A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Miléna!
Szerintem Zéti meggondolta magát, jól érzi magát bent :wink: ! Azért természetesen megy a drukk 1000-rel :D !

Gremese, Silka!
Én már írtam korábban is, szeptemberben tervezek szülni. Én egyik terhességemnél sem voltam türelmetlen, tudtam, hogy a baba érzi mikor kell megszületnie, nem kell sürgetni, sem a szülésbe beavatkozni (a vége felé sok doki az ujjával tágítgatja a méhszájat, ha a kismama már nagyon szülni akar; na én ezt tuti nem engedném :x ). A kórházi cuccom még sehogy sem áll, mindig eltervezem, hogy időben összekészítem, aztán indulás előtt szoktam bedobálni a cuccot. Na, de most másképp lesz :lol: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Azt természetesen én sem szeretném, ha külső segítséggel indulna meg a szülés (kivéve, ha indokolt). Csak nem bánnám, ha 1-2 héttel előbb akarna kibújni.

Kép
Kép
timi26

Timi!
Látom, már kiismertél. :):)

Igen, azt gondolom fontos hogy ilyenkor is megőrizzük a magabiztosságunkat, tudjunk mosolyogni, bíztatni, bármennyire is szívszorító látni hogy szenved a gyerkőc...

Ha vele sírunk, attól senkinek sem lesz jobb és még meg is ijedhet esetleg a kis beteg hogy ekkora nagy baj van, hogy Anya ilyen állapotba került.

Motiot!
Kitartás, hamarosan minden OK lesz!!!

(Nemcsak kicsinek, de még kamaszként is képesek rá és folyamatosan szolgáltatnak okot, hogy aggodalmaskodjunk hol ezért, hol azért - ez már csak természetes... :):) )

Gremese!
Két rózsaszín papír... :):) De jóóóóóóóóóóóóó!!! Ez annyira édes, imádom ezeket a Péterfys híreket, tényleg szuper jó kórház. :):)

Pláne hogy mindezek mellett még remek orvosaink is vannak - igazán szerencsések vagyunk tényleg. :):)

Silka!
Braxton-Hicks összehúzódásokról: https://www.babanet.hu/szak/no173.php

Nálam pl. soha semmi előjele nem volt a CTG-vizsgálatokon hogy közeledne a szülés.

Pl. az ikreknél a születésük napján reggel volt ilyen vizsgálat (is) és az égvilágon semmi nem utalt arra hogy aznap éjjel érkeznek majd a bébik.

Még az említett CTG-vizsgálatot követő méhszáj-vizsgálat során sem gondolta senki...

Aztán még aznap a semmiből (10 nappal a hivatalos időpont előtt) egyszer csak 5 perces fájások és 1 óra múlva Jázmin már szopizott. :):)

Márk Marcellnél szintén ugyanígy volt (semmi előjel) aztán egyszercsak éjszaka (a reggeli vizsgálat napján) hipp-hopp elfolyt a magzatvíz és utána 2 órán belül már a karjaimban tarthattam a Kispasit - szintén 10 nappal a hivatalos időpont előtt. :):)

Én is egyetértek azzal, hogy minél tovább van(nak) bent a bébi(k) a pocakban, annál jobb - tényleg nem csupán a súly, meg a hossz számít... :):)

Vadvirág
Vendég

Irina!
Elefelejtettem megkérdezni, hogy esetleg láttad-e hogy a bébiket kis görgős tolható "bevásárlókosár"-féleségekbe teszik-e, vagy pedig az ágy végére függesztett fix "kosárkába" helyezik el Őket a Mami mellett a kórteremben?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nem tudok semmi új hírt Milénáról és Zétiről! Holnap bemegyek hozzá, aztán este írok! Addig ha történik valami jelentkezek!

Én szeptember 21-re vagyok kiírva, de nem bánnám, ha az 1. házassági évfordulónkra érkezne, vagyis szeptember 9-re.
Két napja tudom miért hívják a terhességet terhességnek. Eddig semmi bajom nem volt sem a melegben sem a hidegben, de most... hú, durva! Keményedés, görcsölés, nyilalgatás. Alig tudok kiegyenesedni!
Jövő héten pedig lakodalom, aztán repülőnap, utána héten motoros találkozó, aztán megint lakodalom... csak szept. 9-ig bírjuk!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Sense! Kitartás! Készen lesztek időben, csak ilyenkor úgy tűnik, hogy nem…

Én egy héttel hamarabb szeretnék szülni, mint a kiírás, de az már mindenképpen szeptember! És még én sem vagyok készen. Most ugyebár nagytakarítás ezerrel, aztán be kell rendezni a babaszobát, utána (vagy előtte) babaruhamosás + vasalás. A kórházi cuccom sincs még elpakolva, bár a nagyja megvan egy helyen. Szóval van még dolog.

