A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Sziasztok!

Csak gyors füstjel... megvagyunk, Balatonon voltunk, hétfőn kaptunk oltást MMR-t, így már nem tudtam Nektek írni. Márk egy kis hős volt meg se nyikkant. Balcsi szupi volt, de ott is szinte elviselhetetlen volt a hőség 2-6 között. Komoly elvonási tüneteim vannak :lol:

Gyors reakció Zsófinak, mert ennyit bírtam, most elolvasni :oops:
Márk a mai napig kétszer eszik főzeléket - délben és este7-8 körül, majd rá egy órára a tápit. Kenyérfélét eddig csak csipegetésképpen evett, igázából nem eszik meg egy szeletet egyszerre.
Nálunk eddig az étrend:
Reggel 6-8 között tápi
Tízórai gyümi, keksz, kölesgolyó
Ebéd főzi
Uzsi - gyümi (joghurt, keksz kiegészítéssel)
Vacsi - főzi
Elalvás előtt - tápi

Most el visszaolvasni, puszi mindenkinek és kitartááááááás tán nem tart örökké ez a kánikula...

Néhány kép...

Kereket szerelek...

Kép

Kis pancsi...

Kép

Nagyobb pancsi...(legnagyobb pancsiról Apuka híján nem készült kép...)

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Sziasztok!

megjöttünk. megfőttem. sehol sem jó :? .
most megyek mosok, főzök, utána jövök, elolvasom a kétnapi termést.

Zsófi, Marci napi adagja:
reggelire valamilyen szendvics (vajaskenyér+valamilyen feltét:főtt tojás,sonka, párizsi,sajt)
tízórai nálunk csak a szopi,néha kap egy kis túrórudit Borcsitól
ebéd: kb 200 ml főzelék+husi vagy sajt, utána desszertnek egy babapiskóta, vagy kölesgolyó, banán....
uzsi: gyümi (legújabban a nyári alma a sláger, felcikkezem, és elrágcsálja)
vacsi:tejbepapi vagy szendvics
Ennél többet és ennél gyakrabban nem fogad el kaját a gyermek.
plusszban még nagyon sokat szopizik, ezért a tejtermék nagyrésze anyától származik.

puszi,zsóka :mrgreen:

KépKép
logi

Sziasztok!

csak gyorsan.....

Minden Kisbaba, Nagybaba gyönyörű!!!!
Panni, ilyen kerékszerelős képünk nekünk is van :).
Lizuka tündéri szép, nagyon hosszú, és formás!!!! Farkó is 75 cm volt az utolsó mérésen, de annak már van egy hónapja.
Tarek is nagyon édes, és isten éltesse első hófordulója alkalmából!

Igaziból én is most csak Zsófinak írnék az evésről:

szóval nálunk:

éjjel 3-4órakor: tápi
reggel: 220 ml joghurt+1-2 háztartási keksz (vagy üres kifli, vagy pár falat vajas kenyér)
ebéd: mennyiséget nem tudok, de kb. egy negyed adag felnőtt kaja (ha finom akkor féladag), főtt étel. Amit mi eszünk. (pörkölt, főzelék, krumpli leves, túrós tészta stb stb, mikor mi. )
uzsonna: humana pép ( egy mély tányérnyi)
utána kb egy órával: pár falat gyümölcs, vagy centrifugázott őszibarack+répa+alma (nem nagyon szereti a gyümölcsöt)
vacsora: vagy az ami az ebéd volt, vagy a másnapi ebéd (én alvásidőben főzök másnapra), vagy sonka, kenyér, sajt
Fürdés után: tápi

Kenyeret Farkó is nagyon keveset eszik, nem nagyon szereti. Evésidőn kívül nassolás nincs, édesség csak a háztartási keksz, de főleg csak reggel kéri és 2-nél többet nem eszik meg. Ezenkívül rengeteget iszik szerencsére. MIndnet eszik kivéve a tejet és a tojástartalmú ételeket. Augusztustól kezdjük a tojástartalmúakat, tisztán tejet én csak kétéves kora körül adok majd.

Ja, érdekes hogy Farkó nem eszi meg mondjuk a vajas kenyeret sonkával, hanem szétszedi és külön. Nálatok is így van?

na megyek,
ja Viki az oroszlános montázs zseniális!!!!!!!!

puszi Mindenkinek!!!!

Kép
nóri8

KÖSZÖNÖM LÁNYOK A GYORS REAKCIÓT!!!!!

hmm na tehát akkor samu ennek a vegyesítését eszi. az elmúlt 1 hétben. most van nálunk kaja-alvás átállás, ezért érdeklődöm. épp keresem az utat. pl túrórudi hízlal? azt gáz adni? kekszen kívül mit? babapiskóta nem hízlal nagyon?? hjaj

na ezt eszi:

7-8 között tápi 200 és 6db kenyérkatona sajttal

tízórai nincs, mert a reggeli bőséges, max 1 barack

12-1 között főzelék

3-4 között 6 kenyérkatona sajttal /sonkával+ gyümölcs

7kor főzelék és 100 tápi

az uzsi helyett kellene talán kesz (milyen?? nem hízlal???) vagy joghurt és este szendvics. mi nem eszünk este meleget és samu hiába szokja ezt meg, úgysem ez lesz a későbbiekben.
kerekpocak

samu megeszi a katonákat , nem szedi szét és ő is nagyon nagyon sokat iszik, vizet.
kerekpocak

Zsófi, én nem szeretem,ha édességgel tömik magukat a gyerekek, Borcsit is próbálom úgy szoktatni, hogy csak kevés édesség, az is inkább valami tejes vagy magvas cucc, néha fagyi, és csokit is ehet, persze nem táblányi mennyiségben és nem minden nap.
Szerintem egy babapiskóta vagy egy túrórudi nem fogja meghizlalni Samut, sőt én azt vallom, hogy ennyi édesség igenis kell egy gyerek szervezetének. Szerintem.

puszi, mostmár tényleg léptem.....

