A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Edit:
Ez nagyon izgi!!! Én is bő két ujjnyival szültem Gergőt... a 37.héten... :) Nagggggyon izgi! A fájások meg hamar elindulnak ám! Lehet, hogy még ma éjjel?
Hűűű és én vagyok a kiválasztott? Holnapra azért még tárazz be valakit, mert nem leszek net-közelben.... megyünk uszikálni Velencefürdőre... :) Bemártom a nagy s...met a Velencei tóba.... :)

Márkanyuka:
a fagyigép... hát én kicsit másra számítottam, de tudod.. ajándék lónak... amúgy nem tudom más milyen, végülis nem rossz, csak én azt gondoltam annyi fagyit csinál, hogy nem győzöm enni... :) Hát, ez olyan, hogy 3 dl tejet, 5 dkg cukrot és 10 dkg gyümit nyomsz bele és abból kavar fagyit. Finom, tegnap kipróbáltuk, banán fagyit csináltunk, ma meg sárgadinnyét. Télleg jó, csak sztem kevés. Bár nézd: evett mindenki, és ha úgy nézzük, kb olyan na mennyi is... mondjuk olyan szűk fél kiló lett belőle. De elég volt egy evésre... a gyerkőcök még repetát is kaptak, mondjuk vendégeknél csak azt tudod csinálni, hogy két adagot készítesz és be a fagyasztóba. Amúgy meg a vendégek egyenek otthon! :twisted:
Az ára barátságos.... alig 6 ezer volt (meglestem a számlát kiviből...), és amolyan no-name.... TRION. A dobozon amúgy az van, hogy 1,38 liter fagyi lehet belőle. Lehet, hogy nem voltam elég bátor, nekem sztem nem lett annyi.... vagy nagy a család étvágya... :) amúgy 5988 ft volt egészen pontosan, és a Metroban vette anyósom. Sztem a márkásabbak sem csinálnak finomabb és több fagyit. Helyes kis gépecske... CSak furi, hogy be kell tenni a tégelyt a fagyasztóba és utána bele a cuccokat és bekapcsolni, és így csinálja a fagyit... én még ilyet életemben nem láttam! :)

Italoman: bármiben segíthetek, örömmel teszem.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Ideértem én is... babarucikat rendezgettem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mandala
Diaphyllin... a simaizmok görcsét oldja... ezért jó asztmára ( a hörgőcskék falában levő izmok görcsös összehúzódása)... és ezért jó a koraszülés megelőzésére... és mivel a méh izmok összehúzódása rontja a lepényi keringést, ezért adják a keringés javítására is... (tömören ez a lényege... a biokémiáját nem írom le...)

Kis Pupu
Bricanyl... a lényege uaz, mint Diaphyllinnek... azt is szokták korai fájások megszüntetésére adni.
A sprayt én használnám... egy asztmás roham alatti magzati oxigénhiány :evil:

Italoman
Fejés... jobb helyette az élő, eleven fejőgép... minden féle praktika helyett, a baba folyamatos, igény szerinti szoptatása a legjobb tejserkentő...
(ikres fórumon szedem az infókat... az egyik 4 gyerekes anyuka, szopis tanácsadó... nagyon szimpatikus, gyakorlatban használható tanácsokat ad... )

Edit
Az a 131-es trombocitaszám még nem vészes... a többi?????

CTG
Azért szokták felébreszteni a babát, mert igazából azt figyelik, hogy a különböző, élettani változásokra, hogyan reagál a baba...

BOGESZ :?:
Aggódom.......
Vendég

sabine:

fibrinogén meghat.439 vörösvértestszám:3.8 haemoglobin: 112
haematocrit 0,33 tromb.térf.eloszl:16.8 trombocrit: 0.015 absz.neutrophilszám: 6.57 limphocyta: 24.0

Ezek a csillagos adatok,a többi a határértéken belül van.
Ez utalhat arra,hogy gond van a baba vérképével?

Elsőszülős lányok,akik még mindig izgulnak:Észrevesszük-e?

Szülés közeli idõpontban gyakran foglalkoztatja a kismamákat az a kérdés, hogy észre fogjáke venni a szülés megindulását? Ha végiggondoljuk, hogy az elõször szülõknél a szülés idõtartama az elsõ fájásoktól a magzat megszületéséig átlagosan 10-12 óra, míg a többedszer szülõknél valamivel kevesebb, akkor látható: bõven marad idõ arra, hogy a kismama ráébredjen szülése megindulására.

Ha fájással indul a szülés...

