A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

jaaa és még nem is mondtam KOPASZODIK!!!!!!!!!! aranyszive haja egyre feljebb mászik, a feje tetejének közepétől kezdődik már :D anyum mondta én 1 éves koromig kopasz voltam, csak hátul volt pici hajam mint az idős bácsikáknak, remélem nem rám fog ütni és hamar kinő!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

na itt nincsenek alacsony padlósok ám! az a jó kis sárga villám van! :D na meg a hangja is brutál és ráz mint a fene, de a szombati 5 perces utazás alatt elaludt, azzal nincs gond
kocsi miénk is "csak" 11 kg, már meg is emeltem (igaz 1.emeletre nem hozom fel, lent tároljuk elzárva a tárolóban)

na, majd kiderül, szép kis mutatvány lesz!

lynia-

hagyj rá jó sok időt, hogy legalább kapkodni ne kelljen!!!!
Vendég

Lynia! És ne a busz legyen az első lépcső, amit kipróbálsz!!! Mindenki nézni fog, plusz időre kell teljesíteni. Legalább egyszer hozd fel, vidd le otthon a lépcsőn. Hogy kézre álljon a fogása, és találd meg, hogy tudnak segíteni a fogásban.
Plusz lefelé tök más, mint felfelé! Sztem még nehezebb is!
Vendég

Én nem buszoztam még, de minden hétköznap (amikor az időjárás is hozzájárul) kimegyünk apa elé a metróhoz, mikor jön hazafele a munkából, ez két buszmegálló = kb. 40 perc séta, és mi a másodikon lakunk lift nélkül... szóval a lefelelépcsőzésben már profi vagyok, igaz, egyszer leestem babakocsistul. :oops: A hátsóm mindenféle szép színekben pompázik még most is. Hazafelé, már apa cipeli fel, úgyhogy felfele nem tudom, milyen.

kétfiús anyuka
babdorka

megyünk szemészhez hamarosan .
nekünk ma van fos napunk Nyunyi kb 1/2 6 óta orditott most persze alszik a pihenőszékében pedig ennie kéne lassan.

Emi Nyunyi is látványosan kopaszodik.mókás kis öregember lett belőle.

nálunk libero pelus van ez bevált nem akarok kockáztatni,a huggies viszont nagyon szar volt mindig pisis lett az oldala Nyunyinak.
törlőkendőben a babylove a nyerő de a pampers se rossz.

Kata várlak a hírekkel mit javasolnak nektek. Nyunyinak olyan mintha szorulása lenne ezerrel tolja 2 napja a kakit.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Azt hiszem, szültem egy feneketlen bendőt. :shock:
Óránként szopik, lemértem párat, 70-120 közöt volt, tehát nem tej kevés... S állandóan kakil. Nincs valami növekedési ugrás 3 hetes korban?

Bár nem tudom, hova akar ugrani, 4,5 kg a lelkem, két hét alatt hízott egy kilót. :oops:

Éjjel is másfél-2 óránként eszik.
Mi a fenét csináljak vele?

Tudom, csak költői kérdés volt....

KépKépKépKépKép
uxi

Kopaszods: lesz majd egy nagy kopasz folt is a tarkójukon, ami akkor múlik el, ha már mászni fognak.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntést, aranyosak vagytok!

Megjártuk a dokinénit, Samu 4850gr és 56.5cm. szépen fejlődik :lol:
Nekünk van hordozókendőnk, ma is abban vittem, és nagyon élvezte! Nekem jobban bevált mint a kenguru. Abban mindig megfájdult a hátam a kendővel viszont nem :lol:
Pelus nálunk liberó van, még soha nem folyt ki belőle semmi. Popsitörlő Tescos! Megvagyok elégedve vele :lol:

Nagyon jó képeket tettetek fel megint, imádom nézegetni :lol:

Gurgi: drukk holnapra!

