A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Brigi
Mi is így vagyunk...Alig várom, hogy apa hazajöjjön, hogy segítsen ha sír..De aztán csak hajtogatja neki, hogy LILI, LILIKÉM ne sírj, nincs semmi baj... :lol: Mi sokat jövünk-megyünk, mert azzal is telik az idő 2 kajcsi közt. Nekünk ez a "legnagyobb" problem.

KépKép

KépKép
szivvi

Balázs a pelenkázón, mint szórakoztató központon. Ma pl. sírt a kezemben is, leraktam és 20 percet elrugkapált rajta. Ki érti ezt?
http://videa.hu/main.php?page=play&v=GFMRrDkCxCj1Qce3
http://videa.hu/main.php?page=play&v=ZNw0worYtHolzevv

kétfiús anyuka
babdorka

Na köszi csajok, belejöttem... jöttünk... :wink:
Bori az volt a baj, hogy össze-vissza aludt, meg kelt, meg evett, meg sírt... én meg nem tudtam, hogy most mi van? Persze gyerek, be kell állnia, de iszonyúan flusztrált, hogy nem tudom megetetni... Szó szerint kiköpte a mellem, kaparta a kezével, a fejét rázta stb. Kezdtem bekettyózni tőle, hogy valamit nagyon rosszul csinálok, hogy nem tudom sem megnyugtatni, sem megszopiztatni ezt a gyereket. (Ráadásul csak bimbókiemelővel megy, nem jött ki a bimbesz... :oops: ) Így jobbnak láttam valami napirendet kialakítani, ez az én figyelmem is elvonta a bekattanástól, és Dömpi is sokkal kiegyensúlyozottabb lett! És esténként 8-11/12-ig apával is tudok kicsit beszélgetni, tv-t nézni, nassolni meg ilyenek. :lol: Szóval nekem bejött a rendszer!

Na megyek, még van egy másfél lopott órám Apázni...
Csoccsantás Mamik-Babók, Jó éjszakát, szép álmokat

Andrea
Kép
kindernay

Na szép jó reggelt!
Hogy van mindenki ma?
Mónit úgy néz ki ma engedik haza a kórházból, mindketten jól vannak, Balázs szopizik, de még tejcsi nincs... Drukk a tejcsihez!

Na jól van elmentem fürcsizni, még etetés előtt. Puszi nektek!

Kép

Andrea
Kép
kindernay

köszi kérdésed, de nagyon pocsékul
tejcsit valaki eldugta, avagy elzárta a csapot, s nem kapom a nyitási lehetőséget
ugyanígy jártam anno a nagyobbakkal, csak ott 3 hó körül.
szegény picur nit vétett ilyen korán?
nem mondom, hogy feladtam, mert még nem
szedem a homeósat, s ma megkértem a húgomat, hogy vegyen more milk plus kapszulákat, s valahogy egy autóbuszos sofőrnek adja oda, így kapom meg leghamarabb
csak a baj az, hogy ma nincs Pesten.
na de hátha
addig mi most szépen elköszönünk, megyünk egyet kiruccanni a 7végére.
pussz, s legyetek vídámabbak mint mi.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket, nagyon jól esett :oops: :lol:

Tegnapi napunk egyébbként katasztrófa volt. Samukám egész nap nyügösködött, csak 10perceket tudott aludni azt is inkább csak a kezemben! Vettünk infacolt, déltől adtam neki és estére előkerült a cumi is. Pedig nagyon nem akartam, de ha így nyugi van, hát legyen :oops: Nem tarthatom egész nap cicin akár mennyire is szeretném, van nekem még rajta kívül 3gyerekem akiknek szintén szükségük van rám!
Az éjszaka valamivel jobb volt, 3*ébredt, szopizott, pici nyügi, de hamar visszaaludtunk!

Andi: üdv újra itt! Már nagyon hiányoztál! Örülök, hogy kezdtek belejönni a dolgokba!

Manó: drukk, hogy visszataláljon hozzátok a tejci! Nem akarok okoskodni, de nem kéne picit visszafogni magadat és többet pihizned? Passzints le a nagyokat ha van kinek, Grétivel bújjatok ágyba, csatlakoztasd a cicire, hátha használ! Persze ez csak egy tipp :wink:

Na megint nyügi van, mennem kell! Szép napot Mindenkinek és főleg nyugisat és pocifájásmenteset!!!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Lynia Emi!
Nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!!

