A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Nanica,
A vérvétel miatt nagyon sajnálom Linust. :( Szabi születése után 5 napig volt infúzión. Feje, karja, keze lila, sebes volt hosszú hetekig. Egyszer végignéztem egy vérvételt. Egyetlen apró kémcső kellett, ketten gyilkolászták, mire meglett. Tehetetlenül bámultam az üvegfal mögül, végigsírtam az egészet.

Kép KépKép
lorca

Szegény Linus, úgy megsajnáltam. Nanica, igen, én írtam, h az Óbudai lepedékes forralva, ami amúgy állítólag nem baj, csak a kalcium, csak nekem nem guszta. És én is áttértem a Kami által említett Jana Baby vízre, amit forralni se kell. DM-ben kapható, van rajta egy babafej is (tehát nem a sima Jana, bár sztem az is jó, csak az biztos forralandó).
Ne lepődj meg ha nem issza meg, de próbálkozz. Boldi pl. nem issza meg, max 10 ml. Úgyhogy ha tényleg fontos, nehogy újra ismételni kelljen a szúrkálást, akkor ha nem issza, én csinálnék neki vm teát, és Boldi azt is csak akkor issza, ha cukros. Szóval nem helytelen persze cukros teához szoktatni, de ez kivételes eset, ha a víz nem megy én biza adnék...ha az nem baj a vérvétel előtt..

Én ilyenkor este nem tudok mindenre reagálni, mert zavarnak zuhanyozni.. :? megyek is.

Kép
Kép
agiboldi

Akarom mondani helytelen a cukros teához szoktatni... pedig én azt tettem :oops: most szokunk át a vízre

Kép
Kép
agiboldi

húdekésőlett míg olvasgattam!
Ja, igen, Ágiboldi, tényleg szuper Boldi professzor képe a pcsaweben!!!! Amikor olvaslak, a gyapjútakarós képed dereng fel mostanában. Ha még mindig fázol, beköltözhetsz hozzánk a tetőtérbe (hacsak más nem tett jobb ajánlatot), mi pedig a lépcsőházba. 8) 8)
Május,
Ugye, milyen időigényes ez a netezés? Valld be, te nemcsak a hőmérőzős topicban társalogtál eddig, ugye? Profi vagy! Én kezdő, és pályatévesztett diplomata (szóval nem fogok vitákba bonyolódni, sőt! De a vélemények szabad kinyilvánítását támogatom). Keléről mikor látunk pályaműveket?
Kami,
Áron nagyon aranyos, ahogy flamózza a banánt! És tényleg egy lelkes kis energia-gombóc!!
Strandos-csajok: Bella, jó, hogy mondtad, tényleg titkos a strand!! De priviben megírtam nektek. Ill. megírom bármely regisztrált érdeklődőnek…bocsi, a csak olvasgatóktól! :oops: :oops:

Nóri,
A te általad felsorolt különbségek szerintem nem akadályozzák meg a barátságok kialakulását (én legalábbis más szempontok alapján válogatom meg a barátaimat: mint érdeklődési kör, humor, IQ, EQ meg ilyesmik).

Mazsi és Nanica,
Az a felemás cici :lol: :cry: :? . Csak most a szoptatás miatt, ugye? Várjuk majd ki a végét….
Orsi,
Roli nem klán-tag (remélem, nem is lesz. Ő csak egy kis Roli-manó :lol: ). A hidegebb víz jó ötlet: teszek egy próbát, hátha attól felélénkül majd. :lol:
Bozótka,
jó pihenést a jövő hétre!
Nanica,
Akkor most szegény Linusért izgulunk….

Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég

Mazsi, Nanica, Kata és a felemás cicik :oops: Benőke teljesen hazavágta a melleimet egyik C-s másik-D, de aztán egészen rendbe jött, viszont most megint szembetűnő a különbség....

BCG Benőnél nem indult be, újra kellett oltani, de a másodiknál sem történt semmi :( Azt mondták ettől még lehet védett, remélem igazuk van.

Kami jó neked, hogy Áron baba issza a vízet, én is nyugodtabb lennék ha Gergő inna, de sajna teljesen elutasítja :(

Üdv:Évi

Kép
Kép
bendegúz30

Bigsis!

Én sem, csak nehéz kommunikálni. Az én barátaim min 8--10 évvel idősebbek nálam... Nem tudtam soha azonosulni az Iszunk, Hányunk, Belefekszünk életmóddal. Az egy évvel iatalabb húgom, és köztem generációs szakadék tátong! A férjem is 8,5 évvel idősebb.

Csak nehéz kiszámítani egy ilyen változatos csoportot... De csak szerintem! Ettől Neked még lehet más véleményed, nem dumálom Rád az enyémet! :-) Amúgy sincs gond a változatossággal! Sőt! Csak pont ezért nem egyezhet mindenki véleménye. De amint írtam, sztem ez jó!
Vendég

Ja, képzeljétek vacsizni voltunk barátokkal, tök jó ha a sarkon van egy jó kis étterem.....annyira jól esett felnőttek között lenni :D

Kép
Kép
bendegúz30

Lányok!