Mi holnap megyünk koponya és hasi uh-ra, csípőszűrésre meg szeptember 26-án

Kata: zavarja is Egont, hogy nem kakil? Nekem ma mondta a dokinéni, hogy anyatejes babáknál normális ha akár 10napig is nincs kaki. Mondjuk ezt tudtam eddig is, csak megemlítettem neki, hogy Samu nagyon szenved minden hajnalban :cry:

Emi: kérjél nyugodtan segítséget a buszon :wink: Biztos lesz valaki aki segít a fel és leszállásnál! Samu is kopaszodikkétoldalt :lol:

Ébredezik a drágám, megyek kajoltatni. Puszka!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Uxi! Sok könyv nem írja, de azért 3 hét körül is van növekedési ugrás. Beni meg magáénak tette eme szakirodalmat, anyája meg mit tesz? Szenved max tőle. Kitartás, még lesz pár kemény hetetek, aztán ha azokon túl sikerül jutnotok, hatalmas díj vár a végén: két aranyos gyerkőc fog közösen játszani, anyájuknak meg sok nyugi marad. Tudom, ezt még nehéz elhinni, de hidd el, igaz, még ha most lehetetlennek is tűnik.

Amúgy jó sokat termeltetek hozzászólásilag míg dolgom volt, meg a csajoknak pakoltam mert indulnak a másik nagyszülőkhöz, meg Grétut megfürdettem (nyakába zutty egy jó adag böfi, meg nyakig ment a kaki), meg lakmároztunk párat, s most is indulni kell. Ebédelés, s jön apa.
Pussz

Kép
kissmanó

[quote="kissmanó"]A írta:kissmanónnee - a vonalzókon a nagyoknál új képek kerültek?

Bezony! :D :D :D
Vendég

http://www.babymarkt.hu/

ez a börze oldala

Kép
kissmanó

Manó, ezt mondd még egyszer!!! :wink: Mármint, hogy lesz jobb is. Főleg a mondat azon része teszik, hogy
[quote]
írta:
két aranyos gyerkőc fog közösen játszani, anyájuknak meg sok nyugi marad.
:D :D :D :wink: :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, anuykám szerint ez a mondat magyarul így hangzik: csépelik egymást.. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Na, akkor most kérdek egy jót Uxitól, a mi tapasztalatunkból kiindulva (a még egyszer helyett :wink: )
Szóval Emi kezdett-e (Beni születése előtt) önállóan játszani, hacsak 1-2 percre is?
Mert nálam a csúcs az volt, mikor Adrienn hívta a nővérét játszani, holott a nagyobbik soha nem tudott egyedül csinálni semmit.
Néha a mai napig elkísér a budira, én meg már szó szerint a falra mászok ettől. Adria meg járni még nem tudott, de akár fél órára, órára is le bírta saját magát kötni, aztán eljött az idő, mikor a tesót kézenfogva vitte a játszósarokba.
Csak tarts ki Uxi drága.

Kép
kissmanó

aha, de az odébb van

Kép
kissmanó

az előbb épp akarom mondani pindur jányomnak a kielégedett pofiját látván, hogy na te jól bezabbantottál, de csak odáig értem el a közlésben, hogy te jól be.., mire a folytatás úgy szólt, hogy trottyantottál.
Trotyi előtti elégedett pofi volt :wink:

Kép
kissmanó

csajok! Egon eppen kakil!!!!Ennyire meg nem orultem kakinak!!!! :D
A doki semmit sem adott ra, azt mondta ez normalis. Megmutatta, hogy kell homerozni. Az nem tetszett Egonnak.
De nagyon kedves volt.

Gurgi! A kaki miatt sirt, meg azert mert nem mindig volt eleg neki a tejcsi es, amig megmelegitettem a lefejtett....

Mano! Bejott a kivansagod! Koszonjuk!

Na, mennem kell, mert hianyol. :P
molkata

Manó, Emi egész jól elvan(volt) egyedül.
Bár mostanában még jobb, ha én is ott vagyok, már csak kint van e a játszón ahomokozóban. Mikor pici volt (4-5 hós) akár egy óráig is eljátszott a járókában, fogdosott, vizsgálgatott,mindent.

Na jó, kitartok, nincs már választás :wink: . Én is ere szoktam gondolni, hogy ha az elejét kibírjuk, a folytatás sokkal jobb lesz. Talán már november-decemberre.

KépKépKépKépKép
uxi

Már megint sirály a gépelésem... :oops: Tele hibával. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

UXI
hűha, 2 hét alatt 1 kg??? és ennyi kajáltatás? nem semmi...
Nálunk is 90-140 es adagok vannak, de csak napi 6x

jaj a hajacskát már én is ki akartam tárgyalni! Zalán tök fekete hajjal jött világra, és már jön alatta a barna. Hogy lesz a váltás? Mi várható?
Kicsikém egész nap alszik! 4 óránként én keltem az etetésekre. Ez nagyon szupi, mert mindenre volt ma időm, na csak nehogy éjszaka bosszulja meg magát a nagy kényelmem

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!
Megjöttünk a szuriról..Csajok majdnem mi is bőgtünk apával :cry:
Lili 800 gr-ot hízott 4 hét alatt. Majd kell menni vérvételre, vizeletet kell vételeznem, ez érdekes lesz :roll: Adtak vmi tasakot, hát kivi leszek..

