A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

mazsi
mélységes irigységem amerika miatt :oops: én annnnnyira szeretnék oda egyszer eljutni! szuper, h együtt mehet a család, érezzétek n jól magatokat, a november hiphop eljön!

sági
ez igen! peti n n ügyes! kíváncsi vagyok, kele mire jut ennyi idős korában... jelenleg az oldalrafordulásnál tart

timo
hihi, lillus és boldi etetőszékdruszák (a szín is stimmel - petinek asszem másszínű?!)

a1
én is n jókat hallottam róla és baromi vonzó a gyermekfelügyelet. de az nekünk külön túra, úgyh nem hiszem, h bevállaljuk.

ágiboldi
te csak ne terjeszd, h nem tudsz főzni, megsütöttem a muffinodat és nem is lett olyan fini, mint a tied! egyébként sztm a babakajáknál a mindent egyszerre összefőzni és leturmixolni lehet a recept, ah elnézem. a paradicsom allergizálónak minősül, sztm hivatalosan át kell passzírozni turmix után. ja és a múltkor rókival beszéltük a talin, h tök nem számít, h hány hónapos kor van az üvegen, mert van amiben pl. citrusféle van, ami ugye elvileg az utolsók között van a bevezetésnél.

sági
nekünk is kutyusos pszékünk van, mint ágiboldiéknak, és mehet újszülöttkortól (mondjuk a védőnő mondta annak idején, h lehetőleg ne aludjon benne)

majus3

Körbekérdeztem Natinak ovi ügyben. Szóltak anyukák, hogy gyorsan kezdjem el, mert már van, ahol egy évvel korábban be kell jelentkezni. Ráadásul akik nem voltak bölcsisek hátrányban vannak, ráadásul, hogy én itthon leszek, méginkább. Ha így haladunk, az iskoláig nem tudom beadni sehova. :oops:

Tegnap még a tanácsadáson volt egy anyuka. Pont abban a pár másodpercben mérték le rugiban-bodyban-sapiban a gyerkőcöt, amikor ott voltam. 2620g volt még így is. :shock: Annyira apró volt! Szegényke próbaszopira jött, mert mondták, hogy akkor van egy fél órája, nyugodtan üljön le a váróteremben (!!!) és szoptassa meg. Persze a kicsi aludt, mint a bunda, egy órával korábban evett. Gyorsan végeztem, így nem tudom, mi lett az eredmény, de szerintem tápszer. Ilyen felállásban teljesen esélytelen volt, hogy tisztességesz mennyiséget szopizzon. :( Ráadásul egy nagyon fiatal anyuka volt, eléggé megszeppenve. Úgy sajnáltam, ahogy ott elveszve, riadt szemekkel nézegetett körül. Legszívesebben látványosan fenékbe rúgtam volna a védőnőt, aki igaz, hogy tényleg kedves volt, de döbbenetes, mennyire nem látta a problémát.

Nyüszi:
Az most nálunk is van. Hanyatt nincs el, a pihenőszéket nem szereti, a kiságyat már meg sem említem neki, csak akkor van benne, ha kiszaladok mondjuk wc-re és nem akarom, hogy addig Nati legyilkolja. Ülni nem tud, csak akar. De nagyon!!! Így vagy nyivákol vagy fogom. Bevallom, én az utóbbit választom.

Timocska,
Lillus a gasztronómia útvesztőjében :D Szabi is így kezdte, azután most az adagját, egy fél üveget kb 5 perc alatt benyom, ha éhes. Nem fintorog ugyan, de élvezet se sok ül az arcán, csak sütőtök.
Kajailag még nem vagyok a toppon. Ennyi idő után sincs rendszer, de próbálkozom. Kaja után nem hajlandó szopizni, szopi után, ha volt elég tej meg enni. :evil: Igy én külön csinálom. Szerintem nagyon megcsappant a tejem. Kb egész nap rakom össze azt a minimális adagot. :( Azután tejbővebb napjaimon meg enni nem akar. De amíg valamennyire hízik, jókedvű, addig végülis azt csinál, amit akar. :wink:

Paradicsom:
Nagyon sok gyerek érzékeny rá, kipirosodik tőle csúnyán a popsijuk. Nati nagyon sokáig nem bírta, pedig éves is elmúlt, mire először kapott. Főzve mondjuk minden békésebb és kevésbé zavarja a pocijukat. Szerintem Mazsi infója a helyes, de pontosan már én sem emlékszem.
Amit beleraknak az üvegbe, azt nem az orvosi előírásra teszik, hanem sima marketing. A lényeg, hogy mit tudnak eladni. Ezért eléggé óvatosan érdemes válogatni szerintem. A legtöbben még só is van, pedig azt minden orvosi ajánlás ellenzi.

Mazsi,
Nálunk muszáj volt apát bevetni. Nati 2 hónapos korától tanítottam, akkor már 1,5 órát önállóan tolta a szekeret. Egy idő után majd minden nap és néha két órát is vállaltam egymás után. Így szépen hozzászokott. Most már jobb benne, mint én. :oops: :D
Mindenkire irigykedek, aki utazhat! Ha nem jön Nati, akkor azon a nyáron lett volna NY. De így pár évet tolódott. Majd nyugdíjas éveimben :?
A kenguruban elég nehéz lesz cipelni. De tényleg kell, amerikai barátosném mondta, hogy a repülőkön arrafele csak csomagnak lehet feladni a babakocsit, ami eléggé bonyolítja a helyzetet.

Nanica,
Kicsit több alvással, de nekünk is így telt a délutánunk. Vagy szopizott vagy nyüszizett. Utána bukott többször is, amit nem szokott. Ennek ellenére megevett kb 150g kaját, ami egy kicsit aggaszt. Ha ennyi szopi után is üres a gyomra, akkor mennyit kaphat egy nap?! :? Próbálom magam nyugtatni azzal, hogy igazából csak a szopi elején van mennyiség, utána hiába nyammog, nincs mit és közben meg is emészti. Hát nem valami sikeres a próbálkozásom. :(

Ápolók külföldön:
Angliában tudom, hogy jó helyetek lenne :) Tesóm kedvenc barátosnéja kint intenzíves, panaszkodni a fizura nemigen hallottam (na jó, másra azért igen, pl nyomi egészségügyre)

Úszás:
A tesztem a Balcsiban rávilágított, hogy inkább a századforduló divatját kéne követnem. A 19.re gondolok... Úgyhogy nem rötyögni. És még mindig nincs úszósapim sem. :? De legalább van indokom vásárolni. :D

Sági,
Wow! Milyen kis ügyes! Azt hiszem arra az alsó figurára nekem is gyúrni kéne még egy kicsit! :lol:

Bella,
Melyik ovi?
A hajhullás nekem abbamaradt egy ideje. Azóta csak a szokásos mennyiség potyog. Vszínűleg túl hosszú, azért is fogy, ideje lenne már beújítanom, de lusti vagyok a fodrászig elmenni. :oops:

Csongria,
Örülök, hogy negatív az eredmény! :D Elég sokat beszélgetek már dokinénimmel, amióta hajlandó velem rendesen szóbaállni. Nagyon jó hírű doki itt a környéken, meg már régóta ismerem, ezért (némileg :twisted: ) adok a véleményére. De pont azért, mert elég sokmindent elmond, egyre inkább az az érzésem, hogy a gyerekdokik sokszor a sötétben kotorásznak, amikor próbálják kideríteni, mi is a probléma, és ahogy pár dolgot mond, nem is csodálom. Azt én is sokszor tapasztaltam, hogy teljesen indokolatlanul tud magas lázuk lenni, egy délután erejéig is akár, aztán meg semmi nyoma másnap. Még mindig görcsbe ugrik tőle a gyomrom, igaz, de tényleg sokszor van, hogy nem lehet tudni, mi a bajuk és egyszer csak meggyógyulnak.

Kép KépKép
lorca

Köszi mindenkinek a pihenőszékes infót. Még egy kérdés: Volt már valaki a szutyuri bemutatótermében? Asszem a jövő héten ellátogatunk oda Petivel.

Lorca,
Ovihelyzet :(
Akkor ma egy ilyen nyüszis nap volt nálatok is. Én kifejezetten szeretem ölben hordozni Petit, baromira érdekli minden és rögtön el is felejti, hogy nyűgös. :D
Te, az időtől nem csappanhat meg a tej? Csak mert nekem iszonyatosan kevés lett, de úgy konkrétan egyik napról a másikra eltűnt. Tegnap kezdődött, próbáltam fejni, de zérus. Ma már két óránként szopizott Peti. :(
Nekem az anyukám főzött fini, sűrű, bioparadicsomot. :D

Timo,
Nagyon édi Lillus ahogy kajcsizik. A grimaszolás is hamar elmúlik.
Peti már nem grimaszol, egyszerűen ami nem ízlik neki akkor ki sem nyitja a száját. :lol:

Ria,
Mi újság? Laboreredmény? Benike lázas még?

