemaradva, de gyakorolnunk kell a hasonfekvést, támasztást. azt a törölközővel kiemelést és mutatta, de azt mondta rá, h fontos, h csak a mellkasa legyen megtámasztva, a karjai már ne (rem, érthető). a végkövetkeztetés pedig az lett, h ha pár héten belül nem látunk javulást, akkor szóljunk. mondjuk én mindenképp szeretném, ha megnézné mégegyszer.

majus3

Majus, tegnap meselte Marcsi, hogy volt nalatok. Nekem is ezt mondta, hogy nincs Kelevel gaz es hogy mindenkepp tegyetek hasra meg ha sir, akkor is. De ezzel az alatamasztos modszerrel tuti megerosodik a nyaka. Szopiparnara is teheted, es tenyleg az a lenyeg, hogy a a karja ne vizszintes legyen, kicsit se, hanem fuggoleges. Kb mint itt, de akar meg jobban is:

Kép

Nekunk is ezt kellett gyakorolni, ehhez hozzajott meg a furdokadas gyakorlas is es most olyan szep keztamaszt csinal, hogy ihaj:

Kép

Megeri a gyakorlast. Eroltetni nem kell, csak ugy, sportbol, mert a baba elvileg maga is rajon szepen lassan a sajat tempojaban, hogy hogyan kell mozognia. De ha van kicsit is oka a tornanak, akkor szerintem ezek az aprosagok nagyon hasznosak tudnak lenni.

Nekunk remek napunk volt. Szokasos idetlenkedese Aronnak, seta, forditas, takaritas - minden belefert. Most furott es nemsokara kajal is. Eppen jatszik. Remelem nem fog ejfelig varni az alvassal!

Holnap delelott jon anyospajti. Megnezegette Ajron kepeit es rajott, milyen regen latta. Ugyhogy "atugrik" Jaszberenybol :D De del korul mar megy is. Hat nem tunderi? :D
kami

Valahol a babatalinál lemaradtam (minden estére volt vmi építkezős házifeladatunk, mint 1000 színből kiválasztani a belső falak színét, megtervezni a fürdőcsempét stb…)…Jók a képek, mint mindig.

Nóri,
Sok boldogságot névnapodra (utólag is). Elképesztő a 4D-s kép, ahogy kukucskál. :shock: Brrr! (mi nem mentünk 4D UH-ra szóval ezt a kategóriát kihagyom)
Timo,
Tényleg tiszta Bali Lillus (már a felnőttkori képein is látszódik a hasonlóság). Sajnálom, h anyós ennyire nem pajti. :cry:
Nanica,
Megtakarítás a bébinek: mi egy 24 éves biztosítást kötöttünk (Patrónus). Neked is szép nagy babád van!!! És nagyon szépek vagytok a FF képen (is)
Sági,
Nálatok Minimax? Nálunk Baby TV rules. Gáz, h már nekem is kedvenc műsorom a Vegimals? (nagyon ötletes mese zöldségállatkákról) Mindenkinek ajánlom. 8)
Látom, te is alig pár napra vagy a régi felhasználó titulustól…

Bella,
Igenis fotózzátok Bercikét is! Az én „kistesóm” is állandóan emlegeti, h róla alig van kép.

Róki, nagyon jó az a habtapi szoba, kár h nem fenékig tejfel…. A lányok David-től örököltél a szép kis csücsöri szájukat, ugye? Hordozós képek is klasszak.
Én csak akkor hordozok, ha vmi babakocsival megközelíthetetlen (pl. építkezés).
Már korábban akartam írni, hogy a kis korkülönbség nagyobb korban hihetetlenül megtérül. Nem emlékszem, h anyának ne lett volna elég ideje rám és nagyon-nagyon hálásak vagyunk neki. Kitartás!!!
Lorca,
Nagyon aranyosak a gyerekek együtt! Szaszának tényleg szüksége van a túlélő technikák mihamarabbi elsajátítására. (tesóm mondta múltkor, amikor a kisebbik fia átmászott Rolin, hogy ne aggódjak, ugyanez a fiúka 4 hónaposan már MINDENEN túl volt.) :lol:
Ja, Kami: ezek a kis unokaöcséim is örökmozgók: a nagyobbik 6 hónaposan állt fel, a kicsi „csak” 7-8. Én örülök, ha Roli addigra mászik…de persze mindegy.
Ágiboldi,
Ideális ajánlatot kaptál!! Dolgoztam 4 órában: igaz, gyerek nélkül, de szuper volt. Szerintem 9 hónapos bébivel is megoldható lesz már.
Mazsi,
Hogyan adtad le azt a 2 kilót? Sütidiétán vagy? :) Gratu!

