A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júniusi babák

Sziasztok!

Képzeljétek ma Balázs már jól evett este már 140-et de csak úgy hogy egy kis kanál nesquik kakaót tettem a tápszerbe. Hát ez van. Csajok nekem bejött a suttogó olyannyira hogy mióta hasznosítom az olvasottakat Balázs este 21:00-től reggel 5-ig alszik. Utánna kaja és megint alszik 3 órát. És előtte nem így volt, bár van amivel én sem értek egyet. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Tegnap kész rémálom volt! Napközben még volt annyi tejcsim a két ciciben, hogy elég volt Rozinak ,estére viszont elfogyott. Hát gondolhatjátok :cry: Rácuppant ahogy szokott és nem nagyon jött belőle semmi. Akkor átettem a másikra, ott is ugyanaz. Gondoltam ha jól megszívja csak jön valami, de nem akarta erősen szívni. Ekkor elkezdett üvölteni, mert iszonyúan éhes volt. Melegítettem fagyasztott tejcsit (közben a gyerek ordított) beletettem cumisüvegbe, de nem fogadta el, nem akarta szívni, csak bőgött tovább. Akkor átöntöttem pohárba, abból sem akart inni, de beleöntöttem a szájába (ami nyitva volt a sírás miatt). Szóval így jólakott valahogy, mert jó nagy lett a pocakja, meg elhallgatott , megvígasztaltam (cicivel) és elaludt végül. Gondolhatjátok mennyire kivoltam a végére, zuhanyzás közben végig bőgtem :cry:

Éjjel 3-kor ébredt és addigra az egyik cicim teljesen megtelt (szilikon efektus), jólakott belőle, meg reggel is jólakott a másikból.
Döntöm magamba a teát, szedem a bogyót tizesével, remélem ez csak átmeneti pangás volt :(

Rena!
Komolyan érdekelne, hogy pontosan mit alkalmaztál a suttogóból :?: Nekem Rozi még mindig felébred egyszer éjjel enni, de van amikor többször is!

Ja még valami!
Megfogadtam a doktornő tanácsát és nem adtam kúpot Rozinak oltás után, hát rosszul tettem. Éjjel ugyan nem lázasodott be (folyton azt néztem), de nagyon nyűgös volt,alig aludt valami.Később rájöttem, hogy a kúpban fájdalomcsillapító is van és gondolom fájdalma lehetett.
Szóval legközelebb tutira adok neki kúpot,akár mit mond a doki!

Kép egy ma reggeli

Bea

Kép[/url]
június

Hello!

tegnap orvosnál voltunk, ma meg egy olyan összejövetelen, amit szoptatós anyukáknak szerveztek itt Gödön a védőnők! Úgyhogy mesélek! Palkó a karomban, szóval lehet, hogy néha majd félreütök!

Megfogadtam a tanácsod, Manóci, Rena, nem parázok a hasonalváson. dokit is megkérdeztem, azt mondta, fel van túlságosan fújva ez a bölcsőhalál, nyugodtan aludjon hason!

Palkó is megkapta a kéthós oltást tegnap reggel. délután már be is lázasodott, csak aludt aludt, 4 körül még szopizott normálisan, de aztán úgy durmollt, hogy nem bírtam felébreszteni enni. szóval este 9kor langyos vízben megfürdött, szerncsére ettől kissé felélénkült, kúp be, és evett rendesen. Aludt 5-ig, majd 9ig, aztán délelőtt is elég sokat, szóval most virgonckodik. de már nincs láza :)

Ezen az összejövetelen volt egy homeopátiás orvos előadást tartani a szoptatás alatt felmerülő problémák kezeléséről! Engem ez nagyon érdekelt, mert én ezekben a természetes gyógymódokban hiszek! Június:ha még mindig úgy érzed, hogy kevés a tejed, nézz utána (net, gyógyszertár), mert nem az urtica-t kéne szedned! tudod, én is szülés óta azt szedtem, aztán abbahagytam. Ma odamentem a dokihoz, hogy mi a véleménye, és azt mondta, hogy teljesen fölösleges volt szednem (az urtica-t meg sem említette az előadásban), nem attól van tejem, és ha csökken, akkor sem azt kezdjem el, hanem valami mást, de a nevét persze nem tudtam megjegyezni! Merthogy a cégnek van egy ilyen protokollja, hogy általánosítva ezt az urticat ajánlják,(értelme nincs) de a homeopátiát személyre szabottan kell alkalmazni. A gyógyszertárban lehet ilyen könyveket kapni, nekünk van is egy, de a szoptatás nincs benne. Azt hiszem 3 ilyen könyv van. Szóval szerintem érdemes utánanézni. Viszont tényleg az is igaz, hogy a pihenés is serkenti a tejcsit. Valamelyik nap tök fáradt voltam, és lefeküdtem délután a gyerekekkel. Melltartóbetétet már nem nagyon hordok, mert nem nagyon folyogat csak úgy magától. Na, de a 3 óra alvás úgy rendbetett, hogy ébredéskor csavarni lehetett volna a melltartómból a tejet (kis túlzással persze). PIHIZZ, PIHIZZ, AMIKOR ROZI IS ALSZIK!
Ja, és ez a doki még elmondott valami receptet, ilyen liszt, meg olyan liszt kell bele, golyókat kell csinálni belőlük, és azt kell enni. Próbálok ennek is utánanézni, és majd leírom! :oops: teljesen ráizgultam erre a homeopátiára

Ja, és az alvásra visszatérve: szerintem ne sürgesd, Johanna nekem 3hónaposan kezdte átaludni az éjszakát, a Palika meg már 6-7hetesen. Bíztatásként :wink: egy barátnőm a baba fél éves koráig kelt éjszakánként 2-kor! Minden gyerek más! Két hónaposan még nem vagytok ezzel elmaradva!!!