A babás Jana, ugyanaz a Jana, mint a nem babás. (lásd Brendon) Csak az egyiken van baba (1l-es verzió), a másikon nincs! Nem kell forralni! Egyiket sem!
Sőt! Minden víz babavíz, aminek a Na tartalma (ha jól emlékszem) 0,02 alatt van. A múlt havi Kismamában volt egy cikk erről. Próbáltam előkotorni, hogy beszkenneljem, de ilyenkor richtig nincs meg... De a bnőmnek megvan, majd elkérem, ha kell.
Babavíz (tehát nem kell forralni) többekközött a Szentkirályi, a Naturaqua, a Jana, a Humana, a Nestleé Aquarel (mi ezt adjuk neki, mert ezt is isszuk) az Óbudai Gyémánt... most ennyi jut eszembe. Mi először a Humanat adtuk, miután párszor ottfelejtettem a feltett forralnivaló vízet... :oops: Ez kb 329Ft/1,5l Aztán a Janát, mert rá van írva, hogy forralás nélkül adható a babának. 169Ft/1,5l
A cikk elolvasása után, mivel adatokban semmivel nem volt rosszabb az Aquarel és úgyis több kartonnal vesszük havonta, emellett maradtunk, így nem kell külön ügyelni, hogy vegyünk külön Mancinak is!

Bocs, hogy tudálékos voltam, de nagyon utánajártam a dolognak, mert apa szerint a Szentkirályinak rossz íze van és ő nem akarta, hogy az ő babája azt az ízt szeresse... Na jó, mindenkinek lehet vmi flúgja!!!!! :-)
Vendég

Lorca!

Köszi a fogzásos infot. Ezekszerint a másik alsó is hamar jön, mert már látszik a csík... :roll: :twisted: Meg is vettem a Nenedentet és mosom, mint egy őrült! Renélem ér vmit! Egyelőre élvezi, hogy masszírozom a FOGÁT! :-)
Vendég

Jóreggelt! :)

Lillus 6-kor úgy döntött, jó "hűvös" van, játszhatunk! :evil: :evil: Most annyira nem esett jól a koránkelés! :? Mindegy, legalább beraktam egy adag mosnivalót! :)

Jó sokat írtatok tegnap du-án is. Nálunk barátnőmék voltak itt, Lillus a legjobb formáját hozta, nevetgélt stb. Persze, miután elmentek, jött a nyüszi! :roll:

Nóri!
Ez a Nenedent ez milyen szer? Homeós vagy miféle? Majd lefotózod a fogacskát, ha tudod? :wink:

Bella!
Mi a strandra egy széthajtható hálózsákkal járunk (nem ez az orkános anyagú, nanem pamut szerű). Ez egész puha és nem olyan vékony, mint egy pokróc. Erre teszek egy pelust és úgy rá Lillát. Vagy egy törcsit, pelus és Lillus. Így nem kemény. :D

Lorca!
Nekem nem írtál! :lol: :lol: :lol:

Kami!
Nagyon cuki Áron, ahogy burkolja befelé a banánt! :) De miért hason adtad neki? Nekem pl. eszembe nem jutott volna.. :roll: Na, nem mintha Lilla szeretne hason lenni...

Nanica!
A 6-szori kaki után azt hiszem nem kell aggódnom, hogy kiszárad a lányom. Amúgy van pisi a pelusban, de azért jóval kevesebb, mint egy hűvösebb napon. Úgyhogy kezdek nem parázni annyira! Úgy sajnálom a lánykád! Mennyit kell szenvedni egy ilyen picinek! Elképzelem, ahogy fogják le, hát, elszorul a szívem.. :(

Bendi!
Irigy-irigy étterem miatt! :) A gyerkőcök is voltak? Hogy viselték?
Amúgy Lilla sem iszik vizet. CSak szopizik, de azt szinte óránként ebben a melegben. Néha, ha nincs kedvem ciciztetni, akkor bedugom a szájába a cumisüveget vízzel, de nem igazán szívja, max annyi víz megy bele, amennyi kicsöpög magától! :roll:

Ágiboldi!
Nem reggel 7:20-kor szoktál zuhizni? :lol: :lol: :lol: :lol:

Én sem tudok mindenkinek írni, Lilla követeli, hogy foglalkozzam vele!

Mi jövő héten nem leszünk, anyukámékhoz utazunk és 29-én keresztelő. Vasárnap jövünk vissza!

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

A Nenedent-Baby egy ujjra húzható, szilikon anyagú "fogkefe" aminek puha sörtéi vannak és van egy olyan fogkrém hozzá, amit nem kell kiköpni, nem mentholos...stb. Patikában lehet kapni. Kifejezetten kisbabák számára. Remélem lehet látni: Kép
Vendég

Kami!

Mivel nincs sok kedvem visszaaludni, megyek megnézem a strandmózesedet!!!!! :-)
Vendég

Köszi Lányok az aggódást, jól esik.

Lorca: én bent voltam a Linus mellett, mert ráfért a nyugtatás. Sőt egy idő után kértem, hogy had vegyem fel, mert a sírástól összegyűlt a nyál a szájában és nem tudta lenyelni - ilyenkor szokott félrenyelni.
Felvettem, nyelt egy nagyot, böfizett és megnyugodott. Utánna jót mosolyogtunk, mert nagyon szigorúan nézett a doktornénire (majd teszek fel szemöldökráncolóst)

Ágiboldi: kösz az infót. Tényleg csak rémlett, hogy volt róla szó.

Erősítsetek meg. Forralni a csíramentesítés miatt kell és nem a Na-hoz van köze - annak a mennyisége a forralással nem változik. (akvarista tapasztalat)

Lehet, hogy rábeszélem apát, hozzon valami babateát. Anyukám mindig a kamilla teával jön, hogy én is nagyon sokat megittam belőle.

