A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

ja, elfelejtettem, Fleur, ugy van itt Angliaban, hogy osszesen fel evet lehetsz otthon fizetve, es plusz fel evet nem fizetve. A fel ev fizetett ugy van, hogy az elso 6 het a fizetes 90%-a, a tobbi egy fix, nem tul nagy osszeg. Ezt az idot ugy osztod be, ahogy akarod, a terhesseg 29 hetetol kiveheted, (elobb nem) de minel elobb kezded, annal kevesebb idod marad a babaval. Tehat, ha mar kiveszed 29 hetesen, elve a terhessegre elmegy 11 het, es mar csak 15 het marad a babaval. Eleg ijeszto... :( En biztosan nem megyek vissza dolgozni 3 honapos baba mellett, majd kitalalunk valamit.

Vannak nagy cegek, valamint az ugymond koztisztviseloi munkahelyek, amik adhatnak egyenileg tobb idot es penzt kismamaknak. Pl. a Nationwide itt Swindonban egy hatalmas bank-kozpont, tobb ezer embert foglalkoztat, ok egy ev teljes fizetest biztosit. De a jellemzobb az elso verzio, ez az, ami mindenkinek jar.
Vendég

Sziasztok Mammikák!
Anikó! Szuper ez a kép!!! nagyon jó!!!! Művészi :lol: Akár be is lehetne keretezni.
Regi! Hát Te is nagyon csinos vagy még mindig, nem is látszik rajtad a sok feszültség a fürdő miatt. Próbálj meg ne idegeskedni :wink:
Niki! Nagyon csini vagy, és tényleg végre látunk :lol:

Babaméret: én jövőhéten megyek csak UH-ra, kiváncsi vagyok, mert nálunk érdekes a helyzet, ugyanis Apa majd 2m, én viszont csak 168cm vagyok :oops:

Tegnap megvettem a kiskádat, fehér, kicsi, piskótaforma, szóval hagyományos, azért döntöttem a kisebb mellett, mert van kádunk, ha már stabilan tud ülni inkább ott pancsizhat.

Kispocc! Hát képzeld, azt mondta a dokim, nincs semmi gond, nem kell szednem antibiotikumot (azért én készítettem magamnak tegnap egy levendulás mosakodót, most azzal fertőtlenítek egy kicsit, biztos ami biztos)

Anikó! Gergő is úgy néz ki első pillanattól fogva keresztbe fekszik a hasimba, de kedden az UH-on kiderül. Van még sok idejük befordulni :lol: , csak mostanában nem megy már az oldaltfekvés sem annyira, inkább féloldalt-félhát kipárnázva elől-hátul :lol:

FLEUR!!!!! SZijjjjjja! Már vártunk nagyon :lol: Jó látni, csini kismami vagy!

Lányok! Nektek nem jöttek elő új anyajegyek? Vagy nem erősődtek meg, sötétedtek a régiek? Egy kicsit most ez aggaszt, pedig nem is megyek napra. Hihetetlen, hogy mindig kitalálok valamit amin aggódhatok :cry:

Emese! Nagyon szép a mózesetek! Már képen is nagyon kényelmesnek látszik, mint egy kis puha fészek, biztos imádni fogja Zsófka :D

Motiot! Nekem egyik éjjel volt ilyen légszomjam, de bal oldalra fordulva, jó mély hasi légzéssel elmúlt.
Nem hiszem, hogy késő a 32. héten a cukormérés, főleg, hogy írtad: Te otthon is méred, és eddig nem volt gond.

Mózes vagy autósülés: hát mi bizony abban fogjuk szállítani ugyanis kispolszkink van :lol: Abba meg aztán semmit nem lehet rögzíteni (a biztonságiöv az egy nagy nulla, a Párom mindig azt mondja: úgysem férünk ki az abalkon... :lol: ), vagy hallottatok erre megoldást? Ha nagyobb lesz valamit ki kell találnunk - talán egy másik autó :wink:

Kaqk! Jó lagzizást! :lol: Még szerencse, hogy tudsz majd pihenni.

KőszegiTimi! Gyomorégés dettó, néha éjjel is, de ha átfordulok a másik oldalamra gyakran elmúlik.

NyerkitTimi! csudajók lettek a képek! A kis szégyenlős, de azért a kismicsodáját jól megmutatta :lol: :lol: :lol:

Granda! Nagyon bölcs a történeted tanulsága, én is mindig ebbe kapaszkodok, ha valami nyűgöm van. Hány meg hány ember él a Földön akinek sokksl de sokkal nagyobb a szenvedése az enyémnél. Én egyszerűen azt szoktam mondogatni magamnak: "Örülj, hogy élsz..."

Silka! Gratulálok a szép méretekhez, és utólag Nagyon Boldog Névnapot Kívánok én is!

FÚÚÚÚ Lányok! Bocsi, hogy ennyit írtam :oops: de hát Ti is termeltetek rendesen! :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok, Mamikák!
Mindenkinek köszi a képeket, csudaszépek!

Most ez a hassimogatás a téma nálam vagy két napja, és folyamatosan bosszankodom azon, hogy ezzel is stresszelnek minket (és miért nem tudja egyértelműen megmondani az orvos, hogy szabad-e, milyen mértékig stb.). Én vad hassimogató vagyok, mert Ádám nagyon élénk, és jókat játszunk azzal, hogy a talpát simizem kintről, kontrakciókat meg nem érzek (éreznem kellene, nem?).