NST: Nálunk is ezt a gombnyomogatást mondták, mikor a baba megmozdul. És – ahogy Emese írta – a szívverését nézik a babának, ha gyorsul a mozgásra, akkor jó.
A felébresztésre én is a csokievést hallottam, különben ott ücsöröghetünk, míg fel nem kel… :roll:

A mocorgást én is hiányolni fogom szülés után, de azért már nekem is kezd fájni a derekam. Nem könnyű így mozogni nagy hassal. Bár vannak taktikáim, hogy mit hogyan csináljak, hogy nekem is, babónak is jó legyen, és a feladat is el legyen végezve. :wink:

Jók legyetek! Folytatom a takarítást!

Regina
KépKép
mazsola7

Üdv mindenkinek!

Miléna férje vagyok :wink:

Hétfő délelőtt lesz megbeszélés a dokival, hogy mi legyen ezután. Fájások nem rendszeresek, időként erősebbek.
Nagyon úgy néz ki, hogy a doki tanítványa veszi kézbe az ügyet, én meg már nagyon remélem, hogy hamarosan Zétit! Zéti? Ki tudja, bármi lehet :D

Szóval, egyelőre még újabb várakozás, az is előfordulhat, hogy 1x még hazaengedik...hát, izgalmas a nyarunk!

Lányok, Miléna nevében is nagyon köszönök mindent (voodoo-t is!), klassz ez a banda! Köszönöm!

Amint lesz valami, írunk, na meg persze a képek is mennek majd! Fel lesz rakva egy fotóalbum, amint lesz feltöltve kép, küldjük a linket!

Mindenkinek jó egészséget!

Miléna férje

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Milena ferje - na vegre :D

szurkolunk nagyon nektek, ne surgessetek kicsibebi tudja mit kell tennie!

Kép

Kép
mmarica

Miléna férje

Hát ezt a szüléstörténetet dédunokáig lemenően lehet majd mesélni :D Meg azt is, hogy vagy 30-an figyelték az eseményeket - "ÉLŐ ADÁS" :D

Sok sikert, kitartást, egészséget, türelmet!

Kép
granda

Sziasztok!

Miléna férje! Köszi az infokat, mi már itt halálra izgultuk magunkat!
Ha Zétike kibírna még egyetlen hetet, köze nem lenne a koraszüléshez! De annak is örülnénk, ha kibújna. Ezt csak ő tudhatja...

Vadvirág: hát igen, kezdek ráérezni a hozzáállásodra, lehet nálunk is csak ilyen apróbb változtatásokra lenne szükség és minden rendben lenne...
Jaj, én úgy szerettem tologatni Rebekát abban a bevásárló kocsiban. (a mai napig is mindig ringatom a bevásárló kocsikat vásárlás közben... :oops: )

Jelentem, én most teljesen jól vagyok, mintha megújultam volna a múltheti rosszullétek után, remélem ez így marad már a szülésig.
Most már tudok várni még egy kicsit. (Max. két hetet...utána meg még kettőt...) Aztán tényleg hajrá!!!!

Puszi mindenkinek!!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Miléna férje! Köszi az infókat, és várjuk a további fejleményeket! Nagyon drukkolunk!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Gremese drága, dehogy akarok én még megszülni, épp ezért volt meglepő a fájásmintázat... úgyhogy most nyomom az extra magnéziumot. Szerintem egyszerűen a hidegfront tett be nekünk, és várható, hogy a következőnél is ez lesz (hacsak nem valami más ;-)).

Vadvirág, egyetlen babácskát láttam kis tilitoliban a köntösben lévő anyukája mellett a folyosón, a többi babát már vitték haza hordozóban. De megyek jövő hét csütörtökfele is NST-re, és megkérdezem a szülésznőmet, mi hogy szokás. Engem pl. az aggaszt (de talán már írtam róla korábban), hogy ha rooming in van, és a látogatás is rugalmasan van kezelve, akkor beesnek az egyébként nagy örömet jelentő rokonok (meg a mellettem fekvő kismama rokonai), én meg azon izgulok, hogy ez gáz a babának. Akkor már üvegen keresztül mutassák meg mindenkinek. Biztos ez ilyen saját para, de engem nagyon zavar, ha rengeteg felnőtt ember egy légtérben tartózkodik egy, immunrendszerében gyakorlatilag nulla újszülöttel.