Ágiboldi: most jutott eszembe, hogy én imádom a feketeteát tejjel. (híg tejeskávé állag és kinézet) lehet, hogy a babáknak cukor helyett lehetne bele tenni pici tejet vagy tápit a teába - lehet, hogy nem fog jól kinézni de kicsit talán megédesíti. (A tápi is édes?)

Bendegúz, Bigister: nekem előtte is kicsit felemás volt a cicim, nem feltünően de pl a nagyobb kitölötte a B-s kosarat, a kicsi nem. Most a nagyhoz C-s kell, a kicsihez meg még mindig sok a B-s :( De igyekszem leplezni :p

nanica

Norci! Koszi, ha megnezned, jo lenne. Megyunk egy hetre Jaszberenybe augusztusban es ott a strandon fogunk dogleni, szoval valami kell. En a satrat nem komazom, en magam tuti nem bujok bele, de valami kene, hogy ha nagyon nagy a gaz, napfeny-geyek, Ajron feje fole kerulhessen valami. Bella! Kemeny? Hat lehet bele tenni valami babapledet gondolom... Emiatt nem aggodom. Mar nagyon varom, hogy Ajront strandra vigyem es szabadon garazdalkodhasson a friss levegon (na ott tenyleg friss am a levego! No szmog!), kivancsi vagyok, mit fog csinalni a nagy placcon :) Ja, es Norcmorc: koszi a csipazast - viszont :D

Snorsi! Ajron is hasra fordul szopi kozben vagy utana! Mar-mar azt hittem, ez amolyan idegrendszeri kenyszeresseg nala, a szokasosbol adodoan, hogy ejszaka felalomban fekve szopi utan ha a hatamra fordulok, o a hasara gurul, kartamasz, vak kiskutyakent szimatra megtalalja a cicimet es visszaszivja ra magat, de most nagyon megnyugtattal, hogy nem!

Dinnyet meg nem lehet a babanak adni? :shock: Na, ebbol is latszik, Timo, hogy nem hozzataplalok, hanem csak kostoltatok (pedig mar elokerult a kiskanal is) :) - meg utana se jartam, mit hogy kellene kezdeni, abszolut random, hogy mit adok neki: amit eppen en eszem. Banant ma is kap, az tuti. Ja, es hogy miert hason? Hat latod, mert csak ugy jott az otlet. Szoval ez meg nem hozzatapi :D :D :D

Lorca: botanikus (pafrany), ugyved (pofazas), electrotechnikus (babaTV-szereles) es persze body builder (egesz napos habitapi-maszkalas), most ezek latszanak a legvaloszinubbnek.

Vizivas: lanyok, ne keseredjetek el. Aron az elejen nagyon utalta a vizet. Nem tudom, emlekeztek-e, mikor irtam, hogy beletomtunk 50-60 ml-t, hogy a pocojabol kinyomja a levegot. Az kb egy oran at tartott. Akkor meg eselytelen lett volna cumisuvegben vizet vinni neki barhova, keptelenseg lett volnaneki adni. Ma viszont egesz mas a helyzet. Megszokta, rajott, hogy jolesik es issza is. Szoval csak kitartas, probalgassatok, cseppenkent megszokja. Ja, es Norci, en is a Nestle Aquarelt iszom, vagy Janat. Es hat Ajron is ezeket kapja. A babavizet en is iszom, szoval...

Na, megyek, irok Gedeiapunak egy bevasarkolistat. Nori, majd ird meg, van-e mozes!!
kami

Nanica, persze, a forralas a fertotlenites miatt kell, de nagyon fontos, hogy alacsony legyen a Na-tartalom a vizben (meg felnotteknel is), nem mindegy, mit adsz neki. Ezt nekem is momndta a vedonom, de meg Marcsi is. En ezert kezdtem el neki a babas janat adni - gondoltam, ha rateszik, hogy "baba", nyilvan minden szempontbol megfelel...
kami

Nanica!

Rosszul fogalmaztam. Minden ásványvíz csíramentes, EZÉRT nem kell forralni. De nem minden ásványvíz babavíz, mert ahhoz az alacsony Na tartalom kell! Így már akvarista szemmel is megfelel????? :-)

Kami!

Nagy szomorú fejek :cry: :cry: :cry: :cry: mert nincs mózes. Nagyon elkapkodták, mert tényleg jó volt. És Bella, van benne kivehető, pamut borítású szivacsmatrac. Ha kiveszem belőle, azon szoktam "tárolni" nem a pléden, vagy a törcsin, ami ált. vizes.
De ma még megnézem a Savoyában is, ha arra járok!!!!
Vendég

http://www.lll.hu/book/export/html/1 az LLL doksija - ebben azt irja, a dinnye jo valasztas. Szoval megnyugodtam. A WHO szerint a banan is allergen, hat persze... (http://www.babazo.hu/bebi/200609276honapos.html)
kami

Sztem a dinnye azért nincs az elő gyümik között, mert akkor még pépes kaját kapnak a babák. Próbáld meg összeturmixolni... Eredmény:víz+piros trutymó. És még a magokat is ki kell szedni. Amúgy a sárgadinnye és az egyéb tökfélék is első kajának számítanak, így simán mehet a görögdinnye is...
Vendég

Na de eleve csak a levet adom!!!! Ami osszegyulik az aljan, mikozben eszem. Abban nincs mag, se mas, tiszta piros le, mint a tea...
kami

Igen, én tudom! Csak vki pont azt kérdezte, miért csak a levét adod... Talán mert mást nem nagyon tudsz adni belőle....
Vendég

Ja, iiiigy van :D
kami

Ja, es nem is irtam a lenyeget!

