A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Szasztok! Atfujt az elobb a lakason a szel - az eredmeny:

Kép Kép Kép Kép Kép

Persze Aron mindjart nelkilatott a rendezkedesnek...
kami

Kami :D Először azt hittem Áron csinálta!!! Hú mondom, igen erős legényke.

SNO: remélem hamar kiderül és tudtok aludni egy jót!

Norcmorc: milyen volt Csokonyavisontán? Ugye ti voltatok ott

Linus megkapta az első vaskoktélt - jól befogta a textilpelust - remélem ügyes leszek és a rucik megússzák!!!

Itt is mindjárt vihar lesz!

Nagyon nyűgös volt a Linus ezért a kendőből csináltam neki függőágyat a járókára.
Teszek majd fel képet

nanica

Nanica megkaptad a privit?

Ne aggód azt mondták nekem bent a klinikán a gyerekorvosok hogy a 3. hónapban szinte minden baba vashiányos addigra csúcsosodik ki. Gondolom addig vannak tartalékok. Nekünk is az volt 3 hósan csak mi nem kaptunk vasat mert a tápszer tele van vele :)

KépKép
csongria

Nanica!

Tényleg ne aggódj a vashiány miatt. Az ilyen nagy, életerős (pc változat :-)) lánykáknak több vasra van szüksége az átlegnál. Nagyobb test...stb. De ha ez megnyugtat, a vashiányosoknak SOKKAL kisebb az esélyük a szívinfarktusra! Ahol a természet elvesz, ad is vmit!!! :-)

Orsi, Ágiboldi!

Hogy minek a mnyugdíjpénztárat megadni? A GYED-en töltött évek munkaviszonynak tekinthetőek nyugdíjszámításnál. Egyrész azzal, hogy igényled a családi pótlékot, meg a GYÁS-t stb. Te "értesíted" az államot, hogy nem munkanélküli lettél, csak a gyerekkel vagy otthon. Ezért is kell aláírni a munkahely felé a fizetés nélküli szabi kérelmet!
Vagy Nektek nem kell???
És mivel a mnyugdíjpénztárat senki nem értesíttte eddig, így egyrészt neki is tudnia kell a megváltozott státusról... Vagy vmi hasonló oka van! Nem tudom, befizetés történik-e ezidőalatt a cég részéről. És sokan vállaltak saját befizetést is, ami nem tudom, hogy szünetel-e a GYED alatt!!!!

Kami!!!

Mikor mész Jászakárhovaaaaaaaaa?????????????????
Vendég

Na véger én is ide jutottam, végre végig tudtam olvasni!

Minden hófordulósnak sok boldogságot, akiről lemaradtam.
Remélem minden beteg meggyógyult már.

Timi: Kicsit megkésve: Előszőr a levét adtam, utána meg a rostjából, eddig ízlet neki és a doktórnő se ellenezte, főleg hogy azóta minden nap van kakink.

Bendegúz: Neked is kicsit megkésve: Nem kap még kaját helyetesítve gyümit, csak néhány falatot két kaja között. Nem is akarok még egy darabig kajcsit helyetesíteni neki, főleg addig amíg nem szokja meg az ízeket.

Noémi: Üdv. köztünk.

Bébikomp: Nekünk nem lesz, egyáltalán nem tartom jónak.

Rólunk: Ma voltunk a négy hós oltáson, szerencsére jól viseltük ezt is, remélem láz se lesz.
64 cm-ek és 5980 g-ok vagyunk.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Norc,
és mi a fizetésnélküli szabi időtartama?
Melyik magán nyugdíj pénztár kell, a kötelezően választott vagy, amit pluszban választottam?

Nanica,
Jöhet a kép! Már nekem is megfordult a fejemben, de még nem próbáltam kivitelezni, kiváncsi vagyok!

Lin,
Üdv Gréta a négy hónaposak között. Ha így bevált a barack a kakira, mi is kipróbáljuk (eddig csak rágcsálta az egybe barackot, nagy kárt nem tett benne).