Voltunk a tescoban, vettünk bébikaját egy rakattal, de csak gyümiket, mert a főzik azok egyáltalán nem szimpik, azt inkább én gyártom.
Az uzsira gyártott rizspép nagyon bejött. Igaz nem tudom minek köszönhető, az anyatejnek amit kevertem bele vagy a baracknak, de 100 milit legyűrt, pont az utolsó kanállal nem kérte én meg bekaptam, de abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy anyatej van benne.....azért lement... :?
Vendég

Sziasztok!

Egyelőre semmi biztatót nem tudok írni az éjjeleinkről, mert Szilvinek új "szokása" van: visítva ébred egy-két órával elalvás után, és nem jó neki semmi sem. Tegnap kétszer is arra ébredtem, hogy torkaszakadtából üvölt, de mindig megnyugodott, ha odamentem mellé, úgyhogy tegnap végül átmentem Zsuzsa mellől (ahol úgy véltem, majd egy jót alszom) a nagy ágyba David meg Szilvi mellé. Minősíti az eddigi éjszakáinkat, ha azt mondom, tegnap este így többet aludtam mint eddig két hétig? Utólag rugdosom magam, hogy nem vittem előbb közénk a nagy ágyba, mert tényleg már totálkáros voltam. De hát próbáltam ragaszkodni a kialakított rendhez.

Ma éjjel tovább eszkalálódott a program. Zsuzsa nincs itthon, Szilvit leraktam aludni a gyerekszobába, egy órán belül visítva ébredt, szopizni nem akart, vizet nem kért, csak függőlegesen nyugodott meg valamennyire, nagyokat nyeldesett, lekókadt a feje olyan álmos volt, de így se tudott elaludni, majd egy órát kellett vigasztalgatni. :( Láza nincs, viszont pár napja mindannyian taknyolunk, nekem tegnap este borzasztóan fájt a torkom, lehet most neki. Szegény.

Ria:

Remélem nemsokára megtudjátok, mi a baj! Remélem tényleg csak a háromnapos láz. Marha szar aggódni a gyerekért. :(

Nem vagyok hozzáértő, de ha negatív a vizelete, az nem azt jelenti, hogy nincs benne gyulladásra utaló jel? És ha így van, akkor miért tenyésztgetik belőle a bacikat? Hiszen azok mindig vannak... Antibiotikumot kap/ott rá?

Sági:

Szia! :D

Bella:

Nekem nincs bajom a szoptatással, nekem a nemalvással van bajom. A szoptatást kifejezetten élvezem. Tápszert meg azért nem merek adni neki, mert Zsuzsa is csak 11 hónaposan találkozott vele először, és mégis tejfehérje allergiás lett. Szilvi 1 éves koráig nem kap se tejterméket, se glutént. Vele óvatosabb leszek.

Zsuzsát viszont most (majd két évesen) 1 éjjel árán le tudtam szoktatni az éjjeli tejivásról. Nagyon megijesztett amit olvastam a fogszuvasodással kapcsolatban, ezért áttértünk egyik napról a másikra arra a rendszerre, hogy fogmosás után csak vizet kap. Eddig a (rizs/anya)tejes üveggel aludt el, sőt, volt hogy éjjel is felébredt, és követelt egy újat. Most az van, hogy megkapja ugyanúgy a tejet, de utána fogat mosunk, és úgy megy az ágyba, ahol csak egy vizescumisüveg várja. Az első éjszaka felébredt hajnali háromkor, és egy órát sírt. :( Mert nem kapott tejet. Azóta fel sem ébred, vagy ha igen, iszik a vizéből és kész.

Most a kajálással kapcsolatban próbálok hasonlóan drasztikus módszereket bevetni, mert elértünk odáig, hogy reggel, délben, este csak tésztát akart enni, néha egy kis virslit. Üres tésztát. Eddig tök jól működött az a rendszer, hogy ő szólt mikor éhes és kiválogatta a kaják közül, mit akar enni. De ettől a tésztázástól most már kivagyok, és elegem van a válogatásból, úgyhogy most az van, hogy én határozom meg az evésidőt, és ha nem kéri amit kap, nem muszáj megennie, de a következő étkezésig nem kap semmit. Második nap "éheztetésnél" tartunk, eddig csak annyi eredménye volt, hogy egy kihagyott ebéd után eszméletlen mennyiségű gyümölcsöt evett uzsonnára, de legalább azt megette és nem tésztát követelt!!! Biztos ezt is meg fogja szokni, csak ez lehet tovább fog tartani mint a tejmegvonás. De égnek áll a hajam a gondolattól, hogy Szilvivel tandem követelőznek, hogy egyik tésztát akar csak enni, a másik virslit. Na nem. (A másik meg hogy életem több részén is látom hogy hosszútávon nagyon-de-nagyon nem kifizetődő ha az ember engedékeny vagy ellustázza a feladatokat, mert nagy a szívás utána.)

Pann:

Úszópellus attól úszópellus, hogy nem szívja (annyira) magába a vizet mint a rendes. Ezáltal a pisi is kicsorog belőle (saját tapasztalat). Sztem tök felesleges, egy kis úszógatya ugyanúgy bent tartja a kakit, a pisi meg ugyanúgy kicsorog.

Bébikaják:

Nem akarok nagy port kavarni meg szítani, de attól hogy a gyártó ráírja, hogy X hónapos kortól mehet a bébikajájuk, attól még ez nem biztos hogy így a legjobb a babának. Pont most szemeztem a bébikajákkal a Tescóban, és láttam málnás/epres almát 4 hónapos kortól ajánlva, mikor a kismagvasakat kifejezetten 18 hós kor utánra ajánlják, mert allergizálnak. A paradicsom (nem a magvai miatt) is egy gyakori allergén.

Sági:

Érdekes, én pont fordítva voltam, hogy inkább főzelékekkel szemeztem, valahogy úgy gondoltam, a gyümölcsöt nagyobb eséllyel "legyártom" itthon. De hajt a kiváncsiság is, hogy ezen gyermekem hajlandó-e megenni az üvegeset...

Na most megyek aludni, úgy tűnik, Szilvi is elaludt, talán nem ébred túl hamar...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sziasztok!
Kicsit megint tudok írni :wink: :wink:

Paradicsom: mi ahogy 5 hónaposan elkezdtünk gyümölcsözni, az egyik védőnéni (idősebb) mondta, hogy gyümölcsnek ő ezt szokta még javasolni így az elején :shock:

Lorca:
ovit mi a héten kezdtük. Eleinte olyan ügyes volt, bement picsogás nélkül, igaz később sírt. Tegnap már reggel is ordított, na meg délután, este, hogy ő ma nem akar menni :roll:
Ráadásul tegnap közölték, hogy mivel 3 gyerekem van csak 5 órát vihetem a gyereket oviba 5 éves koráig :shock: végülis viszem, majd lesz valahogy, remélem majd megbékél idővel.
Csak hát olyan nehéz úgy otthagyni, hogy ordít :? :?

