A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

köszi Emi, akkor rámoccanok!

Kép
lidikoka

Manó, sajna nem tok neked segíteni. Remélem Marcinak nem fog pocakja fájni a lecsótól. :roll:

kispiskóta

Manó: bedugod a popóba és várod a hatást :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, mi jol vagyunk, szépen alakulunk, Bogi kétóránként szopizik utána pici nézelődés és alvás.
Szal kezdünk belerázódni a kerékvágásba, olyan jó, úgy örüök neki, és már csak estére adok neki tápit, de tegnap este már nem is igényelte!
Két kép, indulás előtt, mentünk csavarogni babakocsival!

Kép

Kép[/img]

Nagyon cukik a babás képek!!!!
Kis tündérek!
Vendég

Jó, de meddig, milyen mélyen dugom fel, s mennyi ideig tartom fönn?

Kép
kissmanó

Látod, ezt nem tudom :cry: én még soha nem használtam, a kórházban Mátét szélcsövezték. De akkor ő már 1éves volt :roll: Én hőmérőztem csak, nekem az is mindig bevált :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Na jó, azóta már bevetettem eme eszközt.
Egy darabig nyomtam felfele, felment jó fele. Nem történt semmi, gyereket nem zavarta, így még nyomtam, aztán a markom megtelt pici cuccossal, majd jött valami hörgésszerű izé (pukik lettek volna ha símán távoznak), aztán gyerek egy darabig megnyugodott.
Asszem most ismétlünk.

Pussz

ja, aki használja: milyen sűrűn teszi? lehet egy délután-este kétszer?

vagy erre is majd akkor kapok választ, miután én megtettem?
sebaj, jobb később mint egyáltalán

Kép
kissmanó

Üdv!

Ádám ma 3 hetes, majd csinálok vonalzót is vmikor.
Még nem tudtam visszaolvasni.

Brutál hasfájós lett a fiam. Tegnap este óta szopi után pici alvás, aztán sírás, és mire megnyugodna, eljött az újabb evés ideje :cry: :cry:

A melleim mintha megnőttek volna az előző napokhoz képest, pedig nem fejem. Nem kemény, nem feszül, csak egyszerűen nagy, mikor vége a szopinak, akkor pedig ruganyos. És a jobb nagyobb, mint a bal. :shock: :shock:

Szal kérdezem mégecce meg látom, hogy Zsu is kérdezi, hogy mecsek teából mennyit adtok naponta a bébeknek????

Én még nem adtam neki mecsek teát de nem fogom ízesíteni csak az érdekel, hogy mennyit adjak neki?,
ma is volt pukika és fosi is../második napja nem adom az infacolt/
Egyelőre úgy tűnik nem fáj a pocakja. /lekopogom/ viszont picit bukott a kis mohócska.

Elmentünk a városligetbe, nem aludt, sírt a bébkocsiban. Aztán a kocsiban megszoptattam de csak nyugicumizott 5 perc és bealudt, így tudtunk sétálni 1 órácskát.

Jó éjt pindurpandúrok! :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Csak most tudtam jönni. Apa itthon van (szerencsénkre) nem unatkozunk! :D
Nagyon helyes bébi fotókat raktatok fel! Igaza van manónak. Még kérünk cépen!!!! Alkalmasint én is teszek fel képeket. (Remélem nem bénázok sokat.)

Dorka!
Elküldtem a szüléstörténetet és - mivel nem korhatáros a táblázat :lol: - az adatainkat is. Előre is köszi!

Most mennem kell, kitúrnak a fiúk. Esti mozizás következik. Én is megyek, bár én inkább a szemhéjamat szeretném belülről nézni, ha engedik, reggelig.

Mindenkinek jó éjt!

Tücsi

Kép
mtücsi

Nagyon édik a képek.

Annee! Jó pofa családod van :D

Bogi egy kis Tündér.

Mecsek tea- úgy emlékszem 1 decit ajánl az útmutató. Mi kb fél decit szoktunk meginni egy nap (vagyis Egon), vagy kevesebbet. Èn teszek bele egy csapot kávéskanál cukrot és egy csepp citromlevet. Ha nem édesítem Egon nem issza meg...
Ma jó nagy adag kakik voltak. Lehet, hogy tea segített, lehet, hogy a masszázs, mert azt is kap minden nap és aloes cseppet is. Mi még nyomatjuk az infacolt is. Az nem árt, mert nem szívódik fel és egyszer már leálltunk, akkor megbántam...

