A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

nagyon csincsik a pocifotók! Banita, hihetetlenül remekül tartod magad 2 gyerkőc után kismamaként. Példaértékű :lol:

Lányok, nem győzöm kapkodni a fejem. Most akkor köldökcsonk kint vagy bent???? :lol: Kezdem azt hinni ez is olyan kérdés, mint a terhesség alatti szoli/hajfestés. Kinek-kinek meggyőződése szerint. (Ahol én olvastam, ott is kintre javasolták, így a kintiek táborába húzok egy nagyon halvány strigulát)

Sense, válaszoltam :lol:

Marica,
ez a 24 órás pisigyűjtés nem lehetett semmi. Hány zacsekkal indultál neki az útnak?? :lol: Én nem tudom, mostanában kb félóránként úgy érzem, hogy bepipilek, annyira kell, aztán kiderül, hogy alig volt vmi a hólyagban. Keresztcsont fájás nálam is bejátszik már egy ideje. Sztem elkezdtünk tágulni, ahogy nyomja az egyre súlyosabb babó.

Puszi,
silka
silka

Képzeljétek, úgy felpiszkáltatok ezzel a muffin témával, hogy tegnap elmentem sütőt venni és nekiestem Timi receptjének. :lol: Bár az itthoni alapanyag-készlet hiányossága miatt én is átalakítottam egy helyen. Csoki helyett jó sok kakaóport nyomtam bele, így szuper csokis lett
Ilyen: Kép

Ma jönnek a szüleim, nekik csináltam, de már a 80 %-a elfogyott :oops: , úgyhogy mindjárt nekiállok a következő adagnak. Na, ezért van az, hogy csak alkalmanként sütök. Nem érdemes, mert fél nap alatt minden elfogy.

Ja, és vessetek meg, de imádom a hüsit! Végre jól alszom 2 napja. :lol: :lol: Bárcsak ne jönne vissza a kánikula!!! (bocsi Hajni)

silka
silka

Jesszus, most látom, a fényképen kicsit másra hasonlít. :oops: :oops:
Pedig finom. De tényleg!!! :oops: :lol: :lol:
silka

Silka!

Azért én bevágnám szivesen a képen látható muffinokat.....

Most néztem az augusztusi tpoicot, éppen alakul egy baba kifelé.....

izgulok értük!

SZiasztok!
E,
Vendég

Sziasztok Mammikák!
Era! Örülök a jó híreknek én is! Csak így tovább, minden rendben lesz!

[b]Kiskolbi[/b]! A kérdésedre válaszolva: relaxáció, lazítás...

Judis! Nagyon szép a Babácskád, és a Pocakod is! :lol:

Silka! Szerintem is guszta a süti, én is szívesen megkóstolnám :lol:

Képzeljétek, mostmár egyre biztosabb vagyok abban, hogy Gergő szándékosan kuckózik a kezemhez, ha rajta van a hasamon a tenyerem. Olyankor mindig finoman masszírozom a kis testét, és elégedetten nyomakodik a kezemhez, olyan Drága :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a baba dícséretet :oops:

Granda! az nlc-n szoktam "aktívkodni" mire ide jutok, már álltalában csak olvasni van energiám/ időm, sokszor még arra sem. de igyekszem, azért havonta egyszer bejelentkezni hogy megvagyok :)

Anitja! Dávid nekem is csinál ilyet ott felejtem a kezem a hasamon, egyszer csak azt veszem észre hogy a kezem már centikkel feljebb van, a pocakom meg csúcsosodik alatta :) olyan édes.

judis

Judis, ez a baba és ez a pocak gyönyörű! Ilyen szép 4D-s fotót én még alig láttam!

Silka, guszta a muffin (ha nem mondod, mire emlékeztet, nem jövök rá!)!

Lányok, azért az rekord, hogy a baba átaluszik 9-10 órát, semmi dörömbölés éjszaka, reggel még agonizáltam is, hogy mi van ezzel a gyerekkel? Aztán persze megmozdult... :lol: Remélem persze, hogy ezt a jó szokását megtartja kibújás után is, csak eszünk kicsit éjjel, és már alszunk is tovább... ;-)

Kép
Kép
irina

sziasztok,

Végre itt a hűvösebb idő, van kedvem kimozdulni, a kicsi továbbra is forgolódik egész nap, enni továbbra is keveset bírok, és egyre türelmetlenebbek vagyunk a szülést illetően, bagyon várjuk már a picit. Már csak 6 hét/43 nap, megkezdtem a visszaszámlálást.

