A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok

Mariann
Sajnos nem talalom azt a homeopatias topikot.Merre lehet?
Tudja valaki?

Andi
Recept nelkul kaphato a specko gyogyszertarakban es egyaltalan nem dragak!

Daleei
Nekem is mondogattak ezt a mellbimbo-edzes dolgot.Nem tudom ugyan,hogy a baba milyen szinten kezdi majd szopni es az mennyire teszi esetleg tonkre ennek ellenere,vagy egyaltalan nem,ahogy olvashattuk,de egy dolgot eszrevettem:En eleg eros dorzs-kesztyuvel furdom (foleg a csikok megelozesere+kremek) es mivel eleg erzekenyek a bimboim,ami viszont mar regebb ota zavart,gondoltam "edzem" azokat is.
Nekem bejott.Fele annyira erzekenyek.
Bar megint mondom,nem biztos,hogy a baba is iyen modon veszi majd igenybe.Csak kiprobaltam,ha mar arra jartam KépLehet,hogy van benne valami...
Az elotejhez nem tudok szolni,mert nekem sincsen Kép Gondolom mar nem is nagyon lesz.Azert remelem nem azt jelenti,hogy tul suru lesz a tejem?!

Csilla1

Az alma miatt mulik a vizesedesed,vagy ez csak egy pelda volt?
En eddig az ananaszrol hallottam,mint vizhajto hatasu.

Borsi
38
Névtelen

Dinihe,
állítólag a leges-leghatásosabb természetes vízhajtó - a petrezselyem. Rágcsálj el 1 csokrot, nekem is segített, amikor kellett. Viszont azt hallottam a terhestornán egy tapasztalt anyucitól, hogy a profi szülésznõk az "eltorzult" (bocsKép ) arcból tudják tutira megmondani, hogy közel a szülés...
Hajrá mindenkinek, aki szülni szeretne!! Kép

üdv
Ellimami
31
ellimami

Sziasztok!

Anna!
Nem, nem bíztatlak, hogy könnyebb lesz, fõlegeleinte. MÁS lesz. De kis idõ elteltével már sokkal könnyebb két kiskorkülönbséges gyerkõccel, mint egy agyonkényeztetett mama szemefényével, én legalábbis ezt tapasztalom. A kicsik remekül elvannak egymással is, megszokták, hogy nincs annyi idõm rájuk, és nem a világ középpontjai(illetve nem egyedülKép). A kisfiam mindig nagyon nehéz eset volt, igazi "többemberes baba", ahogy mondani szokták, mióta azonban Sári megszületett, sokkal könnyebb vele. Persze ez csak a mi életünk, a mi példánk, nem biztos, hogy mindenhol ugyanígy mûködnek a dolgok.

Elõtejrõl: Nekem eddig minden terhességnél volt,most is, edzeni nem edzettem a mellbimbókat. Eleinte kicsit fájt a szoptatás, de hamar elmúlt. A kisfiam 9, a kislányom 10 hónapig szopizott, 6 hónapig csak anyatejet kaptak. De nem függ össze az elõtej mennyisége a késõbbi tejmennyiséggel. Nekem csak pár csepp elõtej jön mindig, ha megnyomom.

Megint alig tudok menni, úgy fáj a szeméremcsontom, meg minden azon a környéken.. Remélem ez most már azt jelenti, közel az idõ.

Anyakati
39
Anyakati

A mai napon a teljes befordulásé volt, sírni lenne kedvem, szenvedek a várakozástól!

Ellimami, Csilla1 !
Köszönöm, a jó tanácsokat,remélem bejön valamelyik, mert, lassan olyan leszek, mint a Michelin gumiemberke. Azon gondolkoztam, hogy kevesebbet kellene innom, de azt nem bírom ki.

Andi!
Szorítok, hátha mutat valami jót a CTG, hisz te vagy a "rangidõs" !

Remélem nem kell már sokáig várnom a babócánkra, mert a kispapim is annyira türelmetlen, hogy tegnap este, kért, hogy ne legyek bizonytalan, mondjam meg neki mikor születik már "ki" a "kisszonja" mert Õ már ezt nem bírja idegekkel!
Hát akkor mit mondjak Én? A nagytesó lánykám is teljesen be van indulva...

Minden finiselõnek DRUKK és minden pocakosodónak sok-sok jót kívánok!

dinihe
dinihe

Anyakati!

Köszi, persze, azt remélem, hogy majd jól eljátszanak. Dorka nagyon igényli a társaságot, de ritkán is van egyedül, mert szüleimmel egy házban lakunk. Így a 7 felnõtt közül mindig van valaki körülötte.
Nálatok mekkorák a korkülönbségek?

Szegény Dinihe!Sírd ki magad, nekem is segített!
Már nincs sok idõ hátra, minden egyes nappal jóval közelebb kerülsz a kis Szonjához!KépAztán meg olyan gyorsan megnõõõõ!
Drukk, drukk, drukk! Jó, tudod mit, magam elé engedlek, csak ne légy már olyan szomorú!Kép(mint én tegnapKép, de már kihevertem)

anna
anna25

Sziasztok,

Mariann,
Ez a porges azert nem semmi amit produkalsz, probalj meg egy picit pihizni isKép Tenyleg ne felj a szu;estol( na jo egy kicsit izgulhatszKép de olyan jo am amikor a karodba vehetedKép

Cory,
Olyan jo. hogy noncs semmi baj a baboval, pihi am ezerrelKépKépKép

Toffiffe,
Fogalmuk sincs mitol van az allergia, mar pici kora ota kinlodunk vele. Egyebkent az ocsemnek es aposomnak is van, sot aposome kifejezetten sulyos, igy mi meg eleg jok vagyunk mert tavasszal 2 honap nagyon rossz es utanna mar konnyebb.
Hat ha mar husvetig nem birod ki szulj minel hamarabb es akkor talan meg husvetra hazamehetszKép

Egyebkent annyira meg tudom erteni a finiseseket, mivel en tulhordtam a fiam az utolso 2 hetben minden nap szenvedes volt, reggel remenykedes es este az elkeseredes. Emlekszem oromomben sirtam amikor vegre elkezdodtek a fajasok, a ferjem pedig szornyulkodve nezett ram mi lesz itt ha mar az elejen ennyire fajKép

Dinihe,
Tenyleg az a megfigyeles, hogy szules elott mindenki hirtelen vizesebb lesz es valahogy eltorzul(bocsika) az arca es a befelefordulas is erre szokott utalni. Szoval munkara felKépKépKép

Csilla1,
A fiam neve Matyas, amikor o szuletett meg kevesen adtak ezt nevet, de ugy hallottam most mar gyakoribb. Egybkent ha most fiu lett volna Nandor lenne a neve. Az Erik nekem is tetszik, csak nalunk rovid a vezetek nev igy nem illett.

Daleei,
Nekem semmi elotejem nem volt a fiammal es megis egy eves koraig szopizott. Sot most se nagyon talakoztam vele, talan 1-2 alkalommal. Ja es en sem edzettem a bimbokat es nem volt sebes, bar az elejen kicsit erzekeny volt.