Május,
szegény Kele! Attól tartok, még pár napig sírni is fog, ha eddig ellustizta a gyakorlást...én Rolival nap mint nap birkózok. Szó szerint, hogy hajlandó legyen együttműködni (na, jó, azért vannak kedvenc, vigyorgós gyakorlatok is)
Tök jó ez a hallatlan.hu!!! Én pár éve nagyon szerettem volna megtanulni jelelni, de nem fért bele az időmbe. (ja, és nagyon rossz szájról olvasó vagyok...)

Hú, de sokat írtam, pedig nem is mindenkinek :oops:

Jó reggelt, Timo!! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:30-kor.
Vendég

Kami,
akartam írni, hogy nagyon ügyes Áron azzal a nagy lasztival: Ráadásul önműködő, h mindig vissza is pattan neki! Tök vicces!!
(kipróbáltuk a kádban hasaltatást: ott egyelőre csak alkarra támaszkodik (nem volt szívem emelni a vízszintet), de belelefetyelget a vízbe, mint egy kutyi. :lol: :wink:
Vendég

Jóreggelt! :D :D

Lillus tegnap fél 8-kor fél óra bömbi után kidőlt.. 9-kor megálom etettem, mert előtte alig evett. Fél 4-kor újra jelentkezett! :)
Ja, tegnap együtt fürcsiztünk és hát szegény belbólintott a vízbe! :shock: Nagy árvakiskutya fejjel köhögött! :lol: :lol:

Kata!
Nagyon szupi az össznépi keresztelő. Ez milyen templom, mert ha jól látom, nem katolikus?

Remélem mindenkinek jó éjszakája volt! :)

Van vkinek vmi jó muffin receptje?? Süthetnékem van! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Még egy kérdés: hol lehet olyan sátrat kapni, ami olyan kupola szerű, de az oldala nyitott? Na, ezt jól megaszondtam! :) Szóval, strandra kellene Lillusnak, hogy árnyékot adjon.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
A Hervis-ben vettünk régebben olyan félsátrat (?) árnyékolársa. Strandokon ilyeneket láttam másoknál. Kicsit azért beszorul a meleg, de nem tudok jobbat.

Bella

Kép

Kép
bella2

Timi,

muffin:
3 dl liszt (sima decis pohárral mérek 3-at)
1 dl cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cuki
2 evőkanál kakaópor (holland féle keserű) én sokkal többet teszek
1 kávéskanál őrölt fahéj (én kevesebbet szoktam, csak csipet)

Ezeket összekeverem.

Másik tálba 2 dl joghurt
1 tojás
0,75 dl olaj

Ezeket is összekeverem.
Most mindent összekeverek, és még rakok bele darabra vágott fekete csokit és egy nagy kanál lekvárt, de lehetne dió vagy bármi.
Bele a muffinformába.
Előmelegített sütő, 180 fok, 15 perc sütés, aztán megszúrkál, lehet, h még néhány perc kell.

Ez az egyetlen recept a világon (a barátnőmé persze! :D ), amit meg tudok sütni, sütéssel együtt nincs fél óra. Konkrétan betanított rá, mert semmi hajlandóságot nem mutattam a konyhában :)

Olyan sátrat meg láttam, csak nemtom, h az IKEÁ-ban, vagy a Brendonban, de az Ikeára tippelek, nézd meg esetleg a honlapjukon! Szinte biztos vagyok benne, a kajálda előtt a gyerekcuccos játszórészelgen. Asszem.

Kép
Kép
agiboldi

Ja, és csak simán egy kanállal keverd kézzel, nem kell gép mert állítólag elrontja..

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Köszi a receptet, lehet, hogy megpróbálkozom vele! :)
Megnéztem az ikea honlapján, de csak olyan sátor van, ami beltéren használható.

A Hervis honlapja meg egy nagy nulla!
:evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt korán netezők!

Bigsis!

Köszönöm! És jó a keresztelős kép. Rólunk nincs egy normális sem, mert a húgom 2 ujjal fényképezett és nagy rakás szar lett, már bocs!!!

Timo!

Sztem katolikus a templom, márcsak a eresztek miatt is (mindenképp keresztény, az tuti) lehet, vmi újépítésű verzió!

És mi nem sátrat vettünk, hanem strandmózest. Olyan bonyolultnak tűnt az összesszerelése. Apa meg is ölne, ha ilyeneket akarnék a pihenés alatt csináltatni vele. Szóval a strandmózes 3990,- volt az "osan"ban. Nagyon kicsire összecsukható és könnyű összeszerelni is!!! Azért raktam rá a távirányítót, hogy lásd a méretet!!! Kinyitva viszont tök nagy, és szivacs is van benne!!!

Kép Kép Kép
Vendég

És összecsukva!!!

