A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007/2008 téli babák

Drumka!
mennyire helyes ahogy gnek tartja a kis kezét lábát!
Timi!
Macska lehet a gond,de reméljük minden ok!
And!
Az én hasam is iszonyatosan keményedik!
Sedith!
De jó,hogy minden ok a babóval és hogy jó volt a pihitek is!
Szilvi!
A dokim szerint 27hetesnek felelek meg és mindent már erősebben érzek!Alvás másfél óra max,mert a hólyagomon fekszok a fiú!Gyomrom már feltolódott,nehéz levegőt kapni,felkelni az ágyból stb.De köszi a gratut4Én már egy rakat vettem a skacoknak!
dec.16-ra vagyok kiírva,de anov.végén megindítják!
Kriszti!
Örülök,hoyg jól vagy!

Tegnapi fotó!!!!!

Kép
Vendég

megvolt a harmadik 18. hetes uh-unk. több magzatvíz, tágabb vesemedence, ergo jövő héten vsz. amniocentézis :( dettó uez volt az Esztinél. most megint sietnünk kell, mert már 20 hetes vagyok.
ezen kívűl szedjek diaphyllint is a magnézium mellé.
a keményedések-fájásokról nekem azt mondta a doki, hogy napi 8 még ok. nekem több van jóval, sőt. éjszaka is felébredtem rá, ma hajnalban is 5-kor már ébredtem.
és napközben is sokzor meg kell állni. pedig most téányleg vigyázok az Esztivel, megdumáltam vele, olyan kis okos-rendes, kímél :) csak a kocsiba teszem ki-be, és ha fáj valamije és sír, akkor felveszem.

gondolom Sebi mellett is ez a helyzet...

ma egyébként nem kicsit voltam ideges, 8-ra mentünk, és fél 11-kor végeztem. máskor is vártam már ennyit, sőt, de most tuti 8.00. volt megbeszélve egy uh erejéig, ember meg ment dolgozni, én meg maradtam ott a csajommal, aki mindent akart csinálni, csak egyhelyben állni nem. szerencsére van egy tündéri nagyapja, aki odasietett hozzánk, különben tuti elsírom magam :(

na majd apa megvígasztal, ha lesz rám ideje :)

ja, még mi sem vettünk semmi, semmit nem tudok, hogyan fogunk aludni, stb, még nem tudok ezzel rendesen foglalkozni.

KépKép
KépKép
and

Szilvi
Eddig mindig úgy forult / takarta magát, hogy egyáltalán nem látszott semmi belőle!

Réka, Szilvi
Nekem oda-vissza ingázott, szóval akkor fiú?! :)

Benszi
Nagyon csini kismama vagy! Remélem engem is elkap a párom, és akkor teszek majd fel képet a hétvégén! :)

And
Sajnálom, hogy ilyen zűrök vannak! :( És tényleg helyesek, sokmindent meg lehet velük beszélni, Sebi is sokszor megérti, miért nem veszem fel vagy cipelem őt, vagy hogy vigyázzon a pocakomra, mert az "fáj a picibabának". :)
Azért nekem csak napközben keményedik szerencsére! Éjjel, vagy pihenéskor nem! (Olyankor néha begörcsöl, de szerintem csak nyom ezt-azt a pici, azért érzem...)
UH: nagy méreg! :evil: Ilyenkor szerencsére anyu vállalja Sebit, meg se próbálom vinni, nehogy beleszaladjunk mi is egy ilyen hosszas várakozásba, mert unalmában szétszedné a kórházat... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Voltunk UH-n!
Kisfiúnk lesz!!!! Nagyon boldogok vagyunk. Igaz a megérzésem mást mondott, de nem érdekel én már most szerelmes vagyok a kisfiamba :lol: :lol: :lol: . Apukája is nagyon büszke és boldog.
Se kép, se videó, sőt még én sem láttam, de nem baj. A kórház nagyon jó UH-ja elromlott és még javítás alatt van, így egy régebbit használnak most. Ez sem videót nem tud és hát még kivezetve sincs a TV-re, így én nem csak a Férjem látta az egész vizsgálatot. Nem érdekelt, én érzem őt, vele élek minden percben, de neki ez nagy élmény, mert közelebb kerülhet hozzá. Ez most neki fontosabb volt, mint nekem.
A mérete kicsit kisebb a nem "hivatalosnál" is, mert a 4 napos eltérkésnél is most 3 nappal kisebb lett (az utolsó UH szerint). Az orvos minden nagyon alaposan megnézett és végig mondta a Férjemnek, hogy mit lát, miket mér és azt mondta semmi gond. Teljesen egészséges baba, mindene rendben van, de lehet, hogy kicsit kisebb súllyal fog születni, de ez egyáltalán nem baj. Ettől függetlenül 2 hét múlva a biztonság kedvéért visszarendelt minket.
Az AFP 2,1 lett, ami úgy tudom határon belüli, csak kicsit magasabb a nagy átlagnál. Erre azt mondta a nőgyógyászaom (ő is pont bent volt a kórházba, szóval ketten is nézték :) ), hogy a PCO-m miatt egy-két érték eltérhet, de ha az UH minden rendben, nincs gond.
Én nagyon boldog vagyok és továbbra is tudom, hogy minden rednben van. Ha pedig nem egy 3,5 kg-mal születik, hanem mondjuk csak 3-mal, akkor sincs semmi, talán kicsit könnyebb lesz maga a szülés is és majd ha kint lesz utoléri magát :) .

Cas
Igen, én úgy tudom akkor kisfiú. Kiváncsi vagyok az UH-ra majd.

Benszi
Hát tényleg szép nagy pocid van, de nagyon kis csini vagy. Amiket írsz panaszokat én is úgy hallottam, hogy később szoktak jelentkezni, de hát tényleg nagyon-nagyon nem elhanyagolható tény, hogy Te két kisbabával csinálod azt végig amit mi egyel.
Ja, azt nem is írtam, hogy így január 12-re vagyunk kiírva és nekem január 11-én van a szülinapom :lol:

And
Sajnálom, hogy ilyen híreket kaptál. Biztos minden rendben lesz. Ahogy írtad Esztinél is így volt és mégis egy csodaszép, egészséges kisbaba született, akinek a pofiját olyan jó látni minden egyes hozzászólásod vonalzóján (főleg az a kis csalfa mosoly :) ).

Kriszti
Mi mivel két szobánk van és az egyikben a Férjem dolgozik és eszünk, így biztosan velünk fog aludni egy ideig. Vagyis amíg nem lesz meg a házunk. Nem akarjuk egy olyan szobába tenni, ahol napi 10 órában megy a számítógép. Én hiszek az elektroszmog káros hatásában (ráadásul már tudományosan is bizonyított).
Valószínűleg a TV-t is ebbe a szobába tesszük át. Így azt is tudjuk nézni és kikerül az ő kis alvóhelyéről minden elektronika.
Hogy pontosan hova tesszük a kiságyat és hova fér el, háááát..., de majd ez is megoldódik. :)
Szerintem pl. pelenkázónk sem lesz, hanem veszünk egy olyan kis alátétet (nem tudom a hivatalos nevét), aminek pereme van és vagy az asztalon vagy néha az ágyon fogom pelenkázni. Most ennyire van lehetőség és kész. Végül is a pelenkázó is a szülő kényelmét biztosítja, mert gondolom a babának mindegy hol teszik tisztába, csak úgy legyen :)

Drumka
Édes a kép, még ha homályos is. Az most nem lényeg, tudjuk, hogy milyen kis csodát rejtenek a homályos foltok :lol: és a lényeg így is látszik :) .

Szilvi
Köszi az infót. Hát akkor tényleg nem egyforma pöttyeink vannak, voltak. Én még várok továbbra is az orvossal, mert már szinte egy sincs.

Réka

Kép
solymosy

Réka, köszi :) :) gratulálok a kis kukishoz! :) olyan jó látni, amikor a leendő apukák elérzékenyülnek :) akkora élmény nekik, hogy ők is kapnak ebből a csodából valamit :)
apa tegnap is érezte kis Ficánkánk mozgását, és úgy örült neki.
a héten meg a tesóm volt nőgyogyónál, és mesélte, hogy egy apuka jött ki a rendelőből, és min denkinek megmutogatta a kriss uh képet, amin qalig látszódott valami :lol: olyan édesek :D

szoba téma:
szerintem sokkal könnyebb, ha egy szobában vagyunk az elején, a szopi miatt. a hátrány,hogy apa is felébred, de ezzel speciel én nem törődtem annyira, örültem, hogy vagyok, még nem is tudtam annyira szoptatni, próbálkoztunk. aztán olyan 4-6 hetesen (apa és én máshogy emlékszünk), apa határozott fellépésére átköltöztettük Esztit a saját szobájába, és azóta is ott alszik. az első 3 hónapban sokszor aludtam az ő szobájában, mert ő éjszaka keveset aludt, konkrétan üvöltött, na de nem rémísztgetlek benneteket :D szóval megszokta, hogy az az ő ágya, ő szobája, nem is tudott sosem velünk egy ágyban aludni. meg mi sem vele.
most nem tudom mi lesz, mert van még egy gyerekszoba jelölt helység, hogy ki menjen oda, az Eszti vagy a Kistesó.

