A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ujjé - még egy kisoskolás. Na, majd kidumcsizzuk az elsősöket, oké Annee? Még akkor is, ha azért tuti különböznek a metodikák, tananyag meg miegymás.

Gurgi - hogy megy a szopi közben mosolygás? Akkor szünetel?

Kata - most megprószálom, megy a nyöször, én meg lépek a ténypékelővel. Hátha.

Kép
kissmanó

na, félig bejött, osztán szájlegörbít lett.

Kép

Kép
kissmanó

Manó: Oksi! :lol: Grétu milyen édipofi! :D :D És hogy hasonlít Rád! :shock:
Vendég

Manó!!! Annyira édes!!!! Mosolyog az anyucikájára! :D

Nem tudok még képet csinálni, mert össze kéne rakni, amit inkább apára bízok. :wink: De majd este. Kiváncsi vagyok, mit szól hozzá Egon. Lehet, hogy öö is kap, ha élvezni fogja. :P

Gurgi! Gratula az évfordulóhoz! Hogy ünneplitek?

Annee-Manó! Akkor izgalmas lesz ez a suli-kezdet! :wink:

Egon kapott egy teljes masszßazst és most bealudt. Ìgy: Kép
molkata

Kata: Egon bééééb... irtó édi! :D :D :D

Kiprószálom ezt a masszázs dooogot! :lol: :lol: :lol:
Vendég

ajj, ez a masszázs tök jó vót. olyan aranyosan megadta magát. s milyen nagy lett már. s az a hiányozhatatlan cumika :lol:
nekem eccer jutott ki eme földi jóból, de ismételném :wink:

Kép
kissmanó

hali!

Gréti édi! (mondtam már hogyha lányom lett volna, Gréti lett volna...)
Egon cuki! az a két mini pingponglabda... :lol: Masszázsról írtatok már bővebben, légyszi segítsetek kb mikor, vagy írjatok most róla légyszi-légyszi!!!!!

Talira elvinnék egy kismamit, akivel együtt szültem. Régebben Ő is topikolt itten, csak net-hiány miatt eltünt. Nem baj, hogy jön, ugye???? :D

puszi! ckat
ckat

Mary! Tök jó! A gyerek fog tudni 2 nyelvet.
A masszázst már leírtam 2-szer is, csak nemtom, hogy melyik oldalon.
Ha, nem találod, akkor majd, ha több idööm lesz leírom még egyszer, csak neked :wink:
molkata

Neked is Ckat! :wink:
molkata

Gurgi
Mi is 3-4-et nyomatunk/nap!
Manó
Nagyon édi Grétu!
Kata
A maszához mit használsz? Krém, olaj??
Mary
Ha gondolod majd bemásolom a masszírt, vagy elküldöm privibe!!

De most megyünk plázázni :lol: Keresztelő vasárnap és nincs egy rongyom se :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Kata! Golycik :) :) :) :) :) :) :)
én kb 1 pohár lisztet, 1 pohár sót, 2 evőkanál paprikát és negyed pohár vizet gyúrtam össze. ebből 2 kéz, 2 láb lenyomatát csináltam.

Tegnapi hír. gerek reggel 6kor: "annya, annya, annya" dobtam egy hátast, párom is egyből felült álmából! biztos véletlen volt, de hát akkor is azt mondta többször, h anya!!!! ma reggel is volt pár, miközben "beszélgettünk".

Mai hírek:
emeli a fejét!!! :D
kaja bumm van, tej is megugrott, megint bekeményedik reggelre
alvás viszont csökkent, illetve 2 részletben van. tegnap még azt hittem, a szuri miatt, de ma éjjel is 1+5,5+1+2 ritmusképletet aludtuk. mondjuk ez még mindig istenes!

szóval, felpörögtek az események!
Vendég

egy cikk egy szoptatási tanácsadótól az első hetekről, hónapokról
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=50&cid=49660
Vendég

manó!
jaja, megáll, bimbó elenged, néz és mosolyog :lol:
most éppen komfortozik..

hallgattunk halász juditot, elaludt közben de nem mélyen

bori!
ez igen, anyaaaa+ fejemelés! :lol:

jó a cikk!
"megnyugtató, ellazító, vagy elaltató vagy fájdalomcsillapító hatású anyag" :lol: :lol: nanáááááá, ismerjük jól
torolve_20131003125716

[quote="ckat"]h írta:ckatali!

