A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Gabi, en is csodalkoztam... mondjuk akitol hallottam (=akivel megtortent), csak a szulesre kerte volna fel, tehat nem volt semennyi ismerettseg kozottuk. talan akkor emiatt nem vallalta (mert a terhesseggel nem volt semmi gond, es vegul talalt is egy dokit, aki vallalta, es meg is szulte a bebit pikkpakk farosan :)) mindenkinek vannak preferenciai. meg egy orvosnak is... ;)
es tenyleg az utso heten fordult be?? :o huha ez sem gyakori...

Reku, meg sosem hallottad nyilatkozni? egy ideig szuleteshazban dolgozott, es ezt szereti felemlegetni ;) :lol:

Zsan, rizstej - sztem is ihatatlan... rizstejberizsbe viszont nem rossz :P

Neet, epp most akadtam ki en is a vonatjegy-arakon. megyunk majd le 2 napra csopakra, ami odavissza 10000 (meg kicsit tobb is) lesz kettonknek :shock: (szerencsere B-nek meg nem kell) szoval lehet, mi leszunk majd az ajandek a hazigazdaknak, mert arra mar nem marad... :twisted:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok,

Máté szokás szerint rámol, majd este jövök hosszabban, csak látom Votiv érdeklődött, és muszáj írnom :)

Szóval, még nem olvashattad a szüléssztorimat két okból:
1. az a vinyó, amin a sztori van elszállt, kb. két hónapja, és újból kell gépelnem, ha csak addig nem tudjuk kimentetni róla az adatokat, mert hát Murphy, két meghajtónk van, de mindenünk azon volt, ami elszállt :evil: (na, ez most jó zagyva lett)
2. mostmár kivárom Máté egy éves szülinapját, addig meg ha kell újra megírom :D

Apropó vinyó: nincs véletlenül vkinek olyan ismerőse, aki ilyesmivel foglalkozik? mármint adatmentéssel? Horror összegeket kérnek érte, meg nem is bízok senkiben. Természetesen kifizetem a költségeket -meglátjuk mennyit kérne a dologért-, de ollyan jó lenne olyan kezébe adni ezeket a bizalmas dolgokat, akiben megbízhatok.
Köszi előre is mindenkinek.

Vica

Kép
Kép
vica94

Fibi,
Köszi, mi megvagyunk :) Csajom újabban akkorákat horpaszt napközben, h totál le vagyok döbbenve :o Új tudományunk most épp nincsen, de szerintem hamarosan eljutunk a 4kézlábig :)
És persze sikerült feltakarítani, nem volt vészes a kupi :)
Tornához minden elismerésem :wink:

Indi,
Igen, azt próbáltam, amit Deni írt, h cicit elvesz, aztán ahogy visszakapta már is harapott. Néha már azt látom, h élvezi a büdös kölke :?

Nuk,
Jók a képek, irigy-irigy :mrgreen: Mi még a Balcsiig sem fogunk eljutni :( Vigyázós kép nagyon tuti, mintha apát látnám :lol:

Vica,
Ezek az éjszakai kelések nagyon rosszul hangzanak! :( ++++++++++++++++!!!
És már ennyi fog, ez igen :shock: Nálunk még mindig csak az két pici fogkezdemény árválkodik :?
És köszi a bókokat, de még nekem is van mit tanulnom vendéglátás téren :wink:

Zsanci, Rídonli,
Annyira jó olvasni, h sok gyerkőcöt szeretnétek, nekem nem lenne elég bátorságom hozzá :oops:

Gabi,
Kitartást a hányingerhez!!!

Neet,
:D :D :D

Na most megyek, mert apa unatkozik....

Kép Kép
curse

Szrek!
Én úgy emlékszem, hogy a szobatársad az anyagiak miatt orrolt BS-re. VAgy volt más is? Azért szülés után tényleg eléggé felfokozott érzelmi szinten oszthatta őt :? Nekem azért az fura, hogy Te a szobatársad véleménye alapján (szemben itt kb 5-6 "ismerőssel" :wink: ) ennyira leírtad őt. SAjnálom! :cry: De mint írtam, nem tisztem védeni, sőt, én már senkinek sem ajánlom itt se őt, sem a szülésznőmet, se senkit! Azért az elgondolkodtató, hogy pl annak idején ő harcolta ki az Ikea szobát, több fegyelmivel sőt kirúgással is fenyegették (én így tudom), és bár ez sokaknak csak úri huncutság, Nekem, Fibinek, és még sokaknak nem az volt. Amit a pénzől írt az a csaj: hát, ez elég sokféleképp tálalható dolog. Én anno konkrétan rákérdeztem, és örültem, hogy mondott valamit, mert én őt magánorvosként vettem igénybe. Tök gáz, amikor ott irul-pirul az ember, meg mindenkit körbe kérdez, hogy akkor mennyi az annyi, aztán azon tördeli a kezét, hogy eleget adott-e. Ő már nyugdíjas, ezért vállal el kevés embert. Ha sokalltam volna, vagy fel lettem volna háborodva, hogy miért mond összeget, akkor ott hagyom, és keresek mást. pont. Képmutatásnak tartom, hogy ha valakit felkérek a szülésemre, akkor meglepődjek azon, hogy fizetni kell érte. Persze, az sem mindegy, hogy milyen a kommunikáció az emberek között........
más: B nekem is későn fordult be, és amikor kérdeztem, hogy akkor mi van, azt mondta, hogy ő levezet faros szülést is, de ha kérem, akkor ilyen esetben császár lehet.