Anyakati,
Azt hiszem igazad van a kis korkulonbseggel. A fiam meg csak 3 lesz amikor a pici szuletik, de elegge "onzo". Maximalisan csak neki lehet igaza es nem igazan erti meg, hogy mas velemenyere is figyelni kell, sajnalom is egy kicsit mert barmennyire varja a hugit nehez lesz szerintem az eleje.

A sor elejen alloknak DRUKKKKKK!!!! ES KITARTAS!!!!!!!!

Angi
32+5
angela2

Sziasztok!

Cory!
Jaj, de jó, hogy nincs semmi baj! Annyira örülök! Kép

Daleei!
Ne aggódj! Nekem sem volt elõtejem, mégis tudtam szoptatni. Semmi összefüggés nincs a kettõ között. Nekem is olyan rászáradt sárgás valami van, mint Annának. Most egyszer próbaképpen megnyomtam, és jött belõle valami, de hát még szoptattam, mikor terhes lettem. Az elsõnél semmi nem volt, hiába nyomtam. (Azért nem nyomogatom állandóan, csak egyszer próbaképpen megnéztem.)
És egyébként attól, hogy a mamádnak és a nagyidnak nem volt teje, Neked még simán lehet! Csak ne idegeskedj emiatt! Egyébként ha valami gond van, akkor az LLL-sek segítenek! Kép (Én egyébként nem edzettem a mellbimbómat.)

Finiselõknek!
Megadrukk! Kép A CTG miatt ne aggódjatok, nekem szülés elõtt fél nappal totál egyenes volt. Kép

Ildianyu
30+1
ildianyu

Sziasztok!

Szerintem én nem is vagyok terhes, csak nõ a hasam mint a gomba! A méhszájam még mindid teljesen zárt, a doki szerint a babó sem ment lejjebb. Kép
sõt, most kitalálta, hogy az eddigi ápr. 19-i kiírást 23-ára tesszük, mert 33 napos ciklusaim voltak nem 28.
Kaska, szerintem áttehetsz a táblában a 15. helyre az reálisabbnak tûnik Kép

Szegény babám a CTG alatt folyton le akarta rugdosni magáról a mûszert, mondta a doki, hogy ez picit felmelegíti neki bent a magzatvizet, és idegesíti. Annyira sajnáltam szegényt.

Ellimami, ha magam torzítom el az arcom, az is jó? Kép

DRUKK mindenkinek (most már magamnak is küldöm ezerrel!!!) Kép

Andi
39
psandi

Hali kismamekok!

nem is tudjátok, milyen jó olvasni, hogy nekem már nem kell vágnom a centitKépKépKép Viszont nagyon tudom, hogy most mit érezhettekKépKép Drukkolok ezerrel és hajrá, no meg kitartás!KépKépKép

Olvasok én ám mindennap, csak irni nincs mindig energiám, pedig mindkét gyermekem nagyon jóKépKép! Danó egy beszélõgép lett mostanában, csodáa kerek mondatokban beszél, Zsófi pedig tegnapis átaludta az éjszakát, és már több, mint 4 kiló! Képeket is raktam fel:

[url=https://www.babanet.hu/album/main.php?album=46&page=3&PHPSESSID=955421b035677902bda101324d1d4e3f" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/album/main.php?album=46&page=3&PHPSESSID=955421b035677902bda101324d1d4e3f[/url]

További jó pocakosodást, pussz!
Zsófi és a mormoták
Csucsuka

Sziasztok!

Mindjart megyek szisztematikusan visszaolvasni, de elobb egy gyors kerdes:

Andi,
a helyezesed atirasarol szo sem lehet :-) de a varhato idopontodat atirjam arra, amit a doki mondott, vagy maradjon az optimista verzio? :-))) (En szivem szerint ugy hagynam :-)))

Kaska
kaska

Sziasztok lanyok!

Csak egy gyors bejelentkezesre futja egyelore, mert Petra barmikor felebredhet.Kép
A szulesrol majd irok hosszabban is, most csak annyit, hogy minden ugy zajlott, sot meg sokkal jobban, ahogy elkepzeltem, es ahogy szerettem volna. Egy gyonyoru elmeny marad szamomra es szerintem Gabor szamara is. Bar o mar reszletesen leirta a tortenetet az o szemszogebol, azert majd en is irok rola, remelem, lesz aki elolvassa...Kép
Hetfon jottunk haza a korhazbol, azota itthon probaljuk megszokni egymast. Tejecske vasarnap ota van, Petra kezdettol fogva nagyon ugyesen szopizik, bar a napirendunk meg eleg kaotikus.Kép
Jo ejt mindnkinek, puszi:

Leszter es a ma egy hetes PetracskaKép
leszter

Cory!

Remélem azóta már minden rendben van, de azért még én is nagyon drukkolok. Látom azóta már visszajöttél, de a drukk továbbra is él. Kép

Daleei!

Nekem sem volt ilyen elõtejem, mégis mindkét gyereket másfél évig szoptattam, és mellette még le is adtam tejcit.

Csucsuka!

Nagyon szépek vagytok. Kép

Finisesek!

Már nagyon várjuk ám a babákat, mindannyiatoknak HAJRÁ!!!!!!!!!!

Magdi
30+3
gallainémagdi

Sziasztok!

Hat ma egesz nap olyan elkenodott voltam... Ugye ez volt az utolso hivatalos munkanapom, szunet utan mar megyek tappenzre. Tegnap este nagy vendegseg volt, rengeteget nevettunk, de mar akkor csak ugy sodrodtam az arral, nem nagyon volt mondanivalom.
Reggel meg egy rossz alombol ebredtem (tizeneves voltam egy taborban, es egy csaj igazsagtalanul meggyanusitott, hogy el akarom szedni a pasijat, es mindenki ellenem fordult, en meg kiborultam es csomagoltam a cuccomat, hogy hazautazom). Ugy meghatodtam magamtol, hogy elsirtam magam :-( Reggel meg folyton a pocimat dedelgettem a kadban, merthogy en olyan bonyolult vagyok mar, hogy en se ertem magam, nemhogy mas, de legalabb Violaval ott vagyunk egymasnak es szeretjuk egymast :-)))
Biztos most csiszolodik ossze a megmaradt kamaszlelkem a kialakuloban levo nagy puha biztonsagos anyalelkemmel, hat nem egyszeru :-]

Viszont delutan megneztuk az emberrel a Chihiro szellemorszagban-t, mindkettonknek nagyon bejott, egeszen kulonos ez a keleti kepi es mesevilag :-))) Es a Toldi mozi kis baratsagos hangereje Vilcsit sem akasztotta ki :-) Csak az a szomoru, hogy ures volt a mozi, mindent elolnek ezek a multiplexek :-(((

Holnap utazom Arlora, az is biztos nagyon jo lesz, fogunk sokat activityzni meg pecazom a skacokkal, majd csak helyrebillenek a hulyesegbol :-)
Szombat este pedig mar anyameknal leszek Miskolcon, es beirom a tablaba az osszes babocat, aki addig remelhetoen megszuletik :-)))
Ja, anyam lelkivilaga is helyreallt, ocsem ma este athozta a cuccost :-))) amugy tenyleg sok edi darab van benne :-)))

Jaj, bocs a hosszu lelkizesert, mikor nekem nincs is semmi igazi bajom, de hat nagyon jolesett kiirni magambol... :-)

Urszila,
orulok, hogy megerkeztetek Kép Kép Kép Ujfent GRATULA Julkahoz es az etvagyahoz Kép Kép Kép es kivanom, hogy a hasfajossag ne bizonyuljon tartosnak!