Aron tegnap este negyed 10-kor elaludt es fel 5-kor kelt eloszor!!!! 7 oran keresztul huzta a lobort, ilyen meg nem volt! (Nem igaz egyebkent, mert fel 11 korul folkelt kicsit sirdogalni, poco gondja volt, biztos a banan :D) de 5 perc mulva mar aludt, megsimogattam a buksijat (Mazsitol lestem el :D) es adtam neki vizet es mar horpasztott is tovabb. Aztan meg 6:40-kor folebredt oszt ennyi vot. Most kb 9 ota megint alszik, kaja ota. Volt mar kaki (bananos), pisi, jatek apuval, minden ami kell. Idilli reggel ez a mai!

Reggel egyebkent, mikor folkel, szepen eljatszik maganak. Es amikor kitamolygok, hogy ranezzek, folnez ram es mosolyog, derus az egesz arca. Ilyenkor kulon imadom! Ezt a vegreanyuisfolkelt-nezest!
kami

Sziasztok,
Nanica,
A BCG-nek nyoma sincs és soha nem is volt. Doktor bácsi szerint, volt már csoda, amikor mégis megjelent, de nem valószínű.

Lorca,
D-vitamint már a doki szerint is egy cseppet kell adni.
Zsófi az összes oltást nagyon jól viselte, semmi jele problémának. Végül is voltunk tegnap is a strandon.
És autüban sem bírod a klímát (mert ott azért tényleg elkel ilyen időben)?

Kami,
Ez a "végreanyus" nézés valóban minden gondot\problémát feledtet

Na, most rohanok, pakolni, mert nemsokára indulunk.

KépKép
bozotka

Jóreggelt!

Timi, látom figyelsz, nagggyon helyes :D , igen reggel 7:20-kor, de este is szoktam ám, 11 körül (csak az adatok miatt :lol: )

Bigsis, egyetértek a barátos észrevétellel. És éjszaka még mindig nyakig paplan..

"Iszunk, hányunk, belefekszünk", de jó is az (persze módjával) ... na jó, a belefekszünk részt illik kihagyni.

Nóri, sztem a cikkből az derült ki, h a Humana-t és a Jana Baby-t nem kell forralni, a többi nem csíramentes, azonban forralva szuper az alacsony ásványi anyag tartalom miatt. pl. az Óbudaira rá is van írva, h forralni kell. De ettől eltekintve szerintem sem gáz ha valaki nem forralja ezeket, pl. a gyerekdoki is azt mondta, h a 3. gyerekénél már nem tette. Én paramami vagyok, tehát Jana Baby-t veszek :)

Kami, a banán változtatott a kakin? Khmm, az Áronén? :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! Igen! Valtoztatott! Hosszukas sotetbarna "rostok" voltak az egyebkent feher pottyos kefirszagu mustarban. Hatarozottan a banannak tudom be. Nem volt sok - de a banan sem...

Iszunk-hanyunk-belefekszunk
: max iszunk. Finom biborvoros bort. (Vagy tokajit...) Ja, vagy Bacardi Breezert!!!!! :D Na meg a koktelokat... jo kis caipirinhat, pina coladat, cuba libret, mojtot.... hmmm... Na, mar csak kb fel ev... max...

Barat-tema: hat szerintem az ember nem tudatosan "valaszt" baratot, hanem az csak ugy jon. Ha valaki nem szimpatikus valami miatt, tolem lehet IQ-ja - ha viszont megfog benne valami, lehet IQ minusz is. Ez nalam olyan, mint a szerelem. Ha valakibe beleszeretsz, nem erdekelnek a rossz tulajdonsagai, a jokat nezed. Csak a szerelemben egy eletet alapozol a dologra (ha a klasszikus szerelem-hazassag-gyerek-unoka-kandallospanielkezakezben vonalat kovetjuk), mig a baratsagra nem, illetve konnyen kimondod a baratodnak, ami nem tetszik. En legalabbis. Kukkolos Nori baratnom meselhetne, mennyit cseszeget(t)em allandoan, most pl hogy hizzon, mert sovany... Egy baratsagban ez megfer, neveljuk egymast. Egy kapcsolatban is - csak ott mire raszanja magat az ember, egy rakas serulest beszerzett... en legalabbis...
kami

Kami, a hányás nálam nem annyira opcionális az ivás után... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ja, igen? :D
kami

Na tessék, most adtam egy pár kiskanál ribizlit (a védőnő tanácsára), erre az LLL nem annyira javasolja :roll: Aszem, csak néhány ökölszabályt fogok betartani, és ösztönből fogok mellétáplálni, mert ez pont annyira ellentmondó, mint minden a babázás körül. :?

Nanica,
Szegény Linus, és pont ilyen szar időben :cry: . Szorítunk!
És akkor egy tesós sztori 8) : etetőszékkelmagátfelrúgó öcsémtől vettek vért, orvos, nővérke, anya. Én a váróban vártam, folyamatos ordítás, az összes kisgyerek rettegve bújik az anyjához, majd nyílik az ajtó, véres :shock: ruhában kiszól a nővérke, hogy menjek be. A rendelő, mint egy mészárszék... kiderült, hogy mire sikerült levenni az x kémcsőnyi vért, az utolsónál lerúgkapálta az egész muníciót, és lehetett kezdeni előről, na ehhez kellett az erősítés. Azoknak a gyerekeknek a váróban soha többé nem tudta elmagyarázni az anyjuk, hogy nem bánt a doktorbácsi :twisted: .