KépKép
logi

Nóri, nálunk Borcsi szedte szét mindig a katonákat. :D

KépKép
logi

Na gyorsan két teregetés között:
friss fotók a telekről
Marci balhézott, mert nem engedtük neki, hogy a homokozóból átmásszon a medencébe, mutatta, hogy ő ugyan nem homokos :D
Kép
így el lehet viselni a 42 fokot:
Kép
kis kertészlány
Kép
Kép

KépKép
logi

SNiki: tulajdonképpen Szabi is 5-én született?!?!? Tök jó, hogy Ákos ilyen aranyos tesó, édes a puszis kép!!! :lol: Tejci ügyben nem segít, ha sokszor mellre teszed, vagy fejsz etetések után? :? Köszönjük a gratulációt Emma baba nevében is!
Mennyivel is született Szabi? Most hány kiló? Emma 3550 volt és csütörtökön már 3780 volt! Nem adok neki pótlást, a vizet sem fogadja el! Általában 70-90eket eszik, úgy napi 9-10szer. Nálatok ez hogy van?
Köldökcsonk: még azért nem pancsizunk sokat, de legalább már nem kell annyira óvni fürdés közben, mert élvezi a kisasszony nagyon!

Mazsola: küldjünk egy kis száraz meleget?? :wink:

Lm Kata: de jó Lizunak, láthatóan élvezi a pancsit!!!!! :wink:

Fatima:
milyen volt az első éjszaka egyedül? :wink: Édesek a képek, gyönyörűek vagytok! Imádom a szemeit!!! :) Valamikor sétálhatnánk majd együtt, ha van kedvetek és jó az idő! Próbáld meg a fekve szopizást, nekünk jobb ebben a melegben! Vagy úgy nehezebben megy? Ezekre az UH-kra kötelező elmenni, vagy „önszorgalomból” mentek? Milyen volt a kimenő, jólesett a szabadság?

Niki: milyen volt a bevásárlóközpontban? Légkondi jól esett? :wink: Emma nyűgös még?
Mi is gondoltunk a ventillátorra, gyerkőcnek háttal, de nem mertük! Nálatok bevált??

Andi: nem tudtok hamarabb ablakot nyitni? Mi éjfél és 1 között nyitjuk, 6 után zárjuk és egész elviselhető így a délelőtti hőmérséklet?! Ugyan délutánra így (Anyuméknál vagyunk) is 29 fok lesz, talán szerdától jobb lesz!
Jó ötlet a csajos egyenruci :lol: :lol: , de akkor valami nagyon rózsaszín legyen, nem???

Mi reggel 6:30-tól 9:30-ig levegőztünk, nagyon jó volt :wink: és a kisasszonyt rendesen ki is ütötte a levegő ismét! Alszik, mint a bunda!
Lányok, babuciknak mikortól elég az éjszakai 1 evés??? :?: Nálunk menetrendszerint 2 van, gondolom ez egy darabig így is lesz, nem?

Na, megyek! Mindenkinek kitartást szerdáig (?!?!?!?) :roll:

Zsu
svs

Panni: nagyon szép kisfiú Márk és már most igazi pasi, autót szerel :lol:

Zsóka: Borcsa és Marci nagyon-nagyon tüneményesek!!! Hát igen, még 3 felfújható medence sem elég! Azért jobb a telken, nem?

Kert hiányában mi a kádban mártózgatunk...

Zsu: Emma ezek szerint jól bírja a meleget? Vagy még anyukádéknál vagy és ott jó a klíma?
Az éjjeli 1 evésre szerintem nincs szabály, minden babánál másképp alakul. Beni eleve csak 1x kelt fel enni születése óta és 2 hónapos kora óta 8 órát alszik éjjel és egy nagy evés után még 2-3 órára visszaalszik kb. 7-ig. Szerintem több tejed lesz ha még kétszer ébred éjjel, még ráértek. Nálunk előfordult hogy hamar bealudt cicin és azért ébredt 2 óra múlva, de pár ilyen alkalom után inkább finoman ébresztgettem és csak akkor tettem vissza az ágyába amikor tudtam hogy eleget evett.

Kép
viky30

Zsu, köszi kérdésed, jól sikerült a bevásárlás. Bár a légkondi nem volt 100%-os, de nem is baj, így is takargattuk Emmát, meg ne fázzunk. Mert a gondoskodó anyuka elfelejtett betenni neki valami hosszúujjút... :oops:

Jól tettétek, h. reggel sétáltatok. Mi is voltunk kinnt 8-tól 9-ig. Most is tervezzük, ha felébred, lemegyünk kicsit.
Megkukulunk a lakásban.

Szerintem ez az éjszakai etetés babáktól függ. Na meg mikor milyen időszakuk van.
Nálunk is volt, h. 2x kelt fel enni, van amikor egyszer, most két napja végigalussza az éjszakát. Persze nem lesz ez mindig így. Biztos még változni fog, aztán egyszercsak beáll. Nem csajok?

Zsóka nektek marha jó, kádban fürcsi de fincsi:)

Kép
niki30

Sziasztok Csajok!

Meg fulladunk ebben a melegben, tudom, ezzel Ti sem vagytok másképp.
Nálunk semmi különös, SZonja egész jól bírja ezt a hőséget, azért napi 1-2 alvás minden nap kimaradt, és akkor nyüglődünk.

Fatima: gyönyörűek vagytok, és sugárzol te is a boldogságtól!

Zsu: mi is kétszer eszünk éjjel, és szerintem ez addig marad így, amíg a babák nem döntenek úgy, hogy nekik elég egy kaja éjszaka.

Nelly

Kép
breeki

Angliában fáznak, és hétfő reggelig hozzánk is megérkezik a hidegfront, miután a héten több melegrekord megdőlt. Délutántól gomolyfelhők és zivatarok enyhítik a kánikula okozta kínokat.

Az országban vasárnap délután és az esti órákban erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, északon elszórtan, másutt helyenként várható zápor, zivatar.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 30-35 fok között alakul, ennél kissé melegebb délkeleten lehet.

JAJJ DE VÁROM :!: :!: :!:

Kép
viky30

Viki köszönjük az időjárásjelentést! :D
Hú basszus végre, már marha jó lesz!