Kép
Vendég

eresztek=keresztek
Vendég

Hogy miket ki nem találnak! :lol: :lol:
A sátrat azért szeretném, mert az alá talán én is beférek egy kicsit! :oops: (ha összehúzom magam..) :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Timi: Most próbálok folyamatosan fejni, igaz sokszor csak pár csepp jönn le. Ami összegyülik, az a 30-40, azt amikor érzem, hogy kevés van azt odaadom neki és így csak egyszer kell tápszert adni. Igaz még éjszaka nem volt erőm felkellni fejni, mostanábban négy-fél öt körül szoktunk kellni előszőr.
Kaki: Sajnos estére se hatott a szirup, ezért muszáj volt a kúp. Picikét adtunk neki, szegénykémnek még az is rendesen csinált ingert, jött is egy kicsi kaki, remélem azért ma magától fog egy nagyobb adagot.

Kami: Nagyon jó a video, halálra röhögtem magam rajta.

Mazsi: Nagyo szép a kislányod és jól áll neki a vörös, de szerintem ez még változni fog.

Lorca: Tündériek a lányok a kádban, Szasza tényleg megedződik Nati mellett.

Bigsister:
Nagyon jó ez a hármas kerszetelő.

Ja és én még lemaradtam a 4D-s felvétellel:

Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jó reggelt,
Én is bekukkantok a reggeli kávé mellé. Zsófi már kicsit ébredezik, de még nem nyitotta ki a szemét.
Voltunk ortopédián. Azt mondták sokat javult a kötöttség (a tornának köszönhetően), de még egy kicsti asszimmetrikus. Így csak 30.-án kell menni ultrahangra. Addig még kell ezt a vacak rugnadrágot hordani (csak utána legyen jó). Bár ezen nem aggódom halálra magam.
Tegnap a nagy délelőtti nyűgösség utána délután\este már teljesen jól telt. Viszont eddig a héten szombat ótas csak 10g-t gyarapodott (illetve ingadozott felment 50g-re is, de most vissza). Nyugtassatok már meg, hogy ne izguljak. Pedig tegnap úgy éreztem, hogy teljesen sokat evett. Lehet hogy most van a 4. hós növekedési ugrás? (mondjuk mostanában éjjel fel sem kelt, ma viszont felébredtem fél 3 körül és mivel megmozdult, rögtön meg is etettem).

Na, most már beszélget valamit. Szerintem felébredt. Még nem (benéztem).

Ja, és vettünk egy bébiőrt Győrben újan, 9000 Ft-ért (Babymoov 300m hatótávolság, itt 15000-ért vesztegetik). Bár elég gagyi, alig tudtuk belerakni az elemet (alig fért bele). Megyünk jövő héten a Velencei tóra és gondoltam meste kiülhetünk a ház elé, akkor meg jó ez a bigyó.

Timi,
Lilla tényleg tiszta apja.

Norcmorc,
Ez a mózes lehet, hogy nem hülyeség. Bár lehet egyenőre az árnyékkal próbálkozok.

Bigsis,
Jót mutattok a keresztelőn.

Lorca,
Tényleg aranyos a két kölyök. Nati kis szadizása. :shock:

Rokica,
A kádban a kisangyalok.

Na, most már tényleg felébredt (bár nem sír).

KépKép
bozotka

Jó reggelt!

mi Leával lustiztunk egy kicsit úh most kászálódtunk ki az ágyból. :oops: az éjszaka miután tegnap nem volt kaki pukikkal telt de nem ébredt fel csak forgólódott ezerrel és acumit követelte úh 2-3x keltem mellé...végül f6kor ébredt de arra ébredtem hogy csörög zörög a játékaival...semmmi sírás!!! :lol: :lol: :lol:

timo
muffin recept csak neked :lol:tök egyszerűek és bmit (mármint tölteléket) bmivel helyettesíthetsz

Csokoládés muffin:12db-hoz a nagyobbik muffinformához)

25dkg liszt
2 ½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
10 dkg aprított csokoládé ( ezt helyettesítheted mandulával, dióval stb)
1 tojás
12, 5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
0, 8 dl növényi olaj
2, 5 dl natúr joghurt

1. A sütőt 180°C-ra melegítjük.
2. Kizsírozzuk a sütőformát (vagy beleteszed papírocskákat)
3. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbóná és a csokoládét.
4. A tojást felverjük. Hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat és a joghurtot. Hozzáadjuk a lisztes keveréket.
5. A tésztát a mélyedésekbe töltjük és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Áfonyás muffin:
12db-hoz

25 dkg áfonya (vagy bármely más gyümölcs)
25dkg liszt
2 ½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tojás
12, 5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
0, 8 dl növényi olaj
2, 5 dl natúr joghurt

Az elkészítés menet ua. mint a fentiekben. A gyümölcsöt a joghurt belekeverésénél tedd a tésztába.