Manó! Èn nem ismerem a szélcsövet, nem próbálkoztunk, de sztem lehet egy nap többször is.
molkata

Manó!
Én nem tudok neked ebben semmi tanácsot adni, én nem próbáltam még.
Én egyszer a lázmérőzést próbáltam, hááát, úgy üvöltött mint a sakál, én akkor eldöntöttem ez volt az első meg az utolsó, bár ha netán napokig nem lesz kaki akkor bevetem.
Bár én kérdeztem a dokinénit, mert Bogi szinte egész nap nyomja ha fent van, volt mikor amikor aludt akkor is, szal nekem azt mondta, hogy adjak neki reszelt almát ha kemény a kaija, de hát nem kemény, sőt, és van puki is rendesen, erre a dokinéni azt mondta, hogy akkor nem kell vele semmit csinálni, had erőlködjön, had nyomja, és ne is lázmérőzzek, inkább reszelt alma.
Na most akkor mi van...
Szal nem értem én, de olyan rossz hallgatni a nyögéseket, de talán mióta adom neki az infacolt meg a mecsek teát, azóta javult a helyzet, de még nem szünt meg teljesen.

Gurgi!
Én a 3dl vízhez adok egy filtert, ebből a Bogi kb 30-40ml-t iszik meg egy nap, én kajcsi után szoktam neki adni, de azt is délelőtt mikor úgy látom hogy éhes még szopi után, de egyszerre csak olyan 20ml szokott inni, tehát délelőtt többször is adok neki.
Aztán hogy konkrétan hogyan kell adagolni meg mikor gőzöm nincs, kiváncsi vok Szivvi hogyan adja, mert ő is használja.
Egyébként meg olvastad, hogy rá van írva, hogy a teakeverék fogyasztása megszakítás nélkül legfeljebb 2-3 hétig ajánlható.Épp ma olvastam el...
Hogy miért azt nem tudom, de én nem adom minden nap neki, van mikor egy két nap kimarad.
Ja, én kb két hetesen abbahgytam az infacolt, hát megbántam, mert ugye én utálom a gyógyszereket, így Bogi se zabálja őket, kár volt, pár nap mulva teljesen elmult a hatása, és volt üvöltés de keservesen, szal utána megint elkezdtem, de akkor már talán nem volt 3-4nap mire újra hatot, szal ha rám hallgatsz ne hagyd abba, én megszívtam vele.
A Robi a gyógyszertárban pont egy jó ismerősétöl kérte az infacolt, és rákérdezett tőle, azt mondta a nő, hogy egész nyugodtan használhatjuk, semmi baja nem lesz tőle, nem szívódik fel, és olyan anyagot tartalmaz ami a mi gyomrunkban is van, csak van olyan csecsemő akinek nem termelődik kellőképpen ez az anyag, és ezért jó ha adják neki.
Szal én azóta egy picit nyugodtabb szívvel adom neki, talán pár hónapos korára nem kell már adni, nagyon szeretném ha nem kellene, mert Bogi kifejezetten úúúútálja, már ha megérzi az illatát összezsorítja a pofiját és úgy sír, hogy nehogy cseppentsek a szájába, az meg hogy a mellbimbómra, na akkor a cici sem kell...
Rafkós a kis vackom...

Remélem tudtam segíteni, de tudod ahogy érzed, a 3dl biztosan nem fogod neki odadni, amennyit érzed hogy igényel, ja és én sem rakok semmit bele, Bogi simán megissza, nem akarok semmit bele, ha a vizet megissza akkor ezt is.

Na lépek tusolok, aztán meglátjuk alszok e, vagy szopi, bár most rendesen bekajált Bogi...

Jó éjt Nektek!
Vendég

Kata!
Köszi a Bogi dicset... :)
Szal akkor Te is leálltál már az infacollal és megbántad?!
Na én is pont így jártam, én hülye nagyokos, hogy Bogi ne zabáljon nekem semmi gyógyszert, hát, így szereztem neki egy pár brutál napot meg éjszakát...
Pedig azt gondoltam, hogy már nem kell...
Vendég

Dorka!
Tom, megint én, megint a táblázat, de az a fránya olvashatnékom, újraolvashatnékom.....
Szal Gurgi szülitörténése nem nyílik.
Bocsi, ugyi nincs harag?
Pussz

Kép
kissmanó

3 fotó a 7végéről:

Apa Trabi
Kép

Torta Trabi
Kép

Kicsi csaj - kicsi (csajos) Trabi
Kép

Kép
kissmanó

Kata és Hencsi!!!

Köszönöm a Mecsek tea és az Infalol infot.
Szal akkor simán lehet még nekik adni. Amúgy szerintem szinte azonnal kifejti a hatását..1 nap alatt. Nekünk is bejött. Most vasárnap óta nem adom de eddig még nem volt pocakfájás. Samu sem szereti annyira csak fintorog amikor cseppentem de én nem minden kajánál adtam neki, asszem napi 3-4-szer kapott de így is hatott.