én konkrétan azon akadtam ki, hogy bent maradt annak a csajnak egy tampon, és méhgyulladása lett. Na, ezt nem tudom elhinni, hogy kitalálta, de BS-ről sem tudom ezt elképzelni. Számomra ez okozott szomorúságot :cry:

Amúgy hozzánk bármikor jöhettek kerti sütésre, cukkinit és gombát is szoktunk grillezni

Gabi!
Úgy örülök Nektek

és egy kis mosoly:
B ma nagyot alakított a pelusba, vitte az apja a kádba, és ahogy mosta le róla a matériát, mondta, hogy "megy a kaki a garázsba" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :D

Kép
Kép
zuzmo1

Nuk,
üdv újra itthon 8) Zoli nagyon tud vigyázni :mrgreen:

Muha,
üdv itt! Remélem, találsz dokit :D Szerintem BP-vel jó dokid lenne, szimpatikus, humoros ember :D

Márti,
csak hőmérőt nyomnak beléd, de azt kegyetlenül 6-kor :? Nyilván, ha valami gond van, akkor vérnyomás stb. is van. Vizitelés újszülött-osztályon van, de ez a gyermekágyon belül van, sétatávolságra :D

Zsan,
én tudtam volna aludni, amikor hozták a hőmérőt :lol: És hajrá 5 gyerek 8) Azt hiszem, mi megállunk majd 3-nál :D

Barbi, Fibi,
szerintem a lánynak joga van a rossz élményéhez, és mindkét orvosról (pedig az egyik az enyém :wink: ) bőven el tudom képzelni, hogy még akár hibázhatott is. Emberek, ez van.
Ettől az én jó véleményem szemernyit sem változott egyikről sem :D
A körítés már más tészta, és ahogy a lány MINDENBEN csakis és kizárólag a negatívumot látja, szerintem sokat elmond róla.

Rekuc,
mivel az orvosok is emberből vannak, természetesen számít, hogy ki a páciens. Meg az is, hogy régi vagy új :)
Egyébként ha én lennék az orvos, és bejönne valaki, akit naaaaagyon nem akarnék, akkor biztos valami ilyemsit mondanék neki, hátha elmegy magától :lol:

Gabi,
ó az a jó kis hányinger :lol:

Fogmosás: mi akkor kezdtük el mosni D. fogát, amikor már kint volt a "teljes" fogsor (16fog) :D Dokibácsi ezt javasolta, és én betartottam :)

Marci már nagyon szépen jár, döcög a lakáson keresztül :D És mutogat mindenre, főleg kajára :mrgreen: És lerombolja Dóci legó-tornyait, és szétszedi a puzzle-ját (biztos írtam, de ha nem, akkor eldicsekszem, hogy Dóci jelenleg 20-25 darabos puzzle-okat rak össze, ez az új hobbija, én meg csak így néztem :shock: :shock: )
De nagyon jó eljátszanak, néha Dóci kicsukja a szobájából, vagy becsukja a szobájába, de még soha nem rúgta le a fejét, szóval dúl a szerelem :mrgreen:

v
kisün

Neet,
franciázás :lol: Dóci múlt nyáron pl. hollandul tudott :lol: Vonatjegyek :shock: :shock:
Néztem, hogy ha nagycsaládosan utazol (3 gyerek), akkor pl. 90%-os kedvezményt adnak.
Ja, és még egy potenciális jó hírt olvastam: a főv. közgyűlés elfogadta, hogy a tgyáson, gyeden ill. gyesen levők ugyanolyan kedvezménnyel használhassák a bkv-t, mint a diákok és a nyugdíjasok :lol: Na ez nem lenne rossz, de még egyezteni kell a BKV-val...

v
kisün

Zuzi,

itt többen is vannak, akik már azért hálásak, hogy a talpukkal súrolhatták az a helyet.
többek között én is.
szóval, tessék felvenni a listára. :lol:
bár tudom, h más dokim van, de én is a természetesség hive vagyok igen erősen.

ps. letelt a hat hét, és én ismét NŐ lettem. Az Anyatermészet most nagyon vicces kedvében volt/van...

eddig legalább pár hónap pihenőm volt.

boá.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuz,
én nagyon korrekt dolognak tartom, ha valaki megmondja, mennyi az annyi, és nem kell találgatnom... mondjuk nekem épp kellett :lol: de ez a dokim hibája :mrgreen:
De nekem, akármennyire brutális párhuzamnak tűnik, a magánorvosról az autószerelő vagy a villanyszerelő jut eszembe, ők is szolgáltatnak, és nem ingyér jönnek ki, ha éjjel gáz van. És ők sem mindig adnak számlát (és akkor ugye az áfával kevesebb nekünk is...)
kisün

Zsan,
örvendjünk vagy zokogjunk, hogy újra NŐ lettél? :mrgreen:
kisün

sziasztok, csak röpkén. :)

Gabi,
diófa csemetét 2500 pénzért vettük Gödöllőn, máshol, ugyanezen csemete 6-8000 közt van.. :? Általában valóban jobb ősszel, de az öntözőrendszer építése miatt ez a fa, most volt célszerű... eddigelé gyönyörű :) hányinger... :( és mi volt a heti rettenet??

Vica,
adatmentés pü ment!!!!!

Recca, Indi,
mél ment!!!!!