Orsi
Kép Kép
sno

Norci! Majd augusztus 4-en! Miert?
kami

Norcmorc,
A BCG nyomkodással a szövetek közé préseled a váladékot, ami tulajdonképpen nem is a klasszikus genny. Lefedni is csak akkor szabad, ha nagyon piszkolná a ruhát. Az a legjobb, ha behegesedik és kész. Az újraoltástól viszont semmi baja nem lesz. A nyirokcsomó duzzanat a hónaljban, áll alatt, fül mögött mindenkinek oltási kockázat, nem lehet megakadályozni, ha annyira ki akar fejlődni. A kifakadás semmi extra, eléggé megszokott, immunválasz-függő.
Egyébként a Bartos a dokink és már többször írtam, hogy kijár, meg azt is, amit a D-vitaminról írtál.
A családi pótlékank semmi köze a nyugdíjhoz.

Ágiboldi,
Lehet valami ebben az IKEA terhességben. Pocakosan én is sokszor voltam, ahogy a Praktikert, Kikát, Domust és más lakásra költő helyen is sokat megfordultam. Érdekes, azóta elmúlt az ingerenciám. :D

Pelenka,
Lehet, hogy csak nekem vannak fenntartásaim a TG fehér pelussal szemben, aztán ugyan olyan, mint a másik. Volt olyan, hogy egy kissé elhanyagoltabb úriember jött oda a játszin, hogy kő pelenka? ócsón adom... és az orrom alá nyomta. Megalapozta a rokonszenvemet.
Volt itthon Pampers, Libero és tarka Tesco. Leöntöttem egy-egy deci vízzel, majd a reklám tesztje, rányomtam egy pzs-t. A Libero vesztett. Pár perc után csak úgy kézre összenyomtam, a Libitől határozottan nedves lett a kezem, T bírta, a P-n egyáltalán nem éreztem semmit. Kár, hogy csak ez a háromféle volt itthon.
Kb egy centiről végigmustráltam a külsejét, egyik se szimpi. A nyomtatástól eltekintve nemigazán láttam különbséget, a belsejében már igen, de ott nekem nem volt egyértelmű, hogy bmelyik is jobb lenne a másiknál. A P viszont valóban büdi, ez az egy, ami miatt azért szoktak fenntartásaim lenni, az ára mellett. Utálom, ha főműsoridős reklámot fizettetnek meg velem.
A T ha jól emlékszem 34 volt, de lyukas az agyam, amolyan erős tipp.
A Sleep&Play P nekem sem tetszett, csak a képeskönyv miatt kellett megvenni Natinak, szerintem abból is vannak elfekvő készleteink valahol.

Pann,
Én nem tudom, milyen gyakran és mikor etetek éjjel. Mivel nekem (is) nappalra kell az energia, befektetem magam mellé és amikor nyügi, kap egy cicit és pillanatok alatt visszaalszok. Időnként átmászok a másik oldalára, de teljesen félálomban. Csak arra szoktam emlékezni, hogy egyszer kivettem a kiságyból, mert végülis valamikor oda kellett kerülnie mellém. Olyan is volt, hogy pont szopizott én meg félálomban átfordultam a másik oldalamra, ő meg szájában a cicimmel addig követett, amíg a gravitáció győzött. Na arra azért jól felébredtem.

Bella,
Fizetősből is több van. A szabad a vasúti árjáró jobb oldalán van, ha szembe állsz a tóval. Balra a Pop strand, ha még mindig így hívják. Van Fehérvár fele egy, amit régen kedveltem, de az még tinikoromban volt.
Robi nem szeret úszni, én meg a gyerkőcöt nem vinném bele szívesen, ahhoz túl para vagyok. Meg az én nyafi bőrömnek kell vagy 40 fokos víz, különben fázok. Az enyhén gőzölgő víz egy könyvvel kb éjfél körül a kedvencet. A homokos tengerpart a második, de sós víznek meg az ízét utálom és azt, hogy már többször bele akartam fulladni.

