A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Bella2Kép
Gratulálok, és sok boldogságot kívánok. Vigyázz nagyon a mazsoládraKép

KarmenKép
Remélem nincs gond Ritával, csak a kártyája merülhetett le.Csak jelentkezik hamarosan, már nagyon izgulok Érte.

KittyKép
Garantált ikeráldás lesz itt 4 ilyen tüszõtõl. A 2 lány örülne neki, fõleg 2 öcsinekKépKép

AliceKép
Nem mondták a mai UH-n, hogy repedtek-e a tüszõk ? Mintha a hétvégén lett volna a középidõd nem ?

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!Kép

Bella!
Gyönyörû szép kis babód lehet! Kép

Alice!
Ha 35 napra jön meg a mensid, akkor a 21. napon van a tüszõrepid.

Gigi!
Jó kikapcsolódást neked is! Na meg a többieknek is! Kép

Kármen!
Ha tudnék, szívesen adnék nektek rávalót, de ami itt is hiánycikk, abból nem tudok. Kép Mi most lakásra gyûjtünk, remélem, nekem nem lesz szükségem lombikra.

Virág!
Én is irigykednék magamra, ha nem én mennék! Kép

Krissi!
De elöbb-utóbb minden mami elkészül! Kép Köszönöm, jól fogjuk érezni magunk (remélem Kép ).

Olllllyan munkaundorom van ma! Tegnap éjjel 1-ig dolgoztam. Kép Brrrrr. Alig aludtam 4 órát és már megint dolgozom. Kép Aludni akarok! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Jó reggelt Mindenkinek!

Gitta! Nem csodálom, ha munkaundorod van. Ennyit dolgozni. És ilyen szép idõben. DE bátorítson, hogy csak ma vagyunk már.

Alice! Van valami újság? Érzel valamit?

Lányok! Én egyre soványabb leszek. És még csak nincs is hányingerem. Szegény babóca, remélem jól érzi magát odabenn.

Nelli
nelli2

Lányok
Hétvégén anyáknapja lesz az óvodában.Már látom,hogy fogok sírni.Majd meglátjátok 3-4 év múlva mikor Ti is mentek

CatEye
Ne ijesztgess ikrekkel. A 3. baba az nagyon jó lenne (fõleg egy kisfiú), de ikrektõl nagyon megijednék. És, hát ha 2 lány... A férjem rögtön rokkantnyugdíjba mehetne. Szegényem nagyon fiút vár,sõt azt mondja neki már csak fiú kell, fõleg, hogy a nagylányomra végig fiút mondtak. Bármit megtenne,csak,hogy fiú legyen.Tényleg erre nincs valami félig tudományos módszer?A tüszõrepedés utáni pár órát eltalálni szinte lehetetlen.

Alice
Mondott valamit a doki? Megrepedtek a tüszõk?Mit érzel?

Kitty
kitty123

Már egy csomószor frissitettem,mi újság van Ritával???
Nagyon szurkolok nekik,hogy minden renben legyen!!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Kitty! Nálunk jövõ hét szerdán lesz az oviban anyák napja. Tényleg megható lesz. És már most hallom, mikor versel: Anyukám, Anyukám találd ki, hogy az én nagy kincsen ugyan ki. Nem aranyos?

Nelli
nelli2

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok jó információt, igen a hétvégére kellett belehúznunk a papával volt is valamiKép de nem sok (remélem elég)
A dokihoz csak ma délután kell visszamennem annyira izgulok.
Ilyenkor mit lát a doki??????
A mensim általában 29 naposak tehát nem lehetett tegnap a 21 napon peteérésem, akkor meg mi volt az a szurkálás, tegnapelõtt este kezdõdött és tegnap egéssz nap éreztem, ma eddig semmi.
Biztos Kisbogyó rosszalkodott egy kicsit(kis huncutKép )
Na ma minden kiderül

Puszi nektek holnap hajnal 4 kor kelek mert hazautazom egy kicsit babázni, a két keresztfiammal töltöm a szabadidõmet.
Két kis dagi babaKépKépKép

Alice
Alice

Sziasztok kismamitársak!

Anyák napján egy kicsit a kismamák is tekinthetõk ünnepeltnek, ugye? Férjecském úgy beszél, mintha már engem is anyának tekintene, és mintha meglepit tervezne nekem. Veletek mi a helyzet veletek e téren?

