A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

Nekünk megint 4 ébredéses éjszakánk volt, de én má' mindegy.

Tényleg Timo, próbáld az őszibarit, azt nagyon szeretik, mert fincsi édes! :wink: Bár most Sági azt mondaná, hogy "Neeee, inkább zöldségeket!" De akkor mikor lehetne kezdeni a gyümiket? Aztán ha elkezdi kapni a gyümit úgyis rögtön rájön, hogy mennyivel édesebb, úh nem igazán értem. :roll:

Kanál: nálunk úgy kezdődik minden etetés, hogy először egy negyed kanálnyi éppenmit odatartok a szája elé, arról ő levesz a szájával két molekulát, megkóstolja, és ha nem fintorog, akkor jöhet a többi, de fél kanálnál többet sosem kap, mert így is van, hogy a kanálon marad vmennyi. Lorca! Én ölben etetek, és sztem nagyon kényelmes. Egyelőre nem is veszünk etetőszéket, majd csak akkor, ha önállóan akar enni (az mikor lesz?).

Tényleg, akkor mi lesz holnap?
Vendég

Hali!

Benike nem javul! Tegnap este 38,6 volt a hője! :cry: :cry: :cry:
A vizelet vizsgálatot ma se sikerült kivitelezni mert hajnalba rátettem és apának fél kilenckor kellett volna elindulnia hogy bevigye de addig még nem pisilt! Fel fel ébred de azonnal vissza alszik! Én meg nem ülök villamosra egy lázas babával hogy az örsre elvigyem. Na meg amúgy se érek oda mert pont ennie kell és csak 10-ig lehet bevinni! :shock: :evil:

Timi! A képen milyen pellus van Lillán? Kivételesen pellust kell vennem mert nagypapi nem ért haza és 5 db van itthon! A tescós végül bevált? Abból a lila csomagolásut kell venni?

Tegnap kihányta az ebédjét úgyhogy most vissza fejlődtünk és csak tápszert kap!!!

KépKép
csongria

Szegény Beni! :( :( Jobbulást neki!
Vendég

Sziasztok,
Zsófi is alig 2 órát alszik napközben mostanában. Mondjuk éjjel 11-12 órát. Összesen 14 óra körül mozog a napi alvásmennyiség az utóbbi időben, ami elég kevés. Többieknél mennyi az össz mennyiség? Álmos és nem akar aludni. Nem értem. :( Ráadásul ma fél 7 kor kelt, pedig csak fél 8 fél 9 körül szokott. Bár most alszik legalább.

Van egy táblázat a neten az alvásigényről:
http://www.pampers.hu/hu_HU/le_read_art ... artid=2363

Különben Zsófi is nagyon mozgákony lett, csak az a baj, hogy ordibál közben. Mintha már mászni akarna (mint annak idején Áron). Szóval rögtön hasra vetti magát és csapkod, helyzetet változtat, nyúl minden után és egyszer csak már nem a szőnyegen van (pedig 6X5-ös habtapi (jól írtam?) van lerakva).

Napirendünk nincs, bár a fürdés időpontja fix és így az esti alvásé is valamennyire. Aztán néha majdnem kialakul valami rendszer, de pl. ma is már elromlott a reggeli keléssel.

Már gyűjtöm Word file-ba a hozzápi infókat :D (Mónika több hsz-e is szerepel). Még mindig nem nagyon adok semmit (néhanapján), egyrészt mert nem sürgős, másrészt mert lusta is vagyok. Mindenestre az alamlé mintha bejött volna neki. Több kanállal is megevett és ugyan nem cuppogott, de tátotta a száját.

Nanica,
5 hónapos adatok (saját mérés alapján):
7280 g (cm nincs)

Timi, Mazsi,
Zsófi sem szopizik többet, mint amit Mazsi írt. Reggel 200 felé közelít, este 100 felé (és nem fejek, nem adok kiegészítést, mégsem nagyon kel éjszaka csak fél 5 körül általában). És egyenlőre még gyarapszik kb. 100 g körül hetente.

Tia,
Jobbulást Beninek. Nagyon-nagyon jók a nyaralós képek (pláne a Széchényis).

Mazsi,
Akkor mégiscsak hat Timi módszere? Nálunk szerencsére (Kop-kop) még a kiságyban nem annyira forog.

KépKép
bozotka

Bozotka! Nállunk se alszik Beni 14 óránál többet szerintem minden baba más! De ha nekik ennyi is elég!? :roll:

6 és fél hónapos adatok 6910 gr és 70 cm!

KépKép
csongria

Ria!
Jobbulást Beninek! Remélem gyorsan meggyógyul!

Zsófi!
Lillus ált. 11 órát alszik éjszaka, napközben 3-at. Úgyhogy 14 összesen kábé. De neki ennyi elég. Ha nem akar aludni, nem erőltetem.

Ma adtam barit Lillusnak. Mennyit adjak belőle. Mert pár kiskanál után cuppogott még... éhes?

Timi
Kép Kép
timocska

Alvás: most, hogy így utánaszámoltam, nálunk is kb. 13-14 óra/nap az alvás. :o

Timo! Szerintem ha nem kér már, az egyértelmű lesz. :wink: Annyit adj, amennyit elfogad. Nálunk ez napról napra változik, egyik nap jó ha egy kiskanállal megeszik, másik nap nem győzőm utángyártani a kaját, hogy elég legyen. :roll:
Vendég

Timi, a fintorgás az nálunk még semmit nem jelent. Akármit adok, az elején csak odateszem h megnyalja, attól úgy fintorog, mint egy karikatúra. Iszonyat pofákat vág, mintha egyenesen sz@rt kentem volna a szájára. Utána viszont van, h ugyanabból megeszi majdnem az egész babaüveges adagot... :D De a kölest Boldi se mindig eszi.
Barackra azt mondta a védőnéni, h egy egészet is megehet ha akar (talán nem elsőre, de másodikra már igen)

Kacsa, nagyon változatos, h mennyit eszik. Van, h 20 ml-t, de van, h az egész üveggel (de a száját olyankor se nyitja)
Általánosan elmondható, h semmi lelkesedést nem mutat, irtó komoly pofával eszik, nem bírom kitalálni, h ízlik-, csak abból, h megeszi.
Leginkább fél üveg az adag.

Baninek gyógypuszik! Annyira sajnálom szegényt.

Most voltunk megnézni a bölcsit és nagyon szimpi, nem is gondoltam volna, mert én elég finnyás vagyok.. Márciusban nem lehet beiratni, csak szept, tehát másfél éves korától fog járni rendesen. Márciustól viszont hetente néhány nap térítéses módon ott lehet, ami nagy segítség, itthon dolgozok majd 4 órában, és gyorsan megcsinálom, értemegyek délben. (Persze ha nem utálja, mert ha igen, akkor minden borul, bár eddig olyan kis szociális típusnak tűnik)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ja tegnap lemaradt üdv az újjaknak.

Mónika: Mentős és mentős veresenyen volt.

Köszönöm a dicséreteket, igen rengeteget változott.

Timi: Kb 6,5 kg és 67 cm körül vagyunk, de holnap v jövő héten megyünk tanácsadásra.

Beninek jobbulást.

Tegnap kicsit mi is megilyedtünk, mert mikor anyósomékhoz mentünk, nagyon keservesen elkezdett sírni. Alig lehetett megnyugtatni és éreztük hogy kezd kicsit melegedni. De már napközben semm tetszett, mert nem evett rendesen, csak nyűglődött.
Amikor hazaértünk megmértük, de csak 37,1 volt. Reggel semm volt lázas és már rendesen evett. Arra gondolunk, hogy a foga, mert apa hozzá ért az ínyéhez és már orrdított, de látni, meg érezni nem lehet rajta semmit.