Lora,
A leírásod alapján a BCG szerintem tökéletes.
Ez a lábpakolós nagyon ügyes! Jó hajlékony, ruganyos izmai lehetnek. :D Szabi nem éri el még a lábával a száját, eddig csak karmolászta és tapizta.

Sági,
A suttogó azt is írta, hogy egy éjjel akár 100x is vissza kell tenni a gyereket. :twisted: Nekem kb 2nél szakad a cérna és jön mellém, így nem tudom, hogy mennyi lenne ez nálunk.
Gratuláció a sógornődnek! Meg tökéletes pasi apukájának is :)

Motor:
Ha már Orsi emlegette és a Tesco szóba került. Van egy 4 kerekes, alacsony modelljük. A legjobb, amit a két év alatt láttam a játszin, pedig ott egész Európa és Amerika összes fellelhető modellje megvan. (persze kínai gyártósorról) Onnantól, hogy mászni tudnak, már tudják löködni, ez Natinál 8 hónap volt. Még mindig imádja, pedig már a térde is lelóg így csak itthon használhatja néha.

Orsi,
Nekem van egy jópár Potter-fanatikus ismerősöm, aki szombaton beszerezte. Én megvárom, hogy kiolvassák, az egyik csak ideadja. Kivárom. A fordítás csak februárban jelenik meg, ha jól tudom.
Játszin olvasás? Ne dühíts! Én ma 5 órát nyomtam le a játszin, a babakocsi és Nati között rohagálva, csúszdára mászva, csurom vizesen, sárosan. :evil: :D

Kami,
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép KépKép
lorca

Ma a játszin jól felhúzott egy hülye nagymama. :evil: Nati elég ügyes, de azért mégiscsak egy kétéves. Felmászott a csúszda tetejére, ott szereti a kilátást, ezért nézegelődött egy kicsit, ahogy szokott. Erre odaáll a csúszda mellé, hogy Csússzál már kicsi lány! meg Mire ez a kislány lecsúszik, Ákoska, lemegy a Nap. A hangsúlyról nem is beszélnék. Persze Natit megijesztette, el is ment a kedve a csúszdától, bújt hozzám. Nekem meg mondogatta, hogy a kisfiú még nagyon kicsi(, azért bénázik nagyokat a felmászással). Nekem azért gyanús volt a fogai alapján. Nati önállóan fel tudott mászni a létrán és a kötélen is, neki segíteni kellett még a rendes feljárón is. Aztán jött az én időm. A kisfiúról lecsúszott a pelus, Nati meg rákérdezett, hogy mi az. Mondom pelenka, mert a kisfiú még nagyon picike. Rá is kérdeztem, nagy ártatlanul, hogy mennyi idős. Ő: Ó, még csak két éves! Erre: érdekes, Nati is. Ő: Tényleg?! Hogy mennyit számít az a pár hónap! Azután kiderült, hogy egy hónappal idősebb Natinál :twisted: , csak ő nézte egy évvel idősebbnek, mert rendesen beszél, bugyis, magas és nagyon ügyesen mozog. Pont bemutatta a kunsztrepertoárját :twisted: Én meg persze kedvesen megjegyeztem, amikor panaszkodott, hogy milyen fáradt is a gyerekek utáni rohangálástól, hogy esetleg hagyni kéne a gyereket, hadd játszon, mert úgy fejlődik. :twisted: :twisted: Azt hiszem, nagyon utált :lol: Meg az is látszott, hogy ég a feje a bunkósága miatt. Megérdemelte. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Én nem tudtam, ki a dokid... Csak jót akartam... Nem kell leharapni a fejemet... És már mondtam, hogy nem nyomkodtam. Inkább csak felitattam a gennyes cuccot.
És, hogy mi a közös a családiban, meg a nyugdíjban? Hogy kitől kapod...

Sno?

Lehet több magánnyugdíjpénztárad? Az nem önkéntes???? Automatice az OTB-be "léptetnek be". Ha nem kötsz szerződést. Én mondjuk az ING-vel. Az az egy van...

Kami!