Samu fél órája alszik. Remélem sokáig. Végülis délután négykor kelt és csak 1 órát aludt közben. Szal reménykedem egy 5 órás alvásban. Be is kajcsizott, úgyhogy sweet dream ezerrel.

Hencsi!
Bogikátok nagyon édes babuci, egyem a nagy szemeit.
Jó szerkója van.

Annee!
Balatonnál sejj-hajj de jóóóóóóó..Dom Tömzsi.

Nálunk Samu ma vacsi előtt ruhástól 4kg volt.
Amúgy nem méricskélem..néha 2 naponta reggel vagy este de, hogy mennyiket eszik azt nem mérem. Látom a kakis pelusokból.
:lol:

Akkor mégegyszer jó éjt!
torolve_20131003125716

Annee - az egész balcsizásban az az izé, hogy volt meghívónk az idén balcsis nyaralásra. Szólt apa, hogy reméli jegelhető majd a jövő évre. Na, kiderül
Azért kössz, hogy spéci nekem lett "címezve" ama kép. Aranyos a család többi tagja rajta :)

Pussz, jó éccakát (a mienk ilyen pocóbajosan nem tom milyen lesz).

Kép
kissmanó

Henchy! Igen, leálltam, de most nem szándékozom. Még egy dobozzal van és nemtom, hogy itt lehet-e kapni. Hoztam Espumisant is, az biztosan van itt is, mert német gyártmány. Olyan, mint az infacol, csak banán ízüü :wink: Egyébként, Egon simán megeszi, sztem bármit megenne, amit a szájába rakok :lol:

Gurgi! Adhatod nyugodtan.

Manó! Kisi trabi-kicsi csajszi :D Nagyon édesek vagytok. Mit mondasz éppen abba a mikrofonba?
Remélem, nyugodt éjszakátok lesz. Küldöm álom-manót Grétinek.
:P

Egon rengeteget evett, mindkét cicibööl. Akkora pocakja lett...most bealudt, de egy darabig panaszkodott, gondolom feszült a pocakja. Èn nem szoktam elvenni tööle a cicit, de hajlamos a túlevésre. Ti ezt hogy oldjátok meg?
Most remélhetööleg megint 6 órás szunyi lesz.
Na megyek én is, mert leragad a szemem.
molkata

Na, végül éccaka marha remek lett. Bevette ügyesen a gripe watert meg az aloés cseppeket, s utána cicivel elaludt.
Ezzel a cicin alvással a nagyágyban én is úgy jártam mint Enikő a cumival Zalánnal. Néha feladja az ember az elveit. No, de így kerek a világ.
Aztán éccaka 1/2 4 körül volt egy pici nyöszörgés, gondoltam jön a cici akció. Hát egy nagy fenéket. Jött a kaki. S miután kijött, úgy megkönnyebbült, hogy helyben elaludt. Gondoltam majd eltelik fél óra, s pocója felkölti, akkor tisztába teszem, s kajálunk. Ehhez képest kajáltunk, de 3 órával később. Szal azért most kialudtam kétpofára magam. S Gréta sem úgy ébredt, mint aki megenné a falat éhségében. Ellenben a gyogyókat elfelejtettem beadni kajálás előtt (peluscsere miatt nem is nagyon akartam húzni az időt, gondoltam megeszi a fejem is éhségében), erre büfik után kicsi nézelődés alatt gondoltam jöhet a gyogyónyelés, máskor is símán lenyelte ilyen esetben. Na, most egyszerűen szembevigyorgott, összeszorította szájacskáját, s nem volt hajlandó gyogyót nyelni. Há ez van.

Amúgy a mikrofonban épp a Trabim mutatom be, elmondtam, hogy apától kaptam márc 8-ra, s most ezen a találkozón mi képviseljük a legkisebb Trabant a legkisebb trabissal státuszt. Meg, hogy a felkérésnek asszem jó bőven eleget tettem, miszerint vonjunk be minél több embert a találkozókba, hisz Mo-ról egy 9 személyes kis mikróbusz érkezett tele, az én meghívásomra. Ők is nagyon jól érezték magukat, s az Adrikám keresztanyja legnagyobb lányának az anyósjelöltje is versenyzett az én Trabimmal, életében először vezetett kormányváltós kocsit, s a női ügyességiben megkapta a 3-ik helyezést (ja, most egy kis dicsekvés - én meg az elsőt).

Felétek milyen idők járnak? Itt augusztushoz képest brutál hideg van. Igaz, eső is esett ismét, az kell is a földnek, ezért elnézem (még egy rövid ideig, majd zsémbelek) ezt az alacsony hőfokot.

