A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sense

Meggyszósz pirított darával
Hozzávalók:
25dkg meggy/kimagozva, 6evőkanál cukor, pici fahéj,só,szegfűszeg 1citrom héja, fél csomag epres főzőpuding, 3evőkanál tej, búzadara,2evőkanál olaj, víz
Elkészítés:
A meggyet felfőzöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a citrom héját,sót (nagyon picit), cukrot, szegfűszeget, fahéjat. A pudingport elkeverem 3 evőkanál tejjel, és ezzel sűrítem a mártást. A búzadarát megpirítom az olajon, felöntöm egy kevés vízzel, teszek bele pici sót, és addig főzzöm, míg morzsás lesz. A kihűlt meggyszósz mellé tálalom.

A fenti elvileg egy babás recept, a mi családunk a pirított darát (grízt) derelyére, szilvásgombócra szórva eszi.

Kép

Jó főzőcskézést, jó étvágyat!

Kép
granda

Gremese,
köszi az infót! A fentieket csak azért írtam, mert a Gaskin-féle Útmutató szüléshez c. könyvben ezt olvastam: "Terminus: a szülés várható időpontja; az utolsó menstruáció első napjától számított 40. hét betöltésének napja, ami gyakorlatilag a szülés valószínű időszakának (38-42. hét) a középpontja. Terminustúllépés: a normál időintervallumon belül a 40. és 42. hét közötti időszak orvosi elnevezése. Figyelem! Ez nem azonos a túlhordással! Túlhordás: a betöltött 42. hét utáni várandós időszak (a szaklekt.)" (35. oldal, 18-as lábjegyzet)
De nem ez a szokványos olvasata a túlhordásnak, tudom, hanem azt értik alatta, amit a fenti szaklektor a terminustúllépésen.
Mekkora a babácskátok? 2 kilósnak írtad, ha jól emlékszem :D
Bevallom, egy kicsit izgulok is a nagy méret miatt (a babát nagyon megviselheti a szülés, én meg nem szeretnék csak emiatt csaszival szülni), bár a babák fejlődése nem mindig azonos ütemű, a barátnőmnek is nagy babát mondtak, aztán a kicsi teljesen átlagos súllyal jött a világra. Egyébként persze nagyon örülök, hogy ilyen erőteljes kislegényünk van. :lol:
Puszi!

Kép
Kép
irina

Miléna! HA elfogadsz tőlem egy tanácsot: ne csak krémezd, hanem edzed a bőrödet! Nekem vékony a hasamon a bőr, ráadásul az egész pocóm előre növekszik, nyúlik rendesen. Vettem a DM-ben szivacsot (nem műanyagot, hanem olyat, amibe a kezet be lehet bújtatni egy pánt alá, és természetes dörzsi anyag van rajta). Na én zuhi alatt azzal dörzsölöm magam. Nagyon jó masszírozó érzés is, nem fáj, és utána bekenem.
Amúgy ezek a striák adottság kérdése is, de ha edzed a bőröd, akkor meg tudod előzni őket.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Igen, itt terminustúllépésről beszélnek.
Babuka a 29. héten volt 1700 g. HA hetente 200 g-ot hízik, akkor most tart kb. 2100 g-nál. De ez annyira nem mérvadó, mert ezek a méricskélések fél kilót is tévedhetnek!!!!
Amúgy én meg inkább azt hallottam, hogy nagy súlyt saccolnak, és jóval kisebb - normál súlyú - baba születik.

Ma megyünk szokásos anyósomé-ebéd látogatásra, majd a kutyásokkal grillezni. Nyammi..... Úgyhogy lehet, ma már nem leszek.

Amúgy a júliusiaknál tegnap két kisfiú is megszületett, 3600 g, 3700 g-mal, 58 és 61 cm-rel. Szép méretek! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese,
Teljesen igazad van, én is azt olvastam valahol, hogy 1 mm-es félremérés már komoly tízdekákat jelenthet a súlybecslésnél.
Ó, 3600-3700 kg-mal én kiegyezem! ;-)
Jó étvágyat a finom ebédhez, uzsihoz! :lol:

Kép
Kép
irina

Ma reggeli (déli) pocifotó:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Bocsi, természetesen 3600-3700 grammra gondoltam, 3600 kg kicsit sok lenne! ;-)

Kép
Kép
irina

Gremese, nagyon csini kismama szépséges pocakkal! Gratulálok! :-)

Kép
Kép
irina

Irina! :oops: :oops: :oops: Köszi! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Na pusza, én már tűntem! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda!
Nagyon szépen köszönöm a részletes magyarázatot, így már tényleg teljesen érthető minden. :):)

Én pedig találtam neked egy kb. hasonlóan minden részletre kiterjedő cikket a tampon használat - gyermekágyi folyás/szülés utáni első menstruáció témában...

http://www.babaszoba.hu/info/sponsors/ob/faq

(Én általában amúgy is mindig Always intimbetétet használok, max. olyan kivételes esetekben alkalmazom az OB tampont, ha esetleg pont a menzesz idején nyaralunk, vagy erre az időszakra esne egy élményfürdő, uszoda, szauna, szoli, stb.)