A szülés kétféleképpen indulhat meg, kezdõdhet fájástevékenységgel vagy burokrepedéssel. Ha fájástevékenységgel indul, akkor a kezdetben renyhe, rendszertelen fájások rendszeresekké és gyakoribbakká válnak. A 20-25 perces gyakorisággal jelentkezõ fájások 10-15 percesekké válnak, majd 5-10 percesekké, Idõtartamuk kb. 60 másodperc. A fájásokat az jellemzi, hogy az egész terhes méh megkeményedik, amit a derékba és combba sugárzó fájdalom kísér. Gyakran összetéveszthetõ a kezdeti fájástevékenység az úgynevezett jósló fájásokkal. Ez utóbbiak rendszertelenek 20-30 másodpercig tartanak, és bizonyos idõ után abbamaradnak.

Fájástevékenységgel induló szülés esetén tanácsolom, hogy várják meg, míg a fájások 10 percesekké válnak és rendszeresen jelentkeznek, és csak ezután induljanak el a kórházba. Ha bizonytalanok a fájástevékenység megítélésben, inkább forduljanak orvoshoz.

Ha megreped a magzatburok...

A szülés megindulásának másik módja a magzatburok megrepedése fájástevékenység nélkül. Ilyenkor a magzatvíz elfolyik: ezt a történést idõ elõtti burokrepedésnek nevezzük. Azzal, hogy a magzatburok megreped, lehetõség nyílik a hüvelybõl felszálló fertõzésre, mely a magzat méhen belüli infekcióját okozhatja, és életét veszélyeztetheti. Az újszülött tüdõgyulladással, szeptikus állapotban születhet meg.

Ezért a felszálló fertõzés megelõzése érdekében, ha spontán fájástevékenység nem indul meg, a burokrepedést követõen 6 óra múlva, fájáskeltõ infúzió adásával fájásokat provokálu
tuza edit

Edit
Ez terhesség alatt nagyon jó... kicsit vagy vérszegény...
Volt olyan betegem, aki 29-es hemoglobinnal jött be... :roll: vezetett... :roll:

Nekem már jó ideje 2 ujjnyi a méhszájam....
Vendég

Köszi Szabina!!!És a Pulmicortról mit tudsz??? :oops: :lol:
Bocsi, csak nem tudom, hogy mi tegyek....??!!! :shock:

Kép
kis pupu

Köszi sabine!Aranyos vagy,így egy kicsit megnyugodtam.
De akkor mi a fenének kell szakorvoshoz konzultációra mennem?
Kicsit fél a dokim?
2 újnyi ,hát ez az , ezért nem hiszem,hogy még ma,vagy holnap.Majd egyszer.csak akkor is furi volt ezt így hallani.
tuza edit

Kis pupu
Pulmicort... helyileg ható szteroid... gyulladáscsökkentő hatása van...
(magzati tüdőlrlelésre is szteroidot adnak.... )
Vendég

Edit
Dokid agyába nem látok bele...
Vendég

Köszi Sabine ismét!!! még egy kérdés....Ugye egyik sem árt a babának???És akkor Brycanil csökkenti a fájdalmat??

Kép
kis pupu

Sabine,
örülök, hogy te is ezt mondod a fejéssel kapcsolatban. Csak azért, mert amikor szinte szóról szóra ugyanezt mondtam egy ismerősnek, aki szintén első babás, mint én, és a közelmúltban szült, azt mondta, hogy ez nem így van, mert neki a védőnő azt mondta, hogy mindenképp fejni kell, meg hogy különben fájni fog a cici stb. Hát tudod, ilyenkor elbizonytalanodik az ember. :roll:

Mamiblue,
nekem tegnap sikerült belépnem a gmailre, biztos, hogy jól írtál be mindent? Próbáld meg újra, és ha most sem megy, szólj, és elküldöm a táblázatot emilben.

Edit,
ez azért tényleg izgi, még akkor is, ha lehet, hogy egyelőre messze vagy a szüléstől (na jó, annyira már biztos nem). De sosem lehet tudni, lehet akár holnap is. :wink: Bár lassacskán mind így leszünk vele. Na jó, azért nem teljesen, én például pont ma vagyok egy hónapra a kiírt dátumtól, szóval egyelőre még rábeszélem a babát, hogy maradjon benn. :)

italoman

Dinsuska
Ügyi babád van nagyon :D
Babszi fordítva van, és így lehet, hogy az én pocim nem is fog lejjebb helyezkedni .... :shock:
Mindenesetre a kedvenc helye a pocóm külső oldala. :D A köldökömtől jobbra egy nagyobb púp, balra pedig egy kisebb van :D

Na megyek, bevágok egy negyed dinnyét :D olvasok még egy keveset, aztán megyek megpróbálok szunyálni. Remélem sikerül :D
Jó éjt mindenkinek, bár a tapasztalatok alapján az élet itt csak most kezdődik :D :D

mikegirl

Sziasztok!