Gréti édi! (mondtam már hogyha lányom lett volna, Gréti lett volna...)
Egon cuki! az a két mini pingponglabda... :lol: Masszázsról írtatok már bővebben, légyszi segítsetek kb mikor, vagy írjatok most róla légyszi-légyszi!!!!!

Talira elvinnék egy kismamit, akivel együtt szültem. Régebben Ő is topikolt itten, csak net-hiány miatt eltünt. Nem baj, hogy jön, ugye???? :D

puszi! ckat

Mán mééé lenne baj??? :shock: :shock: Mindeki hozzon magával még 1 embert! Ezt mintha má hallottam volna... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jah, a nep legjobb mondata:

A kisbaba olyan mint a Nescafe! Könnyű megcsinálni és egész éjjel ébren tart! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Annee, ez jó, és még igaz is :shock: .

Beni gondoskodott róla, hogy éjféltől fönt legyek, nyögött, nem jött a kaki+ szopott megállás nélkül.
Éjjel valahogy bent ragadt az ágyunkban, s annyira zabagép, hogy képes volt még hálóingen keresztül is bekapni a cicit... Ezek után hátat fordítottam neki. :wink:

Nálunk mindig növekedési ugrás van... :shock: Ez már nem normális, holnap lesz egy hónapos és 1600 grammot hízott a hazahozatal óta. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, Benit tegnapra ellepték mindenhol a kiütések, gennyes is, védőnő most látta, szerinte ez már nem anyatejkiütés kategória. Délután viszem a dokihoz. A feje bőre, mellkasa, háta, dereka tiszta pattanás. JA, meg az arca vastagon. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

I. Lábszár masszázs
1. Indiai fejés
Mindkét tenyerével csípöötööl a bokáig fejöö mozdulatokkal masszírozza meg a baba lábát.
Váltott kézzel ütemesen haladjon végig.

Feszültségoldó lazító hatású.

2. Ölelés csúsztatás
Mindkét tenyerével egyszerre fogja, ölelje át a baba lábát egészen közel a csípööhöz, majd kezeinek ellentétes irányú forgatása közben finoman csússzon végig a bokáig.
A térd és a boka izületei maradjon ki.

Izomeröösítöö, keringésjavító.

3. Talpmasszázs
Hüvelykujjaival váltott mozdulatokkal masszírozza végig a baba talpát a saroktól a lábujjakig.

Keringésjavító hatású.

5. Lábujjhengergetés
Minden lábujjacskát egyenként hengergessen meg.

Reflexzónákra hat, lazít.

+Nyomás a talpon
Mutatóujjával gyakoroljon nyomást a talpon: a lábujjak alatti párnákra és a sarok elöötti mélyedésre

Reflexzónákra hat

6. Lépegetés a talpon
Hüvelykujjaival saroktól a lábujjakig lépegessen végig a talpon

Reflexzónákra hat

7. Lábfejmassz´zs
A lábujjaktól a boka felé váltott hüvelyujjakkal masszírozza meg a baba lábfejét

Serkentöö keringésjavító

8. Körök a bokán
Hüvelykujjaival a boka mindkét oldalát körkörös mozdulatokkal masszírozza meg

Eröösítöö, keringésjavító hatású

9. Svéd fejés
Hasonlóan, mint az idiai fejésnél, de az irány most a test felé fordul. A bokától a csípööig haladjon végig a fejöö masszázzsal. Váltott tenyérrel ritmusosan haladjon.

Keringésjavító, élénkítöö hatású.

10. Lábszárhengergetés
Sodró mozdulatokkal lazítsa le a baba lábszárát a csípöötööl a bokáig.

Feszültségoldó

11.Popsi masszázs.
Tenyerét csúsztassa a baba popsíja alá majd körkörös irányú mozdulatokkal masszírozza át.

Lazító hatású.

A popsi masszázsát a két láb masszírozása után végezze. A lábak masszírozásának befejezéseként gyengéden egyszerre simitson végig a baba lábain.