Kép
niki30

Zsóka: megzabálom Marcit. Olyan édes!!! Az első képen, amikor csupa homok, látszik rajta, hogy nem túl elégedett. Tényleg nem is olyan piszkos, nem is értem, miért nem mehetett a medencébe. :wink: :lol: A másodikon amikor leönti Borcsa, olyan képet vág, mint mikor a kisbabák arcát megfújjúk. Zabálnivaló!!! Hihetetlen kiskrapek!!!! És Borcsának milyen jól áll ez a két kis copf. Már én is alig várom, hogy Majának legyen haja. Jó messze van még az ugye? :lol:
Azért jó lehetett a telken.

Fú, lányok ez a főzés dolog nagyon durva. Én amúgy sem vagyok egy főzős típus mostanában, de ilyen rekkenő hőségben semmivel nem lehetne rávenni, hogy főzzek. Még Maja teáját is hajnalban csinálom meg, aztán lakat van a főzőlapon.
Minden elismerésem a főzős mamiknak.

Viki: úgy néz ki, a szél megérkezett. Olyan jó!!!!! Na, kíváncsi vagyok, beválik e a többi előrejelzés. Nekünk már a 36 fok is enyhülés. :lol:

Mentem, mert apa vár a gépre. Most ő van soron. Nekem csak ennyi jutott.

Ja, Fatima, milyen volt egyedül??? Átérzem, mert már mi is voltunk egyedül. Én is bepróbáltam egy nagyszülőt először, de aztán inkább az édes kettes mellett döntöttem.
És olyan jó volt a múltkor, mert már kb 5 hete minden hétvégét kettesben töltöttünk, de a múlt hétvégén apa meglepett minket. Úgy volt, hogy ott marad bulizni, de hiányoztunk neki, és inkább hazajött mikor végeztek. Jó meglepi volt. Komolyodik apa!!! :lol: :lol:
Nálunk egyedül a séta necces egyedül, mert mostanában nem szereti a babakocsit.
Tényleg, másnál is volt ilyen időszak? Kézben rettenetesen szeret sétálni. Szeret nézelődni, és szereti, hogy megbámulják, és megdícsérik. No ettől még inkább nem szereti a babakocsit. Pedig már olyan szellős, és az ültetéssel is próbálkoztunk, hogy jobban kilásson. Tudom, nem helyes, de leszakad a karom néha. És persze összeizzadunk.

No, már tényleg mentem. :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

[quote="viky30"]A írta:viky30ngliában fáznak

Ezt a "kis" esőt küldjük minden kedves topiklakónak:
Kép
mazsolák

Most csak felteszek egy pár képet a skacokról, meg pocakról, és ígeri Edus, hogy fürdés után jön...ha nem túl fáradt :wink:

A playgroup társakkal ("ballagás"). Zsig középen-középen
Kép

Meher+Zsigu... :oops: :lol: :wink:
Kép

Testvéri szeretet
Kép

Edus és a 3 pasi :lol: (Misi Mókus kalandjai a figyelem tárgya)
Kép

Márk édes, na ezért kell az apáknak fiú is (lehet hogy nem éppen 3 :wink: ), hogy legyen ki segítsen szerelésnél.

Logi tesók dettó, Borcsi avatar nagyban rendel :wink: .

Ogre család, várunk szeretettel :lol:

Tarek gyönyörűséges, Fatima kitartás!

Na megyek mesélni, Edus meg még fürdik.

Csók mindenkinek
mazsolák

sziasztok,

fú de jó ez a kis szél, ami fújdogál ! tisztára felfrissít. lányok, én 3 napja vizes törölközővel magamon alszom, máshogy nem megy.
Laura tegnapig jól bírta a meleg éjszakákat, de 2 napja fel kel inni hajnalban.

nappal még jól el van, de este is nehezen aludt el ma is, meg tegnap is.

Viky, bocs, de olyan jót röhögtem az időjárás jelentéseden. tisztára úgy írtál a 35 fokról, mint maga a megváltásról, pedig az is gáz. tény,h. a 42-höz képest maga a menyország lesz.

Sniki, fú de jó, h. úgy szültél, ahogy szerettél volna ! nem semmi, h. Ákos is ment veletek az elején.
nagyon szépek vagytok Szabival ! és az a tesós puszi vmi tündéri. tegyél már fel Ákosos pár hetes képet. csakhogy írtad, h. nagyon egyformák Ákossal. úgy megnézném !

Andi, Fatima - nekem Apája munkája olyan, h. 24 órázik. szal én az elejétől egyedül voltam minden 3.nap. ez a mai napig így van, pl. mai is. csak azért írtam, h. mindent meg lehet szokni.. :wink:

Fatima, milyen volt a kimozdulás ??
sziasztok,

fú de jó ez a kis szél, ami fújdogál ! tisztára felfrissít. lányok, én 3 napja vizes törölközővel magamon alszom, máshogy nem megy.
Laura tegnapig jól bírta a meleg éjszakákat, de 2 napja fel kel inni hajnalban.

nappal még jól el van, de este is nehezen aludt el ma is, meg tegnap is.

Viky, bocs, de olyan jót röhögtem az időjárás jelentéseden. tisztára úgy írtál a 35 fokról, mint maga a megváltásról, pedig az is gáz. tény,h. a 42-höz képest maga a menyország lesz.

Sniki, fú de jó, h. úgy szültél, ahogy szerettél volna ! nem semmi, h. Ákos is ment veletek az elején.
nagyon szépek vagytok Szabival ! és az a tesós puszi vmi tündéri. tegyél már fel Ákosos pár hetes képet. csakhogy írtad, h. nagyon egyformák Ákossal. úgy megnézném !

Andi, Fatima - nekem Apája munkája olyan, h. 24 órázik. szal én az elejétől egyedül voltam minden 3.nap. ez a mai napig így van, pl. mai is. csak azért írtam, h. mindent meg lehet szokni.. :wink:

Fatima, milyen volt a kimozdulás ??
6 hetes kontrolra mikor mész?
Tarek gyönyörüü !!
anyatej leadással kapcsolatban hogy döntöttél?

Edus, milyen volt a playgroup záróbuli? akkor most egész nyáron nincs ovi Zsignek?
képek?