Kölcsön akartam volna adni a Strandmózest, de pont akkor utazunk mi is... :-(
Vendég

se a nyugdíjpénztáras, de főleg a fizetés nélküli szabi dolgot nem értem, sztm se a tgyás, se a gyed-gyes időszaka nem fizetés nélküli szabadság. nekem a mhelyem intézi, de ilyesmiről nem kellett nyilatkoznom, az tuti, de majd lehet, h én is rákérdezek.

kami
mégis mekkora szél volt ez? v a habtapi ennyire mobil?

pelus
nálunk még mindig a huggies. semmilyen más fajta nem vált be ennyire, ebből talán még egyszer sem volt baleset, úgyh az esetleges extraktg bejön a mosóporon :wink: meg nekem tetszik is. kaptunk ajándékba drogeries boys and girlst, ami olyan nejlonszerű kívülről. kelét nem zavarta, de engem igen, úgy látszik pelusban rendkívül igényes vagyok :lol: bár a nagyobb méretekben lehet, h letörik majd a szarvam, mert ah néztem, azok már igencsak drágák, ezek még a bevezető árak...
lorca után szabadon esetleg egy talin megmutathatjuk, melyik mit tud :P

norc
most nem azért
"Annyira, hogy kb 3 hónapja havonta-kéthetente kifajad. Először egy textilpelus tele volt véres gennyel. Most kb a jól kiázik két-három nyomással kijön. Utána egy napig gézzel kell fedni És még mindig gyulladt, szóval még jönni fog belőle!!!! Ha felszakad, ki kell nyomkodni. Iszonyatosan fáj neki. Ő, aki tényleg soha semmiért nem sír, akkor keservesen, vígasztalhatatlanul zokog"

"És már mondtam, hogy nem nyomkodtam. Inkább csak felitattam a gennyes cuccot."

most nyomkodsz, v nem? :twisted:

egyébként nekünk is azt mondta a védőnő, h ne nyúljunk hozzá, ha kifakad (megtörtént) úgyis vasalt ruha van rajta (nem történt meg), nem lesz semmi baja

ágiboldi
ugye milyen tuti az együttfürdés? :wink:

lorca
még mindig irigyellek az együttalvásért, én nem bírok kelével aludni, mindig visszarakom szopi után. bár az elmúlt pár éjszaka meg az volt, h folyton felriadtam, h visszaraktam-e az ágyába, úgyh így se vlmi nyugis az a kevés alvás

játszóteres sztori n tuti. én már alig "várom", sztm én leszek a játszótér réme, az ilyesmit nemigen hagyom szónélkül + gonosz tekintet

kele tegnap is meg ma is kihagyott egy déli kajálást. n nehezen értem meg, h mi ez a renitencia, gondolnám, h ebben a dögmelegben ink belehúz, de nem és nem. nem kellett ma neki se a fehérvári úti rendelő, se a c und a próbafülkéje, de még az étteremterasz se.

jut eszembe, a c und a -ban (váci utcában voltunk) tök jó leértékelések vannak babaruciban és van már bundás kezeslábas is, ha vlki nem akar lemaradni és/vagy alaszkába megy nyaralni :lol:

csongria
üdv a hajnali ébredők körében! nem túl nagy a buli, a hangulatról nem is beszélve, úgyh rem, csak átmeneti nálatok!

sági
gratuláció a sógornődéknek!

nanica
sovány vigasz, de legalább volt érteleme ennek a sok kínzásnak. :( egyébként milyen tünetei voltak linusnak? (bocs, tuti írtad már, de nem emlékszem és n izgat!)

snorsi
soproni oké, na de szűz??? :lol:
Soproni Szűz, nem a gyerek, hanem az anyja - úgy látom, idézgetős kedvemben vagyok, nesze nektek lorca (róki?)féle kétablakos bnetezés...

majus3

Május!