Anitja: nekem is megszaporodtak az anyajegyeim (a kis pirosfélék főleg), túlnyomórészt a hasam környékén (én sem megyek napra szinte sosem). Ezt találtam a témáról:
http://www.hazipatika.com/articles?aid=20000104104950
Egy idézet: "a terhesség növelheti az anyajegyek méretét és számát" (forrás: http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=29)

Puszi, a lakásfelújítóknak sok kitartást!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Ny.Timi!
Csodálatos fotó.

Motiot!
Nekem majd augusztus elején olyan 35 hetesn kell mennem teljes vérképre.Csak azt nemtudom,hogy már minek.

Mindenkinek kitartást az újításhoz aki bele vágott.

Szép napot.
Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Én is újabb anyajegyeket fedezek fel magamon, de csak kis picik, elszórva. Még az egyik lábamon a két lábujjam között is lett egy aranyos :shock: de alapvetően nem lett rengeteg új, hanem mérsékelt mennyiségben, nincs velük különösebb bajom
Nekem is 35 hetesen kell mennem teljes vérképre és vércukrot is néznek akkor megint. Szerintem is elég későn van ez már, hisz utána egy-két héten belül akár már szülhetek is :lol:

Egyébként még mindig nem tudtunk dönteni a bébi neve kapcsán. Két név van versenyben: Anna és Timi. Hol egyik, hol másik kerül fölénybe, most épp Timinél tartunk.
Nem tudjátok, mikor megszületik a bébi, akkor ott azonnal be kell mondani a keresztnevét?

Kép
bfagi

Sziasztok!

Anyajegy:
Én már pár hete elkönyveltem, hogy biztosan bőrrákom van, azért változottt meg némelyik anyajegyem minősége. :oops: Aztá utánaolvastam. Hát persze, hogy ez is a terhesség miatt van! :lol:
Gyakorlatilag mire megszületnek a babók sem testilag sem lelkileg nem leszünk önmagunk! És ezt már alig várjuk! :D

Álom:
Ma éjszaka álmodtam először, hogy szültem. De nem iagzi szülés volt, csak tudtam, hogy most szülök. Amikor megmutatták a picit sírtam (na ná! mindig sírok :) ). Olyan szép volt! Csak az arcán voltak apró foltok. :) )

Kilók:
Hát én is +10nél járok. Engem azért aggaszt egy csöppet. És még állítólag most jön a java. Ezek szerint +20 ( :!: :!: :!: ) körül fogok megállni? Azért ijesztő, még akkor is, ha tudom, hogy kellenek a tartalékok. Na de ennyi??? :shock:

Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

BABANET TALÁLKOZÓ

Hol fogunk találkozni? És mikor? Valakinek van már ötlete?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Granda: Mi megint a Schöpf-Méreiben voltunk. Most is nagyon kedvesek voltak. Bárkinek csak ajánlani tudom.
www.mamakalauz.hu

Bfagi: Szerintem a Timi nagyon szép név. Szerintem azt válasszátok. :D :D :D

Na a hízásra a doki azt mondta fogjam fel úgy a diétát, hogy hál' isten nem fogok elhízni :?
Hát soványka vigasz.

Lányok!
Más topikokban olvastam, hogy a 32. héttől elkezdenek a mamák málnalevél teát inni.
Ammi állítólag segít a szüléskor tágulni. Vagy valami ilyesmiben.
Mások meg homeos bogyókat szednek, meg olajjal maszirozzák a gátat. Ti elkezdtetek valamit?

Jó hétvégét!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Lányok, a vérkép az utsó időszakban az esetleges császár miatt kell. Nálam volt a Rebekánál is (mert az tuti császár volt), meg majd most is meg kell csináltatnom az utolsó hetekben.
Azt, hogy mit tudnak belőle kinézni, ha műteni kell, azt nem tudom. Csak azt hogy kell.

A málnalevél teáról én is hallottam, de először megkérdezem a dokit, hogy mennyi esélyem van a sima szülésre, mert csak akkor érdemes elkezdeni.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Na, ma voltam az SZTK-ban a diabetológián. Csak konzultáció volt a dokinénivel, már a kezemben volt az eredmény. Megdícsért, hogy ügyesen tartom a diétát és normalizálódott a cukim. Dehát diéta a szülésig :roll: :lol: . 1 kilót híztam most egy hónap alatt. Előtte meg 10 kilót :lol: . De én is úgy voltam, mint Emese. 5 hónapig még a vizet is kihánytam. Aztán jött a pótlás :lol: :lol:

Anitja!Örülök, hogy nincs semmi gond :lol: !
Ja! És már én is eltemettem magam bőrrák miatt :roll: , szóval megnyugodtam, hogy ez is "csak" a terhesség velejárója!

Most rohanok valami diétásat enni :lol: !
puszi
kispocc

Sziasztok!

Anyajegy: Ne aggódjatok, ez teljesen normális, ilyenkor ezek megszaporodnak. Nekem is kijöttek, a karomon. Van, aki szeplős lesz, de elmúlik! :)

Babanetes tali: Sense! Én a fenti bannernél lévő alkalomra gondoltam, ott olvashatsz részleteket.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Timi( Nyerkit ):Nagyon jó a kép a fiadról :D A málnalevélteát a 35. héttől lehet elkezdeni inni, van aki már elkezdi a 32.-től, de a 35.-et többen ajánlják. Korábban nem ajánlott, nehogy valami gondot okozzon. A 37. betöltött héttől pedig el lehet kezdeni szedni a [url]Caulophyllum CH5 vagy CH9-es[url] homeopátiás golyót. Napi 2*5 darabot! Ez a homeos bogyó lazítja a méhszájat, könnyebben fog tágulni szüléskor, gyorsabb és kevésbé fájdalmas szülést eredményez :D
[/url]Caulophyllum CH30[url] ezt akkor kell szedni, ha már megindult a szülés és nem tágul megfelelően a hüvely. 25-30 percenként lehet bevenni 5 golyócskát.
Vannak olyan homeopátiás készítmények amik kifejezetten szülés után jók. Vérzéscsillapító, immunerősítő, sebgyógyulást elősegítő szerek! Ha valakit érdekel szívesen beírom a nevüket illetve az adagolás módját :D