Szivvi+Bori!
Jaja, alakulunk de kizárólag csak cicin elalvás van.
Nemtom, hogy ez mikor fog rendeződni. Mert persze néha-néha elalhat a cicin de azért jó lenne ha simán is be tudna aludni.

Az éjszakánk 1/2-ig jó volt, onnantól viszont 5-ig nem alvás bár sírás nem volt csak nyüszike.
5-9-ig aludt. Jó nagy kakika volt a pelusban. 20perce alszik a drágám.
Úgy tűnik az Infacol megtette a hatását, iszonyú nagyokat durrant Samu és pocakfájás is csak este van fél órát kb.
Egyedül ez a folytonos cicin elalvás zavar picit.

Emi!
Boldog Születésnapot!

A játszócumi továbbra sem nyerő nálunk, mármint nem kell neki, cici-cumi csere nem jön be, rafkós tudja, hogy átverem.
torolve_20131003125716

Hát, ha így állunk, akkor BOLDOG SZÜLINAPOT a topic létrehozójának! :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi! Sztem az is szép teljesítmény, hogy eddig kibírtad cumi nélkül!

Manó! Szeretnék Brigihez csatlakozni. Kicsit többet törődj magaddal, és Grétivel! Hagyd még a mélyhűtőben a tejeket, vedd óránként magadhoz Grétit. Anyud inkább a nagyokat pesztrálja, a férjed meg a mászóka helyett a munkaügyeket. Neked most nem a lazaság, multipuncionalitás a feladatod, hanem Gréti! Így is sok dolog van, amit csak Te tudsz ellátni, nem kell mellé kötéltáncolni is! ;)
már bocs, hogy belekotty. aggódós fajta belekotty volt ez is!
uff

Andi! Igen, szerintem is jól tetted a rendszert, ha nem tudsz kiigazodni, kell vmi támpont. Nálunk tök más a helyzet, mindig Anya kell ;)

Uxi írt tegnap, már ciciztek, és a pelusozásról írta, hogy furi volt a kukist pelusozni, nem látta a zacsitól a popsit ;) :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rita! Erre semmi bíztatót nem tudok írni, Láda még mindig cicin alszik be, eltekintve attól a pár alkalomtól, amit tegnap írtam. Ebből az 5ből viszont egyszer úgy volt, hogy csak a kezét fogtam a játszás közben, és én bealudtam, amire ő is. Tesóm mondta, hogy ez volt nekik is sokáig, hogy ha nem is összebújva, de kézen fogva tudott csak elaludni. De sztem tényleg meg kell próbálni örülni ennek, mert ez azt jelenti, hogy Anya mindenek felett. És még jó, hogy Te jobb vagy, mint a játszócumi, nem is tudom, hogy hasonlíthatod magad egy darab szilikonhoz ;) ;) ;) ;)
Vendég

Andika gratu a jó kis napirendhez ügyi vagy.Szerintem is ez a legjobb módszer ahhoz,hogy legyen pár óra szabad időd és ne szopiból álljon az egész nap,hanem legyen másra is időd.

Tegnapi babakocsizás egész jól sikerült de hatalmas türelem kellett hozzá,hogy ne adjam fel és ne jöjjünk haza.Csak a szomszéd utcában voltunk de azt 4x tettük meg oda-vissza és 3Oxkellet kivenni a kocsiból megnyugtatni és visszatenni mert nagyon sírt de végül elaludt.Lehet mégse olyan hülyeség a Suttogó könyv?De még nem akarom elbízni magam,majd 3 nap múlva meglátjuk.Állítólag ennyi idő kell az átálláshoz.
pillangó7

Manó!
Lehet, hogy tényleg csak annyi a titka, amit Brigi írt. Minden esetre én is drukkolok Nektek!

Több gyerekes anyukák!
Ti hogyan csináljátok? Az én gyerekeim ( 8 és 5 éves ) szinte minden nap elmondják, hogy ők már nagyon unatkoznak itthon. Programokra vágynak, csak a játszótérre kimenni nem igazán vonzza őket. Tudom, hogy igazuk van, de most mit tudok tenni? Egy ilyen pici babával örülök, hogy van mosott ruha, ennivaló és még én sem kívánkozom kirándulni menni. Nekem ez nagyon rossz, lelkileg. Lehet, hogy ez csak nálam probléma?