Mivel a terhesség gyönyörű, semmmi probléma, bízom abban hogy a szülés is ilyen lesz!

A védőnőm engem is elvisz a gyerekorvoshoz, és ő felírja a kezdő gyógyszertári csomagot, amit szülés után lehet majd kiváltani, mert rá kell írni a kicsi születési idejét.

Már mindent megvettem, holnap kimosom a ruhákat, ágynemüjét, pelusokat...,

Fertőtleníteni/sterilizálni majd apa fog, ha kell mellszívó, cumisüveg

Cumit milyen fajtát ajánlottak neketek? azt még nem vetem, ejszakait, játszót.

A héten becsomagolom a korházi csomagot.

szép hetet!
beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Továbbállt a front, úgyhogy újra éééleeek!!!! :D

Emese: köszi a tippet, megyek és meg is nézem a DM-ben! Remélem, hasznos lesz majd.

Judis: nagyon édes ez a Dávid-Baba!!! És annyira kiegyensúlíozottnak tűnik a képen! Biztos idekint is ilyen lesz majd! Pocid pedig szép formás! :D

Silka: mit szoktak erre mondani? Ronda és finom? :lol: Mindig az ilyenek a legfincsibbek... én már csak tudom... :wink:

Anitja: jó! Így fogok tenni! :wink:

Kucorodás: nálunk is van! :D És Máté sokszor nem is engem kényeztet vele, hanem Apát! Most mondjuk nálunk a pocirafekvés-apafejberúgás-szívhanghallgatás a sláger... úgy tűnik, engem már megunt... :? Mindegy, annyira örülök, hoyg már most ilyen jó haverok! :lol: :lol: :lol:

Csütörtökön végre én is kimosom a kisrucikat, és összerakom a kórházi táskát. Már megvan minden, csak be kell dobálni!

Jaaaj, Gergő épp most mondta, hogy "Gyere ide, szeretgessél meg!" Hát lehet ennek ellenállni? :oops: Megyek...

Detti
KépKép
kiskolbi

AMONA!!!!!! Te mit keresel az augusztusi Anyák Lapja 46-47. oldalán???????????? :lol: :lol: :lol:
És én még készültem a vizibalettes TV-s szereplésre, mert beígérték, erre meg Amona drága ott nyújtogat az újságban.

Csini vagyol!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Wow, Amona! Akkó mingyá megyek az újságoshoz! Még nem láttam! Egyébként Gremese, nem biztos, hogy megúszod, még lehet, hogy kameravégre kapnak, mielőtt Zsófi kibújik! :lol:

Lányok! Napok óta foglalkoztat egy kényesebb téma, és segítene, ha tudnátok valami okosat mondani: meddig lehet szeretkezni? :oops: Mert nagyon zavar a dolog, nem merek csinálni semmit, nehogy a Babának baja essen, illetve hogy nehogy koraszülés legyen a vége. Egyáltalán: ha egy nőnek orgazmusa van ilyenkor, akkor szerintetek a méhösszehúzódások átmehetnek komolyabb összehúzódásokba, esetleg szülésbe? Lehet, hogy ostoba kérdés, de olyan tanácstalan vagyok! :oops: :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Halihó!!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, csak utolsó hét és sok a meló!

Gremese: Valahogy el is felejtettem mondani. :oops: :oops: Az újságot még én sem láttam, csak ma délután kapok belőle.

De azért egy tv szereplés az RTL-en az mégis csak más. Az már a sztárvilág kapuja...... :lol: :lol: :lol:

Engem pont ma hívtak, hogy a budakalászi tv-ben kellene bemutatni a kismamatornát, hát mégsem egy RTL...

A szombati találkozóról csak annyit, hog nagyon jól éreztem magam. A képek jók lettek, bár szembesülnöm kellett, hogy olyan igazán kismamisan ülök. Szétvetett lábak.... :oops: :oops:

Ma beszéltem egy barátnőmmal, aki egy hete szült. A vajúdás és tágulás négy óra alatt mevolt, ami igazán jó teljesítmény első gyereknél. Azt mondta, hogy 38. héttől szedte a homes bogyókat. Szóval csajok nekünk is ezt kell tenni, ideje lesz beszerezni.

Csak egy kérdés: Be szerteném vezetteni otthonra a netet. Ti melyikre voksoltok?