Leszter,
jaj de jo, hogy meg elcsiptelek Teged is! Kép Kép Kép Nagyon jo, hogy itthon vagytok, es hogy ilyen jol sikerult minden Kép Kép Kép meg egyszer GRATULA, szupi ugyesek vagytok!!! Kép Kép Kép

Finises lanyok,
latom, Nalatok is tobbnyire vilagvege hangulat van, tudom hogy nem vigasztal, de eddigi megfigyeleseim alapjan ez is tipikus a szules elott! :-))) Szerintem el fog zsibbadni a kezem, mire szombaton meggyartom azt a tablat :-)))

Cory,
jaj de megijedtem :-((( aztan annyira orultem... :-)))
Drukk, hogy mihamarabb teljesen muljon el minden verzesnyom! Pihenj sokat - most jol jon az aluszekonysag, amit irtal :-) legalabb kevesbe esik nehezedre a fekves :-)
(na ilyenkor szegyellem magam, hogy hulyesegeken problemazok...)

Csilla,
nyugi, a haj legalabb megno ujra! :-) Es amugy hogy all neki a rovid frizura?

Anyakati,
az osszes nev nagyon szep, ugyhogy rosszul nem donthettek :-)))
Tarts ki, aztan egyszerre lesz fajas is meg MINDEN :-)))

Mariann,
annyi aranyat lelsz, hogy kupacokban fog allni! :-)
Drukk a jo eredmenyekhez, es hogy meg par hetig sikeresen hizlald a babocat! :-) Es ne izgulj nagyon, biztos menni fog minden! :-)

Buborek,
artani biztos nem fog, drukk, hogy csodaszep elmeny legeyn a talalkozas a babocaddal :-)))

Toffifee,
miert ne Te? :-) Biztos ooolyan jooo lesz babazni :-)))
Ja bocsi, akkor megis kar a fenykepgepert...

Ildianyu,
ne izgulj, biztos hamarosan ujra aktivizalja magat! :-)
Most akkor milyen pocid van Neked? :-) mert eddig tudtommal kicsi volt :-)))

Palma,
gratula a poziciohoz es a gyonyoru meretekhez egyarant :-))) igy mar en sem aggodnek :-)

Angi,
kalcium nem segit Matyinak? az altalaban jo szokott lenni allergiakra.
Lesz akkor nagy orom nemsokara, kispapad pikpakk hazaer :-)))

Dinihe,
vizesedes ellen nekem is gyumolcs- es zoldsegnapot javasolt a dokim hetente egyszer, es tenyleg bejon, egyetlen kenyelmetlenseg, hogy meg a szokasosnal is tobbet pisilek olyankor :-)
A befordulas is eleg tuti jel! :-)))

Borsi,
nyugi, ha a hetveget megvarod, szerintem nem Te nyitsz :-)))

Daleei,
erre mar en is megnyomkodtam a cicimet, de nekem se jott semmi, persze lehet, hogy meg korai :-) szerintem nyugi :-)
Az en edesanyamnak sem volt teje, nagymamam viszont ikreket nevelt fel 1942-ben :-) En lelkes vagyok, es nagyon keszulok, szerintem az a fo, hogy ne adjuk fel konnyen :-)
Amugy nekem is eleg erzekenyek lettek, de edzeni nem fogom, tul keves bennem a mazochizmus. Bizom benne, hogy majd a baba. Na meg kispapat nem fogom vissza, miota megnyugtattak a lanyok :-)
Ja, es most olvastam egy regebbi Kismamaban, hogy terhesseg alatt is csak akkor nem ajanlott a szoptatas, ha van barmi veszelyeztetettseg.

Anna,
gratula a multkori rengeteg tejcihez, ocsemnek is volt tejtestverkeje, jo dolog az nagyon :-)

Csucsuka,
koszi a kepeket :-) hat egyik csemeted tunderibb, mint a masik :-))) es hozzak is a formajukat ezek szerint :-))) csak jokat Nektek! :-)))

Na most akkor beuzemelek egy nagy MEGADRUKK szokokutat :-))), hogy jusson mindenkinek szombatig :-))) Remelem, megdolgoztattok rendesen! :-)))

Nagy-nagy babazaport es szep napokat kivanok! :-)))
Kaska
30+4
kaska

Leszter!
De ügyik vagytok, hogy már írni isvolt idõd! Kép Persze, hogy lesz, aki elolvassa a történeteteket! KépKépKép A kaotika még jó darabig megmarad, amiatt nemaggódj KépKépKép És kérünk új képeket is Petrácskáról! Kép

Márti
32+2
márti

Sziasztok!

Látom, sehol semmi. Már én is nagyon türelmetlen vagyok! Azért a depi még nem jelentkezett, befelefordulni, úgymond, végképp nincs idõm. Akkor lehet, hogy én sose szülök?

Anna!
A két "nagy" között 19 hónap van, most a "picik" között 16 hónap lesz.

Dinihe!
Fel a fejjel! Jön már az a baba hamarosan, kitartás! Hétvégén már biztos babázolKép

Andi!
Azért nem fog bennmaradni az a baba, neked is kitartás! Hétvégén hidegfront lesz, az állítólag beindítja a babaesõtKép

Cory!
Örülök, hogy nincs semmi gond, pihenj sokat!

Minden finisesnek, NAGYON NAGY DRUKK!!!!!!!!!!

Anyakati
39
Anyakati

HÚÚÚ!

Köszönöm a rengeteg választ, nagyon megnyugtatott. Fõleg azért, mert úgy látom, hogy az itteni kismamik 90 %-ának nem volt ilyen elõteje. Azon nem görcsölök, hogy a felmenõimnek nem volt lehetõségük a szoptatásra, mert akkor tényleg más volt a helyzet, ami simán kiválthatta ezt. Én se nagyon dörzsölgetem, csak kicsit meg szoktam maszírozni. Olyan sárgás bigyó nekem is szokott rajta lenni, de más nem. A lényeg viszont, hogy nektek köszönhetõen már teljesen megnyugodtam, és tudom, hogy rengeteg tejem lesz amivel táplálni tudom majd a Manót. Kép Tulképp csak az szontyolított el, hogy azt írta,"hogy most
már szinte biztos, hogy sûrû sárgás folyadék......", mintha ez a kismamik 99%-ánál így lenne én meg valami selejt lennék. Mindegy, már teljesen happy vagyok. KépKépKép

Köszönöm

Daleei
32, vagy már foglamam sincs, ilyesmi.
dale

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a sok vígasztalást, egyszer tényleg meg kell, hogy szüljem a babócát!

Remélem ma nem lesz olyan letargikus napom, mint tegnap....

Addig is minden finiselõnek, sok-sok napocskát kívánok /állítólag a jó idõ feldobja a hangulatot/

dinihe
dinihe

Marti!