NST: igen, nagyon pontosan írta le mindenki, hogy működik, nálam a kapott papíron szerepel a baba szívműködése, a saját jelzéseim, hogy mikor mozdult meg és a fájások erőssége. Az a jó, igen, ha a baba mozgásakor nő a szívdobbanásainak a száma, majd visszaesik (normál tartománynak a 140-160 közti számít). Úgy láttam, jóslófájásoknál jönnek mozgások is. ;-)

Kép
Kép
irina

Silka, a Pétefyben a tolható NST-géphez két tappancs járt, mindkettőt felteszik a pocakra. Vannak nem tologatható gépek is (a többi szülőszobában). Kb. negyedóra-húsz percig tart a vizsgálat, de van, ahol tovább is, ez, gondolom, az eredménytől is függ.

Kép
Kép
irina

Silka, bocs, a 2. kérdésedre elfelejtettem válaszolni (hogy tudnak-e jósolni): őszintén szólva fogalmam sincs, nálam a fájások rendszeressége volt furcsa (az erősségük nem lehetett, mert alig éreztem valamit, néztem a gépen a fájáserősség-jelzőt, de amikor 60-nál volt, akkor sem tűnt fájónak a dolog -- vagy csak mert megszoktuk a menzeszes görcsöket...?;-)). Ezek mondjuk nagyon érzékeny gépek, nagyon pici összehúzódást is mérnek. Arra tudok gondolni, hogy a rendszeressé váló fájások nem jók, főleg nem a 35. héten. Többet nem tudok a jóslófájásokról, történetet viszont rengeteget hallottam olyat, hogy jóslófájást szülésinek néztek és fordítva (egy barátnőm egy éjszakát végigvajúdott így, jóslónak vélték a szülési fájásait). Valami olyasmi is rémlik, hogy a szülésiek (már az elején is) azért jóval erősebb fájások (ez eddig nem meglepő), tehát ha nézik majd bent az NST-n, akkor az erősségüktől és a rendszerességüktől függően döntik el, mi is ez. Vagyis nincs világos határ a kettő között. Itt a fórumozós kismamák között is van, akinek igen erős jóslói voltak...

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammikák!
Sense! Sajnálom nagyon :(
Az építkezéshez meg drukkolok, és sok erőt kívánok!!!

Regi! Nektek gratulálok, hogy már itt tartotok, várjuk majd a fotókat :lol:

Silka! Nekm muszáj mindennap valamit pakolnom, vasalnom, mosnom, imádom :lol: :lol: :lol: A kórházi táskámba is mindig rakok valamit, vagy kiveszem, pedig csak 33.hét :lol: Nagyon be vagyok zsongva :lol:

Emese! Én is szeptemberben szeretnék szülni :lol: Engem tegnap kérdeztek a jógán, hogy még meddig tartom, én meg: "hát szeptember 25.re vagyok kiírva, az egy keddi nap, vagyis előtte szombaton még jövök" :lol: :lol: :lol: Sőt igazán az sem zavarna, ha átcsúszna októberre, mondjuk 8.-ra, akkor van a párom szülinapja :lol:
Mindezek ellenére már 2 napja Gergővel álmodom :lol: , tegnap szoptattam Őt, ma meg pelenkáztam (láttam a micsodáját is! :oops: :lol: ) meg cumisüvegből etettem és 200ml-t megevett és aggódtam, nehogy fájjon a pocikája, hogy hirtelen ilyen sokat evett, utána meg jól megbüfiztettem, szóval szuper volt!!!

Motiot! Továbbra is jobbulást kívánok a Kicsifiadnak, bár most Ő lesz a nagyobbik :lol: Remélem hamar meggyógyul!

Miléna! remélem jól vagytok Zétikével! Sokat gondolok továbbra is Rátok!!!!!
Miléna Férje! Köszönjük az információkat! :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Na, még kettő és eldugulok:
Miléna férje, köszi az információkat, azt remélem, Zéti kitart a 36. hétig (az azonnal itt van Nálatok), és erős, egészséges kisfiúként kipattan a világra!!! Szép és könnyű szülést Milénának!

Vadvirág, köszi a linket a kontrakciókról, ezek szerint ha a méhszáj zárt, hiába vannak fájások, nincs veszély. Na majd szerdán kiderül, mi van a méhszájammal. ;-)

Puszi mindenkinek, kellemes vasárnapot (sok pihit)!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Na örülök, hogy mindenki szeptemberben akar szülni!!!! :wink: :D

Anitja! Képzeld, ma reggel mesélem apának, hogy mit álmodtam. Zsófit szoptattam, olyan volt, mint én babakoromban, kis szöszke pihésfejű. Végig csukva volt a szeme, majd a szopi végén elkezdtem gondolkozni, most mi is jön, mert láttam, valami nem tetszik neki. Ja, a büfike. Gyorsan felpattantam vele, a vállamra csaptam egy textilpelust - amit szépen megvárt, mert olyan rendi -, és akkor büfizett egyet, majd édesdeden aludt tovább.
Ez annyira jó álom volt!!!!! Teljesen a seggemben van a sajtkukac, már nagyon várom, hogy itt legyen, meg hogy gondoskodhassak róla, szeretgethessem. Meg Apa is. :D

Irina! Azt hittem, találkozni fogunk a kórházban NST-n, de az én dokim a rendelőben fogja megcsinálni ezeket a vizsgálatokat.
Először aug. 17-én kell mennem, majd elmesélem, mi volt.