Kép
kissmanó

Ifi Trabis

Kép

Kép
kissmanó

Kata - leírod lécci az Infacol vagy az Espumisan összetevőit? Kaptunk barátnőmtől Bonisant, nekik már nem kell, de még nincs lejárva a határideje.
S nem tom kísérletezzek-e vele.

Kép
kissmanó

Szép Jó Reggelt!!

Azt mondhatom, hogy jó éjszakánk volt és most is alszik a kisbébim. Most már második este ugyanakkor alszik el és ua.kel ill. most kicsit később. Viszont a reggeli 1/2 6-os ébredés után 7-kor elaludt. Ez naccerű a több órás fentlétei után. Volt nagy kaki+pisi, kapott tiszta pelust, szép ruhát, picit még cumizott a cicin 10 perc múlva már alukált is. sálálálá

Manó!
Nagyon-nagyon aranyos a kis Gréta! Manósapeszben :lol:
Huuu eszméletlen jól néz ki a Trabid bakker, tök szép..a színe is qrvajó..
torolve_20131003125716

Sziasztok Csajok!

Manó! Örülök, hogy jó éjszakátok volt. Szerencsére nekünk minden éjszaka jó, olyankor nincs nyüügi.
Ifi trabis :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon édi!!!!

Infacol hatóanyag: 40 mg sineticonum (sineticol emulzió formájában) ml-enként. Segédanyagok: propil-para-hidroxi-benzoát, szacharin-nátrium, narancs aroma, metil-para- hidroxi-benzoát, hipromellóz, tisztított víz.

Espumisan L hatóanyag: 40 mg szimetikon 1 ml emulzióban (25 csepp). Segédanyagok: szacharin-nátrium, nátrium ciklamát, szorbinsav, banánaroma koncentrátum, hidroxipropil-celluloz, tisztított víz.

Hát, ezt nem volt könnyüü még leírni sem... :shock:

Az idöö most itt is szar, délelöötre viharokat jeleztek.
:cry:

ès gratula a helyzéshez!!!!
molkata

Manó! Dehogy van harag!!! Hogy jut ilyen az eszedbe??? Sőt, inkább köszönöm, ha szólsz, h vmi nem stimmel, mert én nem mindig veszem észre.
Ma megpróbálok egy kis időt szánni a táblázatra, szólok, ha kész.

Nem tudom, másnál van-e ilyen, de kezdjük elfelejteni, hogy kell szopizni... ma éjszaka az összes szopinál bekap-kiköppöt játszottunk egy órán keresztül, akár jobb, akár bal mellről volt szó. A végére mindkettőnk türelme elfogyott. Már kezdek parázni, mikor közeledik a szopi, h megint nem fog menni.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Nem lehet, hogy a pocija fáj olyankor. Egon akkor csinál ilyenket. Elööször én is megíjedtem, de miután jött egy nagy troty, sikerült szopizni is. Ha nem jön troty, akkor kicsit kínlódunk.
molkata

Erre nem gondoltam, mert fél 9-kor aludt el, és fél 1-kor sírt éjszaka. De lehet benne valami... mert előző éjszaka többet bírt, és lehet, h most is bírt volna, és nem is éhes volt, hanem pocófájós... Szegény... anyája már meg sem érti, mi baja :( Tök béna vagyok :(

Ma azt hiszem egész nap cici-büfi-cici-büfi-cici-büfü-t fogunk játszani, máshoz nincs kedvem. :(

kétfiús anyuka
babdorka

hahó

ezt az infacolt doki írta fel nektek, vagy vény nélkül lehet venni?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi! vény nélkül kapható.

Dorka! èn meg azt hittem, hogy nincs tejem....

Most megmasszírozom Picurt, mert szenved.
molkata

Dorka, mi ugyanezt játszottuk ma este. :D és nem a pocakja fájt. Pont ez jutott eszembe, hogy mi van fiam elfelejtettük, hogy kell szopizni?

mi most nyüglődünk... :? Sajna elég nehezen szundizik el, de ha sikerül alszik egyhuzamban 4-5 órát is...

kispiskóta

Dorka :wink: . Mármint a táblához.
Amúgy éccaka persze, hogy ha anyuka is álmos, akkor nem jön be neki, hogy a béb esetleg pocikínzástól szenved, s nem bírja a cici nyugtatni. Szeretné, hisz azért kapja be, de aztán pocó negatívan szól, akkor meg kiköpi. Anyája meg szeretne mihamarabb visszaaludni, s itt jön be az ördögi kör.