Zsóka, annyira cuki a homokozós Marcus, meg a locsolásos is annyira édes !!
Borka az avatarján annyira nagylányos már.
mostanában amúgy Laura is szeret homokozni. ÜL és homokozik. akár negyed órát is. ez nála nagy szó, h. épp nincs mozgásban vhová.
annyira jó pillanatokat tudtok ti is elkapni. nálunk ez mostanában a csodával egyenlő, mert ahogy látja Laura, h. veszem elő a gépet, jön és meg akarja szerezni. ergo elmozog onnan, amit meg akartam örökíteni, plusz mozgásban van, és homályos lesz a kép. úgyhogy én paparazzizni próbálok. :wink:

Nóri, Panni, ti hogy adjátok az esti tápszert? mármint pohár, cumisüveg? látom ez a rituálé még nektek is meg van, h. fürdés után, alvás előtt. azt hittem én vagyok az egyedüli csak a nagyobbaknál.

Andi, Zsófi: avatar - www.imagechef.com

Mircike, még neked akartam korábban írni, h. hímzésről a bölcsiben még nem esett szó. majd lesz még egy szülői aug.21-én, gondolom akkor esik szó erről {is}. viszont a múltkor már kreatív anyukákat kerestek, h. varrjanak ágynemüüt. v. függönyt. már nem emlékszem, mert engem ez nem érint. mármint, h. nem vagyok kreatív.. :? :lol:

Zsófi, még leányfalun? nem is gratuláltam Samu járásához, most meg teszem !
GRATULÁLOK !!

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

na itt most vmi duplán van - duplán van, kidobott egyszer ez a vacak, biztos azért. bocsi !

Imi, közben látom tettél képeket.
minek öltözött a csapat, mi ez a csillag a fejükön?
Misi mókust úgy nézik a fiúk, mint vmi pszichothrillert, legalábbis az arckifejezésük olyan izgatott.
Edu nagyon csini vagy !!

Marcsi

KépKép
alon

mi tegnap velencei-tavaztunk, nagyon jó volt - és Laura is nagyon élvezte. evett hekk-et.
alig lehetett kiszedni a vízből, ami kb. 28 fokos volt, és térdig ért még 100m gyaloglás után is.

ma meg IKEÁ-ztunk kettesben, játszottunk a gyerekosztályon berendezett 2 játéksarokban, meg ebédeltünk, illetve csak én :? , mert a kisasszony csak 3 db zöldborsót volt hajlandó megenni, meg egy karfiolrózsának a felét. :?
du. itthon pancsolt a kismedencéjében, amit az erkélyről betelepítettem a szobában, mert kb. 800 fok volt odakint.

teszek fel képeket.

Kép építjük a félsátrat

Kép irány pancsolni !

Kép

Kép apa, egyé' egy kis dinnyét..

Kép jaj, csak a védőnő meg ne lássa.. ;-)

Kép zsuga, ropi - mi kell még?

és igen, nem csalás, nem ámítás, Laurát 3x öltöztettük át a röpke 1 délután alatt.

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi: Edus ázik még, meseolvasás vége, srácok most már "csak" kettesben hülyéskednek..... :oops: bocs, alszanak :wink:

A csapat: Twinkle, twinkle, little star

Misi (Zsig szerint Miki :lol: ) Mókus farkát éppen leakarták vágn, mivel fekete... Atovábbi részeket holnap nézzük. Napi 2 magyar esti mese DVD-n + ha jók, akkor vagy diafilm, vagy meseolvasás (ez magyar vagy angol) a szobájukban. Utána jön a banzáj :wink: .

Hoppá, már csendben vannak. Király!!!

Edus :oops: :oops: :oops:

B@sszus, még sem. Még röhögnek 1000-rel :roll: :(

Marcsi: Avatar nagyon jó

Edus most mondja, hogy nem jön már gépezni, mert fáradt, így továbbra is én vagyok a hírhozó (ahogy Kata írta).

Jóccakát mindenkinek:
Imi (pp. Edus)
mazsolák

Zsugabubus édes!
mazsolák

[quote="mazsolák"] írta:mazsolákMókus farkát éppen leakarták vágn, mivel fekete...

mondom én.. :wink:

akkor ma jók voltak a Zs-k, h. volt mese?

persze, Edus inkább pihenjen - nálatok ráadásul plusz egy órával előrébb van?

köszönjük a füstjelet-hírhozást a titkártól !

Marcsi

KépKép
alon

SZIASZTOK!!!

Elvonási tünetek nálam is jelentkeztek, bocsi az eltűnésért de a melegben nem volt igazán ingerenciám gépezni, az is csak ontja a hőt :oops: :roll:

Na de majd mostantól megint!!!

Remélem délután tudok jönni, addig olvasok vissza szorgalmasan, meg töltök fel Juliképeket.

Klári

Klári
Kép
ganti

gutenmorgen!

Edusom remélem jól ki tetszett ázni tegnap a nagy pacsában!
(no nem a "kis" esőben ám!!!!!!!! :oops: :? )
:P :lol:

Imidr nagyon tökéletesen szállította az infót, megtarthatjuk :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zsig kiscsillag nagyon édes!! :lol:
a testvéri szeretet pedig ott van... :wink:

jégkrémlopós, tavazós Lolo is bájos :wink:

mi tegnap este riadtam elkpakoltunk mindent a teraszról, mert őrület szél kezdett fújni, aszittük vihar lesz. aztán nem lett.
ma hozhatom elő megint a cuccosokat :lol:
jó kis testmozgás :lol:

ma már ismét van Margit, most 3 hétig nem volt (tudjátok a dsgm gyógytornász, az egyik :wink: ) úgyhogy kíváncsi vagyok mit szól Lizuhoz.
Ezt nagyon szeretem, mert 3 hét az nagy idő, és ugye totál más szemmel nézi a csajt mint én. vagy a család. :roll:

és Lizut ezennek 2 és fél fogúnak nyílvánítom. :wink:
az egyik felső végre kibújt :wink:
bűbáj. :P :lol:

amúgy semmi Xtra, vad pancsikolások és bent játszások tarkítják életünket, uncsitesóméknál Thessalonikiben este 9kor is 43 fok volt, szal asszem jó nekünk itt :wink: :lol: :lol:

pusszok
lmkata

Hát ezt nem hiszem el....eltűnt amit írtam......hhhúúúúúúúú de pipa vagyok :twisted: :evil:

Akkor most gyorsan csak a fotókra reagálok...

