A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Rylie,
tök ugyanazt irtuk, s még nem olvastam akkor a te szöveged :lol:
fibi

És a legfontosabbat nem is újságoltam....

Füles már többedik napja, önként kéreckedik a wc-szűkítőre pisilni :D egyenlőre játék még neki, de nagyon örül ha sikerül belepisilni (85%-os pozitív eredmény eddig). Minden reggel, alvás után és fürcsi előtt.

olyan jóóóóóó :D persze még messze a szobatisztaság, de elindultunk effelé... :D :D :D

Rájli,
sajnálom.... szívesen segítenék, ha tudnék... oldalhordozóban vittem Füles 11kg-ját, pocakosan, bp-n, villanyoson és mivel a csípőcsontomon van a teher nagy része, nem fájt a derekam, de nektek valóban praktikusabb lenne egy ego...

ui: aug 15.-e előtt nem várok Mirjka-jövetelt.....
macskanyu

Macs,
abszolút nem érzem ezt nálad hibának, arra lyukadtam kifele, hogy eleve nem jó úgy nekiindulni egy terápiának, ha ezért vagy azért nem érzel magadban hajlandóságot rá! Ilyenkor hagyni kell a frászkarikába, és más megoldást keresni :)
vécé HURRÁ! (És bilivel szemben nem kell állandóan tisztogatni :mrgreen: )

Kati,
a levéllel is lógok ám :roll: de ami késik...

Fibi, Rídonli,
én tarottam a min. 1,5-2 órát szopik közt, mert mindkét gyerekemnél azt tapasztaltam, hogy ha gyakrabban kapnak, akkor fáj a poci, ha nem, akkor nulla gond :wink: amennyi gyerek, annyi szokás ugye :D

Egyébként most nálunk is dörög... és HÁTHA lesz végre eső :lol:
kisün

és Macs,
képek szuperek, nálatok a fű egyre zöldebb 8) és Füles egyre vigyoribb :lol:
Ja, és arról, hogy a méhenkívüli léttől sírnak a gyerekek, az jutott eszembe, hogy az enyéim nagyon utálhatták már odabent :mrgreen:

Rylie,
hidd el, nekem az asztrológusoddal sokkal egzotikusabbnak tűnsz, mint aki szimpla pszinél volt :mrgreen:
kisün

Verám,

én is így gondoltam a pszi-témát.. :mrgreen: csak annak lehet segíteni, aki kéri...

Itt esik.... Remélem annyit, hogy este nem kell locsolni... :mrgreen:
macskanyu

És most Rákóczi-túróst fogok sütni.... :mrgreen:
macskanyu

Kata,
köszi, megkaptuk mi is a vihart!! Akkor most egy hétig csúnyácska idő leszen itten is??? :lol:

Szopi, igény szerint,
háááát, én meg úgy gondolom, h a BABÁK azok, akik félreértelmezik az anyák jelzéseit, és a testi kontaktuson csak és kizárólag AZT értik.
Én egy kezemen megtudom számlálni hányszor volt túletetésből zöld kaki (egyik pont minap volt, amikor rá is kérdeztem,h ez miért lehet) pedig a gyerekeim zabagépek voltak igazán.
Ha én felveszem, mert sir, és nem akarom épp megetetni, mert mondjuk fél órája evett, akkor az van, h
1. elkezd röfögni (ez Kontárékál egyértelműen azt jelenti, h enni akarnak)
2. a fejét a vállamba veregeti, mint a kiscsibe, aki keresi a magokat (a szemétdombon :lol: )
3. ha csupasz testrészemhez (váll, nyak, felkar) ér, azonnal rácuppan és szivja.

Én ezeket csak úgy tudom értelmezni,h szopizni akar.

Elég ritkán van az, h "csak úgy" elvan velem. Ált. szopik után, ha nem alszik.

Rylie,
nekünk sajna nincs hátiputink, ráadásul ott esz majd a fene minket akkortájt, ahol ti lesztek... 8) 8)

