A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

Sziasztok anyukák!

Dobok fel képet a pocimról. Már csak 10 hét és mi is babázhatunk! Hogy elment az idő!
Van egy kép a kisfiúnkról is, de sajnos nem az igazi, mert csak ennyire mutatta az arcocskáját.

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszike a dicséretet a hajammal kapcsolatban.Muszály volt levágatnom mert iszonyatosan hullik,de most elkezdtem szedni újra vitamint.Min. 3 hónapig kell szedni és majd utána meglátjuk az eredményét!

Még tiszta hulla vagyok, mert tegnap disznót vágtunk, igaz csak 1-et(de van még 2),de ez is elég volt.Úgy kellemesen elfáradtunk mindannyian!

Holnap reggel megyünk a Balatonra,Keszthelyre, igaz már kedden délután jövünk haza :( ,mert a párom dolgozik kedden éjjel.De legalább 1 kicsit kikapcsolodunk és újra látom a barátnőm akit már több mint 1 éve nem láttam.
Bencusnak ez lesz az első hosszú útja,kíváncsi vagyok hogyan fogja viselni az utat,mert az út csak oda 210 km. Kocsiban általában elvan,ha megyünk vele vásárolni akkor 5 perc után bealszik és szinte hazáig alszik!

Benkoka!
Jobbulást mindenkinek! Nagyon szupi lett a szoba!Tetszik! Ügyesek vagytok!

Kismama!
Sajnálom hogy így jártatok a babakocsival!

Lilo!
Nagyon aranyos Blani,főleg a 2. képen! :D

Chrissyy!
Tök jó látni újra pocis képet és csini kismama vagy és csak pocakod van! :D De már nem sok van hátra, kitartás!

Na most már eldugolok!!
Vendég

Helloka!

Mindenki nyaral???Alig írtok. :cry:

Kismama,Dicamama:Köszi a dícséretet.Még nincs kész a szobája,csak festettünk.Tervbe van véve,hogy veszünk neki bútort,meg szeretnék neki olyan jó puha padlószőnyeget a szobába.Nem tudjátok hol keressek ilyeneket?Eddig csak filc szőnyegeket találtam a neten,de olyat nem akarok.

Dicamama:Mondtad,hogy már dolgozol rajta,hogy lemenjenek a kilók. És mégis hogyan?Mert nekem nem megy.SEGÍTSÉG!Nincs vaklakinek valami jó fogyi tippje?

Ja,Kismama:Ketten csináltuk a festést a párommal,ő festette az alapot én meg a mintákat.
Vendég

Benkoka!
Kilók!Hát igen.Nehéz velük! :lol: A szomszédomtól kaptam DVD-t(Bíró Icás),ezt a DVd-t szoktam végig csinálni.Gyakorlatok: has,fenék és comb karcsúsítára ,valamint a narancsbőr elleni masszázs.A gyakorlatok 45 percesek és ki lehet bírni az összeset.Én fogyókúrával nem tudok lefogyni,így inkább a tornát választottam,így legalább az "úszógumik" :) is eltünnek.Ja, és kevesebbet eszem. Meg hát visszaszoktam a cigire,de nem olyan rég óta max.másfél hónapja.Tudom ez nem volt éppen okos döntés :oops:, de viszont nincs akkora étvágyam mint elötte . A szomszédjaim is mikor meglátták hogy újra cigizek, egyből azt mondták hogy biztos fogyni akarok. :D :D Hát igen, van benne valami!
Van még nekem Norbis DVD-m is.Azt is megcsináltam, de nekem az nem volt olyan hatásos mint a Bíró Icás!
Vendég

Dicamama:Akkor ,,hála isten" nem én vagyok az egyetlen,aki vissza szokott a cigire! :oops: Én sem akartam,de nagyon húzós volt az első másfél hónapunk,Gergő adatai és papírjai,kicsit idegbeteggé tettek az ügyek éshát ez lett belőle.Viszont így,hogy nem szoptatok nem ártok a babónak.

Akkor lehet,hogy én is kölcsön kérem a Bíró Ica kazit a szomszédból,mert fogyókúrával nekem sem megy,a másik meg az,hogy nem is igazán eszek sokat.A hasam eltűnhetne,mert nagyon zavar,olyan,mintha a kinyúlt bőr alatt lenne egy csomó víz és lötyizik,ha megnyomkodom. :oops: Tehát nem is igazán zsírpárna,hanem nem ment vissza.

Te mit adsz enni Bencusnak?
Vendég

Sziasztok!

Nem volt időm jönni hamarabb, mert pénteken és szombaton költöztünk Anyuékhoz.
Most itt fogunk lakni egy fél évet, még a mienk készen nem lesz, mert sok lenne az albérletet a hitelt és a rezsit is fizetni, itt meg bőven elférünk 5 szoba van 5-őnkre. (gyerekkel együtt vagyunk 5-en.)

Egyébként Nonó nagyon jól viselte a költözést, most is végig aludta az éjszakákat, akárcsak a másik helyen!

Majd hozok képeket is!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Ja, és ma először adtam neki tejcsin kívül mást is.
Húslevesben összetörtem a sárgarépát és evett 5 kanállal.
Úgy láttam ízlett neki.

