A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi26! Milyen kiterjesztésben kaptad a képeket?
A Babanetre csak .jpg-ben lehet feltölteni?

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Ne írjál már ilyen butaságokat! Te is nagyon aranyos kismami vagy!!!! Most látod mivel kezdődik az oldal????
:D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Meg én vagyok a legkisebb is közülünk...

Na jó, nem szapulom magam tovább.

Kép
Kép
timi26

Gremese: :D
Mindjárt megmézem miben van.

Kép
Kép
timi26

Azt írja, hogy file. Amikor meg akarom nyitni, megkérdezi, hogy milaen típusban akarom megnyitni. De JPG-t nem ajánl fel.

Kép
Kép
timi26

Anitja! Nagyon jók a képek!!!! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Nem tudsz egyet elküldeni a mélcímemre? Megnézem. gremese@2windmills.hu

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka képét nem jól töltöttem fel, bocsi, itt van tehát:
Kép

Na nekem ennyi volt a tarsolyomba :lol: küldjetek privit ha szeretnétek valamelyiket teljes méretben, 400-500kb közöttiek, és 1280x960-as méretűek.

Egyébként tényleg nagyon jó volt, én nagyon jól éreztem magam :lol: :lol: :lol: És mi is sokat gondoltunk Rátok (akik nem tudtatok eljönni)

Sense! Mi van Veled? Jól vagy? Írj, ha tudsz légyszi!

Pola! És Te? Mi újság Veled? Remélem minden rendben.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok Lányok!

Kb egy órája én is hazaértem, jól bevacsiztam, és azt hiszem, nincs más hátra, mint egy jó fürdő és alvás! NAGYON JÓL ÉREZTEM MAGAM a találkozón, csak jól lefárasztott az utazás! :oops:

Gremese: remekek a képek!!!! Nem is te lennél, ha nem lennének azok... :D

Anitja: köszi a jógát, itthon is csinálni fogok mindent, amire emlékszem, mert kész felüdülés!!! A dióról meg ne is beszéljünk, még mindig csiklandozza az ízlelőbimbóimat!!!! :D :D :D

Örülök mindenkinek, aki eljött, a Többieket pedig mind hiányoltuk. Majd holnap szerintem mindannyian mesélünk részletesen (keltettünk "kisebb" feltűnést a pocakokkal.. :lol: :lol: :lol: ).

Legyetek jók, sok puszi,

Detti

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese: elvileg elment az e-mail.

Anitja: tényleg jó volt a dió!!!

Én azon mosolyogtam, amikor a talin is ránkcsodálkoztak, hogy mindenki pocis közülünk.

Kép
Kép
timi26

Timi26! Válaszoltam. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Miléna: kösd fel Zétit a derekadra, mert itt a hidegfront megint. Fél ország be van borulva.

Az a gáz hogy Viktor is ezeket érzi meg. Remélem Anitja, jól láttad amit láttál és kibírunk még 1-2 frontot!!!

Kép
Kép
timi26

Niki! Nagyon édes a kislyány, és szépek a muffinpapírok. :lol: Én is szoktam muffint sütni, de ebben a 40 fokban... Holnap jön egy kis lehűlés, úgyhogy asszem gyártok is.

Hun vagyol??????

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: ment az újabb e-mail.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok

Gratula a kis csapatnak!!!!
Szerintem a csoportkép a legjobb! Biztosan el is fogom menteni.

Anitja
IGAZI tetkó van a karodon? Nagyon vagány!!!

Kép
granda

Sziasztok !

Nagyon csinosak voltatok.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam menni.

Gremese : én nem kaptam meg a telcsi listát.

Puszi és jű éjt mindenkinek !!!!
20200310173350

Csajok,
én is nagyon-nagyon jól éreztem magam a talin!
És őszinte csodálattal adózom azoknak, akik hosszú utazásra voltak képesek, hogy ott legyenek, ez igen!!!