Mondtam, hogy rányomtam egy gézlapod. Nyomkodás, vagy sem, mindenki önte el maga....
Vendég

önte=döntse
Vendég

Azt, hogy más cégénél hogy van, halvány fogalmam nincs. Azt tudom mondani, ami nálam van. Kifizető hely vagyunk, mindent a cég intéz és levélben kapom az utasítást. Kaptam egy igénylőlapot, kitöltve (magánnyugdíjpénztár is!) meg egy nyilatkozatot, ami a szabiról szól és alá kell írni. Nem szkennelem be, bocs, mert tele van adatokkal!!!!!! Mellékelnem kell az EREDETI születésit is és visszaküldeni!
Ennyi!
Vendég

Idézem az OEP honlapot:

A Munka Törvénykönye szerint a munkavállalót – a gyermek 3. életévének betöltéséig a gyermek gondozása céljából – fizetés nélküli szabadság illeti meg, amely engedélyezését a munkáltató a „foglalkoztatói igazoláson” igazolja.
Vendég

Úgy látom kicsit csípős a hangulat :lol:

Május! Na mi újság Kele körmeivel? Sikerült levágnod? Szolj aszt viszem az ollom :lol:

Remélem jót alszunk ma hogy lehült a levegő.
Jó ez a harmadik müszak nézitek?

KépKép
csongria

Szintén csatolandó:

magánnyugdíjpénztár tag esetén a záradékkal ellátott magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozatot,

forrás: OEP
Vendég

1997.évi LXXX törvény: a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról

5. § (1) d) az álláskeresési támogatásban részesülő személy, továbbá az ellátások igénybevételének időtartamára az a személy, akinek az álláskeresési járadék, munkanélküli járadék, vállalkozói járadék folyósítását terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj vagy gyermekgondozási segély igénybevétele miatt szüneteltetik

Ebből én azt vontam le, hogy szünetel a magánnyugdíjpénztári tagság (legalábbis a befizetés)
:-)
Vendég

Május,
A Tgyás lejártával kellett igényelned a munkáltatótól a Gyed idejére fizetés nélküli szabit. Vagy majd kell. De ez nem a hagyományos fizu nélküli, hiszen pörög minden tovább, csak a kifizető változik meg úgy, hogy az eredeti munkahely megmarad, azért kell onnan virtuálisan kilépni.
Idealista a védőnőtök :D Néhány kósza rendmániás kivételével (ez most a tisztelet hangja volt 8) ) Szerintem főként a nem vasal kategória él.
:twisted:
Én sajnos vásárlási tiltólistán vagyok. Pedig nagyon szeretem a C&At!

Kép KépKép
lorca

5óra vasalást cserélnék hasonló mennyiségű pakolásra, esetleg cumisüvegmosásra... :twisted: :twisted: :twisted:
Imádok vasalni!!!!! :P :P
Vendég

Sziasztok!

Lorca,
Megjelentek Petin a pöttyök! :D Már kutya baja és tegnaptól már hasról hátra is tud fordulni. Jót tett neki egy kis kényszerpihenő.
Jól beégetted a nagyit a játszin, de kinek-kinek érdeme szerint! :lol:

Lapozzunk már a bcg-től ha lehet kérni!
Nekem is alá kellett írni egy nyilatkozatot a fizetetlen szabadságról!!!

Peti az esti tejpépes vacsinál már nem csak a kanalat teszi a szájába hanem a kezét és a lábát is. Izgalmas így az etetés, de a végén fogom és ahogy van be a kádba. :lol:

Na mentem, jóccakát!!!
Vendég

Sziasztok Mamócák! Ma nem volt lehetőségem bejelentkezni, az uramnak szüksége volt a gépre és Bencus is elég hisztis volt ma.
Most csak gyorsan beköszönök, mert nagyon fáradt vagyok és nem szerettem volna, ha legalább ennyit nem írok nektek.
Holnap tényleg jön a beszámoló és talán már a képek is a trónörörkösről.
Köszi azoknak az üdvözletet, akiktől most kaptam, igyekszem a neveket megtanulni, még nagyon az elején vagyok.
Puszi mindenkinek
kátya84

Május! Egyébként valahol nekem is eszembe juttott ez! A dokinéni rendes volt, azt mondta, hogy ha látja, hogy szépen kipozsgásodik a bőre, akkor nem küld kontroll vérvételre, hogy ne kelljen szúrkálni.