elmesélem útlevél sztorit, mert annyian érdeklődtetek :lol: :
egyszer csak ráébredtünk, h már nincs egy hónap az utazásig, és legkisebbnek nincsenek meg az úti okmányai.
Persze ez most esett le nekünk, amikor már/még nincs kocsink. Viszont nem várhattunk a jövő v. azutáni hétig, mert ki tudja.
Szóval tegnap, ebéd után felkerekedtünk. Két babakocsi tol, de Levi nem akarta áthurcibálni a felüljárón, igy egy másik útvonalat választottunk, ami szintén kalandos, mert a budaörsi úton kell átkelni.
Én bátor anya módjára, szépen letoltam 5 perc után a babakocsit, mikor a külső sávban épp nem jöttek, igy kénytelenek voltak megállni, és átkelhettünk az úton. 8)
aztán úgy döntöttünk, inkább gyalog megyünk, mert sajnos az én derekam nem birja a babakocsi pakolgatást, Igiben meg egyszerűen NEM bizunk meg, igy kocsiba kényszeritettük.
Langyoskás 30 fokban eltaszigáltuk őket a bocskai útra, uis nyáron az eleven centeres központ nem működik (pedig hát mikor igénylik az útlevelek zömét????) közben ügyletünk arra,h Meme nehogy elaludjon.
Azt még el kell mesélnem, h mielőtt elindultunk kipakoltam a táskámat,h a "felesleges" dolgokat ne cipeljem. MIvel előző nap kiváltottam a DM-ben a bababónusz csomagot, a születési any. kivonatot is feleslegesnek itéltem.
Odaértünk, Levi felcipelte a két babakocsit a lépcsőn, mert annyira félénkek voltunk, h nem mertük használni a mozgássérül felvonót babakocsi felvonáshoz.
Megnyomom határozottan és magabiztosan az ÚTLEVÉL gombot, amikor is azt irja ki a gép, h MÁRA MÁR NEM ADHATÓ KI TÖBB SORSZÁM.
Akkor sajnos elhagyta a számat egy hangos b.meg. Erre a portás megkérdezte,h kerületiek vagyunk e, mert akkor van rá mód, h még ma megcsináltassuk az útlevelet. Átirányitott az információhoz, ahol mindenki nagyon kedves volt, és kaptunk is sorszámot. Na, ekkor jutott eszembe, h bizony az a szül. any. kivonat nem is lett volna olyan felesleges... :cry: :cry: :cry:
akkor majdnem elbőgtem magam, miközben mondtam, h ez most nincs itt velünk...
ekkor viszont eszébe jutott a hölgynek, ha sztimrében szültem, akkor csak fel az elsőre, és 2000 Ftért kiadják az új kivonatot. (éljen éljen!!!!)
Közben mi lent sorra kerültünk, Meme meg felment Levivel a kivonatért, akkor felrohantam Meméért, mert először fényképezkedni kell.
Lehoztam, és ekkor kezdődött az igazi pokoljárás.
Meme valszeg már nagyon fáradt volt, szóval amikor elkezdődött a fényképezkedés, hihetetlen üvöltésbe kezdett, és tartott addig, amig apja le nem jött. Mondanom sem kell a hölgy sem volt a helyzet magaslatán, mert voltak pillanatok, amikor lekaphatta volna, de nem jött neki össze, nem engedte, h egy ujjal fogjam a fejét, persze ettől elferdült a nyaka, csinált pár képet, de vagy elfordult, vagy üvöltött, vagy milliméternyi helyen látszott az ujjam...
közben hoztak nyuszit, oroszlánt, de a két hónapos fiam nem igazán jött lázba ezektől, csak süvitett tovább...
Akkor cseréltünk apával, és a fiatal hölgy, aki eddig a nyuszikat mutogatta, úgy döntött, megpróbálja ő megcsinálni a képet.
Volt egy mp, amikor Meme épp levegőt vett, és nem üvöltött, és TÁDÁMMM, a csajnak sikerült lekapnia, és olyan, de olyan JÓ KÉP lett, h csak na.... :lol: :lol: :lol:
GYŐZELEM!!!!!!!!!!

(Jótanács: ha kicsi gyereknek akartok útlevelet csináltatni, érdemes a kórházban megcsináltatni azzal a hölggyel, aki úgyis jönni fog, h akarod e fotóztatni a gyerkőcöt, mert az ő általa készitett képet is elfogadják, nem melleseleg egy pár napos baba még nem lesz annyira pipa, ha fekve lefényképezik!)

ezután már csak 5 perc volt az egész, Meme szopiba bealudt, és mindannyian kisimultunk...
Már majdnem indultunk, amikor egy másik ügyintéző hölgy megkérdezte,h melyik gyereknek lesz útlevél, mert a mienk mellett egy nagyobb kislánynak a képe van, és mondtuk,h a kéthósnak, és akkor megkeresték az ő képét, és hozzárakták, szóval most már azzal sem lesz gond, h más képe van az útlevélbe.
Mivel ilyen jól teljesitettünk, és csak fél kilót fogytam a kiképzés alatt, úgy döntöttem, h irány MOM park!!!!!
Igy villamoshoz elslattyog, apuka két babakocsit fel- és leemel, majd kávé és bevásárlás, aztán haza a legnagyobb csúcsforgalomban, és a legtömöttebb buszon.
ámen. :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Szemtapasz:
Kicsit kancsal és így még lehet korrigálni.
Még nem próbáltuk, ki kell váltani a gyogyótárban, de nálunk nincs, így megrendelte a néni. De lányos-mintást kértünk (remélem lesz), amit kaptunk ma (holnap rakom neki fel), az rózsaszín alapon zöld virág mintás...hja, a divatozás...
Nem tudom, hogy fogja-e zavarni, a drnéni azt mondta, hogy ebben a korban még nem okoz neki kellemetlenséget, max amikor leszedem róla...

Gyermekem napi teendői:
- 5x torna
- az ébrenlétek felét hason tölteni (ezt nem szereti, ilyenkor ott kell mellette hemperegnem a földön... :lol:
- Az ébrenlét felét szemtapaszban ölteni (egyik nap jobb, másik nap bal szem)
- fejlesztő, neurológia, szemészet...
És még csodálkoznak, hogy nincs időm semmire.