Gratulálok a pocakfotókhoz, ide csak csinos kismamák írnak :lol: Kivéve engem, inkább érzem magam bálnának mint nőnek :D

anyajegynekem is lett újabb, illetve apró kis szemölcsök. A doki szerint nem kell aggódni :lol:

kilók-1 kilónál tartok az induláshoz képest. Az elején 7 kg fogytam abból eddig 6 jött vissza. ne irigyeljetek, volt miből fogynom :lol:

bfagimindkét név szép én mégis inkább a Timi mellett döntenék :lol:

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anitja: jo h folhoztad az anyajegyes temat, en is elkonyveltem magamban, h boorakos vagyok. Eleg ijeszto, nekem a mellemen jott par kisebb.

Nyerkit: malnalevel tearol en sok jot hallaottam, de csak a 36. hettol szabad inni. A 34. heen megyek dokihoz es a jovoheten jon a vedonom. Ha mind2 azt mondja ihatom, akkor iszom, de nem szabad tul koran elkezdeni a koraszules miatt.

Irina: hassimogatas: amikor teherbe estem rogton folmertem lehet-e. 2 szulesz orvos, 2 vedono, 1 baba-mama kapcsolatanalizises pszichiater, 1 szuleszno mondta, h nem szabad, mert mehosszehuzodast okozhat. En ugy helyettesitem, h a kezemet a hasamra teszem – mar a kezdet kezdetetol pl. minden reggel igy kelek fol (es addig nem is allok fol az agybol), h egy kicsit fogom. Napkozben is soxor fogom. Simizes csak annyi van naponta, amikor elmondom Linikenek mennyire szeretjuk es akkor is keves inkabb olyan oleles felet csinalok. (amugy meg erdekes, mert 2 bnom is vegig simogatta a hasat egesz babavaras alatt es az egyik 39.+2nap a masik 40.+2napra szult.) ugyh ebben a temaban is neked kell kitalalnod, h mi a jo

Kép

Kép
mmarica

Bfagi! Anna!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese:
Én is babanetes taliról beszélek! Csak gondoltam, ott meg kellene beszélni valamit, hogy találkozzunk. Vagy előtte. Vagy nem is tudom! :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Bocsi :oops: , oké, peersze, majd előtte mindenkit meginterjúvolunk, hogy legyen, hogyan verődjünk össze.

Kép
Kép
Kép
gremese

:lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Hát lányok kössük fel a gatyánkat a jövőhétre.
Aki teheti ki se mozduljon otthonról. Nekem sajna 2 nap kell menjek dolgozni de nem tudom még melyik kettőn menjek mikor nem fogok elolvadni a számítógép elött.

l. móni : én is inkább bálnának érzem magam mint emebrnek.
Én nekem is volt bőven tartalékom terhesség elött és én most híztam 1 kg a kezdéshez képest.
Mondjuk én nem fogytam le mert engem elkerült a hányás meg minden ami a terhességgel jár.
Viszont most pótolom mert mindennap ég a gyomrom.
Szedem a Renit és az segít.

Ma elmentem vásárolni és rádöbbentem, hogy rengeteg kismama van. A corába kb 10-el találkoztam. Most meg levittem anyukámék kutyáját sétálni ( most hétvégén nálunk van mert a szülök pihennek ) és 3 kismami jött velem szembe.

Lányok én azért kicsit félek, hogy ennyi kismami van. Nehogy aztán két nap után kidobjanak minket a kórházból mert nincs hely. Meg attól is tartok, hogy a dokim épp akkor ne egy másik kismaminál legyen.

Na lépek most megyek főzni holnapra.
Holnapi menü : zöldborsóleves, paprikás csirkével nokedlivel.

Ja és holnap meg készülök a vasárnapra mert jön az egész család ebédelni hozzánk.
Vasárnapi menü : valami leves amit még ki kell találni. Baconbe göngyölt csirkecomb hagymás tört krumplival.

Na megyek mert soha nem leszek kész.
Majd este benézek még.
20200310173350

Timi ( Kőszegi )csinálj vasárnapra gyümölcslevest :lol: Azt megtudod főzni még holnap. akkor meg nem lesz még olyan meleg, vasárnap a hőségben pedig nagyon jól fog esni :lol: Még a menühöz is illik amit írtál.
Szerintem régen is volt ilyen sok kismama, csak nem figyeltél. figyeltünk rá. nekem is feltünt, hogy lépten nyomon pocakosokkal találkozok :lol:

Móni[/b]

KépKép
Kép Kép
l.móni

Bfági!
Azon még nem gondolkodtatok,hogy mindkét nevet adjátok neki.

Én annyira még nem is figyeltem az anyajegyekre,
de biztos nekem is vannak újak.

