A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Anna!
2 naponta kell menned? Miért?
Nekem a heti 1 is sok...
Nem is mennék többet. Kép
Látszik, hogy a 3. gyerekemet várom, simán mondok bármire a dokinak nemet, amivel nem értek egyet.

Anyakati!
Akkor nektek fiú és lány nevet/neveket is kellett választani. Elárulod õket? Kép

Ma voltunk fodrásznál a lányommal, hogy szépen fogadjuk a babát. Majdnem sírtam, mert fodrász és a lányom szervezkedtek egymással és a lányom szép, hosszú haját levágták rövidre. Kép

Egyébként én nem várom, hogy elõbb szülessen meg a babám, mert nem szeretnék kapkodni és a szüleimnek is fel kell érni Pestre a gyerekekre vigyázni az 5 nap alatt. Jobb lenne nem hirtelen ugrasztani õket.

Most már tényleg megyek aludni! Kép

Csilla1
(39)
Csilla1

Sziasztok!

Még mindig semmi. Negyedik vagyok a táblában!

Ma megyek megint ctg-re, gondolom ismét produkálok egy tökegyenes vonalat a méhösszehúzódások helyett....minden alkalommal ez van

Toffifee, Anna, Kaska, meg még aki reagált rá: Sajnos asszem nem viccelt a páromKép Egyre inkább kezdem én is úgy érezni, hogy ez a baba még nem akar megszületni, bõven megvárja a kiírást, sõt! Mivel annak idején ultrahanggal lett megállapítva a bébi kora(nem volt utolsó mensim), nagyon valószínû volt a 16ik hét tájékán, hogy egy héttel fiatalabb a baba, mint gondoljuk. Úgyhogy a végén még tényleg én fogok trónolni a tábla élén mint 41+ os?(

Csilla!
A nevekkel még így az utolsó pillanatban is hadilábon állunk, majd a szülõszobán fogunk biztos tanakodni, hogy akkor mi is legyen...
Ha fiú lesz, akkor Levente lesz, minden valószínûség szerint, bár már ez is sokadik verzió, de ez biztosnak tûnik végre
Ha lány, akkor van a gond. Mi Védának akartuk hívni, mert megtetszett ez a név, szerintünk szép és különleges, de mindenki piszkál minket a családban, hogy ez mekkora hülyeség, így nem hívhatjuk, stb-stb...szóval eléggé elbizonytalanítottak.
Nekem nagyon tetszik a Julianna, ez a "b" terv. Talán jobb is lenne, nem kellene magyarázkodnia folyton, hogy hogyis hívják.

Dinihe!
Nem tudok túl sok praktikát, csak ilyeneket, mint forró vízben fürdés, lépcsõzés, és a többek által itt "kispapizás"nak nevezett dolog. Lépcsõnk nincs, a többi meg nem vált be nekem seKép
De azért reménykedem! Majd még próbálkozom.. Még hajat is mostam. A kislányomnál a fodrász bejött annak idején, elmentem fodrászhoz, másnap megszültem. Fodrászhoz most nem tudok menni, de biztos ami biztos, tegnap megmostam a hajam..

Drukk mindenkinek, valaki kezdje meg a sort!

Anyakati
39+1
Anyakati

Sziasztok!

Már megint ilyen korán itt vagyok!Kép

A Leszterrõl tudunk valami ujdonságot?
Mert ahogy olvasgattam nem irt a Kp-ja mostanság...?
Szerintem már akár otthon is lehetnek lassan...???

Kaska!
Ne izgasd magad a családon,ez minden családban meg van...az Anyukák bevannak sózva!!!!KépKépKép
Az enyém is,hiába mondtam állitsa le magát ,több gyerek ruhát ne vegyen,hát csak veszi õket és az a baj olyanokat is amibõl már "Dunát lehet rekeszteni. De nem nagyon akarom nagyon erõsen leszúrni mert olyan lelkes az elsõ ,régen várt unokájának veszi,nem akarom a kedvét szegni.

Valaki kérdezte nem rég,hogy milyen homeopátiás szerek vannak szülésre.
Nekem egy ismerõs gyógyszertáros (tulajdonos),felirt egy pár szer nevét,hogy mi mire is jó,ha érdekel megosztom veletek.De azért érdeklõdjetek utána Ti is ,biztos ami biztos!

Szülés elött egy héttel,napi 1x5golyó:
Méh összehúzódások elõsegitésére:ACTEA RACEMOSA CH9

Méhszáj tágulás elõsegitésére:CHAULOPHYLLUM CH9

Szülés utánra:
Vérzés csillapitás szülés után:ARNICA MONTANA CH9

Császármetszés után:STAPHYSAGRIA CH9

(ha jól tudom a CH9 a golyót jelenti,és nem minden patikában kapható,csak spéciben!)

Tejelválasztás :RICINUS COMBONIS CH5

Hát nekem ezeket ajánlotta,még nem döntöttem el akarom e õket szedni.....

Mariann
33
(holnap már 34!)HEHEHE
Mariann

Anyakati!
Hajrá!
Nyugi bent nem marad!KépKépKép
Szerintem a névválasztásnál ne adjatok arra ki mit mond,ez a Ti választási lehetõségetek,mindenki más a sajátjának adjon nevet,ne hagyjátok befolyásolni magatokat!
A VÉDA igen is szép!!!!KépKépKép
(Rám se adjatok,én is kivûl áló vagyok!!!KépKépKép )
Na de most tényleg ...férre a tréfával,nekem is mindenki dumál,de mindig azt mondom ,ez a lehetõség hogy nevet választhatunk nem olyan gyakori dolog,had legyen ez a lehetõség nekünk is meg.

