A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó!
Köszi az infot..
Nálunk úgy néz ki, hogy Samu kissé hasfájós.

Kata!!
Egon is az volt? és adtál neki infacolt?????

Lányok!!!!!!!!!

A baba TAJ kártyáját kiküldi és mikor?????? Mert, hogy a TGYÁS adatlap pótlásához kell a TAJ kártya adata is..(ugyan kapom már a TGYÁS-t)

Ja és az egyszeri Anyaságihoz is kell a TAJ kártyája Samunak..
Azt pl. hol lehet igényelni??????? Mármint az egyszeri anyaságit? MÁK-nál?

(sajnos külföldön van a könyvelőnk így nemtom megkérdezni)
torolve_20131003125716

Grétu is hasfájós, itt nem tok infacolról (legalábbis ahol kérdeztem, nem ismerték), mi a Gripe Water-t kapjuk.

Kép
kissmanó

Pillangóó!

A melegtől is lehet simán, hogy 4 órát alszanak amellett, hogy esetleg egy kicsit sárgák..
Bizony a szeme fehérje ha sárga akkor tuti, hogy sárgaság áll fent de, hogy milyen fokú azt csak vérvételből lehet megállapítani meg a bőrén ha nagyon sárga..
Samunak a szeme az nem sárga, a kis teste mintha halványodna..de nemsokára jön a védőnő aztán mond vmit..(bár sztem néha ő is fa**gokat mond)
torolve_20131003125716

Gurgi: a www.magyarorszag.hu-n nagyon sok infó van ezekről, nem emlékszem én sem fejből. A Péterfyben intézik Samu TAJ-kártyáját? Mert ha nem, akkor személyesen kell igényelni a Teve utcában...

Kép
zsuzsi**

Pillangó
Ugyanezt nyomattuk a múlt héten szerda éjjel...3-4-szer beriasztott az a szar...És én úgy vettem észre, hogy ha Liló bealszik, nagyon ritkán vesz levegőt és akkor is csak fél centit emelkedik a hasa...én akkor megbirizgáltam, akkor megint oké volt, kb egy óráig..Apa összébb tolta a 2 érzékelőt, azóta jó, mondjuk 2-3-szor volt benne, de nem egész éjjel...

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok köszi előre is a drukkokat!

Zsuzsi: örülök, hogy jó híreket kaptál, és minden eredményed jó, bár ezt tudtuk eddig is.

Enikő: nekem a 99,9 BPD, meg a 38. héten 3400 grammos súlybecslés alapján mondjuk kb. 4,5 kg-s gyerek kéne , hogy szülessen, majd meglátjuk! Remélem kifér!

Móni: gátvédelem, igazából én nem foglalkozom vele, nekem teljesen mindegy, a lényeg, hogy jó legyen nekünk. Ha kell vágni vágjanak, ekkora fejjel szegény gyerek tuti szakítana mindent! Szóval akkor már inkább a vágás!

Gurgi: nagyon köszi az infókat, remélem nekem is ilyen gyors lesz, nem tudom úgyanígy, ilyen sorrendbe csinálják -e mint nálad, de remélem gyorsan fogok tágulni, meg szülni!

Na megyek, holnap megy az sms, jók legyetek, mindenkinek drukkolok, remélem Orsinak is lesz helye és holnap Ő is megszül.
Pusszantás, holnap már anyu leszek! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Szia Nenoke! Remélem már el is felejtetted a kórházat, és már izzítod a varrógépet, hogy csudiszép ruhácskákat varrjál Dávidnak!!! Én még semmit nem varrtam Ádinek, pedig a jó kis szabásminták itt figyelnek. Csak mindenféle ruhát kaptunk, így nincs szükség…

Szülésindító praktikák. Hát sztem is hüjeség, legalábbis a lépcsőzés és a kül. Testi fáradtságok tuti. Vagy csak nekem nem jött be. A költözés és kipakolás miatt azért elég komoly dobozmozgatást műveltem, még az utolsó héten is. És a másodikon lakunk lift nélkül, a bevásárló szatyor meg nem jön fel magától! A szülés mégis tv nézés közben jött rám (még ha ezt akkor észre sem vettem ;) )