Timi26!
Köszi az infót a vérvételről.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi26! Köszi! Aranyos vagy!
Aztán végülis találtunk még egy csempeboltot, ahol elég sokat tartanak raktáron, úgyhogy a párom reggel bevásárolt. Persze volt egy kis gubanc, mert két teljesen össze nem illő csempét vett meg. (Szegénykém, pedig meglepiből hozta, csupa jóindulattal.) De aztán holnapra kicseréli!!! De olyan nehéz volt megmondanom, hogy hát az úgy nem lesz jó, de szerencsére nem esett neki rosszul! Úgyhogy most tiszta happy minden!!! :lol:

Bfagi! Igen, valószínű, hogy nálunk is ez lehetett a probléma, hogy a hosszú láncolat ismerete nem volt meg. De ma azért kinyitottam a párom szemét, felsoroltam, hogy még mennyi minden van hátra. És nálunk is ez a gond, hogy egyelőre szétvert lakással nem tudom folytatni a berendezkedést, mert per pillanat egy tapodtatnyi hely sincs a lakásban. :?

Majd még jövök!

Regina
KépKép
mazsola7

Hello Lányok,

kicsit aggasztó ez a kánikula előrejelzés. Igyekezzünk addig kiélvezni a kellemes napokat. Vessetek meg, de én kifejezetten élveztem hét elején a hűvös napokat. :oops:

Aki már vett gyógyszertárban eldobható bugyit, milyen kiszerelésben kapható és mennyibe kerül? Többféle méret van? És tapasztalt mamik, hány darabbal induljunk a kórházba?

Hálóing: hány darab szoptatós/gombolós hálóinget érdemes beszerezni? Tényleg kell 4 db? (Én ma vettem meg az elsőt, mert nem nagyon hordtam korábban, de nem biztos, hogy további tizenezret erre akarok költeni)

silka
silka

Jaj, még egy kérdés:

Kád után vadászok, én olyat szeretnék, ami nagykádra rögzíthető. Több helyen voltam már, de eddig csak egy helyen láttam egy darabot potom 12 ezererét. Van valakinek ötlete?

silka
silka

Sziasztok!

Móni: Köszi a tájékoztatatást.Engem érdekelne a többi infó is ami szülés után a regenerálódást segíti.

És a teát hol lehet kapni? Gyógyszertárban vagy akár a Dm-ben is?
És a homeos bogyó recept nélkül kapható?
Bocs a sok kérdést, de ebben teljesen tájékozatlan vagyok: :oops:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Timi(kőszegi): :D hidd el, nincs több kismama, mint korábban, nem te látsz töbet, és nem lesznek tele a szülészetek. :D Egyszerűen most csak észrevesszük őket. :D

Most megy a Fókuszban Bálint Antónia, most mondta, hogy 11 kilót hízott, és a 32. hétben van. Akkor én a vizitornán félreértettem, az nem négy volt, hanem hét. :oops: De mindegy.

Málnalevél tea: Én bioboltban vettem a terhesség elején, mert azt mondták, az is jó a hányinger ellen. Ja! Úgy raktam ki a klotyóba, mint annak a rendje. :shock: És a gyömbér teát is, ami szintén hányinger csökkentő. De szerintem gyógyszertárban és DM-ben is kapható.

Friss anyuka ismerősöm azt mondta, ő 2 db Tena eldobható bugyit vett. Nagyon bejött neki, és mikor "balesetes" lett, kimosta. Hát én nem akarok majd mosni, szerintem minden napra veszek 1-et. A Péterfyben 3 nap után hazaküldenek, így veszek 3at, ha meg tovább kell maradni, apával vetetek.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Húúú, mennyit írtatok!!! Majd holnap visszaolvasom!

Megjöttünk a 4D-s ultrahangról, szuper élmény volt! Majd egy órát bent voltunk, Marci baba gyönyörű!!! Most nyugodtam meg teljesen, minden rendben van vele, 1700 gramm, a koránál 10 nappal nagyobb. De hát melyik baba nem itt a szeptemberi babák közül?? :D

Képek a kisfiúnkról:

Kép Alszok

Kép Vigyorgok

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Péterfyben szülők: Most olvastam másik topikban (két külön kismama erősítette meg), hogy a Péterfyben egy hétig hagyják túlhordani a babát úgy, hogy a túlhordás hetében 2 naponta kell NST-re járni, majd a hét letelte után megindítják a szülést.
Hát én nem hinném, hogy túlhordom a "pici" lánykámat. :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ny. Timi! Rákérdeztem a védőnőnél ezekről a homeopátiás szerekről meg a málnalevél teáról, és mondta, hogy ő járt ilyen tanfolyamra, de még nem kell semmit szednem, majd ő szól… Úgyhogy most többet nem tudok, de ha legközelebb találkozok vele (kb. 2 hét múlva), akkor rákérdezek. .. De látom, Móni részletesen meg is válaszolta a kérdést. :)
Engem egyébként valami árlista érdekelne a homeos bogyókról. Móni! Az van esetleg??? :?

Én 2 hét múlva megyek vérvételre. Asszem ellenanyagot néznek főleg. :?

Bfagi! Én Annára szavazok! (most aztán jól megkapod a szavazatokat! :wink: )

K. Timi! Úristen! Én erre nem is gondoltam, hogy a dokim épp egy másik kismamánál lehet, mikor én is szülni akarok… Na, el is hessegetem ezt a gondolatot. Azért talán ennek kicsi az esélye. :roll:

Silka! Én 3 hálóinget vettem, kettő majdnem hasig gombolható elöl, a harmadik pedig végig gombolós. Eredetileg 2-t akartam venni, de a védőnőm közölte, hogy kevés lesz, vegyek 3-at.
Egyébként a kínaiban vettem, nagyon kényelmes, pamut, és – ha jól emlékszem – 1700 Ft körül volt darabja. Anyukám meg lestoppolta szülés utánra. Mivel én nem szeretem nagyon a hálóinget. Nyáron inkább bugyi, télen meg pizsi. :wink:

Eldobható bugyit kapok egy párat, mert az egyik barátnőmnek megmaradt. Azt megsasolom, és valszeg olyat fogok venni még, ha kevésnek találom. De ne kérdezzétek, hogy milyen fajta... :oops:

Én meg asszem most már nem fogok idegeskedni a fürdő miatt. Már kezd valahogy kinézni. Egyenesek a falak... :shock:

Jó éjt Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Silka: én is a kínaiban vettem hálóingeket. 2-őt, meg kettő maradt még Rebeka idejéből. (azóta sem hordtam őket) Szóval én 1290-ért vettem darabját, kényelmesek és pamutok. Bátran ajánlom.

