Körbekérdeztem Natinak ovi ügyben. Szóltak anyukák, hogy gyorsan kezdjem el, mert már van, ahol egy évvel korábban be kell jelentkezni. Ráadásul akik nem voltak bölcsisek hátrányban vannak, ráadásul, hogy én itthon leszek, méginkább. Ha így haladunk, az iskoláig nem tudom beadni sehova.
Tegnap még a tanácsadáson volt egy anyuka. Pont abban a pár másodpercben mérték le rugiban-bodyban-sapiban a gyerkőcöt, amikor ott voltam. 2620g volt még így is.

Annyira apró volt! Szegényke próbaszopira jött, mert mondták, hogy akkor van egy fél órája, nyugodtan üljön le a váróteremben (!!!) és szoptassa meg. Persze a kicsi aludt, mint a bunda, egy órával korábban evett. Gyorsan végeztem, így nem tudom, mi lett az eredmény, de szerintem tápszer. Ilyen felállásban teljesen esélytelen volt, hogy tisztességesz mennyiséget szopizzon.

Ráadásul egy nagyon fiatal anyuka volt, eléggé megszeppenve. Úgy sajnáltam, ahogy ott elveszve, riadt szemekkel nézegetett körül. Legszívesebben látványosan fenékbe rúgtam volna a védőnőt, aki igaz, hogy tényleg kedves volt, de döbbenetes, mennyire nem látta a problémát.
Nyüszi:
Az most nálunk is van. Hanyatt nincs el, a pihenőszéket nem szereti, a kiságyat már meg sem említem neki, csak akkor van benne, ha kiszaladok mondjuk wc-re és nem akarom, hogy addig Nati legyilkolja. Ülni nem tud, csak akar. De nagyon!!! Így vagy nyivákol vagy fogom. Bevallom, én az utóbbit választom.
Timocska,
Lillus a gasztronómia útvesztőjében

Szabi is így kezdte, azután most az adagját, egy fél üveget kb 5 perc alatt benyom, ha éhes. Nem fintorog ugyan, de élvezet se sok ül az arcán, csak sütőtök.
Kajailag még nem vagyok a toppon. Ennyi idő után sincs rendszer, de próbálkozom. Kaja után nem hajlandó szopizni, szopi után, ha volt elég tej meg enni.

Igy én külön csinálom. Szerintem nagyon megcsappant a tejem. Kb egész nap rakom össze azt a minimális adagot.

Azután tejbővebb napjaimon meg enni nem akar. De amíg valamennyire hízik, jókedvű, addig végülis azt csinál, amit akar.
Paradicsom:
Nagyon sok gyerek érzékeny rá, kipirosodik tőle csúnyán a popsijuk. Nati nagyon sokáig nem bírta, pedig éves is elmúlt, mire először kapott. Főzve mondjuk minden békésebb és kevésbé zavarja a pocijukat. Szerintem Mazsi infója a helyes, de pontosan már én sem emlékszem.
Amit beleraknak az üvegbe, azt nem az orvosi előírásra teszik, hanem sima marketing. A lényeg, hogy mit tudnak eladni. Ezért eléggé óvatosan érdemes válogatni szerintem. A legtöbben még só is van, pedig azt minden orvosi ajánlás ellenzi.
Mazsi,
Nálunk muszáj volt apát bevetni. Nati 2 hónapos korától tanítottam, akkor már 1,5 órát önállóan tolta a szekeret. Egy idő után majd minden nap és néha két órát is vállaltam egymás után. Így szépen hozzászokott. Most már jobb benne, mint én.
Mindenkire irigykedek, aki utazhat! Ha nem jön Nati, akkor azon a nyáron lett volna NY. De így pár évet tolódott. Majd nyugdíjas éveimben
A kenguruban elég nehéz lesz cipelni. De tényleg kell, amerikai barátosném mondta, hogy a repülőkön arrafele csak csomagnak lehet feladni a babakocsit, ami eléggé bonyolítja a helyzetet.
Nanica,
Kicsit több alvással, de nekünk is így telt a délutánunk. Vagy szopizott vagy nyüszizett. Utána bukott többször is, amit nem szokott. Ennek ellenére megevett kb 150g kaját, ami egy kicsit aggaszt. Ha ennyi szopi után is üres a gyomra, akkor mennyit kaphat egy nap?!

Próbálom magam nyugtatni azzal, hogy igazából csak a szopi elején van mennyiség, utána hiába nyammog, nincs mit és közben meg is emészti. Hát nem valami sikeres a próbálkozásom.
Ápolók külföldön:
Angliában tudom, hogy jó helyetek lenne

Tesóm kedvenc barátosnéja kint intenzíves, panaszkodni a fizura nemigen hallottam (na jó, másra azért igen, pl nyomi egészségügyre)
Úszás:
A tesztem a Balcsiban rávilágított, hogy inkább a századforduló divatját kéne követnem. A 19.re gondolok... Úgyhogy nem rötyögni. És még mindig nincs úszósapim sem.

De legalább van indokom vásárolni.
Sági,
Wow! Milyen kis ügyes! Azt hiszem arra az alsó figurára nekem is gyúrni kéne még egy kicsit!
Bella,
Melyik ovi?
A hajhullás nekem abbamaradt egy ideje. Azóta csak a szokásos mennyiség potyog. Vszínűleg túl hosszú, azért is fogy, ideje lenne már beújítanom, de lusti vagyok a fodrászig elmenni.
Csongria,
Örülök, hogy negatív az eredmény!

Elég sokat beszélgetek már dokinénimmel, amióta hajlandó velem rendesen szóbaállni. Nagyon jó hírű doki itt a környéken, meg már régóta ismerem, ezért (némileg

) adok a véleményére. De pont azért, mert elég sokmindent elmond, egyre inkább az az érzésem, hogy a gyerekdokik sokszor a sötétben kotorásznak, amikor próbálják kideríteni, mi is a probléma, és ahogy pár dolgot mond, nem is csodálom. Azt én is sokszor tapasztaltam, hogy teljesen indokolatlanul tud magas lázuk lenni, egy délután erejéig is akár, aztán meg semmi nyoma másnap. Még mindig görcsbe ugrik tőle a gyomrom, igaz, de tényleg sokszor van, hogy nem lehet tudni, mi a bajuk és egyszer csak meggyógyulnak.