Dorka! Spock azt javasolja a látogatók ellen, hogy fogjuk a dokira: megtiltotta, hogy 6 hétig látogassák a gyereket, mert ilyen-olyan fertőzésveszély, stb. Sztem jó duma, bár én pofátlanul megmondtam, hogy majd szeptemberben lehet jelentkezni.
Egyébként meg feloldottam több barátnő előtt is a stoppot, de még egyik sem jött! Szóval, a fele csak ijesztget, meg jópofizik…

Zsuzsi! Apud az örző-védő ? Nagyon cuki ötlet! Tényleg elkélne egy ilyen segéderő!

Köldök. Mivel a kórházi csecsemősök tök nagy hévvel locsolták a gyereket, simán telement a köldöke vízzel, így mi sem zavartattuk magunkat. A víz még most sem ér a köldökéig, de azt nem figyeljük, hogy a locsolás közben mennyi megy bele. Amíg volt csonk (3 hét), addig alkohol, meg hintőpor, utána még pár napig szintén, de már nem kezeljük.

Brigi! Dani már nagyon pasi! :D

Rita! (nagyszoba függöny!) Nekem aventes tejgyűjtő kagylóm van, és tökre nem jön be. Oda kell szorítani, de még akkor is kifolyik vmennyi alul, és tök kevés fér bele a kiképzése miatt, így gyakran kell üríteni. Bár, lehet, h cici forma függő. Én simán a cumisüveget tartom oda. Ha már fogni kell, legyen elég nagy, hogy cserélgetni ne kelljen!
Büfi nélkül is alszunk háton, mert a bukás szépen kifolyik így is, mivel a fejét oldalra fordítja. Ha aggódósabb hangulatban vok, akkor oldaltfekve-kipeckelve fexik.
Vendég

2 hete ezt szedtem össze.

PAPÍROK. Szóval nekünk a kórházban jött egy adminisztrátor, felvett egy csomó adatot, amiket elküldött a kórház kerületének önkormányzatához, azaz az istván kórház miatt a IX. kerületnek. Azt mondták, 10 nap után lehet átvenni a szül.akvit. Egy hét múlva felhívtuk őket, nincs-e készen, Apa átveheti-e meghatalmazás nélkül. Készen volt, átveheti. Édesapa elballagott, azért vitt meghatalmazást, és legnagyobb meglepetésünkre nem csak szül.akvit, hanem lakcímkártyát is csináltak a gyereknek.
Ezután OEP-hez TAJ kártyáért, formanyomi, sorbanállás, TAJ-kártya beszerezve. Apa saját jogon igényelhette, de a biztonság kedvéért vitt meghatalmazást is.
Ezután TGYÁS-hoz bemutatni, hogy kölök megszületett (mert én a szülés előttről indítottam), ide tényleg kellett meghatalmazás (mivel az én nevemre kérjük), és ide küldtem minden okmányomat is, hátha kell nekik. Szül.akvira rápecsételték, hogy igényeltünk tgyás-t.
Aztán Államkincstár, meghatalmazással, Bori szem.ig, taj, adókártya, Ádám taj, lakcím, szül.akvi, orvosi igazolás, hogy jártam terhesgondozásra (!), formanyomik a netről (bori aláírással!!!), bankszla kivonat, mert arra kérem és igazolni kell a szla létezését, sorbanállás, újabb pecsétek, hogy igényeltünk családit, anyaságit.
Valahová kellett az is, hogy kórházban született Béb. Szóval az összes kórházi papírt is vitte Édesapa. De a honlapokon jól rajta van, pontosan mi kell.
Nekem mondjuk furcsa, hogy meghatalmazottnak odaadhatom a személyimet, és ő azt felmutathatja... De legalább nem kellett nekem elmászni odáig.

