A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Deni,
édes az ujjszopós kép :)

Barbi,
én is épp ebben töröm a fejem..... tényleg nyugodtabban alszik amíg mi nem fekszünk az ágyban, bár átalussza az éjszakát azért néha ide-oda fordulgatás, kezem után nyúlkálás van. Csak az a baj, hogy én nem akarom a rácsos ágyba fektetni. ÍTalán egy matrac a földön lesz a megoldás.? Mindenképp meséld el, hogy sikerült légysziiii! :D

Kép
akata

Akata! hát nálunk eleve nincs átalusszuk az éjszakát (még egyetlen egyet sem :? ).
egyébként nagyon ellentmondásos a dolog, mert sokx pedig addig nyugtalan amíg ágyba nem megyek.
hmmm... ki mondta, hogy könnyű anyának lenni? :lol: 8)
gödibarbi

Akata! ha jól emléxem Ruziéknál van ilyen matracos megoldás. tulajdonképpen nálunk is, mert mióta éjszaka kétszer leesett a gyerök :? :oops: , a férjem szétszedte az ágyunkat, s csak a matracon alszunk. mellettem még extrában ki van bélelve párnákkal és takarókkal egy kisebb rész. bár ezen a kis részen ritkán alszik 8) .
gödibarbi

Bekukk..

Nagyon nehez napunk volt..
Annyira faj a pocija... a szivem szakad meg...egezs nap sir,csak sir..es olyan fajdlamas arcot vag...persze idonkent elhallgat,ha enekelek,masszirozom,szopizik stb,de aludni azt nem nagyon sikerul egesz nap... :( Ugy sajnalom..

Koszonom szepen a tippeket pocifajasra,h ameg vannak szoveen varom,illetve akinel volt ilyen a tapasztalatokat is gyujtom...kinek meddig tartott stb...mert a gyerekdoki csak azt mondja,,majd kinovi..koszi....addig meg megszakad a szivem...

Olyan faradt vagyok...neha azt erzem,hoyg nem birok kikleni az agybol...ugye nappal semmit nem tudok pihenni,mert nem laszik..neha elalszik de kkor olyan 20 perc utan vege is a dolgonak..ez is mondjuk 2x egy nap..na mega kkor alszik,ha babakocsizunk,akkor akar 3 orat is..de akkor meg en nem tudok pihizni,hisz tolom....
Hat nem konnyu..
Megyek aludni..puszi

Kép

Kép
arwen07

Arwen, nagyon szep a pici fiad! :) pocifajashoz kitartast! tenyleg jobb lesz idovel ;) sztem nyugodtan vedd sokszor kezbe, v kosd magadra, az is masszirozza a pocit, es konnyebben megnyugszik :)

Macs, gyogyulast a lanyzonak!!!
vedonotok :evil: mondjuk az ottani orvos sem semmi, ha igaz amit a vedobanya allit rola (h megsertodott, h nem mentetek at hozza) :(

Rylie, Kamillanak +++++++++
es csak megerositeni tudom, amit a nagyobb-kisebb testverekrol irsz: igaz a masik oldalrol. mint kisebb, nyugodt szivvel szivattam a tesom, ugyis leginkabb o kapott ki ;) :oops:

Deni, szep a fiucskad :)

Ridonli, gyogyuljatok!!! nagyon nem hangzik jol ez a virusos nyavalya :cry:

Barbi, Kata, sztem a babaknal/kisgyerekeknel meg nem az a legfontosabb, h szepen nyugiban ataludjak az ejszakat. sokkal fontosabb, h ha felebrednek (meg persze alvas kozben is), biztonsagban erezzek magukat. es biz. korig ez a biztonsag az anya (szulo) jelenletet jelenti. akar csak annyi, h felebred, megfogja a kezet, hozzabujik, stb. es mar alszik is tovabb. egy teljesen kulon alvo gyereknel ez nincs meg - talan nem is hianyzik, talan igen, ki tudja. persze ha nagyobb baj van elkezd(het) sirni, amit vagy meghallanak v nem... nemtom, mi a jo megoldas, meg mindenkinek maganak kell eldontenie, de talan erdemes megadni a gyereknek a lehetoseget, h ha ugy erzi, odamehessen a szulohoz (ez jelenthet egy agyban, egy szobaban, masik szobaban alvast is, sot meg akar racsos agyat is, ha abbol ki tud maszni... ;)) meg annyit ehhez, h mi 3 (egymashoz tolt) matracon alszunk, tehat (elvileg) mindenkinek van boven helye... na ehhez kepest B az ejszaka nagy reszeben ott kucorog kozvetlen mellettem... kerdes (koltoi): odabujna, ha ez rossz lenne neki? ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi, es ha elobb kitalalnatok, h ti mit szeretnetek, mi lenne a jo, es utana megneznetek, ehhez jar-e szocpol? ;) :lol:

ja es repulok: a zajt nyilvan meg lehet szokni, raadasul a gyerekek szoktak szeretni a repkedo repcsiket :) viszont arrol nem nagyon lehet hallani, h az elhasznalt kerozinnal mi tortenik... mennyi hulldogal belole lefele.. :(
recca

Én is bekukk:
Arwen, mot olvastam a születéssztoridat, nagyon megható és szép, és tük jól írtad le! És Atti nagyn szép baba!!!
Pocakfájás: nekem mind2 pocakfájós volt, kipróbáltunk egy pár szert (talán az Espumisan segített valamit). Az első gyereknél sokat segített, hogy szoptatás előtt fejtem egy kicsit, így nem csak a híg "elsőtej", hanem a zsírdúsabb "hátsótej" (ami a szoptatás végén ürül) is a pocakjába került. (Az elsőtejben sok a tejcukor, amit a babák nehezn emésztenek, ettől fáj a hasuk.) A másodiknál ez kevésbé volt hatékony. Barátnőm kislányán a szélcső segített. Tarts ki, tényleg el fog múlni!

Curse, nekem is a pokrócos (ill."bokrócos") kép a kedvencem! És Adélnak egyre jobb az étvány, jaj de jó. (Most olvasgattam vissza.)

