A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

És akkor egy kis regény, elnézést attól, akit nem érdekel, max. átlépi :roll:

Augusztus 21—én reggel kezdődött minden….
Elment a nyákdugó, igaz, nem is akartam elhinni, hogy az tényleg AZ. Nem volt semmilyen fájdalmam, se derék, se pocak, se semmi. Tettem vettem, mint addig is mindig.

Aztán délután felé kezdtem érezni, mintha elnehezülne a derekam néha, néhány percre. Páromnak semmiről nem szóltam, így a nyákdugó távozásáról sem. Elkezdtem mérni a „fájásokat”. Néha szabályosak voltak, néha szabálytalanok. Egy közös volt bennük, nem múltak el.

Végül nem akartam tovább titkolózni, elmondtam páromnak a gyanúmat, onnantól kezdve Ő totál feszülten méregetett, ideges volt, érdekes én nem. Párom közben füvet nyírt, és én nem bírtam tovább a titkolózást – ekkor kb. délután három óra volt – két fűgyűjtő ürítés és néhány korty víz elfogyasztása közt elmondtam neki, mi a helyzet. Ez után még bőszebben folytatta a nyírást – talán azért, hogy kellően szép pázsit várja majd a kis trónörököst :lol: -, de kb. minden fűgyűjtő ürítésnél loholt be hozzám, hogy jól vagyok-e?

Este hat óra tájban - miután egyeztettünk a szülésznővel - bementünk a kórházba, mondván tudjuk már meg, hogy elindult-e a baba, vagy csak úgy voltak a „tünetek”. Szülésznőm megvizsgált és mondta, hogy bő egyujjnyi a méhszájam, megpróbálja megbeszélni a dokimmal, hogy még hazamehessek, mert semmi értelme bent lennem ilyen „méretekkel”. Én örültem, mint majom a farkának, egy kis bizsergés átfutott rajtam, hogy na, itt van a nagy alkalom, innentől már nincs visszaút. Nem mintha a kilenc hónap alatt bármikor lett volna :mrgreen:
Dokim aranyos volt, áldását adta az otthoni pihire, nyugalomra. Szülésznőm ellátott jó tanáccsal, hogyan szedjem a homeóst és már repültünk is haza.

Otthon elkezdtem szedni a golyócskákat, majd az utcsó adagnál nagy-nagy fáradtság lett rajtam urrá. Már el mertem aludni, mert tudtam, már nem kell fél óra múlva megint szopogatni. Párom ült a gép előtt, hagyott pihenni.
Fél 11-kor felkeltem, hogy pisilnem kell, és abban a minutumban, hogy elhatároztam, most megmoccanok, nagy adag magzatvíz távozott belőlem. Rögtön kértem egy törölközőt magam alá, és kértem a telefonomat. Szülésznő értesít, megbeszéltük, hogy amint lehet menjek be ismét a kórházba.

Negyed 12-kor felvettek, megvizsgáltak, sajnos a meconiumos volt a magzatvíz, így az átöltözés után rögtön nst-re kapcsoltak, többek közt azért, hogy megnézzék a baba szívhangját. Szülésznőm elmondta, valszeg rajta is maradok, mert a szín alapján nem frissen lett meconiumos, hanem korábbi alkalommal és nem lehet tudni, mi a helyzet a babával, miért nem érzi jól bent magát. Rögtön felvilágosított arról is, hogy így semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaphatok, hiszen – ezt utólagosan beszéltük meg, gondolom, nem akartak ezzel stresszelni – ez hatással lehet a babára is, akinél ki tudja, mi a helyzet?
Nst-n minden oké, nagyjából éjfélkor már bent voltunk a szülőszobában. Ja, azt elfelejtettem, hogy a vizsgálat szerint két ujjnyi méhszájam volt.
Párom nagyon csinin mutatott a zöld hacukájában :D

Kb. kettő-fél háromig nem is volt semmi különös a fájásokban. Jöttek, elmúltak, nagyjából öt percenként. Beszélgettünk, ettünk-ittunk, képeket nézegettünk. Én sétálgattam, amennyire a ctg madzagja engedte, jobb volt így. Kitártuk azt az egy szem ablakot, ami nyitható volt és élveztem a hűvös szellőt. Közben párom néha nyerő automatának nézett, próbálta lelkiismeretesen belém dobálni a szőlőcukrot, amit én nem nagyon díjaztam. Aztán jött a roham pikk-pakk. Egymást érték a fájások az egy-két perceseknél, de egy fájás közti vizsgálatnál kiderült, hiába vannak az erős fájásaim, nem tágulok megfelelően. Négy óra körül még mindig csak szűk három ujjnyi voltam. Ekkor döntött úgy az orvos, hogy kapjak egy kis oxitocint. Pár csepp után – legalábbis párom és az ekkor már pocsék időérzékem szerint nagyon hamar – újabb vizsgálat azt mutatta, hogy négy ujjnyi vagyok. A fájások nem lettek tőle erősebbek, csak hasznosak, aminek én nagyon örültem. Nálam nem volt igaz az a közhely, hogy az oxitocintól erősebb fájdalmat érzünk. A szülés után megnéztük, hogy alig pár csepp ment le. Kaptam a fájások elviseléséhez labdát, de rögtön felálltam, miután úgy éreztem, nyomja vissza a babát. Maradt a séta-séta. Kezdett légszomjam lenni, de huzaton kívül mást nem tudtak tenni értem, mert nem volt egy árva ventilátor sem. Aztán kicsit felmásztam a szülőágyra, ahol segítség képpen tanácsolták forduljak egyik, majd másik oldalamra néhány fájás erejéig. Na, ez volt számomra a legkellemetlenebb az egész alatt. Aztán jött a bűvös mondat, hogy már négyujjnyi, kezd eltűnni a méhszáj, ez óriási erőt adott, viszont egyre rosszabbul viseltem, hogy már nem voltak szünetek a fájások között. Ekkor kedves szülésznőm melengetett nekem őőőőőő, nem is tudom mi volt, talán egy törölköző?, mindegy, a lényeg, hogy elmondhatatlanul jól esett, amikor az alhasamra szorította. Még el is mosolyodtam tán, annyira jó volt. Még emlékszem, hogy ezt kifejezetten kértem, hogy mééééééééééééég.
Fél hat körül éreztem először a tolófájást. Szóltam, hogy sztem ez az. Megnéztek, egyetértettek velem. No, és innentől érzem úgy, hogy valahogy, vmiért, vmit nem csináltam jól. Nyomtam, nyomtam, amikor éreztem, de nem tudtam jó helyre tenni a levegőt és mindig kijött a számon. Aztán azt is érzékeltem, bár nem voltam nagyon ott, hogy egy fájás alatt nagyjából eggyel több nyomást „kérnek” tőlem. Nem értettem, miért, lehet, hogy mondták, de én nem emlékszem rá. Lényeg, hogy baba jött ugyan lassanként, szülésznő védte a gátamat, de nem jött kifelé eléggé gyorsan ahhoz, hogy ne essen le a szívhangja. Valahol, homályosan emlékeztem arra, hogy az utcsó vizsgálatnál a dokim fülel a ctg-re, majd benyúl, vmit széthúz – legalábbis gondolom, mert fájdalmat nem éreztem – és lőn a baba szívhangja felpörgött, majd miután vissza engedte, újra leesett. Szóval, emiatt és a régóta meconiumos víz miatt a dokim végül a vákuum mellett döntött, mert nem sikerült hamar kitolnom egyedül a babót.
Párom elbeszélésére hagyatkozva, kb. két msp erejéig volt a kis sipka Máté fején, egy tolófájásra várva és a géppel engem támogatva, átsegítette a buksiját a medencémen. Ekkor kis sipka le, gép el és láttam a kis nedves, fekete haját, és a kis fejét fél profilból….. gyönyörű volt. Aztán egy újabb tolófájás és kicsusszant a kis teste. Augusztus 22-én hajnalban, 5 óra 42 perckor megszületett Máté. Utánozhatatlan érzés volt. Babámat elvitték, megcsinálták, amit kellett, majd mivel nem lett jó az Apgar-ja, no meg, mert vákuumos volt, elvitték. Még egy pillantást sem vethettem rá, nem hozták oda nekem, csak úgy láttam, amikor forgatták, vizsgálták az asztalon, tőlem kb. két méterre. Épp csak egy fotót tudott csinálni róla párom, azt is csak azért, mert a doki bácsim rájuk szólt, hogy annyira nem kell sietni. Nem tetszett a csecsemősöknek a fotózás…….. Én ott maradtam a szülőszobában baba nélkül, pedig úúúúgy, de úgy készültem arra, hogy oda adják majd.
Végül ezen felül kerekedve, rákészültünk a varrásra. Nem kötöztek ki, viszont letakarták a lábamat, ami nagyon jól esett, mert fáztam, mint a vadászkutya. Rám is terítettek egy lepedőt. A varrás jó hangulatban telt, poénkodtunk, volt méhpucolás is, amit én, a szülésznő és a doki nem kis derültségére porszívózáshoz hasonlítottam. Mint kiderült a méhlepényem kisebb volt, mint az átlag, valszeg ez is közrejátszott abban, hogy a baba kezdte rosszul érezni magát odabent, meg minden másnak is oka lehetett. Aztán áttoltak az Ikea szobába, ahol párom értesítette az egyetlen nagyszülőt, majd küldtünk néhány sms-t. Beszélgettünk, majd szülésznőm áttolt a szobámba, ott segített átfeküdni a kórtermi ágyra és egyedül maradtam.