Hogy álltok a láb dagadással? Voltam ma a védőnőnél, aki nagyon beparáztatott. Hogy ez terhességi toxémiához vezethet. És mérjem naponta háromszor a vérnyomásomat, és ha magas, akkor azonnal menjek orvoshoz. Délelőtt megmérte, 128/81 volt, azt mondta, ez még jó. És ami még aggaszt, eddig összesen 10 kilót hiztam, havonta kb. 2 kg-ot, és most két hét alatt ötöt!!! Azt hittem leesek a mérlegről. És idegességemben azt sem értettem pontosan, hogy mit jelent a terhességi toxémia, és miért veszélyes? Rám vagy a babára, vagy mindkettőnkre??? Nem vagyok valami nyugodt, és a lábam több napja nem javul, pedig tényleg pihenek, felpolcolom, iszom, dinnyézem, sószegény étrend...

horvviki

Viki,
szerintem toxémiagyanú esetén a legfontosabb a vérnyomás. Amíg az jó, addig ne parázz nagyon. Mondjuk ez a védőnők rémálma, úgyhogy ne csodáld, ha jól agyonijesztgetett. Persze, a hirtelen hízás is lehet tünet, meg a vizesedés is, de szerintem ezek nem csupán emiatt lehetnek. Ebben a hőgutában például elég reménytelen azt várni, hogy javuljon a lábad. Egyébként vizeletet nem nézett a védőnő? Volt benne fehérje? Mert olyankor szoktak még megijedni. Amúgy azért kell vigyázni, mert kóros esetben rosszullétre vezethet, és az nyilván veszélyes a babára is. Egyébként nekem az unokatesóm is feltehetőleg toxémiás volt, épp emiatt lett váratlanul császár a vége, de neki hosszabb időn át magas volt a vérnyomása.
Na, ennyit az én botcsinálta véleményemről. Remélem, mindjárt jön Sabine, és helyreteszi a témát. :D
Mindenesetre pihizz sokat!

italoman

Jo Estét mindenkinek!

Látom mindenki küszködik valamivel, leginkább a nagy meleggel!

Edit, nagyon dúrva, gondolom az izgalom még rátesz egy lapáttal, de nyugi !!!!!

Sabine, nagyon aranyos vagy, hogy izgulsz, szerencsére minden rendben volt a mai CTG-n! Izgultam is, ezért a vizsgálat alatt 3-szor fel is ébredt a babóca, aminek örült a doki, így nem kellett azzal a szörnyű sokkolóval felébreszteni. A papíromat csak aláírták és mondták, hogy még minden okés! :) Viszont mellettem ült egy csajszi, ő a 38. hétben volt, neki mondta adoki, hogy a CTG szerint holnap menjen vérvételre, laborra és hétvégén szülni fog, úgyhogy pénteken este feküdjön be..... a lány teljesen le volt fehéredve és láttam, hogy nem fogta még fel. Na, ezek után én is beparáztam, nehogy nekem meg azt mondják, hogy már haza se menjek :roll:

SZagoltátok már ezt a csoda Laktoherb tejelválasztó szagát???? Ma vettem a dm-be,itthon kibontottam és majdnem elhánytam magam, ánizsos..... pfujjjj nem tudom hogyan fogom meginni, ez sokkal gázosabb mint a málnalevél tea :shock:

Kép
h.bogesz

Viki, Sabine elvtárs/sorstárs nőnk :D mindjárt megmondja a frankót, ő nagyon ért hozzá!!

Na, apa végre hazahozta a fényképezőgépet, így lekaptam a Kiscsaj szobácskáját! Még vannak hiányosságok, de a nagyja megvan:

Kép

Kép

Bárányos Tapéta:

Kép

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

nap, robcsi, megvagyok, kedvesek vagytok, hogy hiányoltatok!
Volt nálunk egy 4 éves kiscsaj, 5 napig. Hát csajok, minden elismerésem azé a várandós anyukáé, akinek van egy kb ennyi idős gyereke. :wink: Nagyon szégyenlem, de elég volt belőle az 5 nap, pedig imádom. :D Rendkívül aktív, persze állandóan kint kellett lenni, sajna már nem nagyon volt hozzá türelmem :? Persze felé ezt nem mutattam :wink: Voltunk Siófokon, de csak térdig mentem bele a vízbe, nagyon jó volt, bár izzadtam mint egy ló :?
Együttérzek akinek kéz és lábdagadása van, nekem a lábam még mindig csak a rózsaszín strandpapúcsomba megy bele :oops: a kezem meg fáj is, húzódik, mintha repedni akarna szét :?
Képzeljétek tegnap zuhanyozásnál találtam a jobb cicimben egy csomót :cry: nagyobb mint egy borsószem, de nincs akkora mint egy dió :shock: szerintetek ez összefügg a tejcivel? Mert ugye már persze olyan gondolataim vannak, hogy tuti valami rosszindúlatú dolog :cry:
Holnap megyek útoljára a laborba, jól elhúztam a dolgot, mert azt mondta a védőnő, hogy a 36. hétig rendezzem, el, most meg már elkerültem a 37.hetet is :oops: Nekem uh-t már nem csinálnak :?
Mandala, nagyon jók a vonalzók, ugye eddig nemvoltak, vagy nekem nem tünt fel? :oops:
Edit, de jó neked :wink: én is olyan szülést szeretnék, hogy napra pontosan mondják meg mikor kezdődik :roll: :oops:
dincuska, nekem is már nagyon lent van a hasam, de a babó pár napja, igy is nagyon aktív :lol:
Ma beugortunk a dokimhoz, csak megmutatni neki a ctg-és papírt, és azt kérdezte, hogy még nem szülünk, mert igencsak mutat a cikk-cakkom fájásokat. :roll: Mondtam, hogy teljesen jól vagyok, de ahogy hazaértünk és lepihentem hirtelen minden bajom lett :oops:
Kicsit fájdogált a hasam, fájt a hátam, a farcsontom, és nagyon bekeményedett a hasam. :roll:
De nyugtassatok meg, hogy ha jönnek a fájások, akkor akkor az nem olyan gyenge lesz, hogy csak legyintene rá az ember, hogy ez még tuti nem az :oops: Azért is parázok ettől a dologtól, hogy hogyan fog beindúlni, mert 65km-re van tőlünk a kórház.
Nálunk is meleg van, a lakásban 23foknál még soha nem volt több, ma meg 26fok volt. :x :roll:
Én már sokkal kevesebbet járok pisilni, akkor is ha nagyon bedinnyézek, de miért? Összefügg ez azzal, hogy vízesedek? A vérnyomom még mindig nem megy 110fölé :roll:
Na már befogom :D
Mindenkit pusszantok :wink:
Kép

Kép
mona76

bogesz, nagyon édes a kiscsaj szobája :wink:

Írt nekünk MiniLiza:
Helyzetjelentés: BPD: 93,8, felkarja: 59, combja: 70,
és 90% hogy fiú, Máté:))
Többiek? Hogy vagytok?
Puszi!

Kép
mona76

Hát, csajok.... komolyan mondom..... !!!!!
Na, én ezért nem járok védőnőhöz! Mi a francnak teszi belétek az ideget feleslegesen??!!!!! Ne hallgassatok már rájuk! A csudába is! Annyira bosszant, hogy amióta itt vagyok nem ez az első eset, hogy osztják az észt és olyan hülyeségeket és olyan stílusban képesek mondani, hogy a hajam az égnek áll! Jó, oksi hogy a vérnyomira oda kell figyelni, de ne küldjenek már rögtön szike alá, mert kicsit elefánt lábunk nőtt.... jézus, hát csoda ebben a dög melegben?!!!!! Meg hogy ne egyél dinnyét, ne egyél sót, lányok... ne vegyetek levegőt!
Na most fejezem be, mert az én vérnyomim is felmegy!

Van nekünk saját háziorvosunk... igaz-e Sabine? :)

Amúgy én két ujjnyival szülni mentem ám... úgyhogy Sabine nagyon ügyesen szorítod össze a combjaidat, hogy ezek a babócák nem pottyannak ki... :)
Köszi az infot a gyógyszerről... mondjuk nem értem még mindig dokit... miért gondolja, hogy a lepényi keringésem rossz, ha az áramlás jó és a placenta elvileg I. státuszú? :roll:
Babszi mocorog, nagy baj nem lehet... csak nem eszik annyit, mint kéne... hát, ezzel nem sokat tudok kezdeni... de ha a jövő héten sem változtak a méretei, megkérdem a dokit nem lenne-e jobb a bébinek idekint, mint odabent senyvedni :?: Nem szeretném megvárni míg az áramlás is rossz lesz...
Amúgy ez a csoki-dolog nem megy ám! Amióta legálisan zabálhatom, az istenért sem kívánom.... na de majd szülés után, amikor inkább a szép lassú súlyvesztés lenne a cél... na majd akkor meghülyülnek a hormonjaim... csak figyeljétek meg! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

lányok búcsúzom... megyek pakolni, mert holnap reggel korán indulunk... pancsizunk egy nagyot a Velencei tókában... :)
jó éjt és ha lehet holnap ne szüljön senki... nem szeretnék kimaradni semmiből... :)

Vigyázzatok magatokra ebben a nagy hőségben!
Holnap után látjuk egymást! :)

Bogesz: gyönyörűséges a babaszoba!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Én sem voltam már mióta védőnőnél, mert úgy éreztem semmi fontosat nem tud mondani, amit meg tudományosan előad azt úgyis tudja az ember. Szerencsére nekem még nem osztotta komolyan az észt!