Tényleg, nekem is kérdéses a látogatás, mert mikor ott voltunk, ez a kérdés fel sem merült. Azt nem szeretném, ha éppen szoptatok, akkor a szobatársam lelkes rokonsága becsattogna. És persze ha a másik anyuka szoptat, akkor én sem hívom be Apát.
Amikor kórtermi látogatáson voltam, kb. 30 kismama nézett be a szobákba. A szülésznő mondta az egyik szobánál, hogy itt éppen szoptatnak. Hát a 30 kismamából csak én nem mentem be. Nem akartam tapintatlan lenni!

Vadvirág! Én is várom majd Irinától az infót, mert a csecsemőosztályon tilitolis kocsiban vannak a babák, de azt már nem tudom, hogy az ágyak mellett hogyan helyezik el őket.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Furi, amit írtál. Nálunk úgy van, hogy a kórtermekbe, sőt a folyosókra sem mehetnek be a látogatók. A folyosó végén üvegajtó van, ha jönnek a rokonok, oda lehet tolni a bébit, és az üvegen keresztül nézhetik csak meg. Hát engem is zavarna, ha idegenekkel lenne egy légtérben az újszülött babám. Egyébként lehet kérni külön szobát, ami egy emelettel lejjebb van, ott van TV, zuhany stb., és oda bemehet bárki bármikor. Persze ennek plusz költsége van. Én végülis nem fogom kérni, mert a sima kórtermekben is velem lehet Szelinám éjjel-nappal.

Vadvirág! Anyukám is hasonlóképpen szült. 5 perces fájásokkal kezdődött neki, aztán másfél óra múlva már kint is voltam. De egy óra lett volna az egész, ha a dokira nem kell várni, Anyunak vissza kellett tartani kicsit… :wink:

Anitja! A fényképek a fürdőről meglesznek, csak mindig valami mást pakolászok. :shock:

Tegnap hallottam egyébként a helyi TV-ben, hogy a 37. hét előtti szülés számít korszülésnek. Úgyhogy addig mindenképpen bent kell maradnia a picúromnak. Pont az én doki adott riportot – így legalább a párom is láthatta, hogy ki ő… :)

Most jut eszembe, én holnap megyek dokihoz!!! Kíváncsi vagyok a keneteredményemre. :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Gremese, oké, igyexem rákérdezni legközelebb mindenre (erre most azért nem volt mód, mert sok szülés zajlott le, és sok dolguk volt még a szülésznőknek).
Igazad van, a szoptatás intim dolog, és van, akit zavar, ha vadidegenek esnek be (engem mondjuk kevésbé, mert azt gondolom, hogy ez a hely és az egész most értünk van, és ha én szoptatni akarok, hát a jóisten se akadályozhat meg benne, pironkodjon az, aki kéretlenül bejött). No, jövő héten majd kiderül, mi a szokás!

Mazsola, azt még nem tudom, mi hogy van a Péterfyben, nem néztem a látogatók után, de a folyosón elég nagy csend volt, tehát gyanítom, bemehettek a kórtermekbe. Biztos van ennek kezelésére valami módszer, de tudok olyan kórházat (a Schöpf is ilyen), ahol a rooming in-esekhez bizony bementek a látogatók, és ez nagyon zavartak az akkor ott frissen szült barátnőmet. Naná, engem is zavart volna, és a saját rokonaimnak tudok szólni, de a másét hogy küldjem ki? Jobb a békesség és az, ha a baba csak távolról csodálható. Fogják még látni eleget. ;-) Amúgy amikor én barátnőlátogatóban voltam szülészeten, soha nem akadtam ki azon, hogy a babát nem is láthatom, mert érthető, hogy miért nem.

Kép
Kép
irina

Irina!
Én a mostani szülés előtt 4 alkalommal az István Kórházban hoztam világra a bébiket és ott az a szokás hogy kezdettől bármikor jöhetnek-mehetnek a látogatók a kórtermekbe.