Ma este hazamerészkedünk Bajáról, kicsit félek a több mint 1 hete dunsztolódó 3. emeleti paneltől.

Orsi
Kép Kép
sno

Itatás,
Sebi szófogadóan megissza a vizet, majd kisvártatva kibukja, úgyhogy marad a szopi, amilyen gyakran csak lehet. Hát, nincs ellenére :P , de hogy hogy fog visszaállni a rend???

Barátosnők,
Nekem is vannak itt olyanok, akik különösen szimpik (már túlságosan is így ismeretlenül), kicsit félek a csalódástól a személyes találkozásnál. Mivel a többségetek már ismeri egymást személyesen, a ti kapcsolataitok, közelítenek a valóságoshoz. Nanicával való találkozás döbbentett rá arra, hogy hiába látjuk a képeket, és "beszélgetünk" majd minden nap a valóság azért egész más. Ez esetben nekem pozitívabb.

Talislányok,
Milyen volt nektek az első találkozás?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
A ribizli tényleg nem ajánlott, ugyanazért, amiért az eper vagy málna. Aprómagvas, allergizál. Én úgy tudom, csak 18 hó fölött lehet adni a gyerkőcnek! :roll:

Iszunk-hányunk stb: Nálam csak az ivás jöhet szóba, Kamihoz hasonlóan borocskát. Aztán szépen lefekszem aludni. Az alkohol rám az álmosságot hozza, így buliba sem szoktam inni!! :( Bali is panaszkodik, egy-egy borkibontós este után, hogy kábé korábban zuhantam ágyba, mint normál esetben! :shock: :shock: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nóri,
Köszi a Calzedonias tippet. Gyorsen tovább adtam a hasonló "problémával" küzdő barátnőmnek aki már be is szerzett egy rucit 4000-ért és már szerintem az Adriában fel is avatta. Ő is köszöni neked a tippet. :D

Nanica,
Sajnálom a vérvétel mizériát. Azért 4x szúrni! :cry: Ilyenkor illő lenne másnak szólni, hogy " te gyere már és segíts", mert ilyenkor az ember már egyre idegesebb és már azértsem sikerül. Na de legközelebb már sikerülni fog nekik!!!!
BCG: Petinek is csak egy pici rózsaszín pötty látszik és csak egy picike göböcske volt valamikor, de erre azt mondta a dokinéni, hogy ez tökéletes, nem baj, hogy nincs nagy göb.
Víz: Én sokáig Humanat adtam Petinek, aztán sima Janat forralás nélkül és most Szentkirályit, mert most azt iszunk mi is. Nem forralok.

Kami,
Úgy látom Áronnak a kajálással sem lesz problémája! :lol:
Iszunk, hányunk, de nem hentergünk. :oops: Na jó ez egyszer fordult elő (mármint a hányás), szégyenkezem is mikor csak rágondolok. :oops: Hasonló az ízlésvilágunk,de nekem még jöhet a söröcske is. :oops: :lol:

Lorca,
Áldás a klíma!!! Ja és teregetni az erkélyre szoktam. Olyan gyorsan szárad, hogy ahogy lejár egy adag már a kinti meg is száradt.

Orsi,
Nem semmi az öcsi története, szegényke. Azért néha valami pozitívat is írj már róluk!!! :lol:
Tali: Az első még pocakosan volt, szerintem nagyon jó volt. Mondjuk én eléggé alkalmazkodó tipus vagyok és mindenkivel elvagyok. Viszont nagyon nehezen engedek embereket közel magamhoz, közvetlen vagyok, de azért tartom az emberrekkel a 2 lépés távolságot! Egy jó barátság kialakulásához évek kellenek, szerintem.
Vendég

Orsi!
Én is benne voltam a pocakosan első találkozókhoz. Emlékeztek csajszik? Tejszínhabos forrócsoki? :lol: :lol: :lol: Hmmm, de rég volt! :)
Azt hiszem én is alkalmazkodó vagyok és nyílt, szívesen ismerkedem emberekkel. De azért a barát és a "havernő" (ahogy egyik ismerősöm mondaná) között nagy különbség van..

Timi
Kép Kép
timocska

Duplahabos forrócsoki!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Köszi a vizes tanácsokat. Azért próbálkozokk vele, vettem egy üveg Jana babyt kezdetnek.

Kami: az alacsony Na szintet nem tudtam, de valahogy ösztönösen ráéreztem még pocakosan.

Korábban kifejezetten UTÁLtam a mentes vizet, egyszerűen nem tudtam meginni. Pocakosan meg nem csúszott a szénsavas. Elkezdtem iszogatni a különböző menteseket és az Óbudai és a Szentkirályi jött be, az előbbiből egyik nap munka után 3 óra alatt ittam meg egy üveggel. Na akkor tudatosult, hogy az ízlik!

Norcmorc: akvarista szemmel is ok így! De arra azért ügyelni kell, hogy felbontás után 24 órával már a Jana Bébivizet is forralni kell!