Zsan, jobban vagytok?

Nálunk lábadozás, sodioral, meg normaflore, nagycsajom ma végre evett egy kis tésztát a levesből, a kicsi meg egy kis rizspépet.
Ma mesélték el, hogy aznap éjjel (én a kházban voltam a kicsvel), amikor a nagy rosszul lett, félálomban, 2 hányás között azt kérdezte. "Hazajött az anya?" Pedig enélkül is szívem szakadt meg érte, hogy nem lehettem vele...

Megyek, én is alszom, mert fárasztó napokat élünk.
rídonli#

Arwen: az uncsitesómnak is hasfájós volt a kisfia és nekik a homeós bogyeszok, meg a szélcső segített - és persze az idő. Meg masszírozta is a pocakját. És adott valami pocakjavítós teát is - köményeset. És szenvedett, ha a gyerek sírt. Egy másik barátosnémék meg azt csinálták, hogy megnyugtassák a gyereket, hogy Metallicát, meg technót, meg hajszárítót, porszívót hallgattak a gyerekkel.

Kép
Kép
tinu

Ha már ilyen kicsi a forgalom mostanság, felteszek egy-két képet.
Kép még nem fel-, de megül

Kép aztán jön az esés : )

Nem emlékszem, raktam-e fel már ilyen ülős képet, ha igen, akkor sorry az ismétlésért. :oops: De olyan ügyes már, sokkal tovább tud ülni és tök egyedül. Bár itt támaszkodik a kezével, de simán megy úgy is, hogy nem támaszkodik. Majd résen leszek, és csinálok olyan képet is. Csak a múltkor akartam, erre eldőlt és beütötte a buksiját és nekem nagyon-nagyon lelkiismeretfurim lett és úgy csináltam, mint a HP-ben a házimanó - ütöttem a saját fejem, hogy nekem is fájjon. :?

Kép
Kép
tinu

Arwen! nálunk is ilyesmi "alvások" voltak, hála hasfájás nélkül. az alvás majd beáll :wink: Csak figyeld a legénykét, segíteni fog!
poci: arra gondoltam, hogy próbálkozz kajákkal (mármint amiket te eszel), lehet hogy ott lesz vmi, de addig is amíg próbálkozol mindig van miben reménykedni, s ez erőt is ad 8)

Recca! már megint tök jót írtál :lol:
nálunk szerintem egy kicsit "bezavar", hogy nemcsak anya, hanem a cici is a biztonság jelképe. ugyan haladgatunk ezzel is :lol:

Tinu! csajod nagyon cuki! :lol: :lol: :lol: s gratula neki az üléshez :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

most csak gyors üzzemmódban, mert vár a konyha....

Ridonli, Macs, Rylie,
dedeknek nagyon gyors gyogyulást a virusokbol!+++++++ (széken alvás brutálul hangzik...... :( )

Deni,
Bence nagyon éééééédes :D

csak tegnap voltunk anyoséknál, szülinapot köszönteni leugrottunk, de eredmény: többet nem megyünk 1naposra, mert mindkét ded megzuhant. Bálint olyan hisztirohamot produkált indulásnál, hogy olyat még sosem hallottam, a fáradtság is bejátszott s nekem majd megszakadt a szivem... :cry: mondjuk, ebben nagy szerepe volt anyos eröszakoskodásának....... :(

Barbi, Rec,
köszi a tippeket :) ilyesmire gondoltam én is, és mivel ujat szeretnénk elsösorban, probáljuk megszerezni a szocpolt is hozzá :wink: Pénteken megnéztük a Helikoptert, nagyon pozitiv a benyomás :) kerozint én sem tudom... :?

Arwen,
hasfájosság tuti? huzogatja a lábát, látszik egyértelmüen, hogy a hasa fáj, stb? csak mert B is siros baba volt, és nála nem volt biztos hogy a hasa miatt sir, nagyon sok egyéb is közrejátszhat... De a lényeg szerintem is, hogy sokat legyen testközelben, masszirozás is jo, amit Votiv irt :)

Barbi,
az nem baj sztem, ha Anginak még a cici jelenti a biztonságot :wink: tudod, mi is 2 évig "küzdöttünk", mire Bálint szépen egyedül alszik. Ö ilyen "tipus", na meg ahogy olvaslak, igen: Te is ludas vagy a dologban, ahogy anno én is az voltam B-vel 8) :)

És egy kis dicsekvés:
Ábel tegnap oldalra fordult :D felemeli a lábait, és a sulya oldalra rántja :lol: Este meg du. ugy aludt el, hogy szopi után kis böfiztetés, majd hasra leraktam az ágyába, kis hát-simi, és elaludt egyedül :D ez annyira jooooo, B-vel sosem tapasztaltam.... Ja, és akudt este 9-töl reggel 5-ig egyhuzamban :D majd szopi után vissza 8-ig :D végre nem égnek a szemeim a fáradtságtol.

KépKép
fibi

Most csináltam egy jó adag meggyes-almás rizspépet. Szerintetek sima hűtőbe elrakva odaadhatom Tüncinek a maradékot holnap?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Koszi a tanacsokat!!!!!!!!!! 8)

A legjobb a Metallica es techno hallgatas :wink: :wink: :wink:

Az,hoyg az en kajaim miatt az kizart..alig eszem valamit...mar alig merek..de az eleje ota semmi puffazsto meg ilyesmi..nagyon-nagyon odafigyelek.

Fibi,
hat en is sokat ragodtam,hyog tuti hasfajas e...mert igen,van,hyog hatarozottan szenvedve sir..es huzogatja a labat,meg ugy felordit,meg ilyesmi...es utana van,hyog trotyi is van...de van,hoyg kifezsiti magat es ugy sir,de vigazstalhatatlanul..pl most delelott....
szoval nem tudom :roll:

Homeos bogyeszokat probalom holnaptol,vegulis artani nem art...eddig infacol volt musoron,meg masszazs,bezslgetes,jatek,enekles,figyelemeltereles...ilyesmi..