Uj(abb) kepek vannak ugyanott, mint a korabbiak; amikor van egy kis idom, teszek fel ujakat. Bar most mar kisebb a fenykeptermes, mint az elejen, mert egyreszt lehet mar nezni igaziban, masreszt meg sajnalok annyit villogtatni a szemebeKép

Udv.,
UG
megint_en

Sziasztok!

Kispapim jóslása nem jött be Kép, pedig nagyon reménykedett a szerdában, még vasaltam is Kép

Andi
Azért a 15. hely túlzás, nem? Legyél még egy kicsit türelmes, még nem 41-et írsz Kép

Csucsuka
Danó is és Zsófi is nagyon szép Kép Gratula az átaludt éjszakákhoz Kép

Leszter
Még egyszer gratulálok Petrához és sok boldogságot kívánok Kép Szerintem a Te sztoridat is végig fogja mindenki olvasni Kép Én várom Kép
A napirendetek hamarosan be fog állni és gratula a szopihoz is Kép
És Petra nagyon szép, formás baba, megnéztem megint!Kép

Kaska
Fel a fejjel Kép, most ilyen lelkizõs a többség, késõbb dolgozhatsz még eleget Kép
Remélem, kipihened Magad Kép
Az Activity-t imádom Kép(a társasjátékot, nem a Szulák-félét)

Anyakati
Nem kell ám minden tünetet produkálni szülés elõttKép
Én sem depizek, enni meg most már lassan 3 helyett eszek, akkor most mi van ? Kép

Daleei
Elég érdekesen fogalmaznak abban a naptárban, egy párszor én is csak fintorogtam rajta, arra nem is gondoltam, hogy aki az elsõt várja, azt ilyenekkel jól el tudják kedvetleníteni. Inkább kérdezz, látod, milyen sokan megírták a tapasztalataikat!Kép

Finiselõknek sok-sok DRUKK KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vagyunk már egy páran ... KépKépKépKép
(Holnap megyek CTG-re és vizsgálódniKép)

Toffifee
39+4
toffifee

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, látom nincs új baba! A kövi pár hetem még zûrös, de azért ne felejtsetek el! Jövök majd, gondolom fõleg a végefelé lesz több idõm (vagy naiv vagyok? Kép ).
Ma megyünk 4D-re, valség majd eldicsekszem nektek, mi volt.

Amúgy a finises csapatnak DRUKK, DRUKK, jöhet a babaesõ!

Mindenkinek sok szépet és jót és puszilok minden pocaklakót is!

29 (nahát! Kép )

Sziasztok Lányok!

Sajnos most két napja nem jelentkeztem , mert hétfõn este egyszercsak elkezdett keményedni a pocakom Kép. És több mint 6* egy órán keresztül. Aztán még éjszaka is megismétlõdött az egész. Kedden reggel azonnak elmentem orvoshoz és teljes nyugival az ágyba parancsolt. Ugyanis 0.8 mm-rel megrövidült a méhnyak és picit meg is puhult. A külsõ méhszáj pedig egy ujjhegynyit kinyílt. KépKépKép Nagyon elkeseredtem, mert kedden egész nap folytatódtak a keményedések, egyfolytában sírhatnékom volt és csak szerdán javult a helyzet. Most 3*2 db. Mg szedek és kaptam még kalciumot is. Ma már jól vagyok, de nagyon félek, hogy mi lesz. Az Uh szerint a babával minden ok, csak megfordult és most úgy gondolja, hogy nem fog fejjel lefelé csücsülni. Az egész valsz. a hétvégi taktrítás eredménye lehetett, mert teljesen elfeledkezdtem róla, hogy nem szabad nyújtózkodni. Most minden rendben van, de ha keddig tovább romlik a helyzet, már komolyabb gyógyszereket fogok kapni, esetleg kórházba is kell mennem. És én nem akarok!!! Júlisuban fogk szülni és kész - már Mátéval is megbeszéltem és remélem szót is fogad. Azt hiszem, vissza is fordult a megfelelõ pózba - jó gyerek, hiába no, az én kisfiam Kép

Azért visszaolvastam, hátha fekvidulok Tõletek, és persze sikerült is. Kép

Tegnap voltam cukorterhelésen és hasmanésem lett attól a 3 dl löttytõl és szédültem is. Miután megittam a vizet el kellett menni sétálni és nem volt szabad sem inni, sem enni, sem pisilni. Persze be is tartottam, de mikor visszamentem és megint vizeletmintát is kértek, elég bajban voltam, hogy na most mi lesz, mert éreztem, hogy ebbõl nem csak pisilés lesz. Nem tudom hogyan, de sikerült külön - külön mind a két "dolog" (volt nálam anyagszebkendõ és meg mosdottam vele alulról, pedig mindenem görcsölt közben és aztán pisiltem) Kép. Mikre nem képes az ember, ha muszáj?! Kép Aztán szerencsére a következõ óra elteltével már minden rendben volt. Kedden lesz eredmény, hát kiváncsi vagyok!

Minden finiselõnek óriási drukk, remélem majd még a hétvégén sikerül bekukanntani ide is, mert ma és holnap boztosan nem leszek. Szóval: már elõre is szép szülést kívánok mindannyiótoknak!

Mariann!
Neked külön is küldök egy kis pozitív energiát és sokat pihenj, remélem nem fog még kibújni a babó - jó neki ott a pociban. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Pálma!
Igen, vidéken nyitotta - Léván, ahonnan származom és Pozsony is elég siralmas. Mi Bp.-en készülünk bevásárolni olyan dolgokat, amik itt nálunk nincsenek. A Mini Manó nekem is igen tetszik, de a Brendon és a Megatoys is - igaz drágábbak, de viszont mindent megvehet az ember, amit csak akar.Kép
Valahogy lemaradtam, hogyan kerültél te Rimaszombatba?

Cory!
Jaj, úgy örülök, hogy minden rendben van, továbbra is drukk Nektek és Kispapinak is.Kép

Anna!
Nekem is ilyen száraz valami van rátapadva a bimbóra már a 20. héttöl - szerintem is az elõtej az.

Leszter!
De jó, hogy jelentkeztél, örülök, hogy jól vagytok és én is nagyon várom a történetedet. Továnni szép napokat Petrával - tényleg tündéri leányka!

Ne haragudjatok, hogy megint rengeteget írtam, de most nekem is jól esett kipanaszkodni magam. Ráádásul, megint pár napig nem leszek.

Tündimami
27+2
tündimami

Sziasztok!

Ma teljesen kiakadtam. Lilivel mentem védõnõhöz, és bementek egy csomóan elõttem, akik utánam érkeztek. Pedig én is siettem. Kép Csak az a hátrányom volt, hogy amire összeszedtem Lilit, valaki mindig beelõzött. Aztán jól elfáradtam, senki nem segített feltenni a babakocsit a villamosra, pedig tele volt, sõt még a helyet sem adták át. Máskor nem szoktam ennyire kiakadni, de most annyira fáradt voltam, hogy a végén már a könnyem is kicsordult. Kép

Kaska!
Néha vannak ilyen idõszakok! Húsvét után már biztos "jobban" leszel.
Még mindig nagyon kicsi a hasam! Kép Ma megkérdezte a védõnõnél az egyik kismama, hogy ugye én is 24 hetes vagyok? Kép Kép Kép Errõl ennyit!
Nem baj végülis, belenyugodtam. Annak sem jó, akinek nagyon nagy a hasa.