Kép

Kép
ancsa800418

Benkoka!
Elég sok mindent eszünk már!
Eddig ettünk már sütőtököt, sütőtök-krumplival, sárgarépa, alma-narancs-banán, őszibarack, alma-őszibarackkal,sütőtök-sárgarépával. Ez mind püré!
Az italok közül csak az őszibarackot kóstoltuk meg, ízlett is Bencusnak!
Vettem neki csecsemő teát,gyümölcsöset, ezt nagyon szereti.1 dl-t szoktam neki csinálni(de ezt is seperc alatt benyeli),mert ha többet csinálok akkor sír hogy még adjak neki és képes meginni 1 dl-nél is többet.
Vendég

Sziasztok!
Nah csütörtökön meg volt a 3 hós oltás az én gyönyörű kis hercegnőm 1 hangot se adott neki nagyon büszke voltam rá :D és hála utána se volt semmi adtam neki egy fél kúpot meg este is egy felet és semmi baja nem volt .61 cm vagyunk és 5680g :D

Cigi sajna én is vissza szoktam kb 1 hete mert hát nálunk is nagy volt a stresz meg hát én is szeretnék még lefogyni 6kg-t és már nem igen akar menni ,és hát tudjuk a cigivel sokkal könnyebb fogyozni bár nem vagyok rá büszke senki nem tudja csak apa :oops: de hát mivel már én s3m szoptatok így a babának nem ártok vele!!!! Pedig annyira megfogadtam hogy soha többet nem szokok vissza.

Na megyek mert apa megette Dorinát és büfiztetni én fogom aztán megy is csicsizni,
Jó éjszakát mindenkinek!!!!!!
Vendég

Teszek fel nektek pár képet( bár nem a legjobb minőségüek :( de sajna minden elszált a fépből mikor rossz volt!!!!!! Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Kismama

Köszi a választ. A szatyor játék nálunk is ott van, ráadásul ezeket nem is adom oda neki a lakásba, hogy ne unjon rá olyan hamar. De ez édes kevés. Pedig mostmár látom, hopgy Ő unatkozik a kocsiba az a baja. Ha ökörködünk neki, vagy mondjunk a kedvenc versét (Van egy kutyám Balambér... ezt imádja) akkor kacag, amint elhallgatunk nyafog. Csak elég nehéz ügyet intézni, vagy vásárolni, úgy, hogy közbe folyton "balambérozok". Na mindegy, nem nyafogok többet erről a témáról, mert biztos mindenkinek az agyára megy.
Tényleg nincs szerencséd a babakocsikkal, pedig ennyi pénzért még a kistesót is ki kellenne bírniuk. :)

Irigylek mindenkit aki nyaralni volt vagy megy a babával, én nem vagyok ilyen bátor. Majd jövöre.

Hajni
Vendég

Tegnap voltunk a Duna parton,hoztam nektek képeket :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ezt néztem az előbbi képen,csak nem látszott
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Lányok akinek megjött a menzesze szoptatás alatt annak már rendszeres volt azután is? :?
Nekem július közepén jött meg először,miközben szoptatok még. E hóban meg még nem. :? Ez nomális?
Párom azzal heccel,hogy jön a következő! Hát én remélem,hogy még nem.......... :o

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszi!

Én csak szoptatok, a baba csak anyatejet kap, (tegnap óta egy kis sárgarépapürét) és nekem is megjött a múlt hónapban, és ebben a hónapban is, pontosan 28 napra.

Nekem egyébként kevesebb a tejem az első két napban de hála elég Nonónak, nem sírósabb, meg megeszi a rendes adagját.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Nekem már megjött a hét hónap alatt most van harmadszor de ez nekem úgy jött hogy két hónaponként
Állítólag még nosrmális ilyenkor mert újra be kell állnia ne aggódj:):):):):)

nika70
Salgótarján

sziasztok!

ANYUKÁK!!!MINDENKI SZOROSAN ÖLELJE MEG AZ EGÉSZSÉGES GYERMEKÉT ÉS SOHA NE ENGEDJE EL!!!!!!!!

előréb írt egy anyuka egy beteg kisbabáról,Mirkáról!Mirka ma fél 1-kor angyalka lett,anyukája és apukája karjai közt.

többet most nem tudok írni mert nagyon taccson vagyok!
kismama18

Kép

Csak ezért jöttem, hogy ezt feldobjam, holnap ha tudok jövök, visszaolvasok, meg hozok képeket a kész gyerekszobáról! :D

KépKép
KépKép
akíra

sziasztok!

cigi:

hááááááát én már elég régen vissza szoktam :oops: :oops: a Riki olyan 1 hónapos lehetett.pedig énis megfogadtam hogy ha már sikerült letenem nem szokok vissza.na meg aztán azt is megfogadtam párommal együtt hogy amint elköltöztünk letesszük.hát azóta is tesszük.az a fránya erkély ha nem lenne :wink: :wink: :wink: :wink: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: de van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na drukoljatok hogy a holnap feladásra kerülő levelem amit a papám kap,elidnícsa köztünk a békülés folyamatát.már másfél éve nem mentem ki hozzá,és még a dédunokáját sem látta :oops: :oops: :oops: és mindezt azért mert én nem tudtam feldolgozni azt hogy mamám meghalt és arra hivatkoztam hogy harakszom rá amiért összeveszett anyuval.pedig dehogy!!!csak nagyon hiányzik a mamám :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: remélem megérti!!!!!!!
kismama18

Hát nem is tudom mit írhatnék szegény Mirka baba szülei...Talán a kis Mirkának így volt jobb.Nagyon elszomorít a hír!

Lányok:a kislányom a múlthéten egy dekát sem hízott,nem tudom mit csináljak menjek egyből orvoshoz vele?Még ilyen nem volt,anyum azt mondta,hogy bizti a meleg......de ha megnyugtat menjek dokihoz.Az nem lehet,hogy a tápszer nem elég tápanyagtartalommal rendelkezik?Igaz a 2es hathónapostól ajánlott(milumil).Pedig minden nap eszünk gyümit és főzeléket is.Ti főétkezésnek adjátok nekik ezeket vagy két kaja között?Légyszi segítsetek mert teljesen beparáztam,hogy valami baja van!!!