HAJRÁ GÖRBÉK A CTG_N!!!!!!

Mariann
33
Mariann

Nem hiába nekem még korán van!
Áló=álló

Bocsi!

Mariann
mariann

Sziasztok!

A rengeteg finiselõnek óriási drukkok mennek!Kép

Én már megint álmos vagyok! Ez valami félelmetes! 10 órákat akszom, és bármikor bárhol tudnék aludni!

Fickómnak még mindig nincs állása Kép

Balu még alszik. Tegnap 8-kor kelt, de ma mennénk valahova, persze most meg alszik Kép

Kaska: nálunk is gáz az anyukám, csak õ nem a túlbuzog, hanem a nem csinál semmit kategória Kép Pedig itt lakik 1 buszmegállóra.

cory 14+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Úr Isten, én vagyok az elsõ a táblában! Akkor nagyon bele kell húznom! Kép

Anyakati!
Ne aggódj, szerintem az, aki hetekig az elsõ helyen fog trónolni (még akkor is, amikor a most 20. helyen állók már rég megszültek), az én leszek, ugyanis kb. úgy érzem magam, mint 6 hónapos terhesen! Kép

A névválasztást szerintem is nektek kell eldöntenetek, és a Véda név nekem is nagyon tetszik! De akár lehet 2 neve is, mondjuk Julianna Véda?
Mi, ha lány lett volna, a Dorina nevet adjuk, amire persze az egész család kiakadt, hogy milyen név ez, fõleg a nagyim, szerinte akkor miért nem Dóra? NIncs bennük semmi fantázia. Kép

Finisesek!
Állítólag hétvégén jön a hidegfront, az is beindíthatja!

Andi
39
psandi

Sziasztok kismamik!
Múltkor írtam, hogy úgy döntöttem, hogy elmegyünk 3D-re a Hattyúházba. Állítólag 10000 Ft, de ezért felveszik videora és CD-re is raknak ki képeket + kapok papír képeket (már ha egyáltalán fog látszani valami). Pénteken megyünk este. Nagyon izgulok, hogy minden rendben lesz-e. Elvégre egy foltként láttam utoljára 6 hetesen és most már a 12.-en is túl leszünk péntekig. Utána 28-án megyünk vissza a dokihoz. Ô is biztos megfogja nézni ?Magocskát?, de több szem többet lát. Gondolom az UH nem árt a babinak.
Buborék 11+5
buborek

Sziasztok!!!

Mariann
Miért pont én? A párom szerint pedig nagyon itt az idõ KépNéha már én is kezdem úgy érezni, de ezek a mensis-görcs szerû izék olyan kiszámíthatatlanok. Ha elmegy a magzatvíz, az igen ! A "múltkor" is úgy csináltam, az legalább tuti jel Kép

Kaska
Ne raktározd a gõzt, nem tesz jót Neked sem és Violának sem! Sajna a rokonok olyanok, amilyenek, vagy megszokjuk ... Kép
Görgõs fotel Kép tök jó Kép nekünk is van, remélem kifér majd KépKépKép
A két fényképezõ nem ugyanaz volt, az elsõt az eset után szerencsére kölcsönkérték és nem kértük vissza, de szerintem mondanom sem kell, hogy azóta is jól mûködik Kép Ezt az utóbbit a diplomaosztómra kaptam, tuti jó gép volt Kép

Anyakati
Azt a nevet válasszátok, ami nektek tetszik! És tényleg, Véda Julianna, vagy Julianna Véda? És akkor még választhat/tok is Kép
Szerintem nem rossz a tábla élén trónolni, igaz, attól függ, meddig tart Kép De biztosan nem kell sokáig, ha úgy alakul Kép

Cory
Egyszer csak beüt az az állás, mint derült égbõl a villám Kép Úgy legyen!
1 buszmegálló??? Az túl közel van, az a baj.
Az elején én is mindig aludtam volna, ez biztosan valami általános kismami tünet Kép

Buborék
Nagy élmény lesz az UH Kép, biztos vagyok benne. Én nem bántam meg, hogy elmentem.
Az UH nem árt a babáknak (én 10 nap különbséggel mentem, így jött össze)

Bronzérmes vagyok Kép

Kispapim jobban be van sózva, mint én Kép (de én jobban be vagyok tojva, mint õ Kép)

Nem is tudom, mekkora drukk-hegyet küldjek szét? Mint a Himalája, az biztosan elég lesz KépKépKép

Toffifee
39+2
toffifee

Sziszke,

én 2 hete kaptam egy övkiemelõt, a Megatoysban vásárolták, 5000 körül volt.
Imádom!!!! Azóta sokkal kényelmesebb a vezetés, és az ücsörgés. Szerintem megéri beruházni.
A sokitól is megkérdeztem, mit szól hozzá, azt mondta, hogy tulképpen õ látott már több autóbalesetet szenvedett kismamát (övkiemelõ nélkül, bekötve), és mindig a mamának van baja (bordatörés, stb), soha nem a babának, mert a magzatvíz megvédi õt.
Hiába, ki van ez találva Kép
Pocóka
28
Pocóka (pocóka)

soki=doki
Kép
Pocóka (pocóka)

Sziasztok!

