A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

lora
köszi, h hiányoltad a keleképeket a taliról, hát ez leginkább azért van, mert kelemackó általában egy idő után (mire a banda együtt és előkerülnek a gépek) önálló foglalkozást igényel, szvl mi most is egy rendkívül zártkörű és titkos (kétszemélyes) babatalit tartottunk lillus szobájában. na jó, róki néha benézett szilvivivel :lol:

timo
elő a farbával!!! mire indulsz mostanában, ha már az aero és a jégkrém se nyerő? csak nem a szex? :twisted:

szabadtéri tali
sztm nevezzünk ki bátran egy napot, az időjárást úgyse lehet figyelembe venni a tervezésnél (na jó, nem decemberben), és sztm is legyen apukás akár! nekem az is mindegy, h hétköznap-hétvége, jelenleg "egyik nap olyan mint a másik hat". felőlem a mosthétvége is mehet.(basszus, mintha depressziós lennék... minden mindegy :o )

kele ma éjszaka is 4szer kelt, de legalább hajlandó volt enni, úgyh úgy veszem, h nem hiába. rem, lorca nem vagy csuklós, mert minden egyes alkalommal eszembe jut, h legalább a tejtermelésnek is tuti az éjszakai szopi.

snorsi
én már a terhesség utolsó pár hónapjában se bírtam aludni, szvl lassan egy éve nem aludtam 4 óránál többet egyben. bibibiiiii
ria kihagyta a körömvágás trükkjei közül,h nem babaollóval, hanem a mi bőrvágónkkal csinálom, és kele közben tévét néz (nem tudom melyiket szégyelljem jobban :lol: )

ria
védőnőddel felemásak az érzéseim. a forgás jólesett, de az éjszaka átalvása??? :lol: rem, viccelt!!!!

bigsis
téged elkerülni a talin? hétszentség :lol: h nem!

ágiboldi
tornázni nem megyünk, de az egész napot végignetezzük, mert "boldi nem alszik"?? jó kifogás :lol:

majus3

lin

nekem így is jó ,mi úgyis Kecskemétnek megyünk
nanica?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

dinyuska
elvben tök egyetértek, de éjszaka 20 percig altatni???? én abba beleőrülnék, még ha az eszemmel tudom, h pár alkalom után nem kéne... sajnos nálam is játszik a könnyebb ellenállás iránya, és jelenleg egyszerűbb megszoptatni, visszarakni az ágyába és beájulni a férjem mellé (max 10-15 perc és ebben már benne van egy pisi is :lol: ), mint megpróbálni ringatni-álomba imádkozni.
meg most már úgy vagyok vele, h ha a tejjel nem lesz gond (amit n remélek), akkor kivárom a 6 hónapot (mit nekem? :lol: ), és aztán megtömöm lefekvés előtt akármilyen péppel. így ha tutira veszem, h nem éhes, akkor tudok keménykedni. hangsúlyozom, h semmi ellenérzésem azzal, aki már most megteszi ezt, de én már csak azért is kivárom ha rajtam múlik a 6 hónapot, hamár ennyit sz.rakodtam az elején a szopival.

majus3

Ejjjj, hínnye na, Május, gondoltam, h feltűnik, most kénytelen vagyok magyarázkodni...... Szóval az úgy van, h ez egy szerződés amit fordítok, horrorisztikus. Egy mondat betölti a képernyőt, így nemhogy lendületesen repítene a szöveg, de minden mondat utánra (egy mondat fél óra) kell vm célprémium, vagyis megnézhetem a babanetet, újságot tévét nem, mert az sok idő. De amíg aludt rendesen addig fordítottam, meg most is amíg apa elvitte sétálni. És már majdnem kész!!!! Még ma éjszakába nyúlok és kész :D

Nagytali nekünk is bármikor, ha apás akkor úgy. Apa azt mondta, h ha az apukák 80%-a jelen lesz, akkor ő is... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Majus!
Persze, megértelek. :)
Ha szopiztatnék, én is így gondolkodnék...dehát, szükség törvényt bont.
Valóban nagy kitartás kellett az altatáshoz, de megérte! :wink:
Azóta csak, alszom, alszom, alszom.
De gondold el ezt: a gyerek sír az éjszaka, dinyuskamamai megy nézi, mi a pálya. Hát lehet, h éhes. DE, nem megy a szopi, próbálkozik. Szoptatás (20perc), hát ez nem volt elég, szóval vízforralás, (gondos mamai módjára 5percig), majd hűtés, bele a tápi, összerázás. Közben a gyerek nyűglődik, mondogatom neki, mindjárt drága, mindjárt. Aztán belefárad az evésbe, végkimerültségébe, alig eszik, de éhes, szóval persze felébred, ahogy megmozdulok. Közben a tápi kihűl, szóval gyerek ágyba, melegítés, közben magyarázás, "csak fél perc szívem, kitartááááás... " VAGY csajszi benyomja a szerintem megfelelő adagot, de neki mégsem elég, ahogy elfogy ordít, na akkor megint be az ágyba dinyuskamami újabb 30garmmot csinál, aztán előfordul, hogy még 30ért nyafog, amiből megeszik 10et, mert igazából csak annyi keleltt a kis hamisnak. :) JA, és aztán jön a büfiztetés... (ez kb. összesen másfél óra), majd 3 óra múlva kezdődik az egész előlről... Na ilyen egy tápis mama éjszakája, ha nem alussza át a baby az éjszakát. 2 hónapi bírtam, amint jelét adta Laura, h képes az átalvásra..., mit nelkem 20 perc altatás. :lol:

Persze időközben arra is rájött a nagyeszű sündisznócska, hogy 1-2 adag vizet előre is fell lehet forralni, és nem az éjszaka közepén kell még azt is! :lol:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Dinyuska, látom te is 30 grammosával araszolsz igény szerint, én is :wink: Én reggel felforralom az egész napi vizet :D de sőt, inkább Jana baby vízre váltottam, mert azt forralni se kell.

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi!
Jaja, de nagyon utálom néha.
De olyan drága ez a tápi, hogy luxus mindig többet csinálni, ha ell, ha nem. De ilyenkor (is), annyira, de annyira irígylem a szopisokat! :)
Meg az is gáz a tápiban, hogy mindig legyen nálam elég por, víz meg minden, ha valahova megyünk. + még fel is tudjam melegíteni. Úh, vettem termoszt, aztán a forró vizet abban szoktam szállítani.
Most már én is forralok előre. megjött a jobbik eszem :wink:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

:?: :?: :?: Nanica! Tuti nem jó az augusztus? Pl. a jövőhéten valamikor? Dinyus, te nem nyilatkoztál! Meg többiek? :?: :?: :?:

Kb. egy órán keresztül nyüszizett most Brigike. Aztán kapott szopit hátha éhes, de inkább beájult. De ahogy hallom, már vége. Egészen 10 percig aludt. De most legalább csendben van. Úgyhogy gyorsan össze is szedem és megyünk sétálni apával! :)
lora7

Nézem, hová lett az esti utolsó írásom, erre nincs sehol :evil: Lehet, hogy túl gyakran járok erre még a babanetnek is. :D

Sági,
A sütőtök-alma nagyon bejött! Ez még nekem is finom, pedig a sütőtöknek még a szagával is ki lehet kergetni a világból.