korábban ezt írtam:
Anyasági támogatásnak hívják, a Magyar Államkincstárnál kell igényelni a gyermek születése után, annak szül. akvi-ával, TAJ- és lakcím kártyájának bemutatásával, és egy formanyomi + annak mellékletének kitöltésével. Vagy beküldöd az eredeti papírokat, vagy beviszed, bemutatod, és otthagyod a másolatokat. Meghatalmazással intézheti az Apa, vagy más, de az igazolványokat eredetiben kell bemutatni ;(
Budapestieknek a XIII. Lőportár u-ban kell igényelni.
Törvényesen:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 60627.html

Ugyanitt kell igényelni a családi pótlékot ugyanannak a formanyominak, és egy másik mellékletnek a kitöltésével. A formanyomik az Államkincstár honlapjáról letölthetőek.
http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/ugyf ... mtatvanyok
innen az igénybejelentés család tám... + 5.sz. + 1.sz. pótlapok kellenek

Ezen kívül több kerület támogatja az ott lakó anyákat, így a XI. is. Ezt a védőnő, és a helyi önkorm tudja megmondani.

Igénylések helye:
taj, tgyás MINDEN bp-inek a teve u. hungária krt sarok. taj asszem a teve utcai bejárat, tgyás tuti a hungária krt-i bejárat, I. em., jobbra.
családi, anyasági minden bp-inek a lőportár utcában, ahol elég kreatívan kezelik a szükséges papírokat, határozottan a kezébe kell nyomni, hogy ez az. Párocskát elküldték, hogy ez nem jó orvosi, mert bénázott a beadásnál. hazajött, mondtam, ez van, visszavitte, benyújtotta, elfogadták (igaz, másik ügyintéző).
Vendég

KNDERKE! Csodálom a nyugalmadat.

Kép
kissmanó

Kinderke Anyuka!
Mennek a drukkkkok!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!:)

Pillangó: Igen, a szeme fehérje is sárga akkor. Andrisnak nagyon sárga volt, azért kellett a kórházba menni. Az elegendő folyadékbevitelre és az aluszékonyságra figyelj nagyon. Valamint ha a széklete zöldes és nem sárga akkor ott gond van!

Mennek a drukkok a majdnem babázóknak! :D :D :D
Vendég

Móni! ok, átadom.
Egon észrevette a sok újdonságot, sokat nézelődött, első nap alíg aludt és nyűgi volt. :D

Most fürdés volt és kezdődhet a szopi.
molkata

Gurgi! Adtam, néhány nap múlva jobb volt.
molkata

Kinderkeeee!!! Annyyyukááám!!! Mennek a drukkok ezerrel! Minden rendben lesz... Jaaaj, és holnap már a kezedben lesz a csodafiúúú!!! Veled vagyunk nagyon!!! :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Neked is minnyá kezedben Panka királycsajszi!!

KépKép

KépKép
szivvi

Annee: Hogy van Tömzsi?

Kép
zsuzsi**

Szivvi: Jeeeee-jeeee-jeeeee! Nagyon király egy hét ez!!! Jippíííájj! Olyan édes kis domborodós ma Királylány! Tudja, hogy mi van! :lol:

Kép
zsuzsi**

Gurgi (és akinek esetleg kell még vmi segítség a papírokhoz): Egyszer összeszedtem, most megtaláltam, hogy mi, hol....??
Itt van:

1185189141.46.doc

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Annyira aranyos vagy! Jó hogy már nem parázol! Nem is kell! Elgondolkodtam pénteken, hogy aznapra voltam kiírva...Jó, hogy már itt van velünk, olyan jó érzés..

KépKép

KépKép
szivvi

Végülis csak Rózsáról nem tudunk konkrétan?? Mindenki más jelentkezett, ugye?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Igen, Rózsáról :(
Nagyon aggódom, hogy mi lehet velük, annyira el volt keseredve a legutóbbi bejelentkezésekor...

Szivvi: Te is nagyon aranyos vagy, meg az egész kiccsaládod is, élen Lilkóval!! :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

http://marci.co-net.hu/index.html

Ha valakit érdekelnek mesék, versek, mondókák... én jókat derültem!