Olyan jó, aki ki tudja tapogatni a babát! Én nem tudom. Kép Lehet, hogy a sok háj miatt? Kép
Múlt héten nagyon sokat mozgott a babám, de biztos elfáradt, mert most csak néha-néha mozdul meg. Olyan rossz. Kép

Anyakati!
Szerintem szép név a Véda! Kép És azért, mert másoknak nem tetszik, szerintem ne mondjatok le arról, ami igazán tetszik. Az is lehet, hogy megoldódik, mert kisfiú lesz. Kép
Továbbra is megy azért a drukk! Hátha mégsem kisebb a babó! Kép

Andi!
Nálunk Lili lett volna Dorina, de elõtte 6 hónappal született egy unokatesóm, aki Dorottya lett, így nem akrtunk hasonlót. Kép
Neked is drukk! Már 1. vagy! Kép

Buborék!
Biztos nem lesz semmi gond! És ne aggódj, az uh nem árt! Van amelyik baba nem szereti, de attól még nem árt! Kép

Toffifee!
Akkor akkora drukkhegy, mint a Himalája! Kép

Ildianyu
30 (jaj! Kép)
ildianyu

Sziasztok!

Pocóka, Magdi!

Köszi a választ! Végül vettem tegnap egyet a Mini Mano-ban. 4900 volt. Azt még elég elfogadhatónak találom. Ennek mondjuk nagyon egyszerû a mûködése: az öv lentebbi pántját húzza le a combjaimhoz, így nem a pocakomat nyomja meg, ha hirtelen fékezek. Tiétek is ilyen?
Üdv
Szisz
szisz

Tegnap hazaértünk, Julka továbbra is édes és dundus (lefogyott 2870-re, de már 3000 megint), tejcsi van a III. naptól, amint Snoopy megjósolta Kép naponta legalább 12X (azaz végtelenszerKép) szopi. Rettenetesen hasfájós, éppen most üvöltött egy kemény fél órát, ezért sztori kicsit késõbb. Kösz a gratulákat! Kép is lesz!

Urszila+Julka
urszila

Sziszke,

igen, az enyém is olyan, hogy az alsót lehúzza, így nem a hasamat nyomja. a dokim szerint jó megoldás.

Urszila,
nagyon ügyik vagytok, és várjuk a beszámolót!!

Pocóka
Pocóka (pocóka)

Sziasztok mamekok!

Mariann
En mar bevasaroltam nehanyat az altalad felsorolt bogyokbol.
Azt is mondtak Neked,hogy melyiket hogy kell szedni?Mert az nem teljesen tiszta nekem.
A mehszaj tagulasosra azt mondtak,akkor kapjak be belole,ha leallna a tagulas.Vagy lehet folyamatosan is?Mit mondtak Neked hany db golyot egyszerre?
Az Arnica es a Staphisagria fajdalomcsillapito es sebgyogyito (gatseb) is egyben!!Ezekrol mondtak valamit,hogy hogy szedd?

Borsi
37+6
Névtelen

Sziasztok!

Voltam ctg-n, természetesen szinte teljesen síkegyenes "görbét" mutatott a fájásmérõ. Szóval úgy tûnik, még nem szülökKép.

Ami a nevet illeti, csak egy nevet akartunk adni neki, mert a testvéreinek is csak egy van.. Ez persze lehet, hogy nem kellene, hogy szempont legyen. Na mindegy, majd legkésõbb, ha megszületik, eldõlKép

Ma egész nap talpon voltam, takarítottam, sétáltam a gyerekekkel, cipeltem õket, stb. hátha... Keményedések voltak is, de azok mindig vannak, (kivéve ctg-n) , de fájás semmi. Tudom, van még egy hetem, de már fizikailag nem bírom a két kicsi mellett. Úgyhogy mostmár tényleg jöhetne.

Továbbra is drukk mindenkinek, akinek kell!!!!

Anyakati
39+1
Anyakati

Sziasztok Kismamik!! Kép

Ma végre hosszú idö után uh-n voltunk, a Baba fekvése miatt és lent van a feje!! Kép Kép 3180 g és minden rendben volt. Nem sokat láttam Belöle, de nagyon megkönnyebbültem a jó hírektöl. Most már én is szülni akarok. Kép Na jó, ezt még jó eséllyel 4-5 hétig is hajtogathatom, inkább nem kezdem el. A ctg-n egyenes vonalat produkáltam, Babó csuklott és mindig elment odébb. Kép Hallottam egy új babonát, a finnek a szívhangokból próbálják megjósolni a Baba nemét (ha már az uh-gal úgy spórolnak Kép), na nem mintha bejönne nekik. Kép

Nyuszimanó Kép
üdv itt, nagyon jó, hogy jöttél. Irjál gyakran. Hartan Skater, és Németo-ból. Remélem, élöben is megtekinted majd (ha nem is a kocsit, de a benne rejlö kincsünket). Kép Köszi a többieknek is a babakocsi dicséreteket. Kép

Maci_2 Kép
Roni nagyon édes Kép

Tündimami Kép
drukk Anyósodnak, hogy jól menjen a bolt!! Kép Vidéken nyitotta? Az biztos, hogy nagy rá az igény! Irtad, hogy még a babaruhákat be kell szereznetek. Pozsonyban jó a választék? Mert nálunk Rimaszombatban egy nagy 0. Siralmas volt a helsinki boltok után látni (na nem meglepö). Bp-en viszont a Mini Manó nagyon tetszett nekem (ott vettem hordozókendöt Kép ), más bababoltra Budapesten nem volt idöm, csak a corában vásároltam bébicuccokat.