PUSZI, kata

Kép

Kép
skat

Ja, és Rozi is egy édes kis pufókmanó!

Rena, Balázs viszont már igazi férfi!

Kép

Kép
skat

Kata!
Köszi szépen az infókat! Nagyon érdekelne a homeos bogyó neve (én is utána néztem a homeos könyvben, de nem találtam a szoptatásról semmit).

Ma már úgy néz ki, hogy rendeződött a dolog (kopp, kopp), eddig volt elég tejcsim, megint egy ciciből szopizott! Az alvás miatt nem izgulok, csak rosszul bírom az éjszakázást :?

Bea

Kép[/url]
június

junius:
Nagyon nagyon orulok, hogy vegre valaki hasonlot tapasztalt. Na nem annak, hogy Te is rosszul vagy, hanem annak, hogy nem psziches eredetu bajom van. A kontrollon a dokim ugyanis azt mondta szerinte nem szervi eredetu a baj, hanem egyszeruen a szoptatas koruli problemak es a faradtsag igy jon ki rajtam... A verszegenyseg amugy nalam is adott.

Voltam a 6 hetes kontrollon a dokinal.Kiderult az egyik gatvarrato szetnyilt. Hat volt ilyen gyanum anno mar a korhazban. :( A doki szerint csak esztetikailag lenne szebb, ha ez nem tortent volna, mert nem gyulladt, meg semmi es o sem tehetett volna semmit mar erte... Na mindegy igy jartam.

Szopizasnal a tegnpi nap elmenye, hogy a dokilatogatas miatt kitolodott az etetes es a cicimbol ivben omlott a tej anelkul, hogy hozzanyultam volna... szembespricceltem vele Timit :lol: Szetrohogtem magam, hogy mik vannak... :)

baratodildi

Sziasztok!

Junius jaj biztos nem volt könnyű az éjszaka, remélem több ilyen nem lesz. Én mikor még szoptattam akkor is naponta egyszer cumisüvegből etettem /így a cicitől sem szokott el/ és mikor hirtelen tápszerezni kellett rögtön evett üvegből.
Alvás szerintem babafüggő. Hozzátartozik hogy a tápszer laktatóbb mint az anyatej és tovább tart ezért alszanak többet ezek a babák.
Junius: mikor még szopizott és utánna is ha felébredt Balázs főleg a párom próbálta visszaaltatni mert az anya hangja + illata szopira öztönzi őket ha éhes ha nem. Utánna cumi és visszaaludt. 4-5 nap múlva már nem is kelt fel. Ha nagyon felkel teát kap. Ha éhes nem alszik vissza úgy sem . Este pl.: evett 18:00-kor, 20-kor fürdés aztán megint evett és így aludt.
Sokszor nem azért kel fel mert éhes/ nagyon figyeltem a jeleket/ egyszerűen babusgatásra vágyik, melege van, pisis, háj a hasa vagy csak megszokás és sír. Erre a legtöbb anya megeteti és persze akkor csönd van, és nem is eszik csak 10 -30 grammokat ,ha megméred csak cumizik. Persze nem kel elvárni hogy minden baba aludjon éjszaka végig mert egyéni szerintem. Barátnőm kisfia 10 hónapos és még mindíg felkel. Na megyek aludni hulla vagyok.
KépKép
rena10

Skat,jól tetted, nem lesz baj meglátod, és jókat fog úgy aludni PálTomi :wink:

Június,hát elég furi, hogy a te dokinőd pont azt mondta, hogy NE adj kúpot! :shock: Igaz mi még nem tartunk az oltásnál Hannussal, de Esztvel mindíg mondta, hogy ha hazamegyünk adjak neki egyből kúpot!Sőt emléxem volt olyan amikor még azt is kérte, hogy vigyük már magunkkal, és ahogy badta az oltást már ott a rendelőbe kapott kúpot!
Sőt Esztinek most volt a 3 éves oltása, és most is azt mondta, ha hazaérünk adjak neki egy Nurofent, mert az ugye fájdalomcsillapító is!
Na mindegy legközelebb szerintem adj nyugodtan :)
manóci

Sziasztok!

Egy gyors bekukk,mert hulla vagyok tiszta nyügi a Lizi már pár napja,épphogy csak 20 perceket alszik és nem tudom miért. Enni megint nem akar nyüglődök ilyen 30-40 grammokon. Lassan 3 hónapos lesz és nem mondthatnám hogy könnyebb.

Szuper képeket raktatok fel édesek a babók!!!!!

Majd szólok apának hogy töltsön fel pár képet rólunk is. Már 4 dkg hiján 4 kg-ot nyomunk.....nálunk ez nagy szó!!!! Jóformán az evés körül forog minden......már nagyon bele vagyok fáradva. Nálunk most a fő cél a hizás..egyenlőre mással nem foglalkozunk meg még nincs is mivel mert más tünetünk még nincs csak a zaporódó foltjaink sajnos!!!!! megpróbálok nem gondolni rá de nehéz!!!!

Én nem tudnám végigaludni az éjszakát mert belém van rögződve hogy muszáj enni még éjjel is ha kell kétszer,pedig nagyon fárasztó és én napközben nem tudok aludni,mindig van vmi dolog meg amugy se megy. Van ugy hogy a meleg miatt este 10 kor vasalok.