Enyém gyerek ismét szenved, mert nem vette be csak a gyogyó felét.
Na, most letámadom egy plussz adaggal, mert az előbb a végét a nyálazó törölte s itta fel.

Kata, kössz. Há tényleg még olvasni is cudar, nemhogy leírni.
Ez az általam említett Bonnisan az India-i termék, szintén kaporolajat tartalmaz, s ezen kívül pedig egy csomó latin kifejezés jelenik még meg: Tinospora cordifolia, piper longum, Cichorium intybus, Terminalia chebula, Achillea millefolium, Tribulus terrestris, Capparis spinosa, Emblica officinalis, Cassia occidentalis, Tamarix gallica, Boerhaavia diffusa.
Huhh, esse vót könnyebb.

Kép
kissmanó

Vagy nem lehet, hogy valami erősebb aromájú akármit ettetek, s az érződött a tejcsin, s váltott ki pillanatnyi nemtetszést?

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Asszem én a végét járom csajok...Tegnap a gyerekem kb 4 órát aludt összesen reggel 8-tól este 9-ig.......Az összes többi időt vagy cicin, vagy nyűgivel töltötte. Óránként evett, aztán 5 perc nyugi, nézelődés, utána szenvedés. Kíváncsiságból kifejtem az egyik cicit, hogy 1 óra termelődés után mennyi van benne, hát 25 perc nyaggatással lett 30 ml! Gondolom akkor Lilkó ennyivel nem lakik jól, hogy bealudjon...Este lemértem 2 ciciből 50 perc alatt evett 90 gr-ot, gondoltam, akkor alhatunk picit, aha 50 percig bírta. Én annyira fáradt voltam, hogy csak hajtogattam, hogy ne sírj, ne sírj..Mivel szenvedősen sírt, kipróbáltuk a szélcsövet, de csak nagyon pici kaki jött. És akkor annyira elkezdett "őrjöngeni", szó szerint(!!!!), hogy nem kapott levegőt, na akkor már én is zokogtam, szegény uram vette a kezébe az irányítást...Mindenkit lenyugtatott, aztán nem tudtunk jobbat, cicire raktuk. Szívogatta 10 percig, aztán már ő is olyan álmos lehetett bealudt. Leraktam az ágyba, szemek kipattan, sírás előlről...Akkor jött a lefejt 30 ml, azt megette, 10 perc nézelődés, nyöszörgés, aztán hála az égnek elaludt.
Ma elmegyünk íratok tápot, muszáj...Annyira nem akarom, de ezt hosszú távon nem bírom...

Bocs a novelláért, de hátha ti megértetek!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!

Szegénykém, ne keseredj el, én is adok neki tápit, nem baj az, a lényeg hogy egyen tejcsit is, én sem akarom de ha nincs elég akkor nincs...
Én meg most úgy jártam, hogy este 9-kor bealudt aludt fél 4-ig, de persze úgy, hogy kiszívta mindkét cicit de izomból, meg még megevett 50ml tápit, aztán jött a szunya.
Fél 4-kor felkelt, szopizott picit, bealudt, aztán 6-kor megint felkelt, szopizott egy pár kortyit aztán nyafkázás egésszen eddig, nem jön a kaki így nem akar szopizni sem, de aludni sem, csak nyög itt össze vissza, de most úgy néz ki elfáradt és alszik, pedig még mindíg nem volt kaki, a cicim meg már lassan szétpattan, pedig az éjszaka csak az egyikből szopizott a másikból meg fejtem picit mert már nem bírtam tovább.
Most azon agyalok hogy fejjem vagy nem, mert mi van ha felébred egy óra múlva farkas éhesen akkor meg nem lesz még tejcsim, cumisüvegezni annyira nincs humorom, olyan jó, hogy már alig használjuk csak este de az sem minden este, max napközben a tea, de az nem minden nap..
Szal ne szomizz, írass fel tápit, az meg fog nyugtatni, aztán ha úgy érzed adj neki, a lényeg, hogy szopizzon.

Én tegnaptól hozatom az ebédet, meg iszom egy liter rostost meg teát, én úgy érzem hogy több lesz a tejcsi, persze majd kiderül...