Jövök a képekkel én is! ;-) Aki szeretné az eredeti méretűt és felbontásút (melyek 3-400 kb körüliek), írjon a csder@freemail.hu-ra, örömmel elküldöm neki őket (egyenként vagy az összeset).
Puszi!

Kép talalkozo070728_01 Kép talalkozo070728_02 Kép talalkozo070728_03 Kép talalkozo070728_04 Kép talalkozo070728_05 Kép talalkozo070728_06 Kép talalkozo070728_07 Kép talalkozo070728_08 Kép talalkozo070728_09 Kép talalkozo070728_10 Kép talalkozo070728_11 Kép talalkozo070728_12
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2012.09.18 15:57-kor.
irina

Granda! :lol: Jaja :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Szuperek lettek a képek és mindenki nagyon csinos.

Timi26!
Hidd el nincs is viziló fejed.

Sajnálom,hogy nem tudtam el menni,de az a lényeg,hogy jól éreztétek magatokat.
Bár nekem se volt rossz napom.

Jó éjt
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Lányok, annyira tetszenek a feltett képeitek, hogy le is mentettem mindet! ;-)

Kiskolbi, örülök, hogy hazaértél/hazaértetek (gondolom, Mazsola is épen-egészségesen), még egyszer: lenyűgözött, hogy eljöttetek (magamból indulok ki, engem egy sima bevásárlás is elcsigáz már).

Tényleg itt a hidegfronty, zúgnak a fák, mozog a függöny -- végre!
Puszi mindenkinek, jó hűsölést!

Kép
Kép
irina

Gremese : köszike és küldtem privit.

Kép .
20200310173350

Gremese: ment a mail.

Irina: nem csodálkozom, hogy nehezebben megy a mozgás ilyen szép nagy pocómérettel.
Azért én is jól elfáradtam. Apuka felvitt volna, de hát a zenélés. Én meg Pesten nem szeretek és nem is tudok vezetni.

Minden kép szuper lett!

Elteszem magam holnapra, mert már rendesen keményedek.

Jó éjt és puszi mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Timi26-nál technikai gondok adódtak, így én töltöm fel az ő általa készített képeket.

Én mindet lementettem! :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép

Csajok! Nálunk esik az eső!!!! El sem hiszem!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

És addig tartott, amíg leírtam, hogy esik az eső....... :?
De dörög vazze...... :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Én is megyek aludni, klassz volt a délután, remélem még találkozunk, és a többiekkel is!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
gremese

SZiasztok Lányok!

Hát csak lesek, hogy milyen csinosak vagytok, és egy picit irigykedem, hogy nekem nem lehetett már ilyen nagy pocóm!

Nálunk is esik végre, már elegem van ebből a dög melegből.

Képzeljétek a kislányom már 10 ml -ket eszik, és ma telekakilta az inkubátort :-) Ezért ki kellett venni őt, és végre először tarthattam a kezemben egy pár percig. Annyira jó érzés volt.

Utólag is boldog névnapot az Anikóknak!

Puszi mindenkinek!

Jó éjt!
Vendég

Kép Beatrice mai kép

A ruha egy "cseppet" még nagy :-)
Vendég

Sziasztok csajok! A babanetes találkozón látszik hogy baromi jó volt és mindenki nagyon jó érezte magát. Majd jővőre babával megyünk mi is csak most más volt a program. Mindenki szép és mindenkinek gyönyörű pocakja van. Pusz.
U. Era A babád nagyon szépen fejlődik és annyira édes. Minden jót nektek. :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Igazán jók a képek!!!
Főleg a csoport kép, ritkán látni ennyi pocakos mamit egycsokorban. :lol:

Még egyszer köszi a bíztatást lányok! Most már csak azt figyelem, hogy a toxámiát megússzam, mert Petykánál sajnos az is baj volt, hogy az utolsó hónapra ez is bekövetkezett.