Engem cseppet sem zavart a folyamatos szopiztatás-pelcsi csere-köldök ápolás között, egyáltalán mintha ott sem lettek volna, csakis MI léteztünk. :):)

Ráadásul Apa is azonnal pelenkázhatott és amig elmentem pl. zuhanyozni, addig tudott foglalkozni a bébikkel, stb. Nekünk bejött és a szobatársaimnak sem volt aggasztó, pedig nem volt olyan óra hogy valamelyikünkhöz ne jöttek volna...

Nekem pontosan az lenne a furcsa, ha ablakon át mutogatnák a bébiket.

Vadvirág
Vendég

Hello Lányok,

köszi az infó-t és a linket.
Kedden du már okosabb leszek. Megtudom, h nálunk ez hogy zajlik. Nem emítette a doki, hogy méhszájvizsgálat is lesz, de majd meglátjuk.

Kórházi látogatás: én abszolut nem vagyok híve annak, hogy a kórterembe beengedjék a rokonokat. Még az enyémek se jöjjenek be, mert ha a másik ember szoptat, vagy éppen a szülés után van, akkor mindenre vágyik csak nem ismeretlen emberekre. Az üvegfalon túli babamutatás meg a másik véglet, az sem túl szimpi. Sok helyen van egy társalgó, ahol tudja fogadni a kismama azt, akit ő akar. Ha van kedve, kitolja a picit, ha nincs, akkor meg nem. Bár sajnos én is hallottam már olyat, hogy kórtermi látogatás tilalma ellenére folyamatosan belógtak a rokonok a többágyas kórtermekbe. :shock: Bízzunk a legjobbakban. :lol:

Miléna férje, várjuk a további infókat is! Még a végén Zétike nem is akar kijönni :lol:

silka
silka

Persze, rideg az ablakon keresztüli mutogatás, de inkább ez, mint hogy valami bacit elkapjon az újszülött, szerintem. Meg én úgy vagyok vele, hogy majd meglátogatnak a rokonok, ha már otthon vagyunk. Persze Apa hiányozni fog, hogy nem jöhet majd be.

Regina
KépKép
mazsola7

Vadvirág,
persze, csodás, hogy ott lesz a baba, és csak Ő meg én (meg apa) fogunk létezni egymás számára. Engem sem tudnak feszélyezni vadidegenek különösebben (de megértem, ha valakit igen), kizárólag a baba egészsége szempontjából érdekel az egész. Valóban azt tartanám üdvösnek, ha vagy választani lehetne (tehát lennének olyan kórtermek is, ahol olyan kismamák vannak, akiket nem zavar a bejárkálás, és olyanok is, ahova nincs bemenet), vagy lenne egy köztes tér a fogadásra, amiről Silka is beszél, és persze, hogy a nagyszülőknek kiviszi megmutatni az ember a babát, de a szomszéd kismama százhuszadik rokonával/barátjával már ne legyen egy légtérben (utóbbit csak azért mondom, mert tegnap is tapasztaltam, hogy volt, akihez csak az ura és a testvére ment be, de volt, akihez vagy féltucatnyian...). Nem ott akarok szirénázni és az öröm helyett állandóan a baba állapota miatt aggódni...

Kép
Kép
irina

Én ezért örültem neki, hogy kétágyas kórteremben voltunk. (szobatárs nélkül). Csak anyáék és apuka jártak be hozzánk, de kínos helyzetek nélkül elvoltunk akár órákig is. Persze a hátránya is megvolt, mert amikor meg nem voltak ott totál egyedül voltam, nem tudtam más anyukákkal eszmét cserélni. Bár egy kicsit ki is voltam rekesztve, mint császáros...

Kép
Kép
timi26

Helló!

Most jöttem vissza a madaras Tescoból, elköltöttem egy kis manit. :shock:

Kórházlátogatás: Az tény, hogy a Péterfyben veled van a baba, de bármikor beadhatod a csecsemőosztályra. Ott belépsz egy ajtón, van egy ici-pici folyosó vagy előszoba vagy mi, és üvegfal. Én is ott néztem a két babát, mikor bent voltam előadáson.
Azt is aláírom, hogy csak mi létezünk, és ezt a meghittséget senki nem tudja befolyásolni. Én is szoktam úgy lenni bizonyos helyzetekben, annyira koncentrálok, hogy nincs külvilág.
De akinek első babája lesz, és ott fog ügyetlenkedni a szoptatással, pelusozással, lehet, feszélyezve érzi magát.
Sajnos én meg tapasztalatból mondom, nem bírom feltételezni azt az emberekről, hogy figyelmesek másokkal szemben.
Én mondjuk igen, ezért nem néztem be a kórterembe, mikor szoptattak. De ez ebben az esetben tök mindegy, nem én leszek a látogató.
Majd meglátjuk. Persze ha egy taknyos valaki jön be (nem az én családomból, mert ők ilyet nem csinálnak), hát nem leszek szívbajos megkérni, hogy menjen ki.
Barátnőm, mikor szült, 5en voltak egy kórteremben babákkal. Na, ott volt rokonlátogatás..... :shock:
A Péterfyben 2-3 ágyasak a kórtermek, ez pont elég. Jó, ha nem vagy egyedül, mert lehet tapasztalatokat cserélni, beszélgetni, és ha ki kell menned a mosdóba, vagy valahova, megkérheted a szobatársadat, tartsa szemmel babukát. ű
Majd a helyzet hozza, hogy mi lesz.
De persze kérheti magát az ember 1 ágyas alapítványiba, és oda azt enged be, akit akar. :wink:

Miléna férje! NAgyon köszi az infót, már nagyon vártuk. Nem tudom, Miléna ebből mit érzékel, de nekünk nagyon izgalmas ez az "együtt szülés". És megjegyzem mindenkinél így lesz, együtt szülünk! :D
Zéti! Úgyis tőled függ minden! Az van, amit Te akarsz!!!! Te kis Huncut anya-apa-szeptemberi topikszomorító! :wink: :lol: A topik leghíresebb babája! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26, ezt szomorúan hallom... mintha a császáros tehetne róla, hogy miként szült... :cry:

Kép
Kép
irina

Gremese,
köszi a hírt, hogy a babát le lehet adni, ez jó. Más kérdés, hogy ha random jönnek-mennek a többiek látogatói, mindig felkapom-e szegényt és kirohanunk...? Elég idétlenül hangzik... Szóval a legjobb az lenne, ha lenne valami határa a látogatásoknak, és addigra mindenki eldöntené, mit hol kivel akar megosztani...

Kép
Kép
irina

szegényt = szegény babát (nem a látogatót! ;-))

Kép
Kép
irina

Irina: túl tettem magam rajta hamar, mert ugye a családom elég sokat volt bent. Most remélem másként lesz, másik kórház, másik kismamák, (bár remélem nem leszek császáros).
Olyan is volt, hogy a szülés előtt egy nappal a CTG-n tök jól elbeszélgettünk egy kismamával, rá két napra ő is megszült és még csak nem is köszönt amíg bent voltak. Na mindegy, ilyenek mindig vannak. Lényeg, hogy már én is másképp állok a dolgokhoz! (mint Vadvirág! :D :D :D )

Kép
Kép
timi26

Lányok, azt írja a gépem, hogy 65365 új privim van... :roll:

Kép
Kép
timi26

Timi!
Akkor lesz mit olvasgatnod! :lol: :lol: :lol:

Silka!
Kistarcsán a társalgós dolog működik! A látogatók csak oda jöhetnek be. Kivéve az egyágyas alapítványi szobát. De abból úgy tudom, csak egy db van. Egyébken ebben a szobában van egy pótágy is, úgyhogy a kispapa is ott aludhat, ha akar. (vagy a kismama akarja... :lol: )

Más!
Nekem a kedvenc testápolóm a fehér Nivea volt. Elég régóta. Most megújult, és valami mennyei illata van!!! Teljesen jó kedve lesz tőle az ember lányának! :D

Valaki írta korábban(bocs de elfelejtette ki), hogy vett a kórházba illat és szinezőanyagmentes tusfürdőt! Milyen márkájút?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: Gremese írta. Közben eltűnt a sok privim. :D

Képzeljétek én hogy jártam a kórházban a tusfürdőmmel!: Niveát vittem, be, isteni illata volt! Állandóan azzal mosakodtam, meg fürödtem. Mikor már itthon voltunk, egyszerűen nem bírtam elviselni az illatát! Állandóan a kórházra emlékeztetett (nekem az nagy trauma volt), ki kellett dobnom. Most még véletlenül sem a kedvencemet viszem be, nehogy megint így járjak! :D

Kép
Kép
timi26

Sense! A tusfürdőt én írtam, DM-ben és gyogyótárban is lehet kapni: a márkája Dermax, kék-fehér tubusban van.

A www.illatmentes.hu oldalon megtalálod. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Nekem is vannak ilyenek. "Mandulaműtét szagú", meg "Bibione-szagú", meg "röpikupa-szagú". :lol:
Amelyik már régen volt, arra nem is emlékszem, így most nincs utálatos tusfürdőm. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok, tudtok bababarát mosószert ajánlani? Esetleg olyat, ami a DM-ben is kapható (rendszerint ott vásárolok, mert felénk csak az van)?
Köszi előre is!