Mona, csodálom a kitartásodat, minden elismerésem! Holnap hozzánk jön a párom tesójának a lánya, de már előre semmi kedvem hozzá. Ugyan már 11 éves, de a fenének kell itt aludnia, ráadásul mindig beteg, jópofizni nincs kedvem. Amúgy is nyágös vagyok. Tudom, hogy utálatos vagyok de már nincs kedvem más gyerekét pesztrálni... :x

Miniliza híreinek nagyon örülünk!!!

Megpróbálom Kispoci legutóbbi nyelvnyújtogatós képét felrakni, sajnos nem sok látszik belőle, de talán kivehető:

Kép

Kép
h.bogesz

Csajok köszönöm a nyugtatgatásokat. Szokás szerint nem tudok aludni, és kész vagyok a melegtől. Már minden hülye műsort megnézek a tévében, de egyiken sem tudok elaludni. Olvasni meg nem akarok, hogy apát ne zavarjam. Szegény így is fent van velem egész éjszaka, mert állandóan felébred ha csak megmozdulok, és már egyből kérdezi, hogy baj van? Én meg mindig mondom neki, hogy nincs-nincs, csak nyüglödök. Általában kettő körül alszom el, addig még van két és fél órám... :( Az tuti, hogy a következő babámnál kiszámítóm és télen szeretnék szülni :D

horvviki

Kis pupu
Bricanyl... nem a fájdalmat csökkenti, hanem az izomösszehúzódást csökkenti...

Italoman
Az a baj, hogy annyi félét lehet hallani, olvasni a szoptatásról, sokszor ellentétes infókat...
Már én is kezdtem belezavarodni... aztán kérdeztem A-tól... most már elhatároztam, hogy csak az Ő véleményét veszem figyelembe...

Mikor van szükség fejésre?
ha a tejmennyiséget szeretnénk növelni
ha tartalékolni szeretnénk
ha aggódik valaki, hogy elég-e a mennyiség, megnyugtatás céljából
ha a gyulladt mellet a baba nem tudja rendesen kiüríteni
ha túltermelődés van, akkor mindig csak annyit kell fejni, hogy megkönnyebbüljön a mell, feloldódjanak a csomók, de nem kell "üresre fejni"
ha a baba valami miatt átmenetileg, vagy egyáltalán nem tud szopni
ha a baba gyenge, picike

Honnan lehet tudni, hogy elegendő-e a tej mennyisége?

a babának van naponta 5-6 nedves eldobható, vagy 6-8 nedves textilpelenkája
inkább átlátszót pisil, mint sárgát, és nem szúrós szagút
bőre rugalmas, sima, nem száraz
kutacsa nem beesett
növekszik, fejlődik, a heti méréseknél gyarapodást mutat
nem feltűnően aluszékony
Vendég

Teák, bogyók:

A laktoherb és társainak összetevői gyakran hasfájást okoznak a babáknak. A homeopátiás bogyóknak sincs semmi hatása, ha nem kíséri gyakori szoptatás és fejés a szedését, viszont ezek önmagukban is meghozzák általában a kívánt eredményt, és nincs szükség bogyókra. Homeopátiás szereket egyébként csak hozzáértő orvossal való konzultáció után lenne szabad szedni. Kecskerutafű: erről én is olvastam már, hogy hasznos lehet. Aminek bizonyítottan van tejserkentő hatása, az a görögszénamag, de első körben nem szoktuk ajánlani, mert alapesetben maga az igény szerinti, korlátozás nélküli és kizárólagos szoptatás (ld. következő hozzászólásom) beéllítja a megfelelő mennyiségű tej termelődését.

Bogesz
Ezek alapján én várnék azzal a Lactoherbbel...

Viki
Toxaemia.... veszélyes lehet rád is, babára is...
Tünetei:
Vérnyomás emelkedése
Vizeletben fehérje
Testszerte ödéma (erre a hirtelen súlygyarapodás utalhat---heti 1 kg-nál nagyobb)
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt indulok az utolsó vérvételre, meg uh.ra. :) Majd jelentkezem. Igérem nem tünök el. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jó reggelt!!!