Muha,
én azért nem írtam, mert az én dolkim nem valószínű, hogy elvállalna ekkora pocival.... de ha akarod, hétfőn megkérdezem tőle :)

Sün,
:mrgreen:

Zuzi,
B szövege .... :mrgreen:

Barbi,
vmelyik nap megyek Gödre, bébiruháért... nna? :wink: :lol: :lol:

jó megsülést mindenkinek

csók

Macsek
macskanyu

Gabi,
tanúsítom, hogy Macséknak nagyon szép diófájuk van 8)
Nekünk is van, de annak külön szépsége, hogy keresztmamám sírján nőtt ki egy dióból, mire Dóci megszületett :D És mivel ők nem találkozhattak (bár még megvárta, hogy Dóci beköltözzön a pocakomba), úgy gondolom, hogy ez az ő ajándéka, ezért hazahoztuk :D

vera
kisün

Vera,
zokogjunk örömünkben! 8)

Zuz,
igen, pasid szövege első osztályú.

Dóci meg naon ügyes azzal a puzzlival.

kit hagytam ki a napi dicséretből???
tessék jelentkezni! :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és Zuz again,
mikor legyen bikás?
nekem a hét vége jobb inkább, főleg ha du van. Délelőtt szinte mindig jó.
Macs,
hétfőn nst után nem tudnánk talizni? odaadnám a cuccokat.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, sztem inkább örülj! a mensi helyrerakja a hormonrendszert, kitisztít és megóv egy csomó betegségtől... :wink: én már alig várom, hogy nagylány legyek, de még mindig a PMS-nél tartok :roll:

Szrekuc, mi is weleda gyerek (és felnőtt) fogkrémet használunk, és szeretjük. garantáltan jó minőség, term. alapanyagok, és nem gumibogyóízű, nagyon enyhe, semleges íze van, Isti még nem érzett ingert arra, hogy megegye :D szóval rendeltetésszerűen használjuk :)

Vica, hát jó, akkor várok... :D

Gabi, reméltem már elmúlta hányinger. Cocculine-t nem próbáltad még?

Muha, sztem is jó választás lene barna Péter, és talán még el is vállal! a legjobb/legnépszerűbb dokik már sajna biztos nem. De az is járható út, ha szülésznőt fogadsz, és az ügyeletes dokinál szülsz! Többen szültek már így, meg ügyeletes dokinál+szülésznőnél is, és nem volt gondjuk. Egy problémás terhesség már más lenne, akkor tényleg jobb, ha fogadott dokid van, különben könnyen lepasszolnak :roll:
Talán próbálj meg olyan dokit is megkeresni, aki kevésbé leterhelt (már ha van ilyen), pl. Vass (őróla pl. Bálint Sándor nagyon jókat mondott kismamarelaxáción), Tasi, Holba, Bencsik, Szőnyi, Csabafi Csaba... őróluk hallani még jókat.
de első körben próbáld meg a Barna Pétert, ő tuti jó választás lenne!!! remélem sikerül dokit találni, bár igazából nem ezzel kéne most foglalkoznod, hanem a pocakoddal :roll: drukkolok, hogy vmelyik jó doki elvállaljon! :)

votiv 8)
votiv

BS: én nem vagyok jó emberismerő, mert mindenkiről a legjobbat feltételezem :lol: de nekem a kismama-relaxon nagyon bejött. Minden szava aranyat ért, legalábbis nekem. Sok erőt merítettem belőle, szülés előtt,alat és később is, amikor azon gondolkodtam, miért nem "sikerült" a szülésem igazán úgy, ahogy szerettem volna. Ezt nem befolyásolja, amit olvastam róla.
A tamponbennhagyós dolog kiakasztott, de ahogy vki már írta itt, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

egyébként nemrég hallottam egy IGAZI fulldurva rémszülést, na azt tényleg az orvosok cseszték el, méghozzá jó sok ponton (az anyuka utána még mélyvénás trombózist is kapott) - és arra gondoltam közben, hogy ILYET azért még a SZt Imréből nem hallottam, hogy 4-5 doki is sorban rosszul dönt, aztán meg meghamisítják a kórházi leleteket, hogy magukat fedezzék :shock:

votiv 8)
votiv

Hé, ez nem ér, azt hittem legközelebb hozzánk jöttök kerti-partira!!!! Hátha megjön a kedv:
Szal a köv. dolgokat szoktuk grillezni:
-Csirkemell több féle pácban
-Tarja
-Gomba, cukkini, padlizsán
-Alufóliában krumpli (jó kis fűszervajjal)
-És múltkor a Metroban vettünk igazi Frédi-béni husit /T-bone steak/, nem tudom magyarul mia neve, de a fiúknak nagyon tetszett
-Az én favoritom a készen kapható sajtos grillkolbász
-Csevabcsicsa
-Hamburger

Desszertnek pedig gyümisali, dinnyéBEN felszolgálva!

Na, kedvet kapott valaki?????

/És ígérem, a Zoli mindenkit be fog engedni :lol: :lol: :lol: :lol: )

nukada

Zsanci!

Szerda délelőtt? Mármint bikásra. HA minden igaz, be kell mennem a dokibához a kórházba, és lesz szitterem is :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

köszi mindenkinek a ++++++++-okat!!!
El sem hiszitek, menyire sokat jelent!!!!

Zsanci, én örülnék, ha a mensim jött volna meg, de úgy tűnik, inkább a gyermekágyi vérzésem kezdődött újra csütörtökön... (legalábbis szerintem ez nem mensi... de mitől lehet benne biztos az ember?????)

Nuk, urad meg a lánya, mint 2 tojás!!! :lol:
leni

Nuk,
akkor nálatok legyen kerti parti julius végén (én arra nem tudok menni :( ), nálunk meg aug. elején, és arra Ti is gyertek :) :) na?
fibi

Zsána,
nem mondom, hogy nem tudunk alizni, de csak ha be tudsz jönni a H-hoz, mert 12-re itthon kell lennem, jönnek sütőt javítani.... :roll: előtte meg el köll jutnom a gyerökért is...
macskanyu

Sziasztok!