KépKép
KépKép
and

Kriszti :D
Nekem is kérdés, hogy mózes vagy nem mózes :roll: , de azt mondták okos bácsik az egyik üzletben Magyarországon, hogy hosszú távon pici babát még nem lehet hordozóban tartani.....és ha autóval megyünk valahova, akkor mindenképpen kell. A nagy fiam sulis, s hordjuk-visszük(hogy ne kelljen sulibusszal járnia :D ), így ha a párom dolgozik ez tuti rám marad. S olyan helyen lakunk, hogy innen szinte minden csak kocsival megközelíthető. Mondjuk az első hónapban tuti, hogy lesz segítségem, de én legjobbnak azokat a kocsikat tartom, ami egyben mindent tud, s egy vázra lehet tenni a mózest, a tartót, s a sportkocsit is. A baj csak az, hogy ezek nem tollhatóak két irányból, s nekem ez a mániám, hogy amikor nagyobb, akkor is lássam, hogy mit csinál :oops: hááát majd meglátjuk. Én a JANE ÉS A NEONATO, valamint a PEG PEREGO kocsikra szűkítettem azt hiszem a kört....a szobája tuti, hogy lesz festve, de a többit még nem tudom. Az én cipőim, egy ágy (ami marad, hogy ott is tudjak aludni), s még egy két polc lomokkal vannak még ott, így az relatíve könnyű történet lesz :lol:

Benszi :D
Nagyon, de tényleg NAGYON csinos vagy!!! Nem látszik rajtad, hogy híztál volna, csak a pocid nagy, de az természetes két (ha jól sejtem egyes terhességnek is megfelelő súlyú) babával a pocidban!
Forma -1??? Nem mentek, akkor???? Hajrá Alonso :lol: (bocsika attól, aki nem így gondolja :wink: ) Egy-két, a VIP-ból készített fényképet pedig elnézegetnék itt a babaneten :lol: :wink:

And :D
Remélem, hogy Apa tényleg meg tudott vigasztalni!? Biztos, hogy minden ok odabent a kiscsajjal, de azért természetesen nagyon szorítok értetek!
Jó lesz majd nektek, mikor két szobába szaladhattok (akár) egyszerre :wink: Milyen jó az, ha a két csajszinak külön szobája lesz, KÜLÖN SZEKRÉNNYEL, s legalább azon nem vesznek majd össze....milyen hülyeségekre tudok gondolni, mi?

Réka :D
Gratula a fütyisetekhez!!! Apukák általában nagyon örülnek a kisfiúknak...hmmm, érdekes én párom lányos volt - még a mai napig azt mondja néha, ha a névválasztás kerül szóba, hogy hívjuk Viviennek (szerintem én fertőztem meg az elmúlt négy év alatt). :lol:
Már az én pöttyeim is múlnak.

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Réka! Dejó dejó kisfiú :lol: :lol: :lol: én megmondom őszintén amikor megtudtuk (16 hetes) hogy kisfiú lesz, hirtelen nem tudtam mit kezdeni vele, mert nálunk az egész családban, unokatesóknál stb. minden gyerkőc kislány, nekem is hugom van szinte én neveltem fel 12 éves voltam, amikor született, anyu éjjel-nappal dolgozott, szóval vhogy kislányra számítottam, de mostmár nem cserélném el semmi pénzért! :lol:

Benszi le a kalappal, nagyon csini vagy, én nem tudom kibírnám-e két babával, le a kalappal! Minden tiszteletem a tiéd :)

Szilvi én is olyan babakocsit szeretnék, amiben mindkét irányban tud ülni, feküdni a babó, ez a concord olyan, 4-féle rácsatlakoztatható kütyü van hozzá, kb. 2 ujjal leveszed-rápattintod, nekem eddig ez jött be, hallottam még a jane babakocsiról is, de az alig pár helyen kapható állítólag. Árban mondjuk kb. uannyi.

Kép
kkriszti77

Réka
Gratula a kislegényhez!
Van már nevetek?

And
Én Esztit hagynám a saját szobájában, és pici menne az újba (vagy közös szoba?)... :roll: Hogy Esztinek minél kevesebb változást hozzon a kistesó, nehogy azt érezze, kitúrták a birodalmából... ? :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

And!
Sajnálom az amniocentézist!
Cas!
Köszike!Várjuk a te fotódat is!
Solymosy!
Grat a kukishoz!És köszi neked is!De jó lenne a szülinapodra bújna ki!
Szilvi!
Kösz !Sajna én nem megyek a Forma1-re mert nem tudtak kocsibelépőt szerezni,annyit meg nem tudok gyalogolni már!Ja engem lecsesztek a 10kg miatt,ami mostmár 11Kg!De tojok rá!
Kriszti!
Édes vagy!
Vendég

Sziasztok!
Nagyon nagy faba vagtuk a fejunket ezzel a "festessel". Az igazsag az, hogy itt mar reg nem lakas-hazfestesrol es koltozkodesrol van szo, hanem komplett hazfelujitasrol. Lekapod a tapetat (napok kerdese az az ot-hat reteg, es ott varnak a meglepetesek. Akkor mar tegynk be nehany uj konnektort, tuntessunk el nehany csovet, egy-ket kisebb-nagyobb komuvesmunka, a fal rendbehozatala, es egy het utan ott tartunk, hogy meg el sem kezdtunk festeni, viszont folyamatos mocsokban es felfordulasban leledzunk. Hat nem kivanom senkinek.
En nem azt mondom, hogy szobarol-szobara haladva jobb lett volna, de hogy igy sem jo, az tuti.

Klassz viszont, hogy meglepoen szep napos az ido, igy Rebekat gyakran ki tudom tenni a felfujhato medencebe. Ott pacsal, mint egy kacsa, csoda, hogy meg nem nottek ki az uszonyai. Jo a kert, elvezem. Elvezem, hogy a gyereknek jo. Egyik baratunktol azt kaptuk ajandekba, hogy kuldott egy manust, aki lenyirta az immar vagy felmeteres fuvet. Hihetetlen, hogy egyesek milyen empatiaval rendelkeznek. Imadom az ilyen embereket!

Rossz hir viszont, hogy a legutobbi verkepemmel gond volt. Rubeola-ellentestet talaltak benne. K.jo, gondoltam, mi a fenetol van a veremben rubeola-ellentest, csak feltunt volna, ha atment volna rajtam ez a betegseg az utobbi napokban :twisted:
A doki visszrendelt tegnapra kontrol vervetelre, hogy megnezze, rendbe van-e mar minden, vagy meg mindig ott van az a piszok. Amikor rakerdeztem, hogy amennyiben igen, mik lehetnek a mellekhatasok, azt mondta, hogy most ezzel nem akar feleslegesen riogatni. Teljesen igaza van. En pedig ugy dontottem, kibirom, es nem muvelem ki magam a temaban sem neten, sem ismerosokon keresztul, mert nem akarok parazni. Eredmeny jovo keddre varhato. :(

Hat ennyi, szoval most inkabb rosszul, mint jol telnek a napok, minden szempontbol. Parommal is van egy csomo osszeszolalkozasunk, mert nagy a feszultseg egy ilyen helyzetben, raadasul nekunk meg a nagyszulok sincsenek itt, akik legalabb nehany orara mentesiteni tudnanak Rebekatol. A delutani alvasokat mar nem tudom munkara kihasznalni, mert ugy dolok be a gyerek melle az agyba, mint egy fadarab.
Hasam renduletlenul no, es nagyon sokmindenben gatol. Ez is rosszul elem meg. Marmint , hogy csinalnam en a dolgokat, de nem tudom. Egyszeru dolgok, mint barminek a foldon valo vegzese mar nem mennek, mert nem ferek el a hasamtol. Napokig matracon kellett pelenkaznom Rebekat, aki ugye ide-oda futkos, es amikor odajon, akkor sincs sokaig nyugta. :?

Hat most ennyi, bocsanat, hogy nem reagalok semnkinek sem kulon-kulon, szepek a magzat-es pocakkepek. Gratula minden felidot betoltott kismaminak!

Puszi
Gem
(Bocs, ha most nem olvasok vissza, es nem javitgatok az irottakon!)

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok,
Bocsi, nagyon rég írtam, voltam. Múlt héten nyaraltunk a Balcsinál, szerencsére jó időt fogtunk ki,
most pedig csak győztem vmennyit visszaolvasni. Hát elég felületesen, mert rengeteget írtatok, szerencsére.

Gem, nagyon szép pocakod van! Tényleg jó nagy.
Hú és erős kitartást a felújításhoz. Nagy munka! Én eddig mindegyik gyerkőccel költöztem, pakoltam, Lacussal szülni a régi lakásból mentem, majd szülés után a kórházból már a felújított lakásba, Virággal pedig előszőr hathetesen, majd hat hónaposan költözködtünk. Most nem vágyom ilyesmire...

Réka, a ti helyzetetek sem rózsás, de biztos megoldjátok! Én személy szerint ajánlani tudom, hogy menj felkészítőre és ha lehetőség van rá, szülőszoba látogatásra. Jobb, ha az ember már tudja hova menjen, mi fogadja. És a legjobb, hogy tényleg csak magaddal/magatokkal törődj!

Anita, az hogy a császáros szülés nem igazi, ez hülyeség. Nekem Lacus sürgősségi császár volt, de nem borultam ki rajta, szükséges volt. Barátnőm viszont olyan hülyeségekkel állt elő, hogy így nem érzi magát igazi anyának! Szerintem ez baromság!

And, igazából te ismered a legjobban a lánykádat, de szerintem nem gond, ha meglátogat Benneteket. Nekünk Lacusban semmilyen törést nem okozott, hogy bejött, sőt, nagy murit rendezett a kórház folyosóján… csak természetesnek kell venni az egészet.