Oltás: mi 27-én kapjuk meg a dokinéni már be tudja adni mert van combunk :lol:
Ma lett fülbevalónk is :D

Alvás: Liza is szeret hason aludni..evés után mindig igy teszem le,mert anugy vissza jöne az a kevés kaja is. Később forditom oldalra ha nyüglődik.

Egenlőre a betegségünkkel kapcs nincs változás próbálok pozitivan hozzáállni és bizakodni hogy nem lesz nagy baj.
Egyébént ez a lassú fejlődés is ez miatt van,állitólag,mert felvettem a kapcsolatot ilyen betegségben szenvedők szüleivel,és mások is tapasztalták ezt.

Köszönöm a biztatást mindenkitől :roll: pusz : Rita

Kép
bóbita3

bobita:
Orulok neki, hogy azert ha lassan is, de mennek fel a grammok Lizara. Emlekszem nalunk az elso 3 hetre, amikor annyira nem akart menni a sulya Timinek felfele, mennyire idegorlo volt. Nagyon remelem, hogy mar nalatok is konnyebb lesz a helyzet. Hogy zajlik az etetes nalatok? Ejjel is 3 orankent eszik meg?
Kivancsian varom a kepeket.

junius:
3 napja nekem is az volt az erzesem, hogy keves az 1 cicibol Timinek estere a tejecske, odaadtam a masikat is miutan azt minden letezo pozbol felkinaltam neki... Ma lemertem es 170 g-ot evett ugyanugy este, tehat nem lehetett neki keves. Valoszinu nagyon ehes volt, mert ezt brutalisan soknak tartom egy evesre... :roll:
Ma nagyon nyuglodott... :( Iszonyu mennyit pukizik... :evil: Pedig nem is eszem semmi olyasmit. Lehet az infacol veszit a hatasabol. :roll:
Kép
Kép

baratodildi

Bóbita!

Én a májusi topikba írogatok, de június elején szültem:)

Mióta olvastam mi van veletek, rendszeresen felnézek ide, és nagyon szorítok nektek. Olvastam a neten mi ez a betegség, és remélem, a legenyhébb lesz nektek, vagy elő sem jön, csak foltok. Sok erőt kívánok a szopizásokhoz, hogy hízzon a gyerek:) És sok kitartást!!

Márti

Kép
horpika

Rita,jó, hogy jelentkeztél, és ügyi vagy a +++ hozzáállással!Így kell ezt csinálni!Drukkolok továbbra is, hogy hízzatok, és ilyen kis ügyike legyen Lizi! :)
Édes ahogyírtad, hogy már van hurkácskája :)
Fülbevaló, de jó!nekünk is lesz, de a dokinénink azt javasolta majd a 3 hós oltás után lövessem csak ki!Képet rakjatok fülbevalóst is :wink:

Ildi, Jaj de édes Timi :) meg te is, kis mosolygós :wink: és végre tettéll így is képet!Mert én a kép.tár-on nem nézem a képeiteket, mert akárhámyszor ráklikkelek nekem mindíg megnyit 86 ablakot!De ez nem túlzás, ilyenm 70-80 akárhány ablakkot!nemtom ez mi lehet, gondolom nem vírusos az oldalatok, de 2x már megcsinálta úgyhogy nem nyitok oda semmit!Szóval néha a kedvemért tegyél ide is képet! :wink: Köszi
manóci

bóbita! Szuper, hogy már hamarosan eléri Liza a 4 kg-t. Szorítok továbbra is.

Ildi! Nagyon szép Timi ezeken a képeken. :wink:

Volt most 4 nagyon nehéz napunk, Onur szinte visítva üvöltött, alig lehetett megnyugtatni, szinte szünet nélkül sírt, ha nem aludt. Viszont este fürdetés, szoptatás után simán bealudt, és 4 körül ébredt csak (8 körül teszem le). Ma ugyan 3/4 3-kor, de tegnap volt egy szopi, amikor pl. csak 30-at evett. Tegnap viszont sokat aludt és nem is igen sírt. Remélem kikeveredett a nagyon sírós napokból.

KépKép
evica76

Sziasztok!

Megjottunk a Balcsirol, tok jo volt, majd meselek, de most szepen visszaolvasok... :)

Etus

zetus8

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:11-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:11-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:12-kor.
Vendég

Sziasztok :)

Gyors leszek, még ezer dolgom van, holnap keresztelkedünk.

Evica, azé kérdeztem csak, mert nem tudtam, hogy a muszlimoknál is van körülmetélés :oops:

Június, Rena, édesek a babócák :lol:

Bóbita, örülök, hogy kerekedtek! :D

Ildi, szépek vagytok :)

Fronell, nekünk az elején volt ilyen gondunk; kijött a magzatszurok, aztán 5 napig semmi :shock: De Annalucus jól érezte magát :) Amúgy azóta is 2-3 naponta produkálunk cuccot. A védőnőnk szerint jól hasznosítja a bevitt anyagot :) (tápot és anyatejcsit)

És a táblácska :)

Kép

Jó éjt, jó hétvégét!