Leszter!
Hát persze, hogy várjuk a Te verziódat is! Kép

Minden finiselõnek DRUKK DRUKK DRUKK!!! Kép Kép Kép

Ildianyu
30+2
ildianyu

Sziasztok!
Vasárnap végül bementünk az ügyeletre, ott fogtak és ma jöttem haza. Zárva van a méhszáj. Remélem úgy is marad. Miért keményedik ennyire a hasam? OLyan rossz, hogy a dokim szabin van. Kaptam gyógyszert, de ma megint sokat keményedik. Jaj, mondjatok valami vigasztalót!!

Hermi
22+3
hermi

HalihóKép

Na azért ne örüljetek, nem tûntem elKép

Ma voltunk UH-n, Zsizsával együttKép Szóval mit nekem tali, ezen a héten már Bogárral is talcsiztamKép De azért valaki összehozhatna egy talit, az újonnan jötteket nem is ismerjük! Én próbálkoztam, de nem sok sikerrel, valaki ügyibb szervezõ kéne!KépKépKép

Ja az uh-n:
Már van haja is MininekKép Azt mondták valszeg hamarabb fog jönni, és már 1,2-1,4 kg között van, szóval jó nagy babó leszKép Minden okés vele, és fejvégûKép

De jó, hogy Leszter is már otthonKép

Mindenkinek kellemes húsvétot!!!KépKépKépKépKép
Na megyek, kicsit visszaolvasok, mert le vagyok maradva, de nagyon

Pusz:

Manócs
29+1
manócska

Sziasztok ,

Leszter,
Olyan jo hallani, hogy szep elmeny maradt a szulesKép
Megneztem Petrat gyonyoru baba, de gondolom ezzel nem mondtam ujatKép Gratula a tejecskehez.

Csucsuka,
Mindket gyerkoc tunderiKépKépKép

Kaska,
Csak nyugodtan ird ki magadbol ami bant, azzal egy kicsit mar is konnyebb es sok embert elkap ez a hangulat, amikor befejezi a munkat. Jo kirandulastKép
Sajna ez nem az ami kalcuimtol elmulik, de mar javulgatunk es ugyi itthon van Kispapi isKép

Hermi,
Sajnos tenyleg van aki vegig kemenyedik a terheseg alatt, de ha zarva van a mehszaj azert az nagyon jo jel. Probalj sokat PIHIZNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azert vannak itt a lanyok kozott paran akik idore szultek es vegig kemenyedtek, sot meg kicsit ki is voltak nyilva, szoval fel a fejjelKépKépKép

Snoopy,
MI van veled, remelem csak a felujitas miatt nem tudsz jonni , de egyebkent minden rendbenKép

Ildianyu,
Ez azert tenyleg szemetsegKép Szerintem legkozelebb nyugodtan nyisd ki a szad es kerjel ulohelyet, illetve szolj ra az eled furakodora.
A pici poci miatt ne aggodj, ismeros en is ebben a cipoben jarok, bar mar azert alakulgat a dolog. Viszont akik itt vannak kismamik mind nagyobb pocisok, mint en es en vagyok a listavezeto, az utanam jovo lany is egy honappal fiatalabbKép

Toffiffe,
Irigyellek az optimizmusodert, majd emlekeztetem magam ra 40 korulKép A 3 helyett eves szerintem attol is fugg, mi a viszonyitasi alap, egy kismadarra gondoltalKép

Tundimami,
Gratula a szofogado fiuhozKép, de a pocikemenyedes nem jo hirKép PIHI EZERREL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyakati, Dinihe,
Hetvegi babazasra felKépKépKépKépKépKép

Andi,
A CTG tenyleg nem jelent semmit, nekem is egyenes vonal, majd 2 ora mulva 5 perces fajasokKép A DRUKK azert jar neked isKép

Plusz mindenkinek amit szeretneKép

Angi
32+6
angela2

Cory, Tündi mamiKép
Vigyázzatok magatokra, és sokat pihizzetetk!Kép

Leszter, CsucsukaKép
Édesek a lányokKép

Persze a finiseseknek megadrukk!!!!KépKépKépKépKép

TofiKép
Szerintem is te kezded, de tulajdon képen mindegy, csak valaki kezdje már el, mert mennénk feljebb a táblán. Már egy hónapja ostromlom a 30. helyet, de még senki sem akar az elejérõl indítani!
Hajrá Húsvéti babók!!!KépKépKépKépKép

Manócs
29+1
manócska

Sziasztok!

Most éppen alszik Julka-Julcsi (még mind a két becenevét használjuk), megpróbálom végigírni a sztorit.
Szóval 8-án bementünk a klinikára, CTG, labor, EKG, utána meg társalkodással és olvasgatással töltöttem a hosszú ideig utolsó nyugis napomat. Szerdán pontban 9-kor elkezdték kispapi jelenlétében a csaszit (a hátbaszúrást persze nem látta), és már ott is állt egy szülésznõ egy zöld lepedõvel, hogy „kifogja” a babát. Függõleges vágásomnak hála kb. 3 perc múlva kint volt. Rögtön felsírt, még mielõtt láttam volna. Úgy pislogott a világra, mint aki próbálja felfogni, hogy mi is történt vele. Kispapival együtt nagyon meghatódtunk. Õk elvonultak méricskélésre, tisztogatásra, én persze maradtamKép, de utána visszajöttek és odaemelték babust az arcomhoz, hogy megkapja élete elsõ pusziját. Az volt a nagy szerencsénk, hogy az intenzíven nem volt hely, viszont üres volt az egyik egyágyas szülõszoba, így oda vittek. És jött kispapi is Julcsival! Kb. egy órát ismerkedtünk, sõt szopizott is! Végig ébren volt, nagy szemekkel nézte a világot!
Du. fel kellett már kellnem, átsétáltam a gyerekágyas osztályra, rögtön hozták, fürdésig ott volt velem. Másnap hajnali ötkor már megint kihozták, hogy éhes, lehet szoptatni! És azontúl mindig velem volt. És valszeg ennek hála már pénteken belövelt a tejem és azóta is szopizunk, pedig a nagyokkal nem így volt!
Nagyon élvezem Õbabusságát. Valahogy ajándéknak érzem az élettõl, hogy lett még egy gyerekem. Egész napos elfoglaltság persze. Nagyon egyéni stílusban szopizik, szív kettõt-hármat, utána nyugisan bevárja a tejleadó reflexet, és akkor belehúz. Egy szopi alatt kb. 2X, 3X visszatérünk ugyanarra a cicire, így van elég tejci. Közben még alszik is egy picit, majd rájön, hogy még éhes, megint cici. Azaz pontosan úgy mûködik mint egy átlag 1 hetes újszülött!
Folyt köv, bömbi van!
A nagyok el vannak ragadtatva tõle. Zsuzsi állandóan ölbe akarja venni, segítenek öltöztetni, fürdetni. Néha felüti a fejét egy kis féltékenység is, de hát ez természetes! Az esti papa masszázst nagyon élvezi, a locsit kevésbé. Alig várom, hogy leessen a köldöke, akkor a több vízben vsz jobban esik majd a locsi.
Nagyon hasonlít Zsuzsi lányomra, úgy nézem, megint nem lett barna szemû, hajú, bõrû gyerekem. Majd kiderül kb. 3-4 hónap múlva.
Beteszek egy pici képet ide.
imageKép 006.jpg

Urszila+Julka
urszila

Segítség!!!
Nem sikerült betenni a képet! Be akartam tenni akkor a profilomba, erre azt mondja, hogy nem vagyok elérhetõ, mint profil!