Csongria
örülök, hogy negatív a vizelet. Elvileg a tenyésztésnek sem kell kórosnak lennie.
Legalábbis az évek alatt amíg Adrival szenvedtünk, mikor pos. volt a friss vizelet utána tenyésztés is az volt :? :? -amúgy nem

Timocska
Lillus de édes ahogy eszik :D :D Nálunk első kanál után sokszor összerázkódás van, aztán végül beadja a "derekát" és eszik :D :D
Sikerült a vizelet?
Emlékszem Adrinál az elsővel mi sem voltunk jó pár napig sikeresek :roll: :roll: aztán belejöttünk. Jó sokat kellett :roll: :roll:
Eszterkének is már 3-szor vittünk, de mondtam, hogy egyenlőre elég volt. Az üledékben folyamatosan van fehérvérsejt, hol több hol kevesebb.
Viszont gyulladásra utaló eredmény nincs :roll: :roll:

Sági
milyen ügyes Peti :D :D :D Az a kitolós póz nagyon tetszik :D :D
Üveges kajával én is úgy voltam a nagyoknál mint Te :wink: :wink: gyümölcsöseket kaptak üvegeset és főzeléket sajátot.
Nekem főleg a húsos bébiételeknek olyan fura szaga van :shock: :shock:

Olvasom, hogy sokan turmixoljátok a kajákat. Érdemes kipróbálni a villával összetörést is. Krisztiánnak én csak úgy adtam, de nem is nagyon ette meg a nagyon pépeset. A tejpépeket egyáltalán :shock:
Most Eszterke is reszelve, törve kapja a kajákat :wink: :wink: Majd a husit fogom eleinte fém szűrőn átpasszírozni, de 7-8 hónaposm koruktól már szálaira szedtem a husit picire szakítottam és úgy kapták :wink: :wink:

Rokica
sajnálom a rossz éjszakákat :roll: :roll: most a héten a hideg előtt nálunk is elborult a rend. De Krisztián még többször ébredt mint a kicsi :roll: :roll: ma volt megint egy nyugodt éjszakánk ilyenkor feltöltődöm :D :D
Remélem mielőbb rendeződik az evés Zsuzsánál :roll: Válogatást ne is mondd, megy nálunk is ráadásul apjuk is finnyás a két gyerek is, természetes "keresztbe" ha a fiam megenne valamit, de látja, hogy Adri nem akkor azt mondja, hogy rossz ő sem kéri :roll: :roll: szóval nem egyszerű :roll:

Mi tegnap voltunk mérekezni, most nem hízott olyan sokat 8980g és 74 cm
És akkor pár kép rólunk
Kép fürdünk, és vizeskedünk is persze :D :D
Kép ülünk, és a legszuperebb játékkal játszunk-dísztasak
Kép olvasunk is

Ezek nem a legújabbak, kb. 3 hete készültek. Majd bekapcsolom a vinyót és rakok fel frissebbeket is.

Mindenkinek szép napot!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

n7 óta rinya van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!semmi sem jó :shock: :shock: :shock: nem tudom elaltatni se cici se kell...

most itt ül az ölemben és sasol

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
Gabi- A képen nem is látszik Eszterke annyira nagynak mint a számok alapján (9 kiló!), viszont nagyon ügyes. Mióta ül?
Egyedül ül fel vagy segítséggel?

Sági-
Peti mindjárt feláll! Nagyon ügyes!
Tejcsi csökkenés nem azért lehet mert sokat eszik Peti?

Ági-nem is írtam, szuper h. tetszik a bölcsi, az már fél siker!

Nanica-ha Lorcának abbamaradt a hajhullás, akkor legyünk törelemmel, hátha csak egy hónap még.

Lorca-
Hogyhogy bölcsiseket vesznek fel, meg hogy nincs hely?
Ha betölti a hármat, akkor a körzetes oviba fel kell hogy vegyék. Nálunk fel sem merült ilyesmi, pedig Zuglóban aztán van gyerek jócskán.
Mi a Szugló u.-i oviba járunk majd-Kincskereső a neve, korosztályos csoport, nem vegyes. Úgy láttam tegnap nem lesz gond, feltalálta magát a Luca, de hát ő előnyben van, mert a bölcsiben már kiművelte magát.

Róki
Tésztaevés-sztem vannak ilyen gyerekek, nővérem fiai pl. tésztásak, ha a feje tetjére áll az anyjuk akkor is azok, de extrémebb eseteket is hallottam, hogy a gyerek csak 3-4 féle kaját eszik és kész, semmi gyümölcs pl. Általában a szülő adja fel ezt a mérkőzést. Amúgy szerintem is kifizetődik a következettesség.

Nekem egyikkel sincs gondom, szoptatás is oké, meg a tápi is. Tegnap pl. nem kellett tápi, mert elaludt, de amikor egy óráig nem tud jóllakni és elaludni este, akkor az nekem nem éri meg, akkor jön a pótlás most már.
Hippoallergén tápszert kapott Zsuzsa vagy simát? És most mit iszik akkor?
Én is úgy tapasztalatam, hogy nem nehéz leszoktatni a cumisüvegről, ha a szülő elszánja magát.

Hozzátápi ügyben- hallottatok olyanról, hogy babarizs?
Olyasmi lehet mint a sima rizs, csak por alakban. Sztem az is jó lehet első kajának ha gyümivl kevered. Luca szerette a sima rizst is, csak macerás szétfőzni teljesen, meg aztán turmixolni azt a mini mennyiséget, por alakban praktikusbb lenne. Egyik hozzápási könyvem ajánlgatja, csak ugye vmi amerikai könyv.

Bella

Kép

Kép
bella2

Mazsi-
Szia sasoló Lea!

Amerika- de jó! Hugom épp ott van, el van szállva teljesen tőle.

Bella

Kép

Kép
bella2

Hali!

Jelentem sokkal jobban vagyunk!!! :D :D :D Már nem lázas! Tegnap elmentünk a véreredményéért ami nem lett valami fényes! Sok eltérés van a májfunkcióban... Én persze jól megijedtem és rögtön felhívtam a klinikánkon a gyerekorvost aki gyorsan intézett nekünk dokit a gyerekklinikán. Úgyhogy tegnap este még oda mentünk! Nagyon rendi doki volt! Megvizsgálta! Hálistennek semmi komoly! Vírusos hasmenése van Beninek! Ettől van elváltozás a májfunkcíóban. Meg van nagyobbodva a mája és a lépe! Ha meggyógyult ezt le kell kontrolálni, meg a labort is. Valóban nagyon csúnya szívzöreje van és kell majd EKG és szívultrahang de ha majd meggyógyult. Nem vérszegény és nincs is vese gyull.-a. Az antibiotikumra sincs semmi szükség! Most már megkönnyebbültem és a kis lurkó is szemmel láthatóan jobban van. Hát szőrnyű hogy a sötétbe tapogatóznak a dokik és még jól be is antibiotikumoztuk :x Nya mindegy a lényeg hogy jobban van.

Sági! Nagyon ügyi Petya! Én délelőtti bérletet vennék mert az ocsóbb és stepet és alkformálót néztem ki magamak.
Gyertek ti is meg mindenki!

Beni új tudománya végre kúszik!!! Úgy vártam már!!!! Bár most nagyon kell figyelnem mert secperc alatt lekúszna az ágyról. Persze játékért nem hajlandó odakúszni csak a távírányító a telefon a blokk, anya könyve az elsődleges cél. :lol: Neki adtam a régi mobilomat hogy azt nyuzza... Az persze nem kell neki csak a mostani :lol: Olyan kis leleményesek!

KépKép
csongria

Jóreggelt!

Éjszaka: pocsék.
1-kor kelt és kb másfél órán keresztül nem aludt vissza. Játszani akart és nyivákolt (persze szopi után). Teljesen össze vagyunk omolva. Születésétől 6 hónapos koráig átaludta az éjszakát, és most ez van.. pont mikor már dolgozni kéne napközben néha, stb. Totál kész vagyok. Nanica éjszaka a ti előző éjszakátokra gondoltam. Végül mellettem aludt, forgott viszonylag csendben fél órát és elaludt..
persze 4-kor kezdtük előről..

Sági, Lorca a tej nekem is megcsappant, nagyon.. nem mértem, de nem ázott át éjszaka a melltartóbetét... ilyen még soha nem volt. Viszont asszem mostmár nem fogom szaporítani. És nekem is tegnapelőtt kezdődött... ilyen gyorsan hat a hozzátápi?
Bár lehet, h csak a mensi szerű valami miatt... Cerazette-t szedő lányok, mi a helyzet ilyen téren? Nekem rendes mensi még nem volt, de kb kéthavonta kicsit vérezget, de egy sima (mindennapi) tisztasági betét elég.

Sági, hehe az anyatejes kajcsi.. én még a tápival is így vagyok, nemtom miért, pedig az tulképp csak spéci tejpor... én is bekaptam, és a második falatnál jutott eszembe, h tápi van benne... pfúúj :?

Timi, van pisi? :wink:

Ria, mi a helyzet?

Gabi, megdöbbentő, h Eszterke így tud ülni :D

Kérdés: aki eddig oldalt és hanyatt altatta a gyermekét mivel azt javasolják , h csökkenjen a kockázat, az most mit csinál? Mert már elforog és hason alszik, asszem nincs tovább beleszólásom.. Ugye ti is hagyjátok? (Tudom, h van aki az elejétől hason altatja)

Kép
Kép
agiboldi

Kis-plutó! Nagyon szépen ül Eszti...Mióta csinálja?

Én már olyat is hallotam hogy ha az anya otthon van egy kissebb gyerkőccel akkor nem mindig veszik fel oviba se a gyereket mert csak az ucsó év kötelező.... :shock: Gondolom ez is kerület és ovi függő dolog...