A reggeli vizit után nem sokkal megkaphattam az én kicsi babámat, de amikor meg akartam simizni, az egyik csecsemős rám szólt, hogy ne ébresszem fel, lesz majd idő, amikor örülök, ha alszik..... :shock: Bíztatás felsőfokon.... Nem baj, simi megvolt és én boldog voltam.

Bár volt gátmetszésem néhány órával később már rajta ültem, úgy sétáltam a folyosón, mintha semmi nem történt volna. Pocakom sem nagyon maradt.
Oxitocint pedig nem kaptam volna, ha Máté baba nem ijeszt rá az orvosomra a fentebb leírt dolgokkal. A lényeg, hogy én úgy éreztem, maximálisan a mi érdekeinket nézi, semmi mást.

Csecsemős kérdés: én még akkor nem hallottam arról, hogy lehet fogadni, így természetesnek vettem, hogy egy alkalommal megmutatják, hogyan kell pelenkázni. Aztán volt még egy-két kérdésem, meg egy olyan kérésem, hogy nézzék meg, jól szoptatok-e. Kb. három csecsemőst kértem meg, hogy segítsen, de egy sem jött végül, hiába mentem utánuk. Úgy gondoltam a járandóság azután dukál, ha már segítettek, ezért így készültem. De úgy látszik, előre kellett volna, talán akkor nagyobb lett volna a lelkesedés.
Egyetlen nővérke volt, aki bár elsőre barátságtalannak tűnik, mégis aranyból van a szíve. Ő terelgetett néhány dologban a jó felé - külön felkérés nélkül -, és Ő volt az, aki a mellgyulladás idején emberi módon állt hozzám, illetve segített a tanácstalanságomban köldökcsonk kapcsán, mert a körzeti doki nénink éppen külföldön volt, így tőle nem kaphattam segítséget. (Ha olvassa ezt a történetet, talán magára ismer, ezúton is ezer köszönet és hála neki :P ) Ez a része nekem csalódás volt, nem segítettek, sok mindenre magamnak kellett rájönnöm. Valóban túlterheltek, viszont azt gondolom, azért egy első babás anyának járna egy kicsit több segítség alapjáraton is. De ott volt a szülésznőm, aki sok mindenben segített, ha kérdésem volt – amit a csecsemősökkel kellett volna letárgyalnom – illetve a dokim volt az, aki elmagyarázta mit miért kell tenni, és miért történik ez vagy az a babámmal, nem pedig a gyerek doki. Hát ennyit erről.

Azt hiszem, ennyi volt az én történetem, elnézést a hosszúságáért, már most érzem, hogy kimaradt néhány dolog, de most hirtelen nem jut eszembe, mi az?
Bocsánat, ha csapongó a történet, mai napig felzaklat a szülés befejezése, hogy miért nem voltam képes ..... , de ma már máshogy szemlélem ezt a dolgot is.............. :roll:

Vica
vica94

Ma, egy éve, hogy az első éjszakát otthon töltöttük :)

Na, már megint rosszkor vagyok itt, mindenki máshol :(

Vica
vica94

Én ugyan nem vagyok mindenki, meg nem is intéztél hozzám egy szót se, de szia és jójcakát!
indianyo

Indike :) mostanában olyan csendes vagy? Tudom, tudom, de azért....

Vica
vica94

Jázminpakócát vki használ is a háztartásában? Milyen halmazállapotban kell elképzelni? Drága? minden érdekel, ami ezzel kapcsolatos.

Vica
vica94

Indi :) jajj, az előbb nem írtam :oops: Jó éjszakát Neked is, és Dominónak is.

Vica
vica94

Vica :) hát itt magamban kiabáljak? :wink: puszmák, semmi :oops:
indianyo

Na, ha még itt vagy, privi ment :)

Vica
vica94

Sziasztok!

Nálunk tegnap volt baleset! Csabikám szandálostul belelépett egy rozsdás szögbe! A szandált átszúrta a szög, gyerkőc talpa nagyon vérzett! Folyóvízzel lemostam +Betadine+ragtapasz után irány az ügyelet, szerencsére szombaton van gyerekorvosi is.
Csabit próbáltam felkészíteni, hogy lehet, hogy kap oltást, előszőr gyerekdoki is akart adni, majd miután megbeszéltük, hogy 3 évesen kapott a kötelező Di-Per-Te-vel Tetanuszoltást is és gyerekek csak 5évente kaphatnak, hát lefertőtlenítették még egyszer Betadinnal, majd jöhettünk haza. A bökkenő, hogy a gyemeknek a szúrás környékén ma reggelre vörös folt alakult ki, kicsit duzzadt is, de nem fáj neki. Bekentem Bepanthen+-szal. Szerintetek? Persze tudom, akármi bekerülhetett a sebbe, ami idegen anyag és begyulladhat tőle, de nem tudom, meddig várjak és mikor vigyem dokihoz, ezen a téren még nincs tapasztalatom. Ha valaki tud, segítsen!