Kép
Kép
irina

Gremese!
Köszi!Feljegyezem a "még venni" listára! :D

Ezen van még haskötő (fűző) a szülés utánra. Ti vesztek? Ha igen, milyet?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mosószer: Nekem a védőnő azt mondta, hogy maradhatok a folyékony mosószeremnél. Ariel-t használok egyébként. Az öblítőt mondta, hogy ne használjak egyáltalán.

Én szeretnék fűzőt venni, hogy visszamenjen a pocakom, de még nem néztem utána. Bár a quellében láttam sima füzőt, amit ruha alá ajánlanak, és karcsúbbnak tűnik az ember. Szerintem az is megteszi. Nem hiszem, hogy valami speckó kéne... :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Irina: azt hiszem Anitja linkelt be a múltkor egy teljesen természetes mosószert, (azt hiszem dióbél). De megígérte, ha kipróbálta, elmondja a tapasztalatait!

Kép
Kép
timi26

Lányok, köszi a segítséget!
Mazsola, öblítőt én már nem is használok hónapok óta, áttértem az ecetre (abból is csak alig kell).

Kép
Kép
irina

Kórház
SOTE I-esek: ott a kórterembe nem lehet bemenni, de közvetlenül mellette a folyosón van a társalgó, ahová boldog-boldogtalan jöhet. Nekem szimpi volt ez a rendszer, így az él szociális-rokoni életet, aki akar, akihez meg épp nem jönnek, (viszonylagos) nyugalomban marad. Én elsősorban nem a fertőzésveszély miatt izgatom magam, hanem az elvonulás, pihenés, relaxáció (nevezzük bárhogy) a döntő. S bár tudom, hogy pár napos kisbabával klasszikus pihenés nem lesz, de már az is adomány, ha nem más rokonának a szövegét (és élő példa!) rémtörténeteit kell hallgatnom. A lábműtétemnél a szomszéd rokonai egy percre nem hagytak pihenni, amikor nem a saját kislányukhoz beszéltek, nekem sztoriztak. És emellett édes emberek voltak :D de akkor valahogy jobban szerettem volna őket, ha kimennek és alhatok egyet.... :)

Kép
granda

mi vettunk hasleszorito vmit chicco. sztem az jo lesz - amugy nekem a Tapaine mondta, aki gyogytornasz, nala voltunk "kulonoran". (o volt vmelyik terhestorna kazin amirol irt vki) huuuuuuuuuuu ennyi a kismamaagyam :oops:

mi azt beszeltuk meg a baratainkkal rok-kal, h korhazba semmikeppen sem, inkabb majd ha hazajottunk (es eltelt 6 het :shock: ) akkor jonnek latogatni... feltem nagyon Liniket! A ferjem, anya es a tesom jon majd hozzam - anya hoz nekem madartejet 8)

ti hogy vagytok? nekem nagyon durvan faj a kersztcsontom, meg egyre gyakrabban a forgom is. hihetetlen lassu lett a mozgasom es ejszaka minden fordulasra folkelek! jah es hanyattfekvo helyzetbe alig tudom osszezarni a labaim annyira faj a brldo combom vagy azt sem tudom mi faj, de nagyon faj az tuti! fekudni utalok, igy ele sokat megyunk - kirandulunk, vasarolgatunk - leehet pihennem kellene most mar? ! :shock:

Kép

Kép
mmarica

granda: koszi az infot, ha tucc tobbet a SOTE I.-rol legyszi azt is ird le

Kép

Kép
mmarica

Irina
Azon mit értesz, hogy ecet? A mosógép öblítő fakkjába mondjuk öntesz egy evőkanálnyit? Én eddig az ecetet vízkőoldásra hallottam.

Erről jut eszembe: a lakásba be van kötve a villanytűzhely és a mosogatógép :) :) a WC is a helyén, bár nappalink még nincs (értsd: az ülőgarnitúra bontatlan csomagolásban, együtt letakarva a parkettával...) Most már csak függönyök-rolók vannak hátra na meg az átpakolás :shock:

Kép
granda

Mmarica
Nekem szerintem pont ugyanaz fáj, ami Neked :D Szóval nemtom mi :D Az biztos, hogy a két lábam között (ahová egy ideje már nem látok be) :) vagy a csontok, vagy az izmaim lazultak el - és ami a legfurcsább: csak FEKVŐ helyzetben! Napközben kutya bajom, de az éjszakai pisihez percekig kelek...

Kép
granda

Mmarica
Általános betegtájékoztató a SOTE I-ről (benne a gyermekágyas osztállyal):

http://www.noi1.hu/kapcsolatok.html

Kép
granda

Mmarica: nekem is hasonló tüneteim voltak pár napja (tudod, akkor akartam szülni), de egy egész délutánt rászántam a pihenésre, és azóta sokkal jobb. Kicsit túl voltam hajtva. Meg hát ugye jóslók. Azt jósolta, hogyha nem pihenek szülés lesz belőle... :D

Még mindig várjuk a pocakos képedet!!!