Judit
Kép

Kép
balwin

Csajok, én totálkáros vagyok. Rég volt egy igazán nyugodt napunk. Mai program: hiszti a szoptatás körül. Elkezd enni, de szopi közben sír, lejön ciciről, visszamegy, szórakozik a cicivel, sír, vergődik, nem eszik igazán sokat. Volt jó pár nagyon sírós napunk, és lehet akkor kevesebbet evett (akkor nem mértem pont azért, mert nem akartam még a mérlegezéssel is izélgetni), és tán lecsökkent emiatt a tejem. Mintha úgy jönne, hogy jön, aztán várni kell, aztán megint jön. Lehet türelmetlen... Nem tudom, lehet több kéne neki, mint amennyi van. Volt ennél jóval több is. Próbálom tuningolni, Laktoherb, fejek minden szoptatás után abból a ciciből, amelyikből a többet ette, de lehet, csak átmeneti gond. Nincs meg, tehát az se zavarhat be... Nem tudom, de nagyon kiakasztó volt ez az egésznapos sírás, főleg azért, mert nem igazán tudtam, hogy mi a baja Onurnak, és ezért nem is tudtam segíteni rajta. Remélem ez is csak átmeneti probléma.

KépKép
evica76

evica:
Azt a tejcit, amit lefejtel odaadtad neki potlasnak? Nekem akkor csokkent picit a tejci, ha nem ittam eleget, de a keves alvas is nagyon rossz sokak szerint. Tuti visszajon a tejci, nekem meg mindig no a mennyisege a rendszeres fejes miatt. Timi tegnap ota neha szorakozik a cicin, ahogy a cumival szokta. Kiloki majdnem teljesen es visszaszippantja. Hat nem mondom mennyire fajdalmas... :shock: Amugy nalunk is vannak nyuszisebb napok, de ma pl. egesz nap aludt szinte. Felek is a ma ejszakatol... :roll:

fronell:
Orulok, hogy megoldodott, de ...
Kaki ugyben nalunk is 2 naponta kakil csak. Ma pont az a bizonyos nap volt, de ma 4 reszletben jott ki, igy is alig birtak a pelenkak. :lol:
Kakit meghozorol nem hallottam, de nekem azt mondtak nem baj ha 5 napig nem kakil az sem, mert egyszeruen hasznositja a tejcit teljesen... Pukik bezzeg jonnek ezerrel kozben. Elkepeszto buzos a kiscsajszink... :shock:

zetus:
:) Szia! :D

Mi leutaztunk ma aposekhoz megint. Timi ujbol vegigaludta a 3 oras utat. Mondjuk ma az egesz napot is gyakorlatilag... megyek en is bedobom magam az agyba, mert tartok tole, hogy ebbol ejszakai randalirozas lesz kivetelesen.

baratodildi

Sziasztok!

A sírós-kínlódós evés kezd nállunk megoldódni. Igaz hol kakóval hol vanílliacukorral van ízesítve a tápszer. Most nem írok többet mert hulla vagyok. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Evica!
Nekem akkor csinált ilyeneket Rozi,amikor kevés volt a ciciben. Pihenj amennyit csak tudsz , az segít a legtöbbet. Ne foglalkozz házi munkával meg ilyesmi, hanem pihenj a kicsivel. Hidd el egy - két nagyobb alvás után rendbe jön minden. Mivel eddig elég tejcsid volt, csak átmeneti zavarról lehet szó!

Etus! Várjuk az élménybeszámolót!

Rena!
Balázs tündérpofa!

Judit!
Mi jövő héten keresztelkedünk, majd várom a beszámolódat!

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június

Ja még annyi, hogy ROZI még mindig , minden szopizás után telerottyantja a pelusát, van amikor többször egymás után :roll: éjszaka is :roll: ! Belőlünk élnek a pelenkagyártók :?

Bea

Kép[/url]
június

Évica,nyugi, ezt nálunk is néha csinálja Hannus, és nem azért mert kevesebb a tejem.Nekem nagyon sok van, szilikon effekt majdnem mindíg, és van, hogy hasa fájhat vagy épp nyügibb valamiért és akkor csinálja ezt a le-föl cuppanást.Azért tudom, hogy nem a tej kevés mert olyankor amikor lecupp van ömlik a kis arcába ezer lyukból a tej. :) Átmeneti állapot meg lehet, hogy kicsit kevesebb van.

Rena,Balázs naon édes, a cumisüvegesen mekkora szeme van :) :)
Tápi, mondjuk előrebocsátom, én sose tápiztam a gyerekeim, /eddig/de egyik barátnőm igen, és onnan az infó.Milyen tápit adsz neki?Csak mert a barinőm a Humanát adta, és tőle tudom, hogy abban van ízesített forma ami állítólag naon finom!Banános, vanilíás stb.
nem okoskodás csak egy 5let! :wink: :)
manóci

ildi! Nem adom oda neki, mert nem fogadja el a cumisüveget. De mostanra szerencsére rendeződött és rájöttem, hogy tán az volt a baja, hoyg abból a ciciből, amiből épp evett, már nem jött jól a tej, mert kevés volt benne és átkéretőzött a másikra. :lol:
Ma hajnalban és reggel benyomott 160-at, ami nála nagy szó.

rena! Most vettem észre csak, hogy milyen gyönyörű szemei vannak Balázsnak. :o

manóci! Köszi a nyugtatást, tényleg jobb volt ma. Nekem szilikon effekt csak hajnalra szokott lenni, de eddig még sose aggódtam, mondjuk nem is volt eddig ilyen gondunk. De most már ezt is tudom hova tenni és remélem legközelebb nem rémülök meg.

Kép

KépKép
evica76

Sziasztok!