Gremese!
Neked is köszönöm szépen.
Gyönyörű a pocakod, csinos vagy! :):)

Vadvirág
Vendég

Képzeljétek, tegnap voltunk szülőszoba látogatáson. Hát, azért nem egy otthonos, szép szoba :? Itt nálunk csak egy db egyágyas szoba van és egy 3ágyas van. Úgyhogy remélem épp velem együtt senki nem fog szülni! Mert apa nélkül nem szeretnék szülni, és ráadásul azt meg pláne nem, hogy egyszerre szüljek valakivel, és egymás kínlódását hallgassuk. Inkább akkor megvárom míg felszabadul az 1ágyas :lol:
És mint írtam itt EDA nincs, helyette kéjgáz van :D szerintem én arra leszek rácuppanva. Mondta a szülésznő, néhány kismama olyan jól érzi magát tőle, hogy alig akarják letenni. Persze fájdalmat nem csillapít, csak kellemes bódult állapotba hoz :lol:

A névválasztás terén, látom jól megosztottam a csapatot. Ahogy nézem kb 50-50%-ban kapoo szavazatot mindkét név :D
De majd szólok, hogy végül mit is választottunk, előbb utóbb úgyis pont kerül a végére

Móni: és a homeos bogyókból amiket írtál, pl. szülés utánra egyet válasszak, amelyik szimpatikus, vagy egyszerre többfélét szoktak szedni ?

Kép
bfagi

Húúú Granda! Ez aztán az információ. :D Én igazból csak arra lettem volna kíváncsi, hogy TI milyen hússal szoktátok tálalni! De azért köszi! :wink:

Miléna! Szorítok, hogy Zéti minél tovább bent legyen. Aztán Te fogod átélni először azt a fantasztikus élményt, hogy a kezedben tarthatod a babácskádat! :lol:
Én is szoktam (mint Emese) enyhén masszírozni a pocakomon a bőrt zuhanyzásnál fürdőrózsával. Jól esik.
Egyébként úgy hallottam, hogy a végén repedhet szét a bőr, amikor hirtelen nagyon nő a baba, illetve a pocak. Majd kiderül... :roll:

Emese! Milyen ari kiemelkedő pocid van! Az enyém is hasonló, csak picit kisebb! :wink: Jó grillezést!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Erről a kéjgázról én is hallottam, hogy fájdalmat nem igazán csillapít.
Nálunk minden orvos be tudja már adni az EDA-t, de én csak ott fogom eldönteni, hogy esetleg kérem-e. Jó lenne, ha nem kellene!!! :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Vadvirág
Köszi
Sajna én abszolút tampon-hívő vagyok, de belegondoltam: valószínűleg a sok-sok teendő miatt úgyis elrepül az a 6 hét, nem ez lesz a fő gondom...

Gremese
Szép a pocifotó

Miléna
Én is gondolkodtam már azon, ki lesz közülünk az ELSŐ, az aggódás mellett ez sem utolsó szempont... Mindenképp jó kezekben lesz a kicsi, eddig is jól vigyáztak/vigyáztatok rá :)

Bfagi
Mindkét név szép, de Anna nevet mostanában sok kisbaba kap... Ez si lehet egy szempont

Hőség
Pont hétfőn megyek nőgyógyászhoz, kedden önkormányzati ügyintézés (bár inteneten előre kaptam 10.30-ra időpontot), csütörtökön fogorvos... Van egy olyan érzésem, hogy nem fogok fázni :D

UH
Ja, a tegnapi Uh-ról nem írtam, mert olyan kis gyors kórházi volt, a lényeg, hogy a diéta ellenére tökéletesen fejlődik a kislányunk, 29+4 időben kb. 1460 g a súlya. Tök feleslegesen csináltattam egy fekete-fehér képet, szemből csak pont-pont vesszőcske látszik rajta. No de 3 hét múlva a második 4D-ről hozok képeket!

Kép
granda

Bfagi: Anna Timea, adjatok mind2t :lol:

Kép

Kép
mmarica

Miléna: szerintem most már semmi gáz, ha véletlenül beindulnának a dolgok. Most néztem meg egy másik topikban, ikrek születtek kb a 33 héten. Egészségesek mindketten és nem is voltak sokáig kórházban. Tündériek!!!

Egyébként a férjem nagyon büszke lenne rá, ha majd ő oszthatná meg veletek az örömhírt. Így valószínű, hogy én nem küldenék sms-t nektek, hadd legyen meg az örörme. Annyira várja!!! Nagyon haragudnátok érte?

Granda: vigyázz magatokra, marha nagy hőség lesz. Csak kényelmes ruciban indulj el, és legyen nálad víz!!!

Gremese: ennyit a fiús-lányos hasról. A tiéd tipikus fiús. Rebekánál nekem is fiút tippeltek. Most akkor mi lesz a régi babonákkal???????

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!!!!

Jól eltudok tünni... :oops: :oops:
Most is csak köszönni jövök,mert indulunk a Balcsira,de igérem utánna megpróbálok gyakrabban jönni!!! :roll:

Egyébként jól vagyunk,minden okés... :D

Puszi nektek!!!

ancsi26

Jó reggelt Lányok!