Tiszta manager beosztás :lol: :lol:

Pár kép:
Kicsit kancsal, de mi így imádjuk:

Kép

Mester és tanítványa:

Kép

Finom barack:

Kép

Ma így aludt el:

Kép

nukada

Utólag is boldog 5 hónapot Rékának!!!
és majd kérünk csajos-szemmatricás képet!!! 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

asszem ma nagyon közel állok ahhoz hogy világgá menjek.... :cry:
fibi

apjuk még sehol, B nyafog, hogy mikor megyünk sééétálni, de fuj a szél, dörög az ég.... Ábel egész délután sir, nem bir aludni, csak a kezemben, de le kell tennem, mert ki kell törölni B fenekét.... és halomban a mosogatnivalo, és posvadnak a ruhák a mosogépben, rég lejártak, és fáj a hasam, mert nem jutok el a vécéig, és arrol ne is beszéljünk, hogy egyéb szükségleteim is lennének....
fibi

Fibi,
holnap át tudok menni segíteni neked, ha hazajöttünk nst-ről. komolyan mondom!! most már nem tudok, de ha előbb szólsz, akkor délután is átmehettem volna...
És halovány vígasz, de ennek a napnak is nemsoká vége.. :)

csííír áp!!!!

:)
macskanyu

Fibi:
Veled nem irattak alá a kórházban egy papírt, miszerint önként lemondassz meghatározhatatlan ideig a saját testi-lelki szükségleteidről??? (ezt most felvidító viccnek szántam, ha nem jött be, csak görgesd tovább a hsz-emet :wink: :wink: :wink: )
Mi most annyi szőlőt eszünk, hogy végzek, mire a gyereknek eszébe jutna sírni... :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsanci:
Természetesen, első dolgom lesz fotózni (genyóanyukavagyok-szmájli) 8) Elképzelem, majd ha fiúzni fog és elhozza a csávóját, majd jól megmutogatom: Réka újszülött, Réka az inkubátorban, Réka a szemtapasszal... Ő meg majd: jajj anyaaaa ne máááááááá'!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy ma már olyan body-t adtam rá, ami passzol a holnapi szemmatricához (divatbuzinukada) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Sziazstok

Pszcho-téma tök izgi, főleg, hogy névc szerint is meg lettem említve :mrgreen:
- nekem a segítőm a mostani élethelyzetemet segíti megoldani, nem spirituális az irány, hanem a múlt feltárása, önértékelés stb stb - pont, amit egy pszicho is csinál
- akitől a bach-cseppezést tanulta, elismert, papíros pszchológus stb stb de emellett az alternatív dolgokra is nyitott
- nekem a tudatos megközelítés sokkkla nehezebb, mert nehezen fogalmazom meg az érzéseimet;
- sok dolog hiába tudatos, ah meégsem tudom a tudásom alkalmazni (erre jutottunk nem olyan rég meg amit Votiv os mondott - szép, hogy én is ismerem azt, amit a bölcsész pszichológiai tanulmányok ismerni engednek, de ettől még nem tudom megoldani a problémát, a tudatos nme tud lejjebb menni)
- hagyomáényos pszichológia mindent megfogalmaz racioanlizál, ezáltal sokkal lassabb, nehezebb, jobb agyfélteke ott is elnyomva; vki eljárhat beszélgetni évekig, de nem hat rá, a meditálósban meg vagy célt ér, vag y feladja, ott nehéz hazudni

ettől függetlenül, nekem tök mindegym csak jó legyen, ember legyen, hiteles legyen és tudása legyen - tehát inkább ismerje a jelenséget és a megoldást mint a nevét és a pszi-történetet ;)
ettők függetlenül igenis védje mindenki a mundér becsületét, én is furán nézek arra, aki papír nélkül tanít, pedig lehet h jobb tanár mint én :D

Nuk,
imádom a poz hozzáállásod! :D :D :D :D :D :D :D

jaj lemerül a gép pusz mindenkinek

Kép

Kép

:D
szrekuc

[quote="fibi"] írta:fibimert nem csak evésre jo a cici :wink:

ok, de ezt magyarázd meg egy négyhósnak :mrgreen:
akkor kapsz cicit, ha megígéred, hogy nem eszel egy csepp tejet se? :D

az igény szerinti etetéssel nincs semmi gond, senki nem mondott rá rosszat.
Amit én írtam le, az kifejezetten arra célzott, amikor minden kérésére a babának kajával reagálunk :) - ha így belegondolunk, már ilyen kicsi korban szépen meg lehet tanulni, hogy a szorongást meg a lelki szükségleteket kajával "orvosoljuk" :shock: :roll:

szóval asszem én beleestem abba a "hibába", hogy folyton cicit adtam, akkor is, mikor nem kellett volna csak felvenni és gyöngyörgetni egy kicsit. És ha már ott volt a cici, akkor evett is belőle az én kis drágám... Mea culpa, Reccának igaza van abban is, hogy biztos azért is eszik, mert így velem lehet :( dehát ahol két, netán 3 vagy több gyerek van, ott már másképp működnek a dolgok, ez így van a testkontaktussal is :(
remélem az is érthető volt, hogy a kólika hátterében még más dolgok is állhatnak, nem csak "túl gyakori evés", mert hát annyiféle gyerek-ember van, nincs általános recept. De azért örülök, hogy páran "megvilágosodtak" :D