Én majd hétfőn megyek dokihoz, addigra lesz AFP eredményem. És remélem valami jobb képet is tud csinálni, mint eddig.

Jó éjt,
Doren

Kép

Kép
Kép
Kép
doreen

Doreen!
Édesek a gyerekek!
Gemini!
Rubeola antitest?Érdekes!Tényleg ne olvasss utána én sem tenném!Felújítás,hát nem semmi az biztos,de ha már egy kicsit látszik valami és alakulni fog,akkor majd az életkewdved is visszajön!Kitartást!!!!
Vendég

Gem
Egy hős vagy! Egy felújítás önmagában is okoz épp elég feszültséget, nemhogy még egy kisgyerekkel és egy pocakkal nehezítve!!!!
Túl kell esni rajta, és aztán mennyire jó lesz gyönyörködni a szép otthonotokban (ha ez most elérhetetlen vágyálomnak tűnik is)! :)
Fel a fejjel, amikor már nemcsak romboltok majd, hanem kezd alakulni, mindannyian jobb kedvűek lesztek! Kitartás!!! :)
Rubeola: furi?! Remélem jövő héten jó hírekkel szolgál majd a doki!
Empatikus ajándék: én anyóstól egy takarítónőt kaptam egy napra költözéskor! így a régi lakással nem nekem kellett vesződnöm (albi volt, de ismerősé, így nem akartunk mocskot hagyni), nem is lett volna rá energiám, az újat így is 4 napig rendezgettük és vakartuk ki a mocsokból, mire Sebit is haza tudtuk hozni. 4 órákat aludtam összesen, és alig álltam a lábamon, de megérte! :) És így nem nekem kellett visszamennem a régibe még ott is rendet vágni! :)

Doreen
Aranyos a kép! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Benszi, Cas, Doreen,

koszi a lelekemelo szavakat. Probalom birni a strapat!

Es egy kep, imadom a lanyom...

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hú gem tényleg hősnő vagy! Ahogy anyukám mondaná: Nem baj kislányom, egyszer úgyis mindennek vége van! :) Remélem a doki is jó hírekkel jön kedden...

Kép
kkriszti77

halihóó

Gem!
kitartás!!!! bírd ki, utána tényleg sokkal jobb lesz!
tegnap voltunk anyóséknál, egy csomót kötözködtem férjjel odafelé, aztán visszafelé mondtam neki, hogy tartson ki, ez csak az ösztrogén túóltengés ;) egy jót nevettünk :)
a másik, hogy pl ma reggel alig bírtam kinyitni a szemem nagyon fáradt voltam, erre jött ez a kis bohóc, és fél perc múlva már mindhárman hangosan nevettünk rajta :) szóval meríts erőt, ahonnan tudsz, Rebekából ;) :)
a rubeola fertőzés lehet régi, tudomásom szerint két féle antitestet márnek, IgG vagy IgM, utóbbi utalhat friss fertőzésre, az IgG régi fertőzésen való átesést jelent, ezzel lehet ellenőrizni is, hogy már volt-e neked. nem tudom, lehet, hogy más országban korábban kezdtek el pl oltani rubeola ellen, mert mi még nem kaptunk, én is voltam rubeolás. kb 20 éve van az MMR asszem.

Doreen, jaj de aranyosak a fiúk!!!

köszi a hozzászólásokat a szoba és látogatás ügyben :)
most ott tartunk, hogy Eszti marad a szobájában, tesó először velünmk, aztán a másik szobában, amit azért most nem kezdünk neki tapétázni stb, és hátha tudnak majd egy szobában aludni, vagy maradnak külön. majd kb jövő nyárra eldöntjük, hogy hogyan legyen. az a baj a tesó szobájában csak egy tetőtéri ablak van, és azt nem tudom neki éjszakára nyitva hagyni, mert minden élőlény bejön, úgyhogy valamit ki kell találni.
ha tesó úgy alszik, mint Eszti, azaz sehogy, akkor szó sem lehet külön szobáról, legalább az egyik aludjon, ha meg jól alszik, még akár együtt is alhatnak.
gondolom a külön birodalom még ráér kb 2 évet, nem?

nevekkel meg egyre rosszabbul állunk. apa minden névre kitalál valami olyan csúfnevet, amitől nekem is elmegy a kedvem ...

KépKép
KépKép
and

babakocsi:
nekem egyetlenegy babakocsim volt, illyetve az E!sztié, szóval PP A3, amire vettünk mózest is. mindennel együtt kb 100e volt. a mózes azért volt jó, mert vízszintesen feküdt benne, télen a mínuszokban is simán tudtam vele menni, mert minden időjárásban védte, mivel ennek kemény műanyag az alja. a mózest vele szemben lehet bekötni, és az autóban is ebben utazott az Eszti kb 3 hónapos koráig. mondjuk ő pici baba volt, tehát három hónaposan volt kb 4800 gr. aztán az autóban hasznűáltunk hordozót, és amikor már totál kinőtte a mózest, akkor meg sportkocsiztunk, ami majdnem totál vízszintesig dönthető. maga a babakocsi kb 8-8,5 kg, a mózes nem tudom mennyi. mindenestre autóbuszozni nem volt olyan jó vele, de mi nagyon ritkán tömegközlekedtünk. jó nagy alul a kosara, könnyű bele pakolni, egy mozdulattal összecsukható és kinyitható.
most csak azért vettem egy másik soprtkocsit, mert az enyém nem esernyő alakúra csukható össze, és utazásnál jobban elférünk. mondjuk eddig vittük a másikat, és mindig elfértünk, kiságyastul, kádastul ezer csomagostul.
szerintem jó állapotban van a régi babakocsink, majd el szeretném adni, de nem foglalkoztam vele egyelőre, ha valakit érdekel, tuti meg tudunk alkudni ;)
de nem ezért írtam, hanem azért, hogy én a peg peregoval nagyon meg voltam-vagyok elégedve.

KépKép
KépKép
and

Gemini!
Nagyon helyesek vagytok!

Csajok!
Ilyen volt a ma éjszakám!!!!!

Ma éjjel a lánykám rálépett a vesémre és kétrét görnyedve sűrű hányinger közepette masszíroztam a vesémet és kiscsajt,hogy kússzon arrébb,mert nagyon komoly vesegörcsöt csinált!Nem volt semmi!Régen már volt ilyenem és elfelejtettem,hogy tud az fájni!Majd 5perc múlva arrébb ment a kisluvnya!
Brutál volt!
Vendég

Halihó Csajok!

Adok vérge életjelet magamról, de egyszerűen kész vagyok, teljesen padlón érzem magam lelkileg. Úgy érzem, az egész világ ellenem van. Mindenki piszkál. :( Elsősorban a pocakom méretével van bajuk, ugyanazt hallom most is, mint Manóval. „Úristen, mekkora, biztos ikreid lesznek!” „Jesszusom, hogy lehet valakinek ekkora pocakja félidősen?” „Óriásbébi lesz, meglátod, ezt nem tudod megszülni” És még sorolhatnám. Teljesen kivagyok, már ott tartok, hogy nem merek kimenni a házból. Pénteken is sírva jöttem haza, mert találkoztunk a játszótéren egy „kedves” ismerőssel – akivel ráadásul min. 5 éve nem láttuk egymást – és legalább negyed órán keresztül azt ecsetelte, hogy a lánya, akinek ugyanekkora pocakja volt mennyit szenvedett végig a terhesség alatt, és 14 óra vajúdás után már könyörgött a császárért és 4,2 kg-os gyereke született. A legborzasztóbb az, hogy hiába mondom, hogy a pocak mérete és a gyerek születési súlya, hossza között nincs egyenes arányosság, mintha meg sem hallanák. Ráadásul útálok idegeneknek magyarázkodni, semmi közük hozzá, hogy mekkora pocakom van, és mekkora gyerekem fog születni. Persze én is látom, hogy nagy – készített párom képet is, azon még brutálisabb – de mi a fenét csináljak vele. Egyszerűen ilyen alkat vagyok és kész. :cry:
A másik, amivel állandóan piszkálnak mostanában, hogy miket adok enni Manónak. Ő nem ehet gluténest, tejterméket, paradicsomost, és ezt senki nem érti meg. Ugyebár ezeket egyébként sem ajánlatos adni a gyereknek 1 éves koráig, de Manóm ráadásul veszélyeztetett is az allergiára, mert van allergiás a családban nem is kevés. Most hétvégén is állandóan azt hallottam, hogy adjak neki ezt, adjak neki azt, és nem fogják fel, hogy nem eheti. Pl. babapiskótát, túró rudit, túrókrémet, kekszet, stb. És mindig a magyarázkodás, ami már rettentően unalmas, és kiborító, hisz ő az én gyerekem, majd én eldöntöm, hogy mit mikor adok neki. :evil: :( Ezen kívül apósomnak mániája, hogy a gyereknek mindent szabad. Szombaton pl. a konyhaszekrény fiókját engedte nyitogatni Manónak, ráadásul azt, amelyikben a nagy kések vannak, és mikor megkértem, hogy ne engedje neki, még én voltam hülye. Mondtam neki, hogy attól félek, hogy a gyerek odacsukja az ujját, erre közölte, hogy ő arra figyel. Na, nem telt el fél perc, és megtörtént az, amitől féltem. Szó szerint üvöltöttem apóssal, és megmondtam neki, hogy lesheti, mikor veheti a gyereket a kezébe. :evil:

Ne haragudjatok, hogy így rátok zúdítom a bajomat, de olyan jó valakinek „elmondani”. :oops: A páromat nem szeretem ezzel traktálni, és azért is nem akarom neki minden egyes alkalommal ezeket elmondani, mert előbb-útóbb ő nagyon be fog szólni a piszkálódó családtagoknak, és annak semmi jó vége nem lesz.