Andi
Kép
amona

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kiskolbi! Nekem azt mondta az orvosom, miután legutóbb mindent rendben talált, hogy szabad mindent. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Judis: olyan szép manócskád van! :D

Silka: jól néz ki a muffin! :D

Kiskolbi: a vélemények megoszlanak,de szerintem is úgy van ahogy a szakértő leírja...Mindent szabad ami jólesik,csak óvatosabban. :wink:
Nálam amikor a méhszáj dolog előjött be lett tiltva minden próbálkozás,a doki azt mondta gondolatban se... :shock: Most megint meg van engedve. :wink: :oops: Állítólag a babát elringatja,az pedig a jobbik eset ha még szeretnéd csinálni.Van akinek egyáltalán nincs kedve hozzá terhesség alatt.Nyugi,a kórházban azt mondták megszülni max. az fog tőle normális esetben aki amúgy is a szülés határán van és nyílik a méhszáj.De akkor meg már ki akar bármit is csinálni? :roll:

Amona: nálunk T-Online van,mi szeretjük.Nem volt még gond vele.

Voltam ma laborban.A vizelet teljesen jó,viszont a vérképen ugyanolyan mint volt,jó vérszegény vagyok pedig szedem a vasat. :(

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

sziasztok,

megjöttünk a Balcsiról, mé a hidegfront előtt (vasárnap) csak eddig tartott míg beértem magam az olvasással. Jó sokat termeltetek, ami jó!

A találkáról nagyon jók a képek, azért az fura, hogy akkor szeptemberi kismamákon kívül nem is voltak más kismamák :shock:

A tegnapi nap nálunk kissé feszülten telt. Egyrész itt volt a gázszerelő, aki majdnem befejezte a szerelést, csak idő előtt el kellett mennie, így ma még jön vissza. :?

Másrészt szinte egész nap meg sem moccant a kis Manónk. Bár én is elég bágyadt voltam, képes lettem volna egész nap aludni 8de így hogy a lakásban szerelők jönnek-mennek....nem lehet). Így estére már nagyon megijdetem, hogy mi lehet vele. Bár ste 11h körül jelzett, hogy megvan, de akkor sem vitte túlzásba.
A védőnő és az orvos szerint pedig meg kell lennie napi 20 magzatmozgásnak. Ha nincs meg, akkor mindenképp menjek be NST-re. Így ma reggel ott kezdtem.
Szerencsére minden rendben volt, sőt azóta is elég sokat mocorog, igaz nem rugdal, csak kitolja magát hol itt, hol ott.

Nektek is kell magzatmozgást számolni? Nálunk a 34.héttől kell, és 12h-n belül kell meglennie 20 mozgásnak, csak hát mint kiderült az NST-n én nem is mindegyiket érzem, pont amiatt, hogy nem rugdal erősen, csak nyomul a kis drága.

A hidegfront egyébként nálam sem múlt el nyomtalanul. Nekem is fájt a derekam, és az sugárzott elő a hasamra. Olyan mensis fájdalomként, de egyáltalán nem erősen, inkább kellemetlen volt. De már elmúlt.

bocs, hogy ennyit írtam, de be kellett pótolnom az egy hetes kimaradásomat :D

Granda: ha jól emlékszem te írtad vmikor korábban, egy honlap címet, amiről gyerekzenét lehet letölteni. El tudnád küldeni újra a linket, ha nem gond. Annyit kerestem visszafelé, de nem találom ebben a 87 oldalban már sehol, hogy vajon hol is írhattad

Ági

Kép
bfagi

Bfagi! Itt vannak a gyerekdalos linkek:

http://www.mp3portal.hu/index.php?name= ... ic&t=68464

http://easyrider.squito-web.com/login.p ... d324b50642

Egyébként tudod, a mi babáink nagyon egyformák. AZ enyém sem viszi túlzásba a mozgást, néha bejelentkezik, hogy itt van, de inkább csak púposkodik. Állítom, hogy még most sem érzem minden mozgását.
Egy már megszült barátnőm mondta, nem kell számolgatni a magzatmozgásokat, lényeg, hogy mozogjon.
Nekem a terhesgondozáson nem kérdeztek olyat, hogy hányszor érzem, csak hogy van-e magzatmozgás. Sokszor még ezt sem.
Én nem aggódom, mert az elejétől nem egy karate-bajnok, pláne most meg elvileg kevesebbet is mocorognak a vége felé, mert inkább alszanak.
A lényeg, hogy minden nap érezd. Az enyém puposkodik a bordámhoz, meg a lábacskáit érzem. De fájdalmat nem okoz, és nem ugrándozik hosszú perceken keresztül.ű
Én annak tudom be, hogy nyugodt babuci. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Bfagi! A találkán megbeszéltük, hogy örülünk neki ha valaki sokat ír, úgyhogy HAHÓ!!! ne kérjen senki elnézést azért mert ír :lol: , mi nem annyira "csetelünk", inkább fórumozunk, és örömmel olvassuk egymást!
Egyébként én ezt az oldalt ismerem (gyerekdalok):
http://egyszervolt.hu/ret/data/almenu/e ... SDxD2az.G7