Hát egyszerűen nincs időm elolvasni titeket, már megint nem vagyok képben!:(

KÖSZÖNÖM szépen annak, AKI BÖLCSI ÜGYBEN ÍRT nekem!!! :)

Vica!

Böcsiváltásra nem gondoltam, egyrészt mert mint tőletek megtudtam, máshol is ez a helyzet, hogy túl sok a gyerek. Másrészt Timi szereti a gondozónőket! Ha megkérdezem tőle, hogy szereti-e Őket, akkor igennel válaszol és mosolyog is. Neki biztos jók a megérzései. :roll: Akkor lenne nagy gáz szerintem, ha nemmel válaszolna.
Azthiszem szeptemberben majd tisztázok velük pár dolgot, pelusügyben meg délutáni alvással kapcsolatban, hogy mit lehetne kitalálni.

DENizsa!

Örülök, hogy Bálintnál nem jött elő a féltékenység! Nagyon kis okos és toleráns fiad van! :)

Holnap már lehet, hogy nem tudok írni, meg olvasni! Hétfőn megyünk anyukámékhoz 2 hétre! Ott sajnos nincs net! Vigyázzatok magatokra! Ne nagyon menjetek sehova ebben a nagy melegben, ha nem muszáj!

ILdi
ildi76

Ildi:
Jó nyaralást (gondolom azért mentek)!!!!

Nálunk, Tbálinton 1db (azaz EGY darab) bölcsöde van. Állítólag olyan a helyzet, hogy már szülés előtt kell helyet foglalni a babónak... Tiszta vicc. Ovi meg van 4, de az is kevés, az unokatesóm nagyobbikját is elutasították, mert anyuka otthon van a picivel. Pedig annyira szeretett volna menni. És csak délelőttre ment volna... :roll: :roll: :roll:

nukada

Voltunk ma vonatozni, óriási élmény volt a kisvonat, mindenkinek ajánlom! Kicsit necces volt, mert valamivel megmérgeztem magam és a háundefből az ef elég rendesen elkapott, há remélhetőleg megkímél. De szerencsére még időben sikerült egy kólásüveget magamhoz venni, ropi helyett inkább koplaltam.
Holnap a másik kisvonatot próbáljuk ki - mert hogy itt kettő is van ám :wink:

Votiv :) Ennyi kólát az elmúlt 10 évben összesen nem ittam :lol: Már a második 2 literest nyakalom. De jól is esett, remélem, dednek nem lesz semmi baja. A többin töröm a fejem és nagyon köszönöm! És ha csak egy fagyigép kell és mindenkinek jó lesz a kedve, hát csodajó befektetés volt!

Nuk :) Ha a kerti parti délelőttől délután 4-ig tart, akkor hurrá! És
szaftos grillezett husikákat nagyon szeretem, nyammmm - Domingó is :lol:

indianyo

Indi:
Mi 100000%-os bababarát kerti-partit szeretnénk, tehát nem a kiülök-a-gyertyafényben-hajnalig-típust. A szomszédok talán még jobban is örülnek, ha munkaidőben füstölünk 8) 8) 8) 8) Úgyhogy kérésed parancs!!! Már csak időpont kell!!!
És belestem a kendős topicba, megtaláltam az ellenfelem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Egyáltalán nem bánom, csak akkor a kudarc letört egy kicsit. Jó lesz nekünk a Nandu is, de ha esetleg 1x a férjem gazdag lesz (vagy lesz egy gazdag férjem :wink: :wink: 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: ), majd ezt kérek ajándékba!

nukada

Nuk :) Na jó, nem akartalak volna elkedvetleníteni mégjobban, remélem, már nem bánod a kendő-dolgot, de tényleg kicsi lett volna neked, úgyhogy rá se ránts! Licitálni pedig mindig az utolsó egy-két percben kell, különben csak feleslegesen felvered az árat. Na de én már rutinos vaterás-ebayes vagyok :lol:

Én el, odabújok a tökéletes férfi mellé szuszogni :)

Jójcakát!

indianyo

Sün, Zuz,
ismét félre vagyok értve :mrgreen: nekem szimpi, hogy ilyen szép szülések voltak itt vele stb én csak azért írtam, mert volt itt olyan vélemény, hogy az a lány kvázi hazudik, mert BS szent és sérthetetlen , csak erre akartam mondani, h nem az a lány volt az első, aki panaszkodott rá pl az anyagiak miatt - ennyi; ettől még nem írtam le őt, sőt, csak annyi, hogy igen, neki se lehet mindenki szimpi illetve a sztárolás lehet h nem jó ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rek,
de te is félreértettél ám :wink: Az, hogy neked szimpatikus vagy nem, és miért az, nekem tökmindegy :lol: Én megerősítettelek abban, hogy bizony, az orvosok igenis különbséget tesznek páciens és páciens közt :lol: Aztán továbbszőttem a gondolatot, hogy nekem biztos lenne elrettentő szövegem arra, ha valakit nem akarnék elvállalni, de mondjuk nem akarnám direkte az arcába mondani, hogy takarodjon :mrgreen: De ez speciell már csakis az én agyszüleményem :mrgreen:
kisün