Csucsuka Kép
köszi, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet. Nagyon megható volt. Kép

Angi Kép
nagyon aranyosak vagytok a képeken. Kép Legutóbb asszem elnéztem a heteidet Kép, ezer bocs. A 33. héten perszehogy ne szülj még. Matyi nem hagy Téged unatkozni... Kép

Az elsö 9 "helyezettnek" drukk-hegyek a szüléshez. Meg mindenkinek akinél izgalmak léptek fel.

Cory Kép
írnék neked mailt, a profilodban levö cím az aktuális?

Sziasztok
Pálma
37 (holnap betöltjük Kép )
pálma

Pálma: igen, aktuális Kép

cory
Budapest

Cory Kép
mail ment.

Pálma
pálma

Palma!
Szia! Hogy lehet elerni, hogy a 20. het utan is csinaljanak uh-t? Nekem kicsit fura, hogy akkor latnam utoljara uh-n a bebit? Neked is a Jorviban csinaltak? Tenyleg, mikorra is vagy kiirva? En majus 6-an megyek uh-ra, mi lenne, ha akkor szulnel? (meglatogatnalakKép)
Ja es ha barmire szuksegetek van, vagy lesz, szoljatok am, itt lakunk 5 percre a korhaztol!
Puszi:
Nyuszimano
nyuszimano

Sziasztok Kismamik,

Olvaslak am szorgalmasan benneteket, csal alt. mire valaszolni tudnek mar olyan kipurcant vagyok, hogy halasztodik. A fiamnak elojott a borallergiaja es mivel nagyon viszket alig alszunk valamit ejszakankent. Az eddig bejott kremek most sajna nem hasznalnak, de remelem amit most kaptunk segiteni fog.

Palma,
Semmi gondKép de szulni tenyleg nem szeretnek meg. Nalatok csak 1 UH van egesz ido alatt? A babaokocsi tenyleg szuperKép

Anyakati,
Ne enged magad a csalad altal befolyasolni, a fiame se tetszett anno, most pedig oda van mindenki erteKép Egyebkent tenyleg nagyon jo nev. Mi is ragaszkodunk az egy nevhez, nem tudjuk miert de ez vanKép DRUKKKKK!!!

Cory,
Fel a fejjelKépKépKép Bizti talal valamit a ferjed.

Mariann,
Ugy latom hajnali madarkava valtalKép Azert olyan jo, hogy meg birjatok egybenKépKépKép Koszi a dicseretet, de megsugom, hogy a jelmez kutyi, bar semmin nem valtoztat alapvetoenKép

Kaska,
Nyugi ez minden csaladban elojon az elso unokanal, mi is vegig csinaltukKépKépKép Sot mivel jon az elso lanyunoka, mar otthon spajzol mindket csalad mit hozzon majd anyu, pedig megmondtuk, hogy mar minden megvan es ugy alt. olcsobbak is a dolgok itt.

Az elen elol alloknak oriasi DRUKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!

Holnap ejszaka hazaer Kispapim, ugyhogy talan nyugisabb lesz minden es gyakrabban tudok jonniKép

Angi
32+4
angela2

Sziasztok!

Borsi!
Nem mélyedtem el nagyon a homeopátiás szerekben,csak mint tippet kaptam,és felirta a gyógyszerész ezeket egy papirra,és csak annyit irt hozzá,hogy 5 golyót kell szedni,meg nem szabad mentolos dolgokat enni,se fogkrémet használni.
De ha jól tudom van itt egy homeopátiás topic ott tudnak közelebbit mondani!
Sajna én csak ennyit tudokKépKépKép

Voltam ma DR. hát 2 cm -re ki van nyilva a méhszáj!Max kb 2 hét van hátra!!!JAJAJAJAJAj!!!!
És tuti elszámolták az idõmet,kb.2 héttel több vagyok.Tehát most a 35.hétben vagyok. A Dr azt mondta Õ nyugodt,nem lesz semmi gáz.
A hétvégi itteni szülés történet óta nyugodtabb vagyok,de hát az olyan volt mint a mesében.

Kell mennem ctg-re csütörtökön,meg vérvétel hormonszint ellenõrzés,aztán UH,súly becslésre,és ellenörzésre.Jó kis napjaim lesznek,unatkozni nem fogok mostanában.+ Húsvét,+vendégek+szombaton kerti party+még a baba dolgait is kellene rendezgetnem.(bár azzal már egész jól állok)
Ma egésznap a teraszon a balkon ládákba ültettem virágokat,hát én úgy elfáradtam mint a kutya!Aztán suvickolok,rendezgetek,ablakot mostam,stb...Tuti nem vagyok 100-as,pihizni kéne.
Hát ez van velem,FÉLEK AZÉRT PICIT A SZÜLÉSTÕL!!!!KépKépKép

Mariann
35(ezek szerint)
Mariann

Sziszke!

Igen, az enyém is olyan, és tényleg kényelmesebb így autókázni, föként, hogy nálunk csak nekem van jogsim, így én furikázom a családot ( csak még nem tudom, engem ki visz a kórházba Kép , de majd megoldjuk valahogy Kép ).