Barbi!

Utólag is boldog szülinapot!
borossné becz márta

Márti :) ugyan hasonló helyzet még nem alakult nálunk, de én holnap elvinném a körzetihez, vagy esetleg megmutatnám egy gyermek sebésznek. Ők tudni fogják van-e és mi a teendő vele.
Gyors gyógyulást kívánok a kicsi talpacskának :) Neked meg erőt, hogy ne mutasd az aggodalmadat felé :roll:

Indi :) már olvastam :wink:

Vica
vica94

No, én elköszönök,
Jó éjt Mindenkinek,

Vica
vica94

lemaradtam kicsit

Barbi, boldog szulinapot!!!

Leni, pl. http://www.didymos.de/cgi-bin/didy.pl?zwillinge.htm bennszulotteknel nemtom hogy van, de biztos megoldjak ;) :D

osszetevok: valszeg a legtobb mesterseges vegyulettel nem nagyon tud mit kezdeni a szervezet... igy mindrol kiderul(het) elobb-utobb, h nem tul egeszseges - es ez nem is igazan meglepo

a reklamokkal nekem az az elsodleges problemam, h szinte csak olyat akarnak ram sozni, ami nekem nem kell! es emellett egy csomo tenyleg gusztustalan...

Lindi, akkor jovore mar hiaba "forgatjatok" a gyertyakat :lol: de akkor neked is boldogot!! :D

Deni, juj :shock: elhiszem, h megijedtel... de minden jo, ha vege jo :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Márti,
holnap a saját dokit hívd szerintem, egyrészt az ügyelet látott csak másrészt egyikünk sem orvos, inkább többször nyaggatni őket ;) remélem, hamar meggyógyul a lába :D

Vica,
köszi a történeted, ne rágd magad ezen, úgy történt. ahogy történt, úgy volt jó :)

Jóéjt mindenkinek! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Lindi! Párod humora (fordított gyertya), szerintem édes :lol: . Gratula fiacskád újabb sikereihez!

Tinu! Kelések? Tünde cicivel alszik vissza amikor felébred (mindenki magából indul ki...)?

Neet! a karobos képeidet én sajna nem ismertem fel. én ált. ilyen dobozban veszem ( s igen jókat „kakózom” belőle :lol: ): Kép

Vica! A nevesátverős dolog le van védve? :lol: Anyósod lehet, hogy azért figyel ennyire Máté bilijére, mert fél hogy ott is elhúzódik. Persze ezzel együtt egy percig sem értek egyet azzal hogy vett neki egyévesen, s még rá is ültetgeti!
Én úgy tudom, hogy a jázminpakóca kilója 60e HUF. De magam is tapasztaltam, hogy egy kisujjvégnyivel egy tortát meg lehet tölteni.
Ja és még nem olvastam el a szüléssztorid :oops:

Nuk! Egy ismerősömnél is volt műköhögés. Sőt olvastam is erről! Figyelemfelketésre használható eszköz 8) . És éljen a jó doki, s legfőképpen a helyrejött családi idill. :lol: :lol: :lol: Cirókázás fincsiiiiiiiiiiíííííííííí!!!

Fibi! Örülök, hogy ízlett ( te nyitott vagy, s egészségesen élő, szóval nem egy „ellenzéki” :lol: ). S annak hurrá, hurrá, hogy egyre jobban szerettek bele a helikopter-be. :lol:

Szrek! A reformcukrászatból csak rendelni lehet: http://www.reformcukrasz.hu/
Alkohol: én nem értek egyet a minden napossal. Szerintem alkalmakkor, s mértékkel.
Szakdoli: azta micsoda téma!!! :shock: Le a kalappal! A határidő még naaaaaaaaaagyon messze!!! Tékitízi. :wink: 8)

Magdi: képek a keresztelőről?

Den! Hát nem semmi sokk! A lényeg, hogy senkinek semmi baja! :lol:

Márti! Úúúúúúú! Szerintem is holnap dokizzatok egyet. S kőc hogy bírja a visszafogott életmódot?

Szülinapi bulin Angi megkóstolta a gulyást (nem volt bio 8) ), a leve ízlett neki, meg a szalonna. S a fehérkenyérből is lecsúszott pár falat.
gödibarbi

Angit úgy kifárasztotta a bulim (tényleg nem volt nagy, s bababarát is volt), hogy tegnap fél11kor dőlt ki, s ma 2x is aludt. azért elgondolkodtam, hogy ennek talán nem kellett volna "kitennem" őt. azzal nyugtattam magam, hogy ilyen élmények is kellenek...

no megyek aludni, mert mostanság 6kor reggel van (legalábbis Anginál :mrgreen: )
gödibarbi

Vica, én is itt, és nagyon örülök, hogy végre elolvashattam! :) szerintem nem volt ez "rossz" szülés, és felejtsd el azt a gondolatot, hogy te bármit is rosszul csináltál!
Nekem azért volt egy olyan érzésem olvasás közben, hogy talán az oxitocintól fáradhattál el épp a végére. Mikor Istit szültem, és kaptam az oxitocint (Lilirózánál is kaptam :?) szinte egyáltalán nem volt szünet a fájások közt, és kb egy óra múlva teljesen elvesztettem minden kontrollt, de még az ösztöneim se működtek, annyira el voltam kábítva meg fáradva, és mire a kitoláshoz értünk, rosszul nyomtam, rosszul vettem a levegőt, és nagyon korholtam magam, hogy "mindent elrontok", és egyáltalán mi a fenének jártam egyáltalán fél évet terhestornára lihegni :roll:
Én igen lassan emésztek lelkileg, és nagyjából 2 év alatt jutottam el oda, hogy "megbocsátottam magamnak" (olyasvalamiért, ami valójában nem az én "hibám" volt), kívánom, hogy idővel Te is fel tudd oldozni magad, és hogy legközelebb teljesen átélhesd, hogy IGENIS KÉPES VAGY pusztán saját erődből SZÜLNI, és milyen jól csinálod :D
Összeszorult a szívem, hogy ilyen gyorsan elvitték Mátékádat :( és a rossz tapasztalatok a csecsemősökkel :( ismerős ez is :(
De tudod, a Szeretet majd felüírja a múltbéli sebeket :) és rengeteg örömötök lesz egymásban a kis családoddal :D

votiv 8)
votiv

Indi, Fibi, Deni, meggyes-mákos nyufin volt! :lol: aranyosak vagy, hogy így emléxetek, még soha nem alkottam ennyire "maradandót" :D (mellesleg abban se volt cukker sem egyéb adalékok).