Kriszti! Értettem elsőre is, hogy mi volt az „alapprobléma”, csak azért kérdeztem rá a vérképedre, mert általában akkor szoktak az orvosok ragaszkodni ahhoz, hogy vasat, vagy vastartalmú vitamint egyen a kismama, ha határértéken alul van a szérum vas szint a vérben. Nekem is szednem kellett tavaly a MaltoferFol-t, ha jól rémlik a 32-dik héttől, mert akkor már nem volt jó a vérképem. Szerintem addig felesleges terhelni a szervezeted a plusz vasbevitellel, amíg jó a vérképed, hisz ez az általad is írt „mellékhatásokat” produkálja. De persze az orvosodnak biztos jó oka volt rá, hogy azt tanácsolta szedjél ilyen vitaminokat, és ne érts félre nem is okoskodni akartam, csak nekem ez a véleményem. Hidd el, mindannyian vagyunk úgy, hogy ez az állapot nem fenékig tejfel. Én is sokszor érzem most is úgy, hogy bárcsak vége lenne már, és megszületne a Pocaklakó. :oops: Manóval a végén már nagyon vizes voltam, rettentően fájtak a lábaim, a derekam, a hátam, a hasam őrült nehéz volt, és megváltás volt számomra, mikor a 37-dik héten megműtött a dokinőm, mert akkor már annyira ödémás voltam, hogy félő volt az már ártalmas Manóra is. Szóval csak annyit tudok írni – bár tudom nagyon elcsépelt – hogy kitartás, lesz ez még így se. :wink:

And! Igen, ilyeneket nekem is mondtak, hogy milyen jó neked, hogy császárral szültél, olyan szörnyű „pont ott” az a 3-4! öltés. :roll: Erre mondtam én, hogy igen, nekem meg van egy 15 centis vágás a hasam alján, hetekig alig tudtam felkelni és lefeküdni, plusz a hasizmomnak búcsút mondhattam. Azt mondta erre az egyik ismerős csajszi, hogy én legalább nem szenvedtem 12 órát a vajúdással. Ja, mondom és meg szenvedtem 24 óra fekvéssel, mikor a fejem sem emelhetem fel a spinál miatt, meg szenvedtem heteket minden egyel fordulásnál, mikor úgy éreztem, szétszakad a hasam. Ja és most, hogy nyúlik a heg már lassan ott tartok, hogy nem tudok bugyit venni, mert mikor hozzáér, majd bepisilek a fájdalomtól. :( Nevekkel mi is így voltunk sokáig, párom mindenre tudott valami negatív „becézést”, szerencsére aztán a Kornélt elfogadta, sőt kifejezetten tetszik neki, mert nem „tucatnév”. :D

Tittina! Csak azt tudom írni, mint a többiek is. A névválasztás a ti magánügyetek, senkinek semmi beleszólása nem lehet. A lényeg, hogy mindkettőtöknek tetsszen, és passzoljon a vezetéknévhez. Mi is megkaptuk Manónál is, hogy a Manó az egy idióta név, a Máté meg tucatnév, és most is közölte apósom, hogy a Kornél meg egy használhatatlan név, amivel nem lehet élni, meg, hogy miért nem olyan nevet választunk, amit lehet becézni. :evil: De engem nem érdekel, ki mit mond, ő a mi gyerekünk, és szerintem abszolút nem olyan neveket választottunk, amitől szenvednie kellene egész életében.

Doren! Egyet értek, az anyaság nem azzal kezdődik, hogy ki hogyan hozza világra a gyermekét. Nekem esélyem sem lett volna normál úton szülni, mert Manó dereka volt a méhszáj felől. Nagyon édesek a gyerekeid. Úgy várom már én is, hogy így évődjenek egymással. :D

Réka! Gratula a kukacoshoz! :D

Gem! Szerintem nincs semmi gond, itthon pl. tudomásom szerint ezt nem is nézik. És én úgy tudom, hogy rubeola antitest akkor is van a vérben, ha pl. gyerekkorban voltál rubeolás, hisz akkor egész életedre védett lettél ellene.

Benszi! Ilyen nekem is volt már, szó szerint kétrét görnyedtem a fájdalomtól mire leértem a WC-re és majdnem sírtam pisilés közben. Nekem nagyon lenn van a Pocaklakóm, de meg sem lepődtem ezen, Manó is ennyire lenn volt már a 20-22-dik héttől.

Fúúúú, csajok, bocsi, megint kisregényt írtam. Lőjetek le, ha sok vagyok. :oops: Most megyek is, leállt a mosógép.

Szép napot, és jó pocaknövesztést mindenkinek. Vigyázzatok magatokra, és persze a gyerkőcökre is.

Anita

goodfairy

Doreen!
Nagyon édesek a gyerkőcök! Várjuk az új híreket, képet!

Gemini!
Minden elismerésem! Én egy sima festéstől már előre rosszul vagyok :oops: A rubeola antitestet itt is a terhesség elején nézték (nekem olyanom nem volt, ezért is ijedtem meg nagyon a pöttyöktől), biztos, hogy minden ok lesz! Nagyon szurkolok értetek!
Vigyázz magadra! Csak annyit dolgozz a házban, amennyit bírsz!!!
Nagyon jó a kép rólatok! Rebekának még a szeme sem áll jól! Kis Huncutka :lol:

Anita!
Mondd azt ezeknek a "kedves" ismerősöknek, hogy ha nem tudnak más témát találni, akkor inkább ne beszélgessenek veled, mert nem erre van szükséged! S akkor csak észre veszik magukat :evil: nagyon sok idióta ember van :evil: , s sajnos néha úgy érezzük, hogy mind körülöttünk csoportosul :wink:

Névválasztás: hát már én is szeretném tudni, hogy mi lesz a picur neve, de párom még egyre azt hajtogatja, hogy ráérünk...mondjuk én következetesen Marcusnak hívom :wink: , de neki az nem tetszik. Mondtam, hogy akkor találjunk másik nevet, mert nagyon meg fogom szokni, s akkor már így kell majd Őt hívni :lol:

And!
Köszi a babakocsiról a véleményt! Erről én is sok jót hallottam!

Benszi!
Szegénykém! Nagyon rossz lehetett....én még csak élvezem a babucim mocorgását :D annyira jóóóóóóóó!
Basszus, hogy én tegnap milyen mérges voltam :twisted: Nem ennek a .....-nak kellett volna nyernie! Úgy szurkoltam R-nek, hogy akkor legalább ő verje meg...s az az undorító vigyor a végén :twisted:

Cas!
Jó fej anyósod van! Legalább értelmes ajándékkal lepett meg :lol:

Rólunk:
Péntek este riadalom volt, mert a betétemen volt valami barnás-sárgás folt. Azonnal vízszintbe vágtam magam. S már írtam csütörtök óta esténként éreztem ilyen fura feszítést odalent, ami elég ijesztő volt :oops: Szóval szombaton itt délen van a doki, s ugyan időpontom nem volt, de reggel elmentünk hozzá, s most normálisan megvizsgált...méhszáj zárt, UH szerint 4 cm-es, elegendő magzatvíz....így elvileg minden ok, de mondta, hogy fogjak vissza egy kicsit a rohangálásból....pedig olyan sokat nem jövök megyek, csak az utóbbi két hónapban tényleg nem úgy éltem, mint egy állapotos csajszi. Nem tudok a s.....men ülni. Illetve tudok, ha az internetet kell böngészni, csak úgy egyébként nem :oops: :wink:
Kaptam képet a drágámról, nem mondott méreteket, csak, hogy korának megfelelően fejlődik, s hogy - természetesen - még 14 hétig biztos, hogy bent kell maradjon :roll: LEGALÁBB!!-mondom én :roll: Egyébként most azóta (barna elmúlt teljesen) néha erősebb és sárgásabb folyásom van....bocsi :oops: .....Nektek is van ilyen?? S a fura feszítés odalent??? Kaptam C vitaminios hüvelytablettát...ma fogom kiváltani.
Itt van Ő:
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Anita!

teljesen átérzem, amiről írsz! ne hagyd magad, mert egyrészt neked van igazad, másrészt a gyerekének az anyja "dirigáljon" ne más. te tudod, hogy mi a jó neki. én is mennyit hallgattam, hogy adjak már tejet, kiflit, mittudénmit, de kitartottam, de nagyon idegesítő tud lenni. pedig én még így sem panaszkodhatok, mert azért betartják, amit mondok. emberrel néha vitázunk, de azért azt csinálja, amit kérek.
pl túró rudi nagyon jó példa, én még mindig csoki nélkül adnám, de apja elrontotta. most már minden édességet szívesebben eszik , mint a rendes kaját, pedig én tényleg itthon nem adok neki.
Esztinél laktózérzékenység volt, és ezért kellett később adni pl a tejet is. most már szerencsére mindent ehet. mintha valami jót vonnál meg tőle direkt, mert szívtelen vagy. áhhhh, ne foglalkozz ezekkel a véleményekkel, nem éri meg.
a Kornél gyönyörű név, én pl direkt olyan nevet keresek, amit nem lehet agyon becézni.
após :evil: :evil:
no comment.
kitartás hozzájuk, legyél továbbra is szigorú velük.
ezt a hasa dolgot is alig értem. hogy jön bárki ahhoz, hogy elkezdje kritizálni a másik hasát??? én sem szólok be annak, akin van 30 kg felesleg, magyarul tiszta háj a hasa, akkor mi a fene köze van a mi pocakunkhoz. ez valami eltévelyedés. dettó uez a pocaksimogatás. egy pár hete visszasímogattam így hasat (pont szegeden voltam dolgozóba), mondtam, hogy ez az én hasam, az meg az övé, meglepődött...