Mariann!

Ne félj a szüléstõl, hiszen akkor már a karodban tarthatod a picikédet. Kép

Finiseseknek nagy-nagy drukk.

Magdi
30+2
gallainémagdi

Ma van teli Hold?
Mert én itt úgy látom...ajajajaj!!!!

Mariann
Mariann

SZiasztok!

Csak egy percre jöttem: nem vesztem el, jól vagyunk, igyekszem gyakrabban jönni! Kép

Finiselõknek nagy-nagy adag drukkok! KépKépKép

Aki pedig még nem kéri, annak ellendrukk! Kép

Márti
32+1 (hiszen már elmúlt éjfél) Kép
márti

Sziasztok!

Csak beugrottam meglesni, hátha szült valaki( mert én persze nem).
De látom, egyelõre nincs hír!

Mariann!
Nyugi! Minden rendben lesz! És azért ne fáraszd ki magad túlságosan!

Anyakati
39+2
Anyakati

Sziasztok!

Ki vagyok borulva! Vérzek, most megyek a kórházba Kép

cory

cory
Budapest

Cory!
Nagy-nagy drukk, hogy ne legyen semmi gond! SZorítok nagyon! KépKépKép

Márti
márti

Sziasztok!

Vihar elõtti csend...Kép

Mi lesz itt néhány napon belül!Kép A lányom is így született, elõtte két hét alatt volt két baba, akkor meg három nap alatt 15, a csecsemõosztályon imádkoztak, nehogy menjen még valaki, mert már az inkubátorban is baba volt (nem volt elég kiságy Kép)Kép

Nálunk egyébként semmi, a szokásos keményedések vannak. Kispapim szerint ez volt az utolsó éjszakánk együtt Zsombival, õ úgy érzi Kép. Én nem érzem úgy, de majd meglátjuk.

Mariann
Lehet, hogy Te kezded a láncot? Kép
Telihold van? Pedig én nagyon jól aludtam ! (teliholdkor nem szoktam jót aludni)
DRUKK Neked és természetes, hogy félsz Kép - én is félek, pedig kb. tudom, mi lesz Kép

Cory
Remélem, semmi gond! Én is szorítok ! DRUKK Kép

Angéla
Jól nézel ki, a kisfiad is aranyos a jelmezben Kép És DRukk, hogy elmúljon az allergia ! (mitõl van, tudjátok?)

Anyakati
Ne legyél szomorú, Te is fogsz, nem is olyan soká KépKépKép

Ányezrõl nem tud valaki? Már a múlt héten sem jelentkezett, ha jól emlékszem. Lehet, hogy már babázik?

A TOP 10-nek DRUKK
Kép

Megyek, reggelizek egyet Kép, az elõbb nem sikerült, semmi sem tetszett, ami itthon van.

Toffifee
39+3
toffifee

Cory!
Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!!!!!!

Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok lányok!

3 nap után, kimozdultam a lakásból, megvettem az utolsó apróságokat... Vettem TENA SUPER betétet+necc bugyit, régebben olvastam, hogy sokan ajánlották szülés utánra, számomra elég olcsónak tünt összesen kb.1500 Ft-ba került 30 db+4 bugyi. Nem akarok senkivel sem találkozni, mert mindenki csak azt kérdezgeti, hogy te még egyben vagy?

Nincs semmi jele, hogy ki szeretne bújni a babóca, pedig a doki is 2-3 héttel elöbbre jósolta.

Tegnap este iszonyúan bevizesedett a bokám és a lábfejem, ma már a kezem és a fejem is fel van püffedve. Akinek volt ilyen tünete, írja meg mit csináljak.

Anyakati!
Megnyugtatásul közlöm, én is úgyérzem, hogy nem akar kibújni a babám, most már 2.hét, hogy mindent megteszek, tegnaptól tornázom is, de az összes régebbi tünetem elmúlt!

CORY!
Nagyon remélem, nincs semmi gond! Nekem is volt ilyen jelenség az 1.babámnál, de 1 hét kórház és bogyószedés után, minden helyreállt!

Toffifee!
Légyszi legyen igaza a kispapádnak, mert ha megnyitod a sort, az már a többi reménykedõ finiselõ számára is pozitív jel!

dinihe
39+1
dinihe

Dinihe
A vizesedés ellen már csak egy dolgot tudsz tenni !!!KépKépKép
Megnyitod a sort!!!KépKépKép

Én lehet, hogy ma vasalni fogok (attól a múltkor is nagyon kinyúltam, hátha rajtam az fog segíteniKép).

Én nagyon szerettem volna a húsvétot négyesben itthon tölteni, de ez már nem lesz meg Kép.

Tornázol? Én nem merek, majd talán pár nap múlva...Kép

Toffifee
39+3
toffifee

Dale!

Bocs, hogy még nem válaszoltam a leveledre, egy idõre kipurcant a gépem Kép Most mártökéletesen mûködik, úgyhogy hamarosan megy a válasz! KépKépKép Milyen volt a kismamitorna?

Márti
32+1
márti

Cory,
nagyon drukkolok!!!!

Zsizsa
18+4

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hello Mamik!

Mariann
Koszi!Megkeresem akkor azt a topikot is!