Én egyébként semmi tünetet nem vettem észre! 4.én kellett menni kardiologiára és az ottani doktornő említette, hogy egy kicsit sápadt a Linus és a papírra kérdőjellel írta a vérszegénységet. Az oltáskor pedig a gyerekdoki szintén sápadtanak látta, megnézte a körmeit és a fülét - ha az fehér, akkor utalhat vérszegénységre, ez illetve az ok nélküli köhögés miatt küldött vérvételre.

Én is a harmadik műszakot nézem, a többiek most alszanak!

Kép Kép Kép

nanica

A csomózás hasra ment - a lényeg, hogy fix legyen!
Ha már nem lehet hordozni, legalább hasznát veszem :)

nanica

Sziasztok!

Már több, mint két hete akartam nektek írni, de nem jutottam idáig.

Nagyon örülök, hogy sikerült Rokicáékhoz eljutnunk, és így megismerkedhettem néhány anyukával és babával közületek. Sajnálom, hogy nem voltatok még többen.

Norcmorc!

Ha jót akarsz a doktor néniteknek, akkor ne nagyon mondd senkinek, hogy otthon kapjátok meg az oltásokat. Ugyanis 2002. július 1. óta tilos otthon oltani. Előtte sem igazán örültek neki, de megtűrték. Azóta szankcionálják is. Ha kiderül, akkor 30.000 Ft-ra is megbüntethetik a doktort.

Majus!

Azért kell a fizetés nélküli szabadság, mert törvény szerint:
"Nem jár a gyermekgondozási díj, ha

a) a jogosult bármilyen jogviszonyban díjazás - ide nem értve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást - ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja; ..."

Aztán, hogy ezt egy-egy munkahely hogy intézi, az már egy másik kérdés. Az én munkahelyemen minden gyermeknél külön kellett írnom egy fizetés nélküli szabadságos kérelmet az éppen aktuálisan a munkáltatói jogkör gyakorlója.

További jó babázást mindenkinek!

Zita
pzita

Zita!

Örülök, hogy itt vagy!!! :-)

Rotát kaptunk, azt is tilos????? :-)
Vagy csak kötelezőt?
Vendég

Ági, akkor a háromnapos láz volt? Azt jelentik a pöttyök? Gratula a sógornődnek!

Május, az együttfürdés szuper, csak én alapból 15 fokkal melegebben szeretem, és nem csak a köldökömig :wink: nade a Boldi viháncolása kárpótolt :lol:

Lorca, én se tudok Boldival aludni, csak hajnaltól, ugyanaz, mint Május, folyton azt álmodom, h nem tettem vissza az ágyba, és a fejére húzom a paplanom.
De utólag is köszi amiért Rókival figyelmeztettetek, h tanuljunk meg fekve szopizni mert "életet ment"!!! És tényleg!! Köszi

:lol:

Kép
Kép
agiboldi

egyéb kiegészítőkkel akár nyugszék is készíthető a kendőből. (csak a gpiszkarton nem bíná a popóm súlyátt :lol: ) Kép

nanica

Nanica!

Linus egy tüneméy. Annyira édes!!!! :)
Vendég

Sági! Ez a szépen evés akkor csak a beetetés volt :lol: Beni ugyanazt csinálja és utánna a hajára keni :lol:

KépKép
csongria

köszi Norc, :D
Ti voltatok Csokonyvisontán? Milyen volt? Anyuék most vannak ott, és jövőre minket is akarnak vinni :P

nanica

Sági!