Bercel az elmult par napban eleg nyugos volt, nem volt egyszeru vele.. ejszaka mindig jol alszik, es magatol, de a nappalok neha katasztrofalisak. Mint pl. ma is... na de nem panaszkodok, nem azert jottem irni... :))

Szoval voltunk a Balcsin, es tok jo volt, szerintem Bercel is nagyon elvezte, foleg azert, mert mindig volt egy nagyneni vagy nagybacsi esetleg nagypapa, aki foglalkozott vele, sokat volt kezben, stb, ez tetszett neki. Minden nap lementunk a strandra, es ott is jol elvolt az arnyekban, bar eljatszani nem volt hajlando magaban, "foglalkozni" kellett vele, vagy hurcolaszni. Ejszaka a Balcsin is jol aludt, altalaban 7 orat, de volt hogy 8-at, teljesen oda is voltam tole.

Evica: Edes Onur ezen a kepen! orulok hogy rendezodott a dolog! Bercel par napig azt csinalta, hogy egy ido utan (kb. 20 perc), amikor szerintem nem jott mar a tej, akkor nekiallt utogetni a kezevel, meg forgatta ossze-vissza a fejet, es nagyon beduhodott... sajnos egy hete az egyik cicim nagyon faj, es minden egyes szoptatas azon az oldalon egy kinszenvedes! Nemtom mit csinaljak, nagyon faj... :( Az egyebkent a "benabb" oldalam, onnan mindig csak 80-90 grammot eszik, es sokszor mar annyira faj, hogy fogom, es leveszem, mert nem birom tovabb, a gyerek meg ordit mint a sakal, pedig evett mondjuk 90 grammot, elotte valo etetesnel meg 170-et a masikbol... na mind1, majd csak tulleszunk ezen mi is
Egyebkent 2 honaposan 5200 gramm volt, igy szinte grammra pontosan 2 kilot hizott 2 honap alatt, szoval szerintem nem lehet gond a kaja mennyisegevel... vagy? :roll:

Egy masik dolog: MAsfel hete elkezdett "hisztizni", nem is gondoltam volna, hogy mar ilyen csopp kis babak tudnak hisztizni... nekiall kiabalni, aztan abbahagyja egy pillanatra, korbenez, hogy odamentem-e, aztan folytatja tovabb. De nem sir, csak "imitalja". De ezt laszamitva egyebkent jokedvu, rengeteget mosolyog, nem csak ram, barkire, aki csak ramosolyog, de persze legtobbet ram... :) ja, es nagyon sokat "beszel", van hogy be nem all a szaja, mar egyre tobbet gugyog, edes pofa!

Rena: Balazs aranyos mint mindig! :)

Ildi: annyira allat ez a ket kep amit felraktal, imadom! :)

Akartam reagalni par dolgora, de persze elfelejtettem 2 nap alatt, hogy mire... :(

zetus8

Sziasztok!

Rena

Milyen tápszert eszik Balázs? Ugye milyen rossz ugy etetni hogy kinlódik és sir? Nálunk minden evésnél ez van,nem azért sirunk mert éhes ,hanem mert enni kell.

Megpróbálok felrakni képet: Kép

Kép
bóbita3

Kép Kép

Kép
bóbita3

Kép

Kép
bóbita3

Bobita: nagyon aranyos a kis Liza, tetszik a fulbevaloja! :)
En is rakok fel par kepet, amik a Balcsin keszultek.
Kép
Megfogni meg nem tud egyedul dolgokat, de ha "beletuszkolom" a kezebe ezt a csorgot, akkor annak nagyon orul, es eloszeretettel nyalogatja! :)
Kép
Kép

zetus8

Szia Zetus!

Mi is készülünk hétvégén a balcsira nem t5udom milyen idő lesz.

Igen helyes a kis Bercus,hogy birta a strandolást?

hát szeretnék ugy kinézni mint most te igy szülés után,nem semmi!!! Amióta megszültem akkor voltam 65 kg most meg 69 vagyok és ez nálam sok. 60és 62 között szoktam lenni és az aszörnyű hogy nem jönnek rám a ruháim.

Fogyókúrába kell kezdenem,hiszen már ugy sincs tejem,viszont jó étvágyam az van :oops:

Kép
bóbita3

Bobita: Hat azert meg rajtam is van felesleg, csak az a kepen pont nem latszik... :) Bercus jol birta a strandolast, bar a babakocsiban nem volt el... igaz, nem tologattam. De a hordozba bele lehetett tenni neha, az nagy segitseg volt! Meg ha mar nagyon komas volt, akkor jokat aludt az arnyekban. Egyebkent azert is volt jo nekem a Balcsi, mert a vedono jol telebeszelte a fejemet, hogy nehogy nap erje a gyereket, stb. hogy en tiszta idegbeteg voltam ha egy pillanatra rasutott a nap... ha lementunk vasarolni, nem csinaltam mast, mint tekergettem a napernyot a babakocsin egyik iranybol a masikba, idegorlo volt... Most meg... :)) Na jo, most is figyelek, hogy sokaig ne erje nap, de ha 1-2 percig suti, akkor nem kapok szivrohamot. :) Egyebkent a parton vegig arnyekban volt, de ahogy mentunk a strandra, akkor persze erte nap. (sapi azert volt rajta! :) Ja, es apja tok jol elvolt a manoval, igy en ket nap is tudtam 1-1 orat napozni, nagyon allat volt! :)
na jo ejt!

zetus8

Gyors leszek ösmét :oops: Most a fáradtság miatt...