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Ez az egyik legjobb oldal, itt aztán van minden ami a babának kell:

www.bazsu.maci.hu

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!
Most értünk haza Pestről, azért marha fárasztó volt egésznap egy kisteherautóban ücsörögni.
De beugrottam CTG-re is. Kicsit meg kellett mozgatni a kis drágát, de jó az eredmény. Gremese: 90%, hogy nem én leszek a következő. Bi-bi-bííí :lol:
A doki mindent rendben talált, azt mondta, hogy a köv. 3 hétben 90%, hogy nem szülünk. Levette a tenyésztést is, jövő héten kiderül, hogy van-e streptococcusom vagy mi.
Egyébként az új kórházban voltam , kb. fél óráig bolyongtam meg kérdezgettem, mire megtaláltam a rendelőt. Senki nem tud semmit. Akkora hodály.
Ezt elmesélem: legelőször egy biztonsági őrt kérdeztem meg, hol van a CTG, erre ő kézségesen megmutatta, hol van a radiológia, ahol a CT-t csinálják. Jót mosolyogtam magamban aztán nekifogtam egyedül keresgélni tovább.
Ja, a keményedésekre azt mondta a doki, hogy nem kell foglalkozni vele, jóslófájások, pihenjek többet. Ilyenkor természetes.

Silka: naggyon jól néz ki az a muffin. Biztosan finom is! (volt)

Amona: én az Anyák lapját nem szoktam megvenni, de most biztosan megveszem!!! :D
Nekünk is T-online van, kicsit drágább a többinél, de elég gyors és nem sok gond van vele.

Kiskolbi: ha a dokinak nincs ellenvetése, csináljátok amikor jólesik!

Bfagi: nálunk sem kell számolni a magzatmozgást, csak megkérdezik, hogy rendszeresen mozog-e.

Kép
Kép
timi26

Ja, igen: a méhszáj állapotára 2000-et írt. Az ugye ilyenkor természetes. A doki azt mondta, hogy rendben van.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok csajszik nemrég értem haza a vásárolgatásbol és gondoltam benézek. Nem kaptam sehol jo fajta mellszivot? Ti milyet vásároltatok? és menyibe került?

Kép
juci83

Juci!

Én csak akkor veszek, ha szükség lesz rá. Több ismerősöm megvette és nem is használta. Ha kell, apa elugrik érte.
Ha veszek Avent-eset fogok venni. A www.avent.hu oldalon megtalálod az árakat is.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

köszi a linkeket, a'szem rávetem magam az elkövetkező napokban és töltögetek le dalokat.
Mindenki azt mondja hallgassak zenét.

Ti hallgattok gyerekdalokat már most? Elvileg fel fogja később ismerni, ha már megszületett, ez igaz lehet?

Kép
bfagi

Hát lehet hogy mi is csak akkor veszünk ha szükség lesz rá. bfagi mi halgatunk és én ugy hallotam felfogja ismerni. Emese ha ki probáltad a gátmasszást akkor majd ird meg hogy jo e amugy én is fogok venni de csak hétfőn megyek a dokihoz pápára nálunk nincs dm (falu)

Kép
juci83

Lányok, lehet, hogy csak para, de én sem vettem még egy sor olyan dolgot meg, amiről nem tudom, hogy biztosan kelleni fog (idáig logikus ;-)), utána viszont, ha mégis kell, nem tudom, hogy szerezzük be -- merthogy nem szeretnék egy újszülöttel egy darabig kimozdulni, lehet, hogy ez is csak az én parám...
Nem hiszem, hogy mondjuk a mellszívók közti választást a férjre lenne célszerű bízni :lol: , a nagymamák idejében meg sok minden még nem volt (vagyis nem értenek jobban hozzá).
Nekem ilyen dilemmát okoznak a következő dolgok:
-- sterilizáló
-- mellszívó
-- cumisüvegek (nagyobb számban -- egyet azért vettem)
-- hőtárolós táska
-- párologtató
Ötletek, gyerekes kismamák tapasztalatai?