KépKép

KépKép
szivvi

Szia Brigi!

Boldog Névnapot a te Samudnak is!!!!!!!!

Brigi!
Nálunk is mindig hajnalban nyögdécsel a pukik miatt..de mindig akkor és álmában vagy félálomban, nem ébred fel de nyugtalanul alszik és pukkantgat.
Nemtom miért pont hajnalban? :roll:
Kipróbáltam, hogy nem adok este Infacolt meg, hogy adok..egyik sem jött be, hogy kiderítsem a hajnali pukikat.

Kinderke!
Boldog Névnapocskát Boti-Samunak! :lol:

Dorka!
Ohh basszus, még jó, hogy nem lett nagyobb bajotok Balázzsal a leeséskor.

Szivvi!
Egyem meg kis Lilkót, sírt a szurinál :cry: persze nekünk szülőknek ezt nem jó látni..puszii Lilkónak a szurira!

Uxi!
Most Samu nálunk is több kajcsit igényel de csak pár napja.
Ma pl. 2-3 óránként kéri.
Ma evett reggel 6-kor, 9-kor, 11-kor, 14-kor, 16-kor..most megyünk névnapi sétára.

Tsók
torolve_20131003125716

Nem kaki volt csak puki.... :cry:

Szilvi! Lilkónak fájt? Sírt? Szegényke.

Itt csak a 11. héten lesz óltás.
molkata

Szia Gurgi :lol: Köszi, és nektek is nagyon boldog névnapot és jó sétát :lol: Én már nem is adom az infacolt, semmit nem segít :cry: Samu sajnos felébred és iszonyatosan szenved, tekergeti magát, nagyokat nyög meg néha élesen felsír :cry: Ma meghőmérőztem, hát elég sűrü kaki jött az elején :roll: Dokinéni nem mondott rá semmit, vagyis azt, hogy normális anyatejes babáknál, ki fogja nőni!

Szivvi: miért kell vért és vizeletet venni Lilkótol?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!Vagyok ám én is.Délelöt Beni nagyon nyafka volt reggel fél nyolctól délután kettöig ment a hiszti.Azóta alszik.Gyermekem nem tudja,hogy hol van a kajába stop.Addig eszik amíg ki nem jön belőle.De ma szigorú voltam amikor láttam,hogy ismét jön kifelé a cucc nem engedtem tovább enni.Azóta nyugi van.Törlő kendő:Pampers Sensitivet használunk én szeretem.Meg ami nekünk nagyon be vált az a hipp-nek a törlökendöje.Kendő:én is szeretnék egyet csak nem tudom,hogy Beninek tetszene.De a szülésznőm meg igérte,hogy ö el hozza az övét.Mutat néhány megkötési módot és ha teszik Beninek akkor rendelek egyet.Tök jó,hogy feleslegesen nem kell feleslegesen megrendelni

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Üdv!

Tejpöttyök: csináltok vmit velük?

Másfél napja sírdogál-ordít Ádám, sztem megint a hasa fáj. Viszont huncut is, mert ha felveszem, akkor már nem jár a lába, és nem is sír annyira. Elalszik a vállamon, de ha leteszem, pár perc múlva újra sír. Lehet, h elkapattam :?: :oops: Amúgy a szőlőre gyanakszom, elég sokat ettem mostanság belőle. Jah, ki tudja, h a megevett étel mennyi idő múlva jut be az anyatejbe (ha bejut egyáltalán)?

tudom már mit akartaaaaam!

lusta vok utánanézni, vki elárulná, hogy a tgyás és gyed között a levonásokban mi a különbség? olyanokra gondolok, mint nyugdíj, eü meg ilyenek, melyikből vonnak többet és mennyivel?

kösziiii

lynia-

Ági: Jujj, az bizony a szőlő! Védőnénim mondta hogy bármilyen gyümit ehetek csak szőlőt nem mert erős hasgörcsöket okoz a picinél. Különösen a nagy szemű szőlőt kell elkerülni.
Vendég

na esti bekukk! :)

Mai nap nálunk szinte csak ébren telt... Volt ez a nagy vihar délelőtt, felriadt egy q nagy dörgére, na onnan csak kézben szundi volt, ahogy leraktam máris kistányérnyi szemekkel kukkolt... Még jó, hogy anyu megint szabin van, mert néha átvette!

