A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Zozo: Privit én sem kaptam, ill. érdekes mert kaptam egy e-mailt, hogy privát üzenetem érkezett, de amikor ide felléptem, nem volt 1 új sem....
A lányok csodaszépek! Eszméletlen gyönyörű Vivi :)
Gréti szüli és névnapja közt is csak 21 nap van.
Boldog névnapot Patinak!

Erika: Bencének utólag boldog névnapot!

Enikő: Olvasgattam ma a babanetet, és épp Zalán képét néztem, mikor jön be a Gergő, ránéz a képre...aszongya: Nahát, tiszta Enikő :D:D:D:D:D:D
Megjegyzem én nem látom a hasonlóságot, de ha már mindenki ezt mondja akkor tuti rád hasonlít. Ráadásul enyém férjnek rossz az arcmemóriája, és ha szerinte rád hasonlít akkor biztos van benne valami. :) Meg amúgy is mostanában vele gyakrabban találkozol mint velem :twisted: :twisted: :lol:

Kriszta: Nahát, mi is akartunk menni tegnap a Szikire, csak későn ébredtünk föl a délutáni szunyából, így csak a Corába mentünk vásárolni már. Rövid nadrágot vettem Grétinek jövő nyárra, 100 forintért darabját. És marha jó csecsemőruhák vannak. 1-1,5 éves korig. Rettentő olcsón. Sajnos a mi méretünkből már nem volt sok ruha :(

Dancsi: Nagyon ügyes Boldi!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ancsuka!Én írok blogot , szeretem nagyon, meg az ismerősök, barátok, családtagok is, így értesül mindenki a dolgokról. :D

Mi az a kefírgomba??????????Nekem is kijött az allergiám, elég pocsékul vagyok!

Enikő!A Flavon az az a lekvár vagy mi?!
20140113113746

Zozo, most néztem, nálam is úgy van, ahogy Beánál, értesítés van, de privi sehol. :?

Ági és
KépKép
exdeus

Kriszta! Exi! Bea!
nemár, hátha megkapjátok, már kitöröltem mindet :(
na, majd újraírom, de most nem tudom, talán később, k..vajó.
Vendég

írtam p.ü-ket, összefoglalva és már nem törlöm ki.
Kriszta!
ha nem megy át, írok emilt.
Vendég

Sziasztok!

Megkaptam a privit!Már válaszoltam is!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok! :)

Életjel....
hulla vagyok, nem tudok visszaolvasni, csak épphogy...gyerekek gyönyörűek még mindig!
2 napig takarítottam a régi lakásunkat az albérlő után, állati nagy dzsuva volt. Miért vannak igénytelen emberek??? :evil:

Enikő :)
Csak csatlakozni tudok a többiekhez, ami a hasonlóságot illeti! :)
Örülök, hogy Viola jobban van! Hű, jó kemény éjszakán vagy túl!!

Kajla :)
Nekem van kristálygombám, megnézem, hogy szaporodott-e már annyit, hogy egy adagot tudjak adni!
Mostanában én lusta voltam csinálni, pedig mi is ittuk rendszeresen, főleg a Párom!

Mára ennyi, kész vagyok!
Pussz......

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
Nagyon köszi!!!

Kép
kajla

Üdv mindenkinek!

Én is úgy gondolom, hogy aki olyan anyagi körülmények között él, az bátran vállaljon annyi gyereket, amennyit szeretne. Mi szeretnénk még babát később, de amíg nem tudunk saját lakásba költözni, addig biztos nem lesz 2-nél több.
Ma voltunk az 1. ctg-n. Egyelőre még egyben vagyunk. :D

Betty
Kép
rbetty

Lányok!
Barátnőm eladná a babakocsiját. Mózeskosaras, ami levehető és van hozzá egy "ülős" rész, állítható a tolómagasság, fújtatható a kereke, esővédővel, szúnyoghálóval. Nagyon szép állapotban van! 20ezerért
Teszek fel képet róla:
Kép

Kép

Szóljon, akit érdekel!!!! :D

Kép
kajla

Enikő!
ez szuper, mármint h. lehet h. lesz, arra voltam kíváncsi h. teljesen elutasítod-e.

ááá, én kettőre vagyok beprogramozva (kivéve mikor háromra voltam, de az a vonat már elment :( jópár éve)

mai napunk kezdése:
Pati 5kor evett, csendben volt fél 6ig, mikor is óriási üvöltéssel, felverte Vivit, na nem mintha nagyon kellett volna erőlködnie, Vivi felkelt :shock: Pati pedig egyből aludt 8ig, nagy boldogan. :lol:
azóta kávét vedelek, most kezdek kicsit fáradni, kicsitnagyon...
:lol:
Vendég

Sziasztok!
Csak gyors bekukkantottam. Nálunk áll a bál, tető egy szál sincs a fejünk felett lassan. A gyermekem jobbat aludt délelőtt a zajban mint valaha. :)

Abból a gombából nekem is tenyésztenétek? Taknyunk nyálunk egyben van, hátha segitene! Köszönöm!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Huh, Zozo, akkor jól kezdődött a napod. Két gyerekkel elég nehéz lehet, legalábbis a reggel. Azért óvatosan a kávéval!

