A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

Hát az esti alvás nálunk elég furcsán kezd alakulni :cry:
Leteszem, elalszik, és kb. 30-45 perc múlva elkezd sírni, de vígasztalhatatlanul. Majd jön újra a szopi, és akkor úgyahogy megnyugszik. Ezt 2 napja csinálja, és nem tudom miért. Kevés lenne a tejcsi? De akkor miért alszik el először??? Ráadásul ma reggel fél 6-kor megetettem, majd letettem vissza aludni. Na, megint jött a szörnyű sírás, kivettem, megkapta a másik cicit is... Majd még elgagyarászott köztünk az ágyban, és mikor ásítozott letettem a kiságyba, és azóta alszik. Fél 8 óta. Szóval most baromira nem értem, mi van, mert ugye reggel teli van az ember tejcsivel, vagy mégsem :roll:
De lehet, hogy csak a hidegfront okozza nála, azt nagyon nem bírja :cry:
A nappali alvással semmi gondunk. Evés, játék, ásítozás, nyöszörgés, leteszem és már alszik is. Hogy sötétben ez miért nem megy???

Hát igen Akíra, ez a pelus olyan, mondta a párom, hogy majd úszó pelusnak jó lesz. Végülis igaza van, mert szerintem szeptemberben kezdjük a babaúszást :D

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Jöttem de csak egy percem van! Felteszem az új táblát, és megyek is! Jönnek ma barátnőmék, ugyhogy sok dolgom van :)

De ha lesz időm még benézek :)

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Hajni,üdv közöttünk! :D
Hát,én is sajnálom,ami veletek történt,de jó,hogy ez most jött ki. Úgy tudom,hogy a gyerekkori laktózérzékenységet kinövik a gyerekek (nem úgy,mint pl. a gluténérzékenységet.. :( ). Az anyukám laktózérzékeny,neki pár éve jött ki,ez már nem múlik el. De egyébként van erre is egy tabletta,ha azt beveszi,ehet tej tartalmú ételt,nem lesz semmi baja! (Mindentől hasmenése volt,amiben volt valami tejszármazék..)

Bacsbern:
Bocsánat hogy megkérdezem,de nem kezdted túl korán a gyümiket?? Csak mert írtad,hogy van elég tejed.. Ha már nem lesz elég tejem a Boginak,én is inkább gyümit adok majd neki,mint tápot,de azért kb. 4 hónapos koráig mindenképpen megpróbálom kihúzni a dolgot. 3-4 hónapos korig én úgy hallottam,hogy nem érett még a babák tápcsatornája a gyümölcsök-zöldségek feldolgozására,és ez később,akár 10-20 éves korukban allergia formájában visszaüthet. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Barbamami: hát szerintem (tudom sokan elitélnek) nem korai mi annó 6 hetesen már ettünk gyümit és nem tudom de semmi bajunk nem volt tőle sőt inkább több vitamint kap mivel így csak azokat a vitaminikat kapja amit tőlem vesz el,én meg sajnos nem igen eszem gyümiket meg zöldséget kellő mennyiséggel. Egyszerűen annyi hogy most az a divat hogy nincs gyümölcs mert nem jó a babának......10 múlva meg megint más lesz a trendi ..........
Különben a gyümit nem kajcsiként kapja hanem csak nasiként napi 1-szer 2kajcsi között szóval ugyanúgy szopizik napi 5-ször 4 óránként.
De az biztos hogy mindent meg fogok tenni azért hogy minnél tovább tudjam szopiztatni,de az hogy ártana neki hát nem tudom ,szerintem nem! De még a gyerek orvos szerint sem árt aki nem csupán 1 gyerek orvos hanem gyeremekkórház igazgató.
Vendég

Sziasztok csajszik!!!

Nem írtam néhány napja, de olvasgattunk titeket a férjemmel!!!
Jó, hogy kijött ez a pelus és az alvás téma!!! Én a neten nagyon sok orvos által írt cikket elolvastam az alvásról!!!Ugyanis kétéségbe voltam esve, mert néhány napig csak sírással tudott elaludni este Bencus!! :( Aztán néhány praktikát bevetettem, s ma már nagyon "hamar", könnyen álomba szenderül a kis drága. Már most is alszik!
Tegnap este is fél 9-kor aludt el, s 02-kor ébredt föl.
Amúgy az első naptól fogav nagyon jókat alszik éjszaka, 5-6 órákat. Csak az elalvás okoz(ott) neki problémát!Nyöszkőzik, sírdogál egy kicsit. Ja és háton pillanatok alatt elalszik, de fölriad, széttárja a karjait, mint aki zuhan, s már nyitva is a szeme, felébred!!Hason viszont nagyon jól alszik!!:)