ERA!
Gyönyörűen fejlődik a pici lányod!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Nagyon szuper az összes újabb fotó!!! :):)

Mindenki isteni csinos a talis képeken, látszik hogy jól éreztétek magatokat mindannyian! :):)

Era!
GRATULÁLOK, Beatrice nagyon szép és valóban ügyes csajszika!!! :):) HURRÁ!, csak így tovább! :):)

Viranka!
Amikor ebben az életszakaszban voltak a gyerkőcök, én leginkább kerültem az olyan helyzeteket, amik belesodorhattak volna egy-egy ilyen kellemetlen szituációba... :):)

Pl. Attilával megbeszéltük, hogy nem eröltetjük mindenáron hogy éppen akkor és ott dumcsizzunk hosszasan, kimerítően, elhatároztuk hogy inkább majd amikor lefekszenek aludni (délben vagy este) akkor folytatjuk és kitárgyaljuk alaposan amit elkezdtünk. :):)

Ha lent találkoztunk össze valakivel séta közben, beszédbe elegyedtünk és esetleg valamelyikük nem bírta tovább 5 percnél, akkor gyorsan elköszöntem és tovább indultunk. :):)

A játszótéren is akkor váltok egy-két szót más Mamikkal, ha pl. a hintáknál éppen odaül valamelyik gyerkőcünk mellé az övé, vagy éppen a csúszda lábánál összefutunk, de hosszasan semmi esetre sem lehetséges beszélgetés - hiszen (egyelőre) 3 felé futkosok és figyelek, így pedig nem igazán tudok belemélyedni egy komolyabb eszmefuttatásba... :):)

Sokan a régebbi ismerőseim közül (akiknek nincsenek kisgyerekeik, vagy esetleg csak egy nagyobb tini) nem értik miért nem szeretem ha telefonon hívnak.

Tutira rosszkor csörren a készülék - mert vagy éppen meseolvasás van, vagy esznek, pelcsi csere van, fürdetés, altatás, bevásárlunk, haladunk át az úttesten, játszótéren vagyunk, netán éppen házimunka közben...

Szóval előnyben részesítem az SMS-t, e-mailt, MSN-t, társalgót, fórumokat mindenképpen - azt gondolom igazán kevés olyan téma van, ami nem várhatna egy keveset.

Érdekes módon amikor az internet előtt a laptopnál ücsörgök, az égvilágon semelyik gyerkőcünket nem zavarja, nyugodtan játszanak tovább, mintha mi sem történt volna... :):)

Nagy előnye az online kapcsolatnak, hogy akkor válaszolok, amikor valóban optimális, amikor ráérek odafigyelni az adott témára, stb.

Még olyanra emlékszem, hogy amikor néha halaszthatatlan dolgot szerettünk volna megbeszélni Attilával (mert éppen indulnia kellett és nem ért rá estig várni a téma) akkor odaadtam a gyerekeknek olyan játékokat, amikkel nem mindennap játszanak és éppen ezért különleges volt számukra, így egy ideig szépen elfoglalták magukat ezekkel. :):)

Nálunk több kg mindenfél játék gyűlt össze az évek során, annyi hogy a 3 régebben említett dobozba nem is férnek már el.

Szóval ketté válogattam és az egyik felét eltettem olyan helyre, ahol nem férnek hozzá, a másik fele pedig elöl van éjjel-nappal. :):) Főként a Megabloks építőkockák, az IKEA-s favonatok mindenféle típusú fasínekkel, a habtapi lapok, bábok, stb. - mert ezeket mindig lehet bővíteni, újabb darabokat vásárolni hozzájuk és igazán jó időtöltés ezekkel játszani.

A plüssök és mindenféle egyéb nem annyira kreatív játék az ami el van rakva és alkalomadtán választhatnak belőle - ilyenkor annyira örülnek neki, mintha vadonat újak lennének, akár mintha aznap vettük volna. :):)

A lényeg, hogy szerintem idővel úgyis kinövik azt, hogy kisajátítsanak bennünket és hagynak majd szóhoz jutni bővebben is... Addig is kitartás, most Ők a legeslegfontosabbak!!! :):)

Miléna!
Jó ötlet, az én MSN-címem: cseresznye-cseresznye@hotmail.hu

Vadvirág
Vendég

Jó reggelt!