Privi fórum:
Nekem sem tetszene, csatlakozom Rókihoz, Orsihoz és Bendihez. Én is beleolvasok időnkét más fórumokba. Pl az ikres és a nemalvós segített át gondokon, pedig csak az tudatosult bennem, hogy lehetne rosszabb is. Meg arra, hogy tök jól állok. :D Akkor ők írjanak nyíltan, hogy segítsenek nekem, de én csak zárt fórumon, hogy másnak ne legyen meg hasonlóképpen ez a lehetősége.
A másik, hogy akkor ki jöjjön oda? Akkor írásos szavazást tartunk majd, ha mondjuk valakinek az ismerőse csatlakozni szeretne?
Meg néha igenis kívülről jön a segítség, ld Dinyuska a hallásvizsgálattal kapcsolatban kapott privit, én meg Down-kór szűrésben kaptam infót Zitától.
Hülyék meg mindig vannak...nincs védekezés.
Még egy: NEM amiatt zajongunk szerintem, mert hirtelen többen lettünk. Ahogy Róki szoc elmélete is mondja, érik a csoportunk. Amolyan dackorszak :twisted: Hiszen már több, mint egy éves. :D El is felejtettük felköszönteni szülinapján!

Tali:
Akkor Norc a morc elérte a célját? Szomorú.

Orsi,
A 2009es topicban találsz ismerőst! :D

Pann,
Mi a gond a harisnyával a fiúkon? Én szépen becsomagoltam Nati rózsaszín tündi-bündijeit, hogy majd előkapom, ha belenő Szabi :)

Ágiboldi,
Egyetértek azzal, hogy hirtelen túl sok lett mindenkinek az ideje. Megtanultunk bánni a babákkal, így nem esik szét a fejünk. Bár szerintem mindig mindenkinek eggyel több gyereke van, mint amit simán kezel (ld én), de mostanra már rendeződtek a dolgok.
Ha meg idétlen vitát akarsz, akkor had idézzem egyik 2005öset. Az egyik tag, simán a közbe bevágta, hogy milyen bunkók a diplomások, mert nem értik az "életet" Hát mindenki nézett is bután. Simán elmorgott magától jónéhány hszt, mire a magányos vitáját lezárta egymaga.

Május,
Nati hozzátápiját 4 hónaposan kezdtem úgy, hogy krumplit kapott, ami keményítőtartalmú, tehát szinte nem ad kalóriát. Öt hónap körül kb 2 evőkanál volt a napi adagja, de még fél évesen sem volt mindennapi hozzátápi, húst meg kb 9-10 hónaposan kapott. Volt, hogy még ilyen nagy babának is egy órát szopizott, akár 10x is. Ennek ellenére volt 9 kiló fél évesen, elég lett volna a csak szopi szerintem.
Szabival 5 hónaposan kezdtem. A második alkalomtól hajlandó megenni azt a két evőkanálnyit. Szopit elunja vagy 5 perc után, ma délelőtt 4 órán keresztül nem kért semmit, elgagyarászott a játszin, aluszikált. Dolgozott benne a sütőtök-alma. Négy nap alatt brutto 290et hízott (még nem jött ki az egy barack, némi rizspép és a 1,5 üvegnyi babakaja), tehát nem volt elég. Mert "lusta" megdolgozni érte és nincs 10 órám arra, hogy szoptassam, mint Natit.
Időközben nem cseréltem cicit. 8)
(és sztm is írhat ide bárki, akinek "2007 tavaszi" a babája
Szabi 1,5 órával tavasz előtt érkezett. Azért írhatok? :twisted: jójó, csak gonoszkodok)

Lora,
Mikorra vagy kiírva műtétre?
(bocs, ha már írtad, eddig jutottam az olvasásban és rohannom kell)

Kép KépKép
lorca

Na megetettem főzivel negyed 8-kor most meg megitta a tápit úgyhogy várom a csodát. :lol: :lol: :lol:

Dinnyuska! Egyébként nekem is azt mondta a védőnő hogy ha ez a főzelékesdi nem jön be akkor csak vízzel itassam éjtszaka és rá jön hogy azért nem érdemes felkelni. De ezzel még várok mert szeretném ha szépen gyarapodna a megtorpanás után. Aztán majd meglátjuk. :roll:

Május! Ez az átalvás szerintem még Kele mackóra nem vonatkozik... Fél éves babára viszonyítva mondta 14.-én azok leszünk. :D

KépKép
csongria

Lora! Nekem mindegy a tali, csüt kivételével ráérek!

KépKép
csongria

sziasztok!

Nekem az augusztus egészen 21-ig kilőve. Most hétvégén megyünk nagymamázni, utánna, jön haza németo-ból a leendő keresztapa és utánna egy hétig együtt programozunk mindenfelé, majd keresztelő. Szóval nem egyszerű eset vagyunk.

(ekkora utat nem is tudom, hogy bírna a Linus - ő a legkisebb, ha most kimaradunk nekem az sem baj... úgy látom a többieknek jó az augusztus)

Mazsi, köszi a felajánlást, egyenlőre még Kőrösig is eljutni problémás, de ha a nagyiknál vagyunk Halason egyszer, onnan simán átvisznek minket. (Mondjuk a második nagy talinál)
:lol:

Hétfőig nagyizni, dédizni fogunk, ugyhogy addig írjatok jó sokat!

Jóéjt :)

nanica

hali!

A csomó tényleg megduzzadt nyirokcsomó :D :D :D (már kezdtem rémeket látni :oops: :oops: ), úh minden ok, csak egy picit piros a torka, ezért jövő hétre toltuk az oltást. Addig C-vitamin és Ca kúrán leszünk.

Május! Szopi ügyben nagyon egy húron pendülünk! :wink: Én is szeretnék kitartani szeptemberig (mi akkor leszünk hivatalosan 6 hónaposak és két hetesek, gyakorlatilag pedig 5 hónaposak és két hetesek), és én sem nyitok éjjel vitát arról, hogy szopi vagy nem szopi. Leginkább persze azért, mert nem akarom felverni kis családunk egyetlen munkába-járó tagját.