Urszila
urszila

No, még egyszer

Kép
urszila

Hurrá!
Akkor engedjetek meg még egyet!

Kép
urszila

UrszilaKép
Édi JulcsikádKép
Pusz nekiKép

Manócs
29+1
manócska

Urszila,
gratulálok nektek! Tündéri a kicsi lányod nagyon.
És köszönöm az e-mail-t is!
Sok tejecskét nektek!
barilla
Névtelen

Sziasztok!

Tiszta ideg voltam, reggel írtam egyet, utána lehalt a chello, se net, se tv, így lementünk rollerezni a lánnyal. Azt hittem, a végére már kint van a Zsombi feje Kép De a lányom csak nem érti, hogy én már nem tudok vele annyit mászkálni!

Urszila
Nagyon szép Julka-Julcsi, most megint be vagyok sózva én is - és gondolom, a többi finises is KépKépKép
Gratula a leányzóhoz Kép, köszi a sztorit is Kép

Manócs
Hamarosan akkorát ugrasz a táblán, hogy el sem hiszed!Kép
A három helyett evésnél sajna nem kismadárra gondoltam Kép

Hermi
Lehet, hogy én is jó példa lennék Neked? (a keményedésre)
Azért próbálj pihenni, valószínûleg akkor is fogsz keményedni (én akkor is keményedek), de a méhszáj nincs akkora terhelés alatt, késõbb nyílik ki. Szóval pihenés KépKépKép

Tündimami
A Herminek írtakat Neked is szánom! KépKépKép

Ildianyu
Próbálj Te is kicsit pihenni, keress valamit, amivel kikapcsolhatsz!Kép Az én Kispapim nem akarja elhinni, hogy ilyen "segítõkészek" az emberek. Az meg már csúcs, hogy még a védõnõnél is beelõztek!
Küldök egy kis mosolyt, hogy feldobódj! Kép

Nem fogunk elfelejteni! Várom a dicsekvést!Kép

Mindenkinek DRUKK-DRUKK-DRUKKKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
aki csak akarja KépKépKép

Az én Zsombim már nagyon lustaKép (talán erõt gyûjt Kép)
Toffifee
39+4
toffifee

Urszila,
a kicsi egy tündér!Kép

Manócska,
képzeld, nem igaz, hogy nem látszik a pocim, ugyanis a metrón átadták a helyet!Kép (Bár a kabát rajtam volt, ami segített optikailag nagyobbnak mutatni a hasamat.)Kép
Most már a dokinõ is látta, hogy lányotok lesz, vagy nem is kérdezted?

Zsizsa
18+5

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,
elõször is hajrá top10! Nem kell szégyenlõsködni, ez nem számít furakodásnak, valaki nyugodtan elõreszaladhat...Kép

Lányok,
lenne egy hülyén hangzó kérdésem. Mindegyikõtök vesz (v. kölcsönöz) babamérleget? Mert én eddig akárhol olvastam (fórum, újságok) az összes anyuka akkor nyugodott meg végleg, amikor a fránya mérleg kikerült otthonról, addig csak a görcs volt, hogy jajistenem, hány gr. éppen, nem evett eleget stb... Szóval nem elég, ha leviszem a védõnénihez pl. hetente? (Itt van a ház sarkánál...) A barátnõm szerint viszont úgyis mindenki az alapján ítél (doki, védõnõ) hogy hogyan gyarapszik... Nem smucigság vagy ilyesmi, de eléggé drukkolok (magamnakKép) így is, hogy minden ok legyen, ha nem muszáj, ezt a görcsöt akár ki is lehetne hagyni... Vagy ez felelõtlenül hangzik? Kötelezõ a mérleg?
Jajistenem, biztos nem leszek jó mami, ha ilyen alap dolgok sem jönnek "ösztönösen..."

Ellimami
31+1
ellimami

Sziasztok!

Olvasgatok ám,csak rengeteg a dolgom,és még sehol sem tartok.
A vendégein elindultak,és reggelre már itt is lesznek-keddig-,aztán most szombaton egy kis kertiparti és szerintem ez az utolsó nagy össznépi megmozdulásunk nagy pocakkal.
Voltunk ma ctg-n,és minden ok,azt hiszem bár a nõvérrel nem nagyon lehetett komunikálni mert csak franciául beszélt.
Ha jól értettük 15 perc alatt 5 méh össze húzodás volt,de milyen erõsségû,nem tudom. Aztán azt figyeltük ha megsimogattam a pocakom a pici szivverése kicsit lelassult,mintha érezte volna hogy ez neki szól,tök nagy élmény volt ez nekem,olyan mintha tudtunk volna pocakon keresztül beszélgetni!

Most egy kicsit fáradtabbnak érzem magam,és igen csak vizesedik a jobb bokám,epret eszek most nagy mennyiségben-az vízhajtó. És a hátam is beakar már szakadni.Ja és pihizek!!!!!

Hát velem ennyi van ,remélem kihúzzuk még,szeretném ha BIKA jegyben születne meg Marcikám(esetleg a szülinapomon.ÁPR:29.?)De jó is lenne ,életem legszebb szülinapi ajándéka lenne.

Leszter!Gratulálunk Petrához!
De jó hogy ilyen hamar már otthon is vagytok!!!Jó babázást,aztán majd találkozunk oda át is(szomszéd topik)-,remélem!

Urszila!
Gratulálok Nektek is,nagyon édi a pici a képeken!!!!

Majd még jelentkezem,most megyek ledõlök egy kicsit,lehet hogy a nagy meleget nem birom....Kb 25 fok.

Mariann
35
Mariann

Ellimami
Én sem tudom, béreljek-e mérleget, mert a lányommal kaptam (a védõnõtõl), és eleinte én is ideges voltam, mert nagyon keveset evett és nem is gyakran. De a havi védõnõi-gyerekorvosi "viziten" meg el voltak ájulva, milyen jól fejlõdik, növekszik, milyen sokat ehet! Aztán megnéztem, milyen az én tejem lefejve, és láttam, milyen másé, és megnyugodtam. Nagyon zsíros, vastag volt szinte végig a 8 hónap alatt. Utána már jó volt tudni, hogy megette az adagot vagy nem, de ha jól emlékszem, csak 2-3 hónapig méricskéltünk, utána már nem. Egyébként Szandi jól fejlõdött, nem is akarták elhinni, milyen keveset eszik.
De nem az a jó mamiság mércéje, hogy tudod-e, hogy legyen-e mérleged Kép, biztosan jó mami leszel KépKépKép

Toffifee
toffifee

Ellimami,
Igen is jo mama lesz!!!! A merleget meg nyugodtan hagyd el, nekem volt es en is akkor lettem nyugodt amikor egy het utan a ferjem becsomagolta es tuntetoen visszavitte, hogy ne tudjak gorcsolni tovabbKép Egyebkent a hetes mazsalas eleg, ha meg nagy gond van ugyis lehet soron kivul vinni a babot, de nem lesz gond!