Iszunk,hányunk, belefekszünk: Nekem télen bor nyáron sör. Egyetemi bulik alatt inkább az iszunk, nem emlékszünk, összerakjuk az estét. Egyik szilveszterkor a barátnőm hozta az új digit gépét, amivel a képekhez lehetett 3 mpnyi hangot is felvenni. Na azon halálra röhögtük magunkat, és sokkal könyebb volt összerakni is az estét. :D:D

SNO: :D Ilyen sztori után én sem hinnék a dokinak :P
Juteszembe - azokat a kémcsöveket amibe gyűjtötték volna a vért egy kis dobozba a Linus lábához tették. Na azt 3 felrúgta! És az egyikben volt alami golyócska - gondolom valami reagens - ami jól szét is gurult. :roll:
:) Örülök, hogy pozitívan csalódtál bennem. Tényleg fura az első tali, mert az írások alapján teljesen más kép alakul ki az emberről.
Rólad még nem alakult ki semmilyen véleményem a tali előtt, tehát tiszta lappal indultál :D

Korábban én sem fórumoztam, úgyhogy az írtalan szabályok betartása nehéz eleinte (reagáljunk mindenre/mindenkire). Én amúgy is pocsék névmemóriával rendelkezem, ezért kell valami amihez köthetem az emberkét. Ez az ügyfeleknél is megvan. Először úgy jegyzem meg, hogy a bajszos pali, az akváriumos csajszi( Lorca :lol: ) stb stb. és utánna már bevésődik a kép mellé a név és a további jellemzők is.
(Kami neked a csaszi leírásodból a műtősfiú ölelése maradt meg előszőr, mint azonosítás és képként az, amikor az őrzőben pihensz). Szépen lassan mindenkihez kapcsolódik majd egy kép - ami alapján könnyebben megjegyzem. Ez gondolom élőben gyorsabban menne.

Sági: a szúrásnál többen is próbálkoztak, azthiszem 3an és rendkívűl türelmesek voltak. SZTE oktatókorháza, gondolom hozzászoktak a magyarázóbb stílushoz.
BCG: az én védőnőm nem mond ilyen megnyugtatókat, csak annyit kérdezett látszik e még.

nanica

Na hurrá, hol voltunk 40 fokos hőségben délben? Naaaa? Neem, nem a strandon, hanem a Heim Pál ügyeletén... nincs semmi baj. Csak észrevettünk a Boldi bal szemében valamit, ami úgy néz ki, mintha elcsúszott volna egy kontaktlencse. Néha meg mintha egy szöszmösz volna, de túl szabályos alakú, úgyhogy még apuka is azt mondta, h irány az ügyelet, pedig ő aztán az én ellenpólusom, ő semmin nem parázik... én nem értek a szemekhez, nem piros, bár szokta a napokban dörzsölgetni, megijedtem, h levált valami vagy belekapott stb. Mindenesetre megnézte egy öreg dokinéni (nem szemész) és aszonta nem gond, úgyhogy megnyugodtam.
De ha nem múlik el, akkor majd Kami vagy Lorca azt a babaszemészes linket elküldenétek? Nem találom visszamenőleg.

Meglepő volt az első tali, igazad van Orsi, tényleg kicsit mindenki más mint gondoltam, de szerencsére abszolút pozitív volt. persze hülye érzés valakivel bemutatkozni egymásnak, akiről amúgy minden (terhességgel kapcsolatos) intim apróságot tudsz.

Szörnyen fáj a fejem
:(

Kép
Kép
agiboldi

Ja, Ági, akartam írni, h vedelem a mentes sört 7up-pal, nagyon nagyon szuper ebben az időben :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ági,
Sajna a fejfájás miatt.
Én meg veled álmodtam az éjjel na és Brunó Barnával! :lol: Brunó Barna, jól emlékszem?
Ismerős a szemsztori. Én is teljesen be voltam sz@rva, hogy mi van a Peti szemével, főleg, hogy találtunk valami olyan irományt, hogy piciknél leválhat valami réteg...Mi nem jutottunk el a kórházig, mert amikor megdörzsöltem a szemét mindig odébb ment aztán reggelre el is tűnt. Aztán napok után megint volt, na akkor rájöttünk, hogy szösz, szempilla, mikor mi kerül a szemébe és őt nem zavarja. Remélem nálatok is csak erről van szó!
Vendég

Nya szasz. Most mentek el tesomek.

Figyeljetek mar, ez a "nem reagal senki az irasaimra" dolog ugy erzem kisse felrecsuszott. Nekem nem az a vagyam, hogy minden egyes hsz-emre irjatok, hogy aha, igaz, huha, nahat Kami stb. De pl amikor leirok 5-10 kozotti szamu modszert a gyerek lehetseges szorakoztatasara, vagy hogy nalunk mi hogy megy a temaban (es teszem mindezt, mert valaki(k) segitseget ker(nek) az ugyben, nem pedig azert, hogy hangsulyozzam, mekkora fej es hiperkreativ anya vagyok, vagy a gyerekemet milyen egyszeru szorakoztatni), eloszor folyoszovegben, aztan kesobb listazva, es egy hettel kesobb ismet jon ugyanez a kerdes, akkor elgondolkozom, hogy minek tepem itt a "szamat". Es erre volt pelda mas temakban is. Ugyhogy emiatt gondoltam arra, jovok inkabb ritkabban es inkabb beszamoloval, mint otletekkel / tanacsokkal stb, mert a beszamolora ugyse nagyon tudtok mit reagalni, max hogy "jajdeugyesezazajron" vagy "jajdeszarnektekezatorticollis", es akkor nem erzem az irottakat falra hanyt borsonak.