Sno! Ez persze nem jelenti azt, hogy nem várom izgatottan a nagy kísérlet eredményét! Sőt! Lehet, hogy nem is fogok tudni rendesen aludni! :lol: :lol: :lol:

Lorca! harisnya? Szerintem még a gyerekkorban gyökerezik a harisnya ellenességem...szerintem...és lehet, hogy vmi nagyobb defektre utal :shock: :lol:
ja, és mi sem vagyunk/lettünk hivatalosan "tavasziak", mégis itt randalírozunk!:lol:

Most joccak, ki vagyok nyúlva az egésznapos takarítástól, de legalább szép tiszta minden (na a hűtőt azért nem takarítottam ki! :wink: ), DE: Kami után szabadon Domestos-os felmosást végeztem, és utána nagyon meg voltam magammal elégedve!:D

És a nap hírét meg sem írtam: Gregorius úrfi ma méltóztatott a hátáról a hasára hemperedni! Jól fel is vettem videóra, mikor megláttam, hogy mit is művel titokban a járókában, miközben én gyanútlanul takarítok! :D :D :D
Vendég

Timo,
akkor már túl voltam rajta, amikor leírtam, de muszáj volt. Pedig legalább én sejthettem volna valamit, mert Roli oltás kapott aznap. :wink:
Jó hírek, Pann! Gratula mindkettőtöknek! :D
Dinyuska,
valami rémlik nekem is aznapról, amikor a mellgyuszi miatt agyonsanyargatott sebes cickóból eccerűen képtelen voltam szopiztatni és éjjel tápszert kevergettem. A hőmérséklet beállítása baromian időrabló és egy örökkévalóságnak tűnik, ha üvölt a baba...
Nekem az átalvással piszok nagy mázlim van: biztos majd meglesz még a böjtje (pesszista hozzállás, tudom). Semmi varázslat: csak rájöttem, h annyira nem éhes, h rendesen felébredjen. Nyöszörgésre egy idő után nem vettem ki etetni.
VISZONT: nem tudjuk meglovagolni az éjszakai prolaktin-hullámot-ld. hozzátápi szükségessége.
Ja, Lora,
igen, valszeg nem gond, ha 1-1 héten kevesebbet hízik, de Roli már 2 hónapja heti átl. ennyiket. Így már elképzelhető, h tényleg kevés, bár eddig nem aggódtam rajta. Most sem, csak aznap sokkolt a dokinő ezzel a hússal. :roll: :shock:

Ágiboldi,
jaja, nemcsak, h túl sok az időnk. Én a múlt hét óta gyakran elszégyelltem magam, hogy ez a (szir-szar apróság) legfőbb gondom, amikor egy ismerősöm a kis bébije életmentő műtétjeiért aggódott az első 4 hónapban?!?!?! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Nagytali,
na, de jó!!! Bár nekünk is zűrös az aug. (holnaptól a jövő héten anyóséknál leszünk bizonytalan ideig-ép. miatt ugrunk haza valamikor, köv. hétvégén meg Balcsira mennénk pár napra, de az is össze-vissza. Szóval én megyek, ha tudok, mert"akikkel-még-nem-találkoztam, bár-már-nem-újak" extra kíváncsi vagyok. Apára ne számítsatok, nem rajongó... (és oltás nem lesz, az fix :) )

Május, kösziiiii!!! :lol:

Ja, zárt fórum: szerintem felesleges, ha mindenki meggondolja, mit ír le. Én nem vonnék vissza semmit (abból a min. hsz-ből)
húdekésővan!!
bye!

Timo,
jó, h lejöttél a szerről...Roli viszont visszaeső füvező....
Vendég

Bigsis, ha azt hinnéd te fekszel legkésőbb... jó éjt!
És jó reggelt az éjszaka 20-szor kelőknek :wink: Orsi, Pann, stb
Május, téged direkt nem veszlek közéjük..

Kész vagyok, lefordítottam :lol: kb úgy meg vagyok magammal elégedve mint Pann a nagytakarítás után (az holnap jön)

Hurrá, mehetek fejni...

Kép
Kép
agiboldi

Pann,
Szerintem Gergő kizárólag a nagytakarítást várta a forgással! :D Abban reménykedett, hátha megússza a videót. De hogy tudtad lekapni? Nekem akkor két napomba került, amikor már minden 10 percben pördült egyet. Pedig ott álltam csőre töltött géppel, ő meg bámult és feküdt mint ama bogár, lábaival kapálódzva.
Harisnyás emlékem nekem is van. Anyukám fogja két oldalt és engem ráz bele, én meg döcögök és ordítok. Nagyon utáltam. :twisted: De igencsak praktikus.

Csongria,
A vízzel itatom hogy ne keljen dologgal van egy apró probléma. Ha már egyszer felkelt, csak akkor tudja eldönteni, hogy valamit érdemes-e csinálni. Akkor meg...?

Lora,
Nekünk nincs olyan időpont, ami nem jó, de olyan sem, ami tuti jó. A talik, amelyekre nem tudtam elmenni, mindig az utolsó pillanatban hiusúltak meg számomra. Így nekem bmi jó. És menni is próbálunk.

Dinyuska,
Unokaöcsi tápszert kapott, vannak nekem is tápszeres emlékeim. Hajnali 1-2 között menetrendszerűen arra ébredtünk, hogy ölik a gyereket, kb egy éves koráig. Minden átmenet nélkül üvöltött, addig, amíg a megfelelő mennyiséget meg nem ette. Ha mondjuk 60 volt bekészítve, neki 65 kellett, akkor pont ugyan úgy zengett a ház, amikor elfogyott. Én pont ezért rettegtem a tápszertől. Mert felkelek én, éjszakánként többször is, évekig is, csak ne üvöltsön, miközben én mérgezett egér módjára rohangálok. Szabinál már biztos nem lesz tápi éjszaka, de még teljesen tervbe sem vett Hármaska nevében nem lehet nyilatkozni.

Ágiboldi,
Ha lesz egy du. 5 utáni tali, mond meg Boldiapunak, hogy nálunk 80%os lesz az apajelenlét valószínűsége, tehát jöjjön. :D

Május,
Ha majd jól megtömöd éjjelre kajával, hogy jól aludjon, majd azért fog felkelni, mert szomjas :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Dinyuska! :)
Beleképzeltem magam a szituba, és totál átérzem, hogy inkább altattad pár éjszakán át a gyerkőcöt, mint felkelni és végigcsinálni a procedúrát! :roll: Nekem még az is rosszul esik, ha éjjel 2-kor fel kell kelnem, átmenni a másik szobába, lefeküdni a kanapéra, majd 10 perc elteltével ugyanez, csak visszafelé! Na, de nem panaszkodom! :)

Május!
Szex? Az vajon mi? :D :D :oops: Egyenlőre nincs bocipótló. Nem tudom, egyszerűen nem kell. Persze, azért a muffinnak vagy bármi édesnek nehezen állok ellen... :oops:

Elképzeltem a nagytalit a Városligetben. 20 anyuka, apuka és bébi babakocsival, kenguruval, pokróccal felszerelve! :D :D De biztos jó muri lesz, és végre talizhatunk a nem pesti anyócákkal is!!!