KépKép
csongria

Ágiboldi! Én hason altattam Benit 4 napos kora óta. Meg is voltam győződve hogy ő csak így szeret aludni. Mióta forog én hasra teszem le de 10 perc mulva háton vagy oldalt fekszik. :oops: Hát ezek szerint így jobb neki.... :?

KépKép
csongria

Képzeljétek egy ismerősöm 3 hete szült és nem valami jó a bimbója mert befelé fordul. A védőnő közölte hogy ez nem jó kapjon a gyerek tápszert. A cumisüveg után már persze el se fogadta a cicit pedig azért volt valamennyi teje de sajna a mellszívóval nem jönn egy csepp se. 10 napja már csak tápis és sokat sírt ezért elmentek gasztroenterologushoz hogy mi a baja. A doki ki volt akadva hogy milyen védőnője van hogy a tápit szorgalmazta nem hogy segített volna neki helyesen mellre tenni és fejni. A doki elkérte a védőnő számát hogy beolvasson neki. Hát elég gáz. Kivi vagyok mi lesz belőlle...

KépKép
csongria

Na haló csak én írok!!! Magammal beszélgetek??? :( :( :(

KépKép
csongria

Ria!
Végre egy jó doki!

Ági!
Hát, nem nagyon tehetsz mást mint hason hagyod, nem? Pláne, ha nem sír hason, akkor jó is neki.

Na, nekem meg most alszik, ez a legújabb hogy hajnalban felkel, nappal alszik hosszabban. Valamint éjjel nagyon sokat szopizik.
Úgy látszik felcserélte a rendszert, éjjel táplálkozik és hajnalban ébred, nappal meg pihen a drága!

Sági-most olvasom, hogy rizspépet adtál Petinek, az lehet a babrizs, amiről kérdeztem. Hol vetted?

Bella

Kép

Kép
bella2

babrizs :D -babarizs

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella! Én a Nestlétől vettem natur rízspépet. Tej és gluténmentes. Asszem az auchanba vettem.

KépKép
csongria

Ria!
Köszi, és ez por alakú? Beni szereti?

Bella

Kép

Kép
bella2

na elaludt de most meg én nem tudok aludni :shock: persze semmihez sincs kedvem ilyen frissen :shock: :wink:

ria
azért ezek már jobban hangzanak...persze nem a szívzörej de biztos rendben lesz most már jó kezekben vagytok :lol:

védőnő :twisted: :twisted: :twisted: a kórházban amíg egy fél napot 6 ágyasban voltam szintén volt egy ksicsaj hozták 3 óránként a ksifiát és csak ordított a gyerek azután egy idő után a mama is :cry: a nővér odament megnézte jól van-e cicin stb minden rendben talált... :shock: a gyerek mégis ordít...
végül a mellette fekvő 5. gyerkőcöt szülő anyuka vette észre h kicsit befelé fordul a mellbimbója :shock:
hozzattak bimbókiemelőt és láss csodát a gyerkőc végre tejcsihez jutott :lol: :lol: :lol:
ria 10 nap nem olyan sok idő vissza lehet még hozni próbálja meg!!!!!!!!nekem is igazán a 8.hét környékén indult meg a tejcsi....

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ágiboldi
Lea úgy alszik ahogy akar :lol: :lol: :lol: most az oldalt fekvés a menő :wink: az igazság az h én kicisnek sem tudtam kipánvázni mert vagy ordítás lett belőle v kirugdosta maga mellől az "éket" és aludt tovább háton :lol: hason a mai napig nem alszik :shock:

Petinek ,Beninek GRATULA az új tudományhoz!!!!!

mi is hernyózunk ha hason van odakúszik a játékért :lol:

gabi
azért csak visszacsaltunk :lol: :lol: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Mi voltaz a bogyesz amit szedtél. És hol lehet olyat kapni?

KépKép
csongria

More Milk Plus-ra gondolsz?
info a www.boldogmama.hu oldalon, ott megtaláljátok az üzleteket ill meg is lehet rendelni akár

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert pillanatokon belül itt lesz az anyukám. ÉLJEN!!!!

Ria,
Éljen, hogy semmi komoly baja nincs Benivel!!!Akkor majd összebeszélünk és megyünk együtt az A1-be. Én előtte majd elnéznék azért megnézni a gyerekmegőrzőt.
A múltkor hol voltatok turiba? A temetőtali után. Babakocsival lehet bent normálisan közlekedni vagy inkább kenguru?

Gabi,
Azta mekkora Esztike!!! Nagyon szépen ül. Hogy csinálta az első felülést???
Peti meg akar fulladni ha egy ici-pici darabocska is van a kajájában. :lol: Pedig már gondolkodtam rajta, hogy akkor mi lesz később. Na akkor kitűzöm a jövő hétre a darabosabb kaját neki! :lol:

Rokica,
Sajnálom a rossz éjszakákat! :cry:
Tészta! Jó is az, de magában? Szegény Te, nem lehet egyszerű, de majd az oviban megreformálják vagy nem. Húúú de bölcs vagyok! :lol: :oops:

Na meg jött az Anyukám!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nálunk 5 ébredés volt és hatkor kelés. :( Az igazsághoz hozzátartozik, hogy éjfél előtt volt két ébredés, úh az "hivatalosan" nem számít, de miért nem számít, ha én már alszom??? :x

Torna: engem NAGYON érdekel, mert szörnyű (háj)állapotba kerültem. :oops: Megnéztem a honlapjukat, de nem volt egészen világos, hogy a közzétett egy(!) órarend a 4 helyszínük mindegyikére igaz vagy csak az óbudaira, stb.

Szopi: nekem nem akar csökkeni, sőt! Tegnap arra ébredtem, hogy nagyon feszül, és napközben is úgy spriccelt a tej, mint az első időkben. :shock: Hogy hogy fogok beleférni a fürdőruhámba, az még kérdés. :(

Gabi! Eszter: :shock: Már így ül és 9 kg?!? :shock: Hát hol vagyunk mi ehhez képest! :lol:

Ria! Örülök, hogy Beni jobban van! :D :D :D És persze nagy gratula a kúszáshoz! :D Lehet pakolni! :lol: :lol:

Sági! Peti n-n ügyi! ismételem magam: Hát hol vagyunk mi ehhez képest! :lol:

Most már kezdek aggódni...lehet, hogy le vagyunk maradva? :shock: Tudom, tudom, hogy minden gyerek más ütemben fejlődik és nem szabad összehasonlítani, de hát nehéz nem megtenni. :oops: Egy vígaszom van: látom, hogy fejlődik Gergő, úh igyekszem nem görcsölni, csak jövő héten megyünk a fejl. neuro.-ra, és szerintem ez aggaszt, hogy ott majd biztos "fel kell mutatni vmit", és mi lesz ha.....na jó befejezem "Most szépen megnyugszik a beteg!"
Vendég

nekem is jön az anyukám este!!!!!és itt lesz a hétvégén :lol: apa elmegy pecázni a hétvégén úh utálok egyedül aludni amióta Lea itt van még inkább :oops: így átcsábítottam anyát :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sági,
Mi bajod egy kis anyatejjel? Annál azért rosszabb dolgok is kerülhetnek a szádba (Ágiboldi... :twisted: ) Ez meg legalább édes és minden jóval televan. :D
Az ölben hordozás ha beüt, az napi több órát jelent. Ez még egy jó erőben lévő emberkének is elég, nemhogy egy ilyen punnyadinak, mint én. De legalbb karra már nem kéne gyúrnom. :)
A tej lehet, hogy az én trehányságomnak is köszönheti a megcsappanását. Nincs igényem napi 3 liter vízre, ezért sokszor elfelejtem. Éjjelre jól teletankoltam. Reggelre át is ázott a rugi a pisitől. :evil: Tudom, nekem soha semmi nem elég jó. :lol:

Róki,
Bébikaja ajánlással teljesen egyetértek. Azt adják, amit hajlandóak vagyunk megvenni, nem azt, ami a babának kell.
Szerintme van esélyed az üvegesre. Natinak soha nem kellett, csak most, hogy Szabi lelkesen megeszi őket.