Andi!
Nekünk a tegnap du.-tól kb este 10-ig terjedő időszak pocsék volt. A párom szerint vki woodoo-táncot járt, aminek mi voltunk a célpontja. A hasfájás sajnos minket is megtalált. Bízom benne, hogy a mai napunk jobb lesz a tegnapinál.
Viszont Neked minden elismerésem. Nagyon jól ráéreztél a lényegre és azt meg is tudtad valósítani. Ügyes vagy!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Tücsi

Kép
mtücsi

Gurgi!
Nálunk minden evés után cicin bealvás van még mindig. (A nagyok is így csinálták ennyi idős korukban.) Sőt, van úgy, hogy a kibukott tejjel együtt kerül ki a cicim a szájából. De néha még ezután is gyorsan megint rácuppan. Cumit én is csak végszükség esetén szeretnék adni, okulva a nagyobbik fiam esetéből. Cumi után jött az ujjszopás, amit most elsős korában hagyott csak el, azt is nagy nehezen. Októberben mehetünk vissza a fogszabályzásra.

Üdv: Tücsi

Kép
mtücsi

Értelek én Bori!
Csak tudod Samunak megáll a tej a szájában a végén ill. kibukja mert kis mohócska a drága..
Nagyon tud kapálozni a ciciért, meg van őrülve érte..én ilyet még nem láttam. Atival nevetünk ezen de annyira azért nem vicces, olyan, mint aki ezer éve nem kapott volna tejcit és mindez a rendes szopi után van..amikor cici-cici hátán kell neki..
Szal ezért próbálnám kicserélni a cicit cumira..mert visszajön a tejcike..(na jó nem mindig)
torolve_20131003125716

Mtücsi!!!

Meddig tartott, hogy kizárólag cicin aludt el a nagyobbik fiad??

Az engem nem zavar, hogy ott is elalszik de ne mindig.
Gondolom ez azért változni fog.
torolve_20131003125716

Rita! Mintha csak Ádámot írtad volna le ;)
de szted tejci azért jön vissza, mert túl sok? mert szerintem csak életkezdési bénázás. bár, ennek nem néztem utána sosem.
Vendég

Gurgi!
Erre hónapra pontosan nem emlékszem. Egy biztos,amikor már többet mozgolódtak, játékokkal játszottak, nem tartott olyan sokáig a szopizás, mint most. Most még csak a cicit ismerik, de később már a játékokat is a szájukba téve ismerkednek a világgal. Akkor már különbséget tudnak tenni az igényeik között. Cicivel jóllaknak, megnyugszanak, a játék szórakoztatja őket. Néha vissza is kívántam a cicin bealvást. Különösen este, amikor sehogyan sem sikerült rábírni őket az alvásra, pedig én már olyankor néha 2-ig sem láttam a fáradtságtól. :wink:

Kép
mtücsi

Csajok, azért nálam is nagyon sokszor cicin bealvás van, elégedetten és nekem is visszajön a tejcsi, de szerintem is Borinak igaza van, nem bukás, hanem ahogy elalszik a drága kifolyik a tej a szájából... :lol: annyira édes, még az álla is tiszta tejes.

Andrea
Kép
kindernay

Lányok!

OKé, van olyan, hogy simán kifolyik a tejci a szájból de van az a verzió amikor ezt böfögésszerű köhécselis kíséri..szal akkor tutira bukik..boázás.nah.

Jól van, szal eljön majd az idő, rendicsek, türelemmel várom.
Azt viszont észrevettem, hogy egyre többet nézelődik..tegnap pl. 3/4 órán keresztül hol engem vizsgált, hol ide-oda pillantgatott..
Ma rám mosolygott éneklés közben de ez sztem. még nem tudatos..aztán ki tudja..höhh.
Álmában is mosolyog meg a szemöldökét húzogatja..ja meg fintorog van amikor csak az egyik szájszegletét húzza fel. nagyon vicces :lol:
torolve_20131003125716

Pillangó, szerintem is kitartás, ha türelmes az ember és megbeszél mindent a gyermekével sokkal könnyebben mennek a dolgok.

Gurgi: szerintem tudatos... én legalábbis így gondolom. Ő egy igazi kis érző ember, aki nem hülye attól, hogy kicsike... szerintem tudatosan nézgelődik, nézi az anyukáját, felismeri az apukáját, mosolyog... szóval jól gondolod ! :wink: Egyébként mennyi ideig szopizik Samu? Milyen időközönként?