Pann!
Gratula Gergő fordulásához! Nálatok a takarítás hozta meg a kedvét, nálunk a sütés! :D :D Én most folyton fordítgatom vissza Lillát, mert hason kábé 2 perc múlva ordít! :shock: :shock: :shock: Remélem gyorsan megtanul visszafordulni is! :)
Örülök, hogy minden rendben a kis csomócskával!

Ágiboldi!
Csak kész lett a fordítás határidőre! :) Ügyi vagy!!!

Ma megyünk babázni az egyik kolléganőmhöz! :)

Timi
Kép Kép
timocska

jó reggelt!

mit főzzek??????????? :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: na ilyenkor utálom h itthon vagyok minden nap mert nem nagyon van kibúvó :lol:
kérek szépen 5leteket!

éjszaka tápszer
Lea ugye 3 hetes koráig kapott tápszert kiegészítve a tejcsit .én egészen egyszerűen este elkészítettem 200-300g-t h az éjszakai 2x ill még a reggelihez is elég legyen.megkérdeztem a dokinőt védőnőt, sőt egy tápszeres cég képviselőjét is és azt mondták hűtőben bekeverve 12 órát simán kibír így aztán csak melegíteni kellett :oops:

most mennem kell kajcsi idő :lol: :lol: :lol: ja megint végigaludta az éjszakát(n9-f6ig) :oops: :lol: de akkor miért vagyok ilyen mosottrongy???? :shock: :shock: :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Csinálj tökfőzit! :D :D
Vagy tepsibe krumplit, husit, hagymát, fűszereket, megsütni és kész is! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Na a megetetemfőzelékkeleste nem igazán vált be, úgyan úgy, úgyan akkor kelt. :roll: Pedig tényleg jobban tele volt a pocója. Na mindegy. Tulképpen birom én az éjtszakázást 10 éven át heti 3-szor éjtszakáztam ha nem többször. Inkább ezt a hajnali 6.50-es kelést viselem rosszabbul. :shock:

Tegnap este meztelenkedtün egy kicsit! Csak egy pillanatra fordultam el és telekakálta a habtapit és szétkente. :evil: :shock:

Pann! Örülök hogy nyirokcsomó! Nagy gratula a forduláshoz!

Lorca! Én nem gyakorlom a vízzel itatást éjtszaka csak a védőnő javasolta.

Fiam nézi a csak csajokat és röhög rajta! Hát milyen anya vagyok én hogy hagyom neki?! :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Ria!
Nálunk a 6 órási keléskor van az, hogy áthozom a nappaliba, beteszem a pihenőszékbe és bekapcsolom a minimaxot... :oops: :oops: én meg próbálok regenerálódni! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi! A tepsis krumpli is szupi jó én le szoktam önteni tejföllel és rá sajt!

Én spenótot csinálok ma és a fiam is kap belőlle!

De van egy szupi receptem ez a kedvencem!! Sonkás tészta!
Hozzávalók:-30 dkg gépsonka
-250 gramm szélesmetélt
-fél literes tejföl
-25 dkg reszelt sajt
A tésztát megfőződ, a sonkát felkockázod kicsire. A kifőtt tésztát összekevered a tejföllel és a sonkával. Ha szükséges utánna, sózni. Bele a jénaiba, sütőbe majd a végén rá a sajt. Kb: 40 perc. Nagyon-nagyon finom!!!

KépKép
csongria

Timi! A minimaxot még nem próbáltam de az lesz holnap reggel! :lol:

KépKép
csongria

ria
az éjszakázással és hajnali keléssel én is így vagyok :lol: Lea f6óta fent van és nem aludt vissza a szopi után ahogy szokott (h anya egy kicsit pihizzen) csak most :lol: de most meg már főzni kellene...

a tésztádat én még egy kis kempingsajttal szoktam tuningolni+ bele egy kis citromhéj tényleg nagyon fini :lol:

spenót volt már a héten :lol: a bajom csak az h semmibe nem tehetek hagymát fokhagymát mert akkor sziréna van :cry: éss így elég gáz...

lehet h lecsót csinálok (hagyma nélkül)

tökfőzit apa nem szereti :lol: de holnap lehet h meglepem vele magam mert én viszont imádom :lol:

na jó majd jövök még

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ria
köszi a sonkástésztareceptet, apa kedvenc kajája,de még sose csináltam (ritkán főzök olyat, amit én nem szeretek :oops: ). most meghoztad a kedvem.
habtapi :evil:

kele törleszt az éjszakákért. ma 6-7-ig folyamatos cumivisszaadással még hajlandó volt aludni, és 7-8-ig pedig a járókában volt tökegyedül! hurrá!

lorca
hát nem tudom, nálunk h lesz ez. eleve csak szeptemberben megyünk legközelebb dokihoz (mérésre), úgyh objektív adatom akkor lesz a hízásáról. bízom benne, h észre fogom venni, ha mégsem elég neki a tej, gondolom üvölteni fog? rem, nem lesz csendes éhező...

főzés
nekem sincs sok ötletem, legutoljára lasagne volt, természetesen egyszerűsítve :wink: (tésztalap rétegezve a szósszal, közé és a tetejére reszeltsajt. szósz: 30 dkg darálthús + bolognai por)
de tegnap voltunk a westendben, és a paris butikból elhoztam két dobozoskaja-cég újságját (a ruhák úgyis esélytelenek erre a testre), úgyh lehet, h választok vlmi rendelőset.

dinyuska
a tápszeres-macera n sz.rul hangzik. mondjuk az elején a szopi se volt leányálom (fejés, masszírozás, stb.), azzal is jó sok idő elment, de legalább most már okés. és hát tény h tegnap újságért mentünk csak ki reggel, és mégis 5 óra múlva értünk haza, mert megjött a kedvünk a csavargáshoz...

majus3

Mazsi! Még mindig hasfájós Lea? Vagy a hagymát és a fokhagymát te nem bírod?

Május! Nagyon rendes volt veled Kele! Ha legközelebb csavizni támad kedved szólj közel vagyunk a Westend-hez! Hát nem tudom van e csendes éhező?! :roll: Tuti észre veszed ha éhes!