Arra is gondoltam,hyog mivel nem alszik nagyon napkozben ezert hulla faradt es azert sir,mert nem bir elaludni?Na de sztem ha egy gyerkoc faradt,akkor elaudna a kezemben is pl..nem?mert mar produkalt iylet..nem tudomnemtduom...nem egyszeru..
Holnap jon a gyerekdoki es majd mond vmi okosat..pl,hoyg majd kinovi :wink:

Amugy most 1 oraja alszik :wink: kiraly :lol:

Kép

Kép
arwen07

Tinu,
sztem igen. de én nem vagyok mérvado, mert a higiéniával és ezekkel a kaja dolgokkal sosem foglalkoztam tulzottan mélyen :oops:
Tünci nagyon szép kiscsaj a fotokon :D

Zsan, Zuzi, Monisa,
merre???????

KépKép
fibi

Arwen,
látod, csak panaszkodni kell, és javul :wink:
de igen! sztem a fáradtságtol is lehet sokszor!! mindkét gyereknél erre jöttem rá én is: ha nem bir akkor elaludni amikor éppen álmos, utána már sokkal sokkal nehezebb. pl Ábelnél azt vettem észre, hogy 1-másfél ora nézelödés/ébrenlét után már megint álmos. szal ha már kicsit sir, és sikerül elcsipni jokor, akkor cici, dajka, alvás jön. ha vmi miatt elhuzodik, és már keservesen sir, akkor tovább tart elaltatni is, és akkor kezdödik az ördögi kör....
fibi

Arwen, ugyanilyen volt a nagyobbikom. És észrevettem, hogy sokszor én nem hagyom elaludni, mert mindig fölkaptam, ha sír. Egyáltalán nem vagyok a sírni hagyás mellett, de egy idő után kitapasztaltam, hgy ha ÚGY sír, akkor jobb, ha hagyom, mert úgyis percek alatt bealszik. Soha nem volt egy sokatalvó gyerek (2,5 éves kora óta nem alszik nappal), ő ilyen. És ha nagyon fáradt, akkor is képes magát ébren tartani. Fibinek igaza van, el kell csípni a pillanatot, de nem mindig könnyű. Bele fogsz jönni! :)

Tinu, elvileg az van ráírva, hogy nem szabad maradékot fölhasználni. De ez sztem arra vonatkozik, amibe beleevett,mert abba belekerülhet a nyál, és attól megromolhat. Ha lezárt üvegben/dobozban teszed el akkor sztem ok. A bébiételek is elállnak 48 órát a hűtőben nyitva. Csak nem szabad beleenni, hanem külön ki kell venni, amit megeszik.
És ne vedd rossz néven, de én úgy tudom, hogy addig nem szabad ültetni egy babát (még ha tartja is magát), amíg magától nem tud fölülni, mert addig megterhelő lehet a gerincének. (Nem akarok belepofázkodni, csak abból indulok ki, hogy én örülök, ha ilyen információkat megosztanakl velem.) nagyon cuki, ahogy eldől!! És olyan szép kislányos! :)

Nálunk teljes gyógyulás van, P alig bír magával, és evett egy csomót. Szal, aki még benne van ebben a f&h vírusban tartson ki, mert nem tart sokáig!

Megyek. mert hamarosan itt az egész család, szüli és névnap ünneplésre.
rídonli#

Rídonli: én azt hittem, hogy csak kitámasztani nem szabad, de ha már magától ül, akkor nem gond. Végülis felülni más tészta, mint ülni, nem? A felülés talán nem a gerinctől függ, hanem mástól - nem tudom, mozgáskoordináció?
Hát beleenni beleevett, mert abból az ibrikből etettem. Na most nem tudom, mi legyen. Egy nap alatt csak nem romlik meg, nem? És ha megkóstolom előtte? Nem tudom, de én az üvegest is megetettem vele másnap, pedig szintén abból etettem. Bár lehet, hogy akkor is rosszul csináltam. :o

Kép
Kép
tinu

Macs :) Szegény Fülidnek bulást és ++++++ Jobban van mára??

Rídonli :) Szuper, hogy teljes a gyógyulás Nálatok!! :D Jó ünneplést Nektek!!!

Barbi :) Növénygyűlölő vega :lol: :lol: Sztem Angi nem ijedne meg, hogy ha az ágyában ébredne. És ez azért nehéz kérdés, mert nemcsak a ded igényeit, hanem a szülőét is figyelembe kell venni, vagyis ha Te szeretsz Angival aludni 1ágyban és ez nem zavar a pihenésben egyikőtöket sem, akkor miért ne aludnátok együtt? de ha már úgy érzed, itt az ideje a különalvásnak, akkor próbáljátok meg! Én Bálinttal voltam így, hogy mindig kicsinek éreztem még a dolgokhoz, pl. a különalváshoz, aztán mindig csak néztem nagyokat, hogy milyen jól veszi a változásokat. Most meg sokkal "bátrabb" vagyok, így pl. Bencus csak a hajnali szopi után marad az ágyunkban, addig viszont az ágyában alszik (ill. oda tesszük vissza szopi után), ez a mi ágyunk mellé van tolva, így egyből meghallom ha ébred, szóval nincs elanyátlanodva, mégis jókat alszik, legalábbis az utóbbi 1-2hétben egyre kevesebbet ébred éjjel, aminek azért igencsak tudok örülni :wink:

Rec :) Víz-ügyben mi a helyzet? Tudjátok már a kutat használni vagy még mindenhez hozni kell?

Arwen :) Pocifájáshoz kitartást!!! Ha álmos lenne, sztem is elaludna a karjaidban Attila, pláne ha lassan ütemesen ringatod. Sajnos a hasfájásra nincs igazán tuti módszer, csak javítani-könnyíteni lehet a dolgon, persze az ember mindent megpróbál, a csajok már tök jól leírták, és Te is nagyon jól csinálod!!