Kiskolbi, én azt olvastam/hallottam, hogy a szeretkezés csak akkor indítja be a szülést, ha a baba már megérett a dologra. ;-)

Kép
Kép
irina

Bfagi,
mi meghallgattunk pár Halász Jutka-lemezt nosztalgiából, de valahogy nincs ingerem kondicionálni a gyereket (egy dokibácsi pedig használta a "feltételes reflex" kifejezést, és ajánlotta, hogy ugyanazt a zenét hallgassuk meg minden nap, és majd milyen jól megnyugtatja a babát). Amúgy sok minden szól itthon, és van, amit utál a baba (sajnos, Tori Amos nem tartozik a kedvencei közé ;-)), van, amit szeret, legalábbis a véleményező rúgások alapján ez mondható el. Mivel én "ronggyá" tudok hallgatni zenéket, alighanem lesz számára ismerős. Úgy rémlik, a közönségbarátabb komolyzenével nem lehet mellélőni, szeretik a babák bent is, kint is. Jó próbálkozást, és írd meg, mire jutottál, érdekel! ;-)

Kép
Kép
irina

Irina: Én meg pont egy sajtkukac vagyok. Nem hiszem, hogy be fogom tudni tartani a levegőztetés szabályait. Rebekával is csak 2 hétig bírtam, fokozatosan szoktattam a kintléthez.
De ha nem akarod a babát kivinni, és van segítséged, 1-1 órára nyugodtan kimozdulhatsz. Vásárolni, anyaságit intézni, stb. Hidd el feltöltődve fogsz visszatérni a babádhoz.
Én személy szerint nem bírom a bezártságot sokáig, biztosan menetke leszek a picurral. De pl. a sógornőm hónapokig ki sem mozdult, egész nap hálóingben lófrált csapzottan.
Sterilizáló: ha veszel folyadékot vagy tablettát az is tökéletes, de a forralás is megteszi.

Mellszívó: nekem kimondottan a kézi fejést ajánlottál. (csakhát ugye rá kéne jönni a technikájára)

Cumisüveg: ha van egy az jó, nem kell túlzásba vinni, ha esetleg tényleg kell apukára is rábízhatod vásárlását.

Hőtárotós táska: ha nem akarsz egy ideig kimozdulni, nincs is rá szükség, elég akkor ha már gond nélkül mászálsz a babával.

Párologtató: akkor van rá szükség, ha száraz a lakásotok, legfőképp fűtési szezonban. (arra is van idő, jó esetben okt.közepéig nem kell fűteni)

Ennyit tudok mondani, remélem segítettem valamit.

Valaki kérdezte, hogy milyen cumikat vegyen. Aki egyáltalán venni akar elég egyenlőre egy. Mert nem biztos, hogy elfogadja a baba. Mi Rebekánál a NUK fogszabályzós cumikat használtuk. Sokan ellenzik, de nekünk bejött, és amikor itt volt az ideje, (2,5 évesen) gond nélkül leszoktattuk róla.

Kép
Kép
timi26

Akkor javítok:
ajánlottál=ajánlották
mászálsz=mászkálsz

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Vagyok én is, csak tegnap depis voltam, éjjel agyaltam és nem aludtam, ma meg rohangásztam. Manikűrös, pedikürös, háziorvos....

Irina:
sztem erre ott a neten rendelős lehetőség.
pl. www.bambino.hu , nagyon jó termékek, jó árak.
De sztem ha kinézitek apukával, elmentek, megmutatod neki, h ha kell akkor ezt vegye, akkor nem lesz gond.
De sterilizálót, sok cumisüveget biztos nem vennék előre. Sterilizálni ott van a folyadék, meg a kifőzés amíg nem jutsz el, meg hát pl. én Tescoba hetente megyek, és ha meglesz a baba is kell mennem, mivel enni kell és senki nem megy helyettem, így max. megveszed ott. De tényleg sok a lehetőség. :lol:

Aniko:
nekem Aventem volt, nem szerettem, a hátam majd beszakadt, így ami nekem bejött az a bérelhető elektromos.