Ági és
KépKép
exdeus

Kriszta! Nagyon szép lányaid vannak! :)

Karmen! Költözés, hamarosan, de konkrét dátum nincs még.

Linda leszokott teljesen önként a ciciről, így 19 hónaposan.
Bár volt már hogy 2-3 nap kihagyás után újból rácuppant, de most úgy tűnik, ez végleges döntés (segítség nélkül! :lol: )

Lottikának a jövő héten ovikezdés, azt mondja már várja. :)

Zozo! 1/6 os kelés, ááá. :roll: Vivi mikor fekszik este? Pati sokszor kel éjjel?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zita: Neked akartam még mondani tegnap (csak a szita agyam...), hogy édescukipofa ez a Márk, remélem áll még a vőlegényjelöltség a lányom számára :)
Bölcsivel hogy álltok?
Balatonlelléről én is sok jót olvastam, nekem is nagyon szimpatikus a strandja, írnál róla részletesebben? Hol laktatok ott? Bár már idén nem aktuális, de talán lesz még alkalom elmenni arra felé.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Járt valaki mostanában ügyintézni a Kincstárban????? Mennyire van tömegnyomor??? Sokat kell várni????????

Köszi!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

zsuzsu,
a Kossuth Lajos sgtra gondolsz? Én tavasszal intétzem szocpolt, elég macara ügyünk volt, és tökrendesek voltak, sosem kellett várnom
Vendég

Melidna,
irigy vagyok a cici miatt :)

ma hatalmas áttörés volt Boldinál, el kellett utaznom fél napra, mert a nagyapám tiszteletére avattak egy emléltáblát Orosházán, és szerettem volna elmenni

és megmaradt anyósommal Boldi, simán, még evett is pár falattal, nem sírt, nem hisztizett, igaz én altattam még el délben, de csak 6-ra értem haza :)
Vendég

Dancsi, de jó! Gyanítom, te sem hittél benne, hogy nem lesz Boldinak anyahiánya, de legalább tudod, hogy anyósodra ráhagyhatod, ha dolgod van.

Zsuzsu, hát nem tudom, most mi van, de mikor intéztem a legutóbb a támogatási papírokat, mindig sokan voltak... (Ugye a MÁK-ra gondolsz a Széchenyi téren?)

Ági és
KépKép
exdeus

Háj!
Csak gyorsan mert kivagyok...
Mi is benyeltük a fosós+hányóst a Bogival :cry: Ő "csak" hányt, meg délután 1x-2x fájlalta a hasát. Nekem egész éjjel+ma egész nap görcsölt a gyomrom és kb fél napomat a klotyón töltöttem :shock: :oops: Ráadásul még be is lázasodtam, rázott a hideg...áááááááááááááááá Szal elég szarul vagyok, arra nem volt erőm, hogy felporszívózzak, alig bírtam átmászni a gyerekszobába, nagyon brutálul legyengültem. És a csajok hisztisek voltak, én meg nem aludtam semmit éjjel, meg szarul is voltam és ez halmozódott és elég feszült,ingerült voltam a gyerekekkel egész nap :cry: Nagyon szégyellem magam :cry: Remélem Zalán nem kapja el :( :shock: , akkor fertőz amikor van tünet, hát az éjjel meg ma volt, de szájkendővel szoptattam igaz csak reggel 8 után mert akkor hívtam fel a gyerekdokit, hogy mi van... Basszus, ez most nagyon hiányzott! :cry:
De a felnőtteket jobban kikészíti, megviseli ez a vírus, a gyerekek pikkpakk átvészelik... remélem ha Zalán el is kapja, azért nem lesz vészes... :roll:

Zsuzsu: Én kb 2 hete szerdán délután intéztem a Zalán után a családit meg a gyest és nem volt senki... kb 5 perc alatt elintéztem mindent.
A MÁK másik része ahol a távhő és gáztámogatást kell intézni az dugig volt viszont... :roll:

Kriszta: Xéni milyen nagylány már, és olyan helyes :) Ti nem terveztek még babót?

Anett: Igen a Flavon a lekvár, ismered?

Bea: Hát igen újabban a zuraddal gyakrabban talizunk :lol: 8) Dobsz képeket Grétiről?

Megyek, ki vagyok purcanva, gyakice napok óta nem tudtam aludni... :? :evil: Jócaka

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hali.

Ezek szerint volt valami átalakítás a MÁK-nál? Mert pár hónapja még egyetlen ablakban (vagy ha volt másik ügyintéző, akkor kettőnél) intézték a támogatási kérelmeket meg a gyerek után járó pénzes dolgok ügyeit is.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!