Fibi hsz.éről jutott eszembe, hogy minap azon elmélkedtem, vajon a biót honnan számítják, amióta a BIO SZÓJATEJ-ben is találtak dioxinos guárgumit, kezdenek elmosódni a határok a szememben :roll: pasim szokta mondani, hogy a bolondgomba is 100% természetes alapanyag, aztán mégsem esszük meg...
karob/szentjánoskenyérmag-őrlemény nekem sem fekszik annyira, de csak azért, mert ismerem a finom ***kakaót*** csing-csing :wink: és ahhoz képest, hááááát.... (keserű kakaót se csippantom, kizárólag csak csokifagyiba és tiramisutetejére)

votiv 8)
votiv

Márti, szerintem minden nagyon jól csináltál. A piros foltot nem tudom, mennyire veszélyes, de ha tényleg gáz lenne, tehát vérmérgezés, akkor nem pirosodna, hanem kékülne, és egy csík szaladna felfelé, amennyire én tudom. De azért inkább doki, és inkább mondják azt, hogy Anyuka túlaggódja a dolgot :)
Homeopátiás szert Arnicát adhatsz Csabinak, segíti a sebgyógyulást, ill. Siliceát, ez kifejezeten szúrt sebre való.
Kb 5 éves lehettem, amikor én is beleléptem egy rozsdás szögbe, irtó pocsék volt, máig emléxem, és együttérzek a kisfiaddal :(

Barbi, még1x Istenke éltessen! Lányodtól mit kaptál ajándékba? :P

Neet, nem vagyunk egyformák :) én Al Bundyékon se tudok nevetni, pedig istenuccse megpróbáltam. De valahogy nem tudok elvonatkoztatni, nem tudom elfogadni az ilyen típusú viccelődést, akármennyire is tudom, hogy ez csak paródia :? valahogy ebben nem ismerek tréfát....

Nuk, a jó gyerekorvosban az a legjobb, hogy fel tudja mérni, hogy elég-e a borogatás, vagy kell a gyógyszer :wink:

Deni, leizzadtam, amikor olvastam a "balesetről". Ha bárki küldené a mókusokat, ide nekem, majd én elbánok velük, Te nem érdemled meg!!!

este végre hazajött apjuk, most nagyon-nagyon örülök neki, nehéz volt egyedül itthon a két beteg kisgyerekkel - mert persze Liliróza is úszik a takonyban :? tegnap lázas is volt, és vagy ordítozott, vagy cicin lógott szegénykém, és felváltva szívhattam az orrukat...

Köszi az aggódást, apájukkal alapvetően nincsenek kibékíthetetlen ellentétek, csak az utóbbi napokban alapjáraton harapósabb vagyok, és ő meg rosszul viselte, hogy a szokásosnál többet lógtam a neten az utóbbi időben, ezért volt pár vitánk. És még mindig dolgozik bennem a Hellinger-terápia (amiről már majdnem befejeztem a privit :oops:), és azon vagyok, hogy szóvá is tegyem, amire rájöttem, hogy zavar, és ez elkerülhetetlenül súrlódásokhoz vezet...

Alig egy hete töltötttem be a 29-et, erre ma döbbenten konstatáltam, hogy súlyosan hullik a hajam, és a homlokom két oldalán látványosan megkopaszodtam!! :shock: rohadtul nem tudom, mi ilyenkor a teendő, meg hogy menyire komoly ez :roll: Isti születése után is hullott egy pici, de nem voltak tökkopasz foltjaim :( vkinek volt hasonló? vagy fogadjam el, hogy örgszem? :wink:

viszont most már alig látok, de még mielőtt aludni megyek, hadd köszöntsem kedves topiktársunkat, Indikét születése napja alkalmából :D Drága Indike, kívánom, hogy váljanak valóra az álmaid, és a számodra legjobb irányba alakuljon az életed! ölellek

votiv 8)
votiv

ELőszöris, Votiv-forrás után:

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, INDI! Én is ugyanazt kívánom, hogy teljesüljön minden szíved vágya!

Barbi: ma éjjel tök jó volt, mert csak kétszer kelt fel a gyermek. Ujjéé! Igaz, végigvándorolta az egész ágyat és többször is felsírt, de nem mentem át, mert úgy tűnt, alszik tovább. És tényleg. SZóval azért volt pocimozgás, de nem olyan fájdalmas. Igaz, előző nap többször is kakkantott és reggel meg nem, úgyhogy valszeg hamarabb lerendezte a bulit, mint máskor.
Igen, nem annyira az a baj, hogy hogyan alszik el (ált. éjjel szopira elalszik, mert szegény tényleg akar aludni, tök álmos, nem is nyitja ki a szemét), hanem hogy sokszor ébred. Az estére altatás már gázabb, de kipróbáltam Fibi ajánlását a kenguruval. Nos, elaludt benne hosszas járkálásra (azért nem olyan hosszú és közben tudtam fejhallgatóval tévét nézni), csak mikor kivettem, akkor felébredt. :shock: Majd javítanom kell a kivételi technikámon.
Viszont már két napja nem vagyok hajlandó lengetni, és el tudom altatni másképp is. Lehet, hogy kicsit hosszabban tart, de legalább nem kell izmozni.

Nuk: nálunk is volt (néha most is) a köhögés, mint játék. Először én is elgondolkodtam, hogy nem nyelt-e félre valamit stb. Aztán úgy döntöttem, hogy csak játszik és kész. Még vicces az orrhúzkodás és orrfújás is.

Vica: nekem sem tűnt úgy, hogy nagyon "rossz" lett volna a szülésed. Ne hibáztasd magad! Inkább azt volt nehéz nekem is olvasni, hogy nem adták oda a babát. Nem hiszem el, hogy ne lehetett volna kicsit anyabarátabban megoldani. Egy rövid simi azért beleférhetett volna. Ezen én is biztos nagyon kiakadtam volna. De ez meg megint nem a te hibád, hogy így alakult. Nem tudom elképzelni, hogy bármit rosszul csináltál volna.