II. A karok masszírozása: a hónaljba való besimitással kezdünk. A többi ugyanaz, mint a lábszárnál. Ezért nem írom le mégegyszer.

III. A mellkas masszírozása
1. Nyitott könyv
Két tenyerét fektesse a fel a kisbaba mellkasára. tegyen úgy, mintha kisimítana itt egy könyv lapjait, majd rajzoljon egy szivecskét a mellkasára. Simogatásaival igyekezzen nyugalmat, türelmet, szeretet árasztani.

Légzéstserkentöö, tüdöökapacítást növelöö.

2.Pillangó masszázs.
Tenyereit ismét fektesse a mellkas két oldalára, majd a váll felé átlós irányú mozdulatokkal végezze a masszázst- jobb kézzel a baba jobb vállához, bal kézzel a baba bal vállához.

A vállöv izmait eröösítöö, koordináló, a koncent´rló képességre hat.

IV. Az arc masszírozása
1. Nyitott könyv a homlokon
Két kezét gyengéden tegye a baba homlokára majd húzza szét a halantékok felé. A babával próbálja meg felvenni a szemkontaktust.

Közérzetjavító, lazító.

2. Szemöldökív
Hüvelyujjaival finoman simiítsa át a szemöldökívet.

Feszültségoldó

3. Orrgyöktööl-orrnyergig
Az orr mentén, két oldalt hüvelyujjaival masszírozzon az orrgyöktööl az orrnyeregig, majd vissza.

Segíti az orr kiürülését, a könnycsatorna átjárhatóságát.

4. Mosolya az ajkak vonalán
Hüvelykujjaival az ajkak mentén felül majd alul is masszírozzon.

Keringésjavító, fájdalomcsillapító

5.Körök az arcon
A baba arcának a két oldalán körkörös mozdulatokkal masszírozzon az ujjbegyeivel.

Lazító keringésjavító

6. Simítás a fül körül
ezt mar Egonnal irom..latsik..

ket kezzel, egyszerre simitson at a baba fulecskei korul, majd az alla alatt osszeerintve a kezeit fejezze be a mozdulatot.

nyirokkeringesjavito, ellenallokepessegre hat.

V. a hat masszirozasa
1. eloore hatra a haton
A baba fekudjo hason kersztbe on elott, ket kezet tegye a hatara. kezeinek elore-hatra mozgatasaval masszirozza meg a baba hatat nyaktol a popsiig, majd vissza.

izomerosito, keringesjavito, legzestamogato.

2. simitas nyaktol a popsiig
egyik kezevel tamassza meg a babsat a popsijanal, a masik kezet nyitott tenyerrel csusztassa vegeig a nyaktoil a popsiig.

keringesjavito

3. simitas nyujtott labbal
egyik kezevel fogja meg a baba labait a bokajanal es a labakat nyujtsa meg, masik kezevel simitson tenyerevel vegig a baba hatan a nyaktol a labfejekig.

feszultsegoldo

4. korocskek a haton
a gerinc ket oldalan vegezzen ujjbegyeivel masszazst korkoros mozdulatokkal

keringesjavito, izomerosito

5.fesules
kitart ujjaival simitson vegig a baba hatan eloszor erosebb nyomassal, majd egyre gyengedebben

feszultsegoldo, lazito

a hasmasszazst mar egysze v ketszer leirtam es most Egon miatt nem megy.
ha, kell, majd kesobb megy az is.

jo masszazst!
molkata

Csajok! Nektek mennyi idő marad magatokra? Jár vki kozmetikába, fodrászhoz, stb.? Ha nem, hogy oldjátok meg és mikor?