Deni, a 4 diafragmát bármikor megcsinálhatod, ha jó kedve van, ha nyűgös, sőt, még álmában is! :) Orsinál most már egy ideje nem jártam, most nem fizikai síkon dolgozom magamon :P

voltam ma Hellingeren, és azóta is teljesen a hatása alatt vagyok... most nem tudok még róla beszélni, de frenetikus volt és nagy felismerésekhez vezetett...

votiv 8)
votiv

Macs,
drukkok, h szüljél már, de most lesz jó kis eső :D meg front ;)
és grat a pisiléshez!!!!!! :D

Indiéknek ++++++++++++++

Neet,
betonozás jó móka lehetett :D
nagy esés semmi különö, beköyzöntött a konstansan bevonatmentes térdek korszaka :mrgreen:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Mindenkinek jobbulást, de aki épp nyaral(na), annak még inkább! +++

Nuk,
pici lányod csak még vagányabb lesz a tapasszal, és képet kérünk!
PasszolósBody :D
És miért erőlteted azt a barackot, ha az édes epret szereti? :lol: (Előke (??) felirat)

Fibi,
én nem hagyom a lányom sokat hisztizni valamin, főleg nem akkor, amikor időre kell menni valahová. Brutális anyaként lefogom, ráhúzom a ruhát és igen szigorúan nézek közben. Ja, és of course, ezerrel pattog az ostor olyankor. :lol: Igen, ahogy írod, most próbálkoznak a fejünkre növéssel, let's not let them!!!

Zsan,
nem semmi kaland, teljesen átérzem, bár csak egy db gyerekkel, de milliomszor volt (van-lesz?) ilyen kalandban részünk, hála az eltének és egyéb bürökratikus szaroknak. És kocsi ugye nekem sincs... még!!

Macs,
a Rákóczi túróst megkóstólnám! ;)

Rájli,
ne is törődj és ne tarts a csürhével. :lol: Én még a pepsin is csak kettessel mentem át, nemhogy nem jártam ilyetén helyeken, de az Atkinson könyvet is fájt megtanulni. A szőrmajom még érdekes volt, de a többi... ájjj. És miután majdnem meghúztak pszichóból, a diákjaim nekem mondták el összes nyavajájuk, kértek tanácsot és beszélgettünk csak úgy ... azért ez eléggé érdekes.
És a Maslow (?) piramisból is csak annyira emlékszem, hogy ha nem eszem és nem szeretkezem, szomorú ember leszek. De én vidám vagyok, úgyhogy... :D :D :D :D

És és és ma is tökjó volt vezetni, bár a jobbos visszapillantó majdnem elszállt párszor, de ÉN biztonságban voltam a baloldalon. ;) :lol:

WC szűkítő mindenkinek lötyög?? Mi párat próbáltunk (vendégségben) de nem emlékszem olyanra, ami stabilan megült a gyerek feneke alatt. Úgyhogy mi csak simán ráülünk a nagyra, beleesés még nem volt, csajom tud kapaszkodni. :D
neet
neet

Mikatta,
köszi, h hazaküldted az esőt. 8) Épp elektromossal dolgoztunk kint (ilyen Kinzo favágó vagy mi, dekopír?) és nem esett jól...

Macska,
wécézéshez grat. :) Szűkítő?

Szrek,
dehogyisnem, remek sebek vonják be a ded térdét, nem? ;)

Én ma kiolvastam Harry Potter 7et, és annak vagyok a hatása alatt. 2 hete mással sem álmodom, mint Tudodkivel, remélem, ez hamar változik most már. :D És a vége jó, de a közepe még jobb! És elég sokan meghalnak, de sztem abszolút nem ez a lényeg. Olvassátok el, na, aki olvasta az előzőeket, az úgyis elolvassa, nem? :D Jaj, de kááár, h vége. :(

Igény szerinti cici az mi az? Ha Eszter 3 óránként igényelte, akkor örüljek? (Bár már oly régen volt ez, h ki emlékszik...?)

És igen, engem is érdekelne, hogyan mérik fel, h Afrikában vagy a Kék lagúnában milyen arányban fáj a babák hasa? :lol: De végülis oly mindegy, miután Magyarországon élünk, nem? Esszük a sok vackot, isszuk a még több vackot, éljük a rengeteg vackot... mit csodálkozunk? :roll:

Rídonli,
drukk a holnapi HPhez!
neet
neet

Neet:
Én is ezen röhögtem, hogy pont olyan cucc van az előkén, amit a gyerek nem ehet. I love csípős csülkös-pacalpörkölt... Hm??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szrek:
Áldom a Jóistent, a :D énemért, már rég (ennél jobban) bekattantam volna, ha nem :D -va állnánk a dolgokhoz...