KépKép
csongria

Lorca! Rákerestem a nevemre a google-ben és feljött a babanet arhívuma és ott láttam hogy 2005-ben engem ajánlottak neked, csak egy kedves :evil: kolléganőm lebeszélt mert hogy nagyon tele vagyok. Jól látom hogy te voltál akkor akinek ajánlottak? Milyen kicsi a világ.

KépKép
csongria

Május,
Nyertél.

Péppel „tömés”,
Az elmúlt napokban bekövetkezett negatív magatartásbeli változások hátterében az éhséget gyanítottam :P . Tegnap megérkezett a kölespép, és a Szopis fórum útmutatásai alapján, fürdés előtt megetettem vele 50ml (ez sok vagy kevés?, mennyit esznek a kanalazók egyszerre?), aztán pihi, fürdés, szopi és lefekvés. Láss csodát az egész éjszakát végig…hát nem, nem aludta! Ennyit még talán sosem volt fent, még az apja is bevetette magát, ami hétköznap tilos nálunk. Szóval Pann, még egy kicsit várnunk kell a csodaszerre. :evil:

Dinyus,
Hej, ez szép történet, így már minden világos!
De még egyszer ne merd leírni, hogy csak alszol, meg alszol (és ez Mazsira is vonatkozik)! :D :D :D
Én most nem ölöm az éjszakáimat átalvásra szoktatásba, amikor jön a FOGZÁS (de ugye nálunk mások az alternatívák).

Nanica,
Sebi 5 hónapos súlya: 8200g

Lorca,
Már kifigyeltelek! :wink:

Csongria,
Milyen jó lesz letisztítani a habtapi mind az ezer darabját :x . Sebi tegnap a pihenőszékbe pisilt, az azért lájtosabb.

Timo,
Én egyelőre mereven ellenállok a tévézésnek, ebben sokat segít, hogy a készülék még mindig 3 emelettel alattunk, a babakocsi-tárolóban leledzik, és rossz. De ez szent elhatározásom (hogy ki fogtok röhögni, amikor ez megdől).

Lora,
Dobj fel egy távolabbi tali időpontot (mondjuk szept elején), mi meg megpróbáljuk szabadon tartani. Az nem jó? Az apás tali csak hétvégén lehet, meg kérdezem Sebiét, hogy lenne-e kedve.

Orsi
Kép Kép
sno

Szaisztok!

Arra gondoltam, hogy jövő héten hétfőn, kedden délelőtt kimegyünk a Városligetbe olyan 10 óra körül és aki tud még az jöjjön, akar valaki? Nagytali meg szerveződjön.

Én apát nem nagyon vinnék, abszolút társasági ember, de még én sem ismerek senkit (szinte).

Lora- Nem hajhászom a népszerűséget, igaz :D , de majd biztos lesz itt rólam kép, meg előbb utóbb úgyis lehull a lepel.

Timi- Emlékszel, írtam, h. a Lucából visszajött az alma a hozzátápi kezdetén, hiába vártam és próbálkoztam újra meg újra. Végül krumpli, répa, rizs lett a kezdőkajája. Lehet Lilla is savasnak találja.
Úgy néz ki Lilla a kendőcskében mint a Piroska. :)

Ja, a Luca nagy segítség valóban :D , csipa kiszedés, orrba, fülbe nyúlás, Berci fejére zacskóhúzásban. Érdekes, a kicsi mégis imádja, rá nevet a legnagyobbakat.

Ráérősség, gondolkozás felesleges dolgokon, vérmesség-
a második gyerek erre tuti gyógyír!
Anno azért is akartam a két gyerek között kicsit dolgozni, mert napi beszámolóim a bevásárlásról és a játszótéri eseményekről már magam előtt is kezdtek kínosan és vállalhatatlanul hangzani, hát még apa előtt!

Orsi- Harmadikon laksz, sorstárs? Ismered a babakocsival lépcsőzési technikát? Még nem is gratuláltam a 8 kg-hoz!

Dinyuska-Éjszaka átalvása-ma éjjel gonodltam rád, mikor szopiztunk, és hagyni akartam, hát pillanatok alatt felébresztette magát és nagyon nagyon ideges volt. Már elkéstem a neveléssel. :cry:
Mikor még csak kétszer, egyszer kelt, akkor kellett volna, de az még nem volt terhes számomra, úgyhogy most már magamra vessek.

Mazsi- én már főzök hagymákkal. Ja, ha hasfájás van valamitől, adok gripe watert, és akkor távoznak a szelek alul felül. Én már nagyon untam a hagymamentes, szoptatásbarát menüt.

Ági- Ügyes vagy! Milyen volt az első munka gyerek mellett?
Tudod, írtam, hogy függőlegesben szereti a világot a Berci, hát tegnap kétszer altattam kenguruban, de ha kell tótágast állok, csak aludjon.

Lorca- Bogárszemű csemetéid! :D Hány kg. Szabi, publikus?

Ria-voltatok a Paskálon végül?

Bella

Kép

Kép
bella2

csongria
okés :wink:
ez n n durva, amit lorcának írtál!

sági!
már akartam írni, h sajnos az a nfini csokissüti nem az én érdemem volt, hanem ágiboldié. de asszem g-robys.

majus3

Jó reggelt!
Brigi ma csak 5kor kelt fel. :lol: Úgyhogy jó éjszakám volt. Viszont most a délelött nem olyan idilli mint szokott lenni. :( Kicsit nyüszi!

Hú, főzés... Nekem is kéne. De se kedvem, se ötletem. Lehet ma én is rendelek valamit.

Tali és Lorca
Aug. 29-én műtenek, elméletileg 3 nap kórház, de fogalmam sincs, hogy szeptemberben én hogy leszek. A sebész gyomorügyileg nem sok jóval kecsegtet. (kb. 1 hónap !szigorú! diéta, és még így is számítsak hasmenésre és hányásra. De azért azt mondta, hogy októberben már csülkös pacalt (PFÚÚÚJ) is ehetek!) Szóval a szeptembert akkor másnak kéne átvállalni, mert én nem hiszem hogy leszek. (Bár máskép lenne!)
lora7

Ja és a legfontosabb!
SEBInek Boldog ötödiket!!!!! :D
lora7

Sziasztok,
Mostanában gyermekem úgy szopizik, hogy eszik valamennyit, amennyire elsőre ömlik, aztán abbahagyja, vagy azért mert böfiznie kell, vagy azért mert már nem ömlik. És azután csak akkor hajlandó enni csak ha álmos. Akkor viszont fél-egy óráig sem engedi el a cicit, viszont nagyon lassan szopizik meg-megállva. Ha nem adok álmosan, akkor nem hízik.
Éjszakai szopi nélkül meg szintén nem hízik. Végül is kibírná az éjszakát gyakrabban is felkelés nélkül, de akkor már hajnalban felkel, ami nekem nem felel meg, akkor inkább egy éjszakai kelés, gyors visszaalvással.
Különben meg egész jól elvan magában, játszószőnyegen stb., ha ezen az evés dolgon túl vagyunk, bár ez az evés/altatás gyakran egy/másfél órás program.
Ja, és nektek nem volt gondotok a Peg-Perego babakocsival (a miénk Venezia)? Mert a miénk hátsó kerekei (a külső) lekoptak. Végülis a Brendon szervízbe (vagy Soroksári úti szerviz, ahol direkt egyeztettünk időpontot) ingyen kicserélték, és azt mondták inkább a hátsó kerekek legyenek bolygósítva (előtte mindig az első volt).