Rek,
és ha elolvasod, amit írtam fentebb, abból az tűnik ki, hogy abszolút reálisnak tartom a történetet, bármelyik orvossal előfordulhat :wink: A saját orvosomat sem tekintem szent és sérthetetlennek, de ez így is van jól, elég rossznak tartanám, ha ennyire idealizált kép élne bennem valakiről :lol:
kisün

itt nem a fizetéssel van a gond, meg hogy megmondja, hogy mennyi az annyi, merthogy igen magándoki (bár az nekem szimpi, hogy már mivel eleve tejel az ember a rendelésen, azzal jópár tízezrest otthagy és utána már ne kelljen olyan sokat adni a szülésért illetve az valóban lehessen a munka minőségétől függő ;) )
és autószerelő párhuzam is teljesen okés szerintem :D - nem ezzel van a baj; szobatársamnak állítólag megmondta, hogy ha lehet, ne menjenek el a kórházból fizetés nélkül; ő is biztos azt várta el tőle, amit ti vár(ta)tok el tőle - és ő nem teljesen azt kapta, ennyi :)

Kép

Kép

szrekuc

Sün,
:D igaz és naggggyon helyes ;) :D csak mondjuk akkor ne elrettentő szöveg legyen hanem mondja meg fésztufész h nem vállal, kész - mert rossz hangulatban meg a zs meglesz ugyan csak épp lesz egy szar szülés
de ez mindenkire vonatkozik és eszem ágában sem lenne BS-től elvenni az érdemeit, sőt, abszolút irigylésre méltó szülések voltak itt vele, amit más dokinál lehet, hogy sosem élne át az ember

NUK,
te az Örs vezér téri IKEÁsoknak beszólhacc? csak mert nem tudom, másnak probléma-e, de ott az emeleti kloytókat sztem csakis vmi férfi tervezhette :roll: :twisted: : férfi wc előtt táncparkett, női wc illetve baba-mama szoba ajtajai meg úgy nyílnak, hogy tuti megüti vagy az embert vagy a gyereket, mert pont egymásra nyílnak az ajtók
tudom én, hogy már ott vannak a nyamvadt pisszoárok és nem olya egyszerű megcserélni, de én minden alkalommal írok nekik szerelmes levelet, hogy lécci-lécci (elolvassa egyébként azokat valaki?)

mást ez nem zavar ez a klotyó-dolog? :? :lol:

Kép

Kép

szrekuc

No, itt vagyok, jelentem túléltük a mai napot. :D

Barbi :) koszi mégegyszer :) és Angi szavai :D mmmmm, kerti parti Nálad is szülinapkor? Jól hangzik :D

Zsanci :) mitől tört le a bili füle? Mi fáj, mesélj :D sok ++++++++++++++++++++++++++++ Neked :D Hát Te is hamar felnőttél! :? Engem is dícsérheccc :D

És jegyzetelek a fejembe, tehát Homeodent, Elmex eddig azok, amik a Nenedent-en kívül használhatók, köszönöm :) , jajj, és a Weleda féle is :)

Fibi :) nem tudom, hogy Zsoló mennyire bírna az ilyen ötleteimért. Anno a kórházban olyan morcosnak tűnt, mintha nem nagyon szimpizne velem :roll: És oké, igyekszem összeszedni az összes vezetés tudásom és a nagy kánikula elmúltával meglátogatunk Titeket, augusztusban :) Rokonlelkek? :D
Csak azért volt a Tétényi út annyira zajos, mert ugye a metró miatt arra terelik a vilipótlókat, meg sok-sok autót is :evil: Én is átéltem és nagyon rossz volt, hogy éjszaka is zaj volt, pedig de jól esett a friss(?) levegő.

Indi :) remélem a ház nem lesz olyan rossz állapotban, és azért tudtok majd két négyzetméternyi pormentes területre lépni…És ha nem riadsz vissza attól, hogy én még ennyire messze nem mentem babával, kocsival, mint Fibiék, akkor okés menjünk együtt :) Ja, és akartam már régebben írni, hogy kisvonatozásért irigy-irigy. Anno, mi is ki akartuk próbálni őket, amikor a Mátrában őszöltünk, aztán elmaradt…, de majd Mátéval felfedezzük :D
És valóban gyönyörű hely az a rész, ahol vagytok :)
Jobban vagy már?

Votiv :) párod és a gyerek :shock: ,estére kapcsolt, vagy minden ment a maga útján, mintha mi sem történt volna? És bocsi, hogy még mindig csak ígérem :oops: , nem lustaságból nem gépelem be, hanem mert az olyan jól sikerült - sztem -, még csinosítgatom kicsit és kész is, jó hosszú lenne. Majd meglátjuk.

Neet :) vonatjegy :shock: olyan vagy, mint az idős nénike/bácsika, aki otthon felejtette a szemüvegét és a váróban csak a címszavakat olvasgatja ( megnéztem a színes oldalakat :D)
Eszti szövegei haláliak :)

Zuzi :) garázs és kaki :D

Vera :) gratula puzzle imádó Dócihoz ( én is imádom, meg tudom érteni, mit szeret rajta :D ) és tétova lépegetős Marcinak :)

Nuk :) sajtos grillkolbász nálam is favorit :D És miért is ne engedne be Zolid? Inkább Zsiga kutyus állhatná az utunkat, nem? :roll: Vagy vmiről lemaradtam?

No, akkor most hol is tartunk? Hány helyen lehet eddig grillezni? Összerakhatnánk egymás utáni hetekre és minden héten lehet bűnözni :D

Ildi :) drukk a szeptemberi megbeszéléshez :) és jó pihit :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Curse :) Adél ma is harapott?? :?