Tinu :) Tündi már ül?! wow! nagy gratula neki!! Nagyon cuki kiscsaj! :D

Fibi :) Ábelnek gratula a forduláshoz! Nem semmi a pasas! :D És nálunk is volt már ilyen egyedül elalvás (pontosabban nem szopiba bealvás), tökre meg is vagyok ilyenkor hatva, hogy micsoda gyerek :lol: Hiszti :( a fáradtság tuti bejátszik, egy napra sok élmény, stb. no meg a kedves rokonok is megérik sokszor a pénzüket... pl. ma nagynénémék jöttek pont alvásidőben, de még ide is szóltak előtte, hogy várjuk meg őket, csak egy percre jönnek.. no persze nem egy perc lett, aztán meg Bálint nem akart jönni, de már tök fáradt volt, végül ölben cipeltem fel a lépcsőn... :roll:
Na megyek, hívnak a gyerkőcök...

Kép
Kép
denizsa

Tinu :) A "nagykönyv" szerint elvileg ki kéne szedni a kajából és úgy etetni, de én sztem semmi baja nem lesz ettől Tündérkének :wink:

Na tényleg megyek, egész hétvégén egyedül voltunk, párom dolgozott :( nem is tudom mi lenne, ha nem lennének ilyen rendesek a dedek...
denizsa

Arwen, még 1 dolog, ami eszembe jutott, hogy esetleg kipróbálhatnátok, a cranio-sacralis terápia.
tudok egy olyan "kisbabáról" (már elmúlt egyéves), aki egyéves koráig egyetlen éjszakát sem aludt át, és nagyon sokat sírdogált. A terapeuta 1 kezeléssel úgy helyrerakta, hogy már aznap átaludta az éjjelt, és alig-alig sírt utána. Ez teljesen fájadalommentes, és Amerikában több magánkórházban már a szülés után is megcsinálják, már csak a jóérzés kedvéért is :D
Bár tudom, nektek Bia nincs közel, de a Gábriel Orsi esetleg el is mehet hozzátok, meg lehet vele beszélni. A száma: 06209420074, és nyugodtan hivatkozz rám!
és melyik homeós bogyót próbáljátok ki?

Zsugyu, pont nem vettem észre a hsz-ed, mikor nekem írtál - 1 perccel később postoltam, ezért :)
Szóval köszi a kérdést, most jobban, de kétségtelen, hogy muszáj lesz vmi stratégiát kieszelni arra az esetre, mikor besokallok :?
én a Família Kft-t se bírtam nézni, akkora káosz volt az a család, nem hogy egy ilyenben élni :P de azért jóóó ez, nagyon, csak néha sok(kkk) :D
és köszi, amiket írtál, sokat segített, már azt is jólesett tudni, hogy nem csak én vagyok így, hanem a legszuperebb anyákok is :wink:

Tinu, csúcs ez a dőlős kép :lol: :lol:

na rohanok tovább, fektetéshez

ui, Barbi, Isti is velem alszik el, aztán viszem át a szobájába. aztán magától visszajön, mostanában 3-4x is egy éjjel :roll: nem tudom, hogy rosszat álmodik-e, sztem egyébként biztonságosan kötődik, csak ez most egy ilyen időszak, wc-re se mehetek anélkül, hogy ne dobolna kint az ajtón, míg végzek :roll:
de mindenképp visszaviszem az ágyába, ha még bírom, mert különben "ütköznek" Lilirózával, egyik zavarja a másikat, és volt már, hogy emiatt én 4:30-kor kerültem ágyba, olyat meg nem csinálunk többet, ha lehet... :wink:

votiv 8)
votiv

Hali!!!

Látom, nem csak én voltam passzív a hétvégén (tisztelet a kivételeknek :wink: )

Arwen:
Sok+++++++++++!!! Nem tud valaki segíteni babát tologatni, addig esetleg Te pihenhetnél...
És biztos, hogy a nap végén már azért is sír, mert fáradt, Réka is így szokta, ha nem alszik nap közben...

Kb 2 hónapja ma este kellettt bemennem a gyerekhez lefekvés után, mert felsírt... Kért még enni, mire letettem a büfi után már el is aludt... 8) 8) Tündibündi!!!

nukada

Deni,
párod hétvégi meloja :( nálunk meg most kellett elmennie Zsolonak, egy külföldi partner elé a reptérre :cry: :( , mert a kedves kollega elcseszte a dolgot :x
ugyhogy most megyek, és sörbe fojtom a bánatom... meg eszek hozzá mogyorovajas kenyeret.

és engem is csak az vigasztal ilyenkor, hogy rendesek a fiaim, Ábel már alszik, B meg épp tornyot épit nekem.
Bence miota alszik bele a szopiba? de nem mindig ugy alszik el, ugye? mert Ábel még sosem aludt bele, pár perc után kiköpi, még akkor is, ha csukodik le a szeme. aztán hasra kell forditani, ugy szeret elaludni :)

Kedves rokonok, jajaja :evil:
fibi

Hali,
ahoj popicsek from Balaton. Igyekeztem visszaolvasni, és tényleg nem volt borzasztó sok, de nem tudok mindenre reagálni. Akinek jó, azzal együtt örülök :) akinek rossz, annak legyen jó! :D :D
A víz hideg volt, a levegő langyos, ezért mondtuk Eszcinek, h csak a bokáig érőbe mehet be játszani. Szót fogadott: bement s abban a pillanatban hanyatt- ill. hasravágta magát. Innentől akár a 120as bólyáig is beúsztunk, oly mindegy volt. :lol: Egy biztos, halacskám méltó tagja a kacsacsaládként emlegetett családunknak. :D Az full esős hétfőt leszámítva minden nap fürödtünk, bár az motivált többek közt, h apával versenyeztünk, ki bírja jobban vágni az utat a jégcsákánnyal, ill muszáj volt Eszci után futni, mert "-Bátor megyek a vízbe!" felkiáltással ment ez, tökmindegy, mi volt. :roll: :lol: (na, jó, a reggeli 19 fok után du-ra akár 22ig is felmelegedett a víz, de a levegő se volt 25nél több, ezért aztán nem éreztem annyira a nyaralás szelét, de sebaj, Eszci élvezte, így mi is. )
Pónilovaglás is volt, de mivel midnenki bészart a félelemtől, a ló is a vonat sípolásától nearby, félúton feladtuk, mert E le akart szállni, így nem erőltettük, minek?
HPt is sikerült picit olvasnom, írtó jó, és aki csak az utsó x oldalt olvassa el, az megérdemli méltó büntetését, egyszerűen egyike azon könyveknek, amiket nem lehetne letenni, ha közben egy kutya, egy gyerek és egyéb zavaró tényezők nem játszanának szerepet. ;)