Szóval pelus: még mikor várandós voltam, akkor vettem Huggies 3-6 kg-osat (micimacisat) és Pampers Sleep and Play-t. A Huggies-t nagyon szerettem-szeretem, de a második héten kifogytunk, s akkor a párom a dm-ből LIBERO-t vett (3300 Ft-ért). Ez is jó!!
Viszont a Pampers szerintem nagyon nem jó!!!Legalábbis nekem nem jött be: tisztába tevés után 5 perccel a gyerek háta tiszta pisi lett, merthogy nem gumírozott a dereka!! :(
Azóta már ismét Libero-t vett a drágám, most a TESCO-ban akciós : 2999 Ft a mini (90 db-os).
De elmondanám, hogy nekünk ebből kifolyik a kaksi. Ugyanis szopcsi közben oldalra fordul ugye gyerek, s általában közben jókat rotyogtat, s lehet ismét tisztába tenni, mert kifolyt a cuccos!! :(

Summázva: nekem a Huggies vált be a legjobban, de mivel a párom így bevásárolt a LIBERO-ból, így most azt használjuk el.

Szép estét mindenkinek!!

Kép
Kép
judithappy

Sziasztok!

Nika
mindent enne amit mi, alig bírom leállítani mászik bele a tányérunkba. :lol: Érdekes, de a sima főtt krumpli nem jött be neki. Már van ízlése.

Bacsbern
üveges kaját adtam neki, sütőtököt éé almaszószt csirkehússal. Nagyon szereti.
A banán megfogta Nikinek a hasát.

nikole
én nem akarok beleszólni, de ne várjatok szeptemberig a babaúszással, jobb minél korábban elkezdeni. Mi 4.5 hónaposan mentünk és Nikinek nehezeb volt megszokni, mint az a baba akit már 3 hónaposan vittek. Ez csak a javaslatom.

Kép
Kép
bbeti

Szaisztok!

Köszönöm a sok tippet és tanácsot!Egyenlőre egyik sem jött még be,de nagy erőkkel próbálkozunk,hátha...

34372:
A mi napirendünk is mindíg változik,nem minden nap ugyanolyan.
De megpróbálom leírni egy átlagos nap menetét.

Reggel 6-kor kel általában,akkor kajcsi,ami tápszerrel kevert tejpép,kb. 270 ml.Utána játék+ordítás,próbáljuk lefoglalni valamivel.
Nagyjából 7:30-8 óra körül elalszik.Felkel olyan 11 körül,eszik és megint fent van kb. 13 óráig.Kb 15 óráig alszik,16 óra körül megint eszik,aztán alvás és már csak 20-21 óra között van egy etetés, persze előtte megfürdetjük.Általában az utolsó kaja után már nem sokat van fent,hamar bealszik,de persze csak a babakocsiban!
Ez egy teljesen normális napunk volt,frontok és minden egyéb kín nélkül. :D De ha valami közbejön,az evés időszakait kivéve borul az egész nap.Nem egyszer előfordult már,hogy egész nap egy percet sem aludt,csak ordított,este pedig pillanatok alatt álomba merült.

Judithappy:A Huggies-t mi is nagyon szerettük,az elején vettünk pár csomaggal,de aztán elfogyott,meg közben mindenki elárasztott minket a híres PAMPERS-el.
:shock:

Barbamami:Szerintem nem korai gyümit adni neki,én is kb. 2 hónaposan kezdtem neki adni és semmi baja.Most voltunk oltáson és mondtam a dokinak,hogy Gergő már tejpépet eszik és találtam neki egy tápszert,ami sokkal jobban bejött,mint amit ő felírt és inkább azt ennénk.Erre elkezdte a tudományos szövegét,hogy hát az a tápszer 4 hónapos kortól van és tudtával a Gergőnek még van 10 NAPJA addig.Na ne mondja nekem senki hogy 10 nap annyira számít,főleg úgy hogy már majd' 2 hónapja azt eszi.Na mindegy szerintem nem gond a gyümi,sok a vitaminja és mivel Gergő tápszeres,sokkal szívesebben adom neki azt. :D

Nikole:Nálunk is csinál ilyen hirtelen sírásokat Gergő mióta megindult nála a fogzás.Alszik és tök hirtelen éktelen sírásba kezd,mint akit nyúznak.

Bacsbern:Köszi a dícséretet.Hát csak nem fog még 5 hósan menni,meg is őrülnék.Már előre félek,hogy mi lesz,ha majd futni kell utána,mert nagyon aktív,izgága baba.Egy pillanatra sem áll meg a keze lába,még evés közben sem. :D

Ja,hol van Fenix,Dicamama,Gyanixi és a többiek?????
Na jó eldugulok már.
Vendég

sziasztok!Én is hiányolom a társaságot..Hol vagytok lányok??
Nálunk minden rendben!
A sütőtököt az én kicsi lányom is imádja!Ma krumpli pépet adok neki!Majd meglátjuk...