Most kérek sok ++++rámgondolást, kissé megzuhantam... de ne is kérdezzétek, miéert (amúgy se tettétek volna 8) ), nem net téma... :roll: :roll: :roll: :roll:

Deni:
Nálatok 2. bébike és ismerősök közé vitted! (ami csak azért jobb, mert ha elkap valamit, lokalizálni tudod) Az azért sztem más, mint betolni a hűtős-részbe és otthagyni... /meg látszott rajtuk, hogy nincsenek a helyzet magaslatán, kicsit olyasminek tűntek, mintha "vették" volna a gyereket, nem szülték...érted?!?!?!? :wink: :wink:

nukada

Indiék jól vannak, lehet hogy egy kis tüdőgyuszi huruttal fűszerezve, de a mai vizsgálatok eredményeit holnap mondja majd el a jó doktorbácsi. Kertben sétálgatnak és még mindig egyedül vannak egy szobában. Valószínű, hogy ha nem lesz komolyabb gond, holnap hazamehetnek, illetve vissza nyaralni. Pusszantanak mindenkit :D

Fibi,
én is mint Neet, mert én vagyok az erősebb :D nálunk fürdés után és néha pelenkázáskor jön a dilinyó...

Mikatta,
jaaaaa!!! :lol:

Kép
akata

Neet:
Lesz 8. rész. Ill. összefoglaló, enciklopédia szerűség. Ki-kivel-mikor-hol-hogyan-hányszor...

nukada

Curse,
gratula a "régiségedhez". :D :D

Ööö, Vicám, te kérdezted? bérbetonozást nem vállalunk, bocsi. :oops: :lol:
neet
neet

ÉS én várom, hogy az unokatesóm kiolvassa. Aranyos volt, felajánlotta, hogy amikor ő megveszi, megveszi nekem is, de én mondtam, hogy inkább megvárom, mire ő kiolvassa... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

nukada

Neet,
én a pepszinek a pszi részére kaptam kettest !!!! :lol: :lol: :lol:
és tudod miért ???? MERT A TANÁROM EGY LELKILEG SÉRÜLT PSZICHOMÓKUS VOLT!!!!! 8) 8) 8) 8) (és ez úgy igaz, ahogy mondom... :wink: )
én meg emlékszem egy olyan emberre, h Erikson. :lol: és ő vmi fontosat talált ki. Ami az ő nevéhez fűződik.

wc szűkitő nálunk már nincs, mert nekem 5 éves a nagyfiam, és cikisnek tartja a szűkitőt. Az a baj, h a közepes mindenben követi őt, kritika nélkül, s ezért ő is cikisnek tartja. Pedig még leginkább pelusozik. :shock:

Merdzsónak nő a foga újfent. Ömlik a szájából a nyál, totál nyugtalan volt egész este, aztán amikor felvettem, és magamhoz akartam ölelni, egyszerűen beleharapott az arcomba! :shock: :shock:
no, de adtam neki kamillkát, most megnyugodott. Koppkopp.ujjak keresztben.
(ja, és tegnap rátettem hassal a lábaimra, és furi volt,h hosszú ideig tök nyugis, kicsit felemeltem, és látom ám, h a gatyámon lévő gombot szopogatja...khmmm)

mostanában olyan keveset irtok...

LENI???????? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Pont itt van az asztalon a vastag Fejlődéslélektan, RJ:pszi. rendellenességek gyermekkorban. Az óvódáskor fejlesztőjátékai, Fejlődélélektani olvasókönyv...

nukada

Nuk,
a vastag-bordó fejl.lélektan könyv épp ma került vissza a polcra hosszú hónapok után. (intenziven felújitottunk, mostanra feladtuk)
RJ. rendellenességes könyvénél viszont nem olvastam még jobb kötelezőt anno az egyetemen. Na jó, Nádasdy Ádám fonetikája mindent visz :oops: de utána RJ eme könyve a legkirályabb.
Ha másért nem, ezért a két könyvért már érdemes volt egyetemre járnom. :roll: :lol:
+++++++++-ok meg mennek, te tudod mér'... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan, gyatyagomb-szopás, basszus, rég röhögtem ekkorát!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

És tényleg, hol van LENI??????

Szuper,h Domicsek jobban van!

Nuk, tök jól csinálod, h nem drámázol mindenen! :)
És Réka szuperédes a képeken, nekem az ujjszopós tetszik, olyan,mint a Borim.

Igény szerinti szopi: ez a gyerektől is függ! A Nagyomat élete 1.évében minden pillanatban meg lehetett volna szoptatni, és még utána is legtöbbször. Szopival aludt, szopival ébredt... A Kicsim meg nem ilyen, ő ha jóllakott elforduk, bekapja az ujját és alszik. Sőt, újabban, ha épp nem éhes, akkor a kezével ellöki a cicit, majd bekapja az ujját (meg is vagyok sértődve olykor).

Köszi a drukkot, rem. minden ok lesz a pisivel.
Bár a ma du.i hőem nem erre utal...és basszus, most még köhög is. Egyik vírusból esünk a másikba. Pedig a 7végén Balcsizni akartunk.

Fibi: ++++++++++++++++++++++++++++!
rídonli#

Nádasdy és lélektan??? Hogy kerülnek ilyen könyvek egy rendes, egészséges háztartásba???