Csajok:
nálunk a 38. héttől van csak NST. Nálatok már ilyenkor van? :shock:
Vendég

Bfagi

Bocs, hogy nem jelentkeztem korábban a babazenével, de a barátnőmmel trécseltünk délután. Emese azonban betoldotta az információs lyukat :)
Én nagyon sokat letöltöttem, de talán ahogy kajában is mi fogjuk irányítani - öntudatlanul - a kicsi ízlését, úgy szerintem a zenében is így lesz. Halász Judittal gyerekkori nosztalgia okán jól elvagyok, de azért jobban szeretek jazzt hallgatni, remélem, kislányunk is kedvelni fogja :D Szóval nálunk sem babazene megy ezerrel, 24 órában... Ráadásul a férjemmel kedveljük a politikai műsorokat is a TV-ben, ami ugyebár vérnyomás és/vagy cukoremelő program... A Helyszínelőkben meg kifejezetten sok a vér, de imádom Horatiót meg Grissom pajtást :)

Juci
Avent mellszívóra szavaztak itt többen korábban, én mondjuk nem vettem volna, de a tesómtól megmaradt cuccként megkapom. Ha fajtákra vagy kiváncsi, talán Vadvirág lehet az infóközpont, hihetetlen, hogy a sok gyerkőccel mennyi babakocsit, meg hordozót, meg kütyüt ki nem próbáltak.... :D

Kép
granda

Timi26, nagyon köszi a részletes tanácsokat, igen jól jöttek! ;-)
Kimozdulni ki szeretnék a babával, de csak a kertbe levegőzni (meg ha muszáj, a dokihoz), igazából a vásárlásokra nem szeretném magammal vinni (és most még úgy képzelem, hogy a gyerekágyas időszakban otthonhagyni sem akarom másra, inkább vásároljon más, ha ez lehetséges -- de lehet, hogy ez ilyen elsőgyerekes kismamapara, és el fog múlni :lol: ).
Még egy kérdés (hosszú elővezetéssel): 20 fokos szobahőmérsékletet ajánlgatnak alváshoz a babaszobában (vagy ahol a pici alszik). Ezt szerintem mi sosem tudjuk tartani (én pl. fázom 20 fokban), mivel szénkazános, központi fűtéses a ház, ami azt jelenti, hogy sosem lehet nemhogy pontosan, de nagyjából sem belőni a hőmérsékletet... emiatt, gondolom, a párologtató kelleni is fog majd, meg lejjebb zárom a radiátort, de még így sem biztosítható a kvázi állandó hőmérséklet. Szóval a kérdés: kell-e ezt az alvásnál ennyire komolyan venni?

Hajni20, köszi szépen "az interneten kinézni, aztán megvenni" ötletet, ez nagyon jó!

Granda, igazad van, a tévézés mint ingerforrás ki is ment a fejemből. Szegény baba, folyton a 24 meg sci-fik mennek, most kellene váltani a Váratlan utazásra (de már annyiszor láttam...). Bevallom, a legutóbbi mozizásoknál már lelkiismeret-furdalásom volt, mert annyira ordíttatják a hangot, hogy a baba végigrugdosta a Harry Pottert, Die Hard 4.0-t, meg lényegében bármit. Azóta no mozi. :cry:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!

Csak gyors bekukk, ezer eve nem voltam, gondoltam illik lejelentkezni... :oops:
A parom 2 het szabin van, es pentekig a kislanya is itt van, ugyhogy nem jutok sokat internet-kozelbe!! :D

Gyorsan vegigolvastalak titeket, orulok, hogy mindenki jol van!!
Velem is minden ok, jovo penteken van randim a dokival a korhazban, megbeszeljuk, hogy mikor lesz a csaszar :?

Sok puszi mindenkinek, amint tudok, jovok bovebben!!

Niki
Vendég

Ja, Hajni20, a dokim a 36. héttől zavart el NST-re, ami hetente lesz.

Kép
Kép
irina

Irina: lehet, hogy sok leszek a hülye tanácsaimmal, de nem jó a babának a túl meleg. Tényleg elég a 20 fok. Van aki 18-at is ajánl. De 22-23 foknál már tényleg ne legyen melegebb, mert félő hogy túlmelegszik és abból lehet baj. Sok kisbabás családban meg lehet főni, ha bemegy az ember, nem kell. Arról nem is beszélve, hogy sokkal rosszabbul is alszik, ha melege van.

Kép
Kép
timi26

Timi, dehogy hülye tanács, nagyon is fontos! És köszönöm! Persze, nem az a lényeg, hogy én jól érezzem magam, hanem hogy a baba tudjon jól és biztonságban aludni, úgyhogy megfogadom a tanácsodat!