Úgy látom mindenki kivan, mint a liba, mert este nem nagyon sziporkáztatok már..... :)

Bogesz
A szoba nagyon-nagyon szép!!!!! :D :D :D

Mona
Én arra tippelek, hogy elizzadjuk :D De ez persze nem hivatalos, orvosilag alátámasztott álláspont :D

Pattogo
Nem irigyellek. Ma állítólag tutira megdől a melegrekord. Várjuk a beszámolót, az eredményt :)

Megyek, visszabújok egy kicsit. Apa már bent van, és húzza az igát. Miatta keltem, hogy tudjak reggelit készíteni neki.

mikegirl

Jó reggelt csajok!

Bogesz: Szuper, hogy minden rendben van Babsziddal. És a baba szoba nagyon gyönyörű,látom ti is szeretitek az Ikeát:)

Sabine: Köszike az újabb választ. Remélem minden rendben lesz!!! :lol:

Viki: A toxémiára nekem is felhívta a figyelmet a védőnő, azt tanácsolta ha hirtelen bedagadok egyik pillanatról a másikra, akkor lehet baj, főleg ha magas vérnyomással társul.Írók majd privit.

Mandala irigyelek, nekünk Agárdon van nyaralónk, de nem nagyon jutok le.:(

Pattogó: Várunk a hírekkel és nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen.....drukk, drukk..... :P

Mona: Neked is drukk, szerintem tutira észre fogod venni, hogy ha szülni kell.....ne izgulj. Első babánál állítólag úgysem megy az olyan gyorsan.....remélem ráfogunk majd cáfolni...... :lol:
Köszi Minilizáról a híreket, akkor még egy Máté a topikban, mert hogy a mi babszink is ezt a nevet kpaja majd.( MÁTÉ) :lol:

Ma végre sikerült egy picit aludni az éjszaka, de persze nem vagyok így sem valami üde. Apa már korán lépet melózni, de most talán majd lesz egy kis szabi..... :lol:
Mennem kéne vásárolni is, de ebben a melegben egyszerűen nem bírók kimozdulni.....pedig még a kórházi csomagba is kéne pár dolog, plusz babszinak is. De hogy vegyem rá magam???? :oops:

Kép
kis pupu

Lányok!

Kitartást... hűtsétek magatokat folyamatosan és igyatok sokat!
Nálunk csak 30 fok körüli a hőmérséklet, én mégis szenvedek...

Nálunk már minden össze van készítve Lucas fogadásásra... :lol:

Fejés
Az első napokban, amíg be nem lövell a tej, nem szabad! Utána is inkább a gyerek ürítse le, mint a gép... Én csak akkor fejtem, mikor tudtam, hogy valami miatt nem leszek gyerekközelben evésidőben...
Az első 2 hónapban a lányom szinte folyamatosan cicin volt, azután kialakult egy rendszer :lol:
Sasa 8 hónapos koráig csak szopott... aztán 13 hónaposan magától hagyta abba....
Remélem, Lucas is tudja majd a dolgát!
Vendég

Bogesz
Kispoci számolhatja majd a bárányokat :wink:
Vendég

Kép
Hú vmivel jobb éjszaka ....de még nem az igazi
Patakokban folyik a víz rólam...

Bogesz
Nagyonm szép lett a babaszoba :D

Mindjárt lejár a mosógép ,agyonizzadt esti cuccaink kiteregetésre kerülnek :lol:
Utána gyorsan bolt és csinálok egy kis gyümilevest.

CSajok most vettem észre reggel,hogy bal cicim alatt hajszálerek repedeztek meg ahogy babóka nyomja sztem.Olyan mint az alkoholisták arcán :oops: :cry: elmúlik ez???
És néha néha vannak jóslóim ami csoda mert Diánál nem volt.
Na pusz gyorsan intézem dolgom mert utána használhatatlan leszek :roll:

Kép

Kép
jucu

Sabine,
nagyon jó az az összefoglaló, amelyet a fejésről feltettél.

Betsy,
neked is köszönöm, hogy megerősítettél. Így most már több szaktekintélyre (no meg a rutinos anyukákra) hivatkozva küldhetem el a sunyiba az okoskodókat. :D

Bogesz,
nagyon bájos a szoba! :)

Úgy látszik, a Máté név az idén is népszerű lesz: nálunk a családban van két egy hónapos picur, az egyikük Máté. Most meg itt is kettő. :D

Kis pupu,
nyugi, én sem bírom rávenni magam arra, hogy vásárolni menjek, pedig azért még be kellene szerezni bizonyos apróbb, ám fontos dolgokat. De még a gondolatától is megrémülök annak, hogy kimenjek 40 fokba. Itt a szobában kellemes 31-32 fok van... :shock: :roll:

Lányok, tartsatok ki, ma is szép időnk lesz! Kép

italoman

Sziasztok!