Andrea
Kép
kindernay

Nem, én arra gondoltam, mint Rita. Hogy büfivel jön tej, azaz bukik a cicire. Szal, hogy az baj lenne? merthogy minden Béb csinálja, akkor csak normális, nem?
Vendég

Kinderke!

Nemtom mennyire lehet tudatos a mosoly ilyen pici korban, azt mondják az 6-8 hetesen van először. (barinők elmondása alapján)..de többször volt már ilyen mosolyka anyának.

Mennyi ideig? Huha..Szal felébred, jön a tiszta pelus, mert tutira telepakolja de pisike mindig van. Aztán jön az evős szopi, fél óra kb. de van olyan, hogy csak 20 perc de volt már 40 is..de általában 30 perc..aztán vagy egyből bealszik ez a ritkább vagy fent van büfizünk, nézelődünk, nyüszizünk, nyekergünk, ringatunk..aztán vissza megint a cickóra mert ugye anélkül nem létezünk :lol: ott kb. még 10 perc vagy több..de volt már kevesebb is..de ez ilyen meg-megállós féle cicizés..nehéz pontosan megmondani.
Azt megfigyeltem, hogy ha 20 percet eszik akkor van az egyből bealvás.
torolve_20131003125716

Most alszik és közben mosolyog és olyan mintha "beszélne" álmában :lol:
torolve_20131003125716

sziasztok!

köszi a köszöntést! :D

csajok én nagyon kivagyok!

olvastam kinderAndi napirendjét, nekünk is valami ilyesmi kéne, és olvastam Borit is, nagyjából az a helyzet nálunk:
evés változó 2-3 óránként, elaludni csak a cicimen, esetleg ölben ringatva, aztán ha leteszem annyi volt :? ma is 4-szer csempésztem az ágyába, de 5 perc után üvöltött, majdnem megfulladt annyira :( és az etetések persze nem 5 percig tartanak, hanem van hogy 1 órát, mert menet közben elalszik és hiába ébresztem fel, nem folytatja, csak mikor kedve van!
szóval a napom azzal telik, hogy etetek és ennyi

erre ma épp elaltatom, erre anyósék jönnek és persze elkezd neki gügyögni és felkel, aztán megint elaltatom, erre jön a gyerekorvos és felkelti, most megint elaludt, de most meg anyám jön :evil:

ja és anyós még azt sem kérdezte, hogy nem zavar e szopi közben, már az elején stírölt :evil: sok ez nekem, nem így képzeltem az első hetünket :( erre 7végén Szili unokatesója jön messziről, persze hogy ide is jönnek! nem hiszem el, hogy nem gondolnak arra, hogy talán 1 hetes gyerek mellett örülnék egy kis békének!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Egyébként nagyon-nagyon örülök, hogy 3-ik napja minden igény szerint megy és tényleg beállítja magának a "napirendet". Naccerű.
Az éjszakát kéne még kicsit kitolni..a hajnali ébredést. Mert éjszaka csak egyszer ébred viszont hajnalban is..az jó lenne ha kicsit későbbre tolódna, mondjuk 7-re.
torolve_20131003125716

tanácsot kérnék: elalszik szopi közben a nagyágyon, vgy a kezemben, beteszem az ágyába felébred, hogy csináljam? ma is 5 percig bírtuk a sírást és kivetem...

lynia-

ma olvastam a szülés utáni gratukat! utólag is kössszi!

lynia-

na azért mai napban poén is volt: jön a postás, kérdezi: Savanyu Vaja, vagy mi, van?
ja mondom, Maja az van!

megjött a lakcímkártya, de rossz, mert nem írták rá a tartózkodásit, pedig rá is kérdeztem a kórházban! :evil: szóval lesz még egy út az ocsmányirodába apának, mert így olyan, mintha nagyinál lenne a gyerkőc