A telihold van akinel meghozta az eredmenyt:Most jottunk CTG-rol.Tegnap oten szultek meg a korhazban.
Dinihe,azthittem talan Te is koztuk vagy,de latom,hogy ezt is kibirtatok egyutt!
Mi este mozizni voltunk+kispapa vigyorogva mutatott fel a holdra.Halabol ma produkaltam egy olyan kemenyedeset,hogy a szuleszno berendelte a dokimat.Mostantol ketnaponta kell jarnom es a doki megkerdezte akarok e a hetvegen szulni?O benn lenne,meg ugyeletes is a hetvegen.Na ettol persze betojtam....Bar nem igazan ertem hogy gondolta.
Azert nem tervezem am nyitni a sort,orommel atengedem Toffifee,Dini,Anyakati es a tobbi tablazat vezetonek!!!!!

Cory
Szegenyke!Irj,ha tudsz valamit!

Pussz
Borsi 38(kereken)
Névtelen

Sziasztok!

Cory,
mi volt a dokinál? Ugye nincs semmi baj?? Szorítok!!

Dinihe,
szerintem is Te nyitod sort, itt a többiek már mondták, hogy a vizesedés tuti jel Kép

Mariann,
Te meg ne vidd túlzásba a takarítást, pihenj is néha Kép

Vasalás?? hmmmm.... KIPRÓBÁLOM !! Kép

Ma este megyek dokihoz, szorítsatok légyszi, hogy legalább már egy kicsit ki legyek tágulva méhszájilag!

Andi
39+4
psandi

Cory!

Szoritok értetek!Kép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Na, hazaértem Kép Köszönöm mindenkinek a drukkot!!
Vérzés lényegesen csökkent, szinte alig van, és az is barnás, doki szerint 1-2 nap és teljesen eltûnik. Babóval minden ok Kép Már 7,1cm a crl-je, és 26mm a BPD-je Kép Láttam a pofiját is Kép
A vérzésrõl passz. Tippelgetnek, de az mindenképpen jó jel, hogy múlik. Mire a dokihoz értem, már sokkal kevesebb volt, mint reggel. Rutascorbint kaptam, és pihenni kell.

Úgyhogy most megyek is, és lefekszem. Finiselõknek drukk! Kép

cory 14+2

cory
Budapest

Cory
Örülök, hogy minden rendbenKép
Rutascorbint én is szedtem az elején, a 8-ik héten.
Pihenj sokat!!!

Toffifee
toffifee

Sziasztok!

Andi!
Sajnos, a vizesedés még nem tuti jel. Erikkel már a 28. héttõl vizesedésre voltam hajlamos, mégis idõben született.

dihine!
Most elég jól sikerült megúsznom a vizesedést a diétának köszönhetõen, de ha érzem este, hogy vizes a bokám, akkor másnap gyümölcsnapozni szoktam, mostanában kb. heti egyszer, ilyenkor fõleg almát szem és ettõl teljesen eltûnik a vizesedés.

Angéla!
Mi a fiad neve?
Nekem pl. a ritkább nevek tetszenek. Az Erik név alig tetszett valakinek, de nekünk tetszik és ez a lényeg. Kép
A 3. babámnak még ritkább neve lesz. ;)

Anyakati!
Teljesen megértelek a nehézségek miatt. A házi munkát nehezen bírom, Eriket nekem nem nagyon kell cipelni szerencsére, viszont hamar szétpakolja a lakást és már nem tudok lehajolni a cuccokért, sokszor szalad a lakás, amíg haza nem ér valaki.
Nem könnyû így a végén pici babával, mégsem sürgetném a dolgot, mert be vagyok tojva a mûtét miatt.
Nagy drukk, hogy neked jöjjön minél elõbb a baba! Kép

Cory!
Drukkolok neked is, hogy ne legyen semmi baj a babával!

Csilla1
(39)
Csilla1

Sziasztok!

Mindig elolvasom a termést, de csak ritkán írok.
Remélem Coryval nem lesz semmi probléma.

Márti!

OK. köszi! A kismami torna szupi volt, bár ha én valahova beteszem a lábam ott mindig történik valami. Most pl. még eddig úgy tudom nem volt rá példa, a gyógytornásznak (aki ott volt az elõadáson) el kellett rohannia, mert egy közeli ismerõsét kórházba szállítoták azon belül is az intenzívre. Így aztán egy másik lány tartotta, aki szintén nagyon kedves volt, de Õ már egy éve nem tartott órát kismamiknak, ezért aztán nagyon lightosra sikerült. Én azért nem nagyon bántam, mert ez volt az elsõ, de ma is megyek.

Többiek!

Lenne egy kérdésem. Biztos sokan ismeritek a babapont.hu oldalt, nekem küldenek minden héten egy terhesnaptár, hogy éppen hogy állok. Most ez áll benne: Ha eldöntötted, hogy szoptatni szeretnél (és ez a legjobb, amit tehetsz), kezdj el készülni rá. Naponta néhány percig finoman, gyengéden, körkörös irányban masszírozd meg melledet és a mellbimbóidat (nyomkodni, húzkodni nem szabad!). A mellbimbók edzése segít megelõzni, hogy késõbb berepedjenek. Most már szinte biztosan sárgás, sûrû folyadék - az elõtej, vagy kolosztrum - ürül belõle; ez lesz majd a baba elsõ "védõitala".
A kérdés arra vonatkozik és erre leginkább azok tudnának nekem választ adni, akik már szültek, hogy ha nekem nincs ilyen "sûrû folyadék", akkor nem is lesz tejem? Ezt mindenki tapasztalta közületeke? Vagy ez nem jelent semmit?
Én nagyon szeretnék szoptatni, de annyira félek, mert a mamámnak és a nagyimnak sem volt teje. Kép

Finishelõknek drukk ezerrel!