Megvolt tegnap a kutyás grillaprti, marha jó volt, szinte mindenki csak engem etetett, mert hogy kismama, neki enni kell.... :shock: A végén majd' szétdurrantam, szerintem Zsófi egyre kisebb helyen fért el. :shock: De jó volt, volt sok kutyi (nagyon jól neveltek, mert vakvezetők, gombakeresők, mert terápiás ebecskék voltak), meg Bokréta, a kecske. :D
És persze hogy milyen emberek vannak: Vittem görögsalit, meg majonézes kukoricasalit. Egy csaj (eleve nem volt szimpi), lecsapott a majonézesre. Később odanézek, kavarja a nagy tálat (kb. 20 adag), és a kanállal beleeszik, majd visszarakja bele a kanalat.... :shock: ).
Na mindegy, ennek ellenére nagyon jó volt. Apának 5 sör után szóf.sása lett, nagyon édes volt. :wink:

Most meg megyek Agárdra, Nivea strandröplabdakupa lesz. Már többen hívtak játszani is (hi-hi).
A Velencei tóba nem megyek be, nem vállalom a fertőzés kockázatát, inkább viszek spricnit.

Pocak: Köszönöm a dícséreteket! :oops: Igen, nekem előre álló a pocakom, mondták már, hogy fiús. Meg kicsi, meg nagy, de én mindig kedvesen "lerázom" az embereket azzal, hogy attól még, hogy előreáll, az nem jelent semmit, és az összes többi babona sem jelent semmit, a pocakom meg így jó, ahogy van. :)

Meg azzal jönnek, hogy a kutyák mit szólnak a babához?! Milyen babához? :shock: Argóci, mikor mellém ül, a fejét a pocakomhoz szokta szorítani, és csak azt érzi, hogy anyánál valami nem klappol, mert lenyelt egy görögdinnyét, és így nem kényelmes hozzábújni....
Majd ha apával minden nap hazaküldök valami babaszagú bigyót, majd akkor szokják a helyzetet. :)

Timi26! Mi az hogy nem akarsz sms-t küldeni??? A férjeddel üzengetsz majd???? Milyen dolog ez? Nem is értem. Naná, hogy haragszunk. (Ilyet még nem látott a világ....) :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gremese nagyon csini vagy! :D

Írok pár sort,mert nem tudom mikor ülök legközelebb géphez.Párom hozza délután anyukámat. :D

Nem tudom mi van ma velem,de a gyomrom kész katasztrófa és a hasam is megy kicsit.Eddig égett a gyomrom kegyetlenül,most már "csak" fáj.Vettem be egy Rennie-t.A közérzetem is vacak volt reggel,inkább csak fekszek.Lehet benyaltam valami nyári vírust? :?
Vagy csak manó nyomja a gyomromat...Ja meg mostanában sok tejeset eszek,amit nem bírok sajna....Lehet a hasmars attól van... :oops: Ma is fini túrós tészta van pedig és puding...

Szokott nálatok olyan lenni,hogy a baba nem nagyon mozog pár órán keresztül?Egész délelőtt alig éreztem valamit...Kezdett a pánik rámtörni amikor végre úgy döntött,hogy szétrúgja a hólyagomat. :shock: :shock:
Észrevettem,hogy mostanában kevesebbet mozog,de szerintem még az is elég sok mert aktív baba. :D De most...Egész délelőtt a pocimat lestem. :oops: Szerencsére már minden oké.Ilyen is miért ne akkor történne amikor egyedül vagyok itthon és apa nem elérhető.Tipikus túl aggódós kismama vagyok... :oops:

Mindenkinek szép napot!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna! Nekem van, hogy egy egész napig alig mocorog Szelina, aztán megint 4 napig szinte egyfolytában. Néha úgy érzem, hogy nem is alszik... Mi lesz, ha kint lesz... ??? :roll: Úgyhogy szerintem emiatt ne aggódj! Meg olvastam is valahol, hogy van olyan nap, amikor egész nap alszanak szinte.

Délután kimegyünk Anyuval az uszodába. Kicsit lehűsítem magam a medencében, vagy a zuhany alatt!

Már teszik fel a csempéket a fürdőben!!! :D Alakulunk!!!

Kitartást a nagy meleghez!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok

Mi ma délelőtt (csak élelmiszert) vásárolgattunk, már 10 körül iszonyatos volt a hőség... De most már itthon ülök a hüsi szobában és feldobok Nektek egy pociképet:

Kép

Kép
granda

Sziasztok Kismamik!

Sikerült eltűnnöm megint egy hétre, de nem felejtettelek el Titeket! (Hogy tenném? :wink: ) Végigolvastam mindent, csak győzzek válaszolni! :oops:

Mindenkinél nagyon szépek a baba- és pociképek, ha nem haragszotok, nem emelnék ki senkit, mert akkor már tényleg hosszúra nyúlna a pötyögésem.