Urszila,
Gyonyoru a lanyzoKépKépKép Es persze nagyon ugyik vagytok a szopival isKép

Toffiffe,
Mi tegnap a biciklit probaltuk ki a fiammal, bar en hol vagyok meg toled, azert rendesen lefarasztott engem isKép

Angi
angela2

Sziasztok lányok!

Hm, most lehet nagyon nem fognak nekem örülni a táblában hátrébb szereplö lánykák, de végül mégiscsak szeretnék bekerülni a táblázatba, persze csak ha lehetKép
Igyekszem minden nap olvani a termést, bár hozzászólni nem nagyon tudok,hiszen elég mások itt(Kanada) a körülmények, és szokások mint otthon.
Azért ha valaki volt mostanában cukros vérvételen, olyanon ahol üditöszerü lötyit kell inni (nálunk ilyen van, azt hiszem narancsos izüben is van),megkérdezném,hogy üres gyomorra kell menni???
Mert nincs idöpont adva,akkor megyek amikor akarok, na de egész nap nem lehet koplalni egy buta vérvétel miatt???Legegyszerübb lenne reggel menni, remélem kispapim ráér elvinni. Na jól elmorfondiroztam itt ezen nektek.

Szóval Kaska, ha betennél, megköszönném.
Barbi vagyok, 28 éves, Calgary, Kanada, ma vagyok 24+2, kiirás augusztus 5., doki Dr. John Faul. Az utolsó mensi október 23. volt, de lehet ez nem stimmel a kiirással, mert hosszabb ciklusaim voltak, és a kiirást UH alapján adták meg.Kell még valami???

Köszi, és mindenkinek jó pocakosodást kivánok!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Bocsi,megint én.

Kép
Kép
barbi

Halihó!

Alszik a szentem, egy kis internet nélkül nem bírom kiKép
Látom, mérleg a téma! Mi az elsõnél kivettünk, kellõképpen stresszelt is, sokszor negatívokat mértünk, ami azért túlzásKép A másodiknál már nem vettünk ki és most sem. Leányzónak súlyos pelusai vannak, ujjacskái és lábujjacskái gömbölyödnek és tokásodik. Tegnap volt a doki nénink, õ is azt mondta, hogy ennyi neki is elég. Jövõ péntekben! egyeztünk meg, mint súlymérési napban.

Urszila+Julka
urszila

Barbi,
En az USA-ban lakom, itt iis ez a fajat lotyi van. Otthon ehgyomorra kell menni , de itt megkerdeztem a novert, aki azt tanacsolta, hogy egyek valamit, ami nem tul edes, ne legyek ehen. Hat en azert kihagytam a reggelit, mert ha eszel akarmit, az azert nagyban befolyasolja az erteket. En reggel koran mentem es igy nem kellett sokaig ehen lennem.

Angi
angela2

Sziasztok!
Egy-két napig nem olvasok ide be és mennyit írtok, megyek is mindjárt visszaolvasni. Kép
Voltam dokinál ma a méhszájam maradt szerencsére C:31oo, viszont az esetleges görcsökre adta a Pipolphent, mert mondtam, hogy néha van nap mikor 1-2 keményedést érzek. Mit tudtok errõl a gyógyszerrõl, szedte esetleg valaki? Rá van írva, hogy terhesség, szoptatás alatt nem szedhetõ. . .
A 21. héten tartunk, de a doki szerint a méretek alapján a 22. hét. Kép BPD: 56, A combija: 38.
Újfent megerõsítette, hogy kisfiú, én is láttam, hát tagadhatatlan. Kép)
A vesetágulatot amit mondtam, hogy a múlt héten fedeztek fel a babánál a 4D-s ultrahangon, azt mondta, hogy látja, de nem lesz gond belõle szerinte, és aztán már nem is foglakozott vele, meg sem mérte, hogy nõtt-e vagy ilyesmi, vagy esetleg ránézésre láthatta szerintetek, hogy nem túlzottan nagy a gondhoz?!, remélem tényleg nem lesz gond belõle. . .
Meg mondtam, hogy megerõsödött a hüvelyi folyásom erre simán felírt kúpot amit 3 napig kell használnom, kenetvétel nélkül most. Szerintek nem gond a mégis esetlegesn felesleges használt kúp?
Minke (21+2)
minke

Sziasztok!

Ellimami: nekünk nem volt Baluval mérlegünk, és most sem lesz. Hetente egyszer levittem a védõnõhöz mérésre, az 5. héttõl meg csak 2 hetente. Nem volt semmi gond, bevált a dolog Kép
Én azért döntöttem így, mert az volt bennem, mikor anyám az öcsémet megmérte szoptatás elõtt, és után, és kevesebb lett. Hát ebbõl köszöntem, nem kértem Kép Meg utólag nézve, nem is lett volna szivem a nyugisan alvó gyerekemet a mérlegre tenni.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ellimami,

Ha téged megnyugtat a mérleg, akkor kölcsönözz egyet. Nekünk Kristóffal volt mérlegünk, de nem sokáig használtuk, mert kialakította azt a rendszert, hogy az egyik cicit kiürítette majd nézelõdött egyet és telepakolta a pelusát. Mivel a második cicin bealudt rászoktam arra, hogy a két cici között pelenkáztam így meg már nem volt értelme a méricskélésnek.

Urszila, Leszter, nagyon aranyosak a lányok!

Manócs,
Nem örülünk, inkább hiányolunk.

Cory,
Örülök, hogy minden rendben van, továbbra is drukk Nektek!

Daleei,
Nekem is jár a babapont.hu-tól a terhességi naptár, elég sokszor nem értek vele egyet. Elõtejem nekem is csak az részáradt valami van.

Múlt csütörtökön voltunk orvosnál, minden rendben a babával akirõl kiderült hogy lány. Eddig nem volt biztos a neme. Szerda éjjel befordult. köszi a drukkokat. Én megkaptam a szokásos leszúrásomat, amiért keveset híztam. Azóta talán fogytam sajnos, mert elkaptam valami vírust és hánytam ment a hasam két napig, pedig szurit is kaptam a hányás ellen.
Lakásfelújítás a vége felé jár holnap jön még a burkoló befejezi az elõszobát, a vízvezeték szerelõ beköti a mosogatót, az ablakok már meg vannak pucolva, akár szombaton költözhetnénk is vissza, de a húsvét miatt csak kedden jön a bútorszállító Kép Kép Kép Kép. Én már nagyon mennék vissza!!!! De már nem olyan sok az az idõ és már lehet a konyhába visszapakolni (a konyhabútor a pincében pihent, nem az apukám garázsában). Ma megrendeltük az új függönyt a hálóba. A boltos néni nagyon aranyos volt. Azt mondta soron kívül varja meg, mert látja, hogy sürgõs.

Ari
ari

Sziasztok Kismamik!

Urszila, gratulálok a kislányodhoz, nagyod édes! Azon az ásítós képen ennivaló! Kép

Leszter, én is nagyon várom a story-dat! Kiváncsi vagyok, mit éltél meg másként mint kispapid.