Pelenkázás: Nálunk már lassan lehetettlen. Forog, pörög minden felé, minden érdekli, ami a pelenkázón van. Általában a kezébe adok valamit, hogy lekösse.

Fürdés: Apa két hete fürdésnél hasrafordította és úgy lebegteti a vizen, nagyon tetszik neki. Egyszer véletlen belefejelt a vízbe miközben fújta ki a levegőt, így buborékozott a víz. Kb egy hete azt csinálja, hogy láttom már valamire készül, hunnya be a szemét és egyszer csak beleteszi a fejét a vízbe és fújja a levegőt. Utána amikor kiveszi meg vigyorog.
Mi most a nyaralás alatt zuhanyoztunk és nagyo tetszet neki.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Na nem kiabáltam el tegnap az éjszakai alvást. Igaz egy kicsit korábban kel, fél 3-kor, de aludt utána negyed 9-ig! Sőt már a délelőtti fél órás alváson is túl vagyunk. Peti 14-15 órát alszik egy nap, ebből nappal max 3 óra az alvás, jó esetben.

Pann,
Dehogy mondanám én senkinek, hogy mit adjon enni a babájának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak egy javaslat volt amit tegnap hallottam. Különben mintha a Rokica és a Lorca is mondta volna, hogy nyugaton a főzelékkel kezdik a hozzátáplálást. De mi Magyarországon vagyunk!

Ria,
Beninek jobbulást!!!

Timi,
Nyugodtan add neki a barit amíg kéri, ha nem kell neki akkor határozottan össze fogja szorítani a száját Lillus. :D

Kérdés: A 3 illetve 4 órás napirendnél mikor van a tízórai és az uzsonna???
Vendég

Szabi 8.20kor kelt fel! :o Megvan az áttörés! Lehet, hogy végre nem sötétben kelek :) Persze pont ma jött a gázos, úgyhogy én 7től a kaputelefon mellett álltam, nehogy felébressze őket, merthogy Nati is belehúzott. Csak 25 percet késett, egy baleset miatt. :? Percenként eszembe jutott, hogy az ácsorgás helyett akár aludhatnék is. :lol:

Az olyanokra én is nagyokat irigykedek, akiknek megvan a napi 16 óra. "Szerencsére" olyant elég keveset ismerek, az átlag alatta szokott lenni, olyan 14 óra, ahogy számolgatom ismerőseimet. Persze nehéz még saccolni is, mert nem tudom, mennyit van éjjel ébren. De 8 óránál biztos többet brümmög Szabi, és legalább 3 napközbeni alvása van, ami szinte soha nem éri el a két órát.

Timocska,
Szerintem nyugodtan adhatod, ha kéri. Elég jól működik a jelzőrendszerük, ha ízlik nekik. :D Már jó nagy, gond nem lesz. Max néhány napig nála is kimarad a kaka.
A pisigyűjtés eredményes volt?

Bozotka,
Lustaság hozzátápi ügyben nagy áldás :) Már kezdem is unni, pedig egy hónapja hogy feltámadt a lelkesedésem. :wink:

Csongria,
Jobbulást Beninek!
Ha beteg a baba, sokszor visszautasít még magától is minden nem tej/tápszer kaját. Nati éves is elmúlt, amikor pár rosszabb napon csak szopizni volt hajlandó.
Nincs valaki szomszéd/barátnő, aki ilyenkor besegíthetne? Esetleg a védőnő nem jönne ki? Egy telefont megér, hátha. :?

Pann,
Natival zöldségekkel kezdtem. A gyümi bevezetésekor nem állt át, változatlanul megette krumplit, répát. Szabi kisebb mérete miatt kapta a gyümiket, a zöldség (sütő-krumpli) ennek ellenére ugyanúgy működik. De szerintem is jobb zöldséggelkezdeni.

Önálló evésre most is képes és akarna is :D Fél éves elmúlt, így a gluténfóbiám múlóban van. Ha eléggé felbátorodok, kap majd egy kis kenyeret. Sajnos abban jó sok só is van, de választásom az nincsen. Nagyon jót tesz nekik, ha önállósíthatják magukat.

A saját kanálhasználat éves kor előtt indul. 15 hónaposan már bele is talál néha a szájába. Nati 2. év vége felé kezdett olyan tisztán enni, hogy merem előke nélkül enni. Ez mondjuk csak a kevésbé maszatoló, villával ehető dolgokra vonatkozik, nem a spenótra és horrorisztikus társaira. A gyerekek sokkal hamarabb tudnak önállóan enni, mint azt a szülők hagynák. A bölcsisek hónapokkal, sokszor évekkel korábban esznek maszat nélkül. (Ez itt egy pro bölcsi érv akart lenni)

Ha még egy pár hónapig kihúzzátok etetőszék nélkül, akkor elég lehet egy kis emelő is a székre. Nati onnantól kezdve, hogy az orra az asztal fölött volt, a széken ül. Nagyon jó, mert már egész korán lehetett vele étteremben enni. Persze vannak az etetőszéknek is vitathatatlan előnyei, de nekünk így jobb volt. De az ölben módszer az egyetlen, amivel 100%, hogy nem vághatja hanyatt magát. Bár néha majd kiugrik a kezemből, amikor úgy dönt, hogy vége a kajálásnak. :roll:

Egyre kevésbé értem, hogy kivitelezitek a szopik lemérését. Már mindent bevetettem, ami rávenné Szabit, hogy pár másodpercig ne kalimpáljon és meg tudjon állni a mérleg. A 6 hónapos szám is több mérés átlagából jött ki, a magasabb az 60gmal több volt, pedig max levegőt nyelt. Tapsolok, ugrálok, villanyt kapcsolok, csörgőt rázok, hasra teszem, szájába dugom az ujjam, hülye hangokat adok ki...nem is tudom, mit próbáltam még. Már gondoltam arra is, hogy valahogy mozgásképtelenné teszem, de csak túl drasztikus megoldások jutottak eszembe (szatyor :twisted: ), úgyhogy marad a küzdelelm.

Timocsak
A 7 kg már vagy 2-3 hete is megvolt egyszer, de utána megint visszaesett. Mérésmizéria okán már én is lazulok, nem mérem naponta :lol:

Tegnap összefutottam az egyik anyukával, akivel együtt voltam a koraszülött osztályon és nagyon szimpatikus volt. Nagyon sokat gondolok azóta is azokra, akiket ott ismertem meg. Most már bánom, hogy így, összefutva nem nyomtam legalább egy emil címet a kezébe. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem eléggé megvisel, hogy találkozok emberekkel, napokig együtt vagyunk, azután soha az életben nem találkozunk. :(

Kép KépKép
lorca

A tagolásom eléggé butára sikerült, bocsi.

Kép KépKép
lorca

A talit nem merem bevállalni. Elég messze van, félek, hogy elkap az eső. Nem lenne jó, ha pont az uszi előtti héten betegednénk le. Bocsi, gyáva nyúl kategória lettem.

Megvan az uszipapírunk! :D Tegnap bementem, még a váróban sem melegíthettem meg a hátsómat, mert kint állt a védőnő és kérdezte, miért jöttem. Mondtam, miután ő azonnal bement és a dokinénink kitöltötte a papírt, és ki is hozta. Szeretem az ilyen ügyintézést! :P

Kép KépKép
lorca

Na, gondolom mindenkinek elege van abból, hogy én itt magamban irogatok és gyártom a hszeket. Csak még egy utolsó. Aki jön usziba és tart fülgondoktól, hozhat egy kis olajat, amit belecseppent a fülébe úszás előtt. Védi. Ha szoktátok tisztítani egyáltalán, azt most már ne.