Kép
zsuzsi**

Szivvi! Péntek..... hun van már a tavalyi hó? :wink:

Grétu mai poénja: nyűg ezerrel, anya meglocsiztatja, Közben ordítás felsőfokon, tiszta pelu, sikítás. Ráadok egy kis bogyt, hisz a hálószobában pár fokkal hűvibb van mint máshol. Alól össze sem patentolom, felveszem a hölgyet, épp textilpelusért nézek szét, hogy tegyem a buksija alá a nagyágyra, s kezdjünk szopizni. Instant módon egy hatalmas rotty a tiszta pelusba (de ha mondom hatalmas, télleg arra is gondoljatok, szerencse nem a hátán feküdt, mert a füléig ment volna), s párhuzamban egy óriás büfi. Hát majd megzabáltam, helyben lenyugodott. Szerencse a fürcsivíz még a kiskádban volt, így visszanéztünk egy kis popsilocsira.
Aztán ismét elővette a hamisítatlan cicikirálynői státust, s annyit zabált, hogy ihaj. Igaz, a végén már le sem bírta nyelni, visszaköszönt a textilpelusra. Aztán jött a hikamika (alias csuklás), amin feldühödött, de legújabban csak az mulasztja el, ha anya leül a szgép elé a karosszékbe, kicsit hátradől, s Grétu anya mellére borul. Mint most is.. S akkor lenyugszik. Anya meg csak bírjon betelni a kis zabálnivaló pufijával.

Kép
kissmanó

Manó: Annyira édi lehet ilyenkor! Az a kedvenc képem, amikor pont ebben a pózban vagytok! Ott olyan cuki! De az összes többin is!!! Boldog lehetsz nagyon! :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! 3 hét, s nálad is tuti ugyanez lesz.
Amúgy kössz. :wink:

Kép
kissmanó

[quote="zsuzsi**"]A írta:zsuzsi**nnee: Hogy van Tömzsi?

Szia Zsuzsi! Szenved szegény!:( A kórházban szombat este odhagytam egy rakás lefejt tejcsit hogy azt kapja majd este, erre a barom éjzakás nővér be sem kukkolt a hűtőbe és jól telenyomta tápszerrel Tömzsikét. Ennek következményeként baromira fája pocakja. :evil: :evil: :evil:
Vendég

Erre gondoltál?

Kép pocialvás

Kép
kissmanó

Szegény Tömzsi.
S az ismerősöd vajon szólt Tömzsikéd érdekében?
Vagy ha szólt is, attól a másik még símánszki leszarta az ügyet.
No, de Tömzsi jól beintett nekik. Inkább kapta magát, s rájuk hagyta a kanárkákat. Ő meg hazamehetett. Hurrá.

Kép
kissmanó

csajok! Most nézem a képet, s utána megtapogattam a loboncomat. Há mintha le sem vágattam volna. Grrrrr. Mikor jutok én ismét fel Szeredába a fodrásznőmhöz?
Ja, apával el kell küldjem a nagyobbakat is a nyíródába.

Kép
kissmanó

Nem tudom, már ki kérdezte, de Balázsnak 33-as fejkörfogata volt, és első babaként sikerült gátvédelemmel szülni.

Nekem a csecsemőorvos azt mondta, hogy miután leesett a köldökcsonk, a köldökéből még tisztítani kell azt a trutyit, ami benne van, és addig, amíg az a trutyi van, nem érheti víz.

kétfiús anyuka
babdorka

Fekveszoptatás: Ti szoktatok éjszaka fekve szoptatni? Én valahogy nem találom el a helyes tartást. Ti hogy csináljátok? Jó lenne megtanulni, hogy közben tudjak szundizni. :)

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgula! A hasonfekvés valóban jó, mert jó a gerincének, de veszélyes a légzésleállás miatt, így én csak légzésfigyelővel merem hasra rakni (na jó, vannak kivételek...). Legtöbbször oldalra fekve rakom le.

kétfiús anyuka
babdorka

Ismerőske sajna péntek este hazament és vasárnapig nem is láttam bent. 4szer is szóltam hogy ott a tejcsi a hűtőben! Ezek szerint hiába!:(
Vendég

Hát én ma egész nap bőgök :(
Hívott apukám és nem bírtam megszólalni :shock: :oops: :cry: Úgy zokogtam, olyan fos.... most is..... :cry: :cry:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez kéééééééééész, nem látok a könnyektől.....
Mi a fene vaaaaaaaaaan????? :oops: :cry:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő! Ha jól tippelek akkó terhes vagy.
oszt a hormonyok dógzanak.