Lizakutyus éédes, ahogy alszik. A pancsizóson meg gyönyörű, igazi kis nőcis már.

Tarek nagyon komoly kiskrapek, imádni fogják a nők, az tuti. Nagyon szépek vagytok a közös fotón.

Sniki, nagyon megható és gyönyörű a születéstörténeted. A két fiú meg eszméletlen szép(Te is jól nézel ki :wink: ).

Autószerelő Márk haja sokkal de sokkal jobb, nagyon vagány, szívdöglesztő kispasi.

MMZS-k naagyon édesek. Az alvós a kedvencem, gyönyörűek ezek a fiúk!!
Edunak már jó nagy a pocója.
Júúúj de jó az a Thomasos ágynemű....

Laura kész nőci. Nagyon jól áll neki a kalap. Csodaszép kislány.

Borit elvittük reggel az angol táborba. Meglepően jól viselte, semmi sírás, annak ellenére, hogy sok kiscsaj sírt az anyukája után. Azért izgulok ám, remélem minden okés lesz. :roll:

Imrus bácsinak Boritól 8) :
(a fülbevaló nem igazi ám..)
Kép

KépKép
logi

Kata, nagyon kíváncsi vagyok, mit mond Margit (ő az, akit nagyon szerettek, és kiment egy időre külföldre, ugye jól emlékszem?)
Igen igen, mi is mindent bepakoltunk a teraszról, napernyőket lekötöztük, pancsizókat behoztuk, aztán semmi :shock: .

KépKép
logi

ahha, volt kint márciusban 3 hetet Angliában dolgozni.
szeretjük nagyon, de a másikat: Andit is szeretjük nagyon :wink: :wink: :wink:
csupa szeretnivaló ember van körülöttünk! :wink: :lol: :lol:

Borcsa őrület nőőőőőőőőőcis ezen a képen a fülbevalókkal!! :shock: :roll: :lol:
nagyon jól áll neki! :wink:

lányok bocsi mindenkitől, de én nem tudok visszaolvasgatni 10-ből 9szer tuti nem. vagy csak nagyon futtában.
szal ha valamire/kire nem reagálok, az ezért van :oops: :oops:
így ha jövök akkor +- 5 hsz a kapacitásom :lol: :lol: :lol:
lmkata

nem tetszik a vonalzónk :?
lmkata

Kata, szerintem sem az igazi, nem olyan igazi Dudimacis.
logi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rajta vagyok az ügyön!!!!!!!! :wink: :wink:
lmkata

na ez a vizes téma helytálló így nyár derekán :wink: :wink: :wink:
lmkata

Jó reggelt!

Marcsi, olyan jót mosolyogtam ezen a háromszor átöltöztetem szitun.
Ez tényleg így működik? Nem elég egy váltóruha sokszor, igaz?

Vágtátok már Laura haját?
Milyen jól áll neki ez a kendő. Nagyon édes!

Ez a kettesben ikeázás vagy bármi nagyon szimpi. Én is szeretnék majd Emmával jönni menni, de kicsit félek. Nem tudom. Jobban biztonságban érzem magam, ha apa is ott van, megoszlik a felelősség, vagy valami ilyesmi.
Meg egy kicsit macerának tűnik. De lehet, h. csak most, míg pici, aztán később könnyebb lesz. Főleg, ha már jár.

Kép
niki30

jaj de cuki pancsizós Lizus :D .

én meg belenéztem a Marcsi által felfedezett oldalra és gyártottam egy szintén aktuális tengerparti avatart. 8)

KépKép
logi

Logi: Borcsa őrületes azokkal a fülbevalókkal!!! :wink: :wink:

Niki:
Boldog 2 hónapos fordulót Emmának!!!!! :lol: :lol:

Nálunk végetért az Apaszabi :cry: :cry: , ma és holnap Anyu lesz itthon délután, de délelőtt már kettesben vagyunk, aztán szerdától kezdősik a "nagybetűs élet": egész nap kettesben Emmával!!! :roll: :lol: Azért kicsit izgulok! :oops:

Zsu
svs

sziasztok lányok!

én is jelentkezem, vagyunk ám :)
Marcsi, köszönöm a hiányolást!

szóval itt vagyunk, csak ebben a melegben be sem kapcsoltuk a gépet.... elég nehezen bírom én is a meleget... :(
még hétvégén nagyszülők voltak, meg mi is mentünk a másik nagyszülőkhöz.

MMZS-ék nagyon édesek, ahogy alszanak és anyával együtt nagyon szépek!

Fatima, gyönyörűek vagytok Tarekkel!

Kata, Lizu képeit egyszerűen imádom!!!

Marcsi, nagyon édes Laura, néztem is, hogy most 3 különböző napról tetted fel a képeket, de hát nem hiába nőci!!! :) :)

Zsóka, nagyon édes durci Marci, és ez a kép Borcsáról nagyon nőies!!!!!

SNiki!!! nagyon szépen szültél!!!!!!! én kiváncsi lennék az egész történetre, esetleg küld el, hm? :wink: ki volt a dokid?
jaj nagyon megható!!!!! :) :)
és milyen gyönyörűek vagytok!!!!! Ákos édes nagyfiú, hogy szereti Szabit :lol: :lol:

Panni, Márk de ügyes!!!! és olyan szép!!!! :) :)

Viki!!!! nagyon szuper montázs!!!
:wink:
mangó

Emma babának boldog 2. hófordulót!!! :) :)

Zsóka, nagyon szuper lett! :wink:

Zsu, kitartás!!! ügyesek vagytok menni fog!! :wink:
mangó

Zsu, emlékszem, én is izgultam az első Borcsival kettesben töltött napunk előtt. De aztán simán belejöttünk. Nálatok is minden rendben lesz, ügyes anyuci leszel. :wink:

Anzsi, na jól van akkor, ha neked tetszik, hagyom. :wink: :D
Én is nagyon nehezen viselem ezt a hőséget. ma talán jobb egy picit, meg az éjszaka is hűvösebb volt, mint tegnap.