Gabi,
Hűha, mekkora Eszti! Hónapokkal idősebbnek látszik Szabinál minden tekintetben. :D Nagyon szépen ül! Pedig ahogy írod, akkor még az 5 hónapot be sem töltötte!!
Még egy év, amíg Nati oviba megy, de még így is liftezik a gyomrom, ha belegondolok. Nem is tudom, mi lesz velem, ha majd iskolába megy. Itt a 8. kerület horror ovijaiba nem szeretném iratni, de még a 7. kerületről is hallottam elég riasztó dolgokat. Nem tudom, hogy fogom otthagyni, ha sír. :( Két éves, de még most sem tudom elviselni anélkül, hogy ne törném kezem-lábam, hogy megoldjam a problémáját. :roll:

Bella,
A körzetes ovit még nem néztem meg, de ahogy (minimális) infóim sugallják, elég húzós lesz kielégíteni nem kicsi :oops: igényeimet. Jobb szeretnék egy kicsit válogatni, azt meg nem hagyják. Legszívesebben Zuglóba vinném át, már csak a jobb levegő miatt is. Azon is gondolkodom, hogy bejelentkezünk zuglói barátnőm lakásába, hogy jogalapunk legyen. Ott viszont az utazás része nem szimpatikus. Persze a lejobb lenne, ha vennénk egy szép nagy kertes házat Zuglóban vagy a 11.kerület nekem szimpi részében. Nem akarom részletezni, de ez apróbb problémát jelentene. :twisted:
Szeretném vegyes csoportba íratni, hátha tudom majd Szabit is oda vinni, és akkor a két manó együtt lehetne. Nem beszélve arról, hogy sos esetére jó lenne, ha az ovinak még bölcsi része is lenne, ahová Szabi beférne, ha mégsem jön össze, hogy itthon maradjak 3 éves koráig, pontosabban 3,5, mivel februárban nem tudom sehová se vinni.
Babarizsnek szerintem jó a Holle rizspépe. Mi most a kölest próbálgatjuk.

Ágiboldi,
Szabit én hason altattam, de amióta forog, vagy 3 hónapja, igazából ő dönt.

Csongria,
Amit a védőnőről írsz, sajna nem ritka. Szakmailag nagyon sok van a béka s.e alatt. Ami szomorú, hogy ezek teszik tönkre még a jó védőnők munkáját is. És sajnos védőnőt nem lehet választani. Nekem a másik kérdésem lenne, hogy mit csináltak a kórházban?! Ott már meg kellett volna tanítani a bimbóvédő rendes használatára.
Nagyon karcsú az esélye, de elméletben lehet még segíteni. Tej még visszahozható. Tápszert kaphat úgy is, hogy szoptaníton keresztül csordogál és bimbóvédőt használ. Mivel nem tud szopni, lehet, hogy gond lesz az elején, de még van esély!!! Valahol pont a 3 hetet olvastam, mint választóvonalt. Sutogó, ha jól emlékszem. Két hét alatt nem ment el a teje, csak nem működik a fejés. Nekem sem működött Natival, mégis jól elboldogultunk.
Oviban tényleg csak az utolsó év kötelező. Remélem, azért nem kell kivárnia Natinak, nagyon kis társasági, az már kárára lenne.

Kép KépKép
lorca

pann
ne csináld már!!!!Gergő tök ügyes!szép és egészséges nincs vele semmi gáz és nem hiszem h produkciót várnak tőletek a jövőhétre :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pann,
Csak annyit tudok mondani, hogy Natival pont ugyan ezeken mentem keresztül, hogy miért nem forog stb. Azután kiderült, hogy tök felesleges volt az aggodalmam. Most már nem aggódok, szépen kivárom, amíg megtanul írni-olvasni. :wink:
Meg nekem ilyen szempontból szerencsém van a dokinénivel. Mindig letöri az esetleges elvárásaimat azzal, hogy legyek egy kicsit türelmesebb. :D

Tészta:
Nati is szereti üresen. Ma reggelire pont sajtostésztát evett, mert bekuksolt a hűtőbe és ott ült még a tegnapi maradék. Inkább teszek rá valamit, én sem szeretem, ha magában eszi.

Na, bevetem a háztartásmamit. :x

Kép KépKép
lorca

Sági! A keletinél van és klasszul lehet benne tolni a babakocsit! Nekem kell mennem mert minden hosszú gatyesza térd alá ér. Most vettem már neki 74-es hosszú bodyt a c&a-ba.

KépKép
csongria

Lorca! Mi az a szoptanito??? Nagyon sügér vagyok tudom.

KépKép
csongria

ria

info a szoptanítról (SNS)
http://www.medela.hu/

A spec etetők menüben

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

sziasztok!

többen is kérdeztétek, még egyedül felülni nem tud, de ha leteszem most már nagyon szépen ül :D :D Pár nappal azelőtt kezdte, hogy betöltötte volna az 5 hónapot.Ja, és azzal szórakozik közben, hogy teljesen lehajol és rágja a lábujját :roll: fekve könnyebb lenne, de neki így tetszik :wink: :wink: :wink:
Babakocsiban tudja egyedül felhúzni magát a félig állított fokozatból :wink: :wink:

Pann
dehogy van lemaradva Gergő :wink: :wink: Minden gyerek már, van akinél kúszás mászás kimarad, és ugyanakkor v. még előbb indul el mint aki ezeket végigcsinálja :wink: :wink:
Nekem Adri is korán csinált mindent, aztán 9 hónaposan elkezdett mászni, az ment szuperül, és a lépegetés az meg háttérbe szorult. Ő pl. pont az első szülinapján indult el :wink: :wink:

9 kg. bizony, viszont elég erős csontú mind a 3 az nyom. Na meg vannak ott jó kemény hurkincák is :wink: :wink:
Kép
na ezen talán látni, hogy jó kis combos ő

Csongria
örülök, hogy minden rendben :D :D és nincs semmi komoly.
Szívzörej meg tényleg nagyon sok babának van, azt szépen kinövi :wink: :wink:

Ágiboldi
nekem is össze-vissza alszik. Szó szerint keresztbe, van hogy teljesen átfordul mire felébred, hason háton oldalt, mindenhogy.
Még feltett lábakkal is :twisted: :twisted:
Kép

Mazsi
ez a szopis dolog nem semmi.
Barátnőmnek sem segítettek(ő is hibás ebben), hanem mondták már a kórházban, hogy felírják a tápszert, úgyis azt kapott a nagyobb is :shock: :shock: Pedig volt teje, csak hát ez így neki kényelmesebb volt :roll: :roll:

Bella
erről a babarizsről még nem hallottam. De sokat olvastam róla, hogy sokan rizses gyümit adnak, akkor ezek szerint az ebből készül.
Gyüjtöm az infót, írjátok csak :D :D :D

Na megyek folytatom a vasalást :? :? :?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Minden csoda 3 napig tart, azóta se sikerült normálisan a nappali alvásai, ebben sajnos mi is közrejátszunk. Tegnap pl. elvittem beíratni bölcsibe és ez borította az alvást. Feliratkoztunk a listára, 2009. januárjától próbálkozhatunk, de valószínűleg 2009. szeptemberétől lesz hely neki. 2008-as év már betelt, bár nem is terveztem, hogy olyan korán bölcsibe adom, ha nem muszáj.

Bella,
Hullik még rendesen, szerintem csak a szopi lecsökkenésekor fog javulni, de ez egyén függő.

Timo,
Nekem fütyire se sikerült a gyűjtőzacsit úgy felvarázsolni, hogy legyen benne produktum.

Hozzátápit szopiidőben kezd el. Ha tovább akarsz szoptatni akkor szopi után, ha hamarabb át akarsz állni akkor szopi előtt a kaja. Ha napi többször adsz, azt is szopikor tedd, előtte, vagy utána közvetlenül.

Rókica,
Kíváncsi vagyok én is az esti szopi elhagyás módszereire. Ha bírod cérnával akkor szerintem a megnövekedett mozgás és a hozzátápi miatt maguktól is egyre kevesebbet kelnek fel éjszaka. Bálint imádott szopizni, 6 hónapos koráig 2 óránként kelt éjszaka, aztán 3 óránkéntire váltott, és végül fokozatosan magától 1 éves korára már csak a hajnali 5 órás szopi maradt. Túl sok energiát nem érdemes fecölni a leszoktatásba. Lassan javulnia kell. De ha van csodarecept 7 hó körül én is megpróbálom.

Ria,
Para mamihoz nem biztos, hogy a paradoki a legjobb páros. Nekem kicsit soknak tűnik ez a sok „baj”. A tejmentes diétát végképp nem tudom hova tenni. Meg a tápitól lenne sovány egy baba és vérszegény ezt elképzelni sem tudom, mindig az ellenkezőjét mondják.

