A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Klarissza, 12 hetesen már nem érdemes elkezdened Folsavat szedni, mivel azt max addig kell amig kialakulnak a szervek (idegrendszer) tehát már semmi értelme nem lesz.

A Magne B6-ot meg csak azoknak kell szedni akiknek sokat van görcsük vagy keményedésük. Egyébként nem egy "terhesvitamin".
Én szedem, de nem olyan régen kezdtem el.
Ha megnézitek a terhes vitaminokat azok nem Magnéziumból állnak. van benne max 100 mg.

De te elég gyümit eszel ahoz hogy ne kelljen külön vitamin szerintem. Ezt nem sokan tudják tartani. (én biztos nem. )

Cs.

KépKép
Kép
csikken

Csikken, a számból vetted ki a szót. Én sem tudok elegendő természetes vitsminforrást magamba tömni, ezért szedem a terhesvitamint.
Klarissza, a folsav viszont fontos! A 12. hét után már nem is kell szedni, az az első 3 hónapban fontos, a nyitott gerinc és hasfal esélyét csökkenti. Nálunk egyébként már nem volt 12 hetes vérvétel, eltörölték a védőbanyám szerint, nekem először a 16. héten vettek vért.

Kép
szilcsi

Csikken, helyes pocakod van! Nem is nagy, olyan kis formás. 8)

Kép
szilcsi

csikken: helyes pocid van :D

Szerintem viszont a terhesség előtt el kell kezdeni szedni a vitaminokat vagy zöldség és vitamin útján vagy gyógyszer útján. Végülis a terhesség 15. napjától alakul ki az agy-, koponyahiány, nyitott gerinc, stb. (ekkor tudod meg kb., hogy babát vársz). Jobb megelőzni ezt a problémát.
Szóval eldöntöttem: folsavat szedek továbbra is magne-b6-tal kombinálva. Punktum. :D :D :D Magne b6 nekem bejött a mensi görcsök és a mensi előtti rosszullétek miatt.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Sziasztok,látom vitamin.

Az én tapasztalatom:dokkerem aztmondta szedjem az elevitet a szoptatás végéig :shock: nekem nem bírta a gyomrom,rosszul voltam tőle,így a folsavat szedem csak,és gyümölcs zöldég,amennyi belém fér.
Dani idején nem volt vitamin,25 kilot híztam,és Dani 2700 gramm,és 54 cm volt.Most 1 hónapig szedtem az elevitet,ugyan rosszul voltam tőle,de azóta egy ötös ugrott rám.Sztem ez egyén függő.

Csikken:édes a pocid :!: :)
vedresandi

Sziasztok,

Micsoda téma :lol:

ÓÓÓh akkor beleszólok én is.

Monyó L karnitint akkor szedjen a párod, ha sportol, nagyon jó az izmoknak, az edzőm azt a hasonlatot mondta nekem annó, hogy az L karnitin az izomnak olyan, mint az autónak a benzin, attól működik. ÉÉÉÉÉN szedtem keményen, de én hivatásos bicós voltam, zsírégető hatása is van, ahogy Coca mondta, de én nem vettem észre :wink: Különben jó cucc. Pszihésen lehet hat. A sperma vizsgálatot meg úgyis nektek kell eldönteni... De egy tuti, én Urammal hasonló volt a helyzet, nem akart a babaprojektbe belefogni, mert most nem jó, még tanulsz, most nem jó, mert dolgozol, most nem jó, mert diplomázol, most nem jó, mert utazunk, most azért nem jó mert.... Na egyszer mondtam ÁLLJT! Ez évekig ment... Tudom a választ, igen de ez más, mert... A kifogás az kifogás. Nálunk is voltak tragédiák, de azt azért nem sorolnám fel.