Bogi
Névtelen

Bogi! Mindenképpen aranyos gesztus a férjedtõl. Legyél nagyon meghatva. Végülis már egy baba anyukája vagy, csak nem bújt még ki a pocakodból.

Nelli
nelli2

Kitty,
volt egy musor a tévében, hogy dontést hoznak, esetleg hoztak is már arról, hogy irányítható legyen a gyermek neme.
Tehát kulonválasztanák a hímivarsejteket kívánság szerint és inszemmel pedig megtermékenyítenek a megfelelovel.
Aki ebben nem érdekelt, az keménykedik, hogy hulyeség, minek ez. Holott, ha képes rá az orvostudomány és valakinek ez a leghobb kívánsága, és mondjuk fizet érte, akkor miért ne.

Gitta,
te egy élmunkás vagy, egy sztahanovista. Remélem megfizetik neked, mert még hallani is rossz, mennyit dolgozol.

Cat,
elkezdodott már az utolsó inszem?
El tudnám képzelni, hogy épp az utolsó sikerul nektek.
Amikor már magad sem hiszed.

Nelli,
hát én is inkább csak fogyok. Pocsékul nézek ki.

Alice, lehet, hogy egy soron kívuli Kisbogyó szurkált téged.

Bella 2
Névtelen

Bella 2

AHA Lehet Kép Ma minden kiderül

Alice
Alice

Bella2Kép

Gratula a picihez, pihizz sokat !

GigiKép

1300 km választ el engem és a páromat. Kéthetente hazajön 3-4 napra ami pont elég volna a sikeres akcióhoz, ha "jókor" jön. Most az egyszer elnézem a sógor keresztbeszervezését, de ezek után nem állom meg szó nélkül !

KittyKép

Gondoltam, hogy harmadikra fiucskát szeretnétek. A férjemék négyen vannak testvérek és az elsõ három fiú lett. Képzelheted milyen nagy szám volt, mikor negyedikre lányt hozott a gólya. Azt hallottam valahol, hogy az Y kromoszómájú spermácskák fürgébbek, úgyhogy aki fiút akar az úgy idõzítse az akciót, hogy a petécske már készen várja az "urakat", és mivel az Y-ok elõbb érnek oda, nagyobb az esély, hogy õk termékenyítenek. Részemrõl nem tudom, mennyire lehet ezt kiszámolni én inkább imádkozom. Különben meg mindegy, csak egészséges legyen.

Este még benézek hozzátok, de most rohannom kell a 2 és fél éves unokahúgomra vigyázni. Haláli kiscsaj, de néha nagyon lefáraszt. Legalább felkészít a jövõre.

Egcsi
egcsi

Egcsi!

Én úgy tudom hogy amikor már megvolt a peteérés és akkor van az akcióKép akkor lessz kislány ugyanis a lányok lustábbak, a fiuk viszont fürgék.
Tehát amikor kezdõdik a peteérés akkor megy az EKSÖÖÖN általába kispucás születik..Kép

Alice
Alice

Sziasztok!
Megvolt a HSG-m. Fájt egy kicsit, de szerencsére nincs elzáródva egyik petevezeték sem. Na, de amit még lehetett látni a röntgenfelvételen, az az, hogy a vetélés után petefészek-gyulladásom volt, mivel a bal oldalon kis összenövések vannak, de ez nem akadály, az a lényeg, hogy nincs elzáródva. Szóval amelyik orvos azt mondja, hogy nem kell tenni semmit terhesség elõtt, az mélyen el van ásva, és süllyedjen el szégyenében.
PCT teszt is lesz.
Nikie
nikie

Alice! Én fordítva tudom. A fiúk a lustábbak.
De úgy tudom, hogy a pé-het nagyon közeli megtermékenyülésbõl (találkozásból) fiú lesz, a kicsit távolabbiból pedig lány.