Fleur: jó, hogy újra köztünk vagy! :D

Pocisimi: mostanában gyakrabban keményedek, így átálltam a kézrátevésre a simizés helyett (milyen kár :cry: ), és maradt a menetrendszerinti sarkocska-térdecske-kergetés Apával. :D :D Szerencsére elég interaktív a Picur, jól elszórakozunk így hármasban.

Pociküllem: szóval a köldök körüli érzéknység normális? :roll: Azt hittem, nálam a szuriktól van. :oops: Hát, jó... meg még van egy jó kis pigment-gyűrű is a köldököm körül (ami most épp tök lapos). Állítólag majd szülés után elmúlik, ugyanúgy, mint a friss anyajegyek is. Kíváncsi leszek... :roll:

Jó rég raktam fel pocis képet, asszem hamarosan nem ártana. A hasam tiszta vicces formájú. Még mindig lent van, és előre csúcsosodik. Szó szerint csúcsos, nem olyan lapos gömböc, mint általában a kismamáknak. Aminek örülök, hogy Máté mostanában rengeteget nőtt, és igazi örökmozgó (újabban eszek rendesen, sőt néha zabálásnak tűnik), úgyhogy a végén még átlagos baba lesz. Szerintem olyan 2500-3000 g között fog előbújni. :lol:

Hosszú távollétem oka egyébként az volt, hogy mióta nem dolgozom, aktívan albérlet után kajtatunk, meg vásárolgatunk Máténak, mindezt pedig megfűszerezzük azzal, hogy hol Gergő szüleinél, hol az enyémeknél időzünk (tegnap volt itt Baján halászlé-fesztivál!!!). Nem olyan rossz, csak ne kéne ennyit utazgatni! Remélem, 1-2 héten belül lesz albink.

Ja, vásárlás! Teljesen meg vagyok lepődve, hogy használt bababoltban is milyen szupi cuccokra lehet bukkanni , ráadásul jó áron!! :shock: Miért nem néztem körül előbb ilyen helyeken! Azért még így is beújítottam/beújítok néhány darabot.. :wink:

Mazsola: akkor 18-án lesz tanfolyam? Az szerda, ha jól számolom. Hánykor kezdődik? Szerintem elmegyek rá... Mellesleg asszem ezen a héten láttalak Újvárosban. :roll: A fényképeid alapján, mintha Te jöttél volna szembe az Anyukáddal. A Skála melletti kereszteződésnél.

Eldobható bugyi: még sose láttam ilyet "élőbe"! Fogalmam sincs, milyen típust érdemes venni. Gondolom, csak segítenek a gyógyszertárban...

Jaaaj, annyi minden témát feldobtatok, hogy nem is jut eszembe mindre reagálni! Legközelebb felírom! Komolyan mondom, hülyülök!! :shock: :shock: Na jó, fogjuk a hőségre..

Majd még jövök, most nagyon melegem van, menni kéne hűsölni. Egy kis hideg görögdinnye... (bocs, Cukisok... :oops: ) :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Lányok :D

bfagi Amiket írtam homeopátiás szereket, ajánlott szedni mindet, hisz mindnek más a hatóanyaga. Más és más területeken fejti ki a hatását. A Staphysagria az amit csak akkor kell bevenni, ha van gátsebed vagy valamilyen oknál fogva császárral szültél. Ha megúszod a varrást akkor ezt elhagyhatod :lol:

Eldobható bugyi Megkérdeztem direkt a védőnőt Ő szerint szükség van-e rá, mert én nagyon dilemmáztam rajta. Azt mondta felesleges. Vigyem be a megszokott fehérneműimet, szerinte ez egy mesterségesen keltett kereslet-kinálat dolog. Így én nem veszek.

Granda, Emese nagyon csinik a pocakok :lol:

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Eldobható bugyi:én a császár miatt vettem.Mivel nem lehet és nem is nagyon tudsz mozogni azután,többen mondták,hogy sajna átáztak.Ezért nem árt a nagyobb betét és az eldobható bugyi.Nem szeretném apának hazaadni a szennyest.. :oops: Ha már lehet mocorogni én is a sajátot fogom használni.

Kiskolbi szerintem mindegyik egyforma,nekem csak egyfélét tudtak adni.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kiskolbi: más fajta eldobható bugyit kapsz a gyógyszertárban és másat a bevásárló központokban. A gyógyszertári úgy tudom szín szerint méretezett, a Corás meg pl. S,M, L stb. méretezésű. Szerintem az anyaga ugyanaz, árban lehet különbség.

Nekem barátnőim használták és javasolták, azt mondták hasznos!

Szolnokon a 2. naptól lehet saját babaruhát használni, úgyhogy viszek be rucikat.
Szerintetek szeptemberben milyen ruhákat érdemes bevinni? Én arra gondoltam, hogy hosszú újjú body ujjatlan rugdalózóval.
De mi van, ha hosszú újjú rugdalózót adok a babára, kell alá venni valamit? (Gondolom igen) Ebben segítsetek tapasztalt anyukák!!!

Marci baba már fejfekvésű és valószínű nem is fog ez változni. Ügyes kisfiú! Legalább már tudom, hogy ha rúgdos hol milyen kis porcikája van!