mindig emlékeztetnem kell magamat arra, hogy egy gyerek ennyi minden aggódással és bosszúsággal jár, mármint mások miatt. és még mindig ne legyen ennél nagyobb bajunk!!!

egyébként ma nekem is annyira vacak napom volt.
az amniocventézist 3 órás telefonálgatás után sikerült elintéznem szerdára. jövő héten mentünk volna hármasban nyaralni, de lehet, hogy nem jön össze. parkoltam a városban és mire vittem a következő cetlit, mert lejárt, már megbüntettek. olyan szomorkás a hangulatom máma ;) találtam egy magnumot a mélyhűtőben, persze csokis, azt nem szeretem, de meghoztam az áldozatot :) és jól lecsokiztam a ruhámat. ez csak azért bosszantott fel, mert a másik ruhámra meg az Eszti öntötte rá az ebédjét mielőtt indulni akartam volna. reggelé a kakóját a terítőre, aztán kiszaladt 2x az úttestre, majd beleharapott a kezembe. na itt elveszítettem a jókedvemet és a türelmemet :( ilyet még sosem csinált.
pedig olyan jót homokoztunk, motoroztunk, játszottunk.

én is jól kipanaszkodtam magam :) :)

Benszi!
ez nagyon durváún hangzik, biztos olyan is volt :( :( :( honnan tudod, hogy a lánykád feküdt rá? biztos láttad az uh-on, és ilyenkor már nem nagyon cserélnek helyet... érdekes lehet, hogy a pocakod mindkét feléhez külön tudsz beszélni ;)
azért reméljük lánykád megkímél a továbbiakban ettől!

Szilvia,
olyan jó ez a kép :)
nekem is van egy kis folyás, inkább fehéres, ez a magasabb hormonszinttől lehet sztem. a barnázgatás az mondjuk nem olyan jó, pihenj többet, maradj a s...-den :D amíg megteheteted ;) :) és ne cipekedj.

KépKép
KépKép
and

bocs az elütésekért, betűhiűnyokért és pluszokért, osszátok be magatoknak ;) :)

KépKép
KépKép
and

lányok!
van egy ismerős nővérke, többgyermekes családanya, akit niovember-decemberig nem engednek dolgozni, mert túllépte az óraszámát. szeretne takarítani, ha valakinek szüksége lenne rá, vagy tud valakit, szóljatok légyszi. vasalást nem tud vállalni. megbízható. köszi.

KépKép
KépKép
and

Gem
Szuper a kép rólatok!!! :)

And
Nálunk én vagyok a csúfnévgyártó, mindenre van vmi "jó" válaszom, az uram már elég morcos néha! :lol:
Visszasimogatás: jó ötlet! :) Én is utálom, ha idegenek matatnak rajtam! Sebinél már gondolkodtam egy pólón a pocakján felirattal: Mindent a szemnek, semmit a kéznek! :)

Benszi
Huh, "klassz" lehetett! :( Még szerencse, hogy hamar odébbúszkált! :)

Anita
Engem is mindenki cseszeget a pocakméretemmel, pont ugyanúgy, mint téged! És én is nagyon utálom! CSak nekem hozzáteszik, hogy "kérjél császárt" (merthogy Sebit a nagy méretei ellenére is sikerült megszülnöm). :evil:
Kaja: én egy tej- és tojásallergiás gyerek anyjaként pláne átérzem, amit írsz! Sebi már 2,5 éves, de kb. azt eheti, amit a te fiad. Na azt nem tudd meg, milyen beszólásokat kaptam, amiért nem engedtem elfogadni a mindenféle kajákat, amiket kínáltak neki! Hogy szegény gyerek nem ehet túrórudit, sajtos pogit?! Mégis miről marad le?! Ha jól csináljuk MOST a diétát, akkor később élete végéig annyit ehet még belőle, amennyi belefér!!!
A szörnyű ebben, hogy ANYÁM, aki az öcsémmel végigcsinálta már ugyanezt, pont ő nem volt képes megérteni, mennyire szigorúan kell venni Sebi diétáját, ha nem akarok tenyérnyi ekcémás foltot a gyerekemre! :evil:
És egyáltalán, miért gondolják az emberek, hogy jobbat tudnak a gyereknek, mint a SAJÁT ANYJA?!?!?!??!
(Bezzeg az allergológus dokink nagyon jó fej, ő azzal kezdte, hogy a gyereket nekem kell meggyógyítani, mert ő csak tanácsokat adhat, én vagyok vele napi szinten, "vegyem át a szakmát"! :))

Szilvi
örülök, hogy minden oké veletek, attól a folyástól én is frászt kaptam volna!
Aranyos a kép a piciről! Már én is várom a 4D-t (nekünk az lesz legközelebb). :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Nagy masszírozás volt,mire arrébb ment a kiscsaj!
And!
2-3 percig tartott,de az épp elég!Sajnálom azt a rossz napodat!
Szilvia!
Pihi ezerrel!Édes a baba az UH képen!Én Alonsos vagyok,de Hamilton kezdte ezt a hétvégi baromságot és sajnáltam Raikkönnent is nagyon,mert már megérdemelne egy vb-t!Folyás az nálam is bedurvult!
Goodfairy!
Szarni rá mit mondanak a nevelésedre vagy a pocakodra az emberek!Ne idegeskedj miattuk,nem éri meg!
nálam a fiú annyira lenn fekszik,hogy a biztonsági övet át kellett cserélnem kismama biztonsági övre,mert az nem ér hozzá a pocakomhoz!
Vettem Anita márkájú kismama hastartót8Ezerért és nem tudom használni,mert annyira lenn van a fiú,hoyg nyomja őt!
Vendég

Anita!
Ne foglalkozz a sok hülyével, én is utálom amikor beszélek vkihez, és nem a szemembe néz, hanem a pocimat nézi, hááááát....egyébként pedig az, hogy most ekkora a poci, nem azt jelenti, hogy a végtelenségig nőni fog, vszleg hamarabb abbahagyja a növést, mint egyéblént.

Ez a has-visszasimogatás ez nagyon tetszik :lol:

Benszi! Szegény, nem semmi lehetett a veséd, kis huncut csajszika, mondjuk tényleg, honnan tudod, hogy a kiscsaj volt?

Folyás (főleg sárgás) nekem is van, de sztem normális, főleg tusoláskor veszem észre, hogy ürül :oops: , de inkább tisztuljon, mint nem.

Pár napja iszonyú pattanások jöttem a nyak-állkapocs környékén, de csak a jobb oldalon, és nem múlik el semmi kenceficétől, na mindegy :(

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Sikeresen hazaértünk a nyaralásból.Szuper volt minden,de elég is belőle...pláne,hogy én hallójáratgyulladással indultam neki,elviselhetetlen fájdalmam volt 5 napig.Algopyrin ampullát ittam,ami kicsit el is kábított... :roll:
Dorkám a 3.napon napszúrást kapott...40fokos láz,nyűgi volt...ekkor majdnem hazajöttünk,de szerencsére bő másfél napig tartott,utána már szinte élvezet volt minden perc.

Tegnap voltam AFP-n,ma dokinál.Minden rendben a bébivel,zárt méhszáj,meghallgattuk szívhangját-ISTENI volt!!!
Hétfőn genetika UH-alíg várom.4D-s UH-ra csak szeptemberben megyek,így szépen áthidalom az UH nélkül töltött heteket...
Szerencsémre (vagy nem) sikerült eddig bírnom hízás nélkül,nem jött fel még 1 deka sem,de vigyáznok így is,mert anno Dorkával kínkeservesen szabadultam meg a +25 kilómtól... :?
(csak látnatok kéne-egy egész tábla csoki hever előttem...vagyis már csak 2 kocka... :lol: :lol: - ennyit az elvekről :lol: :lol: )

Nagyon édesek a képek,gyorsan átnéztem a lemaradásom,de mindjárt bővebben is visszaolvasok.

A toxoplasmosisról annyit...ÉN IS FOGÉKONY vagyok a fertőzésre...Próbálom kerülni a macskákat,nyers húsokat,mosatlan gyümölcsöket...Vigyázni kell,de szerintem sokan eltúlozzák,felnagyítják az ezzel kapcsolatos óvintézkedéseket!Én Dorkával már végigjártam ezt,azt gondoltam sikerült azóta átesnem rajta...de mégsem.Sebaj...+1 kémcső vérbe kerül az egész...még 2x... :roll:

Viki
Vendég

1 kép.Rólunk.... :wink:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat a kis ifjúhoz :) . Továbbra is nagy a boldogság és mintha minden összejött volna ő is annyit, de annyit fickándozik, pörgölődik, ide-oda kuszik, hogy az hihetetlen.
Egyik pillanatban még itt ficánkol és már a másikban át is ficent a másikra. Hát ahhoz képest, hogy a könyvek azt írják az első babás kismamák ilyenkor kezdik megérezni a babát és csak valami enyhe rebbenés és felszálló buborék érezhető, háááát... Ráadásul az állítólagos kisebb mérete ellenére, hihetetlen ereje van. Imádom amikor ficánkol és nagyon rendes baba, mert éjszaka még sosem ébredtem fel rá, de azért gondolom ami késik nem múlik :D .
Kivülről is már nagyon jól érezhető, sőt látható is. Egyszerűen az a világ legcsodálatosabb élménye szerintem!!!