Pann,
Önálló evés ha-ha. Lesz még olyan, hogy hátad közepére kívánod az önállósodást. Minden úszik a trutyiban. Ez egy - másfél év kor körül van. Aztán most így 2 éves kor környékén azzal küzdök, hogy elvesztette a varázsát az önálló evés és azon kaptam magam, hogy a nagyobbat 50%-ban én etetem.

Bozótka,
Én is pont ezt csináltam. Van egy file-om amibe hasznos dolgokat kimásoltam a régi fórumról, receptektől kezdve, cipővételen át az orvoslásig minden témát ömlesztve. Örülök, ha segíthettem/tek, nem is tudtam, hogy hozzászoktam szólni a hozzátápihoz. Igazából mindent elfelejtettem, csak amikor konkrét dolgok jönnek, akkor beugrik, hogy kb. hogy csináltam én vagy mások.

Panka,
Persze gondoltam, hogy a doki tanácsait követed. De a gyerekügyek területén minden doki mást és mást mond. Szóval a neten keringenek táblázatok, hogy mit mikortól érdemes bevezetni. Ezek szerintem jó kiinduló alapok és innentől mindenki úgy variálja ahogy akarja. Van egy közös e-mail címünk, szerintem ti legújabbak, lehet nem is ismeritek. Itt van két olyan táblázat is, amit feltettünk, az egyiket pont én. Ha van kedved nézd meg, én elégé betartottam a bevezetéseket biztos, ami biztos alapon. Általában a későbbi allergiák elkerülése (néha a félrenyelés kockázata) végett jó követni ezeket a dolgokat. Az is igaz, hogy a te gyereked, aki mondjuk nem követi, de vidéken éltek, mégsem lesz allergiás; és az enyém, akinél próbálom követni mégis allergiás lesz, lévén a budapesti „jó” levegő és egyéb viszonyok miatt.

Evés, hozzátápi
Én amikor még első gyerekes voltam csak a biopiacon vett répát adtam a gyerkőcnek. Sajnos már se idővel, se pénzel nem bírom a biopiac kínálatát.

Paradicsom. 7 hónapos kortól ajánlják. Vigyázni kell vele, a régi fórumon volt olyan baba, aki kiütéses lett. Kipróbálni azért lehet, de nézni kell a hatását.

Jaj apa nyüstöl, hogy induljunk elolvasni se tudtam amit írtatok. Most hazautazunk, nem tudom tudok e jönni. Utána aggteleki hegységben kirándulunk, majd jövök.

Lora,
Remélem minden rendben ment.

Üdv:
Mónika

mmónika

Sziasztok! :)

Megjöttünk a melóhelyről, GYEd-es papírokat voltunk intézni. Persze, csúszás lett, mert még csak most fogják beadni. Úgyhogy valszeg csak októberben látok pénzt! :x

Alvás:
vmelyik nap te jutottál eszembe Ágiboldi, mert hogy éjszakára sosem hagytad Boldit hason. Na, én is így csináltam, hogy nappal has, éjszaka hát. A nyaraláson csúcsosodott ki a dolog, ahol óránként lebegőülésbe kelt a gyerkőc. Akkor fogtam és hason hagytam. Azóta éjjel-nappal hason alszik Lillus.

Gabi!
Tényleg jó nagy Eszti! Cuki hurkás! :)

Pann!
No para, Gergővel eddig mindig együtt haladt Lillus a fejlődésben. Gondolom, ez most is így van! Pl. Peti hiába csak 4 nappal idősebb Lillusnál, sokmindenkit megelőz itt a fórumon. De ez nem baj, így szép és jó! :) Az a lényeg, hogy lássd, folyamatosan fejlődik és ügyesedik napról napra! :D

Lillus új szokása, hogy leteszem aludni fél 8-kor és kábé éjfél előtt 2-szer felsír. Akkor elég neki a simi vagy cumi és alszik tovább. Vajon mitől van? Éjfél után meg a szokásos két kelés! :(

Ria!
Milyen jók az ismerősök? :) Rendes volt a gyerekdoki, hogy soron kívül gyorsan megnézte Benit! Most már minden rendben lesz! :)

Honnan vettétek észre, hogy megcsappant a tejcsi? 2 cici után is nyafogott?

Timi
Kép Kép
timocska

Róki!
Az alvással kapcsolatban pont írtam, hogy Lilla is ua-zt csinálja, mint Szilvi. Felébred alvás után és akkor jó, ha ott vagyunk. Mondjuk, ő gyorsan visszaalszik.
Kajagondok: :( :( :(

Bella!
Ez nem hangzik túl jól, hogy felcserélte a nappalt az éjszakával. Próbálod visszaszoktatni?

Megyek, nyíg a gyermek! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Na sziasztok!

Várom hogy Szilvi felébredjen, aztán megyünk Zsuzsáért. Addig írogatok.

Kis_plútó:

Remélem hamar beszokik Krisztián az oviba...nekem eddig csak bölcsis tapasztalatom van, az is tavalyról mikor Zsuzsa alig múlt 1 éves. De Ő még a negyedik héten is sírt. :( Teljesen ki voltam tőle. Remélem most jobb lesz, de ahogy hallom, arra kell számítani, bármikor adja az ember közösségbe, mindig lesz sírás. Hát ez van.

Zsuzsa jövő héten kezdi újra a bölcsit, több mint fél év kihagyás után, tehát újra beszoktatásnak minősül. Közben izzítom újra a kapcsolatot a régi babysitterrel, ő jön barátkozni hétfőn, és úgy szeretném, hogy hetente 1-2-szer jöjjön egy pár órára hogy szokják a gyerekek. Aztán ha beszokott Zsuzsa a bölcsibe és rá merem bízni Szilvit, akkor újra munkát vállalok. Addig is jó lesz a jelenléte arra, hogy addig rendbekapom a lakást, igazán ráfér.

Eszter tényleg nagyon ügyesen ül!!!

Bella:

Én meg azt látom, hogy a gyerek igazodik a helyzethez, ha muszáj. Az a legjobb, ha nem is tudja, van választási lehetőség, mert akkor nincs belőle balhé. Csak ott rontottam el, hogy nálunk odamehetett a hűtőhöz mutogatni, hogy mi kell neki, mert annyira el voltam ájulva attól, hogy milyen okos, hogy el tudja mondani... :evil: Nagyon kell vigyázni a következetességre, mert ha az ember néha-néha beadja a derekát, azt a gyerek megjegyzi! Pszichológiából is tanultuk az elméletet, hogy azok a viselkedések amik minden alkalommal jutalomra találnak erősödnek meg a leghamarabb, DE ezeket a legkönnyebb kioltani is azzal hogy egyszer csak abbahagyod a jutalmazást. Viszont azok a viselkedések amiket csak néha, hébe-hóba követ jutalom a legnehezebben, leglassabban oltódnak ki, mert az "alany" újra meg újra próbálkozik, hiszen sose lehet tudni... Valódi életre vetítve ilyen pl a szerencsejáték is, meg a babonás viselkedések. Kontrasztnak ott van a villanykapcsoló, ha egyszer nem gyúlik fel a lámpa, nem próbálkozol tovább. Ha ez érthető volt.

Babarizs: Lehet kapni bioboltokban Reisschleim (:lol:) nevezetű natúr rizspépet. A Sinlac is végül is az, plussz szentjánoskenyérmag pép, és dúsítják vitaminokkal. Ezt sajna csak receptre lehet kapni.

Ria!

De jó, örülök hogy javult a helyzet!!! És Beni jobban van.

Csodálkozom egyébként hogy ha egészségügyben dolgoztál, biztos láttad mennyire nem egyértelműek a dolgok. A legtöbb betegség, probléma, folyamatában mutatkozik meg, tehát azzal hogy beviszel egy lázas gyereket, a gyerekorvos is csak tippelni tud, mi lehet, pláne ha nincs más tünet, és elég gyakran a többi tünet később, illetve csak utólag jelentkezik. Hálistennek a legtöbb betegség olyan, hogy a gyerek saját szervezete leküzdi, és nem kell kitalálni, pontosan melyik vírus vagy baci okozhatta.

Ez elméletnek mind szép, de mikor az ember saját gyereke beteg, akkor nagyon meg tud ijedni. Zsuzsa is mikor 1 hónapon át volt lázas, és a kórházban is csak vakarták a fejüket, hogy mi lehet, és vaktában antibiotikumozták, hát a falat kapartam. A laboreredményei nem klappoltak a klinikai tüneteivel, pláne mikor már labor szerint egészséges volt, csak éppen ugyanúgy lázasan vittem haza két hét intravénás antibio kórházi kúra után!!!

Védőnő: Lehangoló.