Holnap jó lenne ha aludna, mert délelőtt mennék festeni, délután meg megyünk füli kilövésre.

Manó majd lefényképezem milyet kapott!

Hűha szőlő, ma bekaptam pár szemet, el is felejtettema hatást, remélem azért 3-4 szem nem fog érződni... :evil:

Mára begyulladt a bcg helye, jó kis gennyes cuccal van tele, remélem hamar leszárad, mert így jó csúnya...

Lilkónak gyógypuszikat küldünk a szuri helyére, remélem nem lázasodik be!

Dorka, de ugye nem lett nagyobb bajotok??? babó nem ijedt meg? Vigyázzatok magatokra!!!!

Uxi, nem semmi mennyiségeket esztek és híztok! le a kalappal, jó kis vasgyúró lesz! :D

Most már megyek alukálni, jó éjt mindenkinek! Pusszantás!

KépKépKép
dikó1

voltunk szemésznél.nagyon szimpi a doki.pont csináltak egy átmosást ezért elküldött minket sétálni kicsit.
megnézte ,kaptunk másik cseppet ha nem használ 29.-én megcsinálja az átmosást.
magánrendelésen voltunk és nem kért egy fillért sem!

Bridzsi

Kép
esztora

Jó reggelt!

Köszi Brigii!
Nekünk használ továbbra is az Infacol de a hajnali puikt kéne vhogy kiküszöbölni.

Esztora!
Milyen cseppeket kaptatok??? Neomicint?
Mi mindjárt indulunk a szemészetre de átmosni még nem fogják.
Érdekes mintha Samu megérezné, hogy szemészetre megyünk mert 3 napja viszonylag szép a szeme..jajj de jó lenne ha nem kéne bántani a pici szemecskéjét.

Ezt üzenem minden váladékos szemű kisbabának: szép a szeme, arca csupa derűűűűűű hehehe lágzi lájcsi

Na a tegnapi névnapi séta, óriási sírásba torkollott a ligetben.
Nem lehetett semmivel sem megnyugtatni, így leültem egy fatörzsre és szopiztattam, vissza a babakocsiba de megint rázendített..úgyhogy haza jöttünk. Itthon már semmi baja nem volt.
Most is alszik a pindurka. :lol:

Ági!
Tutira a szőlőtől van, ahogy Annee is írta, sajnos hiába jön a szőlő szezon most mellőznünk kell.

Tsóközön
torolve_20131003125716

Alkeszmentes pálinkás (létezik egyáltalán ilyen?) jó reggelt!

Na, nem minen bébet bánt ám a szőlő. Legalábbis tengeren benyaltam vagy két fürtöt, oszt drága gyermekemnek semmi utóhatást nem váltott ám ki. Hálisten.

Apa tegnap elment a dokkerhoz a derekával (tengerről alig bírta a végén hazavezetni az autó-lakókocsi párost), annyira kivolt. Na, de doki megállapította, hogy egy betokosodott régi, pár éves derékbaj jött elő a meleg s a tengervíz hatására. Na, mióta ezt tudja, már nem szenved annyira. Tehát vagy múló baj, vagy a párom is pasiból van :wink: :oops:

Dikó! Nagyon várom aztán a fülcsis Mina fotót. De akkor nekem mi a ráknak mondták, hogy 6 hósan lövik csak be? Hmmmm :roll: :roll:

Kopaszodós téma.... Na, Gréta olyant művelt el, amit még soha egy gyereknél sem láttam. Az ugyi normális szok lenni, hogy hátul a kis tarkójuk kopaszodik meg, ott ahol súrolgatják a kobakmozgatással. Na, de mi a fejünk tetejéről veszítettük el a hajacskát, ráadásul olyan szűk 4 hetesen egy fürdés alkalmával maradt a fürcsivízben. Hát néztem is nagyot a kifolyt víz után a kiskád alján levő pihékre, nem értettem mi az. De később (hja, milyen anya vagyok kérem, hogy nem azonnal vettem észre) láttam, hogy a csajom lett kis kopac. Na, de azóta már tüskésedik a fejünk búbja.