Macs :) köszönöm a lehetőséget :D

No, most el, aludni, jól kifáradtam megint. Bele se merek gondolni, hogy mi lesz itt majd egyszer két gyerekkel :? ?

Jó éjt mindenkinek :)

Vica
vica94

Hú, mennyi jó kis grilleződés szerveződik, és Nuk, az a lista....nyammmm :D :D :lol:

én mindenhova szívesen és autóba rajtunk kívül egy felnőtt+egy gyerek fér, csak legyen gyerekülés :D

Kép

Kép

szrekuc

Rekuc,
de én gyávakukac szülész lennék, és kellene a mentő szöveg :mrgreen:
És pont ezért utálom, hogy nincs eleve egy szerződés, ami minden ilyesmit szabályoz (ő mit vállal, mit nem, én mit szertnék, nekem milyen jogaim vannak, mikor fizetek, mennyi az annyi stb.). Aztán ha megtörtént a szülés, én fizetek (de ha nem vagyok megelégedve, akkor NEM vagy nem annyit: ld. a festőnek sem fizetek, ha rondán festi a falat), ő leadózza, és mindnyájan boldogok vagyunk... vagy nem :lol: Ezt lehetne előre tisztázni, vagy tisztáznánk az ügyvédeink :mrgreen: és akkor nem állnának elő ezek a kínos szituk, hogy a doki ott toporog a h ajtajában, és nem enged ki, amíg nem nyomod a kezébe a lóvét.
Tudom, hogy ez nagyon rondán és üzletiesen hangzik, de itt szerintem tényleg szolgáltatásról van szó, mégpedig egy igen fontos dologban, és tudom, hogy hülyén hangzik, de mindkét fél kiszolgáltatott: a szülő nő azért, mert az egész kórházi szitu, meg a hagyomány elég kiszolgáltatott helyzetet eredményez, no meg ott vannak a jó kis elvárások, hogy fizetni KELL (akkor is, ha szar élmény volt, és a legszívesebben péppé rúgdosnám az illető nemzőszervét).
DE az orvos is kiszolgáltatott, mert mit tud pl. tenni, ha a nő, akiért ott töltött két éjszakát, és kidolgozta a lelkét, egyszerűen nem fizet, hanem se szó, se beszéd, eltűnik? Mondjuk úgy gondolja, megszülte mindkét gyerekét, no meg ha beütne a krach, szülész annyi, mint égen a csillag, minek adjon? Inkább költi másra. Mert ilyen is van. Akkor mit tehet az orvos? Beperli? Hogy kérem szépen nem adott nekem hálapénzt? Haha...
Szóval a helyzet úgy szar, ahogy van, erre akarok kilyukadni, és most azt hiszem, elmegyek aludni :mrgreen:
kisün

ma igazi szupervumen-műszakot nyomtam: túl vagyok egy lapzártán, teljes lakástakarításon, osanos és ikejás bevásárláson, készítettem egy bazi nagy adag tiramisut meg gyümölcssalátát, most még vár rám egy lavór ruha teregetni, és mehetek szundizni :P
(ha vkit érdekel, nekem a shang gung ad szárnyakat, nem a red bull :wink: - és szívesen megtanítom bárkinek! napi 15 perc "illatos torna", és nincs betegség meg fáradtság! :mrgreen:)

Nuk, csípem a szöveged :D

Ildi, nagyon jó pihenést nektek!
akkor hála az égnek nincs olyan nagy gáz, ha Timi bírja a gondozónőket :) de emellett még sztem jól teszed, ha tisztázod velük majd a dolgokat, talán ők is kézségesebbek lesznek, ha látják, hogy érdekel a véleményük és keresed az együttműködést :wink:

Indike, jobbuljál! ennyi kóla még belefér :wink:
kisvasútazás szuper lehetett! én is szeretném elvinni majd Istit a Széchenyi hegyire...

apropó, ha alábbhagy a kánikula, mennénk az Állatkertbe is. klassz lenne, ha csatlakoznának még páran, mert úgy még jobb lenne a móka :)
no és 10 fő felett már csak 900Ft per koponya a belépő... (különben a felnőttjegy 1700, a gyerek 2 éves kortól 1200)

Vica, nehogy sürgetésnek vedd :D és remélem sikerül az adatmentés!

egyébként apjuk hazahozta Istókot (aki ma anyáméknál megint a talicskában aludt délután :lol:)
aztán később töredelmesen bevallotta, hogy igazából megint ottfelejtette a gyereket! :shock: :shock: csak a biatorbágyi körforgalomnál jutott eszébe, és visszament...
lassan kéne neki vmi cavinton... :lol:

votiv 8)
votiv

Votiv :) húúúúúúúúúúúúúúúúú tényleg szupervumen vagy! Nekem feltétlenül tanítsd meg ezt a dolgot! rám férne midnenféle dolog erősen, nyugdíjas tempóban nyomom :shock:

Ezek az apákok :mrgreen:

Nekem az a bajom a szülés miatti panaszkodással, hogy nem tűnik ki belőle, miért van ez az egész. Hol van itt a gyerek ebben a történetben??? Bevallom, akármilyen szülésem lett volna is, nem érdekelne így utólag, hát elég csak a végeredményre ránézni. Persze, jó az, ha valakinek idilli ikeás szobás jut, de ha nem, akkor az volt, vége van, most tessék a gyerkőcnek örülni. Talán azért mondom ezt, mert én oylan nagyon sokat vártam rá, de lehet, hogy tíz éve is ezt mondtam volna (erősen valószínű).
A másik pedig, hogy a kéretlenül másokról rosszat mondás olyan fura, önigazolást keres az illető? Ha majd kap száz buksisimogató levelet, akkor megnyugszik? Neki van igaza? Ezt egoizmusnak hívják... De mindenképpen gyerekesnek gondolom.
És még egy dolog: Borzasztóan fontos, hogy az anya bízhasson az orvosában. Ha rosszat hall róla, különösen kéretlenül, az a bizalmat tönkreteheti, kinek jó ez?