Eldugultam. :oops: :D

Kép KépKép
lorca

Itt van anyukám, úgyhogy ma lazásabb nap van! :)

Pisigyűjtés egyenlőre sikertelen. Az éjszaka feltett zacsiba kábé 1 ml került, bezzeg a pelus tele volt! :roll: A második zacsinál jött egy kaki, sikerült belekakilni! :shock: :shock: Most az utolsó zacsit hoztam működésbe, de fogalmam sincs hogy fogunk értékelhető mennyiséget produkálni! :shock: :shock:

Ágiboldi!
Tök jó, hogy van olyan bölcsi, ami szimpi és "szívesen" hagyod ott Boldit.
Szinte látom magam előtt, ahogy komolykodva ott ül a szupi székében és komótosan faltozik! :D :D

Lorca!
Na, hát Lillusnak a max kelés az fél 8 volt!!! Látszik, a koránkelést is tőlem örökölte! :D

Lin!
Aranyos lehet Gréti, ahogy lebeg a vízen és bubikat fúj! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!
Gergő már 2 napja nagyon nyűgös, nappal max egy órát alszik, de azt is több részletben, és éjszaka is sokszor felsír. Tegnap volt egy olyan sírásrohama, hogy már azon gondolkoztam viszem az orvoshoz. Mértem a lázát is, de nem lázas. Fogalmam sincs, mi baja, én csak a fogára tudok gondolni, de azt sem engedei, hogy megnézzem, rögtön elkezd sírni.
Most végre alszik, de nem hiszem hogy túl sokáig tartana, egyre meg az okmányirodába kéne mennem, nem tudom hogy fogom kivitelezni.

Mi lesz a holnapi talival ilyen időben?

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Hazajöttünk, és már elvileg a kórházban vagyok. Gyakorlatilag itthon helyhiány és a babára való tekintettel. :) Holnap műtenek, de végig szopiztathatok, kiv. persze holnap az altatás miatt. Gyógyszereket sem fogok kapni. Úgyhogy emiatt megnyugodtam. Vicces hogy milyen fejetlenség van az Uzsokiban. Nagyon sok a beteg, mert kiemelt kórház lett.

A nyaralás nagyon jó volt. Majd teszek képeket a jövőhéten, ill. a temitaliról is lógok képekkel. Nincs ám elfelejtve! :)

Üdv az újaknak is!

Ja és Briginek is csak 5 és fél hós adatai vannak:
6710g és 68 cm. (Nem nőtt a hossza 1 hónap alatt, vagy elmérték! :shock: )

Próbáltam visszaolvasni, de nagyon sokat írtatok szerencsére. Látom megy a hozzátápi ezerrel. Majd műtét után mi is nekilátunk. :)
lora7

sziasztok

nekünk áttették a bmasszázst holnapra, úgyh ugrott a tali, de sztm kockázatos ilyen időben a szabadtéri. egy csomót gondolkodtam fedett helyen, de a játszóházakon kívül nem sok minden jutott eszembe. azért meg talán túlzás ebben a korban vagyonokat fizetni, amikor nekünk csak az kell, h lerakhassuk a babákat

lorca
ezt nevezem átállásnak!!nálunk semmi haladás, sőt tegnap kele már 7kor totál kész volt, egyszerűen nem lehetett tovább ébren tartani
uszipapírhoz szabi nem is kellett??
pszék nálunk még használatban, igaz kele kisebb szabinál. nem mondom, h uúgy rajong érte mint rég (pl most már el nem aludna benne), de azért elvan.

ágiboldi
hurrá bölcsi!!! mi volt szimpi? a hely? a gondozók? a szellemiség?

nappali alvás
egy időben összeírtam a nappali alvását, és több lett, mint hittem. :oops: összesen kb. 3, max 4 órát alszik napközben, viszont érdekes, h két és fél óránál többet egyben soha nem aludt, még csecsemőkorában sem nappal. most is a 45 perc/másfél óra az átlag/max.

timo
pisigyűjtéshez kitartást! nem lehet egyszerű egy lánynál megcsinálni.
ha kele vlmelyikünktől örökölte volna a reggeli ébredést (adta volna a jóisten) akkor dél előtt hangját se hallanánk :lol:
blöki nyomán betettem kele ágyába az óriásplüsshalat és tök jól működik.annyira cuki, ah ölelgeti!

lin
ez aztán a vízszeretet! na mi ennek azért a közelében sem járunk

ria
beninek jobbulást!!! igen, a lilazacsis pelus a nyerő!

úszás
hánykor van hétfőn :?: most láttam, h délre tanácsadásra kell mennünk :roll:

majus3

és még azt (esküszöm, nem kapok százalékot :lol: ), h még szept 12-ig akciós a dmben a digitális képelőhívás, sztm n megéri!

majus3

Május, tedd át a tanácsadást más napra, bár nem emlékszem hánykor..

Többiek, hánykor is?? Háromnegyed mennyi?? De előtte lassú a busz mert dugó, és át is kell öltözni, meg gatyát venni nekik stb.

Az volt szimpi, h tiszta, bár a bútorok, játékok régiek, de az mindegy.. és a gondozók aranyosak voltak, akivel találkoztunk mind megállt Boldival barátkozni, h de aranyos, és már várják h menjen.. hehe, még mit sem sejtenek...
:wink:

Kép
Kép
agiboldi

Lora,
Szia!
Holnapra egy nagy kalappal kívánok Neked!!!! Klassz, hogy tudsz majd szopiztatni!
Dolgozik anesztes barátném az Uzsokiban esetleg ha gondolod szólok neki, hogy legyen ott a műtétednél ha tud!!!

Május,
Hétfő 3/4 2 a pontos időpont!!! :D
Köszi a dm infót!

Móni,
Sajnálom, hogy Gergő nyügősebb, ha vigasztal akkor Peti sincs két napja a topon. Én a fogára fogom, nem engedi
Ő sem, hogy hozzányúljak Pedig eddig még rágta a kezemet is és úgy érzem meg is van duzzadva egy kicsit.

Ági,
Szupi, hogy ilyen jól alakul a bölcsidolog.
Hogy álltok a hintával? Peti már felül benne és oldalra nézelődik esetleg rágja a hinta szélét.

Lorca,
Micsoda változás!!! Nagy gratula Szaszának, hogy ilyen ügyesen aluszkált.
Na és legalább időre jött a gázos?
Mikor van tízórai és uzsonna mondjuk ha a szopirend a következő: 8- 11- 2- 5- 8? Még ezeken a kájálásokon felül kell beikatni a tízórai meg az uzsit vagy mondjuk a 11 és az 5- ös szopi előtt vagy után?

Timo,
Pisi?
Jó, hogy ott van az anyukád, legalább egy kicsit tehermentesít. Nekem is jön az anyukám pénteken!

Én is sokat gondolkodtam fedett talihelyen, de mint Május én is csak a játszóházig jutottam.
Mennyien lennénk amúgy ha lenne tali???
Vendég

Lora, szorítunk holnap, gondolj csak Brigire közben :wink:

Ági, engem is érdekel a napirendes kérdés. Sztem igen, azaz a 11 és 5-ös szopi előtt v után

Hinta nem jó :( csak ritkán, ha amúgy is jó kedve van. Mégiscsak attól jó egy hinta, h a Petié :lol:

Az előbb megevett egy igazi banánt és barackot turmixolva. Eddig ez ízlett a legjobban. Persze ezt is komoly pofával nyomta, de sírt ha nem adtam elég gyorsan..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, nem tudom meddig tudok visszaolvasni, de megpróbálom...