bigsis
a melegben nekem nincs olyan étvágyam...ha mégis éhes vagyok akkor pedig az édességet kívánom :shock: szóval lehet hogy mégis a sütidiéta a lényeg? :wink:

bozotka
ne izgulj már ! hétközben tilos a gyerkőcöt lemérni!!! :lol: :lol: :wink: mi vasárnap mérjük Leát újabban...most hétfőn 5x volt híg széklete +egész nap pisilt mint egy kis örült...így este megmértem -70g!!!! :shock: úgy döntöttem kár volt, csak felidegesítettem magam ....

szóval ne izgulj még akkor sincs semmi ha egész héten hízik ennyit lehet hogy most ilyen kedve van....ha nem lázas, vigyorog élénk akkor biztosan nincs semmi baj

strandmózes? :shock: anyám!!!

na mennem kell csulkik és 10óra úh alvásidő :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

2 ½ tk sütőpor =2és fél tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna =fél tk szódabikarbóna

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ma Nati koránkelőre vette a figurát, nagy kétségbeesetten próbáltam visszanyomni, ő meg csak viháncolt. :evil: Ilyenkor belegondolok, hogy ha dolgozni mennék, még akkor is aludhatnék egy órát. :lol: Régi szép idők. De volt jó hír is, mivel elég korán kelt, apa is kivette kicsit a részét. 6.30kor ő pelenkázta Szabit. Azt nem mondtam neki, hogy pont hallottam egy nagy pukit, így teljesen ártatlanul néztem, hogy ez extra adag kakából kiszedi. Jó dolog a gyerek munka előtt :) Azért remélem, nem késett el. :oops:

Bigsis,
Azt hiszem, Szaszáról is elmondható, hogy amit baba túlélhet, az már megvolt. Ma Natinak az volt a heppje, hogy Szasza fekszik, ő a fejénél ül és a karjánál fogva húzza. Végigsikáltak fél szobányi parkettát. Ha tudnék még további videókat is feltenni, akkor mutatnám is, az egyenlőre a bénaságom oltárán elbukik.

Timocska,
A www.gyermeklanc.hu hírdet a Kismamában egy uv szűrős sátrat, 6.490.- Ft-ért.

Bozotka,
A Suttogó pl azt írja, hogy 3-4 hetente van növekedési ugrás, 1-2 napig tart. Igazából még soha nem tudtam belőni rendesen, így csak a szájhagyományokra támaszkodok.
Szabi a héten is össze vissza dobálja a súlyát. Vasárnap 6.610, három nap 6470 és volt közben egy 6460, tegnap 6560. Ennél jobban ugrál?
Neeem szadizza, sportolnak. :twisted:

Kami,
Látom, csak te dobod mellé a labdát :) Jól elszórakoztatja magát.

racsítozás: Azt hittem, ezt a szót Ágib te találtad ki :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Timo én az Auchanba vettem olyat amit te gondolsz. Elég nagy beférek én is de tényleg beszorul a levegő. Volt ennél egy kicsit drágább is, az asszem micimackós volt de lehet hogy az jobb nemtom :roll:

Képzeljétek Beni is kúszott!!! :lol: Sajnos én nem voltam szemtanuja az eseménynek csak az apukája. De azt mondta hogy úgy csinálta hogy felhúzta a lábát a hasa alá és nyomta magát előre. Mindezt úgy hogy mind két keze a szájába volt. :lol: Milyen jól ment volna neki ha a kezével segít. :lol: Mióta hazaértem feszülten figyelem de nekem nem akarja produkálni magát.

Megyünk megint csavizni. A nagypapinak most volt a szülinapja és olyan ajándékot kap hogy egy üveg kulcstartóba bele gravíroztatjuk 3D-s képét Beninek! Szerintetek is jó ajándék? Szegény nagypapi csak 5 hete látta utóljára mert kamionos! A kulcstartó meg mindig vele lehet.

Na jó megyek nem szaporítom tovább a szót!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Jöttem elköszönni, mert hétvégére elmegyünk pihenni Csokonyavisontára :-) anyósékkal :-(!!! Pont a kánikulára érünk haza... Próbáltam fűzni aput, maradjunk pár napot a Balcsinál, de havi zárás van a cégeknél. Meg 20.-a. Jujj-jujj!!! Nem lehet! Az esküvőmnek is 20. után kellett lenni. Nyaralni is úgy mehetünk csak!
De legalább a gyerek kitolt vele és 18-án éjjel született!!! Másnap ment is értekezletre!!!!!!!!!!
Mindenkinek jó 7végét!

Nóri, Luca
Vendég

Üdv Mindenkinek a napfényes Bajáról!

Végre sikerült utolérni magam az olvasásban :) , de sajna nem tudtam minden csatolmányt elolvasni :(. De gondoltam most gyorsan írok egyet, hogy ne kelljen a picsaweb link miatt annyit lapozni :P .