Na, most már tényleg kérem a szalonnás orbitokat! (mer' akkora paraszt vagyok vazze... :mrgreen: )

neet
neet

Zsan, én RJ rendellenességes könyvére nem emlékszem :oops:
Pedig 1 helyre jártunk.
Hát igen, itt-ott kimaradt nekem 1-2 kötelező olv. :oops:
És epszi nekem 4es lett! De hogy!?
Előző nap volta legeslegnagyobb, utolsőó magyar szigorlatom. Pepszire aznap de. készültem csak. Épp a 14. tételt tanultam, amikor berendeltek, és kihúztam a 15üst...
rídonli#

Nuk,
:lol: köszi, már sokkal jobb :D

Macs,
köszi, de Neked más dolgod van most :lol: és Zsolo megigérte h holnap hazajön délután, és nem este 8-ra.

Neet,
azaz, jol mondod :lol:

Zsan,
valld be, hogy uncsik vagyunk Neked :lol: Leniék nyaralnak Révfülöpön...
És utleveles sztori elég kalandos lehetett :o :lol: 8)

Votiv,
Hellingerre majd kiváncsi leszek :wink:
és igazad van, én nem is vitatkozni akartam a kolikárol, csak leirtam, hogy nálunk mi vált be. ami nem mindenkinél müködik of course.
fibi

mi az a pepszi? :oops: :lol:

Neet,
Maslow piramis elméleteden jot röhögtem :lol: meg a viszzapillanto tükrön is :lol: meg a szalonnás orbiton is :lol: :lol:
fibi

PEPSI= Pedagógia pszichológia vizsga az eltén. Tán szigorlat vagy mi? Én arra emlékszem, h macera volt bejutni rája és roppant az ajtókeret, és állatoknak hívtak minket a nagyszerű szervezők. De ha már annyit tanultunk rája, be akartunk jutni egy időpontra, nem kevesen. És reggel 8tól álltam sorban és dél után egy félórával jutottam be és nagyon morcos voltam, mert addig pisilni se mertem elmenni, nehogy kimaradjak valamiből. Jájj, de utáltam ezt a fránya iskólát. :twisted:
neet
neet

Jááj, és akkor még Fibi neked azt is elsírom, h a pszico (kötelező!!) órákra ios úgy jutottunk be, h reggel 6 után már az Izabella utcán voltunk (én ekkor a 7. voltam, tehát voltak nálam éberebbek is) és 9kor engedtek fel a 2. emeleti folyosóra feliratkozni a tanárokhoz, és addigra már a körúton állt a sor vége, és nekik már nem akaródzott betartani az érkezési sorrendet és igen morcosak voltunk mi, akik 3 órája ott álltunk... és aztán annyian voltunk az órákon (mondom, muszáj volt, névsorolvasás meg minden), hogy ha állóhely jutott a teremben, örültem. Grr, mennyire rühelltem ezt az iskolát.....
neet
neet

Pepszi=PEDagógia PSZIchológia SZIgorlat

és igen, uncsik vagytok, mert ALIG irtok, jó??? :lol: :lol:

Neet,
szalonnás orbit rendel! :wink:
(imádok a hatalmas tudásommal kélkedni/kérkedni, vazze az r és az l hangokat keverem)

Dóra,
neeem olvastad?
éééés
nééééégyes? kinél csináltad a pszi részt?akinél én vizsgáztam az egyébként engem NAGYON SZERETETT egész addig, amig a vizsgaidőszakban Levi kiment nekem elintézni egy új ip-ot (VOtiv, már akkor is mindent ő csinált :wink: ) és kiderült,h a tanár nem szereti, ha új időpontokat kérnek az emberek, és közölte, h nem lehet új ip-ot kérni, erre Levi, akit bánt ez a fajta korlátozás, és nem mellesleg a liberális ELTÉn nevelkedett, elkezdett vele összeveszni,h milyen korlátolt dolog az, h csak egyetlen ip-ban lehet menni vizsgázni, na erre meg a tanár sértődött be, de annyira, h majdnem meghúzott a szigorlaton, csak azért nem tette, mert annyira igazságtalan volt (közölte, h JA BOCSI, ELFELEJTETTEM SZÓLNI,h az irásbeli része sem sikerült magának, pedig a listát a bukottakról már hetekkel előtte kitette, h tudjanak készülni, mert nekik pótkérdések voltak), h elbőgtem magam (pszichológiai hadviselés :twisted: ) és ezután megadta a kettest. Ja, és azért nem tudtam neki semmit mondani, mert nekem rögtön "beugrós" kérdéseket tett fel, lévén "megbuktam" az irásbelin.
na, ezek után gondolhatod mekkora gyomorral mentem vizsgázni abból a valamiből, amire ezt a RJ könyvet kellett elolvasni. És ott, csodák csodájára ÖTÖST kaptam. TÁDÁM. Mert először volt egy irásbeli rész, és ha az nagyon jó volt, azonnal kaptad az ötöst ,a többiek meg szóbeliztek. (és ekkor már 6 hónapos terhes voltam Bvel) és talán a nevem alapján nem esett le neki,h ki is vagyok.
de akkor annyira aranyos volt (valszeg a hasam miatt nem ismert fel), h mindent megbocsátottam neki. :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet,
júúúj, de emlékszem ezekre!!!!! :lol: mennyit álltam sorba Levivel ilyenekre!!!!! :lol: :lol:
először a sorszámért, aztán az órákra.
Nálunk ilyen nem igazán volt, mikor már szabadon választhattál, h hova akarsz menni, jött a Neptun. 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan, ;)
tied Levi mikor dolgozik? ZOO is meg pszicho is? :lol:
neet
neet