MMónika!
Bátor?Nem, de a ygerekorvos mondta, hogy ezeket adhatom neki. :roll: Én csak kölest, és barnarizst adok neki, tuidom, hogy a többiben van glutén.
Nem fáj neki, nem is szeles tőle.Legalábbis nem mutatja, hogy gondja lenne. :roll: Én fajtám, engem sem hajtanak meg a szlesebb kaják. :wink: Viszont mindegy mit adok neki, mindentől bogyósat kakil.Vagyis a répától, ami elvileg fog, attól lazábbat.De nincs székrekedése, csak nem pépes a kaki.(bocsi :oops: )Napont a4-5x is van neki, szóval szerintem nincs gond a kajákkal.És szívesen megeszi őket, nagy mennyiségeket is.

Csongria!
Céklát meghámozom, megmosom, kicsi kockákra vágom, ugyanígy a répát is, és megfőzöm, teszek hozzá egy evőkanál kölest is, azzal együtt.A végén, ha kihült turmixolom, egy kis táppal.
Hát nekem Domestossal sem jött ki a sütőtök. :(
Beninek jobbulást!Lehet neki is ez a 3 napos láza van?
:roll:

Pann!
Emili is pont ilyen, ha darabos kaja van a szájában, ezért még a reszlt almát sem eszi meg, csak ha össze van turmixolva.De ma kapott főtt aémát rizzsel, és a rizs egy kicsit morzsás marad benne, de megette, mert jó hígra csináltam a pépet, hogy csak nyelni kelljen. :wink:

Sági!
Hát igen, én nemis fogok rántást adni neki, minek?Anélkül is mgeszi.Az olaj ok, tudom, hogy kell a vitaminok miatt, de abból is csak olivát fog kapni.
Emili is nehezen fogadta el a zöldségeket, pont az édes íz miatt.De akkor jött a répa, mert az édes, meg a tök, az is, a céla is nagyon édes.Szóval ezek után már a brokkolival nem volt gond, pedig az nem olyan édes, de ette mint a kacsa a nokedlit.Persze a táp benne édesíti egy kicsit. :wink:
Nálunk úgy van a napirend, hogy amikor felkel Emili, akkor kap tápit, majd 4 óra múlva(ha kibírja addig)kap gyümit, majd 4 óra múlva megint , akkor főzit.Szóval olyan 4-5 óránként, ahogy megéhezik adok neki.De a kajasorrend az ugyanaz, tápi-gyümi-főzi-tejpép-tápi-Ha vmikor még éhes ezeken kívül, akkor tápi, vagy ha nem ette meg a gyümit, vagy a főziot, akkor megkapja azt.

Lorca!
Emilim azóta hízik jobban, amióta kap gyümit, meg főzit is.
Pihiszékünk van, báér mostanában ritkán van benne, mert ő már ülni, meg kúszni akar. :D
Emili viszonylag sokat alszik, napközben,mert 1-2 órát bír ébren, utánna viszem aludni.Olyankor alszik 1 órát átlagban, de naponta 1x 2órát de., vagy du.Éjjel este fél 9től kb. reggel kb. 7ig alszik, de kel is éjjel vagy 3-4 mostanában.eddig 4 átaludt éjszakánk volt csak.:-(
Vannak babakétszersültek, azokban talán nincs annyi só(glutén igen), azt be lehet áztatni egy kis gyümilébe, vagy főzibe turmixolni.Meg van 6hóstól babakeksz is, bár az édes.
Nem tudom Emili mikor fog önálóan enni, de a próbálkozások már megfigyelhetők, mert a kanalat mindig ki akarja venni a kezemből, vagy megfogja a kezemet, és húzza szájához.:-)
Kórházi szobatársammal én is íg vagyok, néha írunk egy sms-t, aztán kész, pedig bent jól elvoltunk.

Timocska!
Jó, hogy ilyen jó éjszakátok volt!Én ezt már nem mondhatom el. :evil:
Aranyos a kép! :D
Én először a kölest almával főztem össze, de nem ette, tényleg rázta tőle a hideg, tiszta libabőrös volt, meg öklendezett, pedig sima pépes volt, édes.Utánna kevsebb kölset tettem bele, és ette.Azóta észre sem veszi, hogy van benne köles, pedig minden főzibe teszek, a gyümikhez nem, mert azokat nyersen turmixolom.
Én addig adok enni Emilinek, amig tátog.Ha már nyafog, és szorítja a száját, akkor nem kér többet(bár tegnap este ülve megette a maradékot is, szó nélkül, szóval most lehet a fekvő helyzettel volt a gond :roll: )
Pisigyűjtés:tarts egy kis gyógyis üveget, vagy vmi kis poharat a nunijához, itasd meg jól(ha iszik vizet, vagy szopi után)és fújj a nunijára, jó közelről, jó erőssen!Emili olyankor általában pisil.De egy popsitörlőt is tehetsz az alhasára addig(nem fog megfázni).Ha semmi eredmény,a kkor a nagyajkakakt is kicsit széthúzhatod, de csak kicsit, és úgy odafújni.Hátha...

Móni!
Gergőnek jobbulást!Nem csak a foga lehet, nincs afta a szájában?És azért nem engedi hogy megnézd?

Lora!
Mi bajod van?(ha megkérdezhetem).Mindenesetre mielőbbi jobbulást kívánok, és gyors felépülést a műtét után.

Bár mi nem megyünk, de állítólag a Brendonban van játszóház, az fedett(a Váci úton),és elég jónak mondják.

Emili megint kelt éjel többször is. :evil: 2kor meguntam, adtam neki kaját, utánna aludt fél7ig. :roll: Majd 1 óra múlva mind2en aludtunk fél11ig! :D Úgyhogy végre kipihentem magam(és most is alszik,úgyhogy sietek is a dolgomra).Bár a városba is kéne menni, de ebben az esős időben nem tudom mi lesz...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

ágiboldi
hánykor kéne taliznunk a blahán hétfőn? n n szeretném, ha beleférne a tanácsadás! (és egyedül nem tudom, h találunk oda :oops: )

tényleg, jön vlkinél (rajtunk kívül) a baba apukája is?

a kendőhöz itt van a link, amit még annó róki tett be, széép nagy gyereket is tart benne a csaj (persze lehet, h csak addig, amíg exponál a gép hehehe)
http://www.mobywrap.com/instructions.php?link=7

lora
drukk a műtétedhez! kár, h pár hete, amikor érdeklődtél nem tudták ezt ilyen pontosan megmondani, nem kellett volna annyit izgulni a szopi miatt

majus3

Sági!
Én taliznék szívesen...
Szerintem a 11- és a 2-es szopi után vmikor.

Lora!
Nagy kalappal, drukkolunk nektek! :)
Gyógyulj meg hamar és remélem, Brigi is bírja majd egy napig szopi nélkül!

Móni!
Sajnálom, hogy Gergő nyüszis! :(
Egyszer nekünk is úgy rázendített Lilla, hogy már én is a dokit fontolgattam. De végül megoldódott, abbahagyta..