MiniLiza írt nekünk:-
A szülőszobán vagyok, most fogják indítani a szülést. Nagyon izgúlok!!!!!
MiniLiza

Kép
mona76

Jesszusom,
ez ám a hír! :shock: Mona, időben kb. hol tart most Miniliza? Hű, nagyon drukkolunk neki! :D
Igaza volt Mandalának: nincs egy napig gépközelben, és máris szül valaki. :D

italoman

Hello!

Jajj, megjártam a CTG-t. Végülis csak a folyosón és a szobában volt dög meleg, az uton nagyon jó volt a klímás kocsiban ülni.:) Persze nem igazán aktivizálta magát a babóca, a csaj már azt is kérdezte, hogy dohányzom-e. ÉN???Soha életemben nem cigiztem, még férjem is miattam szokott le, mert nem bírtam elviselni... Majdnem 1 órát voltam bent, de már mindenem görcsben volt, mire hazajöhettem! Még cukrot is kaptam, de 40 fokban mirefel mozogjon a drágám!?

Viki: Én is éppen ma fogadtam meg, hogy ha lesz még 4. akkor télre időzítjük! Csajokat akkor szültem és sokkal jobb volt. Persze kifoghattunk volna egy enyhébb nyarat is, tavaly kb. 3 hétig volt meleg, egyébként meg jó idő volt!

Miniliza: Hajrá! Mér az is lehet , hogy a kezedben fogod a pindurkád!

Majd jövök még, jó hűsölést és pancsizást, annak aki megteheti!:)

Judit

mamiblue

Nagy drukk Minilizának!!! Várjuk a híreket, Mona!!!
Nem is tudom...mondogatom a férjemnek, hogy jó lenne, ha kipottyanna a gyerek, de ebben a melegben lehet, hogy jobban teszi, ha marad még...

Bogesz, nagyon szép lett a lányszoba!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ildi, a tábla szerint 35+2-nél tart miniliza
még semmi hír, pedig annyira várom

Kép
mona76

Basszus de izgalmas!!! Jönnek az augusztusi babák is........ :D :D :D
Csajok, én még nem vagyok felkészülve..... :shock: A jövő héten a dokim sem lesz...... :shock:

Na meg izgulok kenet eredmény miatt is.....lehet, hogy ma du-ra már lesz eredmény....amilyen szerencsétlen vagyok, találnak valamit....és fájdogál a pocóm is.......

Ha bármit tudtok az No1-es babócáról, írjatok!!!

mikegirl

mikegirl, már van augusztusi babánk, sőt egyszerre kettő :lol:
Times babócái :D

Kép
mona76

Jó reggelt!

Ilyen hírre ébredni... :roll: :roll: :roll: :roll:

Hajrá Miniliza és Babóci....
(az azért nem túl jó, hogy ilyen korán indítani kell... )

Mikegirl
Kenet eredmény miatt ne izgulj...
Vendég

sziasztok!

micsoda hírek! olyan hihetetlen h meglesz? a héten az első babónk :shock:

ma volt az uccsó uh:
BPD: 85 mm
FL: 62 mm
RI: 0,66
PI: 0,91
ez a két uccsó nem tudom mi???
szívfrekvencia: 139

és minden más rendben a babával, jövő hét szerdán lesz az első nst. Nálunk ezt a szülészeti osztályon végzik, ugyhogy ma láttam milyen lesz. Hát elég furi érzés volt, de kulturálatak a szobák és szimpik az ápolónők is. Viszont alig volt mami a szobákban :shock: :shock: nagyon furi volt, h több volt a doki mega nővér mint a kismama, v ez igy szokott lenni???? :wink:

ma vagyok pont 35 hetes!, vonalzó helyett :wink:
nora80

Sziasztok!

Micsoda hírekre jövök...de izgalmas! :D MiniLizának mért kell megindítani? Sajnos erről lemaradtam!
Tuza Edit! Köszönjük az összefoglalót, nekem is mindig eszembe jut, hogy mi van ha nem veszem észre...12 óra alatt csak leesik nekem is?! :lol:
Egy kérdés a háziorvosunktól, Sabinetól...Ha beilleszkedett a bébi feje, akkor innentől valószínűbb,hogy elkezd nyílni a méhszáj? Eddig 2100 volt...Azért izgulok, mert a dokim csak 30-án néz rám, addig meg...Lehet, hogy meg kéne nézetnem magam az ügyeletessel? :roll:
Mikegirl! És nem próbálták megfordítani? Jaja, itt is szoktak púpok lenni, úgy élvezem, legszívesebben megmarkolnám a lábikóját (legalábbis gondolom, hogy az az.. :))
Ne izgulj a kenet miatt, nekem pozitív lett (Streptococcus...nem tom, jól írom-e), írtak fel antibiotikumot meg kúpot, úgyhogy remélem rendbejövök! :D
Bogesz! Ne is mondd, én egyébként sem szeretem a teát...de azért, vettem egy dobozzal... :? Nagyon szép a babaszoba! :D
Mandala! Jó pihenést a Velencei-tavon! :D Kicsit irigyellek! :oops:
Jucu! Nekem is vannak csíkok a mellemen, na meg a popsimon...Nálam azért mert ezek nőttek a legtöbbet! Ciciméretem 2-vel nagyobb! Úgy sajnálom, hogy nem kenegettem, most félek, hogy megmarad! :?