A fenti képek szuperek, Arwen Attilája viszi nálam a prímet épp, és a névválasztás is number one!!!! A talik jók lehettek, bár most nem vettem ki, hogy hány is volt, lényeg, h sikerült valahol együtt lenni. :D

Mi ez a betegség mizéria megint? Tesóméknál is lázadoznak a fiúk, nem valami pösti vírus ez? Mert ott vidéken nem is hallottuk, h lenne valami, se napkitörés, se telihold, se vírus, csak móka és kacagás, na meg a fránya hűvös idő... mindenki buljon és mókára fel, mindjárt vége a nyárnak, bruhahahaha brüüüü brűűűű.... :cry:
neet
neet

bója... lehet, hogy így jobb... :oops:
neet
neet

Neet :lol: :lol: :lol: dejo lehetett Nektek, irigykedek most kicsit.
fibi

Sziasztok,

Jól vagyunk, élünk, holnaptól apa megint dolgozik - most meglepiből egy nappal többet volt itthon, madarat lehetett volna fogatni velem, amikor elmondta :) -, úgyhogy valszeg jövök :)

Beleolvasgattam az elmúlt termékeny :mrgreen: hétvégébe és csak egy valamit szeretnék írni, a többit legközelebb.

Tinu :) én is ültettem Mátét előszőr csak keveset, majd miután már szépen egyenes háttal ült, kicsit többet. Azóta megtanult nagyon ügyesen oldalt fekvésből, hátról, négykézlábból felülni és biztosan ült ő is. Egy dologra nagyon figyelj. A hát izomzata - a csigolyákat is beleértve - a háti (lapocka tájék) részen erősödik meg a leghamarabb és legutoljára a derék rész. Tehát, ha Tündi dereka még gömbölyű, domború ültetés közben (nem tartja egyenesen magát) akkor ne ültesd, mert elgörbül a gerince a derék résznél!
Erősíteni úgy tudod, ha sokat lovagoltatod, ráveszed, hogy minél többet négykézlábazzon, hintázzon így, illetve sokat legyen hason.
Eldőlős kép naggyon jó!!!

Puszi Nektek,
Vica

Kép
Kép
vica94

Még valamit:)

Minden Krisztinának Boldog Névnapot Kívánok!

Vica
vica94

Fibi! Anyós :( alvástéma :D 8) Ábelalvás :lol: és nemégőszemek :lol:

Tinu! Szerintem is holnap még mehet a kajcsi. :wink:
Felülés: Angi ülni már rég tudott, (valahogy oldalról feltornázta magát), de felülni nem, s előbb mászott, s utána jött rá, hogyan kell felülni.
nálunk a védőnő még mutatta is, hogyan gyakoroljuk a felülést (csak napi párszor, lassan a kezénél fogva felhúzni), amikor mutatta azt hittem elájulok vagy leszedem a fejét, de megnyugtatott :wink:

Den! Köszi a hsz-t és éljenek az egyre többet alvó anyukák :lol: . Én nem szoktam arra gondolni, hogy kicsi egyedül aludni, hanem olyanokra, hogy vajon szüksége van-e még ránk aludni. Vagy ez lehet hogy burkoltan ugyanaz :?: ? Hmmm... szerintem nem. Szerintem csak szimplán szeretem ha együttalszunk. :lol:
2.ra már bizti vagányabb, s ügyesebb is leszek. 8)

Rec! Antibigyóval végül mi lett?

Votív! Köszi :D

Neet! Szófogadó Eszci :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Vicaaaaaa! :lol:

a lovagoltatás nálunk is nagyon ment és megy :lol:

Boldog Kriszta napot kívánok én is! :lol:
gödibarbi

Látom nem volt termékeny a hétvége :lol:

Fibi, Rylie, Deni,
Köszi a segítséget az alapfűszereket illetően :)

Fibi,
Szupi, h okés volt minden az uh-n :D Gratula az oldalra forduláshoz :D

Rylie,
Kamilla jobban van?

Deni,
Bencéd irtó édes pasi, mosolyától totál elolvadtam :D

Macs,
Hogy vagytok? Javult Füles azóta?

Rídonli,
Hú, ez a kórházas bentlét nem hangzott vmi jól :( de szupi, h már jól vagytok :D

Arwen,
Pocifájáshoz +++++++++++++++!!!! Amit Nuk írt, azt esetleg nem tudod megoldani, már mint, h vki segítsen időnként, h tudjál pihenni? És tényleg nagyon bölcs a dokitok :wink:

Tinu,
Csajod zabálnivaló, dőlős kép nagyon tuti :lol: És jól látom, h olyan zokni van rajta, ami csúszás gátlós? Üléshez gratula :D
Az üveges kaják esetében én sem szoktam külön kiszedni egy másik edénybe, csak akkor, ha melegíteni kell. Szóval én simán adtam neki abból az üvegből másnap is :oops: Szóval szerintem, simán elteheted a készített kajcsi másik felét a hűtőbe.