KépKép
vicuska

vicuska:

a Patrik is enyi idősen kezdett nem úgy hizni ahogy előtte tette!volt hogy 2 hét alatt 30 gramoot hizott aztán utánna bepótolta 500 grammal.ez ebben a korban már normális.gondolj bele ha mindig 100-200 vagy több grammot hízna mekkora lenne 1 évesen? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: én a főzit ilyenkor már fő étkezésre adtam!reggel tápi volt,délelőtt gyümi+igény szerint tápi,ebédre főzi,délután kapott mégegyszer gyümit és szintén tápit ha kért,aztán uttánna már csak tápi volt.mostmár csak reggel és este kap tápit.na meg éjjel :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

képzeljétek megy a drágám :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ha megfogom a kezét felhúzza magát és szépen rakja a lábait előre 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) van ugyan hogy egymás utánn 2 szer ugyanazzal a lábával lép és néz nagyokat hogy mivan de amúgy szépen halad előre.na meg kikellet tiltani a nagyszobából!csak a járókában lehet!ugyanis ahogy meglátta az ágyat rögtön oda mászott és pillanatok alatt felált az ágy mellet,aztán még ennyi sem kellet neki hogy hanyatt esen.volt bömbölés rendesen :wink: !!

meg mostmár teljesen férfi uralom van a háznál :lol: :lol: :lol: :lol: ugyanis van mégeggy roszcsont kisfiam,aki egy 6 hetes spániel keverék :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: gondolhatjátok milyen.de nagyon okos!már első éljel sem piszkított be :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: persze az állatorvos már volt kinn nála és minden szükséges oltást megkapot és teljesen egészségesnek van nyilvánítva.azért persze nem engedem a Patrik közelébe.meg ha simogatom vagy játszom vele utánna rendesen kezet mosok mielőtt a Patrikhoz nyúlnék.

tegnap volt itt bucsu!lenn voltunk délelőtt és kisvasutoztam a Patrikkal.nagyon élvezete!!és nekem ilyenkor nincs telóm :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

segítsetek hogy értessem meg anyóssal hogy nem teheti a gyereket az első ülésre????mivel van a kocsijukban légzsák!!!!tegnap vitte el és azért nem hátra kötötte mert nem ül senki a gyerek mellet :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: mondtam a páromnak hogy sokra megy azzal ha mellet ül ha valaki neki koccan a légzsák meg kinyilik,mert a gyereket belepaszírozza az ülésbe és megfullad.felhívtuk hogy hazafele hátra kösse be.erre mikor megyek le érte látom hogy igaz hogy a gyerek hátul van de előre néz és nemhogy a hordozó nem volt bekötve még a gyerek se a hordozóba :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: gondolhatjátok hogy elfutott a méreg!leordítottam a fejét az utcán,hogy milyen felelőtlen mert neagyisten véletlenül neki megy valaki a kocsinak a gyerek úgy röpül ki belőle mint egy játékbaba.erre még ő sértődött meg,és hívta fel páromat hogy hogy beszélek vele.mondta neki párom hogy adja oda a telefont.elmondtam min akadtam ki,erre vissza vette anyósom a telefont és csak annyit hallok hogy párom ordibál vele a teéefonba hogy majd 50 évesen hogy lehet ekkora barom!!ugyhogy anyóspajti ezután nem viszi a gyereket sehova max átt hozzájuk a babakocsival.
megmondom őszintén nem bánom mert herótom volt mikor vitte valahova kocsival.mivel ő az a fajta sofőr aki 50-nél nem megy többet sehol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!és szerintem ez rosszabb annál mikor valaki megy 100-al!!!

na eldugultam.
kismama18

Vicuska
én főétkezésnek adom neki a főzit ebédre a gyümit meg 2 kaja közt mert hogy az nem annyira tápláló de kipróbálom azt amit kismama írt hogy főétkezésnek gyümi és mellé tápi így nem eszik annyit a tápiból. Én nagyon nem szeretem neki a tápit adni ezért is javasolta a védőnéni a főzit és a főzi mellé adok még egy kis rostos gyümilevet általában őszi vagy répalé.

Hát Kismama nem semmi anyósod van .....bár enyém szerintem még rosszabb neki a mániája hogy a gyerek miért alszik ennyit és mikor fönn van akkor nem hagyja játszani egyedül stb....hiába mondom neki hagy játszon amíg elvan de hát .......Csak mi még itt lakunk nála SAJNA!!!!

Nem tudom ti hogy vagytok vele de Dorcus 2 éjjel állandóan nyüszögött nem sírt csak kérte a cumiját de vagy 1000 -szer álltam fel hozzá és persze ami furi volt az hogy ő átalussza az éjszakát nem tudom mi volt vele ,de szerencsére ma 5-ig aludt és nem kelt éjjel a cumiért se ,de ez is furi mert átlagban alszik 6 fél 7-ig.

Na megyek mert nem akar aludni ......
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk.

Vicuska
Niki sem hízott ilyen idősen hetekig semmit, szó szerint. A doki szerint is a meleg miatt. Valahol olvastam, hogy a 6. hónap környékén már nem gyarapodnak annyira. Ha a korának mgefelelő a súlya, hurkák is vannak és nem fogy nincs baj. Mi a 6. hónapig csak tejet adtunk neki, most reggelire Dannonínót eszik, ebédre bébikaját vagy abból amit eszünk (ha olyat eszünk). Túrórudit délután Danonínót mikor mit, gyümölcsöt. Tegnap este rántottát vacsorázott szereti.