KépKép
vicuska

Vicuska:

Én is tegnap adtam először neki krumpli pépet,de csak gyümölcs pürével keverve ette meg.
Vendég

bbetti
Azért kezdjük szeptemberben, mert most a babaúszáson is nyári szünet van. Mire betöltötte a 3 hónapot Marci, és lehetett volna vinni már nem volt, és majd csak szeptemberben lesz újra. Szóval nálunk ezért a várakozás. Egyébként most pénteken megyünk a Balcsira, mondjuk én Balatonba még nem merem bevinni, de a kertben van kis medence, és majd ott fürcsizünk. Remélem az idő is engedi majd :lol:

Benkoka
Én is figyelem Marci ínyét, de még nem látzsik semmi, szóval nálunk nem a fogzás miatt van. Viszont tgnap nagyon ügyi volt, mondjuk nem is aludt délután szinte semmit. Olyan fél 4 körül kelt délután, majd 5-kor aludt egy 15-20 percet, majd fél 8-kor ismét úgy 15 percet, de lehet még annyit sem, és így 9-kor mikor letettem, jól bealudt. Na meg persze jól teletömtem a pocakját, este 1,5 óránként szopizott, és így 3/4 5-kor kelt, hogy szopozni. Éjjel egyszer kellett a cumit a szájába tenni, és már aludt is. Szóvalmost jól telt, ja és utána 1/4 6-tólaludt 1/4 9-ig. Szóval nagyon megdicsértem érte :lol: Rég volt ilyen jónak mondható esténk, és éjszakánk. És a tejcsim is sokkal több volt így reggelre, még a pizsim is olyan lett :oops: Csoda örültem neki!!!
Szóval lehet ma semhagyom késő délutántól aludniu, kicsit strapás így egész este lekötni, de még mindig jobb, mintha éjjel igényelné mindezt!

Mi szeptemberben kezdjük a hozzátápit, már nagyon várom!!! Fagyasztottam le saját (család) kertből barackot, biztos imádni fogja!!!

Kép
Kép
nikole

Mamik,tegnap este fényképeztem ezeket! Élőben persze gyönyörűbb volt..,de ezek se lettek rosszak :D
Kép Kép

Ja..,egy EREDETI Bogis kakis kép.. Hát a nyitott pelusos képtől megkíméllek titeket..,de nem a pelenka az oka,hogy így néz ki a kicsi lányom :roll: ..

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Barbimami!
Nagggyyyon eredeti ez a kakis kép! Én egyszer csináltam egy nyitott pelusost Balázsról, erre Anyukám azt mondta nem vagyok komplett! De kell egy olyan is, hadd lássa majd ha nagy lesz, hogy mit is csinált néha.
Sajna mostanában megint nem kakil, utoljára múlt szerdán :shock: :shock: :shock: volt vmi. Úgyhogy most megint jött a kúpika.
És szép a másik két kép is! Ügyi természetfotós vagy! :lol:

Pelenka téma: (bár kicsit későn reagálok :oops: ) Mi is Háppy-vel kezdtük, tök jó volt. De itt nem lehet kapni. Kaptunk nagy csomag Pamperst (simát), ami a pisi szempontjából tökéletes volt, de a kaki nekünk is kifolyt. Viszont a Sleep and Play nekem nagyon nem jött be! Utáltam.
Aztán vettem még a Penny-ben is, de abból szopizás és alvás közben a pisi folyt ki állandóan, csupa pisi volt szegénykének az oldala.
Nekünk leginkább a DM-es Babylove vált be, árban is. A kaki még egyszer sem folyt ki és a pisit is jól tartja. Bár ahogy olvastam, ezt sem mindenki szereti. Liberónk még nem is volt.

Fogzás: Nem tudom, szerintem még nem jön a foga. Akkor az ínye be lenne dagadva, nem :?: Viszont mindent a szájába vesz, leginkább a mi kezünket szereti harapdálni. Olyan erősen szorít a kis állkapcsával, hogy néha tényleg fáj. De szerintem nincs megduzzadva az ínye. Jövő héten megyünk dokinéihez, majd megmutatom neki, ő úgyis több ilyet látott már.

Mi is megyünk babaúszásra, amint kész lesz az uszoda (most építik-pont velünk szemben 8) ) De csak augusztus 20-án adják át, addig csak itthon a kertben pancsolunk, meg a fürdőkádban.

Na most én is eldugulok, mert Balázs nyűgi.

sch.judit

Átvészeltük a költözést, nagyon szupi lett minden.Réka külön szobába került és tetszik neki!