Szegény, gyors gyógyulást, remélem Zalán nem kapja el, hát nem könnyű a dolgod az biztos! Ismerem a lekvárt, az egyetlen, amit anyu rám tudott tuszkolni, az allergiámra jó, tegnap vettem pont, mert nagyon előjött!
20140113113746

Húúúú, Melinda! De jó neked :) Én nem hiszem, hogy kibírok még 7 hónapot szoptatással :roll: Vajon így 1 éves kor után mennyi a tápértéke a tejcinek? Egy nődoki azt mondta, hogy innentől kezdve már csak érzelmi lényege van... Csak azért nem merem elválasztani, mert nem eszik... bár nem hiszem, hogy az az 1-2 dl anyatej, ami még van, az sokat segítene... Szerintetek?
Vendég

Sziasztok!

Enikő, jobbulást nektek! Anyudékat nem tudnád ilyenkor átruccantani? Mindenképp segítség kellene neked most!!!Bakker, még gyermekágyban vagy...nem jó ez így.

Zsuzsu, Bea, Bencinek márc 21(Benedek)tartjuk a névnapját. Azért arik vagytok, hogy gondoltatok rá. :)

Zozo, nagyon szépek a lányok! :) Vivi még ráér a szobatisztasággal!

Kinga, nekem ez nagyon tetszik, hogy mindent megeszik a lányod! :)
"legel" :D :D

Kriszta, a Te lányaid is szépségesek. Jó vékony vagy, hallod! :)

Melinda, ügyes Lindi az elválasztódással! :)

Gira, sztem nem baj, hogy még szopizik. Nem feltétlenül kell támogatni, úgy értem, ne érezd azt, hogy minél tovább szopik, annál jobb. De ha még ő igényli, akkor hagyjad.

Én jól vagyok. Nagyon sok dolog jön most egyszerre, nem unatkozom. (sulikezdés, ovikezdés, költözés, szülés)

Szép napot! üdv azoknak is, akiknek külön nem írtam. :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Enikő!
még jó h. nem porszívóztál.
jobbulást!!

akartam már kérdezni h. nálatok apa hogyan is gondolta h. ne vasalj??? ő akart talán???? deédes :) vagy úgy gondolta h. egyáltalán nem kell vasalni? :wink:

Erika!
költözés: údeútlálom.
jó pakolást majd, ja és kitartást.

V. szerintem is ráér szobatiszta lenni, de ezt mond meg te is neki :) rám nem hallgat, pelus le egész nap, kezdek beleőrülni :lol:

Melinda!
8kor már alvás van, fél8ra már megfürdött mind2 (jobb esetben) de ebben könyörtelen vagyok, 8 után már max. csak az ágyban lehet visítani :lol:
asszem mi már mindennap fél6kor kelünk majd, úgy néz ki. :(
Vendég

Üdv mindenkinek!

Ági értelek, végülis az is nagyon jó dolog, én Vivinek naplót vezetek a blog mellett.

Anett: a családban csak én írom a blogot, egy barátnőm mondta meg csinálta nekem szépítgetés, de gyorsan belejöttem :))

Mi is nagyon szeretnénk VIvinek kistesót, de egyenlőre nincs hova megszülni a másodikat mert nagyon kicsi a mostani házunk-lakásunk, ha elköltözünk tuti lesz tesó, feltéve ha sikerül a költözés és sikerül venni olyan lakást-házat ahova tudok is szülni egy második bébit. Nekünk feltétel, hogy mind a két gyereknek külön-külön szobája legyen, tudom sokan vannak egy szobában ketten, de az szerintem nem jó, főleg ha jön majd az udvarló. Na de mindegy tudom sokan nem így gondolkoznak, mi így :)

Tegnap voltam a retek utcai játszón, hát mondhatni soha többet legalábbis a gyerekkel kettesben soha többet.
Egy roma származású kislány(nincs bajom a normális romákkal) az istenért nem akart lecsúszni a csúzdán és Vivi meg csak lesett, hogy most mi van, befeküdt és nagyon csúnyán kezdett el beszélni. Nekem meg fogalmam nem volt most mit csináljak? VIvi a legnagyobb csúzda tetején, hogy megyek fel érte? hogy mondjam vagyis értessem meg vele, hogy a kislány előtte nem csúszik le. Már Vivi is mondta neki menny csússzál, de csak "szájalt" vissza. Majd nagyvégre lejött félig, majd egészen és közölte szól az apjának, jön és megver, majd terorizált egy darabig, végül odaszoltak egy másik kislányra, akinek jött is az anyukája egyből, vele kezdtem el beszélni, és mondta rengeteg roma van itt és azért is nincsennek annyian a játszón mint máshol. ő is csak ritkán jön erre a játszóra pont ez miatt. Ja azt nem mondtam a kislánynak volt még két testvére összesen 3-an voltak olyan 3-5éves korig.
Szóval szőrnyű volt.

üdv: Ancsu

Ancsu

ancsuka

Ancsu!

Mi is ezen a véleményen vagyunk hogy mindegyik gyereknek külön szoba kell majd ha valamilyen szerencse folytán lesz másik házunk.Illetve ahol most lakunk az egy lakás nagyon kinőttük már, de sajnos nem tudunk innen elköltözni.

Zozo!
Nekem szerencsém van soha nem keltek fel a gyerekek korán

8-9 az átlag.