Anikó: nagyon édi ahogy Marci vigyorog!!! Hát az biztos, hogy ebben a topikban senkinek sem lesz pici babája.

Bfagi: nem azért, mert engem is így hívnak, de én a Timire szavazok. Már a névnap tekintetében is. Tímea: május3., Anna: júli 26. (én csak azért nem szeretem a nevemet, mert túl közel van a szülinapomhoz).

Kép
Kép
timi26

Mazsola
A pasik már csak ilyenek, nyugi. Nálunk kb így készül a beépített szekrény..mint a luca széke :)

Nyekrit
Hát ez elég nyilvánvalóan egy fütyike :) gratulálok.

Granda
Nagyon szépen írtad.

Silka
De jó már 2000 grammos?? :)
Komolyan fallabdáztam, de azért nem vetődtem a labda után :) és a férjem szedegette fel a földről.
Olyan pötyögős volt, de nagyon élveztem.
A köldököm nekem is érzékeny. Nem szeretem, ha piszkálják.

Bfagi
A gyerekorvos. Eliveleg a védőnő mutatja be a gyerekorvost.

Niki
Ha ezt tudom :) kérdezek merre menjünk. Nagyon jól érzetük magunkat mi is.
Fúú ez azért elég gáz. Akkor nekünk nincs is okunk panaszkodni. Szorítok, hogy ti is találjatok megoldást.

Anitja
:)

Irina
Szerintem nem ártunk a has simivel.
Azt tedd, amit ösztönösen jónak érzel.

Silka
Én is élveztem a hüsit..én nem is tudom mi lesz, ha tényleg olyan hőség lesz. El kell menekülnöm itthonról.
Tetőtér és nincs még légkondi.

Eldobhaó bugyi:
Nekem anyukám odaadott 1-et, ami neki megmaradt, de sajna L-es és kicsi nekem azt hiszem Tena. (ez most kicsit zavaros lehet,de
van egy 3 és fél éves öcsém :)-most gondolom mégzavarosabb)Sebaj majd eccer elmesélem :).

Pusza nektek. A hétvégén elutazunk anyóshoz.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok !

Én eldobható bugyit a Corába vettem 5 db van benne.
De van a Brendonba is.
Ja és én is vettem a gyógyzsertárban Tena bugyit abba 2 db van.

Aniko : nagyon édes a pici. Kis mosolygós.

Őszintén szerintem, tök jól nézet ki Bálint Antónia. Annyira sugárzik belőle a boldogság.
Szegényt kicsit sajnálom, hogy egyedül éli át ezeket a dolgokat és nincs mellette a baba apukája. De ez van.

Málnalevél tea : én is úgy tudom, hogy csak a 32. héttől szabad inni.
Én akartam már venni de nem volt a gyógyzsertárba nekik de igérte a nőci, hogy rendelnek.

Na elteszem magam holnapra.

Kép .
20200310173350

Isteniek az újabb fotók!!! :):)

Gremese!
Szuperek ezek a Péterfys hírek. :):)

Csütörtökön voltunk a kórházban hivatalos UH-n és amig várakoztam, 3 bébit is hazavittek - pont mellettem haladtak el.

Mindegyik nagyon édes volt! :):)

Az egyik házaspár kínai és a frissen szült Mami (ezek szerint 3 napos újszülöttell) ugyanolyan volt hazamenetelkor - kinézetre és fittségre is - mint bármelyik fiatal, 145 cm-es 30 kg-os kínai nőci, akit mondjuk a piacon láthatunk amint sürüg-forog trapéz szárú, meglehetősen szűk csípő farmerben és rövidke feszülős pólóban.

Egyáltalán nem látszott rajta, hogy pár napja adott életet egy bébinek...

A többi asszony pedig mint általában a megszokott: nehezen mozgott, fájt itt, fájt ott, alig bírt leülni és ott volt egy nagyobb pocak, ami nem húzódott vissza még egyelőre - természetes módon.

Vadvirág
Vendég

Az előbb elfelejtettem, de azt szerettem volna megkérdezni, hogy tudja-e valaki mi a legjelentősebb különbség a CTG és NST, valamint az epidurális és spinális érzéstelenítés között?

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

"Regionális érzéstelenítéssel a test meghatározott része érzésteleníthető. Az érzéstelenítő szert befecskendezhetik a gerincvelői folyadékba (szaknyelven spinális érzéstelen ítés ), vagy a gerincvelői agyhártya körüli résbe ( epidurális érzéstelenítés )."

"SPINÁLIS ÉRZÉSTELENÍTÉS:
Lényege: az érzéstelenítőt egyszeri adagban a spinális térbe jutattják (spinális tér: a gerincben futó gerincvelőt és az agyat több agyhártya veszi körül. A spinális tér a kemény agyhártyán belüli terület, ide vezetik be a tűt.) egy vékony tű segítségével a 2-3. v. a 3-4. csigolya közé.
Előnye: a hatás gyorsan és megbízhatóan jelentkezik, ezért főként császármetszésnél alkalmazzák.
Hátrány: szülési fájdalomcsillapításra ritkán vetik be, mert a kismama aktív közreműködését gyakorlatilag lehetetlenné teszi, deréktól lefelé semmit sem érez. Így a szülést műszeresen kell befejezni. Gyakori szövődménye a súlyos, napokig tartó fejfájás.
Jó tudni: spinális érzéstelenítés után hanyatt kell feküdni 24órán keresztül, bár ennek fejfájást megelőző hatása nem bíztosított.