Kép
gyanixi

Sch.judit: akkor az fogzás lesz nekünk most jön a negyedik és gege is minidg nagyon harap :):):):):) persze a cicimet az nem talán kétszer harapott rá de azt sem erősen és azóta lekopogom (kopp-kopp) nem harapott. Vettünk neki mamos szelepes poharat előszőr harapdálta majd rájött hogy szopiznia kell és igy ment minden .

nika70
Salgótarján

Boginak nagyon boldog névnapot kívánunk :)

KépKép
KépKép
akíra

Gyanixi, gratula a költözéshez, nem lehet egyszerű ilyen pici babával!
Mi csak felújítunk, de hát ez is rémes! Nem hogy egy egész költözés!
Képeket kérünk az új babaszobákról, fürdőkről, hálókról, nappalikról, szóval minden új lakótól képeket! :lol:

Kyrának is állandóan csorog a nyála, és mindent harap, mint egy kiskutya! Ha meglát egy kezet, rögtön nekiesik és szívja, harapja
:lol:
De én is azt hittem, hogy be is kell, hogy dagadjon az ínye! Lehet, hogy nem mindenkinek dagad be, és egyszer csak arra ébredünk, hogy Kyrának foga van? :shock:

KépKép
KépKép
akíra

Bogikának Boldog Névnapot Kívánunk!!!

Ma voltunk 4D-s uh-n, minden rendben van. A 70%-os kislányból 100%-os kisfiú lett! Úgyhogy kisfiúnk lesz nemsokára!
Vendég

Chrissyy:

Gratulálok a kisfiadhoz!Úgy látszik útközben kinőtt neki! :D
De nem baj,a fiúk is nagyon édesek és legalább lesz,aki megvédi majd a hugit. :D
Nemsokára már láthatod,bár nekem személy szerint ez az utolsó időszak ment el a legnehezebben.Megvan már a neve?
Vendég

Chrissy, gratula a kisfiúhoz :)
Remélem még nem vettetek meg mindent rózsaszínbe :lol:
Név?

KépKép
KépKép
akíra

Chrissy:gratula a kisfiúhoz!
BOGINAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

KépKép
vicuska

Lányok!

Köszönjük a gratulációkat!
Mivel tavaly is kisfiút vártunk, így megmaradt mindenünk és nincsen rózsaszín rucink!
Mióta itthon vagyok táppénzen, nekem is nagyon lassan megy az idő. Eddig legalább lefoglaltam magam a munkával, most meg itthon unatkozom. De ez van, ezt kell szeretni.
A neve: elvileg Dominik lesz, tavaly is az lett volna, de mivel nem kellett nevet adnunk neki, így megmaradt. Aztán majd még kiderül. Majd megint a szülőszobán apácskával megbeszéljük.
Vendég

halihóóóóóóóó!

MEGJÖTT!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

meg netünk is van már,ugyhogy holnap bombázlak titeket képekkel.

na jó most is dobok mindjárt:)
kismama18

BOLDOG NÉVNAPOT BOGI BÉBYNEK
Chrissy neked meg gratula a kisfiadhoz :D
Nekünk kisfiúból lett kislány :lol: amit nehezen tudtam elkébzelni hogy is történhetett :lol: :shock: mert hogy idöközben kinő a kukija az 1 dolog de mikor azt mondják egész biztos hogy fiú sőt nekem a 12 héttől azt mondták látni a kukiját akkor kérdem én a 20 akárhányadik héten hová lett?????????????????????????
De persze nagyon örültem az én kis királylányomnak,gondolom te is nagyon boldog vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csajok
lenne 1 nagy gondom Dorina 2 napja nem fogadja el a cicit egyszerüen nem hajlandó enni belöle de lefejt formában sem. Szóval sehogy sem jó neki nem tudom miért csinálja ezt de már idegileg kivagyok. Most tápot vettem neki estére BEBA 1 nah a baj az hogy nagyon sokat bukik tőle. Esetleg valaki aki tápot ad a babának nem tud ajánlani olyant amitől nem bukik ilyen sokat :( Mert ez durva olyan mintha hányna annyi kaja jön vissza!!!! :( :( :(
Meg miért nem kell neki a tejci??????????????????????????????????
Védőnő szerint ilyenkorra kiüröl a vas tartalom nagyon a szervezetből és megváltozik a tejci íze és némely babák nem kérik innentől kezdve.
Hát nem tudom ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tanácstalan vagyok teljesen
Vendég

Kép elaludtam hazafele:)

Kép iiiiiiiiimádom a billentyűt

Kép a kisszoba fala

Kép csücs
kismama18

bacsbern!

mi is bukjuk vissza a tápit.ez már a 4. fajta amit most eszünk de már ezis jön vissza rendesen.de több féle már nincs :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ettünk sima humanát,nutrilont,bebat,most pedig humana baby-fitt et eszünk de már ez sem jó :? :? :? :? nemtom mi lesz igy
kismama18

Sziasztok!

Itt vagyunk mi is,csak a hétvégén falunap volt nálunk(meg a házassági évfordulonkat is tartottuk egyben :) ),ja és a nappalinkat újjitottuk fel,de már szerencsére a takarítás is kész és minden a helyén van!!

Barbamami!
Boginak boldog névnapot!! :)

Chrissyy!
Gratula a kis kukishoz! :) Nekünk is elöszőr kislányt modtak és a 24. héttől lett belőle kis tökös. De nem is bánom.Nem is az számit hogy mi lesz hanem az hogy egészséges legyen a baba.De kitartás neked,már nem olyan sok van hátra!