Fehéres csomagolásű Pampers kamillás áloés popsitörlő nálunk bevált, s szintén eme márka a nyerő a pelusban. Bella pelusa nekem vastagnak tűnik, Liberot, Huggist még nem prószáltunk. Asszem nem is fogunk, bár ki tudja, épp ma kell menni feltölteni az alaposan megapadt peluskészletet.

Tegnap szinte kibírta anyósékig kistörpöm kajcsi nélkül a 200 km-es utat, végül aztán kaja lett belőle. Mire anyósékhoz értünk, rettenet nyikorgi lett, tekergett, gondoltam a pocó. S mert nem lett nyugi, kapott kis extra cicit, mert mintha a kocsiban nem ette volna meg az adagját. Na, aztán ráadás után lementünk a konyhába, Grétu vállon büfit próbálta művelni, végül rotyika lett. Rögtön Egonra gondoltam, hogy ő is kreált a tegnap. Szomorúan olvastam ma, hogy mégsem. Na, akkor Grétu termelt helyette is. Mert az rendben, hogy két rottyot szokott nyomni, de anyóséknál már párom nézett, hogy a jánya rotyog, avagy a kávéfőző készíti neki a fekete löttyöt. Hát a csaj 5 rendben adott vacsorát a pelusnak, símán ahogy fogtam, tartottam a vállamon kifolyt fent a derekánál a cucc, anyós vette észre, hogy mi az a sárga csík a fehér rugin. :roll: . Hát na, vajon :?:

Girgi - tudsz valamit Nenőkéékről? Nagyon el van tűnve. Ugye csak a babó köti le az idejét, s velük minden okés?

Rózsa is teljesen alámerült, meg még jó páran akik a tábla alsó felén lakoznak.

Na, asszem plussz büfi kívánkozik ki, nyűgös a lelkem.
Pussz

Kép
kissmanó

Szilvi!
Miért kell azt a kisaranyost vérügyileg megcsapolni?
S vizelet is minek?

Ha valaki kíváncsi a mi vashiányos sztorinkra (nevezném inkább kálváriának), akkor megírom. Még Edinával történt, de én azóta nem vagyok hajlandó extra vasat adni a lurkóknak, Adriennel kerek perec megtagadtam a rendelőben

Kép
kissmanó

Jó Reggelt!

Mi fél 10-től aludtunk negyed ötig, majd fél óra kajcsi és szundi 8-ig.

Marcinak tegnap este óta megnőtt az étvágya. Eddig 100-120akat evett. Tegnap este, jobb ciciből 170-et, ma reggel balból 160-at nyomott le. :lol: (nekem bejön az őszibarack lé)

Rózsáék nekem is eszembe jutottak. :roll:

Én is ettem szőlőt és semmi baja nem lett Marcinak, bár nem is tudtam, hogy lehetett volna. :oops:

kispiskóta

Manó! Pálinka???????????? Jaj, de hiányzik, nyamm.

Lynia! Tgyás és gyed járulékai ugyan azok (csak adóelőleg, ha jól tudom). A különbség a maximális összegben van. A tgyás-nak nincs max-a, míg a gyednek kb. 90e. és asszem mindkettő beszámít a nyugdíjévekbe, de ez nem biztos.
Vendég

Jó reggelt!
Nem lázosodott be a ded, hála az égnek..Több napig kell figyelni, vagy már elvileg nem fog??
Hú én azt hittem rutin a vérvét, pisi, de ha így meglepődik mindenki, akkor nem??? :roll: Mert nem mondot semmit a dokkernő, úgy utálom a dokikat :x
Csajok
Tegnap mutizott a védőnő egy masszázst a könnycsatornára. A szemeknél az orrnyeregtől kiindulva kell a 2 hüvelykujjal kb 45 fokban lefelé-szétfelé maszálni. Állítólag segíti a tisztulást!
Manó
Ha nagyon horror a sztorid, csak nagyvonalakban elmondanád :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Tegnap jött meg a családi pótlék... Végülis 2 hónapos csak a gyerek, és 2 hetes korában beadtuk az igénylést...
Mendegy, szerencsére meg tudjuk oldani anélkül is. De azért jó, hogy megjött.
Így mán csinálhatok Start-számlát a gyereknek. A csp-t ráadásul ő fogja kapni ;)