Június, nem nagy kunszt a keresztelő :wink: Szentkúton tartottuk, a szertartás 15-20 perces volt...tulképp egy mini mise :) Néha válaszolgatni kellett kérdésekre :D A hely gyönyörű, az apát is jófej volt, de nekem ez az egész csak formaság; nem a mögöttes tartalom miatt kereszteltettem meg Bogyónkat. Nem kedvelem az egyházat, mégis teljesen természetesnek veszem, hogy megkereszteltettük a kicsit.
Képek csak otthon készültek vannak, a templomban rokonok fényképeztek, azokat a fotókat még nem kaptuk meg :roll:

Kép Kép

Amúgy nagyon jól sikerült nap volt, még az olasz keresztmami is élvezte, pedig egy szót sem értett a magyar hablatyból :lol:

Június, nektek lesz családi összeröffenés a keresztelő után? Ha igen, otthon, vagy étteremben? Nálunk Édesanyám bonyolította az egészet (a családi házukban voltunk), szegénykém teljesen kidőlt...de nagyon örült, hogy egyszem unokájának fajin keresztelőt kanyarított :D

Namégegykis ráadás :)

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit!
A keresztelő nálunk édesanyám miatt van, mert ő hívő református. Nálunk e miatt természetes volt, hogy megkereszteljük Rozit, nem bántanám meg azzal, hogy nem keresztelünk.

A keresztelő után a családi összeröffenés anyukámnál lesz, ő főz. Csak a szűk család lesz ott, így is kb. 20 ember gyerekkel együtt.
Annalucusnak eszméletlen jó a sérója :lol:

Etus!
Örülök,hogy jól sikerült a pihenés! Nagyon arik vagytok a képen :D

Bóbita!
Liza annyira szép baba, hatalmas szemei vannak!

Evica!
Onur,milyen kis huncut arcot vág :)

Remélem mindenkinek reagáltam!

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:13-kor.
Vendég

Sziasztok!

Bóbita hát az evés elég gáz. Mivel vagy vanílliacukrot vagy kakaót teszek a tápszerbe így kábé 4 és fél óránként eszik. Van hogy simán megeszik a 120 grammot / humanaból annyit kell most ennie/ de most este csK 60 grammot evett. Ha kínlódik, kapálózik akkor nem is erőltetem. Később 23:00 körül óvatosan ölbeveszem és így megeszi félálomba. Most a súlya 5810 gramm / 1 hete 5580 volt/. Elkezdtem a hozzátáplálást, az őszibarack nem nagyon jön be neki, fanyalog. Viszont az alma-banánpüré nagyon ízlik neki.
Balwin szépek vagytok!
Fronell szerintem jól teszed hogy nem méregeted. Szerintem Balázs nem is fogyott csak a tanácsadóba elmérték. Én meg idegbajos lettem. Nagyon jó a kedve, mindíg mosolyog, hát ilyen egy beteg gyerek?! Kép Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok!

RITA,
Nagyon fontos a pozitív hozzáállás, ezt a babád is érzi, csak így tovább, örülök, hogy hízik a kis csodálkozó szemű! Te meg ne aggódj a saját kilóid miatt, majd lemennek!!!

Lányok, az összes baba gyönyörű!!!!!

Mi is megyünk majd nyaralni, de csak pár napra, szeptember közepén, valami bababarát helyre, ezzel telnek az estéim, hogy böngészgetek a neten. Sok helyet találtam, várom az ajánlataikat, de tuti az lesz a vége, hogy maj nem tudunk választani!!!

Etus,
egyébként tényleg nem látni rajtad, hogy 2 hónapja szültél! Én azt marhára élvezem, hogy "szilikon" didkóim vannak, de a fenekem meg a hasam az nem igazán címlapra való!!! :)

fronell,
már én sem mérem a Palikát, és sokkal jobb így!!! Az első hónapban is csak azért, hogy eszik e rendesen, mert elég bealvós volt! Én a kórházban is sokszor elsumákoltam a méricskét! Többször volt ugyanis, hogy mondjuk már 40-eket evett, és következőleg mikor vittem, csak 20-at, és akkor tápszert akartak adni neki, pedig elégedett volt! Ilyenkor mindig mondtam, hogy jó, akkor visszarakom cicire. Aztán "elfelejtettem" visszamenni.
Tudom, hogy ez sem általánosítható, de a lányom azért nem akart szopni, mert rászokott a kórházban a cumisüvegre! Szóval másodjára már vigyáztam!

Nálunk októberben lesz a keresztelő, bár még nem tudjuk kik lesznek a keriszülők. Vallásosak vagyunk, úgyhogy nálunk ez nagy ünnep lesz! Egy nagyon jófej ismerős pap fogja Palkót keresztelni, úgyhogy biztos szép lesz!

Puszi mindenkinek, élvezzétek ki a jó időt, nemsoká itt az ősz!

Kép

Kép
skat

Kép Apu meg Johi strandol Kép Kép Addig Palkó szundít

(én meg süttettem fehérbálna habtestemet)

Kép

Kép
skat

Bocs, 2szer küldtem el egyik képet, ezt akartam még: Kép

Kép

Kép
skat

Csajok, tündériek a babócák :)

Skat, de klassz Johivel ez a medencés kép :wink:
Én nem ismerem az ilyen helyeket, mi még nem mentünk manókával, ill. mostmár manókákkal nagyon nyaralni!Ugyhogy bocsi, nem tudok segíteni! :( De neten biztos találsz.