Kismama
nem semmi az anyósod. Mond csak meg a magadét elvégre a gyerekedről van szó.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Dicamama:Ezeket én is mindet adom neki,meg már eszegeti az 5 hónapos husis kajcsikat is.Meg szoktam neki adni tejbegrízt,tejpépet és tejberizst.

Betti:Én is akartam adni neki Danonínót,de itthon vettem észre,hogy van benne guar gumi,meg még valami,szóval elég műnek tartom,én inkább nem adom.Aktívia natúr joghurtot adok neki és abba reszelek gyümiket.

Mirka babát én is nagyon sajnálom,borzasztó lehet a szüleinek is,én el nem tudnám képzelni,hogy a fiam a kezem között ......Inkább le sem írom!

Jaj lányok,akartam már kérdezni,hogy nincs köztetek valaki,aki otthon végezhető munkát csinál?Jól jönne egy kis plussz pénz.Tehát internetes meló,vagy borítékolás,egyebek.Szívesen csinálnám én is,de folyamatosan átverésekbe ütközök a neten.Segítsetek!
Vendég

Köszönöm a válaszokat!Azért holnap elviszem tanácsadásra!Lehet váltani kéne már a 2-es számú milumil tápira!

Kismama:nem semmi,gratula a kis Patriknak a járáshoz!

Ha valaki tud valami tuti otthonról végezhető munkát engem is érdekelne!

KépKép
vicuska

bbeti:

mikor kezdtél neki danonínót adni???és a rántottát hogy csinálod neki??már énis szeretnék neki olyat adni amit mi is eszünk de nem merem mert félek nehogy baja legyen :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: elvégre már elmúlt 7 hónapos,és nem ehet élete végéig bébikaját.mivel próbálkozzak?????

basszus tényleg hogy repülnek a hónapok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: lassan godolkodhatok mit kapjon szülinapjára,és hogy milyen izű legyen a tortája.aztán nemrég még könyörögtem neki hogy bujjon már ki :wink:
kismama18

a munka tipp nekem is jöhet :!: :!: :!: :!: :!:
kismama18

a munka tipp nekem is jöhet :!: :!: :!: :!: :!:
kismama18

Benkoka
én nem is figyeltem, hogy ezek benne vannak. Apja vett neki egyszer, megkóstolta és azóta imádja, minden nap eszik.
A múltkor nézeggettem a szuperbió bébiételeket, hogy azokban is van ez+az, igaz nagyon kevés, tehát igazából olyan ételt nem tudsz neki adni és csinálni, amoben nincs semmi káros vagy csak 1-2 kiegészítő. Más joghurttal is próbálkoztunk a gyümölcsösöket nagyon szereti.
Eszik túrórudit is, úgy hogy leszedem a csokit körben és a túró az övé.
Igazából mindent megeszik, ha meglátja, hogy más eszik valamit már úgy kell lefogni, hogy ne menjen oda, pedig nem éheztetem. :lol:

Kismama18
Én merek neki adni mindent mert 6 hónapig csak anyatejet kapott és fozatosan a védőnő és a WHO ajánlását betartva kezdtem el hozzátáplálni.
Adhatsz neki nyugodtan sült krumpli belsejét, már a te fiad is ehet növényi olajat, húst , csirkemájat és rengeteg zöldséget, gyümölcsöt.
A rántottát rendesen csináltuk dinsztelt hagymával, és sütöttünk bele szallonát, igaz az mangalica szalonnája volt, amiben telítetlen zsírsavak vannak. Sima szalonnát nem adtam volna neki.
Én is gondolkodtam a leendő tortán, amit diabetikusra szeretnék megcsináltatni, cukor nélkül. Terhesség alatt én is ilyen tortát kaptam, gyümölcsöset és nagyon finom volt.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Van egy nyugodt percem ugyhogy jöttem egy kicsit!
Akiknek már van foguk, légyszi segítsetek! Ugy néz ki most már lassan tényleg kibújik az a fránya fog nálunk is! Minden nap estére tiszta forró az arca (de csak az arca :shock: :roll: ) és nagyon sok és híg széklete van, amit mondtak, hogy lehet a foga miatt! Ja, és persze nagyon sokszor üvölt fel nagyon fájdalmasan :cry:
A kérdés, hogy mennyi idő innentől még? Vagy ez teljesen babafüggő? Csak hogy fel tudjak készülni, hogy meddig fáj még neki szegénykémnek! :cry:

Danonino, túrórudi, és a többi...nem baj hogy tejtermék? Meg a tojás? Csak mert én mindenhol azt olvasom, hogy tejet, tejterméket ne adjunk neki egy éves koráig, meg a tojásnak is csak azt hiszem a sárgáját, a fehérjét ne, meg ilyenek! Szóval hogy van akkor ez most?
És ti hogy csináljátok a főzelékeket neki? Mert Kyrus nem igen akarja megenni! Gyümi jöhet, meg a kecskemétibe is mindenféle, sütőtök meg ilyenek, de krumplit és répát ott se hajlandó enni! És melyik zöldség mikor jöhet? És a husi? Mert hogy azt néztem, hogy az 5 hónaposaknak való bébiételbe van már borsó meg brokkoli meg hús meg minden! :roll:

És meddig kell pürésíteni, mikortól eheti normálisan, kicsit nagyobb darabokba? Persze tudom ez fog függvénye, de jelen pillanatba adok valamit amit nem reszeltem le normálisan, és esetleg marad benne egy kisebb egybe darab (alma, barack, répa) akkor elkezd bokákolni...nálatok is? :? :roll: A darab az max ilyen kis csomónyi, borsószem fele! :shock:

na jó sokat kérdeztem, most eldugulok! :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Ma vagyunk 4 hónaposak :D ..