A képek tuti jók, nem is merem ezt részletezni, mert a végén még méltánytalanul kihagynék valakit.

Aktuális súly: kedden volt Sebi 7700g az oltásnál. De állítom nőtt, mert a pofiját nem látom most olyan husinak.

Sikerült már bemutatkoznunk Bajának is: a DM-ben új pénztárt nyitottak nekünk úgy ordított, még a pénztárnál fizettem, amikor már a biztonságiőr az ajtót nyitotta, hogy segítsen kiemelni a babakocsit :twisted: ahol a hangerő ott a segítség.

Nanica,
Mikor menjünk Déri kertbe? Jövőhéten kánikula, hétvégén sűrű program.

Megyek, megunta a hintaágyat és az atyja társaságát.

Orsi
Kép Kép
sno

Most anyós Szabizik, én meg innen fentről hallgatom. Meg kell állapítani, nagyon jól csinálja. Sajna szegény nyügi, úgyhogy lehet, hogy be kell vetnem magam. De megzavarni sem akarom édes kettesüket. :lol:

Csongria,
Szerintem jó ajándék. :) Nem kell ahhoz mozdulatlanul ülnie?

Norcmorc,
Van egy könyvelő barátnőm, ő szokott mindig ilyen időpontokkal előhozakodni. :twisted: Szegénykém tény, hogy dolgozik akár napi 15 órát is ilyenkor. De van annál fontosabb, mint az ÉN gyerekem???

SnO,
DM :D Nekem a helyi diszkontban nyitottak egyszer új pénztárat, úgy, hogy előtte már 3an előreengedtek a sorban! Teljesen el voltam ájulva. Pedig még nem is sírt. Lehet, hogy már előre féltek? 8)

Kép KépKép
lorca

Elkapott a depi... :(
Sirdogálok, gondolkodom. Hiányzik az izgalom, a pörgés. Pedig én akartam az anyaságot. De nem gondoltam, hogy ilyen nehéz és ennyi lemondással jár.
És most kövezzetek meg nyugodtan! :cry:

Orsi!
Hihihi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem még sosem nyitottak új pénztárt, nem is engedtek előre! Persze Lillus csak itthon szeret ordítani! (szerencsére mondjuk) :D
Sebi igazán szép súlyügyileg! :) Majd kérünk új fotókat! :)

Lillus megint a járókában szundizik! Most remélem többet, mint tegnap! :evil:

Lorca!
Nálunk reggelente apa fél órát tesped a kádban, míg én Lillázok! Aztán elmegy dolgozni! :roll:

Lilla sem hízott vasárnap óta, legalábbis a mérleg szerint... :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Agiboldi! Imadom, hogy toled van a muffin recept! :D :D

Na, megyek, vcisszaolvasok. Anyospajti most ment haza.
kami

Timoooooooo,
semmi gond, és főleg semmi elfolytás, nyugodtan szomorkodd és panaszkodd ki magad! Erre ez a legjobb hely, mert aki egy kicsit is szerette a munkáját, sőt aki nem, az is hiányolja a nyüzsgést, a felnőttes dolokat. Meg aztán csak így tudjuk túltenni magunkat a nagy változásokon :wink: . Én szívesen olvasom a lelki problémákat is (bocs, már úgyértem nem terheled vele a fórumot szerintem). Épp elég a környezet felé sugározni a mindig boldog kismami képet, mert ha nekik panaszkodik az ember, akkor jön a "de hát itt van neked ez a gyönyörű gyerek :roll: ". Perszeeee, de azért időnként tényleg nagyon nehéz, még ha nem is cserélnék senkivel a világon!

Orsi
Kép Kép
sno

Nya, itt vagyok.

Timocska, nem kovezunk meg. De ez ilyen es meg sokszor lesz ilyen erzesed :( Nekem egyelore nincs, en ugyanazt csinalom, mint elotte pocakosan: netezek, TV-zek, csinositgatom a lakast, setalok, forditok stb, csak kicsit nagyobb most a hangzavar :D De biztos elobb-utobb mindenkit elovesz ez a filing... Neha en is filozom azon mennyire mas most az eletem a regi Kami eletehez kepest... nemcsak Aron miatt, de Gabor miatt is... nem feltetlenul rosszabb, de vannak dolgok, amik hianyoznak... vagyis nem hianyoznak, de szivesen emlekszem vissza rajuk... bulik a Romkertben vagy a Buddha Beach-en a baratnommel... (aki azota szinten babazik :D)

Hat ez ilyen...