Szivvi! Nekem az is új, hogy be tud tőle lázasodni... Mi jövő héten megyünk, mert a házidoki nyaral!
Sztem a vérvétel is csak egy rutin, mint az UH-os vizsgálatok. A dokik nem bíznak magukban, és az anyákban sem. Be akarnak mászni a gyerekbe, hogy biztosan tudják, hogy makk egészséges!
Vendég

Valaki kérdezte a kerületi támogatást. Talán Tücsi?
Hát, az bizony kerület függő. Szociálist sztem mindenki tud adni, ha kevés a fizu, és sok a kölök. De a XI. ker. rém gazdag (ennyi villával nem csodálom!), így ő mindenkinek ad, aki ide volt bejelentve a szülés (és az igénylés!) idején!

Lynia! Gyakoroltad már a lépcsőzést? ;)
Vendég

szép napot!

köszi Bori! vmiért úgy emlékeztem van különbség a levonásban :?

mi visszafejlődtünk, már nincs esti 4-5 órás szunya :cry:

lynia-

Hát pár véleményt kikértem, míg nagy kételyek közt adtam Edónak vas cseppeket, ami után véraláfutás szerű pöttyöcskék lettek a lába szárán, s utánanézvén a babás könyvben ilyen jelekre azt írta rögtön orvos. Rohantunk sűrgősségre, ott csak hümmögtek neki, gyors vérvétel, majd hazaküldtek, hogy óránként figyeljem jön-e még ki több pötty, főleg a csuklóját. Hát nem lett óránként belőle, mert nem akartam a jól alvó gyereket cibálni, de pötty nem sűrűsödött hálisten, így csak reggel kellett a haematológushoz visszamenni, addig a leletek is készen lettek. Szakfej aszonta, hogy nem meri 100%-ra állítani, de olyan 70-75-ben bíztos abban, hogy a vas váltott ki allergiás reakciót a gyereknél, s korábban a vizelet és vér eredmények alapján nem volt kimondottan indokolt a vas szedése. Olyan 4,5 hósan (mert akkor még csak azt gondoltam, jöhet a 4 hó után a mellétáplálás) kapott Nestlé rizspelyhekbe kicsi parajpürét. Nyelte mint kacsa a nokedlit, s meg is lett az eredménye. Lévén a paraj vasat tartalmaz, ismét kiütött rajta, ezúttal nem rohantam vele sehova, szép lassan felszívódtak a pöttyök. Na, gondolom jogosan nem adok ezeknek utána semmi vasat. S ja, utána Edó 3 éves koráig koplata a paraj ártalmait, azóta eheti nyugodtan. Adrienn is csak 2 éves kora után kapott, s Grétu sem fogja másképp kapni. Valahogy nálam maradt a jobb félni mint megijedni.
Asszem mégsem lett rövid, pedig eléggé nagyvonalakban körvonalaztam. Hú de vonalas szövegem lett.
Amúgy azért szerintem kevés a valószínűsége, hogy vasat akarnának Lilkónak is adni.

Kép
kissmanó

hú, pálesz? még cca 10 hónap :) Bár én boros vagyok, azt azért majd lehet 1-1 decit, nem?

Éjszakánk: 2kor kelt a bébi, és sajnos csak 4kor aludt el. Meg kellett szélcsövezni, mert tipikus hasfájósan kiabált, hát olyan mennyiséget kirakott! Meg annyi szél jött! Arra állt át a babóm, hogy napközben semmi kaka, és éjszaka nyomja. A hajnali, meg a reggeli etetésnél totálisan tele a pelus, egyébként csak pisi. 4-től még 7ig hagyott minket szunyálni, aztán megint kaja, és ő édesdeden alszik azóta is (most 5 perc, és visszaaludt), csak én nem tudok már ilyenkor sajna.

Tök fura csajok, most vhogy nem vagyok annyira feldobott, mint az utóbbi 5 és fél hétben! Vmi esti program rám férne azt hiszem....

Kép
Kép
emma1976

hú, pálesz? még cca 10 hónap :) Bár én boros vagyok, azt azért majd lehet 1-1 decit, nem?