Tegnap elmentünk vásárolni, megint egy rakat pénzt otthagytunk. Kikában vettünk két komódot (nem hiába rágtam apa fülét vele), majd ha össze lesz szerelve, akkor én is dobok képet a szobáról! :D
Utána mentünk az Auchanba, Emma pénzét szinte teljesen elvertük (gyűjtöttük az új 500-asokat, 100 db volt), de már majdnem összeállt a kórházi csomag meg Emma dolgai! :D Kezdek megnyugodni, hogy lassan minden meglesz... :D

Kitartást a mai naphoz, aki teheti, maradjon a fenekén! :D

KépKép
dincuska

Dincuska
Én a te helyedben nem aggódnék...
Vendég

Annyira izgulok, Pocakpöci is beindult, mozgolódik, ahogyan olvasni kezdtem a sorokat!
Nagyon drukkolunk, remélem mihamarabb jó hírekkel szolgálhatsz Mona!

HAJRÁÁÁÁ

Kép

Kép
h.bogesz

RI: rezisztcia index
PI: pulzatilitási index

A magzati keringésre jellemző adatok...
Vendég

Nagy-nagy drukk Miniliának.......Nagyon várjuk a híreket!!! :shock: :lol:

Kép
kis pupu

Valóban!!! Times bocsánat!!! Annyira extázisba kerültem.... :oops: :oops: :oops: :oops: Mindegyik Babócának nagyon-nagyon örülök!!!! :D :D :D

Dincuska
Nem is próbálták megfordítani.....azt mondták, hogy várjunk. Egyébként meg nem is biztos, hogy jó ötlet egy a megfordítás, bár fogalmam sincs, hogy csinálják....Mi van, ha a köldökzsinór áll úgy, hogy ha megfordulna, nagyon feszülne, és már kényelmetlen lenne Babszinak.....
Csíkok - én a pocómat és a cicimet kenem rendületlenül minden este a 12. hét óra - vagyis pontosabban apa keni :D A seggem és combom nem....bár lehet, hogy ráfért volna. Egy hete pedig kakaóvajas testápolóval a cicimet napközben akár 2x is plusszban, mert mondta a szülésznő, hogy ha beindul a tejci, és bedurran a cickó, úgy jobban bírja a bürkém :D

mikegirl

Képzeljétek, apa munkahelyén bedöglött a klíma, 30 fok van az épületben, és mindenkit előbb hazaengednek. Kettőkor indul is, és hoz nekünk nagy-nagy dinnyét :D :D :D

Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy már lent is 29,4 fok van a házban .....

mikegirl

Sabine
A csapat doktornénijét :D kérdezem, hogy a faros babák is lehúzódnak a szülés előtt? Lábikóval lefelé is megpróbálnak beilleszkedni? Vagy tudják, hogy valami nem okés, és meg sem próbálják?

mikegirl

Mikegirl
Farfekvéssel is megszülethet a baba... a popsija illeszkedik be jó esetben...
Vendég

Aki hordozóban akar majd a bébivel közlekedni kezdjen el karizmokat fejleszteni...
Vendég

Sziasztok!

Először is: Miniliza: HAJRÁÁÁÁÁÁ!!!!!!♥♥♥♥:D:D:D+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Az utolsó uh-s adatok:

BPD: 91
AC: 295
FL: 67

nem rég értem haza. Gyilkos meleg van odakinnt. Eddíg nem vizesedtem soha sem. De az orrom előtt ment el a vonat, így egy órát ültem míg elindult a következő. A lábam meg 2,5 szeresére dagadt... :cry: :cry: Ráadásul, hazajöttem, gondoltam majd beállok a zuhi alá, de nem mert apa elzárta a vizet mert szerel.. Átkos átalakítás. Lefeküdni sem tudok, mert amint vízszintesbe rakom magam valakinek rögtön kell valami és jobban hisztizik ha nem kapja meg mint én.. Így duzzogva is de ma nem pihizek.
Viszont holnap meg nem megyünk a szépségverseny díjátadójára, mert ilyen melegbe nem viszem ki a gyereket. Rendes volt a szervező megértette és sajnálja. Hát én is.

Na megyek mert apának kell segíteni szekrényt huzigálni... :evil: :evil: :evil: :evil: :arrow:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?