Kép
Kép
tinu

Sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e, mert néha úgy tűnt számomra, hogy lehet, valami saját múltbeli történetem is benne van a témában, vagy nemtom. De most mégis, hátha.
Az altatásról van szó. Itt volt a barátnőm nálunk, meg egy kedves régi kolleganőm. És beszélgettünk arról, hogy kéne elaltatni a gyereket este. Na és mindketten egybehangzóan azt állították, hogy márpedig ha másképp nem megy, akkor hagyni kell sírni az ágyában, közben legyek mellette és simogassam, énekeljek stb., de ne vegyem fel. Mert így tanul meg egyedül elaludni. És mikor mondtam, hogy én erre képtelen vagyok, akkor erre azt jött ki, hogy a gyerek fog rajtam uralkodni és hogy később majd jön a földhöz verem magam, meg többi hisztiforma. Meg hogy a gyereknek is rosszat csinálok, nemcsak magamnak nehezítem meg a dolgot, mert nem tanulja meg az önszabályozást és nem fog elaludni egyedül. Majd mindig jön, hogy pisilni kell, inni kell, átjön a hitvesi ágyba és nem lesz magánéletünk a párommal stb.
Nekem meg folyamatosan bűntudatom volt utána, hogy mi van, ha igazuk van és tényleg elrontom a gyerekem csak azzal, hogy nem hagyom sírni, mert én úgy ítélem meg, hogy szenved, pedig "csak" hisztizik. Igaz, ami igaz, én nagyon sokáig anyukámmal aludtam, és ez nem zavart sokáig senkit, mert a szüleimnek nem volt túl jó a házasságuk. Szóval emiatt nem tudom, hogy csak a saját gyerekkori mintámat hozom, vagy tényleg jól érzem-e, hogy nem jó sírni hagyni a gyereket még akkor sem, ha elvileg ott állok mellette.
Kicsit félve írom le, mert tudom, vannak köztetek olyanok, akik szintén így csinálják, csinálták. Most igaziból az a kérdésem, hogy van-e ellenpélda, hogy valaki nem hagyta sose így sírni a gyerekét és mégis megtanult egyedül elaludni. (Mondjuk én is megtanultam, de jó sok idő kellett, míg mertem egyedül aludni. Nem biztos, hogy a férjem örülne, vagy hogy jót tenne a házasságunknak, ha az ágyunkba költöznének a gyerekek. Ezt én sem szeretném.)
Bocsi a litániáért. :oops:

Kép
Kép
tinu

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, INDI!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok!

Köszi Lányok az ötleteket, úgy tűnik a helyzet megoldódott, mert -vessetek meg érte- estére már olyan csúnya volt Csabó talpa, hogy bekentem egy nagyon picike Tetran kenőccsel, gondoltam, hátha legalább nem romlik tovább! Reggelre eltűnt a piros folt meg a duzzanat, persze, anélkül is lehet, hogy eltűnt volna! Egyébként én is a természetes megoldások híve vagyok, általában gyógynövényekkel, teákkal gyógyulgatunk!

Votiv!

Jó, amit leírtál a vérmérgezésről. a kékülésről nem tudtam, köszi! Gyerkőcöknek jobbulást!

Tinu!

Altatás-téma: Én sem bírom/bírtam sírni hagyni őket, de hozzá kell tennem, hogy nagyon szerencsés vagyok a fiaimmal, 8 hónaposan már mindegyik átaludta az éjszakát,Szopi közben vagy utána maguktól aludtak el a kiságyban, csak az éjszakai szopiról kellett leszoktatni a 2 nagyot (a kicsi 6 hónaposan azt is magától hagyta el), azt pedig úgy csináltuk, hogy a férjem kelt föl, amikor ébredés volt és néhány korty vizet adott nekik. Így nem éreztek anyatejillatot, de persze előszőr jól felháborodtak, majd Apa megnyugtatta, elringatta őket (ha jól emlékszem, gyerekenként 2-3 éjjel volt erre szükség), majd békésen aludtak tovább és nem volt több éjjeli ébredés (gondolom, pár korty vízért nem érte volna meg felébredni).
Persze, nálunk is van, hogy betegek, rosszat álmodnak, bújósabbak stb., természetes, hogy jöhetnek olyankor a mi ágyunkba (direkt jó széleset választottunk :lol: ), többször is előfordult már, hogy 4 pasival ébredtem egy ágyban :)

Márti
borossné becz márta

INDI! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D

Votiv,
Marci után dettó ugyanez hajhullás terén: marhára kiritkult a hajam két oldalt, szinte kopasz foltok voltak... két hétig, utána jöttek a kis sörték, és süni lett belőlem :lol:

Vica,
köszönöm a szüléstörténetet :D Jó volt olvasni!!! Ne hibáztasd magad semmiért! Első szülésnél én is éreztem tolófájás közben, hogy bénán nyomok (nem oda és nem úgy koncentráltam az energiámat, ahová és ahogy kellett volna), rá kellett jönnöm a trükkre, aztán ment, mint a karikacsapás... másodiknál meg már magától, olyan ez, mint a biciklizés :lol:
Bilihez akartam írni: persze, értem, a kényszert kizárólag anyósodra írtam :D

Márti,
szerintem beszélj a gyerekdokival / körzetivel, biztos, ami biztos! :D

vera
kisün

Deni,
baleset :shock: :shock: ti szegények! Én is frászt kaptam volna, de ezeknek a piciknek nagyon izmos védőangyalaik vannak szerencsére :lol:

Márti,
látom, már meg is oldódott 8)
kisün

Szrek,
Macbeth... jó téma 8)
Alkohol: én napi 4-5dl bort még normálisnak tartok (no nem szoptatós anyáknak :D ), de csak amúgy "olaszosan": kaja mellé, társaságban :D

v
kisün

Szrek,
Macbeth II. gondokoztam rajta, vajon a Macbeth ihlette-e Tolkiennál az entek megindulását Isengard ellen... olyan szép áthallás, ahogy TÉNYLEG megindul az erdő :lol:
kisün

Deni!
A lényeg, hogy nem lett baja egyik gyerkőcnek sem :)

Tinu! Grétit az eslő pillanattól altatni kellett, magától nem aludt el. Az első hónapokban csak és kizárólag ölben aludt, ha le akartam tenni, azonnal felébredt, így én a nap nagy részét a otelban töltöttem, vagy szoptattam vagy aludt Gréti az ölemben. Mikor nagyobb lett együtt aludtunk a nagy ágyunkban, és mikor már jó mélyen aludt, átcsempésztem a kiságyába. Hajnali szopik után viszont mindig együtt aludtunk. Aztán mikor már nagyobb lett, mindig próbálkoztam, hogy először az ágyába tettem aludni, de ha nem sikerült neki, akkor kivettem és altattam. Így viszont kb 10 hónapos korára eljutottunk oda, hogy teljesen magától aludt el, és nem volt semmi erőszak és sírás. Sokszor volt olyan is, hogy beraktam az ágyba, becsuktam az ajtót és még sokáig hallottam, hogy dumál vagy énekel magában, és aztán szeép csendben elaludt. (nem tudom számít -e, de ő cumit használ elalváshoz, sajna a mai napig)
Remélem Bajninál is ez lesz, mert őt is altatni kell, nem alszik el magától.

Vica! Szerintem sem volt rossz a szülésed, nekem az első sem sikeredett ilyen szépre, a másodikról nem is beszélve ... (ha akarod, elküldöm neked a Bajniét, és máris úgy fogod érezni, hogy szuper szülésed volt)

KépKép
KépKép
lindicita

pelusos hszeket köszi

Deni!
férjem találta ki, hogy ne adjunk rá pelust és mondjuk, hogy szóljon, ha pisilnie kell. 2 hétig folyton összepisilt mindent, de aztán ráállt a bilire itthon (előtte nyaraltunk). ez a történet röviden :)

táblával haladgatok...
ancsipancsi

Lindi: fú, nagyon megörültem a hsz-ednek! :D Tök jó, köszi! Én tudom, hogy nem tudtam volna hagyni sírni, csak ha sírok én is vele, csak tökre bűntudatos tudok lenni...
Még mindig nem publikus Barni születéstörténete? (Csak mert ajánlottad Vicának...)