Agiboldi, en e pillanatban Fosters-t vedelek, mar masodjara a szooptatas alatt es meg van egy uveggel a hutoben :D Es surun gondolok rad, mert tudom, hogy szereted :D Jaj, es bort mar tobbszor is ittam! 1-1 poharral 1-1 elfaraszto nap utan...
kami

Na most akkor kövezzetek meg, de én nem forralok semmit. És legalább 2 hete nem is sterilizáltam. Sőt, nem teszem hűtőbe sem a babus vizét, mert rosszabb, ha összekeverem azzal, amibe apa beleivott (már az üvegből), mint ha kint van a konyhaasztalon. Mondjuk 5*180ml tápszerhez (nem eszi meg mind, de nem szeretek utánkotyvasztani, ha mégis) megy el, meg amit iszik mellé. Össz-vissz kb 1000ml víz. Másnapra marad 500ml. Azt sem hűtőzöm. Nincs semmi baja tőle. Persze ha vki úgy érzi magát jobban, lehet kapni 0,5 literesben. Így ismét nem kell forralni a janát sem! Én mindenesetre nem találtam gusztának azt a vízkövet, vagy mittudomén mit az edényben forralás után :-(
És tényleg nagyon remélem, hogy nem értettétek félre a barátkozós szövegemet! Már ismét nagy volt a szám... :-( Én sem IQ, vagy akármilyen helyzet, vagy akár kor alapján választok. Csak ezek a dolgok nagyban befolyásolhatják az ember véleményét bizonyos dolgokban! Annyira remélem, hogy megértitek. Úgy nem szeretek magyarázkodni :? :roll:

IHB bulik: egy búvár-tequilás fősulis banzáj, meg egy szintén hasonló végeredményű Long Island-Sex on the beach-Pezsi-Jäger menetrendű lánybúcsú óta inkább a lányos dolgokat részesítem előnyben. Húúúú de a Breezert de imádom. A citromosat! Meg a Fanta citrom+bacardi+menta levél grapefruit szelettel... jó kis nyári itókák. Úgyvolt, hogy ma megünnepeljük a névnapomat vmi "zenés-táncos szórakozóhelyen" de a meleg miatt csúsztatom egy hetet! Ez a csere apával a szeptemberi horgászós hétvégéje miatt! :-)
Vendég

Nori! En sem forralok es nem is tartom hutoben a baba vizet. Nehogy torokgyuszit kapjon :)

Es nekem is a citromos BB a kedvencem. Hasonlo az izlesunk es meg a neved is Nori - leszunk baratok? :D :D :D
kami

Ági, ez megynyugtató, Boldit se zavarta, és piros se volt, de ezek szerint másnál is van ilyen.

Kami, ha pl. rám is gondolsz akkor nálam a micsináljak ordít a gyerek témában lehet, h nem reagáltam, de kipróbáltam amiket írtál, és az itthoni kenguruzás be is jött, sajna akkor épp más nem. És ha máskor is írtam sőt még fogom is írni, h micsináljak ordít a gyerek akkor az azért van, mert k.ra ideges vagyok és a hajamat tépem, és kb ahelyett, h széttörnék valamit inkább jól leírom. A tanácsok meg használnak, úgyhogy köszi érte, tényleg, de mint tudjuk egy ilyen gyereknél minden trükk csak egyszer jön be, ezért írjad csak meg ha van még, nem falra hányt borsó, még ha egy négy fal között dühöngő anya esetleg nem is reagál konkrétan, és még ha meg is kérdezi hetente :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Kami!

Ha az IQ-d/életkorod>1 akkor IGEN! :-) :-)
Vendég

Jajj! Rossz vicc... Rossz máj!!!!
Vendég

Ja és a hatalmas tépőfogak! Bcs, d ennél jobb képet nem tudtam alkotni. Így is megszenvedtem érte!!!

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Nóri- a férjem idesandított és látta ezt a fogmutatós képet, megkédezte, mit csinálnak azzal a gyerekkel, szegény. :lol:
Lucád az úttörő ínytörő.

Kami-akkor most ne szóljunk hozzád?

Bigsis-köszi! :wink: Gyűjtöm az ilyen infókat!

Lorca-Luca szept-ben megy az oviba. És nagyon nehéz, gondoltam, hogy az lesz, de ezzel a 40 fokkal nem számoltam, hogy ha akarom akkor sem tudom játszóni vinni, stb.
De nem akarok panaszkodni, a terhelés növekszik, növekszik...-én akartam.

Orsi- neonato, amit kaptam. De volt már bébé go, meg pierre cardin, meg a hauck most, amire haragszom, Sebi szereti?