Vitaminok, ez az óriásbébi lesz tőle, meg elhízok meg nemtom, ezt valahogy nem tudom megérteni. Akkor hízik az ember, ha többet eszik, mint amire szüksége van, nem a vitamintól, ez az egyik. A másik része, hogy óriásbébi genetikai úton nagyon szépen örökölhető (ha megfordult a családban stb... akkor nagyobb az esély), és persze ha úgy táplálkozol terhesség alatt, az is biztosan okozhatja, bár ennek is kevesebb az esélye, meg biztos hatással van az is, hogy felrobbant Csernobil... Nem tudom elképzelni, hogy vitamintól lenne óriás... Ha genetika, mert családban előfordult, akkor úgysem tudsz ellene tenni, na az ellen vizsont tudsz, hogy mit eszel, de ha nem akarsz, akkor meg a fene megette... Nem kell ám azt hinni, hogy én olyan szent vagyok :lol: Simán bevágok egy hamburgert, meg simán bevágok egy shaket néha néha. De sokaktól hallottam, hogy leült és addig ette a sütit amíg volt, és ha 1 tepsi volt, akkor bevágta azt is... NO COMMENT! lehet ez már a sok kategória. (halkan jegyzem meg sokan észre sem veszik, hogy mennyire sokat esznek, én sem vettem, engem erre az Uram, meg az edzőm tanított meg anno, még pedig a NEM KELL ZABÁLNI! felkiáltásal :lol: Na ezt nem az Uram mondta,hanem az edző :lol: Uram azt mondta hogy TE ENNYIT MEG AKARSZ ENNI! :shock: ...)

Ja mindez csak magánvélemény, de olyan jó volt leírni, bocsi érte :roll: :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

Én is sokat híztam az elevittől/gravidától, több, mint fél évig szedtem őket, sajnos eddig sikertelenül. Most már csak magne b 6-ot, E vitamint és folsavat kapok be, ha eszembe jut. :oops: (heti 2x kb. 8) )

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Purc: nem ettem többet , amikor szedtem. :roll:

snufi

Ja én szedem a terhes vitamint, előtte is szedetm, sőt még azelőtt multit szedtem. Csak mert ez lemaradt.

Csikken nagyon csini vagy :lol: Tetsz a kép nagyon.

Purc

Kép

Kép
purc

Sziasztok!

De édik vagytok! Köszönöm a köszöntéseket! :D :D :D :D

Most gyorsan dobok táblákat, a héten utoljára!
Holnap délután megyünk nyaralni bibíííííííííííííííííííííííííí!
Vasárnap jövünk kábé!

Addig plííííííííz mindenki, akinek táblailag valami van az küldje el privibe, mert egy hetet nem bizti, hogy végig tudok majd olvasni!

Bár Snufi úgy is készít összefoglalót! :lol: :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bettike
Eger

Snufi, hát akkor másképp működünk tényleg. Nekem ez a hihetetlen kategória. És nem azért mert én nem híztam tőle. Hanem mert a környezetemben mindenki szed vitamint, ki ezt ki azt. Ki centrumot, ki mást. Én most nem elevitet szedek ugye (mielőtt kijöttem akkor szedtem pár hónapot elevitet, csak aztán elfogyott), mert itt az nincs. De szerintem az tök mindegy mi a neve, az összetétele a lényeg. Hacsak az Elevit nem tartalmaz növesztő hormonokat :lol: De tényleg elhiszem, hogy mindeki másképp működik, és valaki hízik tőle, csak nekem furi....

Purc

Kép

Kép
purc

Csikken! Micsoda vagány halálfejes poci! :lol: :lol: :lol:

Ceniko! Megköszöntem már a szüléstörténeted? Ha nem, akkor bocsi és most pótolnám! Jó minta, egyszer remélem én is szülhetek így! :lol:

Szezso??????????????????????????????????????????????