Bacsbern!
Bencus 2 hetes kora óta tápit kap.Eddig a BEBA START AKTIV-ot kapta-ettől bukott egy kicsit.Most 3 hónapos kora óta már a BEBA 1-et kapja-ettől már kevésbé,alig-alig bukik(nekünk a BEBA 1 bejött),meg már kap bébi kajákat is.Lehet hogy Dorinának pont a BEBA nem ízlik.
Elvileg van olyan tápszer ami kimondottan bukos babáknak van,ilyen pl.a BEBA HA/AR(az AR jelölés a vonatkozik a bukásra).De szerintem mindegyik fajta tápszer között van bukos babáknak való(én csak a BEBA-kat ismerem).Szerintem kérdezd meg a dokitokat hogy melyik fajtát ajánlja,mert nekünk is a doki irja fel receptre,meg így olcsóbb is.
Vendég

Sziasztok!

Mostanában alig van időm, de azért esténként általában bekukkantok, legalább olvasgatni.

Boginak nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok én is!!!

Chrissy!
Nektek pedig hatalmas gratula! Mindegy, hogy kisfiú vagy kislány, csak legyen végre a kezedben!!!
Meglátod, gyorsan elszalad majd ez a pár hét és nemsokára ott fog mocorogni mellettetek az ágyban!

sch.judit

Sziasztok

Annyit írtatok másfél hét alatt, hogy nem is tudom visszaolvasni az írásokat. :roll: Mi most jöttünk haza a nyaralásból, nagyon jó volt!!!!!!

Barbamami
Boginak nagyon boldog névnapot!

Chrissy
Látod, nagyon akar hozzátok jönni egy kisfiú!!!! Gratula hozzá!!
(Én nagyon örültem amikor a kislányom "helyett" egy másik kislányom született.)

Na mennem kell, mert akisfiam hazajött a horgászásból, fürdetnem kell! Pusz

berzkat

Bacsbern:én milumil 1-et adok neki.Még egyszer sem bukott tőle és ízlik is neki...Ja és az ára sem horribilis!

KépKép
vicuska

Sziasztok!

Hát hogy ti milyen édesek vagytok! Köszönjük szépen a névnapi gratulációkat!!! :D :D :D :D

Sch Judit:
Egy kb. 5 éves digitális gépünk van,már le kéne szegényt cserélni..,csak úgy kipróbáltam,hátha lesz valami a képből.. Hát egész jó lett,ez a gép érdeme :D ,nem nagyon értek a fényképezéshez :roll: ,de köszi :D

Chrissy:
Gratulálok én is a fiúhoz!!!

Bacsbern:
Úgy hallottam,hogy vannak babák,akik időnként "szopi-sztrájkot"tartanak. Ez egy rövid időszak,próbáj fejni,és kínálni neki a cicit időnként.. :roll:

Bertzkat:
Miért törölted az iwiw kapcsolatot? :shock: :cry: :cry:

Tegnap Bettiékkel sütöttünk husit :D :D :D .. Peti és a Bogi is egész délután üvöltött..., na, csináltunk nekik egy kis kedvet a tesóvállaláshoz :lol: :lol: :lol:
Niki meg nagy szemekkel nézte,hogy mi történik.. (Lehet,hogy gondolta magában,"de jó,hogy nekem otthon nem visít a fülembe senki :D ")

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Hali!!!
Lányok köszönöm a hozzászólásokat a tápival kapcsolatban. Ma reggel elfogadta a cicit 6-kor evett 130-at most 10-kor meg 110-et remélem befejezte a sztrájkot és most már eszik rendesen. Vagy lehet az esti tejci már nagyon hig neki vagy nagyon nehezen jön azért nem kéri este??? Nah majd meglátjuk mi lesz a 2 órási kajcsinál már most remeg a gyomrom ha csak rágondolok!!!!
Kismama Patrik irtó édes ahogy a billentyűzettel játszik, már most nagy számítógép guru :lol:
Barbamami bejelöltelek iwiw-en ha nem gond :D
Hol vannak a többiek nagyon nagy a pangás mostanában, mindenki nyaral????????????????????????????????????????????
Vendég

Sziasztok!

Bacsbern!
Látom, hogy most már ugy néz ki hogy megoldódott a dolog, de azért egy két tipp...
Megkóstoltad a tejedet? Tudom ez hülyén hangzik, de van olyan akinek megsavanyodik (anyum is anno igy járt) és a baba azért nem fogadja már el! Lehet nálatok is valami ilyesmi van!
Tápszer! Mi rögtön a Humana HA 1-el kezdtük, és teljesen bevált, az ízét is elfogadta rögtön, és bukni se bukik tőle, csak ha sokat eszik és utána hasrafordul, de hát az nem a tápszer miatt van, ugyhogy nem todom ezt már próbáltátok-e, de én ajánlom!
Ja, és a szopisztrájk az sokakkal megesik, lehet, hogy veletek is csak ez történt :)

Barbamami, Betti, kérünk képeket :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok Lányok!