Nelli
nelli2

Lányok Kép
Ahogy én tudom. Az Y kromoszóma könnyebb, mert kisebb, így a fiúk gyorsabbak, de kevesebb ideig életképesek. Tehát, ha a megtermékenyítés gyorsan következik be, akkor nagyobb a fiúcska esélye, mert gyorsabban érnek oda, de ha várni kell egy kicsit a petécskére, akkor a lányok az esélyesebbek (tehát pl. ha sz akció egy nappal a tüszõrepedés elõtt van).
De azért úgy gondolom, hogy nekünk mindegy, hogy milyen nemû kisbabánk születne, csak egészséges kisbabó legyen Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

NIKIE:végre!És ilyen jó hírek!KépMost aztán már sínenvagytok!
BELLA, NELLI:olyan szívesen átadnék Nektek pár kilócskát!Kép
Virág
virág

ORSI:egyetértek!
Virág
virág

Alice, Nelli
Szerintem a fiúk a gyorsabbak, de kevesebb ideig élnek, a lányok meg lassabbak, de tovább élnek.Tehát pé. után a már várakozó petéhez a fiúk érnek elõbb oda. Pé. elõtt 1-2 nappal lévõ action esetén pedig, mire a pete kiszabadul már csak lányok vannak fronton.
Illetve olvastam azt is, hogy szódabikarbónás öblítés esetén sokkal nagyobb arányban fiúk, míg ecetes vízes öblítés esetén lányok fogannak. Egyik a lúgos, másik a savas kémhatást szereti jobban.Ez utóbbi módszer könnnyebb, mint ráérezni a pé. idejére.

Alice, mit mondott a doki?

Kitty
kitty123

Sziasztok
Gitta, jó pihit nektek.
Egcsi, ne is hagyd magad... Kép
Kitty, köszi a homeocsöppes infókat.
Kellemes hétvégét mindenkinek, és hajrá babaügyben. Kép
Gigi
gigi1

Bella!
Dolgozni muszály Kép , abból lesz a lakásravaló. Kép Már elegem van belõle, de mit lehet csinálni? Igyekszem most is gyorsan befejezni, hogy mielöbb végezzek. Kép

Nikie!
Örülök, hogy jó lett a HSG eredményed! Kép Az összenövésekkel nem csinálnak semmit?

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok
köszönöm a szíves üdvözléseket.Igen ütõdött vagyok meg zagyva is, végre megint.

Marcsi biztosan érzi a sok + energiát aranyosak vagytok.

Bella, gratulálok és könnyed babavárást kívánok.

Alice, a szexfilmrõl jut eszembe, hogy egy felmérés szerint a férfiak a szexfilmektõl jobbak lesznek, a nõk meg kevésbé, mert elvárásokat állítanak maguknak, és nyakkitörõ pozíciókat próbálnak ahelyett, hogy élveznék. Hogy igaz-e próbálja ki mindenki Kép

Nikie, gratula jó hsg-hez, jó hogy túl vagy rajta, hát még hogy ilyen jó eredménnyel.

Kitty, az orvosok tuti módszerekkel választhatnak a nemek közt, de ez Magyarországon csak akkor legális, ha egy örökletes betegség miatt kell, hogy kisfiú vagy éppen lány legyen. Egyébként meg a csodamódszerek és jóslások kinek-kinek a hitére van bízva. Kép

Én "extra különlegesen szupersemminemhasználós" Kép voltam de mostmár mindenembõl kigyógyultam, és én azt tapasztaltam, hogy ameddig rendben nincsenek tényleg a hormonjaim, addig a homeopátiás, aloe berrys, csodadiétás,gyógycuccok csak pénzkidobás volt. Legalábbis nekem.

Cat, mióta szedsz bromót? Magas a prolaktinod? Voltál MR vizsgálaton a tepsiben? Nekem sem volt semmi mellékhatása, csak ha sokáig gugoltam és felálltam lenn maradt a vérnyomásom és szédelegtem picit. Megoldás: nem kell gugolni.

Jó hosszúhétvégét, aztán a munka ünnepének alkalmából szexeljetek egy alaposat. Kép
hurki

HurkiKép
Ez az elsõ Bromos hónapom. Nem magas a prolaktinom, de a normál felsõ határán van 24 ng/ml. Elõször nem is kaptam rá semmit, de hogy már a 4. inszem is sikertelen volt, ezt is kipróbálja a doki, hátha ez a gátló tényezõ. De minden ciklusom ovulációs volt, nincs ilyen gond, hogy ne lenne tüszõ, és ne repedne. Ezért nem értem a Bromot. De mindegy, mivel nem vagyok rosszul tõle ezt is bevállalom.

BellaKép
Ez még csak az 5. inszem lesz, és a doki akar 6.-at is, nem igazolja le. Viszont a lombikot is Õ fogja csinálni, így nem nagyon szájjalhatok vele. Igazából már rég nem hiszek az inszemben, mint ahogy Te sem hittél, de nálunk nem indokolja semmi probléma a lombikot. A 3 hónap pihiben jobban bízom nyáron.