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Ria!
Lilluson tescos a pelus, lila zacsis! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Május, köszi a linket, tanulmányozom.. tényleg elég nagy gyerek, kíváncsi vagyok meddig jutottak :wink:

Hááát ha 3/4 2 (köszi Sági) akkor oda kéne érni 20 perccel előtte, de most először sztem menjünk biztosra (mert gatyájuk sincs még, venni kell), szóval célozzunk 1/4 2-t, a busz kb fél óra, és még ott is menni kell picit. Szóval talán fél 1-kor kéne talizni a Blahán. Lorca, szerinted? Ti is felszálltok arra a buszra ami minket visz a Blahától? Szted mikor kéne indulni hétfőn?
Nem tudom a busz menetidejét, mert visszafele a múltkor (azaz pont dél tájban irtó nagy dugóban vánszorgott, kb 45 percig ment)
Timi, talán jobban tudod..

Kép
Kép
agiboldi

A 173-as, ha nincs dugesz, 20 perc alatt a Blahán van. De kiszámíthatatlan.

Május!
Mi apunk nem jön! :cry: :cry: Keresi a pénzt. :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

Néha még olvasgatlak titeket :D

Timocska
a pisi-zacsi felhelyezéshez szeretnék tanácsot adni :wink: :wink:
Vizes v. kamillás vattával jól töröld át, belülről is a váladékot, száraz pelussal szárazra. Kicsit húzd szét a nagyajkakat, a zacsin a lyuk pont a puni aljához kerüljön. a zacsit lazán tedd a fenekéhez.
Pelust csak lazán tedd rá, ne ültesd, mert az is elnyomja a zacsit :shock:

Sok sikert hozzá!!!

Nagyon szép nagy már minden baba, további jó fejlődést mindenkinek!!

üdv.:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

jelentem kivasalva :lol: :wink:

de már újabb adag a szárítón :cry: persze ebben az időben hátha nem szárad olyan gyorsan ... :wink:

majus
ne is emlegesd a DM akciót :lol: ui én kb 2 hete nagy nehezen kiválogattam az első 4 hónap fotóiból h mit szeretnék előhívatni, nagyiknak dédiknek magunknak...sikerült leszűkítenem :shock: 304 db :shock: fotóra a mennyiséget és a rossmannban hívattam elő ...29 Ft-ért.erre 2 napra rá eltévedtem a DM honlapjára és látom h 20Ft a fotó :shock: :evil: :evil: :evil: azt hittem infarktust kapok :lol: kb3000FT-t spórolhattam volna :evil:

a ksimamában most van egy céklás főzis recept...
ha kell vkinek bepötyögöm

ria
Beni ennyi gyógypuszi után is ilyen ramatyul van? :shock: :lol: :wink: azért mennek továbbra is a gyógypusszancsok hátha egyszercsak eléri a megfelelő puszi : szintet :lol: :lol: :lol: és eliszkolnak a fránya bacik v vírusok

lora
legyél hős! :lol: tök jó h szopizhattok :wink: ja és Lea is csak 1cm-t nőtt 4---5 hónapos korára :lol: a pocakját viszont tömte :lol:

timo
vígasztaljon a tudat h csajsziknál még nekünk szakembreknek is gázos volt sokszor a pisivétel...nekem sem tartozott a kedvenc munkáim közé... :wink: de sajna ez az egyetlen módi...a pankaa félét még nem próbáltam de ki tudja hátha... :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

szia gabi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lányok!
Eszembe jutott egy fontos kérdés: mi van akkor, ha kábé mondjuk egy hónap múlva elfogy a tejcsi. Akkor mit kap a gyerkőc? Tápit???

Timi
Kép Kép
timocska

Megint itt! :)

Panka
Epeműtétem lesz, mert Brigike szétrugdosta.

Ria
Beninek a mi gyógypuszijainkat is add át!

Timi
Miért fogyna el a tejcsi? Ha Lillus szopizik akkor nem fogy el! Egyébként meg konzultáltam a Diószeghi Eszterrel (LLL) a műtét miatt és az mondta, hogy min. 40 nap kell a teljes elapadáshoz fejés és szopi nélkül.

Lányok! Olvasom, hogy mentek úszni. Szerintetek lehet később csatlakozni? Kérdezzétek meg nekem légyszí! A jövőhéten biztos nem tudok menni, de utána már szerintem lehet!

Most már tényleg nem jövök, csak majd ha újra itthon leszek. Köszi a drukkokat. :)
lora7

Timi, hát persze, tápit, gondolom. Sokféle van, lehet, h akkor már nem is anyatejpótlót adnak, azt nemtom.

Lora, drukkok!

Gabi, szia! :)

Május, a fél 1 a Blahán összejöhet? Kell várni a tanácsadáson? Nem lehet előrébb rakni picit?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Na okozok most egy kis döbbenetet!!!! :shock: Beninek nagy valószínűséggel vesemedence gyulladása van! Továbbá nagyon vérszegény, hatalmas szívzöreje van és az új doki szerint soványka is. A soviság lehet hogy a tápszertől van. Elképzelhető hogy tejmentes ditéán leszünk! De ez még nem biztos! A vizeletet sikerült levenni és elvittem holnap reggel megyünk vérvételre. Ha meggyógyult megyünk kardiólógiai kivizsgálásra! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nállunk a tizórai 9 és 10 között az uzsi 5-kor van!

Köszönjük a sok sok gyógy pusszancsot mindenkinek!

Lora drukkolunk!

Akkor ezek szerint mindenkinek bevált a tescós pellus!?

KépKép
csongria

Tudtam éreztem hogy nem stimmel valami Beninél!!!! De könyörgöm 2-3 hetente vittem orvoshoz minden kis szar miatt meg pötty miatt. Másnak miért nem tünik fel hogy vérszegény meg nem hízik jól??????? Két hete szóltam hogy nagyon erős szagú a vizelete!!! Azt mondták itassam többet. Biztos azt gondolták na a hülye depressziós anyuka mindennel ide hordja a gyerekét!!!Na befejeztem!!! Bocs!!! :oops:

KépKép
csongria

Ria: Én nem tudom, de néhány orvos olyan felelőtlen, legaláb a pici babákkal, gyerekekkel törődnének többet. Náluk még esetleg ki lehet küszöbölni egy-két betegséget.
Remélem nem lesz túl komoly és hamarosan meggyógyul Beni!!!

Lora: Nagy-nagy drukk a műtéthez.

Május: Imád pancsolni. Amikor már este megyünk be a fürdőszobába, nem lehet lelőni. Izzeg-mozog, sikongat. Egyszerűen megőrül érte, az apja ilyen nálunk.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mégis vagyok még egy picit!

Ria!
A drukkot köszönöm, de inkább minden drukk menjen Beninek! Eddig hogy nem vették észre a szívzörejt? Nálunk mindig meghallgatják! Remélem az új doki rosszul hall! Nyugodj meg, nem lesz semmi baj! :cry: :cry: :cry: Ja és mért lenne sovány? Azt mondják, hogy fél éves korig duplázni kell, ez bőven sikerült. Igaz, hogy nem egy kövér baba, na de amennyit mozog! Egyébként kb. egyformán halad Brigivel és nekünk még nem mondták, hogy sovi. És Brigi is egy örökmozgó!

Egyébként mi is használunk tescos pelust és szerintem is jó.