Rita,tényleg milyen kis csodálkozó szemű baba :) tök ari, és a kis fülbevalója is édes nagyon!

Etus,tényleg jól nézel kki, és tök jók a nyaralós képek is :wink:

Fronell,szerintem nem bántottál meg senkit a véleményeddel, legalábbis én nem veszem magamra! :wink:
De én bizony szoktam mérni Hannust.Jó nem mondom, hogy állandóan, de néha hetente 1x,2x, hogy mennyit eszik, és heti 1x ugyanabban az időben pedig egy meztelent, hogy mennyit fejlődik!Mondjuk gyerektől is függ, de tudod nekem Hannus elég kicsinek született, és ezért hiába 2 hós még újszülöttnek számít!Azért a saját megnyugtatásomra is mérem.Itt a mérleg semmiből nem áll rátenni, csak egy gombnyomás :) Mi még csak 3470g vagyunk ami azért elég picur úgy gondolom, ugyhogy nem árt, ha nyomon tudom követni mennyit eszik néha.Ha tápisok lennénk nem mérném, mert akkor tudod mennyit eszik pontosan.
Meg a védőnő is ha jön azért szokta kérdezni, hogy mennyi a súlya.

Ma megjártuk a csípőszűrést, szerencse minden ok :) és csak 4 hósan kell legközelebb visszamenni!
manóci

Fronell!

Én sem mérem, hogy Rozi mennyit eszik. Egyszer, kétszer megpróbáltam, de nem jött össze. Rozi szopizás után (közben) telerottyant egy pelust és volt olyan, hogy mérésnél a mérleg minuszt mutatott :roll:

Nem stresszelem magam emiatt, csak hetente egyszer , kétszer mérem. Mi csak 3 hónapos koráig béreljük amérleget és alig várom, hogy eltünjön a házból.

Rozi most 4.720 g. A védőnő szerint 6 hónapos korára kell megdupláznia a születési súllyát, addig is nem minden hónapban híznak ugyanannyit.

Kata!
A kórházban kellett mérni, hogy mennyit eszik a baba :?: :roll:

Johi, Alma, Balázs, Palika nagyon drága!!!!
Imádom a képeket nézni!

Csajok!Bébiúszásra viszi valaki majd a törpét?? Én nagyon szeretném. A dokinéni azt mondta, hogya három hónapos oltás után javasolja!

Jaa! Rozi mostanában veszettmód rágja az öklét és nyáladzik :?: :roll:

Bea

Kép[/url]
június

Rena!
Bocsi, de miért kell!!! 120 g-ot megennie Balázsnak. Szerintem nagyon szépen fejlődik! Ha nekem is meg kellene ennem mindig 3 rántotthúst, se többet se kevesebbet, belepusztulnék!

Nem megbántani akarlak, csak szerintem ne izgulj ezen annyira, hogy időnként kevesebbet eszik. Hiszen ez természetes, hogy nem mindig egyforma az étvágya nem?

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Junius kábé annyit kéne neki enni. Van hogy megeszi van hogy nem. Nem is érdekelne mennyit eszik de fogyott és így már érdekel. Bár kapott egy csomó antibiotikumot meg minden és meleg is van úgyhogy este reggel megeszi a 120 grammot, de egész nap csak 60-80 grammokat eszik + almát reszelve. Jövőhéten megpróbáljuk a tejpépet a Ha-ból.
KépKép
rena10

Sziasztok!

Kata, jaj de jo kepeket raktal fel! :)

En is szoktam neha merni, mennyit eszik Bercel, bennem allandoan ott motoszkal, hogy vajon eleget eszik-e a gyermek... Pedig pont 2 kilot hizott 2 honap alatt, akkor azert csak nem ehezik... De hat egyenlore csak anyatejet kap, meg ha nagyon meleg van, adok neki vizet... szoval nekem megnyugtato, hogy neha latom, hogy mennyit evett. Azet is, mert ha pl. eszik 170 grammot, akkor tudom, hogy amikor 2 ora mulva pl. sir, akkor tuti nem azert mert ehes... Egyebkent tok erdekes, mar annyira ismerem a kis hangjat, hogy mikor miert "panaszkodik"... Ez jo erzes! Igazabol csak akkor szokott sirni, amikor mar nagyon faradt, akkor nyuszizik vagy 5 percig, aztan rogton elalszik a kezemben.

Tegnap delutan a mi kis anyatejes babanknak ugy moka keppen a ferjem belemartotta a cumijat sargabarack-alma bebipapiba, na este akkorat fosott tole a gyerek a kadba amig furdettuk, hogy csak na... De mas "baja" nem lett tole :)

Mi ma Foldhivatalban voltunk, nagy elmeny volt ebben a melegben... de legalabb soron kivul kiadtak a lakas tulajdoni lapjat (igaz, igy is 3 ora volt az ut mindennel egyutt...) Bercel kis tunder volt, meg s mukkant, amikor hazaertunk, es mar 4 oraja nem evett, akkor is csak vigyorgott ezerrel, amig csereltem a pelenkajat... annyira eeedes baba! :)

Junius: En szeretnem majd vinni bebiuszasra Bercust, mert ugy nez ki imadja a vizet, szoval mindenkeppen szeretnem kiprobalni a dolgot! A dokino a mano 3 hetes kora ota nem nezett felenk, szoval nem tudtam rakerdezni a dologra. Majd jovo heten megyunk oltasra, talan akkor... bar amennyire utalom azt a not, lehet inkabb majd megkerdezem mastol... En szeptember vegen legkesobb mar vinni akarom. Csak meg ki kell neznem hova.