Miléna: teljesen normális, ha nem állandóan mocorog a baba. Kevesebb a helye! De azért figyelni kell a magzatmozgást, jobb félni és inkább bemenni egy szívhangra, mint egy napig várni, hogy megmozduljon. Marcit pontosan tudom mikor kel fel, ha késik vele egy órát, akkor olyan dolgot csinálok, hogy felébredjen, így nyugodt vagyok. :lol:
Tegnap szegénykém jó sokat csuklott, kis mohón gyakorolta a "levegővételt" és sok magzatvizet nyelt. Kimentem apához, aki éppen flexelt, hogy egy kicsit "megijjedjen" :oops: és abba is hagyta!

Ma kivasaltam az összes ruháját, jól elfáradtam, de nagyon élveztem! Szóval szinte minden készen áll a fogadásra! Ami meg hiányzik az majd meglesz!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!
Úsztam egy jót, meg hűsöltem az árnyékban. Azért a strandon jobban ki lehet bírni. Hazaértem, és már folyik rólam a víz... :?

Kiskolbi! 18-án 14 órakor kezdődik a tanfolyam. Most a szülésznők fognak jönni. Lehet majd tőlük is kérdezni. Téma: szülőszobán történő dolgok, légzés technikák, rooming-in (baba-mama szoba). Bár az itteni kórházról lesz inkább szó, de talán lesznek általános dolgok is.
Előfordulhat, hogy engem láttál! Voltam a héten Anyuval arrafelé! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Köszi az eldobható bugyis választ mindenkinek. :) Igazából, ha nem Pécsen szülnék, relatíve távol a családtagjaimtól, akkor engem se érdekelne a dolog, de azt hiszem, ez így egyszerűbb lesz. Nem kell majd hazautaztatniuk a szennyest.

Jaaj, Regina! Normálisak ezek?! :shock: :shock: :shock: A legnagyobb melegben koradélután?! :shock: Meg vannak huzatva! Ettől függetlenül ott leszek mindenképp, majd csomagolok egy lajtoskocsi hidegvizet. :wink: Remélem, jössz Te is!

Aniko80: ugyan nem vagyok gyakorló anyuka, de szerintem ráérsz majd az utsó pillanatban eldönteni, milyen rucit viszel be Marcinak. Előre úgyse lehet megsaccolni, milyen időnk lesz. De ha viszel be mindenféle variációt, talán az se gáz, hiszen sok helyet nem foglal, kimosni-vasalni meg amúgy is ki kell, mire a Kicsi megérkezik. (Ja, Máté is fejfekvésű. :D Már 4 hete. Mindkét legutóbbi UH ezt mutatta. Mi is örülünk nagyon!!!! És már tudom végre, hogy a bordáim alatt a lábával kalimpál, a hólyagomat pedig boxzsáknak használja. :shock: )

Csuklás: ne is mondjátok! Van bőőőőven! Tegnapelőtt volt az eddigi legsúlyosabb: vagy 15-20 percen át tartott, nem tudtam, már mit csináljak, tettem-vettem magam ide-oda, de hiába. :oops: Úgy sajnáltam Szegénykét! De ez tényleg extrém eset, általában 1-2 perc alatt elmúlik.

Ha lesz időm még ma este, akkor még bekukkantok Hozzátok![/b]

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Hazaértünk. :lol: :lol: :lol:

visszaolvasok és majd jövök. :wink:
Vendég

Sziasztok !

Mindenkit nagyon irigylek aki vízben volt ma. Úgy biztos jobban lehetet bírni ezt a meleget.

Nálunk nagyon jól sikerült a családi kaja. Mindenkinek izlet minden és mág repetát is kértek.

Előre félek a héttől, hogy hogyan fogjuk bírni ezt a meleget.

Lányok fontos kérdésem lenne. Nketek is feszül a cicitek ? Az enyém néha úgy bekeményedik, hogy majd lekaparom a falat annyira kellemetlen. Ja és néha van rajta rászáradt fehét izéke. Az lehet már előtej ?

Annyira szuper, hogy már majdnem mindent megvettünk. Félek, hogy már ez a meleg nagyon nem fog enyhülni és marhára nem lenne kedvem a dög melegbe mászkálni és vásárolgatni.

Mindenki aki tett fel képet nagyon csini.
Én nem is merek feltenni mert én közel se nézek ki ilyen jól mint itt a kismamik.

Na lépek is megyek a zuhany alá.

Üdv mindenkinek és kellemes estét. :D :D :D
20200310173350

Kiskolbi! Én tuti, hogy megyek! Valszeg azért van ebben az időpontban, mert 4-kor lejár a munkaideje a védőnőnek, aki tartja. :roll:

K.Timi! Pár napja én is érzem, hogy megint feszül a mellem... :?

Regina
KépKép
mazsola7

granda: nagyon csini vagy!!!!!!

Hajni: ha vn idod rakd mar fol a tablat pls ... JO volt olaszorszag?

Kepzeljetek, ma dol el h meg tudjuk e venni a hazat, amit kineztunk vagy sem ...