Vica :) Szívesen beülök melléd :)

indianyo

Jó reggelt Indike :) (és mindenki másnak is :D )

Részben igazat adok neked, a "hol van ebben a gyerek?" kérdésben, részben viszont: ha egy nőnek annyira rossz élmény volt a szülés, bármiért is, akkor akár mennyire is imádja a kis gyümölcsöt, nem biztos, hogy fel tudja dolgozni magában. Lehet, hogy újra, meg újra rágja magát a rossz élményeken és segít, ha kiírja, kibeszéli magából. Persze, az lenne az egészséges, ha fel tudná dolgozni, akár egyedül, akár a szeretteivel, 1., de nem mindenki elég erős ehhez 2., nem mindenkinek van olyan környezete, hogy segítség lehet ebben 3., nem mindenki jut el odáig, hogy esetleg szakemberrel gondolja, értékelje át ezt a dolgot.
Abban sem vagyok biztos, hogy feltétlenül az önigazolás, vagy a dokira roszat mondás a cél, (persze ilyen eset IS van)
Bár a fent emlegetett sztori, valóban nehezen hihető EBBEN a formában, de gondolj csak Lindire, aki egy rossz szót sem mondott senkire, de máig próbálja feldolgozni a második szülését..... és Ő sem tudja otthon megbeszélni, mert a Kedvesének is rossz emlék és nem akar beszélni róla... szóval nem egyszerű helyzet.

A másik része a dolognak: manapság annyira misztifikálva van a szülés, annyira azt sugallja minden, hogy ennek feltétlenül, minden körülmények között csodálatos és felemelő érzésnek KELL lennie, hogy azok, akik messzebb vannak a természetességtől, a biológiától, az eleven élettől (értsd: a városi 4 fal van közelebb nekik az "élet" fogalomhoz, mint modjuk a tarka rét, és ez itt most NEM ítélet!! ), azok hajlamosak elfelejteni, hogy ez egy olyan folyamat, ami adott esetben, (anatómiai, élettani, lelki értelemben) nem feltétlenül alakul a megálmodottak szerint és senki az ég egy világon nem garantálhatja, hogy úgy sikerül, ahogy az illető anyka megálmodta. Ilyenkor előfordulhat, hogy ki-ki vérmérséklete szerint, önmagát, az orvost, vagy bárki mást hibáztat, pedig lehet, hogy az adott körülmények között nem sikerülhetett volna másként...
szóval bonyolult ez a dolog és nehezítve van a hormonok által amúgy is megbolygatott női lélekkel....

Bizalom: életfontos!!!! Valóban nem ildomos ezt a törékeny dolgot lökdösni...

szép napot, jó hűsölét mindenkinek

csók

Macs, aki most végre alhatott volna a gyerekétől, de hajlnali 4 óta fent pillál...
macskanyu

Votivia-Szenilla-Szupervumen :lol: :lol: :lol:

Cavinton apuka :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: jááájjj...
de legalább hazahozta, ha későn is jutott eszébe...

Nuk,
sebaj, nagyon szívesen várom a macskás rugit a H-ba is :D És nehogy azt higgyétek, hogy egy kis szülés miatt majd jól kihagyhattok a grill partikból.. :mrgreen: én is kérek padlizsánt-cukkínit-gombát-répát!!! :mrgreen:
macskanyu

Szia Macs :)

Bizony, pont Lindire gondoltam, akinek aztán tényleg lenne miről mesélni, de nem teszi. És én ezért (is) őt nagyon tisztelem.

A feldolgozás nagyon fontos!!!!!!!

No meg én könnyen beszélek, csak odafeküdtem az asztalra, kényelmesen elhelyezkedtem és nem is volt más dolgom, mint örülni :wink: Sőt, még feküdni se kellett magamtól :lol:

A meleg miatt nem tudtál aludni?

Hát ez az én csemetém háromnegyed hatkor felpattant, kinyitotta a szemeimet gyengéden :mrgreen: majd közölte, hogy tejecskeidő van :lol: Mondjuk ez gyakori eset nálunk, de cserébe este 7-8 körül már nagy békés szuszogás van, úgyhogy bánja a kánya a koránkelést.

indianyo

Indike,
dunsztom nincs, miért nem...tán azért, mert már annyira elszoktam, hogy aludni többet is lehet egyben, mint max. 2 óra, hogy a mostani egész éjjeli alvás szokatlan volt.. pedig álmosnak-fáradtnak éreztem magam, de anniyra nem tudtam visszaaludni, ogy kiültem egy koffeinmentessel a teraszra és hallgattam a madarak reggel-köszöntését :D nagyon szeretem :D
Dedet tegna már fél 10-kor sikerült letenni, de még most is alszik... bárha a következőéjj is ilyen alvós lenne..... :oops: :D 8)
macskanyu

Vica:
Igaz, a Zoli-sztorit a talin mondtam el, de aki esetleg nem volt ott: Amikor itt fikáztam, hogy milyen bunkó, meg ilyesmi, megmutattam neki, a kommntekkel együtt, hátha valami leesik neki. Erre mondta ő (persze viccből), hogy aki mellém állt, ergó ellene, azt nem engedi be, ha nálunk lesz tali! :lol: :lol: :lol:

Ez a doki-dolog gáz, mert múltkor amikor mesélte valaki (Szrek???vagy nem...), hogy UM többször vákuumozik, én is kicsit elgondolkodtam, hogy nem kéne-e másik doki legközelebb... És tényleg, ott, akkor én is leszartam, hogy hol vagyok, vadidegen dokikkal, szőrös lábbal :oops: :oops: , a legfontosabb a gyerekem volt. DE!!! Akkor is negatív, feldolgozandó élmény maradt, szal én mindkét "tábort" megértem.