NikieKép
Ez szuper, hogy ilyen jó lett a HSG-d. Most aztán a következõ hónapban hajrá, mert nagy esélye lesz a fiúcskáknak célba érni. Mikor lesz a PCT-d ?

OrsiKép
Én is úgy tudom ahogy Te. A tüszõrepi elõtti akcióból általában kislány lesz, mert túlélõbbek, a repedés utáni akciónál meg kisfiú, mert gyorsabbak, de nem túl masszívak.

KarmenKép
Ritáról még mindig semmi hír ? Csak nincs valami baj ?

Cat

Cat
Kép
cateye

KittyKép

Milyen öblítés és hogyan kivitelezed ? Nem alkalmaznám, csak kiváncsi vagyok.

Egcsi
egcsi

Alice, Nelli!

Én is úgy tudom, hogy ha a peteéréskor van akció akkor fiú. A fiúk fürgébbek, a lányok életképesek. Tehát ha a peteérés elõtt van az akció akkor a lányok többségben vannak, a fiúk jórésze elpusztult, ezért nagyobb a valószinûsége, hogy lányzó lesz a pocilakó. Hogy utána mi van? Azt nem tudom, de elvileg fiú.Kép Sõt az is lehet, hogy ez mind nem igaz és tök mindegy mikor van az akció nincs külömbség lány és fiú ivarsejtek közöttKép

puszi és drukk
sasha

Kép
sasha

Egcsi
Én is csak olvastam róla, de van egy speckó flakon hüvelyöblítéshez,és azzal kell.Amúgy pár hónapja több cikk is megjelent ezzel kapcsolatban.
De ennyire én sem vagyok elvakult fiúpárti.Úgyis olyan nemû babuci jön, amilyen akar,utána úgyis egyformán lehet szeretni Õket.

Kitty
kitty123

Lányok bocsi, de melóból nem nagyon merek netezni, föleg nem ezt az oldalt nézem. Igy csak este tudok irni.
Ritának irtam sms-t de még mindig nem válaszol. Fel is hivhatnám, de nem merem, mert egyre jobban attól félek, gond van. Nem tudom, de gondolom a családban másnak is van mobilja, szerintem tudna üzenni. Igy csak drukkolok neki.

Gitta! Köszi, de pont ezért várunk, mert nem akarok segitséget kérni. Az alapitványtól szivesen tettem, de tudom itt is mindenkinek sok elmegy a kezelésekre. Addig nem kezdjük el, amig 2 kezelés ára meg nem lesz. Én most ezt teljesen elfogadtam, úgy érzem kis pihi is jó lesz, meg már veszélyes volt a melobol is ennyit hiányozni. Szóval nem vagyok szomorú hogy várok.

Nelli! Duplán irigyellek. Én bezzeg torna ide meg kevés kaja oda, nem fogyok. Pedig 2kg-nak nagyon örülnék. Ennyi kellene hogy a nyári nadrágokba kényelmesen beleférjek.

Nikie! Ez nagyon jó hir. Arra kis gondra meg majd segit a torna.

Alice, Nelli, Sasha! Én is igy tudom a fiú-lány kérdést.

Ja a jó hir. (hm. mennyiben?)
Ma elmentem a nödokihoz, hogy aki a punkció után operált nem látta a nagy sebtöl hol van varrat (tényleg nem látszott, a Drain helyén) akkor mondta lehet hogy maradt
benne. Nem akart gyógyulni, meg már gennyes is volt kicsit, este a sebet leáztattam, de az ottmaradt varrat csak nem jött ki. Ma a dokimat kértem meg szedje ki, hát nem kivánom senkinek. De legalább már végre elkezdhet igazán gyógyulni.
Még egy hir. A dokim benne van a szanatóriumi kezelésben. Az átjárhatóvé tételt ö sem javasolta, azt mondta ugysem esek teherbe, emlékszem régebben se volt erröl jó véleménnyel. Mindegy majd Avivázok, meg a lombik után még mindig lehet a mütétben gondolkodni. Mivel nyaralni meg ugyse mentünk volna, igy legalább én utazok el pihenni ha minden jól megy.