Cas
Igen van nevünk. Igazából már a fogantatása előtt meg volt a neve, mert mivel már egy ideje próbálkoztunk, ilyen dolgokra és álmozdozásra is jutott időnk :) .
Az emberek nagy százaléka le akar beszélni minket a névről, mert hogy un. "tucatnév, divatnév stb.", de minket ez egyáltalán nem érdekel. Bence lesz, még ha a legelterjedtebb nevek között is ez szerepel akkor is. A Batáry vezetéknévhez olyan jól illik és bevallom számunkra nem a név fogja meghatározni az egyediségét a babának, hanem hogy ő maga milyen lesz. Ráadásul szerintem a név kérdése, mint olyan tökéletesen szubjektív tud lenni. Sokszor az is számít, hogy valaki ismer olyan nevű embert és szimpatikusnak, normálisnak tartja vagy egy másik ugyanahhoz a névhez rossz érzéseket társít, mert ismer valakit aki így hívnak és nem szereti.
Szóval Bence lesz és remélem neki ugyanannyira fog tetszeni a neve, minta szüleinek :) .
Én is egyetértek veletek, hogy a névválasztás szubjektív és nagyon szimpi, hogy legalább mi egymás között nem cseszegetjük ezzel a másikat. Egy-két ismerős nagyon idegesítő tud lenne ebben a témában.

Benszi
Ez a vese dolog nagyon rossz lehetett. Hát igen ezek azok a részei a várandósságnak, amiről ritkábban beszélnek, de velejárói. Minden a kislurkókért, nem igaz :) .
Ma egyébként voltam orvosnál és megnyugtatott a doktornő, hogy egyáltalán nem biztos az a január 12, sőt, ő a december 29-et tartja reálisabbnak. A lényeg, hogy jövőhéten újra megnézik és tudjuk hogy nincs semmi baj vele. Kell ennél fontosabb? Szerintem nem.

Gemini
Kitartás, tudom milyen, mert már mi is voltunk ilyen szituációban igaz csak a két szobánkkal. A végén már úgy éreztem hogy soha, de soha nem lesz kész. De ha egyszer meglesz, akkor az fantasztikus lesz.
A rubeola-antitesttel kapcsolatos vérképre nem nagyon tudok mit ír, de én is úgy tudom, hogy ha már voltál, akkor marad a szervezetben. Nemsokára kiderül és biztos minden rendben lesz.
Nekem sajnos rubeolám nem volt sosem, de a legnagyobb veszélynek az első trimesztert írják, persze nem mintha most a második harmadban nevetve csinálnám végig. Isten őrizz, hogy a közelébe kerüljünk egy ilyennek...

Doreen
Üdv újra itt :) .
Igen, már biztos hogy megyek szülőszoba látogatásra és előkészítő tanfolyamra is. Ártani nem árthat csak használ, gondolom.
Ma kértem a dokinőtől papírt és jövőhéttől valami jó kis tornát is el akarok kezdeni, csak még nem tudom hogy hol és mit, mert mivel holnaptól újra dolgozom, már ezzel is össze kell hangolnom.

Doreen, Gemini és Lego
A kis skacok tüneményesek és édesek :D

Szilvi
Édes a kis pocak. Olyan aranyosan gömbölyödik a hasa ahogy kicsit össze van görnyedve :D .

Bocs lányok, akinek nem írtam, de nem akarok egy egész oldalt a hozzászólásommal lefoglalni, így majd legközelebb.

Akik rosszkedvűek, azoknak múljon el a bánata és ne engedjék, hogy mások hülyeségei felidegesítsék őket :oops: .

Réka

Kép
solymosy

And :)
Igenis, értettem! :lol: Pihenek eleget, úgy gondolom :roll:
Amnio: Kívánom, hogy gyorsan legyél túl rajta!! UTána pedig te se ficánkolj sokat, úgy tudom, hogy utáne egy pár napig feküdni kell!! Eszterrel ki lesz akkor??

Cas :)
Húúúúú...tej-, és tojásallergia...ez nem semmi! Akkor Sebi nagyon sok mindent nem ehet!? :roll: Vannak spéci élelmiszerek, amiket külön neki kell venni? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek :oops:

Lego :)
Minden jó, ha jó a vége! :wink: lsd. nyaralás :lol:
Jó neked, hogy még nem híztál, kicsit irigy :oops: Nagyon csinik vagytok!Azok a nagy szemek :)

Réka :)
Jó munkát neked holnaptól! A mocorgást én is nagyon, de nagyon élvezem :lol: Akár soha ne hagyná abba! Na majd kíváncsi vagyok, hogy ugyanezt mondom-e 8-10 hét múlva :shock:

Névválasztás: Ma találtam még két "új" nevet, a Domonkos-t, s a Dániel-t, mondtam páromnak, hogy ízlelgesse őket! Ezen kívül tegnap szólt az egyik ismerősöm, hogy lehet úgy adni a nevet a babónak, hogy a párom vezetékneve, s az én vezetéknevem kezdőbetűje az ő neve elé vagy után, s úgy a keresztnév(ek)....Ki mit tud erről??? Nekünk ez a variáció nagyon tetszene :lol: ... pl. szó volt a Szilárd-ról, de a Szabóhoz nem jó, de úgy, hogy Szabó R. Szilárd, már tök jól hangzik...na ez csak egy a sok-sok variációból :oops:
Na megyek folyatatom a vasalást, s kezdődnek a hírek lassan...
Mindenkinek kellemes estét!
Szilvi

Gemini :)
Mit mondott a doki????

Doreen :)
Te is ma voltál, neeem??

Na tényleg sziasztok 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kriszti
Voltál végül már dokinál? (Bocs, ha írtad, hogy igen, és átsiklottam felette vmikor!)
Mert az oké, hogy a bőségesebb hüvelyváladék normális, de a sárga is? :roll: (Nem tudom, KÉRDEZEM!)

Viki
Sajnálom, hogy nem telt felhőtlenül a nyaralásotok... :(
Viszont nagyon szépek vagytok a képen!!! :)
Dorkának milyen szép haja van?! Sebi kis barátnőinek most kezd egyáltalán komolyabb mennyiségű hajuk lenni... :lol:
A nem-hízásért én is irigyellek, én most szerencsére stagnálok pár hete a + 5-6 kilómmal, remélem sikerül tartani még egy darabig (én Sebivel 16-t szedtem fel... :oops:)!

Réka
Jaj, én nagyon szeretem az alliteráló neveket!!! Szóval nekem tetsz a választásotok! :)
A ki-kit-ismer-olyan-névvel dologban pedig nagyon igazad van. Nekem pl. nagyon tetszene a Lili név, de férjem egyik nagymamáját (igazi szipirtyó!) így becézik, így persze kilőve! :(
No meg lehet, hogy fiunk lesz... :)
Nyaggatom is már a párom, hogy válasszunk már végre nevet, hogy Babócának legyen ideje megszeretni a nevét, és mire kibújik igazán az ő neve legyen! :)
(Ez lehet, hogy hülyén hangzik, de Sebinek szerintem nagyon sikerült eltalálnunk a nevét!)

Szilvi
Kőkemény diéta, MINDENT nekem kellett sütni-főzni neki. Pl. kenyeret is, mert általában van bennük tejpor. Ja, és sokáig az se volt mindegy, mit honnan szerzek be, szóval semmi félkész- vagy készétel, mert ki tudja mi van benne, szigorúan nyersanyagok a piacról és kész. Se egy joghurt, se egy túrórudi, se egy keksz - szóval nem volt egyszerű mindennap 5 étkezést kiötölni, mit egyen a gyerek?! :roll: Ja, és nagyon speckó tápszert iszik ma is tej helyett reggel-este.
De már megszoktam, és most úgy néz ki kicsit javul a helyzet, a legfrissebb vérvétel alapján tejre már úgy néz ki végre negatív ("csak" a tojás és a mogyorófélék maradtak), így megpróbáljuk majd végre bevezetni a tejtermékeket! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
jaja voltam még anno, minden oké volt, a vesefájás szte sima derékfájdalom, azóta már rég elmúlt, úgyhogy igaza volt. Fertőzésem magától még doki előtt 2 nap alatt elmúlt, de azért ő is megnézte, tiszta volt a hüvely, de azt mondta, h egyébként canesten krém v. kúp vészhelyzetben alkalmazható (vény nélkül), de a sárgás folyás, ami inkább váladék formájában ürül naponta 1-2-szer, az rendben van.
Azóta semmi panaszom, kivéve ha egész nap megyek, akkor estére le kéne vágni bokától lefelé :lol:

Réka! :)))) Bencike nagyon jó választás!!!!!!!!!!!! :lol: Bennünket sem érdekel, hogy tuicatnév, tetszik, és kész, nálam még az is számított, hogy mikor van a napja, mert mindenképpen nyári nevet akartam, és Bence van aug. 23-án :)

Szilvi én nem tudok a névfelvételről semmit, de engem is érdekelne.