Kép

Kép
mmarica

Hajni!
Üdv itthon!

Granda!
Tényleg nagyon-nagyon csinos kismami vagy!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Tegnap 9-től este 9-ig Agárdon voltam. :shock: 35 fok árnyékban, meg mifene. Egész jól bírtam, állandóan ittam, és szerencsére a fa mellett - ahol letelepedtünk - volt egy csap, így az lett az én privát strandom, hiszen a vízbe nem mentem be a fertőzésveszély miatt.
És képzeljétek, olyan vagyok, mint a rák, pedig állandóan árnyékban voltam, csak akkor voltam napon, ha pisilni mentünk, vagy a pálya szélére. Fújkodtam is este magam aloéval, meg majdnem hideg vízben zuhiztam, hogy hűtsem magam. Pocakomat megvédtem, babóci pedig kemény kiképzést kapott, ugyanis 6 pályán mentek a meccsek, országos bajnoksággal és hangos zenével fűszerezve. Szegénykém jól bírta, néha jelzett, hogy oké minden.
A lábaim és a kezeim annyira bedagadnak a hőségben, hogy a láb és kézközépcsontjaim eltűnnek.... :shock: Nekem, akinek "művészujjai" vannak. :shock:
Szóval a folyadék csak megy be, de kifele nem nagyon akar jönni. Képzeljétek, egy hete 83 kg voltam, (itt tartunk a +11-nél). Tegnap este 85,5 (!) :shock: mutatott a mérleg, az esti pisijáratok miatt reggelre 84,5 lett, de még így is 1,5 kilónyi víz kering bennem, ami nem jön ki. Az ujjaim és a csuklóm reggelre fájnak, a lábujjaimról nem is beszélve.
És még van két hónap! :shock:
Annyira nem eget rengetően rossz a helyzet, csak egy kicsit panaszkodtam.

Egyébként van olyan, hogy babuka sokáig nem jelentkezik. Mikor legutoljára voltunk 4D-n, az azt megelőző héten volt ilyen dög meleg. A szonográfus azt mondta, az egész héten csak úgy durmoltak a babák, nem is tudott normális képeket készíteni, mert ebben a melegben nem akartak tevékenykedni.

Felújítás: Hát úgy néz ki nálunk is lesz egy kisebb, remélem 2-3 nap alatt vége, nem ússzuk meg.

Granda! Nagyon csinkó vagy!!!

Aki régen rakott fel pocis képet, az kérem pótolja!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Visszaolvasni nem tudtam, sztem nem is tudok ma. :(

Nyaralásról röviden:
szép volt, jó volt, pont elég volt. :?
Amugy nagyon szép helyen voltunk, az utat is jól viseltem, de nem bánom, h vége lett.
Marci imádnivaló volt, bár a tengertől félt kicsit, így inkább homokozott.
Képeket majd rakok.
1 nap volt hideg, na nekem sikerült megfáznom, így reggelre belázasodtam szerdán, azóta köhögök meg öklendezek meg ilyenek, szval irány a doki. :x
Rólunk ennyit. :)

Mmarica:
csütörtökön jó a tábla, mert akkor csak a hetet kell javítanom. :oops:
Vendég

Hajni

Várjuk a képeket! Biztosan nagyon jó volt a nyaralás (sajna nekünk az idén a felújítás miatt kimarad...)

Kiskolbi

Tőled is érdekelnének a képek, na meg mindenkitől, mert már biztosan mindannyian átalakultunk a pár hónappal ezelőtti állapothoz képest :)

Bugyi

Mindent összevetve és elolvasva asszem maradok a kínai piacos nagyanyám-féle XXL-es pamutbugyinál, amit el is dobok nyomban :)

Mocorgás

Nem akarok ezen görcsölni, de az általatok írtakhoz képest a mi babánk nagyon-nagyon nyugis. Rendszeresen rugdos, de keveset és nem túl erőseket...Remélem, azért így is minden rendben vele!

Koszegi Timi

Az bizony már lehet előtej, én kb. 3 hete találtam a bal cickómon. Nagyon örültem neki, tényleg mintha azt jelezné, hogy rendben vannak a dolgok!

Fekvés
Kislányunk már 24 hetesen fejfekvésű volt, remélem, nem most akar forgolódni és bukfenceket vetni :D Tesómnál fejvégűként kezdte a kisfia, majd farfekvésű lett de végül a szülés előtt pár héttel méltóztatott visszafordulni

Ma megyünk papás felkészítőre, szerintem ott nem lesz légkondi :? de már nagyon várom, nekünk ez az első ilyen alkalom. A férjem hihetetlen cuki volt tegnap este, ugyanis nem hozzám bújt, hanem a hasamhoz és azt mondta, most ő a kislányával alszik :D :D

Kép
granda

Sziasztok!