Peti milyen tejpépet eszik?
Vendég

Jajj! Bocs! Elfelejtettem válaszolni!!!
-Nos. Anyósék kb 7-8 éve járnak oda. Kis házat bérelnek 2000Ft/fő/éj-ért. Két pici háló, nappali, konyha, fürdő, wc, terasz, kert. Nagyon aranyos. A strand is elég jó, csak amikor mi voltunk iszonyat sokan voltak a meleg miatt és annyira koszos volt a víz, amilyet életemben nem láttam. De csak az az egy, ami nem a 20cm-es gyerekmedence, hanem a 90-120cm mély langyos. Az úszó, meg a többi tiszta volt...
Viszont Barcson, nem messze onnan nagyon jó az "élményfürdő" szép, tiszta, kellemes. Szauna, jakuzzi használat csak 280Ft/nap
Nagyon tetszett!!!
Jövőre ezt néztük ki: http://www.csokonya.hu/katzkft/apartmanhaz.html
Vendég

Köszi!

Majd megkérdezem anyuék hol voltak, lehet, hogy itt mert ők mindig valami kiserdőt emlegettnek.

Jóéjt mindenkinek

nanica

Ja egy kérdés!

Lorca és más tapasztalak! Miért jobb mondjuk a motor, mint a komp? Vagy csak akkor ha nem csak a lábujjhegye éri a földet? Vagy jobb az alátámasztás??? Kompba simán belepakolják a 6hós piciket, motorra meg csak nagyobb ül rá, aki esetleg tud járni?? :oops:
A bnőm olyan kompot vett, ami leblokkol a szintkülönbségnél. Már egy szőnyegre se lehet rámenni vele. (nem eshet le a lépcsőn) De egy pici lakásban, ahol nincs szőnyeg, ott bútor van. Akkor minek a komp??? Nem jó az semmire, max tetszik a gyereknek??? :roll: :twisted:
Vendég

Nanica! Sokadjara ezem a lanyodat a fiamnak! Pl az elso fuggoagyas kepen is...

Majus
! Ilyen nagy szel volt ES ilyen konnyu a habtapi (Tudod, hab meg minden :D) Pont szeombol jott a szel, az erkelyajto volt nyitva... Hat Aron nagyon elvezte, en meg tobbszor is szivrohamot kaptam a rohogestol.

Most megyek keszulodni, viszem a dedet a Madaraszba kivizsgalni a napkozbeni sajat torna alatti orditas kivizsgalasara. Mert jo, jo, hgy turelmetlen vagy hogy faj neki - de ennyire????? Megyunk demozni... remelem osszejon...

Norci, meg annyit, hogy koszi a felajanlast, kedves toled!!!

Ja, es Lorca, siman megerdemelte az oregasszony!
kami

Kami! Mesélj a kivizsgálásról hogy mit csináltak és mi az erdmény. Drukk :)

Nóri rohanok és cserélhetünk, 60 db vasalni valóm van, neked gondolom nincs annyi cumisüveged? :lol:

Megkímélt a fiam "csak" 7-kor kelt :evil:

KépKép
csongria

Ria!

Azért jöhetsz nyugodtan, nagytakarítás van... Ennyi cucc megy a tárolóba, és még mindig úgy látom, hogy nem lesz kevesebb! :twisted: :twisted: Kép
Vendég

Megjottunk. Aron a kistunder-formajat hozta, bajosan vigyorgott Szever doktornore, mikozben keztamaszozott buzgon. Ezert tenyleg erdemes volt folkelni hajnali fel 8-kor...

A dokino szerint egyebkent hiszteriarol van szo: ha egyszer ordit ugyanannal a muveletnel, maskor pedig az apjara vigyorogva csinalja, akkor tuti nem a fajdalom miatt ordit. Hanem mert duhos, hogy nem jut otrol a hatra. Azt mondta, o olyan baba, akinek a szellemi fejlodese tul gyors :shock: a fizikaihoz kepest (jesszusom mi lenne, ha fizikailag is "gyorsan" fejlodne???) es az ilyen babak "orditanak a duhtol". Hurra.

Jeghideg dinnyevel vigasztalom magam, hmmmmmmm!
kami

Sziasztok!

Ági,
Igen ez a 3 napos láz és kiütés volt. Tegnap a dokinéni is megerősítette a diagnózist.