Mirka baba szüleit nagyon sajnálom.. szegények,borzasztó lehet ilyet átélni. Mirkának - sajnos - jobb így,de szegény szülei.. Ezt sosem lehet elfelejteni.

Kismama:
Teljesen egyetértek Bettivel,meg veled is persze:mondd csak meg anyósodnak a véleményed. Elég baj,hogy csak ilyen modorból ért, a szép szóból nem. De ha már ilyen,tök mindegy,mit szól hozzá, ha kioktatod,mert a fiadat semmi nem hozza vissza,ha balesetnél pl. kinyílik a légzsák. Abba 100%,hogy belehal a baba.

Akíra:
Na,a pürésítést ne vidd túlzásba majd,egy 8 hónapos gyereknek már nyugodtan lehet kis babándarabokat adni pl. Megrágcsálja ő azt szépen.
Én a fiamat elkényeztettem,most 2 és fél éves,de most kezd végre darabos kaját enni,kínkeserves szoktatással.. :roll:
Én 7-8 hónapos koruktól adok a gyerekeimnek élőflórás joghurtot, azt még a tejallergiások is ehetik.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Akíra
Én amit kaptam táblázatot a védőnőtől abban az van, hogy tehéntejet nem szabad neki adni közvetlen más tejterméket lehet 9hónapos kortól tápos babák esetén 8 hónapos kórtól. Mi 7 hónaposan adtuk neki először és se kiütés se semmi. igen a sárgáját csak főzve lehet elméletileg fehérje nélkül. Szerintem itt arra gondolnak, hogy ha megfőzöd neki a tojást akkor csak sárgáját add oda.

Főzelék: megfőztem a krumplit összepürésítettem és kevertem bele anyatejet. de nem igazán ízlett neki, ugyanígy a répa sem. Próbáld ki, hogy a ti húslevesetekből ebédnél kiszeded a répát és azt adod neki oda, Niki így megeszi a krumplit is.
Nektek már lehet:
krumpli, répa cékla, saláta, sütőtök, brokkoli, kelbimbó, spenót, zöldborsó. Ezeket is célszerű megfőznöd levesbe és úgy adni neki.

Hús 7 hónapos kórtól jöhet, táposok esetén 6. hónaptól. Baromfi, sertés, édesvízi hal és csirkemáj.
Niki imádja a bébiételek közül az almaszószt pulyka és csirke hússal, nagyon finom édes.

Niki nemrégen nem ökléndezik a darabosabb kajától, persze úgy kell elképzelni, hogy a megfőtt zöldséget szétnyomom az ujjammal és úgy adom neki oda, a jó érett gyümölcsöt pedig pici darabokban kapja a szájába. Már úgy csinál mint aki rág és szétnyomkodja a nyelvével utánna nyeli le.
A borsószem nagyság ebben a korban még nagy, a borsószemet is kiszedve a levesből héja nélkül nyomom szét neki.
Elméletileg egy éves kortól kaphat rágcsálni kiflit és ilyen darabos dolgokat. HA többet adsz neki kisebb darabosat megszokja.

Fog:
Vannak olyan gyerekek akik így reagálnak mint a tiéd. Egyik ismerősünk lánya is belázasodik és megy a hasa ha jön a foga. Nikinek egy pár nap alatt kint volt de sokat szenvedtünk és keveset aludtunk. Este jött rá mindig a fogfájás, ő is felordított alvás közben, nehezen aludt el. Az egésznek az a titka, hogy mikor és milyen könnyen töri át a fog az ínyét. Nekünk egyszer úgy sikerült, hogy ráharapott a pelenkázó fa szegélyére és akkot tört át a foga. :wink:
Szerintem adj neki keményebb dolgokat rágni.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Tegnap megjöttünk a Balatonról.Jól el is fáradtam mert én vezettem egész hazáig(200 km-t). Utána mentünk a plébánoshoz a keresztelő miatt,ami vasárnap lesz, és hát este már erőm se volt írni.
Bencus nagyon jól viselte a hosszú utat, fele utat végig is aludta, odafele is és haza fele is.

Visszaolvasok és majd jövök még!
Vendég

Lányok, köszönöm szépen a válaszokat!
Azt hiszem most nem fog megenni semmit amíg ki nem bújik a foga! :shock:
Annyira szenved! A sütőtököt, az almát meg az őszibarackot imádja! Na ma az se kell neki! Nyomja ki a nyelvével és keservesen visít! :cry:

De azért felírom amiket mondtatok!

Pürésíteni meg én se akarom sokáig, de most még tényleg bokákol! :?

De majd időnként próbálkozok újra :)

Mostanság ha leülök vele valahova, asztal közelébe, rögtön megfogja az asztalt, odahúzza magát, és rágja a szélét! Bizti a foga miatt! Hát felőlem egye meg az egész asztalt csak ne szenvedjen! Lehet rákenem az asztalra a kaját, és úgy lenyalogatja majd! :lol:
Na jó persze ez csak vicc volt! :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Jajj, barbamami! Boginak meg boldog hófordulót :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Voltam a védőnőnél,rántást kell csinálnom a főzelékbe+gyümit csak 2 étkezés között adjak+tejpépeket adjak neki délutánonként.Milumil 2 nem írt fel mert szerinte még kevesebbet fog enni belőle de hízni fog tőle...Tehát én sem értem akkor miért nem?Tiszta hülye az a nő!

Akíra:szerintem nekünk is ez a "probléma" áll fenn.Még a kezembe is nyafog olyan kiscicás hangon.Az arcocskája is meleg(láza nincs 37.8-5=37.3)Jelenleg is alukál,fekve érzi jól magát.Étvágya nincs.