Neet,
De szupi lehetett, főleg, amikor Eszti után futottatok versenyt :D :wink:

Kép Kép
curse

Képzeljétek ma a csajom kihagyott egy etetést, csak rendeset evett :( A kihagyás úgy történt, h ahogy cicit kapott el kezdett harapni, egyszerűen nem volt hajlandó enni. Ráadásul úgy harapott meg, h még a cici is sebes lett :(
Nem értem, lehet, h így akarja szépen lassan elválasztani magát, vagy mi? :?
Neet! Ha jól emlékszem Nálad Eszti elég korán eltolta a cicit, de ez hogy történt?
Lehet, h annyira rákapott a kajcsikra, h már cici nem is buli? Totál tanácstalan vagyok :? Vagy már megint csak parázok? :oops:

Kép Kép
curse

Illetve még egy dolog.
Éppen esernyős babakocsis vásárlást előtt álluk (meguntam a dögnehéz bergont). 3 típust találtam, ami árban okés és a funkciók is kielégítőek, csak nem tudom melyiket válasszam, melyik a megbizható márka? :?
Akinek bármelyikkel van tapasztalat, leírná, akár privibe, h itt ne untassuk a többieket?
Graco (mosaic), Pierre cardin (621), Chicco (ct.04).

Krisztináknak boldog névnapot!!! :D

Kép Kép
curse

Jóest,

Arwen, eddig nem akartam írni, mert az aktuális felfogással ellentétes, de hátha... Szóval az én nagyfiam 9 éve pontosan ilyen borzasztó sírós, hasfájós baba volt. Szopizott rendesen, tejem is volt, de nem tudtunk vele mit kezdeni. 10 naposan érkezhettünk haza, pénteken, és hétfőig egy rémálom volt a napom/éjjelem. Akkor megjelent drága nagymamám megnézni a dédunokát, és ő mondta, hogy az én apukám is ilyen nagyon hasfájós volt 50 éve, stb. Egyszómintszáz, menesztettem a páromat azonnal a gyógyszertárba édesköményért. Még a mama felügyelete mellett megfőztem a teát belőle (kb. 1 dl vizet felforralsz, és beledobsz 10-15 szem édesköményt, pár pillanatig hagyod forrni, aztán leszűröd, és üvegbe vele) A gyerkő üvegébe minden nap kb. 50 ml teát tettem, este több mint a felét kiöntöttem, DE: a pár kortytól, amit megivott AZONNAL érezhetően megindult a pocija /rátettem a kezem/ a szelek -ahogy mama mondta- segítséget kaptak, durrogott a pelus rendesen, de sose többé nem volt fájdalmas üvöltés. Féltem én, hogy nem fog szopizni, de számolásztam, és egyszerre max 10 kortyot adtam neki. Kitapasztaltam, hogy mikor kell. És a fiam 6 hetes korától átaludta az éjszakát (és 13 hós koráig szopizott, akkor is én választottam el, magam miatt). Biztos nem csak ettől, de ha fájt volna a hasa, akkor tutira nem tudta volna. Szóval, tudom én -most már- hogy a víz/tea lemossa a védőréteget a bél belső feléről, meg cumizavar (lehet pohárból itatni, nagyon ügyesek ilyenkor a gyerkők - én is csak kényelemből cumisüvegeztem, sokszor az üveg tetejét használtam pohárnak) de akkor nálunk életet mentett az édesköménytea. A nagylányomnál is alkalmaztam, de csak 1-2 alkalommal, ő nem volt hasfájós, a picurkánál szintúgy. Állítólag a fiúk a hasfájósabbak. Ezt is nagyim mondta, akinek 4 gyerkője volt, és olyan igazi nagyanyó (volt :cry: ) Hát, rád bízom, mihez kezdesz az én tapasztalatommal, ráadásul nem is feltétlenül mindenható, nálunk nagyon bevált.)
Ja, és mégvalami. Amikor nekem fáj a hasam, képtelen vagyok háton feküdni, gondolom így vannak ezzel a babák is. Csak ők nem tudnak elfordulni (Fibi gratula az új tudományhoz :wink: ) Én ezért amikor feszelgős korszakukban voltak, oldalt fektettem őket. Főleg Lorci és Beni szeretett így aludni. Megtámasztva elől-hátul, és szunya, mert akkor valahogy jobb a pocaknak. És a fájós pocakjukra -mert azért volt hasfájás, csak nem olyan kezelhetetlenül nagy- a kezemet rá szoktam tenni, és a melegtől valahogy megnyugodtak, és éreztem, hogy a kis belük hogyan mozog, és amikor már nem mocorgott annyira, akkor kisimult a dolog. Jobbulást az apróságnak, neked pihenést. :)

Votiv :D , képzeld, újfajta levezetést találtam magamnak. Minden este (kivéve mikor nem :lol: ) elmegyek bicajozni egy kört. Szeretem, viszem a gyerkőket is (min3at), aztán mikor ők unják, akkor visszaadom aptyuknak, és mék egy jót rodeózni a kertek alatt. Fújja a szél a hajam, pezsegnek az izmaim, és megint 18-20 éves vagyok, akinek még nincs jogsija, és MINDENHOVA bicajjal közlekedett. Olyan jóóóóó....
Familia Kft :lol: én is így voltam vele, és tényleg benne élek. De azért jó ez így, csak találd meg te is a saját módszeredet. Olyan békesség árad belőled, az írásaidból, meglesz az. :D

Neet, kacsacsaládnak üdvözlet. :lol: És majd mesélj a mai ifjakról, mert nálad (is) keresem a kulcsot a (majdani nagy)fiamhoz. De most még félre a melót, élvezd a szünetet amíg teheted.

Vica, neked már annyiszor akartam írni, hogy a fiad az avatarodban egyszerűen tökéletes (és gondolom nem csak az avatarban). Annyira formás kiskölyök, hogy rajzolni sem lehetne szebbet. A csíkján pedig olyan huncut, a szeme sem áll jól. Tényleg ilyen csintalanka?

Na, elég volt mára belőlem, bocsi :oops:
zsugyu

Curse, neked még. Nekem 2 funkciós PC kocsim van, a harmadik gyerkő koptatja (8,5 éves), és nem vennék másikat. Illetve vettem, egy esernyős PC-t, ami az autóba kibepakolászáshoz egyszerűbb, és nagyon megvagyok vele elégedve. Én csak ennyit mondhatok. Ja, és hogy nekem ez a márka valahogy stílusban nagyon bejött, tetszik. A nyaralós képeinken megnézheted a régit, abban alszik Lorci.
zsugyu

Sziasztok!