lynia-

Emi! Állj a sarkadra! Sokkal fontosabb a nyugalmad, mint egy kellemes látogatás a rokonoknak. Én bementem a kisszobába,és becsuktam az ajtót. Így is bejött anyós, de legalább Párom jelezni tudta, hogy nem illik (erre anyósom lehurrogta őt...)
És bíztasson a tudat, hogy jobb lesz. 1 hónaposan már aktívan nézelődik a gyerek, és akkor jó, ha jönnek látogatók, mert anya egy kicsit kicserélhetővé válik. Persze, akkor meg hazaküldeni nehéz a látogatókat...
Tök furi, hogy az egyik legkedvesebb barinőmet úgy kell nyaggatni, hogy jöhet már, ne kíméljen. Mert ő tisztelettudatból nem akar zavarni minket. De a volt kollégák már bejelentkeztek. Vicces!
Na, szóval Emi, kitartás, tényleg lesz jobb, csak ezt most még nehéz elhinni. Mindannyian átmegyünk ezeken az első heteken, higgy nekünk! És nekünk a 6. hétre lett éjszakánk is. Magától. Pedig ölebem van!!!!
És egyre biztosabb vagyok, hogy a karban elalvó újszülött a természetes! Minden életszakaszban vannak alvások, hiszen egyébként kipurcanna a gyerek agya. Ki kell kísérletezni, mikor melyik a jó.
Ezt akartuk, nem? ;)
Vendég

köszi Bori, igazad van

ó az ajtót én is becsuktam, de anyóst nem hatotta meg, pedig eddig semmi gondom nem volt vele, de most! kicsit másképp nézek rá, ja após is kijelentette, hogy heti kétszer látni szeretné, oké, de az istenért ne keltsék fel!
na panaszáradatnak vége, jobban vok

jó tudni, hogy másnál is ez a helyzet!

öleb hihi, találó kifejezés! és igaz, Majám is az!

az viszont megnyugtat, hogy oltári kedves dokinénink van! ma találkoztam vele én is először, de nagyon szimpi!

lynia-

szedi valaki az Urtica Urens 5ch-t???? milyen az adagolása, elfelejtettem, szóval 3*5öt szedek, az stimmel? 1 hétnél tovább nem lehet ugye?

lynia-

Emi
totál megértelek. Én mindenkinek mondtam, hogy 2 hétig ne jöjjenek, aztán sajna csak 1 hét lett a nyuginkból... Most is egy barátnőm mondta, hadd jöjjön a 2 gyerekével, mert elmennek nyaralni. Fél órára. Másfél órára sikerült, közben szoptatnom kellett, elvonultam, ajtó becsuk, gyerekek így is 2x rámnyitottak :roll: persze feszült lettem, nem úgy ment a szopi, meg Zalán se viselte jól az agyontapit :? és sírt egyfolytában míg itt voltak :(

Kép
Kép
emma1976

Üdv!

Elég sírós mostanában Ádám. Gyerekorvos szerdán adott vmi gyógyszert, szélhajtót.
Tegnap voltunk a neonatológián kontrollon, azt mondta a doki ott, h ne adjam be azt a gyógyszert. Na, az ilyet szeretem :twisted: Megmutatott a doki néhány hasgyakorlatot, amivel könnyíthetünk a babán, szó szerint kinyomta belőle a sz@rt :oops: :P Azt is mondta, h ha szoptatni kezdem, pár perc múlva próbáljam büfiztetni. Ez ma már ment.
Hízott is kicsit, 3570-nel született, most már 3700 g, és 2 cm-t nőtt :P

Lányok! A karban ringatással vigyázzatok! Én befürödtem mkét alkalommal, pedig nem az altatás volt a célom. Mkét nagyfiam úgy telezabizta magát már pár hetes korában, hogy szabályosan sugárban orrukon, szájukon jött vissza a tejecske. Átöltözős bukás volt a javából. Ráadásul naponta többször is öltöztünk mind a ketten. Szóval büfiztetéssel próbáltam elkerülni a bukást. De volt,hogy fél órán át tartó büfiztetéssel sem jött az áhított böffentés. Viszont a karom, az egyre súlyosabb csemetéim cipelése miatt néha majd leszakadt és a gyerekeim szépen hozzászoktak. Pechemre, mert később követelték a karban ringatást, ami eredetileg nem annak indult! És persze írtó nehéz volt az átszoktatás. Sajna, így jártam.

:(

Kép
mtücsi

Emma!
És a két gyerekes anyuka ennyire nem vette a lapot? Ő meddig szoptatott? Lehet, hogy olyan rövid ideig, ami szinte felejthető? :? Nálunk csak az én oldalamról jön át hozzánk a család, de ha félre vonulunk cicizni nem jönnek be, pedig nyitva hagyom a szobaajtót. Szerencsére anyós még csak a környékünkre sem jön. Rokonlátogatás pedig csakis aug. 20. utánra van lebeszélve és úgy, hogy a párom is itthon lesz. :)

Kép
mtücsi

Tücsi
Ő szoptatott 1 éves korukig, csak őt nem zavarta hol, hogyan. Olyan laza típus volt, amit én szeretnék csak, de nem megy...
Én is elhatároztam, hogy 1 hónapos koráig jegelem a látogatásokat. Szóval aug. 16.-ig csak a nagyszülők jöhetnek, de csak rövid időre

Kép
Kép
emma1976

Már megint én....