Tali,
Nekem mindegy az időpont, ugyan lehet kicsit elmászkálunk, csak nem tudom mikor. Apu biztos nem jön (ugyanmá’ babanet), tehát ebből következik, hogy szívesebbben mennék hétköznap. Örülnék ha jönnének a vidékiek is.

Hozzátápi,
Milyen érvek vannak arra, hogy szopi előtt vagy után? (Azt az egyet tudom, hogy utána, hogy nehogy elválasztódjon. Ebben van valami?)

Víz,
Ha van hozzátápi, attól még nem muszáj víz, ugye? Aki eddig nem adott vizet, az mikor akar adni? És csak cumisüvegből lehet? Csőrös pohár, normál pohár? Érvek, ellenérvek?

Timi,
Jó sokat nőtt Lillus.
Mekkora harisnya kell egy ekkora lánynak? Vagy hogy megy a harisnyák számozása?

Bigsister,
Végül is vsz az lesz, napirend helyett, hogy tényleg úszás előtt megszoptatom, mint ahogy egyébként más programok előtt is szoktam. Csak nem annyira szokott működni ez a rendszer, mert általában ilyenkor nem nagyon akar szopizni, mikor csak én gondolom úgy hogy kéne. Nem „hakapeszi”.
Nem hiszem, hogy annyira kevés lenne ez a gyarapodás. Azt hiszem hivatalosan is a havi 450 g van előlátva. Az kb. ott van.

Lora,
Nem éhes téma. Azért az nem úgy van, hogy csak én molesztálom az evéssel a gyereket. Van, hogy biztos éhes (látom is rajta, meg mondjuk 4 órája nem evett), mégis nagyon keveset eszik.
Mióta ismeritek egymást a pároddal?
Ja, és akartam már kérdezni miért a Lora7 név (vagy volt már erről szó)?

Mazsi,
Már akartam írni, hogy nagyon vagány Lea azon a kisképen. Rakhatnál fel már nagyobbat is.
Cézár saláta? (múltkor nekem nagyon jól sikerült)

Ágiboldi,
Na, hát nem is volt olyan szörnyű, ha ennyi babanetezés mellett sikerült. Vagy motivált a célprémium?

Pann,
Gratula, Gergő hasrafordulásához. Múltkor Zsófi is csinálta, vagy 3X egyedül, de azóta nem gyakorolja. Fordítva meg csak segítséggel megy (bár már egyre kevésbé kell segíteni). Ja, és jó hogy a csomó csak duzzadt nyirokcsomó (gondolom én is megijedtem volna),

Lorca,
Nagyon aranyosak így együtt a gyerekek. És hasonlítanak egymásra. Jó sokáig elnézegettem őket.

Dinyuska,
Szemléltető volt a hozzátápi leírásod. Így rájön az ember, hogy nem is olyan rossz ez a szopi, még ha mi mindig ezen problémázunk is (pláne én).

Május,
Sokat változott Kele. Nekem bejön a csávó (mindig a szőke, alacsony, kopaszodó volt a típusom (bár ebben az esetben egyértelműen hajasodóról van szó)) . Asszem nekem már nem lesz esélyem, de majd ajánlom Zsófi figyelmébe (bár azt hiszem a gyerekek nem annyira bírják, ha az anyjuk ajánlgatja nekik a csávókat. Mintha ilyesmi rémlene).

Pann, SNO,
Meg vagytok elégedve az ERGO-val? Szerintetek milyen idős korig fogjátok használni?

Orsi,
Azért az éjszakai evések látszanak Sebi súlyán.

És pár kép:
Kép
Kép

KépKép
bozotka

Hali!

Megkezdtem az új ízek bevezetését - akaratlanul. Amit felírt a dokinéni Ca pezsgőtabletta(!) citromos ízesítésű! Elég nagy gondban vagyok vele, mert
1. pezseg - bár a buborékokat türelemmel ki lehet keverni
2. fél tabletta/nap az adag, két részletben, ami azt jelenti, hogy egy deci ilyen lötyit naponta meg kéne innia Gergőnek. Na ennyit még 40 fokban sem ivott meg!:?
3. Ráadásul citromos ízű, utálja, 20ml-t tudtam beletukmálni úgy, hogy éhes volt! :(

Szóval minden tök jó. :evil: Nem tudtok vmi jobb kiszerelésű Ca-ot? Ja, egyébként ezt azért kell szednie, mert kicsit erősen reagál a szúnyogcsípésekre: 3-4 napig jó nagy piros folt látszik ha megcsípik, és most csípik. :( Hiába vettünk szúnyoghálót az ágyára, ha átjön szopizni, tuti, hogy megcsípik. :(

Május! Szóval te vagy az a típus, aki leugrik az újságért, aztán elfelejt visszajönni! :lol: :lol:

Lorca! Már de. azt hittem, hogy meg fog fordulni, de mire elővakartam a kamerát (és rájöttem, hogy azért nincs kép, mert rajta van a lencsevédő kupak :oops: ), addigra elaludt, úgy ahogy volt, félig átfordulva. Aztán du. hallottam, hogy nagyon sír a járókában, benéztem hozzá, és láttam, hogy hason van. Még szidtam is magam, hogy "Hát persze hogy sír, ha egyszer hason van!" aztán kezdett felderengeni, hogy nem is én tettem hasra! Hanyatt fordítottam és hipp-hopp hasra fordult. Na akkor már elővettem a kamerát újra, és csak egy "kicsit" kellett várnom a nagy mutatványra. :wink:

Holnap megyünk a vidéki esküvőre, és még csak 3 adag tejet sikerült kicsavarnom magamból (hétfő óta), úh nem tudom mi lesz. :shock: Valszeg hazajövünk, ha szólnak, hogy mindent megevett....még kószál egy doboz 1000 éve lefejt tej a mélyhűtőben, azt is odaadom, "végszükség esetére", de egyáltalán nem vagyok nyugodt. Szeretnék már túllenni rajta, pedig tudom, hogy nagyon jó lesz egy kicsit kiszabadulni. :oops:
Vendég

Bella, most olvasom a jövő keddet. Ha tudok én megyek. Viszont a Liget elég nagy! Mégis hol lesztek?
lora7

Bella nem voltunk végül a Paskálon. A jó öreg dagály lett a célpont.