Sági:

Biztos hogy a bölcsiben megreformálják, mert ott a közösség szabályaihoz kell majd neki alkalmazkodnia, de most bekeményítettem itthon is, mert elegem lett. Csak bírjam ki azt a pár nap/hét hisztit amíg megszokja az új rendszert. Meg van körülöttem most jó sok elrettentő példa, hogy hova vezet az engedékenység...

Ébredések:

Nem tudom mi van ezekkel a gyerkőcökkel, lehet ez is front? Nem tudom. Szilvi is nagyon rosszul aludt, de én szerintem belejátszik hogy valami betegség lappang mindannyiunkban. De nappal jól alszik és nem olyan nyűgös, csak éjszaka. Meg a gyakori kelés az régebbi keletű, már hetek óta megy.

Ő eddig jó alvó volt (már pl a nővéréhez képest) és max 1-2-szer kelt éjjel, szopizott, aztán visszaaludt minden további nélkül. Ez a 4-5 ez merőben új!!! Meg az éjjel nyűglődés is merőben új!!! Tegnap félórát vigasztaltam zötyögtettem a kis fenekét, de aztán mikor úgy is sírt, leraktam szépen a kiságyába és álomba sírta magát. Igenám, de ha Zsuzsa is itt lett volna, ezt nem tudtam volna megtenni, mert akkor őt is felsírja. Úgyhogy remélem hogy ezt jó gyorsan abbahagyja.

Lorca:

Zsuzsa sajnos nem majmolja így Szilvit (csak a járóka terén), a szopira se támadt kedve, a pürésekre sem. Pedig nagyon jól tudja, tej van a mellemben, sőt... ha tejet kér, elég gyakran előfordul hogy elveszem tőle a cumisüveget, belefejek neki tejet, és azt issza. Tudja ő. De nem kéri.

Mellre visszaszoktatás:

Egy ismerősöm gyereke 7 !!!! hetes korában tért vissza a cicire a cumisüveg után, úgy hogy azelőtt egyáltalán nem volt hajlandó mellből szopni (már nem emlékszem a részletekre). Ő fejt mint az őrült, és lefejt tejet kapott a baba, sőt, annyit el is tett, hogy még adni is tudott belőle, tele volt a fagyasztó! :) Tehát meg lehet csinálni, csak elszántság kell hozzá. A teje tuti nem apadt el ennyi idő alatt, annak átlag 40 nap kell, azt vissza lehet hozni fejéssel. Csak azt meg meg kell tanulni. A szoptanít tényleg ügyes! Akkor úgy is tud szopni, ha nincs elég tej, és közben serkenti a tejtermelést. Érdemes lenne behívni egy szopis tanácsadót vagy szopipárti védőnőt. De hát emlékeztek azért hogy az első hetekben még problémák nélkül is kimerítő az élet, nem csoda ha szegény inkább a pihenést választja...

Lorca!

Zsuzsa felismer egy csomó betűt és a számokat is! Írni ugyan nem írja, de megnevezi őket látásból, és állandóan írat velünk. Ebből kiindulva lehet nem is kell Natira olyan sokat várni hogy megtanuljon magától írni-olvasni! ;)

Mmóni!

Sajna nálunk pont ellenkezője a helyzet, Szilvi most többször kel éjjel mint valaha... Ő éjjel csak a legeslegelején szopott 2 óránként, talán még akkor se. Napközben meg nem figyelem milyen gyakran szopik... :? De azt észrevettem, hogy mostanában túl izgága ahhoz hogy kiadósan szopjon napközben pláne ha nem szép nyugisan az ágyon próbálom szoptatni, hanem van közben néznivaló, akkor aztán kettőt szippant és kész is. Lehet a nappali kiesést próbálja éjjel pótolni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gyors bekukk!

Először is Ria, nagyon örülök, hogy Benike jobban van! Ezekszerint a gyógypuszik hatottak. Remélem ezután már nem derül ki semmi rossz!

Én meg tegnap bementem a kórházba, megműtöttek, és ma hazajöttem. Tök jó! Úgy örülök, mert a tejem még csak le sem csökkent. Sőt, meglepődtem, hogy mennyit tudok fejni. Csak ne kellett volna azt a sokat kiönteni! Tegnap még reggel szopiztunk és most szoptatok majd újra. Minden rendben ment, és még a dokik is csodálkoztak, hogy ilyen gyorsan rendbe jöttem. Persze még fájnak kicsit a sebek, és vigyázni kell Brigi rugkapáló lábaival, de ez majd rendbe jön.

Majd visszaolvasok és jövök! Úgy örülök, hogy túl vagyok rajta!
lora7

Lora, de jó, mi is örülümk, h túl vagy rajta! :D Biztos az anyatej teszi, h gyorsabban gyógyulsz, állítólag a mamának is jót tesz..

Kép
Kép
agiboldi

lora
hurrá, n ügyi vagy, azért ne erőltesd meg magad, pihenj, amennyit tudsz!

ágiboldi
ja, a szent anyatej :twisted:

ria
dejó, h beninél semmi komoly, próbálj te is megnyugodni, minden rendben lesz! a barátnődnek én is azt "üzenném", h ha akarja, menni fog a szoptatás. de nem csodálkoznék rajta, ha nem vállalná a macerát, ah róki is írta, mert az első hetek iszonyú kemények. bár egyre ink úgy látom, h mindenkinek jut (legalább egy) vlmi. nekem ugye a mellgyulladások, másnak a hasfájós baba, stb. stb. mindenesetre a klasszikusok sztm is meghozzák a sikert: kézzelfejés, sokfolyadék, szoptatós tea, more milk bogyó, urtica urens, sok pihenés, pozitív gondolatok :))

sági
én még a régi szutyuriboltban voltam, az gyakorlatilag egy szoba volt, de a csaj rendes volt, állítólag az új már szép nagy, és több minden ki is van téve

alvás
halkan mondom, kelénél minden okés. mármint változatlan. éjszaka felkel ugyan 2x-3x, de reggel elvan egyedül is egy darabig (persze ettől fel kell hozzá kelni cumitadni, járókába áttenni, stb. - de ezt még úgy veszem, mintha aludnék - hja kérem, szegény ember vízzel főz :))
de megint csak arra gondolok, h ez vlmi korosztályos izé nálatok, ami minket is elér pár hét múlva :evil:

kisplutó
ez aztán a combi! és milyen szépen ül!

bella
boldog névnapot :)

pann
ne viccelj! ilyen gyönyörű kartámasz mellett tuti nincs gergőnek semmi elmaradása! :wink: persze még van időtök, esetleg egy verset még betanulhat, h tutira lenyűgözze őket! :lol:

elkezdtük a gyerekszoba-kialakítási projektet. most éppen bordűrt kerestünk, de lehangoló a kínálat. nyilván nekem is van egy (fura) ízlésem, de tényleg a delfin és a forma1-es autó a kínálat? oké volt még sötétben világító csillag meg egy-két igazán gnóm mackó. pedig muszáj lesz belendülni, mert jövőhéten még jó idő lesz, a festésnek meg is kell száradnia + a szobának kiszellőznie.

majus3

Rájöttem, hogy Szabi egyemberes baba lett. :shock: Ez nekem azért döbbenetes, mert Nati direktbe úgy lett nevelve, hogy mindenkit elfogadjon, remekül működött, most meg fel sem tűnt, hogy Szaszi pedig szinte 24 órát velem van. Most ráhajtunk a gyerek szocializálására!
Megkezdte Szabi a hozzátáplálását. Rájött, hogy ülni jobb, még ha nem is tud. A bbkocsiban húzza fel magát és a szíjak ellenére próbálkozik. Úgy döntöttem, ez a fejlődésnek az a szakasza, hogy önállósíthatja magát. Megkapta az első kenyeret. Azt a döbbenetet! Nagyon élvezte :D Alig lehetett kimenteni a kezéből, azért ne akartam, hogy mennyiség is végezze a gyomrában, pláne akkora darabokban, amekkorákat volt szíves lemarcangolni róla. 8)

Lora,
Jaj de jó, hogy minden rendben! Hogy aggódtunk a szopi miatt, aztán nem is kellett volna :) Így még egy nap sem maradt ki.

Róki,
Pszicho tanulmányaim során nekem is elég fejtörést okozott, hogy tudta Skinner megtanítani ping-pongozni a galambjait. Neki is ez a néha jutalmazós módszere volt és tényleg iszony erős, sokkal inkább, mint az állandó jutalmazó, pláne a büntető. :D
A szopi nálunk is hasonló. Cum-cum, aztán menne a dolgára. Éjjel aztán pótol. Szerintem mi is olyan 4-5x cuppanunk egy éjjel. Nappal meg úgy kell beleimádkozni a szájába a dolgokat. :evil:
Nagyon ügyes Zsuzsa a betűfelismeréssel! Színezéssel és olvasással hogy álltok (mmint te olvasol ő figyel)? Ezzel mi még sehogy, és próbálnám egy kicsit támogatni, hogy érdeklődőbb legyen.