Szia Arwen! :D
Nagyon szépek vagytok! Hasfájáshoz kitartást :)

Fíbsz,
valahol ott volt a kérdésedben a válasz - ideális helyen ideális lakás
mi a kérdés akkor? ;) :D

képek, gyerkőcök édesek, szépek :D Halacska-Eszci meg nagyon ügyes és éljenek az ujjszopizó kicsik (is) :D

Curse,
szopihoz nem tudok mit mondani, de kitartás :)

Rec,
pü-t köszi; mi Ferihegyhez relatíve közel lakunk és a zaj engem is kevésbé érdekel (bár itt az nincs szerencsére) mint inkább a nyamvadt kerozin :( és amióta új légifolyosók meg több járatvan még szarabb pl az a környék, ahol apjok lakik - van ott egy tök szép játszó nagy park - és nem hallod a saját hangod ha elmegy ott egy gép, kb tíz percenként :( :(

én alvásban a külön ágy, de jöjjön, amikor akar ;) (ehhez képest egy ágyban alszunk és én nem szeretem és inkább ideges vagyok tőle mert fúr és keresztben fekszik stb stb stb)

boldog Kriszta napot!
és ma egyébként látens Ábel nap is van, nagynénéméknél volt összeröfi és gyerekem végre kapott duplót :D én meg rengeteget kutyáztam mert van egy egyéves újfundlandi (hogy írják ezt? )-szerű meg egy három hós kopó-szerű eb és odavoltam értük (bár a nagyobbik ha felteszi a vállamra a mancsait, magasabb, mint én)
Ábel viszont a picikétől is be volt kakálva - az meg Ábeltől, mert még gyereksírást sose hallott - jó volt :shock: :roll: :lol:

Zsan,
tényleg csak csonttörésnél kell beavatkozni? nálunk Ábel meg az unokatesója tépik egymást csak totál nem egy súlycsoprt; én mindig attól félek, hogy kiszedik egymás szemét vagy a nagyobbik úgy meglöki a kicsit, hogy nyekken egyet mondjuk a lépcsőn
és nálunk a nagy a provokátor (hallod Rájli? ;) :lol: ) mert ő együtt akar játszani mert már ovis lesz Ábel meg egyedül mert még nem igényli úgy az együtt játszást de a Panni állandóan szekálja, mindig az kell, ami Ábelnél van stb Ábel meg hajat húz és harap és az egész történetből az jön le h a Panni a jó kislány Ábel meg az agresszor
ehhez képest Ábel arcán van szép nagy karmolás ám :roll:
szóval jól elvannak :lol: :lol:

és megvolt életünk első nagy esése - mindkét térdünkből úgy dőlt a vér...

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsan,
és éljen az autóeladás!!!!!!!!!!!!!!!!!4 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D szerintem tök jó és ugyan nem vezettem meg semmit nem tudok picassóról de nagyon jól néz ki és jó nagy :D ügyesek vagytok! :D

Kép

Kép

szrekuc

Arwen, bocsi, még valami eszembe jutott. Lorcinál csináltam főként, hogy az ágyunkban pihent délutánonként, és nagypárnát tettem a felsőteste alá úgy, hogy a fejénél a párna alá tettem még valami kispárnát. Szóval igazi lejtő (egyenes, a háta miatt) volt. És a lába alá pedig másik párnát tettem összegönygyölítve. Így olyan pihenő pózban volt, mint a fel-le mozgatható ágyakkal is lehet, és persze a párna kétoldalról jól körbevette, kis kuckóként). Így feküdtem mellé, tettem a kezem a hasára, és aludtunk együtt. Volt, hogy 6 :shock: órát aludt a lgnagyobb melegben, napközben. Már féltem, hogy kiszárad, vagy valami baja lesz, de semmi. Egyszerűen kényelmes volt neki. (pedig ővele a szopizás kicsit nehezebben indult, és ő is hepajozott az első hetekben a hasa miatt, de a tea nála nem annyira jött be. Nem itta meg :lol: ) Vagy így, vagy oldalán aludt.
zsugyu

Köszönöm mindenkinek a kajás és ültetős hsz-eket.
Vica: Tünci mostanában kezdett el hintázni négykézláb, és sokat is van hason. Meg lovagoltatom is. Szóval minden egyben. :D

Kép
Kép
tinu

hu, én este ugy felhuztam magam a dolgon, hogy 2-ig nem tudtam elaludni :( :( most megint ég a szemem, szivacs az agyam....

Szrek,
hogyhogy látens Ábel nap? :) mert mi sem a naptár szerint akarjuk majd tartani (jan. 2., mert az tul közel van B szülinapjához)
és apjok hol lakik, ahol ennyi a repcsi? :?

KépKép
fibi

Fíbsz,
18. kerületben lakik a reptérre vezető úthoz relatíve közel (18.ker is változó, bár általában nagyon szép kertes nagy házas kivéve azt a részt, ami az erdőn át a 17. ker-be vezet illetve a reptéri út mert az meg zajos)

Barbinak van egy linkje névnapokról; jan 2 Ábel szülinapjához van közel nálunk is, azért kerestünkmásikat; ez az augusztusi egy írországi Szt, Ábel napja azt hiszem :D
talán még júniusban van egy, de majd jön Barbi és belinkeli (mivel hogy ők is alternatív névnapot tartanak Anginak :D )

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Új emberke vagyok :)
Néhány hete költöztem Bp-re, és dokikeresőben vagyok. Már befutottam néhány kört (Bálintok, Bardóczy és sajnos a Fehérvári úti sztk-ban Nyulasihoz volt szerencsém :( B-k és B. nem fogadtak már, Ny-hoz pedig kényszerből mentem, hiszen az afp vizsgálat időszerű volt).
Most a 19. hétben vagyok, nagyon időszerű lenne találni vkit. A következő kiszemelt dokiaim a Barna dokik, István és Péter (?). Jókat olvastam róluk, csak az elérhetőségük és rendelés helye kellene (a bartók bélán rendelnek még?) . Persze, ha vki ismeri őket és van véleménye , akkor azt is nagyon szívesen fogadnám :)
Köszönöm előre is a segítségeteket!
majuci