Macs:
Mikor szűsz??? :lol: Előtte mennyire vagy még mozgékony??? Szülés előtt nálunk, szülés után Fibiéknél?!?!? :wink: :wink:

Votiv:
"Egy szuper-vumen, egy szuper nő,
Szupernek teremtette a Teremtő"

nukada

nukada

Zuzi,
Kaki garázsba :lol:

Kisün,
Marci rombolása :lol: milyen ügyes csajod van :D

Nuk,
Grill nyami :lol: Nálunk is lehet grill party csak én nem tudok grillezni, de ha vki bevállalja :wink:

Indi,
De szuper lehetett a vonatozás :) Már alig várom, h Adél is nagyobb legyen és ilyen progikat lehessen vele csinálni :) Bulást!!!

Vica,
Tegnap csak egyszer harapott, most már megpróbálom a csajt beelőzni, mert a vége felé szokott már harapdálni.

Votiv,
Gratula szupervumen műszakodhoz :) Apán jót nevettem :lol: :lol: :lol:
Állatkert pedig tök jó ötlet. És a cikk nagyon jó!!!! :D

Kép Kép
curse

Tud vki mára vmi jó kis progit? Adél tökre unatkozik itthon és így egész nap alszik, aminek az a böjte, h még hajnali kettőkor is altattuk :roll:

Kép Kép
curse

Vot,
wow 8) :lol:

Nuk,
nem-nem, az nem én vagyok ;) bár nekem valóban vákuum volt :? :roll:

Macs,
én a vége felé eléggé nem-alvós voltam :) de azt biztos tudod, hogy nemsokára szülni fogsz?! :mrgreen: :lol: :wink:

Kép

Kép

szrekuc

ja és még egy kérdés :)
aki már volt szabadtéri színpadon, oda hogyan kell felöltözni, ugye nem kell puccosan menni, mint mondjuk egy rendes színházba? :?

Kép Kép
curse

Curse,
francia intézetnél utcabál van :D koncertekkel mindennel ha van kedvetek

Kép

Kép

szrekuc

Nuk,

nemtommikorszülök :lol: elviekben, valamikor aug 7 tájt, de ha a megnyílt méhszájam veszem, lehet előbb, ha Füles születését anno, akkor később is lehet, sőt! szóval nem tudom :lol:
mozgékony kizárólag 30C alatt.... egyszer már majdnem megfőztem Fülest a kocsiban, csak és kizárólag a tartalék víznek hála, hogy nem lett baj..... soha többet ilyennek nem tezem ki, ezért a max 30C-s határ...
Fibiékig, Barbiékig szülés előtt is elmegyek, mert 1., itt vannak a szomszédban, 2., tuti nem kerülök dugóba, akár milyen meleg is van...

nu pihegek tovább... Kép
macskanyu

Szrek,
Köszi :)

Kép Kép
curse

HEEEEEEEEELP,
mit lehet tenni, hogy ez a gyerök ne keljen fel minden reggel 5-kor???? illetve hogy aludjon még kicsit vissza? se cicin, sehogy nem bir már visszaaludni, csak 7-8 felé, amikor meg már ébred a nagyobbik... :roll: ez késöbb még alakul, ha nappal nem alszik majd ennyit? :roll: vagy már igy marad?
Vica, mintha Te irtad volna, hogy Máté is 5-kor kel idönként. ez mindig is igy volt nála?

Szrek, Kisün,
én is asszem félre lettem értve :wink: én egy szoval sem mondtam, hogy BS szent és sérthetetlen... Söt, akinek irtam privit, az is benne van, mit gondolok az anyagiakhoz valo hozzáállásárol. És én meg is tapasztaltam (egyszer a H-ban), hogy valoban paciens és paciens között tesz különbséget, idönként... (szal egyetértek Kisünnel is). Viszont abban Indivel értek egyet, hogy másokrol kéretlenül a rosszat terjeszteni valahol önigazolás, és egoizmus :? és sosem értettem, hogy ez egyeseknek miért okoz "örömöt"..... :roll:

Nuk, Macs, Vica, Szrek, Indi,
nagyon örülnék, ha összejönne nálunk a kerti party :D ha augusztus 1-2-3 nem lesz kánikula, lehetne rola szo? mert akkor itt lesz pár napig anyu, és tudna segiteni a készülödésben, gyerek felvigyázásban, amig mi trécselünk :wink:

Vica,
jaaaaaaaj, dehogy Rád volt morcos Zsoló!!!!!!!! :) :) aznap nagyon fáradtak voltunk, és siettünk is (még akkor este le kellett mennünk anyosékhoz...), és elözö nap mütötték a hátát, ami fájt neki, és Bálintot emelgetve mégjobban érzékeny volt, emiatt volt csak rosszkedvü :? Téged szinte még nem is ismer (sajnos), hogy haragudott volna Rád? :wink:
Látom, tényleg rokonlelkek vagyunk, mert én is mindent magamra veszek 8)

Votiv a superwoman :D :lol: apjuk meg jofej, nemmondom :lol:

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?