Bocs,hogy így ismeretlenül,GREMESE tőled szeretnék kérdezni!
Olvastam,hogy van kutyusotok! Nekünk 3 hete lett egy kölyökkutyánk,és engem mindenki szekál,hogy hát ez nem kellett volna most, meg ne fogjam meg meg hasonlók. De én annyira odavagyok érte!!!!Kint van nem lakásban. Nálatok bent van a kutyus???Mennyire vigyázol vele?Olyan jó lenne egy kis pozitív megerősítés,hogy nem bej,hogy jött a sutyi!Köszi előre is!

Anett
20140113113746

Sziasztok!

Granda, Emese! Bombazo kismamak vagytok!! :D

Granda, ne aggodj cseppet se amiatt, hogy nem mozog olyan sokat a baba, az enyem most szinte meg se all egy percre sem, es olyan mutatavanyokat csinal, hogy sokszor a lelegzetem is elakad. :shock: Viszont az elso kislanyom nagyon nyugodt baba volt a pocakomban, parszor jelezte egy nap, hogy megvan, es a szuletese utan is nagyon-nagyon nyugodt baba volt. Soha nem sirt, es mar 2 hetesen ataludta az ejszakat. :) Szoval minden baba mas! Mar a pocakunkban is megvan a kis sajat egyeniseguk, vermersekletuk.

Hajni!! Udv ujra itthon! Rmelem, mar jobban vagy! Tegyel kepeket mielobb!

Sokat gondolok ratok a nagy hoseg miatt, tenyleg vigyazzatok magatokra! Nekem sajna ilyen gondom nincs :(

Ma megyek, es beszerzem a korhazba szukseges dolgokat, mert ugye ugy nez, ki, hogy csaszarral szulok, ami azt jelenti, 6 het mulva akcio... :shock:

Valaki feltenne nekem errol a "szuper" eldobhato bugyirol egy kepet? Elso terhessegem idejen meg nem volt ilyen, itt meg valoszinu mas neven fut, nem tudom, hogy keressem. Koszonom!

Puszi mindenkinek!

Niki
Vendég

Petroanett Ugyan nem tolem kerdezted, de elmondom az en tapasztalatomat, ha nem banod. Elso terhessegem idejen nekunk is volt kutyusunk (marmint a szuleimnek, de egyutt laktunk) raadasul o a lakasban volt. Nyugodj meg a babanak es neked sem lesz semmi bajod!!!
Varandossag idejen a cica tud veszelyes lenni, ha meg eletedben nem ertel hozza cicahoz, akkor a szervezetedben nincs ellenagyag egy bizonyos korokozohoz, amit a macskak hordoznak, es veszelyesek tudnak lenni terhesseg idejen.

A kutyus teljesen biztonsagos! Es a babadat hihetetlenul fogja imadni!! (Es a baba is ot!) Az en lanyom ugy tanult meg jarni, hogy a kutyusba kapaszkodott! :D

Oromteli babavarast kivanok, esetleg csatlakozhatnal hozzank! :)

Niki
Vendég

Gremese!
Próbáld meg a gyenge csalán teát, kitűnő vízhajtó!

Ahogy látom hozzám hasonlóan a második babások igen ritkán jelentkeznek. Én is csakran csak átfutom, hogy miket írtok de írni már nincs időm. Minden első babás maminak azt javaslom alaposan élvezzék ki ezt terhességet, mert a második még egy angyali gyerek mellett sem sétaglop. Bocsi nem panaszkodni akarok csak, most már estére olyan szinten elfáradok, hogy alig vonszolom magam, nem valószínű, hogy kihúzom a végéig. Egyébként a doki szerint a babával minden oké, csak én szenvedek. Két hét múlva megyek kontrol UH-ra, mivel a Petyka is kis súllyal született időre, megnézik, hogy növekszik a baba. Mondtam az orvosomnak, jó lenne legalább, ha fél kg-mal több lenne, mire ő: hozott anyagból dolgozunk! :D A férjem megjegyezte neki, nem is azt kértük, hogy tegyen hozzá! :lol:
Miléna!
Gratulálok, hogy még mindíg kitartasz, csak így tovább!!!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Niki

A Brendonban ilyen bugyi fut:

Kép

Ez jó császárosoknak is, az alacsonyabb derekú állítólag nem...

Kép
granda

Niki

Tena bugyi+betét (tkp. ugyanez):

Kép Tena bugyi+betét

Kép
granda

Koszi Granda!! Hihetetlen, egy komplett informacio-bazis vagy!! :D
Koszi, igy mar konnyebben felkutatom! :)

Andi! En is masodik babas vagyok, de ugye a nagylanyom mar onallo, 15 eves holgy. De tudom mirol beszelsz! A parom kislanya 4 eves, sok idot tolt velem kettesben. Tunderi jo kislany, de rendesen leamortizalodok a nap vegere!! :D
Penteken Disney-s muffint sutottunk, amit az azt koveto karaoke-party-n talaltunk, persze hercegnonek beoltozve... :shock:
Es a napi teendok is mellette. "Mit csinalsz? Hova mesz? Es miert? Segithetek?" :D Es ez mind ezen kerdesek kisereteben. :D
Vendég

Sziasztok !