BCG-oltás-kicsit másként-
Luci kérdi ma tőlem, ez mi a kezemen, és mutatja az oltása helyét. Mondom-Oltás. Erre ő- Bicigli oltás? Bölcsiben mondta egy néni, hogy ez a bicigli oltás. :lol:

Bella

Kép

Kép
bella2

Kami, vagy Lorca, valamelyikőtök elküldené azt a linket amit kami küldött Lorcának babaszemészet ügyben? Légyszi, mert nagyon dörzsöli a szemét, és még mindig látom benne az a valamit :(

Kép
Kép
agiboldi

Köszi, nem is kell, megvan! :) Bár lehet, h ezek csak kancsalságot meg éleslátást néznek..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Húúú... most jól lemaradtam, mióta feljöttünk a Balatonról hétfőn, egyszer se sikerült ideülni, még olvasni se. David fia jön látogatóba Amerikából, és arra készülődünk. Meg most egyedül vagyok nap mint nap a lányokkal, Anyukám lent maradt a Balatonnál, emiatt a budapesti lakásába mi megyünk locsolni, állatokat etetni. Szóval az elmúlt hét amolyan tűzpróba volt, de nagyon kellemesen csalódtam, mert nagyon jól sikerült. A lányok jókedvűek, ezáltal én is. Meg vice versa. Most már nemcsak a túlélésért küzdünk, hanem haladó mutatványokat is bemutatunk, mint pl együtt ügyintézés, vendégvárás, nagytakarítás, bölcsilátogatás, meg ilyesmi. Arról nem is beszélve, hogy már több napot egy szobában töltöttek este!!! Ez hatalmas szó! Együtt fürdenek, utána egyszerre altatom őket, és ha elaludtak, akkor kijövök. Hurrá. Meg az is hurrá, hogy Vivit sikerült úgy szoktatni (kényszer) hogy ha napközben berakom a kiságyába mikor álmos, akkor egy kis nyavalygás után elalszik magától! Cumi, szopi, akármi nélkül! Biztos emlékeztek, a legutóbb ezen rágódtam, hogy van-e olyan gyerek, aki ilyet tud. Úgyhogy nagyon örülök hogy azóta az enyém megtanulta! :D

Az kezd körvonalazódni, hogy valami nagy felfordulás lehetett itt a héten... de még nem olvastam vissza. Elnézést ha csak magunkról írok, ezt is úgy, hogy a David meg a lányok már alszanak én meg kisurrantam mellőlük. Holnap megyünk Bécsbe David fiáért, addig Anyu vigyáz a lányokra (most először a kettőre együtt). Remélem nem lesz túl megterhelő neki.

David fia két hétig lesz itt, addig David is tehermentesítette magát valamennyire. Még nem tudom, ez számomra mit jelent, remélem azt, hogy egy kicsit azért majd tudnak vigyázni a lányokra hogy én mást is tudjak csinálni, pl utolérni magam a Babanet olvasásban!!! :) A srác 16 éves, még sose találkoztunk... izgulok. Remélem minden jól fog menni...

Na jó éjt mindenkinek, megyek, mert holnap 5kor kelünk és irány Bécs!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

A vizet csira mentesités miatt kell forralni és még a humanara is rá van irva hogy felbontás után hűtőbe kell tárolni! Én a tápszert nem keverném össze sima vizzel, mindig csapvizet forralok vizforralóval az a legolcsobb mi ipari mennyiségben használjuk. :D

Kami ne aggódj a dinnye miat én is adtam Beninek tegnap(imádta) :D . A védőnő azt mondta nyugodtan adjak neki bármit kivéve az apró magvasokat ribizli stb mert az allergizál. Mi a banánnal kezdtük nem volt semmi gond. :D

Nóri nektek kocog ha kiskanállal megkocogtatjátok? Nekünk is ennyi látszik csak mindkettöből és nagyon sokat segít a Chamomilla. Köszi az infot :D

Lorca! Én nehezebben viselem szerintem a meleget mint Beni :(

Nanica! Sajnálom Lint és egy szadista aki szurta én amikor felnöttet szurtam akkor is három után átadtam. Ha babát kéne az első után áttadnám. :(

Annyi mindent akartam irni és a felét elfelejtettem.

Koktél,koktél minden mennyiségben. :D

Voltunk a dagályon nagyon jó volt a vizben meg teljesen elviselhető volt a meleg. Beni megajándékozott 2 óra alvással a babakocsiba ami a medence szélénél volt és mi addig a vízben hevertünk. Mindenkinek csak azt tudom mondani hogy menjen ha teheti :D Benit is bevittük a vízbe hááát nem ragyogott az arca a gyönyörtől asszem szoktatnom kell. :lol:
Na megyek mert apa kitagad hogy már megint a gép elött ülök. :oops:

KépKép
csongria

Bella
BCG:lol:

Timi
A gyerekek nem voltak velünk anyukám vigyázott rájuk és példásan viselkedtek mindkettő aludt már fél 10-kor :D

Ági
Te írtad, hogy az IKEA-ba mentél át szoptatni az Árkádból? Az Árkádba is van baba-mama szoba, én már jól ismerem :lol: , bár ha belegondolok soha nem felesleges átugranni az IKEA-ba :lol:

Édes, hogy mindenki magyarazkodik én nem úgy gondoltam :lol: stb.stb nos én most kijelentem akármi is lesz senkit nem akartam, akarok megbántani + számomra nincs unszimpi köztetek :lol:

Norcmorc
Elmentem a csömöri Auchan-be és megnéztem a mózest, de itt sincs már :evil: (a tanévkezdésre pakolásznak már :evil: ) A páromnak jók az Auchanos kapcsolatai megkértem, hogy kérdezzen rá, de nem füzök hozzá sok reményt.

Kami
Én meg Heineken-t :lol: és baromira jól esik

Képzeljétek el hetek óta kínlódunk szobatisztasággal (a Benővel :lol: ) és ma minden átmenet nélkül elkezdett magától wv-re járni :shock:
Gergő pedig kinyomja magát hason :lol: nagy nap ez a mai :lol:

Gergő felébredt :( pont mikor az anyja iszik

Kép
Kép
bendegúz30

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?