DORKA!
Az átlagéletkort nagyon elhúznám az ÖTYE-k irányába, úgy hogy meggondolandó a táblázatba való bekerülésem. :wink: :D

Tücsi

Kép
mtücsi

Emma!
Sovány vígasz, de most már Te is tudod, hogy a második babánál kiket szeretnél minél később látni. :lol: Ezt a babalátogatósdit valójában csak ilyenkor ismeri meg mindenki.

Kép
mtücsi

Emi Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok!

mecsek tea nálunk is nagyon bevállt!kihuzzuk vele bőven a 3 órát a két etetés között!

a látogatókat én is utálom az az igazság!!!de hát így jár aki nagy családba kerül.holnap is jönnek Ricsi nővéréék de nekik örülök mert védőnő és sok mindent megtudok beszélni vele.
most éppen öltöztetési gondunk van én soha nem tudom mit adjak rá...mondjuk még nem láttam jelét annak hogy fázik vagy hogy melege van lehet mégis jól csinálom??

ja és Nyunyi is kamaszodik jönnek a tejkiüétések.

Bridzsi

Kép
esztora

Emi boldog születésnapot neked!

Bori: akkor én értettem félre, nálunk kifolyik a tej a szájából, és büfi pedig a vállon van, halkan diszkréten... meg is lepődik szegény mikor "röffen".

Emi: anyós nálam megsértődött, állandóan főzni akar nekem és mindig elcseszi a kaját,idehozza és ehetetlen... nem érti, hogy nem kell, anyukám minden elintéz! Remélem nem lesz rosszabb!

Andrea
Kép
kindernay

Enikő!
Tejcsi és pocakfájás terén van javulás? Nektek is drukkolok.

T.

Kép
mtücsi

Sziasztok Csajok!
Megérkeztünk! Végre itthon!!!!

Nem tudtam még visszaolvasni, ezért nem reagálok mindenkinek.

Emi! Boldog születésnapot!!!!!

Az utat Egon nagyon jól viselte. Nem is gondoltam volna. Nagyon-nagyon jó gyerek. Csak enni kellett megállni, mert végig aludt. De amikor megéhezett, alíg bírta ki a parkolóig :D Most is alszik. Ha ébren van, csak nézelöödik és néha magyaráz :lol:
Tegnap mielöött Pasauba értünk megetettem egy parkolóba, de mikor megérkeztünk ébren volt és mivel le volt izzadva gyorsan megfürösztöttem. Persze, rendesen fürdés után kaja jön, ezért követelte :lol: Hajlamos a túlevésre a kis drágám.

Manó! èn nagyon izgultam és izgulok mindig, hogy egyszer nem lesz elég a tejem. Az úttól is féltem és vettem More Milk Plusz kapszulát. Egyet vettem be belööle elöözöö nap és út közben is még kettööt (reggel és este- de napi 4 lenne az adagja). Nagyon kiszúrtam magammal. ùgy bedurrant a mellem, hogy az autópályán is fejtem és Passauban éjszaka is fejnem kellett. Szóval jó ez a kapszula, de én most hanyagolom...

Esztora! Olyan édes a kis Àlmos.... öö a legfiatalabb ismeröösöm az iwiw-en. :D

Na húzok, mert apa közben megcsinálta a kaját :D
molkata

kétfiús anyuka
babdorka

[quote="ná"] írta:nádv!

Elég sírós mostanában Ádám. Gyerekorvos szerdán adott vmi gyógyszert, szélhajtót.
Tegnap voltunk a neonatológián kontrollon, azt mondta a doki ott, h ne adjam be azt a gyógyszert. Na, az ilyet szeretem :twisted: Megmutatott a doki néhány hasgyakorlatot, amivel könnyíthetünk a babán, szó szerint kinyomta belőle a sz@rt :oops: :P Azt is mondta, h ha szoptatni kezdem, pár perc múlva próbáljam büfiztetni. Ez ma már ment.
Hízott is kicsit, 3570-nel született, most már 3700 g, és 2 cm-t nőtt :P

