Sziasztok!
Jó sokat írtatok, nem tudom meddig tudok visszaolvasni, de megpróbálom...
MMónika!
Bátor?Nem, de a ygerekorvos mondta, hogy ezeket adhatom neki.

Én csak kölest, és barnarizst adok neki, tuidom, hogy a többiben van glutén.
Nem fáj neki, nem is szeles tőle.Legalábbis nem mutatja, hogy gondja lenne.

Én fajtám, engem sem hajtanak meg a szlesebb kaják.

Viszont mindegy mit adok neki, mindentől bogyósat kakil.Vagyis a répától, ami elvileg fog, attól lazábbat.De nincs székrekedése, csak nem pépes a kaki.(bocsi

)Napont a4-5x is van neki, szóval szerintem nincs gond a kajákkal.És szívesen megeszi őket, nagy mennyiségeket is.
Csongria!
Céklát meghámozom, megmosom, kicsi kockákra vágom, ugyanígy a répát is, és megfőzöm, teszek hozzá egy evőkanál kölest is, azzal együtt.A végén, ha kihült turmixolom, egy kis táppal.
Hát nekem Domestossal sem jött ki a sütőtök.
Beninek jobbulást!Lehet neki is ez a 3 napos láza van?
Pann!
Emili is pont ilyen, ha darabos kaja van a szájában, ezért még a reszlt almát sem eszi meg, csak ha össze van turmixolva.De ma kapott főtt aémát rizzsel, és a rizs egy kicsit morzsás marad benne, de megette, mert jó hígra csináltam a pépet, hogy csak nyelni kelljen.
Sági!
Hát igen, én nemis fogok rántást adni neki, minek?Anélkül is mgeszi.Az olaj ok, tudom, hogy kell a vitaminok miatt, de abból is csak olivát fog kapni.
Emili is nehezen fogadta el a zöldségeket, pont az édes íz miatt.De akkor jött a répa, mert az édes, meg a tök, az is, a céla is nagyon édes.Szóval ezek után már a brokkolival nem volt gond, pedig az nem olyan édes, de ette mint a kacsa a nokedlit.Persze a táp benne édesíti egy kicsit.
Nálunk úgy van a napirend, hogy amikor felkel Emili, akkor kap tápit, majd 4 óra múlva(ha kibírja addig)kap gyümit, majd 4 óra múlva megint , akkor főzit.Szóval olyan 4-5 óránként, ahogy megéhezik adok neki.De a kajasorrend az ugyanaz, tápi-gyümi-főzi-tejpép-tápi-Ha vmikor még éhes ezeken kívül, akkor tápi, vagy ha nem ette meg a gyümit, vagy a főziot, akkor megkapja azt.
Lorca!
Emilim azóta hízik jobban, amióta kap gyümit, meg főzit is.
Pihiszékünk van, báér mostanában ritkán van benne, mert ő már ülni, meg kúszni akar.
Emili viszonylag sokat alszik, napközben,mert 1-2 órát bír ébren, utánna viszem aludni.Olyankor alszik 1 órát átlagban, de naponta 1x 2órát de., vagy du.Éjjel este fél 9től kb. reggel kb. 7ig alszik, de kel is éjjel vagy 3-4 mostanában.eddig 4 átaludt éjszakánk volt csak.
Vannak babakétszersültek, azokban talán nincs annyi só(glutén igen), azt be lehet áztatni egy kis gyümilébe, vagy főzibe turmixolni.Meg van 6hóstól babakeksz is, bár az édes.
Nem tudom Emili mikor fog önálóan enni, de a próbálkozások már megfigyelhetők, mert a kanalat mindig ki akarja venni a kezemből, vagy megfogja a kezemet, és húzza szájához.
Kórházi szobatársammal én is íg vagyok, néha írunk egy sms-t, aztán kész, pedig bent jól elvoltunk.
Timocska!
Jó, hogy ilyen jó éjszakátok volt!Én ezt már nem mondhatom el.
Aranyos a kép!
Én először a kölest almával főztem össze, de nem ette, tényleg rázta tőle a hideg, tiszta libabőrös volt, meg öklendezett, pedig sima pépes volt, édes.Utánna kevsebb kölset tettem bele, és ette.Azóta észre sem veszi, hogy van benne köles, pedig minden főzibe teszek, a gyümikhez nem, mert azokat nyersen turmixolom.
Én addig adok enni Emilinek, amig tátog.Ha már nyafog, és szorítja a száját, akkor nem kér többet(bár tegnap este ülve megette a maradékot is, szó nélkül, szóval most lehet a fekvő helyzettel volt a gond

)
Pisigyűjtés:tarts egy kis gyógyis üveget, vagy vmi kis poharat a nunijához, itasd meg jól(ha iszik vizet, vagy szopi után)és fújj a nunijára, jó közelről, jó erőssen!Emili olyankor általában pisil.De egy popsitörlőt is tehetsz az alhasára addig(nem fog megfázni).Ha semmi eredmény,a kkor a nagyajkakakt is kicsit széthúzhatod, de csak kicsit, és úgy odafújni.Hátha...
Móni!
Gergőnek jobbulást!Nem csak a foga lehet, nincs afta a szájában?És azért nem engedi hogy megnézd?
Lora!
Mi bajod van?(ha megkérdezhetem).Mindenesetre mielőbbi jobbulást kívánok, és gyors felépülést a műtét után.
Bár mi nem megyünk, de állítólag a Brendonban van játszóház, az fedett(a Váci úton),és elég jónak mondják.
Emili megint kelt éjel többször is.

2kor meguntam, adtam neki kaját, utánna aludt fél7ig.

Majd 1 óra múlva mind2en aludtunk fél11ig!

Úgyhogy végre kipihentem magam(és most is alszik,úgyhogy sietek is a dolgomra).Bár a városba is kéne menni, de ebben az esős időben nem tudom mi lesz...