Kép
Kép
tinu

Deni!
Baleset :(. ahogy leírtad, az már viccesebb volt, derülátó lány vagy te! látod, tényleg veletek voltak az égiek :).
ancsipancsi

Indinek boldog szülinapot!

Deni,
igen, már kinéztem nagyjábol, mit szeretnék tanulni (majd megsugom, ha talizunk), de még nézelödök addig... :)

Leni,
a héten derül ki (pár napon belül), hogy tuti e a hitel, és akkor mi is megyünk foglalózni 8)

Tinu,
én sem hagytam sirni Bálintot sosem, velem aludt el mindig is (szopi vagy dajka, most már csak ölelés, beszélgetés), és nem bántam meg. El tud aludni egyedül is, de szeretünk összebujni, és hiszem, hogy ettöl csak jobb lesz neki, nem rosszabb. Engem is probáltak meggyözni az ellenkezöjéröl, de én az érzéseimre hagyatkoztam. Hajrá!!

KépKép
fibi

Indi!
Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából. :)

ancsipancsi

Barbi,
én is kicsit aggodtam Ábel miatt, hogy nagyon mozgalmas és zsufolt lett a hétvége, de bepotolja ö is ma az alvást :) Angi is edzödik :wink:
fibi

Sziasztok!

Barbi, neked utólag (bocsi :oops: ), Indi, neked meg aktiálisan boldog szülinapot!

Pocak, a homeos dokitok elérhetőségének nagyon örülnék, ez biztos lényegesen közelebb van mint a tóvárosi, mi Újlipótvárosban lakunk, a Nyugati/Jászai között.

Votiv: bio szójatejben guargumi - a guargumi megengedett adalékanyag a biocuccokban is, úgyhogy így lehetett. Fúúúúj.

Steviát próbálta már valaki élesben? Már sokat olvastam róla, és most hogy diétáznom kell szóba jöhet mint édesítő. Egyelőre gyümölcscukrot használok, az is bevált, de kipróbálnám a steviát.

Apukák - pici babák kapcsolata: novemberben érkezik a babánk, úgyhogy tök jó lesz, hogy ott lesz a jó hosszú karácsonyi szünet amikor hármasban lehetünk, az biztos sokat fog számítani.
kattix

Recca! Csúcs ez a link!!!Köszi! :D

Indi! Votiv már megint nagyon szépen fogalmazott - én is csak ezt tudom neked kívánni - olyan jó lenne!!!! :P

Tinu!
Én sem hagyatm sírni Hankát soha, se elalváshoz se egyébként bármikor, addig dajkáltam, míg kiderült, mi a baj, vagy ha alvásról volt szó elaludt. Bár vele szerencsém volt: mindig bealudt a szopiba és hát kb. 13 hós koráig szopott. Ő a szopi befejezése utántól átalussza az éjszakát, és semmi baj az elalvással, ágyban egyedülléttel. gyakorlatilag csak akkor van az ágyunkban, ha hétvégén apjának gyerekdobálhatnékja vagy hengergethetnékje támad :wink: :D
Ignáccal kicsit más az ábra, ő sosem alszik bele a szopiba vagy ha el is alszik, ha leteszem, azonnal megébred. Így őt vagy sétálgatva vagy a bölcsőjében ringatva - vagy ha nem itthon vagyunk és nincs bölcső, akkor simogatva-énekelve altatom. de SOSEM hagynámsírni, mondván, hogy MEG KELL TANULJA hogyan aludjon egyedül. Jelenlegi tapasztalataim alapján nem hiszek ez utóbbi teóriában. A Suttogó c. könyvvel max. a kályhát lennék hajlandó begyújtani :twisted:

Ancsi, minden tiszteletem azért a 2 pisilős hétért nektek :wink: :lol: Úgy kipróbálnám, de nyúlbéla vagyok... mi mindent kéne kimosnom, te jóóóó éééég.... :shock:

Vica, én is köszönöm a szülés-mesét!!!
A legfájóbb pont nekem is az, hogy még egy simogatásnyi időt sem engedtek nektek Mátéval.
Hogy őszinte legyek egy valamit nem értek a Szent Imrében: ha az orvosok, bábák képesek új tapasztalatokat gyűjteni, eltérni attól a menetrendttől, amit nekik oktattak (lévén ezeket a homeós, alternatív dolgokat ők még tuti nem tanulták, sőőőt, minden doki, bába ezeket szerintem saját szakállára próbálja ki, szóval kell hozzá kurázsi), és látván a pozitív tapasztalatokat, hajlandók változtatni addigi gyakorlatukon, akkor vajon a csecsemődök körében MIÉRT ILYEN LASSÚ A SZEMLÉLETVÁLTÁS???
Mert hogy valamiféle változás van, az tuti, saját tapasztalatom is ezt mutatja, de SOKKAL LASSABB...

Szrek, szakdolihoz HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
bíztasson, hogy UTÁNA mennyire nagyon királyságos lesz! :lol:

Márti, szegény CSabikád!!!
És tiszteletem a hdegvéredért, amilyen klasszzul elláttad a vérző sebét!!! Én valszeg csukott szemmel tartottam volna a gyerek lábát a csap alá :? :? Francba, nagyon rosszul bírom az ilyen erősen vérző sebeket. :cry:

Votiv, ha nem szültél volna, azt mondanám, édesem, ez már a vénség, de hát NEM RÉG SZÜLTÉL, ASSZONY! :wink: Szerintem ez inkább a Kisün féle forgatókönyv :wink: De saját tapasztalatom nincs, mert nekem tök abnormális a hormonrendszerem - mindentől függetlenül kopaszodok :? :D :roll:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Indi :) Nagyon boldog szülinapot!!!
Kép
denizsa

Apa-picigyerek kapcsolathoz:

én kb. félévig teljesen rá voltam gyógyulva az első gyerekemre, szinte senkinek nem engedtem vele a testi kontaktust, az apjának sem volt vele sok dolga, MINDENT én csináltam, ami a testi-lelki szükségelteinek kielégítéséhez kellett. Az 1. félév után kezdett ez a szoros kapocs lazulni.

A fentiekből is látszik, hogy nehezen engedtem el a gyereket, és én suliba sem jártam, hogy napokat töltöttek volna így együtt az apjával, ma mégis ott tartunk, hogy az apja tökéletesen kielégíti a majd kétéves gyerek lelki szükségleteit. Igaz a gyerek fizikai működésével én jobban tisztában vagyok - értsd.: jobban tudom, kb. mikor kakil napközben :wink: . de már egy hangyányit sem aggódok, ha ők ketten mennek el valahova.