Melinda!
Hogy vagytok?Hamarosan költözés :wink: :D

Enikő!
REmélem jobban vagytok már.

Jégvirág!

Nagyon aranyos Grétike!

Nem tudom mi van nagyon fáj a fejem ....
Ja januártól mehetnek a kincseim bölcsibe

:roll: :? :(

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv.

Gerika, hát akkor sűrűsödnek a teendőid!

Zozo, nálunk pl. a nincs vasalás elv érvényesül. A férjemnek is olyan munkája van, hogy nem kell vasalni a ruháját, és ő is utálja a "sima ruhaneműket". Peti rucijait sem simítom, csak a pelusait és a fej alá valóit. :oops:
Nem belevauvau, de nem lehet, hogyha később feküdne Vivi, akkor később is kelne? Peti pl. fél tíz előtt nem nagyon alszik el, de így is fent kukorékol már 7-fél 8 körül.

Ancsuka, én is nekiálltam, hogy majd pötyögök, de valahogy én nem vagyok az a tipikus naplóíró fajta, nekem sem volt sosem naplóm, szerintem már nem is lesz.
Szobaügyben egyetértek veled, én szülnék ide még egyet, engem csak a munka nemléte tántorít el folyamatosan, de a későbbiekben kell a külön fészek.

Enikő, hogy vagytok?
Ugye jól emlékszem, neked volt "afférod" a bababónuszos pólóval? Képzeld, mi sem kaptunk semmit, és írtam nekik a neten keresztül, hogy akkor mi van, és visszaírt egy nőci, hogy ne haragudjak, küldik, amit kell. :D :wink:

Fejjel megyek a falnak, hogy süt a nap, hol meg beborul. ÁÁÁÁ.

Ági és
KépKép
exdeus

örülök, hogy pozitívan álltok a szoba ügyhogy, azt hittem sok ellenvetést kapok majd :)
Persze míg kicsik addig semmi gond a közös szobával csak mikor nagyobbak vagy mikor az egyik még tanulna, de a másik már játszana.

Mi remélhetőleg 4-5 éven belül költözünk és Vivinek csak akkor lesz tesója, sajna nem sajna de nagy korkülömbség lesz köztük :(

Ancsa

Ancsu

ancsuka

Sziasztok!

Hát mára elkapta Zalán is :cry: :cry: :cry: Extra sokat bukik vissza (sosem volt bukós) és soksok fosi van ami büdibb az eddigieknél... És nyügi, persze fáj a pocója :( :cry: Ez van!

Gerika: Anyukám már tegnap át akart jönni, ma is hívott, hogy jöjjön-e. Én mondtam neki, hogy ha nem akarja elkapni ő is meg hazavinni a vírust apunak, akkor maradjon otthon. Elég carul vagyunk, az ellenségemnek sem kívánom hogy átélje, anyuméknak meg aztán főleg nem... :roll: :( A párom itthon van ma, csak holnap megy dolgozni,úgyhogy most van segítségem! Nektek jó készülődést a sulikezdésre, meg a költözéshez soksok erőt :)

Ancsuka: Sztem pici korban még mehetnek egy szobába a kölkök, sőt. Bogim kimondottan igényli hogy Viola vagy valaki együtt aludjon vele, mert akkor nem fél :wink: Viola dettó, szal tiszta rosszul van ha pl Bogit elviszik mamáék és egyedül alszik a szobába... Szal amíg kicsik addig kimondottan jó, ha együtt vannak a tesók a biztonságérzet miatt. Később amikor már iskolába járnak, akkor kell a külön szoba,hogy nyugodtan tudjanak tanulni... ezzel én is egyetértek. :wink:

Zozo: Hát ő kivasalna (persze tudodmár hogyan :lol: hogy nekem azért mégeccer újrakelljen :lol: , no nem direkt, csak pasi :lol: ) a porszívózással is így van. Nemtom rosszul lát, vagy csak simán felületes, de kihagy csomó helyet a lakásban :lol: De a szándék a lényeg :wink:

Exi: Milyen címre írtál átküldöd privibe?? Mondjuk már max a játékbabájára tudná Viola felhúzni a pólót :lol: de a Zalánnak még jó lenne :wink:

Zitacicu: Nekem is ma (is) nagyon fájt a fejem, pedig nem szokott.... Vettem be panadolt, mert nem tudtam lehajolni, meg semmi, annyira lüktetett. Lehet a front miatt van??? Szuper hogy felvették a kicsiket a bölcsibe :) Hova mész dolgozni? Agyalsz már valamin?? Mi van az oktató sulival??? Kaptál visszajelzést?