EPIDURÁLIS ÉRZÉSTELENÍTÉS (EDA)
Lényege: az epidurális érzéstelenítéskor a tűt a spinális érzéstelenítéshez hasonlóan két csigolya között vezetik be az epidurális térbe (a kemény agyhártya és a csigolyákat összekötő szalagok közötti tér a gerincen, ide vezetik be a gyógyszert) Ezután a tűn keresztül egy finom csövet jutattnak ugyanide, majd a tűt kihúzzák. Az érzéstelenítőt ezután a katéteren keresztül adagolják szükség szerint 2-4 óránként.
Előnye: nagyon hatékony, fájdalommenteséget biztosít, kevés anyai és magzati kockázattal kell számolni.
Hátránya: többnyire ágyhoz kötöttséggel jár. Szövődménye lehet: a kitolási szak megnyúlása, a nyomási reflex csökkenése, vérnyomásesés, remegés, szédülés, hányinger, viszketés, vizeletvisszatartási probléma, hátfájás, szakszerűtlen beadásnál 36-48 óra múlva kínzó fejfájás.
Jó tudni: létezik "sétáló" EDA. A gyógyszerkoktéloknak köszönhetően járkálni is lehet. "

Kép
granda

Nekem a lábműtétemnél spinális érzéstelenítés volt és abszolút nem fájt, vicces volt a saját lábamat látni, ahogy idegenként emelgetik (tisztára mintha egy művégtag lett volna). Az utána következő "erős fejfájást" hírből se hallottam, csak be kell tartani a 6 óráig fekszünk szabályt, sokat kell inni és nem lesz semmi baj. Ezt egy aneszteziológusnő is megerősítette nekem.

EDA-ról nincs tapasztalatom :) Kolléganőm beszámolója: neki nem húzta el a szülést és mivel alacsony a fájdalomküszöbe, neki segített életet adni kisfiának

Kép
granda

Vadvirág

"Vizsgálatok a szülés alatt
CTG vagy NST?
Ahogy közeledik a szülés várható időpontja, egyre sűrűbbé válnak az orvosi ellenőrzések. Valamennyinek az a célja, hogy időben észrevegyék, ha a magzat „ellátása" valamilyen okból akadozik. Kezdjük a leggyakoribb, legelterjedtebb vizsgálattal! Az utolsó időszakban minden várandós anyánál hetente, vagy ha szükséges, naponta végeznek NST-t, vagyis nonstressz tesztet, más néven nyugalmi CTG-t. Az elnevezés arra utal, hogy a magzati szívműködés és az anyai fájástevékenység egyidejű vizsgálatára olyankor kerül sor, amikor a kismama nyugalmi állapotban van, például fekszik vagy ül. Ha a magzat mozog, szívműködése átmenetileg felgyorsul, majd újra normalizálódik. Ugyanez történik a méhösszehúzódások hatására is. A kismama hasán két vizsgálófejet helyeznek el (a fájások és a magzati szívhang mérésére), ezeket rögzítik, majd a gép két görbén, az idő függvényében ábrázolja az adatokat. Ha a magzat átmeneti vagy tartós oxigénhiányt szenved el, a görbe rajzolata eltér a szabályostól. Számos kórházban folyamatos CTG-vizsgálat zajlik a vajúdás idején."

"kardiotokográfia {NST, CTG néven is fut}."

"Ha jól tudom az NST-n nézik a szívverést és neked nyomkodni kell egy gombot,ha érzed a baba mozgását.

A CTG-nél pedig nem kell nyomkodni,viszont ott két tappancs van,ahogy már írtátok,az egyik a szívhangot nézi,a másik pedig a fájásokat(méhösszehúzodások).Általában a CTG-t használják,amikor befektetik a kismamákat.Azzal nézik a fájást,szívhangot minden 2.napon.Valamint szülés alatt is ezt helyezik a pocóra,így látják,ha jön a fájás+nyomon tudják vele követni a baba szívverését,hogyha gond van,akkor tudjanak intézkedni. "

Kép
granda

Én pedig azt szeretném megkérdezni a tapasztalt anyukáktól, hogy a gyermekágyi vérzés idején (ahogy a fórumokon olvastam 2-6 hét brrrrrr...) tilos tampon használata? Az világos, hogy a kórházban különféle betéteket használunk, de utána is több hétig azt kell?

Köszi

Kép
granda

Lányok, úgy tűnik, jó méretes babánk lesz (van), és akkor még enyhén fejeztem ki magam: Ádám a 32. héten csaknem 2 kg 40 deka. :D Csodálkoztunk is az orvossal. Majd rakok fel képet is, amint le tudom szedni a dvd-ről.

mmarica: köszönöm a véleményedet, megfontolom a dolgot. Eddig hatalmas hassimiket csaptunk. Nem tudom, a kontrakciókat lehet-e minden esetben érezni, én ilyesmit nem vettem észre (legalábbis a simogatással összefüggésben).

anikó: édes a babád a képeken!

gremese: köszi nagyon a péterfys hírt (gondolom, a túlhordást a 42. héten túli terhességre értik; épp a minap olvastam, hogy igazából csak az számít túlhordásnak, nem a 40.-en túli)!
A hőségriadó elég ijesztően hangzik, lehet, hogy egész nap a zuhany alatt fogok állni...

Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Megjöttünk a nagybevásárlásból. Egy pár napig nem kell sehová mennünk, mindent megvettünk. Még holnap kiruccanunk a strandra, aztán napokig hűsölni fogunk a lakásban.

Granda: megint csak a tapasztalatomat tudom megosztani veled. Én császáros voltam, 3 hétig óvatosságból betétet használtam, mikor már tűrhető volt a vérzésem akkor váltottam tamponra. De hangsúlyozom, ez császár után volt, vagyis semmilyen irritáció nem érte a hüvelyemet. Sima szülésnél lehet hogy jobb, ha végig betétet használsz az esetleges fertőzések miatt.

Kép
Kép
timi26

Irina! A túlhordás már a 42. hétre értendő, tehát a 41.-en kell kétnaponta bemenni, és ha az lejárt, akkor indítják a szülést. 2400 g? Az igen! :D Akkor mégsem az én babám a legnagyobb.... :D Szép egészséges nagy babák fognak születni ebben a topikban, és ez szuper!
Kukába az 56-os rucikkaaaaaal!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kiksolbi! Lehet, hogy Máté lesz a nyurga kislegény a topikban, de nem baj, (naná, hogy nem baj), őt is imádjuk!!!!!!! :D

Anikó! Babóca cukorfalat, kis husigombóc! :D

Spinális: Nekem 7 éve műtötték a bokámat (szalagszakadás, meg csontleválás miatt). Spinálisan érzéstelenítettek, azaz a gerincvelőbe szúrtak. Ahogy Granda írta, deréktók lefelé semmi!!!! A műtőasztalon meg csak kapkodtam a fejem, hogy éppen hol jelenik meg a lábam, mert nem éreztem semmit. Félelmetes. Amikor végeztünk, és visszatettek az ágyamba, egy idő után nagyon fájt a derekam, és nem tudtam mitől. Fel kellett emelnem a takarót, hogy megnézzem. :shock: Hát csálén tettek az ágyba, a törzsem egyenes, a lábaim derékből balra. Szerencsére anyu bent volt, és helyretett. :) A fejem nekem sem fájt, nagyon sokat kellett feküdni.
Az EDA-nal nem szúrják meg a gerincvelőt, csak az előtte lévő térbe fecskendeznek, így nem "bénul le" az ember.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Lányok :lol:

Timi (Nyerkit )Mint már többen is írták a teát a drogériákban illetve a gyógyszertárakban tudod megvenni, a homeos golyókat pedig a gyógyszertárban. Sok helyen nem tartanak készleten, de rövid időn belül ( 1-2 nap ) meghozatják!
Homeopátiás szerek szülés után:

Szülés után kb 2 órával bevenni (ha van rá mód, ha nincs, még a szülés napján): Arnica Montana CH30 2*5 golyócska[b] vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású, ha van vérömleny vagy véraláfutás segít felszívódni! Később 7-10 napig napi 1*5 golyó
[b]Szülés után kb 2 órával bevenni
ha van rá mód, ha nincs, még a szülés napján): [/b]Staphysagria 30CH 1*5 golyócska javítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, feszültségoldó hatású! Csak ha van gátmetszés, vagy valaki császáros! Később 7-10 napig 2*5 golyó. Ha nincs a patikában akkor jó a CH7 is! Ha nehezen gyógyul vagy fáj a seb lehet tovább is szedni!
[b]Szülés után maximum 10 napig lehet szedni: Echinacea 9CH vagy D4[b] fertőzés ellen, immunerősítő! [b]Napi 3*5 golyó

[/b]TEJ:
Urtica Urens CH5[/b]naponta 3*5 golyó illetve sok folyadék! vagy Alfa Alfa D6 kevésbé ismert, de ugyanolyan hatásos tejszaporító! Naponta 3*5 golyócska
Remélem tudtam segíteni :lol: :lol:

ReginaAz árak azok gyógyszertárfüggőek, de nem nagyon vészesek. Általában 1000 Ft alatt van bármelyik készítmény :D

AnikóNagyon aranyos Marcell :lol:

Nem tudom, ki hogy van vele, de én kezdem magam úgy érezni, mint a várandóság elején :shock: Szinte mindentől rosszul vagyok, hányingerem van és szédülök. Ma még semmit sem tudtam enni, már az evés gondolatátol émelyeg a gyomrom :? Remélem, hogy ez most nem a szülésig fog tartani :?

Kellemes, szép napot mindenkinek :lol:
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nem egészen úgy emelte ki a dolgokat a gép ahogy én szerettem volna :oops: azért remélem így is érthető :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi Móni! Akkor ez teljesen elfogadható ár.

A baba súlyához nem tudok hozzászólni, mert nekem nem saccoltak. :roll: A méretei pont a korának megfelelőek.

Abszolút nem idevágó téma, de a gyümölcsmártáshoz és pirított darához milyen husit szoktatok főzni. Én nem szeretem, azért nem tudom, páromnak viszont az egyik kedvence. Disznócombot hallottam. Esetleg más húsból is finom???

Fürdő helyzetjelentés: Még nem száradt meg a fal, úgyhogy csak holnap kezdi a burkoló feltenni a csempét. De már abszolút türelmes vagyok. Már egy nap csúszás ide vagy oda nem számít!!! Biztosan szép lesz. És már nincs olyan káosz sem a lakásban!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Ja! Holnap lehet, hogy mi is strandolunk egyet. Majd befészkelem magam az árnyékba, de nincs kedvem a lakásban dekkolni!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Hú volt mit olvasni ma délelőtt. :D

Nagyon csinik vagytok kismamik!A pocilakók pedig olyan édesek! :D

Ami eszembe jut próbálok hozzászólni.