Manoci: reg lattunk kepet Esztirol es Hannusrol!!!!!!!!

A mi vallásunknal nincs gyerekkereszteles, csak 8 eves kortol, szoval nalunk a keresztelo meg odebb van :)

Judit: De cuki haja van AnnaLucanak! :) A ferjem multkor beleolvasott a babanetembe, es teljesen odavolt, mert a kedvenc lanynevei az Anna meg a Luca, szoval tetszett neki a kislanyod neve. :) Egybekent mekkorka most a leanyzo? Tudom hgoy mar "lehagytatok" minket sulyban, de azert erdekel... :)

Szoni: HOVA TUNTEL??? ELSZ MEEEG?? :)

zetus8

A múltkor siettem, aztán meg nem volt ADSL-ünk 2 napig :? Bocsi, hogy csak magunkról írtam :oops:

Bóbita, örülök, hogy lassacskán kikerekedtek! :D

Fronell, Almababának gyönyörű bogárszemei vannak! :)
Az oltáson dettó mi is jóbabucik voltunk, mint ti :lol: Egy nyikkanás nélkül, sőt, mint aki észre sem veszi, hogy beleszúrnak egy 5 centis tűt... Lehidaltam. De a doki, meg a védőnő is :lol: Mellékhatásként másnapi aluszékonyságot vettem észre...láza szerencsére nem volt, és nyűgisebb sem lett (kopp-kopp-kopp).

Rena, Balázs baba absz nem tűnik betegnek :) Vidám kislegény :D Az egyik képen te vagy vele, vagy egy női rokonod, aki hasonlít rád? Nemtom eldönteni :oops:

Skat, nekem is tetszenek a medencés képek, az elsőt kétszer is megnéztem (nem azért, mert duplán sikerült berakni :mrgreen: ), nem e elmosódás :wink: :D

Június, régen láttuk Rozibabát!

Zetus, akkor ezekszerint a kishuginak megvan már a neve/nevei :wink: :D
A keddi oltással egybekötött mérésen 5650 g, 61 cm volt, de előtte evett, és még benne volt egy adag kaka :mrgreen: Most mértem fürcsi után, délután kakaürítés is volt (ez azért lényeges, mert nálunk ugye 2-3 naponta van), éhgyomorra 5620g. Lehet, hogy mi többek vagyunk (nem is sokkal! :) ), de főként tápival :roll: Én ciciből csak egyszer tudom jóllakatni Bogyómat egy nap :( Reggel. Napközben csak nasizni tud belőle... Szóval jó az a 2 hónapos plusz 2 kiló anyatejesen :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit: Hat igen, a ferjem vagya ez lenne, egyebkent is leadta a "rendelest", hogy most igy Bercus utan ket kislanyt szeretne, megpedig ikreket... (van ra "hajlamom", nekem is van egy ikertestverem). Es o Annanak meg Lucanak hivna oket, de en az Annaba nem megyek bele, mert az anyosom Anna, es nem akarom hogy a lanyunkat majd igy hivjak... nem mintha valami nagy bajom lenne az anyossal, de megis... viszont arra esetleg majd lehet hogy ra tud venni, hogy Annaluca legyen, ha lehet igy anyakonyveztetni, mert igy egyutt nagyon tetszik nekem is, annyira dallamos meg minden! :)

zetus8

Ja, es koszi a suly-infot! :) Mi most 5300 grammok vagyunk, de hogy milyen hosszu Bercel arrol fogalmam sincs, a hule doki lefossa a fejunket. Na majd a jovo heten kiderul

zetus8

Zetus, én is hadakoztam az Anna ellen (van egy ilyen nevű, nem túl szimpi rokon :? ), végül csak beépült a kicsi lány nevébe :D Én is azért így egybe, Annalucus, mert így nagyon tetszik :) Gondolkodtunk azon is, hogy bejegyeztetjük (bár nem jártam utána, de a legfrissebb kiadású utónévkönyvben nem volt meg), aztán elsikkadt a dolog...most már bánom, mert adhattunk volna egy igazán egyedi nevet a lánykánknak - legalábbis egy darabig csak neki lett volna :D Aztán meg úttörőként birtokolhatta volna :wink:
Azért így sem panaszkodhat, sztem ez a párosítás eléggé ritka :roll: :)

Június, mancsrágás, nyáladzás nálunk is van...nemtom mijé :roll: Fogacskára gondolok, de a nagy átlaghoz képest még korai (igaz, egyik barátosnémnak 3 hónaposan jött ki a foga, ráadásul mindjárt kettő :lol: ), meg nem is látok "furcsaságot" a szájában :|

Babaúszásra én is (illetve majd az apja, ő a viziember :D én még úszni sem tudok normálisan :? ) szeretném vinni Annalucust, 3 hónapos kortól ajánlják. Dokibácsinknál még nem érdeklődtem ez ügyben...

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!
Kepzeljetek, ma Bercus leraktam hasra, kinyomta magat, es atfordult a hatara! Igazabol eloszor fordult, vegul pedig dolt, de nagyon kis ugyes volt, es a lenyeg, hogy a hasarol a hatan landolt. Mar tegnap probalkozott ezzel a mutatvannyal, de csak egy kitekert felmegoldasig jutott el. Ma viszont mar sikerult neki! :)

zetus8

Ma reggel sikerult lekapnom az atfordulas mozzanatait:
Kép
Kép
Kép

Kis ugyes babaja anyanak! :)

zetus8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?