Vitamin! Hát én most megint mindent bele és szedek mindent, meg még ezer gyümit és zöldséget is!
E vitamin! Hát korábban mikor szedtem, nem tudom, nem jött be! Aztán szüneteltettem! Az előző ciklusban ismét elkezdtem szedni és úgy vettem észre, hogy mégis jó! Legalábbis normalizálja a ciklusom hosszúságát! A fene se tudja! De én inkább mindent szedek, abból csak nem lesz baj! :roll:

Kata! Ja knédli! Hát előszőr én is gőzben főztem! De mivel úgy nem sikerült gondoltam, hogy kipróbálom vízben is! Na majd legközelebb!

Kukorica! Én olyan kukoricát szoktam venni, amit elég 10 percig főzni! :D

Kép
bettike
Eger

ÓÓÓÓH Bettike, Boldog Névnapot!!!! Apa remélem elkényesztet :wink:

Purc

Kép

Kép
purc

Monyo! Én mérem magam és már 2 kg-nál tartok, csak még lusta voltam vonalzót állítani! Bár lehet, hogy mire hazaérünk pihiből, úgy is vissza kell állítani! :roll: :D

Szilcsi! Örülök, hogy tetszett Eger és hogy jók lettek az eredmények! Kíváncsi leszek, hogy követed-e a topic trendet, vagy inkább mégis nunis lesz! :lol:

Purc! Hogy vagy? Fájások? Szülés?

Kép
bettike
Eger

Purc! Köszi és Igen! Meg még cukkol is, hogy biztos direkt csináltam így, hogy egyik nap házasság, másnap névnap! Mindig legyen mit ünnepelni!
(Egyébként tényleg direkt alakítottam így !) :lol: :oops:

Kép
bettike
Eger

Betti, egyben, ráadásul semmi fájás :? Egyik rokonunk tegnap szült, már nincs kifogás :lol: És ráadásul már aképek is fönn vannak a falon :shock: Már tényleg minden kész... Beszéltem a fejével, ezek szerint makacs a drága :oops:

Purc

Kép

Kép
purc

Bettike, gondoltam, hogy majd, ha Te mész nyaralni, írok összefoglalót, de ez most nem fog menni. Illetve lehet, hogy nem fog menni, mert csüt. mi is elutazunk, Gyulára, 6 napra. Ha lesz net, akkor okés a dolog, ígérem, de nem tom tudok-e ott netezni.... De rajta leszek, okés? Cupp.

snufi

Snufi! Akkor majd ketten összerakjuk! Csütörtökig te foglalsz össze, aztán vasárnaptól én! :wink: Azt az 1-2 napot meg csak megírja nekünk valaki! :D :D :D :D

Purc! Nálatok mikor várható front változás? Talán majd akkor nem?

Kép
bettike
Eger

bettike Nagyon Boldog Névnapot és Jóóóó Ünneplést!
Vendég

bettike Nagyon Boldog Névnapot és Jóóóó Ünneplést!
Vendég

vitamintemahoz meg.

szerintem egyensulyban legyen a gyumi es a vitamin. :lol:

terheskent mindenkeppen kell a vitamin.

gyumitemat hagyom mert ezt nagyon hosszu lenne elmegyaraznom hogymert irtam ezt.

betti boldog nevnapt:)

Kép
monyo83

bettike nekem szülinap, rá 2 napra házassági évforduló, rá 13 napra névnap :lol:
Vendég

snufi vagytok azért otthon is? :mrgreen:
Vendég

Bettike,majdnem lemaradtam:
istenke éltessen sokáig!!!!

Kép
vedresandi

Mindenem elszállt. fél óráig írtam! Brrrrrrrrrr! Azért sem írom le mégegyszer!

Kép
zölddisznó

Zöldi:ne is írd le mégegszer,olvasunk a gondolataidban (megjegyzem tényleg bosszantó,ha elszáll)
vedresandi

Így legalább sokkal többen szerettek, mindha tudnátok, hogy mit gondolok. :lol: :lol: :lol:
de azé' Purcnak le kell írnom, hogy már megint nagyot nőtt aszememben a véleményével!
...meg hogy szüljön má'! Meg robcsi is! :wink:

Kép
zölddisznó

ja! képzeljétek nyaralás alatt hétfőn eltörtem drága kicsi hőmérőmet! :cry: :lol: kedden megjött de nem volt sok, meg barna volt 4 napig. de terhességre nem gyanakszom, mert amikor együtt voltunk a 4. napon, utána volt egy pár csepp piros is. :oops:
Vendég

Vazze! És még nem teszteltél?