Mariann, szorítok, hogy a babád szülinapi ajándék legyen! Én a férjem szülinapjára szerettem volna a Babócát, ami holnap lesz, de úgy látom, buktuk a témát Kép
Ma kisuvickoltam az egész fürdõszobát, a csempét is lemostam, hátha beindulok, de még semmi.
Toffifee, egyébként igazad van a türelmetlenségemmel kapcsolatban, végül is egyszer (gondolom) úgyis megszületik.

JÖvõ hét szerdától 2 naponta kell CTG-re járnom, ez nincs nagyon az ínyemre, ezért is szeretném, ha már megszületne.

Nekem is minden ismerõsöm kiakadt azon, hogy az embereket mennyire nem hatja meg egy pocakos nõ látványa. Álltam a metrón, két tini elõttem ücsürög kényelmesen, mondja az egyik a másiknak: NÉzd, az a csaj terhes. Szóval a felismerésig eljutottak, de tovább már sajna nem. Összesen 2x adták át a helyet a buszon, viszont tegnap a közértben mindenki maga elé engedett a pénztárnál. (Igaz csak 1 liter tejet vettem) Kép

Na jó éjszakát mindenkinek

Andi
39
psandi

Sziasztok!

Hát a pihibõl nem sok pihi lett,nem bírok leállni.

Andi!
Hát az tényleg nagy só lenne ha pont azon a napon születne!!!!Én még reménykedem!!!!

Azon agyaltam,hogy a hátam lehet hogy azért fáj,mert lejebb van már a gyerek ?Bár én még nem látom lentinek a pocakomat.

Van e valakinek tapasztalata???:Azt mondta a Dr 2 cm nyitva a méhszáj.Ez mit jelent,mennyi idõnk lehet még?
(szerinte max.2 hét)(na jó ha pihiznék...Kép)

Azért cidrizek a szüléstõl rendesen,és attól meg fõleg hogy nem értek franciául.Fõleg a mai ctg.s vizsgálat után mondtam a férjemnek,hogy én inkább otthon szülnék még is csak.Mire Õ tök meglepõdött. Hát hogy a fenébe fogom érteni miket mondanak majd a gyerekõl ,stb.Mindent azért nem lehet kézzel,lábbal elmondani,..Na ettõl izgulok talán a legjobban,mert a szülés alatt velem lesz a Kispapim,aki keni a franciát...na de ha õ elmegy én meg maradok...na ne...!
Pánikolok rendesen!

Na majd reggel is jövök még,most jó kis lány leszek és elmegyek végre pihizni!

Ja, képzeljétek bevágtam 1 Kg epret!!!KépKépKépNyamnyamnyam!!!!

Mariann
(aki már nem is tudja hány hetes...talán 35?)
Mariann

Sziasztok, bocsi, csak írok, nem olvasok.

Még egyben, viszonylag jól.
Elutazunk 3-4 napra kettesben-hármasban. Hétfõn jövünk, utána visszaállok a csapatba!

Jóccakát!

Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Lehet, hogy csak vaklárma, és még jövõ hét ilyenkor is itt írogatok nektek,
DE lehet, hogy végre történni fog valami. Egész éjjel nem tudtam aludni, keményedett a hasam, de teljesen rendszertelenül, és néha el is szunyókáltam azért hosszabb-rövidebb idõre. Ilyenkor mindig azt álmodtam, hogy beindult a szülés, és fájásaim vannak. Reggelre (értsd:hajnalra, mert Sári mindig 6 elõtt kel) meg hasmenésem lett(bocs), ami úgy hallottam, szintén lehet jele a szülés indukásának. Azóta is keményedgetek, de egyáltalán nem fájdalmasak, és rendszertelenek az összehúzódások.
Szóval lehet, hogy csak a jóslófájások sûrûsödtek meg kicsit, és jól megtréfálnak engem.
Azért kérek drukkokat, hátha mégis baba lesz ebbõl ma!
Ha felébred a család férfi-szakasza is(párom+Dani), akkor megyünk ctg-re. Talán majd akkor kiderül valami, ha hazajöttünk, jelentkezem, mi van.

DRUKK a többi finisesnek is, szorítsatok, hogy történjen végre valami!

Anyakati
39+4
Anyakati

Sziasztok,

már egyszer belekezdtem és elszállt Kép
Szóval jól eltûntem (csak írásban), persze nem rossz jókat szórakozni mások jóvoltából, oszt lustán kikapcsolni a gépet Kép, neméééér mi???
Nade volt rá okom: ma befejeztem az oskolát, csak arra várok, hogy a diplomát zutty a zsebembe helyezzem Kép

Leszter, Urszila, Csucsuka, a lányok tündériek Kép

Kaska, ne búslakodj,
nekem is olyan furcsa volt, amikor ma mindenkinek gudbájt mondtam, hogy jesszus soha többet nem találkozunk, persze nem mintha olyan kimonsott közösséget éreztem volna ezekkel a kedves amerikai osztálytársakkal, de azért valahogy hirtelen teljesen valóságossá vált, hogy lám-lám már hazamegyünk.
Nem baj, most már csak a babára fókuszálok, meg elkezdem lassan az ajándékvásárlást, meg hogy otthon milyen dolgaink is lesznek...megmegmeg...szóval hamar túlleszek rajta, ezen a fejezetlezárósdin Kép

Tündimami,
megnéztelek, olyan szépek vagytok Kép
Ne búslakodj, pihenj, biztos javulsz Kép

Angi,
hááát tényleg nem vagy egy "tehén"...de szerintem nagyon jóóóóó, szóval tündérik a képek Kép
Egyébként én emlékszem amikor bejelentkeztem itt nõgyogyihoz a 28. héten, kérdezte mi a panasz, mondtam semmi, csak terhes vagyok, erre õ : jaaaa, tényleg??? Mikor menstruáltam utoljára, januárban????
Persze azóta, mint a gomba megnõttem Kép, legalábbis az utóbbi idõben Kép
Allergia, fujjjjjj, gyógyuljon meg Matyi!!!
Végül milyen kislánynév mellett döntöttetek???

Anyakati,
hát te aztán sûrûn "babázol", csodállak hogy bírod, én még csak az elsõnél tartok, de most úgy gondolom, hogy szenksz egyelõre nem is akarok többet (pedig vagy 3-ról álmodoztam még ugye kislánykoromban Kép)

Lányok,
az, hogy a szülést mikor indítják be túlhordáskor, az orvosonként változó? Vagy mitõl függ??
Így a tapasztalatokból nem mondhatnám, hogy az elõbb szülés itt divat lenne..

Mariann,
rengeteg ismerõsöm volt kinyilva és végig kihordták a babát, úgyhogy ez szerintem nem igazán mérvadó..
Jó hétvégézést, vendégeket Kép

Dale,
én sem találkoztam még elõtejjel, semmivel, nem is bánom, ezeket az olvasmányokat nem kell komolyan venni (látom nem is veszed Kép

Itt olyan korrekt nyár volt tegnap 30 celsius, ma meg -10 meg esõ, bolond április Kép

na elfolytam itt a gondolatokkal,
nektek szépjóreggelt lassan,
babajaga
32+2
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?