Puszi: Karmen
karmen

Virág!Kép
Igen, megnyugodott már a lelkem - már amennyire lehet, és úgy érzem, hogy most könnyebben veszem ezt és a következõ ciklusokat. Tudom, hogy most vagy sikerül, vagy nem, de amikor a stimulálás volt, akkor mindig azt gondoltam, hogy minden úgy történik ahogy a nagy könyvben meg van írva, tehát sikerülnie kell a 3 ciklusból egyszer. Most lazábban veszem az egészet és csupa olyat csinálok amit eddig nem mertem (mert hátha), szunázok, tornázok, gyógyfürdõben meleg vízben üldögélek, fogyókúrázom.
A te lelked hogy van? Milyen érzéseid vannak a lombikkal kapcsolatban?

CatEye!Kép
Egyszer Erazmusz azt írta nekem, hogy a magas prolaktin szint nem a peteérést akadályozza meg, hanem a terhességet - de azt nem írta, hogy hogyan.

Karmen!Kép
Nem semmi, hogy el tudtad fogadni ezt a hosszú várakozási idõt! Én nem hiszem hogy képes lennék rá!
A házipatika oldalain máj. 5-én kezdõdik egy fogyókúra (de elõre be kell regisztráltatni magad), nekem az tavaly nagyon bejött!

Nikie!Kép
Örülök, hogy jó a HSG eredményed! Ez egy igazi elõrelépés!

Leone

KépKép
leone

Fiú-lány kérdéshez,
nekem eszerint tuti lányom lesz (ha Isten is akarja)
mert mi legalább 2-3 nappal a pé elott voltunk egyutt, késobb pedig másfél hétig egyáltalán.
No akkor teszteljuk az elméletet.

Bella
Névtelen

Leone! Ha muszáj lenne simán elfogadnád. Én ugy vettem rá magam, hogy ma már 4 év ugyis elszaladt, akkor ezt a "kis" idöt már ki tudjuk várni. Megyek minden nap tornázni v. uszni, igy a hetek villámgyorsan elrepülnek.

Karmen
karmen

KarmenKép
Szerintem se hívd fel a Ritát. Majd jelentkezik, ha gondolja, úgyis tudja, hogy drukkolunk Nekik.

Remélem a munkahelyeden lenyugodtak már a kedélyek. Most valóban van idõd "bedolgozni" magad ismét, és ha jön a köv. lombik, akkor lekiismeretfurdalás nélkül tudsz lelépni.

LeoneKép
Bárcsak igazad lenne, és a Bromo segítene. Igazán nem értem, mert mindenhol csak azt olvastam, hogy a magas prolaktin az ovulációt gátolja, és persze ezen keresztül a teherbeesést is megakadályozza. De Erazmusz biztos jobban tudja.
Örülök, hogy visszatértél a normál kerékvágásba, és remélem a sok korábban "tiltott" dolog szerencsét hoz. Zsuzsunak is tuti megoldás volt.

BellaKép
Mi is kislányra pályázunk, mert a párom egy kis doromboló, hízelgõ cicás kislányra vágyik. Persze igazából mindegy.

Amikor most volt a 4. inszemem együtt pihentem egy lánnyal a rendelõben, aki mesélte, hogy a barátnõje mindenképpen kisfiút akart, és mindig hangoztatta, hogy nem is tudná, hogy mit csinálna ha lány lenne. Terhes is lett, de a baba nemét nem látták egészen a szülésig. Sajnos a baba halva született,mai napig nem tudják, hogy mi miatt, és kislány volt! A gondolatai ereje, és a tudatalattija végezhetett a gyerekével. Azóta született egy 2. babája, ami egészséges kisfiú.
Megdöbbentõ nem ?

CatEye

Cat
Kép
cateye

LányokKép
Utánnanéztem a neten a prolaktin dolognak. Idemásolom amit találtam:

A Bromocryptin (Serocryptin) az agyalapi mirigy által termelt tejelválasztási hormon - Prolaktin - szintjét hivatott csökkenteni. A tejelválasztási hormon magas szintje gátolja a petesejtek érését (ezért nincs általában peteérés pl. szoptatás alatt), illetve gátolja a beágyazódást, illetve a terhesség elsõ 12 hetében, amíg ki nem alakul a méhlepény, sárgatest elégtelenséget okozva vetélést okozhat. A Prolaktin szintje vérbõl mérhetõ, amennyiben ez Önnél magas szintet mutatott, a tabletta szedése indokolt. Ugyancsak indokolt a szedés, ha az emlõkbõl normál prolaktin szint mellett nem terhes állapotban tej préselhetõ ki. Ezen hormon szintje ugyanis a cikluson belül változik, illetve nagy napi ingadozást mutat, így normális hormonszint nem feltétlenül jelenti, hogy rendben is van. Az agyalapi mirigy más hormonjai is hatással vannak rá, hibás pajzsmirigy mûködés, illetve az un. policisztás petefészek szindróma is rossz prolaktin szintekhez vezethet. Az Ön által szedett mennyiség rendkívül alacsony, így valószínûleg komolyabb gond a prolaktin szintekkel nem lehet.