Kép
zölddisznó

Boniiiiiiiiiiiiiiiii, hol az a teszt??

Kép
kata05

Boni:akkor most mi van????? :? :? :?:
vedresandi

Jó, tudjuk, időbe telik feltölteni a képet! :wink:

Kép
zölddisznó

Csajok nem gondoljátok komolyan? :shock: ha van piros, nincs terhesség!

egyébként is leszakad a hasam meg a derekam, szerintem kicsit felfáztam, volt amikor hideg volt nagyon a tenger!
Vendég

Én komolyan gondoltam!
Boni, nem véletlenül a te tesód volt az akinek a terhességének első harmadában mindig megjött??!!

Kép
kata05

kata de :oops:
Vendég

Boni, tesztelj, max nega lesz, és akkor mivan, de legalább tudod hányadán állsz!! veszíteni valód nincs.

Coca, én szülnék :wink: Azért én tökre kíváncsi vagyok, mit akartál írni :roll: Tudom hamar megöregszek, ez már nem fog bekövetkezni :lol: Nincs mitől tartanom... hihi

bettike, itt nincs front változás, csak meleg, eső, még több meleg, ja meg pára :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

Purc és bírod a párás levegőt?

Kép
kata05

Ja Boni, és a hőmérőt tudod rendeltetés szerűen kell használni :lol: :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

Mentem haza , majd otthonról.tesztet még átgondolom, eddig eszembe sem jutott :lol:
Vendég

Kata, őszinte leszek, az az egy nagy szerencse van, hogy van légkondi a lakásban, nagyon ritkán kapcsolom, mert fáj a torkom tőle, de valamikor muszáj, hogy elszívja a párát. Így elviselhetőbb a dolog. Tegnap esett az eső, mondom szellőztetek kinyitom az erkélyajtót. Hát úgy csuktam is vissza, melegebb volt mint előtte :oops: Meg levegőt sem lehetett kapni. :oops:
De légutaknak biztos nagyon jó :lol: Biztos kevesebb erre az asztmás beteg :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

Jajdejó! Jajdejó! Elmaradt a szörpizés, így legközelebb már tutira el tudok menni :D

Vitaminok, nyomelemek: azt tudom, hogy ahogy vannak hiányállapotok, úgy van túladagolás is. A szelén esetében a túladagolás jele pl. a töredező köröm. :shock: De mértékkel minden mehet... Én nem szedem majd, csak ha végre látok két csíkot :lol:
tapedli

Tapedli,majdnem szomszéd: szavadon fogunk :wink: :lol: :lol:
vedresandi

Tapi! A szelén az nem vitamin, azt valóba túl lehet adagolni.

Kép
zölddisznó

valóbaN

Kép
zölddisznó

Sziasztok! Visszaolvasok, de láttam, Kata érdeklődött felőlem, de semmi extra nincs velem.

babaimádó
Kép
babaimado

Akkor mikorra is tervezitek atalit? Hűű..Coci, még mi sem futottunk össze...

babaimádó
Kép
babaimado

Boni: hogy döntöttél? Én is arra szavazok, hogy nyomj el egy 82 (?) Ft-osat, mert látok esélyt a zebrára!!!! :wink:

Gaby: :?:

snufi

párom szörfözik
Kép naplemente pulában
Kép
Vendég

tesókám háát majd reggel eldöntöm
Vendég

Snufi! Ne bagatelizáljuk el a dolgot! 84 Ft.-, nem 82! :lol:

Baba! Nekem már csak jövő héten lesz jó, mert nem leszek itthon.

Kép
zölddisznó

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?