KépKép
vicuska

Sziasztok! :D

Ma végre sikerült elintéznem a Babakötvényt. 1 óra alatt,sok papírt kellett aláírni. Nagyon kedves ügyintéző volt,sok mindenről beszélgettünk,nőgyógyászt is ajánlottam neki! Oda fog menni rám hivatkozva!
Gabika már 230-at megeszik a tápszerből. Anyatejet napi szinten 1-2x kap már csak. Mást még nem adtam neki,megvárom a 6.hónapot. Nem késtem el sehonnan szerintem.
Nekünk is jönb a fogunk,mert mindent rágunk. De ahhoz képest elég jól viseli,nem hisztis,nem szenved.
Már térdelget is,tehát nemsokára mászni fogunk. Sokan mondják,hogy 9-10 hónaposnak néz ki és a korához képest nagyon értelmes!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok

Ezer éve nem voltam... Kicsit sűrűk nálunk a hetek, napok...
Látom minden baba szépen növöget. Hát mi is. Bár Zita még nem kúszik, mászik, csak forog ide oda, meg hidakat csinál háton, de így is eléri amit akar. Olyan édes, addig forog, pörög, dobálja magát, amíg meg nem kaparintja a kinézett dolgokat. A kúszás még nem megy, bár a lábait már húzkodja maga alá, csak még nem jött rá a kúszás-mászás fortélyaira :lol: :lol:

kaja
hát, én már elég sok mindent adok neki. Mivel Zita már teljes egészében tápos lenne, így inkább csinálok neki főzelékeket, csümölcspépeket. Nagyon szereti őket, meg persze a mi ételünkből is kap, ha az olyan.( Tegnap főttkrumplit evett körömpörkölt szafttal-persze nem sokkal, de falta nagyon.) A sima krumplit nagyon utálja, sőt ha valminek inkább krumpli íze van mint más, meg sem akarja enni. Így én azzal nagyon óvatos vagyok.

Fogzás
Lehet hogy Zitának csak késöbb fognak jönni a fogai,mert ő nem olyan nyűgős mint ti írjátok. Bár az ínye eléggé megvan duzzadva, ezért szívesebben eszik kanállal mint cumisüvegből. Ezt viszont látom rajta. Remélem neki is úgy fognak jönni a fogai mint annakidején Áronnak. Észre sem vettem, csak amikor már látszott. :roll: Jó anya vagyok. Mi?

Otthon végezhető meló
Nektek van erre is energiátok? Nekem már nem nagyon van időm semmire agyerkőcök és a háztartás mellett. Mondjuk én az egész családra főzök, velünk együtt 8 főre. Szóval a főzés nálam egy kicsit macerásabb mint nálatok. Legalábbis gondolom. És a mosás? Nektek is rengetegszer megy a mosógép? A vasalásról meg már nem is beszélek. Meghát Zita is egyre több időmet leköti. De jövő héten már Áron megy oviba. Talán egy kicsit több időm marad. Barbamami, neked mennyi időd van a 3 gyerkőc és a háztartás mellett????????

Na, eldugulok, teszek fel pár képet, aztán megyek.

berzkat

Na délutánra belázasodtunk,fél háromkor irány a doki mert 38,4 lett a láza!Valakitől elkaphatott valamit mondta doki.Lázcsillapító,kanalas és orrcsepp.Most alszik a kúptól na meg a levertségtől,olyan kis bágyadt és egyben nyűgös.

KépKép
vicuska

Sziasztok!

Ma voltunk védőnőnél,Gergő nem kapta meg az oltást a megfázás miatt,majd csak 2 hét múlva.
Viszont méredzkedtünk,már 7700 gr és 68 cm.1 hónap alatt 4 cm-t nőtt,kétszer meg is mérték,mert nem akarták elhinni. :D

Berzkat:Hát én nagyon szeretnék itthoni melót,mert jól jönne a plussz pénz,de sehol sem találok komolyat. :cry:
Én is 6 emberre főzök,mosok is,igaz vasalni nem nagyon szoktam,de azért annyi szabad időm lenne,hogy megcsináljam.Meg neked azért más 2 gyerekkel,meg nekem párom is segítség,mert ő 2 napot dolgozik 2 napot pedig nem.

Akíra:Állítólag sokat kell próbálkozni a darabos kajákkal,fokozatosan kell nagyobb darabokat adni,én is próbálom neki,de ő is fuldoklik még.A tejberizzsel próbálom,eleve úgy főzöm meg,hogy a rizst kávédarálón apróra darálom.De még így is át kell neki paszírozni szűrőn,mert fuldoklik.Majdcsak bele jön,csak sajnálom szegényt.

Betti:Én amég csak tudok itthon csinálok neki kajcsit,de persze tudom,hogy nem kerülhető el az idegen anyagok bevitele.
A túrú rudit én is kipróbálnám,majd megnézem,mi van benne. :D :D Szerinted az nem korai nekünk?
Mondjuk én mindent előbb adtam neki,mint az előírás,a tejbegrízt és a tejberizst is csak tejből főzöm,nameg ott vannak a joghurtok is.Húslevest is próbáltam neki adni répával és krumplival,de ki nem állhatja. :( Egyedül amit betartok,az a só.Azt biztos,hogy nem adok neki 1 éves koráig.