Maradandó élményem, amikor Ignácot megszültem, és jött be férjem Hankával meglátogatni, és bár nagy volt az összhang közöttük, H.-t mégis én tettem tisztába ott a látogatótérben az egyik padon, mert az apukájának nem tűnt fel, hogy a gyerek gyakorlaitlag nyakig pisis-kakás....

A legjobb, hogy Hanka az apjától rikácsolva követeli, hogy az esti mesét a Bike magazinból mondja neki - és boldogan elalszik apával, ugyanakkor én is nyugodtan altathatom ebéd után mondvai csángó balladásénekekkel - mert tőlem meg ezt szoka meg, ezt várja el :P

A második gyerek nekem más tészta eléggé: kénytelen vagyok jobban bevonni a férjemet, mert fizikai képtelenség ugyanolyat teljesíteni, mint mikor még csak egy picibaba volt itthon, és tapasztalom is, hogy könnyebben elengedem Ignácot - ezen az elején be is paráztam, hogy talán nem is szeretem őt annyira, mint Hankát? De azt hiszem nem a szeretet mértéke, hanem milyensége a más. :roll: na, ezt jól megaszontam.
leni

Ja, akartam én is írni, hogy nálunk is a képzés sok jót tett az apa-lánya kapcsolatnak. A férjemnek muszáj volt 2,5 hós kora óta kéthetente egy hosszú délelőttöt együtt töltenie picinyke jányával. :lol: Szerintem ez tényleg önbizalmat adott neki. Még pelenkázni is megtanult, de azt igen-igen ritkán gyakorolja, csakis akkor, ha én nem vagyok otthon. :mrgreen:

Leni: hááát, a fent említettek egyike sem olvasta a Suttogót, máshonnan vették. A Suttogót én olvastam, de egyetlen tanácsát sem tudtam, vagy akartam megfogadni. Mondjuk az altatásban ennyire nem drasztikus, mert azt mondja, hogy ne hagyjuk sírni, hanem vegyük fel, nyugtassuk meg és utána tegyük vissza az ágyába. És ezt játsszuk el akár egész éjjel, ha kell. Nos, ezt tény és való, hogy nem próbáltam még. :oops:

Kép
Kép
tinu

Suttogóról jut eszembe: van jó tippetek alapvető gyereknevelős kézikönyvre? Sok helyen ajánlgatták a Picik és kicsit-et, illetve van a Spock klasszikus, de azt nem tudom, hogy most épp aktuális-e vagy elavult-e... :D
kattix

Leni!
nyaralás alatt nem volt gáz a pisi, mert hol a kőburkolatra, hol meg az "utcán" a földre, sziklára, vízbe, stb-be ment. nem gáz. egyetlen, aminek nem örültem, itthon a bárányszőröm :). ráérsz még kipróbálni!
ancsipancsi

Kattix: én direkt nem akartam gyereknevelős könyvet venni, olvasni. Szerettem volna magamtól csinálni, mert én hajlamos vagyok megfelelni elvárásoknak. De a barátnőm csak rámtukmálta a Suttogót. Én meg elolvastam, de sok helyütt csak átlapoztam, annyira felidegeltem magam rajta. Szóval annak meg nem akartam megfelelni. MIért akart ilyen könyveket olvasni?

Kép
Kép
tinu

akart helyett akarsz :oops:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

Egy gyors munkahelyi bejelentkezés... otthonról sajnos esély sincs...

Indi: Boldog születésnapot kivánunk Neked. Te szoktál járni Mom piacra? és még sose futottunk össze? én több órát ott vagyok szombatonként a beszállitóimmal egyeztetek. :lol:

Stevia: én hosszú ideje nem használok semmit édesitésre, ha mégis, mert mondjuk a család is abból eszik, amit én és ők nem ennék meg édesités nélkül akkor csakis stevia jöhet szóba. Én por és kivonat formájában nyomom. Van némi mellékize, de mivel tök természetes anyag igy elviselem neki ezt. :lol:

Visszaolvasok és jövök még.... csak most dolgozni is kő egy kicsit.

Szép napot mindenkinek
Johi

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi :) Köszi a választ! Mindent összepisilés..ááá... le a kalappal előtted, hogy kitartottál!! Én is megpróbáltam ezt a módszert (pelust le, majd szól ha kell, mert rájön, hogy nem jó pisisen), de csúfosan megbuktam, mert nem győztem mindent mosni meg 1000x felmosni/nap két gyerek mellett... :oops: még a kertben is kipróbáltam (ott ugye nem baj, ha összepisil mindent), de ott se működött :? Most új módszerünk van: van B-n pelus, de minden cserénél megyünk a bilire, és így szépen belepisil, egyre kevesebb anyag megy a pelusba, nagyon dícsérgetem, stb. és reménykedem, hogy ha lassabban is, de csak célt érünk vmikor...

Fibi :) írtad: "mi is megyünk foglalózni" >>> akkor már meg is van, hogy mit?? én még ott tartok, hogy még nézitek álmaitok otthonát.. És nagyon drukkolok, hogy a vevőitek megkapják a manit!!

Leni :) Tegnap én is úgy sütöttem (ill. B-vel együtt) rigó jancsit, ahogy Te grízes tésztát :wink:

Barbi :) Nagyon jól hangzik ez a jázminpakóca! Angi és a gulyás :lol:

Nuk :) Biztos, hogy lány kutyust akartok Zsiga mellé? és hány kiskutyát?? :wink:

Márti :) Csabid lábának bulást és ++++!! Örülök, hogy javul!! (nekem is volt "szerencsém" kiskoromban rozsdás szöghöz, és ha jól emlékszem, anyám túrópakolást tett rá...)

Votiv :) Párod aranyköpése a bolondgombáról eszméletlen jóóó :lol: :lol: :lol: Gyerkőcöknek bulást!!!! ++++++++++ Ja és nekem is hullik már a hajam pár napja, ez a szülés miatt van, ne aggódj, majd visszanő!! (de én is nagyon utálom :evil: )

Szrek :) Jó kis szakdoga téma! :o Szóval apa úgy vigyázott Ábelre, hogy közben a haverokkal a pohár fenekére nézett??

Vica :) Szuper dolgokat kapott Máté!! :D Képzeld, Bálint is kapott habtapit az egyik rokontól és puzzlenak használja :lol: összerakva már nem érdekes :mrgreen: Tv-hiánynak inkább örülj, már mi is gondolkodunk apával, hogy "száműzzük"... :roll: Szüléssztorit köszi! :D Én sem hiszem, hogy bmit is rosszul csináltál volna!! Tényleg elszomorító, hogy Mátét nem adták oda utána, ezek nagyon szép pillanatok, de nem tudom megítélni, hogy mennyire volt sürgős, hogy elvigyék... Párod fűnyírásos részén meg behaltam :lol:

Tinu :) Kitartás a kelésekhez!! Tök jó, hogy csak 2x ébredt Tündi tegnap!! :D Én sem hagytam egyik gyerkőcöt sem sírni, eldajkálós - szopiba bealvós mindkettő (ill. Bálint csak volt), bár 1-2x előfordult, hogy Bencus "hívott",de pl. épp Bálintot fürdettem és mire odaértem, már elaludt, nekem meg óriási lelkifurim volt, hogy nem voltam ott, amikor szüksége volt rám... Esetleg érdemes lenne megpróbálni, hogy apa keljen hozzá éjjel és próbálja meg visszaaltatni, Bálint kb. 1 éves volt, amikor ezt bevezettük és aztán nagyon hamar átaludta az éjszakát, valszeg Bencével nem várunk eddig, de tul.képp ő most is csak 1x kel már éjjel, és ez nem gáz.