Sziasztok,
szép htfő reggelt mindenkinek :)

Rec,
köszi amit az alvásról írtál, meggyőztél :D még várunk. nekem sem egyértelmű, hogy mikor kellene a különalvást kezdeni, mert úúúgy szeretek mellette aludni, csakhát zavar néha :? főleg ha reggel dolgozni megyek. De most azt találtuk ki, hogy hajnalban helyet cserélünk Apával, így én tudok aludni őt meg rugdalhatja nyugodtan, ráér kipihenni :wink: :D

Arwen,
én babám is nagyon hasfájós volt. Megőrültem attól a szövegtől, hogy majd kinövi 3 hónapos korára :twisted: 4 hónaposan sikerült is. És semmi nem vált be sajnos pedig mindent kipróbáltam, talán a szélcső amit összesen 1x próbáltunk majdnem 4 hónaposan és akkor végleg elmúlt a pocifájás. Lehet, csak véletlen egybeesés volt, de amit akkor az kihozott húúúúú! Apa szerint "kinyitottuk" a kaput :D
Amivel nagyon egyetértek (talán Zsugyu írta?) a hason fektetés, Ákos is csak hason tudott ilyenkor jókat aludni. Felhúzta a lábát és így jobb volt. Pocakfájással tényleg nagyon kényelmetlen háton!
Kitartást hozzá. Én sajnos az első hónapok szépségét nem is tudtam kellően kihasználni és kiélvezni, mert folyton csak azt vártam mikor lesz már 3 hónapos és múlik el ez a fránya hasfájás. Azt hiszem a másodiknál már nem így élném meg, de ki tudja :?

Kép
akata

Neet,
a Balcsi hideg vize :( mert mi is 1 hét múlva megyünk és úúúgy szeretnék sokat fürdeniiii!!! Remélem addig beüt egy kicsit jobb idő.

Hol van Macs????????

Tinu,
édes a kicsi lány :D
Mi úgy támasztottuk meg Ákost - csak pár percre - hogy félülésben legyen, dereka mögött aládúcolva, hogy ne az támaszkodjon. ez nagyon átmeneti idő, már nem is emlékszem de talán csak pár hét, mert roham léptekkel megtanulnak ülni :)
A tejpép pedig szerintem borzalmas másnaposan, én inkább megettem ami megmaradt :D

Kép
akata

Szrek,
ja, tényleg, multkor már én is megtaláltam a neten az összes névnapot, majd ujra felkutatom :)
és képzeld, az elephant is épit lörincen uj lakoparkot, kinéztem egyet, ami méretben nekünk jo lenne (85nm), megkérdeztem, és 31milla :roll: (pedig hugom a raiffeisennél melozik, és elephantra kapna 2 % kedvezményt, ö is és rokona is)
fibi

és Ábel még mindig alsz..... ma is átaludta az éjszakát, 5-kor szopi, és visszaájult, ugyhogy apával elhatároztuk, hogy lehet h ujra tudunk egy ágyban aludni, 2.5 év után ... :lol:
fibi

Jóreg!
Fibi, gratula az éjszakákhoz! Használjátok ki, amíg nem kezdenek el jönni a fogacskák... (Bár nálunk nem nagyon zavarják az éjszakákat.)

HEEELP!! Van valakinek tapasztalata a ráragasztós-zacskós pisivétellel??? 4 zacskót adtak a kh-ban, már csak 1 van, de pisiminta még nincs... 2be éjjel alig ment valamicske, egyet reggel totál összekakilt, már csak 1 esélyünk van... Megjegyzem, a nővérkék sem voltak a helyzet magaslatán a pisiszacsikat illetően. :?
rídonli#

Ja, a lányos anyukák trükkjei érdekelnének a pisiminta-ügyben! :)
rídonli#

Rídonli,
Pisizacsi ügyben: azt az ívet pont úgy kell rátenni, mint a külső ajkak. Mi csak kettőt kaptunk, de elsőre sikerült. Ha saccperkb tudod, h mikor fog kaksizni, akkor addig ne tedd fel! Nekünk sem passzolt rá 100%-osan, de az a nagyon pici pisi is elég volt, a maradék a pelusba landolt.
Direkt felhívtam a labort, h mennyi pisiminta kell, mert h nem sokat alkotott a csajom és azt mondták, h bármennyi van, abból már meg tudják állapítani, vigyem csak be, "hiszen ilyen picik még nem tudnak akkora mennyiséget produkálni + elég nehéz tőlük mintát venni".
Nálunk kb. 2 órát volt rajta és szerintem az idő alatt 1x pisilt.

Szerintem a mennyiség miatt ne parázz, ha nem kértek konkrét mennyiséget!!!! Kitartás!!!

Kép Kép
curse

Rídonli,
:( fiúknál a dolog egyszerűbb, úgyhogy nem tudok mit mondani :( kitartás ;)

Fíbsz,
egy ágyban alvás ;) :lol:
itt nagy duplózás :D :D :D és mindjárt hajat nyírokneki,olyan édes csigái vannak és jó hosszú most már neki úgyh jöhet a nyírás :D
elephant asszem tudom merre van

nemtom, új építésű szép stb de ezzel is van szarakodnivaló, csak másképp
31 milla :shock:
én továbbra is a kutya-macska-kert-ház verzióra gyúrok ;) :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

ja és Rídonli,
Nálunk ez elég friss tapasztalat, mert 3 hete kellett vinnünk mintát. Ha esetleg megnyugtat, hívd fel az a labort, ahova be kell adni a pisimintát és kérdezz rá a mennyiségre. Szerintem ott is ugyanazt fogják mondani, mint nekem.

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?