Kép
kissmanó

Dorka: És mekkora volt a BPD-je születése előtt Balázsnak???

ceniko
Szeged

Dorka! Éccakai szopi nálunk úgy megy, hogy mobilomon megnyomok egy gombot, hogy legyen valami halovány kis fény (apa úúúúútálja ha valami világít éccaka, na meg törpnek sem kell azt a minimális csipát kiszökkenteni a szeme sarkábúl), aztán Grétu kiemel a kiságyból ami mellettem van, leteszem az ágyra, s én attól függően, hogy melyik cicit nyomom a szájába, a jobb vagy a bal oldalára fexem a lurkónak. S mindig azt a cickót kapja, amelyik alól van (értsd úgy, hogy az oldalamon vagyok lefeküdve, s amelyik az ágy felől van). Soxor nehezen cuppan rá (ügyetlenkedik ő is én is), olyankor rásegítek, bimbitösszenyomom kissé fennebb, s akkor jobban tud rácuppanni. Onnantól meg én már szinte alszom.
Ja, ma hajnalban kicsit apázhatnékom támadt, Grétu épp a franciaágy kellős közepén, így olyan mókás volt, még egy pár símán elfért volna a csajszi másik oldalán is.

Kép
kissmanó

Csajok! Nálatok is qrva sok a légy? Itt rettenet, ennyit amennyit egy nap fél óra alatt lecsapok, máskor egész szezonba nem sikerül.
S nem csak itt van ennyi, lenn az irodában is panaszkodnak.
Anyáméknál falun monnyuk érthető, mert állatok vannak a szomszédban, na de itt kutyán, macskán kívül a szomszédnak sincs semmi (kutyák nekünk, macskák szomszédnak)

Kép
kissmanó

cenikő: kb. 10 nappal a születése elötti BPD 91mm volt.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Nekem i snehezen ment a fekve szopi, mert a pici cicimmel nehéz oda navigálni. A lényeg, hogy a bimbi egy vonalban legyen a szájával (mily meglepő, mi... na, de ez tényleg nem egyszerű!), és alkar támaszban kezdem, akkor még jól tudok lavírozni, szájába tuszkolom a cicit (ő nézelődik, inkább felfelé fordítja a fejét, mint oldalra). Ha már bekapja, akkor leereszkedem a felkaromra, tartom a fejem, majd az is lecsuklik, de akkor már tartani kell a bimbót a szájában. Ha elalszom, nekem kijön a szájából a bimbóm. De ez arra is jó, hogy ha elalszik, és elférünk, akkor együtt is tudunk aludni, nem kell ágyba repülni.
Én éjjel nem szeretem, mert a 160 centi széles ágy hármunknak kevés (ahogy mi szeretünk aludni, néha kettőnknek is kicsi).
Egyébként mostanában már Te is többet tudsz netezni, ha jól látom, ugye? Alakulnak a napjaid? Jobban van már időd?

És akkor megint a bébiőrös kérdés mindenkihez!!!!!!!!
Nektek folyamatosan van adás a bébiőrben, vagy kikapcsol, ha nem elég nagy a "zaj" a szobában????
Vendég

Dorka
Énis könyöktámasszal kezdem, aztán kinyújtom oldalra a karom, arra rá a párna, így én is szundizok közben!
Bori
Miénk ugyanilyen, a kis nyösszre nem kapcsol be...Angelcare

KépKép

KépKép
szivvi

Most direkt csináltam egy mérést érdekességképpen szopi előtt és után és bukás után, mert soknak éreztem a bukást. 70g-ot szopott és 20g-ot bukott. A szopi 10-15 percig tartott (előtte 2 órával evett).