Pann szerintem ne aggódj az esküvő miatt próbálj ma is fejni minden szopi után, hátha... Hát a ca-ra nincs jobb ötletem :(

KépKép
csongria

Lora és Mindenki !-
Játszótér, a tó mellett, meg az ugrálda mellett, az eltéveszthetetlen. Meg ugye ott van a kisföldalatti végállomása.

Ja, játszóházügyben- az állatkerti játszóház az egyik legjobb játszóház, ott szoktak ilyen talik lenni.

Bella

Kép

Kép
bella2

Lorca, már neked is akartam írni, hogy tündériek a gyerkőcök! És hogy hasonlítanak! De azért Szabi igazi kis pasi! Remélem a rózsaszín harisnyát azért nem gondoltad komolyan?! :shock: :lol:

Bozótka!
Zsófi is olyan szép! Látom nektek is van olyan műanyag könyvetek, Brigi már a harmadikat eszi meg. Annyit csócsálja, hogy meguntam tisztogatni, inkább kap 300ft-ért újat! :lol:
Egyébként Viktorral lassan 10 éve vagyunk együtt! (Hú ezt még leírni is sok, pedig mintha most lett volna... :)) És azért Lora, mert Laura a 3. nevem és azért 7, mert Brigi 2007.03.17-én született.

Pann
Örülök, hogy nem kell aggódni a csomók miatt. És átérzem a Ca-itatós problémát, Brigi sem hajlandó vizet inni. Hülye kérdés, de ugye tejbe nem szabad feloldani?
Gratulálunk a forduláshoz! Ügyi! :lol: :lol: :lol:

SNOrsi
8kg! Nem semmi! Akkor te tényleg hiteles véleményt tudsz mondani az ERGOról!

Timi
Jó sokat nőtt Lillus! Súlyt most nem mértek? Vagy egy ilyen nagylánytól ezt már nem illik megkérdezni? :lol: :lol: :lol:
lora7

Sziasztok!

Mazsi: Nálunk is lecsó lesz.

Már megint szar éjszakánk volt és reggel hat óta nem alszunk.
Még éjszaka tud tejcsit enni, így nálunk szerencsére nem kell a tápival bajlódni.
Nálunk se válik be, hogy fürcsi előtt főzelék (tegnap vegyes gyümit kapott) és fürcsi után, lefekvés előtt egy nagy adag tápszer (180 g), akkor is kelltünk éjszaka.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sno! Sebinek gratula az ötödikhez, meg a 8200g-hoz! Viszed már háton is? Én még nem merem, mert még le-lenyaklik a feje, ha fáradt, de már alig várom, mert lassan mi is közelítjük a 8 kilót!
Szóval a kölespép nem jött be....kár.

Bozotka! Nekünk nagyon bejött az Ergo, gyakorlatilag naponta használjuk. Gergő sokszor már attól abbahagyja a sírást, hogy látja, hogy veszem fel az Ergot, szóval ő is jól megszokta és szereti. Ha babakocsival megyünk vhova, akkor is visszük az Ergot, mert van, hogy a babakocsiban nem tud elaludni és csak sír. Akkor Ergoba be, elalszik, aztán babakocsiba vissza, Ergostul.

Most elmegyünk (itthagyjuk az útépítés zaját), este még jövök.
Vendég

Sebinek boldog hófordulót!

A tegnapi naphoz még az is hozzátartozik, hogy egész nap fájt a fejem és hányingerem volt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Ági,
Gratula a fordításhoz!!! Akkor jöhet a következő?! :D
Akkor tőled kérdezem, hogy honnan származik az a nagyon fini csokis keksz????

Ria,
Mi az elejétől fogva fürcsi előtt adtuk a pépet majd fürcsi, szopi, alvás, de sajna semmi eredmény. Kitartó vagyok, mert még mindig így csinálom, de én már azr mondom nincs nagy összefüggés az esti kajálás és az ébredés között.

Pann.
Akkor megnyugodhatunk, hogy Gergőnek is nyirokcsomói duzzadtak meg és akkor neki az el is fog múlni. :D
Gratula a forduláshoz! Mostantól takarítanod kell, hogy Gergő ilyet produkáljon!? :lol:

Mazsi,
Nálunk paradicsomleves lesz és tészta, de nem sonkával hanem pöri ledarálva, ezt keverem össze a tésztával, tejfölel és rá sajtot, be a sütőbe.

Orsi,
Sebinek boldog hófordulót!!! :D

Bella,
Mi is tudunk menni a Ligetbe bármikor, mellette lakunk. :D Hétfőre sz@r időt mondanak, de majd meglátjuk!

Bozotka,
Peti nem fogadta el a kaját a cicilés után sem és két kaja között sem úgyhogy maradt az előtte verzió, de szerencsére nem üti ki a szopit!!!
Víz: Peti kb. 3 hónapos korától kap vizet, cumisüvegből. Szerintem te már ne cumisüvegből add neki, próbáld emg a csőrös poharat vagy. Én is azon vagyok, hogy Petit átszoktassam rá, de nem megy még neki. Ha azzal kezdi lehet rögtön rájön, hogy hogyan is működik.

Május,
Westend?! Vigyázz, nehogy összefuss Polányi Petivel!!! :wink: :lol:

Csak hogy ki ne maradjon senki, Lorca, Timo, Lin, Lora sziasztok!!! :lol:

Tali: Nekünk sem nagyon jó az augusztus, megyünk a Balcsira valamikor, valamennyi időre. Szervezés alatt van még a dolog, de menni biztosan fogok valahova, valamikor. Szóval értitek. :lol:
Szómenésem van, bocsika. :oops:
Vendég

Kata bocsi, szia neked is! :D
Vendég

Lora,
Nagyon köszönjük!

Bozotka,
Hozzátápi előtte utána, nem tudom, ezért én két szopi között (dél körül) próbálom adni azt az 1 kocka(jég) barackot, amit mellett döntöttem végül, mit kezdés.
Víz, amíg nem váltok ki szopit más kajával, addig nem hiszem, hogy erőltetem.
Zsófi a nagy sérójával sokkal „felnőttesebb” jelenség, mint a kis kopaszok. Nagyon tetszik. Cofizni fogod, vagy majd vágsz belőle, ha már belelóg a szemébe?

Bozotka, Bella, Pann, Lora,
Köszönjük az elismerést a súlyra! A védőnő tegnap ki is röhögött, hogy hova akarom még etetni, amikor így fejlődik a szopitól. De Sebi nem kövér, hanem nagy, és szerintem előfordulhat, hogy pont ezért nem elég neki. De mivel a köles-kísérlet kudarcba fulladt, marad a szopi (meg a barikocka).