Már nem mondok semmit. :oops: Majd egyszercsak jövök... :D

Még utsónak egy kép. Ezt kapta Brigi a dédijétől, saját készítés. Ebbe lesz megkeresztelve. :)
Kép
lora7

Ria,
Nagyon nagyon sajnálom Benikét. Biztosan nagyon gyorsan meggyógyul majd!!! Szívzörej, majd a kardiologus véleményére adj!!! Lehet rosszul emlékszem, de talán csecsemőknél gyakori a szívzörej és kinövik. Nem tudom pontosan most ez honnan ugrott be, de valami hasonló rémlik. Bocs ha félrevezetlek! Mazsi emlékszel valami ilyenre?
Sok.sok gyógypuszi továbbra is Benikének és most már nyugipuszik Anyukájának is!!! :D
Vendég

ria :cry:
új doki? háziorvost váltottatok?l ehet h lemaradtam :oops: mindenesetre most akkor a végére jártok...
a vérszegénység több ismerős bébinél is bejátszott...gyógyszerrel rendben lehet tartani amiatt szerintem ne aggódj :wink:
sovány? h érti ezt?mennyit hízogatott vagy Te nem mérted?
és ez eddig nem tűnt fel nekik?védőnőnek sem?
vesemedencegyull. :shock: ---dehát Te itattad ezerrel :shock:
szóval nem Te vagy a hunyó! :lol: :lol: :lol: minden rendben lesz tuti!!!!!

hihetelen ez az eü. ellátás:evil: :evil: :evil: :evil:

én a múlthéten azért akadtam ki mert kb. 1,5 hónapja vmi megcsípett és olyan bőrtünetem lett ami a kullancsípés után van ...bőrgyógy javaslatára 4 héttel a csípés után labor...
kértem még a háziorvostól h vasat és vérképet is nézzünk.OK.
elvileg 2 hét múlva eredmény kellett volna legyen ...semmi 3 hét múlva még mindig semmi majd a 4 héten mondtam az asszisztensnek h nézzenek utána...kiderült a laborban nem fordították meg a kérőlapot így nem csinálták meg a vizsgálatot :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: újra vérvétel és újra 300 Ft :evil: :evil: :evil:
és mi van ha tényleg Lyme kóros az ember vagy mi van ha (most nem magamról beszélek ) de vmi nagyon fontos kérés van a paíron aminek eredménye életet menthet?????????

és akkor itt van lora akit hónapok óta készítenek elő,szoptatós kismami és ma elküldik helyhiány miatt :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Gyors státuszjelentés rólunk. Többen is kerestetek, nagyon aranyosak vagytok hogy gondoltok ránk!

Minden rendben, csak egyedül vagyok a lányokkal, és ennek a tetejébe még egy csomó elintéznivaló a nyakamba szakadt, úgyhogy netezni nem nagyon volt/van alkalmam.

Szilvi (Szaszával együtt!!! :D neki is boldog félévet!) most lett 6 hónapos. Az adatok: egy héttel ezelőtt 7600 grammot mértek a rendelésen, én az itthoni fürdőszobamérlegen 8-at. Tehát valahol a kettő között lesz az igazság. Kb 65 cm hosszú. Állandóan hason van, már rendszeresen lerakom a parkettára Zsuzsa mellé játszani, először csak forgott a középpontja körül körbe-körbe, de pár napja elkezdett hernyózni!!! Ülni még nem tud, de odaküzdni magát ilyen kommandókúszásban, feneke az égnek, tényleg mint a hernyó, tök aranyos.

Nekifeszültünk a hozzátápinak, ő merőben más mint Zsuzsa volt, magyarul neki ízlik a kaja. Először egy gerezd barackot adtam a kezébe, azt szopogatta, csócsálta, most már leturmixolom neki és kanálból kapja. Este meg Sinlacot kap. Én érzésre keverem, most pl két evőkanál száraz port kevertem el annyi vízzel hogy kicsit folyékony legyen. Megette.

Sajna az alvókája jópár hete elromlott, ennek megfelelően totálkáros vagyok. Zsuzsa végre átalussza az éjszakákat, most Szilvi romlott el. Éjjelente 5-6-szor kelt, de igazából nem tudom pontosan hányszor, csak azt, hogy rohadt fáradt vagyok.

Egy szobában alszanak, illetve altatom őket, aztán mikor Szilvi ébred akkor én megyek át (és ragadok ott). Tegnap éjjel Zsuzsa átforgott a saját ágyáról a mellé tolt ágybetétre, középen Szilvi akit szoptatni próbáltam, már szinte a padlón én. Ha elmozdultam Szilvi mellől, azonnal felébredt. Elképzelhetitek, milyen pihentető volt így az éjszaka. Egyébként szinte mindig a kiságyába rakom le aludni, és általában el is alszik ott. Kb olyan pozitúrában szokott aludni mint Lilla a képen. Mindig "befordul" valamilyen irányba, és ollós lábakkal balanszírozva alszik. Nem tűnik túl kényelmesnek, de hát ő tudja.

Meg akarom próbálni leszoktatni őt az éjjeli szopiról, de igazából még nem szántam rá magam. Szinte biztos hogy a sírást nem fogjuk tudni elkerülni, és nem akarom, hogy Zsuzsát is felsírja, mert akkor kardomba dőlök. Az az igazság, hogy fájó szívvel mondanék le az éjjeli összebújásokról, ha mértéket tudna tartani a gyerkőc, akkor biztos nem tenném, de így nem bírom tovább cérnával. Zsuzsa topikjában van egy pár anyuka akinek sikerült leszoktatni a gyerekét az éjjeli szopiról, majd onnan kell informálódnom.

"Röviden" ennyi. Most megyek aludni. David ma estére átvállalta Szilvit egy pár üveg lefejt tej társaságában, én meg megyek Zsuzsa mellé aludni.

Jövő héten kezdi Zsuzsa a bölcsit, akkor talán majd több időm lesz bekapcsolódni a beszélgetésbe. :( Néha olvasgatlak titeket, de még ezzel se nagyon tudok lépést tartani, nemhogy írni. Remélem nemsokára változik a helyzet!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sági
épp most akartam ezt is írni, mármint h sok esetben kinövik!!!!! :lol: :lol: :lol:

timo
én is a héten kérdeztem a védőnőt h ugye a tejcsi nem fog egyik napról a másikra esltűnni :?: :shock: :shock: :shock: azt mondta h ha eddig kitartott biztosan nem és nem úgy van az h csak ripsz-ropsz eltűnik úh nyugi :lol: :lol: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
iszonyú gyorsan kell írnom, mert Ádám mindjárt kiszedi a memóriát. :shock: ha holnap netán lesz tali vki küldje meg a koordinátákat sms-ben, köszi!

Ria! Gergőnek is zörgött a szíve, mire a kardiológushoz értünk, már kinőtte. Remélem veletek is ez lesz, de legalábbis semmi "kinőhetetlen"!
Vendég

sziasztok!

De aranyosak vagytok, hogy köszöntötök, emlékeztek még rám-ránk. jól esik :D :D :D
Sajna én is többnyire olvasó üzemmódban vagyok, de azt is azért kevesebbet :? de nem panaszkodom. Imádom ezt a nagycsaládos életet :D :D :D

Ria
nekem Adrikámnak 3 hónapos korától volt visszatérő húgyúti fertőzése, nem ugyanaz mint a vesemedence gyull. ezt tudom, de ami miatt írtam, hogy nálunk is a súlynövekedése lassult le legelőször :!: Vizeletből persze rögtön kibukott a probléma. Én akkor még nem éreztem, hogy erősebb szaga van a vizeletnek, pedig tényleg más :? :?
Kikezelik ügyesen, utána arra kell Nektek is majd vigyázni, hogy könnyebben felfázhat mint más gyerek :D :D

Timocska
én úgy tudom fél éves kor után nem feltétlen adnak tápszert, főleg ha szépen eszik a baba, de nem fog az olyan hirtelen elapadni a tejcsi, fokozatosan szokott :wink: :wink:
Lillus is nagyon nagyot nőtt, nagyon édes :D :D

Mazsi
bár ritkán jövök engem érdekel a céklás recept, jöhet privibe is :D nyitott vagyok minden-féle új kaja felé :D :D :D

Mi is nagyon növünk ám :D :D olyan gyorsan telik az idő :roll: :roll: 3 hete volt 8640g a kisasszony és 73 cm. 5 hónapos korától stabilan ül, most már négykézlábra áll, hintázik.
Imádja a tesóit, bírja a gyűrődést(muszály neki).
5 hónaposan mi is elkezdtük a gyümölcsözést, több-kevesebb sikerrel :roll: :roll:
Üveges bébikaja annyira nem jön be,mondjuk abban sütőtököt próbáltunk. Sima gyümölcs az inkább

Mindenkinek nyugodt éjszakát :!:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Lora: megy a drukk.