Andi, már a múltkor is akartam írni, csak szita fejem van: az a kép, ahol Maja ül a kanapé közepén, valami csúúúcs. Úgy nevettem, ahogy megláttam :lol: :lol:

KépKép
logi

EMMÁT ISTEN ÉLTESSE A 2.HÓFORDULÓJÁN!!! Kép
logi

SNiki! CYBEX I GO baby hordozóról nem tudok semmit, sajnos....
Szabi gyönyörű, megnéztem még1x :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsóka :wink: , talán már jobb, meg egy kicsit a levegő is mozog......

Marcsi, nem is mondtam, nagyon tündérke volt Laura picinek is! Nekünk ilyen bodyk vannak fiús változatban :) :)
mangó

jaj, de bunyevác vagyok :)

Kata, gratulálok Lizinek a fél fogához!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:
mangó

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket Csajok!
Kedvesek vagytok!

Kép
niki30

Helloka!

Megjöttünk a nagy vizsgálatokról! :)

Képzeljétek! Amennyire féltem ettől a naptól, olyan jól ment minden! :lol: :lol: :lol:
Először a csípőszűrésre mentünk a XI. kerbe 9-re. Aztán elvileg 12-re volt időpontunk a Budai Gykh-ba hasi és koponya UH-ra a II. kerben. Mivel hamar végeztünk a csípőszűréssel, így odamentünk a kórházba 10-re és képzeljétek fogadtak bennünket hamarabb. Aztán az is kiderült, hogy az asszisztens nő élt kint Líbiában és ismeri a szüleimet. SŐT! Azt is tudta, hogy megszületett Tarek, mert anyukám megírta nekik iwiw-en. :lol: :lol: :lol: Komolyan le a kalappal előttük! Nagyon szimpi és korrekt volt a dokinéni. És ezt már akkor megállapítottam még mielőtt kiderült volna, hogy "csókos" vagyok. Na de miután kiderült, hogy "kollégák" gyereke vagyok :arrow: még jobb volt! Még fizetni sem kellett! :lol: :lol: :lol:

Mindkét vizsgálat szerint Tarek makk egészséges!!! Csípője tökéletes! Hasikája és koponyája is! Egyedül annyit mondott a dokinéni a kórházban, hogy ehetne egy kicsit többet Tarek, mert állítólag a kis karján lévő bőrön látja, hogy a folyadék bevitel lehetne több is. Pedig mondtam neki, hogy annyit eszik, amennyit a NAGY KÖNYV ír = a testsúlyát kell 150 grammal szorozni és ewlosztani a napi étkezések számával. Így ő alkalmanként 90 ml-ket eszik most.

És az úton is nagyon jól viselkedett Tarek! Nem volt hiszti egyáltalán. Nézelődött :lol: meg néha bealudt!!! Azóta itthon evett 1-kor és nyomja a szunyát! Gondolom azért kifáradt!

Úgyhogy nagyon elégedett vagyok!!! A fiam egy igazi HŐŐŐŐŐS!!!

fatima

Na itt vagyok, Juli alszik én napozok, vlégre nincs annyira meleg.

Fatima gratulálok a szoptatáshoz!!! Nagyon ügyesek vagytok!!!!

Marcsi köszi a hiányolást :wink: Juli akármilyen nagylány már még mindig lefekvés előtt issza meg a tejét. Fürdés, tej, fogmosás, alvás- na jó néha egy kis bohóckodás még de max. 10 perc.
Mi 1 éves kortól adjuk a tejet, meg a tojásfehérjét, sárgája, tejtermék már előbb.

ZSófi: tök jó hogy Samu már jár!!!! mindjárt megyünk nyaralni :wink:

Edus tök csini vagy!!! Elképzelni nem tudom hogy bírsz 2 gyerkőc mellett ilyen pocival egyáltalán bármit csinálni :shock:

Kata Lizu nagyon cuki továbbra is!! 2 és fél fog :lol: Mit mondott a tornász néni???

Édesség téma: én elég szigorú vagyok az ilyesmivel (kajával általában) ezért bolti édesség nálunk nem játszik. Szerintem az én lányom az egyetlen 20 hónapos aki még nem evett túrórudit. :shock: Se csoki, se ízesített joghurt, semmi.
Viszont amit lehet: aszalt gyümölcs, natúr joghurt saját készítésű lekvárral, vagy gyümivel, és házi süti. Talán ezért, talán nem, Juli nem túl édesszájú, tegnap pl. 1,5 db hatalmas kovászos ubit pusztított el :lol:

Zsófi sztem a kenyér vagy babapiskóta nem hizlal, ráadásul a babáknak sokkal több szénhidrátra van szükségük mint nekünk, és inkább lisztben egye meg, mint cukorban. Ráadásul nálunk a babakocsis sétáknál is bevált addig se nyüszített amíg kifli volt a szájában :lol:

Bár nekem is lenne smasszerem aki nem enged sütit enni 8) :roll: :lol:

Rólunk: sátrazás nagyon jól sikerült!!! Julinak irtóra tetszett a sátor, meg az erdő, voltak hasonló korú gyerekek is, és totál kifáradt. Aludt is egyik nap 3 órát egy fa árnyékában :lol:

Azóta csak nyüglődtünk a melegtől, pancsolunk a kertben, szenvedünk a lakásban.

Képekkel nem készültem el, de igyekszem!!!

Puszi mindenkinek akinek nem reagáltam!!

Ja és egy témafelvetés:

Eddig rendes, nagy babakocsit használtunk (Graco Travel Systemes), és most elgondolkodtam hogy vegyünk-e egy könnyebbet, esernyőre csukhatósat. Nagyobb babások: mennyi idős korig kell babakocsi???