Kép
Kép
timi26

Granda,
tök jól haladtok a lakással, ügyesek vagytok! ;-)
Ecet: a neten olvastam róla több helyütt is, aztán próba-cseresznye alapon kipróbáltam. Ehhez tudni kell, hogy utálom a szagát (az öblítőké nekem is jobban ízlik), de valóban nem marad benne a ruhákban a szaga, a ruhák a mosószer (folyékonyt használok) illatát lengik vissza (ami igencsak öblítőszerű). ;-)
Nagyon jó vízkőoldásra, tartja a ruhák színét, puhítja őket és igen olcsó :-). Persze higítani kell, én úgy érzésre öntök belőle a mosógép öblítőrészébe (de csak igen keveset, főleg, ha csak 20%-osat kapok) vagy ha kézzel mosok, a 2. öblítővízbe -- a mosógép megfelelő fachjába előtte azonban mindig teszek vizet (úgy fél-egy decit). De ha túl sokat öntünk, sincs semmi, velem előfordult többször is, de még semmim nem maradt ecetszagú és baja sem lett tőle. Amennyire tudom, a mosószerek lúgosak, az ecet savas, így semlegesíti az előbbiek kémhatását. Ajánló: http://www.okoszolgalat.hu/zold_praktikak/mososzer

Kép
Kép
irina

Irina! Én még hallottam, hogy a Dreft-et is dícsérik. DM-ben, CBA-ban tuti kapható.

Lányok! Ti nem érzitek azt egységnyi időnként, mintha egyik percről a másikra, vagy estéről reggelre hirtelen bazi nagyot nőtt volna a pocakotok?
Én most azt érzem, hogy mindjárt leszakad. :shock:

Holnap este 6-ra megyünk Apával 4D-re! :D Egy új helyre, remélem jobb felvételt kapunk, mint az előző helyen. Itt van a kerületben, úgyhogy hamar hazaérünk, rakok fel képeket. :D

Mmarica! Nekem egy hete voltak jóslófájásaim éjszaka, azóta semmi. A keresztcsontom jól van, még nincs semmi nyomorom. :)
Az esti pisilés pedig technikás és lendületes felállást igényel, oldalra gurulás, láblendítés, kézzel rásegítés, ülő helyzetbe pördülés, majd fenékkitolós-pucsítós felállás, és végül csoszogás a WC-ig..... 8)
Tegnap este ráadásul beettem sárgadinnyéből, így ezt a kalóriaégető felállást 2 óránként véghezvittem. :shock:

A hasleszorítós bugyesszal kapcsolatban pedig már nagyon sokfélét hallottam, pl. császárosoknak nem ajánlják, hüvelyi úton szülteknek sem egész nap, van aki teljesen ellenzi, van, aki mellette van. Szerintem mindenki kérdezze meg a saját dokiját.

Mosás: Én általában Arielt használok, az öblítőből pedig sensitiv-et. Ha meg mindezt szabad levegőn tudom megszárítani, az a tuti. Nálunk ez nem gond, csak télen nem lehet.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, köszi, megnézem azt is, kedden tervezek nagy szemlét a DM-ben, hogy az elmaradásaimat pótoljam.
Jaja, az oldalra kilendülős felállási technika megvan, éjjel félálomban ugyanez kevésbé megy.
Hasleszorító bugyesz: vettem egyet, elég erőteljesnek tűnik, hát majd meglátjuk, mit szólnak hozzá a szakértők. Egy barátnőm kifejezetten ajánlotta (ő ikres csaszi után is használta).
Drukkolok a 4D-re, tuti, jó képeitek lesznek majd Zsófikáról!

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

én is Dreft-et vettem, zöld flakonos, kifejezetten babamosószer. És jelentem ma fel is avattam. 3 adagot mostam vele, 2 még mindig lóg a szárítón. Délután többször is odaszaladtam, megszimatoltam a száradó babaruhákat. Olyan finom illatuk van. (Pedig ugye öblítőt nem is használtam)

Hasleszorító bugyesz: múlt héten szert tettem egyre, mert sajnos nekem magától biztos nem megy vissza a pocim (Remélem azért rásegítéssel igen) Jó drága volt, de nagyon jó minőségűt vettem. (ez nekem fontos volt, meg a szoptatós melltartónál is). Ha jól emlékszem Anita a márkája. Mit ne mondjak, nem kifejezetten az a szexi darab :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?