Kata,
köszi, megkaptuk mi is a vihart!! Akkor most egy hétig csúnyácska idő leszen itten is???
Szopi, igény szerint,
háááát, én meg úgy gondolom, h a BABÁK azok, akik félreértelmezik az anyák jelzéseit, és a testi kontaktuson csak és kizárólag AZT értik.
Én egy kezemen megtudom számlálni hányszor volt túletetésből zöld kaki (egyik pont minap volt, amikor rá is kérdeztem,h ez miért lehet) pedig a gyerekeim zabagépek voltak igazán.
Ha én felveszem, mert sir, és nem akarom épp megetetni, mert mondjuk fél órája evett, akkor az van, h
1. elkezd röfögni (ez Kontárékál egyértelműen azt jelenti, h enni akarnak)
2. a fejét a vállamba veregeti, mint a kiscsibe, aki keresi a magokat (a szemétdombon

)
3. ha csupasz testrészemhez (váll, nyak, felkar) ér, azonnal rácuppan és szivja.
Én ezeket csak úgy tudom értelmezni,h szopizni akar.
Elég ritkán van az, h "csak úgy" elvan velem. Ált. szopik után, ha nem alszik.
Rylie,
nekünk sajna nincs hátiputink, ráadásul ott esz majd a fene minket akkortájt, ahol ti lesztek...
elmesélem útlevél sztorit, mert annyian érdeklődtetek

:
egyszer csak ráébredtünk, h már nincs egy hónap az utazásig, és legkisebbnek nincsenek meg az úti okmányai.
Persze ez most esett le nekünk, amikor már/még nincs kocsink. Viszont nem várhattunk a jövő v. azutáni hétig, mert ki tudja.
Szóval tegnap, ebéd után felkerekedtünk. Két babakocsi tol, de Levi nem akarta áthurcibálni a felüljárón, igy egy másik útvonalat választottunk, ami szintén kalandos, mert a budaörsi úton kell átkelni.
Én bátor anya módjára, szépen letoltam 5 perc után a babakocsit, mikor a külső sávban épp nem jöttek, igy kénytelenek voltak megállni, és átkelhettünk az úton.
aztán úgy döntöttünk, inkább gyalog megyünk, mert sajnos az én derekam nem birja a babakocsi pakolgatást, Igiben meg egyszerűen NEM bizunk meg, igy kocsiba kényszeritettük.
Langyoskás 30 fokban eltaszigáltuk őket a bocskai útra, uis nyáron az eleven centeres központ nem működik (pedig hát mikor igénylik az útlevelek zömét????) közben ügyletünk arra,h Meme nehogy elaludjon.
Azt még el kell mesélnem, h mielőtt elindultunk kipakoltam a táskámat,h a "felesleges" dolgokat ne cipeljem. MIvel előző nap kiváltottam a DM-ben a bababónusz csomagot, a születési any. kivonatot is feleslegesnek itéltem.
Odaértünk, Levi felcipelte a két babakocsit a lépcsőn, mert annyira félénkek voltunk, h nem mertük használni a mozgássérül felvonót babakocsi felvonáshoz.
Megnyomom határozottan és magabiztosan az ÚTLEVÉL gombot, amikor is azt irja ki a gép, h MÁRA MÁR NEM ADHATÓ KI TÖBB SORSZÁM.
Akkor sajnos elhagyta a számat egy hangos b.meg. Erre a portás megkérdezte,h kerületiek vagyunk e, mert akkor van rá mód, h még ma megcsináltassuk az útlevelet. Átirányitott az információhoz, ahol mindenki nagyon kedves volt, és kaptunk is sorszámot. Na, ekkor jutott eszembe, h bizony az a szül. any. kivonat nem is lett volna olyan felesleges...
akkor majdnem elbőgtem magam, miközben mondtam, h ez most nincs itt velünk...
ekkor viszont eszébe jutott a hölgynek, ha sztimrében szültem, akkor csak fel az elsőre, és 2000 Ftért kiadják az új kivonatot. (éljen éljen!!!!)
Közben mi lent sorra kerültünk, Meme meg felment Levivel a kivonatért, akkor felrohantam Meméért, mert először fényképezkedni kell.
Lehoztam, és ekkor kezdődött az igazi pokoljárás.
Meme valszeg már nagyon fáradt volt, szóval amikor elkezdődött a fényképezkedés, hihetetlen üvöltésbe kezdett, és tartott addig, amig apja le nem jött. Mondanom sem kell a hölgy sem volt a helyzet magaslatán, mert voltak pillanatok, amikor lekaphatta volna, de nem jött neki össze, nem engedte, h egy ujjal fogjam a fejét, persze ettől elferdült a nyaka, csinált pár képet, de vagy elfordult, vagy üvöltött, vagy milliméternyi helyen látszott az ujjam...
közben hoztak nyuszit, oroszlánt, de a két hónapos fiam nem igazán jött lázba ezektől, csak süvitett tovább...
Akkor cseréltünk apával, és a fiatal hölgy, aki eddig a nyuszikat mutogatta, úgy döntött, megpróbálja ő megcsinálni a képet.
Volt egy mp, amikor Meme épp levegőt vett, és nem üvöltött, és TÁDÁMMM, a csajnak sikerült lekapnia, és olyan, de olyan JÓ KÉP lett, h csak na....
GYŐZELEM!!!!!!!!!!
(Jótanács: ha kicsi gyereknek akartok útlevelet csináltatni, érdemes a kórházban megcsináltatni azzal a hölggyel, aki úgyis jönni fog, h akarod e fotóztatni a gyerkőcöt, mert az ő általa készitett képet is elfogadják, nem melleseleg egy pár napos baba még nem lesz annyira pipa, ha fekve lefényképezik!)
ezután már csak 5 perc volt az egész, Meme szopiba bealudt, és mindannyian kisimultunk...
Már majdnem indultunk, amikor egy másik ügyintéző hölgy megkérdezte,h melyik gyereknek lesz útlevél, mert a mienk mellett egy nagyobb kislánynak a képe van, és mondtuk,h a kéthósnak, és akkor megkeresték az ő képét, és hozzárakták, szóval most már azzal sem lesz gond, h más képe van az útlevélbe.
Mivel ilyen jól teljesitettünk, és csak fél kilót fogytam a kiképzés alatt, úgy döntöttem, h irány MOM park!!!!!
Igy villamoshoz elslattyog, apuka két babakocsit fel- és leemel, majd kávé és bevásárlás, aztán haza a legnagyobb csúcsforgalomban, és a legtömöttebb buszon.
ámen.