Kép
Kép
irina

ÁÁÁÁÁ, a névtelen én vagyok, elbénáztam és asszem törölte a regisztrációmat. :cry:
Újra regelni sem tudtam azon a néven. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hello Lányok,

én is sokat agyaltam a mellszívón, sterilizálón, stb, aztán úgy döntöttem, hogy megveszem az AVENT kezdő csomagját. Abban van minden, cumisüveg is, meg melltartóbetét is. Aztán majd meglátjuk, hogy beválik-e.

NST, nálunk is a 36. hét után kezdődik, én jövő héten megyek először.

silka
silka

Helló Béjbikék!

Hazajöttem a vizitornáról, naggyon jó volt, bevacsiztam, és most olvastalak végig benneteket.
Az elmúlt két hétben, míg nem volt torna, négyen megszültek a csoportból, ketten (vagy hárman) idő előtt. Azok a fránya frontok...

Dél-pesti Kórház: Új infót tudtam meg, aki ott fog szülni, figyeljen. Mostantól kizárólag szülésznő vezeti le a szülést, orvos csak akkor jön, ha komplikáció adódik. Úgyhogy ott csak szülésznőt kell választani.

Szobahőmérséklet: Semmiképpen ne legyen meleg, a 22 fok körüli állapot teljesen jó. A babát inkább öltöztessük rétegesen, mint túlmelegedjen, mert akkor könnyebben megbetegszik, illetve megnő a bölcsőhalál esélye is.

Párologtató: Ha túl száraz a szoba, akkor érdemes, szintén a kórokozók ellen. De mivel úgyis többet fogunk mosni, én ezt úgy oldom meg, hogy a ruhaszárítót a hálóba teszem. :wink: :D
Nálunk száraz a levegő, ezt általában úgy veszem észre, hogy reggelre fáj a torkom, de ha iszom valamit, elmúlik.

Cumi: Játszócumink még nincs, nagyon vacilálok ez ügyben, de cumisüvegünk már van. Ez arra lesz jó, ha apa etet valami oknál fogva, és a lefejt tejcsit adja oda. A cumin azonban repedések keletkeznek, amibe a kórokozók befészkelik magukat és újra és újra megbetegíthetik a babát. Apa így járt kiskorában, ezért volt visszatérő mandulagyuszija, majd miután kicserélték és egységnyi időnként fertőtlenítették a cumit, elmúlt.

Mellszívó: Nekem Avent kézi van, ami több dologra is jó lesz: bedurrant cicit előfejni, legelején a tejserkentésre, és ha elmegyek otthonról, tudok tejcit hagyni a babának.

Juci! A gátmasszázs nem "jó", hanem egy lehetőség arra, hogy a szülésnél elkerüljem a gátmetszést. Majd a végén kiderül, hogy hatásos volt-e.

Amona! Nálunk is T-Online van, nagyon jó, nincs vele gond, csak baromi drága. És egyszerűen azért nem tudunk szolgáltatót váltani, mert egy másik cég egy házzal lejjebb befejezte a kábelezést. :shock:
Amúgy ha debütálásod lesz még, szólj, hagy legyünk büszkék rád!!!! :wink: :D

Babazene: Hát megvallom őszintén, én nem hallgatok zenét, csak a kocsiban. A TV hangját már ismeri babuka, mert azt nézzük, arra alszunk el.
A kocsiban viszont megy a zene..... Olyan jó zúzósok. :oops: Fekete zene, meg Eminem, meg Hooligans..... Szóval kap kiképzést a leányzó, de nem tiltakozik. :oops:
Hugoméknál a terhesség alatt is Metallica, Aerosmith, AC/DC ment, és Szonja, mikor megszületett arra alukált.
És az a vicc, hogy teljesen olyan volt, mintha aranyos babazenét hallgatna.[/b]

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Várjuk ki a végét! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Cumi: Én úgy tudom, a szilikon a jó, nem latex!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: igen, a szilikon a jó, csak meg kell nézni, hogy ne legyen rajta sorja. Mi kifogtunk anno egy ilyet. Még az én nyelvemet is vágta!!!
Jó, várjuk ki a végét, de én aug.20-nál előbb nem vagyok hajlandó szülni!!! Majd addig összeszorítom a lábam! (egyébként meg már alig bírjuk kivárni, hogy megszülessen! :D )

Kép
Kép
timi26

Timi26! :D

Az augusztusiak jól nyomják, 10 fiú után ma egy kislány született. :D És csak holnaptól kezdődik augusztus.... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szex: Mi azért óvatosabbak vagyunk, mindent csak módjával. :oops: Nem mintha bármi baja lenne a babának, de azért csak eltereli a figyelmünket az aggódás... :?

Internet: Nekünk chello van, én nagyon szeretem!