Klári
Kép
ganti

Folytatom ám csak nem mertem tovább írni nehogy eltűnjön a regényem! :lol: :wink:

Zsófi! Tényleg sokkal jobb lenne a szopi. Nagyon hajtunk, hogy átálljunkl!!! :) De a dokinéni szerint is adjak neki még szopi után "pótlást" üvegből, hogy ne óránként kelljen etetnem és biztos legyek abban, hogy "eleget" evett! Legalábbis addig, amíg megnyugszok, hogy nem csak 30-40 ml-t szopizott. na majd meglátjuk! :)

Panni! Márk továbbra is gyönyörűűűűű!!! :)

Zsóka! A te gyerekeidet nem győzzük dícsérni! :lol: Bori igazi tündérkirálylány!!! :)

Zsu! Az egyedül töltött éjszaka OK volt. Inkább akkor a nappal volt húzós a hőség miatt. :( Séta mehet majd! Mit szólnál ha a napközbeni (esetleg délelőtti) sétákat nyomnánk néha együtt. Csak mert az esti az nagyon apás program még egyelőre. Salim annyira élvezi, hogy szinte csak ő tolja a babakocsit! :) :) :)
A vizsgálatok amúgy nem önszorgalomból történtek. A csípőszűrést minden gyerekdoki kéri. A mienk a hasi és koponya UH-ot is kérte! Szerintem ti is mentek majd!

Viki! Köszönjük az időjárás jelentést. Tegnap este érezhető volt a lehűlés! ÉLJEN!!!!! :)

Andi! Az egyedül töltött éjszaka OK volt. Ahogy írtam Zsunak is inkább akkor nappal voltak "gondok". :) Apátok nagyon rendi volt! A mienk is mindig siet haza hozzánk!!! :)
Ja! És nálunk is necces néha a babakocsi. Vajon miért van ez???

Edusék! Puszi nektek! Imi jó hogy írtál. :) Zs-k nagyon cukkancsok! Edus meg iszonyat gömbölyödik!!! :) Meher Zsig barinője??? Milyen nemzetiségű???

Marcsi! A kimozdulás szuper volt! Igaz nagyon rövidke volt (1 óra), de nagyon élveztem!!! :wink: Laura gyönyörűűű! A kendős kép a kedvencem! :)

Niki! BOLDOG 2. HÓFORDULÓT EMMÁNAK!!! Hogy vagytok????

fatima

sziasztok,

Zsóka, Borka nagyon csajos !! és tiszta nagylány ezen a képen, bár ezt már tegnap is írtam.
milyen ez az angol tábor? reggel viszed, este hozod?
tök jó, h. neki magának jutott ez eszébe. majd írd meg, h. hogy tetszett neki !
frankó lett az avatar !

Niki,
nagyon boldog hófordulót Emmának !
igen nálunk így működik. v. kajás, v. homokos a kisasszony. akkor tiszta már csak, amikor alszik este. :wink:
ő sokáig kúszott, akkor még bent is törölte a padlólapot ezerrel.

mi viszonylag sokat mentünk eleinte is Laurával, bár nekem külön autóm van, úgy egyszerűbb volt. BKV-val nem vágtam volna bele.
nekem is muszáj volt kimozdulnom, meg én úgy vettem észre, h. kicsinek is szeretett Laura nézelődni itt-ott, és nem otthon lenni (kb. szerintem 3 hós korától) állandóan.
amikor szoptattam, tény, h. nehezebb volt, és úgy kellett intézni mindent, h. két etetés közé beférjünk, v. ott ahol vagyunk lehessen szoptatni. az IKEA mondjuk ilyen szempontból jó, mert elég kultúrált, ahol szoptatni lehet.
egyébként babakocsival is sokat "túráztunk" anno, mindig kitaláltunk vmi célpontot, ahová elmegyünk babakocsival (pl.dm v. könyvtár v. posta, ilyesmi), és jó 1,5 órákat mentünk így. én sosem szerettem céltalanul körözni, mai napig sem.

Klári, welcome back !!
köszi a választ. te higítod a tejet amúgy?

Zsu, no para ! minden rendben lesz ! nem tudod elrontani, v. rosszul csinálni még akkor sem, ha kettesben vagytok.

Fatima, tök jó, h. minden rendben van Tarekkel, de gondolom szíved mélyén te is tudtad. :wink: egyébként annyira átsüt mindig a soraid közt a hangulatod. ezt nálad mindig annyira érzem. :D

Kata, gratula a felső fogacskához !
majd írd meg, mit mondott a dokinő !

M.

Marcsi

KépKép
alon

ja Zsófi 1 évesen Juli is 2szer főzelékezett.

Fatima tök ügyik vagytok! Én is mindig paráztam, hogy ezeket a kiruccanásokat túléljük és ne egy lila ordító kismajommal égjek :lol:

Klári
Kép
ganti

lányok, engem Laura kajálása kiborít.
tudom, h. most még a meleg is rájátszik, de nem találom azt a "fogást" Laurán, h. élvezze az evést. v. fogadjam el, h. ő ilyen kisétkű és válogatós, finnyás?
TIMI??????? gyakran juttok eszembe ezzel kapcsolatban.
te nem dobtad el a hajad ettől?

egy időben Laura nem fogadta el pl. Aventes pohárban a kaját, csak a bébiételesből. akkor mindent abban kapott. aztán egy idő után tányérból fogadott el bármit és fém kanállal. volt, h. meglátta a műanyag kanalat, rázta a fejét, a fémkanalat meg kikapta a kezemből és próbálkozott maga, aztán tőlem is elfogadta.
akkor rájöttem, h. már nem szereti a pépeset. u.azt megeszi darabokban, és turmixolva már nem. ja, de darabosat nem igazán szereti kanállal, csak kézzel. akkor hagyom azt is. most a legújabb a villára szurkálás. felszúrja villára, leveszi kézzel, úgy meg eszi. de aztán ráun, és rázza a fejét, h. több nem kell.

szóval próbáltam már állagon változtatni, tálalás módon, meg evőeszközön is változtatni.
ja és persze, aminek nagyon ellene vagyok: egy étkezésre többet feltálalni.
sosem tudom, h. azért nem eszi-e, mert nem éhes, v. mert nem finom. ezért én balga, ha az elsőre rázza a fejét, próbálok neki vmi más alternatívát adni (és anyukámhoz is úgy csomagolok napközbenre, h. legyen választás, hehe). ja, és szemre dönt a kisasszony. meglátja és fejrázás. én meg idegzsába leszek.. :evil:
amúgy tényleg nem vagyok ennek híve, mert pl. a bölcsiben a kutya sem fogja őt 6 féle dologgal megkínálni, nem kell - éhes marad. meg amúgy sem tetszik ez nekem.
a "régi" imádott főzelékeit nem eszi meg egyáltalán, normál emberi kajával (ahogy Nóri is írta) kínálom, azt eszik, amit mi. ezek még inkább csúsznak.