Lépek, összehajtom a ruhákat ameddig alszik, meg egy kis rendet rakok, délután jönnek anyósék, de várom már....
Vendég

Arra mit tudtok nekem tanácsolni hogy lefektetem Bogit kitámasztom kispárnával, ja mert Bogi is féloldalas..., ő mindíg a bal oldalán alszik vagy hanyatt, de a feje mindíg a bal oldalán van, szal most jobboldalasra támasztottam ki, 10perc mulva átfordul a bal oldalára, fittyet hányva a kispárnára, így itt sem merem hagyni, képes belefúrni a fejét a kispárnába, csakhogy bal oldalán aludhasson...
Mivel támasszam ki?
Vendég

Szivvi
Abszolút megértelek!!! Az a legrosszabb, hogy eszik mondjuk 80-at, de utána szenved, nehéz eldönteni, hogy éhes-e még, vagy a hasa fájdult meg, akkor meg nem jó ráetetni. Ez nekem is állandó dilemmám, és tegnap én is együtt sírtam a gyerekkel. Csak annyival volt rosszabb, hogy de volt, uram nem volt, így nem volt aki lenyugtasson
A tápszert még gondold át. Nekem is voltak tejgondjaim, ami csodát tett: min. minden 2. szopi után 5-5-3-3 perc fejés. Úgy bedurrantotta a ciciket, hogy ma pl. 100 reggeli után 50-et fejtem - előtte meg volt, hogy 60-at alig-alig, 40 perc alatt szívott le a kicsike. Ja meg a More Milk kapszula is tutkó. Mondjuk nekem is van itthon tápszer, és lelkileg tök jó, hogy végszükség esetén van mihez nyúlni, szóval lehet, hogy te is megkönnyebbülsz, nem görcsölsz és az is segíteni fog.
Kitartás, mindannyiunk átéli ezeket a nagyon kemény napokat, együtt átvészeljük vhogy!!!!!!!!!

Kép
Kép
emma1976

jajj szivvi te szegény!

de szerintem sem gond a tápszer, kap anyatejet is a lényeg az!

vki írta a puha cici dolgot + egyik nagyobbat, na nekem is ez van!
elég szembetűnően a jobb mellem brutál bekeményedik-csomósodik és megnő míg a másik puha marad és normál méret!

tegnap beparáztam mert egyik sem telt meg úgy éreztem, de megnyugodtam, hogy puha ciciből is óriásikat tud kortyolni...
ez már az hogy beáll a kínálat????

Manó köszi (iwiw)

lynia-

Apropó iwiw.
Ha valakire véletlen nem sikerált lecsapjak, s szeretné, akkor keressen ő meg, mett nálam kimerült a keresés azoknál akiket megtaláltam.
Amúgy a kisskormi@gmail.com a cím amivel fennvagyok.

Kép
kissmanó

Adrikám kersztanyája szerint a minél sűrűbb cicire pakolás a nyerő.
Keresztfiam ugyanis koraszülött volt, szinte 2 hósan engedték ki a kórházból, anyája pedig asszem 2-3 hétig lehetett csak vele. Főorvos szerint kiengedéskor azzal búcsúzott tőlük, hogy abból a gyerekből sosem lesz anyatejes kölök. Nos: másfél éves koráig szopizott. Lényeg, hogy másfél óránként kellett ciciztesse. Csak azt nem tudom, hogy ezt a többi 4 gyereke mellett hogy tudta megtenni. Mert nem egy segítőkész férjjel, az tuti. Semmi segítsége nem volt, szal előttem rejtély.
Most én is ezzel fogok próbálkozni, mert a More milk azért távolról sem olyan nyerő.

Kép
kissmanó

Na, eddig tartott. Szó szerint kimasszíroztam belööle a kakit. :lol: Utánna nagyon megnyugodott. Csináltam még vízfestékkel lenyomatott a tappancsairól és a kezecskéjérööl (tesszük el emlékbe), majd megfürösztöttem ésúgy kifáradt, hogy most durmol a bölcsööbe. Azt is elfelejtette, hogy éhes kéne legyen :lol: :lol: :lol:
molkata

vki leírná nekem ezt a masszírt, mert dokinéni is ezt mondta, de nemtom jól csinálom-e :?

lynia-

Lányok!!

Nálunk az van, hogy szopizik, szal rendesen eszik-szívja a cicit..és akkor van ez a kiköp-bekap..remegés a ciciért amikor csak nyugtató cicizni szeretne vagy pukizni-kakilni..
Akkor nálunk is van ilyen fejrángatás, mintha nem találná a cicit de nem a szopit felejti el, sztem olyan nincsen csak valamit nagyon szeretne..mondom nálunk olyankor komfortozni akar.

Emi!!
Azért mert puha a cici attól még van benne tejci..sőt az a jó ha nem kemény! Nekem pl. nem szokott nagyon bekeményedni..ha X idő eltelik picit teltebb lesz.

Szivvi!!
Nem is tom mit mondjak. Szal szerinted a tejci miatt volt a nyügi?
Nem biztos. Lehet, hogy csak ilyen napjai vannak. Samunak is volt ilyen..de ha van naponta több kakis-pisis pelus és hízik Lilkó akkor van tejci. Mondjuk Samu szokott bukni, néha nem tudja hol a határ mivel erősen cici függő.
Nagyon szorítok nektek Szivvike, hogy legyen elég tej és Lilkó is nyudogt legyen.