Aron ma folfedezte, hgy a babozast nezni joooo... van egy kis maci babunk, egy baratnomtol kaptuk es eddig egy maci volt a tobbi mellett, ma viszont eletre kelt az agy tamlaja folott :D Kozben persze leskelodtem a racson at es Aron kartamaszba hason tatott szajjal bamulta, milyen aranyos az a mozgo macika odafont... :D
kami

timo
szerintem ezen mindenki vagy majdnem mindenki túlesik :lol: a múltkor hogy olyan sokat kihagytam ez is benne volt én akkor akadtam ki úgy mindenre és mindekire :shock:
de elmúlik!!!!!! :lol: :lol: :lol:
ja és a sok muffin ezen tuti segít :lol: :wink: sütögettél?a boci aero sem segített tegnap?

anyós
engem is meglepett ma :twisted: előtte felhívtak 20perccel :shock: mondtam hogy Lea alszik és még 1 órát fog is utána pedig szopi ...gondoltam megúszom...már kezdtem örülni amikor 3/4 óra múlva sem jött de azután megjelent...megvárták míg felébred Lea úh nem úsztam meg....

na megyek kiabál a kisasszony felébredt :lol:
szopi után pedig párom munkahelyének kerti partijába megyünk horgászverseny meg minden :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Tudtam, hogy számíthatok rátok! :D :D Jól esnek a bíztató szavak. Nem komoly ám a lehangoltságom, csak hiányoznak a tengerparti nyaralások, a kirándulgatások stb. Kicsit nosztalgiáztam, fényképeket nézegettem és előjöttek a régi emlékek. És kicsit rámtört a magány is.. mert Bali nagyon keveset van itthon, és azt sem tudjuk kettesben tölteni. Mikor meg Lillus elaludt, én is bedőlök az ágyba. Na, de nem panaszkodom többet!

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Bali keveset van otthon? Gabor este 10 elott mar nem jon haza! En abszolute single mom-nak erzem magam, pedig van parom... Mar nem is veszekszem vele emiatt. Tudom, hogy kell a mani. (Inkabb amiatt veszekszem, hogy azalatt a par ora alatt, amit itthon ebren tolt, nagyobb rendetlenseget csinal, mint Aron meg en non-stop itthon :D) Sokszor hetvegere is munkat hoz haza. Muszaj megtalalnom a megoldast, feltalalnom magam, mivel Aron csak ram szamithat... Kepzelj el egy napot, amikor van mondjuk 5 tennivalo a listadon, koztuk jovos-menos-bevasarlos (az nekem mindennapra jut), es a kotelezo rutinok: szopik, furdetes, egy kis jatek a deddel, mindez tok egyedul. Szar, ugyhogy nekem kifejezetten feludito egy kis tengerre gondolni, nezegetni a kagylokat, amiket 2 eve szedtunk egyutt Riminiben, fotokat, amiken meg vekony vagyok :D es valahogy ez tartja bennem a lelket, hogy a mostani allapot mind csak azert van, hogy az eletunk mihamarabb megint igy mehessen. Az ido meg tok gyorsan telik - Aron hetfon 5 honapos!

Biztos most azert is szarabb, mint maskor, mert PENTEK 13 van! :D Fol a fejjel, mar csak 9,5 ora van a napbol :D
kami

Húúú, Kami, akkor befogom a szám. Bali azért 7-re itthon van minden nap. Nem irigyellek... Tegnap kértem, hogy ma próbáljon meg korábban hazajönni, hogy elmenjünk nagybevásárolni. Vasárnap Ráckevére megyünk a csusziparkba! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Neee, ne fogd be, add ki magadbol. En is ki szoktam, mikor Gabort szidom :D

Egyre kesobb jon haza Gabor. Valamelyik nap azt irtam, olyan keson jott, hogy mar mindketten aludtunk. Az 1/4 12 volt... Sokszor elgondolkozom, vajon miattam jar-e ilyen keson haza, szinte csak aludni, vagy tenyleg ennyi a munka... o az utobbira hivatkozik, de hat... ki tudja... lehet, hogy elege van a veszekedesekbol... sokszor azt erzem, hogy total befuccsolt a kapcsolatunk es lepni szeretnek, de valami belul azt sugja, maradjak a fenekemen. Nem erzem azt pl, amit akkor ereztem, mikor a ferjemtol eljottem. Akkor gondolkodas nelkul fogtam a cuccom es jottem, ereztem, hogy ezt kell tennem. De Gabornal csak magamat gyozkodom, hogy ez lenne jo, de nem erzem, hogy tenyleg ez lenne jo... Azert ez megnyugtato... vagy ki tudja... ha mar ilyenen gondolkozik az ember, az sose jo... Amikor jo napjaink vannak viszont azt erzem, hogy minden fasza lesz, csak sokkal lazabbnak kellene lennem... na de hogy legyek lazabb, mikor a nadragszija a hagymak kozul (!!!) kerul a kezembe, az inget az almakra dobja a konyhaban, a dinnyemagokat a keyboard-bol kell kibanyasznom (es amikor megkerdezem: "jol hallom, a dinnyemagok kopognak a foldon?" A valasz egy debil fej es heves fejcsovalas. Aztan elmegy masnap dolgozni, nalam meg akad a billentyuzet a dinnyeletol es a magoktol!!!)