Éjszakánk: 2kor kelt a bébi, és sajnos csak 4kor aludt el. Meg kellett szélcsövezni, mert tipikus hasfájósan kiabált, hát olyan mennyiséget kirakott! Meg annyi szél jött! Arra állt át a babóm, hogy napközben semmi kaka, és éjszaka nyomja. A hajnali, meg a reggeli etetésnél totálisan tele a pelus, egyébként csak pisi. 4-től még 7ig hagyott minket szunyálni, aztán megint kaja, és ő édesdeden alszik azóta is (most 5 perc, és visszaaludt), csak én nem tudok már ilyenkor sajna.

Tök fura csajok, most vhogy nem vagyok annyira feldobott, mint az utóbbi 5 és fél hétben! Vmi esti program rám férne azt hiszem....

Kép
Kép
emma1976

Bori! Nem mondom, hogy be kell lázasodjanak a bébek oltás után, de azért nagy álltalánosságban megteszik.
Ezért szokták javasolni a kúpot, de meg a kúpoknak fájdalomcsillapító hatásuk is lévén, jobb adni nekik. Emléxem Edina imádott rúgni mindkét lábacskájával, s oltás után olyan félszeg módon, csak egyik lábával rógdosott, az oltottat meg sem mozdította. Tuti kellett fájjon. Ha meg kapott kúpot, akkor símán vette az akadályt.

Jajj, most szégyenlem amiért nem írtam korábban, így Lilkónál anyája már nem tudja esetleg hasznosítani az infót (már ha nem tudta eddig is). Szuri után javasolt egy káposztalevelet kicsit megklopfolni, s úgy rákötni (pl. fóliával ráfogatni) a szurira, s akkor elkerülhető a kúp is, s a fájás is orvosolható ezzel. Ezt a trükköt Adriánál tanultam, neki nem is adtam kúpot. Mi majd szept. második felében, kb. egy hónap múlva kapjuk a szurit (rendelőben csak havonta egyszer érkeznek oltásra szérumok, s az abban a hónapban esedékes beoltandó gyerkőcök egyszerre kapják).

Kép
kissmanó

Most töredelmesen bevallom, hogy vagy 2 hete eléggé belelendült a torkam fájásügyileg, s legurítottam egy fél deci Jegermeistert. Gyereknek meg kutyabaja lett tőle, s nekem a torkam meggyógyult. Régi szép időkből való még eme pia, a román-magyar határon a duty freeben vettem. Annak is lőttek tavaly tavasszal valamikor. Én még előtte, szilveszterkor vettem. Most meg jól beosztom, főleg, hogy bár szeretem, de csak indokolt esetben csapolom a tartalmát.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Mi még mindig kaki nélkül :( pedig már éjjel is masszíroztam Pindurt,mikor eröölködött. Kaptunk a dokitól vmi bébi beöntéfélét, de én nem merem beadni neki, majd apa, ha nagyon muszáj beadja.
Nekünk nem gennyesedett el az oltás helye. Akkor már nem is fog?

Egonnak a tarkóján van egy piros folt (születésétööl kezdve), olyan, mint a tüüzfolt. Tudja valaki, hogy mitööl lehet?

Manó! Jobbulást neked!

Hemej! Kaptunk olyan vitamint, mint Beni és Sab cseppet is. Ma megyünk Egonnal a patikába és kiváltjuk. :P

Szilvi! Szegény kicsi Lilkó!

Ná! A tejpöttyökkel semmit sem kell csinálni. A 6. hét körül elmúlik.

Ès egy nevetöös kép:

Kép
molkata

Kata! Gólyacsípésnek hívják. Állítólag el fog múlni. Páromé nem múlt el... Halványan ugyan, de látszik. Ádámnak is van. Mi apajegynek neveztük el! ;) :D
Vendég

Kössz Kata, de már hálisten rég elmúlt.

Egonnak a tegnapi 2 hós felköszöntése elmaradt, akkor kívánunk neki egy teli pelust. Bár anyája cicitartóját is célozhatja. Ugye jól emléxem, ő tett hasonlót még Veszprémben?

Kép
kissmanó

Csajok! Pihenööszék ügyben, mit gondoltok? Èrdemes beruházni?
Most találtam egy tök aranyosat. Aszem olyan, mint a Brigié. 18 kilóig jó, vibrál és zenél az egyik játék, ha felhuzzák.
molkata

Na, nekünk is van tarkón piros pötty a hajacska alatt. Jó tudni, hogy nem egyedi eset vagyunk. :o

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?