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!Na itt vagyok én is.Tegnap végre én is el jutottam fodrászhoz olyan jó volt.Persze a két óra alatt háromszor hívtam apát,hogy minden ok?De Beni végig aludta nem vedte észre,hogy nem vagyok ott.Ma nagyon nem volt délelőtt jó kedve fájt a poci hányt is szegényke.De már most minden rendben alszik a kis drága.Kata:Nekünk megint a Sabb segített ki probáltad már?Egon béb nagyon cuker.Olyan jó kis hurkás már ö is.Persze minden béb nagyon édi.Kisiskolásoknak:sok sikert!(Nekem is megy a húgom Emine suliba,már nagyon várja a sulit remélem ilyen lelkes is marad.Nálunk szep.11-én kezd a suli.Èppen azon gondolkozunk hogy mit vegyün neki ajándékba.Már a nagy ajándékot meg kapta tőlünk júniusban biciklit kapott tőlünk.Csak valami apróság csak kellene még neki.Na megyek hív a FŐNÖK.)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Dorka!
már nem gyantázok, hanem borotválkozom.
interneten rendeltem ruhát (olyan is lett).
esténként, lefektetés után fürdök, akkor, ha van erőm, kapok 15p fenékmasszázst magamtól a narancsbőr ellen. esetleg egy sarokradír is belefér.
köröm saját, nem festem, 2 hetente napközben rövid alvások alatt egyesével vágom, reszelem, hogy ha ébred, ne legyen karcos. 1x már úgy is csináltam, hogy az ölemben aludt.
hajat nekem csak 1,5 hetente kell mosni. ált este, mert nem kell beszárítani.

de én ritka igénytelen jószág vagyok sajna.
Vendég

Dorka
Hát jó kérdés! Pont most dolgozom az ügyön! Be kellene jelentkeznem egy festés-vágásra, és az lenne az ideális, ha festés közben a szempillámat meg szemöldökömet befestenék... Csak eddig tök máshova jártam fodrászhoz és kozmetikushoz.
Nagyon rám férne egy szépülés, testileg és lelkileg is, csakhogy 1 hétig 11 től aludt 2-2és fél órát a bébi, ma 12.45 körül aludt csak el. Így hogy időzítsen az ember??? Meg nem tudom melyik a jobb: idehívni vkit, hogy vigyázzon rá, vagy hurcolni magammal. Esetleg vkit megkérni, hogy menjünk együtt???
Na, aki okosabb, attól én is várom az ötleteket.

Kép
Kép
emma1976

Bori gratu az emeléshez!!! :wink:

Dorka, én hétfőn voltam fodrásznál, addig apuka vigyázott rá, másfél óra volt az egész! Igaz nekem könnyű, mert 2 házzal kellett odébb mennem!
Előtte meg pont kajaidő volt, így az sem volt probléma!
A többit szintúgy mint Bori! a fodrászon kívül még a hajszárítás hiánya is stimmel! :wink:

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Uxi: Piros kiütések fehér középpel? Mint egy pattanás? alánnak is vannak, aszonta a doki valami gyulladás (van 2 darab állandóan taperoló nagytesónk :shock: :wink: ) 70%-os alkohollal kell törölgetnem naponta 2x-3x...
Az az 1600 gramm 1 hónap alatt, azért durva egy picit nem? :shock: Nem mintha egy ekkora bébet aki csak szopik lehetne diétáztatni.... 8) Nem is tudom, mennyit kell hogy hízzanak az első hónapokban?

Dorka: én kb 3 hetente fodrász (mivel rövid tüsi a hajam ezért muszáj) a párom festi be itthon. Kozmikushoz nem járok, körmöm saját nem festem, így is szépek :) (sztem nem lehet popsit krémezni, főzni..stb nagykörmökkel) Vásárolni kölköstül járok, eddig 1x kaptam kimenőt amióta megvan zalán! és egyelőre még nem vokk depis! Ha az leszek többször fogom kérvényezni a családnál :) Epilálás géppel itthon (tenap epiláltam pont, míg Zalána délutáni szunyát nyomta), altájon borotva tusoláskor este pikkpakk....

Hja és mi nem bírtuk kívárni a 6 hetet :oops: már a falat kapartam... :oops: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Na jöttem!

Voltunk ma szemészeten. Úgy néz ki a masszírral szépen javul Marci szeme. Most úgy néz ki nem kell csinálni vele semmit. Itthon továbbra is masszír, és ha csipás, váladékos lenne akkor forralt vizes lemosás. De ha háromhét múlva lenne váladékozás (akár mennyire picike), átmossák.

Illetve pont hathetesen Zegen egy ismerős ortopédus megcsinálta a csípőszűrést. Tökéletes!!! :lol: Megnézte a könyök, kéz izületeit is és a nyakát is. Három hónap múlva kontroll.