Mi is megvagyunk, csak ez a hetünk pocsék :cry: . Dávid teljesen visszafelé fejlődik, egyátalán nem jó már neki a játékai között csak kézben, de néha az sem jó. Az alvásról meg ne is beszéljünk. Most éjszaka fél 10-kor leraktam, éjfékor kelt, majd 3kor, majd 7kor azóta nem akar aludni, pedig nagyon fáradt. Most nagy nehezen sikerült elaltatni, hát nem tudom meddig fog pihizni. :evil:
De már kezdek kimerülni, föleg éjszaka, már elég csúnya gondolatok jártak éjszaka a fejembe erre a párom megkérdezte, hogy most haragszol a gyerekre? Á nem örülök neki, hogy felébredt. :evil:

Boginak és Kírának nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Chrissy én is gratulálok a kisfiúhoz!!! Már nincs is olyan messze az az október :lol:

Kismama Patrik nagyon aranyos biztos programozó lesz, de az nem is baj mert azok jól keresnek. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Bacsbern
Örülök, hogy Dorci ismét szopizik, valószínű "csak" sztrájk lehetett, nekem is mondták, hogy van ilyen. Nem tudom emlékszel-e, nekünk az volt a gondunk, hogy Marci vagy 2 hétig szinte minden evésnél üvöltött, de mondta a dokinéni, hogy akkor is "eröltessem" a cicit, és rendeződni fog. Hát igaza lett, mi nem is nyúltunk tápihoz, és mostanában csak nagy ritkán van ordítás, de lassan már immunis vagyok rá :oops:

Krisy
Marci is totálisan visszafelé fejlődik, a napjaink össze-vissza telnek. Hol tök jól alszik, hol csak 20 perceket, és persze akkor nagyon nyűgi. Az éjszakát már 6 hetes kora után egész jó arányban átaludta, na most fordult a helyzet, már annak örülök, ha csak egyszer ébred. Ma éjjel már 1/4 2-kor voolt az első szopi :oops: Na ilyen mem volt hónapok óta. Most hívatnak!

Kép
Kép
nikole

Visszaaludt :)

Szóval mi meg holnap mennénk a Balcsira, de olyan rossz időt mond, hogy lehet csak hétfőn megyünk. :twisted: Most minden internetes oldalt megnézek, hátha valami jóval kecsegtet, de nem igazán. Bár kitaláltam, hogy vasárnap estére is mehetünk, és akkor hétfőn már ott ébrednénk, és akkor már kezd visszatérni a jó idő. Meg is beszélem a párommal, mert neki is nagyon mehetnéke van :lol:

Egyébként visszatérve az éjszakához, az is eszmeb jutott, hogy lehet azért ébred fel, mert nem elég laktató már este a tejcsim, és megéhezik :cry: De már csak 4 hét, és kezdjük a gyümit. Tudom, hogy sokan már adtok a babáknak, de azért én szeptemberig várok! Addig még az éjszakázást is kibírom valahogy. Bár a múltkor mikor a Balcsin voltunk, volt, hogy Marci 3/4 8-kor ébredt reggel szopizni. Hátha most is ilyen jó hatással lesz rá a friss levegő, és én is aludhatok végre :D

Chrissyy
Gratula a fiúhoz, én elsírtam magam mikor megtudtam, hogy fiam lesz, annyira fiút szerettem volna. El sem hittem, hogy sikerült...

Kép
Kép
nikole

ja elfelejtettem írni hogy tegnap voltunk védőnéninél és már 8,5 kilók vagyunk :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: megint fél kilót híztunk 2 hét alatt 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
kismama18

Sziasztok!

Én is csatlakoznék a "mostanában nem alvók" táborához. Eddig nagyon jól ment az éjszakai alvás, de két napja már mi is visszafejlődtünk. Tegnapelőtt 3 után, tegnap éjjel már 3/4 3-kor ébredt. Mondjuk lehet, hogy én rájöttem a titkora, de ez csak holnap derül ki, hogy hogy ment az alvás. Ha bevált, akkor leírom, de most nem mert hulla vagyok, gyorsan ugrok a kádba és utána az ágyba, hátha ma többet aludhatok kicsit.

Ja, a délutáni alvással is vannak problémák, de majd azt is holnap részletezem.

Bocsi de most reagálni sem fogok senkire, majd pótolom azt is!