Anett: majd írd meg h használt-e a lekvár? Amúgy mennyi ideig elég egy üveggel? Én csak a jövő héten kapom meg, (nyaralni van akitől rendeltem) nagyon kíváncsi vagyok :D

ceniko
Szeged

Enikő! Hát reggel este kell egy kiskanálnyi,én ált. elfelejtettem az estit megenni,így tartott bő másfél hónapig egy üveg. Az allergiámra tutira jó,tegnap este kaptam,ettem meg ma reggel és semmi bajom, pedig már taknyom-nyálam folyt! Bocsi! Viszont a bélbetegségemre nincs hatással, eddig legalábbis, azt mondták idő kell hozzá. Egyik ismerősöm eszi aki szoptat, és azt mondja jó sok tejcsije van tőle, remélem nekem is lesz majd, meg neked is beválik!
20140113113746

Gira! Elárulom, sosem gondoltam volna, hogy 19 hónapig fogok szoptatni. Tavaly ilyenkor amikor azt mondta nekem vki (Nina :lol: ), hogy még jövő ilyenkor is szoptatsz, kinevettem.. :) Először 3, majd 6 hó volt a "cél", Lotti 10 hónaposan választotta el magát, Lindike meg hát így 19 hósan.
Nem hiszem, hogy csak érzelmi lényege van az 1 éven túli szopinak.OK, hogy nem esznek már mennyiségeket anyatejből, de azért minden cseppje fontos sztem.
Elválasztani én nem tudtam hamarabb, mivel üvöltött a ciciért, és hát nekem kényelmesebb volt odaadni neki, mint az üvöltés hallgatni.
Mondjuk nálunk Lindi nagyon jó evő, hihetetlen mennyiségeket képes megenni, mindenből, nem válogat szerencsére -nem úgy mint Lotti, aki a banánon kívül semmilyen gyümit nem eszik meg-.
Lehet én már könnyen beszélek, de hagyd rá Hajnára meddig akar szopizni -persze ha te is bírod,ui. az az igény szerinti szoptatás ami anyának és babának is jó-

Enikő! Jajj szegények, ezt jól benyeltétek! Gyors gyógyulást nektek!

Gerika! Mikor költöztök végülis?

Zozo! Le a kalappal előtted a korai kelések miatt -is-! A kicsi nálunk is alszik este 8 körül, a nagy később, de max 9kor, de hála sosem kelünk 8nál hamarabb. Bár ez változik jövő héttől az ovi miatt.

Ancsuka! Osztom, hogy mindegyik gyereknek külön szoba kell majd suliskorban. Mi Linda 9 hós koráig 38 m2ben laktunk. Októberben adtuk el, és akkor írtuk alá a mostani házunk papírjait, ahova ha minden igaz, 1 hónapon belül költözhetünk!!! :) Ja, és nem feltétlenül rossz a nagyobb korkülönbség, mivel sztem nem a jó testvérség nem korkül. függő.
Nálunk most egy szobában lesznek a lányok, imádnak együtt aludni, meg bolondozni este az ágyban, ha Lotti suliba megy, akkor mennek "szét" -bár Lotti azt mondja, ő majd a másik szobában csak tanul. :lol:

Zitacicu! Jól vagyunk!!!!!!!!!!!!! :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kriszta! Mennyiért lehetett bérelni ezt a kis vizibicajt? nem is tudtam ilyen is van már ott, kár hogy vége a nyárnak, csak el kellett volna oda menni az idén.

Melinda! Örülök hogy Lindus elválasztotta magát!

Én tesommal laktam 18 évig egy szobában, csak az utolsó 2 év volt nagyon rossz, akkor már mindketten különre vágytunk de nagyon. Addig viszont nem hiányzott, söt. De én is azt szerettem volna hogy Orsiék külön legyenek, ha akarnak de ha szeretnének majd együtt aludni akkor azt is lehet. Egyelöre már most külön alszanak, igy szokják meg.

Enikö! Jobbulást nektek!

Én 4et is vállalnék ha csak fel kellene öket nevelni, kihordani nem. De a terhesség nekem olyan rémes volt hogy köszönöm elég a 2 is.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

KÖszönöm a "MÁK" infókat! Nagy nehezen sikerült elintéznem a külföldi betegbiztosítást.

Esetleg tudja valaki mennyi most a munkanélküli segély összege???

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Hali.

Ancsuka, Peti és Petitesó között is lesz min. 6 év különbség, hacsak előbb nem szakad ránk a lottó ötös.

Enikő, akkor jobbulást a családnak!
Itt az oldalcím, itt tudsz írni nekik: http://www.dm-drogeriemarkt.hu/babakapcs.html

Zsuzska, itt megtalálod, amit keresel: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=all ... -mode=full

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Bocsi, most nem reagálok, sietek...

Lenne néhány kérdésem. Ti hol vennétek karnist, csillárt illetve másodfüggönynek való (lehetőleg)pamut anyagot? Főleg gyerekmintásra gondolok, a többit lehet IKEÁban fogom majd. Köszi, ha válaszoltok!

Erika

gerika

Gerika! Én tavaly mikor költöztünk Praktikerbe, Obiba vettem csillárt, mindig volt leakciózva, karnist meg függönyt a Fantázia Függönyszalonban, mindent ők csináltak, fel is szerelték, kijöttek lemérni, ők varrták, igaz nem volt olcsó!Ikeában is van minden és tutira olcsóbb, mint itt Szegeden bárhol!
20140113113746

Ja, elfelejtettem

Csajok!A védőnőm azt mondta, hogy a Magne B6-ot a 36. hétig kell szedni, tovább nem jó, ez igaz????