Zsan,
és neked miért nincs meg még a diploma? Szintén Nyelvvizsga-hiányosság? Vagy szakzárás? Bocsi, nem emlékszem. És bocsi, ha triviális a kérdés, de oroszból nyelvvizsga? Már ha ez az akadálya? Én sztem jövőre megcsinálom a lovári cigányt vagy az eszperantót, ennél bonyolultabbra nem vállalkozom any more.
neet
neet

Zsan,
és ugye örülsz, h ennyit csevegünk itt? Én nem is vagyok uncsi, igaz? :D
neet
neet

Neet,
igen, boldog vagyok, h végre csacsogunk egy csöppet...
Férj: itthon dologozik, akkor meg még egyetemista volt, rengeteg idővel.
Igen, nyelvvizsga, és most fogok nekidőlni az orosznak. 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rec,
Igenezés :D

Nuk,
Szemtapasz :( de tök jó h ilyen jól fogod fel :) Csajod zabálnivaló,barackos kép megagiga rulez :lol: és sok +++++ ahhoz, amihez kérted :wink:

Rídonli,
Holnapi HP-hez sok-sok drukk!!!

Rylie,
Dubrovnik rulez :D

Macs,
Wc-s pisiléshez gratula :D

Zsanci,
Útleveles sztori nem semmi, én már az olvasásban leizzadtam :lol: Bnőmék meg úgy jártak, h nem tudták, h apa is és anya is kell, szal nekik két körbe került az útlevél megszerzése.

Fibi,
++++++!!!!!!

Neet,
Olyan jókat nevetek mindig a hszeiden, értsd jobb visszapillantó, szalonnás orbit, Maslow :lol: :lol: :lol:

Kata,
Köszi a híreket Indiékről :)

Szuper, h jobban vannak és hogy ilyen király helyen lehetnek kórházon belül :D

Kép Kép
curse

Zsan,
akkor fel a nyelvvizsgákra! :D

Curse,
:D :D

Itt leszakadt az ég, locsolni tényleg nem kell. És de jó, h összeszedtem ma a sátrat, amit még anno a francia barátok bitoroltak, tegnap éjjel mi is nomádoztunk egyet, jó volt, elég volt. :D És most már nem is ázik el. 8)
neet
neet

Villámlik is, gép kikapcs.
neet
neet

Curse, magatokról is írjál! :)

Nuk, te szuper csajszi vagy, mindent túlélsz és leküzdesz! ha nekem ennyi lelki erőm lenne, már elhordtam volna a Gellért hegyet :P

egyetemi sztorikon én még nem tudok nosztalgiázni, csak a gyomorgörcs ugrott be :x
most például annyira élethűen írtátok ezeket a feliratkozós, egésznapos étlenszomjan-pisivisszatartva és aztán meg ereszd el a hajamat írjálfelengemismegahaverjaimatis-projektet, hogy menten rosszul lettem. Én mindig is lúzer voltam, nem bírtam tülekedni, úgyhogy inkább első órára beültem, és imádkoztam, hogy ne rúgjon ki a tanár... :roll: sokszor bejött, és mégiscsak a legjobb szemináriumokat tudtam elcsípni...

votiv 8)
votiv

Kisun, nem is te lennel, ha kihagytad volna ezt a labdat :lol: bocs, de statisztika koveteleset valamiert kotozkodesnek erzem, forrast meg inkabb nem jelolok meg, mert nem vennem a szivemre, ha megint radtorne esetleg a hanyhatnek :mrgreen:
felreertes ne essek, elkepzelheto, h igazad van: lehet, h minden nepcsoportnal, sot minden emlosnel teljesen altalanos es normalis jelenseg a bebi-hasfajas (v altalanos elet-fajdalom), es egyszeruen csak tullihegjuk mi itt... en azert szeretnek ketelkedni ebben, es megprobalni tenni ellene vmit... B-nel sikerult (v o egy udito kivetel :D), es azon vagyok, h maskor is igy legyen ;)
ja es attol, h egy nep termeszeti, meg nem ehezik feltetlenul...

egyebkent abszolut nem kotozkodesbol irtam a delelotti hsz-t. hanem pont alatamasztando, amit Votiv elenk tart, ill. jelezve, h nem ujkeletu talalmany a felvazolt elmelet :D

ja es az "igeny szerinti" pontosan azt jelenti, amit. vagyis: igeny szerint. kinek hogy. 20 percenkent v 3 orankent, minden belefer. ez benne a jo ;)

Nuk, szemtapasz :shock:

Zsan, Neet, nosztalgiazzatok csak :lol:

na megyek, hatha odaengednek a darazsak a mosogatnivalohoz :lol: persze csak ott ropkodnek, meg engem kergetnek, de elmosogatni mar nem hajlandoak ;)
(tegnap mar megszurt az egyik, nem szeretnem megegyszer)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Votiv,
tudod mit szerettem a legjobban az ajtósiban?
a DÜRER CAFEt!!! 8) 8) 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Eszembe jutattátok,h nekem is kéne 1 nyelvvizsga. :?
Nem tud valaki egy rendes olasztanárt, aki figyelembe veszi, ha a tanítványánal 2 gyereke van, és nem mindig ért oda pontosan az órára, meg nem csinál mindig házi feladatot, stb.?
Vagy itt csakéskizárólag angoltanárok vannak? :)
rídonli#