kétfiús anyuka
babdorka

Hemej jelentkezett már ma?? :oops:

Dorka: Köszi a BPD-és infót:)

Csajok Dorkával beszéltük, hogy ki kéne egészíteni a táblázatot egyéb adatokkal. Mint pl. pontosan hány hét+napra született meg a babóca, mekkora fejkörfogattal és BPD-vel :) ...stb
Mit szóltok??? Léccike lőjjétek át Neki a kiegészítő adatokat!!! És egyéb javaslatokat :wink: Kösziiiiiiiii :)

ceniko
Szeged

No.
Itt volt a védőnő. Stop.
Miért is? Stop.
Jajj de jó, hogy elment. Stop.

Szivvi!
Ugyanúgy csinálom én is az oldalt fekve szopit. Én egyelőre csak így szoptatok.

MIndenkinek köszi a büfi+fektetés infot. Jól van csajok, örülök.

Manóó!!
Háttérzene?? Babazene, esetleg a beszááámeee múúúcsóó Kép

Kata!
Köszi neked is.

Zsuzsi színtúgy köszi..meg Borinak is köszi..

Egyfolytában köszöngetek.háhá :lol:

Most viszont megyek aludni.
Ettem bablevest waze..azt mondták mindent lehet enni, ki kell tapasztalni..
Ha ma nem jönnék akkor vszínű..5 felvonásos műsor van..pár perc szünettel..
torolve_20131003125716

Kép

Ma délutáni szunyókálás
torolve_20131003125716

Ja igen, a sárgaságra azt mondta, hogy egyáltalán nem vészes, jól eszik akkor minden ok és magától felébred..
a kép azért picit csalóka, ennyire nem kínai..
torolve_20131003125716

Gurgi! Asztamindenit. De merész anyuka vagy.
Én nem merek enni szinte semmit (na jó, ettől nem fogok lefogyni). Edó nem bírt egy csomó mindent, Adriával megreckíroztam vala fini saját termés császárkörtét, hát azt a szenvedést amit a gyerekem kapott az én kívánósságom nem kordában tartása miatt.....

Csajok. Tisztára kész vagyok. Nem tom mopzgatni a bal karom. Meg nem bírom extrára forgatni sem a fejem. beszarok, úgy fáj a bal vállam nyak felőli része. S most épp a bal cici következik ha kisasszony felébred. Már előre extrán sajnálom magam.

Ja, elsőbő latlált, süllyedt. Babaaaaaaaaaaaazeneeeeeeeeeeeee. S ahogy elfigyelem, gyermekem kint is szereti, nem csak pocilakóként jött be neki.

Kép
kissmanó

Azt a kis Pampers reklámos legénykét egyem meg. S ahogy alukátorkodik.....

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Aludtam én is du., éjszaka meg buli lesz, no mindegy.

gurgi: de édes kis csomag....nem is kínai egyáltalán.

Hemej, tényleg nem is jelentkezett még ma.
Zsuzsi: Orsi sem írt sms-t?

Na lépek, megejtem a szokásos napi hajmosást. Nem soká jön Balázs, és megyünk vásárolni.

Csajok, alig mozgott ma még a bébi...illetve hogy pontosabb legyek, egy-két keményedésen kívül, nem is emlékszem másra. Ha így marad, lehet beugrom a kórházba. Kezdek kicsit aggódni. Vagy ez normális ilyenkor? Nektek van/ volt ilyen?

Móni

Kép
Kép
moni1973

Gurgi, kaja téma: én Blankával anno mindent ettem, és soha semmitől nem is volt baja. :D Mázlim volt, nem volt hasfájós, és ezek szerint érzékeny sem volt egyik kajára sem. Szerintem is érdemes kipróbálni mindent, nem szabad az általánosságokra adni.... minden baba más és más...Miért vonjunk meg alapból magunktól ételeket, amikor nem is tudjuk, hogy lenne belőle baj, vagy sem?! :wink:
Remélem, hogy neked sem lesz gondod, szuper lenne.... :D :D

Kép
Kép
moni1973

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?