Akkor munka ajánlatok????
Na,jó befejezem mostmár.
Vendég

[img]http://
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.16 20:52-kor.
Vendég

Tenni akartam fel új képeket, de felkelt... na majd máskor folyt.köv...
Vendég

sziasztok!

most aludt el a drágám.nézte a tv-t és egystercsak elnyeklett a feje.elfektettem a székét,most még hagyom itt egy picit aztán majd beviszem az ágyába.

ilyen sokan adtok a babóknak tejes dolgokat?aszta!!!!!én a tejről mindig azt hallotam hogy 1 éses kora előtt NEM SZABAD ADNI SEMMI TEJESET!!!!megkérdeztem anyum és mondta hogy mi ennyi idősen már tejbedarát ettünk vacsira.és bizony nem keltünk fel :? :? :? ugyhogy holnap kipróbálom!úgyis a tejbedara a specialításom.nálam finomabbat csak mamám tud csinálni az ismerőseim közül. :oops: :oops: :oops: na ezt persze nem én álítom hanem azok akik ettek már.
a túrórudit hogy adjátok nekik?leszeditek a csokit és összenyomjátok picit?mert ugye a Patrik még nemtud úgy harapni mint mi,és félek nehogy nagy darab menjen a szájába és megfuladjon.ha kekszet eszik is végig rajta tartom a szemem.

tim-csi:

Kevin nagyon aranyos baba.és ez a sapka haláli :lol: :lol: :lol: a Patrik is Kevin volt a 31.hétig.csak anyóséknak nem tetszett,anyuéknak meg a második neve ami akkor még Levente volt.és akkor eldöntöttük hogy majd mi kitaláljuk és csak akkor tudják meg ha megszületett.csak mamámnak mondtam el.és így lett Patrik Dominik :wink: :wink: :wink: :wink: hogy becézed??mert nekem nagyon tetszik maga a név de semmi jó becézés nem jutott eszembe.
kismama18

ja még egy kérdés!

ha esetleg allergiás lenne a tejre akkor annak milyen tünetei vannak??????????mire figyeljek!!!!bár a családban egyikünk részéről sincs de soha nem lehet tudni.mert akkor délelőt kap valami tejeset.mondjuk jégkrémet már evett.akkor minden ok lessz??????
kismama18

Lányok!

SOS! Nem bírom tovább! Segítsetek nekem valamit kitalálni, mert már behalok a fáradságtól! A lányom nem alszik! Mióta volt az a nagy meleg és rászokott az éjjeli többszöri felkelésre azóta egyre rosszabb! Régen (a meleg elött) 1x, max 2x volt fenn éjjel! Most minimum 7x!!!!!! :shock:
És ma éjjel volt az eddigi élete legrosszabb éjjele! 10-max 20 perceket aludt, és aztán felkelt! És vagy fél órába tartott mire visszaaludt! :shock:

Teljesen kivagyok! Már alig élek! Nem bírom én ezt már! Mit csináljak? Nálatok semmi ilyen nem volt? Lehet, hogy valami baja van? Hízni se hízott az elmult héten! Lehet, hogy ki kéne vizsgáltatnom? Mert, nem csak éjjel, de nappal se alszik! Mi lehet ez? Segítsetek! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Akíra:
az éjjel Bence is nagyon rosszul aludt éjfél után minden órában pontosan, felébredt és kínlódott mellettem.
Ma is még egy fél órát aludt csak.

Mit hamcsiztok este?
Nem lehet hogy éhes vagy szomjas éjszaka?
Sír is vagy csak hánykolódik?

üdv Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Sziasztok!

Mi sem kaptuk meg a 4 honapos oltast, mert Luca baba torka kicsit piros meg mindig (elotte par nappal kezdodott). Ezzel nincs is baj, csak utalok vele 40 fokban feleslegesen bumlizni, varakozni, stb...

Mar 2 hete viszont olyan aranyosan fog a kicsi!!!
Rajott, ha nem csak okolben tartja a kezet, hanem bontogatja a kis ujjait, tudja hasznalni. De csak a bal kezevel csinalja. Nem zavar, ha majd egyszer balkezes lenne, az apja is az. De a jobb kezevel annyira semmit nem csinal :( Csak tartja szorosan okolbe zarva a buksija mellett, max. szopogatja, "ragogatja". Ennyi elteres lehet a 2 kez kozott idoben? En ingerlem azt a kezecskejet is, erintgetem hozza a targyakat, de semmi. :cry: Szerintetek? Tok ideg vagyok, amugy meg ilyen edi:
Kép

Legyszi irjatok, nalatok hogy alakult a mozgasfejlodes! Koszi, nyugtassatok mar meg, vagy csak siman informaljatok.
Mert az meg annyira nem zavar, hogy nem fordul hatrol hasra, raer, majd megcsinalja, nem? De ez a kez-dolog ugy zavar...

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok lányok!

Már ezer éve nem voltam. Most meg panaszkodni jöttem :cry:

Márknak torokgyulladása van, már második napja több, mint 39 fok a láza, nem eszik semmit, nem akar inni, úgy kell beletukmálni... nem szívesen teszem, de múszáj a sok folyadék ilyenkor...
Tegnap délelőtt kezdődött az egész, akkor még abba voltam, hogy a fogától (kijött a két alsó foga, de még mindig fedi valamilyen szürke hártya vagy mi)... De már amikor 38 fölé emelkedett tudtam, hogy baromira nem a fogától van... Este elvittük az ambulanciára, és kiderült, hogy torokgyuszi, Kapott antibiotikumot, amit én be sem akartam adni neki, de miután semmit nem javult a helyzet az éjjel, így kénytelen voltam elkezdeni... Az antibiótikumot túladagoltam, mert nem volt egyértelmű a leírás, amikor a párom rájött, rögtön hívtuk a heim pál korházat, hogy ilyenkor mi van... Azt mondták, hogy szerencsére nem lesz semmi baja tőle, legfeljebb hasmenés, de engem még mindig ráz a hideg, ha belegondolok, hogy milyen felelőtlen hülye állatt voltam :shock: :(
Komolyan, utálom magam, teljesen képtelen vagyok a gyerek ellátására :cry: :cry: Márk most alszik, szegénykém olyan bágyadt, és aluszékony, rá sem ismerek. Délután megyünk házidokihoz, remélem mond majd valami biztatót...