Hat nem egyszeru valoban...
kami

Ma Zsófi reggel fél 10-ig aludt (persze evett azért közben), aztán elaudt fél 1 körül és még mindig alszik. Néha felsír, akkor adok egy kis cicit és alszik tovább. :D Legközelebb most már hagyom felébredni, nehogy megforduljon az álma. Én meg egész idő alatt nem csináltam semmi hasznosat.
Engem akkor kapott el a depresszió, mikor kb. 2,5 hónaposan Zsófi elkezdett nyügös lenni. Most éppen jól vagyok, de azért én is érzékenyebb vagyok, ha pl. apuci elmegy bulizni, vagy ilyesmi, akkor hamar felkapom a vizet, pedig nem igazán jogos (mert ő szerintem sokat segít, leviszi pl. a sarki kocsmába a gyereket :shock: (mondta is a cigány: milyen fájn ez a gyerek), na jó kiülős, de nem 1. osztály ), meg különben is általában elég korán hazaér.

KépKép
bozotka

Kami,

háát igen, a recepten én is röhögök. És ami még jobb, ma vettem almát és banánt, h a teféle sütit is megcsinálom!!! Mennyi gyümi kell bele? Mert a Május félét már a múltkor túlmeggyeztem... :shock:

Orsi, nekünk is nyitottak már új pénztárat :D pedig Boldi még nem is sírt, csak összehúzta a szemöldökét...

Timi, hááát ez normális, bármennyire is imádunk babázni. Legalábbis én is így vagyok vele néha. Nem konkrétan a dolgozás hiányzik, hanem a közösségbe járás, szépen felöltözés, a péntek esti bulik a barátnőmmel, a sok sör és táncolás, a moziiii. Szerencsére ő az, aki most ikerterhes, úgyhogy nem tud nélkülem sörözni és nagyokat táncolni sutyiba :lol: - asszem akkor még jobban hiányozna az egész. És ez lesz évek óta az első nyár, h nem megyünk a Szigetre, és nyaralni se... de majd később igen!! :D és később táncolni és sörözni is! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Hat, en mindig megerzes alapjan dobalom bele a gyumiket: 4 alma, vagy 2 alma-2 banan, vagy 4 banan (vagy 5)... izles szerint...
kami

Kamiii, aki nem tud főzni/sütni SEMMIT (csak 1 féle muffint), annál nincs megérzés! :lol: Ok, szóval 2 alma, 2 banán, pont így vettem - megérzésre :wink:

Kép
Kép
agiboldi

En most mezes-mustaros pulykamellet csinalok tejszines krumplival :D De csak hangzani hangzik ilyen brutalisan, megcsinalni NAGYON KONNYU!!!!!
kami

Sziasztok!

Húú, de sokat írtatok, mióta nem jártam erre... 2 napja csak próbálok visszaolvasni, amennyire Laura hagyja.

Muffin: én nagyon szeretek muffint sütni! Van egy csomó receptem, a "Holló és Társa" sorozat nagyon jó! Ebben nagyon finom muffinok vannak, és könnyű elkészíteni. A kedvencem a csokis-narancsos! :) Ha valakit érdekel leírhatok párat...
Amúgy állítólag az a muffin lényege, h a "vizes" és "száraz" dolgokat külön kell összejevereni, nem úgy, mint pl. a piskótához...

Mi is vettünk olyan kis sátorszerű valamit, még tavaly, magunknak. :) Mi a Tui utazási irodában vettük, strandsátor a neve.

Timo!
Ne szomorkodj, szerintem mindneki túlesik kisebb-nagyobb depis időszakon. Én nagyon múltból élő típus vagyok sajnos, szóval sokszor mondom, hogy "emlékszel, 1 éve ilyenkor, amikor itt/ott voltunk" ... aztán imádok repülni és mindig fáj egy kicsit a szívem, hogy most egy darabig nem megyünk Laura "miatt" repülős nyaralásra. Szóval kitartás!!!
Most például azt mondom, hogy 1 éve ilyenkor már velünk volt Laura, csak még nem tudtunk róla. ;)

Kami!
a videók nagyon nagyon jók!!! :D :D
Megnéztem többet is, a hason fürdőset többször is! Hihetetlen!!!