Kép Huncutkodok Kép nagyinál nem volt kiskád, csak lavor Kép gyakorlom a mosolygást

kispiskóta

Na, ez jo kerdes...
Kb 4 hete voltam fodrasznal es kozmetikusnal, meg veszprembe. Addig apa vigyazott Egonra, de a ketto kozott hazaszaladtam 10 percre (velunk szembe kellett mennem). Itt nemtom, hogy megyek-e majd. Majd tavasszal veszprembe :lol: Mar napok ota szeretnem kiszedni a szemoldokom, de mire odaernek este, mar hulla vagyok...ja, es persze borotva, mikor mar oserdo :D :shock:

Az elobb kiporszivoztam es felmostam. Kozben meg 2 percenkent Egont is szorakoztattam, mert hivogatott. Most meg elaludt hason, mikozben a hatat simogattam :D
molkata

Zsu! Marci edi. Valoban nagyon kis huncut. Meg a szeme is olyan ravasz :wink:
molkata

Én most voltam fodrásznál és kozmetikusnál két napja. Úgy időzítettem, hogy kaja után menjek.

kispiskóta

na igen szemöldökszedés máűr nálam is a múlté! :o mókásan néz így ki de ez van!

én amióta lehűlt a levegő még felsöpörni sem igen tudok, annyira lefoglal Maja!

Zsú nagyon édes Marcid!

asszem fel kell világosítanom az ételkihordót, hogyha kopog és nem nyitok rögtön ajtót ne rohanjon már el! komolyan elfutott! :shock: hallottam a lépteit! vhogy nem vagyok egy superman gyorsaságú ha szopi közben fel kell pattannom, cicit el és futás az ajtóhoz :?

lynia-

Enikő, akkor már ketten vagyunk! Mi is 5 hétig húztuk csak :roll:

Szerdán megyek dokibához!

lynia-

Hemej! Milyen gyakran adod a Sab-ot?
molkata

nem is vagytok ketten :wink:
Most azeccer 4 hét után én támadtam.

fodrász egész augusztusban szabin, megoldotta a gordiuszi csomómat. pedig nem ártana valamit a loboncommal kezdeni, de há már 2x ráfáztam, hogy máshoz mentem, inkább kivárok.
kozmetikusnál nem vótam mán vagy 5 éve, akkor is gyantáztatni. azóta borotka meg elektronyos gyapjúszedés.
hajam csak megmosom, s mán rohanok is. asse tom mikor látott az én hajam utoljára hajszárítót itthon, mett azt tom, hogy a fodrász mindig megmutizza neki.
körmeim csak nyesem, kb. 2 évente eccer meg is reszelem.
ma vettem hajfestéket (nagyon láccik mán, hogy lisztes molnár jár felém), de nem vagyok benne bíztos, hogy majd sulikezdés után nem viszem a fodrászhoz.
na, elég elrettentő példa vagyok szépítkezés kategóriában?
Bori - igénytelen verseny indul :wink:

Kép
kissmanó

ja, s köszönöm szépen a drágámat dícsérő sorokat

Ckat - asszem vagyunk itt egy páran, akik a listán létező kölök nevét adtuk volna, ha....... (pl. Grétu Ádám lett volna ha kukija lett volna)

Kép
kissmanó

Kata asszem kinyomtatom wordban ezt a sok masszázsos infót. köszi.

Kép
kissmanó

Uxi - na, asszem elmondhatod, hogy van tejed bőven. Ez a kicsi Beni egyből nagyfiú akar lenni :)

Zsú - lavoros fotó egy sztár.

Kép
kissmanó

Üdv!

Olvastam Annee múltkori történetét, ami engem is megrémisztett. Pedig ha jól tudom, nem is feküdt a baba hason.
A következő a problémám. A hasra fektetéstől az elején én is féltem. Néhány hete azonban észrevettem, h hason könnyebben elalszik és a hasfájására is jó, nyugodtabb. Így napközben is és éjszaka is gyakran alszik hason. Annál is inkább, mert már önállóan tudja fordítani a fejét. Ma éjszaka viszont azt vettem észre, h hason fekszik, de nem oldalra van a feje, hanem "belefúrja" az ágyba az arcát. Illetve nem tudja belefúrni, mert kókuszmatrac, de az orra és a szája lefelé volt. Nem sírt, semmi nem volt, gyorsan hátára fordítottam, mozgott stb. Szerintem éppen fordítani akarta a a fejét, de ezt nem vártam meg, mert megijedtem. Azzal próbálkozom, h elalszik hason, de aztán a hátára fordítom. Ez sajna inkább sírásba fullad, hason nyugodtabb. Adjatok tanácsot, mit tennétek!
Köszi!
Fekteti egyáltalán vki hasra a babát??