Emma!!
Jaja, jól írod, nehéz eldönteni, hogy éhes-e még vagy a pocakja fáj.
torolve_20131003125716

Értem én, hogy van tejci, meg télleg hízik is rendesen elvileg Lili, csak nem alszik egy-másfél óránál többet szegénykém!! (én szegény, meg apa szegény) Szal azért is van lelkiismeret furdim, mert növekszik a béb rendesen, de nem bírom óránként etetni!!! Csak az autóban alszik nagyokat, de nem autózhatunk 4 órákat :roll:
Hencsi
Te hogy csinálod? Mennyit eszik ciciből és akkor mennyi tápot adsz?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!
Mióta van ez az egy-másfél órás alvás?
torolve_20131003125716

sziasztok

Szivvi! Nekem is volt a héten ilyen napom, a két cicit kiszívta, de nam volt neki elég szerintem, én is aggódtam hogy mostmár nem lesz elég a tej de szerencsére másnapra rendeződött a helyzet. Pihentem egy kicsit és próbáltam megnyugodni. De nekem is van tápszer itthon az megnyugtat.

Hát mi nagyon nyűgösek vagyunk, tegnap csak pici kaki volt, ma még semmi, fáj a pocak de nagyon infacol, és espumisan már nem segít.
Le tudná vki írni a babamasszázst, hátha az segít rajta

Emi

Kép Kép
emi_25

Gurgi
Kb 1 hete, vannak jobb napok, de 4 órát csak úgy alszik, ha elmegyünk vhová autóval...Pl múlt hétvégén rokonoknál voltunk, nagyokat durmolt a kocsiban, de már éjjel is kezdte a másfél órákat. Azt hittem majd visszaáll, de úgy érzem ördögi körbe kerültem..

KépKép

KépKép
szivvi

Na, itt vok, Bogi felkelt, kiszopizta az egyik cicim, aztán mentünk pelusozni, két tiszta pelusta összekakilt de úgy izomból, aztán jött a másik cici, és most itt pihen a karomban két büfi között...
Szal tök jóóó.

Szivvi.

Nálunk régen úgy ment, hogy 3óra alvás, aztán 2óra kajcsi cici+kb 40-80ml tápi, büfi pelusozás.
Ez mindaddig így ment, míg be nem indult a tejcsim, azóta van hogy óránként kér enni, de van hogy 3órát is alszik, de este mindíg csak 1szer kel fel enni, de ha este kér még tápit akkor egyszer volt már olyan is, hogy átaludta az estét, ez 3 napja volt, azóta sem...
Szal ez változó, de engem nem is érdekel, ha óránként kér cicit akkor akkor kap.
Azt meg nem tudom hogy menniyt szopizik, mert nincs mérlegem, a mult héten voltam mérlegért hogy akkor kölcsönzök, mert rohadtul izgat mennyit szopik amikor épp csak szív egy kicsit aztán bealszik, de nem volt a kölcsönzöben pont, majd ezen a héten hozzák vissza, hát én úgy voltam vele, akkor nem is kell...
Biztosan nem volt véletlen hogy nem volt mérleg a kölcsönzöben, foilyton csak méregetném és paráznék hogy mennyit eszik.
Tudja ő, hogy menniy kell neki, hízik rendesen, többet is mint kellene, akkor meg minek méregessem.
Szal ne keseredj el, rendbe fogtok jönni, mi is még össze vissza vagyunk, de majd beáll, tulajdonképpen ez az első pár hónap pont erről szól, hogy kitapossunk magunknak egy kerékvágást amiben majd haladunk, nem?!
Szal én csinálok 100ml tápit, be a hűtöbe, aztán mikor úgy látom még éhes (mikor sír, és megpuszilom a pofiját, mindíg arra forditja, és tartja a kis száját, hogy adjak neki valamit bele), na és ha már nincs a cicben csak alig cseppek, akkor adok neki tápit, de van mikor csak egy pár kortyot iszik, de van mikor megiszik 50ml is.
De mint mondtam, hétvége óta napközben már egyáltalán nem igényli a tápit, csak éjszakára, szal akkor lehet hogy elég a tejcsim neki.

Na, jó hosszú lettem, bocsika.
De igazábol hosszabban is tudtam volna írni róla, mert ez azért nem piskóta feladat nekünk, hogy most akkor mennyit meg mikor...
Majd alakulunk itt, mindenkinek van gondja vele, de én biztos vok benne, hogy pár hónap mulva, ha visszaolvasunk, csak mosolygunk rajat, hogy mit össze paráztunk itt, és már el is fogjuk felejteni ezeket a nyűgi időket.