Kép
kkriszti77

Most jutott eszembe, hogy van nekem egy nagyon jó táblám....a másik topikban kaptam egy nagyon kedves topiclakótól, gondolom, hogy nem bánja, hogy továbbítom.....nem tudom ide tölteni, (megpróbáltam), így szóljon akinek kell, s elküldöm e-mailben.
Ez egy excel tábla, s az összes fiú-, illetve lány név, névnappal, eredettel megtalálható benne, s az apa, illetve az anya is pontozhatja őket külön-külön, majd a tábla összeadja, hogy melyik név(ek) kapta(k) a legtöbb ponto(ka)t, így talán könnyebb lesz... :roll:

Bence: tök jó név :lol: nálunk is felmerült....minél inkább elmerülök a névkeresésben, annál több jó nevet találok :oops: . Bezzeg amikor Amaryl írta a táblába, akkor még gyerekkori lánynéválmomat két mp alatt tudtam.....de hát Vivien nem lehet a kis fütyisem :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas :)
Kis pocaklakó akkor már együtt majszolhatja a túró rudit Sebivel :)
Le a kalappal előtted/előttetek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kriszti
Ilyen "álvesefájás" anno nálam is volt (még Dorkával).Én is a vesémre fogtam,de végül rájöttem,hogy a matrac,amin feküdtem (épp építkeztünk,csak egy matracunk volt :lol: ) eléggé puha volt.Emiatt szenvedtem 3 hetet....

Réka
A Bence név nagyon szép és tényleg illik a vezetéknévhez.
Mi még nem döntöttünk neveket illetően...a párom még "nem ért rá" ezzel foglalkozni... :roll: :lol: Tetszik a Zoárd,Milán,Kolos,Zétény,Zsombor...Lánynevek:Zsófia,Zoé,Mira...ésatöbbiésatöbbi...Igazából egy nevet akarunk választani,ez csak akkor lehetséges,ha tudjuk a nemét...talán hétfőn kiderül. :wink:

Cas
Uhhh diéta...ez aztán tényleg KŐKEMÉNY!!!Nem lehetett egyszerű,de gondolom már rutinos vagy benne.Örülök,hogy kezd "elmúlni" és lassan,de óvatosan jöhetnek a tejtermékek...
Dorka haját épp nyaralás előtt vágattuk le,tavasszal derékig ért neki,azóta 2x vágattam,gyorsan nő és nagyon dús.Soha nem vágtuk le neki,csak idén a végéből...Pedig engem is hányszor megszóltak emiatt...GYENGE-SEMMIREVALÓ HAJA LESZ...stb...NO COMMENT.... :evil:

Szilvi
Sajna nem tudok erről a névadási variációról.Esetleg neten nem lehet valahol utánajárni?A Domonkos nagyon tetszik.:)
Vendég

Szilvi
Én kérem azt a táblicskut!!! El tudnád küldeni a calliope@index.hu címemre? Köszi!
Együttes túrórudizás: hacsak nem kezdhetem az egészet előlről a következővel! :oops: Persze mindig annak drukkolok, hogy statisztikailag most egy kevésbé problémás gyerek jön :), de aztán rémálmaimban meg pont attól rettegek, hogy a következő még rosszabb lesz. :(
Ismerősnek 2 gyereke keményen allegiás, 2 nem. Szóval remélek! :)

Viki
Nagyon egy húron pendülünk! A Kolos nálam is nagy kedvenc, és a Zoé meg a Dorka is! :) Csak sajna még mi se tudjuk a nemét...
Diéta: fel voltam rá készülve vmennyire, mert 13 évvel fiatalabb öcsikém is pont ilyen volt. :( Meg beletanul az ember - sajnos csak a gyerekén...
Hajvágás: honnan a fenéből tudná a hajhagyma, hogy mit csinálnak a hajszál végével?! Ez olyan hülyeség! Szerintem genetikai adottság, hogy kinek mennyi és milyen minőségű a haja! Ez olyan, mint hogy ne borotváld a lábad, mert megerősödik rajta a szőr. 10 éve borotválom (legalább), és térdtől bokáig egy férfinak is becsületére válna, olyan erős meg fekete, térdtől felfelé meg világos és vékonyszálú - pedig ugyanúgy borotválom mindkét területet?!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Most csak egy gyors köszönöm nektek, mert dolgozom (de nem bírtam ki, hogy gyorsan ne olvassak bele a topicba :) ).
Aranyosak vagytok a névvel kapcsolatban. Végre akik nem azt mondják miért ne ezt válasszuk.
Köszi még egyszer :lol: .

Majd jelentkezem és reagálok más hozzászólásokra is.

Réka

Kép
solymosy

Cas!
Elküldtem... 8)
Túró Rudi: azért írtam, mert én is úgy gondoltam, hogy Pocaklakód nem lesz allergiás :wink:

Lego!
Jó nevek...ami ezekből nekem tetszik, azt a párom már megvétózta vagy ismerek olyat, aki miatt NEM :oops: mert, hogy ez az "ismerőst így hívnak, én nem adom a gyerekemnek ezt a nevet" nálunk is játszik 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!
Nagyon jó a kép!
Goodfairy!
Tök szép a vonalzód!
And és Kriszti!
Van "A" baba és "B" baba!
"A"ő alul fekszik és fiú,"B" ő felül és lányka!Így tudtam,hogy ki böködi a vesémet!
Lego!
Szépek vagytoka lánykáddal!
Solymossy!
2héttel hamarabbi időpont?Nem semmi!Tök jó a Bence!

Mi jó vagyunk csak ez a hidegfront nem jó a babáknak,mert állandóan mocorognak!Ja és kemnényedik a pocak rendesen!
Vendég

sziasztok!
Van egy iwiw meghívom. Ha kell valakinek szívesen elküldöm! :)

drumka

Látom, csak én érek rá ennyire.... :roll: Merre vagytok???? Meséljetek!!!
Pl. olvastam egy másik topicban, s nekem is eszembe jutott, hogy, tényleg mi a helyzet most a köldökzsínórvér levételével?? Ti mit gondoltok róla?? Mondjuk én még nem kérdeztem itt rá, de nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán megéri :roll:

Gemini!!!!!!! Jelentkezz!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Én alig élek, ezek a jön-a-vihar-de-mégse állapotok teljesen kikészítenek, alig szédelgek ebben a fülledt-forró-szaunában! :(
Erre még rátesz, hogy anyám 2 percenként felidegesített az elmúlt napokban...
Holnap indulunk Horváto-ba, és addig még nagyon sokat kéne vásárolni és pakolni. De alig bírok 1/2 órát sétálni, mert egyből bekeményedik a pocakom! :(
Na mindegy, nem panaszkodom, várom a nyaralást! :)

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!

na mi ez a pocakkeményedős fertőzés?! :(
mondjuk én most diaphyllin plusz magneB6 mellett is keményedek rendesen, de ti még ráértek ;) :)

megvolt az amniocentézis. ismét felidegeltem magam a klinikán. kiderült, hogy csak azért vették le a mintát, mert úgyis voltak előjkegyzett betegek, de mivel festik a labort, nem tudják most feldolgozni, talán a jövő héten. talán. szerencsére egy aranyos doktornénit6 hívhatok a jövő hét végén, hogy mi a helyzet.
de komolyan, egyébként, ha nem kérdezek rá, akkor szept 4-re kaptam időpontot, hogy akkor menjek kontrollra. ugye akkor leszek 25 hetes. akkor mit akarnak velem kezdeni??? úúúútálom az egészségügyet :(

most csak arra emlékszem, hogy Bence :D
nekünk az Eszti is és a Kistesó is annak indult. még csak fél éve voltunk együtt emberrel, amikor úgy döntöttünk lesz egyszer Kisbencénk :) hát egyelőre nem lesz :) de azóta egy csomó b betűs fiú név megtetszett.

KépKép
KépKép
and

Cas, már csak egyet kell aludni, és mentek nyaralni!!! ;) :) :) szauna és nagymama marad itthon ;)

Szilvi,
mi vetettünk le az esztinél, sajnos kevés lett a minta. a tesónál az apuék nagyon szeretnék, anyagilag is állnák :) szerintem ez egy anyagi kérdés, vagyis én így fogtam fel anno. ha van rá pénzünk, akkor, ha neadjaég bármi baj lenne később, és ez megoldás lenne a gyerekemnek, azt már nem tudom visszacsinálni. de nagyon kevés esély van rá szerencsére, hogy olyan betegséget kapjon, amin ez segít. a másik, hogy ez a terület, az őssejt kuattás nagyon gyorsan fejlődik, és nem lehet tudni, hogy 10-20 év múlva mi tudnak vele kezdeni. az nagyon sok idő, és elvileg 20 évig őrzik a mintát.

KépKép
KépKép
and

szilvi, én is kérek olyan táblát légysziii!
pü-ben küldöm a mail címet, köszi!

KépKép
KépKép
and

Bocsi, ha már valaki ismerte, de ezt muszáj volt bemásolnom :oops: Titkon azért remélem, hogy ez egy kicsit eltúlzott :shock:

Felkészülés a szülői hivatásra

1. (Nők számára) Az anyaságra való felkészülésként vegyél pongyolát, és akassz a hasad elé egy nagy babzsákot! Hagyd ott kilenc hónapig! Amikor a kilenc hónap letelt, vedd ki a bab 10 %-át.