Lépcsőzés babakocsival? Soha (amíg van bkocsitároló). De azért érdekel a módja!
Ide kapcsolódik az ERGO használat is. Bármilyen ügyesen fog sétálni, a harmadikra még jó darabig nem fog felmászni egyedül, úgyhogy oda biztos, hogy a hátamon fogom vinni még 2 évesen is. Meg haza a játszóról, ha elfáradt, kirándulás közben is a nyakban cipelés alternatívája lehet, szóval kiegészítő céllal szerintem még évekig fogjuk használni. Egyelőre nem csak az apja próbálta meg háton vinni, de akkor nem volt jó hangulatban. Én egyedül nem viszem úgy, amíg nem tudunk kicsit komunikálni, vagy egyedül megyek vele, mert nem látok rá, ha gond van.

Sebinek a 2 éves nők a gyengéi és fordítva is, ha meglát egyet, csak bámulja mozdulatlanul, és látszik, hogy megtisztelve érzi magát, ha foglalkoznak vele. Szereznem kell valahonnan. Tegnap sikerült a játszin magunkhoz édesgetni egyet (csak az anyja folyton figyelt, így nem tudtam hazahozni :D ). Ami viszont meglepett, hogy méretben nem volt nagy különbség köztük kb. 4kg. Furcsa volt látni, hogy alig volt nagyobb, de már beszélt, szaladgált, stb. A Sebi olyan volt mellette, mint egy nagy, tehetetlen poszméh.

Állatkerti játszóház tök jól hangzik!

Tőlem miért nem kérdezi meg senik, hogy miért ez a nickkem??? :shock: Pedig annyira fantáziadús. 8) :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

pann
1 deci?:shock: :evil: jófej a dokinéni :evil:
írass neki Calcimusc injekciót ez 5ml-es ampullákban van( 500mg Ca /ampulla) a pezsgőtabi hány mg Ca-t tartalmaz? te fel tudod törni (mint a Kvit-t) és megitatni napi 1 amp-t(azt hiszem ez az adag
(mi ezt kaptuk amikor a D-vit-hoz kiírta a dokinénink)

ria
igen még hasfájós :cry: hagymaféléktől egyértelműen, tejtermékek közül is csak a tejfölt és a sajtokat eszem már a natúr joghurt is kikészíti, tejre pedig rá sem merek nézni,palacsintát is már nem is tudom mikor ettem utoljára (bár épp eszembe jutott h azt tudnék szódával is csinálni :wink: )pedig én nagyon sok tejterméket ettem és imádom is őket de ha abepróbálkozom 3 napig üvöltés van Espumisan ide vagy oda.

bella
Gripe watert még nem próbáltam nálunk a szélcső szojta meghozni az eredményt ha már mindne kötél szakad,persze néha én is bűnözök de olyankor szenvedés van úh mindig megfogadom h na akkor soha többet vagyis amíg szopik

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lin
iszol eleget? bár talán a hányinger nem lehet a kevés ivászattól...pihizz! jó 5let mi? :lol: :wink:

bozotka
Lea este 40-50g tejcsit cumisüvegből kap,mondjuk ő ügyesen iszik pohárból is csak este már túl fáradt és nincs türelme hozzá.ennyi előnye volt az első 3 hétben pohárból adagolt tápszernek :lol: de szerintem se kezd el most ha eddig nem tetted, csőrös pohár vagy vmi vastagabb falú üvegpohár

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pann,
nem voltam értehtő a hiányos központozás miatt, úgyhogy újra:
Egyelőre nem, csak az apja próbálta meg háton vinni...

Orsi
Kép Kép
sno

Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket!
Szakítva korábbi nézeteimmel, a jövőben megpróbálok én is figyelmesebb lenni, mert tényleg jól esik.

Bozotka,
Szerintem se cumisüvegbe add a vizet, még ha macerásabb is. Sebi 1 hónaposan tudott vastag falú kávéscsészéből inni (most nem tudom mi a helyzet). A védőnő a régi presszós kávéspohárra esküszik, ha van otthon. Kapni többnyire már csak vendéglátós boltokban lehet. Csőröspoharunk nekünk is van, azt sem teszteltem mostanában (3 hónaposan még nem ment).

Orsi
Kép Kép
sno

hóforduló
már megint lemaradtam Lauráról,Keléről :cry: mindenesetre utólag is mindekinek GRATULA

és nem utolsósorban (ma aktuális :lol: ezt most elcsíptem :D ) Sebinek !!!!!

pann--esküvő
ezek szerint Gergő maradna nagyival Pesten ti pedig utaztok? :shock: nem lehet h nagyit is viszitek magatokkal és felügyeli Gergőt egy kis szobában? (ott a ahelyszínen vagy egy közeli kis panzióban?) s akkor te sem izgulsz és mégiscsak egyszerűbb átugrani szopizni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Bella, igen, még mindig nálunk is függőlegesség a lényeg. nagy reményeket fűzök ahhoz mikor már ülni tud, mert most a hátán csak kapálózik mint egy cserebogár és ordít, de ülve ugyanazt a játékot jókedvűen elbabrálja..

Hát a munka simán ment, de az is igaz, h apuka elvitte sétálni mindkét délután..
Bozotka, dede, szörnyű volt azért, 3 olyan éjszakám volt amikor 1-ig fordítottam, majd 4-kor keltem Boldival :shock: az 3 nap alatt nettó 12 óra alvás, ami nekem alapból egy szombati adagom..

Viszont egészében sikeres volt az akció, pszichológiailag feloldotta bennem a görcsöt, h Boldi mellett lehetetlen, és, h tudok-e még fordítani.

Sági, igenigen a G Robyban vettem, Május jól tudja, almás verzió is van, az se kutya.. (ziegler, vagy zw.. vagy tudod, mint az ostya. na az a márka, lehet, h még eszembe jut..)

Mindig csodálkozok azokon akik minden nap főznek, elismerésem. Én annyira nem is tudok éhes lenni :wink:

Én elhoztam otthonról (Debrecenből) a régi kávéspoharat amiből még én is inni tanultam - retro!

Orsi, poszméh :lol: :lol:

Mazsi, hihetetlen, h ennyire tudod mitől fája hasa, pl. natúr joghurt.. nekem fogalmam sincs. Jó ha arra rájövök, h a hasa fáj. Bár az egyszerű volt, 3 hónapos koráig folyamatosan, azóta meg sztem nem, aztán ki tudja..

Sebinek boldog 5 hót! És a vonalzó is észbekapott :wink: :D

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?