Tsóóóók!!! (És nyugis éjszakát :!: :!: :!: :!: :!: )

sch.judit

Barbamami
Ment privi.

berzkat

Mostanában eléggé fáj a lábam és mindig tele vagyok kék foltokkal...be is paráztam,mert olvastam,h ez lehet a leukémia tünete is. Volt ilyen másnak is és mitől lehet még? :oops: :roll:
Kérdés még: kinek milyen ütemben hízik a babája? és anyucik!, ki mennyire táplálkozik rendszeresen?én sajna nem voltam sosem jó evő, most sem...lehet, h ezért nem hízik Réka?? :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Először is mindenkinek gyönyörű a babája!!! Ritkán írok ide de mindíg olvasok.
Gyanixi én sebészeten dolgozok / nem onkológián/ de szeretnélek megnyugtatni. Az hogy leukémiád lenne az elég dúrva így. Bár minden ráktipusnak elég általános a tünete így nem lehet sose kizárni / nyirokcsomómegnagyobbodás, fejfájás, fáradtság, bevérzések, visszatérő fertőzés, hasi féjdalom stb./ De neked biztos hogy nincs ilyen bajod. Valószínű kimerült vagy és lehet van egy kis vitaminhiányod de ami a leggyakoribb ilyenkor a lelki kimerültség és az elég érdekes fizikai tüneteket produkál. Ne gondolj ilyenekre /persze ha úgy érzed menj orvoshoz/ de tapasztalatból tudom hogy mikor az ember kimerült minden kis tünetet komolynak vesz. Volt nekem is ilyen időszakom és állandóan tumoros voltam-azt beszéltem be. Nem szabad. Egy professzor azt mondta egyszer erre nekem- aki beképzeli a rákot az meg is kapja. Na azóta nem is gondolok ilyesmire-persze a szűrővizsgálatokra megyek és figyelem magam de csak módjával.
KépKép
rena10

Ja és mitől lehet a lábfájás és a kék foltok. Hát?! Sokmindentől lehet megerőltetéstől elpattannak a hajszálerek, véralvadási zavar, vitaminhiány és még biztos sokminden okoz ilyet. Remélem tényleg semmi komoly.
Bár én biztos vagyok benne.
KépKép
rena10

Sziasztok!

Na a mai éjszakánk elég türhető volt. Ma 4 kor keltünk szopi és után most még mindig alszik, de szerintem már nem sokági.

Gyarapodás nálunk elöször nagyon nagy ütemben ment heti 200-250g-ok, de már egy két hete leálltunk és most csak heti 70-80g. Nem tudom miért van ez igy lehet, hogy már nem elég tápláló a tej neki? Étkezéssel kapcsolatban nem eszek sokat az is rendszertelenül tegnap pl. reggeli 2 szelet kenyér majd este meghívót apa MC-be. Viszont az édeset az nagyon kívánom és néha megbolondulok ha nem ehetek valami sütit.

Nikole: De jó nektek én is úgy kimozdulnék már, de nekünk erre nem sok esélyünk van :cry: Én nem várom ki az 5-6 hónapot a hozzátápival aug. 14-én jön a doktornéni és majd megbeszélem vele a továbbiakat, nekem azt mondta, hogy 4 hónaposan kezdjük el a tejpépeket. De olvastam valahol, hogy a tejpépeknél is oda kell figyelni mit adunk mert némelyikbe van tejpor és az allergiát okozhat. Meghát jöhet a barack a banán de majd megláttjuk. Érdekes dolog ez mert már alig várom, hogy lehessen neki adni mást is enni, de még is félek tőle. Mig a cicit előkapom és szoptatok addig a kajcsit meg kell csinálni, mi van ha nem izlik, azt melegiteni kell stb.

Na jó eldugulok.

Ja Sch.Judit várjuk a varázsreceptet az alváshoz. Állítolag azt hallottam, hogy akinek nem alusza át a babája az éjszakát 5 hónapos koráig az elég sokáig nem fogja. :evil:

Na megyek mert felébredt.

krisy79

Na, itt vagyok! Szép jó reggelt Mindenkinek!

Ne várjatok varázsreceptre, lehet hogy ez csak nálunk vált be.
Szóval a kajával van összefüggésben a mi alvásunk. Eddig úgy etettem nagyjából, hogy evett mondjuk 4 óránként, de az esti kajcsikat besürítettem. Vagyis szopizott 5-kor, 7-kor és 1/2 10 felé az utolsót. Na, én ezen akartam változtatni, mondván hogy már nagy a gyerek, nem kell neki olyan sűrűn ennie. Elég ha 3 körül, 6 körül és alvás előtt eszik. Hát persze éhes lett hajnal 3-ra. Tegnap megint, a nap végén 2-3 óránként szopizott és aludt reggel 6-ig, mint a bunda! Úgyhogy azt hiszem marad ez a rendszer.
Most még nálunk is megy a szunya.

De a délutáni alvás nem megy, vagyis csak én nem tudom lefektetni. Nálam egyszerűen nem hajlandó aludni, esetleg sok sírás után alszik 20 perceket. Anyu már 2. napja átvitte magához (majdnem szemben lakik) és szó nélkül elaludt, ráadásul 2 órát bírt aludni. Múltkor a tesóméknál is így volt. Azt mondták, hogy rajtam érzi a kajcsi 'szagot'. (mindent erre fognak nálunk) Hát, nem tudom. Azért mégsem vehetem ki Anyut a munkahelyéről szeptembertől, hogy az unokáját altassa. :shock:
Nálatok hogy meg ez a délutáni alvás? Egyszerűen leteszitek? Már sok mindent próbáltam: melléfeküdtem, egyedül hagytam, letettem amikor álmos volt, letettem amikor gondoltam hogy itt az alvás ideje, próbáltam sötétben és világosban is, de igazából egyik sem jött be.