És a málnalevélteát akkor a jövő héttől nyomathatom befelé, ugye???
20140113113746

Köszönöm a válaszokat!

Melinda!
Most már végül is könnyebb, mert kb 1 hete nem kelünk éjszaka. Ebben is szerencsém volt, mert szerintem az nem bírta volna, amit Dancsi... Szóval nem sírt sokat. Míg Rékánál a fény vált be, addig Hajnánál a tök sötét. Ébren fektettem le, pár este gyakoroltunk, és a "Sssss" "Itt van anya" "Szundi-bundi" Mondatokat ismételgettem. Békésen elaludt. Amikor felébredt, csak ezeket a mondtaokat alkalmaztam (egy szobában alszunk) és szinte egyből elhallgatott. Hajnalban nem ment olyan könnyen az elején, ezért akkor még felkeltem hozzá. 3-4 éjszaka ez így ment, aztán magától felhagyott vele. Így már nem félek annyira a további szoptatástól. Nálam az éjjeli nemalvás volt a buktatója... de így jó.

Testvérek egy szobában
Mi az öcsémmel kb 6 éves koromig voltam egy szobában, aztán különváltunk, ő a lakás egyik felében, én a másikban. Az eredmények tükrében azt állítom, hogy az én gyerekeim kettesével lesznek egy szobában, akárhány szobánk is lesz. Gimis koromra szinte semmilyen kapcsolatom nem volt a tesómmal. Néha az előszobában "összefutottunk", de akkor már nem volt miről beszélni. Sok más embert is megkérdeztem erről és a "kutatásaim" eredménye az, hogy ha teljesen különböző személyiségek is a testvérek, felnőtt korukra akkor lesz jó kapcsolatuk egymással, ha egy szobában laktak. Ha nem, akkor csak akkor lesz jó kapcsolat, ha van közös érdeklődés. Egyébként szerintem szociálisabb és alkalmazkodóbb az, aki nem egyedül van gyerekkorában egy szobában.
Vendég

Sziasztok!

Hétvégén megjöttünk a nyaralásból, nagyon szuper volt, Dénes imádott fürdeni, mikor kívülről meglátta a fürdő épületét, mindig elkezdett kiabálni, hogy "víz, víz, oda be!" haláli volt, nagyokat ugrált a vízben meg csúszdázott, végig szép időnk volt, szóval ez a része tuti volt! 8) :lol:

A pocsék része meg az, hogy már a tudatom tele van vele, hogy minden nyaralásból betegen jövünk meg :twisted: :twisted: , én még oké lennék, kibírom, de Dénes is.... :(:( :(:(:(

Én nyitottam a sort szombat éjjel (aznap jöttünk meg), végig hánytam, hasmenésem volt, másnap lázam. Dénes virgonc volt, még örültem is, hogy most megúszta, erre vasárnap éjjel arra keltünk, hogy 40.6 a láza! :shock: :shock: :shock: Egész éjjel próbáltuk levinni, 39-nél lejjebb nem sikerült lenyomni, így ment egész hétfőn is, pedig már 3 féle kúpot kaptunk, kúpok között Cataflám, mellette hűtőfürdő. :(:(:( Benyelt valami nyári vírust, de szerencsére nem kapta el a hányósat. (kop-kop-kop)
Tegnap már kicsit jobb volt, ment 39 alá is, éjjel már "csak" 38.8-ig ment fel. Most még alszik, totál ki van nyúlva, meglátom mi lesz lesz ébredéskor.

Minden betegnek jobbulást kívánunk!!!!!!!!

Melinda
! Nagyon ügyes Lindi, hogy magától leszokott a ciciről!!! Ez nálunk még a távoli jövőnek tűnik, Dénes így több, mint 19 hósan ezerrel szopizik.... :):) Én nem szeretném elválasztani, próbálom kivárni, hogy magától hagyja abba. Én sem értek egyet azzal, hogy semmi tápértéke nincs már ilyenkor a tejcsinek, ráadásul Dénes sokat beteg, ilyenkor nem eszik, csak szopik. Most se eszik 3 napja, de a cicit elfogadja, engem megnyugtat, hogy legalább valami van a bendőben.

Gyorsan átfutottam a másfél heti hozzászólásokat, bocs hogy nem reagálok mindenre, egy valamin megakadt a szemem. Védekezés: A megszakított közösülés önmagában egyáltalán nem biztonságos! Nem csak az aktus végén, szex közben is távozik valamennyi ondó, nem sok, de arra elég, hogy összejöjjön egy baba! :lol: :lol: Valamilyen egyéb cuccot, spermaölő zselét stb. kell még hozzá használni, és így se a legjobb módszer.

Zsuzsu
, ne aggódj, Ábel majd leszokik a rágcsálásról! :) A kis balesetet sajnálom, de még nagyon sok ilyesmire számíts, Dénesnek folyamatosan kék-zöld volt a buksija, mikor pont egy átlag aszalsarok méretű volt :), mostanában a lábát veri össze folyton!