Láttátok a főoldalt? Ott vagyunk a képen! :lol:

Timi26! Ez a szám azt jelenti, hogy a méhszájad rövidült 3-ról 2 centisre. Nem hiszem, hogy gond lenne, pláne, ha mondta is, hogy minden rendben! :shock:

Ez a hálóingben lófrálás szerintem pont egy negatív véglet. De magunkat ismerve, köztünk ilyen nem lesz! :wink:

Amona! Majd én is megnézlek. Megveszem az újságot!

Mellszívót én is akartam kérdezni!!! Egyáltalán kézit vagy elektromosat vesztek? Én totál nem tudom. :?
Sterilizálóba tablettát vettem.
De pl. cumit én egyelőre nem veszek, csak ha kell. Most azt hallottam, hogy ahol van tejci, ott általában ki is köpik a cumit a babák.
Cumisüveget szerintem beszerzek, de ebben sem vagyok biztos, hogy kelleni fog...
Hőtárolós táska csak akkor kell szerintem ha cumisüvegből iszik a baba, és nem csak szopizik.
Párologtató szerintem kell, én amúgy is használok, mert télen nagyon száraz a levegő a lakásban. Bár ez lakásfüggő... :shock:

Én még nem hallgatok gyerekdalokat (itt a felújítás közepette eszembe se jutott :oops: ), viszont szoktam hallgatni azt a zenét, amit amúgy is szoktunk. Állítólag azt is ugyanúgy felismeri majd a baba, amikor kint lesz. Még akkor is, ha rock zene! :wink:

Granda! A helyszínelőket én is csípem. Nem tudom kihagyni! Remélem, nem árt!!! :?

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok! Ma Kellett visszamennem uh-ra mert sok volt a magzatvíz,megnézték a gyomrát,hogy van-e bent folyadék mert ha nincs akkor az azt jelenti,hogy nem használja a nyelöcsövét és ezért több a magzatvíz.Minden oké volt a pocijába víz! :D Nagyon megkönnyebbültem jól be tudják ijeszteni az embert! Bfagi!Nekünk is kell számolni a magzatmozgást a 34.héttöl szerintem ez csak itt divat veszprém megyében.Az NST a 36. héten kezdődik. Cumisüveg!Mi kettőt vettünk egyet beviszünk a kórházba azt mondták,hogy jobb ha van nálunk saját nehogy elkapjon valami szájpenészt. Képzeljétek nálunk a gyógyszertárba még nem hallottak az eldobható bugyiról de a Tena szülés utáni betétet se ismerik.

KépKép
juba

Bemásolom nektek a képet, ez van a nyitó oldalon:

Kép Babanetes tali

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Csak bekukk...

Babazene: én azt hallgatom mostanság amit belépéskor reklámoznak.Álomszép cd-t.Olyan jó megnyugtató. :D Ha valakit érdekel mielőtt megvenné dobjon egy privit nekem,mert megvan.... :wink:

Holnap majd jövök és hozzászólok a többihez.

Jó éjt mindenkinek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Én is rendeltem szoptatós párnát, ma kaptuk meg. Hát a fiúk úgy gyömöszölték, nem tudtak betelni vele :lol: ! Ha tudtam volna sokkal korábban rendelek, és úgy hogy mindenkinek jusson egy :lol: .

Irina!
Amiket felsoroltál szerintem egyik sem fontos, én a helyedben nem venném meg. Esetleg nézd ki, hogy milyen típust vennél, és ha úgy érzed szükséges, elküldöd apát, vagy nagymamit, estleg interneten megrendeled :wink: .

Amona!
Én sem szoktam megvenni az Anyák Lapját, de a mostani számra kíváncsi vagyok :wink: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jó reggelt!

Ma reggel, mikor felébredtem, nyilallgatott a szeméremcsontom. :shock: Ez normális? Készül fel a szervezetem a szülésre????????????????????? Jajujajjjj...........

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Osztom a többség véleményét, én ezeket a dolgokat akkor veszem meg, ha szükség van rá. Apának megmutattam, hogy ebben a boltban ezt találja (ha esetleg neki kellene érte menni). Feleslegesen nem akarok vásárolni.

Babazene:
a legelejétől hallgatjuk őket, nagyon kikapcsol. Tegnap óta Vivaldit hallgatunk, az is szuper!
Majd beszámolok Marci születése után, hogy bevállt-e. De amikor itthon vagyok tényleg mindig szól a zene.

Miléna: nekem jöhet a link!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?