Ná: Milyenek voltak azok a hasgyakorlatok??? Leírnád, ha nem nagy kérés?? Zalánt is bántják a pukik meg a kakkantyú, én az Espumisant adom neki, úgy tünik egyelőre használ.....
Zalán fogyott, úgyhogy muszáj pótolnom tápival. :( 3400el született 3350el engedtek haza kedden, reggel 3200 gramm volt egy szál kukiba... :cry: Úgyhogy az igény szerinti cicire tétel+fejés, alkoholmentes sör, szoptatós tea, homeós golyó se hozta el a várt eredményt, sajna nem gyarapszik ha csak szopizunk! :( Úgyhogy pótolok tápival, evvan! (mondjuk ugyanez volt Bogival és Violával is... :roll: :? ) nemtom min is csodálkozok :roll: :? :(

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

[quote="mtücsi"]E írta:mtücsinikő!
Tejcsi és pocakfájás terén van javulás? Nektek is drukkolok.

T.

Kép

Tejcsi terén nincs :( , pocakfájás terén igen, határozottan van :) Még most is vannak átordított órák, de nem egész éjjel nyomja amióta adom az Espumisant neki....
A cicim totál kivan, sebesre szívta, csillagokat látok amikor ráharap :shock: . Kenem a Garmastannal, de sztem ez az igény szerinti cicizés kicsinálja ha kenem ha nem....meg időben sokáig tart míg szopik, vagy hogy 1,5 órát a cicin lóg, aztán 1 óra pihiszuszi, majd újra cici... :shock: Nemtom ezt hogy fogom megoldani ha itthon lesznek a lányok (jövő hét keddtől)...... szvsz sehogy! Kap 20 percet h egyen aztán megy a kiságyba.... vagy nemtom.... :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hú, Enikő! Ez nem hangzik túl jól! Sok erőt, és türelmet kívánok Neked, hogy megtaláld a mefelelő módszereket! Ha az valamennyire megnyugtat, Ádám is 1,5 óráig evett, mostmár csak 15-20 perc a kaja, utána komfortozás van! Ha azt kiváltod cumival, akkor az már talán jó. Csakhát persze odáig is el kell jutni vhogy... Nem könnyű!!!

Én is merek MAJD nyilvánosan szoptatni. De ehhez először meg kellett tanulnom... Meg attól, hogy vki nyilvánosan szoptat, még nem egyértelmű, hogy más is megmutatja neki a magáét... Meg szerintem egy elvonulásnak elég kéne lennie ahhoz, hogy vki vegye a lapot, nem?? A fölnöttek felettébb furcsák néhe!
Na, ezért nem lettem cihológus, me' rutálom a zembereket ;) meg nem is értem őket ;)
Vendég

Enikő
A mi Zalánunk is csak fogyott 1 hetes koráig, utána stagnált és csak 1 hete megy felfelé - most is csak szépen lassan. Doki és védőnő szerint sem gond, hogy lehet, hogy csak 3 hetesen lesz meg a születési súlya

Kép
Kép
emma1976

Enikő!
Fel a fejjel! Korábban már írtam, hogy nekem is kisebesedett a mellem, sőt már ugyan jobb, de még mindig érzékeny dacára annak, hogy többedik baba. Viszont feljebb pont arról diskutáltunk, hogy főleg az elején-bármilyen nehéz is-a baba igényeihez kell a szoptatási időt alakítani. Én még mindig oldaltfekve szoptatok és a kezdetekben, amikor már egy órája uabban a pózban feküdtem, hát rendesen elzsibbadt az a felem, amelyiken éppen feküdtem. Most, hogy már hamarabb teleeszi magát Gabó, jobb a helyzet. Enikő! KITARTÁS! Egyébként a More Milk Plus kapszuláról (Kenguru Goldban is kapható) én is csak jót hallottam.

Kép

:lol: [url]
mtücsi

Sziasztok!!!

Köszönjük a gratulációkat!!!!!!!

És természetesen mi is gratulálunk mindenkinek aki még mostanság született!!!!!

Végre itthon!!!!!!
Kép Kép
Ha lesz időm megírom a szülés sztorit is, addig is 2 képet küldök!!!!

Kép
barbuli

Enikő!
A sárgasággal hogy álltok? Ez is ronthat a helyzeten, már ami a súlygyarapodást illeti. Nekem a nagyfiamat ( ő is besárgult ) mindig ébresztgetnem kellett, hogy egyen.

Kép
mtücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?