Bugyi:én vettem 4 db hálósat és tegnap 5 db-os egyszer használatosat.Az utóbbi 400 ft körül van.Ja és apró virágmintás,soha nem hordok mintásat,de ott úgyis mindegy. :lol:

Anyajegy:nálam nem az a jellemző,hanem a bokám környékén világosabb foltok.Állítólag van akinek az jön elő.

Pocisimi:szerintem csak annak nem szabad nagyon,akinek amúgy is keményedik a hasa.Enyém sajna szokott.Ráadásul apuci most van a nagyon simizős korszakában.Tényleg jól bekeményedik ha simizi.Én inkább próbálom kihagyni,meghagyom neki ezt az élvezetet.Ha mindketten csinálnánk biztos folyamatosan kemény lenne. :shock:

bfagi:Anna :D

Hálóing:én azt hiszem 3-at veszek ha találok...Nem egyszerű,mert a legtöbb gombos csak mellig gombolható,úgy meg még nem lehet szoptatni. :?

Tegnap vettünk hideg párásítót és még pár apróságot a babának.Főleg babaápolási dolgokat.

Jaj,lenne egy nagy kérdésem:pocitokon a bőr hogy áll???Van egy műtéti hegem,annál már kicsit reped a bőr és egy kicsi repedés van az alhasamon is. :shock: :shock: :shock: Pedig mindig kenem..... :cry: Kaptam apától tegnap Aventes spray-t rá,nagyon szupi,remélem fog is használni.Bimbóápolót is olyat vettünk,azt nem kell lemosni szoptatás előtt.

Jön holnap anyukám,már úgy várom! :D Megcsináljuk az utolsó simításokat a baba érkezéséhez.Itt lesz szerdáig. :D

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Regina!
Én sajna azt sem tudom, mi az a piritott dara! Még soha nem ettem. A gyümölcsszószhoz (többnyire meggyből) mi főtt krumplit szoktunk enni. A husi pedig vagy comb(disznó) vagy valamilyen főtt marha husi.

Móni!

Én nem rosszulléteket érzek, inkább fáradtságot. Az étvágyam tökéletes. SŐT! :oops: De nem szívesen mozgok sokat. Mindig le kell kicsit pihennem. Ez nagyon fura nekem, mert egyébként nem vagyok az az egy helyben ülős típus.

Ma baracklekvár-főzés lesz. ÁÁÁÁÁ. El kell kezdenem üvegeket mosni. Ez a leggázabb része.

Szép hétvégét mindenkinek!
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mindig elfelejtem írni:ha hirtelen eltűnök apa elkezdi majd a tudósítást.Most már nem lesz netem a kórházban,mert bármikor szülhetek.Ha minden oké 2 hét múlva megyek a dokihoz,aztán kerülök vissza.Görcsölgetek,de amíg nagyobb bajt nem észlelek és elmúlik addig nem akarok visszamenni.

De fura belegondolni:egy hónap múlva ilyenkor már lehet,hogy babázni fogok!A doki már szabin lesz,remélem mielőtt elmegy a tervet végrehajtja a szüléssel kapcsolatban.Szerintem 3 hét múlva már mozdulni sem fogok tudni. :( Ha elindulok bárhová teljesen végem van mire hazaérek.Most is csak vagyok,ha mozdulok minden bajom van.

Nem baj,tartja az erőt bennem kismanó...Úgy várom már! :D
Apa is számolgatja mikor lehet velünk itthon majd.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mazsola

Meleg gyümölcsmártások húsok mellé
A klasszikus gyümölcsmártások receptjei a levesben főtt, párolt, vagy éppen sült hús mellé pirított darával tálalhatók. Sok gyereknem kedvence.
Néhány meleg gyümölcsmártás receptje:

Meggyszósz (meggymártás)
Fél kg meggy (friss, fagyasztott, vagy befőtt), 25 dkg cukor, fél liter víz, pici só, egy pohár tejföl, egy EK liszt, kevés citromhéj.
A meggyet kimagozom és a cukorral, meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra). A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást. Ha kell még utánízesítem cukorral, vagy sóval.

"Víz nélkül, cukortalanul

Az első szó a húsra, a második a gyümölcsre vonatkozik, magyarázza Kemenczky Katalin nővérem, aki nem iskolában tanulta a sütés-főzést, de éttermekben, házi mulatságokon bizonyította ez irányú érzékét. Nyáron köretnek is gyümölcsöt, zöldséget javasol a húsok mellé, (ő már a nokedli nevére sem emlékszik).

A vizet mellőzi, mert a párolt hús akkor gumivá alakul, mondja szigorún. Szóval tégy a sütőbe 220 fokon (nem légkeverésesbe!) egy kiló bőrös malachúst egyben, amit jól befűszerezel, kissé sózol, s letakaratlanul sütöd háromnegyed órán át. Víz nélkül, zsiradék nélkül. Ha nem malac, olajjal kend be, ha bőrtelen csirke, azt is. Ha kész, a sütőből kivévén, még tíz percig pihenjen a tepsiben, utána szeletelhető. Kitűnő hozzá bármilyen gyümölcsszósz, amit mézzel ízesítünk, lehet mézeskalács-fűszerrel is, s egy evőkanál étolajjal kevert vajon pároljuk 4-5 percig. Ha csirke mellé szánjuk, akkor fehér-, ha sertés mellé, akkor vörösborral hígítjuk a szószt. Ételkeményítő, tejszín sűríti."

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?