Tehát nem csak az ovulációt gátolja, hanem a megtapadást is, és sárgatest elégtelenséget is okoz. Lehet, hogy nálam ez volt a baj forrása ? De akkor miért nem kezdte el szedetni a doki korábban ? Na majd meglátjuk a mostani inszemnél.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Cat! Ezt én is olvastam, de nekem az orvosok mind azt mondták, hogy terhes leszek, csak vetélést okoz ha magas. Amugy olyan orvosnál is voltam, aki amikor meghallotta, hogy babát akarunk, eltiltott a bromotól. Rögtön otthagytam.

Karmen
karmen

CatEyeKép

Szegény lány, biztosan nagy bûntudata volt a halvaszülés után. Azért azt nem gondolom, hogy amiatt halt meg a baba, mert kisfiút várt, de az biztos, hogy a magzat érzi a felé irányuló gondolatokat, érzéseket. Vigyáznunk kell miket ejtünk ki a szánkon, mert sokszor megkapjuk a negatív dolgokat a beszédünk miatt. "Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és miképen kiki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét." Már én is gondolkodtam azon, hogy lehet, azért nincs most pozitív tesztem, mert az elmúlt héten csak azt hajtogattam, hogy "lehetetlen".
Majd legközelebb óvatosabb leszek. Mindenkinek jó hétvégét, most mennem kell.

Egcsi
egcsi

Lányok! Most kaptam a hirt, Ritáéknál minden rendben van.

Karmen
karmen

Karmen, ez igazán jó hir, végre!!Kép
Barbi

Kép
Kép
barbi

KarmenKép
Ez szuper hír!!!!!

EgcsiKép
Igen szerintem is sokszor mi determináljuk a körülöttünk történõ dolgokat a gondolatainkkal. Ezért megpróbálok én is jobban hinni, és bízni.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Szerbusztok kedves hölgyek!

Nem tudom illik-e, de tanácsot szeretnék kérni tõletek.
Ezt a címet egy kismama adta meg, és úgy látom tudta mit szeretné.
Szeretnénk egy babát a párommal, de nem nagyon megy. Bizonyára butaságnak hangzik az aggodalmam, hisz két hónapja nem védekezünk csak, de azelõtt védekezés mellett is terhes lettem. Sajnos akkor elvetéltem 10 hetesen, és a mûtétkor komplikáció lépett fel, ezért kétszer is mûtöttek. (Mindezt karácsonykor... )Most attól félek valami baj van, és nem tudok teherbe esni, bár a doki szerint minden rendben van velem. Én mindössze tanácsokat szeretnék kérni arra vonatkozólag, hogy milyen dolgokat tegyünk a siker érdekében. És ha valaki elmagyrázná, hogy ez a testhõmérséklet változás hogy megy, mikor kell mérni, mennyivel nõ a testhõmérséklet tüszõrepedéskor stb..., azt nagyon megköszönném. 25 éves vagyok és nagyon szeretnék egy gyermeket. Kérlek segítsetek! Köszönöm elõre is.
LOLA

Karmen Kép

Nagyon jó hír ! Biztosan fellélegeztek !

Lola Kép

Elõször is üdv közöttünk, remélem hamarosan átkerülsz a "Friss kismamik" topikjába. A testhõmérséklet mérését reggel, felkelés elõtt (pisilni se menj!), legalább 4 óra alvás után, kb. mindig azonos idõpontban, HIGANYOS lázmérõvel, HÜVELYBEN vagy VÉGBÉLBEN kell mérni. A tüszõrepedést a hõmérséklet leesése jelzi, majd a hõ feljebb megy és ha nincs megtermékenyülés a mensi megjövetele elõtt újra leesik. Ha megtermékenyülés volt, akkor fent marad. Errõl és még sok hasznos dologról olvashatsz a felettünk levõ, "hasznos linkek" topikban.
Vannak hõgörbék is amit ajánlok figyelmedbe. A két hónap még tényleg nem hosszú idõ, de ismerem a türelmetlenséget ami ilyenkor elhatalmasodik az ember lányán. Akármilyen nehéz, csak nyugi. Neked is össze fog jönni a babuci.
Ha megkérdezhetem, az elõzõ vetélésednek tudod az okát ?
Ha van még kérdésed akkor nyugodtan tedd fel, ez egy nagyon jó kis társaság és a többiek még nálam is tájékozottabbak, szívesen segítenek neked.