Na, nem jutottam túl messzire, jön a délutáni műsor. :D

Kép KépKép
lorca

Május!
Mi Obiban vettünk Lillusnak a kis cuki mackós bordűrünket. (nem tudom emlékszel-e rá, bár annak idején elég sokat időztetek Lilla szobájában :lol: :lol: :lol: )

Lorca!
Kenyérféléket nem csak később lehet adni? Vagy ezt is anya válogatja?

Vettünk új babakocsit! Háát, szuper könnyű, szinte a hónom alá csapva hurcolászom a lépcsőn! Én! A magam 158 cm-jével! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lora!
De jó, hogy jól vagy és hogy a műtét is jól sikerült! Remélem a szopival sem lesz semmi gond, Brigi jól fogadja ismét a cicit! :) Pihenj sokat, gyógyulj meg mihamarabb!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Milyen babakocsit vettetek? Kérekszépen képeket! :)

Május! Mi a praktikerbe vettünk öntapadó bordürt micimackós... Lehet hozzá venni matricát is. Egy csomagban 40 matrica van az is micimackó, malacka stb... Az külön jó benne hogy csak fel kell tenni nincs macera és simán le lehet venni. Mi is festett falra tettük.

KépKép
csongria

Lora! Örüök hogy jobban vagy. Az hogy Brigi várt haza csodát tett és hamarabb gyógyulsz. :)

El is felejtettem mondani hogy az kiderült még a vérképből hogy D-vit hiánya van! :oops: Megkérdezte a doki hogy hogy adja anyuka maga a d-vitamint? Mondtam hogy belecseppentem a szájába! Mire ő hát a nyállal nehezen szívódik fel egy zsírban oldódó vitamin. :oops: A szégyen az hogy tudtam és egy ideig kiskanál párcsepp tápszer variációt alkalmaztam. Aztán a lustaság és egyszerüség. De azt nem gondoltam hogy hiánya lesz!!! :oops: :oops: :oops:

KépKép
csongria

drusza
képek? ár? n szűkszavú vagy egy ekkora hírnél! :lol:

obiban, praktikerben voltunk :cry:

ria
én is a szájába adom szopi előtt. :shock: most akik kicsit okosabbak/jobban figyeltek biológiaórán lehet, h elszörnyednek, de én úgy gondolom, h a felszívódás nem a szájából történik közvetlenül :?:

majus3

Ria!
PegPerego Aria kocsit vettünk. Nagyon jó, tök jól lehet vele menni, meg hát ugye szuperkönnyű! :) 25000 Ft volt, használtan.

Kép Kép

A d vitamint én is közvetlenül a szájába cseppentem, még senki sem mondta, hogy gond lenne. (igaz, most a doktornéni megjegyezte, hogy jó nagy kutacsa van Lillusnak) :shock: De hogy a kettőnek van-e köze egymáshoz, nem tudom. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Nagyon szép a kocsi én is azt szerettem volna eredetileg de az nem dönthető le és igy Beni nem tud alucizni. Én nagyon sokat csavargok vele. :oops:

D-vit: A pláne az hogy nekem mondta a védőnő hogy kanálba tegyem tápival. :oops: Mosmá így fogom csinálni. Ez ugyan olyan hogy egy kismamának se mondják hogy a vasat nem szabad tejjel és magnéziummal együtt bevenni mert gátolják egymás hatását. Csak én tanultam.

KépKép
csongria

Lillus, gratula a kocsihoz!

Május, Ria, nekem a védőnő mondta, h egyenesen a szájába csöppentsem a D vitamint... csak azért nem úgy csinálom, mert nem találok bele :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Csongria,
Nemigazán érzem át a doki problémáját. Azért Vigantol oil, azaz olaj, mert a D-vitamin zsírban oldódó. Azzal együtt szívódik fel és hasznosul, anélkül nem is lehetne előállítani. A D-vitamin hiány annyira nem is ritka, a csepegtetés ellenére sem. Szerintem emiatt ne aggódj. Mivel csak a vérképből derült ki, egyáltalán nem lehet vészes, mert még az egyszerű, gondot sem okozó hiány is látszik és kezelhető. Nekem egy kicsit a probléma hárításának tűnik, ami nem tisztességes :evil: . Anyukák, akiket ismerek, szinte kivétel nélkül szájba csöppentenek, minden gond nélkül.
A haladásban egy ízlése van Beninek Szabival. :D Tesz a csörgőire, bezzeg az újságom! A franciaágy végében volt, darabokban került ki a kis mancsai közül, mire feltűnt, hogy stikában felébredt és olvasgatja. :lol:

Timocska,
Nagyon jó a kocsitok! A hőmérőssel mi lesz?
A kenyér a glutén miatt van tiltólistán, de hogy ki hol húzza meg a határt, az már anyája válogatja. :D Engem a só jobban aggaszt, 1,5 %ot tartalmaz, ha jól emlékszem. Glutént elvben fél éves kortól kaphat. Van ennél sokkal vészesebb allergén is, amit kapnak ennyi idősek. Önállóan eheti, szoktatja a darabos kajához, mi nagy előny nekem.

Május,
Van féléves növekedési ugrás, tényleg lehet, hogy azt éljük. Szabinál legalábbis látványos az életvitel átrendezés. Én is azért próbálom most átrendezni a madárfüttyös ébredést, mert eddigi próbálkozásaimat keményen visszaverte és most hajlik rá. Ha titeket is elér, gondolj majd rám! Igaz, hogy ébred vagy 4x, de én jobban járok, ha sikerül kicsit átrendezni. (pláne, hogy szinte átalszom az ő ébrenléteit) Az alvások tömbösítése már megtörtént, rendszer kialakulóban, ez is nagyon jó. Azaz nekem nagyon jól jött!!! :D A nyügi meg ahogy jött, menni fog. Emiatt nem rágom magam túlságosan.

Mmónika,
Azt hiszem, Nati éhen halna, ha arra várna, hogy etessem. :twisted: Gonosz anya nem ment meg, vagy eszik vagy éhen marad. Már Szabival is kezdem a "nevelést". Ha nem fordul irányba, nincs kaja. Persze ebben még nem vagyok következetes, mert csak akkor működik, amikor nagyon éhes. De már határozottan érti a célzást. :D
Jó kirándulást!

Gabi,
Ha már ott van a gyerkőc a gyerek az oviban, akkor nem mindegy, hogy mennyit van ott?! Mire jó ez az 5 óra megkötés?

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Szabinak is nagy még a kutacsa, most is vagy 2-3cm. Van, aki ennyivel születik és van, akinek ennyi idősen már nincs is. Elején meg pláne, doki néni szerint volt is egy kis D-vitamin hiánya. Akkor majd hétfőn hasonlítgathatunk. 8)

Dokik:
Amit nekem nem mondtak időben dolgokhoz tartozik, hogy ha fáj a torka, köhög vagy csak simán lázas, akkor úgy kell vinni orvoshoz, hogy előtte 1-2 órával ne egyen. Simán mandulagyulladásnak nézhetik a kaját, ami ismerőssel meg is esett. Csak azért nem adta be az antibiotikumot, mert gyanakodott, hogy mégsem mandulagyuszi és mást is megkérdezett, kicsivel később. Akkor már érdekes módon eltűntek az egyértelműen felismerhető jelek.

Kép KépKép
lorca

Hú, de megijedtem most ezen a D-vitamin dolgon. A Lucának is így adtam én is csepegtetve. meg most is.
Májushoz csatlakozva-én is azt gondoltam, hogy majd felszívódik az előtte vagy utána evett kajcsival.
Remélem, Lorca igazad van.

Éjszaka gyakran ébredő gyermekek anyukái-
én most arra gondoltam (Lorca szavai nyomán) hogy lehet mostanában már nem figyelek én sem nappal az evés-ivásra (sőt ez biztos), és ezért napközben kevesebb a tejcsi, este viszont apával nagyot vacsorázunk és éjjel a pihenés miatt is sok tej termelődik, lehet ezért ébred ennyit Berci is, mert csak éjjel tud belakmározni? :?:

Lora- örülök hogy oké minden.

Május-köszi!

Bella

Kép

Kép
bella2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?