Jajj, képzeljétek, koszmós Laura buksija... :(

Meg még mit is akartam...ja tudom! Találtam egy tök jó oldalt, ha valaki még nem ismerné: www.egyszervolt.hu

Jövő héten nagyon húzós hetünk lesz Laurával, kedden megyünk vese ultrahangra 11re, aztán oltásra 3/4 2re... csak tudnám mikor fog pl. enni???
Aztán szerán csípőultrahang.
És még azt hiszem felhívok egy fülész adjunktust is hétfőn (eddig szabin volt), h elmondjam neki a dilemmámat Laura hallásával kapcsolatban, aztán majd meglátjuk mit mond.... :?
Szóval lesz izgalom bőven!!!

Ja és kipróbáltam a Tescos pelust (nem a piros-fehér!) , szerintem teljesen rendben van, tudom ajánlani!

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyus! En is Tesco-s pelust hasznalok (illetve inkabb Aron), szerintem is tuti. En mar tobbszor ajanlgattam itt a forumon, de szerintem senki sem probalta ki :evil:
kami

Kami,
Gedeiapu-féle dilemmához - nekem az a benyomásom (mini élettapasztalatommal, eddig 10 év 10 hónapot éltem párkapcsolatban. Összeszámoltátok már?), hogy a tökéletes férfi és társ mellett is eljön az az időszak, amikor úgy érzed, nem megy tovább, amíg nincs gyerek, addig szerintem még el lehet dönteni, hogy gyógyítgatjátok a kapcsolatot, vagy befejezitek. Gyerekkel viszont mindenképp meg kell futni a kötelező köröket. Mondom ezt úgy, hogy másfél éves korom óta az apuval élek, és az anyu többször mondta, hogy így utólag lehet, hogy nem tettek meg mindent... A gyerek szemszögéből állíthatom, hogy nekem nem volt jó így (enyhén szólva), pedig váláshoz képest nagyon jók a családi viszonyok. Kérlek ne vedd beleszólásnak, csak, mint túlélő, nem kívánok Áronnak hasonlót.

Orsi
Kép Kép
sno

Na, Timi, most én vagyok szomorkás. Péntek este van, apának munkahelyi kollégabúcsúztató sörözés (ritkán megy el este, úgyhogy ez ok), csak én is úúúúgy mennék valahová. Alig férek a bőrömbe, de semmi sétacélpontot nem tudok kitalálni.. és még csöndben el is olvasgatnék tévézgetnék amíg haza nem jön, de perceken belül indul az esti nyűglődés :( persze nem vagyok egyedül, mert mikor jókedvű, akkor érzem, h Boldi is egyfajta társ, aki itthon van, csak mikor elkezdődik a vállon ordítva hurcolás..

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi!
Ha legkozelebb elutazik Gediapu tobb napra, szivesen latlak Boldizsar kisfiaddal egyutt slumber partyra :) Nezunk valami jo filmet, megiszunk egy liter szorpot, es meg tancolhatunk is, majd ugy teszunk, mintha deliriumban lennenk :D A kolkok meg majd alszanak a masik szobaban oszt kisz :D

Orsi!
Dehogy veszem beleszolasnak, ha nem viselnek el hozzaszolast, nem is mernek ilyet irni. Szoval csak nyugodtan. Mondjuk en abban hiszek, hogy jobb egyedul nevelni harmoniaban, mint ketten orok veszekedesben. Utobbi esetben a gyerek tuti megorul, elobbiben csak mondjuk zarkozottabb lesz a hianyzo modell miatt. De errol igazabol Roki, mint szakember tudna szerintem sokkal tobbet mondani. Oszinten szolva en meg csipazom Gedeiaput, ezzel nincs baj, es jo pillanatainkban sokat nevetunk - csak az utobbi 1 evben (gyakorlatilag a terhesseg ota) megritkultak ezek a pillanatok. Biztosan nem veletlen egybeeses, azelott lehet, hogy csak jot rohogtem volna a dinnyemagokon a keyboard-ban - ma viszont szemelyem elleni tamadasnak veszem, tamadasnak, melynek eredmenyekent megint takarithatok. Tegnap pl feldomesztoszoztam a konyhat (nezzetel el nekem, mar megint...) es o hazajott es dinnyet evett es kicsorgatta a kore es a pultra is. Szerintetek feltorolte? Hat nem. Ma reggel ragadt bele a zoknim!!! Meg a kezem...
kami

Timo! Drága sajnálom nagyon hogy rossz passzban vagy de tényleg elmúlik... Nézz meg engem nagyon nagyon jól vagyok!!! :D Ilyenkor hívj fel valakit akivel tudsz beszélni és nyugodtan sírj sokat és igyál sok forró csokit! Én ezt tettem! :)

Megcsináltattuk a kulcstartót de csak 2 D-s lett mert képről csináltuk. Holnap kiderül mit szól a nagypapi!!!

Beni megint kuszott az apja szeme láttára de amikor odarohantam már direkt nem csinálta :evil:

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?