Daleei
dale

Daleei
Én is kapom a terhesnaptárat, de én nem "edzettem". Nem hiszem, hogy jelentene valamit. Az, hogy valakinek van-e terhesen elõteje, vagy nincs, nem jelzi, hogy szülés után mennyi teje lesz. Én csak a saját példámat tudom felhozni: az én nagyszüleim sem szoptatták a gyerekeiket, anyámnak sem volt erõssége a szoptatás, húgom másfél hónapig szoptatta a kisfiát, én is tiszta ideg voltam, hogy nem lesz tejem, ennek ellenére 8 hónapig szoptattam a lányomat. Szerintem, ne gondolj az "elõzményekre", csak arra, hogy Te mennyire szeretenéd szoptatni a babádat Kép És ha mégsem sikerül, ne érezd magad kevesebbnek, nagyon sokan felnõnek a tápszereken és semmi hátrányuk nem származik ebbõl. Most nem a tápszereket akarom ezzel futtatni, mert én eléggé szoptatás-párti vagyok, hanem azt szeretném, ha Te megnyugodnál.
Fel a fejjel, biztosan sikerülni fog KépKépKép

Toffifee
toffifee

Sziasztok!

Sajnos már nagyon elkeseredtem, hogy nem akar kibújni ez a baba. Tegnap, mikor megláttam, hogy 8. vagyok CTG-n sarkon fordultam. Én aztán nem fogok 2 naponta járni!
Mostmár nem érdekel, ezalatt az egy hét alatt "csak" 20 dekát hízik azt már kibírom, remélem mégsem lesz 4 kiló, mert én igen alacsony, vékony alkatú vagyok.
Már csak az vigasztal, hogy minden egyes nappal közelebb jutok hozzá.

Dinihe, Toffiffe!

Ctg! Köszönöm,most már értem,hogy mire is való! Szóval, ha tök egyenes, messze még a szülés.Kép A 30-40-eseimmel, meg még nincs mit dicsekedni.KépKép 100-asok!? Hûha!Kép Az már valami. Hát igen tegnap megnéztem a régieket, lányomnál 37 hetesen már intenzív hullámok, meg 90-esek voltak. Na mindegy, nehogy már megint elbõgjem magam.

Anyakati!

Ezt komolyan mondod? Könnyebb lesz három gyerekkel, mint kettõvel meg egy nagy hassal? Ez nagyon bíztatóan hangzik!Kép
Na most én egész nap a lányom után rohangálok az udvaron. Ha nem alszik napközben, és a mama is elfoglalt,nem sok mindenre marad idõm. Elég fárasztó ez terhesen, de jobb lesz, ha kint lesz? Azért kérdezlek, mert neked már van tapasztalatod.

Csilla1!

A nõvérem fiát is Eriknek hívják!Kép
Elárulhatod mi lesz a 3. baba neve? Olyan kíváncsi vagyok.

Andi!

Szorítok, biztos van már valami elõrehaladás, de ha nem akkor se keseredj el, én elsõnél csak akkor kezdtem el kinyilni, mikor beindult a szülés. De kérlek szüljél inkább!Kép Hadd örüljünk valakinek!Kép

Cory!

Annyira örülök, hogy jól vagytok! Úgy megnyugodtam, nem mertem írni semmit, de imádkoztam, hogy minden rendben legyen. Vigyázz magatokra nagyon!

Daleei!

Én a helyedben nem zargatnám a bimbóimat. Ilyenkor elég érzékenyek, és ha jól tudom be is görcsölhetsz, persze õk biztos okosabbak. De hidd el nem ettõl függ. Nem is hallottam még ilyet, hogy elõtej szülés elõtt. (Pedig nekem túl sok a tejtermelõ hormonom, és elvileg gyerek , és terhesség nélkül is kellett volna legyen tejem.Kép) Néha a bimbó közepén szokott lenni kis sárgás száraz valami, talán az az. No de aztán annyi tejem lett, hogy 9 deciket hordoztam néha. Le is adtam annyit, hogy megkerestem vele egy teljes fizetést!
Sok sikert! Majd szoptass sokat, amikor csak kéri a baba. Ha pedig kifejed ami marad, még több lesz. Vannak olyan esetek amikor elapad a tej, de ez sokszor megelõzhetõ, és van amikor újra beindítható!
A lényeg: Ne aggódj emiatt!Kép

Anna
39+1
anna25

Daleei!