Jah, ma kicsit véresre szopta a cicimet Ádám, fáj rendesen. Bekentem Avent bimbóvédővel, nem tom, használ-e.

Most visszaolvasok.

Egon ma egész nap 4 óránként evett :D
Most ke´szülöödünk vásárolni.

Szilvi! Eddig olajjal masszíroztam, de pár napja ahogy elkezdem tele lesz piros kiütésekkel. Nemtom mi ez. Eddig nem volt ilyen. Ma kipróbáltam a baba testápoló tejet. Eddig jónak néz ki.
molkata

Ná: Zalán így alszik:
Kép
Van,hogy Zalán is úgy alszik, hogy beletúrja az arcát a párnába. És mivel Zalán nem szeret hason, ezért ha sima terepre teszem le pl. kiságy matracra, akkor átfordul a hátára :shock: , viszont a szopispárnán hason -lásd fent- nagyon jókat durmol hason.... :lol: Ha nem kap levegőt gyors félrefordítja a fejét, ez bennük van reflexszerűen... :wink: Én ezen nem aggódok!

ceniko
Szeged

Így szeretem öcsisajtot :lol:
Kép
Hasonlítunk?
Kép
Viola:
Kép

ceniko
Szeged

Megjöttünk a "szabad programból" :lol:
Mi együtt járunk csavarogni, én boltból ki-boltba be, apa vár a bolt előtt..Fodriba múlt héten volta, de nekem tüsi, úgyhogy fél óra, addig apa sétált a városban Lilivel..Kozmetikushoz már nagyon vágyok, de oda asszem viszem a gyereket, majd alszik a hordozóban..

Nálunk ugyanez...Belefúrja az arcát az ágyba...De én sokáig rohantam megfordítani, de mindig lélegzett, nem tom hogy csinálja...Mondjuk ezt csak nappal nyomatjuk, bár az utóbbi időben hamar dühös lesz hason, ma pl 5 percet bírt ki.
Zsú
Megvettétek azt a drága babakádat, mikor Marci a lavórban is elvan :lol: Nagyon édes!!

KépKép

KépKép
szivvi

beszarok. gyerekem játszik, szórakoztatja magát. lepakoltam a játszószőnyegre, fölé helyeztem a trapézt, én meg óvasgattam. hallom, hogy zörög a cica, aztán elhallgat. jányom he felkiáltással rászólt, aztán megmozdította (persze véletlenül) a kezével, s ismét himbálózott a cicus. ő meg elégedetten szemlélte.
én meg még elégedettebben csodálom. be-behúz a macseknak, annak nincs egy pillanat nyugta sem.

Enikő - cukker az elős fotó. s az a csatt a csjszi hajában..... hiába na, nőnek készült

Kép
kissmanó

apáék ronggyá áznak. még jó, hogy nem akartam menni, mert jön holnap a sógornőm Ingriddel. ezért most kihagyunk egy autóversenyt, pedig tavaly én voltam apának a másodpilótája az éccakai trophyban, s nyertünk. de akkor csak hideg vót, de nem esett. asszem jól fog majd nekik az a kis adag szilvapálinka amit kiosztottam. verseny után melegedhetnek

Kép
kissmanó

mi pedig elköszönünk, lehközelebb csak szeptemberben jelentkezünk.
szép álmokat, jó éjszakát.

Kép
kissmanó

Kata!

Házassági évfordulót hogyan ünnepeljük? Hát ez jó kérdés.
Veszek tortát meg magamnak gyerek pezsgőt, meg összedobok vmi. salit..Sameszkával együtt ünnepelünk most már! aztán lágy romantikázás. Jó lenne még vmi. kis meglepit csinálni..gondolkodom még. :lol: Samura kötök egy nagy masnit :lol:

Meg volt az aji vásárlás, Samu végig aludt a babakocsiban 3-7-ig.
Most is alszik már fél órája.