Gyanixi!
No para (piri) :lol: ! Szerintem is inkább vitaminhiány, mint vmi komolyabb! Nekem is nagyon fájt a lábam és én is sokkal könnyebben kékülök-lilulok be, mint eddig. A lábfájásra nagyon jó volt a Calcium Sandoz pezsgőtabletta. Nem rögtön lett jó, gondolom kellett kis idő, amíg visszatért a kálcium a szervezetembe, de most már nem fáj. Éjszaka még a takarót sem bírtam megemelni, annyira fájtak a térdeim, minden fordulás iszonyat volt, az ágyból kimászásról és talpra állásról nem is beszélve. Már bánom, hogy nem mentem el vérvételre, kíváncsi lettem volna mutat-e vmit a vérképem, de a dokim pont szabin volt és azóta meg már megoldódott, szerencsére. Szóval próbáld ki, ártani nem árthatsz, egy kis vitamin sosem árt. Még mindig csak szopizik Réka?

Kaja: Hát nekem sajna ennem kell ahhoz, hogy legyen elég tejem. Persze a kilók így meg sem mozdulnak :? , sőt... :cry: De ha már nem szoptatok, akkor muszáj lesz komolyan venni a nem evést, mert nagyon sz.rul érzem így magam. Kb 5 kiló van rajtam ,aminek mindenképpen le kellene menni. Akkor nagyon elégedett lennék (mondom ezt most, aki sohasem elégedett :roll: )
Ti hogy álltok a kilókkal?

Tegnap volt itt a a barátnőm, azt mondta ezen ne aggódjak, amikor az ő kislánya megindult, na onnantól kezdeve potyogtak le róla a kilók, annyit kellett utána rohangálni. Hát remélem nekem is bejön.

Megyek, megnézem Balu Kapitányt, remélem még szundizik!

sch.judit

Judit:
Hát ezzel én is így vagyok,ha nem eszem,nincs tej... :?
DE tényleg le fog menni,ne aggódjál! Egy éppen elindulófélben lévő gyerek mellett állandó jelleggel ott kell lenni,és szaladgálni kimeríthetetlen energiákkal..,de ez még kb. 2 éven keresztül így fog menni.. :lol: :lol: :lol:

Krisy:
Ne aggódjál a gyarapodás lassulás miatt! Képzeld,ha olyan ütemben hízna,mint az elején,1 éves korára vagy 31 kiló lenne.. :lol:
Tejpép...
A nagylányomat 3-4 hónapos korától etettem gyünikkel,mert nem volt elég a tej,nem kapott tejpépet.. Azóta is gynyörűen eszik,nincsenek ekcémás foltjai..
A Peti 4 hónapos korától kapott tejpépet,már neki is kevés volt a tej. Na,azután csak azt ette. Rágnmi nem is hajlandó,most már elmúlt 2 éves,még mindig sokmindent össze kell neki törnöm,ha azt akarom,hogy egyen egyáltalán.(Pl borsó.. :? )
Időnként sok helyen előjönnek neki ekcémás foltok.. Szóval nagyon megjártam.
Most a Bogival csak gyümiket fogok etetni. Nem azt mondom,hogy egyáltalán nem kap tejpépet,DE azt ritkán fogok neki adni,inkább a gyümik.. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Mamik! Ezt MUSZÁJ megírnom!!!!!

Anyósom most hívott,
MEGKAPTUK A HITELT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Már egy éve próbálkozunk.... VÉGRE folytathatjuk a házikónkat!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Barbamami: Gratula a hitelhez, hát nem siette el a bank a dolgot.
Köszönöm a tanácsokat a tejpéppel kapcsolatban majd akkor jobban figyelni fogok a dologra. :lol:

krisy79

KÍRÁNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!! :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

sziasztok!

Nekünk a nappali alvások nem mennek mindig flottul!! :(

Kérdésem lenne hozzátok!!
: Van köztetek olyan aki még szoptat, de már megjött a vérzése?
Ugyanis nekem épp 6 hetesen (azaz aznap mikor Bncus betöltötte a 6. hetet) megjött a normál vérzésem!!!
Nem úgy írja a nagy könyv, amíg szoptat az ember lánya addig nem jelentkezik a vérzés??? Vagy ez csak úgy nagy átlagban igaz, s én -mint mindig- nem tartozok a nagy átlagba?? :) :) :)

Szép napot nektek!!!

Kép
Kép
judithappy

Elfelejtettem az előbb!!!

KIRÁT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!

Kép
Kép
judithappy

KÍRÁNAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!
Vendég

Vissza: Várandósság