Era! Nagyon klassz látni, hogy a kislányod ilyen szépen fejlődik, és 100%-kal többet eszik, mint idáig. :D 5 ml-ről 10 ml-er! :D Nagyon jó, szorítunk tovább, és kérjük a további beszámolókat!

Tapasztalt Mamik! Nagyon rosszul aludtam. A pocakom egész éjjel kemény volt (bár rájöttem, a hidegfrontra olyan lesz, mint a kő), fájtam, ha fordulni kellett, és olyan érzésem volt, mint akinek éppen megjön a mensije.
Tudjátok, az a kellemetlen érzés, ami kisugárzik mindkét ccombba. Közben kemény volt a pocakom. Majd amikor ez az érzés elmúlt, kissé puhább lett a pocim, de utána megint kemény.
Ez mi? Csak a front? Vagy jóslófájás? Egyáltalán milyen a jóslófájás?
Előre is köszi, ha válaszoltok.
Nem pánikoltam be, mert nem görcsölök, meg nem folyik semmi, csak ilyen még nem volt, nem tudom hova tenni. Egyek még magnéziumot vagy pihizzek többet???? :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok nagyon jok a talis képek ugy elmentem volna én is de nekem már messze van bp. :) :( de se baj majd legközelebb

Kép
juci83

Szia gremese ugyan igy voltam az éjjel én is alig aludtam valamit de én egy kicsit be is pánikoltam mert utánna elkezdtem mászkálni. :roll:

Kép
juci83

Sziasztok lanyok!!

A fotok valami szuperek, olyan meghatottan nezegettem, mintha ezer eves baratnok lennenek rajta!! :) Nagyon remelem, hogy egyszer en is megismerhetlek titeket szemelyesen!

Olyan csinos mindenki, pl. a csoportkepet siman el tudtam volna kepzelni egy magazinban!

Era! Nagyon orulok a jo hirnek igazan!! Mondtam en, hogy jo boszik vagyunk!! :wink: Raadasul ennyi egy helyen... Beatrice iszonyu edes a kepen, es ennyi ido alatt is latszik, mennyit fejlodott! Nagyon varjuk az ujabb jo hireket!

Tegnap mondtam a paromnak is, hogy jaj, de nehez sorsom van itt kulfoldon kirekesztve...lanyok taliznak....aztan vegul elmentunk egy rendezvenyre, indiai fesztival volt es tenyleg nagyon szupi volt (Anitja te kulonosen elvezted volna :wink: ) kivetelesen az ido is jo volt, aztan utana stilusosan egy indiai etteremben vacsiztunk...szoval azert az en estem is jol sikerult.

Irjatok sokat a talirol!!

Niki
Vendég

Sziasztok lanyok!!

A fotok valami szuperek, olyan meghatottan nezegettem, mintha ezer eves baratnok lennenek rajta!! :) Nagyon remelem, hogy egyszer en is megismerhetlek titeket szemelyesen!

Olyan csinos mindenki, pl. a csoportkepet siman el tudtam volna kepzelni egy magazinban!

Era! Nagyon orulok a jo hirnek igazan!! Mondtam en, hogy jo boszik vagyunk!! :wink: Raadasul ennyi egy helyen... Beatrice iszonyu edes a kepen, es ennyi ido alatt is latszik, mennyit fejlodott! Nagyon varjuk az ujabb jo hireket!

Tegnap mondtam a paromnak is, hogy jaj, de nehez sorsom van itt kulfoldon kirekesztve...lanyok taliznak....aztan vegul elmentunk egy rendezvenyre, indiai fesztival volt es tenyleg nagyon szupi volt (Anitja te kulonosen elvezted volna :wink: ) kivetelesen az ido is jo volt, aztan utana stilusosan egy indiai etteremben vacsiztunk...szoval azert az en estem is jol sikerult.

Irjatok sokat a talirol!!

Niki
Vendég

Jó reggelt!