Ria: remélem hamar rendbejön Beni! Tényleg nagyon bosszantó, hogy eddig nem vettek komolyan.
Ha megnyugtat, nekem is van még mindig 1/16-odos zenei szívzörejem... egyenlőre nem okoz/okozott gondot.
(Linusnak is van, 2 hósan voltunk kardiologián, fél év múlva kell visszamennünk)

Timo: sikerült a mintát leadni?

Róki: jó hogy írtál... remélem sikerül az éjszakai szopiról leszoktanti Szilvit, a Suttogó szerint növelni kell a nappali evések mennyiségét, hogy éjszaka ne legyen kalóriára szükség. (arra nem ír semmit, ha nem a tejcsire, hanem az anyaszagra van szüksége a bébinek :()

Mazsi: engem is csípett meg valami múltkor és kokárda szerű nyomot hagyott. Elmentem infectologiára, de hálistennek minden negatív. (még clamídiát is néztek, amit nem is igazán értettem, hogy miért). A doki szerint hangya csípett meg, de kérte, hogy 1 év múlva menjek vissza újabb kontrollra. ( korábban csípett meg kullancs, azt mondta a mostani vizsgálat azt igazolhatta, vagy cáfolhatta volna. A mostani esteleges fertőzést még nem biztos :shock: :shock: )

Juj, van egy jó hírem is. Lehet, hogy itt is lesz babaúszás ősztől! Még az ÁNTSZ engedélyére várnak, de már hétfőn lesz egy megbeszélés, kinek milyen időpont jó, hogy lehet majd felkészülni ... már nagyon várom!
Majd jöhetnek a tippek, mire figyeljünk! Gyűjtsétek csak a tapasztalatokat! :D
Tényleg, kértek valahol kis fürdőgatyuszt, amit az úszópelusra leht feladni? Itt kérenk, de eddig sehol nem találtam.

nanica

Gabi,
Szépen fejlődik pici Eszti :) Jó hallani néha felőletek is!

Róki,
A hernyózás nekünk is van, a különbség annyi, hogy Szabi nem halad, hanem egyszer csak kigurul belőle vmelyik oldalra és azután bambán néz, hogy mi is történt. :)

Mazsi,
Remélem azért nem a körök jelentek meg a kullancs körül. :shock:

Ez a nem nézek utána rendesen eü nekem mindig a barátnőm nagypapáját juttatja eszembe. A tüdőröntgen után jóóóval utánamentek, hogy vissza kéne jönni, mert valamit látni a felvételen. Csakhogy szegény addigra belehalt a fel nem ismert tüdőrákba. :(

Csongria,
:cry: :cry: :cry: Én is úgy tudom, hogy sima szívzörej nagyon gyakori. Azt mondjuk nem tudom, mikorra kell kinőnie.
A vesemedencegyulladás az valószínűsíthető vagy diagnosztizált és csak a vérvételre vártok? Ha már biztos, akkor fognak csinálni olyan kontrasztos vissza/átfolyásvizsgálatot? Bocsánat, hogy nem tudok értelmesebben fogalmazni, de nem tudom, hogy pontosan mi a neve, csak azt hogy fiúknál hugyúti fertőzés vagy vesemedence gond esetben ajánlani szokták.
Úgy hallottam, hogy a SOTE1 csődeljárás szélén ájuldozik, mivel egy bizonyos babakeret felett nem fizet az egészségbiztosító. Ebből mi igaz?

Lora,
Ha esetleg még olvasod...Éljen a megreformálódó egészségügy. :evil:
Az úszást amint a dokid engedi, szerintem el lehet kezdeni. Akár szeptemberben is, ha gondolod, megkérdezhetjük. Én sem tudok egész szeptemberben járni, egy nap már tuti kiesik a 4ből, de lehet pótolni. Biztos lesz még rajtam kívül is pótló, tehát még a pótórán is ismerős társaságban lehetünk.
Az biztos, hogy bmikor lehet csatlakozni. Sok csoport van, és ha majd nem jut a miénkben hely, kiutálunk valakit. :twisted: (na jó, le legyek gonosz, csak célozgatunk majd. :D )

Timo,
Én is sokat gondolkodtam rajta, hogy meddig tápiköteles a bébi, ha nincs tej. De miután megkérdeztem dokim és azt mondta, hogy fél évesen a napi két szopi is elég, arra gondoltam, hogy annyi tuti lesz, úgyhogy el is felejtettem megkérdezni, hogy meddig kell tápi vagy szopi. Azt tudom, hogy tápszert azt vagy 2-3 (!!!) éves korig ajánlják, de azért ezt nem fogom most sem követni. Egy évesen mehet a tej, akkor már biztos nem kötik ki, hogy kell a tápszer. Igaz, hogy sok helyen 2 éves kort mondanak a tejre, pl USA, ha jól emlékszem.
De egy hónap alatt nem tud elfogyni, hacsak nincs valami extra nagy probléma.
Szabinak ez volt az első és eddig egyetlen olyan napja, hogy visszaaludt az 5ös kelés után. Na jó, volt néhány 6ig alvós nap is. Előttem szólóhoz csatlakozva, ha tőlem örökölné a reggeli kelést, nem látna délelőtti napot... 8)

Ágiboldi,
A busz nem ment annyira lassan, csak úgy éreztük. :D Néztem az időt :wink: 38kor indultunk, csak azt felejtettem el, hogy mikor értünk oda :D Fél óra nem volt. A 12:30cal egyetértek.De tény, hogy jól rá kell számolni, nekünk is kell pelust venni. Inkább ott szöszöljünk, mint hogy a buszon pörögjön az 50 Ftos percdíjunk :twisted: Ennyire azért smucig vagyok. :oops: :lol:
Próbálunk hozzátok csatlakozni.

Május,
Apuci is vízben lesz? Gondolkodom rajta, hogy valakire rá kéne akasztani a fényképezőgépet. Hátha mégegyszer nem merek elmenni. Apuci sajna nálunk is pénzt hajhász ilyentájt.
A DMet lehet,hogy kipróbáljuk. Szabiról még egyetlen papírképünk sincs és eléggé panaszkodik már a nagyszülői munkaközösség.
Nem kellett Szabi a papírhoz, hiszen megmondtam, hogy nem beteg. :lol:
Ma az Árkádban nyomtam a babakocsit. Ott egész 8ig kihúzta, igaz, majd egy órát cipelnem is kellett. De megéri, ha emberi időben kelhetek! Séta sem dobja fel Kelét annyira, hogy hajlandó legyen ébren maradni?
Tanácsadást nem tudod áttenni? Csak nem olyan zsufi a dokinénitek programja, mint Keléé :D

Panka,
Nati első évében egyetlen egy átaludt éjszaka sem volt, nem panaszkodni! Remek az alvókája :D
A babakétszersült az kemény, ugye? Látszik, mennyire otthon vagyok a témában. :oops: A szöttyedt kenyérben az a jó, hogy már tudja rágni.