Zsanci, juj hát én ott éltem... de fura, hogy sose találkoztunk! :o

Recca, igen-korszak :lol: jól hangzik :D

még az jutott eszembe, hogy a 2-3óránkénti szopi is lehet igény szerinti, ha a baba annyiszor igényli :wink: :D
Istikém is igény szerint szopizott, és ő pontosan tartotta a 2,5 órákat. De a lányom nagyobb cicimán, ő legszívesebben egész nap enne, meg is látszik rajta :lol:

Mikkata-Soosoo, mesélj a srácokról is! Mind a hármukkal otthon vagy? És mi a helyzet Ném-o-ban oviügyben? Legkisebbed hol tart a növekedésben? Ha jól sejtem, már szalad a bátyókkal együtt mindenfelé... Köv. bébit terveztek még (go 4 ö girl? :wink:)?

votiv 8)
votiv

Votiv,
mi is ott éltünk, és bizti találkoztunk, csak nem tudunk róla... :lol: :lol: :lol:

Ridonli,
nem, vannak itt németesek is... :wink:
Lindiről tudom, h ő olaszos, csak azt nem tudom, h tanit e.
:roll:

Soosoo,
go4agirl?-projekt engem is érdekel... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisün: feloldottad "szellemi magányomat" a pszis hsz-eddel. :lol: Tegnap a sok BKV-zás közben annyit gondolkodtam azon, hogy vajon mi lehet az oka a pszichológia és pszichológusok felé megnyilvánuló szkepticizmusnak. SOk mindent megfogalmazódott bennem, de végül a lényeget te megfogalmaztad, úgyhogy én már nem is kínlódok a továbbiakkal - elnyugodott a lelkem. :wink:

Szrek: nyilván nem a papír a lényeg, hanem a szakmai tudás. A papír még nem feltétlenül jelent szakmai tudást, de annak egész biztos nem lehet szakmai tudása, akinek nincsen papírja róla. :wink: Egyébként a tudatosság nem azt jelenti, hogy csak racionális síkon dolgozik a pszichoterápia (a verbális sem). Ez súlyos csúsztatása a pszichológiát kritizálóknak. Ha a képi szint bekerül a terápiás eszközök közé (mint a katatim képélménynél, vagy a hipnoterápiánál), akkor is utána mindig van egy verbális feldolgozó rész, amikor is a tudatosítás történik. Minden pszichoterápia érzelmi szinten is változást kell, hogy hozzon, különben tényleg nincs hatás. De ez működik a csak verbalitást tartalmazó terápiákban is. Persze lehet, hogy a nonverbális terápiák (mint a táncterápia, meg művészetterápiák) jobban fekszenek olyan embernek, aki jobban tud dolgozni a testével, vagy szimbólumokkal, de ott is van duma utána, közben stb.

Fibi: azon is gondolkoztam, amit felvetettél - a spirituális út választásán. Számomra a spiritualitás azt jelenti, hogy olyasmire keresem a választ, mint az élet értelme, a transzcendencia keresése vagy az Egység megélése. Ezek pedig elhatárolódnak azoktól a kérdésektől, minthogy mi bajom a nőiségemmel, vagy az apámmal, vagy a párommal, vagy a gyerekemmel stb. És zavar, ha belekavarnak olyanokkal, hogy előző élet, meg karma meg miegymás. Miért nem lehet kiindulni abból, hogy oldjuk meg a jelen életbeli érzelmi csavarjainkat a jelen életbeli történéseinkből kiindulva? Ez pedig a pszichológia területe.
Mellesleg a pránanadisok is azt mondják, hogy az igazi változás csak akkor következhet be, ha a probléma tudatosul és ők csak az energiát adják hozzá, de ez önmagában nem megoldás. Ezért beszélgetnek kezelés közben. Csak nekem ez tök fura, hogy olyan emberek "lelkiznek", akik rohadtul nem értenek hozzá. Ahhoz a részéhez, hogy a szavaknak milyen ereje van, mikor mit lehet és nem lehet mondani stb.

Nuk és Neet: halálra röhögtem magam a beszólásaitokon (divatozósNuk, meg a szalonnás Orbit). :lol:

Nadenade erről jut eszembe: azért mikor szaktudásról beszélek, a terápiás szaktudásra gondolok, és az nem az, amit az egyetemen nyomatnak. Persze azokat is tudni kell, ezért az az alapdiploma. De az egyetemen és a pepszi szigorlaton (én is megcsináltam :mrgreen: ) a tudományos pszichológia eredményeiről faggatnak és nem a terápiás alapokról természetesen.

Kép
Kép
tinu

Durer kavezo :) oh azok a hatalmas tejes kavek :P minden tornaora utan megittunk egyet (uis az ajtosira jartunk tornazni :lol:)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?