A fényképek nagyon jók, minden baba tündéri, elnézést, hogy csak kettőt említek meg külön :oops: :oops: ,
Enikő, a pancsizós kép Zalánról zabálnivaló!!!! :lol: :lol: Micsoda pocak!!!!! És ez a hajkorona, nagyon szép kiskölök! :lol:

Zozo! Nagyon tetszett az egy kiságyban a két lány kép, Patrícia is milyen csinos rajta a kis szoknyában! Mint egy kis hölgy, tüneményes! :):):):)

Gira! Hajnának utólag nagyon boldog szülinapot kívánunk! :):)

Ennyire voltam hitelesítve, Dénes ébredezik!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Bea!
Persze, Márk még mindig Grétinek van tartogatva! :lol:
Ilyen szép, okos kislányt képzelek Márk mellé! :wink:
Korba is jó, szoval, még áll a buli!!! :lol:
Bölcsizés megy, mikor lát akkor pityereg, amúgy jól elvan! :D

Zsuzsu!
Tegnap voltatok a Kárász utcán délelőtt Ábellel, meg egy másik anyukával??? Ábel volt gyanús, de nem mertem odamenni! :wink:

Anett!
Igen, lassan abbahagyhatod a magnéziumot, és ihatod a málnalevelet. :lol:

Csajok!
Tegnapi Délmagyarba volt, hogy aláirta az Egyetem és a város az egészségügyi integrációt, a mai újság pedig már irta, hogy a kórházból költözik a klinikákra a szülészet, az onkologia és a traumatologia. Még nem tudják pontosan hogy lesz, de lehet, hogy már októberben. :shock:
Hát kiváncsi leszek, hogy dömping idején, majd a folyosón, vagy a kórteremben fognak szülni az anyukák???? :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zsuzsi, Enikö! Jobbulást a gyerekeknek!

Erika! Én karnist a Diegoban vettem, függönyt meg Contex és egyéb lakástextil áruházban

Anett! Nekem is a 36. hétig kellett szedni

Zita! Na ezt nem is hallottam, akkor végül mégiscsak megszünik a korházban? :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Hát ismét brutálpocsék éjszaka, Zalán gyakice egész éjjel sírdogált, semmit se aludtunk :( faszkivan ezzel a rohadt vírussal, úgy egészen konkrétan! :evil:

Karmen: megszünik a a kettesben szülészet az tuti, a nőiklinikán az UH és CTG laborok leköltöznek egy emelettel lejjebb ahol régen a mammográfia volt ( a mammográfia elköltözött a Vasutas vagy milyen uccába :roll: ) és azok a helyiségek is szülőszobák lesznek vagy valami ilyesmi tervek annak...
Az hallottam, hogy a vasast meg az sztk-át is összevonják, sejtésem szerint vasas marad mert az le van pukkanva, a szépen állami adófizetős milliárdokból felújított sztk meg magánrendelő agy magánklinika lesz... :evil: :shock:

Zsuzsi: Gyógyuljatok, nálunk dettó ez a helyzet tudom min mentél át, nem irigyellek....++++++++++++++++++++ Dobsz képeket a nyaralásról?

Gira: Van ám abban valami amít a különszobáról írtál... :roll: Nagyon jól megfogalmaztad! Most így belegondoltam és télleg igazad lehet! 8)

Ági: Köszi :)

GErika: Én még megnézném a neten is pl Vatera, teszvesz vagy a babaszobán, használtan pl. Sokan megveszik aztán nem lesz jó a méret (én is jártam így sajna) vagy nem tetszik a gyereknek,kinövi...stb Így olcsóbban hozzá tudsz jutni. Megdöbbentő amúgy mennyibe kerülnek a lakástextilek :shock:

Anett: Ez nagyon jól hangzik, hogy neked segített a lekvár.. :) Magnézium 36. héttől nem kell, málnalevél tea mehet! Meg a homeós méhszájizomlazító golyók ha elfogadod ezt a tanácsot tőlem :oops: :wink:

Zalán tegnap volt egy hónapos! Este egy szál kukiban 4220 grammos volt (3400al született) Képek:
Kép
Csajok rajzolnak:
Kép
Tesók :)
Kép

ceniko
Szeged

ceniko
Szeged

Enikő! Akarom is szedni a bogyót, amit Te írtál még le szülés után, hol lehet venni????A Sas Patikába talán???Tündériek a gyerkők, micsoda haja van Zalán bébinek! :D

Köszi a többieknek is Magne B-s hszeket!Akkor vasárnaptól nem szedem! :D
20140113113746

Sziasztok!

Minden szülinaposnak és névnaposnak utólagosan sok boldogságot szeretnék kívánni!

Enikő, minél előbbi gyógyulást nektek! Nagyon szép súlyban van Zalán! :D

Zsuzsi, nektek is minél előbbi felépülést!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Klzsuzsi!
Nem semmi láza volt Dénesnek.Egyébként nekünk is mindig ilyen magas lázunk van akármilyen pici kis nátha az én gyerekeim tuti 40 fokos lázzal szenvednek.Én vagyok ilyen sajna kicsi koromban lázgörcsöm is volt ,ezért triplán be vagyok carva .....