Egcsi
egcsi

Egcsi,
Fontos az, hogy higanyos hõmérõvel mérjük az ébredési hõmérsékletet? Én eddig mindig digitálissal mértem, azt hittem az pontosabb.
Ma reggelre 2 tizedet esett,de semmi jelét nem érzem a tüszõrepedésnek.(Semmi nyák,stb.) Úgy, hogy talán más miatt csökkent,de ha holnapra megemelkedik,akkor talán. Igaz holnap kell mennem a dokihoz UH-ra, majd kiderül nõttek-e a kedden még 9-es tüszõk.

Lola,
Üdv köztünk, én is új vagyok, de a lányok rengeteget segítettek már eddig is.És ahogy látom mindenhónapban van új babásunk, így aztán hamarosan mindenki sorra kerül.

Kitty
kitty123

Lányok
Látom mindenki kihasználja a jó idõt,a hosszú hétvégét, mert nagyon pang a topic.
Remélem ennek köszönhatõen sokan leszünk babásak a hó végére.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Hát, most már azt hiszem, lassan jogosan vagyok ittKép Azt hittem, hamar jön majd Petinek a kistestvér, de ez már a harmadik ciklusom, ráadásul hamarabb is jött öt nappalKép Így már számolgatni sem tudok. Kezdek beparázni, mert a PG/53 tesz már két hónapja minden nap terméketlenséget jelez. Lehet, hogy nem is lehet már gyerekem? Tudom, kicsit bután hangzik, hogy ilyen lökötteket kérdezek, de Petinél nem volt gond, de most nem akar jönni a tesóKép A hõmérõzés sajnos Peti mellett megoldhatatlan, mert nem mindi ugyanakkor kelünk (velünk alszik), és nem hagyná, hogy hõmérõzzek.... na, mennem is kell, de most már jövök sajnos sûrûbben.

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

CatEye!Kép
Jó hogy megtaláltad ezt a prolaktin-infót!
Én már így is kezdtem csodálkozni, hogy hogyan lehetett nekem legutóbb 2 db halvány 2 csíkos tesztem. Felmerült, hogy mégiscsak nagyon korai vetélés lehetett, mert tényleg nem értem ezt a teszt dolgot. Akkor most esetleg tényleg lehetett vetélés, a prolaktin szintem miatt?
De akkor 2 hete hogyan mértek 3,5-öt? Az csak a napi ingadozásnak tudható be? Akkor 1 mérés után miért írnak fel Bromo-t, lehet hogy a napi ingadozáskor kapták el rosszkor!
Fura dolog ez!

De örülök Ritának!!!KépKépKépKépKép

Lola!Kép
A két hónap tényleg nem sok, ne ess kétségbe, annál rosszabbat nem tehetsz. Kezdd el a hõmérõzést, ha bármi kérdésed van szívesen válaszolunk!

Kitty!Kép
Igen, fontos, hogy higanyossal mérd, Erazmusz doktornõ topicjában is olvashatsz errõl valahol, õ leginkább a japán higanyost ajánlja.
Kíváncsi vagyok milyenek lettek a tüszõid!

Kata!Kép
A PG/53-ról sok rosszat hallottam már, van akinek egy cikluson belül sokszor jelez tüszõrepedést, másnak meg soha, noha van neki. Ezért szerintem ne idegeskedj ezen! Tényleg semmiképpen nem megoldható a hõmérõzés?

Leone

KépKép
leone

Kata! Igen, nekem se jelzett még soha peteérést. Még a lombik alatt sem, pedig akkor tényleg több petesejtem is lett. Jobban jársz, ha hömérözöl.

Karmen
karmen

Kata
Hát a PG/53 tényleg nem megbízható, nekem sem mutatott soha semmit, még abban a hónapban sem,amikor terhes lettem.Sajna most megin beugrottam egy csodaeszköznek(MaybeBabay minimikroszkóp), ami meg majdnem mindig termékeny idõszakot jelez, és ráadásul 13.000 Ft volt.Ezekrõl ennyit. A hõmérõzés mutat a legtöbbet, ha valakinek viszonylag rendszeres azéltvitele.