ja, és van, amit még 2 hónapja imádott (pl.univer gesztenyés pulykamell, v. sütőtök v. spenót), és mindig jolly jokerként előkaptam, ha semmi nem kellett - akkor azt legalább megette. most már ezek sem kellenek. sem tányérból, sem villával, sehogy. na jó, pépes.. talán ezért nem?

a gyümölcsöket pl. nagyon szereti, azzal nincs gond, meg a kenyérkatonákat feltéttel reggelire. de a rendes főételek, az lutri.

ja, meg próbálunk vele együtt enni. reggelit azt mindig, ebédet néha. akkor is vagy eszik, vagy nem - tehát még ebben sincs egyöntetű állásfoglalása a kisasszonynak, és akkor na jó tudom, h. vele kell együtt enni, h. ő is kérjen.

próbálok a kunyizásainak (ropi, fagyi) egyre jobban ellenállni, mert lehet, ezt tölti ki a gyomrát. de szerintem 5 db ropitól uzsira még ehetne egy kis krumplit husival ebédre.

ja és a vicc:
vacsorára megiszik 400-600 ml között sinlac-ot. hát lányok nekem is sok lenne 6 dl lötyi. (mondjuk alszik is tőle, mint a bunda).
arra következtetek, h. amit napközben nem eszi meg, amire szüksége van, és így és ekkor pótolja. de miért??

én rontottam el?
vmi ötletetek van?

Timi !!! nálatok hogy és mikor kezdődött ? mennyi idő alatt "tetted túl" magad ezen? v. mivel és hogy próbálkozol?

többi anyukák????

bocsi, h. hosszú lett, de olyan jól esett kiírni magamból.

Marcsi

KépKép
alon

Logi, Mangó, Alon: köszi a bíztatást!!! :wink: Persze menni fog, de most minden ilyen esemény egy nagy lépésnek számít még!! :wink:

Alon: kajci- ügyben nem tudok tanácsot adni, de fel a fejjel, meg fog oldódni a dolog! :wink:

Fatima: de jó, hogy minden ok volt!! Milyen kicsi a világ, hogy ismerősre bukkantál! :shock: Persze én is a délelőttre gondoltam, már alig várom, hogy legyen egy saját időrendünk "etetésileg" és akkor már mehetünk is! :wink:

Lányok, annyira jó- érezhetően "hűvösebb" 8) van, mint az előző napokban, végre lehet estefelé is normálisan levegőztetni a gyerkőcöt, nem csak este 10-kor! Remélem felétek is javul az időjárás!! :wink:

Zsu
svs

Éljen Emmácska 2. hónapfordulóján!!!!!!!!

Zsóka: az avatar csúcs szuper lett!!!! Jól esik ebben a
hőségben egy kis sivatag. :wink: Nem, tényleg nagyon jó lett!!!!!
És Borcsa hercegnőről a fülbevalós kép... nem találok szavakat. Hihetetlenül nagylány már. És tényleg szuper neki a két copf.

Kata: próbálkoztál a vonalzóval, vagy ez a kacsás nem tetszik annyira?? Mert szerintem nagyon tuti. Kis kacsa, olyan mint Lizu. Kis kacsa fürdik a tóban... Mindig a pancsolós képek jutnak róla eszembe. A múltkorin, amikor azon a kádba tehetős bigyón fekszik (nem tudom hogy hívják) először azt hittem, hogy valami csánakban van, és azon andalog a vizen. De jó dolga van a 2 és fél fogúnak. :wink:

Edus (Imi): Olyan jó titeket olvasni. Komolyan mondom, kedvet kap az ember a nagy családhoz. Annyira jó lehet nálatok gyereknek lenni. Irigylem a ZSket. Kicsi ZS a Miki :wink: Mókus nézős képen, egyszerűen enni való. De a nagy is. Tényleg eléggé megrémültek ettől a farok levágós témától. Dehát érthető! :wink: :lol:
Edus, te pedig egyszerűen csodaszép vagy. Gyönyörű a pocakod, és te is. Nem is értem, hogyan bírod. A gyerekek számával az ember energiája is többszörösödik???
Jó lehet nálatok egy este. Milyen ricsaj lehet, aztán meg jó nagy csönd, mikor mindenki elcsendesedik. Komolyan irigylésre méltó.
És naaaaaagyon jó esett az esős kép. Engem lelkileg lehűtött!!!!!!!!!!! Köszönjük.

Marcsi: Laura egyszerűen mese szép. Azok a képek tetszenek a legjobban, amin látszik az elős két kis fogacskája. Két kis gyöngyszem. Az irány pancsolni képtől, pedig én is kedvet kapok. Látszik rajta, hogy rajong a vízért. Annyira jó fejfedői vannak. És nagyon jól is áll neki. De nekem sapka, kendő stb nélkül is nagyon tetszik. Energikus kiscsaj az biztos.
Az, meg hogy gondok vannak az evésével, egyáltalán nem is látszik rajta. Egyáltalán nem sovány a képeken.
Szerintem, ne nagyon örlődj ezen, eszik ő annyit, amennyi kell a lépcsőzéshez. :wink:

Klári: Julika képekre már nagyon kiváncsiak vagyunk!!!!!

Fatima: tök jó, hogy minden rendben volt a vizsgálatokon. Ügyes krapek Tarek!!! Hajrá szopi!!!!!!!! És lehet, hogy azért mondta a doki néni, hogy úgy látja kevés a folyadék, mert irtóra meleg van. Lehet, hogy ilyen melegben több kellene, de aztán ha normális idő lesz, akkor semmi gond. Fú, ez eléggé furán hangzik, de remélem érthető egy kicsit. :roll:

Megyek, mert lassan jön apa, és Juliskánk is ébredni fog lassan. Annyira jó ez az enyhe kánikula. Az éjszaka meg már vastag pléddel kellett takarózni, annyira lehült az idő. Hihetetlen, hogy pillanatok alatt akár 20 fokot is változik a hőmérséklet.

Kép

Kép
b79andi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?