Zsu!
Marcika nagyon aranyos, lavoárban fürcsizett, cuki :lol:

Enikő!
Viola nagyon hasonlít rád, édesek a gyerkőceid.

Én most napközben hasra fektetem, Samu többször is megfordítja fejét egyik oldalról a másikra és közben néha elmászik :lol: nagyon cukimuki.

Átvettük ma a pihenőszéket, ami nagyon szép, holnap kipróbáljuk :roll:
Hétvégén nem leszek, utazunk a szülőkhöz Dunaújvárosba. :lol:

Na apa jövő héttől hetente 3 napban újságot dizájnol és tördel, nem lesz velünk..aminek örülünk mert plusz pénz csak azt nem tudom, hogy fogom levinni a babakocsit Samustól..mert hiába lakunk az elsőn és van lift is..csak éppen magas földszinten áll meg és még van egy hosszú lépcsősor amin le kell menni. Na már most a lépcső nem túl széles a babakocsi meg nehéz, necces lesz.
:roll: fölfele még menne sztem. de lefele waze..nemtom

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Jó éjt!
Gurgi
torolve_20131003125716

Végre elolvastam mindent!

Apgar: nekem az van ráírva a zárójelentésre: Apgar:10/1 10/5 10/10, ennyi. Ez mit jelent??

Sziasztok!

Eniko! Annyira szep gyerekeid vannak. Kis tunderkek! :D Es, ahogy Zalannal foglalkoznak....

Na! En sem tudom...neked miert irtak 3 erteket? Nekunk csak egy van 10/9 es az allitolag jo. Azt nezik, hogy szuletes utan, az elso 5 percben mennyire tud ezt-azt megcsinalni. Azt nemtom, hogy mit kell tudjon... :?

Osszerakta apa a pihiszeket, de Egon meg alszik. Ha felebred teszek vele kepet.

Egon utalja a babakocsit. Mostmar kevesebbet alszik es iszonyu nyugtalan lesz, ha eszreveszi, hogy setalni keszulunk. Mar az oltozkodesbol rajon. A babakocsiban sokat panaszkodik, tobbszor kivesszuk, olyankor szetnez es utanna elalszik olben. Van meg valaki igy?
Viszont, ha latja, hogy elovesszuk a gyerekulest, akkor egybol nevet. Azt szereti. Mondjuk, vasarlas kozben is fogom a kezet, tud nezelodni es kozel is vagyunk hozza.
molkata

halihó

nagyon szépek a gyerkőcök!

nemtom mitől de tegnap este hőemelkedésem volt (37,4), nem is voltam jól, alig éltem, nagyon fájt-zsongott az egész fejem!
mellgyuszi nem lehet mert puha volt mindkettő és semmi féjdalom!
remélem ma este nem jön elő megint! :?

de jó volt, Maja 19-2ig aludt! jól is jött mert már nem volt tejcim sem!

a hátam és az izmaim meg már nagyon kikészültek! tegnap pl le akartam venni a pólóm (tudjátok úőgy hogy elöl kezek keresztezve, megfog és felhúz) na nem ment! nem tudtam megemelni a kezeim, fájt és olyan merev mindenem! :(

Gurgi Gripe Water-el tényleg nem nyög hajnalban? akkor lehet én is veszek, mert ma is 2-től nyögés ment még álmában is!

lynia-

Kati nekem is több érték volt asszem!

reflexeket néznek meg a mozgást és ilyesmit!

és asszem azért 3 érték mert többször nézik, az elején alacsonyabb de aztán javul, nekünk is 9/10 lett végül

lynia-

Na, akkor lehet, hogy megis 3 ertek van. Majd megnezem meg egyszer.

A gripe water csak szelet csinal, kakit nem, ugye? Nekunk kaki kene!

:roll:
molkata

Emi! Nem lehet, hogy megfaztal?
A hatam nekem is nagyon szokott fajni. Van, hogy nem birok lehajolni, leginkabb reggel. Neha tornaztatom es neha apa bekeni diclofenac kremmel. Az jo ra!
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?