Enikő!
Sajna nem tudom még hogy hova megyek dolgozni nekem a gyes 6 évig ,illetve iskolakezdésig jár az ikrek miatt ezt szeretném is kihasználni.Nagyon jó lenne ha a könyvesboltba vissza tudnék menni de teli a bolt nincs üresedés azt meg nem várhatom el hogy évek óta ott dolgozó kollégát rúgjanak ki mert én vissza akarok menni.
A szakoktató suli körül egyenlőre totál csend van kissé ki is vagyok akadva.Jövőhéten amikor Mátét viszem oviba beugrok és rákérdezek hogy mi van már.Szeptemberre igérték a felvételit amit egy másfél hónapos előkészítő előz meg szóval a szeptemberi kezdésből se lesz már semmi.A lóvét meg már nyár elején leadtuk.

Jövőhéten itt az ovi Mátém várja ez is fura egészen eddig vinnyogott ha oviról volt szó.Megint "csak" két gyerekem lesz...

Ja erről jut eszembe.védekezés
nálam is egy hatalmas nagy kérdés ez megmondom őszintén nem vagyok gyógyszer párti félek a mellékhatásoktól ,de a megszakított közösülés szerintem se a legtutibb.Nem egy olyan embert ismerek akinek így lett babája.Az óvszer hát nem épp a legkényelmesebb megoldás de legalább biztonságos.
Szóval kedden megyek dokihoz akkor asszem kivesézzük a lehetőségeket.

Na lassan megyek összepakolom a lakást hihetetlen nagy a kupi.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Kép
Kép
zitacicu2

Egy gyors kérdés: fügét hány hós vagy éves kortól lehet adni? Kaptunk egy csomót frissen és iszonyat finom, de nem tudom Tomdinak lehet e már? Azt tudom, hogy nagyon jó az emésztésre, meg a szívre, meg gyulladásra, jó lenne ha már lehetne adni...S.O.S pls!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Zita!
Igen, Mi voltunk, a "nászasszonyommal" és a menyasszonykánkkal" taliztunk. Nagyon bánt, h nem jöttél oda!!! Én nem igazán tudtam figyelni, Ábel ugyanis eltűnösdit játszott és rá kellett figyelnem.
Ez a Klinika összevonás kemény lesz, de reméljük a legjobbakat!

Enikő!
Zalántól kész vagyok, annyira széééép! A csajoknak nagyon jó rajzolojuk van! Jobbulást a család minden tagjának!

Csajok!
Mennyit isznak a gyerekeitek??? Azt olvastam, h napi egy liter a szükséglet. Ábel sokkal többet iszik és félek, h ez gond......

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Hali.

Hát iszonyatosan szar volt a reggelem, aztán meg keresgélős a délelőtt, hisztis a napközben. És még csak negyed négy, viszont érdekes módon a dédiéknél mindig jól viselkedik a drágaságom.

Anett, igen, utána nem javasolt, mivel fájáscsökkentő a hatása, ugye azért adják, de a 36. hét után már nem számít koraszülöttnek a baba, ezért abba is lehet hagyni. És mehet a tea, meg a golyócskák, amiket szerintem a Sasban is meg tudsz venni.

Gira, de érdekes, amit írsz. Nekem cirka 5 éves korom óta van külön szobám, de nem vettem észre, hogy ennek lett volna hátránya, igaz, a mi szobáink egymás mellett vannak.

Klzsuzsi, úgy látszik, nektek ez a keresztetek, de legalább tudjátok, hogy a jó után mindig jön valami rossz.
Dininek jobbulást!

Zitaa, na nekem is épp ez jutott eszembe, hogy helyet vajon hol fognak keríteni, ha épp baby-boom lesz, mert volt olyan, hogy mind a kórház, mind a klinika gyerekágyas részlege be volt telve. Én azt mondtam anyukámnak, hogy majd a császáros anyukáknak emeletes ágyakat állítanak be, hadd erősödjenek. :?

Enikő, az összevonásról én is hallottam valamit, de jól összekavarják majd az embereket, mert ugye kiadnak egy csomó időpontot, de mivel más adatot nem vesznek fel, lesz ám kavarodás!

Gerika, én szupijó függönyöket szoktam látni a turikban is, akár teljesen pamutosat is.
Mondjuk én könnyen beszélek, mivel anyós varrónő, így akár egy szép mintás paplanhuzatból is alkot nekem függönyt, ha épp arra vágyom. :)

Zsuzsu, hát ha többet iszik, az nem gond. Peti még a legdöglesztőbb melegben sem iszik meg ennyit, ha fél litert bekortyol, az már nagy szám! De átlagban szerintem még ennyit sem iszik meg egy nap, viszont van elég pisije (néha meglepődöm, hogy milyen nehéz a pelusa), kakija, így nem aggódom.

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?