Sági,
Ha ilyen jól megy a napirendetek, akkor simán rá lehet építeni az egyéb kajákat. Mivel nincs gond a 3 óra kivárásával és enni is, szopizni is hajlandó, nem kell varázsolgatni.
Szopi előtt vagy után szoktad adni a kaját? Azért meg kell hagyni, irigylem, hogy az első evésetek 8kor van. :D Álmodik (ámodna) a nyomor. :twisted:
A gázos természetesen késett vagy 25 percet. Mert miért ne?! De legalább elnézést kért, ami engem úgy meglepett, hogy rögtön megbocsátottam. :lol:

Tali:
Mi mennénk, ha nem túl BKV igényes a dolog. Max egy átszállást merek bevállalni...gyáva nyúl figyel.
Lehetne egy apás tali is, nemsokára van már Művészetek Palotája, ott mindannyian elférünk, de sajna az csak vasárnap van.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Csongria!
Nagyon sajnálom Benit!Ha gondolog, tudok jó gyereknephrológust, a Madarászban, ott dolgoztam. :wink:
Ott van kardiológia is, nagyon aranyosak!
Szívzöreje nagyon sok kisgyereknek van(Emilinek is, és nekem is volt), de ezt kinövik.A veséje pedig meg fog gyógyulni!Jobbulást kívánok neki, neked pedig erőt,és kitartást!

Lora!
Műtétet laparoszkópiával csinálják, vagy felvégják?
Nagyon szép a kis ruha!!!!Nagyon ügyi a dédi! :wink:

Nanica!
Mi is járunk babauszira, itt nem kértek orvosi papírt, mert azt mondják mire a gyereke megy úszni, addig(pl. mánapra) már lappanghat benne vmi, amit még a szülő sem vesz észre. :?
De eddig nem is volt gondunk.Fülébe nem teszünk semmit.(9 hónapig sem volt :lol: , fülzsír meg amúgy is van benne).
Nálunk elég az úszópelus, a nadrág csak azt tartja, szerintm más funkciója nincs.Bababoltokban, vagy nagyobb áruházban lehet kapni gatyót.(kínaiban is láttam már)

Lorca!
Igen, kemény, de beáztatható vmibe, így pépként gondolom adható, de még én sem próbáltam.
Éjszakák miatta akkor nemirígykedem
:wink: :D

Most itt kukorékolok, fél 6 óta nemtudok aludni.Emili akkor kelt, meg fél5kor, előtte meg fél2kor.De vhogy nem vagyok álmos. :roll:

Ma jönnek vendégek Emilinézőbe, úh. de. takarítanom kell.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Jóreggelt! :)

Lillus 6-kor kelt, most meg már újra alszik! :evil:
Tegnap este besöröztem tejszaporítás gyanánt. Ebből kifolyólag éjszaka, mint egy holdkóros járkáltam Lillához, aki persze, mintha megérezte volna, hogy az anyja nem 100-as, 3-szor kelt! :evil: :evil:

Ria!
Szegény Beni!!!
Én is úgy tudom, hogy a szívzörejt ált. kinövik a babák! Remélem nagyon gyorsan talpra áll és ugyanolyan kis vidám lesz, mint eddig. A súlyát meg nem igazán értem. A múltkor mondtad, hogy hízott vagy 300 gr-ot és mindenki meg volt vele elégedve. Vagy azóta nem hízott? De hát 70 cm, ahogy írod! Meg egy kis örökmozgó!!!

Gabi!
Köszi neked is a pisigyűjtős tanácsokat.
Esztike szépen megnőtt, jó lenne képet is látni róla. Ha lesz időd, tegyél fel! :)

Róki!
De jó, hogy hallunk rólatok! :) Gondolom, nem lehet könnyű egyszerre a két csajszival!
Mi is próbálkozunk leszokni az éjszakai szopiról. Pl. most 2-kor ébredt, adtam neki kis vizet és cumit. 3-ig bírta! :evil: Ilyenkor azt gondolom, hogy jobb lett volna 2-kor megszoptatni, mert akkor nem csak egy óráig bírta volna, hanem mondjuk 3 vagy 4-ig. :( De azért nem adom fel! :)

Ja, pisigyűjtés még mindig nem sikerült, mert elfogytak a zacsik, a helyi gyógyszertárba meg miért is lehetnek kapni? Most meg, hogy esik az eső, nem tudok semerre se menni... :(

Nanica!
Szupi, hogy lesz úszás nálatok is!
Ahová mi járunk, ott van spéci úszógatyi. Összehúzható a két lábszára és a dereka is. Ez alá lehet adni még pluszban úszópelust, de nem kötelező. Ja, és az usziban megvásárolható. De én már láttam ilyet bababoltban is.
Köszi neked is a tippeket! :)

Ja, Lorca!
Kérdezted a pihenőszéket. Nálunk sem csípi már Lillus. Csak reggel szoktam beletenni addig, míg megiszom a kávém és ő bambulja a tv-t (olyankor még nincs teljesen felébredve, tűri bőszen). Napközben már egyáltalán nem ül benne! :(

Gondolom tali sehol nem lesz.. :( :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok, Jó regelt!

Rettenet álmos vagyok, de nem tudok visszaaludni.

Tegnap éjjel kölcsönösen ébresztettük egymást Linussal, hajnalban meg apát is keltettük. Szerintem ilyen s*r éjszakánk még nem volt.

Velünk aludt Linus, mert nem száradt meg egyik lepedője sem, és nem akartam matracot mosni (amióta megkapta a rotát, a pelusok nem tarják bent a kakit - 3 márkát is próbáltunk a héten).
Sajnos minden mozdulatomra felébredt, és csak cicin volt hajlandó visszaaludni, különben sírt és csapkodta magát, ill a lábát az ágyhoz.
Tíztől hajnalig kb hatszor keltünk, ami 1-, 1.5 óránkénti kelést jelentett, s akkor ébresztettük apát, mert én már sírtam a fáradságtól és a tehetetlenségtől ( ill lelkiismeret furdalástól, amiért haragszom a lányomra, mert nem alszik) és már a bimbóim is fájtak a sok szopitól.
Neki sem sikerült elaltatnia, de legalább kidühöngtem magam neki, beszélgettünk egyet (mindhárman dumáltunk) majd talán egy órácskára sikerült visszaaltani. 7kor megint kelt, és most 20 perce már alszik ...

nanica

Sziasztok!

Ádám megszánt és nem hagyott itt memória nélkül! :D :D :D

Úszópelus: nem azt mondták, hogy ez alá a gatyi alá nem kell semmi? Vagy már megint nem figyeltem? :roll:

Orvos: az "egészséges" papír nem arról szól, hogy most éppen nem tombol benne semmi baci/vírus, hanem arról, pl. hogy nem szívbeteg és lehet rendesen terhelni, nem lesz tőle semmi baja. :roll:

Nanica, ha ez vígasztal, nekünk már többször is volt ilyen éjszakánk, és tényleg ez a 1-1.5 óránként kelős verzió a legeslegrosszabb. :( :( Ez egyben vígasztalás is akar lenni: ennél rosszabb (éjszakai ébredésből) nincs. :wink:

Timo, pisigyűjtés: :( sajnálom, hogy még nem jött össze.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?