U.era: nagyon örülök a jó híreknek, sokat változott a kis Beatrice. Nem baj hogy nagy a ruhácska, pár hét múlva már el is teheted, ha ilyen szépen eszik!
Ne irigykedj, a kistesóval biztos, hogy lesz ekkora pocakod, sőt még nagyobb is!!!
Én meg azt irigylem tőled, hogy már a kezedben foghatod a picurodat!
Mennek tovább a drukkok, csak így tovább!!! :D

Beke Andrea: ne rágódj mindig, hogy mikor mit kell megúsznod, nem tesz jót a babának. Élvezd a terheséget, hiszen már nem sok van hátra. És nem jó ha hasonlítgatod a két terhességed, nincs két egyforma. Nálunk is elérőek az adatok Rebeka és Viktorka között.

Gremese: na ki lesz a következő??? :D Szóval az én tüneteim is hasonlóak, csak arra figyelj, hogy pihenj többet, magnéziumból is szedj többet, ha úgy gondolod. Biztos hogy a front is nagy szerepet játszik benne, meg azért nem semmi napunk volt tegnap!!!
Tényleg ti meddig voltatok még?

Juci: te meg ne pánikolj, mert az a legrosszabb, te is pihenj amennyit csak tudsz!

Kép
Kép
timi26

Emese!

Nekem nagyon regota iszonyu rossz ejszakaim vannak, foleg a csipo (forgo) fajdalmaim miatt. Viszont ez az ejszakaki haskemenyedes es gorcsoles is elkezdodott par napja. :? Emlitettem a vedononek, azt mondta, hogy ez ilyenkor normalis, ha nincs eros fajdalom hozza, akkor nem gond.
Vendég

Gremes, Juci!

Én is így voltam éjszaka, bár én már megszoktam, mert hónapok óta nem tudok aludni! :evil:
Ezek álltalában jósló fájások, amit nagy valószínűséggel a hidegfront voltott ki! Én hidegfront idején mindíg szarul vagyok, ilyenkor csak a pihenés segít.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

ejszakaki = ejszakai :lol:
Vendég

Szia Niki!
Tegnap már hiányoltunk!
Egyáltalán ne érezd magad kirekesztve! Itt senki sem kívülálló. Még rengeteg lehetőségünk lesz még talizni. Te is mondtad, hogy sokszor terveztek jönni, Motiot is gondolom jön majd.
[/b]

Kép
Kép
timi26

sziasztok!
Hát nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a találkozóra. De péntek éjjel volt egy kis balesetünk. A barátnőmmel voltam éjjel órakoror. Megálltunk egy piros lámpánál, és egyszercsak belénkrohant valaki hátulról. Egy fiatal srác nem vette észre, hogy piros a lámpa! Kicsit megütöttük magunkat. Leginkább azon ijedtem meg, hogy nehogy Pöttyel valami történjen. Jött a mentő a rendőrség. Engem elvittek Kistarcsára (mert ott fogok szülni) Mondjuk ezt nem igazán értettem. Budapesten történt az eset. Ha Debrecenben van az orvosom, akkor oda visznek???? :roll:
Na mindegy. A lényeg, hogy senkinek nem esett baja. Babó jól van. Azóta is mozgolódik erőteljesen. A kocsi kissé összetört, de azt meg lehet javítani. Igazából csak mára tudtam megnyugodni.

Remélem, a következő találkozón ott lehetek, és megismerhetlek titeket személyesen is.
Puszi
Ildikó

IRINA!
Ki az orvosod????

Ildikó
KépKépKép
sense4

Köszi lányok, aranyosak vagytok! Úgy látszik más is küzd ezzel, akkor már tudom, hogy ez normális.