Nóri,
Peti Hipp natúr tejbegrízt kap, nagyon szereti. Ebben tápszer is van és az van feltuningolva. Lehet, hogy a többiben is van csak nem olvastam el figyelmesen. Tegnap még meg is ízesítettem egy kis szilvával, lecsúszott úgy is. :lol:
Mennyi cucc, jesszusom!!! :shock: :D

Nanica,
Szuper a hintaágy!

Kami,
Majd gyere és mond el mi volt!!!
Vendég

Sági!

Örülök, hogy Peti jól van! Meg Ájron is!
Mi is kaptunk most Humana HA pépet. Vmi miatt a dokinak az a fontos, hogy HA-s legyen. Ez ugyanaz a tápszer, mint amit eddig kapott. Csak kicsit más állag. Persze én is belecsempésztem tegnap egy-két kiskanál barackot. Még, hogy én nem akarom elkezdeni a hozzátápit...
Tessék, ujabb elvem mondott kudarcot! De olyan aranyos, ahogy a nyelvével "szopizza" a kanalat. :-)

Kami!

Ha a Te fiad "le van maradva" fizikailag, akkor az én lányom fizikailag És szellemileg is le van maradva????? :oops: :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Ez most csak egy próba írás, mert csináltam vonalzót és nem tudom működik-e, Bencus lassan elalszik, akkor jövök újra.

Kép
kátya84

Óóóóóóóóóó vmit elszúrtam. Kezdem újra. Ilyen bénát

Kép
kátya84

Meg mindenki mase, Nori :D

Neeeem, a neurologus eleve a "nemnormalis" babakhoz viszonyitja Aront, akik hozza kerulnek, o eleg sok ilyen "koraven" babaval talalkozik es ezalapjan mondta, amit mondott. Az atlag, normal, egeszseges, vidam baba tipus, ahova a ti babaitok is tartoznak, itt nem osszehasonlitasi alap.
kami

Aron mar megint rendelten...

Kép Kép
kami

Ja, azt a csacsit, ami az agyara van kotve, onalloan mukodteti, meghuzza a karikat es zenel... egy jo ideje mar elszorakoztatja vele magat... legalabb emiatt se nekem kell folugralnom :D
kami

Es meg Ajron... az "elmaradt" fizikai kepessegevel :D :D :D

Kép Kép Kép Kép

Most pedig takarekra veszem magam, mert szalad a lakas. Tegnap a cunami utan lemostam darabonkent a habitapi-mozaikokat (darabonkent, ertsd ezalatt: pl a kerdojeles mozaik az 3 db) es ossze kene rakni, de elotte fol kene mosni (porszivo beszart, a koszt is fol kell szednem...), meg a konyhat tervezem meg megcsinalni. + fozes. Mara ennyi eleg is lesz asszem...
kami

Nóri! Meggondoltam magam inkább vasalok :lol: A dokid azért ragaszkodika HA tápihoz mert az hipoallergén nincs benne az a tejfehérje ami allergiát okoz. Mi már azért nem HA-t eszünk mert azokat nem ette meg és a nem HA az finomabb szivesebben elfogadják a babák. A boltban kapható tejpépek nem HA-k de a patikában van HA vaniliás tejpép a milupától azt csak receptre adják mi azzal kezdtül a hozzátápit meg persze a banánnal.

Kami szupi hogy nincs semmi gond. Beni is ilyen ha nem elérhető számára a játék és úgye még nem tud oda kúszni akkor ordít.

Sági nem jön a fogatok? Most olvastam hogy ha jön a fog akkor gyengül az immunrendszer és fogékonyabbak a fertőzésre meg étvágytalanok is.

Látom páran elkezdtétek a hozzátápit csak nem meritek bevallani magatoknak se :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Kami! Lehet hogy Áron szellemileg már "megy", csak fizikailag nem tud lábra állni :lol:

KépKép
csongria

Lukacsniki első kisfia 8 hónaposan állt fel, én elképzelhetetlennek tartom hogy Beni 2 és fél hónap múlva feláll.

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?