Ja, és én is úgy nőttem fel, hogy tápival pótolt anyukám, és egy életerős csájé lett belőlem, szal semmi baj nincs ezzel, csak ugye minden anyuka azt szeretné ha anyatejen nőne fel a lurkója, de ezt el kell fogadni, hogy nem mindenki olyan szerencsés, hogy sok tejcsije van.
Vendég

Szivvi! Nem lehet, hogy ez a 6 hetes bumm, amikor több tejet akar magának csinálni???? Várj még azzal a táppal egy napot! Ha tejgyártás van, holnapra már meg is lesz a hatása!!!! Vagy legalább fejd, miközben tápot adsz!
Már bocs, hogy belekotty! Nekünk az egész múlthetünk ilyen volt, csak sírás nélkül. 10 perc papika, 10 perc alvás, 20 perc játék, 10 perc nyügi, 10 perc nézelődés, 10 perc papika stb. Csak nálunk az esti durmolás miatt lehetett. Mert este 15 perc evéssel jóllakott, és aludt 5-6-8 órát. Szal a tej elég volt neki.
Kitartás!
Vagy nem lehet, hogy unatkozik, inger kell neki? Enyémgyerek simán tud üvölteni, ha nem éri elegendő inger…. És a fejrángatás, amit Gurgi is ír, az nálunk az unalom jele!
A másfél órázás nálunk 1,5 hétig volt, majd a napközbeni másfélórázás maradt, csak lett éjszakánk is.

Hencsi! Ezaz, egyél szépen! Hiába minden varázslat, ha nincs miből tejet termelni… Ahogy Manó is mondta, ha nincs kedved enni-inni, vedd úgy, mintha gyógyszer lenne, amit kötelező elfogyasztani!
Amúgy én csak pohárból itatom a gyereket. Mellgyuszikor kapott egy kis tejet is pohárból. Csodálkozott, de elfogadta. A pohár nem okoz cumizavart! A sima meredek oldalú kávéspohár a jó.

Rita! Vett Ati körforgót? Mennyiért, milyet? Én végül nem mentem el tegnap, de elvileg ma megyünk anyámmal. Ha van tapasztalat, adjad!

Manó, Emi, Szivvi, Emma! Én is mindig ezt a 1,5 órás dolgot szajkózom, amit Manó barátnője, ha több tej kell. Amíg bírja a mellbimbó, addig tuti bejön! És, ha jól bekapja a gyerek, akkor nehezebben sebesedik ki a bimbó!
Vendég

Andi egyzser írtad azt az Ilcsis cuccost a csíkokra, írd le légyszi, mi a neve! nincs erőm visszakeresni :roll:

banyek, nagyon viszket a vágásom :? de legalább tudom, hogy gyógyul

ti a gyerkőcöket mikor és meddig viszitek ki? egy nap egyszer, vagy többször is?
hülye kérdés: de mi van, ha időre kell menni vhová (mint nekem ma gyogyitár 16,15-17,15ig) és épp hiszti van? bevágom sírva a járgányába?

lynia-

Bogi alszik mint tej, és a feje a jobb oldalán van, ja és képzeljétek, mig itt volt a vállamon bealudt, de olyn szinten hogy mosolyogva szó szerint énekelt álmában, annyira kis zabálnivaló ilyenkor.

Itt a szomszédban van egy csaj, akinek 2éves a kislánya, na ő is itt halason szült, őt is cumisüvegből etették a kórházban, pedig a csajnak volt teje, azt képzeljétek el, hogy pár hetes terhesen abból vette észre hogy terhes hogy folyt a teje, aztán mikor hazahozta nem akart szopizni, csak a cumisüveg, na ő nem szarozott a fejéssel meg szopizással tápszer neki, azt heló.
Azt itt dicsekedik nekem hogy az ő lánya már az elejétől átaludta az éjszakát.
Hát így könnyű, hogy estére jó bezabáltatni tápival, jó hogy alszik...
Szal ha nekem akkora cicijeim lennének és annyi tejjel mint neki, hááát, én biztosan olyan hálát adnék az égnek, hogy lepuszilnám a csillagokat az égről, szal én biztosan nem tápoztam volna, előbb utóbb csak elkezdett volna szopni valamilyen úton módon...
Ezt csak azért írom le, mert vannak ilyen nők is, szal Szivike, semmi kesergés, szopi, aztán ha kell pici tápi, hidd el, alakul majd ez!!!
Vendég

Ildi! Hogy vagy????
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?