Lányok ilyenkor érdemes adni Neki Normaflort, ugye?
Ha esetleg valakinek a babája volt már ennyire lázas, és nem vitte le semmilyen kúp, vagy szuszpenzió, mit csináltatok, hátha valakinek van valamilyen alternatív típpje?!?! A vizes lepedőt, meg a hűtött fürdőt már használtuk az éjjel, de alíg segített valamit...

Macsek,
Ne aggódj, dettó ugyan ez volt nálunk is a helyzet... 3 hósan kezdett fogni, illetve nyúlni, de csak a jobb kezével. A bal kezét kb egy hétre rá segédkéz-ként kezdte használni, de még mindig nem nyúlt vele.... Aztán pedig valahogy beindult a másik kezecske is... Azóta nem törvényszerű, hogy a jobb kezét használja jobban... Pl csapkodni először a bal kezével kezdett, és aztán jött a jobb... Szóval nem aggódj...

Puszi

Dia

Kép
dijcsi

Akira
Nem lehet hogy fáj a foga Kyrának? vagyis ahogy jön? Próbálj meg éjszakára lefekvés előtt adni neki egy kicsi panadolt. A kanálban az alsó csíkig, azt hiszem 2,5 ml. Ha ettől éjjel aludni fog, akkor tuti a foga. Ha nem, akkor nincs tippem...Tényleg próbáld ki, neki semmi baja nem lesz tőle, maximum tud aludni. Én Áronnál amikor nagyon nem tudott aludni, akkor mindig adtam neki a fogzás idején..Másik tippem: Esetleg nincs nagyon beöltöztetve éjszakára és melege van?

Macsek
Ha a kezébe teszel valamit , akkor azt fogja? Ha feléteszel tárgyakat, csak a bal kezével nyúl ? A jobbat nem is mozdítja?
Bár szerintem feleslegesen aggódsz. Egy 3 hónapos gyerek még nem használja mindkét kezét tudatosan. Zita sem fogott ha jól emlékszem 3 hónaposan rendesen. A forgás az meg teljesen változó. Zita hátról hasra 3 hónaposan fordult meg kb., vissza viszont hasról hátra csak most 3-4 hete, vagyis 5 hónaposan. Szerintem ne aggódj feleslegesen, 5-6 hónapos korára viszont már tudatosan kell hogy használja mindkét kezét, a játékokat egyik kezéből másikba át kell vennie, nyúlni kell a játékokért, felvenni őket. HA MÉG AKKOR SEM FOGJA HASZNÁLNI, MAJD AKKOR RÁÉRSZ AGGÓDNI. Addig meg próbálj vele sokat játszani , olyanokat ahol készteted a gyerkőcöt hogy fogjon. Add a kezéba a játékokat. De ahogy a képen elnézem, szépen tartja magát mindkét kezével hason. Szerintem ha gáz lenne az egyik kezével, nem tudná magát így tartani.

berzkat

Sziasztok Lányok!

Mi is elég rég voltunk.

Megvolt az első nagy utazásunk levittük Dávidot a dédikhez borsod megyébe ami kb. 300km. Hála istennek nagyon jól viselte az utat végig aludta az egészet. Lent egy kicsit nyügi volt mert mindenki őt piszkálta meg új hely, de már itthon vagyunk és már minden megy a régi kerék vágásba.

A beteg babáknak millió gyógy puszit küldök és mielőbbi gyógyulást.

A fényképen lévő babák tündériek egytől egyik. Lucának nagyon helyes a mosolya. :lol:

Kismama nem semmi, hogy Patrik már 7 hónaposan megy. Gratula neki. :lol: :lol:

Mi jól vagyunk a széklete már rendezödött, most a tejpépektől szép krémes állagú, úgyhogy szerintem jövöhéten már megkapja az oltást szegénykém. A hízás is újra elindult már 7210g ami azt jelenti hogy egy hét alatt 220g-ot hízott.
Az éjszakáink jól telnek mióta bevezettem a vízet, rájött a drága, hogy két-három korty vizért nem érdemes felkelni éjszaka. Most 9-f10 felé megy aludni és 5-f6-ig alszik majd egy szopi és alvás 9-ig.

Na most mennem kell majd hozok képeket.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Dijcsi

Áronnak volt ilyen magas láza anno. A kúpon, és a hűtőfürdőn ívűl semmi mást nem tudsz csinálni. Melyik kúpot adod neki?Germicid? ha rendesen adod neki az entibiotikumotmot, akkor holnapra már hűlt helye lesz a láznak. Nálunk mindig ez volt, ill. van. Mégegy jótanács: tudom hogy itt a fórumon sokan antibiotikum ellenesek vagytok. Én is az első gyerekkel így indultam. Aztán rájöttem hogy annál jobb, minél előbb megkapja az antibiotikumot. ha már 38 fölött van a láza, akkor már én sosem tudtam visszafordítani a betegséget semmiféle homeos cuccal, és egyebekkel. , hogy ne kelljen antibiotikum. Így mostmár amikor kezdem sejteni hogy valami nincs rendben, és a láz is engem igazol, azonnal adom az antibiotikumot, nem várom meg amíg felmegy a láza 39 fokra és fölé. Másnapra ált. semmi bajuk.

berzkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?