2. (Férfiak számára) Az apaságra való felkészülésként, menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy szolgálja ki magát! Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át! Menj haza! Vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el!

3. Mielőtt vállalkozol a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános viselkedésén! Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!

4. Hogy átérezd az elkövetkezendõ éjszakákat, sétálj a szobában fel 's alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal! 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni! 12-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal 1 óráig! Állítsd be a vekkert 3 órára. 2-ig feküdj ébren, 2-kor kelj fel, és igyál valamit! Feküdj le háromnegyed 3-kor! 3-kor, amikor a vekker megszólal, kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig! Állítsd be az órát 5 órára! Kelj fel! Készíts reggelit! Csináld ezt 5 éven át! Közben nézz ki boldognak!

5. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba, és tisztítsd meg a frissen festett falon! A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

6. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik! Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot! Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő az egész reggel.

7. Végy egy tojástartó dobozt! Egy ollóval és egy doboz festékkel készíts belõle krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt! Ragasztószalag és némi celofán segítségével formálj belõle karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eifel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.

8. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház elõtt fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki! Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a kesztyűtartóba! Felejtsd ott! Végy egy tízforintost! Dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most mar tökéletes!

9. Készülj fel a sétára! Várj a vécé elõtt egy fél órát! Menj ki a bejárati ajtón! Gyere vissza! Menj ki! Gyere vissza! Menj ki megint! Menj le az utcára! Gyere vissza! Menj le megint! Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig! Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papír zsebkendőt és döglött bogarat útközben! Ugyanazon az úton gyere vissza! Ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön, és rád nem mered! Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kisgyereket!

10. Mindent ismételj meg legalább ötször! Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket! Egy felnõtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél! Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kívülre engednéd! Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek! Amíg ezt nem tudod könnyen megtenni, ne is ábrándozz gyerekekről!

11. Vájd ki egy dinnye belsejét! Fúrj rá egy kis lyukat! Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfőzeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedező dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülőgép! Tedd ezt addig, amíg a spenót fele el nem fogy! A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson beőle bőven! Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

12. Tanulj meg minden nevet a Tesz-vesz városból, a Walt Disney rajzfilmekből és a Babarból! Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülői hivatást!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

And!
Pihenj sokat, s ne idegeskedj!! Biztos, hogy minden rendben lesz!
(Örülök, hogy tetszik a tábla) Köszi a tanácsot, azt hiszem, hogy megkérdezem, hogy itt hogyan van ez, s persze, hogy mennyiért...nekem is anyukám hozta fel a témát :roll:

Cas!
Ha le kell ülnöd, akkor tedd azt! Most az a legfontosabb, hogy minden ok legyen veled! A héten én pl. szinte semmit sem csináltam, s ettől nagyon jól érzem magam :lol: Tudom, hogy Sebi mellett ezt nem teheted! Nagyon jó pihenést Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Hellóóó!

Szilvi
Ez jó,de jót nevettem.És milyen sok a hasonlóság a való élethez. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is kérem szépen a táblát:a.vikke@gmail.com
Köldökzs.vér....elgondolkodtató.Mi is beszéltünk róla...de nem döntöttünk.Valószínű nem vetetjük le,Dorkánál sem tettük.Próbálok pozitívan gondolkodni...NEM LESZ SEMMI BAJ....persze ez relatív... :?

And
Húú,Te is megjártad.:( SAjnálom,hogy ennyit kell várni.Borzalmas ez a magyar eü helyzet...és várhatjuk,hogy jobb legyen!!!Drasztikus változtatások kellenek!Meg jópár elszánt ember,aki végigviszi!!! :roll:

Cas
Jó utat!Merre mentek???Azért próbálj minél többet pihenni! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Volt ma este egy kis időm gondoltam bekukkantok.

Szilvi
Erről a két szülő vezetéknév párosításról én sem tudok sokat, de tényleg jól hangzik :) .
A Domonkos és a Dániel is szép név szerintem, ráadásul mindkét névvel ismertem embert és nagyon szimpik voltak nekem (hát igen ennyit a szubjektivitásról).
Én nem ismertem amit idemásoltál, nagyon édes volt. Köszike :)

Cas
Igen, a Sebi nagyon édes így becézve is és abban is egyetértek, hogy jó dolog már ha van egy neved és úgy szólíthatod. Mi is azóta Bencus, Benő stb. mindenféle névvel beszélünk hozzá (persze Bence is van közte, nem mindig csak becézzük) és ez olyan jó érzés. Az is jó hogy tudjuk már kisfiú, mert élvezem, hogy kisfiamnak szólíthatom fiacskám stb. és már nem csak a manó, törpe, pindurci neveket kapja.
Ez a mindent otthon sütni-főzni kérdés és hogy mikor mit ehet a gyerek nagyon nehéz lehetett. Le a kalappal előtted/előttetek, de hát az ember mindent megtesz a gyermekéért.
Hidd el most semmi gond nem lesz és mire a picur is ehet mindenfélét Sebi is szép lassan rátérhet egy másik táplálkozásra.
Ahogy írtátok én is el tudom képzelni, ahogy falják a turórudit együtt (na azt én is tudom, nem kell hozzá gyereknek lenni :lol: ).

Lego
Akkor várjuk a hétfőt és indulhat a névvadászat. Talán úgy tényleg könnyebb lesz, ha tudjátok a nemét és szűkülhet a kör :) .
Egyébként én a Zsombort és a Zsófit nagyon szeretem :) .

And
Sajnálom a bosszúságot, nálunk még tényleg nem teljesen úgy működnek a dolgok ahogy kéne. Biztos nem lesz semmi baj és drukkolunk. Pihenj sokat (persze tudod te ezt úgyis, meg gondolom most mindenki ezt mondja).

Haskeményedés
Szerencsére nekem nincs. Ugyan csak két napja dolgozom, de nagyon élvezem. Úgy érzem tele vagyok energiával, bár persze azt is észrevettem, hogy hihetetlenül más lett akár az állóképességem vagy koncentrációs képességem.
Úgy beszéltem meg a főnökömmel, hogy 3 napot bent dolgozom és 2 itthon (valószínűleg csüt, péntek).
Az napi rendszert még ki kell találnom, mert amikor hazaérek (fél 7-7 körül) akkor állok neki a vacsifőzésnek, amit a férjem eszik és én viszek magammal másnap ebédre.
Természetesen megértő és már tegnap is mondta, ha fáradt vagyaok semmi gond, eszünk szendvicset én meg majd másnap rendelek valamit a munkahelyemre, de inkább főztem (nem is voltam úgy fáradt, bár miután hazajöttem kb. 1 órát csak üldögéltem feltett lábban :) ).

A Bence nagyon sokat mozogm fickándozik, bukfencezik és még kit tudja :lol: és már abszolút látványosan kitolja a pocakomat, ami persze inább csak hátonfekve látszik. Ma megmutatta az erejét a nagymamának is (Anyukámnak), aki végtelenül boldog volt emiatt.

Babamocorgás és férjek kérdése
Nem tudom nálatok hogy van, de nálunk nagyon boldog a párom, ha érezheti a babót (ez csak este van még lefekvéskor), de mindig csak egy-egy rugást vár meg és elveszi a kezét. Úgy látom, mintha kicsit megijedne az érzéstől magától. Tudom ez furin hangzik, de talán ilyenkor tudatosul benne igazán, hogy valóban ott egy édes kis csöppség, aki hamarosan az életünk része lesz.
Náluk persze máskor és máshogy jönnek az érzések, hiszen mi belülről már hamarabb érezzük, csak kicsit fura volt.
Nálatok is van vagy volt ilyen (első babánál)?
Végül is amikor én is először éreztem a babát hihetetlen boldog voltam (ahogy az ő arcán is látom), de egyben valami egész fura érzés öntött el, hogy "Atya Isten, tényleg itt van!".

Bocsi a hosszú levél miatt, de ritkábban fogok jelentkezni, csak esetleg hosszabb levelekkel .

Réka

Kép
solymosy

Végre-végre leesett az eső!!! Máris sokkal jobban érzem magam! :)
Próbálok én pihenni, de mindig annyi tennivaló van - főleg most a nyaralás előtt! :roll:

And
Nem értem én se, olyan későn már minek lett volna levenni?! :(
Persze semmi sem kötelező, bármikor simán meg lehet tagadni, hogy elvégezzék...

An,d Szilvi
Köszi a jókívánságokat! :)
Úgy néz ki, holnap este tényleg elindulunk, már nagyon várom! :)
Bár néztem heti előrejelzést Zadar környékére, és alig lesz 25 fok?!??!?!?!! :shock:

Lego
Horvátországba! Nagy csapat lesz, majdnem húszan, és 4 játszópajtása is lesz Sebinek, meg anyósom, úgyhogy remélem én egész nap csak láblógatok majd egy hétig! :)

Réka
Az én párom se túl türelmes a mocorgással kapcsolatban - de már nem lepődöm meg. Sebinél még a szívemre vettem, de azt hiszem nekik onnantól igazán gyerek, amikor először a karjukban tarthatják. Addig "csak" egy egyre gömbölyödő pocak! :)
Jaj, most beugrott, ahogy ment el Sebit fürdetni a szülőszobáról, és aztán karján a megmosdatott-bebugyolált kölökkel meghatott-büszke képpel jött vissza boldogan hozzám! Szép pillanat volt, örökre bevésődött! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?