Lányok le a rucikkal és pihenés ezerrel ebbe a dög melegbe.
Én sajna dolgozom de így, hogy nem mozgok sokat elég elviselhető a meleg.
Azt hiszem ma jött el a nap, hogy nem halogatom tovább a légkondi vásárlást. Ma apával nyakunkba vesszük a várost és veszünk egyet és remélem a napokba a barátja fel is teszi nekünk.

Niki : kerestem neked eldobható bugyi képet. Én az első fajtát a Brendonba vettem. Kép bugyi
És Vettem olyat is azt a gyógyszertárba amit kifejezeten a Tena betéthez használnak. Annak Tena Fix a neve. Az hasonló mint ez.
Kép bugyi

mmarica : megy a drukk nektek.

Hajni : Tábla : 08.06. Doki + uh Egyébként meg jobbulást neked .

Gremese : te egy hő vagy. Én tutti nem bírtam volna a dög meleget tegnap kint a szabadban. Én tutti nem bírtam volna ki, hogy ne menjek be a vízbe.

Lányok nektek nem mondot olyat a dokitok, hogy lehet vízbe menni csak fel kell tenni egy tampont és úgy max fél órát tölthetsz vízbe ?
Nekem ezt mondta és lehet, hogy valamelyik nap élek is ezzel a lehetőséggel mert ezt a dög meleget csak vízben lehet kibírni.
És én sajan a héten csütörtökig dolgozom. Szóval marad a délután kocsiba be és valami víz mellé száguldozás és éjszaka meg vissza a városba.

Egyébként lányok nem tud valaki szállást a Balcsinál ami elfogadható árban van és normális hotel, panzió vagy apartman aminek esetleg van saját medencéje ?
Szeretnék valahova menni még augusztusba.

Na lépek kicsit dolgozni aztán majd délután jelentkezem még. Szép napot és sok sok folyadékot. Kép .
20200310173350

Granda, ez igen, nagyon csinos(ak) vagy(tok)! ;-)

Timikém, tessék képet felrakni, ez nem szépségverseny, itt ugyanis minden kismama és baba kivétel nélkül szép!!! :D

És akkor egy kép Ádámról kívülről :lol: és belülről:
Kép kívülről

Kép belülről

Kép
Kép
irina

Lányok, ezek az eldobható bugyik tartanak is valamit? A hálóbugyi meggyőzőbb, csak a nagy betétek (meg ami beléjük kerül) miatt agonizálok...

Kép
Kép
irina

Koszi, Timi neked is a segitseget! :)

Irina! Hat mit is mondhatnek mast, te is bomba csaj vagy! :D Adam hihetetlenul edes, a szaja kifejezetten a tied!
Vendég

Granda! A múltkor nem írtam... :oops: Csini vagy!!!

Petroanett: Szerintem ha átestél a toxoplazma fertőzésen, akkor tuti, hogy semmilyen állat nem fog gondot okozni. De én is úgy tudom, hogy azt inkább a macskák terjesztik.

Most lehet, hogy hülyének néztek, de én egy kicsit unatkozom itthon. A felújítás miatt nem tudok se pakolászni a baba ruhácskáit, se takarítani még... Főzni is csak módjával. Séta, vásárolgatás meg a meleg miatt nem szerencsés... :? Már úgy várom, hogy készen legyünk!!! :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Irina! Szépek vagytok! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Elég zsúfolt hétvégénk volt, de a mai nap csak a pihié.

Tegnap voltunk strandon, nagyon jó volt, és tamponnal én is bementem a vízbe, semmi gond nem volt. Csak rájöttem, hogy ez az egész strandosdi már nagyon lefáraszt. Pár hete még semmi gopndom nem volt vele, de most már nehezemre esik, ugye a fölsön, pléden kell lenni, kiszolgálni a családot, rohangálni a gyerek után...stb.

Hajni: üdv újra itthon. Akkor csütörtökön várjuk a táblát, és gyógyulgass addig is.

Gremese: nem semmi napod volt akkor tegnap. Lábdagadás: ismered a Foreveres termékeket? Mióta a géljét iszom és a rosttablettáját szedem nem vizesedem: Szólj, ha érdekel.
A szülés utáni üziről: most akkor melyik ujjamba harapjak?????

Irina: édes a kis Ádám kívülről és belülről is.

Beke Andrea: én is 2. babás vagyok, de az én lányom már nagyon megértő. Nem így akartam, de most már örülök az 5 év korkülönbségnek. Már most tervezgeti, hogy miben fog majd segíteni az öcsi ellátásában. Annyira aranyos!!!

Én nem valószínű hogy veszek eldobh.bugyit. Az elsőnél is elvoltam nélküle. Amikor meg a sima átázott véletlenül, a mosdóban tusfürdővel 1 perc alatt kimostam, 10 perc alatt megszáradt. Így nem kellett hazaküldenem a szennyessel.

Képzeljétek, pénteken este egyszercsak besétált a kapun egy kiscica. Kislányomnak több sem kellett, rögtön lecsapott rá. Így akaratom ellenére lett egy kiscicánk. Úgyhogy most lesz mire vigyáznom, hogy nehogy elkapjak valamit!!!

Majd még jövök, mert már így is túl sokat írtam.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?