Leone
Köszi az infót, majd elolvasom, mit ír Erazmusz doktornõ.A tüszõim sajna nem nõttek túl sokat, 1 db 11-es van. (! nap alatt a 2 mm nem túl jó, úgy, hogy a 14. napban vagyok.Azt mondta a doki, hogy mivel a hormonértékeim tökéletesek, az a megoldás, hogy a Serophenbõl köv. ciklusban 2x1-et kapok.
Amúgy kinek kell mostanában drukkolni, ki nem várja,hogy mostanában jöjjön meg?

Kitty
kitty123

Kitty!Kép
Pedig CatEye-nak jó véleménye van a MaybeBaby-rõl, a dokija ha jól emlékszem ezt használja! De más tapasztalatot nem hallottam még róla, gondolom az ára miatt.
A Serophene-bõl én is 2x1-et szedtem 5 napig, az már biztos elég jó lesz a következõ ciklusban! Remélem nem törtél le nagyon!

Leone

KépKép
leone

CatEye
Hallom, hogy Neked bejött aMaybeBaby.Nekem összevissza mutat mindent, amikor nem kellene, tiszta páfrány,amikor meg annak kellene lenni, nem az.(Talán többször láttam páfrányosnak)Lehet, hogy rosszul használom? Reggel szoktam felkeléskor, evés ivás elõtt.Segíts, ha tudsz légyszi , hogy mi a trükkje. Felhívtam az infós vonalukat, ott azt mondták, talán ne reggel használjam, meg lehet, hogy nem igazán jó a hormon szintem, stb. De az hál' istennek az rendben van.

Leone,
Hát le nem törtem, csak bíztam benne, hogy hátha máris hat. Így már ebben a hónapban esetleg lesz is eredmény.Azt mondta a doki, hogy mivel az összes eredményem OK, és már kétszer simán sikerült, szerinte csak egy jó peteéreés kell.
Hát ebben bízok. Illetve hiszek.

Kitty
kitty123

KittyKép

A lányok itt nekem azt javasolták még anno, hogy higanyost használjak, mert a digitális nem olyan pontos.

KataKép

Türelem ! Három ciklus még nem olyan sok. A PG53-ról már én is hallottam, hogy nem lehet rá számítani, úgyhogy ne ess kétségbe.

Remélem mindenki élvezi ezt a jó idõt, jókat lehet napozni és még nincs döglesztõ meleg.

Egcsi
egcsi

LÁnyok, mit csináljak? már van egy bébim, és szeretnénk egy másodikat is de nem leszek terhes. Az összes ismerõsöm akinek már megvan az elsõ gyereke már a 2-kal terhes, szerintük a második gyerek már a lepedõtõl is megfogan, én meg csak várok várok, és bõgök.

az elsõ béboi szinte elsõre összejött, a mensesem normális 28 napos, és már 6 hónapja próbálkozunk.

a dokim azt mondja várjak még. na de meddig? én nem akarok várni.!!!
Köszi a válaszokat:
Emõ
Névtelen

Emõ Kép
Elõször is nyugodj meg. Bár tudom, hogy nem vígasztal, de 6 hónap nem a világ. Sajnos ezen az idõn már lassan mind túl vagyunk itt a topicban. A legtöbb amit tehetsz, hogy megnyugodsz, és nem görcsölsz, és nem sírdogálsz, mert az nem segít.
Másik: egy általnos kivizsgálásra elmehetnétek a pároddal, és akkor legalább kiderülne, hogy minden rendben van. Mondom ezt tapasztalatból, mert nálunk nem volt minden rendben, és így nem próbálkoztunk hónapokig fölöslegesen. (de ez egy másik történet).
Az elsõ babód mennyi idõ után fogant meg?
Mivel van egy babás, így lehet, hogy a görcsös akarás a gátja a kistestvének, így jobb lenne kevesebbet foglalkozni a témával. Ez nagyon sok embernek segített már.
Ami még fontos: légy akaratosabb az orvosoddal, és, ha ettõl megnyugszol, akkor csináljatok egy ellenõrzött hónapot, ultrahanggal, hormonvizsgálattal.
De a pozitív gondolatok a legjobb "babagyártók" Kép Kép Kép

remélem tudtam egy kicsit segíteni
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?