Szia! Nekem van egy 6 hónapos kisfiam és kb a 34. hét körül tudtam kipréselni némi kolosztrumot, de sosem ömlött. Sõt volt hogy hetekig nem tudtam semmit kicsikarni magamból, pedig úgy nyomkodtam a cicim, hogy szinte fájt.
6 hónap elteltéve még mindig rengeteg tejem van. Egyáltalán nem függ össze a kettõ egymással, hiszen a tejtermelést a baba inditja be. Az inger ahogy szopik. Minél többet szopizik annál több inger éri a cicidet és ez a lényeg. Az hogy a nagyidnak meg a mamádnak nem volt teje nem jelent semmit. NEKED lesz és kész! Látogass el a Szoptatás topikba ahol nagyon sok tapasztalt anyuka okos válaszait olvashatod!!! És a www.lll.hu honlapot is ajánlom figyelmedbe!Kép
Hány hetes kismama vagy? Sajnos nem irtad a neved után és a profilodban sem találtam infót! A babapontos körlevelet én is "járattam", de már nem emlékszem hanyadik hétnél irták ezt. A mellbimbó ingerlése felesleges. Sokan frottir törölközõvel való ingerlést javasolnak, de azzal is csak kínoznád magad, mert a baba egész más technikával szopik és 100x erõsebben szívja a cicit, mint ahogy te magadnak "massziroznád". Az orvosok nem hiába tiltják a várandósság alatt való szoptatást! A szopás, a mellbimbó masszírozása oxytocint termel ami méhösszehúzódásokat eredményez, akár a szülés is megindulhat (esetleg a vetélés) az arra érzékenyeknél, de de ezt elõre nem lehet tudni. Ha megszületett a kisbabád és szoptatsz észre fogod venni, hogy a szoptatások ideje alatt kõkemény mensis görcsök jönnek. A hüvelyi úton szült anyukák nem kapnak méhösszehúzó injekciót, hiszen a baba maga a méhösszehúzóKép Az én bimbóm is kirepedt, kisebesedett, csillagokat láttam a szoptatásoknál ami ugye 3 óránkét ismétlõdik, de van, hogy sürübben. Majdnem 1 hónapig tartott ez az állapot, de ki lehetett birni. A szülés jobban fájtKép

Elnézést, hogy ilyen bõ lére eresztettem, de hátha érdekel benneteketKép

puszi
sasha és a 6 hónapos Gábor

Kép
sasha

Sziasztok!

Daleei: elõtej: nekem csak az egyik mellembõl volt, és csak ha megnyomtam. Ez Balut nem hatotta meg, 7,5 hónapig csak anyatejen élt, és 2,9kg-ról 9kg-ra hízott ezidõ alatt. Ja, az anyukám, és nagymamám szintén nem tudott szoptatni.
Ja, és nem edzettem a mellem, meg semmi ilyesmit. De én azt gondolom, hogy egy olyan elírásnak nem is vagyok hajlandó hinni, ami úgy kezdi, hogy döntsd el, szoptatni akarsz-e.

cory

cory
Budapest

Daleei!
Ne aggódj! Kép Nekem egyetlen cseppnyi elõtejem sem volt, míg Ármint vártam, nem edzettem a mellemet semmivel, mégis azonnal szopizni kezdett, ahogy megszületett és máig is szopizik, napi 4-5-ször biztosan! Kép Tegnap volt 17 hónapos, kb. 10 ónapos koráig csak szopizott! Kép Most van elõtejem, kb. a 20-24. héttõl, szinte vízszerû, átlátszó - nem tudom, hogy mikor Ármin szopik, milyen tej jut neki, ha én megnyomom, ilyen jön belõle. Ja, és még sosem volt kisebesedve a mellem - ez nem lehet edzésfüggõ! Azt javaslom, amíg még van neted, addig olvasd át elejétõl a "szoptatás" topikot, nézz el a www.lll.hu oldalra, ott biztosan megnyugtatnak! A nõk 98%-a képes szoptatni, ha akar. Az, hogy anyáink (bár az enyém szoptatott minket, másfél évig mindkettõnket Kép) nem tudtak, annak sokkal inkább voltak társaadalmi, mint fizikális okai! És ha valaha is megakadsz a szopi-kérdésben, fordulj nyugodtan a szoptatási tanácsadókhoz, segíteni fognak! Ha nem ismersz egyet sem, elsõ körben én is tudok segíteni - bár egyelõre csak a képzésekre jártam el és nem vizsgáztam, nem vagyok hivatalos tanácsadó! De legalább ismerem õket!

Márti
32+1
márti

Daleei!

Nekem Sashával ellentétben nem volt fájdalmas a szoptatás, nem éreztem menzis görcsöket, és a bimbó sose sebesedett ki. Szóval ilyen is van. És a lányom addig szopott amig meg nem tudtam, hogy kistesó lesz. 15 hónapig. De addig szinte csak szopott.

anna
anna25

Cory!
Annyira örülök, hogy nincs baj!! KépKépKép Pihenj sokat!

Daleei!
Nekem is jár a babapont.hu-tól a terhességi naptár, és én is kicsit elbizonytalanodtam az általad említett résznél. Sûrû elõtej belõlem sem folyik (bár kb két-három hónapja néhány csepp volt 1-2 hétig, ha megnyomtam, de azóta semmi.) Rákérdeztem a dokimnál, hogy ez normális-e, és megnyugtatott, hogy bõven elég, ha a szülés után elindul, most még úgysem akarok szoptatni. Úgyhogy nyugi, lesz sok tejcsid Neked is meg nekem is meg mindenkinek!! Kép Talán még tejcsárdát is nyithatunk Kép

Lányok, ezeket a homeopátiás bogyókat is csak receptre lehet venni, vagy csak úgy adják a speckó gyógyszertárakban?

sziasztok
Andi
39+4
psandi

Cory,
nagyon örülök, hogy nincs semmi komoly, azért pihenj sokat!

Manócska,
ha még jössz ma, akkor még azt mondanám el, hogy szemüvegben leszek holnap (mostanában hanyagolom a kontaktlencsét). Kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e találkoznunk?Kép

Zsizsa
18+4

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?