Kép
Kép
denizsa

Leni :) Bike magazinos mese :lol: :lol: Nálunk is ez van: jobban besegít apa a 2 gyerek mellett, csak ő inkább a Bálint körüli teendőkbe száll be, azt ugyanis jobban megtanulta már a pocakosságom alatt, de volt már, hogy Bencust is átpelenkázta (kb. talán 2x) :lol:

Johi :) Na, akkor majd kérek Tőled steviát! És hogy vagytok? Kezed javul már? Fannika nagyizik még?
denizsa

Deni: apjuk nem igazán bevethető. Fel sem ébred, ha a gyerek felsír. :mrgreen: És olyan kómás olyankor, ha hirtelen kell felébredni, hogy meg se tud mozdulni, vagy ha megmozdul, az agya még egyáltalán nem bútolt be. Régebben néhányszor volt belőle összeveszésünk, mert reggel, mikor már úgy ítéltem meg, hogy nem szemétség, ha felkeltem, a kezébe nyomtam a gyereket, hogy el tudjak menni mondjuk vécére. Olyankor még felülni is komoly erőfeszítésébe került, nemhogy a gyereket megfogni. Mondta is, hogy olyankor várnom kell egy kis időt, mire magához tér és csak akkor adjam neki oda a gyereket. Persze én meg ott szteppeltem. :lol: Na de azóta nagy kislány lettem és megoldom másképp - már le tudom tenni a földre a gyereket, vagy az ágyában is eljátszik egy ideig, és nincs szükség a korán reggeli apai segítségre.
De szerintem TÜndi nem a szopi miatt kelt éjjel. Van, mikor egyáltalán nem is szopizik olyankor. Szóval talán mindegy neki, hogy ki megy oda éjjel. :roll:
Nem hiszem, hogy lelkifuridnak kéne lenned, ha nem érsz oda idejében. Ezek szerint BEnce ügyesen megoldotta egyedül is. Lehet, én se fogom agyon aggódni a témát, ha már meglesz ketteske. Ahogy itt már néhányszor elhangzott: ketteskék tuti életrevalóbbak és kiegyensúlyozottabbak, mint az elsőszülöttek. :D

Kép
Kép
tinu

Kattix!

Amit én jónak és praktikusnak tartok:

Kismamák és kisbabák új egészségkönyve
Dorothy Einon: Csecsemőgondozás és gyermeknevelés
A tanulás kezdetei

Dr. Richard C. Woolfson: Boldog baba
Boldog tipegő
Boldog gyermek

Ami közös bennük: tele vannak praktikus, jó ötletekkel, játékokkal, egyáltalán nem kötött fejlődésmutatókkal, 1 kivételével gyönyörű képekkel vannak illusztrálva. Nem merev szabályokkal adnak tanácsokat és felvetnek gyakori és ritkább kérdéseket is! Nagyon olvasmányosak!
Ja és ajánlom még a Szülők iskolája sorozatot is és sokszor segített/segít a Kismama magazin is!

Mindentől függetlenül én sem vagyok az a típus, aki könyvből nevelné a gyerekeit, de sokszor jó, ha érdekel valami, akkor utána tudok nézni!

Márti
borossné becz márta

Deni,
még nem 100%, hogy az lesz a nyerö, de a helikopteres sorház tetszik egyelöre a legjobban (de asszem ezt irtam is) :)
és nálunk is volt hasonlo szitu, hogy B-t altattam fent, Ábel lent elkezdett sirni (miközben aludt), és 2 perc mulva, mire elindultam volna lefelé, magátol visszaaludt. Én utána rohantam le, hogy lélegzik e még, mert hason szokott aludni... és uuuugy sajnáltam, hogy nem volt vele senki, de aztán megnyugodtam, hogy milyen ügyesen visszaaludt egyedül :)
fibi

Deni, nálunk is elsősorban Hanka mellett van apa bevetve, pl. este míg én Ignácot, addig ő Hankát fürdeti, és ő mondja neki a mesét, köszön el tőle estére, mert nekem addig Ignác szoptatás és altatás van soron. (valójában kutyajó dolgom van, főleg pl. Monisához képest, aki egyszerre csinálja a két gyerekkel mindezt!!!), de mivel Ignác gyakran még mindig nem csak enni kel fel éjjel 3-4-szer, hanem sírnva ébren marad néha az egyik éjjeli evés után, olyankor apukája sétálgat vele, míg visszaalszik a ded... :oops: No, ez Hankával még ELKÉPZELHETETLEN lett volna.
Akkor még ugyanis volt annyi tartalékenergiám, hogy apa éjszakai alvását szentnek és sérthetetlennek gondoljam, mondván, hogy másnak én a deddel majd úgyis kialszom magam... csak hát mostanában nappal nekem nuku alvás van, így éjjelre ha tetszik nekem, ha nem: be kellett vessem a fatert. (dícséretére legyen mondva: szó nélkül és lelkesen segít, bár mint Tinuéknál, nekem is külön kelteni kell őt, mert ágyúdörgés mellett is alvó típus. És ő is lassan bútol be, Tinu. :wink: )

Johi, és ilyen Stevia port meg kivonatot árulsz is? :P
leni

Tinu,
én ostoros (de plüssel bevonva :mrgreen: ) altató lévén nem tudok hozzászólni :wink: Viszont mindkét gyerekem kiegyensúlyozott, tehát annyira rosszul nem csináltam :lol: Bár... majd amikor 20 év múlva fizetem a terápiát, sokat fogok erre gondolni :lol:
A lényeg, de ezt mindig elmondom: alapvetően két dolog határozza meg, hogy mit csinálsz: egyrészt azt csináld, amit helyesnek ÉRZEL (és az sem baj, ha az, hogy mit érzel helyesnek, néha változik), mert egy lelkifurdalástól gyötört anya szerintem nagyon negatívan hat ki a gyerekére, ill. annyit csinálj, amennyit BIRSZ (nincs hosszú nagy /i/-m), mert hosszú távon egy elgyötört, kizsigerelt anya sem jó :wink: És most jól megaszondtam 8)

Leni,
Votivot azért meg kell védenem :mrgreen: Én is megijedtem picit, a Marci utáni hajhullás brutál volt, teljesen kiritkult a hajam :lol: Mostani önbizalmam is csak visszadúsolt hajkoronámnak köszönhető 8)
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?