Timi26! :D :D :D Én szeptemberben akarok szülni!!!!!!!!!
Egyébként f6-6 körül jöttünk el, utánad kb. még egy órát voltunk.
Elég látványosan elkezdtek pakolászni meg rendet rakni körülöttünk. :lol:
És igazad van, nem volt tegnap semmi napunk. Ráadásul mi 12-re mentünk anyósékhoz ebédre, onnan haza, én a ház előtt átugrottam az anyósülésből a volán mögé, és már jöttem is. Nem tudtam feltenni a lábam, nem pihentem, és ugye este keveredtem haza. Aki pedig messziről jött, azok előtt le a kalappal, hogy ennyit utaztak!!!!! :)

Niki, Motiot! Valahogy majd megoldjuk a találkát! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi! De aranyos vagy!! :D

Sense! Hat ez nem semmi! Nagyon orulok, hogy minden ok, es megusztatok a balesetet!! Sajnos annyi orult van az utakon, fokent a mi kis hazankban.. :? Relaxalj, pihenj sokat!!
Vendég

Sense! Hú.... ez nem lehetett semmi....... Örülök, hogy nem esett bajotok!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!

Azert megneznem azt az atugrast az anyosulesrol a volan moge!! :lol: Ez nekem egyre nehezebben megy :) Mar el kellene gondolgoznom inkabb megkerulni az autot.. :lol: Na, szoval ez a mondatod kicsit nagykepure sikeredett :lol: :lol:
Vendég

Sense még jo hogy nem esett bajotok.Nem tudom amiota terhes vagyok azota attol félek hogy elesek és történik valami amitöl nagyon tartok. :(

Kép
juci83

Viranka! Koszi a bejelolest! A viz alatti kep nagyon kiri!! :D

Irina! bejeloltelek! :wink:

Az msn jo otlet. Latom, sokatoknak a vonalzo alatt van az msn cim is. En is mindjart odavarazsolom.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jól éreztem én is magamat :)
A képek jók Timi te is nagyon csini kismama vagy :) Regina meg olyan szép kislány szerintem :)

Anita!
A dió nagyon jó volt :)

Niki!
És milyen régi :) de imádom Csoportképeet meg csinált APA állítólag az is fent lesz majd vmelyik galériában :)

Sense!
De jó hogy nem történt nagyobb baj :)

Era!
Látszik aképeken h. mennyit nő Beatrice :)

Én pont odaértem a pesti lakáshoz,már csengettek hozzánk a lakásnézők :) kíváncsi vagyok mi lesz belőle,elég pozítivan álltak a dolgokhoz :)
Aztán hazavonatoztam,gyerek lefürdetve már csak altatni kellett :) s a széltől majd elaludtam én is :) Az esőt hallottam még aztán minden elsötétült :)

Én meg szeptember 13-a után szeretnék szülni :) A házassági évfordulónknál még jó lenne egyben lenni :)

mék mert be kellene ágyazni és olyan de olyan álmos vagyok :)

pusz vera

KépKép
viranka

Niki! :lol:
Egyébként most kiszálltam, úgy másztam át, de mikor 40-41 fok volt nálunk, én álltam ki a garázsból, mert apa fent hagyott valamit, és akkor szó szerint belül másztam át az anyósülésre, mert nem voltam hajlandó a klímás kocsiból kiszállni a hőségbe. :lol:
Szép mutatvány volt, apa végigvárta... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Juci! Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot....
Ne pánikolj! Tessék pozitívan állni a terhességhez, és ne gondolj olyanokra, hogy elesel, hogy valami baj fog történni, mert ilyenkor vonzod a bajt!
Érezd jól magad, pihenj sokat.
Látod, nekem ma éjjel volt először ilyen keményedős-görcsölős izém. Nem pánikoltam/pánikolok, megkérdezem a többieket, és lám, mindenkinek van ilyen baja, nem kell aggódni. Én sem teszem. Ezek legyenek a legnagyobb bajaink, én azt mondom.
Szülésnél majd úgy is megtapasztaljuk, mi a magyarok úristene. :wink:
Mellesleg én 5 hónaposan elestem, mert a kutyám után kellett kapnom, és nem láttam a futtatón a gödröt. Úgy pattantam fel, mintha nem is történt volna semmi. Egy percig nem gondoltam, hogy babukának baja lehet, annyira jól ki van párnázva! :wink: :D
Úgyhogy nyugi!

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?